(1452) HPV = humán papillomavírus

Tibor bá’ online

 

~q400A magyar média szerint: Egy rendkívül súlyos és rettegett megbetegedés, az egyik leggyakoribb nőgyógyászati daganatos megbetegedés és halálok előzhető meg a hetedik osztályos lányok ingyenes HPV elleni védőoltással. – majd így folytatják:  Ez egy olyan lehetőség a szülőknek, amellyel élni kell, hiszen a gyermekeik életét menthetik meg. 45 ezer lányt érint az oltás lehetősége, a program 1,2 milliárd forintba kerül. A cél az, hogy minden érintett lány megkapja az oltást, és rendelkezésre is áll az ehhez szükséges oltóanyag-mennyiség – mondta. Évente 1450-1500 új méhnyakrákos megbetegedést diagnosztizálnak, és évente mintegy 400 nő hal meg ennek következtében.

Első olvasásra kidagad az ember melle, elvégre mégiscsak kultúr-ország vagyunk. Csakhát az éremnek két oldala van. A hírnek kifejezetten rábeszélő hangvétele van, és nem teszik mellé, hogy az oltást követően bizony van, aki egy életre lebénul, egészségileg visszafordíthatatlanul tönkremegy. Ahhoz, hogy egy szülő a gyermeke nevében felelősen tudjon dönteni, minden adatot fel kellene tárni.

Ilyen adat például az, hogy Dr. Sataro Sato japán orvos jelentését követően a Japán kormány visszavonta a vakcina támogatását. Ugyanis a 2010-ben bevezetett HPV vakcina alkalmazása után Japánban 2000 esetben jelentettek „eseményt”, amelyek közül 358 „komolynak” volt osztályozva. Tény az, hogy bizonyos esetekben a vakcina beadása agykárosodást von maga után. Tekintve, hogy Japán lakossága kb. tízszerese a magyarnak, idehaza megközelítőleg 36 leány lebénulása várható, ha az oltást széleskörűen alkalmazzák.

Az összefüggés a HPV és a méhnyakrák között egyértelmű, de a HPV fertőzést meg lehet előzni például kondom használatával, mert a vírus kizárólag nemi úton terjed.

Mindezek ismeretében, akinek 13 éves leánya van, okosan teszi, ha a beoltás előtt alaposan utánanéz a témának, hogy felelősen tudjon dönteni.

____________________________________________________________
____________________________________________________________
_________________________________________

23 gondolat erről: „(1452) HPV = humán papillomavírus

  1. Azt írja a Wikipedia, hogy
    „Over 120 HPV types have been identified and are referred to by number. Types 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 68, 73, and 82 are carcinogenic[12] „high-risk” sexually transmitted HPVs ”

    Egy védőoltás az hányféle vírus ellen ad védelmet?

  2. 1:
    GONDOLOM (vagyis nem tény) attól függ, hogy a számozott típusok milyen közel állnak egymáshoz. Influenza esetében a különböző törzseknél külön-külön mindegyiknél más-más vakcina hatásos. Ha valamelyik törzs megfertőzött, kigyógyulva immunitást kaptál ellene, ez bizonyos mértékben immunizál a többi törzzsel szemben is, de nem tökéletesen. Kérdés mi a különbség a „törzsek” és a „típusok” között. Minden esetre a felvetésed jogos.

  3. Bőven van információ az oltásokról a neten, ezek alapján én biztos nem engedném, hogy oltogassák a lányomat, ha lenne lányom. Elég elviselni a szülőknek a kényszeroltásokat, mert megúszni nem lehet, ha nem akarsz börtönbe menni. Utána aztán imádkozhatsz, hogy ne legyen a gyereked autista, allergiás, rákos, agykárosodott és ne haljon meg hirtelen, váratlanul, majd ne állapítsák meg a patológusok, hogy természetesen nincs semmi köze az oltáshoz.

    Az oroszoknál úgy van, hogy a főorvos kap 50 ezer dollárt a zsebébe és elintézi, hogy olthatják az ilyen-olyan külföldi cégek az összefogdosott iskolásokat. Nálunk nem tudom ki kapja a baksist, de a médiának nem kell túl sokat leosztani belőle, mert ők parancsra dolgoznak.

  4. 4:
    Ennek semmi közel HPV oltáshoz. Minek raktad be?

  5. Tibor bá’!
    A HPV nem csak kizárólag nemi úton terjed.

  6. 6:
    Az én forrásom szerint kizárólagos, már amelyik típus felelős a méhnyakrákért. De a posztom mondanivalója az, hogy döntés előtt minden szülő nézzen utána a témának.

  7. Tibor bá, köszönet a posztért. Ráadásul úgy tudom, csak néhány évig ad védelmet, ami alatt – jó esetben – a 13 éves lányok nem is kezdenek még nemi életet. Próbáltam rákeresni, hogy milyen hosszan véd, de a hivatalos, beetető oldalak nem tartalmaznak ilyen információt, ahogy az agykárosodás veszélyéről is mélyen hallgatnak.

  8. 8!
    És arról is mélyen hallgatnak hogy okozhat egyeseknél akár meddőséget is..Ami aztán lehet hogy csak 10-15 év múlva derül ki..Nagyon kockázatos dolog ez..

  9. 10. melike

    A legtöbb technológiai csudával így van.
    Van egy jól marketingelhető komponense, meg egy homályos, a jövőben keletkező káros hatása.

    A pénzt egyesek beseprik most, a jövőbeli hatásokkal meg bíbelődjenek a jövő tudósai…

  10. Normális kapcsolatban amit minden szülő kíván a gyermekének,nincs HPV.
    A gyakori partnercserék hozzák elő.
    Ez már attól gyanús hogy államilag javasolt a leánykák leoltása.
    A vakcinagyártó tarol az állami megrendeléssel.Így mentesül attól is, hogy patikákban kell árulja a vakcináját.
    Valamit azért meg kellene figyelni.
    Gyakorlatilag így a jövendő magyar népesség FELE selejtezésre kerülne.
    Véleményem szerint aki tudja és teheti Kerülje az oltásokat! Gyermekeknél lenne ez a legfontosabb.
    Védekezz a selejtezés ellen.
    Az oltóanyagok – bennük elrejtett 10-20 évig lappangó rák virusok és vegyi segédanyagok mint Thiomersan az higany alapú tartósító szer.Az oltóanyagok legtöbbje fehérjék, – valamivel tartósítani kell a felhasználásig.
    A legolcsóbb”tartósító” szer a higany.
    Számos tragikus,és szomorú esetleírás számol be arról, hogy a vakcinák a fő okai a megnövekedett számú meddőségi eseteknek, születési rendellenességeknek, spontán vetéléseknek.

    http://naturahirek.com/az-emberiseg-selejtezese-elkezdodott-on-tuleli/

  11. Sziasztok!
    A legjobb általános iskolai barátnőmnek mindkét kisleánya néhány évvel ezelőtt kapta meg a HPV elleni oltást. A barátnőm elmondása alapján a házi orvos rábeszélte, hogy egyezzen bele, nem beszélve az óriási reklámról, ami – ahogy én látom, idén is elkezdődött. Bízva a TV reklámokban, s az orvosokban, végül hozzájárulását adta a lányai beoltásához.

    Az egyik lánynak semmi baja nem lett, a másik viszont – egyértelműen az oltástól!! – sclerosis multiplex-et kapott, s azóta is hol jobb, hol rosszabb az állapota, de a sok steroid és különböző kezelések ellenére is lassú, de biztos pusztulást mutat. A barátnőm élete teljesen tönkrement, hiszen ez a gyönyörű, nem is olyan régen még élsportoló, ma 21 éves kislányt élete végéig ápolnia kell.

    Kanadában a lányomat tavaly hónapokon keresztül b..tatták, hogy vigye be az iskolába az unokáim oltási könyvét, mert különben kizárják a gyerekeket az iskolából.
    Ezek után – miután én oltás ellenes vagyok -, addig keresgéltem a neten, amig ráakadtam az alábbira
    Statement of Conscience or Religious Belief Affidavit 4897-64E (2013/08)

    Ezt letöltöttem, kinyomtattam, majd a lányom a vejemmel elment egy ottani közjegyzőhöz, ahol kitöltötték a nyilatkozatot, miszerint a szülők meggyőződésükkel ellenkezőnek találják az oltást.
    Másnap bevitték az iskolába, ahol azóta békén hagyják őket. Igaz, közölték velük, hogy amennyiben bárminemű járvány üti fel a fejét az iskolában, akkor mindkét gyereket ki fogják „csapni” a suliból a járvány végéig, függetlenül attól, hogy őket a járvány leteperi-e vagy sem. (Teljesen logikátlan.)
    A nyilatkozat lehetőségéről előzőleg senki nem tájékoztatott bennünket, az oltásokat kötelezőnek állították be, s rendszeresen zaklatták is emiatt a gyerekek anyját. (lányomat)

    Nem értem, hogy Magyarországon miért van annyi kötelező oltás, s hogy a szülők miért nem próbálnak tenni ellenük valamiféle összefogással.

    Egyébként pedig ismerik egy ma már felnőtt nőt, aki egész biztosan nem nemi úton kapott HPV-t. Azért tudom ilyen biztosan, mert az illető távoli rokonom, az anyjával nem volt jó kapcsolata a 80-as években, s ezért kb. mikor 30 éves voltam (Ő pedig 17) engem hívott el az orvoshoz az anyja helyett. Akkor már 3-ik hete erős vérzése volt, ami úgy tűnt, hogy nem akar megállni. A leány is állitotta, s később az orvosi ellenőrzés is azt mutatta ki, hogy a lány szűz volt, s mégis röviddel a vérzése megszüntetése után un. kondilomát állapítottak meg nála, amit később le is vettek a nemi szervéről. (tudtommal ez egyenlő a HPV-val).
    Tehát lehetséges, hogy nem csak nemi úton terjed!!??
    Hát ennyi.

  12. 16:
    A kandilómát valóban a HPV 5. és 11. típusa okozza. Viszont csak nemi úton terjed. Az lehet, hogy a fiatal, 17 éves hölgy szűz volt, de petting is létezik, és a férfi ujján könnyen lehetett vírus. Esetleg a lány a férfi nemi szervéhez nyúlt, majd önmagához. — De gondolj bele, hogyan máshogy tud a vírus a kisajkakra jutni?

  13. Anyósomék szomszédja szintén megszívta az oltással, Hepatitis oltás után a gyerek ideiglenesen megvakult és lebénult.
    Természetesen a beoltó orvos/gyógyszercég mossa kezeit, benne volt a tájékoztató nem várt mellékhatásai között…

    Posztra térve. Idehaza kényszeresen oltanak minden ellen, szomszédos országokhoz viszonyítva látszik leginkább. Ennek ellenére se nem jobb, se nem rosszabb a betegségek statisztikája.
    El lehet ezen gondolkodni

  14. Tragikus az, hogy a menekült, menedékes, az átutazó, a turista, a betelepülő stb. nem kell, hogy beoltott legyen a magyarországi tartózkodása alatt, csak a szerencsétlen magyar csecsemők és a gyermekek azok, akiket kötelezően be kell mérgezni.

    Egyik oltás sem véd hosszú távon, ellenben olyan mellékhatásokat okozhatnak, vagy olyan betegségekre való hajlamokat generálhatnak a szervezetben amelyek maradandó károsodást okozhat.

    Az oviedoi egyezményt (1997.) Magyarország aláírta és ratifikálta is a parlament (2002.), ehhez képest ezt sem tartják be ma itthon, ezt nevezhetjük egészségügyi terrornak, mert „szabad” állampolgárként még ahhoz sincs döntési jogom, hogy eldönthessem e a kockázatát az oltásnak vagy a nem oltásnak.

    Egyetlen védőnő és oltó orvos sem tud biztosítékot vagy garanciát adni arra, hogy a gyerekem az oltást követően nem lesz károsodott, beteg, mégis kötelezően elrendelik. Rendes tájékoztatást sem tudnak adni az oltóanyag összetételéről. Mi ez ha nem erőszak?
    Ráadásul tesztelni is már a gyerekeken tesztelnek, vagyis ez egy szimpla állatkísérlet, amit a gyermekeinken hajtanak végre!!!!!!!!!! :(((

  15. Tisztelt dajtás!

    Nagyon köszönjük, hogy jelezte Antalffy Tibor blogjában anyósa szomszédjának hepatitis oltás utáni ideiglenes vakságát és lebénulását.

    A GlaxoSmithKline elkötelezett a termékeinek biztonságossága iránt. Emiatt minden tudomásunkra jutott nem kívánt eseményt kivizsgálunk és elemzünk a jövőre vonatkozó esetleges tanulságok levonása érdekében. Ilyen esemény az Ön által említett állapot is. Azonban ahhoz, hogy az esetet még teljesebben jelenteni tudjuk a GSK központi Mellékhatásfigyelő csoportja felé is, további információkra van szükségünk.

    Nagyban segítené munkánkat, ha – amennyiben az anyósa szomszédja hozzájárulását adja, hogy a GSK megkeresse Őt a részletekért – megadná a szomszéd elérhetőségét a Hungary.PH_Safety@gsk.com email címre, hogy felvehessük Vele a kapcsolatot.
    Előre is köszönöm együttműködését.

    Üdvözlettel,

    Ivicz Judit
    GSK Gyógyszerbiztonsági csoport

  16. Tibor bá’!
    Le sem tagadhatod hogy figyel téged a bigbráner, már a gyógyszercégek is a te blogodat olvassák 🙂

  17. 22:
    Havi 45.000 olvasóm van (és nem is akármilyen) mindenféle területről, de csak akkor jelentkeznek, ha érdemesnek tartják. Különben az itt elhangzottakból lehet ám tanulni, ,ég akkor is, amikor ellenkeznek. Samu például azzal ütött vissza, hogy én magam írtam Magyarországon aki gentleman az balfácán. Ezt persze én találtam ki, de igaz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük