V Á L A S Z T Á S O K

Nincs új poszt, mert lázasan meg akarjátok vitatni a

választásokat. Akkor folytassátok itt.

 

A 200. hozzászólás ez volt:

Observer Says:
2014.április.9th. at 22:11   edit

Érdekes álláspont Elek Attilától, de van benne ráció:

“elmondhatjuk, hogy Orbán gazdasági téren elfoglalta a baloldali pártok helyét is. A Fidesz lett a legbaloldalibb párt. A baloldali ellenzék óriásit hibázott azzal, hogy nem állt a rezsicsökkentés mellé… Erre a hibára a baloldal csúnyán ráfizetett. Amennyiben erre nem jön rá Mesterházy Attila, ha nem jön rá arra, hogy nem volt üzenete azon kívül, hogy Orbán takarodj, akkor nem lesz esélye négy év múlva sem. Orbán tehát, baloldali és liberális gazdaságpolitikával és jobboldali kultúr- és társadalompolitikával a teljes magyar választói palettát lefedte.”
http://szabadeuropa.shp.hu/hpc/web.php?a=szabadeuropa

 

_________________________________________________________________

_________________________________________________________________
_____________________________________________________

58 gondolat erről: „V Á L A S Z T Á S O K

  1. 1:
    Jobban tudjátok kezelni. Az is ér valamit.

  2. Nem hiszem, hogy ez olyan nagy felfedezés lenne, hogy Orbán átlépett a baloldali térfélre is, de az túlzás, hogy a Fidesz lenne legbaloldalibb párt. Gyurcsány választási ígéretei (de sokszor az MSZP-é is) baloldalibbak voltak a Fideszénél (családi adókedvezmény CSP-á alakítása, rezsicsökkentés progresszivitása, női kvóta, stb.)
    Ezen kívül szerintem a Jobbik is balosabb a Fidesznél, nem véletlen, hogy a legszegényebb rétegek szavaztak rájuk többnyire.

  3. „a teljes magyar választói palettát lefedte”?
    Ja és a Jobbik 21%-át is jól lefedte..

    3. A Jobbikra egyáltalán nem csak az alsó társadalmi osztály szavaz. Az irodánkban 4en dolgozunk informatikusként beosztottként nem éppen átlag bérért. A 4ből 2en a Jobbikra szavaztunk.

    Amúgy ismerek olyan banki tanácsadót aki szintén.

  4. En sem neveznem magam also tarsadalmi retegnek es en is a Jobbikra adtam le a voksomat. Teny hogy Angliaban elek de ettol meg elnek otthon barataim rokonaim plusz a hitelek miatt sem mindegy ki all a kormanynal.

    Amugy szamomra a 4K part is jo gazdasagi programmal allt elo, bar en a fuvezes ellen vagyok, ahogy a tobbi legalis drog sem a szivem csucske.

  5. Ezt nézzétek meg ha elgondolkodtatót akartok látni…

  6. 4: Nyilván nem csak a legszegényebbek szavaztak rájuk (nem is ezt írtam), de többnyire igen. Ez még a területi eloszlásból is látszik. Az én környezetemben is szavazott középosztálybeli bőven a Jobbikra, de a legjelentősebb rész a szegényeké. A szegényeknek sztem akár majdnem fele is rájuk szavazott, de mindenképp több mint harmaduk, több cigányt is ismerek ilyet.

  7. 6:
    Ebben nem a szavaló pasi szövege a legelriasztóbb, hanem az, hogy közvetlenül utána Orbán Viktor nem lebassza érte, hanem jóváhagyóan kezet ráz vele. Ez valami egészen elképesztő. Egyenrangú a középkori inkvizícióval. Aki nem abban hisz, amiben mi hiszünk, azt meg kell ölni.

  8. A Jobbik szavazótábora a legheterogénebb az összes közül, bár szerintem a legszegényebbek – akik jobbára cigányok, vagy ahhoz közeli életmódúak – inkább a fideszre szavaztak most.

    Tegnap néztem a ‘Házon kívülben’ http://www.rtlklub.hu/most/51773_hazon_kivul_magyar_szavazok_szerte_a_vilagban_van_aki_renget
    (a’sszem legalábbis, nekem nem indul el a videó) a külföldi szavazással kapcsolatos visszaéléseket – amiről tudtam, hogy van, csak eddig nem szembesültem vele – amikor a határon túli kettős állampolgár lazán levélben szavaz, azért, mert „Csak”, a külföldön dolgozó (valószínűleg nem fidesz fan) meg utazzon ezer kilométereket, mert csak személyesen szavazhat.
    Ha az EU ebbe nem köt bele, akkor tényleg csak egy sóhivatal.

    Ami a verselőt illeti – a gyűlölködés magvát OV hintette el, és az szépen szárba szökkent és termést hozott. Aki nem fidesz támogató, vagy nem ért egyet mindennel, amit OV mond, az megsemmisítendő ellenség lett.
    Ha OV veszített volna, akkor már utcai harcok lennének, lángolnának az autók és akin nincs narancsjelvény, azt helyben felkoncolnák.

  9. Aki vidéken él, és nem nagyvárosban, hanem kisvárosban, vagy községekben, azok nagyon jól ismerik ezt a Fidesz mentalitást, nem új keletű ez, kb. 2002 -től így viselkednek, csak ma már nyíltan felvállalják. Az sem véletlen, hogy sok csalódott, lecsúszott „jobban élő”, korábban Fidesz szavazó vidéki nem a baloldaliakra szavazott, hanem a Jobbikra.
    Lesz még ennél lejeb is, hisz igazi neokon társadalompolitikát, és Argentin utas gazdaságpolitikát folytatnak. Persze mindez kicsiben értendő, a hazai „langyos lábvíz” közepette.
    A hasonlat költői, hisz hol vagyunk mi hozzájuk?! (Mármint, a neokon szülőhazájához, az USA -hoz képest. Az argentin szintet azt elérjük lassacskán…!) De nagyon találó, mert a mára nem is annyira fiatal fiúk semmi újat nem találtak ki, csak nemzeti köntösbe bújtatták azt, amit már régen kitaláltak a tengeren túl, és összemixelték, ebből lett az, amit látunk és tapasztalunk.

  10. 9: Az ország szegényebb részein a Jobbik második erő volt, de a Fidesz ugyanúgy első. Ebből (és a személyes tapasztalatokból) arra lehet következtetni, hogy cigányok nagyobb része a Fideszre szavazott, de az ezeken a szegény területeken élő magyarok a Jobbikra. Ehhez elég néhány ismert összetételű körzetet megnézni. Például a teljesen cigány falu teljesen a Fideszre szavazott. A nagyobb településeken a cigányok lakta körzetekben is a Fideszre adták a legtöbb voksot, viszont az ugyanezen a településen lévő inkább magyarok lakta körzetekben a Jobbik.
    Hiszen azért, ha már egyesek annyira hirdetik a 4 millió szegény országát, akkor annak a nagyobb része még mindig magyar kell legyen.

  11. Nem olyan marginális jelenség a cigány származású Jobbik-szavazó, mint sokan gondolnák! Egyébként logikus. Az asszimilálódó normális cigány származásúak reakciója. Utálja a közeget, ahonnan volt szerencséje anyagilag és mentalitásilag, lelkileg kiszakadni.

  12. 8: Csak abban tévedsz, hogy ez a mentalitás épp azoktól származik, akik elen az inkvizíciót létrehozták. A gnosztikus-eretnek-kuruc tábortól. Jellemző, hogy Rákóczi szjne előtt kaszabolták le az ilyen kuruc hjvei azokat a túróc megyei nemes országgyűlési követeket, képviswelőket, akik panaszolni merték, hogy a kuruc uralom alatt nagyok a bajok, jellemző, hogy Kossuth pribékjei akasztatták azokat a papokat, akik Kossuth elvtársat bírálni merték. Az ellenforradalmár inkvizíciók minig az ilyen vörös fanatizmusra adott fehér választ jelentették.

  13. 12: Így van, pontosan ilyenekkel találkoztam. És ezekre rá is játszott a Jobbik. De ez az asszimilálódott cigány és az alacsony keresetűek sem elég jómódúak ahhoz, hogy az egykulcsost bevezető Fideszt támogassa.

  14. 6. Ez a vers eredetileg a 2005-ös népszavazásra íródott, ami megint egy külön történet. Az utolsó strófában békülékenyebb hangot üt meg:”De mert a keresztfán Õ is megbocsátott,
    Én sem mondok népem fiaira átkot.”
    De ezt a fideszre való szavazásra aktualizálni, az valóban elmebetegség. Erre mondják, hogy a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve. Egy elvakult, jó szándékú, nemzeti érzelmű fideszestől az isten óvjon mindenkit. 😀 A jó szándékú, de borsónyi agy képtelen felfogni, hogy a fidesz esetében a „nemzeti” jelző piros-fehér-zöldbe csomagolt fekáliát jelent. Ilyenekkel nemcsak az ország van tömve, de a gúnyhatárokon túl még többen vannak.
    De azt se felejtsük el, hogy ebben a hülyére nyerésben a kitenyészett söpredéknek is igen jelentős szerepe van. Már ez szöget kéne üssön egy ilyen hülye „nemzeti” tyúkagyába.

  15. 15: a szektatag hajlandó életét adni és másokét elvenni vélt „igazságáért”. Ezek valóban veszélyes hülyék. Tipikus kuruc szabadságharcosok.

  16. 16.Arma:
    Es akkor Budahazy a Tancsics? 🙂

  17. 17 – Hochstein:

    Hülyéskedhetsz, de ha polgárháború lesz, először a zsidókat fogják kinyírni. U.i. A lepke fingnyi ellenállás, a Klub rádió, és az RTL Club teli van zsidókkal.

  18. Tisztelt választópolgárok!

    Ebben a kis országban alig kilencmillió soknemzetiségű ember lakik. Fent említett létszám több mint a fele nyugdíjas a statisztikák szerint. Szintén fent említett létszámból kétmillió nem jogosult szavazni, mert vagy gyerek vagy gyámság alatt áll, vagy börtönben van. A nyugdíjasok tömege „meg lett nyerve” a rezsicsökkentés álszent dumájával. A szavazó képes létszám fele ment el szavazni itthon…. Külföldre szakadt honfitársaink pedig azt eszik meg amit a szájukba adnak. Mert ugye a kétharmados hatalom lehetővé tette nekik a szavazati jogot, pedig erről illet volna rendes hazai népszavazást kiírni. De hát ugyebár a köztársasági elnökünk most is egy marionett bábu, csak nem Pálnak hívják….Ezek mellé még megjegyezném, hogy az átlag ember még a jogaival sincsen tisztában. Tehát itthoni viszonylatban 9-2= 7 osztva kettővel az 3.5 millió szavazó. Ennek ha csak a fele megetetett rezsicsökkentés „FAN”, akkor evidens a totális győzelem. Ehhez hozzá csapódik még a külföldön élők megetetett tábora, akik a 3.5 millió-hoz viszonyítva igen nagy létszámot képviselnek. Négy év múlva csináljunk egy pártot melynek neve legyen Nem Voksolók Pártja, és tuti biztos kétharmados többséget szerzünk a parlamentben, méghozzá úgy, hogy a kutya sem szavaz ránk…hehe. Tulajdon kép van miről beszélni?

  19. 18.Tibor bá’:
    ugyan már, ilyen legfeljebb csak egy újabb német megszállás esetén fordulhatna elö 😉

  20. 17: ő maga és hívei vitán felül igyekeztek utánozni.
    18: Viccelsz, gondolj 56-ra. MINDKÉT oldalon ott vitézkedtek a zsidók…

  21. 19. Ostoba, gyűlölködő fehérnép, az ilyenre szokták mondani, hogy kéri a pofont. Fog még a tábornokunk feje fájni ezek miatt, talán nekünk is megvan már a leendő Majdanunk.

  22. Akkor itt reagálnék ha nem zavar az adóval összekötött szavazásról.
    1,Tehát a választás mint olyan a vélemény nyilvánításról szólna.Ha elmegy ha nem valaki azzal véleményt fogalmaz meg.
    A korhatárt se nézzük, bár igen fontos lenne bevezetni korlátokat a felsőre is lásd a 100 éves Gizi néni esetét.Aki akár szellemileg lehet friss is,de ideje biológiailag konvergál a 0-hoz..Mellesleg egy csalási eséllyel kevesebb lenne.
    2,Abból induljunk ki ,hogy mindenki dolgozni akarna ,mert elkerülhetetlen a lét fenntartáshoz.De éppen nincs hol akkor az nem szavazhat,mert nincs miből befizetni az adót.
    3,Akik nem Magyar országon élnek hát ez is olyan dolog mint az előző pont.
    4,Ha jól emlékszem Bogár László ezt elég jól kifejti amúgy.
    5,Egyéni véleményem szerint ha azt nézed ki hol lakik ki mit fizet be és hova akkor ennyi erővel azt is megszabhatnánk csak az aki értéket állít elő.A szó klasszikus mivoltában a földből élelmiszert a bányából szenet etc.Így a szavazókat le is redukálnánk igen alacsony mennyiségi szintre.Előnye olcsó,egyszerű.
    6,Személy szerint nem szavazok,mert a kutya változik a lánc marad.Nem személyre szavazok hanem pártra egyiknek sem vagyok tagja.Mig ők pártérdekeket tartanak előtérben hol marad az ember?Milyen felelőség terheli őket?Visszahívhatom-e ha nem azt csinálja amivel megbíztam?Nem otthon élek,így mondhatnám nem szólok bele a dolgokba,DE HAZA SZERETNÉNK MENNI ha volna hova ezért bele is akarunk szólni,hogy legyen hova hazamenni és otthon élni.De erre csekély esélyt adott A STADIONOS,A FLETÓ,A LIBÁS egy kaptafa mind tolvaj,hazug.

  23. 25!
    „De erre csekély esélyt adott A STADIONOS,A FLETÓ,A LIBÁS egy kaptafa mind tolvaj,hazug.”

    Így igaz.De azért azt is látni kell hogy ez mért van így.Amig a pénzügyi rendszer olyan amilyen,ezt lehetővé teszi a rejtett dolgaival,buktatóival együtt,addig nem is lehet túl sok mindent várni..És a globális gazdasági társaságok(nevezzük így)olyan nyomást gyakorolnak a politikára,aminek nemigazán lehet ellen állni..Ez nem csak lefizetést jelent minden esetben..Vannak komolyabb fenyegetések is a pakliban..Tehát nem marad más a politikusoknak,mint lavírozni az alól lévő szegény rétegek és a magasan lévő hatalmas gazdasági érdekek között,úgy ahogy tudnak.Ez nem menti fel őket természetesen..De mindkettőnek nem lehet megfelelni.Neked is megfelelni,és a globális gazdaságnak is,akik terjeszkedni akarnak,és téged nem néznek semmibe..Így a politikai elit korrupt is marad.Aki megpróbálna ellenállni a gazdasági szuper szereplőknek,azt úgyis lerendezik valamilyen úton..

  24. 26-re USA választás :és elnök úr mutatunk egy rövid filmet a Kenedi lövöldözésről.Ezek után van még kérdése elnök úr 😀

  25. 27:
    Egy pitiáner „politikus” arcátlan pofátlansága, szembeköpi a 10 milliót, mert ő még ezt az orbitális pénz pocsékolást is megengedheti magának. Nekem erről Hitler és Albert Speer jut eszemben, akik Berlin makettje mellett álmodoztak a gigantikus átépítésről.

  26. 6: Vajon mi lehet az oka hogy ez a „szolíd, embertársaink szeretetét sugárzó békés, nyugalmas” videó nem jelent meg hírként sehol? (Index, Origo, ATV,stb.) Legalábbis én nem találkoztam még másutt vele…Sőt egyetlen ellenzéki politikus sem foglalkozik ezzel a nyugalmat adó felvétellel a nyilvánosság előtt? Pedig ez igazi gyűlöletvers,(az egyetértő háttérhangok szerint van erre igény.)S a végén megjelenő, Népünk Egyetlen Nagy és Utánozhatatlan Bölcs Vezetője láthatóan teljesen egyetért a vers szövegezésével. Tehát dögöljön meg mindenki aki csak a lédús narancsot szereti…Lesz hamarosan átnevelő tábor is? És elsötétített üvegű nagy fekete autók jöhetnek majd az egyet nem értőkért?
    És mondvacsinált indokokkal agymossák majd az embereket? És ezt meddig hagyja az EU? Amíg tejelünk? Van ezekre válasz???

  27. 6: (és 8)
    Üdv minden baloldalinak:

    Ezt a verset – noha gagyi a javából – próbáljátok meg nem a választásokon vesztes fél szemszögéből – hanem csak úgy általánosságban – akarva értelmet lelni benne.
    Ez az értelem az, hogy a szavazással – a választásoddal – felelősséget kell vállalnod a következményekért. Azt próbálná mondani a maga bajuszos vallásos módján – hogy felelős vagy azért hogy jó döntéseket hozz – hogy olyan vezetőket válassz aki aztán valóban a te érdekedet védik és képviselik majd.

    Ez egyébként általánosságban igaz is. Nem kell itt inkvizícióról beszélni. Szerintem a békességhez – a szép és kellemes egymás mellett éléshez KELL hogy képesek legyünk a sorok között olvasni – a mások tettei és szavai között megpróbálni meglátni és megtalálni a jó értelemzést és szándékot – és arra reagálni, ahhoz képest kompromisszum készen továbbformálni az irányt amerre közösen haladunk.

    Az egymás lehülyézése és a problémák kisarkítása nem vezet jóra!

  28. 15: (Pugacsov elvárs)

    „kitenyésztett sörpedék” — Értem én hogy nem a fideszre szavaztál és mérges vagy hogy mégis ők nyertek. De ez azért mégis túlzás.

    Lehet hogy úgy gondolod, hogy sok „nemzeti”-nek titulált dolog nem – teljes mértékben – csak a nemzet érdekeit védi. De lássuk be, hogy szükség van valamiféle magyarság tudatra – arra, amit kiöltek belőlünk a 40 év alatt- olyannyira, hogy most egyesek egyenesen felháborodnak a szavak hallatán. De én még emlékszem a nagymamámra, aki büszke volt arra, hogy magyar. És gyerekkoromban ilyesmit bizony csa tőle hallottam!

    Tudod – mindig lesznek érdek szervezetek és emberek, akik a jó ügyek farvizén evezve nyerészkedni próbálnak – ezeket természetesen korlátozni kell. De a jó ügyet attól még nem kell a sárba tiporni.

  29. 32: „felelős vagy azért hogy jó döntéseket hozz”

    Kinek hozzak jó döntést? Magamnak, a családomnak, a falumnak, az országomnak vagy a fidesznek? Mert ezek nem feltétlenül esnek egybe…

    Ennek a versnek, és főleg ahogy elmondták, egyértelmű volt az üzenete – és nem az, amit te kihallottál belőle. Ez egy gyűlölködő vers volt annak mottójára, hogy aki nincs velünk, az kíméletet nem érdemlő /eltaposni való/ ellenségünk.
    Nem mint ha sok könnyet hullajtanék a ‘baloldal’ politikusaiért, de ez a vers nem is nekik szólt, hanem a baloldalra szavazóknak. Én bizony fenyegetésnek érzékeltem…

  30. 32 – Waterhouse:

    Szubjektív okoskodással itt nem sokra mész, mert mindenki trollkodásnak fogja fel. Ez a kisebbik baj, de ÉN IS. 😀 Úgy, hogy döntsd el maradni akarsz, vagy úti lapút kötök a cipődre. Nem az eltérő véleményd miatt, a hülyeséged miatt.

  31. 1 A Természettörvények minden inerciarendszerben ugyanolyan alakúak ez eddig stimmel

  32. 33. Kitenyésztett söpredék alatt nem ezeket a megvezetett „nemzetieket” értettem, hanem az orkokat, akiket ez a kormányzat is többek között tenyészt, hizlal, bátorít. Nekik most a nyerésben igen nagy szerepük volt. Én amúgy rokonszenvezek a nemzeti gondolkodással, de ez minden csak nem nemzeti. „Nemzeti” kormány orkokat hív segítségül, mert nyerni akar bármi áron? Miközben naponta verik szét öregek fejét ezek a kedvezményezettek? Ez a vers a szégyenletes 2004-es népszavazásra íródott és úgy már érthető a benne levő indulat, amikor Kádár népe megtagadta a kívül rekedt nemzettestvéreit. Más kérdés, hogy már maga a szavazás tárgya is nevetséges volt, hogy egyáltalán napirendre tűzzék e az ügyet, ócska, cinikus provokáció. Minden esetre ez a határon túliak számára elég határozott üzenet volt akkor. Ezt most a fideszre való szavazással hozták összefüggésbe és ez így már elég büdösre sikeredett.
    Biztos mindenki ismer olyan embert a környezetében, aki „vérfideszes” és elönti a düh, ha ov-t és a pártyát valaki bírálni merészeli, mert az a nemzet ellensége. Hát ilyennek látom én a „nemzeti” fidesz szavazót is, jó szándékú, de sajnos hülye és ilyen hülyék a határon túli szavazók is, 95%-ban rá szavaztak, tisztelet a kivételnek. Ha valaki nemzetinek vallja magát, akkor legalább a jobbikra szavazzon, az lenne a minimum, nem erre az szdsz ifjúsági tagozatos futballistára.
    Ugyanakkor, bár ezt itt biztos vitatják mások, ez a futballista talán még mindig jobb, mint az összefosás golyóérett bűnözői, különösen hogy elkezdett kelet felé helyezkedni.

  33. 38:
    Pont erről írtam. Nem az a baj, hogy van ilyen színész, hanem, hogy ezt díjazzák. Vagyis Orbán úgy gondolja, hogy aki nincs vele, az megsemmisítendő ellenség.

  34. 40: Csapdát állítottak. A kisembernek SEMMI lehetősége nincs a dolgokat befolyásolni. Nem szavaztam.

  35. 41: A kormányok mozgástere persze behatárolt, de azért a prioritásokban van különbség.

    Orbán rájött hogy nyugodtan építgetheti a stadionjait és pofázhat hülyeségeket, ha a kölcsönöket következetesen – sőt néha előre – törleszti.

    A szocik arra jöttek rá, ha tövig benyalnak a nyugatnak, akkor azok elnézik, hogy mennyire dilettánsok mindenhez. Bár úgy tűnik, most inkább OV-t választották a dilettánsok helyett.

  36. 43, 44: A bojkott valóban nem sok mindent oldott volna meg, így viszont láthatóvá vált, hogy a „baloldalnak” legalább plusz egy millió embert meg kell mozdítania, ha legközelebb nyerni szeretne /ha még lesz választás/. Ehhez hiteles gazdasági és politikai program kell, hiteles emberekkel – vagy az, hogy OV nagyon /de tényleg nagyon/ szétkúrja a gazdaságot. A baloldal az előző feltételt nem fogja teljesíteni 4 év alatt, az tuti.
    Az Orbán-féle államosítás politikája viszont működhet – elvesszük, feléljük – egy darabig ez a szocializmusban is ment. Ehhez jönnek az EU-s pénzek, amivel látványelemeket lehet produkálni a’zemberek örömére… és a gazemberek hasznára…
    2018-ban a mi Viktorunk még biztos befutó lehet egy tovább „finomított” választási rendszerrel.

  37. 45:
    Ha előbb nem kergeti el a népharag. 🙁

  38. 46: Akik kergethetnék, már rég külföldön vannak…

  39. 44 :
    „43: Jogos. AKkor most a fidesznek kétharmada lenne, a Jobbiknak meg egyharmada… 🙂 ”

    Szerintem inkább világraszóló botrány lett volna. Jól látszott volna a diktatúra. Hogy 27 % akar diktálni a többi 73 %-nak .

  40. 49:

    És közben kezdik a Jobbikot tekinteni az igazi ellenfelüknek, ne véletlenül. Ha a váltópárt szerepét is elvesztik, akkor kerülnek csak igazán nagy bajba. A Fidesz meg megint csendben szemlélődhet.

  41. 50: Elég rosszul látják. A fidesz tolódik balra, és a felszabaduló helyre csúszik be a Jobbik. Az mszp-nek a fideszt kellene ‘visszanyomni’ jobbra.

    Különben arra leszek kíváncsi, hogy húsvét tiszteletére lesz-e ilyen szép köszöntője a „nemzsidók” számára is Mesterházy-nak.

  42. 50.
    Szerintem a az MSZP új ellenfele az LMP lesz.
    Pillanatok alatt átszipkázza a kiábrándult balos szavazókat a lejáratódott platformokról. Talán még a jobbikból is azokat, akik a baloldalról emigráltak oda.
    Ennek már lesz látszata az EP szavazáson is.

  43. 51:

    Szerintem nem ilyen egyszerű a képlet, egyre kuszábbak a pártok irányvonalai, egyre inkább lehet egy-egy pártnál jobb- és baloldali elemeket egyaránt találni. A Fidesz nagy területet foglal le és a baloldalról szerintem csak akkor lehet kitúrni, ha ő mag húzódik, ugyanis az eszköz most az ő kezükben van. A választók többsége valószínűleg észre sem vette, hogy mennyi eredetileg Jobbikos elképzelést valósítottak meg, amivel kifogták a Jobbik vitorlájából a szelet, szavazóik viszont nem ez alapján választottak, hanem teljesen elegük van a politikai elitből. Szerintem.

    Nem érti ez a baloldal, hogy mire vevő a nép.

  44. A Jobbik programjában rengeteg erősen baloldali elem van (szociális juttatások erősítése, stb.), és ezt ők komolyan is gondolják. Ha ők valóban szélsőjobboldaliak lennének akkor ezek a dolgok vállalhatatlanok lennének. Persze ők is tudják, hogy egy igazi jobbos programmal nem sok gyümölcs teremne nekik ebben a választási rendszerben. Ha lehet hinni egyes politikai elemzéseknek, akkor már most is nagyon sok baloldali szavazatot kaptak (akár volt mszp-seket!).

  45. Tisztázzuk:a jobboldali ha egyáltalán van ilyen királypárti aki nem az baloldali.Nyugat-európai szociális juttatásokat nézve mi erősen le vagyunk maradva,még a szoc-rendszer idején is le voltunk.De maradjunk a két nem létező rendszer elemzésében:Tehát mind a két állítólagos oldal céljai tökéletes ellenőrzés mindenki felett.Tehát ezért sincs jobb illetve bal oldal.A rendszer bárhol tört utat koncentrációs táborokkal érte be a csúcsát.

  46. 49!
    Na haggyá má oszt ne idegesícss.. 🙂
    51!
    Az MSZP egy lóf@sz banda ..
    Még hogy a fideszt visszanyomni.Még magát sem tudja hova tenni..
    Persze hogy lesz köszöntője számomra.Fizessek mert nekem van címszó..

  47. 54: A szélsőjobbos matricát a nemzetiségi politikájuk miatt kapták, pedig a jobb-, vagy baloldaliságot alapvetően gazdaságilag határozzuk meg. Ebben pedig a Jobbik valóban nem jobboldali, sőt a Munkáspárton kívül talán a legbalodalibbak.

    55: A jobboldaliak eredetileg a Nemzeti konventben az elnők jobb oldalán ültek, ezek voltak a monarchiát, nemesi előjogokat támogatók. Bal oldalán ültek az ezeket ellenzők és változásokat követelők, az alsóbb rétegek képviselői (ma munkásosztály). Tehát nem a jobboldaliakat inkább királyságpártinak lehetne nevezni királypárti helyett.
    Ma a jobboldaliak a társadalom rétegzettségét elfogadják és ezt akarják kiaknázni, míg a baloldaliak törekednek az egyenlőségre, a rétegek közötti különbségeket csökkenteni.

  48. Ezt meghallgattam és eldobtam az agyam azon, amit ebben a videóban Orbán mondott korábban és amit most tett, közvetlenül a választás előtt.
    Ez a görény-köcsög simán lehazaárulózta a későbbi önmagát ! És valóban hazaáruló ! El kell pusztítani ! Vagy ő döglik meg, vagy mi! Csak ez a két lehetőség van !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük