(1347) Tőzsdézők figyelem!

Tibor bá’ online

 

~ab108Marc Faber (remélem, nektek nem kell bemutatnom) szerint a tőzsde az 1987-es év hirtelen bekövetkező összeomlását készül felülmúlni – jelenti a CNBC.

A meginterjúvolt Faber  múlt csütörtökön a CNBC „A jövő hírei” (Futures Now) műsorban azt állította, hogy a következő 12 hónap folyamán nagy valószínűséggel az 1987-es tőzsdei események megismétlődhetnek. Aztán rámutatott, hogy a folyamat az Internet és biotechnológia ágazatokban már beindult.

Viszont vannak olyan befektetési tanácsadók, akik ezzel nem értenek egyet. Csakhogy Fabernek eddig még mindig beigazolódott a jóslata. Szerinte a beruházók kezdenek rádöbbenni, hogy a FED-nek  Federal Reserve fogalma sincs, mit kellene tenni. Ez viszont jelentős kereslet visszaesést von maga után.

Faber egyértelmű jóslata szerint az S&P legalább 20 százalékot, de inkább 30-at vissza fog esni. Ehhez tegyük hozzá, hogy Faber az 1987-es típusú összeomlást, először 2013 augusztusában jósolt, ami után máig a S&P 500 9 százalékot emelkedett. 😀

_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
_________________________________________________

17 gondolat erről: „(1347) Tőzsdézők figyelem!

  1. Vezér-Szörényi László meg az euró összeomlásával riogat.
    Érdemes megnézni.

  2. Faber immár 5. éve riogat összeomlással, vissza kell olvasni a Portfolio.hu cikkei között. Persze hogy egyszer bejön majd neki, mivel a tőzsde mindig hullámzik (a fák nem nőnek az égig) akkor rá lehet fogni hogy igaza van 🙂 huhogás on.

  3. Marc Faber, aka Dr Doom
    „Legnagyobb megérzései között említik, amikor az 1987-es tőzsdekrach előtt egy héttel a részvénypiaci kiszállás mellett érvelt, bár később ő is beismerte, hogy életveszélyes volt ez a tanács.
    Véleménye szerint a piaci időzítés a legfontosabb, Faber persze nem tökéletes, 1999-ben például nagyon sok pénzt vesztett azzal, hogy az amerikai piac esésére játszott, 2000 óta viszont minden nagyobb trendet helyesen játszott meg. Megjósolta az olaj, a nemesfémek és egyéb nyersanyagok árfolyamának felrobbanását, sőt a feltörekvő piacokat mindig is a legjobb piacok között emlegette. A pénzügyi válságot is nagyjából jól látta előre, 2007 közepén már nagyobb korrekció eshetőségéről beszélt, 2008 júniusában a Bloombergnek adott interjújában azt vetítette előre, hogy gyakorlatilag minden eszközosztály (részvény, ingatlan, nyersanyag) esés elé néz.”
    portfolio.hu

    A válság óta mondott már sok mindent, csakúgy, mint a többi befektetési guru. Aztán azokból kb semmi nem jött be.
    Tibor bá, az utolsó mondatodnál ezért nyugodtam meg:)
    Kíváncsian várjuk a folytatást.

  4. Bocs, ha kicsit offnak tűnik, de egy kis segítséget kérek fontos kutatáshoz! 🙂
    Gyerekkoromból rémlik a mese, amiben a fogadós a vendégnek az elfogyasztott rántottáért csillagászati árat számol fel azzal az indoklással, hogy ha nem ette volna meg a tojásokat, azokból csirkék keltek volna ki, majd azoknak is tojásai és utódai lettek volna, stb, és ezt a kiesett veszteséget is meg kell fozetni az árban. A mese természetesen a kamatos kamat igazságtalanságára mutat rá.
    Ki tudja nekem megmondani a mese címét, netán szerzőjét (Grimm, stb), sehol nem találom a neten. Előre is köszönöm.

  5. A józan ész és a meglévő gazdasági törvények alapján az USA-nal már az iraki háború során, a világgazdaságnak pedig a 2008-as válság után kellett volna összecsuklania.

    De úgy tűnik, ezek a törvények nem úgy működnek, ahogy a tankönyvekben le vannak írva ( a józan észről nem is beszélve).
    Többen, (nem igazi szakértők) azt mondják, hogy a gazdaságon kívül olyan hatalmas pénzek vannak felhalmozva ( a hitelezésekre visszafizetett kamat, ami nem kerül vissza a gazdaságba ) amikkel kívülről lehet a gazdaságot mesterségesen, a piaci törvényekkel akár ellentétesen is befolyásolni.
    Ezért olyan nehéz megsaccolni a világgazdaság irányát a megfigyelhető törvényszerűségekre alapozva.
    Amire oda kellene figyelni, hogy mi lehet az, amire az a 300 család készül, aki kb 500 billió dollárt halmozott fel.

  6. 5: Köszönöm, külön öröm, hogy Benedek Elek is újraközölte. Eredetileg úgy látom, Naszreddin Hodzsa. Ennek örömére a „Befellegzett” bejegyzésnél idézek egy másik sztorit a keleti góbétól.

  7. Ez a Faber csak egy büdös lábú, büdös seggű majom. 🙁 🙁
    Semmi újat nem tud mondani. Csak azért dicsérgeti magát, hogy a hülyék tőle kérjenek fizetett tanácsot.
    Valójában nagyon egyszerű a képlet, – a részvényekkel piramisjátékot játszanak.
    Amikor elfogy a pénz, – és hamarosan elfogy, mert állítólag leállnak a nyomtatással a FED-patkányok, – akkor a piramis nem épül tovább, tehát akkor elkezdődik a leépítés. Ennyi .

  8. 9 :
    Nincs jelentősége, hogy kinyomtatják, vagy nem . Illetve annyi mégis van, hogy aki nyomtatott pénzt akar, annak a pénzfelvételért fizetnie kell.

  9. Marc Faber bácsi is persze ahogy a többi elemző nem 100%-ra mondja a tutit, de ezt szokta is említeni a riportjaiban („likely”, „most probably”, „should happen”, stb. mint az időjósok! 🙂 )
    Én bírom az öreget mert jó meglátásai vannak, és a fizetett JP-Morgan, Goldman meg hasonló elemzőkhöz képest jóval gyakrabban van igaza a trendeket illetően. Ezért is hívják meg annyi tőzsdei tévéműsorba. Ha jobban megnézi valaki az utóbbi 6-8 évben tett „jóslatait” ugyanazt mondja az öreg: vegyél aranyat, tanyát, fegyvert és tartalékolj be mert ez az összetákolt szar hamarosan összedől és annak csúnya vége lesz. Azon vitatkozni, hogy melyik évben fog ez megtörténni hát nem sok értelme van szerintem, nem tök mindegy?
    Egyébként Peter Schiff is idénre mondja a tőzsde (valamint az usa és a dollár) komolyabb esését / összeomlását: http://www.thepeterschiffblog.com/2014/04/fall-of-dollar-2014-america-economy.html
    Faber és ő is mindketten azt mondogatják, hogy szerintük baromira olcsó az arany és ezüst, be kell vásárolni. De aki itt a blogon jár annak ez nem újkeletű dolog 🙂
    Gerald celente még aki szintén azt mondja itt van a vég és már a színdarab utolsó jeleneteit látjuk… Itt találhatóak napi szinten összeszedett hírek a témában ha valakit érdekel: http://financearmageddon.blogspot.hu/ (aki igényli a napi „rettegést” annak a hírlevélre is fel elhet iratkozni 🙂

  10. Majdnem elfelejtettem a vérholdat megemlíteni! Armának mindenképpen ajánlott! „Blood Moon Prophecy” néven fut, itt egy gyors cikkecske róla (bocs hogy ilyen oldalról linkelek, szégyenlem is magam miatta) 🙂 : http://www.noiportal.hu/main/npnews-21166.html

  11. „Ha általánosságban nézzük a világot, mondjuk az 50-es, 60-as, vagy akár a 70-es évekhez képest, egyértelmű, hogy a pénzpiacok aránytalanul nagyra nőttek a valós gazdasághoz képest. Szemléltetésképpen például gondoljunk bele, hogy a világ GDP-je hozzávetőleg 60 ezer milliárd dollár, ugyanakkor a pénzpiacok ekkora összeget forgatnak meg minden egyes héten vagy ennél is rövidebb idő alatt.

    Hiszem, hogy közeledik a nap, amikor megtörténik ennek a pénzlufinak a korrigálása, mégpedig lefelé.

    „Vagy kiigazítás történik negatív irányba az inflációrobbanás miatt, vagy összeomlik a rendszer.

    Nem tudjuk, melyik végforgatókönyvet játsszák majd.

    Egy napon véget ér, és történjen háború, vagy pénzügyi összeomlás által, biztos, hogy nagyon fájdalmas lesz.”

    Részlet volt ez az interjújából.
    Csak azt nem értem,mit riogat mindenkit ezzel,hiszen ő is vastagon benne van hogy ez történik a világgal..
    Miért nem teszi bele akkor az összes pénzét a reálgazdaságba inkább és jár elöl jó példával?Kiabálni azt tud.Meg a pénzrendszer összeomlását jósolni,amiért ő is elég sokat tett..Azt mindegyik tőzsdeguru tudja..De a busás haszon a tőzsdén az jó ugye?És akkor engem riogat hogy most mi lesz..Az lesz amit csináltak belőle..
    10!
    A hitel pénzt azt kinyomtatják ,csak a kamatot nem nyomtatják hozzá,azt már neked kell kitermelned.Ha nem tudod,akkor viszik a lomodat cserébe a .. 🙂

  12. Sokan jól jártak akik Bitcoin (BTC) vagy más pl. Litecoin (LTC) Internetes pénzbe fektettek be.Kb két éve ha volt 1 BTC-d vehettél érte egy pizzát. A mult év vége fele 1 BTC $ 1400 ért. Ma $ 450-500 közt mozog az ére. Mivel nem tudják adózni az Internetes pénzzel való kereskedelmet sokan használják ezt a módit, a nagy pénzváltók többszázmilliós forgalmat bonyolitanak le.
    Az LTC értéke a múlt év elején 20 cent körül mozgott ma 10-15 Dollár de volt amikor közel $ 50 volt, bármikor megütheti a $ 100 vagy a feletti értéket. A BTC többezret érhet rövid idön belül.
    Az év elején feltörték a legnagyobb BTC pénzváltót a japán Mt-Gox-ot akkor zuhant az ára fokozatosan 400 Dollárig.
    Sok szakember e pénzben látja a jövö kereskedelmét.

  13. 14:
    A pilóta játékokkal hatalmasat lehet kaszálni, ha jókor csatlakozol vagy jókor lépsz ki. De a „jókort” csak utólag lehet belőni. 🙁

  14. 11 freeetoaster :
    „Faber és ő is mindketten azt mondogatják, hogy szerintük baromira olcsó az arany és ezüst, be kell vásárolni.”

    A birkák jól bevásárolnak, erre felmegy az arany ára, és akkor a Faber féle spekulánsok nagy haszonnal kiszállnak belőle. 🙂
    Piramisjáték.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük