(1293) …. Nagy Magyarország Mennyország

Tibor bá’ online

 

~ab122Öt évesen tüdő és mellhártyagyulladással a Fehér Kereszt Gyermekkórházban feküdtem néhány hétig, ami a Tűzoltó utcában van, csak ma nem így nevezik. Egy hatalmas kórteremben körben voltak az ágyak. Este lázmérés után elimádkoztuk az Én istenem, jó istenem kezdetű imát (nem kérdezték meg, hogy milyen vallásúak vagyunk) majd ima után kórusban elkiabáltuk magunkat, hogy Csonka Magyarország nem ország, egész Magyarország Mennyország, nem nem soha. Majd magunkra húztuk a takarót, és elaludtunk.

Amikor kicsit nagyobb lettem, azt tanultam az iskolában, hogy Deák Ferenc, a haza bölcse szerint, amit elvesznek tőlünk, azt egyszer még visszaszerezhetjük, de amiről önként lemondunk azt soha. Rákosi önként lemondott a revízióról. A rendszerváltás óta pedig a politikusok el voltak foglalva a lopással, és azt hirdették, hogy a reálpolitika értelmében az elcsatolt területekről le kell mondanunk. Csakhogy az elcsatolásnak két, egymáshoz nem kapcsolódó indoka volt. Egy, az elcsatolt területeken számszerűen több nemzetiség él, mint magyar. Ami persze Székelyföldre nem volt érvényes, de el voltak szigetelve az Anyaországtól. Kettő, a Szovjetuniónak kell egy hídfőállás a Kárpátok másik oldalán, azaz katonapolitikai okokból kifolyólag kellett nekik Kárpátalja, aminek hovatartozását 89-ben megkérdőjelezhettük volna, de ugye a klientúra kistafírozása fontosabb volt. Most megérett az idő, hogy megkérdőjelezzük. Orbán Viktort fűvel-fával harcol, az ország hatalmasat teljesít, a „nemzeti” jelzőt kisajátította magának. Akkor nosza, mutassa meg, hogy tud harcolni Ukrajnával, ami a putyini barátkozás után nem is lehet olyan nagyon nehéz. A románok szeme minden esetre felragyogott, itt a kiváló alkalom, lehet még egy kis földet harácsolni, hiszen a románok mindenkit túlszaporodnak a határaikon kívül. Már majdnem mozgósítanak, és milyen szerencse, hogy Ukrajna nem EU tag, meg is lehet támadni.

Sajnos azonban Orbán legfeljebb a békemenetet tudja mozgósítani, akik a fényképek alapján, alig nevezhetők harcedzett katonáknak, legfeljebb kivénhedt seggnyalóknak, inaktív sportolóknak, bértollnok huszároknak, és megtévesztett öregasszonyoknak azonosíthatók. Most derül ki, hogy a Gripenek elképesztő pénzekért történő megvásárlása legfeljebb a szerződést aláíróknak volt jó üzlet, az országnak aligha, mert mire lehet használni őket? Határ konfliktusra aligha, oda gyalogság kell, de ilyennel nem rendelkezünk, mert lespóroltuk a honvédelmet, kellett a politikusok lopásaihoz a pénz. Csak pufoghatunk, miközben a románok hatalmas tömegeket képesek felsorakoztatni a határon. Amilyen balfácánok vagyunk egy Ukrán összeomlást követve Kárpátalja vagy román lesz, vagy szlovák, merthogy a ruszin majdnem úgy beszél, mint a szlovák, illetve értik egymást. Esetleg a fejünk felett meg fognak egyezni fifti-fifti alapon, miközben Orbán Viktor focimeccset fog nézni a felcsúti stadionban, és arról fog álmodni, hogy ő a legújabb Maradona.

________________________________________________________
________________________________________________________
_________________________________________________

26 gondolat erről: „(1293) …. Nagy Magyarország Mennyország

  1. „Csakhogy az elcsatolásnak két, egymáshoz nem kapcsolódó indoka volt. Egy, az elcsatolt területeken számszerűen több nemzetiség él, mint magyar. Ami persze Székelyföldre nem volt érvényes, de el voltak szigetelve az Anyaországtól. Kettő, a Szovjetuniónak kell egy hídfőállás a Kárpátok másik oldalán, azaz katonapolitikai okokból kifolyólag kellett nekik Kárpátalja,”

    Az elcsatolt területeken összességében lehet, hogy több mmás nemzetiségű él, mint magyar, de ha mondjuk járásonként vizsgáljuk a népességet, akkor Szlovákia irányába jóval nagyobb terület kellene, hogy hozzánk tartozzon, és a II. bécsi döntés szerinti magyar-román határ igazságosabb volt a mainál és a Trianoninál is., továbbá a délvidéken is délebben kellene lenni a határnak, ha akkor a nemzetiségeket vizsgálják.
    A széttördelésnek pedig leginkább stratégiai okai voltak, mert ezek a nemzetek egymás ellen fordulva semmi gondot nem okoznak gazdasági konkurencia tekintetében, míg osztrák-magyar irányítás alatt komoly erőt képviselt. Oszd meg és uralkodj!

    Most nem értem, hogy te háborút akarnál-e indítani a területekért, de a helyzet az, hogy erre ma már nem sok esélyünk van. Az egyik az, hogy nincs komoly haderőnk, ami mindenkori magyar kormányok érdeme. De az EU és a világ sem nézné tétlenül, hogy mi hadakozunk Európa szívében. ráadásul a nemzeti viszonyok is már túlzottan leromlottak, főleg az áttelepítéseknek köszönhetően.

    Én is nagyon igazságtalannak tartom az ország feldarabolását, hiszen amíg a Monarchián belül mi elleneztük legjobban a háborút (a többi nemzetiség képviselőivel is ellentétben), addig Magyarországot szabdalták szét a legjobban. Ráadásul a háború valódi okához vajmi kevés közünk volt, mert a németek és a Habsburgok sérelmezték gazdasági hátrányukat, és miattuk tört ki a háború, miattuk szívtuk meg.
    De mindettől függetlenül én úgy látom, hogy már nincs esélyünk az igazságos határvisszaállításra.

  2. 1:
    Szerintem félreértetten a poszt topikját. Ukrajna lehet, hogy szét esik. A románok már felkészültek a bevonulásra, mi még csak gondolni se tudunk rá, miközben állandóan piszok hazafias kormányunk van, pláne most.

    Máskülönben amiket írsz az megfelel a valósgnak.

  3. 2: Ha Kárpátalját megszerzik az oláh „barátaink”, akkor a maradék Magyarországnak is (idővel) annyi.
    És igen, kinézem a puhapöcs magyar vezetésből hogy nem tesznek semmit az ügy érdekében. Országon belül hazafiaskodnak, de egy keményebb nyilatkozatot sem mernek megfogalmazni a szomszéd népek irányába…

  4. Elsősorban az lesz, amit Putyin akar. Kell-e neki Kelet-Ukrajna és a Krím-félsziget? Kelleni bizonyára kellene, de bevállalja-e ezért a megszálló szerepét?
    Nem követem az ukrán eseményeket, de egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy a felfordulás lényegében nem csak Kijev-re korlátozódik-e és a média fújja fel /némileg tendenciózusan/ Európa innenső felén? Mert vajon mi történne, ha tüntetők elfoglalnák Brüsszelben az igazságügy minisztériumot? Jönnének a terrorelhárítók, aztán kivernék őket onnan… és EZT mindenki normálisnak tartaná.

    Ami a román hadsereget illeti, létszámában azt is leépítették, nem csak a mienket, nem hinném, hogy komolyabb támadó hadműveletre alkalmas lenne – a sima ‘megszállást’ meg a kozákok nemigen nyelnék le puskalövés nélkül.
    Románia még a moldávok bekebelezését sem merte megkockáztatni, Ukrajna egyértelműen túl nagy falat lenne neki.

    „a románok hatalmas tömegeket képesek felsorakoztatni a határon” – 1 milliós tömeget Orbán is tud felsorakoztatni a határon, a kérdés, lesz-e puska a kezükben /vagy a románokéban/.

    Kis történelmi adalék: a ruszinok a Magyarországhoz való tartozást szavazták meg annak idején, de valahogy a ruszinok önrendelkezési jogát senki sem vette figyelembe… nesze neked Wilson elnök.

  5. Nemigen lesz semmilyen felosztás, de az megdöbbentő, milyen könnyű káoszba dönteni semmiségekkel egy relatíve jól szervezett országot. A nép birka, hajlandó szimbolikus semmikért leöletni magát. Régi technikéja van a hülye apróságokkal való fanatizálásnak, minden titkosszolgálatnál taníthatják a módszertanát.

  6. Azért szerintem azt is nézzük, hogy (sajnos) mára a lakosság kb 10%-a mondja magyarnak magát a népszámláláson.
    A maradék 90% mit szólna egy megszálláshoz/területfoglaláshoz?
    A régi idők jelszavai a betelepítéseknek és az ukrán népesség növekedésének hatására azért jelentős átgondolásra szorulnak, mielőtt forró fejjel ordítanánk, hogy vissza mindent.
    Mondom ezt úgy, hogy én is örülnék, ha elszakadt magyarjaink lehetőséget kapnának.
    Szerintetek?

  7. 2: Én nem hiszem, hogy szétesik az ország a közeljövőben, de végül is valóban lehet bármi.
    Azt is leírtam én is, hogy valóban nem tudunk még csak gondolni sem a bevonulásra, de nem hiszem, hogy egy csak a mostani kormány sara lenne. Arról nem beszélve, hogy a demokrácia alapvető problémája a népszerűség-hajhászás, vagyis biztosan nem fog egy kormány hirtelen sokat költeni a hadiparra, vagy sorkatonaságot visszaállítani.

  8. Nem is kell hadsereg.Szokás szerint úgyis csúzlival küldenének tankok ellen.Na meg papírtalpú bakancsban.Nyilván egy vérprofi ,csúcstechnológiával felszerelt ütőképes hadsereg ha Ukrajnát nem is de megfingathatta volna a tótokat szlovákia megalakulásakor.Annyit futottak a drótosok a háború alatt hogy hitler mérgében feloszlatatta Tisóval az egy szem hadosztályukat.
    ,,Amiről önként lemondunk,, :Kárpátalját /Ruszinszkot/ a csehek önként átadták Sztálinnak.
    Van még Ukrajnának atomfegyvere?Gorbacsov alatt még volt csak nem tudom hogy átadták-e a függetlenség fejében a ruszkiknak.

  9. Tiborbá,
    Most azt hánytorgatod fel, hogy „piszok hazafias kormányunk van” és nincs felkészülve egy széteső Ukrajnára?
    A „piszok hazafias kormány” legalább rendberakta azt a szégyent, amit az előző kormány hagyott hátra a határon túli magyarok megitélését illetően. Én találkoztam idős székelyekkel, akik sírva vették át azt a darab papírt.
    Tudom, hogy Orbán nem a szíved csücske, de az nem az ő hibája, hogy nincs ütőképes hadserege az országnak.
    Azt hiszem, ez inkább az Internacionálét éneklő társaság sara.
    Egyébként amit Vasgerinc írt, az Romániára is igaz. Nem valószínű, hogy katonailag határokat lehetne rajzolgatni Európában. Erre az EU szétesését követően kerülhetne sor.
    Bár akkor is inkább a gazdasági kötődések számítanak majd.
    Látod Németország 2 világháborút is elveszített, de utána puskalövés nélkül bekebelezte Európát. Tehát van lehetőség fegyvertelen megoldásra is.
    Ami meg Ukrajnát illeti, az EU nem fog ezen összeveszni az oroszokkal… Németország nagyon függ az orosz energiától.
    Az ukránok meg képtelenek lennének világpiaci árat fizetni a gázért meg az olajért. Tehát világos, hogy az USA keveri a kakit, hogy az oroszokat szorongassa.

  10. Persze lehet, hogy csak 10% magyar, de hány százalék szsvazna egy határmódosítás mellett ?
    Nem sokat bezélnek róla, de például Erdélyben is a románok komoly része az autonómia mellett áll, mert tudják, hogy Bukarest rengeteg forrást von el onnan.

    A trianoni problémának van nem katonai megoldása is, de ahhoz valóban kellene egy hozzáértő elit.

  11. 10: a szerb-horvát-bosnyák háborúban és Koszovó elszakadásakor lehetett határokat rajzolni háborúval.
    Az erdélyi románok ügyében najvnak tűnik elképzelésed.

    7: Az a 10% nagyobbrészt a magyar határ közelében él, bár a Tisza mentén elég vékony csíkban nyúlik el a román határ mentén. De Beregszász környéke igazságos lenne, csak nem esélyes. A Kisantant nem túrhet el precedenst, egy visszaszerzési politikához pedig még brilliáns (külső nagy szövetségeseket felvonultató) diplomácia mellett is áldozatra képes belső magyar társadalom kellene, olyan meg nincs. Ami van, szétesőben van határon belül is. Csak nehogy tőlünk vegsenek el még ezt-azt…

  12. 10. OV szarik a székelyekre, illetve csak annyiban érdekesek, hogy most majd ők is szavazógépekként használhatók. Az más kérdés, hogy könnyes szemmel szopták be ezt a cumit. A kettős állampolgárság az újonnan betelepülők miatt volt fontos.

  13. 12.
    Jugó szétesését nem a belső feszültség váltotta ki, hanem Soros pénzelt befolyásos csoportokat, hogy lelassítsák az EU balkáni terjeszkedését és megbüntessék Milosevicset mert nem akart belépni a Nemzetközi elszámolási bankszövetségbe (BIS).
    A háborút mesterségesen eszkalálták, például azzal, hogy az ENSZ az utolsó pillanatig „garantálta” Jugó területi integritását, miközben az USA ezerrel szállította az Afganisztánban kiképzett mujahedineket Boszniába és adta nekik a papírokat.
    Aztán amikor telefonon a szerbek elfogadták a békeajánlatot, utólag az USA hozzábiggyesztette, a „B” függeléket, amely szerint a NATO megszállja Szerbiát, hogy kiprovokálják a háborút.

    Szóval az, hogy néhány kis nép óhaja egybeesett a nagyhatalmak terveivel, nem kell, hogy elvakítson bárkit.

  14. Románia wall street fennhatósága alatt áll..Már megint az USA kavarja itt a sz@rt?
    Az én kölkömet csak ne vigyék harcolni sehova..Menjenek a wall streeti bankárok,meg akikkel megegyezkedtek..Mit gondolnak ezek magukról?Ezeknek már mindent lehet?A nép meg még nem verte szét a fejüket?Nem egymást kellene gyepálni..

  15. 12: A szerb-horvát-bosnyák háborúban és Koszovó elszakadásakor is csak a korábbi államon belüli, új határvonalak voltak képlékenyek. Vagy te tudsz olyanról, hogy a volt Jugoszlávia bármely szomszédja elhódított volna területet?

  16. 11!
    „A trianoni problémának van nem katonai megoldása is, de ahhoz valóban kellene egy hozzáértő elit.”

    igen igen..
    10!
    Persze hogy az USA kavarja a a sz@rt..Egyebet se tudnak azok csak rakétákat telepíteni..Meg szétverni mindent meg mindenkit..

  17. Nagy-Magyarország. Jól hangzik bizony de a jelenlegi helyzetben semmi realitása nincs és még jó sokáig nem is lesz.
    Csupán azért nem mert szomszédaink egyenként jóval erösebbek katonailag, gyakorlatilag semmi perc alatt elfoglalnák az egész országot.
    Persze ezt lehetne ragozni de minek.
    Amikor a tiszteletes úr megkérdezte a harangozót, hogy miért nem harangozott az egyszerüen csak annyit mondott – azért mert nincs harang, ellopták.
    No, majd ha megkerül akkor lesz majd haragszó.

    Az persze gyalázat, hogy az Antal kormány elsö ténykedése, hogy „Alapszerzödést” kezdett el kötögetni amiben önént lemondanak az elcsatolt, elrabolt országrészekröl.
    A többiek gyalázatos dolgairól nem is beszélve.

  18. Nem követem igazán az eseményeket, de zavaros a helyzet a régóta orosz befolyási övezet státuszú Ukrajnában.
    Mi van ha Orbán a paksi szerződés záradékában visszavásárolta Kárpátalját?

  19. 19: „Mi van ha Orbán a paksi szerződés záradékában visszavásárolta Kárpátalját?” Remélem, hogy tokkal, de a ‘vonósok’ nélkül… 😀

  20. ami az erdélyi románok autonómia melleti elkötelezettségét illeti az felejtős. a románok sehol sem vannak a hadsereggel max. a nagy szavakkal. egy sikeres háborúhoz elsősorban fiatalok szükségesek és pozitív demográfiai jövő.
    ez ma sem Magyarországon sem Romániában NINCS.

  21. 21 & 22:
    Ceausescu-ig szaporodtak, mint a nyulak. tehát 25 felettiekből van bőven.

  22. 23: ez igaz. azonban azota nagyon sokan mentek ki. egyes becslesek szerint 4-5 millio ember is eltunt az orszagbol 89 ota. Ne mondd azt, hogy a spanyol vendegmunkas visszajon ukrajnaba haboruzni. Ugyanakkor Romaniának a fertilitasi rátája még a Magyarországénál is kissebb. Egyes becslések szerint Magyarországnak 2050 körül olyan 8 millió körül alakul a lakossága Romániának optimista forgatókönyv esetén 15-16 pesszimista forgatókönyv esetén 12-13 millió körül.
    Véleményem szerint könnyen meglehet a 10 millió is.

  23. Ukrajnából, a legrosszabb forgatókönyv szerint 170 000 menekültet fog az ország befogadni.
    Tehát van valami felkészülés. Nyilván nem katonai.
    Ami azt illeti, ha Ukrajna szétesik, akkor népszavazásra lehet vinni a dolgot. Ha már választani kell, szerintem leginkább Magyarországhoz tartoznának.
    És az sem valószínű, hogy az EU elnézné, hogy akár a románik, akár a szlovákok hadsereggel felvonulva „befolyásolják” a szavazást…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük