(1467) Elindult a hatalmi harc?

Tibor bá’ online

 

~q400A Fidesz, de közelebb van az igazsághoz, ha azt írom, hogy Orbán sikerének a titka a bújtatott egyszemélyes diktatúra kialakítása, aminek azért vannak fejlődési fázisai. Ha csak két világtörténelmi példát plusz egy hazait hozok fel (Sztálin, Hitler, és Rákosi) akkor világosan látszik, hogy a diktatúra fejlődéséhez hozzátartozik a hatalmi harc is. Például Sztálin csak azért nem nyírta ki Lenint, mert megtette azt a szívességet, hogy időben elhalálozott. Trockij annyira piszkálta a csőrét, hogy két kontinens távlatából is utána ment. Hitler uralomra jutásával kapcsolatban nem mindenki ismeri a hosszú kések éjszakáját, vagy ha hallott róla, fogalma sincs, hogy bírósági eljárás nélkül (egyes források szerint) 200 embert likvidáltak. És persze Rákosi is kinyírta saját kommunista belügyminiszterét, aki (feltételezése szerint) megfoszthatta volna a hatalmától.

Átevezve a magyar rendszerváltás utáni időkre, Fodor Gábor önként elállt Orbán Viktor útjából, Rogán Antal pedig idejében észbe kapott, még mielőtt „bukott angyallá” válhatott volna. Aztán jött a diktatórikus konszolidáció a kétszer kétharmaddal. Orbán egyszerűen túlnyerte magát, aminek egyenes következménye, hogy az ország a felcsúti, született vadparaszt (kolbásztöltő és pálinka lepárló) hűbérévé vált, amiből törvényszerűen kinőttek a „kiskirályok”. Így történhetett meg, hogy a külső ellenfelek földbedöngetése után egymás felé fordultak.

Lázár kinevezte tanácsadónak Zoltait, ami (szerintem) egy zseniális húzás. Ha zsidók ellen kell fellépni, akkor legokosabb ezt zsidókkal csináltatni, különben is egymást jobban ismerik. Csakhogy ebbe ragyogóan bele lehet kötni, ha eljött az ideje. Márpedig eljött, mert Lázár már jóval többet szerepel, mint Orbán, mondhatnánk túl nőtt a szerepén. Így kapott engedély Gulyás Gergely, hogy megtámadja Lázárt. Gulyás persze könnyebb fajsúlyú, mint Lázár, ezért pástra lép Schmitt Mária is. Az, hogy Zoltai komcsi volt (egy olyan kormány és frakció esetében, ahol minden második ember „komcsi” volt) csak akkor baj, ha fogást kell rajta (de még inkább Lázáron) találni.

A Hír TV se úgy viselkedik, mint korábban.

OTP vezér, Csányi Sándor is fintorog a Kormányra.

Simicska hirtelen kilőhetővé vált.

De még a sírásra hajlamos nyuszika, Hoffman Rózsa is renegátoskodik: „Egy központból 198 tankerületet közvetlenül lehetetlen jól irányítani.” Rózácska két éve egészen más véleményen volt.

És végül, „valaki” úgy gondolta, hogy az október 12-i választások előtt fel kell emelni a gázárakat, amit már be is jelentettek. Ez nem lehet Orbán ötlete. —- Szóval, mi van itt?

______________________________________________________________
______________________________________________________________
____________________________________________

31 gondolat erről: „(1467) Elindult a hatalmi harc?

  1. Orbánnak növelnie kellene a szorítást a közvetlen kiszolgálóin, ha nem akar bukni. Ugyanis, érezve a laza pórázt a lakáj felbátorodik és egyre szemtelenebb lesz. Mígnem érzékelik a vezér kellően gyenge és nekiesnek. Ha most nem áldoz be alvezéreket, akkor őt áldozzák fel.

  2. Még Széky János is azt mondta tegnap, hogy semmilyen törvény nem írja elő, hogy volt munkásőr nem tölthet be állami tisztségeket.
    Már a megfogalmazás is furcsa. Ilyet előírni nem szoktak, maximum tiltani. De nem is tiltják.
    (Ezt Zoltai kinevezése kapcsán mondta)
    http://www.atv.hu/videok/video-20140917-hirvita-2014-09-17
    Ennél lejjebb van még?

  3. Hogy ki fogja megbuktatni a felcsúti ámokfutót, még kérdéses. Akár a tökhülye Semjén is lehet.
    A háttérben a úgyis a bankármaffia áll. A finánctőke és az ő fináncoligarchiája, amit lecserél, ha nem úgy táncol, ahogy ő fütyül.

  4. +1 like
    (Lévén magasról teszek a hazai politikára, s arra legfeljebb szakmai szemmel nézek, hogy hogyan befolyásolja hazánk jövőjét a közelgő viharban, így nem kommentálok, csak figyelek és tanulok azoktól, akik ehhez jobban értenek. Röviden privátban leszarom a politikát, szakmai szempontból pedig csak bizonyos részek, döntések és folyamatok „érdekelnek”.)

    OFF
    Diktatúra kapcsán nekem Saddam Hussein és Moammer Kadhafi pozitív példák, különösen az előbbi. Kevesen vannak azzal tisztában, milyen szociális rendszer volt mindkettőnél. Irakban például minden házasulandó pár kapott egy lakást, egy amerikai autót és 5.000 USD-t, csak hogy egy „nüansznyit” említsek. A halabdzsai gáztámadással lehet dobálózni. Igen, 5000 halott. A törökök meg 50000 kurdot öltek le.
    Felőlem a Szabadság szobor helyén állhatna egy kétszer akkora Orbán szobor aranyból, Ráhel lánya meg lehetne miniszter, ha drákói szigorral csapná szét a bűnözést, lenne védelmi doktrínára épülő haderő, normális egészségügy, kilépnénk a NATO-ból (abban maradva sanszos majd egy atomcsapás ellenünk is) stb. és kibacarinatná a cionistákat a francba. De, ezt nem látni, s esélye se sok van. De ez csak a szerény magánvéleményem. 2014-ben voltam utoljára választani, szavazni. Többször nem megyek.)
    ON

  5. Szerintem úgy tűnik, Orbán kötött egy háttéralkut az EU-val.
    A EU megtűri még pár évig, cserében Orbán rendet tart.
    Ezt támasztja alá, hogy Barrosó elhozta a bőrönd pénzt, igaz, úgy adta át, mintha a fogát húzták volna…

    Végülis nem volt választás.
    Orbánt el lehet távolítani, de ki legyen helyette?
    Egy 10-20%-os támogatottságú, beerőltetett társaság káoszba fojtaná az országot.
    Mert ugye nemigen van közöttünk olyan, aki úgy gondolja, hogy az EU valódi demokráciát óhajt ?
    Orbán most eltakarította a díszleteket is, mert már minek…

    Szóval a Fidesz megengedheti magának a belső harcokat, mert már a Fideszen belűl lesz eldöntve a kötelező haladási irány.

  6. Érdekes, az első Orbán-poszt, amit ne tartok nevetségesen elfogultnak. Vajon Orbán változik, én változom (mármint a gondolataim róla), vagy Tibor bá interpretációja?

    Tipp a gázárra: növekszik a gáz nemzetközi beszerzési ára, és kénytelenek hozzáhúzni a fogyasztói árat, ha nem akarnak nagy veszteséget.

  7. 6:
    Indulj ki abból, hogy minél öregebb valaki, annál kevésbé változik. Mindössze arról van szó, hogy maradok a tényeknél.

  8. 6#:
    – Orbán nem változik. Akit gyerekkorában veréssel neveltek és disznóól takarításra kényszerítettek, az ilyen dacos, kötekedő sültparaszt marad. Nem tud kitörni ebből a „vidéki téeszelnök” körből.

    – Gázár: Nyilván a gázár mindig változik. A nemzetközi beszerzési ár csökkenését (az oroszok kényszerű 25%-os csökkentését) eladták 10%-os „rezsócsökkentésnek”. Még így is a szolgáltatóknál maradt a nyereség nagy része. Most beütött a ménkű, mert emelkedés van. Kötél Laci tegnap kénytelen volt beismerni. Persze ezt is majd eladják valahogy és a birka népség ezt is megeszi.

  9. A hatalom megszerzése és megtartása egy dinamikus folyamat. Nincsenek örök barátok és örök ellenségek. A külpolitikában sem, a belső hatalmi harcban sem.
    Simicska visszaszorítása abszolút logikus, Zoltai rosszul jön ki a bázis jobbszélén, de Izrael felé muszáj a lojalitását hangsúlyoznia Viktornak. Érdekes, hogy mit szól most Köves Slomó, mert ő a MAzsihisz nagy ellenefele és korábban mindig ő volt Orbán díszzsidója, házizsidója. A két zsidó csoportot is sakkban tartja egymással. Ügyes.

  10. Mit szólna? Kap pár száz milliót zsinagóga építésére és ezzel betömi a száját (egy ideig).

  11. 10. Szása Says: Your comment is awaiting moderation.

    Tibor bá’, légyszíves segíts, 3 URL van a hsz.-ban. Köszi szépen. 😉
    Utána ezt törölheted, thanks.

  12. Tibor bá,
    Mi lesz,mi lesz, királyság lesz… 🙂
    Lázár már önjáró,nem fél már magától Vityától sem,mögötte van a háttérhatalom,itt lesz a nagy törés a FIDESZ-Ben.

  13. 13 melike00

    Hivatalosan azt, ami ott írva vagyon, azaz semmit. Nem hivatalosan: semmi jót. Bővebben privátban lehet érdeklődni.

  14. A hvg.hu cikksorozatban foglalkozott a Fideszben és a párt hátországában kirobbant vitákkal.

    I. rész: Milyen tervet dolgozott ki Orbán Simicska leléptetésére.

    http://hvg.hu/itthon/20140827_Orban_olyat_venne_el_Simicskatol_amit_meg

    II. rész: Orbán és Kövér nézeteltérései. Ennek egyik kiváltó oka Habony Árpád miniszterelnök főtanácsadó megerősödése, a Századvég átalakítása, mely Kövér évtizedek óta betöltött „főideológusi” posztját gyengíti. A cikkben szó van arról is, hogy Habony feltörése még Lázár helyzetét is megrendítette.

    http://hvg.hu/itthon/20140829_Fidesz_vita_Kover_Lazar_Habony

    III. rész: Hogyan bénították le az állandósult konfliktusok a kormányzati apparátust, az egyes kormányzati vezetők hogyan futnak versenyt Orbán kegyeiért.

    http://hvg.hu/itthon/20140903_Orban_Viktor_vizio_kormany_kaosz

  15. 13 melike00:

    A sorozóorvosok felkészítéséről csak az jut eszembe, hogy a jugoszláv háború kitörése után minden tartalékost behívtak „adategyeztetésre” 🙂

    Különben az egészségügy mellett a honvédelem az, ahol hatalmas pusztítást végzett Orbán. (nem mintha az előző garnitúra nem fejlesztette volna vissza). A régi vezérkart kirúgták, vagy megvádolták valamivel (vö. Fapál elleni koncepciós per), a hivatásos „sor” állomány létszáma meg egy város megvédésére sem elég.

    Nem egy ördögi elképzelés, hogy minden hadköteles kapjon 2-3 hónapos kiképzést és ha szükség van rájuk akkor lehet mozgósítani. Svájcban tapasztaltam, hogy évente mennek lövészetre a tartalékosok. Katonaruhában és fegyverrel szépen vonulnak be. Ja, hogy Orbán fél a hadseregtől és főleg az olyan felfegyverzett civilektől, akik nem őt védik, „csak” a hazát.

  16. 15, Jövőnk:
    A privát email-címedet Tiboron keresztül elküldenéd nekem ? Volna pár kérdésem.

  17. 19:
    Nem csak Orbán fél, hanem a teljes magyar oligarcha osztály, és joggal.

  18. 19,21.
    Épp ezért nem engedik idehaza a lőfegyver viselést.Nevetségesen legyengített légpuskákat árulnak a vadászboltok.Még attól is félnek. (felfúrható amúgy kispuskának/ 22es/ )Átlagember vehet egy fos gázriasztót ,amit vész esetén a hajára kenhet.
    Szlovákok,csehek pl stukkerral rohangálhatnak ,ha arra van gusztusuk.
    A magyar rebellisnek van elkönyvelve,pedig hol van az már????
    Itt nem fognak tömegeket kiképezni,az holtbiztos.

  19. Ha a középkori ezermesterek tudtak kanócos puskát csinálni, akkor a legújabbkori hobbibarkácsolók is tudnak …

  20. 20 János a weboldalon keresztül elérhető vagyok. (Alulról a második menüpontnál van űrlap. Vagy ha Tibor bá’ meg tudja adni Neked és szokott is ilyet tenni kérésre, akkor részemről az is rendben van.)

  21. 22:
    Lehet szerezni 5 mm-es légpuskát extra rugóval, aminek az ereje jóval meghaladja az engedélyezett értéket. A felfúrásos ötlet viszont gyenge lábon áll. Honnan szerzel Flóbert töltényt? Hogyan alakítod ki az ütőszeget? A fos gázriasztóval embert nem ölsz, az biztos, de az „extra strong” töltény a 120 mg nonivamid-dal ha a pofádba irányítják mondjuk 1 méterről, maradandó élményt nyújt egy életre. Én kézmosás nélkül mentem vizelni a tár betöltése után, amit még másnap is bántam, pedig elsütés nélkül csak megfogtam a töltényeket. És ha már átalakításról van szó, szerintem a gáz pisztolyok erre alkalmasabbak.

  22. 22. hídrobbantó

    7.5 joules légpuskákkal lehet engedély nélkül lőtereken és saját bekerített területeden lőni. A magyar lőterek és lövész egyesületek siralmas helyzetben vannak. A régi Slavia, Diana, FÉG és mai Kínai, Spanyol olcsó légpuskák vannak az egyesületek szekrényeiben, s a tagok birtokában. A mai fiatalok nem is tudnak arról, hogy még ez a kis lehetőségük van, lőtereken megtanulhatnak lőni légfegyverrel,hogy valami fogalmuk legyen róla. Egészen más egy fegyvert a kezedben tartani, mint egy joystickot. Nem szeretnék háborút, de a férfi életéhez szerintem hozzá kell hogy tartozzon, a fegyverek és harc történetének ismerete. Én nő létemre szeretek lőni, a koncentrációt, fegyelmet remekül fejleszti.

  23. A nyáron olvastam el A tavasz tizenhét pillanata c. könyvet. Stirlicz, ha valakinek beugrik a hetvenes évekből a tv sorozat. No , most ez jutott eszembe, ahogy olvasom a témát. Mindenki fúrja a másikat, s menti a saját bőrét a mai politikai helyzetben, mint anno, a könyvben. Be lehetne helyettesíteni a szereplőket. 🙂

  24. Ad lövészet

    Nem eszik olyan forrón a kását…
    … a jogszabályok változtak és a lehetőségek adottak.

    Airsoft: élethű AK, szigorúan 30-as tárazással. Alapozásnak tökéletes.
    Sportlövészet: 7,62x39mm karabély, nem sorozatlövő, pl. Vz58
    Vadász engedély

    Jogszabályokat, törvényeket betartani!

  25. 25.Kb 25 éve egy Napoleon gázpisztolyt felfúrtam.Az első lövésnél felrobbant a cső.3 napig csengett a fülem .Én hülye. A stukker aluöntvény volt.Ma már nem vagyok műszaki analfabéta.Tudom mit ,merre ,meddig, hogyan.
    26.Egy slaviával én is lövöldözök agyba főbe,miközben 9mm-es coltról ábrándozom. 🙂

  26. Re:16 Miért is ne…

    Csak halkan jegyzem meg hogy nagy kaliberű elöltöltős pisztolyhoz/puskához nem kell engedély,mindössze csak be kell tölteni a 18. életévet.

  27. Dajtásnál az igazság, jobb híján muzeális fegyvert kell tartani, ha ilyesmire van igénye valakinek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük