(1478) Kettős beszéd (visszaélés a szavakkal)

P. Zs. vendég posztja

 

Egy egyszerű példa: Az egyébként általában objektív ATV-ben az alábbi szöveget adták a többször leadott videóanyaghoz: Elszaladt K. Béla az újságírók elől. A menekülő K. Bélát a kijáratnál sikerült utolérni. Ehhez képest a felvételeken nem látszik, hogy K. Béla szaladna, vagy menekülne, az annál inkább, hogy 20-30 újságíró ordítva szalad utána, és a kijáratnál utol is érik a politikust, aki nagyon jól tudta, nem kaphat olyan kérdést, ami nem lenne eleve sértő, ami ne rombolná porig a becsületét. Pl: Ön valóban hazaáruló? Tudja bizonyítani, hogy nem az? — Becsületsértést kérdéssel is el lehet követni: – Fogadott-e el pénzt az ön édesanyja szexuális szolgáltatásért cserébe? Létesített-e ön szexuális kapcsolatot az édesanyjával? Honnan tudhatnánk, hogy nem hazudik a fenti kérdéseket illetően?

A jogászok és a politikusok igazi mesterei a szavaknak, egész tömegeket tudnak velük manipulálni. Logikus érvelések helyett hangulatkeltő, az ellenfeleket lejárató, a beszélgetés témáját eltérítő, az ellenük felhozott vádakat elkenő, kikerülő vagy visszakézből másra kenő dolgokat mondanak. Lazán ellentmondanak a valóságnak (ami számukra értelmezés kérdése). Némelyik megteheti, hogy a mondatának egyik felében ellentmond a másik felének. Ha nyilvánvalóan hülyeséget állít, és erre a sajtó felhívja a figyelmet, akkor sem kell nagyon magyarázkodni, hiszen nyilván a szavait nem jól értelmezték, illetve a kérdéses sajtó eleve rosszindulatú, idegen érdekeket szolgál.

Engem nagyon felháborít, hogy a Fidesz az elmúlt években diktatúrai magasságokba emelte a kettős beszédet: Megosztották az országot, mindenhová a saját embereiket rakták, a nemzeti együttműködésről zagyváltak. Zengték a Magyarország jobban teljesít szlogent, miközben a gazdasági mutatók, vagy az elvándorló tömegek egyáltalán nem erre utalnak. És ez vajon mi:

Orbán – kormánya társadalompolitikájával kapcsolatban kifejtette, hogy nem fogadhatók el olyan közállapotok, amelyekben a lelkiismeretesen eljárók, a törvényeket betartók folyamatosan rosszul járnak, még a lelkiismeretlen, a farizeus jól jár, előnyt szerez. Úgy vélte, hogy az 1990-2010-ig jellemző liberális felfogás nem kötelezte a kabineteket a nemzeti érdekek szolgálatára, az ő kormánya munkáját az a nemzeti, keresztény alapú társadalomértelmezés adja majd, amely szerint „a társadalom nem egyének puszta halmaza, hanem közösség, szerves szerkezet” – fogalmazott. „Olyan kormány megalakítására törekszem, amely képes egyszerre igazságos és versenyképes Magyarországot teremteni” – mondta Orbán.

Jogi szempontból a fenti állítások nem hazugságok. Igaz, hogy az Orbán kormány alatt kifejezetten a lelkiismeretlen farizeusok jártak jól, szereztek előnyt, de az állítás, hogy ez nem elfogadható, az megfelel a valóságnak! Azután szembeállít két dolgot: a nemzeti, keresztény alapú társadalomértelmezést a liberális értelmezéssel, ami szerinte a baloldali kormányzást jellemezte, és nyilván nem szolgálta a nemzet érdekeit. Szerintem; hogy melyik kormány mennyire szolgálja a nemzete érdekeit, az nagyjából lemérhető. A dán kormány pl. sokkal jobban szolgálja nemzete érdekeit, mint a belorusz. Az amerikai sokkal jobban, mint az orosz. Az ausztrál sokkal jobban, mint a kínai. A társadalom egyik országban sem „egyének puszta halmaza, hanem közösség, szerves szerkezet”- csak az egyikben az egyének szabadok, és jól élnek, a másikban pedig ideológiák – hazug, vagy félreértelmezett szavak – nevében elnyomják őket. Végül pedig eddigi tevékenysége alapján erősen kétséges, hogy Orbán kormánya igazságos és versenyképes Magyarországot lenne képes teremteni, de azt nem vonhatom kétségbe, hogy erre törekszik. Szigorúan véve ez sem hazugság.

Viszont ez a fajta kettős beszéd valóban meddővé tesz bármely vitát, haszontalanná a logikus érvelést. Ezzel kizárják az okos, előrelátó, hatékony döntések meghozatalát, megölik a demokráciát, és tönkreteszik az országot. Reménnyel tölt el a tudat, hogy forradalmárok ellen is követtek már el forradalmat, és hiába definiálja magát valaki a legnagyobb szabadságharcosnak, lehet, hogy egy valódi szabadságharc jelenti majd az uralma végét.

_____________________________________________________________

Tibor bá’: A poszt egyes állításaival nem feltétlenül értek egyet, míg a szellemiségével szemben nincs semmi kifogásom.

_____________________________________________________________
_____________________________________________________________
____________________________________

80 gondolat erről: „(1478) Kettős beszéd (visszaélés a szavakkal)

  1. Ha egy politikust ilyen durva támadás ér, legjobb ha lemond és visszavonul. De ez itthon nem szokás, ugyanis a legtöbb „politikusnak” nincsen háttere, az aktuális politikai csorda (meg mi) pénzeljük.
    Nyilvánvaló, hogy K. Béla nem kém, csak útban van a nemzethy szocialista, bocs keresztény bagázsnak. Ő meg azt látja, az ellenfelek nagyobb és igaz vádak esetén sem mondanak le. Ő miért tenné?

    Hogy a média így működik, azon nem kell csodálkozni. Mindenki valami szenzációt próbál kitúrni.

  2. „Az egyébként általában objektív ATV-ben…”

    Ez ugye csak vicc vagy irónia?!

    Edited: „Szerintem; hogy melyik kormány mennyire szolgálja a nemzete érdekeit, az nagyjából lemérhető. A dán kormány pl. sokkal jobban szolgálja nemzete érdekeit, mint a belorusz. Az amerikai sokkal jobban, mint az orosz. Az ausztrál sokkal jobban, mint a kínai.”

    Szerinted.

    Edited2: nem bírom megállni. Neked úgy nagyjából fogalmad sincs a világ működéséről, pontosabban jelenlegi helyzetéről és az irányról, ahová haladnak a dolgok. (lásd Edited-nél szerplő mondatod.)

    Nem kívánok vitatkozni. Read only üzemmód, továábi „vendégposztok” a szerzőtől, részemről messze el lesznek kerülve.

    Tibor bá’-tól előre is elnézést kérek, de nem a fentiek miatt, hanem, mert a vendégeként talán illet volna hallgatnom, de nem ment.

  3. 2. Jövőnk

    ” “Az egyébként általában objektív ATV-ben…”

    Ez ugye csak vicc vagy irónia?!”

    Akkor nézd csak a (szuper)objektív rémHírTV-t. Az való neked.
    Én maradok az ATV-nél. 😛

    „Neked úgy nagyjából fogalmad sincs a világ működéséről, pontosabban jelenlegi helyzetéről és az irányról, ahová haladnak a dolgok.”

    Úgy látom neked nincs sok fogalmad róla. Az amit a jovonk.com-on (össze)írogatsz, hát ezt ékesen bizonyítja. 😮

  4. Úristen! Ez a poszt a teljes elvakultság csimborasszója.
    Míg a téma (a kettős beszéd) teljesen releváns és napi szakmányban űzik a médiában, politikában, addig ennek a „megvilágítása” ebben a posztban a „hamis tudat” példaértékű bemutatása is egyben.

    A nyugatot, mint „jót” bemutatni, mert ott „jól élnek az emberek” teljesen értelmetlen anélkül a megjegyzés nélkül, hogy azért élnek jól, mert kifosztják a világ többi részét évszázadok óta.

    Természetesen ha ezt helyénvalónak gondoljuk, akkor ez a „jó” oldal. Nekem ilyen áron nem az.

    A dolog természeténél fogva nem is lehet másképp, mivel teljes naivitás azt feltételezni, hogy a Föld minden országa élhetne „jól”, csak azok a csúnya vezetőik nem engedik, akiket gyorsan meg kellene dönteni. :). Ez egy zéró összegű játszma, ha egyesek jól élnek, akkor mások rosszul (hozzájuk képest), tehát „jól élni” csak mások kárára lehet, hiszen az biztosítja, hogy a saját jogon megtermelt javak által biztosított életszínvonalon felül éljenek egyesek.

    Tehát valójában minél jobban élnek egy országban, annál nagyobb a gazemberség a vezetésben (persze globálisan és nem a saját állampolgáraikkal szemben, kik bombáznak elsősorban másokat ugye, USA, GB, FR…). Erre persze lehet mondani, ha ott él valaki, hogy ki nem sz…ja le mások mennyit szenvednek emiatt, ha én jól élek? Ez rendben van, de nehogy már ez legyen a nyugatra a visszaigazolás, hogy ők a jófiúk…

    A kettős beszédre pedig nem Orbán a legjobb példa (kis pisis a többiekhez képest), hanem az USA, Brüsszel és társai, ezeknél farizeusabb gátlástalan hazudozókat még nem hordott a hátán a föld…

  5. „Az egyébként általában objektív ATV-ben” LOL
    Már innen tudtam, hogy ez az írás egy igazi gyöngyszem lesz. 🙂
    Szerintem nincsen objektív sajtó, esetleg a természettudományi részen, de ott is néha kétlem.

    Részemről meg a komplett politikai gárdát rühellem, szerintem egyik sem jobb a másiknál, és nem is igazán értem, hogy miért csak a Zorbán a rossz. Bár az is igaz, hogy mindig az aktuális politikai vezetés a hibás mindenért… 🙂

    Maga a cikk fő mondanivalója meg valóban igaz, hazánkban elég nagy divat a szavakkal játszani és kiforgatni őket.

  6. 2: „Nem kívánok vitatkozni.”

    Miért nem?

    Nyugodtan vitatkozzatok, mi meg majd drukkolunk. 🙂

    Mindentől függetlenül az a véleményem, hogy rohadtul nem szeretnék olyan társadalomban élni, ahol mindenki mindenről tök ugyan azt gondolja /pl. a ‘hivatalos álláspontot’/.

    Az, hogy egy témában valaki máshogy gondolkodik, annak rengeteg előzménye van. Engem az is érdekel, hogy a másik fél milyen hatások miatt gondol mást egy dologról, mint én. Emellett ha nem is értünk egyet, illik tiszteletben tartani mások véleményét. Ha nem értesz vele egyet, győzd meg az igazadról! 😀

  7. 3 nem nézek HírTV-t. Magasról szarok a teljes hazai politikai palettára.

    A weboldal tartalmát kb. annyira érted, mint én a kanton kínai nyelvet, s a témakörben jó, ha a bokámig érsz.

    Amúgy meg sok sikert és szerencsét a jövőben hülyegyerek, utóbbira nagy szükséged lesz. (Ennyi személyeskedés belefér, ha te előre személyeskedsz azzal, hogy mi való nekem.)

    Tibor bá’ elnézést, önként száműzetésbe vonulok, READ ONLY az egész blogra kiterjesztve.

  8. 6 Observer… erre még illendő válaszolnom.

    Igazad van. Pontosabban lenne, ha 10 évvel korábban lennénk. De nem vagyunk. Az ilyen meddő vitáknak semmi értelme és idő sincs rá. Van pár évünk, amit nem azzal kívánok tölteni, hogy vitatkozgatok valakivel, akinek nem megfelelő a képzettsége a témában. (-> utalása a jövőnk.com-ra. Abból kábé semmit nem ért meg, ha így minősíti. Lelke rajta. Ismerős a reakciója, nem is különösebben érdekel.)

  9. 7. jövőnk.com
    „READ ONLY az egész blogra kiterjesztve.” -> Bölcs döntés 😀

    A weboldalad tartalma meg nem érdekel, kábítsál vele másokat (a szavaddal élve) „hülyegyerek”. 😛

    „Isten adjon erőt mindenkinek!”
    Azt fog adni, azt fog adni, azt fog adni…………..jó sokat.
    Te még hiszel a mesékben??? 😮

  10. 6. Részben egyet értek veled. De azért csak egy valóság van függetlenül attól ki mit gondol róla. Ergo legalább annyira legyünk megengedők a szólásszabadság ellenében, hogy ne mondjuk már a kék kockára, hogy piros gömb, csak azért mert az belefér a véleménnyilvánítás szabadságába. Sajnos ez az internet legnagyobb hibája, mindenki korlátozás nélkül minden baromságot beszélhet. Nehéz kiszűrni az értelmeset. (Talán így cenzúrázzák a netet?)

  11. 9. Tiszteletben tartom a véleményed, de sajnos az azon a weboldalon kifejtett témák tekintetében Jövőnk közelebb van az igazsághoz, min itt bárki.

  12. A vendégposzt nem minden részével értek én sem egyet. De ez nem okoz bennem lelki törést. P.Zs.-nek ez a véleménye. Lehet vele vitatkozni.

    De hogy azon rugózni, hogy az ATV vagy a HírTV az objektívabb…..
    Hát ki a fenét érdekel az ATV, HírtTv, MTI, MTV, „Magyarország szeretlek……”, meg a többi. Legfeljebb az amerikai focit nézem meg valamelyik sport csatornán.

    Valamikor az IBM minden irodájában ki volt függesztve: THINK

    Tessék önállóan gondolkodni!

  13. Komolytalan hülyeség. Tisztakezű volt-e a baloldal? Nem. Lop-e minden garnitúra a hatalomban? Igen. Hazudik-e demagóg módon minden politikai erő a hatalom megszerzéséért és megtartásáért? Igen.
    Akkor azt kell eldönteni, hogy a szóbajövő , hatalmon egyaránt lopó és hazudó (sőt ellenzékben is kettős beszédet alkalmazó) garnitúrák közül melyik uralma esik egybe legnagyobb arányban az össztársadalmi érdekkel.
    A ballibsik a tipikus felforgató balos ideológiai projekteket nyomatnák, gender-buziházasság stb, és állandóan elleneznék a magyar kollektív geopolitikai érdekek képviseletét a külpolitikában, tehát a szomszédoknak segítenének végleg eltüntetni államunkat.
    Ehhez képest ez a felcsúti zsicigyerek magánéleti-ideológiai ügyekben normális, mivel királyságot akar, érdekelt a magyar geopolitikai érdek képviseletében és mivel nemcsak -ci, van kapcsolatrendszere a Választottaknál. Szerintem jobban járunk, ha tudomásul vesszük istenkirályságát és igyekszünk beilleszkedni ebbe a rendbe. Nem ártana, ha pár disznóság kezelésére lenne belső korrekciós mechanizmus, pl. Makovecz okkultista álépítészetét nem kéne erőltetni, meg ilyenek. Amúgy a ballibsi tolvajok uralma az országnak károsabb lenne. Ők a zs-k seggének nyalását nem próbálnák az ország fenntartására használni, ez legalább mintha így tenne. Per pillanat nem látok se jobbat, se nyomába érőt.

  14. Most már ott tartunk, hogy nyugodtan még a vécére se mehetek ki.
    Jövőnk! Türelmetlen vagy, és kritikád minősége messze meghaladja a kiérdemelt jogosságot.

    OBJEKTIVITÁS: Egyetlen médium se az. A megoldás az összes oldalt meghallgatni, elolvasni. Általában az nagy vonalakban megfelel a valóságnak, amit a másikról írnak, és PR az, amit magukról. Az ATV általában a valóságot írja a Fideszről, de fényezi az US-Izrael háttér hatalmat. Az igazi különbség az Hir TV és az ATV között az intellektuális szintben van, valószínűleg azért, mert ez a nézőközönségnél is létezhet.

  15. 14 Tibor bá’

    Mint fentebb is írtam, elnézést kértem, kérek. Igen, valóban türelmetlen vagyok, ezt elismerem.

    A jogosság vitatható, de itten meghajolok eme észrevétel, illetve feddés előtt, mert én vagyok a vendég.

    A vécézés megzavarásáért 😀 külön elnézést kérek, de ezt Szásának is illene megtennie.

  16. 13:
    Ezzel teljes mértékben egyet tudnák érteni, ha Orbán gazdasági elképzelései nem lennének katasztrofálisak. Egy diktátor keze nincs megkötve, amiből sok előny származik, de mindenhatósági hite örült sok kárt okoz, mert senki se mer neki ellentmondani. Különben Orbán hazafisága szerintem mindössze szemfényvesztés. A nemzet sorsa nem érdekli jobban, mint mondjuk Schiffer Andrást vagy Gyurcsány Ferencet.

  17. „Lop-e minden garnitúra a hatalomban?”

    Hát ne lopjon. A jelenlegi képviselők 90% bőven kiérdemelte a börtönt.
    A dolog igen egyszerű. Ezeket elküldeni gyógyüdülésre a váci Duna Palotába, és „népképviselőket” küldeni a Parlamentbe. Persze előtte Alkotmányozó Nemzetgyűlés, mert ez az Alaptörvénynek hívott hablaty kidobandó.

    Az első olyan alkalommal, mikor az új képviselő lop, azonnal eljárást indítani. „Mentelmi jog”, meg „nem lehet visszahívni”. Na ne má ………..

    Vagyis kezdjük újra barátaim. De én ilyenekről, hogy fidesz-kdnp, mszp, szdsz, mdf hallani sem akarok. Ez lenne a választék? Meg Orbán vagy Gyurcsány?

  18. Hehehe gyerekek…

    nem is olyan könnyű olyan posztot írni, ahol az első tíz hsz-ban anyázásig el ne tudnátok jutni! Hehe

  19. 18:
    Már a görögöknél is volt korrupció, meg szavazat vásárlás. Ez együtt él az emberiséggel. Tehát utópiában élsz. Azt viszont ki lehetne tűzni célul, hogy ne lépjük túl a németországi szintet.

  20. 18: Ezzel teljes mértékben egyetértek… de nem tartom megvalósíthatónak.

    Ki lenne az, akit akár az Alkotmányozó Nemzetgyűlésbe beválaszthatnánk? Vagy azután képviselőnek?
    -Van egy rakás korrupt rohadék álszent
    -Van egy csomó futóbolond, akik megváltónak képzelik magukat
    -Van rengeteg tisztességes ember, aki a hatalom közelében gazemberré válik
    -Vannak őszinte, tisztességes idealisták, akik nem nagyon tudnak semmit a kormányzásról, nincsenek olyan köreik akikkel véghez tudnák vinni mindazt, amit akarnak, nem jók a kapcsolatteremtésben és a vezetésben
    -És talán létezik valahol egy-két olyan ember aki elég tisztességes és elég realista, elég potens, és vannak olyan kapcsolatai, hogy alkalmas lenne a kormányzásra.

    Hogyan választhatnánk ki az előbbi három tömegéből azt a néhányat, aki alkalmas? És még ha ez sikerülne is: Mi lenne az az erő, ami a mindent behálózó korrupciós maffiarendszerben képes lenne őket tenni a hatalomba, majd biztosítani, hogy véghez tudják vinni amit kell?

  21. 16. Jövőnk

    „A vécézés megzavarásáért 😀 külön elnézést kérek, de ezt Szásának is illene megtennie.”

    Én Tibor bá’-t nem zavartam meg semmi közben, távol álljon tőlem. 😉

    Csak a te hozzászólás részleteidre reagáltam, és mindig idéztem tőled, amire reagálok. Ha nem nézed a HírTV-t, akkor bocsánat, nem tudhattam, csak következtettem, mert elég vehemensen támadtad az ATV-t. Sorry. 😉

  22. A felzúdulás jobb, mint az érdektelenség. Köszönöm, Tibor Bá.
    2. A meggyőző érveket olvasva közlöm, hogy meggondoltam magam, valójában azok a kormányok képviselik jobban a nemzetük érdekeit, ahol az állampolgárok szarabbul élnek… Költözz Észak-Koreába zsenikém!

  23. 8: „Az ilyen meddő vitáknak semmi értelme és idő sincs rá.”

    Hogy időnk mennyi van, azt se te, se én nem tudhatjuk pontosan, még akkor sem, ha te úgy gondolod, hogy ‘beleástad’ magad a témába. Még az is lehet, hogy lejön az angyalok kara a mennyországból és megment bennünket saját magunktól. 😀
    Értem, hogy úgy gondolod, hogy nincs időnk. Én meg úgy gondolom, hogy ‘a kocka el van vetve’. Most már ráérünk vitatkozni… 🙁

    Meddő vita – hát az szokott itt lenni Tibor bá’-nál elég rendesen, de én úgy látom, abból is lehet tanulni. Sok ‘meddő vita’ után volt, hogy mégiscsak árnyaltam én is a saját véleményemen és nem kizárt, hogy a vitapartner is. /Pár elvakult fanatikust leszámítva./

    17: „ha Orbán gazdasági elképzelései nem lennének katasztrofálisak”

    Mire gondolsz? Növekszik a foglalkoztatottság, az ipari termelés, a GDP, a nyelvtudással rendelkező magyarok száma… Szijjártó és Rogán háza, mit akarsz még? 😉 😀

  24. 24:
    Hogy mit akarok még? Halhatatlanságot. 😀

    21:
    Azt a csoportot kihagytad, ahová én is tartozom. Értenénk hozzá, jól és igazságosan csinálnánk, de nem vállalnánk el, mert szeretünk élni.
    Mottó: Tisztességes ember nem megy el politikusnak.

  25. 18: Nagyon naív vagy. Ha te leszel hatalmon, te fogsz lopni. Ha én leszek hatalmon, akkor meg én. Ha nem lopunk, törtetünk, sose jutunk hatalomra. Ilyen a kiválasztási mechanizmus és ennek objektív törvényszerűségek az okai. A történelemben sokszor kampányoltak méár iklyennel, hogy ezt a bűnös bagázst el kell zavarni, pl. a komcsik is. Aztán mind ugyanúgy beletanultak a lopásba és hatalommal való visszaélésbe.

  26. 25: Néha elmegy, de vagy feladja a tisztességét, vagy nem viszi sokra a politikában… 🙂

    17: ezzel meg én értek egyet, de: az, hogy OV-t NULLA fokban érdekli a nemzet és sorsa, méfg nem jelenti azt, hogy egyéni királyságépítési ambíciója és egyéni hatalmi édekei ne esnének egybe valamekkora fokban az ország népe zömének érdekével. Pl. egy egyértelmű, erős központi hatalom mindig jobb, mint a hatalomért viaskodó oligarchák ideje, amikor pusztul az ország és népe. Lásd Ukrajna. A szóbajövő királyjelöltek… de nincs is más ilyen, csak Gyurcsány. ő viszont sokkal őrültebb , mint OV és töredék annyira se tud kormányozni.

    Ami a gazdasági voluntarizmust illet, igen, nagyok a hibák, de az elképzelt irány helyes. Direkt nem okoz kárt saját királyságának. Ha sikerülne megerősítenie a hazai mezőgazdaságot, ipart, újranyitni a szénbányákat, valami hadsereg-félét létrehozni (eddig részt vett a leépítésben!), az a hibákkal együtt is az ország túlélését szolgálná. Egy Brüsszelt mindenben kiszolgáló kormány nem ilyen vonalat vinne.

  27. 25.

    „Mottó: Tisztességes ember nem megy el politikusnak.”

    Hát ez a baj…
    Aztán a tisztességes emberek a parvonalról szidják a bírót, hogy szar a játék…
    Innen kezdve már maga a „tisztesség” is megkérdőjeleződik.
    Aki nem akar bemocskolódni, és inkább hagyja hogy oda nem való alakok döntsenek a feje felett, azt én inkább opporunistának érzem.

    Arma,
    Ez a lopósdi is elég demagógul hangzik.
    Van egy régi magyar bölcs mondás hogy nyomtató lónak ne kösd be a száját.

    NEM az a baj, hogy hogy ha a politikus lop…
    Végülis a fejével játszik, valamilyen motivációnak kell lennie a dologban.
    Az a kérdés, hogy a magáé mellett milyen érdekeket képvisel.
    Minden nép büszke volt királyára, nemességére, amikor tűrhetően mentek a dolgai, pedig azok valóban aránytalanul sokat vettek el a nép munkájából.
    Ha a politikus idegen hatalmak számára csinál játszóteret, akkor az a gond, és nem az, hogy nagy házat vesz.
    NEM a nagy ház miatt kell megbüntetni, hanem a hazaérulásért.
    De ez a kifejezés nem létezik a liberális szótárban, ahogy a haza fogalma sem.
    Ezért vetődünk örökké árnyékra és rágódunk gumicsontokon.

  28. 23 Zsolt

    „költözz Észak-Koreába zsenikém”

    Ez mindent elmond rólad. Zárszó: élőben még most is fognád az arcod a pofontól. (Mert ugye a fenti kijelentésed qurvául érvelés ám, nem nethuszárkodás és szokásos blogom van, és baromira értelmiségi vagyok.)

    Tibor bá’ tisztelettel köszönöm, hogy eddig itt lehettem.

    Mindenkinek minden jót, még Neked is Zsolt.

  29. 25 „…de nem vállalnánk el, mert szeretünk élni” – ismerek ilyet mást is. Erre reflektál az utolsó mondatom: „Mi lenne az az erő, ami a mindent behálózó korrupciós maffiarendszerben képes lenne őket tenni a hatalomba, majd biztosítani, hogy véghez tudják vinni amit kell?”
    Igazad van, ezek nem elégszenek meg azzal, hogy lehetetlenné teszik az embert. Akivel nem tudnak szót érteni, és túl hatékony, azt simán megölik, és kész.

    29: Függetlenül attól, hogy igazad van-e az adott témában (ebben nem foglalok állást), nevetséges ezt a hepciáskodás.
    Az egy dolog, hogy rohadt alacsony az ingerküszöböd, és minden kritikát személyes sértésnek veszel – ezzel lényegében csak magadnak ártasz. De ezekkel a reakciókkal túllépsz egy határt, amit itt nem szoktunk – lehülyézés, pofonnal fenyegetőzés.

    Nem mondom, hogy ne írj többet, bár vicces a sokadik hozzászólásod azután, hogy többször kinyilvánítottad, hogy READ ONLY leszel. Nekem még hiányoznál is, ha tartanád a szavad. De némi önirónia, nagyvonalúság és önuralom sokat javítana a helyzeteden és a bejegyzéseiden.

  30. 29:
    Úgy látszik nem tudsz róla, vagy nem érdekel: minden vélemény érték, függetlenül attól, hogy mennyire fedi a másik véleményét. Csupán a prezentálás az, amibe bele lehet kötni.

  31. 30-ra

    Egyetértek az utolsó kétharmaddal, sőt gondolatban továbblépve: milyen jogon bíráljuk Obamát vagy Putyint???, ha most lett volna egy atomtöltetű rakétád tán el is indítottad volna.???

  32. 28: Végtelenül naív vagy. Már ott látszik a mechanizmus, hogy melyik kisvállalkozóból lesz nagyvállalkozó, vagy hogy egy szervezetben, cégnél, stb. ki csinál karriert. A magasra emelkedés alaptörvénye, hogy légy gátlástalan szarházi. A politika, gazdaság, karrier területei között nincs ez ügyben semmilyen választóvonal.

  33. Én úgy látom, egyre nagyobb a baj. Kolozsváron szerencsétlenkedett a dagadt tsz-elnök (megint avatott valamit, ami már 3 hete fel volt avatva), egyszer csak „elugrott Bukarestbe pezsgőzni” (vö. Medgyessy „pezsgőzése” a román állami ünnepen). Na ez a kettős beszéd.

    „Orbán Viktor miniszterelnök felkereste Traian Basescu román államfőt péntek este Bukarestben – tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t. ”

    Vajon miért kellett odamenni előzetes bejelentés nélkül?

  34. Nyilván a narancsok azt bánják, hogy nem lehettek akkor hatalmon, amikor a vg felfelé ívelt. Ma már nem ambivalens, legfeljebb csak arról lehet beszélgetni, hogy milyen ütemben szakad be.
    Egy lehetséges forgatókönyv a beszakadások ütemére vonatkozóan, szerintem: ’16-’18-’20 és aljzatbeton.

  35. objektív atv ..
    bruhhahahhhahahhahhahhhhahahahahhahahhahhahhahhahhhaaaahahahahhhahhhahhhhh . . ha ha ha p pf..p p pffááhháhááháháááháááháháááááháááhááhááá há há há . .
    😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
    nem bírom abba ha ha haha ha hahaha hahaha .. …

  36. 29:

    Ez után a stílus után mindig az jut eszembe, hogy jó pár éve miért döntöttem az mellett, hogy nem olvasok több Posta Imrét, és jovonk.com-ot.
    Illetve pont azt hajtogatod, mint Posta Imre.
    2008-ben elkezdte, hogy államcsőd és világvége. Azóta eltelt 6 év és mi itt vagyunk.
    Te ugyan ezt csinálod most. „Még van pár évünk”.
    Nagy felelősség ám ilyet kijelenteni!!!

    A poszt pedig (szerintem) totál félre lett értelmezve. Sokan leragadtak ott, hogy az ATV objektív e vagy sem, pedig alapvetően a mindkét oldalon használatos manipulatív kommunikáció a fő téma.

    Ez ma már nem csak a politikában honos, hanem minden szinten. Nagyon tud idegesíteni, amikor hatásvadász főcímek jelennek meg, ilyen szavakkal, mint „elképesztő, döbbenetes, hihetetlen…stb”

    Mai napi termésből egy:

    „Drasztikusan lefogyott Király Linda”

    Aztán a kattintás után kiderül, hogy valójában csak formában tartja magát egy kis diétával és sporttal. Ettől falnak futok, illetve ma már nem olvasom el ezeket.
    Erre van igény?

    27:

    Arma ez az érvelés azért elég gyenge lábakon áll azt ugye tudod?
    Ha a ballib felszámolná az országot úgy, hogy közben Ausztriával egy életszínvonalra kerülünk, akkor inkább az, mint Észak Korea mintájára egy nyomorúságos diktatúra.
    Nyilván egyiket sem akarjuk, de ezzel a két garnitúrával más nem nagyon elképzelhető.

    Hogy Orbán mennyire „nemzeti” azt már bizonyította az EU csatlakozás előkészítésével, Liszaboni szerződés elsőkénti megszavazásával, Románia feltétel nélküli EU csatlakozásának megszavazásával.
    Hirtelen ennyi jutott eszembe.
    Gyurcsány, Bajnai vonal legalább nyíltan vállalja az Usraeli elkötelezettségét.

    Orbánban pedig az a veszélyes, hogy remekül alkalmazza a poszt témájában szereplő kettős beszédet.
    A felcsúti törpe szavai és tettei közt óriási szakadék tátong, jó lenne ezt észrevenni, de a magyar kellően hülye már ehhez.

    Hogy mennyire vagyunk ostobák annak egy újabb fokmérője következik egy hét múlva az önkormányzati választásokon.
    Előrevetítem a narancsos győzelmet, az idei választások után még is mire gondolhatnék még….

  37. amit az a kis tetvedék zsidógyerek csinált ezzel a politikussal,azért lakolnia kellene!
    ez már sok.. jó lenne valahol összefutni vele véletlenül!

  38. Most nincs időm írni,de elolvastam mindent.
    Jövőnkkel egyetértek,még ha Tibor bá kissé neheztel is rá a mondókájáért..

  39. Összegezve az eddigi hozzászólásokat: Maximálisan vagytok disziluzionáltak, ami persze érthető.

  40. 39

    Melike tulajdonképpen mivel értesz egyet Jovonk kapcsán? 😀 Kíváncsi lennék, mert itt sokat nem fűzött érdemben a témához, ez inkább amolyan elefánt a porcelánboltban viselkedés volt.

  41. „Ezzel kizárják az okos, előrelátó, hatékony döntések meghozatalát, megölik a demokráciát, és tönkreteszik az országot. Reménnyel tölt el a tudat, hogy forradalmárok ellen is követtek már el forradalmat, és hiába definiálja magát valaki a legnagyobb szabadságharcosnak, lehet, hogy egy valódi szabadságharc jelenti majd az uralma végét.”

    Na kérem tisztelettel.Miről is van szó..nézünk már egy kicsit a szavak mögé,még akkor is ha Tibor bá lehet hogy végképp ki fog tiltani innen.(Nem Orbánt akarom védeni 😉 )
    Mit is jelent a demokrácia?Azt hogy egy állam ,illetve azok vezetői felveszik a hiteleket,(teljesen mindegy most mi okból)És a népnek kell vissza fizetni.Mert ugye azelőtt a királyságnál ha a király felvette a hitelezőtől a hitelt,ő maga egy személben volt a garancia arra hogy vissza fizeti.De ha meghalt,akkor a hitelező fújhatta a pénzét.Na most a demokráciánál már az ország népe a felelős,hogy a hitelező megkapja a pénzét.
    A másik dolog pedig hogy Matolcsy nem azt csinál amit akar,és egyetlen pénzügy miniszter sem azt csinál amit akar..Matolcsynak minden hónapban be kell számolni a nemzetközi fizetések bankjának Báselba.A költség vetést az EU-nak jóvá kell hagyni.A nemzetközi fizetések bankja,pedig a FED-nek tartozik elszámolással.Most nem azt mondom hogy Orbánék szentek,és nem lopnak csalnak,de kevés mozgásterük van..(Már hallom,hogy Hát még mennyi pénzük lenne ha több mozgásterük lenne 🙂 )
    Egyre több pénz áramlik az országból ki,illetve már nem annyi mint régebben.Meg is jelentek negatív visszhangok Orbánról és bandájáról Amerikában.Nem kell sorolnom gondolom.Akkor valamit mégis csak nagyon jól csinálnak..
    A gyerekem első félévbe elkezdet tanulni a közgazdaságtant. William D. Nordhaus – Paul Anthony Samuelson:Közgazdaságtan című könyvéből.Természetesen két zsidó ember,a yale egyetemről. 🙂
    Olyanok vannak bele írva hogy az Amerikai kötvények nagyon jó kötvények,az Amerikai állam a szavát adja .Az oroszok pedig a rosszak. 😆 Mikor ezt a gyerekem elolvasta,úgy elhajította a könyvet hogy meg se találtuk azóta.De mondtam neki hogy ezt kell mondani ha ezt kérik.Úgy hogy zsidó közgazdaságtan van. 🙂 De egyébként elolvastam a könyvet ami több száz oldalas,és egész jól le vannak írva benn a dolgok,hazudozás nélkül, tulajdonképen le is rántják a leplet a FED működéséről..
    Tehát Orbán szabadságharca a magyar önállóbb pénzrendszerről,vagy önálló MNB-ről szeretne szólni..
    És hoztam még valamit :

  42. De érdemes Orbán szavai mögé nézni,ha már kettős beszédet emlegetünk a blogban.Ezeket is érdemes lenne megemlíteni mit mondott..

    ” A 21-ik században egy olyan változás történik a VILÁGRENDBEN,amely bizonyos képességeket kevésbé értékel.Én úgy látom hogy ebben az ÚJ VILÁGRENDBEN a gyorsaság,és a reagáló képesség lesz a siker alapja.
    Úgy hiszem hogy minden ami körülöttünk történik,jól vagy rosszul érint bennünket,valójában egy ÚJ VILÁGREND kialakulásának a kísérőjelensége.
    Ugyanis mi nem egy válságot látunk a világban,hanem egy VILÁGREND VÁLTOZÁST,amelynek kísérő jelensége néhány számunkra kedvezőtlen gazdasági folyamat.Ebben az ÚJ VILÁGRENDBEN érdemes arra figyelnünk,hogy -legalábbis a nyugati világban- az önrendelkezésnek,tehát a külpolitikai önrendelkezésnek,elértük a maximumát.”

  43. 42:

    Melike tulajdonképpen mire akarsz kilyukadni? 😀
    Csak mert ez nem derült ki. Oké, zsidók írták a közgáz könyvet. És?
    2011-ben tanultam egy kicsi közgazd.tant, ami szerint az erőforrások végtelen mennyiségben állnak rendelkezésre a Földön. Gáz nem?

    No de mi van Orbán szabadságharcával? Mondj egy olyan lépését amiért nem mi fizetünk, de cefetül… de most tényleg.

    A rezsicsökkentéstől eldurran az agyam. Kint van óriásplakátokon, hogy „újra rezsicsökkentés”.

    Tudod mi jutott erről eszembe Melike? A pavlovi reflex. A hülye népnek már csak mutatni kell, hogy „rezsicsökkentés” és csorog a nyála, alig várja, hogy szavazhasson a Fideszre.

    Ettől nagyon el vagyok keseredve, de tényleg.
    Már bocs, de lófaszt van itt szabadságharc, a fidesz most veri szét a megmaradt ország utolsó darabkáit.
    A 4 év mérleg az, hogy 1 millió ember ment külföldre, és közben még mindig 10% feletti a munkanélküliség.
    A reálkeresetek esése, oktatásügy, egészségügy felszámolása.
    Próbálok keresni olyat, ami a fidesz mellett szól, de nincs…

  44. 43:
    melike! Vedd észre, hogy ez az orbáni óda minden konkrétum nélkül olyan szöveg, amilyenről a Delphi jósok voltak híresek. Utólag azt magyarázhatsz bele, amit akarsz. Orbán egészen egyszerűen kártékony az országra nézve. — Nem neki kell megdönteni az amerikai birodalmat, hanem csendesen meghúzódva az árnyékban ki kell várni, hogy mások megdöntsék, ahogy ezt Deák Ferenc tette volna.

    Ahogy nézem a dolgokat, Curfix fog kitiltani nem én, akinek különben tökéletesen igaza van. 😀

  45. 44!
    Curix!
    Elolvastad egyáltalán amit írtam?Vagy csak amit beprogramoztak azt mondogatod.
    A pénzrendszerre gondolok.Még mindig nem érted?.A VILÁG PÉNZRENDSZERÉRŐL BESZÉLEK!!Ezt értsd már meg!!
    Nem az erőforrásokról beszélek most.Milyen közgazdaságtant tanultál te ha ezt sem vetted benne észre?

    Most mi bajod van?A rezsicsökkentés nekem évi 250 ezer forintot jelentet.Arról nem tehetek hogy neked 4 ezer forint a villanyod a vízzel együtt..
    Az én férjemet meg engem nem Orbán zavart el kérlek szépen.Hanem Gyurcsány..Mégis kitartottam mellette.Hülye vagyok.
    Mi az hogy mi fizetünk mindenért?Ugyan ki fizetne?
    Eddig ki fizetett?
    Nem akarlak elkeseríteni de a reálkeresetek tovább fognak csökkenni.És az oktatásban sem lesz jobb a helyzet ha tovább játszunk a liberalizmussal.Neked kellett.Tapsoltál.Tessék itt van..Itt van hogy mindenki azt csinál amit szabad meg amit akar.
    45!
    Nem is fogja ő megdönteni.Nem ez volt a célom az idézetével.
    Most gondold már el ha Gyurcsány lenne ott ebben a világ helyzetben.Bele se merek gondolni. 🙁

  46. 45:

    Szerintem Melike sem gondolta komolyan, amit leírt, mert látom, hogy Facebook-on ő maga is csak vigyorog a Varga féle elszólásokon. 😀

    Minden esetre a 45-ösbe is nehéz belekötni, mert Orbán szemszögéből igaz. Persze Orbán tényleg nem tudja mi a válság, meg arról sincs fogalma milyen 70 ezerből megélni.

    A fiatalok jól alkalmazkodnak az új világrendhez, csak ez nekünk nem tetszik.
    Ma előnyt élvez az, aki nem magyarnak, hanem „internacionálisnak” lett nevelve, beszél legalább angolul, nincs családja, lehetőleg nem is akar, ért a számítógépekhez, telefonokhoz, technikához. A fiatalok túlnyomó részben ilyenek.
    Most akkor ez jó vagy rossz? Hmmm…

    Na basszus, most olvasom a 46-ost. 😀

    Tibor bá jelentem elvesztettük Melikét. Egy újabb áldozatot ragadott magához a mi nemzeti Viktorunk. 😀

  47. 47:
    Melike egy értelmes nő, nem vesztettük el, csak félre van vezetve.

    46:
    Téged a lábadról Orbán két dologgal vett le. 1) Rezsi csökkentés, 2) Bankok visszafizettetése. Ez most neked sok 100 ezret jelenthet, de ez csak egy „kölcsön” amit kamatostól vissza fogsz fizetni. Miért?
    A közmű szolgáltatások vesztességesek vagy hamarosan lesznek, illetve leálltak a karbantartásokkal. Ezt 2015-ben nem lehet folytatni, tehát amit most kapsz, azt vissza fogja a kormány venni, sőt többet, mert államosítja a szolgáltatókat, ami mindig rosszabb hatásfokú üzemelést jelent.
    Az államnak nincs saját pénze, amivel rendelkezik azt tőlünk, a néptől veszi el így vagy úgy. Orbán és bandája sokkal többet költ, mint amennyivel rendelkezik. A különbséget először a magánnyugdíjak ellopásából, majd a bankok megadóztatásából szerezte be, illetve az oktatástól, és az egészségügytől vont el. Ugyanakkor folyamatos államháztartási hiány is van, ami azt jelenti, hogy az adósság szolgáltatás minden évben egy adaggal több. vagyis minden évben egyre több pénzre kell szert tenni. Az összes ötlet megismételhetetlen. Máshonnan már nem fog tudni pénzt szerezni, mint a alakosságtól megszorítások útján, de már az ország harmada havi 65 ezerből tengeti magát. Most tehát azért adat a bankoktól vissza, hogy legyen mit elvenni a polgároktól. Biztos lehetsz abban, hogy amit most Orbántól kapsz, azt hamarosan vissza fogja venni. Vagyis ráérsz neki tapsolni. Aztán majd egy év múlva emlékezzél, miket írtam most kizárólag neked.

  48. 47!
    Persze hogy röhögök rajta .Mert idióta. 🙂

    „ért a számítógépekhez, telefonokhoz, technikához. A fiatalok túlnyomó részben ilyenek.Most akkor ez jó vagy rossz? Hmmm..”

    Most akkor jó az oktatás vagy rossz?Döntsd már el.. 🙂
    Az új világrend még csak most jön.

    Fel nyilt a szemem..Örültem hogy itt lehettem veletek .Köszönök mindent 😀 ( Egyébként Putyinnal vagyok )
    47!
    Félre vezettek 250 ezerrel 😀

  49. 49:

    Melike
    Orbán atyánk tényleg megbabonázott téged.
    Először talán az „új világrendet” tegyük helyre. Orbán erről már 5 éve beszél, legalább.
    Az új világrend nem akkor kezdődik, amikor bejelentik. Az új világrend már elkezdődött. Az új világrendben nem az Usa a vezető nagyhatalom. Ez vajúdik most, hogy mi lesz belőle, abba nem mennék bele, nálam sokkal okosabbak sem tudják.

    Az oktatás…
    A régi erkölcsi normákkal nézve borzalmas.
    Azt viszont te is látod, hogy egy teljesen más környezetben kell a fiataloknak helyt állni, mint az, amit mi erkölcsösnek és „hagyományos értékeknek” nevezünk.
    Igen, egy gyors és egyre ocsmányabb, gátlástalanabb világ jön, ha így nézzük, akkor annyira nem rossz az oktatás…

    Rezsicsökkentés: Tibor bá jól összefoglalta előttem, én is így gondolom.
    Ami még nekem durva volt a Fidesztől, hogy az egykulcsos adóval kvázi a legszegényebbek jövedelmét kezdte áramoltatni a jómódúak felé, és most ki fogsz akadni, de kvázi én, és még pár millió csóró társam finanszíroztuk meg a te megtakarításaidat.
    Ez most roppant mód sarkított, de így van.

    Az állam pedig tényleg rossz gazda, ezt meg tudom erősíteni a kórházak esetéből. Több, mint egy éve állami intézményként működünk, katasztrofálisan.

    Még is találtam egy pozitívumot, bár ez csak áttételesen a Fidesz érdeme, mert valójában a nagyon „független” MNB lépte meg. Levitték az alapkamatokat. Ez részben helyes, bár a 320-forintos euróval a devizahitelesekkel csesztek ki.
    A devizahiteleket a fidesz is csak kerülgeti. Már 5 éve léphetett volna, és még mindig csak a piár szöveg megy, hogy elszámoltatják a bankokat. Persze, el. Hogyne.
    Nincs eszköze a kormánynak. A bankok nem fognak benyelni egy durvább megszorongatást, de ahogy a fideszt ismerem ilyen nem is lesz.
    Hozzá lehet nyúlni még a költségvetéshez, és abból menteni.

    Nem a devizahitel Magyarország fő problémája, hanem a döglött gazdasága. Sokan kinyögnék a hitelt ha lenne munkahely és fizetés érte.
    A fidesz sokat tett érte, hogy egy kedvezőtlen befektetői hangulat legyen nálunk, cserébe beindította a közmunka programot.

    Putyinnal vagy? 😀 Oké…
    Én meg a Dalai Lámával 😀

  50. 50!
    „de kvázi én, és még pár millió csóró társam finanszíroztuk meg a te megtakarításaidat.”
    Mi vagyok én oligarcha?
    Először is nincs megtakarításom.7 milliós adósságom van..(A kocsival együtt)Nem is tudtam hogy Te fizeted vissza havonta..Miről beszélsz Te?Másodszor is 8 ember élete van a házamban a miénkkel együtt.Aztán 180 ezer forint áfát fizetek be minden hónapban.
    Aztán meg vezesd le számokban ezt a megfinanszírozásodat.(Ha rezsi csökkentésre gondolsz ,az mindenkinek van.(Mondtam,én nem tehetek arról aki nem, fogyaszt)
    Tudod kit finanszírozol Te?A sok cigányt akik csőstől vannak az országban nem engem..
    Már családi pótlékot sem kapok 🙂
    Én annak örültem volna devizahitelesként ha nem nyúlnak hozzám.

    „Nem a devizahitel Magyarország fő problémája, hanem a döglött gazdasága”
    (Porosjankó most viszi el a Roshenét a francba..)
    Én meg leírtam fentebbi kommentekben amit le akartam.De nem érted.Ha nincs hozzá felfogókád,az a te bajod..

  51. 51:

    Melike a megtakarításaidat értsd úgy, hogy az egykulcsos adóval több jövedelmed marad.
    A rezsicsökkentés szintén neked és a hozzád hasonló jövedelműeknek hasznos (per pillanat) mert annak aki normális mennyiségű rezsit fizet, nem keletkezik évi 250 ezer megtakarítás, csak töredék.

    Nem írtál te le semmit, csak Drábik és az Illuminati hülyeségeit nyomatod.

    De azért nincs harag ugye? 🙂

  52. 48: Druszám, a tőketartozáshoz KAMAT-ot is kell számítani, úgy jön ki a végeredmény. Ha 10 milliárd-al lógok átlag 5%-al az jobb mint 9.9 milliárddal tartozni 10 %-os kamatra. Eleinte szivatták vityát a magas kamattal de a „zs” elemzőházak leminősítései ellenére egész jól levitte az adósságunk kamatait.
    Armával értek egyet: inkább a kiskirály mint a liberók most nekünk… Persze összeomlást feltételezve és 1re kevesebb energiát 1re durvább klímával.

    Jövőnk: szerintem maradj itt, de ne vedd fel amiket mondanak mert akkor kikeszítenek 🙂 Eleinte mi is izgultunk ismerősi körben de rájöttünk nem lehet sok mindenen változtatni a mi szintünkön, fenn meg nem fognak. A prepperek száma exponenciálisan nő, ha a kapuban lesz az omlás már nem lesz ennyi hitetlen.

  53. „A fidesz sokat tett érte, hogy egy kedvezőtlen befektetői hangulat legyen nálunk, cserébe beindította a közmunka programot”

    Eddig nem is volt munkanélküli mi?Nem is voltak szegények mi?Most nőttek ki a földből.
    De erre azt fogod mondani hogy most még többen vannak.
    Én meg mondom hogy egyre többen is lesznek.Mert nem állunk a saját lábunkon,és nem is fogunk.
    Addig még a pénzrendszerbe nincs bele szólása,meg Washingtont kell követni.Közbe meg onnan cirkuszolnak ide.De itt van az összes amerikai cég,meg éhbérért dolgoztatnak,kirabolják az országot,és akkor még Orbánt szidják.Meg te is hogy döglött gazdaság.Így az is lesz.Orbán a piros rongy?Nem inkább Washington?Most néztem éppen ma hogy Gorbacsov is ma kapott a fejéhez mit tett a világgal hogy odaadott mindent Amerikának..És most jött rá majdnem 30 év múlva hogy átverték.
    48!
    Tibor bá!
    Nem lettem Orbán fan.A rezsicsökkentés az jó volt nekem igen.A banki dolog azt nem tudom,de szerintem nem fogok jól járni.
    És nem Orbánról van szó könyörgöm!
    Hanem a PÉNZRENDSZERRŐL!De már a sírás rám jön hogy nem értitek.
    52!
    Ja hogy neked az hülyeség hogy Matolcsynak el kell számolni a nemzetközi fizetések bankjának,az meg a FED-nek.Értem.Pedig ez a lényeg.Ha ezt nem érted,akkor felesleges is bármiről beszélni.Akkor várjunk egy megváltót miniszterelnöknek.
    „A rezsicsökkentés szintén neked és a hozzád hasonló jövedelműeknek hasznos (per pillanat) mert annak aki normális mennyiségű rezsit fizet, nem keletkezik évi 250 ezer megtakarítás, csak töredék.”
    Végre kapok valamit az életben.Irigykedsz? 🙂
    (Sosem felejtem el mikor 13 éve a két öreget ápoltam itthon,és saját pénzen tanultam.Volt 2 ezer forintom hét végére,és el kellett döntenem ,bemegyek-e órára az egyetemre,vagy eszek.És bementem órára..Meg ladával mentem a piacra a másik faluba,és ledöglöttem,azon imádkoztam csak el tudjak indulni árulni,mert nem tudok enni adni másnap a gyerekemnek.Szóval én is voltam szegény.)
    53!
    „Armával értek egyet: inkább a kiskirály mint a liberók most nekünk… Persze összeomlást feltételezve és 1re kevesebb energiát 1re durvább klímával.”
    Így van 😉

  54. 53:
    Nem kívánom vissza az MSZP-SZDSZ koalíciót, de a gazdaságot jobban irányították (és talán kevesebbet loptak).

    54:
    A tőkés akkora munkabért fizet, amennyit muszáj. Majd, ha as magyar munkások szakszervezetekbe tömörülnek (ja, hogy az kommunista), a magyar állam felemeli a minimálbért )ja, hogy az oligarcháknak nem tetszik), akkor többet fog fizetni. Nem a tőkést kell szidni, hanem ki kell húzni a méregfogát. Nem a FED adta el a magyar termelőeszközöket, nem a FED lépett be az EU-ba, nem a FED tárgyalt a csatlakozásról az EU-val, hanem a mi politikusaink. Nem tudom, honnan veszed az ötleteidet, de jobban meg kellene válogatnod.

    A „PÉNZRENDSZER” egy agyonlovagolt téma. Nem érdemes részletezni (amit különben értek) ez van, ennek a keretein belül kell mozogni. Ezt nem csinálja jól Orbán. A rezsicsökkentést pedig te nem érted. Most jól jársz vele, de ezt duplán vissza fogod fizetni.

  55. 55: Tibor bá: Ez a talán kevesebbet loptak nehezen kiszámítható, azért volt akkor is m5, m6 pályaépítés kétszeres áron, mint a horvát autópályák.

    Tudom, a nyugdíjvagyon eddig a non-plusz ultra de valahogy előtte sem találtam biztonságosnak.

    A nyugdíjakat most az állam szavatolja (lényegében egy ígérvényt ad, hogy majd egyszer megkapom). Az mnyp rendszer ugyanez volt, annyi különbséggel, hogy ott nem az állam, hanem egy bank adta az ígérvényt.

    Lehet, hogy ezen sokan felszisszentek, de én az áfabeszedést is inkább az államra bízom mint mondjuk a tescóra (lényegében egy adónem kezelése magáncégekre volt bízva).

  56. 54:

    „Most néztem éppen ma hogy Gorbacsov is ma kapott a fejéhez mit tett a világgal hogy odaadott mindent Amerikának..És most jött rá majdnem 30 év múlva hogy átverték.”

    és ezt te el is hiszed Melike?

    Melike hagyjuk Washingtont, és a pénzrendszert most. Mi itt kell boldoguljunk, és amit Orbán művel, az nem normális. A legnagyobb intézkedései mind bicskanyitogató és valójában negatív szaldós mutatvány volt. Csak meg kell nézni mennyi jövedéki adóbevétel volt a dohánymutyi előtt és után. Milliárdokról beszélünk…
    A stadionokat talán hagyjuk is, szintén milliárdok úsznak el.

    Gyurcsányék idejében azt gondoltam nincs lejjebb az egészségüggyel. Nagyot tévedtem.
    Aztán Bajnai után azt gondoltam nincs nagyobb mutyi, mint a Velencei Kaszinó és telekbiznisz. Tévedtem, de NEM kicsit.

    Te most komolyan nekiálltál Fidesz propagandát nyomni, eddig azt gondoltam viccelsz, de ez egyre komolyabbnak tűnik, és úgy tűnik még el is hiszed amit írsz.
    Ha ez így van, akkor két lépést hátralépek, mert Fideszessel nem lehet vitatkozni, ezt már megtanultam.
    Melike én csak annyit mondok neked, hogy Németországra és Norvégiára és Hollandiára, de hogy egy szegényebbet említsek Csehországra is vonatkozik a nyugati pénzrendszer.
    Így teljes egészében a FED mögé bújni ostobaság!

    55:

    Tibor bá talán az a legborzasztóbb Orbánékban, hogy már nem palástolnak semmit. Kiállnak, és bátran a szemünkbe mondják, hogy megszopatnak minket. A narancsmenet meg tapsol hozzá.
    Félreértés ne essék én sem az Mszp-szdsz duót siratom, de aki nem látja mi megy fidesz nemzeti kormányzás címszó alatt… nem tudom, megérdemli a sorsát, csak szív az is, aki másként látja.

  57. 55!
    A “PÉNZRENDSZER” egy agyonlovagolt téma. Nem érdemes részletezni (amit különben értek) ez van, ennek a keretein belül kell mozogni. Ezt nem csinálja jól Orbán. A rezsicsökkentést pedig te nem érted. Most jól jársz vele, de ezt duplán vissza fogod fizetni.”

    Így van Tibor bá.Gondolom.De akkor sem tudok ellene tenni.Mint ahogyan Te sem.

    „Nem a FED adta el a magyar termelőeszközöket”
    Nem.De ők vették meg.Illetve szerezték meg .Ugyanazok az emberek.Mióta van saját joguk dönteni szabadon a mi politikusainknak?
    Orbán is meg Fico is csak mostanság jöttek rá hogy átverték őket.
    57!
    Ja hogy fidesz propaganda.Értem.
    Gyurcsány az egészségügynél jól csinálta a napi pénzeket meg a 300 forintot.És Orbán elbajszintotta.Az igaz.Az is baj ,hogy amit az egyik jól csinál,a másik elrontja.Nem arra építkezik.

    Mért nem verték át Gorbacsovot?Azt ígérték neki hogy nem jön a NATO tovább egy tapottat sem.És odaadta nekik a keleti blokkot.Saját maga mondta el egy interjúban,vagy egy hete néztem.
    56!
    😉

  58. 57!
    Curix!
    Elmondom azt is ,hogy itt ahol lakok,nem is tudok most másra szavazni,csak fideszesre,mert polgármesternek csak egy jelölt lesz az is fideszes. 🙂 És most jöhet a cirkusz..

    Viszont vagy 5 éve van fideszes vezetés?Mondjuk.Most teszik rendbe a vasutat, az utat meg csinálták végig Miskolcig,és villamosítják a vasutat.Meg csináltak egészségházon keresztül a főtérig mindet itt.A fő utcán a házakat kívülről felújítják,meg az önkormányzatokat áthelyezték,s szépen felújították.A fűrdőt fejlesztették,a fő utcát át aszfaltozzáka járdákkal együtt,meg az utakat is igyekeznek rendbe tenni, stb.
    A parlamenti képviselőnk, aki szintén fideszes,ki lobbizta .De előtte még MSZP vezetés volt,csak pusztulás volt itt.Látom a fejlődést,amit eddig nem.Csak a munkahelyeket szajkózták,de hogy jöjjön ide bármi is mikor nincs út meg nincs vasút?.De ha nem tudnak pénzért lobbizni,meg szerezni,minek vannak ott?Volt ott MSZP-s képviselőnk,de soha egy fillért nem tudott hozni..Ez már közügy.

  59. 58:

    „Nem.De ők vették meg.Illetve szerezték meg .Ugyanazok az emberek.
    Orbán is meg Fico is csak mostanság jöttek rá hogy átverték őket.”

    Na jó Melike ez már tényleg veri a biztosítékot. Te már tudod pár éve ezt, de Orbán most jött rá igaz?
    Melike tökéletesen értem, hogy mire akarsz kilyukadni a pénzrendszerrel. Ezerszer átrágtuk a kamatos kamat elvét, a hitelpénzrendszert stb…

    Ezt most tegyük félre. Ezzel a pénzrendszerrel kell élni, és ne gondold, hogy Putyin ezt lebontja, baromi nagyot tévedsz!

    Az ország vagyonát a politikusaink játszották át külföld kezére. Antall már akkor is jól tudta mit csinál, és mennyit árt a magyar nemzetnek, mégis megtette.
    Lehet ezt összeesküvés elméletekkel szépíteni, de nem változtat a lényegen. A termelő eszközöket pedig nem a FED vásárolta meg, vagy ha zsidózni akarsz, akkor meg ne rébuszokba beszélj, hanem mond ki.

    Ami az EÜ-t illeti a 300 forint a legkevesebb. Orbán fasza gyerek volt, nem kell 300 forintot fizetni, de ellátást sem kapsz. Lezárult egy EU finanszírozási periódus, ahol az EÜ pénzt kapott. A következő periódusban már nem fog, így a meg nem újult kórházak végleg az enyészeté lesznek. Lesz ilyen bőven.
    Melike akárhogy is nézem a mi kórházunk is a Fidesz ideje alatt vált aktív fekvőbetegellátó intézményből krónikus elfekvővé. Ennél nagyobb törés nincs egy kórház életében. Nem is heverte ki, és nem is fogja.

    Melike jogodban áll még a szavazástól távol maradni, de ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz. 🙂

    Még két sorban kiegészítve a villamosításon kívül a többi nagyjából presztízs beruházás semmi jövőbeni haszna nincs. Olyan, mint nálunk 100 milliókból épült bicikliút, ami nem bicikliút, csak a meglévő aszfaltból, amit eddig az autósok használtak elválasztottak 1 métert.
    Ahová meg valódi bicikliút lenne szükséges, ott nem épül semmi. A főtér nálunk is megújul minden évben többször is. Csak hogy a fideszes polgármester fideszes cégének legyen munkája.
    Ellenben strandot képtelenek építeni, mint ahogy új mentőállomást sem. 12 év fideszes vezetés után sem.
    Hajrá Fidesz, hajrá magyarok!

  60. 55 Tiborbá: „Nem kívánom vissza az MSZP-SZDSZ koalíciót, de a gazdaságot jobban irányították (és talán kevesebbet loptak).”

    Ebben tévedsz, a lopás java része a privatizációkkal történt, annak meg a 70%-a balosék alatt ment végbe. Oligarhából is nekik van több (még egyelőre).

    Ettől függetlenül szinte a teljes parlament és kiszolgálóik nagy részének a levesben lenne a helye…

  61. 54.
    „Addig még a pénzrendszerbe nincs bele szólása”
    Miért is? Talán nem is akar!
    Már rég, hat év óta megtehetné, hogy bevezeti a duális pénzrendszert az országban, mint azt már sokszor tanácsolták neki, pl. Drábik, Vezér-Szörényi és sokan mások. Ök nem „ballib” szakértők, csak értenek a gazdasághoz, pénzhez.
    Nem ütközne sem EU-s, sem más törvényekbe, még „elvárások”-ba sem!
    Elősegítené a hazai gazdaságot, főleg a mezőgazdaságot, munkahelyek ezreit teremthetné.
    Lehetne fedezni belőle a nyugdíjak emelését, a közalkalmazottak béremelését és ami a lényeg, a szociális juttatásokat, a SEGÉLYEKET!
    Ezt a pénzt, a delikvensek csak hazai termékekre tudnák költeni és nem import szarokra.
    A Forint nem a miénk, csak használjuk, ezt tudja mindenki, nem is tudjuk befolyásolni az értékét, legfeljebb negatív irányba.

    Hogy mért nem teszi ezt Orbán?
    Mert akkor a lopott forintjaik szart sem érnének!
    A NAGY NEMZETI KORMÁNY meg leszarja, hogy ebbe a posványba az ország beledöglik!
    Csak az ő és csókosaik zsebe gyarapodjon, a többinek meg ott van a rezsicsökkentés!

  62. 61.
    „Ebben tévedsz, a lopás java része a privatizációkkal történt”
    Ebbe te tévedsz, de nagyon!
    A nagy privatizáció az Antal kormány alatt történt, Hornéknak már csak a maradék jutott.
    Anélkül, hogy menteni akarnám őket, arra azért kíváncsi lennék, hogyan oldottad volna meg a kérdést, tudniillik ezek a cégek keményen veszteségesek voltak, másszóval, képtelenek voltak eltartani saját magukat. A befizetett adók összessége sem lett volna elég ezek életbentartásához. Persze lehetett volna okosabban is csinálni, pl. feltételekhez kötni az eladásukat.
    Egyébként, az innen kilopott pénzek csak aprók voltak a mai lopásokhoz képest!
    Csak a Közgépen keresztül kisíboltak a kasszából az előző ciklusban, cirka 480 milliárd Ft-ot, de már ebben a ciklusban is túl vannak a 100 milliárdon! (Több mint 18 négyes metró!!! Pedig onnan is loptak rendesen! )
    Ez csak a Közgép. amiben még nincsenek benne a Mészárosok és az egyéb csókosok, seggnyalók, stadionok!
    A látszat fejlődések, aminek oly szorgalmasan tapsolnak sokan, mind uniós pénzekből mentek.
    Akkor hol a lé ?????

  63. 63: „ezek a cégek keményen veszteségesek voltak”

    Persze. DE: Lényegében teljes foglalkoztatottság volt és mindent fillérekért adtak.

    Privatizáció után a dolgozók nagy részét kirúgták, az árakat meg felemelték. Ezt úgy is meg lehetett volna tenni, hogy állami kézben maradnak a vállalatok.
    /Ahogy a környező államokban is történt. A horvátok pl. most privatizálják a nagy cégeiket./

    Arról meg már ne is beszéljünk, hogy a vállalataink jelentős részét csak piacszerzés miatt vették meg, teljesen lerothasztották majd bezárták.

    Szóval nem volt olyan szép az a menyasszony…

  64. Az lett volna a tisztességes megoldás, hogy a vállatokból rt-ket csinálni, majd a részvények 51 százalékát adni el csupán. Kapitralista, profit centrikus vezetés és a haszon 49 %- az államnál marad.

  65. 63: Privatizációs bevételek, forrás: ÁPV, MNV : http://m.cdn.blog.hu/ni/nivo/image/gazd4.jpg

    Én nem értek hozzá, nem is tudok jó megoldást a privatizációra, de talán ha nem eladják a cégeket hanem csak tulajdonrészt értékesítenek vagy jól fizetett ÉS eredményességben érdekelt (bónusz, opció, részvény, stb) vezetőket raknak be más lett volna az eredmény.

    A közgép csókos megrendelései „kicsit” más kategória szerintem mint bagóért eladni hatalmas állami cégeket és lapátra tenni emberek százezreit, nem?
    Utálok a politikán vitázni mert megvetem mind, de ahogy 1-2 éve már itt beszéltük jobb lehet ha hazai oligarchák uralják a cégeket és egy esetleges omlás után később a városállamokat minthogy külföldi kézben legyenek. (Ezzel tudom Tiborbá nem ért egyet 🙂 )

    Mint fentebb írtam óriásikat lopnak viktorék, de a mérleg még mindig balra billen… Ha így folytatják a ciklus végére kábé egálban lesznek, bár ez nem mentesíti őket, börtönben lenne mindnek a helye ámbár erre kicsi az esély.

    Szerintem a bal oldal nem véletlenül nem rendezte még a sorait és követ el választások előtt szarvashibákat meg tartja fenn a káoszt… még várnak a sorukra amikor megunja a lakosság a mostani bandát aztán ők előzhetnek be 2/3-al. A következő pénzügyi válság lehet be is tesz a fidesznek és akkor jönnek a ferkóék megint 🙁

    65: LIKE! 🙂

  66. Ciki: A négyes metró cakkli-pakkli 450 milliárdba került.

  67. 63: „ezek a cégek keményen veszteségesek voltak”

    Na, erről eszembe jutott még valami.

    Felhívás! Írjatok ide olyan IPARI cégeket, amelyek állami vállalatok voltak, és a privatizáció után máig sikeresen működnek!

    Budapestiek bizonyára előnyben vannak. Nem is kérek sokat. Írjatok tízet…

  68. 70: Állami kontra privát.

    Mivel véleményem szerint a magyar állami cégek /gyenge?/ teljesítményét nem a szar cégvezetés okozta /persze olyan is lehetett/, hanem a gazdaság globalizálódása.

    Sikeres cégeket tudunk a SZOLGÁLTATÁSOK területén /ezek szívják a magyar lakosság vérét, úgy ugyebár könnyű/- biztosítók, víz, gáz, villany ellátás stb. – , na de mi van az iparral, ahol a nemzetközi versenyben kell helytállni?
    A köztudatban ugyanis az van, hogy az állami cég szar, de ha privatizálják, akkor szárnyal.
    Erre szeretnék példákat kapni, mivel abban a kisvárosban, ahol dolgozom, mára a korábban privatizált, ipari termeléssel foglalkozó cégek kivétel nélkül megbuktak, bezártak.

    ‘Kilyukadni’ pedig nem szeretnék, egyszerűen kíváncsi vagyok… 😉

  69. 71:
    Erre nem igazán fogsz példákat kapni, mert a rendszerváltás előtti ipari cégek, átalakultak, megszűntek.
    Erre egyetlen példát tudok itt a környéken, az ajkai Gyár és Gépszerelő Vállalat, ami egy igen sikeres és elismert cég volt külföldön is. 90 után darabokra szedték és több Kft lett belőle, még ma működő is van. 24 évre nagyon nehéz visszakövetni.

    Valóban tévedés, hogy minden cég veszteséges volt, adták és vitték mindegyiket, és nem mindegyik került külföldi kézre.

  70. 72: „a rendszerváltás előtti ipari cégek, átalakultak, megszűntek”

    Pont ez az. Az csak egy közhely, amit belénk plántáltak, hogy az állami cégek a privatizálás után mennyivel hatékonyabbak lettek. Én nem tudok ilyen neves ipari cégről… de persze más tudhat.

  71. 71.
    „Mivel véleményem szerint a magyar állami cégek /gyenge?/ teljesítményét nem a szar cégvezetés okozta „
    De! Túlnyomó részt ez okozta. A cégek hatalmas vízfejjel dolgoztak. A vezető réteg kontraszelektált, nem a valós tudása, képessége alapján került a pozíciójába. (Egyébként ez volt a Kádár korszak legnagyobb problémája is, mármint, nem a tényleges tudás alapján válogatták ki a vezető réteget.)
    Mivel e kontraszelektált réteg volt közel a tűzhöz, ’90 után ők szerezték meg, ők tudták megszerezni a cégek túlnyomó részét, ezekután nem lehet csodálkozni azon, ha működésképtelenek lettek. Mint később kiderült, nem is ez volt a szándékuk vele, hanem csak az gyorsan eladható gépek, berendezések és főleg az ingatlanok megszerzése volt a cél!
    Persze, egy kőbánya vezetéséhez egy párttitkár szintű képesség is elég, de egy komplexebb termelőegységhez már kevés.

    Persze nagyban hozzásegítette a termelés lenullázásához az idióta politikusi réteg, hülye, meggondolatlan kijelentései. „Ruszkik haza!” stb. stb.
    Egy piacot sokkal könnyebb elveszíteni mint megszerezni.

    „hanem a gazdaság globalizálódása. „
    Akkor még, egész 2004-ig, a globalizáció előnyét élveztük.
    Akkor települtek át a német nagy cégek Kínába. 2004-ben söpört végig Németországon a nagy csődhullám az iparban.

    Egy kis érdekes összefüggés.
    Anno az üvegiparban dolgoztam, annak is egy kis gépgyárában, főleg konzervüveg szerszámokat gyártottunk.
    ’90-ben, első nagy felbuzdulásban szétverték a mezőgazdaságot. Semmi perc alatt megszűnt az iparszerű mezőgazdaság. Az alapanyag hiány vitte magával a konzervipart, így az Üvegipari Műveket, ezután a gépgyártás sem kellett.
    Egyébként ez, a magyar ipar egyik legjelentősebb iparága volt, biztos piaccal, ami főleg orosz piacot jelentett!
    Ugyan ez játszódott le a cukoriparban is. A cukorgyárakat nem lehet fenntartani cukorrépa nélkül, amit csak a mezőgazdaság tud előállítani.

    Magyarország biztos nyerő lehetne abban a versenyben, amit egy „Ország Gazdaságának Állatorvosi Lova” címért írnának ki! 😀

    73.
    Persze, attól még egy cég nem lesz jobb, hatékonyabb, hogy magánkézbe kerül, mivel az is lényeges, kinek a kezébe!

  72. 74. Ciki

    „A cégek hatalmas vízfejjel dolgoztak. A vezető réteg kontraszelektált, nem a valós tudása, képessége alapján került a pozíciójába.”

    Ez volt a kinctári mantra, amivel igazolni kivánták a privatizáció során elkövetett ámokfutást, ami után szinte minden külföldi kézbe került.
    Nem mondom, hogy világszinvonal volt, de jó alap lett volna egy hazai ipar kialakításához.
    De a „fejlett” EU-nak nem konkurrencia kellett, hanem piac és olcsó munkaerő.

  73. 74: „Mivel e kontraszelektált réteg volt közel a tűzhöz, ’90 után ők szerezték meg, ők tudták megszerezni a cégek túlnyomó részét, ezekután nem lehet csodálkozni azon, ha működésképtelenek lettek”

    Kétség kívül ebben is lehet igazság, /és mi van a külföldieknek eladott cégekkel?/

    de én hallani szeretnék végre egy, azaz már csak egy példát sikeres privatizációra… 😀 😉

    Egyébként abból indultunk ki, hogy a teljes foglalkoztatottság miatt sokkal nagyobb volt az üzemi létszám, mint a szükséges, és ebbe belefért a „vízfej” is. Az azonban a politikai doktrína miatt volt így…, szóval ne erre hivatkozz. 😉

  74. 75.
    „Ez volt a kinctári mantra”
    Tévedsz, ez nem mantra volt. Saját tapasztalat. 90 előtt több cégnél is dolgoztam, 90 után, munkámból adódóan, sok cégnél megfordultam, a helyzet mindenütt ugyan az. Dilettantizmus a vezetésben. Még ott is ahol egyébként voltak jó szakemberek.
    Jó példa erre a SZIM Csepelen!
    Világszinvonalú terméket tudtak volna gyártani. Kötöttek egy szerződést egy német”úriemberrel” aki beinvesztált a cégbe százezer márkát, és kötött velül olyan szerződést, hogy ő hozza, hozhatja a részegységeket, eladni is csak ő adhatja el a terméket. Ezek nem kispályás fityfirittyek voltak, hanem CNC megmunkáló központok!
    Röpke másfél év alatt persze a cégnél is rájöttek, hogy egy nagyfokú átverés történt, de akkorra az „úriember” már több mint háromszázezer márkával lett gazdagabb.
    A cég ebbe belerokkant, csődbement.
    Elfelejtettem mondani, előzőleg a céget privatizálták, a cégvezetés vette meg!
    A cégből, egyébként, egy magyar vállalkozó kiszemezgette a jó szakikat, mérnököket, technológusokat, „igazi szaki” szakmunkásokat.
    Ez ma is egy jó prosperáló vállalkozás!
    Előzőleg ez a vállalkozó is pályázott a cégre, de elhajtották mint a legyet! 😀

    76.
    A külföldiek nem sok kompletten működő termelőcéget vettek meg, kivéve persze a konkurenciát jelentő cégeket, amit gyorsan meg is szüntettek, de ez más téma.

    Az első privatizációs hullámban privatizált cégek sorra mentek tönkre, a fenti okok miatt, de ezek romjain azért sok kisebb vállalkozás is létrejött. Ezek már nagyjából megfeleltek a piaci körülményeknek, csakhát a végtelen adóztatás és a folyamatos tőkehiány tönkre is tette a legtöbbet.

  75. 77: „ezek romjain azért sok kisebb vállalkozás is létrejött”

    Magyarán, racionalizálni kellett volna az állami vállalatok működését és nem ész nélkül privatizálni, mivel a privatizáció során rengeteg érték /és ember/ tönkrement, azért hogy a felső tízezer még inkább meggazdagodjon.

    Én úgy hiszem, hogy bátor ember, aki a magyarországi privatizációt sikertörténetként írja le… 🙁

  76. 78.
    Ez így van. Maximálisan egyetértek!

    A ország tönkretételét akkor sem csinálhattuk volna jobban, ha fizetnek érte!
    Persze, lehet valakiknek fizettek is.

    Egyébként, a 77-ben említett vállalkozó később megerősödött, magabiztosan állt a lábán, ahogy mondani szokás.
    Mígnem Gyurcsány úgy át nem baszta mint szart a palánkon, parasztosan szólva.
    Tudniillik pályázott. A pályázatot mintha az ő cégére írták volna ki. Minden klappolt. Előremutató, innovatív, világszínvonalú, satöbbi blablabla. Mivel ezek a pályázatok utónfinanszírozottak, ingét-gatyáját ráköltötte a projektre.
    Csak arra nem számolt, hogy ez Magyarország.
    Egy fillért nem nyert.
    Nyertek viszont mindenféle kutyapanziók, kocsmák, műkörmösök, satöbbik. 40-50 milliókat!
    Ő volt az aki egyszemélyes sztrájkot tartott a PM előtt egy pár évvel ezelőtt.

  77. 77. Ciki

    A helyzet az. hogy a „privatizációt” hosszú évekkel korábban elkezdték szervezni. Már a 80-as évek elején, amikor Kádár kiadta a parancsot a Társasági Törvény megszerkesztésére.
    A játszma azután hamar le lett játszva. Nekünk már csak a látványtechnikai show elemek jutottak.
    A vállalatokat már jó előre kezdték el lerothasztani, hogy minnél olcsóbban el lehessen őket adni.
    Amiket nem tudtak lerohasztani, mint a Mikroelektroniaki Vállalatot, ahol nagyon is versenyképes processzorokat fejlesztettek, egyszerűen felgyújtották.
    A Lloyds biztosító meg a szerződésben folglaltak DUPLÁJÁT fizette, hogy NE építsék újjá.

    Tehát a pakliba be kell venni, hogy a magyar gazdaság hatékonsága ELSŐSORBAN politikai, sőt külpolitikai döntések szerint alakult és nem a valódi képességek szerint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük