(1393) Külföldre szakadt hazánkfiai

Tibor bá’ online

 

~ab108A Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpont Kisebbségkutató Intézete a nagy-britanniai magyarok körében végzett online felmérést, ami 23 direkt kérdésből állt, és amire 5200 fő válaszolt. Először ismertetem a tényszámokat, aztán jön a kiértékelésem.

A válaszadók iskolázottsága így oszlott meg:

1 % nyolc általánost végzett

46 % érettségi, szakiskola

46 % felsőfokú végzettség

7 % postgraduális

A tanulmány kitér arra, hogy 53,2 % felsőfokú végzettségű azt jelenti, kvázi nem igaz a közvélekedés, ami szerint az Angliában vállalható munkakörök mosogatás, takarítás, felszolgálás.

Életkor szempontjából 72 %-ot tesz ki a 25 és 40 év közötti csoport.

Kitelepedés időpontja 2010 után, de legfőképpen 2012-ben.

A következő téma grafikonját átmásolom ide.

~aa037

Végül pedig a jövőbéli szándékuk:

~aa036

És akkor most az én kiértékelésem.

A Nagy Britanniában kivándorolt mintegy 300.000 magyarból mindössze 5200 válaszolt. Nem az a probléma, hogy ez csupán 1,7 százalék, mert a közvélemény kutatásoknál is reprezentációs mintát alkalmaznak, ahol a hangsúly a reprezentáción van. Ez azonban egyáltalán nem az. Ugyanis, hogy ki válaszolt és ki nem, az örök titok marad. A kint élők kiszelektálták magukat. Ezért ezeket az adatokat (sajnos) nem lehet komolyan venni.

Komolyan venni azért se lehet, mert a felmérést végzők állami (az Orbán) kenyéren élnek. Szinte biztos vagyok benne, hogy az okok között a 4. helyen álló „rossz politikai helyzet” valójában az első helyen állhat, és a magasabb életszínvonal csak ez után következik. Ugyanis egy élhető rendszerben az emberek elfogadják az alacsonyabb életszínvonalat. Ha nem így lenne, akkor egyes országok már rég kiürültek volna, míg más országok a túlnépesedéstől szenvednének.

Az se felel meg a valóságnak, hogy az 53 százalékos felsőfokú végzettség biztosíték lenne arra, hogy mosogatás és takarítás aztán nem. Először is, ezt nem lehet elmondani a másik 47 százalékról, másodszor pedig, mi tiltja, hogy diplomával valaki ne mosogasson?

Ami a kint élők szándékát illeti, az egy roppant összetett és alig kibogozható téma. Az én személyes, és több évtizedes tapasztalatom szerint a külföldre szakadtak hatalmas százaléka visszajönne, de annak objektív, legtöbbször családi, akadályai vannak, például az ott született gyerek nem akar velük jönni. Ez mellett szarul érzi magát abban a környezetben, de ezt a világért nem vallaná be. Majd mindenki letagadja, hogy érinti a honvágy, és erősen kihangsúlyozza a kedvezőbb anyagi helyzetét, amiért az itthon maradottak irigykednek, mert annak az igazi ára el van hallgatva. És van még egy jelenség, amit szintén figyelembe kell venni. A kint rekedtek úgy érzik, hogy minél nagyobb méretű magyar diaszpórában élnek, annál jobban érzik magukat. Ebből az következik, hogy a barátokat csalogatják, menjenek utánuk. De, hogy lehet valakit csalogatni, ha elárulom, hogy érzelmi alapon nem érte meg a kivándorlás. Egyértelmű, hogy az anyagiakra kell helyezni a hangsúlyt. Pedig a kutatások szerint a legtöbb boldog, megelégedett ember pont azokban az országokban van, ahol az egy főre eső GDP a legalacsonyabb.

Eddig csak a külföldre szakadtakról volt szó, de mi lesz – nem az itthon maradottakkal – hanem a hazával? Mi lesz azzal a társdadalommal, ahonnan a pályakezdők, a fiatalok, a gyermeket vállalók tömegesen külföldre távoznak? Megmondom mi lesz, egy generáción belül, ismétlem egy generáción belül az országot tálcán átnyújtjuk a cigányoknak. Nem az a fő baj, hogy az Orbán banda hülyére lopja magát – amit az Orbánfilok azzal hárítanak el, hogy a szocik is loptak – hanem, hogy félmillió fiatal az emigráción kívül nem lát más megoldást.

_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
_______________________________________________

105 gondolat erről: „(1393) Külföldre szakadt hazánkfiai

  1. Érdemes meghallgatni Vona Gábor kampányindító beszédét:
    https://www.youtube.com/watch?v=dF6jJ1cfKJU

    Sok megfontolandó kérdést feszeget. Természetesen az ő szájából is elhangzanak teljesíthetetlen ígéretek, de legalább kimond olyan problémákat, melyekről még beszélni sem komilfó. Márpedig egy megoldás első lépése, a probléma felismerése. Második lépés a probléma meghatározása és néven nevezése. Minden más lépés csak ezután következhet. Ezen első lépések nélkül nem születhet hatékony megoldás.

  2. Na igen, attól hogy a kint lévők 53%-a diplomás, még nem azt jelenti, hogy ezen a területen is dolgoznak. Konkrétan az én Angliában élő/élt felsőfokú végzettségű ismerőseim mind segédmunka jellegű munkát végeznek/végeztek, akár többet is, de az érettségizettek nagyobb része is „alacsonyabb rangút”. A szakmunkások azok, akik szakmájukban dolgoznak.
    Ezért érthetetlen a szakmai fejlődés ilyen nagy aránya, bár vágy lehet, de a gyakorlatban kevés valósul meg ebből.

    Ugyanakkor én kétlem, hogy a rossz politikai helyzet lenne a legfőbb ok, az életszínvonalukkal sokkal többet törődnek az emberek, mint a politikai helyzettel. Ráadásul, ha a kormány cenzúrázta volna ezt, akkor biztosan nem hagy 50%-ot a rossz politikai helyzetre.
    Láthatóan úgy készült a felmérés, hogy több okot is be lehetett jelölni és szerintem ennek köszönhető, hogy ilyen magas lett a rossz politikai helyzet aránya, ugyanis ez mindennel összefügg. Aki az anyagi helyzete miatt ment ki, meg aki jobb tanulási lehetőség miatt, vagy hitelfinanszírozás miatt, az mind összefügg a politikai helyzettel. Persze egyéb átfedések vannak, hiszen az első kettő kapásból majdnem ugyanazt jelenti, de például a magánéleti problémákba szinte mind belesorolható.

  3. En nem tudom, mert nem ismerek itt ennyi magyart, de szerintem ez a diplomval mit dolgozok dolog kb ugyanolyan itt is mint otthon. Ha er valamit a diploma/hianyszakma kint/ megvan hozza a tudasod, akkor el fogsz tudni siman helyezkedni a szakmadban. Ha meg bufe szakon vegeztel, azt itt sem tartjak sokra, akkor teny, hogy marad a mosogatas/gyorsettermi felszolgalas. Bar oszinten en azt se nezem le, en magam is egy gyorsetterem konyhajan kezdtem a Kings Crosson most pedig egy projektcsapat reszekent dolgozom mar. Teny, hogy nem teljesen profilba vagoan, mivel gepeszmernokkent egy elektromos rendszeriranyitasi cegnel dolgozom a csapatban kulsoskent, no de annyi baj legyen, legalabb ezt is megismerem es tanulok sok ujdonsagot. 🙂

  4. 2:

    Az említett hivatkozás ellenére, hogy te miben kételkedsz az nem jelent semmi (bár jogod van hozzá), mert nincs mögötte semmi tény, csak érzelmekből fakadó hódolat. A háború után a magyarországi életszínvonal olyan mélyen volt, hogy azt a ma élők el se tudják képzelni. Ennek ellenére az akkor élők kivétel nélkül mind a Rákosi diktatúrát ítélték kibírhatatlannak, nem az éhezést. Százezer számra mentek volna külföldre, ha nincsenek a határok hermetikusan lezárva. Most nincs lezárva, tehát mennek.

  5. Szerintem jó lenne ha minél többen kimennének és rájönnének, hogy nem kolbászból van a kerítés. Mint ahogy Tiborbá is írta fent a kintiek nemigen beszélnek a rossz dolgoról, csak a csilli-villi meg $$$ amivel jönnek az itthoni ismerősöknek.
    Én örülök hogy éltem külföldön, sajnos minusszal jöttem haza (usa 2003-2004) de szereztem annyi élettapasztalatot hogy bőven megérte.

    A több mint 10 külföldön élő ismerősömből az alábbi (nem reprezentatív) adatokat osztanám meg:
    – 80% eu-ban van a 20% amerika, újzéland vagy ázsia
    – 80%-uk 2010 előtt ment ki
    – Eddig minden 3. ember hazajött 1-3 év után magamat is beleértve 🙂
    – Van aki már többször is kiment 1-1 évekre de itthon akar letelepedni csak pénzt gyűjt.
    – 70-80% a pénzszerzés miatt ment ki, a többiek nem valami jól érezték magukat itthon, a család és/vagy barátok hiánya miatt.
    – 70-80% nem a szakmájában és alacsonyabb beosztásban dolgozik mint a végzettsége.

    Szerintem vannak olyanok akiknek jobb külföldön élni, ahogy észrevettem általában azok az emberek akiknek családi/baráti szociális életük nem igazán jó vagy akiknek sokkal fontosabb a pénzszerzés mint amennyit számít, hogy jól érezze magát.

  6. Orbán sokak szemében egy tehetséges fószer, aki megtalálja azt az embert, aki tudja a cigánykérdésre a választ.
    Lehet, hogy így van. De vajon engedi-e Orbán, hogy teljesen kiszoruljon a saját fajtája Magyarországról ???
    Aki tudja a helyes választ, annak igaza van. 🙂 🙂

  7. A fiatal munkaképes korosztály, amely családot alapítana, gyereket szülne, kocsit venne, házat venne, (építene ) mind külföldön van, és mint látható, nem is szándékozik hazajönni. Itthon maradnak az állam nyakán élők (Fidesz-hivatalnokok) gyengék, gyávák, buták, lusták (cigányok) nyugdíjasok. Elsorvad Magyarország. Főleg, hogy nincs jogállamiság, nincs jogbiztonság, nincs létbiztonság. Akik itt maradtak, azok pénz híján nem tudnak vásárolni, nem tudnak házat venni, nincs biztos munkájuk, nem tudnak gyereket vállalni.
    De persze a „parlagfű ” az 28 ezer forintos segélyből is szaporodik.

  8. 5. freetoaster

    Ezzel teljes mértékben egyetértek:

    „Szerintem vannak olyanok akiknek jobb külföldön élni, ahogy észrevettem általában azok az emberek akiknek családi/baráti szociális életük nem igazán jó vagy akiknek sokkal fontosabb a pénzszerzés mint amennyit számít, hogy jól érezze magát.”

    Egyébként épp ma került kezem ügyébe ez a hír:

    http://alfahir.hu/sokkolo_adatok_mar_tobb_mint_egymillio_magyar_dolgozik_angliaban

  9. 4: Igen, ez csak az én véleményem, amelyet ütköztettem a tiéddel. Gondot okoz neked, hogy én nem asszociálok rögtön azon a vonalon, amit te görcsösen képviselsz?
    De szerinted ha már retusálják az adatokat, akkor tényleg ilyen magas értéken hagyják a politikai okot? Ha ilyen módon te akarnád a szekeredet tolni, akkor így tennél? És szerinted Orbán így tenne? Csak mert én simán 20-30% közé levinném.

  10. 8. Nandi

    Irtam neked emailt a Tibor ba altal megadott emailedre de ott valami szerverhibat jelzett, majd irtam a facebookosra is, de nem tudom megkaptad-e. Ha nem akkor mi lenne ha forditva csinalnank hogy tuti jo legyen az email cim csere es megkerem Tibor ba-t hogy adja meg neked az enyemet es akkor epekedve varom leveledet amire majd elkuldom ujra valaszkent az elso levelem 😀

  11. A magyar népre azt akarják ráerőltetni, hogy itt csak egy zsidó, vagy egy cigány közül lehet választani. Akik látszólag egymással baszakodnak, de valójában ez a civakodás csak arra szolgál, hogy elrejtse a háttérben folyó eszméletlen lopást, kifosztást, rabszolgasorba taszítást. Mert mindkettő ezt csinálja a magyarokkal, a saját hasznára.
    Mi pedig azon csodálkozunk, hogy hiába dolgozunk, nem jutunk előrébb.

  12. 5.

    Azert ehhez annyi kiegeszitest hozzatennek hogy ez csak abban az esetben igaz, ha 1.) a baratok meg otthon voltak es te hagytad hatra oket 2.) sokkal erosebb ez a dolog ha egyedul vagy egy labailis kapcsolattal vagsz neki, esetleg barattal/ismerossel. Amugy meg itt ki lehet alakitani egy szocialis eletet, szerintem akinek tenyleg kell, hianyzik az meg tudja oldani.

    Ettol fuggetlenul belatom, hogy vannak ilyen arnyoldalai is a dolognak es ezt is a serpenyobe kell tenni, amikor elhatarozod hogy mesz vagy maradsz. Csak ahogy a felesegem mondja a baratnojenek, amikor eppen hupikezes van hogy ritkan latjak egymast, hogy „ez igaz de ha otthon lennek meg sehova se mehetnenk mert annyi penzem se lenne, hogy levegot vegyek.”… Persze mi mar elegge vegletes pelda vagyunk mert mi az ehenhalas/totalis csod es a kulfold kozott valaszthattunk…

  13. 10. Kisvacak

    Rendben van. 🙂 Nem tudom mi lehetett a gond, de akkor Tibor bá’-n keresztül megtudom a Te címedet és így már gördülékenyebben megy az eszmecsere.

    A facebook-os postafiókom sajnos nagyon elfajzott, szinte csak 2 hetente lépek be kitörölni a rengeteg spam-ot, meg átnézni hátha akad közötte személyes üzenet.

    Szerintem 20 potencianövelő és 30 péniszhosszabbító reklám között elsiklottam a leveled felett. 😀

    Utólag is elnézést érte, mindenképpen pótoljuk kimaradást!

  14. Az is csoda, hogy par ezren valaszoltak. A legtobben, kulfoldon elve, kinosan vigyaznak arra, hogy a magyar szervek semmilyen infot (legfokeppen lakcim) ne kapjanak roluk, ertheto az ovatossag, sajnos.
    Sajnalom, hogy nem volt olyan valaszlehetoseg a „rossz politikai helyzet” helyett, hogy rossz kozhangulat, vagy szimplan: szarul erzem magam, amikor hazamegyek. Ugyanis ez a helyzet. Ez az, ami engem is mellbevag, amikor otthon vagyok, es ezt hallom a legtobb kint elo ismerosomtol. Ez az, ami elremiszt sokunkat, es konnyebbe teszi a valasztast, hogy otthon elni, vagy sem; honvagy ide vagy oda. Az persze valtozo, hogy kit mi taszit, engem mindig lesujt az elharapozott, fektelen ciganyozas, gyulolkodes es elkeseredettseg, masokat okolas, onamitas… A vicces, hogy ezzel persze gyakran talalkozom a kulfoldon elo magyarok koreben is. Ez van, 56-ban sem kizarolag az orszag szine-java tavozott, most sem.

  15. A külföldre áramoltatás neolib globalista módszer, az elcseszett kapitalizmus egyenes következménye. Az itthoni életszínvonalhoz szokott diplomás munkanélküli simán elégedett egy nyugati rabszolga béres életformával, de ez csak a felszín, az igazi lényeg az, hogy a külföldre utazott, dolgozni vágyó fiatalt a csak a fogyasztói léte segíti életörömhöz jutni (plázák, bevásárló központok, kávézók, pub-ok, olcsóbb nyaralások…) A többség albérletes, társbérlő, lakásra nem költ, és mivel konzum idióta létformája leköti, elég ingerrel látja el, nem pofázik bele a politikába, sem az őshazájában, sem az új hazájában. A helyi és globális hatalmi elit pedig itt is, ott is szabadon számolja fel a nemzetállamokat, a benne üzemelő szociális intézményekkel együtt. Pillanat emberek korát éljük, és ha a pillanat elmúlik, meg a nehezen felépített civilizált nemzetállamok is, akkor majd mindenki jól beszívja. Az itthon maradtak létét a hitelbe motiválással roncsolják. A Globaloma pedig egyre hízik, és majd mindenkit felzabál. Menjenek csak külföldre, vegyenek csak fel hitelt, a civilizációnk úgyis a végstádiumát éli, de ezt jól példázza az éltető élőrendszer-környezetünk totális szétcseszése is.

  16. 12: Ha az éhenhalás és a bőröndpakolás van mint 2 lehetséges opció azt nem nevezném választásnak, az már kényszer. Drukkolok, hogy jól menjen minden veletek, de vigyázzatok a kint ragadással a Tiborbá posztjaiban leírtak miatt (2-3-4 évig hűdejó, majd jön az elszakadás, aztán már sehol nem érzed magad jól, stb). Szóval csak okosan!

    Külföldön nem lehet olyan szociális életet kialakítani mint itthon, mivel ott MINDIG is bevándorló maradsz és a helyiek nem úgy bánnak veled. A gyerekeid ha kint születnek ők már lehetnek „teljes értékű” állampolgárok, ezért viszont neked kell meghozni az áldozatot.

    Ezt már nem neked írva, csak általánosságban ahogy én látom itthon:
    A vízvezetékszerelőnk a Budapesti agglomerációban napi 20ezer Ft munkadíjat számol (adómentesen sajnos), a szomszéd ács szintén ennyit kap és sorozatban utasítja vissza a munkákat mert totál be van táblázva. Igaz az ácsnak van 4 hónap leállása egy évben, arra is meg kell keresnie a pénzt).
    A villanyszerelőnkre 1 hónapot kellett várni, bár az csak napi 8ezer Ft-ot kért de szerintem az áru-beszerzésen visszahozta magának a többit.
    Rokonságban a buszsofőrtől és heggesztőtől a 8 osztályos autógumisig nem tudok olyat aki nettó 160-nál kevesebbet vinne haza bár kelet-magyarországon nincsenek rokonaink ott nehezebb lehet az biztos.
    Olyan van, hogy fél évig nem talál munkát magának ismerősöm, vagy csak nagyon szar munkát talál de olyankor tovább áll. Egy párnak a 300-350 nettóból pedig azt látom ismerősöknél, hogy havi 70 ezres frank hitel törlesztés mellett 2 gyereket még elkényeztetve nevelve is lehet nyáron tengerparton nyaralni (persze cigizés meg más pénz-elbaszás nélkül).

    A lényeg szerintem abban áll, hogy folyamatosan érdemes fejlődni meg tanulni. Az utóbbi 15 évben alig telt el úgy nap, hogy legalább 1 órát ne tanultam volna valamit (nyelv, új szakma, stb). Ha valaki ezt be tudja tartatni magával az hosszú távon nagyon jövedelmező akár itthon akár külföldön.

    Minden fórumozónak kívánom a legjobbakat kint és itthon egyaránt!

  17. 9:
    Tanulj meg sértő jelzők nélkül fogalmazni, ha igényt tartasz válaszra. 🙁

  18. Szerintem az első ábra tökéletesen megfelel a valóságnak. Ma már mindenki érintett a kivándorlásban, család, barát, munkatárs révén, így én is, sőt mindhárom területen, de soha senkitől nem hallottam még, hogy a politikai helyzet miatt ment volna ki, így szerintem a 4. hely az korrekt, és az első hely is az.
    Valóban a legtöbben anyagi javak miatt mennek, aztán valami egyébért.

    Tibor bá te még mindig az ausztráliai kint tartózkodásodból merítesz példát, de az véleményem szerint és mások elbeszéléseiből ítélve nem ugyan az, mint itt az EU-n belüli kivándorlás.
    Angliában én se tudnám jól érezni magam, de itt a szomszédban, esetleg Németországban miért ne?

  19. 17:

    Nem hiszem, hogy az én jelzőim sértőbbek lettek volna, mint az általad írt „csak érzelmekből fakadó hódolat”.

  20. Érdekes, hogy az én odavetett politikai „kesztyűmet” senki nem vette fel.
    A kommentelők egyáltalán nem foglalkoznak politikával. Talán nem is értenek hozzá.
    Ja és ami elkeserítő, hogy mindenkit csak a saját, a családja és esetleg ismerősei sorsa érdekel! Magyarország sorsa senkit nem érdekel?! Csupa olyan ember van itt, hogyha nem tetszik neki itthon, szó nélkül tovább áll? Hazátlan emberek kommentjeit olvasom. 🙁 🙁
    Helyettük szégyellem magamat…

  21. 12 & 13:
    Nándinak küldött E-mail nekem is visszapattan. Azt a címet használtam, amit a hozzászólásnál adsz meg.

  22. 20: Elég egysíkú és szélsőséges állásponton vagy a politikát illetően, szerintem ezért nem veszi fel senki a kesztyűt. Ha némileg szofisztikáltabban adnád elő az álláspontodat, valszeg haramabb felvennék.

  23. 23 :
    Ugyan már. Az az igazság, amit megírtam. A hazátlan embert nem érdekli a „hazája” politikája. Mert ha nem tetszik, egyszerűen elmegy máshová.
    És most már elég régóta minden el van itthon szarva .
    Amíg csak a zsidó és a cigány közül lehet választani, addig a becsapott, kifosztott nép csak nyomorogni fog.
    És még utána is jó ideig, mert ezek a kártevők a jövőre nézve is hatalmas pusztítást végeznek!

  24. 19:
    A te hiedelmeid elég gyenge lábon állnak, és megmondom miért. Aki ma még mindig elfogadja Orbán Viktor országvezetését, az nem megfontolás alapján teszi, mert Orbán tettei senki által nem elfogadott, aki számít. Hanem kizárólag érzelemből teszi (eltekintve a csókosoktól, akiknek megéri) és ez érvényes azokra is, akik még mindig az MSZP-re szavaznának. Ebből egyértelműen következnek a megnyilvánulásaid lényege. Erre nem lehet nem rámutatni, és ezt finomabban kifejezni képtelenség.

  25. 24: Én úgy tudom, hogy a választáson aktívak voltak a külhoni és külföldre költözött magyarok. Sajnos igazán jó választás nem létezik, de ettől még nem kell feladni.
    De amíg azt írod, hogy zsidó és cigány, addig szofisztikáltságról nem nagyon beszélhetünk.

  26. 20
    Ne csodálkozz, sokan nem is fogják fel, amiről írsz. Határozott véleményt itt nem sokat hallasz, a kommentelők többsége toleráns, folyamatosan kompenzál és hárít. Működnek a tudatmódosító hamis gondolatok és eszmék; a szélsőségesezés és a nacionalistázás, antiszemitázás stb. Az egészséges nemzettudat és az önvédelem képessége el van tiporva. Az a bizonyos gerinc már régen megroppant. (Akinek nem inge, ne vegye magára.)
    A folyamat kitapintható, én csak arra vagyok kiváncsi, hogy mi a végső cél? Mihez asszisztál a ‘politikai elit’-nek nevezett gyülekezet és az ő kápóik?

  27. 20: „A kommentelők egyáltalán nem foglalkoznak politikával.Talán nem is értenek hozzá.”

    Én nem önös érdekek vezérelte gondolatokat írtam a 15-ben, és a politikához nem értek, a lopáshoz sem értek és a gyilkossághoz sem, mert nem érdemes területek arra, hogy foglalkozzak velük. A politika csak a felszín, a valódi érdek rendszer fedőtörténete a plebsz számára. A társadalom alá- fölé rendeltségének valódi állapot a lényeg, amely soha nem látott aránytalanságot mutat, melyben a hatalmat birtokló arisztokrácia soha nem látott számbeli kisebbséggel soha nem látott hatalmat gyakorol a pénzrendszernek nevezett hatalmi eszköz felhasználásával. A lényeg ebben rejlik, és a környezet rombolás visszahatásában, a kitermelhető olaj elapadásában. A politika felesleges időpocsékolás, minden politikus a pénz által a háttérben megbúvó valódi hatalomgyakorlókat szolgálja, persze a plebsz hátán küzdi magát pozícióba, de utána azonnal átáll annak az oldalára, aki a számláját fizeti. Nem a semmiért működik „eladósodott” állam és ma már eladósított emberek. Ez a valódi hatalom, a politika csak szórakoztató műsor…

  28. 27 :
    „Az egészséges nemzettudat és az önvédelem képessége el van tiporva. Az a bizonyos gerinc már régen megroppant.”

    Hibátlan kórkép!

    „Mihez asszisztál a ‘politikai elit’-nek nevezett gyülekezet és az ő kápóik?”

    Leginkább ahhoz, hogy sajátjaik megszerezzék Magyarországot, a rajta élő rabszolgákkal és jobbágyokkal együtt.

  29. De, az a főbaj, hogy Orbánék hülyére lopják magukat, protekcionista gazdasági rendszert építenek, ami kizárja a gazdasági fejlődést és kivándorlásra ösztönzi a fiatalokat. Vagyis a cigányosodásért is ők felelősek.

  30. 22. Tibor bá’

    Most vettem észre, hogy a gmail.com helyett „hu”-t adtam meg. Most már működnie kell. 🙂

  31. 28 :
    „Nem a semmiért működik “eladósodott” állam és ma már eladósított emberek. Ez a valódi hatalom, a politika csak szórakoztató műsor…”

    Amit a zsidó és a cigány politika címen előad, az valóban csak „szórakoztató műsor”. Csak nekem már nagyon elegem van ebből a műsorból. 🙁

  32. 26 :
    „Én úgy tudom, hogy a választáson aktívak voltak a külhoni és külföldre költözött magyarok.”

    Ezt nagyon rosszul tudod. 🙁
    Talán ha 5 százalékuk szavazott. Orbán elintézte, hogy nehéz legyen szavazniuk, így aztán nem szavaztak . 🙁
    Persze kire szavaztak volna? A zsidóra (Gy.F.), vagy az ügynökökből és csőcselékből álló Jobbikra? 🙁 🙁
    Nem, őket nem érdekli a magyar politika. 🙁

  33. 35:

    ezek reklám arcok, politikai hirdetés. Illúziókat ébreszt, aztán majd rádöbbensz. Ráadásul megbízott reklám cég épít fel egy képet a megrendelőről és a továbbítani szándékozott üzenetről úgy, hogy figyelembe veszi a célközönség szimpátia érzékenységi körét. A linkelt kép nem ad reális lehetőséget a valódi összefüggések megértésére, közel sem…Szerintem politikáról beszélni karakter, bit és idő pazarlás. A felforgatás része ez az egész színjáték. 🙂

  34. 35 :
    Ezek úgy „politikusok”, mintha én kiírnám az ajtómra, hogy holnaptól agyműtéteket vállalok. (Ők a csőcselék szimpatikusabb része.)

  35. Lehet, hogy maga az előadás is része a felforgatásnak, de akkor is gondolat ébresztő, főleg, ha számításba vesszük azt a furcsaságot, hogy választások során megmaradó kormánypárt miért rendezi át a minisztériumokat ??? Kitől jön az utasítás, hogy ez 4 évente mindenképpen kötelező ???

    Ajánló: „A felforgató az egy cserediák, diplomata, színész, vagy művész.
    lépései: DEMORALIZÁLÁS – DESTABILIZÁLÁS – DRÁMA – NORMALIZÁLÁS.
    15-20 év demoralizálni egy társadalmat, mert annyi idő kell hogy felnőjön egy generáció. A felforgatás taktikája nagyon hasonlít a japán harcművészethez. Ha egy erősebb ellenfél próbál megütni, értelmetlen dolog kivédeni, inkább ki kell térni az ütés elől, majd megragadva a kezet szépen nekivezetni az ellenfelet a falnak.

    Yuri Bezmenov előadása, Los Angeles, 1983
    Felforgatás, propaganda módszerek, a pszichológia hadviselés technikái.
    30 éves interjú, de mintha csak a mai eseményekről beszélne…
    Magyarországon épp ez folyik min 20 éve….”

  36. 36-37
    Ezekkel a kozmopolita arcokkal ugyan mi lehet a hirdetés üzenete?
    Kövezzetek meg, de nekem erről a képről mindig az önelégült zsidóügyi náci főmufti Eichmann arca ugrik be, akinek ‘úgy meredezett az orra, mint a zsinagóga kulcsa’.

    A posztra visszatérve, a mai helyzetben engem nagyon érdekel, hogy az ‘elit’ csupán enyveskezű hasznos hülyék gyülekezete, vagy pedig aktívan is részt vesz-e az ország kiürítésében?

  37. 14.”Az persze valtozo, hogy kit mi taszit, engem mindig lesujt az elharapozott, fektelen ciganyozas, gyulolkodes es elkeseredettseg, masokat okolas, onamitas… ”
    Ilyenkor mindig ledöbbenek, hogy aki ilyet ír, az melyik világon él. Az ékezetek nélküli beírásból ítélve külföldről osztod az észt. Féktelen cigányterror van esetleg. Munkából hazamenő nőt erőszakolnak félholtra feltételesen szabadlábon levő cigók. Ha egy ilyen után még aznap este lángolna az egész putrisor, az lenne esetleg cigányozás, de az is csak enyhe. Már a zsidó médiacelebeknek is tele van a töke az egész helyzettel, lásd az aerobikos Norbi, vagy vv Olivér, aki emiatt akar emigrálni. A közbiztonság hiánya jelenleg az egyik legnagyobb probléma, persze ez csak tünet, nem ok.

  38. A lengyelek is ismerkednek a rejtett erőforrások sajátos kultúrájával. Mai napihír, hogy a rendőrség 50 ember ellen készül eljárást indítani utcai verekedésért a dél-lengyelországi Andrichówban. A 25 ezres kisvárosnak kb. 150 cigány lakója van, tavaly egy 15 éves cigányterrorista úgy összevert egy 12 éves gyereket, aki nem kaarta odaadni a biciklijét, hogy kórházba került. A facebookon indítottak egy „Tiltsuk ki a Romákat Andrychówból” csoportot, amit 1500 lájkkal törölt a face egy rasszizmust panaszoló bejelentésre. Másnap a „Nem a Romákra Andrichówban csoport alakult, pár nap alatt 2000 lájk a kisvárosban. A helyi erőforrások ugyanazt csinálják, mint nálunk. A több, mnt 36 milliós lakosságra (legalább kétmillió nyugaton) kb. 35 ezer cigány jut, ezért még kezelhető a helyzet. A mi 15 ezres városunkban tényleges helyben lakó cigány még nincs.

  39. 20: „Magyarország sorsa senkit nem érdekel?!”

    Ott tartunk, mint amikor az orvos széttárja a kezét, hogy már csak csodában bízhatunk.

    „Magyarország” menthetetlen… főleg erkölcsileg, de minden más tekintetben is.

    Viszont nem a Titanic, nem kell vele együtt elsüllyedni.

  40. 32.

    Nandi akkor majd en irok neked mert meg tuti megvan Tibor ba levele csak akkor a com verziora. 🙂

  41. 41:
    Egyezrelék…ennyi még a Föld legeldugottabb országaiban is van. Hogy tudták megúszni a lengyelek a hosszú feudalizmusukban, hogy jöjjenek a kovácsok és vályogvetők az uraság menlevelét lobogtatva?

  42. 32.

    Meg is tortent, majd nezzel emailt valamikor. 🙂

  43. „Megmondom mi lesz, egy generáción belül, ismétlem egy generáción belül az országot tálcán átnyújtjuk a cigányoknak.”

    Aztán jön a kiválasztott nép ( Palesztina túl forró lett nekik) és boldogan élnek mint a mesében. A cigányok meg mennek a picsába Orbánnal az élen.
    A megmaradt 3-4 millió magyar (goj) kiszolgáló személyzetnek még sok is lesz.
    Minden bizonnyal ez fog ez fog történni bár lehetnek még nagy meglepetések mindenki számára.

  44. 42:

    Nem szeretem ha saját országunkat rugdozzuk erkölcstelenségre hivatkozva. Ez főleg akkor helytelen, mikor a tőlünk erkölcsi züllésben előrébb tartó nyugat felé vesszük az irányt, mondván itt milyen nagy a baj.

    Az egyetlen ok, amiért elhagyják az országot ilyen nagy számban az anyagi természetű. A többi ok eltörpül ez mellett.
    Amint ez a különbség kiegyenlítődik, mert szerintem ki fog, ez megszűnik.
    Másik eshetőség, hogy EU ide-oda korlátozni fognak újra a nyugati országok. Az persze az EU vége már, de másképp nem fog menni.
    Megint más kérdés, hogy az adott ország gazdasága már számol a bevándorlással, nélkülük működésképtelen területek maradhatnak.

  45. Azért a JOBBIK-nak az ilyen módon való égetése nem kis bunkóságra vall. Amikor a Fidesz indult vagy bármelyik párt akkor kiket ismertünk arcra? Szinte senki , valamikor minden politikus a 0 ismerteségröl indult.
    Hogy kik alkotják a JOBBIK-ot szegedicsanádok vagy a kilépö megbukott árulók, ki tudja?
    Nekem Balczó pl. elég hiteles személy vagy akár Vona is.
    Egyenlöre olyan programot hirdettek ami nekem szimpatikus de nem vagyok biztos benne, hogy végrehajtható lenne.
    Pl. a mentelmi jog és a 80 évre való titkositások felfüggesztése, feloldása. A közbiztonság, a Csendörség újraszervezése és még sok más, pl. a kettös állampolgárság bevallása a képviselöi karban.A valódi vagyonosodási vizsgálat, a ganaj , bünözö plitikusok számonkérése…stb.

  46. Megint szólnom kell.

    Bennem is felmerült a cigány kérdés, bár itt a környezetemben úgy tapasztalom, hogy ők is külföldön „dolgoznak”. Kurvák Svájcban és futtatóik 🙂

    Komolyra fordítva a szót. Senkinek nem hiányzik a külföldön dolgozók adója. Ugyanis azt pl. Angliában fizetik meg és nem itthon. Nem hiányzik a TB járulék (EÜ + nyugdíj)?
    Hát dehogynem. Ez itt a másik fő probléma.

    Jelenleg többen menekültek külföldre, mint 56-ban. Akkor a statisztika alapján kb 200-300 ezer emberről volt szó. Most meg nemrég 1 milliós adatot is olvastam, de 600 ezer biztos szám.

  47. A cigányokról meg annyit, engem a cigányok nem zavarnak, a „roma”-k a veszélyes népség. Elmagyarázom. Van egy bűnöző, ingyenélő réteg, akik soha sem fognak beilleszkedni a társadalomba. Ha szólni mersz nekik, akkor jön a „báncsák-a-romákat” szöveg. Többen felismerték, hogy legjobb „roma”-nak nevezni magukat, mert akkor aki ellenük mer tenni valamit az „fajgyűlölő”.

    Tessék mondani, mondjuk a zsidók tudtak alapítani maguknak egy új államot és aki akar, oda költözhet. (Most hagyjuk, hogy a palesztinok igen rossz néven veszik az ő kitúrásukat a szülőföldjükről). Na de ki hallott olyan cigányról, aki visszamenne az indiai-pakisztáni határ környékére, oda, ahonnan elindultak? A kérdés persze az, miként fogadnák az ottaniak az egyszer már elüldözött „érinthetetlen” népséget.

  48. 47: „Nem szeretem ha saját országunkat rugdozzuk erkölcstelenségre hivatkozva.”

    Pedig ennek az országnak a /mindenkori/ vezetésében komoly erkölcsi problémák látszanak.
    Meg lejjebb is. Hadd ne részletezzem.
    A svájci, a holland stb. morális „sztenderd”-től fényévekre vagyunk.

  49. 47: “Nem szeretem ha saját országunkat rugdozzuk erkölcstelenségre hivatkozva.”

    Persze, így is lehet, szőnyeg alá azt, ami kellemetlen, mert amit nem látunk, nem beszélünk róla az NINCS. Legjobb módja annak, hogy nyakig maradj a szarban. Viszont mindenkinek roppant szimpatikus leszel.

  50. Az ismerettségi körömből is kivándorolt egy újságíró-jogász házaspár. 40 évesek elmúltak. A hitelt nem tudták fizetni.
    Kettejüknek 5 diploma.
    De ez nincs egyenes arányban az ésszel és életképességgel.

    A süllyedő hajóról menekülő patkányok esete…

  51. 41: Most már visszajutottam a saját gépemhez, ékezetekkel írok, hogy örülj! 🙂 Ezt a ledöbbenést kellene levetkezni; volt, amikor én is ledöbbentem, mert az én világlátásomtól gyökeresen eltérő emberekkel kellett szót értenem, és nem nagyon bírtam még belegondolni sem a másik mondandójába. Mostanra eljutottam oda, hogy nem vagyok hajlandó egy Jobbik-szimpatizáns ismerősömet lenácizni, vagy egy cigánygyűlölő kedves osztálytársat szinte gyilkosként elkönyvelni. A legnagyobb gondnak azt tartom, hogy elfelejtettük, hogyan tudnánk szóba állni egymással, eszmét cserélni bántás és megalázás nélkül. Évek óta olvasom Tibor bá’ blogját, sokszor a falra mászom, mert nem értek egyet a mondandóval, de ettől még érdekesnek és hasznosnak találom az ideírtak többségét, nem csapom be az ajtót, ha nyitva van és benézhetek.
    Szóval miért ne lehetnék szomorú attól, amit nekem nem esik jól hallani, és miért ne adhatnék hangot a véleményemnek, ott és akkor, amikor helye van – egy ilyen fórum is az lehet. Természetesen nekem is vannak nagyszüleim, akik szívtak eleget csalók miatt, szerettem, akit féltek, mert rossz környéken lakik, az én gyomrom is felfordul, amikor erőszakos emberek bűnözésével szembesülök. Ugyanakkor az ilyen emberek közé sorolom az ártatlan cigánygyerekre fegyvert fogó és ártatlanokat meggyilkoló embereket is, tőlük is viszolygok, talán ezt megérted. Én is utálom az izraeli kormány politikáját, az ott szított gyűlöletet, de ettől még nem kell a te világnézetedet osztanom; ez a szép ebben, hogy sokféleképpen gondolkodunk, de ettől még egyet is érthetünk egy csomó mindenben.
    Észt nem osztok, bár külföldön többet vagyok, mint otthon, látom és megélem a világot sok szemszögből. Egyébként Indiában is sokat élek, sejtem, most mire gondolsz. 🙂 De még mielőtt bárki bármi kritizálót írna arról az országról, gondoljon bele, hogy az általunk kitenyésztett és hatalomban tartott politikusok hogyan birkóznának meg egy indiányi nagyságú ország vezetésével. 🙂

  52. 54. Jelen helyzetben nemcsak teljesen alaptalan is, amit írsz, hanem egyenesen vérlázító. Külföldről, ide-oda utazgatva lehet okosságokat írni, de élj hosszabb ideig egy olyan faluban, ahol a lakosság több mint fele cigány. Olyannal hiába akarsz te párbeszédet folytatni, aki az első adandó alkalommal szilánkosra töri az arcod, csak azért, mert magyar vagy, vagy mert egyszerűen nem élsz cigány életmódot.
    Feltételezem, hogy Indiában a bestiális gyilkosokat nem aszalják adófizetői pénzen valami olyan börtönben, amely az ilyen elemek számára luxust jelent.
    Itt még azt is csak rövid ideig, mert gyorsan visszaszabadulnak a társadalomra.

  53. Ha az emigránsok egy része a hitelei elől menekülve szakadt külföldre, talán kapcsolódik a témához:

    http://kitalaltujkor.blogspot.com/2014/06/tojasviadal-magikus-mesek-harca-kamatos.html

    ‘Tojásviadal: mágikus mesék harca a kamatos kamat körül

    „Addig tojatták az aranytojást tojó tyúkot, míg meggazdagodtak”

    Legalábbis a mesében a szegény asszony és fia tett így, de honnan származik ez a mese és mi köze „Az égigérő paszuly”-nak a katárokhoz és a devizahitelesek tömegeihez?’

  54. Virág elvtárs:
    Végig olvastam a kommenteket és nem tudtam nem észrevenni, hogy belőled milyen szép egyenletes formában árad a fos. Vastagon és szünet nélkül, állandó rétegvastagságban beterítve mindenkit vele, okolva, hibáztatva gyakorlatilag az egész világot. Hibás aki elment, de az is hibás aki otthon maradt. Hibás a zsidó és hibás a cigány. Hibás aki szavazott és az is aki nem. Hibás aki nem reagál a napnál világosabb provokációdra és az is aki igen. De rendben, persze lehet, hogy így vagy. Mindenki elszabta. Ok.

    Ezek után már csak az a kérésem, hogy a libbentsd fel a fátylat! Áruld el a titkot, hogyan lettél tökéletes? Taníts, áruld el mi helyes megoldás. Hol van egy honlapod, tanulmányod, mintagazdaságod, működő makroközösséged ahol megmutathatod szellemi terméked, fáradozásaid gyümölcsét mellyel csillapíthatod az országban maradt szebbre és jobbra vágyó embertársaid szellemi és erkölcsi éhségét. Mutasd az utat a sok kíváncsi érdeklődőnek az általad elképzelt Kánaán felé.

    De tudod, van egy olyan érzésem, hogy az a fátyol nem is fátyol csak egy szakadt függöny egy rozzant budin, ahová a tulaj előszeretettel jár trónolni, mert ott legalább még királynak képzelheti magát.

  55. 58: A magadfajták elsősorban az anyagcsere végtermékek és egyéb altesti váladékok világából szedik retorikai képeiket. Nem túl eredeti, hisz csak Talmudotok hagyományát követitek ezzel. Tőletek ezt kapta az emberi kultúra.

  56. 59:
    Bár nem kifejezetten neked szólt, azért örülök, hogy ennyire magadra veszed.
    Szóval persze hogy az ötlet nem eredeti, de véletlenül sem kell olyan messzire menni, mint azt te gondolnád, ui. az ihlet tőled és újsütetű elvtársadtól származik. Inkább legyél büszke, a jelzőkben gazdag szókép róla(tok) jutott eszembe!

    Ja meg még ezt nektek:

    „Már nem megyek el, fekete hajó,
    Moslék-ország hagy’ örülj szegény!
    Hadd ugassanak, hadd ugassanak,
    Fekete vizen, fekete legény,
    Hajh, kutyafáját szomorú legény.”

  57. Bravó Hochstein, a hányadék stílusod ismét remek belépő volt.
    Nehéz nálad hitelesebben bemutatni a fajtádat.

    A zavaros mondókád értelmezésétől inkább eltekintek.

  58. 61:
    Nahát, még egy antiszemita. Üdvözlöm! Ma szervezett gyűlés van?

    Ha megengedi, magának a fenti két frenetikus mondatával, úgy tartalmában mint formájában sikerült itt a bármit is felülmúlnia!

    Fogadja őszinte gratulációm. Kérem, szórakoztatásom ne hagyja abba, várom további értékes megnyílvánulásait!

  59. 45. Kisvacak

    Néztem az email-t és sajnos még mindig semmi. Viszont Tibor bá’ megadta a Te elérhetőségedet, amely címre már írtam is néhány sort. Ha válaszként bemásolod a korábbi leveled tartalmát, biztosan eljut hozzám. 🙂

    Hogy ne csak OFF legyek:

    46. Kóborkutya

    Teljes mértékben egyetértek! Rövid, tömör megfogalmazás, de a lényeg mégis benne van. Annyi a bibi, hogy már régen polgárháborúnak kellene dúlnia Magyarországon az őslakosok és az etnikum között, de a (még) többségi lakosság csak nem hajlandó elkezdeni azt a fránya mészárlást.
    Éppen ezért a titkosszolgálatok néha besegítenek kicsit, hátha…

    Ehhez nem kell messzire menni, elég csak Tatárszentgyörgyig…

  60. A helyzetet felfogja minden normális értékrendű honfitársunk. Megoldással viszont nem bírunk előállni. Vitatkozni azon, hogy a mi értékrendünk a helyes: felesleges, mert az ellenoldalé a média, olyan hülyének állít be bennünket amilyennek csak akar.

    A törvényes út: hangoztatod a nézeteid, hasonló gondolkodású embereket gyűjtesz magad mellé, párt lesz belőletek, egyre többen csatlakoznak. Mikor eléred a görbeorrúak ingerküszöbét, akkor előásnak rólad és vezetőtársaidról amit lehet, hozzáköltenek ezt – azt és lerombolják a változásra váró társadalom bizalmát. Ha másképp nem megy beépített ügynökökkel, ha végképp nem megy, megmerényelnek mint szegény Jörg Haidert, utólag még megtoldják, hogy pedofil buzi is voltál – már nincs ki védekezzen. Ha már abszolút más mód nincs, betiltják a pártot, a tagjait meg kiszelektálják…

    A törvényes utat a helyzet megoldására azért tudják lezárni mert széleskörű az ellenőrzés, sokszoros az ellenoldal anyagi ereje és a kezükben tartják a szabályalkotást/alkalmazást. (Talán az alkalmazás fontosabb is…). Valójában a saját fizikai erejük elenyésző, a százmillíókat/millíárdokat az ellenőrzés pénz törvény kombinációjával tartják kordában, plusz az emberiség egy része rendfenntartójukként, kiszolgálójukként üzemel különféle előnyökért cserébe.

    – Ha ki lehetne játszani az ellenőrzést, növekedhetne a párt/mozgalom/nemzeti front/stb.

    – Ha alá lehetne ásni (inkább: porig rombolni) az ellenoldal anyagi erejét, nem tudnának megsemmisíteni mikor kenyértörésre kerül sor.

    – Ha ki lehetne venni a kezükből a jogszabályalkotást/alkalmazást, megszűnne a mostani népellenes intézményrendszert összefogó kohéziós erő.

    Ez a három megoldandó kérdés van: kikerülve az ellenőrzést naggyá válni, közben megszüntetni a gazdasági alapjukat és tönkretenni a szabályalkotó/alkalmazó gépezetüket. Mindezt egy világszerte – de Magyarországon brutálisan – kizsigerelő gazdasági/pénzügyi/politikai terrorban, agymosással egybekötve. (Sok helyen csak nyomásgyakorlás van: pénzügyi terror van nálunk, pl egy meggondolatlan külföldi mobilinternetezés számlája elindíthatja a lavinát ami a házad temeti maga alá; politikailag inkább csak nyomásgyakorlás, de a végén vszleg ott lenne a terror – lásd Haider)

    A harmadik láb, a szabályalkotás/alkalmazás rongálására az olasz maffia tett kísérletet a nyolcvanas években: megígérték, hogy minden héten lelőnek egy ügyészt vagy bírót. Sokáig tartották is. Most az indokaik nem idevágóak, csak az, hogy nekitámadtak a szabályalkotó/alkalmazó rendszernek. Nekik volt anyagi erejük, volt számos tagjuk. Törvényt elkerülve növekedtek. Anyagi erejüket a többiek anyagi erejének megcsapolásával építették fel – ezzel persze kivívták a nép útálatát.

    Az ellenőrzés kijátszására a kommunista pártoknak voltak kíváló technikáik. Felnövekedtek úgy, hogy egy jó elvtárs lebukása nem vitte börtönbe a fél pártot. Lebukott a saját sejt, egy-két-néhány összekötő és kész. Hiába épültek be hozzájuk tucatjával az ügynökök. A technika fejlődésével részben egyre nehezebb, részben egyre könnyebb a dolog. Könnyebb lebukni, könnyebb szervezkedni, akciózni.

    Az anyagi erő lerombolására talán a legszéleskörűbb kísérlet Deáké volt, a passzív ellenállás 1850-1867 közt. Az volt a cél, hogy az osztráknak ne érje meg itt lenni. Sokáig minimális hasznot hozott nekik Magyarország, erőforrásokat kötött le – küzdöttek, de nem engedtek. Amikor szarbakeveredtek az osztrák-porosz háborúban, nagyobb igényük lett a magyar belső stabilitásra és nem sokkal később megszületett a kiegyezés. Megszállt országból kényszerű partner lettünk, persze Ausztria irányítása alatt. Sajnálatos mellékhatása a passzív ellenállásnak, hogy a zsidó tőke a legkisebb belső versenytárs nélkül gyarapodhatott 17 éven át: gyáripar, kereskedelem 100%-ban az övék lett.

    Ha szervezetben/erőben gondolkodik az ember, szerintem a komcsik technikája a nyerő. Ezzel talán el lehetne indulni, idővel hozzáragasztani a másik kettőt: a fanatikus tagok rongálják a szabályalkalmazást, a szimpatizáló nép rongálja az anyagi alapokat – közben a cionisták elleni szervezet épül, szépül, fejlődik.

    Alaposan tanulmányozni a komcsik konspirációs pártépítési technikáit (AD 1900 – minimális anyagi erejű tagok, minimális jogi védelem, kiterjedt besúgóhálózat, nagy büntetések és agymosó propaganda az akkori szinten a komcsik ellen), a maffia pénzszerző és megtorló módszereit (családtagok kontra rendőrség, FBI, bíróság, stb). Rendszeresen tájékoztatni a népet mire megy ki ez az egész, mi a cél, milyen eredményeket ért el a mozgalom. Közben lépésről – lépésre kijelölni – nagyon pontosan – mi legyen az a következő látványos akció ami lelkesíti a tagokat és erősíti a nép szimpátiáját. (Pl Csehországban néhány éve agyonlőttek egy bírót, amiért elengedett egy gyilkos retket, csak felfüggesztettet kapott a cigány – nálunk is volt ilyen „ítélet”. Ott – úgy olvastam – nem találták meg az elkövetőt).

    Az egész folyamatot persze úgy felépíteni, hogy maximálisan tekintettel kell lenni az 50-100 évvel ezelőttinél sokszorosan fejlettebb technikára. Tudatosítani a tagokban, hogy esetenként sokéves börtönt kockáztatnak. Ja és kb az egész Földön egyszerre kell megvalósítani, de legalábbis a fehér ember világában mindenhol.

    Talán ez lehetne a siker receptje.

  61. Virág elvtárs, Hochstein és Arma Gedeon!

    Szíveskedjetek a témáknál maradni és tartózkodjatok egymás minősítésétől. A minősítést majd a hozzászólások olvasói fogják megtenni magukban.

    58-ban Hochstein nem válogatta meg a szavait, de észrevétele, hogy Virág elvtárs mindent kifogásol, helytálló.

  62. 64:
    Szép eszmefuttatás, de nem lép ki az álmok világából.

  63. 65: Hochstein jó munkát végez. Rendszeresen immunizálja az itteni közönséget. Ha netán valakik nem tudták volna, milyen a zsidó, ő tudtukra hozza.

  64. Ha így társalognak az ‘értelmes emberek’, mit várjunk a resztlitől? 😀

  65. 68: Mindig veszélyes dolog választott népnek kineveznünk magunkat. Persze, Isten csak minket szeret, csak nekünk adott sok eszet, a többbiek buták, szargojok, stb. 🙂

  66. 61:
    „A zavaros mondókád értelmezésétől inkább eltekintek.”

    Te szerencsetlen felmuvelt 😀

    1.) ez nem az enyem, hanem idezet Karinthy Frigyestol egy Ady-szatirabol. A cime Moslek orszag

    2.) ez nem mondoka, hanem szabalyos vers, amiben Karinthy talaloan adja vissza a szerzo visszataszito nagykepuseget, es kifigurazza a muanyag hazafisagat

    3.) nem varom el hogy magadtol felfogd, ezert inkabb leirom, hogy az die masolt idezet
    a. finom utalas arra, hogy olvasom a blogot (ld. Tibor ba’ Csinszka bejegyzese es verse)
    b. es a vers hangulata, mondanivaloja, jellemabrazolasa kivaloan tukrozi a te es hozzad hasonlok rinyalos-fikazos, de semmit nem tevo hozzaallasat

    4.) Kulon koszonom, hogy az elemzestol eltekintesz. A hozzaszolasaidbol itelve jobb is ez igy mindenkinek. Inkabb csak olvasd el, hatha meg hasznodra valik valamikor.

  67. „Szerintem vannak olyanok akiknek jobb külföldön élni, ahogy észrevettem általában azok az emberek akiknek családi/baráti szociális életük nem igazán jó vagy akiknek sokkal fontosabb a pénzszerzés mint amennyit számít, hogy jól érezze magát.”

    Ezzel nem értek egyet. Számos dolog van ami (egyéne válogatja) kedvezőbb lehet vagy jobb adotságú mint otthon. Most hagyjuk a politikai, gazdasági tényezőket olyasmiről beszélek ami elsőre talán banális lehet és legtöbbször ez nyilván nem szempont. Viszont az életminőséghez ezek is nagyban hozzájárulnak és bizony az ember ezeket a boldogsághoz sorolják be. Akkor kezdem: Tenger, téli hónapok száma, horgászás ingyen engedély nélkül. Magas hegyek, nők (igen, ez bizony számít) szolgáltatások minősége. Persze ahhoz hogy az ember ezeket élvezni, megfizetni vagy megtartani tudja ahhoz pénz kell. Azért meg dolgozni. De ha valaki eleve úgy indul neki a külföldi létnek, hogy azt muszájból, ideiglenesen, vagy túl nagy elvárásokkal abból csúnya hasalás lehet.

  68. 69: Nem kell minden kesztyűt felvenni…

    70: Tanár úr kérem, ez a Karinthy, ez ki is volt? 😀
    Inkább Rejtőtől idézz, azon nevelkedtünk, azt ismerjük.
    😉

  69. 70
    Hochstein, te éceszgéber, ne strapáld magad. Érdektelen a személyed, csak mint általánosítható csoportjelenség foglalkoztat a hücpedig vitakultúrád.
    Ennek a lényege a következő:
    A diskurzus során a másik felet (eszmét, hősöket, ideológiát, hitet stb.)
    A) nevetségessé és
    B) hiteltelenné kell tenni. Végső esetben, ha kell
    C) elő lehet húzni a bűvészkalapból az antiszemita Jolly Joker lapot, és
    D) idegen, kártékony ideológiát kell a megzavarodott másik félre eröltetni.

    Azzal természetesen te is tisztában vagy, hogy a ‘mondókád’ kifejezéssel nem a citált sorokra, hanem az általad előzőleg írt, altestből kiáradó szutykos képzavarra utaltam.

    Végezetül sajnálatos ugyan, de a következőkben nem kívánok személyedre több időt pazarolni. Egyben engedd meg, hogy további sikeres hamukázást kívánjak.

  70. 73:
    😀
    Mvm9, mar ne is haragudj, de ez igy meg kinosabbra sikeredett, mert:

    1.) vagy nem vagy tisztaban meg a „mondoka” jelentesevel Sem („A gyermekek körében használatos, erősen ritmikus, dallamos hanglejtésű vagy sokszor énekelt versike”)

    2.) vagy utolag probalod szanalomra melto igyekezettel menteni a menthetetlent, ahogy az rad es a hozzad hasonlo primitiv jelensegekre jellemzo.

    3.) „az általad előzőleg írt, altestből kiáradó szutykos képzavarra utaltam.”
    Szerintem itt a „kepzavar” megint egy helytelenul hasznalt fogalom. Javitod, vagy en menjek ennek is utana?

    Pupak, meg hogy en teszlek nevetsegesse…megteszed te azt helyettem/magadtol is, eleg csak barmit is ide leirnod.

  71. Mvm9 és Hochstein egymásnak címzett üzeneteit innentől kezdve törlöm.

  72. 71:
    Ebben van valami. Ha annak idején az ausztrál csajok nem szarnak a farkamra intézményesítve, nem biztos, hogy hazajövök (huszonéves voltam).

  73. 76.
    Hú akkoriban (ha igaz amit hallottam) valami iszonyatos nőhiány volt arrafele. És hát valljuk be nem is a szépségükről híresek az ausztrál nők. Kellett az a bevándorlási hullám 🙂

  74. 77:

    Ausztrália lakossága a háború után 7 millió alatt volt. évi 200 ezer bevándorlóval „percek alatt” felment 10 millióra, de ez nem természetes szaporulat volt, hanem bevándorlás. Márfedig a bevándorlók 90 százaléka mindig férfi. A többi ebből adódott.

  75. 58 :
    Hochstein!
    Furcsa ember vagy az én szememben . Én például sosem lennék képes arra hogy hosszú kommentet írjak annak, akiből „árad a fos”.
    Én csak olyanokat írnék neki, hogy „hülye vagy”, esetleg ha udvarias akarok lenni, akkor azt, hogy „szerintem ön téved”.
    Most ez utóbbit akkor fogadd tőlem ! 🙂

    Minden kedves olvasónak azt üzenem, hogy valóban provokatívan léptem fel. Ennek az volt az oka, hogy a kommentelők egyszerűen nem vették észre a posztból sugárzó aggódást Magyarország sorsa felett.
    A poszt zárómondata engem nagyon mellbe vágott :

    “Megmondom mi lesz, egy generáción belül, ismétlem egy generáción belül az országot tálcán átnyújtjuk a cigányoknak.”

    Persze ez is érdekes, mert amikor a bankárok szervezett népirtása kerül szóba, akkor Tibor bá, már messze nem ilyen aggódó Magyarország jövőjét illetően . 🙁

  76. 52:

    Tibor bá nem akarok szimpatikus lenni, de tényleg azt gondolom nem fair Magyarországot erkölcstelenségre hivatkozva elhagyni, és bármelyik európai nyugati országból visszakiabálni, hogy ott milyen jó, mi meg az erkölcsi fertő vagyunk.

    Ez így egész egyszerűen képmutatás, mert a célország sem különb. Egyik se, még Svájc sem. Hangsúlyozom erkölcsről beszélek, nem gazdasági, politikai helyzetről.

    Természetesen van itthon probléma bőven, nem is írtam, hogy nincs, és azt sem, hogy nem kellene vele foglalkozni, de ne tegyünk hamis téziseket, hogy az erkölcs miatt menne el innen bárki is, mert ebben nem jár előttünk a nyugat, sőt egyes esetekben még rosszabb is a helyzet.

    Lassan felnőtt lesz az első olyan generáció, akik már legalább annyira európaiak lesznek, mint adott ország állampolgárai. Ezzel együtt pedig más értelmet kap a kivándorlás szó is, ami valójában nem is kivándorlás lesz, csak költözés.

    Amerikában sem hívják kivándorlónak azt, aki másik államba költözik.

  77. 79 – Virág elvtárs:
    Szíveskedj érzékelni a különbséget a tudatlanság és a mohóság kombinációjából fakadó szörnyű hátrány, és a politikusi hazaárulás valamint az erre adott reakciók között.

    80 – Curix:
    Nem elég megállapítani, hogy van itt probléma elég, azt nevesíteni is kell. Én amikor ostorozom a nemzetet, nem teszek összehasonlítást, mert egyáltalán nem nyugtat meg, ha Svájcban ugynez van (ha ez igaz).

  78. 81 :
    Kedves Tibor bá , csak legalább egyetlen törvénycikkelyt mutass, amely a „tudatlan és mohó” emberekkel szemben elkövetett bűncselekményt (csalást ) tolerálja!
    Politikai hazaárulás a magyar gyakorlat szerinti „deviza”hitelezés is.

  79. 82:

    Ha nálad a tudatlanságból és mohóságból elkövetett hülyeség valamint a mohóságból származó szándékos bűnözés között nincs különbség, akkor menthetetlen vagy.
    Utolsó kísérlet! éjjel hazafelé elhaladva egy kocsma előtt, bentről hangoskodást hallasz, kíváncsiságból bemész és szíven szúrnak egy konyhakéssel. Én azt mondom, hogy hülye voltél, te meg folyamatosan azt állítod, hogy bűnt követtek el ellened. ELEMZÉS. Hogy hülye voltál az egyértelmű. Hogy bűnt követtek el ellened, az egyfelől még nem bizonyított (a pasi azt állítja, hogy önvédelemből szúrt le, azt hitte beavatkozó vagy) másfelől az esemény szempontjából nem igazán releváns, mert mi a picsának mentél be? Nem haltál bele a szúrásba és most megállás nélkül azt lehet tőled hallani, hogy bűnt követtek el ellened. A feleséged pedig azt kérdezi tőled: apukám minek mentél be? Erre kell válaszolnod.

  80. 83 :
    Kedves Tibor bá, nem jó a példád. 🙁
    Az adósok azért mentek be a kocsmába, mert az volt ígérve, hogy ma féláron mérik a sört. Arról nem volt szó, hogy fogyasztás után szíven szúrnak, ráadásul az ott ücsörgő rendőr szeme láttára, és az hagyja, sőt még a bűnözők védelmére kell.
    Na ez a jó példa, amit én írtam .

    „Ha nálad a tudatlanságból és mohóságból elkövetett hülyeség valamint a mohóságból származó szándékos bűnözés között nincs különbség…”

    Ennek meg éppen az ellenkezője igaz. 🙂

  81. 84!
    Kedves Virág elvtárs!
    Nem unod még ezt?
    Én nem szoktam Hochival egyetérteni,azért most talán mondott valamit.(58)Semmi sértőt nem találtam benne.
    De nem csodálkozom hogy kijött egy kicsit a sodrából..
    (Mert valóban mindig nyávogsz valamin,soha semmi nem jó)

  82. inkabb erre varjatok gombot:
    Mások is úgy gondolják, hogy jó itt élni

    Az International Living magazin 2009-ben, 2010-ben is összeállította a világ leginkább élhető országainak rangsorát. A szempontok között szerepeltek a megélhetési költségek, a szórakozási és kulturális lehetőségek, a gazdaság helyzete, a környezet, a szabadság szintje, az egészségügy, az infrastruktúra, a biztonság és az éghajlat. A 197 országot vizsgáló listán Magyarország az előkelő 20. helyen végzett, s olyan országokat utasított maga mögé, mint az Egyesült Királyság, Görögország, Svédország, Japán, Monacó vagy például Írország.

    http://www.portfolio.hu/ingatlan/varoskep/miert_ne_hagyd_el_magyarorszagot_itt_a_legjobb_elni.1.199937.html

  83. 85 :
    Te már régen kitiltottál volna, ha csak rajtad múlik. 🙂

  84. 86 : Samu !
    Persze, hogy jó itt élni, csak a Fideszhez, vagy holdudvarához kell tartozni. 🙂 🙂
    Ismered Tabi László híres humoreszkjét ?
    csak a poént mondom :
    – Gyere Mexikóba, mert ott akkora a szabadság, hogy a villamoson is nyugodtan lehet szidni a kormányt.
    – Minek menjek? A villamoson itt is nyugodtan lehet szidni a mexikói kormányt. 😀 😀

  85. 84:

    Én akkor se mennék be egy kocsmába, ha ingyen adnák a sört, és nem éjjel, de délelőtt se. Ezért van erkölcsi jogom elítélni azokat, akik bemennek ezért vagy azért. — A rendőr is dolgozó, aki nem szeret magának többlet munkát kreálni ugyanazért a fizetésért. — Itt az ideje, hogy kinyisd a szemed és vedd észre a valóvilágot. És hagyd abba a nyávogást, hadd legyen melikének sikerélménye. 😀

  86. 86:
    Samu!
    Neked illene tudnod, hogy a legfontosabb kritériumokat kihagyták a felmérésből. A hova tartózást, a gyökereket és a nyelvi kultúrát. Én, például, tízszeres nyugdíjért se élnék Németországban. Az USÁ-t már nem is említem.

  87. 86: Nyugdíjas vegyes házaspár /magyar-német/ a szomszédunkból most költözött vissza Németországba. Általuk elmondott okok /nem ‘fontossági sorrendben’/ korrupció, bürokrácia, egészségügy, politikai helyzet /Orbán Viktor tevékenysége/. És nem zsidók… 😉

  88. Virág elvtárs: Tibor bá egy okos, sőt bölcs, nagy élettapasztalatú ember. Kivéve: Vallás, uzsora. Úgy értem, ez ügyekben is magas az életkora, de a bölcsesség itt kikapcsol… 🙂 E témákban kár vitatkozni vele. Zsidóügyben pedig páros héten agyagba döngöli a kurafiakat, páratlan héten üldözi az antiszemitákat. Tehát e három témában jobb nem szólni hozzá.

    Melike: Kaptál tőme egy intőt! 🙂
    betegeskedik a barát-ellenség felismerő rendszered. Az emberiség legádázabb ellenségeivel szemben nem szabad naívnak és érzelgősnek lenni! Én a kertben a csupaszcsigát érzelmek nélkül, közömbösen taposom el. Vagy ő, vagy én. (eszi meg a zöldséget)

  89. 92:
    Te meztelen csiga gyilkos. 😀
    Úgy különben: ez a páros-páratlan hét nem indít el benned gondolatokat? Esetleg arról lehet szó, hogy nem az érzelmeim, hanem az értelmem dominál? A zsidók, cigányok összes káros és kártékony disznóságát ismerem, de ez nem jelenti azt, hogy indulatból elemezem ki őket, amikor arra kerül a sor. Máskülönben pedig ők is emberi tulajdonságokkal vannak felruházva, ezért a beleszületett kultúra rabjai. Ha Hochstein testvérének születtél volna, akkor most ketten fújnátok ugyanazt.

  90. 89 :
    Kedves Tibor bá, nem vitatom, hogy Te így gondolkodol.
    A kérdésedre végül is megválaszoltam .

  91. 92 :
    Kedves Arma ! Köszönöm a tanácsokat, a helyzetértékelést . 🙂
    Több éve kommentelek már, általában lepattannak rólam az öncélú sértegetések. Akár melike a sértegető, akár Hochstein. 🙂

  92. 94:
    Szóval te így öntöd szavakba a kudarcot. Eredeti, roppant eredeti. 😀

  93. 96 :
    Te pedig így provokálsz . Eredeti, roppant eredeti. 😀

  94. 98 :
    Azt az egy mondatot plagizáltam, hogy „Eredeti, roppant eredeti. 😀 ” . Ezért most elnézést kérek.
    Bár kétségeim vannak azt illetően, hogy ki volt az az ember, aki a világon először mondta ki ezt a mondatot.

  95. 99:
    Az az egy mondat a közleményed 50 százaléka volt. 😀

  96. 100 :
    „Az az egy mondat a közleményed 50 százaléka volt.”
    Ez így igaz .
    De az a kérdés, hogy ki mondta ki először a vitatott mondatot, mert ha már korábban kimondta valaki, akkor mindketten őt plagizáltuk. 🙂

  97. „Eredeti, roppant eredeti” Hát persze, hogy ez is a Bibliából van! Lucifer mondta lefitymálóan, elnézve az Úr 6 napos erőfeszítésének gyümölcsét… 🙂

  98. 95!
    Én nem sértegettelek Virág elvtárs..
    92!
    Gondoltam hogy nem hagyod szó nélkül.. 🙂
    „betegeskedik a barát-ellenség felismerő rendszered.”

    De most néztem a fészen,hogy a 767 ismerődöm közül,500 zsidó.Hogy keveredtem én közéjük, nem tudom.. 🙂

  99. 104!

    Annak idején a kapcsolat portálon kezdtem..
    (A nagyja onnan van,a többi meg tőlük) 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük