(1474) Obama szájára vette Orbánt (avagy, Magyarország rákerült a térképre – aztán majd lekerül, esetleg véglegesen)

Tibor bá’ online

 

~q400A Fidesz nem tesz mást, csak azt, amit minden hatalomra kerülő párt megtesz, legfeljebb leplezetlenebben, nyíltabban, mondhatnám, pofátlanabbul teszi. Most éppen a civil szervezeteket vegzálja, mert nem állnak be a sorba, illetve, mert egyértelműen a liberális szekeret tolják Orbán ideológiájával ellentétben. És, mit ad isten, az USA elnökének ez nem tetszik, olyannyira, hogy meg is jegyezte az egyik beszédében, ami után az amerikaiak millió kezdték keresgélni a térképen, hogy hol a fenében van ez az ország.

Aki felületesen hallgatja a híreket, annak feltűnhet, hogy miért e megbélyegzés. Orbán bűnlajstroma gyakorlatilag végtelen. Obamát nem érdekelte, amikor ellopta a nyugdíjvagyont, fülét se mozgatta, amikor lenyugdíjazta a függetlenségükhöz ragaszkodó, idősebb bírókat, elüldözte a legfőbb bírót, és a jogrendet átformálta a maga képére. A nyugati bankokról lenyúzott újabb és újabb bőrök se érdemeltek különösebb figyelmet, pedig Obama egyértelműen a világ oligarcháinak a zsebében van. A sajtószabadság elporlasztása se hatott a biztosítékokra, oly annyira nem, hogy Brüsszel újabb évi 1000 milliárd forinttal ajándékozza meg a szétvert gazdasággal büszkélkedő magyar kormányt. Hát akkor mi a fene történt?

Semmi különös. Washingtonnak a demokrácia és az emberi jogok védelme semmi más, mint ürügy ahhoz, hogy a hazai fogyasztásra alkalmatlan elképzeléseit végrehajtsa. A demokrácia Amerika határain belül is egyre fogy, a rendőrállam kialakítása roham léptékben halad előre és persze nagy ívben tojnának arra, hogy a magyar miniszterelnök hogyan dúlja szét a magyar államiságot, miként teszi az életet egyre elviselhetetlenebbé a mindenre rátelepedő korrupcióval, lecsúsztatva az országot a dél amerikai banán köztársaságok szintjére. De most, hogy Orbán végre tesz valami értelmeset is, ami egybevág az ország valós érdekeivel, amit „keleti nyitásra” kereszteltek, ezt már nem tűrhetik. Főleg, amikor kijelenti, hogy a Washington által meghirdetett, Oroszország elleni embargó minket jobban súlyt, mint az oroszokat, viszont igen előnyös Amerikának. Éppen ezért újra kellene gondolni az egészet. Na ez az, amit már nem tűrhető, mert magában hordozza a veszélyét annak, hogy néhány közép európai ország vezetői ötletet kapnak Orbántól.

Az oroszokat nem kell szeretni, de tudomásul kell venni, hogy a velük tartott korrekt üzleti kapcsolat az ország elsődleges érdeke, amit semmi körülmények között nem írhat felül egy árnyék ideológia, főleg úgy nem, hogy Washington az égvilágon kívül semmi más nem érdekli, mint saját, jól felfogott érdeke. Ebből pedig az következik, hogy bármennyire is ellenezzük Orbán ideológiáját, el kell ismernünk, amikor végre tesz valamit az ország igazi érdekében.

________________________________________________________________

Ez a félkallantyús tegnap rárakott még egy lapáttal. Kijelentette, hogy a PC (politikailag helyes) egy csalás. IGAZA VAN. De ezt nem lehet mondani egy olyan miniszterelnöknek, akinek az országa NATO és EU tag, de még ennél is rosszabb, a kis antant országai megint ki fogják használni a hülye magyar politikát. Könnyen lehet, hogy Szeged is szerves részévé válik Romániának, Pécs pedig a szerbeké lesz. A szlovákok megkapják Debrecent, és akkor mi lesz Kósával? 😀

________________________________________________________________
________________________________________________________________
________________________________________________

55 gondolat erről: „(1474) Obama szájára vette Orbánt (avagy, Magyarország rákerült a térképre – aztán majd lekerül, esetleg véglegesen)

  1. Hát igen, a PC-t leszólni nem PC.
    Ha valaki ki mer mondani valami olyasmit, amit tulajdonképpen mindenki tud, de nem szeret hallani, jellemzően leszólják. Én kifejezetten örülök annak, hogy a Jobbik elkezdte a PC lebontását, és a nép reakcióját látva más is követi példájukat.

  2. 1:
    Az anglocionista birodalom láthatóan eldöntötte, hogy nekimegy Oroszországnak. Hogy ennek mi lesz a szomorú vége azt nem lehet tudni, de okosabb lenne csendben maradni. Ez a mostani pávatánc nagyon veszélyes. Orbánt emlékeztetni kellene az egyik magyar közmondásra: Szólj igazat, beverik a fejed.

  3. 2: Hát igen, Orbán néha befoghatná a száját, de sajnos erre képtelen.
    Különben érdekes a világ, a francot se érdekli, hogy a magyar gáztározók nincsenek tele, és esetleg megfagy a fél ország, de azon megy a rinyálás, hogy nem adjuk tovább a beérkező gázt az ukránoknak /ráadásul gondolom ingyen/.

    Függetlenül attól, hogy Obama mit tervez az oroszokkal, bízom benne, hogy azért az európai vezetőknek is leesik a tantusz. Egy dolog, hogy K-Európát szemrebbenés nélkül beáldozták a szankciókkal, az meg egy másik, ha már őket is komolyan érintene egy elmérgesedő konfliktus. A balfasz lengyelek visítozására begizdult mindenki, de talán mostanra lehiggadtak a kedélyek. Persze azt nem lehet tudni, hogy képesek lesznek-e ellenállni az amerikai nyomásnak.

  4. Tibor bá, azt mondod, a civilek vegzálása végre egy jó dolog Orbántól?
    Vagy hogy ez csak ürügy, hogy rászálljanak, valójában a keleti nyitás miatt?

  5. Az USA többször figyelmeztette Orbánt, igaz ezt most az agymosás közepette próbálják kitörölni az emberek emlékezetéből.

    Ugye itt volt Clinton és komolyan beszólt Orbánnak. Ehhez képest, hogy a valamikori külügyminiszter hölgy férje „rosszul van tájékoztatva”, …. hát… ez egy bullshit.

    Utána szóbeli jegyzéket kapott az USA nagykövetétől, amit próbáltak letagadni.

    Legutóbb az angyalkás-sasos förmedvénnyel kapcsolatban üzentek.

    Most viszont Orbán a „trambulinról hugyozott bele” az USA medencéjébe.
    Ez eléggé keresztbe tesz az USA Oroszországgal kapcsolatos külpolitikai terveinek. Ugye nem csoda, hogy most az USA elnöke küldött egy maflást.

    Küldeni fogja a NATO csapatokat is, nem kell félni. Legalább elsöprik ezt a szotyolázó pávatáncost, aki azt hiszi, mindent telebüdösíthet következmények nélkül, mint a felcsúti VIP szektorban.

  6. 4: „a civilek vegzálása végre egy jó dolog”

    Tibor bá’ nem ezt írta… Függünk az oroszoktól, tehát lehetőleg nem kell elmérgesíteni az orosz-magyar kapcsolatokat.

    Ettől még OV-nak rengeteg szemét húzása van, amivel nem lehet egyetérteni, ilyen a civilek vegzálása is. /Bár véleményem szerint az ingyen kapott pénz nagy részét rosszul használják fel, de ha a norvégoknak ez így jó, nem sok közünk van hozzá./

    5: „Küldeni fogja a NATO csapatokat is”

    Hát ne küldje…

    OV-nak elég erős legitimációja van a hatalomhoz – a rászavazó milliók, meg a nem szavazó milliók.

    Az a kevéske ember, aki Orbán ellen szavazott, ne akarjon ide NATO csapatokat behívni. Sőt, senki ne akarjon semmilyen csapatokat behívni.
    Orbánt a magyar szavazóknak kell megbuktatni. Meg is teszik majd, ha már a a nagy többségnek elege lesz.

  7. #6:
    „Kaczynski szerint országa számára a legjobb megoldás az lenne, ha az Egyesült Államok legalább két dandárt állomásoztatna lengyel területen.”

    http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/405109_ukran_valsag_erosebb_nato_jelenletet_surget_a

    Ehhez még annyit, hogy a lengyelek igen komoly gyorsreagálású csapatokat hoztak létre.

    Persze a lengyelek nem felejtik az orosz megszállást.
    Magyarországon meg ilyen nem is volt, csak 1849-ben, 1944-45-ben, 1956-ban……

    Jó lenne egy kicsit gondolkodni. A NATO csapatok itt lesznek, attól függetlenül, hogy te mit gondolsz erről. Lehet ennek örülni, sőt kérni (lásd Lengyelország). és lehet nemzethy-eskedni is. Láttuk, mi lett ennek a következménye a Horty rezsimben. Horty is addig pávatáncolt, míg jól fenékbe nem billentették.

    … Ja. Ne feledjük, NATO tagok vagyunk.

    … az a „kevéske” aki Orbán ellen szavazott, az bizony több mint 50 százalék. Ha a választási csalást törvénybe foglaljuk, még csalás marad.

  8. Úgy gondolom, az USA elnöke meggondolja 100X hogy csapatokat küldjön k.európába. Maximum radarokat telepitését szorgalmazhatja esetleg néhány mozgatható légvédelmi rakétaállomást.De ezt is csak a német,francia stb.államok beleegyezésével. Szerintem most Obama elnök úrnak sok egyéb fontos teendője akadt az ISIS-el, ebolával meg az egész keleti helyzettel IRÁN! kapcsolatban. Az ukrán helyzet sem piskóta, de ott van idő még huzakodásra. Az hogy a magyar civil szervezetek mit és hogyan csinálnak maximum egy mondatos reagálás ér meg. A magyar nép nagy részét meg az egész meg sem érinti, hiszen nem érdekli néhány értelmiségit kivéve. Ha a néptől függ a kormány még 20 évi ugyanaz lesz.Szomorú, de ez várható.

  9. 6. Observer

    „Orbánt a magyar szavazóknak kell megbuktatni.”

    Demokratikus úton (szavazással/választással) amíg Orbán él, NEM LEHET MEGBUKTATNI. Annyira bebetonozta magát és a pereputtyát, hogy bármikor úgy tudja alakítani a „pályát”, ahogy neki jó, hogy neki kedvezzen bármikor a választásokon.
    A mostani ellenzék meg olyan harmatgyenge, hogy belátható időn belül nem tudja a hatalmat átvenni, főleg nem 2/3-dal, hogy a mostani „gránitszilárdságú” alkotmányon változtatni tudjanak. Szerintem a mostani fideSS hatalom megdöntése annyira messze van, hogy az csak (talán) O.V. halála után, vagy egy totális államcsőd után lenne lehetséges. Tehát szvsz. az egypárti (fityisz) és egyszemélyi (O.V.) kormányzás (diktatúra) még 15-20 évig marad, ha nem jön egy államcsőd.

    És Orbán az önkormányzati választások után qrvára be fog keményíteni.

    http://bit.ly/1vp1l1y

  10. 7: „több mint 50 százalék”

    Aki nem ment szavazni, az OV hatalmon tartására ‘szavazott’. Ezt összeadva az OV-ra szavazókkal, kijön a többség. Ettől még én is szívesen megszabadulnék a fidesz kormányzástól, de nem lehet illegitim kormányról beszélni…

    „NATO csapatok itt lesznek” Most is itt vannak, úgy hívják hogy Magyar Honvédség. Ennyi legyen elég…
    Különben te komolyan gondolod, hogy Putyin csak úgy magától, háborúba kezd Lengyelországgal, vagy az egész EU-val? Semmilyen érdeke nincs, hogy ezt tegye. Neki az a jó, ha eladja a nyersanyagait dollárárt, vagy euróért. Attól gazdagszik ő is, meg a sleppje.

    Egyelőre inkább az látszik, hogy az USA próbálja összeugrasztani az EU-t az oroszokkal. Azt meg a saját tapasztalatunkból tudjuk, hogy ha az oroszok háborúznak, akkor nem állnak meg a saját határuknál…

    Téves dolog az ukrajnai helyzet alapján feltételezni egy EU elleni orosz agressziót. Teljesen más az ottani szitu.

    9: „Demokratikus úton (szavazással) amíg Orbán él, NEM LEHET MEGBUKTATNI.”

    Ha van választás, akkor meg is lehet buktatni. Ha 6 millió szavazó polgár ellene szavaz, mit tehet?
    Választás pedig lesz, mert ha nem, akkor az EU azonnal elzárja a pénzcsapot, akkor pedig még a saját kegyeltjei is ellene fordulnak.

  11. 4:
    Nem, azt mondom, hogy Washington szarik arra, hogy egy-egy országban van-e emberjog vagy sincs. Őket csak az érdekli, hogy a kiváltságos helyzetük megmaradjon (papír darabkákért valódi árut és szolgáltatást kapjanak) De az emberjogot fel lehet használni ürügyül a megtámadásra.

    9:
    Az államcsőd hamarabb fog előállni, mint gondolnátok. Már nincs több lopási lehetőség, marad a nép nyúzása vagy államcső. A népnyúzás pedig felkeléshez vezet.

  12. 9: “Demokratikus úton (szavazással) amíg Orbán él, NEM LEHET MEGBUKTATNI.”
    ……….. Jaj. A történelem nem olyan, hogy előre láthatók a pontos események. Például 1956 október 23-án reggel az MDP vezetői még úgy gondolták, hogy hatalmuk sziklaszilárd. Tessék ezen elgondolkodni.

    Meg azon is, hogy úgy néz ki Észak-Koreában megdőlt a diktatúra. Nagy valószínűséggel a félbeszakított ország egyesülni fog. Legalább is a mostani hírek ezt mutatják. De lehet az ellenkezője is. Majd kiderül.

    Tibor bá’nak igaza van, az USA csak saját érdekeivel foglalkozik. Az emberi jogok mindig jó ürügy számára. Ez így igaz. De az USA teheti, mert nagyhatalom. Éppen ezért nem húzogatjuk az oroszlán bajuszát, és nem hülyézzük le a volt és a jelenlegi elnököt.

  13. „A népnyúzás pedig felkeléshez vezet.”

    Én már nem hiszek ebben. Ha Orbán bekeményít a helyhatósági választások után, újabb pénzeket von el az egészségügytől, tovább nyírbálja a szociális kiadásokat, újabb adókat talál ki, csökkenti a nyugdíjakat és így tovább, a nép ezt is tűrni fogja. Majd még többen mennek el, a maradottak pedig többen fagynak meg, többen halnak éhen, 5 millió szegény helyett pedig lesz 6 vagy 7 millió.

    Ha valami megbuktatja Orbánt, az Obama sallerjai. Nem a nyilatkozatai, hanem amit esetleg tesz, pl. pénzügyi ellehetetlenítés vagy hasonló. Hogy ezt akarjuk-e vagy nem? Egyértelműen nem! Ahol az Usa buktatott kormányt (Irak, Líbia, Ukrajna és így tovább) ott mindig saját mocskos érdekei miatt tette és iszonyat lett belőle az érintett ország népe számára.

  14. Hát, a civilekről én sokat tudnék mesélni, de most nem teszem. Maradjunk annyiban, hogy akik Norvégiától, Svájctól, Sorostól, stb. komolyabb pénzekhez jutottak, azok kb. annyira civilek, mint mondjuk bármelyik KGB ügynök. Ezúttal civil ügyekben Orbánékkal kell egyetértenem, nem véletlen, hogy ezügyben maga Obama is megszólalt. Veszélyben a fedőszervezetek. 🙂

  15. Orbánt, és a kormányt nem csak az USA bírálja!!

    A teljesség igénye nélkül:

    német lapok:
    -Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) konzervatív lap
    -Süddeutsche Zeitung (SZ) liberális lap
    -Die Zeit
    -Der Spiegel
    -Handelsblatt gazdasági napilap

    osztrák lapok:
    -Die Presse osztrák konzervatív napilap
    -Der Standard liberális lap
    -Profil osztrák hetilap

    angol:
    -Financial Times

    lengyel:
    -Gazeta Wyborcza baloldali liberális napilap
    -Zycie jobboldali lengyel napilap

    francia:
    -Le Monde balliberális lap

    belga:
    -La Libre Belgique

    stb.
    (párat biztos, hogy kihagytam, de ez is bizonyítja, hogy az EU országai is keményen bírálják a „Vezérünket”, nem csak az USA !!)

  16. Ez a félkallantyús megérezte, hogy Európaszerte antiPC, antiglobalista, antiUSA és antiEU érzelmek dúlnak.

    Felvállalta a hasznos idióta szerepet és kimondta azt, amit szinte mindenki gondol.
    Végülis… a fővő béka esete…
    Vagy „terv szerint” lassan darálják be a világháborúba sodródó Európában először a gyengébb országokat, vagy valaki beleköp a levesbe, és kisiklatja a szakadékba száguldó vonatot.

    Orbán 4 éve megmondta, hogy a jóléti társadalomnak vége.
    Nehéz ezzel vitatkozni a világon bárhol.
    Most végre tisztázta a liberális demokrácia valódi tartalmát.
    Hüledezni lehet, de vitatkozni ezzel sincs értelme.

    Akár elismerik, akár nem a demokrácia sosem volt űködő rendszer… Mindig egy háttérhatalom húzogatta a madzagokat demokráciára hivatkozva. Ezen se lepődik már meg senki, legfejjebb csak azon, hogy egy ország vezetője a szájára veszi.

    Van itt még egy gondolat, amit tisztázni kellene :

    „amikor lenyugdíjazta a függetlenségükhöz ragaszkodó, idősebb bírókat, elüldözte a legfőbb bírót, és a jogrendet átformálta a maga képére…”

    Ezek azt a jogrendszert testesítették meg, ami végig kómában volt privatizáció során elkövetett gigantikus csalássorozat alatt, és hagyta, hogy a nemzeti vagyon egy részét felszámolják, masrészt külföldre menekítsék.
    Nem véletlenül hörgött miatta a liberális globalóma, és dőtögette befelé a forintot…
    Én ezért nem hulltnék sok könnyet ezért a társagért, akik még a Kádár érában szívták magukba a „jog” alapjait.

  17. 15: Ezeknél a bírálatoknál mindig kérdéses, hogy valóban az adott ügy miatt aggódnak-e a nyugati újságírók, vagy azt akarják megtorolni, hogy a kormány a magyar érdekeket részesíti előnyben a Ny-i érdekekkel szemben.

    Mondjuk az sem egyértelmű, hogy amikor a magyar érdek a Nyerges-Simicska-Csányi érdeket jelenti, akkor mi, a nép, ezzel járunk-e rosszabbul, vagy a német érdekkel.

  18. 15. Szása

    Orbánt ugyanaz a médiaközpont bírálja sok országban.
    A liberálisok érzik, hogy rezeg a léc, és védekeznek.

  19. 18. Attila (PV)
    Szerinted így van, szerintem meg az EU országok utálják (beleértve a lakosságukat is), vagy semmibe se veszik Orbánt, aki „szabadságharcot” folytat Európa ellen. (azt nem tudom, hogy minek kell Orbánnak vagy a kormánynak „szabadságharcolnia” az EU ellen ??? 😮 )
    Egy agyalágyult, bolond, hatalommániás ember kormányozza/irányítja Magyarországot (a szakadék felé), és joggal megérdemli mind az EU, mind az USA kritikáját.
    (különben Grazban a zárt osztályon lenne a helye a csuti csüngőhasúnak)
    ________________________

    Bődületes dolgokat mondott Orbán

    „Orbán Viktor egy KDNP-rendezvényen azt mondta: egy liberális demokrácia sem a rezsicsökkentésre, sem a bankok elszámoltatására nem lett volna képes. Hozzátette azt is: le akar számolni a politikai korrektséggel.”

    http://www.168ora.hu/itthon/boduletes-dolgokat-mondott-orban-130968.html

  20. 14:

    Hát igen, ahol a civil szervezetek külföldről kapják az apanázst, ott bizony azon külföldi támogatók érdekeit fogják képviselni.

  21. 17. Ábel.

    Szerintem Simicska, Csányi meg a többiek, a magyar „uralokdó osztály” kiépítéséhez vezetnek…
    Vagyonuk alapján, ha akartak volna, külföldön is tudtak volna boldogulni.
    Azt szerintem el elhet fogadni, hogy Magyarországon kell egy gazdag réteg, akinem a boldogulása a magyar gazdaságtól függ.

    Egy németnek soha nem lesz fontos a magyar gazdaság… ha rosszul megy, legfejjebb odébb áll.

  22. 19.
    Honnan veszed, hogy az EU-országok lakossága utálják Orbánt(?) ne legyél ennyire agymosott.
    Miért kellene, hogy érdekeljen egy „európai lakost” Orbán.. egyáltalán miért kellene tudnia, hogy kicsoda Orbán? Egy magyar állampolgárt se érdekli, hogy kicsoda Portugália, vagy Belgium vagy Görögország stb. miniszterelnöke.
    Már régóta egy sokszereplős játék folyik; a hatalmi elit, a titkosszolgálatok, a politikusok, a média és még néhány tényező közreműködésével.
    Biztos vagyok benne, hogy Orbán tisztában van a játékszabályokkal; a saját biztonsága érdekében tudja, hogy hol a határ, ameddig elmehet.

  23. 21: Nem ilyen egyértelmű. Dolgoztam magyar tulajdonú és vezetésű cégnél, német vezetésűnél is, az utóbbiban sokkal inkább emberszámba veszik, megbecsülik a munkavállalót.

    Több problémám is van ezzel az új „uralkodó osztállyal”. Az egyik, hogy nem a bármiben is való rátermettségük révén jutottak, jutnak a nagy vagyonhoz és hatalomhoz, hanem azáltal, hogy a politikai osztály szelektíven nekik játssza át a közvagyont. És ebből rögtön arra is következtetek, hogy ezeknek nincs tisztesség, ezeket az embereket nem érdekli a közjó, a társadalom érdeke vagy felemelkedése. Ezekből sohasem lesz Széchenyi, ezek nem fognak új reformkort csinálni, kifacsarják az országból, amit lehet. A mi hátunkon igyekeznek a világ leggazdagabbjaihoz csatlakozni, de nem lojálisak hozzánk. Ezek ugyanolyan rohadékok, mint akik a Wall-street-ről teszik tönkre a világot, azok közé tartoznak.

  24. 19: „„A politikai korrektség, amelyik a régi politikai világot meghatározta, valójában egy olyan taburendszer, amely megfoszt bennünket az őszinte, innovatív gondolkodás, és az őszinte beszéd lehetőségétől is” – fogalmazott Orbán.”

    Ez biza így van, még ha OV mondta is…

    23: +1

  25. 25: Lobbizzál, hogy inkább a lengyelek kapják… 🙂 Amúgy meg svábok laktak arra, majd Merkel visszatelepíti őket.

  26. 23. Ábel.

    A kapitalista az mindenütt kapitalista és nem is kegkedvesebb állatfajta.
    Egy percre sem hiszem, hogy a kialakuló magyar elit valamennyire széplelkű lenne, de érdekeihez hozzátartozik a gazdaság talpraállítása.
    A helyi kapitalistának be kell tartania a szabályt, hogy ha a birkát nyírni akarod, akkor etetni is kell.
    A külföldi kapitalistát ez a szabály nem köti.
    Ezen az alapon akkor már legyen inkább magyar.

  27. Tibor ba`: `Washington az égvilágon kívül semmi más nem érdekli, mint saját, jól felfogott érdeke`

    Mint ahogy mindenki mast, de legfokeppen Putyint is.

    `…hogy Brüsszel újabb évi 1000 milliárd forinttal ajándékozza meg a szétvert gazdasággal büszkélkedő magyar kormányt.`

    100%-osan egyetertek es itt van a kutya elasva. Ezzel abszolut az EU a legfobb okozoja, de legalabbis fentartoja egy orbani autokriter allamnak.

    5. `Most viszont Orbán a “trambulinról hugyozott bele” az USA medencéjébe.Ez eléggé keresztbe tesz az USA Oroszországgal kapcsolatos külpolitikai terveinek.`

    Azert ne gondoljuk, hogy OV vagy Magyarorszag ennyire fontos tenyezo lenne kuldfoldon. Mi persze szeretnenk azt gondolni, de ha kinyitod az atlaszt, rajossz, hogy ez tavolrol sincs igy.

    21. `Vagyonuk alapján, ha akartak volna, külföldön is tudtak volna boldogulni.`

    Ez badarsag. Itthon loptak ossze mindenuket, amilyuk van a politikai kapcsolataiknak koszonheto.

    Csanyi: az OTP a profitjanak 99%-at mindig is a magyar nep verenek kiszivasaval kereste (beteti kamat legalacsonyabb, hitelkamat a legmagasabb, felhaborito szamlavezetesi dijak a semmiert, bankon beluli atutalasert dijat fizetni /bankszamla es lakastakarek kozott/). Persze a magyar neppel megtehetik, mert az mindent benyel. Nezd meg mennyire szazadrangu bankkok az OTP leanyai kulfoldon es mennyire nyeresegesek ott, ahol nem tur el mindent a nep mint Magyarorszagon.

    Simicska: a Kozgep nem nagyon brillirozik kulfoldon es Simicska sajtobirodalomrol sem lehet hallani.

    Az egyetlen ceg es ember, aki talan megerdemelten van ott, ahol van es kulfoldon is megallja a helyet, az a TriGranit (Demjan).

  28. A post címében egy térképre történik utalás.

    Ha és amennyiben Orbán devizahiteles akciója + a kamatemelési moratórium a bankszektor erővel való átrendezése miatt történik, érdekes lehet egy másik térkép:

    http://www.google.hu/url?url=http://www.hidfo.net/2014/09/29/ormenyorszag-oktober-10-en-csatlakozik-az-eurazsiai-gazdasagi-uniohoz&rct=j&q=&esrc=s&sa=U&ei=VVcpVPXDEuG9ygPQr4GYDg&ved=0CBMQFjAA&sig2=ybfd627tf6VH9TrLNepVbg&usg=AFQjCNFt3sMtbN_yN0urNQ3E4ZiLCegXPQ

    Amit a térkép mutat, már elég nagy falat ahhoz, hogy Washington is megszólaljon.

  29. 16:
    Azért most alaposan mellélőttél. A bírónak nem a bűnüldözés, felderítés a feladata, hanem a felhozott (pró és kontra) bizonyítékok mérlegelése alapján való ítélet hozatal. neheztelj a rendőrségre, ahol, ha valaki komolyan vette a dolgát mondjuk olajszőkítés ügyeben, akkor hamarosan „öngyilkos” lett. A rendőrségre a belügyminiszter felügyel, az pedig politikus.

  30. 30. Tibor’bá

    „Azért most alaposan mellélőttél.”
    Talán azért nem annyira.
    Ezek a bírók még a régi rendszert örökölték, és ők szabták meg, hogy mi a bűn és mi nem.
    És ha gyárakat eladni 1 forintért nem volt bűn, akkor a rendőrség se tehetett semmit.
    Az olajszőkítés csak a jéghegy csúcsa… de azt is letitkosították 80 évre.
    Az igazi gazemberségek „legálisan” történtek. Szépen lepapírozva. Itt van a komplett növényolajipar eladása az olasz mafiának. Még azt a pénzt is a magyar állam adta kölcsön az olaszoknak, amiből megvették…
    Ezrével csúsztak át épület adás-vételek. Ezek egy közreműködő jogi apparátus nélkül nem jöhettek volna létre.
    Nem csoda, hogy ezeknek a jogi konstrukcióknak a kiagyalóit és végrehajtóit a „fejlett nyugat” körömszakadtáig védi, mert hatalmas pénzekhez juttatta őket.
    Aki meg feljelentéssel próbálkozott, az meg pillanatok alatt a rosz oldalon találta magát.

  31. 32:
    NEEEEEEM. Nem ők szabják meg, mi a bűn és mi nem. Azt a jogalkotók szabják meg. A bíró csak alkalmazza kötelezően. — A felháborodásodon osztozom, de a rendszer félreismerését nem fogadom el.

  32. 24:
    Orbán most mondott egy rakás igazságot, de mint PM ezeket nem mondhatta volna. Ez az állításom.

    28:
    „Tibor ba`: `Washington az égvilágon kívül semmi más nem érdekli, mint saját, jól felfogott érdeke`
    Mint ahogy mindenki mast, de legfokeppen Putyint is.”

    Ez nem igaz, mert elfogadható politikusokat némileg az „erkölcs” is érdekel. Nem mindenki képviseli országa érdekeit abszolút gátlástalanul. Putyin még sehol nem döntött meg rezsimet. Szóval ne mossuk össze a dolgokat.

  33. Viktorkánk érdekes egy figura.

    A mostani esetben nem tudjuk, hogy mivel fogják a golyóit az oroszok. Gondolok itt a NBH -s mágnesszalagok kérdésére. Ne legyenek kétségeink, azok az adatok jó eséllyel megvannak a KGB utódszervezeteinél (FSZB, SZVR). Hogy közvetlen, vagy közvetett kompromittáló adatok találhatóak -e rajtuk a mai politikai elitünkről?! Ne legyenek kétségeink.

    Második, hogy mit ígérhetett még Putyin elvtárs a gigahitelen túl. Mondjuk belengette -e Észak-Erdélyt, mint anno Sztálinék Hortyéknak?
    Ez persze jelenleg egy erős „fantázia”, de akár igaz is lehet.

    Mert Oroszország érzi ezt az amerikai felszeletelési stratégiát, hogy ők is egyike a következő stratégiai célpontnak.
    Hadgyakorlat, hadgyakorlat hátán, és nem épp békeidős módon kezd működni az orosz katonapolitika.
    Az egy dolog, hogy a nyugati részeken az Ukrán-válság miatt felkészültek több forgatókönyvre. Plusz a Kalinyingrádi területeken a NATO miatt mindig megy az erőfitogtatás, most a szokottnál erősebben.
    Északi tengeri régióba való visszatelepülés, hadgyakorlat.
    Június-július derekán Szergej Sojgu közvetlen parancsára (tehát nem előre bejelentett módon) a központi katonai körzetben élőben leszimulálták, mi a teendő, ha a polgári közigazgatás megszűnik létezni, azaz be áll a katonai közig., maga a hadiállapot, és a háborús igazgatás.
    Most zajlott le a Vosztok 2014 (Kelet 2014) hadgyakorlat a Távol-Keleti Katonai körzetben, aminek sok köze nincs az Ukrán dolgokhoz. Szimulálták, legyakorolták, hogyan kell visszaverni, egy az Orosz Föderációt érő szárazföldi, tengeri, légi támadást.
    A gyakorlat méretei: 155.OOO fő katona, 5000 db páncélos technika, ebből kb. 1500db a harckocsi, 632db repülőeszköz, 84db mindenféle méretű hadihajó (ebbe gondolom a járőrhajók, és a motorcsónakok is benne vannak, mert…).
    A korábbi hadgyakorlatok után a résztvevő alakulatok teljes egésze nem tért vissza a telepítési bázisára, egy részük a műveleti területen maradt egyfajta „aktív készenlétben”. A mostani gyakorlatról nem tudni még, hogy ezzel a jelleggel telepítik -e az alakulatokat.
    Mindenesetre jól mutatja, hogy az oroszok működésbe hozták kvázi a teljes, bevethető állapotban lévő alakulataikat a fegyveres erőkön belül, ami nem épp békeidős magatartás.
    http://www.youtube.com/watch?v=xdnGBUcFJto

    http://www.youtube.com/watch?v=v9BIr6ncJDk

    Viktorunk biztos beírja magát a történelemkönyvekbe, csak nem biztos, hogy úgy, ahogyan megálmodta.

    Az jól látható, hogy a világ megint egy töréspont felé halad, aminek a következményei egyenlőre beláthatatlanok. Ha továbbra is marad ez a kardcsörtető mentalitás, abból előbb v. utóbb háború lesz. Jelenlegi féltudású vezetésünk meg ebben próbál lavírozni. Így nem vagyunk megbízható szövetségesek, de ugyanakkor bármikor felhasználható (lásd a tankügy) de nem megbízható szövetségkeresők sem. (Mindezt Eu ás NATO tag ként. 😛 )

    Jó eséllyel a két szék közé esés tipikus esete lesz ebből!
    Mert ugye nem mindegy, hogy okosok hülyéskednek, vagy hülyék okoskodnak. Hazánkban jelenleg az utóbbi tűnik valószínűnek, Viktorunk „remek” tehetségével, és „vazallusaival”.

  34. „Orbán most mondott egy rakás igazságot…”
    Mikor mondott ez a fószer igazat. Legutóbb leállítatta az Ukrajna felé menő gázszálítást, „mert fel kell tölteni a magyar tározókat”.

    Jól emlékeztem és most meg is jelent több szakmai cikkben: 2 vezeték van, egy fogadó és egy küldő. Beregdarócom meg egy hatalmas puffer tároló, ha mégis küldenének az oroszok plusz gázt, nem jelentene problémát. De nem küldenek.

    Persze a „műszaki részletkérdések” helyett a panelproli a „többen toljuk a szekeret, mint ahányan ülünk rajta” című hablatyot zabálja.

  35. Mérnökemberként megdöbbent ez a hazudozás:

    Persze a csepeli Pista bácsit mindennel meg lehet vezetni.
    Hogy nehogy részlehajlással vádoljatok, akkor most egy állami oldalt linkelek be:

    https://fgsz.hu/content/importkapacitas-noveles

    Vagyis nem csak Beregdarócig, hanem az országon belül is 2 vezeték van. Plusz egy hatalmas puffer Beregdarócon. A kivitelezési munkálatok 2008. december 31-én befejeződtek. A vezeték összhossza: 210 km, és még Algyőn is bővítettek.

    Szóval Szotyola Vityka tökét nagyon csavarja Putyin. Oka? A magánvagyon, amivel zsarolni lehet.

    Ugyanakkor a szövetségeseket meg leszólja. Ez normális?

  36. 37. Zappa

    „Szóval Szotyola Vityka tökét nagyon csavarja Putyin. Oka? A magánvagyon, amivel zsarolni lehet.”

    Szerintem nem életszerű, hogy Ptyin többet tudna a magánvagyonokról, mint a baloldali vezetés.
    Végülis ők osztották szét.
    Ha bármit ki lehetett ásni a mostani kormány sötét ügyeiről, az már ki lett ásva… De hát a szőlőbányák se ütötték meg az ingerküszöböt.
    Szerintem Putyin egyszerűen előnyösebb pozíciót ajánl egy esetleges újrarendezés után, mint ami most van.
    Az is lehet, hogy ezt megtámogatja olyan titkosszolgálati infókkal, amit esetleg más nem tud…
    Ez adhat Orbánnak némi magabiztosságot.

    Az EU meg nem szövetséges…
    Milyen szövetséges az, amelyik így lerabolja az országot, kivágatja a szőlőket, gyümölcsösöket, felrobbantja a cukorgyárakat, aztán háromszorosára emeli a cukor árát?
    Nem beszélve hogy szemrebbenés nélkül asszisztált a pirvatizáció során elkövetett gyomorforgató mahinációkhoz.
    Az ilyet nem lehet szövetségeseknek hívni.

    Bogár László mondja, hogy a modern hadviselésben, a légierő legdrágább berendezése a barát-ellenség-felismerő komponens…
    Nekünk is ilyesmi kellene.
    Mert szövetségesnek nevezni legádázabb ellenségünket azért igen komoly tévedés.

  37. 37: „az országon belül is 2 vezeték van” Kutya legyek, ha értem, hogy ez hogy jön ide. /Arra gondolsz, hogy az egyik slagon bejöhetne a gáz, a másikon meg ki az ukránoknak? De akkor mitől telnének a magyar tározók?/

    38: „szövetségesnek nevezni legádázabb ellenségünket” Ez az ellenség tartja lélegeztető-gépen Viktort az EU pénzekből…

  38. 39:
    Pontosan ez a helyzet. 2 vezeték van Van ahol három a kerülő útvonalakkal.

    Nem csak Ukrajnán keresztül jön a gáz, hanem Ausztrián keresztül is, és ha befejezték volna a pozsonyi leágazást, jöhetne északról is. Persze a pozsonyi nagy semmit „ünnepélyesen” felavatta az eszes.

    Az adatok: (nem írok forrást, mert elfogultnak hinnél):

    „Ukrajna felé 2013 márciusa óta él egy napi 16,8 millió, éves szinten 6,1 milliárd köbméter kiszállítására alkalmas vezetékes összeköttetés. Ez, mint hangsúlyozzák, független a Magyarország felé irányuló Testvériségtől.”
    … „Szlovákiából 26 millió, Lengyelországból eddig 5, Magyarország felől eddig – a lehetséges 16,8 millió helyett – 3-4 millió köbméter érkezett naponta Ukrajnába. ”

    A magyarok által szállított napi mennyiség nem oszt, nem szoroz a tárolók feltöltésénél. A tározók kapacitása a 6,2 milliárd köbméter, amelyek állítólag most 61%-os töltöttségen vannak.

    Ha elindulna az ígért „nagy” orosz szállítás, akkor sincsen szükség a kifelé menő vezetékre.

    Ezek a fránya műszaki dolgok 🙂

    Ajándékként egy mai Orbán sziporka:
    „Orbán: ha Jézus Bicskén született volna, sokkal jobban járt volna”.
    [ez már minősíthetetlen vallásgyalázás]

  39. 27. `A helyi kapitalistának be kell tartania a szabályt, hogy ha a birkát nyírni akarod, akkor etetni is kell.`

    Ha beleszolhatok ebbe a beszelgetesbe, itt Abel-el kell, hogy egyetertsek. Elore is elnezest a gazszereloktol, de egy gazszerelo oligarchatol ne varjuk azt, hogy megerti azt, amit mi esetleg megertunk vagy tudni velunk. Az o kvalitasai feltetel nelkuli taplnyalas, pillanatnyi rovidtavu erdekek, kiskapuk leggatlastalanabb kihasznalasa majd vagyon mielobbi kulfoldre mentese, ha netan valtozna a szel jarasa. Ezek az oroszoknal sem hoztak meg az elvart sikereket a sajat nep szamara. Egy multi ellenben tetelezzuk fel, hogy nem tud/akar minden kiskaput kijatszani, neadjisten motivalja a munkavallaloit termeszetesen sajat profit erdekeben es ezt a munkavallalok a nem gazszerelo tulajdonosok/fonokok fele hatekony, innovativ munkaval honoraljak, mert kellokeppen meg vannak becsulve es honoralva. De tudom, ilyen vilag csak egy masik galaxisban letezhet 🙂

  40. majd meglátjuk mi lesz , most épp az isil ellen mennek és ha a háború átterjed iránra és esetelg az visszavág akkor lehet nagy baj,de ezt nem tudni mikor lehet 1 hónap ,1 év,3 év? de már olajfinomítót is bombáztak a ‘terroristák’ miatt.Lehet arra megy majd ki hogy felnyomják az olaj árát. De hogy mi lesz a forgatókönyv teljesen bizonytalan…

  41. Aki látta a HONKONGI tüntetések képeit az ott megjelent tömegeket
    az elgondolkozhat azon hogy mi itt magyarországon 500 embert sem tudunk mozgósítani egy tüntetésre (kivétel a fizetős CÖF) addig más helyeken ezrek mozdulnak meg. Mire is vagyunk mi olyan büszkék?? Persze ha megkérnék a Magyar Kormányt hogy segítsen rendet tenni és megjelenne a TEK pillanatok alatt eltakaritaná azt a rebellis társaságot. Az ISIS-t is egy szál magyar baka szuronyos puskával simán helyretenné. Mert mi magyarok minden nemzetnél különbek vagyunk, voltunk és leszünk. Mária országa mindenek felett.

  42. 39. Observer

    „Ez az ellenség tartja lélegeztető-gépen Viktort az EU pénzekből…”

    Nem kell ezektől az EU-s pénzektől hasra esni.
    Ez tulajdonképpen bánatpénz, amiért lemondtunk egy csomó bevételről, mint vámok, keleti export, mert kivágatták a gyümölcsösöket, szőlőket, felrobbantották a cukorgyárakat, kikényszerítettek sokkal több egyetemista képzést, mint amit az ország el bír tartani, satöbbi…
    Ráadásul ebből a pénzből nem lehet munkahelyet teremteni, hanem lehetőleg olyan beruházásokba verni, amiknek a legtöbb beszállítója valamelyik EU csókos multi cég…
    Autópályák építése, amin a nemzetközi kereskedelem szennyezi a levegőt, parasztvakító térkövezés, meg látványos helyeken tatarozás, hogy ki lehessen pakolni, hogy EU alamizsnából készül…

    És a lélegeztető készülék az EU-nak is jól jön.
    Ezer struktúrális baja van, és most megkötötték a háttéralkut Orbánékkal, hogy nem akadályozzák az évekkel előre kialkudott pénzeket, de akkor a kormány kicsit visszafog az EU ellenes retorikából.
    Kicsit olyan mint a Molotov-Ribbentrop paktum… lélegzetvételnyi szünet mindkét oldalnak.

  43. Orbán Tusványosi beszédében a munka alapú társadalomról regélt.Ezek szerint már eldöntötték hogy hova állnak.Nem Amerika oldalára..
    Szíjjártó is új világrendről regél.
    Most itt volt a gazprom elnöke,egyeztettek,és Orbán el is zárta a gázt ukrajnának..
    Lesznek még itt játszmák biztosan..
    Én attól félek leginkább hogy összeugrasztják a népet itthon,és egymásnak megyünk..Akár politikai okokból akár antiszemita okokból.Ezektől az Amerikaiaktól minden kitelik,mindenhol vannak beépített emberei,és fizetett csoportok.Aztán majd katonai statáriumot hírdetnek.Nem tetszik nekem ez a dolog..De középen vagyunk.Amerika minket akar,logisztikai központnak.De szerintem Moszkva is..
    45!
    Így van Attila..
    35!
    Neked meg mi bajod van?
    Ezt mindenki tudja amit leírtál.
    És akkor mi van?
    A háborúhoz pénz, pénz, és pénz kell.Az meg most senkinek nincs.Mindkét oldalon izmoznak a fiúk.De sem amerikának sem az oroszoknak nincs pénzük nagyobb háborúhoz jelenleg.
    Putyin megmondta nem megy bele egy fegyverkezési versenybe.A NATO nem meri megközelíteni az Oroszokat,és az orosz határnál nincs is cirkuszolás meg hajcihő a NATO-nak és esélye sincs.Ők is tudják.Megy a szájhősködés.
    Közben meg Prorshenko szépen oligarchából koldus lesz.Még a végén hadbíróság elé fogják állítani háborús bűnösként.Mert amerika ki fog hátrálni mögüle.Még minden lehetséges,semmi sincs kőbe vésve..

    Tényleg?!Izrael nem bojkottálja az oroszokat?Nem szankciózik? 😀

  44. 46:

    „Putyin megmondta nem megy bele egy fegyverkezési versenybe” Ne higgy neki! Most azért hátrál ki a konfliktusból, mert fel akar készülni a végső összecsapásra és még nincs kész, elsősorban a rakéta elhárítása. Kína dettó. Mind a két ország tudja, hogy a háború elkerülhetetlen, mert az USA le akar velük számolni egymás után.

  45. 47 Tibor bá’ kimondta a lényeget. (Szeretem olvasni ezt az oldalt, mert sok itten a gyöngyszem!)

    A jövőnk.com oldalon pontosan le vagyon írva a fegyverkezés. Kb. fél éve íródott. Akkor sokan azt mondogatták, képtelenség. Nos, az elmúlt hetekben nem csak hivatalossá váltak az adatok, hanem még az is kiderült, hogy a tervezettnél nagyobb ütemű, méretű és iramú a fegyverkezés. (Pl. 3-ik Borei osztályú SSBN szeptemberre elkészült, holott idénre 2 volt tervezve. Ez még a hidegháborús időszakhoz képest is csúcsra járatott fegyverkezés.)

    Rakéta elhárítás: A-135 rendszer Moszkva körül adott. (Ceterum censeo: 1972-ben köttetett egy egyezmény, melynek értelmében mindkét nagyhatalom 100-100 ABM rendszerrel/rakétával rendelkezhetett. Eztet rúgta fel 2002-ben az USA és kezdett bele a saját új rak.véd.pr.-ba. Ha az feláll – bár a találati pontossága elég gyengusz -, az egyensúly megborulhat. Mert ne feledjük, míg az amerikai ICBM-ek egésze silóba telepített és az is marad, addig az orosz (és főleg a kínai) ICBM-ek egyre inkább önjárók (gépjármű és vasúti szerelvény) lesznek, megtartva a silóba telepítetteket is, azaz nehezen kilőhető célpontok, szemben a silóba telepítettekkel. Nagyon lebutítva, a pillanatnyi erőfölény illeg-billeg, kábé évenként másfelé 2014-2021 között. A qurva nagy kérdés az, hogy mikor billen esetleg jelentősen ki az egyik irányba, mert akkor lesz gombnyomás. És ennek függvénye, hogy kis hazánk kap-é a pofájára vagy sem, amíg NATO tag. Ha kilépnénk végre, akkor a pofárakapás esélye a nullához tendálna. Igaz, annak is megvan a hátránya, akármilyen paradoxonnak is tűnik ez.

    De Tibor bá’-nak igaza van dolgoznak még az oroszok, pl. A-235 rendszer. (Azért azt sem ártana figyelembe venni, hogy se Putyin, se Obamaki, se a cionista elit, nem a fővárosokban szándékszik survivalt játszani. Ahogy a norvég „Noé” program – két éve, ha jól emlékszem – is meglehetősen aggasztó volt: „mindent lefagyasztani és beraktározni mélyen egy bombabiztos barlangban az utókornak; ez utóbbi nem volt nyilvánosan kimondva, de a projekt abszolút prioritást kapott, s egy év alatt végrehajtandó volt.

    Nem is tudom, még mindig mindenki azt hiszi, a nukleáris háború végzetes unblock az emberi fajra?! Mert akkor most szólok, hogy nem az.

  46. 47!
    Ettől féltem hogy ezt írod.De a lelkem mélyén tudtam 🙁
    De ezért még reménykedem,bár a fene se tudja miben..
    Az eurázsiai unió lopakodik szépen „csendben” előre.Amerika nem tetszését kifejezve a dolgokra.
    De most állítólag az oroszok nagy mennyiségű olaj megtalálását jelentették be az északi sarkkörnél,és mivel olajipari embargó van,az amcsik nem kapnak semmit.Na erre is kíváncsi leszek ha valójában ezt történt hogyan alakul tovább..
    „Szóval azért több fronton zajlik a történet..
    48!
    „Nem is tudom, még mindig mindenki azt hiszi, a nukleáris háború végzetes unblock az emberi fajra?! Mert akkor most szólok, hogy nem az.”
    Persze hogy nem .Csak olyan atom fegyverek vannak hogy a bolygóról még a levegő is kiszökhet..

  47. 40: Csak mellékesen megjegyzem, arról, hogy mi lett volna, ha Jézus Bicskén született volna, van egy kedves karácsonyi népdalocska, ezt nem Viktor találta ki. Bicskei ének névek keressétek. És nem vallásgyalázó.

  48. A pénz és az energiahordozók között annyi a különbség, hogy az utóbbi a valódi értékhordozó. Nyilván ezt már minden szereplő tudja, É-Amerika földrajzi szempontból É-D irányban nyitott, tehát CH nélkül esélytelen a lét. Nyitni kell a parti elkezdődött.
    A II. vh után nagyjából eddig tartott a békés periódus. Ami jöhet: járványok, kisebb-nagyobb háborúk, válságok, éhínség…szóval gáz, geddon hangulat várható nem kevés ideig.

  49. 48. Egyetértek. Az emberiségre végzetes a klímaváltozás.

  50. Felkerültünk a térképre?” Fel…:

    „Áttételesen ugyan, de kemény szavakkal bírálta Orbán Viktor politikáját Victoria Nuland amerikai államtitkár-helyettes. Előkerült az oroszokkal szembeni szankciók bírálata, az illiberális állam építése és az orosz érdekeltségű Déli Áramlat megépítése is. Azt mondta, Kelet-Európa rákja a demokratizálódás visszaesése, és nem kétséges, hogy melyik országról beszélt. Múlt héten diplomáciai források már arról beszéltek, hogy miután Obama megtalálta magának Orbánt, folyamatos amerikai bírálatokra kell berendezkednünk.”
    http://hvg.hu/itthon/20141003_Orban_ellen_kelt_ki_egy_amerikai_diplomat

  51. 54. Piton

    „hogy miután Obama megtalálta magának Orbánt, folyamatos amerikai bírálatokra kell berendezkednünk.”

    De az is benne van a pakliban, hogy akit az USA bírál, automatikusan felértékelődik az USA bírálóinak szemében… Az ilyenek meg ugye számosan vannak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük