(1475) Megint elcsesszük

Tibor bá’ online

 

~q400A hétvégi plusz a tegnapi (hétfő) politikai színjáték komikumán csak röhögni lehetne, ha az embernek nem lenne inkább sírni kedve. Ugyanis a képlet roppant egyszerű: Tarlóst meg kell buktatni, mert ez az egyetlen módja annak, hogy Orbán az elviselhetőség határain belül legyen tartható. Tarlós megbuktatásához az kell, hogy az eddigi főpolgármester jelöltek közül mindenki lépjen vissza annak a javára, aki mögött – a közvélemény kutatások adatai szerint – a legtöbb potenciális szavazó van. Ez a személy Bokros Lajos.

De nem, az LMP és a MLP nem léptet vissza olyan jelölteket, akik még 5 százalékot se fognak kapni, vagyis az esélyük abszolút nulla. Akkor miért nem? Először is azért mert nagy ívben szarnak az ország lakosságának az érdekére. Másodszor pedig azért, mert kizárólag a saját céljaikat akarják megvalósítani, és ha az nem sikerül, akkor jön elő a „szomszéd tehene” szindróma, amit ez esetben úgy hívják, hogy „Ha én nem lophatok, akkor ne lophasson más se.” És még az se zavarja őket, hogy akkor Orbán gárdája fog tovább lopni.

Schiffer ennél egy kicsit ravaszabb, ő azért indul külön mert hivatkozik a tisztességes politizálásukra, de valójában azt akarja, hogy legyenek az országon uralkodó viszonyok olyan súlyosak (amihez kell még néhány év) hogy az maga alá temesse az Orbán rendszert, és akkor ők előállhatnak mint az egyetlen, és igazi jó fiúk, akik sose voltak hatalmon, sose loptak, szüzek, és a szűz kéz mindig nyerő lapokat oszt, ez esetben az egész ország, részére, ha megválasztják őket.

Fodor Gábor másképp gondolkodik (különben honnan szerzett ennyi pénzt, amit szemlátomást elköltöttek az óriás plakátokra?). Ő úgy tesz, mintha SzDSz sose létezett volna, és mintha nem a politikából élne (csak úgy mint Orbán) diplomázása óta. Neki 1 százalékos eredmény is OK, és az is, ha csak ő kerül be a parlamentbe listán. Neki egészen biztos lesz mit aprítani a tejbe. A többi nem érdekes, ha mégis valahol szorítana a kapca, hát istenem, legfeljebb kivándorol Izraelbe, ahol már túl koros lenne az IDF-be toborzáshoz.

Ejtsünk néhány szót az MSZP-ről is. Úgy tűnik, hogy Kunhalmi Ágnes csapatának éppen hogy a többsége megértette az idők szavát és beálltak Bokros mögé. Amit az országos Pártbizottság sikeresen lenullázott. Mondjuk már csak udvariasságból is az országosnak nem kellett volna beleszólni a budapesti témába, de ezt hagyjuk. Viszont ebből a döntésükből kiderül micsoda pitiáner alakok. Nekik Tarlós tökéletesen megfelel, ha a kerületi főpolgármesterek (a beruházások fő tolvajai) szocialisták lesznek. Sajnos nem lesznek, mert ki megy úgy el szavazni, hogy a főpolgármestert hagyjuk úgy, ahogy van, de a kerületi viszont legyen MSZP-s? Az egyre jobban pocakosodó Orbán pedig röhögjön, ahogy akar.

_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
____________________________________

26 gondolat erről: „(1475) Megint elcsesszük

  1. Azért mind Schiffer, mind Fodor elég logikus és jogos magyarázatot adott arra, hogy miért nem. Persze az önös érdek is benne van, de az összes pártnál így van ez, az „összefogás” is csak akkor nem tekinthető önzésnek, ha valakinek csak annyi lebeg a szeme előtt, hogy csak a Fideszt ne. Az is érdekes, hogy sokszor azt halljuk, hogy a közvélemény-kutatókkal nem kell foglalkozni, most meg annak hatására cselekedtek (bár ők belső felmérésre is hivatkoznak), pedig szerintem nem kellett nagy ész ahhoz a kampányban látottak alapján, hogy ezt a Falus bohócot az emberek nem fogják megválasztani.
    Továbbá az MSZP-t is megértem, mert velük beáldoztatták a főpolgármester-jelöltjüket, aki minden bizonnyal jobban szerepelt volna nem csak Falusnál, hanem Bokrosnál is, erre most azt is visszaléptetik, aki miatt az ő esélyes jelöltjüket törölni kellett.

    Szóval elég nagy a káosz ezen az oldalon, és engem inkább az szomorított volna el, ha a távolságtartást ígérő és eddig többé-kevésbé betartó LMP is csatlakozik egy ilyen nevetséges bagázshoz, akiket lassan a Fidesz-gyűlöleten kívül semmi nem köt össze.
    Ha egy baloldali szerveződés fogja leváltani az Orbán-kormányt, akkor remélem, hogy az LMP lesz az, vagy valami új csoportosulás, és nem ez a hataloméhes, kaparkodó, megjátszós nemtudommi.

  2. Szerintem a baloldali szimpatizánsok is megértették, hogy jobb Orbánt hagyni, aki már megkötötte a háttéralkukat, mint egy kicsikart baloldali formáció, ami a választások után szétszalad mint egy zsák egér és totális káoszba dönti az országot.
    Ők már az Orbán-kritika mögött is látják, hogy NINCS ma a baloldalon kormányképes társaság, és felesleges erőlködni.
    És aki VALÓBAN tisztán baloldali érzelmű, az NEM a régi gárdát akarja mindenáron újracsomagolni, hanem kialakít egy új, a régi rendszer terheiől mentes csapatot, akikre lehet építeni.
    Ha Tarlóst kiütik, azt Budapest szívja meg, mert a város felőrlődik a pártharcban.
    A jelenlegi baloldal mögül már kihátrált a nyugati „segítség” is, és anélkül meg katasztófálisan bénák…
    Szóval… értelmezhető magyar baloldal nélkül őrültség…

  3. Az a véleményem, hogy Budapestnek az a legjobb, ha Tarlós marad. Ha valami csoda folytán befutna Bokros, ott állna tök egyedül, mindenféle használható támogatás nélkül, mert a pártok azzal lennének elfoglalva, hogy a közpénz-éhségüket csillapítsák. Emellett a fideszes apparátus keresztbe tenne, ahol csak tud, a kormány meg pláne.
    Itt csak bukni lehet, Bokros akkor jár jól, ha nem választják meg. Amúgy is egy faszkalap… 😀 Az egész ellenzék meg faszkalap a köbön… 🙁

  4. Úgyis Tarlós lesz a főpolgármester Budapesten, ki lenne más? 😮
    Bár ez engem egyáltalán nem érint. 😛

    „Tarlóst meg kell buktatni, mert ez az egyetlen módja annak, hogy Orbán az elviselhetőség határain belül legyen tartható.”

    Orbánt nem lehet „szabályozni”, sajnos azt csinál amit akar, szinte bármit megtehet (sajnos, hogy így van ez). Orbán+a fityisz kormány bármit keresztülvihet az országgyűlésen, bármit megszavazhat.
    Ha Orbán pl. úgy látja „jónak”, akkor a BKV-t összevonja a MÁV-val és államosítja. (ez csak egy példa, felmerült a hírekben). De bármilyen más őrültséget is keresztülvitet a törvényhozáson. (lehet még ragozni tovább, de minek? 😮 )

  5. Tudni kellene józanul, nem érzelmi alapon, szélesebb összefüggéseket is nézve eldönteni, hogy mi a jó. Van-e alternatívája annak, hogy a vezetők lopnak?
    Na ugye.
    Akkor azt nézzük, jobb-e az országnak, ha Orbánék helyett mások lophatják a legtöbbet.
    Szerintem nem.

  6. 4: „Bár ez engem egyáltalán nem érint.” Ha nem is ott élsz, attól még rokonod, jóbarátod lehet ott…

    Én vidéki vagyok, nekem jobb lenne, ha Bokros nyerne… 🙂 A Budapestnek szánt pénzek egy része is vidékfejlesztésre menne… 😉

    Abban meg igazad van, hogy olyan törvényt hoznak, amilyet akarnak. Ha nem Tarlós nyer, akkor egy teljesen súlytalan főpolgármester pozíciót kreálnak, oszt’ jónapot.

  7. Csak halkan jegyzem meg a saját – sajnos eléggé megalapozott – véleményemet: annyira f@s mindegy. A 2014-es választási év volt az utolsó, hogy szavaztam. A 2018-asnak sok értelme már nem lesz, ha eljutunk egyáltalán odáig, mert akkor már nem sok idő marad bármire is. De legyyen, nem történik semmi komoly. Na, ezt a 2022-esre már nem merném még csak feltételesen sem mondani.

    Van annak valami szürreális bája, és egyben rémisztő is, ahogy az emberek szinte belefeledkeznek a belpolitikai posványba, nem véve észre, hogy a világ merre tart.

    Felőlem Orbán a Szabadság-szobor helyére egy 100 méteres Orbán szobrot rakhat színaranyból, HA…
    … ha felszámolná a bűnözést, tarkón lövetné a korrupt politikusokat, csinovnyikokat, kilépne a NATO-ból stb. Röviden olyan irányba fordítaná az országot, hogy a 10 millió emberből a lehető legtöbb túlélje azt, ami szépen a fejünk fölé kúszik.
    Ez az irány? Költői…

    NEM KRITIKA a cikkel vagy a hozzászólásokkal kapcsolatban!

  8. Van valami konkrét problémád Tarlóssal? Ami olyan súlyos, hogy mindenáron muszáj leváltani?

    Mert ez, hogy „Tarlóst meg kell buktatni, mert ez az egyetlen módja annak, hogy Orbán az elviselhetőség határain belül legyen tartható.” – elég halvány érv.
    Orbán elsősorban nem Budapesttel van elfoglalva, és Tarlós edddigi munkássága azt mutatja, hogy nem fél konfrontálódni a Fidesszel, ha ezt látja jónak. Nem igaz az, hogy Orbán bábja lenne. Országos ügyekbe meg úgysincs beleszólása a főpolgármesternek.

  9. Ez az egész már egy vicc kategória ahogy elnézem.Komolytalanság felső fokon.Kapdosás,és gátlástalanság.
    Amerika most nem mondta meg ezeknek mit kell tenni?Vagy mi ez a fejetlenség? 🙂

  10. 2:

    Az egész olyan, mintha az ún. baloldal is Orbán kezére játszana. Persze kevés köztük az olyan ember, aki a politika nélkül is képes biztosítani magának a megszokott életszínvonalat, ezért mindegyik körömszakadtáig ragaszkodik a hatalomhoz, illetve ahhoz csak ragaszkodna, a képviselői helyekhez tud.
    Így aztán ezek nem engedik át a teret egy új, kormányváltásra esélyesebbé váló erőnek.
    A sok kicsi összefogása meg azért nem működik, mert Gyurcsány személye a nép nagy részének taszító, ezért van egy korlát, amit nem tudnak átlépni, amíg ő ott van. Pedig neki van a legjobb érzéke a politikához közülük, az MSZP meglepően béna mostanában, az Együttnél meg bár Bajnai háttérbe lépése jó lépés volt, úgy néz ki, hogy ők is tudnak bénázni rendesen (Falus).
    Ráadásul azzal, hogy az egész beállt Bokros mögé, még annak is van esélye, hogy a színre lép egy negyedik elem, és a MoMa is tud értékelhető népszerűségre szert tenni.

  11. 6. Observer

    „…ha Bokros nyerne… 🙂 A Budapestnek szánt pénzek egy része is vidékfejlesztésre menne…”

    Én úgy tudom, hogy a vidékfejlesztési pénzek a költségvetés része. A kormány (parlament(??) ) szavazza meg/dönti el mindig a következő évi költségvetést, és nem Bp. főpolgármestere. Neki ebbe hogyan, milyen módon lenne beleszólása, akár Tarlós, akár Bokros lesz is az? (bár előbbi sanszosabb).
    Különben ehhez kapcsolódik (nem igazán a poszthoz), hogy a kormány október végére tolta a 2015-ös költségvetés tervezetét, na vajon miért? 😮 Kissé gyanús ez, nem mer október 12. előtt előjönni vele a „narancsbrigád”. Lehet, hogy „meglepetés” lesz benne? Ezektől minden kitelik. Varga Misi is mondott valamit a kiadási oldal csökkentéséről…. (50% -> 45%, -1700 milliárd ? ) 😛

  12. 11:

    Szerintem arra gondolt, hogy ha nem kormánypárti lenne a budapesti főpolgármester, akkor a kormány arra törekedne, hogy kevesebb pénz jusson Budapestre, ebből (talán) kifolyólag több vidékre.

  13. 13 ha annak tartod… hát legyen az. A világ meg szép és épül a szép jövő. Szar lesz neked felébredned. 😀

  14. Nem könnyű főpolgármesternek lenni. Demszky is sokat bénázott az elején.

    Bár Tarlós egy külön szám. Tegnap megkapargatta a Margit híd budai hídfőjénél a füvet és a fonottkalács villamos „át volt adva”.

    Bízhatunk benne, hogy a következő 4 évben is leépíti Budapestet. Az 1 villamos soha nem lesz kész, 3 metró leég, de Széles Gábor bugyiszínű buszai továbbra is üresen közlekednek. Ja és marad a 48-as harci zászló 🙂

    Én szarok rá. Nekem Vác és környéke a fontos.

  15. 5:
    Orbán és bandája nem csak lop, hanem hülye ötleteik is vannak, ami legalább annyiba kerül az országnak, mint a lopások. Ezért kellene egy józanabb (persze lopós) alternatíva.

  16. 16:
    Most tévedsz. Arma eléggé tisztában van a sötét jövővel.

  17. Mint írtam már, engem Vác és vidéke érdekel.

    Gondolataimban az is elő szokott jönni, mi a fenét keres ez a környék Magyarországon. Népszavazást kell kiírni, hogy mi inkább Szlovákiához tartozunk. Ennyire aljanépség politikusok ott talán nincsenek.

    De ha nem éreznénk jól magunkat Szlovákiában egy önálló Dunai Köztársaságot is létrehozhatunk. Ezek a politikai patkányok meg maradjanak Budapesten, de ott is csak a belvárosban, mert gondolom Angyalföld és Újpest csatlakozik a Dunai Köztársasághoz.

    🙂

  18. 16. Navi mozgalom, isten hozott újra közöttünk. 😀

  19. 19 Tibor bá’ elfogadom és visszavonom, amit írtam neki.

    21 Az már a múlt, a Jövőnk meg egy mementó. 😉

  20. 10. Vasgerinc

    „MSZP meglepően béna mostanában…”

    Nem mindenkit lep meg.
    Már nincs Ron Werber és utasítások se Washingtonból, Brüsszelből.
    Erre képesek elengedett kézzel.
    Legalábbis a frontemberek.
    Az értelmesebbje meg lapul, és megpróbálja mindenáron elkerülni a reflektorfényt, hogy mire kikopik ez a gárda, akkor ne legyenek kompromittálva.
    Szóval úgy is mondhatjuk, hogy a lejáratott baloldali politikusok mostantól Orbánnak dolgoznak.
    Ők a garancia arra, hogy ameddig elfoglalják a baloldali politikai szegmenset, addig Orbánnak legfejjebb a Jobbiktól kell tartania.
    És ha a baloldal nem lincseli meg látványosan az olyan politikai zombijait, mint Gyurcsány meg társai, akkor Orbán uralkodó dinasztiát alapíthat.

  21. 23:
    Miért van az, hogy a szöveged olvasásakor nekem a Delphi jósda jutnak az eszembe? 😀

  22. off

    Kis falumban a választópolgárok 28%-a vette a fáradtságot, hogy elmenjen szavazni. Egye kukac, hivatalosan csak független jelöltek voltak.
    A szomszéd városban, ahol már párttámogatás volt a jelöltek mögött, 35% emelte fel a seggét, hogy elmenjen szavazni. 65% viszont mindennel meg van elégedve…

    on

  23. 25:
    Ez egy geci ország, geci vezetőkkel. A milliárdos Lázárt 82 százalékkal szavazták meg. Ez a „szabadság szerető nép” a világ legsunyibb társasága. Ellenállás helyett besorol a legnagyobb gazemberek mögé is, csak hagyják őt élni nyomorúságos életét. 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük