(2835) Vigyázz, ha jön a nő!

Tibor bá’ szatirikus online

 

Normál körülmények között a Nő az óvodában döbben rá, körülbelül 4 éves korában, hogy nőnek született, akkor, amikor az Ádám nevű csoporttársa el akarja venni tőle a labdát, és mert ezt képtelen megakadályozni, sírásra fakad. Az óvó néni pedig nem veszi el Ádámtól a labdát, nem-nem, hanem Éva kezébe nyom egy babát és kedvesen megsimogatja a fejét. Éva ekkor döbben rá, hogy ez a világ a férfiak világa, és ha talpon akar maradni, akkor kell fogni magának egy Ádámot, aki megvédi egy másik Ádámtól és akkor addig játszik a labdájával, ameddig csak akar.

Na, igen, de hogyan fogjon magának egy Ádámot? Erre a kérdésre csak tapasztalati úton lehet rájönni. Éva tehát próbálkozik, és hamarosan kiderül, ha állandóan egyazon Ádám nyakán csüng, akkor előbb vagy utóbb barátok lesznek, mert Ádám védekező mechanizmusa korlátolt. Ha egy Éva elég szívósan rátapad egy Ádámra, az a végén megadja magát, belenyugszik a sorsába. Persze a folyamatot fel lehet gyorsítani egy kis csokoládé megosztással vagy más apróbb juttatással (később hatékonyabbakkal), amit Ádám szívesen bezsebel, mert közben rádöbben arra, milyen jól érzi magát, amikor Éváját megvédelmezheti, másról tevékenységről már nem is beszélve. Ráadásul Éva gyorsan fejlődő nyelvi készségének birtokában, konfliktus helyzetben azonnal Ádámjának segítségére siet verbális erejének maradéktalan bevetésével.

Aztán telnek az évek és a serdülőkor beköszöntével Éva azon veszi magát észre, hogy cicijei még alig érik el egy pingponglabda nagyságát, de a villamoson 20 és 80 között egyetlen férfi se tudja levenni a szemét róluk. Nagyokat röhög magában, amikor rájön, hogy bár szíve csücskében minden Ádám pedofil, irgalmatlan lelkesedéssel üldözik a többi pedofilt. Éva tehát rádöbben, gyengébb nem ide, gyengébb nem oda, lehet ez a férfiak társadalma, de van neki egy bikaerős szövetségese, ami nem más, mint a férfiak vérben található tesztoszteron, az a hormon, ami a férfiak heréjében termelődik, kizárólag abból a célból, hogy megpecsételje a sorsukat.

Évának most már csak arra kell rájönni, mi a fenének bámulják serdülő melleit a férfiak? A tapasztalat hamar megadja a választ. Az Ádámok legfőbb vágya (amilyen balgák) nem egy fényes karrier megteremtése, nem a maradéktalan önmegvalósítás, nem a legdrágább kozmetikumok beszerzése, nem rengeteg pénz elköltése, még csak nem is egy Ferrari birtoklása, nem, nem. Az Ádámok legfőbb vágya Éva mellének megkaparintása, ami csak az első lépés végső céljuk eléréséhez, hogy hímvesszőjükét, ha törik, ha szakad, bejuttassa Éva lábai közé, lehetőleg minél mélyebbre és minél gyakrabban, kizárólag abból a célból, hogy képtelenek legyenek a józan gondolkodásra.

Éva először nem érti, hogy lehetnek az Ádámok ilyen gyengeelméjűek, de nem tépelődik rajta sokáig, hanem arra gondol, ha a pénzt, amit ő maga nem tud megteremteni, csak elkölteni, Ádám megteremtheti a részére, cserébe pedig biztosít lehetőséget arra, hogy megszabaduljon felesleges ondó töltetétől, miközben gondosan titkolja, hogy tulajdonképpen ez neki is jó, sőt sokkal jobb, csak ezt nem verik nagydobra.

Amikor Éva találkozik Ádámmal az első pillanattól kezdve a Napnál is világosabban kiderül, hogy Ádám mit akar, már csak azért is, mert egyáltalán nem rejti véka alá. Éva tehát hazai terepen érezheti magát, a meccs még el se kezdődött, de ő máris nyerésre áll.

Ezzel szemben Ádámnak fogalma sincs arról, mit akar Éva. Illetve vannak olyan homályos elképzelései, hogy kábé azt akarhatja, amit ő. Ez azonban egy iszonyatosan nagy tévedés.

Na, erre találták ki az angolok azt a mondást, hogy a férfi számára a szex ára a házasság, a nő számára a házasság ára a szex. Bizony-bizony! De ennek azért vannak apró árnyalatai, de egy egészen biztos, a vesztes minden esetben Ádám lesz.

Évának ugyanis esze ágában sincs elárulni igazi célját, sőt mindent megtesz, hogy Ádám rá ne jöjjön. A trükk nagyon egyszerű és hatásos. Éva első tevékenysége, hogy kipuhatolja, mi az, amit Ádám szeretne és attól a pillanattól kezdve ez lesz Éva hangosan és meggyőzően deklarált célja is. Ha Ádám 6 gyereket akar, akkor Éva minden vágya a nagycsalád lesz. Ha Ádám hallani se akar gyerekekről, akkor Éva a gyereket elviselhetetlen nyűgnek fogja tartani. Ha Ádám kertes házban szeretne lakni, akkor Éva imádni fogja a saját virágokkal való pepecselést. Ha Ádám nem akarja feladni a modern, belvárosi lakását, akkor Éva irtózni fog a bogaraktól, amiktől semmi se véd, ha házad egy kert kellős közepén helyezkedik el. Ha Ádám fogához veri a garast, akkor Éva cikizni fogja a fogyasztói társadalom nevetséges költekezéseit. Ha Ádám világot akar látni, akkor Éva élni-halni fog az utazásért. És a sor folytathatnám hat oldalon keresztül.

Mindezek között Éve arra gondol, nekem te papolhatsz, amit akarsz, itt az lesz majd, amit én akarok, amint beteszem a házassági anyakönyvi kivonatot a fiókomba.

De nézzük, hogyan néz ez ki a gyakorlatban! Munkahelyén Ádám ül az íróasztala előtt és épp egy programozási problémán töri a fejét, amikor kolléganője, Éva megáll előtte és a ruter után érdeklődik, mert megszakadt az Internet kapcsolata. Ádám (genetikailag beprogramozott lelki kényszertől hajtva) készségesen segít, amit Éva egy kurta köszönömmel nyugtáz, és megy a dolgára. Ádám természetesen nem veszi észre, hogy Éva kivetette rá a hálóját. Erre még akkor se döbben rá, amikor két napon belül már a harmadszor hozza őket össze a „sors”, pedig az iroda összes női alkalmazottja akkorra már tudja, hogy Ádám sorsa meg van pecsételve.

Hogy-hogy nem, ebédszünetben Ádám rádöbben, hogy milyen csinos ez az Éva és azon kezd el filózni, vajon eljönne-e vele egy pub-ba. Szóval Ádám tépelődik, magyarul tököl, de ekkor a folyóson összetalálkozva Éva kedvesen rámosolyog, aminek hatására Ádám szájában összefut a tesztoszteron és rászakad az altesti vérbőség, de ajánlatával nem mer előállni. Közben Éva dörzsöli a kezeit, mert most már a Napnál is világosabb, hogy Ádám éppen annyira mulya, amennyire ez számára kedvező, de még prezentálható a megfelelő társaságban.

Ami engem illet, én pontosan tudom, hogy ezt a kis figyelmeztetést egyetlen Ádám se fogja komolyan venni, mert abban a tévhitben él, hogy ez rá nem vonatkozik. Az Évák pedig elátkoznak, de különösebb riadalom nem lép fel közöttük, mert pontosan tudják, hogy a Pina nagyhatalom, amin egy vén kecske nem tud változtatni. Ennek ellenére ezt a kis videót nézzétek meg.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

 

 

5 gondolat erről: „(2835) Vigyázz, ha jön a nő!

  1. 😀
    Tökéletes és frappáns összefoglaló.

  2. Nekem, mint nem normálisnak ugyan mit számít a véleményem?
    Csak magamnak írom emlékeztetőül:
    Tibor bá, ez a legjobb írásod – légy rá büszke!

    Csorbatibi – életértő..

  3. Tibor bá’!
    Van már vagy 10.00 mire tök álmosan rendbe rakom magam,
    meg a szamárfészkemet, leülök a masina mellé kapcs-ford
    és már olvasom is, hogy mire kell nekünk vigyázni. És már
    újra el is alszom. (Könnyen ment, hiszen egész éjszakát
    végigkuvíkkoltam.) Ráadásul még álmodom is ! Álmomban
    látok egy („korrektort, / titkárnőt, / háziasszonyt, / feleséget,)
    aki per pillanat, ki tudja most milyen minőségben őrzi Tibor bá’
    családi tűzhelyének melegét és mosolyogva lektorálja a fenti
    szöveget. Magában még morfondírozik is, = hát az én vén kujonom
    nem rájött a nagy titokra ? Ezek szerin jól választottam, mert
    mégis csak okos az én emberem !!! Kiskutyám böködésére
    ébredek. „Ne szórakozz öreg, pisilnem kell nyisd ki az ajtót !”
    Kinyitom, visszaülök és eltűnődöm. Vigyázni ? Most ? Mire ?
    Kétszer nem vigyáztam ! „Be is kötötték a fejem” !!! Persze ezt
    nem panaszként mondtam, / írtam. Tibor bá’ nagy SORRY !

  4. 2 – Statikus:
    Minden vélemény fontos, a tied is, mert mind egy-egy ember gondolkodására világit rá. Így tudunk tanulni egymástól.

    3 – Barna Mihály:
    Én is nős vagyok, ragyogó feleségem van, nem tudnék meglenni nélküli, szerencsésnek érzem magam, de ez egy betűt se von le a posztomból.

  5. 4. Tibor bá’.
    Szószerint egyetértek a gondolatmeneteddel, csak éltem a
    magaslabda lehetőségével, (korábban válaszoltad valakinek,)
    = „… Ő lektorálta a könyvet”… és eljátszottam a gondolattal.
    Belém szorult valami a galacsinhajtó bogárból, talán több is
    a kelleténél. No meg ki kellett mondanom végre valahol, hogy
    tudatosuljon a sok „erősebb nemű” kis kaniban, nem Ők
    választanak hanem a „gyengébbik nem.” Az „erősebb nem”
    nem erősebb, csak erőszakosabb !!! Az egy rossz fogalmazás
    eredménye, hogy milyen „minőségben őrzi ” stb, helyesen
    azt kellett volna, milyen „titulusban őrzi” de hát mint sokan
    én is csak utólag vagyok (ha egyáltalán ?) „okos.”
    Megj: Feleségem halála óta én is elesett vagyok !!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük