(1422) Az ellopott kerékpár

Tibor bá’ online

 

~q400Egy Sándor nevű, magyar származású francia pasi kerékpárral jött ide Párizsból 11 nap alatt (jól tekert a tag). Tíz napig nem akadt semmi kalandja, a tizenegyedik nap Budapesten ellopták a kerékpárját. Nem csoda, nálunk másfél millió a nyomorszint alatt, négy millió a nyomorszinten, 170.000 gyerek csak az iskolában kap ételt. Százezrek alól készülnek kihúzni a lakást. Tíz millióból 9 millió depressziós, a maradék már nincs közöttünk (ők csak honvágyasok). A kerékpárlopás egyszerű megélhetési bűnözés, mert a politikusok mindent ellopnak, a népnek kilóg a segge a gatyából, bla-bla-bla.

A valóság az, hogy sohase volt ilyen jó dolga a magyaroknak, mint most. Több mint fél millió gépkocsi fut az országban. Bárhová emelkedik a benzin ára, Budapesten nem lehet közlekedni a rengeteg autótól. Az utazási irodák nem győzik külföldre cipelni az utazni vágyókat. Az én anyám még lekaparta a vajat a csomagolópapírról kicsomagolás után, pedig kereskedő volt. A mai háziasszony (ha még van ilyen) előfőzött rizzsel, fagyasztott, konyhakész burgonyával, instant levessel, csak rá kell önteni szószokkal „főz”, amelyek háromszor drágábbak, de ugye neki a hatalmas nyomorban nincs ideje több főzésre, mert két éve munkanélküli, és csak az isten tudja miből tud pazarolni. Ha mindenki nyomorog, ki a franc veszi meg azt az irgalmatlan mennyiségű gyümölcslevet, kólát, mindenféle ital pancsot, amikkel a hiperek a plafonig fel vannak töltve?

Amikor gázkazán helyett folyton égő kokszkályha adta a meleget, amikor forgódobos mosógép helyett kifőzték a ruhát, amikor porszívózás helyett ki kellett porolni a szőnyegeket, amikor mikró bekapcsolása helyett be kellet gyújtani a sparheltbe, amikor mirelit gyümölcsök helyett a szezonban volt az egész napig tartó befőzés, meleg vízcsap elforgatása helyett be kellett gyújtani a fürdőszobában a kályhát, senki se volt depressziós, senki se menekült külföldre.

Ma senkit se deportálnak, senkit se visznek ki a frontra, senki se lesz hadifogoly, és senkit se értesítenek arról, hogy a férje, vagy fia hősi halált halt. Ma mégis mindenki szarul érzi magát, amiért bűnbakokat keres (és talál), panaszkodik, és roppant szerencsétlennek érzi magát.

Valaki mondja meg nekem, hol lett ez elrontva és mikor? Ugyanis „akkor” senkinek se lopták el a kerékpárját, pedig nem volt divat a leláncolás.

__________________________________________________________
__________________________________________________________
______________________________________

74 gondolat erről: „(1422) Az ellopott kerékpár

  1. „Akkor” nem voltak többmilliós bringák. Lopottan is alsó hangon félmilliót ki lehet hozni egy profi gépből. Azért ez már komolyabb csábítás, mint egy falu-bike. Nyugaton is simán ellophatják, Amszterdamban a legtöbben a legolcsóbb bringákkal járnak, mert úgyis ellopják hamar, inkább bérlésnek tekintik, ahogy az utcán megveszik 20-25 euróért, amit előző nap loptak el valaki mástól. Tényleg romlik a morál a népességben, de szerintem balek volt Sándor, hogy nem vigyázott a biciklijére.

  2. Mindenki milliárdos életvitelt szeretne,lehetőleg mindenféle munka nélkül( na ,jó – napi 2 -3 óra számitógépes aktatologatás belefér) és határtalan szórakozást .Akinek nincs kilátása ilyesmire az nagyon szarul érzi magát a fényűző pazarlás eme nyugati bugyrában ,de hitelekkel,tolvajlással pillanatokig átélheti,de csak pillanatokig -ezért pokol a pokol.
    A mai ember szentül azt híszi,hogy a jólét számára alapjog.Ezt azóta híszi és meséli be magának és elégetlenkedő sorstársainak amióta világot látott és megcsodálhatta néhány becsületes ,dolgos és tisztességes társadalom házatáját és szociális édenkertjét.
    Persze lehet a politikusokra, vezetőkre kenni a hazai nyomort de alapjaiban egy kényelmes és irigy néppel a menyország még sokáig várat magára.

  3. Ez valóban egy elgondolkodtató téma.
    Én is bizton merem állítani, hogy ilyen jó még nem éltem, és a saját életemet biztonságosnak, megnyugtatónak is érzem, ami persze csalóka, hiszen éppen itt is sokat írtunk róla, hogyan fog borulni életünk a nagy világfolyamatok következtében.
    De ha ettől eltekintünk, akkor is van bennem egy rossz érzés, mert olyan korban szocializálódtam, amikor többé-kevésbé mindenkinek biztos volt a léte, még ha viszonylag szerény szinten is.
    És most hiába jó nekem, ha látom magam körül azt a lecsúszott, nagyszámú népességet, akiknek a napi megélhetés is problémát jelent, köztük sok olyant, akikkel annakidején együtt nőttünk fel, életkörülményeink alig különböztek hosszú időn át.
    Szinte érthetetlen, felfoghatatlan, hogy nőtt meg a szakadék életkilátásaink között, holott valamikor nagyon hasonló volt életfelfogásunk, szorgalmunk.
    Látszik, hogy a mai rendszer természetéből fakad, hogy mindenképpen polarizálja a népességet. Hiába lett volna kétszer annyi okosabb, megfontoltabb ember az indulásnál, akkor is kb. ugyanannyi szorulna a szegénységbe, mint most, legfeljebb keményebb lett volna a verseny az előnyösebb pozíciókért.
    És jellemző az is, hogy az egyszer elkövetett hiba után nincs ismétlés, nincs lehetőség a tanulásra, korrigálásra, mert könnyen lehet olyan helyzetbe kerülni, ahonnan nincs visszaút, csak egy demoralizáló, kilátástalan közdelem a napi fennmaradásért.
    Ilyesmit még a rokonságon belül is látok, de nem tudok változtatni rajta, azon kívül, hogy időnként kisegítem őket egy kis élelmiszerrel, téli tüzelővel, mert még ezeket sem képesek folyamatosan előteremteni.
    Hát nekik nem sok örömet okoz a bőséges kínálatú piacgazdaság, sőt állandó fenyegetést jelent a ház esetleges lefoglalása, vagy a villany kikötése, stb.
    És ennek a puszta tudata is nyomasztóan tud hatni rám, mindjárt nem is tudok annyira örülni a saját jólétemnek, biztonságomnak.
    Ha depressziós nem is leszek, azért mindig lappangani fog egy nyomasztó érzés, hogy valami nem jól működik…

  4. Hogy hol lett elrontva?
    Amikor elektronikus úton bejött, betódult a külső manipulált világ az emberek intimszférájába, és azok boldogan csatlakoztak rá, és szopják, szopogatják bódult aggyal mind a mai napig.
    Míg egyszer csak el nem jön a durva ébredés kora.

  5. Hogy hol lett elrontva? Amikor az első ember úgy gondolta hogy „tudja”, hogy a másiknak mit kéne csinálnia. A lényeg, nem segíteni akar hanem „tudja”.
    Ez a hozzáállás segít kialakítani hogy sok millió teljesen különböző ember igyekszik tök ugyanazt elérni mint a másik. A legtöbbször ennek semmi alapja, így a kívánt eredmény elmarad, és minden rossznak tűnik.
    Valójában mindenki ajándékba kapta a saját teljesen egyéni világlátását, amiből a különlegessége származik, és ami mindenki más számára is értékes, szórakoztató, meglepő, humoros stb. tud lenni a legkülönbözőbb helyzetekben.
    Ennek ellenére a figyelmünket olyan dolgokra irányítják hogy miből mit és mennyit kell vennünk, hogy mikor miben kell járnunk, és hogy hogy kéne kinéznünk.(ki szerint is?) A lehetetlent akarjuk megoldani, és a legtöbben elvárjuk másoktól is. Így ebben a formában úgy gondolom óriási veszélyek leselkednek ránk. De hát ez a folyamat része mint mindig. Hogy hová vezet? senki sem tudja mint mindig. Jó lenne tudni? Szerintem nem 🙂 Na gyerünk élni, aki pedig el mer ítélni bármi miatt annak addig fogok kérdéseket feltenni míg át nem rendezem a világlátását. 😀

  6. Sehol sincs elrontva. Ez egy természetes folyamat része, aminek pont polgárháború és forradalom a vége, így megy ez már évszázadokon át. Ha a rencer olyan hogy van sok anyagi dolog, amit korlatlanul lehet felhalmozni, ez meg is történik amíg akkora nem lesz a társadalmi feszültség, hogy szépen háború a vége, nem mai dolog. Belénk van kódolva. (Diamonds: Összeomlás) … ja igen, ha a természettől nem lehet többet elvenni, egymástól vesszük el. Ez a mai kor már a végjáték.

  7. 6:
    Hogy te mekkorát fejlődtél 10 év alatt! 😉

  8. Ezt nem lehet (csak) gazdasági okokkal magyarázni.

    A „rejtett erőforrások” elszaporodása és az általános morál lazulásával magyarázható a jelenség.
    Ha elvesztem a munkahelyem, vagy átmeneti nehézségbe ütközök, akkor nem bicikliket állok neki lopni, vagy bármi mást, hanem keresem a megoldást.
    Ennyi.

  9. A bejegyzéssel alapvetően egyetértve , szerintem egy picit eltúloztad az utolsó mondatot. Régen is volt bűnözés, még biciklilopás is. De mondom, a mondandód érvényességén ez nem változtat.

  10. Én sokszor írtam már, de nem méltatjátok megvitatásra sem, hogy ami itt van, az a felforgatás legtökéletesebb megtestesülése. Amikor multimédián keresztül megzavarják az egyének valóságérzékelését. A valódi szükségleteik kielégítése helyett mesterséges vágyakkal oltják be őket, amelyek elérhetetlenek. A mindennapi szükségletek kielégíthetősége (mert ma ez még biztosított) nem érték, az egészség nem érték…Ez egy tökéletes valóságtorzításon átesett nemzedék, 20 év alatt a munka csillagos 5-ösre el lett végezve. A politikus mind szélhámos, erkölcsi és morális fertő, az oktatás selejt, a média elveszi a gyermekek és a felnőttek józan ítélőképességét. Magyarországnak annyi, lassan önmagát számolja fel, és a cél ez volt, még 20 év, és ki is pipálhatják.

  11. 11.
    Igen optimista írás. Az egész világban nincs már 20 év.

  12. Tibor’bá,
    Azt kérdezed, hol romlott el?
    Hát ott, hogy az új generáció a tudását már nem saját tapasztalatból vagy a szüleitől szerzi, hanem a TV-ből, reklámokból, internetről. A valósággal való kapcsolat minimálisra csökken, és ezért nem csoda, hogy depressziósok, zavarodottak.
    A mai „tudás” már irányított, befolyásolt, manipulált.
    Minden szabad felület tele van reklámmal, és nem tudjuk elkerülni őket. A reklám világa beleépül a tudatunkba.
    A népmesék helyett horror meg pornófilmek nevelik a fiatalokat. A téren, mezőn való játék helyett egy átlag kamasz legalább egymillió embert öl virtuálisan a számítógépén.
    „Neked könnyű”…. mert te úgy nőttél fel, hogy valódi élet-feladatokat kellett megoldanod, érzed a dolgok helyét, fontosságát. Talán még a vallásos iskoládban is több életrevalóságot tanultál, mint a mai gyerekek nagy része.
    Egy mai fiatal legfontosabb problémája, hogy buzilokátoros iPod, vagy bankkártyás Galaxy a menőbb… Coca Cola vagy Pepsi Cola, Szuperman vagy Spiderman az erősebb…
    Apám még 9 évet várt a Zsigulijára… A szoszéd 15-öt a Wartburgjára… Most minden instant kell…
    A feladatok, amiket nem lehet 3 maximum 4 kattintással megoldani, nem érdemesek a megoldásra.

    A technológia nyújtotta kényelem NEM váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az emberek nem lettek tőle boldogabbak… csak egy szűk réteg lett tőle SOKKAL gazdagabb.

    Igen, szerintem VANNAK bűnbakok.
    Ugyanis a különbség igen markáns a döntéshozók és a végrehajtók között.
    A döntéshozók rendelkeznek azokkal az ismeretekkel, amikkel a tömegek nem.
    Ez nem lenne baj, ha a tömegek erkölcsi érzéke egészséges lenne, de sajnos azt is erodálták az „ellenállhatalan” kisértések, a reklámok csábító ígéretei a könnyű, gondtalan élettel, szépséggel, gazdasgsággal, menőséggel.

  13. 11:
    Akkor most itt az alkalom. 13. alatt Attila(PV) igen jól összefoglalta.

  14. 11: Lehet, hogy azért nem vitatjuk, mert egyetértünk.

  15. re 11. és másoknak is.
    A kérdésem az lenne hajlandók lennétek ezen az állapoton változtatni is vagy csak mint külső szemlélődők éltek a megállapitásokkal.
    Egyébként (magamat is beleértem ) az előző generáció (k) is hibás (ak) mert elengedte a gyeplőt és nem adta át és nem követelte meg annak a tudásnak az ismeretét ami nagyon hosszú időn át mégis csak müködtette a családokat,közösségeket és a társadalmat. Hittek az idegen gondolatoknak és ezzel elvesztették a saját életük irányitását. Felmentésül , azért az ellen nagyon nehéz védekezni ami teljesen ismeretlenül érkezik. Viszont a helytelenül müködő dolog ,gondolat,rendszer felismerése után haladéktalanul neki kell (ene) fogni a helyre állitásnak.
    ” Felvetéseim egy kell modellhez igazodnak és nem a van modellből indulnak ki.Miszerint mindig van egy eszményi állapot ami ha elérhetetlen is igyekezni kell minél jobban megközeliteni „

  16. Csatlakozom a 16-hoz, és kiegészítem Attilát is.

    Nem a felnövő generációval van gond, hanem azokkal, akik őket felnevelték, vagyis a most 40-es korosztály soraiban kell keresni a „bűnösöket”.
    A gyerek soha nem tehet semmiről, a szülő felelőssége, hogy mire neveli.
    Ha engedi, hogy napi sok órát öldöklős játékokkal töltsön, attól a gyerektől nem kell sokat várni.
    A most felnövő generációnak már nincs se pozitív jövőképe, se példaképe.

    Persze lehet hibáztatni a Tv-t, nyilván nem a szülő felelős érte. Lehet hibáztatni a reklámokat, a rendszert, a politikát, mindent… és????

    Itt visszakanyarodva a 16-hoz, nem ezen itt senki nem változtat, csak Tibor bá érzékeli és felhívja a figyelmet a problémára, aztán ki van beszélve.

    Legnagyobb gond ott van, mikor már képtelenek leszünk a probléma felismerésre is.

    11. Ezen nincs mit vitatni. Az a szülő, aki lerakja gyerekét a TV elé „nevelődni” mégis mit várt?

  17. „Valóban” akkora nagy itt már a jólét, hogy azért kellett Gyurcsánynak 53 %-ról 83 %-ra feltornáznia az államadósságot, hogy annak folyamatos költségeivel (kamataival) csökkentenie lehessen a magyarok által elkölthető pénz mennyiségét.
    De aztán jött Orbán és úgy ítélte meg, hogy ez az államadósság még tovább növelhető, és ezért növelte is. Cserébe vállalta, hogy az általa újonnan csinált adósság egy jó részét ő és pereputtya kapja meg. Azt meg már régóta tudjuk, hogy a gazdag ember nem feltétlenül boldog. Elég ránézni a bankárok pofájára. Annyi gondterhelt, lelki nyomorék külsejű barmot, mint a bankárok között, sehol sem látni, a politikusokat kivéve. A gazdag állandóan azon őrlődik, hogy nagyon le ne maradjon a lopási versenyben.
    Most egyébként, hogy a tényleges államadósság már 94 % körül jár, legalább évi 1150 milliárd forintot kell utána kamatként kifizetni. Ez nagyon sok pénz, és ez csak a kamat. És várható, hogy ezután még több lesz !
    Tehát tőkét nem törlesztünk, sőt, az még csak növekedett.
    De a magyar birkának pont jó ez így, mert ha nem lenne jó, akkor már beletolta volna a Parlamentet a Dunába, és aki esetleg ki akart volna úszni, azt evezőlapáttal agyonverte volna !

  18. „Amikor gázkazán helyett folyton égő kokszkályha adta a meleget, amikor forgódobos mosógép helyett kifőzték a ruhát, amikor porszívózás helyett ki kellett porolni a szőnyegeket, amikor mikró bekapcsolása helyett be kellet gyújtani a sparheltbe, amikor mirelit gyümölcsök helyett a szezonban volt az egész napig tartó befőzés, meleg vízcsap elforgatása helyett be kellett gyújtani a fürdőszobában a kályhát, senki se volt depressziós, senki se menekült külföldre.”

    Kedves Tibor bá, te mióta számítasz senkinek? Vagy nem te disszidáltál 56-ban? 🙂

  19. „Ma mégis mindenki szarul érzi magát, amiért bűnbakokat keres (és talál), panaszkodik, és roppant szerencsétlennek érzi magát.”

    Személy szerint én, már nem keresem a bűnbakot.
    Én már megtaláltam. Még 99.999 hozzám hasonlóan gondolkodó személyt keresek, és együtt megoldjuk a problémát. Betoljuk a Parlamentet a Dunába!
    Gyurcsány és Orbán semmi esetre sem maradhatnak életben !!!

  20. 18: 2006-ban megpróbáltuk „betolni a Parlamentet a Dunába”, vagyis valami érdemi változást kikényszeríteni. L0f@sz a seggünkbe, amit elértünk vele, minden maradt a régiben.
    Hiába vagyunk elégedetlenek az államadósság növekedésével, a Fidesz politikájával, nem tudom, mit tehetünk ezügyben. Ha csinálnánk egy rendes felkelést puccsal, az is csak államcsődhöz vezetne, nem konszolidációhoz.

  21. 18:

    „De a magyar birkának pont jó ez így”

    Nem, nem jó, azért van tömeges kivándorlás. Valahol elvesztettük a problémamegoldó képességünket.
    Ma már csak panaszkodni és elmenekülni tudunk.

  22. (20) Ugyan…
    Ha levágod a hétfejű sárkány egyik fejét, mindjárt 3 nő helyette!

    Hol romlott el?
    Nos sztem. a múlt századi háborúk után volt egy generáció, amelynek hirtelen, sőt igen korán kellett felnőtté válnia (ezt egyfajta evolúciós előnynek tartom, noha nyilván az Ő számukra ez a kényszer-helyzet nem volt öröm). Az őket követő generáció aztán pont arról feledkezett meg, hogy nem halhatatlan, s még 70 felett is pozíciójában maradt/marad (most ne vitassuk, hogy nyilván ennek voltak/vannak gazdasági-kényszer okai is), elvéve az ifjaktól a lehetőségét is, hogy végre felnőtté váljanak. Úgy gondolom, ennyi elegendő volt a konzumidióta generáció kitermeléséhez, a többi hatás (nálunk rendszerváltás, ált. reklámok, világháló, politikai megvezetés, stb.) csak erősítette, mintegy „hab a tortára”. Aztán most ott tartunk, hogy van egy generációnk, amelyik túl későn döbben rá, hogy a tisztességes megöregedés, törődés a családdal nem egyenlő az anyagiak hajszolása miatti „munkából a koporsóba” programmal, s van egy másik generációnk, amelyik meg óriáscsecsemőként éli az életét. Utóbbi gyermekei az elkényeztetett online generáció, de én azt tapasztalom, hogy most már megjelent egy kb. 2000 után született réteg is, akik közül egyre többen a saját szüleiket is képesek „nevelni”, s ez számomra reménykedésre ad okot.

    Offtopik, néhány korábbi poszt elolvasása után ébredt kósza gondolatom:
    Érdekes, hogy az ember biológiailag még egy csimpánznál is „butább”! Tudniillik főemlős társunk gondolkodik, saját megoldásokat keres egy felmerült problémára, míg az ember (majom, csecsemő kísérletekkel az állítás alátámasztott) egyszerűen csak utánoz. Ezért kell nekünk 2 generációs idő-intervallum bármilyen komolyabb társadalmi változás lejátszásához. Az emberiség ereje a társadalomban (a közösségben és az eltanulás képességében) rejlik. Az idő néha kikényszeríti a komolyabb változásokat, a sok verebet elviszi a szél, s akkor persze jól jön, hogy néha akad egy igazi főemlős-agy a sok utánzó között :-). Ők kilógnak a sorból, kiközösítik őket, esetleg később -általában amikor már nem élnek- lesz egy szobruk valamelyik utca sarkán…
    Szóval pillanatnyilag ott tartunk, hogy ennyi embernek nincs elég élelem, lehetne szabályozni a szaporulatot, sokszor felmerült már itt is, miért nem lépnek emiatt a nagyhatalmak, esetleg ez egy elkerülhetetlen végzet is? Igen ám, de ha az emberiség létszáma drasztikusan csökken, akkor a tömegek eltűnésével az emberiség társadalmi potenciája is annyit veszít, hogy már nem lesz képes a jelenlegi hátteret biztosítani. Sztem. ezért hezitálnak azok, akiknek ráhatásuk lenne, mert óriási a kockázat, hiszen ha túl jól sikerül az eltartóképesség szerinti létszám beszabályozása, biztos, hogy a „túlélők” feudalizmus kori szintre kényszerülnek, ami egyértelmű visszafejlődés. Mivel az is ismert, hogy az ember nem szívesen vállal kockázatot a biztos ellenében, úgy vélem, az agonizálás még jópár évtizedig fennmaradhat.

    Egyetlen kiút lehet ebből, ha a gépek (esetleg biz. génkezelési eljárások) képesek lesznek ténylegesen kiváltani bennünket embereket. Ez egy számunkra most elképzelhetetlen jövő képét vetíti előre, ami sem a múltra, sem a jelenre nem hasonlíthat. Ugyanakkor rendkívül „fejlett” (technokrata), és erkölcsileg egyre romlottabb lesz, akár az 1920-as években élt emberek számára a mai XXI. század… Űrhajókkal hozott energiahordozók, végtelenségig kinyúvasztott Föld, kevesebb ember, közülük sokan rabszolgák, és határtalan lehetőségeket markukban tartó URak. Vajon először kezdjük így újra?

  23. 21-22 :
    Nem nézünk szembe a problémával. Szándékosan félre vezetnek bennünket folyamatosan. És mi hagyjuk .. Aki feltárja a hazugságot, az sem az igazat mondja meg, hanem ő is hazudik, csak ő mást hazudik !
    A nép olyan buta mint a föld. Úgy vagyunk, mint a Horthy rendszerben, ágyútölteléknek használnak bennünket.

    Íme, itt a 23-as véleménye, hogyne is csináljunk semmit.
    Nem támogatom a cenzúrát, de az ilyen véleményt törölni kell! A gazdáját pedig visszahúzó erőnek bélyegezni !

  24. 24: Nem az a baj, hogy egyesek hazudnak, hanem hogy egyikünk sem látja a teljes igazságot. Mind látunk valamit belőle, de ez összekeveredik tévképzetekkel, és a különböző nézőpontjainkból való eltéréseken folytatunk késhegyig menő vitákat, képtelenül arra, hogy kollektív konzekvenciákra jutnánk, és elkezdenénk kollektíve cselekedni – a jó irányába.

    De a tapasztalatok azt mutatják, hogy ez nem is biztos, hogy baj: amikor valaki a saját vízióját nagy tömegekre átragasztotta, abból nagy bajok származtak.

  25. (24) Köszönöm a rám vonatkozó részt!
    Kéretlenül is megmutattad, miért tart itt az emberiség.
    Bélyegezz csak… Ezt tette Hitler, Sztálin, Rákosi, Kádár, és ezt teszi pill. Gyurcsány, Orbán, sőt biz.tekintetben Vona is. És persze a hű követőik. Nem hibáztatom őket és Téged sem! Csak néha olyan mulatságos, ahogy valaki akaratosan vergődik, s nem veszi észre, hogy minden probléma okozója önmaga. „Akinek mással van baja, magával van baja!” -örök igazság.

    Egyébként majd kérlek mutasd meg, miből olvastad ki azt, hogy sztem. nem kell semmit tenni, vagy, hogy én jónak tartom a jelenlegi helyzetet?! A cikk kérdésére próbáltam választ adni saját elgondolásom alapján, s filozofáltam kicsit. Azt hiszem, nem értjük egymást!
    Üdv. Cs.

    MÁS:
    Ha bárki itt abban bízik, hogy van még lehetőségünk ezt a „rendszert” belülről megreformálni, akkor sztem. óriásit téved! Az a hajó, hogy szépen összefogunk egy faluban, vagy egy eldugott helyen, nos az a hajó is elment már, tessék ezt észre venni!
    A jelenleg működő politikai rendszert csak úgy lehetne kikezdeni, ha több megfelelő kvalitású és lehetőségű ember összefogna, és párton belül szabotálva megdöntené a regnáló érdekkörök kapcsolati rendszerét. A többi utána megy magától, s lehet a tömegeknek újat – mást ígérni, de semmi garancia nincs arra vonatkozóan, hogy a kialakuló „új rendszer” -mondjuk egy év múlva- jobb lesz a tömegek számára is. Ilyenre még nem volt példa az általam ismert történelem során, lásd a későbbi csalódást Napóleon, a francia, vagy éppen a szovjet – kommunista hatalomátvétel kapcsán…

  26. 24: Fogalomzavarban (is) vagy.
    „…Íme, itt a 23-as véleménye, hogyne is csináljunk semmit….”
    Amire te célzol, aztat úgy híjják, hogy „javaslat”. Szegény 23-as meg tényleg csak a véléményét írta le, akkor meg miért vetodsz árnyékra?

  27. 26: Ezzel egyetértek, kivéve a pártokon belüli szabotázzsal. Abból, hogy egy rossz rendszerben csinálunk rosszat a rendszerrel, még nem lesz jó. Nem szabad az erőforrásainkat ilyesmire pazarolni. Ehelyett kell csinálni valamit, ami jó, ami a lehető leginkább kilóg, és kifele mutat ebből a rossz rendszerből. Ha sokan csinálnak ilyeneket, egy idő után megmutatkozik a hatás.

  28. 26 :
    Ez mi ?

    „(20) Ugyan…
    Ha levágod a hétfejű sárkány egyik fejét, mindjárt 3 nő helyette!”

    Ez pontosan azt jelenti, hogy ne vágj le semmit, ne csinálj semmit.

  29. 28-ra:
    Alapvetően nem vagyok szabotőr típus, de ebben a jelenlegi helyzetben úgy érzem, nem működhet az alternatíva egyszerű megjelenítése. Ha igazad lesz, és mégis, akkor 4 év múlva az LMP fog koalíciós kormányt alakítani a Jobbikkal :-).
    Arról van szó, hogy a Fidesz tökéletesen leutánozta a Kádár-korszak adta biztonsági háló (biztonságérzet) rendszerét, s mindezt a mai modern kor minden eszközével sulykolja. Kevesen vannak, akik képesek és egyáltalán akarnak utána számolni dolgoknak, s legyünk őszinték, akadnak a megvalósított tervek között valóban jó alapok-ötletek is. A tömegekről, meg a „cirkuszt és kenyeret a népnek” szlogenről sokszor megemlékeztünk már, akárcsak a szalámi-taktika hatásosságáról. Az egész azonban egy globalizált gazdasági környezetben fabatkát sem ér külhoni szövetséges és helyi gazdasági érdekkörök – támogatás nélkül! Erre jött rá a Fidesz, ezért épített ki olyan honi saját gazdasági tőkét és kapcsolatrendszert, amelyet az ország céljainak megvalósításán kívül saját érdekkörei számára is kiválóan felhasználhat. A külpolitikai helyezkedés (Putyin, Merkel) megítélése már bonyolultabb, arra nekem nincs kellő rálátásom, így nem boncolgatom. Ugyanakkor tartom a véleményemet, hogy ezt a stabil párt-politikai berendezkedést szép szóval nem lehet már leváltani, ahhoz gazdasági (nevezzük nevén a gyermeket PÉNZ-TŐKE) is kell, ami sajnos nekünk (átlagembereknek) -bármennyire is érezzük helyén valónak a szívünket és véleményünket- nincsen. Ez van. Akinek meg van, nos annak általában a szívügyén kívül konkrét céljai is vannak, s ha valaki ilyenek mögé áll be, könnyen szembesülhet azzal, hogy csak kihasználták. A nagyot ígérő vezér mögé beállt tömegek ugyanígy csak arra alkalmasak, hogy levezessék az évtizedek alatt felgyülemlett indulatokat, aztán minden marad a régiben, csak új kezet kell csókolgatni…
    A másik a kapcsolati tőke-rendszer, amit halandó el sem tud képzelni, mennyire hatékonyan működik! Én megvédelek téged, Te megvédesz engem. Az EU pénzosztás, a rendszer szintű működése országunknak mind ezen alapul, teletömve korrupcióval, aminek akarva-akaratlan -valamilyen szinten- talán mindannyian részesei vagyunk!
    Cs.

  30. 23:
    Csongor! Mi csak azt tesszük, amit minden élőlény tesz (valószínűleg ez a legjobb stratégia a túléléshez). – bemegyek a tyúkólba, a csirkék menekülnek előlem, mind iparkodik a legmesszebbre eltávolodni (sarok) a hátul futók befúrják magukat a tömegbe, hogy ne őt, hanem a másikat kapjam el. Mi ugyanezt tesszük. Senki se áll ellen, mert úgy járna, mint a kakas (bele a fazékba) hanem arra játszik, hogy ő valahogy kihúzza addig, amíg a nála nyomorúságosabb helyzetben lévők csinálnak „valamit”. De a helyzet megváltoztatásához (forradalom) kell egy vezér, egy olyan cezaromániás pasi (Napóleon, Lenin, Rákosi) aki hajlandó rizikót vállalni saját révbejutása érdekében. Nálunk már megvan, Orbánnak hívják. Ő megváltoztatta a játékszabályokat és a hívei igen jó helyzetbe kerülnek. 10 millió nem élhet jól, és sose élt. Egy millió jól élhet. Most is jól él. — Persze az egész világ folyamatos elkurvulása egy másik téma.

  31. 29-re:
    Nehogy már most hallottad először ezt a mondást!
    Értsd akár így:
    „Kard által vész, ki kardot ragad!”
    -magyarul, nem kell azonnal fejjel a falnak rohanni…, persze ha úgy érzed muszáj, én nem fogok eléd állni, csak volna sztem. a Dunán kívül más megoldási alternatíva is, ami esetleg tényleg eredményre vezethet. Fentebb részletesen is kifejtettem konkrétan mire gondolok, s ha a feltételek meglesznek, vagy a körülmények megváltoznak, hidd el, én sem fogok „a fotelben maradni”!

    Tiborbá:
    Egyetértek! Pontosan ezért próbálok ma visszafogottabban, sőt visszavonultabban ténykedni – gondolkodni. VirágElvtárs már úgyis elvállalta az első kakas szerepét, de nem kell, hogy őt sokan -sztem. feleslegesen és megfontolatlanul- kövessék.
    Az ostobán, érdekből vezetett rendszerek idővel úgyis törvényszerűen összeomlanak! S ez igaz hazai és globális szinten is.
    Cs.

  32. Depresszióban vagyunk. A recessziótól annyival több és onnan a neve, mert az emberek nagyrésze depressziós lesz.

    A ma is bejelentett zárolások inkább ezt erősítik meg.

  33. Mikor elolvastam az első bekezdést Tibor bá,kicsit elkezdtem vakargatni a fejem,hogy már megint a sajnálkozás következik.De aztán láss csodát,nem az jött 🙂
    Én is pontosan ugyanezt kérdezem évek óta amiket itt leírtál…Úgy nézem,hogy más az itthoni bérből úgy él,meg még jobban,mint mi a külhoniból 😮

    Hol lett elrontva?..Sokat gondolkoztam ezen a kérdésen.Talán ha a háború után nem a szocializmust kezdik építeni,nem akarnak mindent megoldani az ember helyett,mindent adni segíteni ,hanem itt is kapitalista rendszer ütötte volna fel a fejét,ugyanazokkal a nyavalyákkal mint a nyugati világban,lehet hogy nem itt tartanánk..

    Csongor a 23-ba mond valamit..

  34. Csupa íróasztal-forradalmár van itt.
    Tibor bá, nyilván nem neked kellene 80 évesen az első sorban menetelni.
    De például Róna Péter még 71 évesen is elküldi a „krémet” a picsába.
    A forradalmárság alkat kérdése is.
    Magyarország a gerinctelen jellemtelen kártékony szarházi „ikrek” fogságába került.
    KI AZ IKREKKEL A POLITIKÁBÓL ! VELÜK SZEMBEN BÁRMILYEN ESZKÖZ MEGENGEDETT !
    Ezt ajánlom elolvasni!
    http://torzsszovetseg.blog.hu/2013/05/26/ikrek_jegyeben_hirhedt_szuletesnaposaink_miert

  35. 35!
    Na álljunk meg!!
    Róna Péter szerinted milyen alomból való?hmm ?És szerinted hol volt akkor mikor a New Yorki bankházban dolgozott?Akkor is ilyen nagy szája volt? (mérges)
    Mért nem itthon tevékenykedett az élete során forradalmárként?
    Gondolkozol is néha?
    A sok marhaságból amit összeolvasol össze lehetne rakni hogy mi az ami valóságos..

  36. 16. Zsidány

    „az előző generáció (k) is hibás (ak) mert elengedte a gyeplőt ”

    A hibásság csak részleges, és inkább naivitásnak mondanám.
    Már únásig ismétlem a „The Century of the Self” című BBC dokumentum filmet, ami gyönyörűen és tételesen leírja, hogy hogyan alkalmazták a pszichoanalízis eredményeit a tömegek gazdasági és politikai befolyására már vagy 100 éve.

    A konzerv, a félkész kaja, a háztartási kütyűk, a TV, eleinte mind nagyon pozitívnak és haladónak tűnt… AKKOR még senki nem tudhatta, hogy ezek komoly függőséget fognak okozni.
    40 éve a gyerek még tanult valamit a TV-ből, és sokan így emlékeznek… Nekem ott a Delta, Tüskevár, Öveges prof kisérletei… Ma már csak a szemét… ami nem szemét, az is csak megtévesztés, hogy a közben, utána jövő szemetet „odafigyelés” nélkül vegyük be.

    Tehát az előző nemzedék hibája inkább a csak a naivitás.
    Azokat kellene azonosítani, akik tudatosan adagolták a társadalomba a bénító divatokat.
    Ők hosszú éves kisérletezéssel dekázták ki, hogy a mosópornak milyen színű doboza legyen, meg hogy a gyerekeknek kínált árukon milyen színek, szlogenek legyenek…
    Ezzel az átlag nem tud versenyezni.
    Ezért emelem fel a szavamat, amikor a felelősséget igyekeznek rátolni a tömegekre, hogy buták meg kicsinyesek.
    A választott vagy önjelölt elit felelőssége, hogy jó irányba vezesse a tömeget.
    Nem mindenki IQ bajnok… ez nem az egyén hibája.
    De a döntéshozók felelőssége az, hogy olyan világot alakítsanak ki, ami 125-ös IQ alatt is élhető.

    Ami most van azt én úgy nevezem, hogy intellektuális fasizmus.
    Aki okos, annak mindent szabad, amit ki tud magyarázni.

    A nép birka… akár negatívan, akár pozitívan nézzük, és ezerszer elhangzott már.
    Hogy merre megy az a juhászon múlik.

    Ráadásul ez nem magyar probléma… Nyugaton hasonlóan megvan, de talán kicsit több a cukor a keserű pirulán.

  37. 36 :
    Ne engem támadj, te szerencsétlen ! Azzal vitatkozz, (ha képes vagy rá) amit írtam !
    Na persze nem árt, ha előtte értelmezed. Mert ahogy látom, még az sem megy..

  38. 38:

    Nekem ezzel a radikális nekirohanással az a bajom, hogy homo sapiens ellenes. Ők is mi vagyunk. Itt van például a Lázár János legújabb esete. Élesen nekiment a Magyar Helszinki Bizottságnak, miközben néhány éve még ő maga is tagja volt (és próbált érvényesülni a politikában). Kíváncsi lennék, ha 750 ezerért államtitkár helyettessé emelne be Orbán a kormányba, hogyan vélekednél?

  39. 38!
    Miért?Írtál valami értelmeset?
    A szemedet próbáltam felnyitni..
    Bárcsak te lennél fele ennyire szerencsétlen mint én(pozitív értelemben mondom)
    Néha vannak normális megnyilvánulásaid ,és akkor örülök neki.De néha meg teljesen átesel valami más oldalra..
    39!
    Valami ilyesmit szerettem volna mondani,de teljesen rohamos lettem..
    „ha 750 ezerért államtitkár helyettessé emelne be Orbán a kormányba, hogyan vélekednél?”

    Hol kell aláírni? 😀

  40. 39 : Tibor bá !
    Nem vagyok emberellenes.
    Éppen ellenkezőleg, szeretném az embereket megóvni az alkalmatlan, kártékony, gerinctelen politikusoktól.
    Azt kérdezted a posztod végén, mikor jutottunk idáig?
    Akkor amikor ezek az „ikrek”, ezek a teljesen gerinctelenek megtörték a nép gerincét. (Ha az ikreknek nincs gerince, a népnek se legyen.)
    Van még egy rossz hírem : Schiffer András is „ikrek”. 🙁

    Kérdésedre a válasz : Nem emelne be soha álamtitkárnak. Ugyanis még megszólalni sem tudna, én megelőzném. Visszaküldeném az anyjába.

  41. alexandriai Héron rontotta el i.e.I.században 🙂

    Én Péterrel

    („Amikor az első ember úgy gondolta hogy “tudja”, hogy a másiknak mit kéne csinálnia. A lényeg, nem segíteni akar hanem “tudja”.
    Ez a hozzáállás segít kialakítani hogy sok millió teljesen különböző ember igyekszik tök ugyanazt elérni mint a másik. A legtöbbször ennek semmi alapja, így a kívánt eredmény elmarad, és minden rossznak tűnik.”)

    és Csongorral

    („Érdekes, hogy az ember biológiailag még egy csimpánznál is “butább”! Tudniillik főemlős társunk gondolkodik, saját megoldásokat keres egy felmerült problémára, míg az ember (majom, csecsemő kísérletekkel az állítás alátámasztott) egyszerűen csak utánoz.”)

    értek egyet.

    He, he most én is utánoztam, ez is Csongor írását igazolja…. 🙂

    A kiúttal kapcsolatban nem látom reálisnak a robot vagy génrobot világot. Ezzel az a problémám, hogy a mesterséges intelligencia már nem ember, a hibrid sem. A Föld szerintem egy egységes organizmus még ma, ezzel az emberrel, ami mi vagyunk is. Az energia egyensúly sokáig megvolt, a testünk felépítése pont olyan, hogy meg tudjuk „termelni” azt az energiát, ami a megmaradásunkhoz szükséges.(Megmaradásunkban a reprodukálást is beleértem.) Minden állat és növény ugyanígy működik, pont akkora, pont annyi energiát fogyaszt, mint amit meg is tud termelni, vagy kihal. Egy láncolat az egész, vagy inkább háló, egymástól függő.
    Ha mi már nem a mai értelemben vett emberek leszünk, mert kialakítunk magunk mellé egy új „embert”, a Föld halott bolygóvá válik, minden élőlény a mi időfogalmunk szerint egyszer ki fog halni, mert plusz tényező lép a rendszerbe, ami plusz energiát igényel, energia meg csak átalakul az én tudásom szerint. Gyönyörű a villámlás, imádom az ég dörgését, az is energia, ahogy én is, mégsem a Vénuszról írom a hozzászólásom mint villám.

    Cél a csimpánz szint elérése.:-) 

  42. 37:

    Attila szerinted az rendben van, hogy a birka népről (akik mi vagyunk) leveszel minden felelősséget és ráteszed azt egy félhomályos, dohányfüstös szobában kerek asztal mellett ülő gonosz öltönyösökre, akik éppen a legújabb öblítő reklám szlogenjén törik a fejüket?
    Szerinted ez így oké?
    Mert szerintem nagyon nem!
    Lehet hibázni az életben, sőt többször is, de a ma embere olyan szinten rusnya, hogy akkor sem tesz a saját életéért semmit, ha egyébként felismerte, hogy mi a baj, inkább elkezd panaszkodni, és természetesen a szomszédtól fogva hibás mindenki egészen Orbán viktorig, de ő maga még véletlen sem.

    Van igazságod neked is, de szerintem abszolut nem fair felmenteni az átlag embert.

    Ez olyan, mint a devizahitel. Nem hibáztatom azt aki jó okkal felvette, mert nem tudhatta mi lesz a vége, de hibás az, aki már ismeri a hitelt, és mégis bevállal(t)ja, vagy nem igyekszik tőle a lehetőségekhez képest mihamarabb megszabadulni.

  43. Tibor bá! Lehet mondani, hogy áltudományra hivatkozom. Lehet… Mondani mindent lehet.
    De nézd csak meg, hogy a sikeres népeket, nem ikrek politikusok irányítják. Napóleon például oroszlán volt.
    Az ikrek politikusokat haláluk után csak a hülyék tisztelik. Persze az okosak életükben sem tisztelik őket.

  44. 44!
    Pedig már azt gondoltam hogy az előzőeket nem tudod tetézni. Tévedtem.. 🙂

  45. 41. Virág elvtárs

    Hát semmit sem tanultál az átkosban? Belülről kell rohasztani a rendszert. Beférkőzni és szétrobbantani. 🙂

    Talán a mostani huszonévesek tudnak majd valamit változtatni, hisz most egész Európában ugyanaz a gond minden országban. Ők megérthetik egymást,hasonlóak a napi gondjaik, jövőbeni kilátásuk.. Most ne a fizetéseket nézzük lecsupaszítva, az csak egy tényező. A nagy általános problémákat.
    Munkanélküliség nő, növekvő árak, ugyanúgy hamarabb betegednek, az oktatás mindenhol romlik, a városok terebélyesednek gettósodnak. stb.

    Ők még nem kockultak annyira mint a mostani tizenötösök, kezdő húszasok. Mintha megindult volna a családvállalás is hamarabb, harmincra legyen gyerek.
    Itt az ideje a nagyszülőknek lépni, amit elrontottunk a gyereknél, segítsük helyrehozni az unokánál, ha már észrevettük, hogy elszúrtuk. Ebben van esélyünk egyedül.

  46. 45 :
    Szerintem te „ikrek” lehetsz. Neked személyesen azért van egy jó tulajdonságod: Te nem leszel politikus. 🙂

    46 : Nem vagyok én olyan öreg, hogy ilyen „belülről rohasztásokkal” foglalkozzam. 🙂

  47. 47:
    Jézusmária! Most vettem észre, hogy te a zodiákokkal sakkozol. Ennyire azért ne légy komolytalan, mert ez már nem fér bele. 😀

  48. 48 :
    Most vetted észre? 🙁
    Tibor bá, kezdesz hanyatlani? 🙁
    Egyébként ebben a kérdésben nem állok le veled vitázni, mert te max. csak tagadni tudnál. De ugye a tények letagadása, az nem vita.
    Holnapra lesz blog a 3. világháború közeli kitöréséről? Mert ugye ma lelőttek egy utasszállítót 300 utassal. 🙁

  49. 48!
    Erről beszélek.. 🙂
    47!
    Látod,most igazad van.Nem leszek politikus.. 🙂
    49!
    Lesz bizony..Kifejezetten neked.. 😀

    Bár a téma valóban szomorú.. 🙁
    A ” Szép lassan szorul a hurok ” című poszthoz szerintem azért hozzá tartozik valamilyen szinten,mert megint szorult a hurok egy kicsit ezáltal..

  50. 49:
    Én már az ágyban voltam, de Éva vissza parancsolt a munkapad mellé, mert „Virág elvtárs már megint hülyéskedik, tedd már helyre.” – Te állandóan fordítva ülsz a lovon. Eszem ágában sincs „max tagadni”. A bevett szokások szerint neked kellene bizonyítani. Amíg ez nem történik meg én csak mosolygok. Persze, mint vízöntő, stílszerű lenne, ha simán lenéznélek (hogy jössz te hozzám?), de ez ellenkezik a természetemmel. Aztán meg nem hiszek a vízöntésben.
    Ez nem az első utasszállító, amit lelőttek az utolsó vh óta és mégse tört ki a soron következő. Most minek törne ki. A malájoknak különben is szokása az utasszállítókkal való hülyéskedés. Különben utas „csak” 280 volt. Pontatlan vagy! 🙁

  51. A forradalmakat nem így csinálják. Pl. milyen forradalmat csinált Rákosi? És mi lenne Orbánból Soros nélkül? Napóleon egy külön eset, meg Sztálin, ők tényleg tökos gyerekek voltak, mondjuk az utóbbit azért nem dicsérném. Napcsi nem volt rossz, bár pár tízezer francia fickó otthagyta miatta a csatatéren fél kezét-lábát-tökét, a halottakat nem számolva, mert azok jártak jobban.

  52. 43. Curix

    Szerintem az elit dolga a vezetés, a tömegé meg hogy kövesse őket.

    Valahogy úgy érzem, hogy ha felszállok a buszra, és a sofőr egy árokba fordítja a buszt, akkor az én felelősségem minimális.
    Igaz… megszondáztathattam volna, elbeszélgetthettem volna vele, hogy hogy van a családja, nem csalja-e a felesége, vannak-e pénzügyi problémái…

    Szóval a pék kenyeret süt, az orvos gyógyít, a teszkós kuli polcokat töltöget, az elit meg vezet.Mindegyiknek megvan a saját hatáskörére vonatkozó információja és döntéshozó hatásköre.

    A tömeg felelőssége a döntéshozók „tolerálása” de ehhez erkölcsi talapzat kellene, de az sajnos nincs.
    A vallást „eltörölték”, politikában nem játszik, az iskolákban szintén nem kap szerepet, tehát a tömeg az erkölcsi tartását a kereskedelmi TV-k szintjéről indítja… Abba meg szintén se belelátása se döntéshozatali esélye nincs.
    Arra meg gondolni se lehet, hogy „versenyezzen” azokkal a csúcsprofi szakemberekkel, akiknek az a dolga, hogy a képernyő elé ragasszák őket.

  53. 51 :
    Kedves Tibor bá!
    Hát igen, jó jegy a vízöntő. Lézer Jani is vízöntő, de Adolf Hitler is az volt. Sőt, még Gorbacsov is, akit a Szovjetunió szétverésével vádolnak. Szóval azért a híres „vízöntők” sem a merev gerincükről váltak ismertté.

    52 : Nagy buli megvizsgálni a korábbi és a mostani politikusok csillagjegyeit. Döbbenetes felismerések érhetik az embert.

  54. 52:
    Ha már Orbán… Hogy ugatott Orbán, 2007-ben, hogy Putyin pincsikutyája lett Gyurcsány. Most meg Orbánnál nagyobb pincsikutyát nem hordott hátán a Föld.
    Orbán üzent a plakáton Varsónak, hogy le is nyelte… 🙂
    Na, az ilyen politikusoktól kell a magyar népet végleg megszabadítani! Bármilyen eszköz megengedett velük szemben, mert maguktól a büdös életben nem mennek el.

  55. 54. Virág elvtárs

    „Nagy buli megvizsgálni a korábbi és a mostani politikusok csillagjegyeit.”

    Szerinted miért üldözi tűzzel-vassal minden hatalom az asztrológiát meg az okkult tudományokat ? (már a tömegek részére)

  56. 55-56:
    Csak remélni merem, hogy a béka segge nem lett célként kitűzve. 😀

  57. Virág elvtárs, Ábel és mindenkinek. Tibor bá-nál megvan az elérhetőségem. A megoldás megvan csak meg kell ismernetek.
    A kérdés akartok e tenni??? Nem a fizikai hanem a szellemi harcot kell elkezdeni. Nekünk magyaroknak ez nem okoz gondot -gondolkodni. A világ egyszerű és akkor lesz rend ha minden egyszerűvé válik, mert akkor minden egyértelmű és nincs félremagyarázás,félreértés.

  58. 57 :
    Kedves Tibor bá !
    Akkor lehet a „béka seggére” hivatkozni, amikor valaki értelmes magyarázatot ad arra, hogy a csodába lehet, hogy Horthy, Kádár, Nagy Imre, Orbán és Gyurcsány is „ikrek”.
    És már a kispadon ül, (várva) hogy „játékba mehessen” Schiffer András, aki szintén ikrek. Más népeknél, ez miért nincs így? Miért csak nálunk van így ?
    Örömmel fogadnám az értelmes magyarázatokat. 🙂

  59. 59: „Örömmel fogadnám az értelmes magyarázatokat.”

    A csillagjegyen kívül biztos más közös ‘tulajdonságot’ is lehetne találni, csak keresni kell… 😉

  60. 60 :
    Természetesen . Az „ikrek” csillagjegyre jellemző tulajdonságok a közös tulajdonság.

  61. Ha már Orbán:

    „Jogvédő (tehát pl. nem a hatvani rendőrbűnözést védő) munkatársaimnak – köztük Domján Tibornak – halmozottan titkosszolgálat-közeli személyek korábban azt állították, hogy Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó többször került kórházba amiatt, hogy Orbán Viktor agyba-főbe verhette és ezek a kórházba kerülések ismertek voltak a polgári és katonai titkosszolgálatok előtt. A Föld bolygó sajtóorgánumai részéről eddig is intoleránsnak, autokratikusnak, öntörvényűnek (skizofréniás tünet) és szociopatának, valamint tudathasadásos elmebetegnek tartott Orbán Viktor kapcsán azt is érdekesnek találják, hogy miért jár Ausztriába pszichiátriai kezelésekre. A pszichiátriai drogok, amiket kap – miközben Orbán Viktor puszta pszichiátriai kezelése is halmazati nemzetbiztonsági veszedelemforrás(!!!) -, mellékhatásként (is) hangulatingadozásokat és indokolatlan, spontán dührohamokat okoznak az egyébként is radikálisan megbízhatatlan és rosszindulatú, súlyosan bűnöző alkatú skizoid és paranoid pszichopata Orbán Viktor elméjében. A titkosszolgálatokkal mélyen kapcsolatba került személyek – a HírAréna és a HÍRHÁTTÉR vezetői és több újságírója számára – elmondták, hogy a titkosszolgálatok – nem párt-, hanem valódi – szakértői régóta rendkívül komoly kockázatként értékelték, hogy Orbán Viktor pszichiátriai problémákkal küszködik, mindennek a tetejébe Ausztriába jár kezelésekre, ott tudatbefolyásoló kemikáliákkal és szuggesztív, hipnotikus módszerekkel kezelik, idegen titkosszolgálatok ügynökeinek és módszereiknek, valamint eszközeiknek alárendelt, viselkedése pedig egy révületben és hipnózisban lévő, irányított ember viselkedésmintáját és stílusát követi.

    Mindez – beláthatja mindenki, aki nem túlzottan ostoba vagy nem szétesett elmebeteg – nem csak rendkívül súlyos és elfogadhatatlan nemzetbiztonsági kockázategyüttes, de kizárja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a posztján maradhasson és döntéseket hozzon. Így nemhogy egy ország ügyében nem hozhatna döntéseket – átírva az ország törvényeit, alkotmányát és mindent, féktelen oligarcha- és rendőrbűnöző-, ügyészbűnöző- és bíróbűnöző-gyártást folytatva, mint egy ámokfutó, hitleri őrült -, de egy iroda vagy egy pár főből álló ipari segédmunkás csoport élére sem lehetne helyezni, hiszen ott is emberéletekre van hatása mindannak a tébolynak és őrületnek, amit pszichiáterek és hipnotizőrök által kezelt beteg elméjéből fakadó döntéseivel és mulasztásaival okoz és elkövet.”

    No Comment. 😮

    http://bit.ly/1kBO1Rn

  62. 53:

    „Szerintem az elit dolga a vezetés, a tömegé meg hogy kövesse őket.”

    Hát Attila te nem sokat nézel ki az emberiségből, de az egyénből sem. Amiről itt írsz azt nagyjából diktatúrának hívják.

    Tudod ha látom, hogy csapnivaló a buszvezető akkor jogomban áll leszállni a buszról.

    A politika meghatároz ugyan egy keretrendszert, amiben törvényesen mozoghatsz, de az egyéni szabadságod megmarad és rajtad múlik, hogy ebben hogy mozogsz.

    A képernyőhöz ragasztás pedig szülői felelősség, csak ezt nehéz beismerni, inkább szidjuk a gonosz zsidaj média mágnásokat.
    Ha a gyerek nem lát alternatívát tőlünk a szabadidő értelmes eltöltésére, akkor mégis honnan venne mintákat? Marad a tévé, sőt sok esetben a szülő rakja oda a gyereket, csak szabaduljon tőle.

    Tudom, hogy sok olyan trend és folyamat van, amitől nem lehet elzárni a gyereket, nem is kell, de ha a szülő nem tölti be a követhető példakép szerepét, akkor ne csodálkozzon senki, hogy a gyerek eltévelyedett lesz.

  63. 43: szerinted mit jelent az, hogy rusnya?

    Amúgy egyetértek. Nemcsak a gazdagoké a felelősség. Az övék persze nagyobb, de mindannyiunknak megvan a lehetősége a cselekvésre a saját köreinkben.

    53: Ott van a döntéshozatali lehetőség minden egyes ember kezében, hogy a TV-t nézi, vagy a barátaival beszélget, vagy a családjával van, vagy akár templomba megy. Az erkölcsi tartás, az értékrend kialakítása minenki egyéni feladata és felelőssége. Nem lehet mindent a reklámra fogni.
    Az például, hogy Te így látod a dolgokat, vajon a média manipulációjának a terméke, vagy a saját tájékozódásodé és belátásodé?

    55: A bármilyen eszköz még akkor sem lenne megengedett, ha igazad lenne. Mert a rossz eszköz mindenképpen elhozza az erkölcsi süllyedést, és ezzel meggátolja a nemes cél elérését. Bár, hogy a gyűlölködésen túl lenne-e nemes célod is, Virág elvtárs, az eddig nem derült ki.

    58: Ez pont olyan irreálisan szépen hangzik, mint egy házaló jehovista behízelgő dumája. Ennek ellenére szívesen megvitatom. Az Apostoli Magyar Királyságra gondolsz, mint megoldás?

    62: Hogy Orbánnak pszichés problémái vannak, amiket időnként Ausztriában kezeltet, azt simán hihetőnek tartom. Még azt sem tartom kizártnak, hogy veri a feleségét, sajnos ez a szokás az egész társadalomban szörnyen elterjedt, a putrisortól a leggazdagabbakig. De hogy létezne ilyen, hogy valakit hipnotikusan irányítanak, azt nem hiszem. Az emberi elme komplexebb ennél. Ilyen csak misztikus krimikben fordul elő.

  64. 64 :
    „A bármilyen eszköz még akkor sem lenne megengedett, ha igazad lenne.”

    Ez a te véleményed. Én konkrétan halálos „balesetre” céloztam .

  65. Akkor talán én is megszólalok felelősség ügyben. Az egyén annyiban felelős, hogy hajlandó-e ellenállni a trendnek vagy sem. Ha nem hajlandó az egy támadhatatlan álláspont, mert „úgyis hiába”, és ebben igaza van. Ugyanis a teljes társadalom tart valami felé. A gyereket pedig a teljes társadalom irányítja, amin a szigorú szülői korlátozás nem tud sokat változtatni, az pedig egy adott család belső kohéziójából fakad. Tehát ne a TV-t tiltsd el (persze eltilthatod) hanem nem válj el, ne menj saját önző érdeked után, ne dúld fel a családi békét, legyen a szeretet a meghatározó családon belül. Ez a legjobb stratégia. Ha ezt nem teszed,akkor ne siránkozz és utáld a médiát meg a reklámokat, mert ezeket ki is lehet röhögni, de ahhoz úgy kell te magadnak is élni. Persze az nem elég, ha csak az egyik szülő fogja ezt fel ésszel, mind a kettőnek kell.

  66. 63. Curix

    ” Amiről itt írsz azt nagyjából diktatúrának hívják.”

    Igy van.
    A pék süt, az uralkodó uralkodik.
    Azóta van katyvasz, mióta a pékek uralkodnak…
    Meg hogy az nyer választásokat, aki nagyobbat tud hazudni a különben felvilágosulatlan tömegnek.

    Az elit legyen felkészült, felelős és visszahívható.
    Amit most mi demokráciának hívunk az az én diktatúrámnál is rosszabb.

    Ami most van az egy demokratikusnak nevezett ködfüggöny a valódi, felelősség nélküli és visszahívhatalan globális elit előtt.
    A modern kori demokráciát a francia forradalomban találták ki a tömegek megosztására, hogy „spontán” ne törhessen ki forradalom, ahol a nép áll az elittel szemben, hanem ha feszültség van, akkor egymást nyírják.

    Hagyományosan a hatalmat a nép legitimálja, és a hatalom cserébe vezeti a népet.
    Ezt „felűlről” és „alúlról” történő egyidejű szerveződést mesterségesen szétválasztották és szembeállították, hogy a tömegek ne lássák, hogy valójában kik húzgálják a madzagokat.

    EZÉRT feljesen torz dolog baloldali és jobboldali szemszögből vizsgálni a dolgokat. Sajnos ez a lényeges szempontokat is eltorzítja.

  67. 66. Tibor’bá

    Amit írsz, az az intelligens emberek blogján és szintjén igaz.
    De az átlag tömeg nem tudja felvenni az intellektuálisan nagyon is kihegyezett küzdelmet. Előbb utóbb feladja a küzdelmet és beadja a derekát. A nyomás hatalmas, hogy tartsuk a trendet, és a konstans harc rettenetes energiákat őröl fel.
    Nem beszélve arról, hogy a családi béke rovására megy ha a gyereknek folyton NEM-et kell mondani arra amit kér…

    Egyik oldalon a reklám, a másik oldalon meg… őőőőő …. izé…. hogyismondjamcsak… hááát… az interneten az összeesküvés elméletek között elrejtett morzsák, amit úgy tűnik csak egy szűk réteg tud felcsipegetni…

    Én úgy finomítanám, hogy az intelligensebb réteg hatalmas felelőssége, hogy hova áll és hogyan mutat példát a tömegeknek…
    De ehhez végre le kellne vetkőzni a tömegek lenézését.

  68. 69: Egy frászt. A TV reklámmal szemben a másik oldalon nem bizonytalan internetes összesküvéselméletek állnak, hanem az ÉLET. Hogy kimész a kertbe felközötni a paradicsomot. Hogy elmentek kirándulni a családdal, szalonnát süttök, beszélgettek. Ha a valódi élet szeretetét megtanítod a gyereknek *példamutatással* és együttes tevékenységgel, akkor nem lesz annyira kiszolgáltatott a tömegnyomásnak. Az internet ugyanannak a veszélyes médiának egy terepe, amit leírtál. Igaz, több tartalom között lehet válogatni, de könnyebb is rákattanni pl. a pornóra, ami igazán nem gyerekeknek való. De a közösségi portálok se veszélytelenek a kamaszokra.

  69. 69!
    „Én úgy finomítanám, hogy az intelligensebb réteg hatalmas felelőssége, hogy hova áll és hogyan mutat példát a tömegeknek…
    De ehhez végre le kellene vetkőzni a tömegek lenézését.”

    Ha valaki megtanult valamit nagy nehezen,elért valamit,intelligensebb valamivel a másiknál,nem fogja a hátára venni azt, aki még nem érte el azt a szintet..Nézi hogy hogyan tudna még több tudásra,vagy bármi másra szert tenni,vagyis hogy tudna feljebb haladni.Nem fog a hátára venni senkit..Nem fog felhúzni magához senkit.A tudását pedig nem fogja elárulni..EZ a nagy helyzet..Nem érdekli mi van a nagy tömegben..

  70. 71: Az elit, de még az értelmiség sem azonos valami „intelligensebb” réteggel. A társadalom minden osztályában hasonló az intelligencia eloszlása.

    Az intelligencia nem jelent akaraterőt, még kevésbé erkölcsi tartást, vagy normális értékrendet. A mérsékelten intelligensek között is vannak sokan, akik az élet alapvető dolgaiban helyesen, normálisan gondolkoznak, és sok intelligens ember teljesen antiszociális, emberellenes.

  71. 72!
    Most nem igazán pénzre gondoltam Ábel..
    Nehogy azt gondold hogy az emberek csak a pénzre irigyek.Irigyek mindenre..És észre vesznek minden kis apró különbséget..

    „és sok intelligens ember teljesen antiszociális, emberellenes”

    Inkább a mondat ezen részével értek egyet..

  72. 73 :
    Itt Magyarországon különösen igaz, amit írtál : „és sok intelligens ember teljesen antiszociális, emberellenes”.

    Csak gondoljunk a csaló devizakölcsönökre. A bankok természetesen bűnözők, de nem tudtak volna bűnözni a politikusok együttműködése nélkül. És ebben részt vett és részt vesz most is Gyurcsány és Orbán is. Mindketten haszonélvezői a devizakölcsön-csalásnak.
    És a magyarok csak ebben a két trágyában tudnak gondolkodni. Megáll az eszem… 🙁 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük