(1408) Ki irányítja Hollywoodot? (nanemá)

Tibor bá’ fordítása online

 

~q389Joel Stein 42 éves, Los angelesi, zsidó újságíró cikkének szabad fordítása

Ennyire még sose borított ki közvélemény kutatás. Az ADL felmérés szerint az amerikaiaknak csak 22 százaléka gondolja úgy, hogy a film és televízió ipart többnyire zsidók irányítják. Ez az adat 1964-ben még 50 százalék volt. A Megkülönböztetés Ellenes Liga szerint ez azt jelenti, hogy győzött a kirekesztés ellenesség.

Na jó, mennyire zsidósodott el Hollywood? Amikor egy stúdióvezető a Los Angeles Times napilapban el akart helyezni egy egész oldalas hirdetést – lényegében egy nyílt levelet – amelyben követelték, hogy a Filmszínészek Céhe rendezze a szerződését, a levelet a News Corp igazgató tanácsának elnöke Peter Chermin írta alá, aki zsidó. A Paramount Pictures elnöke Brad Grey (zsidó). A Walt Disney Co. vezérigazgatója Robert Iger (zsidó). A Sony Pictures elnöke Michael Lynton (meglepetés, ő egy holland zsidó). Warner Bros. elnöke Barry Meyer (zsidó). CBS Corp. vezérigazgatója Leslie Moonves (annyira zsidó, hogy másod unokabátyja volt Izrael első miniszterelnöke). MGM elnöke Harry Sloan (zsidó). NBC Universal vezérigazgatója Jeff Zucker (mega-zsidó).

Az említett hirdetésben a SAG ellen vannak felháborodva, ahol az elnök Alan Rosenberg (szerinted?) A hirdetés által kiváltott cáfolatot Ari Emanuel fő-főügynök írta (zsidó, izraeli szülőkkel).

Szóval a zsidók olyan mértékben uralják Hollywoodot, hogy komoly nehézségem támadt a szórakoztató iparban összeszedni 6 olyan gojt, akik magasabb pozícióban vannak. Amikor felhívtam őket, hogy elbeszélgessünk szinte hihetetlen térnyerésükről a sok zsidó között, öten megszakították a beszélgetést, nyilvánvalóan féltek, hogy a zsidók zokon veszik a megnyilvánulásukat. A hatodik, AMC elnöke Charlie Collierről kiderül, hogy valójában zsidó.

Én magam egy büszke zsidó vagyok. Azt akarom, hogy Amerika ismerje meg elért eredményeinket. IGEN, mi irányítjuk Hollywoodot. Nélkülünk csak dél amerikai szappanoperákat láthatnátok egész nap.

Ezért aztán elhatároztam, hogy kifejtek egy kis propagandát, tudják meg az amerikaiak, hogy Hollywood zsidó kezekben van. Írtam is néhány jelmondatot:

Hollywoodban több a zsidó, mint valaha.

Hollywood azoké, akiknek a bibliát köszönhetitek.

Ha szereted a hollywoodi TV filmeket, akkor mégiscsak szeretheted a zsidókat.

Felhívtam ADL elnökét, Abe Foxman-t, aki éppen Santiago Csillében volt, és meglepetésemre cáfolta a feltételezésemet, miszerint bujkáló nácik után kutat. Az ötletemet elvetette, mert szerinte így is túl sokan gondolják, hogy Hollywood a zsidóké. Kifejtette nekem, hogy az ADL felmérés azt mutatja, hogy az amerikaiak 59 százaléka szerint a Hollywood-i góréknak vallási és morális beállítottsága nem azonos az amerikaiakéval. 43 százaléka pedig meg van róla győződve, hogy a szórakoztató ipar szervezetten rombolja a társadalmi morált.

Foxman szerint ez egy rosszindulatú kacsa, „ez azt jelenti, hogy szerintük a zsidók péntek reggel összegyűlnek a Zserbóban és megvitatják a legjobb taktikát.” Ezek után döbbentem rá, hogy nekem is gyakrabban kellene lejárnom a Zserbóba.

Foxman szerint a „Zsidók uralják Hollywoodot” egy veszélyes állítás. Valójában sok zsidó található Hollywoodban. „Uralás” helyett azt kellene belerakni az emberek fejébe, hogy véletlenségből sok ott a zsidó. Egészen pontosan mind a nyolc nagyobb stúdiót véletlenül zsidók…. hoppá, zsidók töltik meg.

Ennek ellenére Foxman azt mondta, hogy ő büszke az amerikai zsidók eredményeire. „Szerintem a zsidók túl vannak reprezentálva a kreatív iparágakban. Túl vannak reprezentálva az ügyvédek soraiban, és valószínűleg az orvosi karban is.” Szerinte ez végül is azt jelenti, hogy ahogy nem lehet zsidóbarát műtétet végezni, úgy nem lehet zsidóbarát filmeket se készíteni. Bár Amerikán kívül, más országokban nem annyira népszerű a körülmetélés, mint itt.

Máskülönben egyáltalán nem érdekel, hogy az amerikaiak úgy gondolják, mi uraljuk Hollywoodot, Wall streetet, vagy az amerikai kormányt. Csak az érdekel, hogy továbbra is mi uralhassuk.

__________________________________________________
__________________________________________________
____________________________

79 gondolat erről: „(1408) Ki irányítja Hollywoodot? (nanemá)

  1. Ha valakiket ki akarnak nyírni a szó szoros értelmében, akkor vagy összeomlanak és megadják magukat, vagy ellenállnak, és csak azért is megmutatják, hogy valóban jobbak, mint azok, akik ki akarják nyírni őket, vagy van még egy lehetőség, de ez nem könnyű, és nem mindig igaz. Megmutatják, hogy amikor ők van az irányításban, akkor mindenkinek jobban megy. Azt gondolom, hogy ebben a cikkben, mintha mindhárom lehetőség megfogalmazódna.
    Ilyen az élet. A zsidók valahogy ügyesen vannak összerakva egyenként is? Lehet? A nem zsidók ezért irigyek? Lehet. Vassal formálják a vasat. Hajrá, senki ne hagyja magát kicsinálni, mert annyival szegényebbek leszünk, ahány embert kicsinálunk, aki még „használható” lehetne. Na, nem filozofálok tovább. Most ennyi időm volt, ennyi jutott eszembe a cikkel kapcsolatban.

  2. 1:
    Az amerikai zsidókat ki, mikor, és miért akarta a szó szoros értelmében kinyírni? Hogy az amerikai zsidók kiket nyírnak ki Izraelben azt tudom, arra ne fecséreld az idődet.

  3. Nem fogyasztom a Holly-vudu filmeket.Egyszerűen kinőttem (?) őket. Kb 22 éves koromig voltam hajlandó pénzt kiadni azért hogy megnézzek egy mozifilmet.Néhány kivétel akad de ma már egy évben egyszer és csak vígjátékra ülök be. Egyszerűen nem tudom élvezni a hatásvadász elemeket az akciófilmekben: pl golyózáporban ugrabugráló sérthetetlen hős,100 kg trotilként felrobbanó autóbenzintank stb.
    Nem értem az amcsikat hogy ilyen nyilvánvaló dolgot miért nem látnak át mint amiről a poszt szól.
    Nyilván már nyilatkozni sem mernek zsidó ügyben őszintén.
    Ha valaki véletlen megnyilvánul azt húsz oldalról ütik vágják egyszerre,amennyiben nem polkorrekt a véleménye.
    A látványos filmhez pénz kell.Pénz pedig mindig a zsidóknál van.Ennyi a titok,nem a tehetség.

  4. Ezt kifogásolta nemrég Garry Oldman színész (kurucon olvasható) a playboyban adott interjújában, majd bocsánatot kért. Mel Gibsonnak azóta sem bocsátottak meg. Szólj igazat, betörik a fejed.

  5. 3:
    Ha elfogadom az eszmefuttatásodat, akkor azt kérdezem, és miért van mindig náluk? Ennek nincs köze a tehetséghez?

  6. Olcsón veszem, drágábban adom. A különbségből hitelt adok uzsora kamattal megnövelve. Ezer éve.

  7. 6:
    Ez bárki számára nyitva álló lehetőség.

  8. 6: +1
    Nesze neked ‘tehetség’… 🙂

    5: A szórakoztató iparban/médiában egyértelmű a zsidó túlsúly nálunk is . Biztos vagy benne, hogy a magyarok ennyire tehetségtelenek lennének ezen a területen?

    Összességében nem hinném, hogy a különbséget az adná, hogy a magyarok ‘lustábbak’ és nem hajlandók erőfeszítést tenni egy kitűzött célért. Mert ott a sport, ahol hagyományosan jók vagyunk, pedig ha valahol, ott kell edzeni keményen, ha eredményes akarsz lenni…

    7: „Ez bárki számára nyitva álló lehetőség.”
    Gondolod te, és még sokan mások, akikből hamar bukott vállalkozó lesz.

    A ‘rendszer’ úgy működik, mint amikor egy cigány család beköltözik a faluba. Ellehetetlenítik a szomszédokat, az olcsón eladó házakba jönnek újabbak. Ez addig megy, míg minden magyar el nem menekül, vagy fel nem veszi a cigány életformát.

    A zsidók ezt hasonlóan űzik egy-egy kiszemelt területen /média, jog, pénzügy stb./ – ugyan úgy kiszorítják a többieket, mint a cigányok. Persze ez is egyfajta tehetség.

  9. Tibor bá’, Te nálam sokkal jobban érted a „Hollywood” szó jelentését, én varázspálcát sejtek mögötte. Ha érdeket akarsz érvényesíteni, akkor ne háborúzz, hanem formálj tudatot. A Hollywood-i üres és felszínes tartalmú, de folyamatos szimbólumokat és reklámokat közvetítő, vágykeltő és tudatformáló „produkcióknak” az a lényege, hogy megváltoztatja az emberek értékrendjét és valóságérzékelését. A „Bennfentes Játék” c. film pl. francia, és nem is mehetett a pláza mozikban, beszéltem a magyarországi forgalmazóval, és elmondta, hogy jelentős összeget kellene letennie, ha játszatni akarná. Azóta DVD-n elérhető, de ami nem pc, az még a mozivetítő termekben sem foroghat. Hollywood miatt van nehéz dolga Putyinnak is, mivel a fiatalok inkább nyugat és „demokrácia” pártiak…A kelet nem vette volna észre, hogy felforgató média befolyásoltság alatt nőnek fel a gyermekeik ?

    3.: azt írtad, hogy 22 éves korodig érdekelt, na az pont elég (engem is kb eddíg), hogy egy nem gyanakvó, felcseperedő elmét átformáljanak. Ma már a buzik (homokosok) a filmvásznon is csupa aranyos, szelíd és ártatlan szerepben formálódnak meg. Tibor bá’ azt írta itt pár napja, hogy ennél komolyabb aberrációk is köz-elfogadottak. Nem a buzik kérdése a lényeges, hanem az, hogy egy aberrációt sikerült normálisként elfogadtatni. Az a lényeg, hogy az embereket ki kell forgatni józan értékítélő képességükből, és hollywood ehhez nyújt „varázspálcát”

  10. 9: „az embereket ki kell forgatni józan értékítélő képességükből”

    Ez magyarázat arra is, hogy a magyar médiában/művészetben miért kell túlreprezentáltnak lenniük. Jó példa Alföldi Róbert ‘tudatformálása’…

  11. 10: Alföldi több oldalról tökéletes példa 😀 Buzi is, zsidó is és szerintem egy tehetségtelen ripacs, aki folyamatosan a reálistól markánsan eltérőt képvisel. Szerintem Update Norbi is tökéletesen formázza a felforgató tömeg ideált. Főleg, hogy az általa fémjelzett ételek bővelkednek aszpartámban és kálium sóban, és mindezt trendiként adja el. Az aszpartám lebomlásának toxikus hatásai az agyat építik le, a kálium só pedig a keringési rendszert teszi tönkre. Szerintem a fogkrémben lévő fluor is hasonlóan neuron romboló, de az már régóta „trendi”, annak eladásához már nem kell celeb majmot formázni :-)…

  12. Kétségtelenül vannak kvalitásaik a zsidóknak, én Hollywoodot is annak tartom, bár ma már untat a jellegzetes stílus. A probléma inkább ott van, ha egy kultúra úgy fogad be magába zsidókat és zsidó kultúrát, hogy azt hiszi, majd ő kamatoztatni fogja a zsidó tálentumot. Nem véletlen, hogy az egyiptomiak és a babiloniak is nem irtani akarták őket, hanem „használni”, de finoman szólva csalatkoztak. A rómaiak erőszakkal ugyanazt akarták, de közismert módon végződött a történet. És még számtalan példa van a történelemből, amikor egy-egy nagy civilizátor, uralkodó arra gondolt, hogy jót tesz népének azzal, hogy egy kis vérpezsdítő kalmár-szellemet beenged a bezápult/megkövült viszonyok közé. A végeredmény jólismert.

    Nemcsak a pénz itt a különbség. Mi akadályoz meg egy nem-zsidót abban, hogy rengeteg kapcsolata legyen és összetartson? Ehelyett pártoskodik és széthúz. Ja és kétpofára kajálja a hollywoodi filmeket… 🙂

  13. Én a posztból elsősorban azt emelném ki, ami az amerikaiak 43 százaléka vall. Másodsorban pedig ezt a magabiztos nyegleséget, ami kilóg a cikkből. Már nem félnek, már nem taktikáznak, belebasszák a gojok pofájába, GYŐZTÜNK. És innentől kezdve igaza van Armának.

  14. 13:
    Tibor’bá,az igazi veszély, ha túlnyerik magukat, és arra nincs forgatókönyv, hogy akkor mi fog történni.

  15. Vajna bácsit mér nem viszik vissza?
    Meg az összes többit innen.. 🙂
    (Itt is el van zsidósodva filmes ipar,nem csak ott)
    A 8-asban Observer elmondta tulajdonképen amit akartam..

  16. 7. Tibor’bá

    „Ez bárki számára nyitva álló lehetőség.”

    Elvileg.
    De a többségben ott van az a fránya erkölcs ami ezt megakadályozza. (Tudod, az a hülyeség, hogy ne tegyél mással olyat, amit nem akarsz hogy veled tegyenek.)

    Tehát a rendszer nem működik palimadár nélkül.
    Ez azt jelenti, hogy mindenáron fenn kell tartani a normakövető tömegek ideológiáját, hogy a normaszegők jól éljenek.
    Hollywood erre egy jó eszköz.
    És ezért nem térítő vallás a judaizmus.

  17. 16:
    Látom, hogy Arma babérjaira törsz. 😀

  18. 16:
    „És ezért nem térítő vallás a judaizmus” – ez majdnem teljesen így van, csak az egykori Kazária kavar be ebbe a témába rendesen.
    Másik oldalról viszont (és ez alátámasztja a véleményedet,) a zsidó az egyetlen nép volt, amelyiket soha, semmilyen formában nem lehetett evangelizálni.

    Valamilyen bölcs ember mondta: a kapitalizmus csak úgy tud működni, ha van erkölcs.

  19. Ha nem csinálnának a zsidók filmeket, kénytelenek lennénk egész nap zseniális európai független filmeket nézni. Mármint én most is ezt csinálom, de a többiek. Meg persze, ahogy mondta, szappanoperákat.

  20. 17. Tibor’bá

    😀

    Nem egészen… Én nem vagyok annyira pesszimista.
    A hazudozás és az ármánykodás mind negatív dolog és az igazságtól való félelem szüli őket.
    És ameddig félnek, addig van gyengeségük is.
    Ezt kell megtalálni.
    A probléma az, hogy sokan abból indulnak ki, hogy másolni kell őket. De sokezeréves beidegződéssel és rutinnal nehéz versenyezni ráadásul az ő terepükön.

    Régi vicc, de idevág: A zsidók az irántuk való gyűlöletből kovácsoltak hatalmat maguknak. Ha meg akarjuk dönteni ezt a hatalmat akkor szeressük őket… Azzal nem tudnak mit kezdeni.

  21. 18. murcielago

    Kazáriában nem a zsidók térítettek, hanem a király gondolkodott hasonlóan… Úgy gondolta, hogy így teszi sikeressé népét.

    És ez is hogy sült el?
    Kazária eltűnt… És megmaradtak az askenázik… akik zsidóbbak lettek a zsidóknál.
    Rosz nyelvek szerint ennek korrigálására intéződött a holokauszt.

  22. 21. Attila
    Jó-jó, de úgy tudom, hogy genetikailag is nyomuk van az askenázikban, zsidó telepek voltak Kazáriában, a Krím-félszigeten is. A zsidó vallás kifejezetten megköveteli a vérségi kapcsolatot, ezért szükségszerűen nem nagyon térítő jellegű. Akik csak felvették a zsidó vallást, pl az etióp falashák, azok mostoha-gyereknek számítanak.

    Másrészt, ha a diaszpóra megtartotta volna a vallását, akkor a sok vegyes-házasság miatt akár térítő jellegűnek is tarthatnánk jelenleg.

  23. 22. murcielago

    Hát erről nagy viták vannak…
    Sok zsidó tagadja a kazárok tömeges áttérését, vannak akik szerint ők az igazi zsidók, szóval nagy a káosz a kérdésben, mások szerint a sefárd zsidók a valódiak, aztán it vannak az elveszett törzse is (az angolok mondogatják, hogy ők az egyik elveszett törzs).

    Persze a fő probléma Izrael, mert ugye a kazár zsidóknak, ha nincs vérségi kapcsolatuk akkor mit keresnének ott?

    Ezért van az a paradox, hogy a zsidót még definiálni se könnyű, de mindenki pontosan érti, hogy miről van szó amikor róluk van szó.

  24. „Ennyire még sose borított ki közvélemény kutatás. Az ADL felmérés szerint az amerikaiaknak csak 22 százaléka gondolja úgy, hogy a film és televízió ipart többnyire zsidók irányítják. Ez az adat 1964-ben még 50 százalék volt.”

    US Nepessegi Adatok:
    1964: 191,9 mio (50% -> 95,95)
    2014: 317,5 mio (22% -> 69,85)

    Ez azt jelenti, hogy Mel Gibsonek 50 ev alatt 26 mio embert „elveszitettek” mikozben a nepesseg 125,6 mio-val nott. Ajve, ez aztan a coresz 😉 .

  25. 24: Jól működik az agymosás 😀

    Amúgy meg azt, hogy „a film és televízió ipart többnyire zsidók irányítják” pont ez a cikk támasztja alá. Hogy az átlag amerikai olyan sötét, hogy még a tényeket sem tudja felfogni /vagy nem meri kimondani/, az csak az eredményes munkát dicséri.
    Az viszont szintén érdekes, hogy ezen még egy zsidó is elgondolkodik /mármint a cikk írója/.

  26. 24-25:
    Lehet mondjuk, hogy az ADL felmérése egy olyan kérdőívre épült, mint a New York Times tavalyi tervezett felmérése a magyarországi antiszemitizmusról. Ami úgy épült volna fel, hogy lehetőleg csak zsidók töltsék ki. (A szakmailag nonszensz próbálkozást le is állították.)

    Churchill anno magvasat mondott e témában: ő csak olyan statisztikának hisz, amit maga hamisít…

  27. 26:
    Hat ez az idezet egesz pontosan ugy hangzik, hogy:
    „I only believe in statistics that I doctored myself”

  28. …bocs a, vege valamiert lemeradt:

    vagy, az is lehet hogy eredetiben igy szolt:

    „Ich traue keiner Statistik, die ich nicht selbst gefälscht habe.”

    Barmelyik valtozat is az eredeti, kifejezetten erdekes, hogy pont itt hozod fel…

  29. 27-28:
    Mr. Abe Foxman mondotta a poszt szerint:
    „„Uralás” helyett azt kellene belerakni az emberek fejébe, hogy véletlenségből sok ott a zsidó.”

    Életszerű azt mondani, hogy ehhez hasonlóan gondolkodik sok zsidó származású honfitársa. Ezért amikor megkérdezik őket, hogy tényleg a zsidók uralják Hollywoodot, életszerű feltételezni, hogy ennek az inspirációnak megfelelően 8/10-ük azt mondja: nem, csak sokan vannak ott. Mivel a kérdőívre csak igen-nem választ lehet adni, beírják a rövid választ: nem.

    Ehhez mindössze az kell, hogy a NYT idézett módszerét alkalmazzuk, amely (dolgoztam statisztikai területen, úgyhogy tudom) a kérdőíves eredmények manipulálásának rejtett, de elterjedt és hatékony módszere.

    Azaz, W.Ch. bon-motjánál tartunk, amit voltál szíves pontosabban megadni.

  30. Nem csak Hollywoodot, hanem a világ legnagyobb multi cégeit is.

    Tibor bá akkor mégis csak igaz a nagy zsidó összesküvés elmélet?

    A gójok tényleg ennyire ostobák? (igen)
    Persze ilyenkor a kereszténységgel mosakszunk, hogy mert a gój az milyen erkölcsös életet él.
    Lóf…t! Egyszerűen csak böszmék. Erre jó példa a magyarság.
    Még mindig nagy Magyarországot siratjuk, mikor már lassan kicsi sincs.
    4 éve szopat minket Orbán, és kit választunk meg kétharmaddal? Na kit?
    És akkor kenjük a zsidajokra, meg a keserves múltunkra, meg mindenre, csak be ne ismerjük azt, hogy milyen böszmék vagyunk.

    19:

    Független európai film? Az meg milyen?

  31. 30. Curix

    Itt nem annyira az általános erkölcsről van szó, hanem az üzletiről.
    A „nem zsidó” kulturákban évszázadokon át az adott szó volt bármilyen megegyezés alapja, továbbá a kamat tilalmára alapuló üzleti modellek.
    Ebbe érkeztek a zsidók a körmönfontan megírt szerződésekkel, amiből mindig utólag derül ki, hogy nekik jó, és a kamat intézményével, ami hosszú távon egy pénzmágnes.

    És akkor innen lehet rágódni a régi csontokon, hogy az intelligencia valóban ad legalitást a kevésbé pallérozott felebarátok kihasználására vagy sem.

  32. Attila ismerek zsidót és ismerem a fajtáját is. Nehéz beismernem, de tényleg nagyságrendekkel jobb üzleti érzékkel rendelkezik.
    Semmiért nem ad kényelemből 50 Ft-al se többet, mint amennyiért az beszerezhető.

    Sokkal rámenősebbek, jobb komunikációs készséggel rendelkeznek stb…

    Ma azonban már nem hivatkozhatunk tudatlanságra, tessék itt van, minden elérhető neten, és ennek ellenére sem akarunk semmit tenni. Jó a megalázott szerep is.
    Ezt nehéz megérteni.

  33. 32. Curix

    A „jó üzleti érzék” az azt jelenti, hogy mindig van olyan háttértudás, amit a partner nem ismer. Ezen van a haszon, vagy az ebből adódó egyenlőtlen helyzet további feszítésén.

    A „klasszikus” modell, hogy a cipész cipőt készít és megél belőle, mint a pék a kenyérsütésből, elavultnak, parasztosnak tűnik az „intelligenciával”, extra tudással szerzett alapvetően magas haszonnal szemben.

    De sokan nem veszik észre, hogy a zsidó modell nem másolható korlátlanul. A rendszerbe kell a kihasznált palimadár. Akit aztán még hibáztatni is lehet a saját hülyeségéért, miközben parnere „megérdemli” intelligenciával szerzett jövedelmét.

    Ha mindenki kiokosodna, mint a zsidók, visszajutnánk a klasszikus rendszerbe, nem volna kitől nagy hasznot leakasztani.

    Persze egyénileg bárkinek rendelkezésére áll az elméleti körülmetélkedés és felvenni azokat a kulturális eszközöket amelyek az anyagi sikerek eléréséhez vezetnek.
    Ez persze megint erkölcsi határokba ütközhet néhány embernél.

  34. 13:
    „Másodsorban pedig ezt a magabiztos nyegleséget, ami kilóg a cikkből. Már nem félnek, már nem taktikáznak, belebasszák a gojok pofájába, GYŐZTÜNK. ”

    Most Te, ha jól értelmezem az alázatot várod el tőlük, hogy ne legyenek olyan büszkék az „eredményeikre”? 🙂

  35. Na ezt nem tudtam hova rakni New World Order témában:

    http://komlomedia.wordpress.com/2014/06/30/a-g77-ek-es-kina-uj-vilagrendet-kovetelnek/

    Szóval a nyugat is ezt akarja (USA mindenképpen, de az Európai Egyesült Államokról is cikkeznek). a G77-ek és Kína is.

    Akkor ki nem akarja ezt? Csak az oroszok?

    Bár a cikkben van egy érdekes új szocialista gondolat, mely szerint

    „Az egybegyűlt 133 vezető egy zárónyilatkozatban követelte, természetesen nem ezekkel a szavakkal, egy központosított, globális diktatúra bevezetését és a nyugati adófizetők pénzének a harmadik világ kormányai számára történő újraelosztását. Mindent „Földanyával” összhangban, az ENSZ „fenntartható klímaváltozási rezsimjének” felügyeletével kell véghezvinni, szögezték le az egybegyűltek. A radikális nyilatkozat drámai planetáris átalakulást követel: egy erősebb, „megbízásait” hatékonyabban teljesítő ENSZ-t, a „globális szuverenitást” jelképező, nagyobb hatalmú ENSZ közgyűlést és az IMF által irányított globális valutát.
    „Felismertük, hogy szükség van az ENSZ képességeinek és kapacitásának javítására, hogy képes legyen teljesíteni megbízatásait és maradéktalanul kivitelezni társadalmi és gazdasági programjait.”

    Soros György már 2010-ben nyilvánosan hangoztatta, hogy Kína alkalmasabb lenne az Új Világrend vezetésére az Egyesült Államoknál.

    Tavaly már Kína is egy ENSZ vezetés alatt álló, amerikamentes „Új Világrendet” szorgalmazott.

  36. A helyzeti előny mindig nagy bűn azok szemében, akik nincsenek helyzeti előnyben. Amerika jócskán a szabad verseny hazája volt. Akinek nem jutott már helyzeti előny a saját hazájában vagy földrészén, az átvándorolt Amerikába, ha volt elég vér a pucájában, ill. eléggé nagy volt benne a vágy, hogy sikeres legyen. Sok náció próbálkozott Amerikával, nincs is olyan szerintem, amelyik nem tette volna. A törvényt könnyű volt megszegni – volt is meg nem is – így hát az ún. „pofátlanok” előnyhöz juthattak. Lehetett ügyeskedni is. Már csak az a kérdés, hogy mikor, ki és hogyan „pofátlan”. Nem voltak ezer éves vagy annál is régebbi írott törvények, alkotmány. Hát egyszer csak alkottak ugyan, de ez az alkotmány természetesen nem rendelkezik azokkal az ősrégi gyökerekkel, ami az Európai alaptörvényeket jellemzi. Amerikában nem voltak ősrégi családok, akik kirekeszthették volna a feltörekvőket. A kirekesztés nem ősi jog alapján működött, hanem azon az elven, hogy ki ismeri fel jobban a lehetőséget egy adott helyzetben, netalán a zavarosban. Sokan próbálkoztak, ill. ma is sokan próbálkoznak, de úgy látszik, hogy ez Amerikában a zsidóknak nagyon jól sikerült, ez a helyzeti előny dolog felismerés. Hogy ez nekik bűnül róható fel, netalán veszélyt jelenthetnek? Félünk tőlük? Nincsenek háttér információim, nem is nagyon vagyok kíváncsi rájuk, mert hál’ Istennek „kicsi” vagyok hozzá. Így kisebb a felelősségem is. Veszíteni valóm sincsen sok, mert nem túlzottan érdekel, hogy nagy vagyonom legyen. Könnyen el lehet veszíteni. Jobb keveset veszíteni, mint sokat. Na, szóval így könnyen jár a szám. Azt tudom, hogy nemcsak Hollywood létezik a zsidók számára, hanem jelen vannak olyan helyeken is, ahol dolgozni kell, nem nagyot kaszálni. Erről nem beszélünk olyan gyakran, mert ott nem kell félteni a pénzünket, hogy a zsidók lenyúlják. A gyarmatosításról már nem beszélünk. Hány nép gyarmatosított, ölt meg embereket a földért, a vagyonért? Nekik már megbocsátottunk, rég volt? Ja, és viszonylag több vér folyt, mint pénz, így hát kevésbé zavar minket a történet. A háborúzás, az olyan erkölcsös ahhoz képest, hogy kamatokkal tegyük tönkre embereknek az életét. És mint tudjuk a pénz elvesztése az anyagias embernek jobban fáj, mint az élet elvesztése. Hát, majd egyszer megbocsátjuk a zsidóknak is, hogy uralkodnak a pénzpiacon? De át ki tudhatja, hogy mit hoz a jövő. Inkább élni kellene. azt gondolom. Én nem alázatot várnék el magunktól egymás felé, hanem tiszteletet, aminek gyakran híjával vagyunk. Az „alázat” nagyon kényes jószág. Erről regényeket írhatnánk, írtak is.

  37. Ja, az amerikai pénzéhes zsidók kinyírják a többi zsidót? Igen. De találkoztam már ilyen jelenséggel más népnél is, csak azok a globális pénzpiacon nem lettek ennyire befolyásosak, így nem volt akkora lehetőségük arra, hogy a saját fajtájukat öljék, mint a zsidóknak. Úgy látszik, hogy ha nem nyírják őket más népek, akkor önmagukat „tizedelik meg”. Hát, ők sem tökéletesek, még ha az látszik is, hogy jó képességekkel (pl. kommunikáció) rendelkeznek. Kína, és Oroszország? Igen, mintha valóban a keleti pólus feltörekvőben lenne újra a nyugatihoz képest. Ez már csak így megy időtlen idők óta. Népek jönnek, mennek, felemelkednek, ill. hanyatlanak. Az elkényelmesedés, a lustaság nem kedvez a megújulásnak, jönnek az élet terhei által harcedzettebbek, akik átveszik az uralmat. Jaj, de unalmas vagyok! Úgy látszik nekem túlságosan kerek, gömbölyű a világ. Igaz, hogy közben emberek „értelmetlenül” (véleményem szerint) halnak meg, de hát ez van. Erre vagyunk képesek. Hogy az ENSZ ossza a javakat? Ez nagyon érdekesen és szépen hangzik. Úgy legyen, csak nehogy közben túl sokat lenyúljon valaki! Jaj, de cinikus vagyok. Egyébként szerintem is jó lenne, ha emberségesebben oszlanának meg a javak. Azt már nem merem írni, hogy igazságosabban, mert olyan nincs. Ezért merészeltem az emberséges szót használni klasszikus értelemben. Nagyon sok érdekes info-t olvastam a többiektől. Tényleg nem tudom, hogy mit hoz a jövő, de az biztos, hogy ha jót akarunk magunknak, akkor nagyon meg kellene változnunk! Akár globálisan is valami nagyon-nagyon újat kellene kitalálni, mint amihez szokva vagyunk, mert ez a menet a „szakadékba visz”, azt gondolom. Hofi a szocializmust látta a szakadékba menetelni, most pedig a fogyasztói társadalom menetel. Úgy látszik ez mintha nem is rendszerfüggő lenne. Jó éjszakát.

  38. 33:

    Nem feltétlen kell háttértudás, én most nem komoly üzletekre gondolok, hanem a mindennapi viselkedésükre (nyilván van kivétel is).
    Egyszerűen nyomulnak, nem adják fel, erőszakosabbak, egészséges arogancia is bennük van és ezzel nem feltétlen sértenek erkölcsöt.
    A magyar is messze áll már az erkölcstől, szóval ez sem lehet kifogás.
    Jobbak, el kell ismerni. Nem a bankárokra, nagy mágnásokra gondolok, hanem hétköznapi emberekre.
    Egy zsidót nem láttam még kapálni, vagy szalag mellett dolgozni, tehát valamit csak tudnak.

    Ma már mindez beszéd tárgya lett, tudunk erről, és mégis.
    Ezt nem érted Attila, erre NINCS kifogás, hogy ha már tudomásunk is van arról, hogy miben jobbak, akkor sem teszünk ez ellen. Hát persze, hogy a pofánkba röhögnek.

    35.

    Komlomediával csak óvatosan. Sok baromságot írtak már.
    Siratják a jólétet, szabadságot, szabad piacot, nemzeti szuverenitást.
    Ebből szerintetek hány van még?
    Akkor most mi olyan szörnyű az új világrendben?

  39. 29:
    Én ezt nem a mottó jelentése, inkább eredete szempontjából tartom érdekesnek, pláne hogy ebben a posztban hozod fel. Hozzászólásod alapján gondolom a történeti háttér ismerete nélkül idézted…

    „Ezt a Churchill-idézetet – az eredetét évek óta kutató Werner Barke – nem találta, sőt, azt állítja, ebben a formájában az angoloknál teljesen ismeretlen.

    Az idézetnek valószínűleg német eredete lehet, és a második világháború alatti számháborúkra vezethető vissza. Joseph Goebbels propagandaminiszter ugyanis akkoriban többször utasította a német lapokat, hogy az angol sajtót és Churchillt állítsák be hazugnak, amiért hamis számokat közölnek a német bombázásokról. A lapok pedig meg is tették ezt (nem volt más választásuk), rendszeresen számakrobatának nevezve a brit miniszterelnököt. Ugyanígy Churchill sem hitt a német propaganda számainak, tehát a bizalom a másik oldalról sem volt meg.

    E két egymásnak ellentmondó tényt – Werner Barke írása szerint – egyetlen idézetbe összefűzni, és Churchill szájába adni már csak egy lépés. Mivel azonban annak sincs nyoma, hol bukkant fel először az ominózus idézet német nyelvterületen, így ezt a náci eredetet ugyanúgy nem lehet bizonyítani, mint azt, hogy valóban Churchill mondta.”

  40. 38, 35 :
    „Siratják a jólétet, szabadságot, szabad piacot, nemzeti szuverenitást.
    Ebből szerintetek hány van még?
    Akkor most mi olyan szörnyű az új világrendben?”

    Na látod Curix, nem is olyan nagy eretnekség ez a NWO.
    Lassan megtérünk mind… 🙂

  41. http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2014/06/isis-kobra.html
    Kicsit „sprituális” ez az oldat, de érdekes hivatkozásai vannak a cikknek.

    Részemről a Szaudi támogatás eléggé egyértelmű volt korábban is, részben a szíriai felkelők támogatása okán, másrészt a vallási okból(Szunnita-Síta ellentét), harmadrészt, ehhez kapcsolódóan Irán ellenesség okán.

  42. 36!
    Csak azt ne mond már hogy a zsidók csak a kamatokkal teszik tönkre az életet és a háborúzáshoz semmi közük.Mingyárt besz@rok. 😮
    Ártatlan báránykák..Én csúnya antiszemita..Fujj..
    De most te kevered a dolgokat.
    Én is azt mondom, hogy az nem megy hogy vegyünk el mindent a gazdagoktól és osszuk szét a szegények közt,mert akkor a szegények 3 hónap múlva megint mennének hogy adjanak nekik még,és akkor már a szegényeknek se lenne semmijük,meg a gazdagoknak sem..
    Úgyhogy ezt a dolgot szét kell választani.De amit a zsidók művelnek,hogy élet meg halál urai,az azért egészen más dolog..Itt már nem vagyonokról meg földről szól a dolog,hanem életekről..Meg kell nézni hogy most mit művelnek az EU-val meg Ukrajnával..Nem kell messzire menni..
    Úgy könnyű nagy legénynek lenni hogy magánosítom a FED-et,nem engedek fontos pozícióba a világon mást,se pénzügyileg,se politikailag,se médiailag,se iparmágnásilag,még a pápát is ők válasszák,aztán lesz ami lesz..Én meg hát ,gondolkozzak el,meg mit gondolok magamról,adjam meg a tiszteletet,meg alázatot,meg csináljam utánuk ha tudom,gondolkozzak máskép,meg egyéb közhelyek(meg a f…om).. 😮

  43. 33: „De sokan nem veszik észre, hogy a zsidó modell nem másolható korlátlanul. A rendszerbe kell a kihasznált palimadár. Akit aztán még hibáztatni is lehet a saját hülyeségéért, miközben parnere “megérdemli” intelligenciával szerzett jövedelmét.

    Ha mindenki kiokosodna, mint a zsidók, visszajutnánk a klasszikus rendszerbe, nem volna kitől nagy hasznot leakasztani.”

    Egyetértek.

    36:
    „A helyzeti előny mindig nagy bűn azok szemében, akik nincsenek helyzeti előnyben. Amerika jócskán a szabad verseny hazája volt. ”
    Ha van helyzeti előny, akkor nincs szabad verseny.

    Ha valaki a tudása, képességei alapján jut előre, azt nem lehet elvitatni Tőle.

    Mondjuk itt is felmerül az, hogy a taníttatásába, leendő képességeinek birtoklásába, mennyire játszik bele a szülői anyagi, kulturális háttér.

    Azaz lenne-e olyan jelenben hasonló képességű versenyző, aki csak ezért nem rendelkezik ezekkel a képességekkel, mert nem adatott meg számára a jó szülői anyagi és kulturális háttér.
    És ekkor vissza jutottunk a gazdag-szegény ellentéthez, a kamatos kamat fogalmához.
    A gazdag gazdagsága okán még gazdagabb lesz, a szegény meg mésg szegényebb.

    Ha viszont valaki különböző kapcsolati rendszerek(vallási, etnikai stb.) által jut előre,az viszont elítélendő szerintem.
    Mert ez ugye ugye monopóliumnak tekinthető a szabad versenyben.

  44. 42. A zsidóknak az NWO a nem túl távoli jövő kánaáni kommunizmusa, ahol a jelszó: ami a tiéd az az övék, és ami az övék, ahhoz neked semmi közöd 🙂

  45. 42:

    Vagy megtérünk PZuj, vagy mondjuk cuccolhatunk Új-Zélandig.

    De nyugi, az NWO-nak nem kell ennyi paraszt, szóval előbb háború lesz.
    Megtörtek minket a zsidajok, be kell ismerni. Győztek.
    Milyen áron, az már más kérdés.

    De a természet törvényei a zsidajoknál is hatalmasabbak milliószor, így lesz igazság a Földön.
    Addig meg élünk valahogy. Kétségbe nem szabad esni, csak vidáman.
    Sokat sportolni, jókat kajázni.. a többit nem részletezem. 🙂

    44: Hú Melike látom begurultál 🙂

  46. 45!
    „Ha viszont valaki különböző kapcsolati rendszerek(vallási, etnikai stb.) által jut előre,az viszont elítélendő szerintem.
    Mert ez ugye ugye monopóliumnak tekinthető a szabad versenyben.”

    Márpedig most 95 %-ban így mennek a dolgok..
    Ha esetleg lenne egy jó ötleted,mostanság meg is ölhetnek érte.Előfordult már..
    46!
    🙂
    47!
    Így van Curix,úgyhogy kérek megint egy bringás képet,és tessék most már integetni nekem.. 🙂

  47. 41:
    Na látod, mindkét oldal űzi a számháborúnak is nevezhető statisztika-manipulálást, ami olyan hatékony, hogy már azt se lehet utólag tudni, Winston tett-e róla epés megjegyzést.

    Churchillnek egyébként több olyan idézetet tulajdonítanak, amit valószínűleg sohase mondott, azt lehet mondani, kedvenc médiuma az ál-idézet gyártóknak.

  48. 38. Curix

    „Egyszerűen nyomulnak, nem adják fel, erőszakosabbak, egészséges arogancia…”

    Pont az, hogy én értem…
    Ez az egészséges arrogancia éppen túl van azon, amit a „hülye” gojok egymásközt már nem engednek meg maguknak.

    Ez nem egészséges, hanem fárasztó és kívül esik azon a hagyománykörön, amiben a többség felnőtt. És azért nem olyan könnyű őket szeretni, mert pontosan azt a metakommunikációs csatornát kerülik meg, amit a gojok egymás között használnak, és a nyomulás ellen nincsennek felvértezve.
    És mivel a nyomulás nem ellenkezik a modern jogrenddel, az erkölcs meg nem játszik, szabad a vásár. A „hülye” goj meg zsörtölődik, hogy megint rosszul járt.

  49. 38. Curix: „Komlomediával csak óvatosan. Sok baromságot írtak már.”
    Ha jelent valamit számodra a „Forrás” szó, akkor tanulmányozd az utána található linkeket. Persze, ha érted ezek a szavak mit jelentenek, és tudod hogyan kell használni a linket. 😉

  50. 34:

    Azért az alázat és a pofátlanság között van néhány mérföld hézag.

  51. 50:

    Igen Attila, tudom miről beszélsz, meg te is érted, amit én írtam. Megoldás?

    51:

    Igen tudom mi a link, nos az időkjelei megint nem a kedvenc online hírforrásom, szerintük már vagy tucatszor el kellett volna jönnie a világvégének, és rég ropogni a fegyvereknek, meg romokban heverne a gazdaság. Szó szerint.
    Az amerikai forrás szintén alternatív médiának számít.

    Nos akkor melyiket is kéne valósnak vennem?

  52. 38:

    Most legalább tudod, hogy JR69 befigyel, 😀

  53. 54:

    Befigyelhetnek attól még tartom a véleményem, sőt fokozhatom. 🙂
    Elég hatásvadász oldal, Tibor bá te is írtál már sok jó posztot, mégsem veszik át, csak azokat, ahol világégésről és atomháborúról írsz.
    Az oldal sokkalja az olvasókat, de alternatívát nem igazán kínál. Ez áll az időkjelei oldalra is. Saját gondolat szinte nulla, a netről összeollózott írások olvasása pedig eléggé össze tudja zavarni az embert.
    Kinek jó ez?

  54. 53. Curix

    Megoldás ?

    Olyan jogrendszert, ami egyformán véd mindenkit és nem enged kiskapukat bizonyos kiokosodott társaságoknak.

    Tudom, hogy ez véres rongy errefelé, de az amit keresztény erkölcsnek neveznek, nagyjából takarja azokat a viselkedésformákat, amik egy európai közösségben élhető életet biztosít.
    Azért vagyunk bajban, mert azt a keretet, amit az eredeti vallásos erkölcs adott kidobtuk a vallással együtt és most azok profitálnak ebből leginkább, akik az ellentáborba tartoznak… Sajnos nincs kiforrt erkölcsrendszer, ami nem kötődik valamilyen valláshoz, ezért az erkölcsöket – az íratlan szabályokat – teljesen figyelmen kívül lehet hagyni.
    Maradtak az írott szabályok, amikre viszont az „írástudóknak” van monopóliuma…
    Ezt a monopóliumot kell megszüntetni, és egy érthető és betartható rendszert kell létrehozni.
    Nyilván az sem lesz tökéletes, de hosszútávon a többség profitálhatna belőle.

    A zsidó kultúrában pontosan azokat az elemeket kell figyelembe venni, amelyek a „szürke” területre esnek.
    Nem igazán törvénysértő, de generációk mennek bele tönkre.
    Egy darabig lehet kenegetni az intelligenciára meg ilyesmire, de hosszútávon látszik hogy a hatalom merre vándorol.
    Valóban, aki „okos” az megérdemli?
    Mert ilyen a jogrend?
    Hogy is Mondta Medgyessi a privatizációval kapcsolatban?
    Jogosnak jogos, az meg nem volt elvárás hogy erkölcsös is legyen… (vagy valami ilyesmi).
    Pedig, ha egyre többen érzik az erkölcs és a jog közötti szakadékot, akkor még ezeket a szabályokat se lesz aki betartsa…

  55. Az öröklődő egyenlőtlenségekről:
    http://pogiblog.atlatszo.hu/2014/06/30/mi-van-a-hires-piketty-konyvben/

    „Piketty a nyugati világ adatain bemutatja, hogy a társadalom felső rétegeinek vagyona az 1700-as évektől az első világháborúig növekvőben van. Ekkora eléri az éves össztermék hétszeresét Franciaországban vagy az Egyesült Királyságban. A jóléti állam nélküli kapitalizmus erősen a tőketulajdonosoknak kedvez. A huszadik században aztán ez az arány csökken, egyrészt azért, mert a felhalmozott vagyont fizikailag tönkreteszik a világháborúk. Másodsorban azonban hatalmas jelentősége van a szegényeknek esélyt adó jóléti államoknak, a magas örökösödési illetéknek és a nagyon magas felső jövedelmi adó kulcsoknak! Ezek nélkül a vagyonok koncentrációja folyamatosan nőtt volna, és az örökösödésnek meghatározó jelentősége lett volna a vagyonosodásban. Olyannyira meghatározó, hogy Piketty külön nevet is ad ennek: Rastignac dilemmának nevezi Balzac Goriot apójának hősét megidézve. A dilemma lényege, hogy munkával az ember soha nem juthat a gazdagok közé. Az egyetlen nyitva álló út, ha Rastignac elvesz inkább egy gazdag örökös lányt. Piketty adatai ezt az irodalmi valóságot igazolják empirikus adatokkal, melyeknek adatbázisait ráadásul a szerző nyilvánosan hozzáférhetővé tette.”

  56. 53. Curix: Csak erre reagáltam: „Sok baromságot írtak már.”
    Úgy pontosabb, hogy „sok baromságot átvettek már”, mivel alig pár írás csak, ami saját.
    A világvégét pedig már 2000 éve megjósolták, azóta sem jött be. Pedig sokan készülnek rá. Az írások nekik legalább nyújtanak egy kis vigaszt, hogy nem volt hiábavaló a készülődésük. 😛

    A G77+China találkozóval kapcsolatban pedig csak annyi a hatásvadászat, hogy a kommunisták is az Új Világrendet akarják, de ezt már csak a gyengeelméjűek nem tudták. Mindenki egy ligában focizik ebben a bajnokságban.Ugyanaz a végcél, és már látszik, hogy el is fogják érni.
    Ebben bejön az időkjelei oldal „jóslata”.

    A hatásvadászat kritikád megállja a helyét, mivel a blog a híroldal bulvár csatolmánya. Az index és az origó is a bulvár hírekre özönlő olvasókból él. Ki a frász kiváncsi a híreikre?
    Elárulom: senki. Ha nem lenne bulvár és nem lennének mellettük blogok, akkor már rég bezárhatták volna őket.

    Tibor bá’ is megerősítheti (vagy megcáfolja), hogy melyek a leglátogatottabb posztjai. Biztos nem a tudományosak. 😉
    Ha valami szörnyűség van, vagy lehet egy jót zsidózni, akkor felszökik a látogatottság, megnő a hozzászólások száma, és ez még az „értelmes emberek vitafóruma”.

  57. 52:”Azért az alázat és a pofátlanság között van néhány mérföld hézag.”

    Ennek megítéléshez a skála eléggé szubjektív….

  58. Attila (PV) Says:
    20.
    „A probléma az, hogy sokan abból indulnak ki, hogy másolni kell őket. De sokezeréves beidegződéssel és rutinnal nehéz versenyezni ráadásul az ő terepükön.”

    A zsidóknak egy törvényhozójuk (Mózes) van. A törvények ma is állnak. Prófétáik évezredeken át mind egy istenről YAHWEH-ről szónokolnak egy zsinagógiából. A zsidó először zsidó, az állampolgársága (bárhol a világon) másodfokú. A mi világunkban ahány keresztény annyi egyház, annyi Jézus. Egy iratlan törvényt hagyott hátra – Ajátok fel minden földi vagyonotok és kövessetek engem. Szeressétek egymást… – 😀

  59. Egyetértek, Levi. Egy népcsoport a világban szétszórva mindenütt egynek érzi magát, és tesz is egymásért. Az a fajta intelligencia működik bennük, ami zsigerből teszi azt, amit közösségi szellemben tenni kell, kellene. A vallás a közös gyökér, azon kívül, ill. azon elhelyezkedve elviseli a pluralizmust is, bármilyen rendszert. Így hát erősek közösen, egyénileg. Tényleg vicces is lehet ez a vagyon feladása dolog, de azért józanul gondolkodva tudható, hogy a vagyonnal együtt, arányosan nőnek a gondok is, mert hát ha nagy a vagyon, akkor nagyon kell rá vigyázni. Kérdés, hogy a nagy vagyon mennyire, meddig és mikor emeli az életminőséget, azt az általános érzést, hogy „jól vagyok”. Kérdés, hogy mire költjük a vagyonunkat? A gazdálkodás mikéntje is személyiségfüggő is.

  60. 58:

    Minden poszt három vízszintes vonallal zárul. Ez után zárójelben van egy szám, ez a látogatottságot adja meg. Bárki kigyűjtheti.
    Visszamenve kb. 2 hetet (ami letisztázza az eredményt)
    Termonukleáris háború: 3072
    Nyilatkoznak a hosszú életűek: 791
    Ez téged igazol.

  61. 20: Attila
    „A probléma az, hogy sokan abból indulnak ki, hogy másolni kell őket. De sokezeréves beidegződéssel és rutinnal nehéz versenyezni ráadásul az ő terepükön.”

    De végülis másolva vannak…Ha beülsz mondjuk egy ingatlanos, vagy brókerirodába, vagy hasonlóba (vagy a gyereked beül), akkor a kisfőnöködnek és a nagyfőnöködnek olyan kötéseket csinálsz, vagy még profibbat, amit „A zsidó” a saját zsebére megtesz. Ezt csak kiegészítésként mondom, mert a gondolatmeneted önmagában logikus.

    Arra szeretnék utalni, hogy a „felélt jövő”, ami ennek a blognak úgy gondolom fő profilja (Tibor ‘bá majd kijavít, ha gondolja), a globalizáció rendszerproblémáiból ered. Ha pedig megoldásról/kiútról/haladékról beszélünk akkor mélységesen egyetértek a következő megjegyzéseddel:

    „A “klasszikus” modell, hogy a cipész cipőt készít és megél belőle, mint a pék a kenyérsütésből, elavultnak, parasztosnak tűnik az “intelligenciával”, extra tudással szerzett alapvetően magas haszonnal szemben.”

    Nem véletlen, hogy a mainstream történészek szeretik a feudális jobbágyrendszer után közvetlenül a kapitalizmust tárgyalni, könnyedén átsiklanak a céhek és manufaktúrák sok-száz éves korszakán. Márpedig, ha az emberiség még huzamosabb ideig fenn akarna maradni, oda kellene visszatérni. Igaz nem lenne ilyen fejlett PC-nk (egyik értelembe sem 🙂 ), vagy laptopunk, vagy okos-telefonunk, aminek még az egytizede funkcióját se tudjuk kihasználni, de cserébe nem lenne az elviselhetetlen és már irreális szintű hatalom és vagyon-koncentráció sem.

  62. És az európai művészfilmeket vajon kik csinálják?

    Félreértés ne essék, láttam én jó európai filmeket is, ezek között művészfilmeket. De a legtöbb európai film szintén a durva bomlasztást szolgálja, terjeszti. Talán még direktebben is, mint a hollywood-iak, mert az európai fogyasztónak nem olyan kényes a gyomra, nem vagyunk olyan prűdek mint az ameriakaiak.

  63. 62. Tibor bá’: Köszönöm a visszajelzést. Szomorú, de sajnos így van.
    Értem én a kritikát és el is fogadom, de alkalmazkodni kell a látogatókhoz, ha azt szeretnénk, hogy legyenek.

    „Ha nincs sz@r, nincsenek legyek”, és sajnos azokból van a legtöbb. Lassan már csak azok lesznek…

  64. 63, murcielago

    „De végülis másolva vannak…”
    Sajnos…
    De mindenki rájön, hogy szinte verhetetlenek, és mit ér a győzelem, ha csak úgy lehet ha zsidóbb vagy a zsidónál…

    Itt van a modern társadalom erkölcsi válsága, hogy kiszórtunk minden olyan erkölcsi alapot, amin állva ellen lehet állni a nyomulásnak, és csak egy másik alap maradt, az övéké…
    Ráadásul szinte joggal mondhatják, hogy a gojoknak NINCS erkölcsi alapjuk a kritikához. A vallásit eldobtuk, a nemvallási meg a zsidóból lett összecsipegetve.

    Itt érződik, hogy miért is olyan fontos a keresztény háttér kiirtása mind a nemzeti, mind az európai kulturából.
    Amerika az más… Ott már olajozott bizniszegyházak vették át a doklok intézését, ezért nem konkurrencia a vallás Hollywoodnak.

  65. Mégegyszer elolvasva a posztot, ezt emelném ki.
    „„Szerintem a zsidók túl vannak reprezentálva a kreatív iparágakban. ”

    1.) A „kreatív” iparágak általában a jól fizető iparágak.

    2.) Az etnikai pozitív csoportdiszkrimináció miatt ezekben az iparágakban túlreprezentáltak a zsidók (saját bevallásuk szerint is, érdekes módon állításuk egybecseng a magyar numerus clausus „antiszemita” statisztikusának korábbi állításával, amit korábban pont ők ítéltek el).

    3.) Mindezekből következik-e, hogy a túlreprezentáltság, a zsidók átlagon felüli kreativitásával magyarázható?

  66. 66: Attila

    Most akkor a kereszténység okozta a vesztünket, vagy a kereszténység?
    Ki is szabadította ránk?
    Biztos, hogy szükség van kereszténységre az erkölcshöz?

    Miért lenne fontos a zsidóknak kiirtani a kereszténységet, mikor folyamatos hátrányt biztosít a gójoknak?
    Nem logikus.

  67. 68. Curix

    „Biztos, hogy szükség van kereszténységre az erkölcshöz?”
    Nem biztos.
    De a kereszténységen kívül egyelőre nincs egy létező, átfogó erkölcsrendszer, ami kezelné ezeket a témákat (jó… az Iszlám meg a buddhizmus… de ez tömegesen több problémát jelent mint amit megold). Ami van, azok a New Age szerű barkács rendszerek, amibe ki-ki ízlése és vérmérsélete szerint adagolja az összetevőket, és így pont a fix alapokat húzza ki alóla.

    2000 évvel ezelőtt nem lehetett elképzelni vallástalan tömegeket, ezért a zsidók a kereszténységet hígították fel az Ószövetséggel, hogy ne legyen rájuk nézve annyira veszélyes.
    Aztán rájöttek, hogy az „istentelen” tömegeket jobban lehet manipulálni mint a vallásosat, ezért vált a kereszténység a zsidók célpontjává. A „felszabadult” keresztények, már erkölcsi korlátok nélkül kelhetnek versenyre a zsidó ideológiával! Bingó!… A zsidók így sportszerűen döngölik őket a földbe és mondják, hogy kérem, ők akarták!

  68. 67. PZuj

    „Mindezekből következik-e, hogy a túlreprezentáltság, a zsidók átlagon felüli kreativitásával magyarázható?”

    Ez egy nagyon érdekes dolog.
    A zsidók általában nem tudnak beilleszkedni tradícionális környezetekbe. Ezért kénytelenek mindig vonzó „újdonságokkal” előállni, ahol ők a spillerek. Átalakítják a faluközösségeket, az emberek közötti megegyezések módját, a kalákát átalakítják hitellé, és sok más huncutságot, aminek a vége a Google Glass meg a drónos megfigyelések, tömeges lehallgatások.
    Tehát a kreativitás túlértékelése, a hagyományok alulértékelése egy olyan légkört teremt, ahol az állandó változás (egyesek szerint fejlődés) pozitív dolog és ez a zsidók számára előnyös.
    A kevésbé kreatív tömegek meg egyre inkább lemaradnak, nem tudnak lépést tartani a „fejlődéssel”, de ugye megérdemlik, mert ebben a világban aki nem elég kreatív, okos, intelligens, az magára vessen. (Aki hülye haljon meg.)
    Hosszútávon a tömegek a vesztesek, de igazán egy szavuk se lehet, mert ők állnak sorba éjszakákban a buzilokátoros iPhoneért. szóval a dolog kerek, a zsidók megkapták pozícióikat a kreatív szférában, a tömegek megveszik a legújabb kütyüket, remélve, hogy majd AZ megadja nekik a lehetőséget hogy a kreatív világba becsatlakozzanak, de talán csak a századik kütyünél jönnek rá, hogy csapdába kerültek. De egy szót se mernek szólni, mert a többiek még hülyének nézik őket, tehát tovább vigyorognak a veszteségeik felett.

    A végén meg megy az alap-kérdés elmaszatolása: Erkölcsös-e kihasználni az intelligencia többletet a többség kárára…???
    És innen már kódolható az erkölcs meg a vallás fikázása, és az erősebb kutya elvének hangoztatása.

  69. 70.
    Azt hiszem nem értetted meg a 67-ben a három pontot.
    Szerintem alapvetően NEM a zsidók kiemelkedő „kreativitása” okozza a túlreprezentáltságot a „kreatív” iparágakban.

    Hanem a jó fizetés iránti vonzalom és az etnikai pozitív diszkrimináció.

  70. 71. PZuj

    De azt hiszem, megértettem, csak nem értek vele egészen egyet.
    Én nem hagynám ki az aktív véleményformálás (lánykori nevén manipuláció) hatását a „kreatív” ágazatok mesterséges túlértékelésére sem.
    A jó fizetés iránt mindenki vonzódik, de nem mindenki képes vagy hajlandó egy csomó kulturális/erkölcsi korlátot áthágni ez ügyben.
    Az etnikai pozitív diszkriminációval teljesen egyetértek.

  71. 65:

    Azt gondolom szép dolog, hogy beismeritek és tudjátok is, hogy mi a baj.

    Csak kérdem én akkor az RTL Klubot és a TV2-őt miért szidjuk?
    Ők is csak szállítják, azt amire „száll a légy”.

  72. 73:
    Csak azt teszik, amit a tömegek igényelnek. A tömegízlés formálására csak a „kommunista” társadalmak képesek.

  73. 74. Tibor’bá

    „A tömegízlés formálására csak a “kommunista” társadalmak képesek.”
    Ez nyilván nem igaz. Sőt.
    A kommunizmus annyira mesterséges ideológia és izlésvilág, hogy alapvetően senki nem azonosul a felkinált izléssel, csak amennyire az életbenmaradáshoz szükséges, annyira mutatja.
    Ez abból is látszik, hogy amint lehetett, (sajnos) kritika nélkül cuppant rá a népség a „fejlett” nyugati közizlésre.

    Az igazi profik a nyugati közizlést manipulálják… és persze kemény munkával.
    A tömeg egyébként nem igényel szart, de ha csak azt kap, megszokja…
    Emlékszem, a 70-es években még legalább olyan nagy szám volt a Röpülj Páva vetélkedő mint a Táncdalfesztivál…
    A TV-ben még voltak színházi közvetítések és „művészfilmek”.
    Ezek aránya jóval magasabb volt a mainál.
    Akkor nem lehetett volna „eladni” a tömegnek a Való Világot meg Cochita Wurstot.
    Ehhez sok évtizedes tudatos hülyítésre volt szükség, a pszichoanalízis legmélyebb bugyraiból való trükkökkel együtt.

    A tömegek izlését lehet formálni, és akik tehetik és hasznot tudnak belőle húzni, használják is…
    Erre legjobb példa a DIVAT… nem az lesz a divat, amit a tömegek kényelemból vagy izlésből hordanak, hanem amit a „divatdiktátorok” eléjük tálalnak, marketingolnak számukra.

  74. 74!
    Itt nem csak a tömeg ízlésről van szó…Hanem 1500 forintért havonta mit adnak?RTL meg TV2..
    Ezt tudják megfizetni az emberek,és teljesen deformált dolgokat adnak benne,amitől az ember nem normálissá válik.Ezzel tisztában vannak nagyon is..Ha HD csatornákat akarsz nézni,és egyéb más normálisabb nézhetőbb ,kicsit színvonalasabb műsorokat,akkor zsebbe kell nyúlni..Amit nem sok ember tehet meg..
    Minek a 4K tévé,meg ha full HD is,ha nem tudsz a tévébe kártyát tenni 150 csatornával..A hangyák támadását(semcsés) katód csövesen is tudod nézni boxal..

    A fészbukon nagy tetszésnek örvend ez a poszt,már több százan megosztották..

  75. A retek klub főleg a cigányok igényeit szolgálja ki. A maunika sóval kipuhatolták, hogy meddig lehet elmenni, válogatott mórékat uszítottak egymásnak az arénában. Azóta folyamatosan az a stílus és hangnem uralkodik, csak agresszíven, üvöltve lehet egymással tárgyalni, lásd éjjel-nappal budapest, vagy való világ széria. A cél a cigány stílus népszerűsítése, elfogadtatása a társadalommal, aztán normává tétele.
    De lenne igény nyilvános kivégzésekre is, szívesen látnánk például bestiális gyilkosok, hazaáruló politikusok akasztását főműsoridőben.

  76. 73. Curix: Nem kell elmenni Hollywood-ig, mert a „magyar” médiát is a zsidó- és buzilobbi uralja (nem véletlenül köpködik Kerényit). Mi gojok vagyunk, ezért nem sok lapot osztanak nekünk ezen a piacon.
    A TV2-t és RTL Klubot nem szidom, hogy sz@rt adnak, egyszerűen nem nézem (a többit is alig). Az elmúlt 20 évben olyan szinten sikerült átformálniuk az emberek tudatát, hogy csak a sz@rt hajlandóak elfogyasztani. Egyszerűen az ízlik nekik.
    Hiába próbálkoztam más témákkal (hiába venném át Tibor bá’ legjobb írásait), egyszerűen nem olvassák el. Még véletlenül sem nyitják meg a rámutató linkeket.
    Tehát hiába tudjuk mi a baj, a végtelen pénzével a zsidó média már átformálta és rabul ejtette a „közönséget”. Lavírozunk a sz@rtenger szélén és próbálunk kiragadni egy-két menthető egyedet. Inkább kevesebb sikerrel.
    Ez nem mentség akar lenni, csupán egy történet a nagy „magyar” valóságból.

  77. 78. JR69

    ” Lavírozunk a sz@rtenger szélén és próbálunk kiragadni egy-két menthető egyedet. Inkább kevesebb sikerrel.”

    Szerintem változik az irány.
    A Conchita Wurst jelenség kapcsán örömmel vettem tudomásul, hogy nagy tömegeknek fordult fel a gyomra. Egyre többen érzik, hogy a kincstári kultúra szemét, és ha már a magasságos EU is azt nyomja akkor még inkább nem kell…

    Most hallom, hogy diszkó helyett nől a táncházak látogatottsága és sokaknak van már tele a hócipője a Hollywoodi konzervekkel.
    Egy darabig ellenkultúrának számított a kommunizmussal szemben a nyugat „majmolása”, és tiltott gyümölcsként édesebb volt, akkor is ha néhányan már éreztük, hogy közelről azért büdös.
    Most, hogy már nem tiltott, hanem jóformán kötelező, egyre többek előtt elveszti a vonzerejét, mert már nincs miért szeretni ezt a sz@rt…

    Én az embereket nem tartom hülyének, inkább naivnak és manipulálhatónak.
    Ezért, akinek tehetsége és ereje van hozzá, az próbálja meg a jó irányba manipulálni őket és igyekezzen egyre több embert kimenteni a sz@rtengerből… Akkor is ha az ellenoldalnak nagyobb gyakorlata és technikai adottságai vannak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük