(1279) Élete legmeredekebb házi feladatát kapta meg Orbán

Tibor bá’ online

 

~ab108A dolog sokáig úgy állt, hogy Orbán ellenzékmegosztó stratégiája sikeres lesz. Sikeres, mert ismerve az emberi természetet a hatalom előszobájában az önzés feladása gigantikus kihívás. Ez alkalommal azonban győzött a józan ész. A tömegek „súgását” (összefogás-összefogás) meghallották a demokratikus ellenzék vezetői, ahogy ők nevezik magukat. A sikeres négyes megállapodás ma esti bemutatkozása ragyogóan sikerült. Az ellenzéki politikusok megtanulták a kereskedelmi tévé műsoraiból, hogy a legokosabb politika hülyére dicsérni a konkurenciát, akit különben egy pohár vízben meg tudnának ölni.

Ismerve az ország hangulatát, no meg azt, hogy Orbán sorban húzta le a különböző csoportokat, a zászló most az összefogott ellenzéknek áll, amennyiben a választások tisztességesek lesznek, nem lesz valami új szabály hirtelen megszavazva a kétharmad által. És erre ma este Orbán is rádöbbent. Most a kérdés az, hogy mit tud kitalálni a rendelkezésre álló 2 hónap alatt. Van erre valakinek tippje?

_______________________________________________________
_______________________________________________________
________________________________________________

221 gondolat erről: „(1279) Élete legmeredekebb házi feladatát kapta meg Orbán

  1. Nem kell semmit kitalálnia. Ilyen figurák ellenében, mint ennek a kutyaütő összefogásnak a tagjai, karba tett kézzel várhatja a győzelmét. Az emberek inkább el sem mennek szavazni, a fanatikus hívek viszont ott lesznek, ha törik, ha szakad. Az a szép ebben az egészben, hogy most már akármit csinálhat, mindenképpen nyer. Négy év múlva nem is kell már választani, csak szavazni, kötelező jelleggel az állampártra és a pártállam elnökére. Esetleg ha tavasszal nagy hidegek lesznek, akkor a Duna jegén teheti a fejére a koronát.

  2. 1:
    lehet, hogy nem kell semmi csinálni (a te felfogásod szerint), de majd figyeld meg, mit fog tenni Orbán, aki egyáltalán nem ért veled egyet.

  3. Attól, hogy összeálltak nem lesz annyival több szavazat. Mindegyik félnél sok lesz a csalódott szavazó aki nem fog elmenni szavazni, mert utálja valamelyiket. Csak azok fognak szavazni, akik nagyon utálják a jelen rendszert.

  4. 3:
    Ez nem így működik. Ha nekem X az emberem, benne bízok, akkor ha ő összeáll Y-nal és Z-vel, én nem finnyáskodom, mert nem értek a dolgokhoz, de ha X-nek megfelel a közös platform, akkor nekem is. Ismétlem, ha bízok X-ben. Amikor Churchill szövetkezett Sztálinnal, a vezetőjében megbízó angoloknak egy jaj szava se volt.

  5. A Jobbik nincs benn az összefogásban.Tokos agyú mszp-sek be sem vennék,akkor sem ha kiderülne hogy nyáron Orbánc már lágereket fog építeni politikai ellenfeleinek.
    Hatásosabb antiszemitizmust kajabálni.
    Levitézlett neveket látok :Fodor Gábor.Életében nem dolgozott egy percet sem.
    Kuncze Gábor .,,Egy nagy darab húsáru,,-Németh Sándor szerint,aki szintén kalóriadús táplálkozást folytathat,hívei a hit gyülekezetesek jóvoltából.
    Gyurcsány.. 3%-os népszerűségével több szavazatot visz mint hoz.
    Sokkal egyszerűbb Káslerra szavazni aki ugye megígérte hogy népi felhatalmazással majd kinyiffantja Az orbáni vezérkart 🙂

  6. 3.
    Sőt…
    Gyurcsány bevonása valószínű inkább eltántorítja az ingadozók nagy részét.
    Az is tény hogy a baloldal azért forgácsolódott szét, mert nincs koherens baloldali ideológia, ami összetartaná. A multibarát, bankbarát globalista „européer” hozzáállás a valóban baloldali értékeket kereső rétegnek nem túl vonzó.
    Végülis, ne felejtsük el, hogy, a Jobbik szvaival élve, összeállt a vesztes csapat, amelyik 2/3-os többséget hozott Orbánnak.

    Persze a Fideszben még elevenen él a 2002-es vereség, mert túl korán dőltek hátra.
    Most ezerrel biztatják a népet, hogy menjenek el szavazni, mert ha nem „akkor visszajön Gyurcsány, az IMF, elveszik a rezsicsökkentést és a családtámogatást”.
    Ráadásul be lett szervezve március 15-re egy újabb békemenet.

    Szóval a baloldalnak kemény hegymenet lesz, hacsak nincs a kabátújjban valami szokatlan trükk…

    Ráadásul, Orbán leváltásán kívül nincs kommunikálható programjuk sem.

  7. 4.
    „Ez nem így működik. Ha nekem X az emberem, benne bízok, akkor ha ő összeáll Y-nal és Z-vel, én nem finnyáskodom…”

    Majd meglátjuk.
    De azért már morzsolódnak lefelé akik nem bírják egyik vagy másik vezetőt.
    És azt is meg kell érteni, hogy a politikusok a príma fizetésükért harcolnak elsősorban és csak másodsorban politikai elvek mellett. EZ AZ ÖSSZEFOGÁS valódi alapja.
    A szavazók számára nincs ilyen elvek feletti mézes madzag, ők szimpátia alapján fognak szavazni.

    Amikor szétforgácsolódott a baloldal, pontosan azért nőtt meg az összesített szavazótábor, mert nem kellett közösködni egyes leszerepelt vezetőkkel. Az „összefogás” ezt az előnyt viszont be fogja áldozni azért, hogy legalább minnél többen benn legyenek a parlamentben.

  8. Ugyanabba a kátyúba mégegyszer ? Bármelyik járatlan út jobb ennél az agyonszartnál 🙂

  9. Tibor bá’,
    Jut eszembe… nemrég valakinek azt válaszoltad, hogy te a Jobbikra fogsz szavazni.
    Hát azt hiszem, hogy sokan lesznek így.
    Akinem nem jött be Orbán, de nincs gyomra az összeboruláshoz, azok mind így foignak gondolkodni. Tehát a választások meglepetése valószínű a Jobbik lesz akár 30%-al.

    Tehát Orbánnak jobbra is oda kell figyelnie.

    Most találtam:
    „Az új választási szabályokat elemezve maguk Bajnaiék számolták ki, hogy az ellenzéknek még a kétharmados kormánypárti többség megakadályozásához is legalább 25 egyéni mandátumot kéne szereznie a 106-ból. Miközben csak 22 egyéni választókerület tekinthető „határozottan baloldali” kötődésűnek.”

    Szóval a kérdés itt inkább a 2/3 vagy az 1/2 között fog eldőlni.

  10. Lehettem volna!

    Azon elemzők közé tartozol, aki összekeveri a valóságot a vágyaival. ma reggel a TV2 Mokka közvélemény kutatása szerint az emberek 96 százaléka úgy gondolja, hogy az összefogás előnyös a baloldalra nézve.
    Ez a vélemény: „Príma fizetésükért harcolnak” megalapozatlan. Gyurcsány és Orbán jövedelme 100 milliós nagyságrendű. Bajnai se szorul rá.

  11. ‘ a zászló most az összefogott ellenzéknek áll, amennyiben a választások tisztességesek lesznek ‘

    Ez vicc ugy-e? Te sem gondoltad komolyan. Ugy-e?

    Összefogott ellenzék. :))))))))))))

    P.S. Azért odabiggyesztetted a végére, hogy ‘amennyiben a választások tisztességesek lesznek ‘. Legyen majd egy alibid. 🙂

  12. A választópolgárokat „megszólítani” képes, tettek és ígéretek kellenek a választási győzelemhez.

    Az sem baj, ha ezek demagógok, hazugok ,álságosak, populisták.

    Orbánék rezsicsökkentése nekem majdnem kettőszázezret hoz évente.

    Nekimentek a vérszívó bankoknak ez is tetszik.

    A diktatúraépítésük nagyon nem tetszik, de nem vág a húsomba.

    A gyermekvállalási hajlandóságot támogatják, ez fontos, ez is tetszik.

    A Nyugdíjas BKV bérletem ára félezerrel olcsóbb, apróság, de konkrétum, ami megint közvetlenül érint.

    A trafikmutyit lesz@rom, mert nem dohányzom.

    Bevezették a mindennap kötelező testnevelésórákat általános és középiskolákban, nagy gond a kivitelezése teremhiány miatt, mégis egy lépés a helyes irányba.

    Az igazságügyben folytatott mesterkedéseik nagyon nagyon ellenük hangolnak, ez aktivizálja az erős ellenérzéseimet.

    AZ IMF téma hosszan vitatható, mégis egyértelműen pozitív a végkicsengése a nép tudatában.

    A „kommunistákat” baromira beszántották az „elmútnyócév”-be.

    A baloldal még semmit nem mondott, ami a leghalványabban is ígéretes program lenne.

    A folyamatos antiszemitázásuk halálosan unalmas.

    Az arcaik egytől egyig karakterhalottak.

    Senki nem lopta magát igazán a szívembe, csibészek elvtelen gazemberek konjunktúralovagok, egytől egyig, jobb és baloldalon egyaránt.

    A jobbik szövegeléseinek rasszista áthallásai számomra abszolút elfogadhatatlanok.

  13. 10.
    Itt nem az én vágyaimról van szó:

    „Szigetvári Viktor és Vető Balázs, Bajnai Gordon Haza és Haladás Közpolitikai Alapítványának választási szakértői 94 oldalas tanulmányban elemezték, milyen alkalmazkodási kényszereket teremtett az új választási rendszer a baloldali ellenzék számára. Magyarán, útmutatót készítettek ahhoz, hogyan kell legyőzni 2014-ben a Fideszt.”

    Ezt idéztem.

    Nyilván, most százával készülnek közvéleménykutatások, szakértések, mindenki válogathat belőlük kedvére.

    De az tagadhatalan, hogy az elmúlt 4 évben a baloldal a belső torzsalkodásán kívül semmi lelkesítőt nem kommunikált, és most ehhez a nyögveszarós összefogáshoz túl nagy reményeket ők sem fűznek. Ők most igyekeznek maximum számban bekerülni a parlamentbe és 2018-ra készülni.
    De hogy ez az összefogás a választások után meddig fog tartani, az nem túl kétséges…

    Szembe kellene nézni azzal a kellemetlen ténnyel, hogy Orbánt csak egy VALÓDI baloldali értékekkel bíró baloldal fogja tudni megbuktatni, és nem a külföldi nagytőke helytartói…
    Ebből a szempontból az elmúlt 4 év brutálisan el lett vesztegetve.

  14. 13:
    A világ összes politikusa eb, de nélkülözhetetlenek.

    8:
    Ez ellenkezik a népi bölcsességgel. Járt utat járatlanért el ne hagyj!

    11:
    Így látatlanban megmondom, hogy egy jellemtelen pasi vagy, a legundorítóbb fajtából, amit gátlástalanul átvonatkoztatsz másokra.

  15. 14: Orbánt egyvalaki tudná megbuktatni. A globalista háttérhatalom egy még gátlástalanabb embere, aki meggyőzően el tudná hitetni gazdáival, hogy ha őt teszik meg helytartónak, még jobban kiszolgálja őket, mint OV. Nem látok a pályán ilyen játékost és annyira nem is hiányzik…

  16. Kiindulási alapnak itt vannak az októberi számok, hamarosan jönnek az újak majd lehet hasonlítgatni: http://kozvelemenykutatok.hu/a-partverseny-allasa-az-oktoberi-adatok-tukreben/
    Én is azt mondom, hogy az összefogás kevesebb szavazatot fog hozni mint hozott volna nekik külön-külön, viszont a küszöb miatt többen markolhatnak majd fel pénzeket ez azért nagy hajtóerő. No meg jobban is néz ki majd az összesen 20-30-40% mintha külön kapnának 3-5-10-15%-okat.

    10 Tiborbá: Igaz hogy tv2-t leginkább baloldaliak néznek de az ilyen mokka meg hasonló „szavazásokat” kézzel manipulálják, egyáltalán nem reprezentativ. Néha 1 perc alatt fordul 180 fokot az állás, ami nagyon valószínűtlen lenne hiteles sms szavazgatással 🙂

  17. 17:
    A közvélemény kutatásnak semmi értelme egy olyan országban, ahol a diktatórikus hatalomtól mindenki fél, és ahol az egzisztencia elvesztés egy valós feltételezés. A megkérdezettek nagy százaléka vagy hazudik, vagy elhárítja a kérdést.
    Ez alól a TV2 felmérés azért kivétel, mert nem a szavazót keresik meg, hanem a szavazó magától (nyom nélkül) szavaz.

    18:
    Sokkal valószínűbb, hogy a románok fogják karóba húzni Brassó környékén, amiért jobban érdekli a magyar belpolitika a románénál. 😀

  18. 18: Épp azt mondom, hogy nem a szavazók nyomjk a mokkában az eredményt. Persze sokan szavaznak de az eredmény nem csak a szavazatokból áll össze hanem egyszerű manipuláció.

    Ezzel ellentétben a korábbi közvéleménykutatások is rendre hozták a választási eredményeket kis hibával. Itt vannak a választási eredmények összeszedve, a közvéleménykutatásokra meg rákeresve lehet hasonlítgatni, jól közelítik az eredményt: http://hu.wikipedia.org/wiki/Jelenkori_magyarorsz%C3%A1gi_orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1sok

  19. 19.
    De a TV2 nézőtábora eleve baloldali… ez torzítja az eredményt.

    Egyébként nyom nélkül sehol nem lehet szavazni…
    Az IP címet könnyű levadászni… és aki fél, az tudja ezt is.

    Az igazat megvallva, amilyen sok „bátor” megjegyzést láttam már a kormány meg Orbán személye ellen, én nem tapasztalom a rettegés komoly bizonyítékát.
    Azt hiszem, talán Heller sütötte el ezt a rettegősdit Brüsszelben, azóta lelkesen viszhangozza a baloldal, de bizonyíték nincs rá, viszont választási taktikának kiváló.

  20. 16. Arma

    Igazad lehet…
    A háttérhatalom valószínűleg rég levette a kezét a baloldalról, azért szaladgálnak mint a fejetlen csirkék.
    Sokkal hatékonyabb lesz Orbánt „megszelídíteni” mint a semmiből felépíteni egy kormánybuktató baloldalt.

    Szerintem el is kezdődött a „barátkozás”. A külföldi megitélések egyre jobbak, sőt egy-egy elismerés is becsúszik.
    Amikor kiderül, hogy az EU és a globalizmus nem is olyan rémisztő mumus ( sok sok vállveregetés, látszat pénzosztás után ).
    Ezután már valóban lesz egy baloldali értékekkel bíró baloldal, ami ráadásul antiglobalista oldalról fogja megbuktatni Orbánt… És kezdődik a hinta-palinta előlről.

  21. Gyurcsány, Kuncze, Bajnai, Fodor… A legtöbbet akkor tehették volna a ‘baloldalnak’, ha örökre eltűnnek a politikából.

    Ha lenne az mszp /egye kutya, Mesterházyval, de a ‘vének’ nélkül/ egyedül a baloldalon, talán lenne némi esélyük.
    Én egyáltalán nem gondolom, hogy ez az ‘összefogás’ – ami arról szól, hogy a pártfőnökök biztos parlamenti befutók legyenek – képes lenne Orbánt megszorongatni.
    A tippem, hogy alacsony részvételi arány lesz, ami a fidesz és a jobbik malmára hajtja a vizet. A propaganda meg a rezsicsökkentés megtette a magáét, nincs erős kormányváltó hangulat – és még nem tudjuk, hogy mit is tartalmaz Orbán ‘orosz’ kártyája. Ha tudott hitelt szerezni, akkor ebben a két hónapban még bőven futja ígéretekre is.

  22. 21:
    Az első Orbán kormány negyedik évében a közvélemény kutatások hatalmas Orbán győzelmet jósoltak. Orbán hátra is ült a karosszékben, aztán bukott egy nagyot. Ott ugyanez volt az ábra, az emberek féltek.

  23. 25: A bankok kontójára…

    A ‘gondolkodó’ szavazók párt nélkül maradtak, és nem szavaznak. A fanatikusok meg úgy szavaznak, ahogy eddig.
    Így továbbra is Orbánnak áll a zászló, a kérdés, hogy meg lesz-e a 2/3-a. /Szerintem nem, csak nem a baloldal, hanem a jobbik miatt…/

    26: A különbség, hogy közben az mszp, illetve általában a baloldal politikailag annihilálta magát – főleg az szdsz és Gyurcsány hathatós segítségével.
    Annak idején az ingadozók odahúzták nekik az x-et, ezt most nem fogják megtenni.

  24. 26. Erre én is emlékszem. Az egészségügynek is, meg a nyugdíjasoknak is jól jött a kis csalafinta kiegészítés, na még szép emlékeik voltak még a szoci időkről. 🙂

  25. 26:
    Talán érdemes még mellétenni, hogy Orbán akkor annyira nyeregben érezte magát, és olyan arcpirítóan nyilvánvaló módon lopott mindent (a korábbiak legalább a látszatra jobban ügyeltek), hogy rengetegen dafke érzésből szavaztak ellene. Én a legkülönbözőbb társadalmi rétegeben hallottam azt, hogy „akkor már inkább a komcsik, csakhogy ezek a köcsögök jól megszívják”.

    Emlékeim szerint egyébként az akkori fidesz hozta be először azt a fajta antikampányt is, hogy nem azzal foglalkoztak, az emberek miért szavazzanak rájuk, hanem hogy miért_ne_szavazzanak a szocikra.

  26. 26 Tiborbá : A 2002-esben tényleg a fidesz vezetett ,de a szavazói dőltek hátra és nem mentek el szavazni ezért volt a bukta. Érdemesi tt megnézni a 4-5-6 ábrákban a második oszlopot, látszik hogy az otthon maradók nagy része viktorra adta volna a voksot: http://www.gallup.hu/Gallup/release/ppref020408.htm
    Szerintem nem a félelem hanem a kényelem döntött 2002-ben, de ott 1% volt a különbség nem 15% mint most.

  27. 29: Akkor még messze nem loptak Orbánék úgy, mint most és a negatív kampányt a szocik hozták be Ron Werberrel, a világban meg ősidők óta létezik.

  28. 31: „Akkor még messze nem loptak Orbánék úgy, mint most”

    Ebben egyetértek veled, és nem is értem, hol maradnak a „LOP-STOP” táblák, vagy legalább valami ezzel kapcsolatos közbeszéd tematizálási kísérlet. Olyan töketlen a teljes ellenzék, hogy már csak emiatt se érdemli meg egyik párt se, hogy rájuk szavazzak, de mint tudjuk „A rossz győzelméhez nem kell más, csak az, hogy a jók ne tegyenek semmit.” /Burke/ így ha egyikre se szavazok, azzal csak Viktor jár jól. Persze kérdés, hogy ha ezek a „jók” akkor se tesznek semmit, ha rájuk szavaztam (lásd jelen helyzet) akkor van-e értelme az egésznek… (Sőt, már az is kérdés, hogy ezek a „jók”?)
    🙂

  29. 31. Arma: A kampány negativitása és mélyítése a fidesz számlájára írandó. Már 1998 óta nem csak az ellenfelét, hanem az ellenfélre szavazókat mocskolta, azzal magyarázva, hogy egy párt legalább a rá szavazókkal, de a választók összességével szereti azonosítani. És így lyukadunk ki a 2002-es totális országszétszakításhoz (Kossuth téri 2 millióan vagyunk), ami végülis a 2006-os utcai zavargásokban csúcsosodott ki. De lesz még ennél csúcsosabb csúcs is. Gyönyörűen eszi a plebs a tálcán kínált nokedliket. (Persze ez a szemlélet nem esik egybe a tieddel, amiben Gyurcsány és Vona is azért van, hogy Orbán erősebb lehessen.)

  30. Talán amit elő tud húzi a kalapból az a feltétel nélküli alapjövedelem kérdése volna. Azzal tuti nyert ügye volna.
    Jah, hogy ez most került épp napvilágra, hogy ez kellene ide és hogy meg is lehetne csinálni?! Micsoda véletlenek vannak!!!

  31. 34: +1

    Nem hiába volt az első FIDESZ reakció eléggé negatív a témáról..

  32. Egyébként nem vagyok biztos abban, hogy ez a mostani Paksi bővítési húzás, kontrasztba állítva a nem is olyan régi Orbán idézetekkel a témáról, nem fog-e a FIDESZ szavazatvesztéshez vezetni.

    Merjünk nagyot álmodni, ja…

    A sajtó már pedzegeti azokat a felvetéseket, amit én is leírtam a Putyin poszt alatt, az ellenzék is mintha megmozdult volna.

  33. Ha Orbán minden lelkiismeret furdalás nélkül belenyúl az úrnába, akkor teljes nyugalommal várja a szavazást és azzal köt és olyan szerződést, amilyet csak akar.

  34. 33: Az ellenfál szavazóinak szemkilövését Gyurcsány találta ki. Eddig a legdurvább kampányelem…

  35. „Sorozatban napolta el mostanában az illetékes fővárosi bizottság az ételosztást tervezők közterület-használati kérelmeit azzal a megjegyzéssel, hogy az ételosztásokról majd „vezetői szinten” kell dönteni. Amíg nincs döntés, bírság fenyegeti azt a kérelmezőt, aki mégis ételt osztana. A gyülekező szegény embereket kiszorítanák a frekventált helyekről, a Nyugatitól, a Keletitől, a Széll Kálmán térről.”

    http://index.hu/belfold/2014/01/15/csondben_beintettek_az_etelosztasoknak/

    A görénységnek nincs határa.
    Kicsit kontrasztos lennének a sorok a választási propagandával szemben?

  36. 38:”Az ellenfál szavazóinak szemkilövését Gyurcsány találta ki”

    Azért nagyon lehetne árnyalni ezt az általad bemutatott egyszerűsített képet.

  37. A feltétel nélküli alapjövedelem gondolatát egyetlen módon lehet annihilálni. Ha gyorsan megcsinálják…

    A szegény tömegeket ezzel mindkét oldal meg tudja szólítani, baloldalon az előny most mert ők csak ígérgetik.

    A sok apparát leépítésére egyébként egy jó ötlet. Nem kell minden féle segélyeken agyalni.

    Ráadásul abból az 50eFt-ból már letiltani is lehet.
    Szóval így a mindenféle bírságokat már be is tudná szedni az állam az egyszeri emberektől.
    Adtam is, kaptam is, b.sztam is…

  38. Gyurcsány

    Álláspontom szerint Gyurcsány az egyik legbecsületesebb magyar politikus. De helyesebb lenne azt írni, hogy a legkevésbé becstelen. Ha mást gondolsz, akkor tudat alatt ár beszoptad a Fidesz propagandát. Nincs olyan Gyurcsány bűn, aminél Orbán ne követett volna el többet, vagy nagyobbat. Viszont Orbán tanácsadójának ragyogó ötlete volt a „hazudott reggel, délben, este” miközben ő megállás nélkül hazudik reggeltől estig. Gyurcsány hatalmas hibája, hogy ez ellen nem volt ellenszere, így a karakter gyilkosság tökéletesen sikerült, és Orbánnak sikerült eltenni láb alól azt az ellenfelet, akitől a legjobban fél. Azonban, Gyurcsánynak ezt be kellett volna már rég látni és ki kellett volna lépni a politikából. Az értelmes emberek két százalékából nem lehet egy politikusnak megélni.

  39. 42. Attól, hogy az egyik elmebeteg, még nem magasztalódik fel a másik. GYF már ránézésre is elmebeteg(ahogy OV is), az egy másik dolog, hogy intelligens. Az intelligencia önmagában vajmi keveset ér, ha nem társul hozzá erkölcs, pláne ha az illetőből a lelkiismeret csírája is hiányzik.

  40. 38. Arma: Tehát úgy véled, hogy Orbán semmit nem tett a 2006-os utcai zavargásokért?

  41. 44:
    Az egész az ő agyából pattant ki.

  42. 42 :
    Kedves Tibor bá ! Ezt írod : ” Nincs olyan Gyurcsány bűn, aminél Orbán ne követett volna el többet, vagy nagyobbat. ”

    Ez tipikusan ” a szar és a fos közül, melyiket választod?” szemlélet.
    Én egyiket sem kérem ! Nem szabad elfelejteni, hogy Gyurcsány csinálta azt a brutális államadósságot, amit most Orbán a néppel fizettet meg. Most leginkább ezért élünk rosszabbul, mint lehetne.

  43. 46. Virág: Na neee. Nagy ugyan Gyurcsány bűne, de a stadion építéseket is Gyurcsány nyakába varrod? Meg a földmutyit? Meg a trafikmutyit? Meg a MOL bevásárlást IMF hiteltartalékból? stb. Még mindig elmúlt nyócévezel? Ideje volna lapozni.

  44. Szavazás ide vagy oda, jelenleg jobban élünk, mint négy év múlva fogunk. Örüljünk neki és használjuk ki a pillanatot.

  45. 42: „legbecsületesebb …. politikus” Ez képzavar. Vagy becsületes, vagy politikus. 😀
    Szerintem már az becstelenség, ahogy beügyeskedte magát a ‘négyek bandájába’…
    Mert mi is a célja? Miniszterelnök soha az életben nem lesz, akkor mi a fenének erőlködik? Miért kell mindenáron bent lennie a parlamentben? Csak nem a mentelmi jog miatt?

    Gyurcsánnyal csak egy baj volt, hogy nem tudott kormányozni. Ezen vajmi keveset segít, hogy ő a legkevésbé becstelen /ha valóban az, de azért ezt kétlem/.

  46. 50:
    Negyed mondatokat idézni, és válaszolni rá nagyfokú illetlenség mifelénk.

    46:
    Az rendben van, hogy nem értesz az államadósság kezeléséhez, de miért kell ezt nagydobra verned? 😀 És ez még kebelbelinek szóló finomkodás, mert azt is írhattam volna, hogy tök hülye vagy a témához. Az meg már csak hab a tortán, hogy beszopod az Orbán propagandát. Gyurcsány „brutális kölcsöne” bent csücsült a MNB könyvelésében. Orbán volt az, aki elköltötte. Hogy megértsd. Felveszel egy millió forint kölcsönt, hogy legyen egy kis tartalék, ha szükség lenne rá. Beteszed az egy milliót a bankba kamatozni. A feleséged pedig a hátad mögött kiveszi és elkölti mondjuk stadion építésre. Ki volt a szemét alak, te vagy a feleséged? Ráadásul a feleséged mindenkinek azt pofázza, hogy egy szarházi alak vagy, mert a családnak csináltál egy millió forintos adósságot. És képzeld el ezt a bődlit 2 millió fideszes beszopja (veled együtt).

    Különben szar és foss között igen könnyű a választás, ha nem kerülhetőek ki. Ha már pucoltál szaros-fossos cipőt tudhatod, ha még nem, akkor próbáld ki. Ugyanis miniszterelnök nélkül nem működik az ország.

  47. 51: „Negyed mondatokat idézni, és válaszolni rá nagyfokú illetlenség mifelénk.” Pardon. Csak viccnek szántam 🙂

    Bár amit Gyurcsányról írtam, azt már nem:

    – beügyeskedte magát a ‘négyek bandájába’? IGEN

    – Tudott kormányozni, amikor hatalmon volt? NEM

    – Szüksége van-e a mentelmi jogra? (???)

    – Lesz belőle miniszterelnök? Azt csak remélni merem, hogy soha…

    De mintha újabban ejtetted volna Bajnait… 😉

  48. 51:
    Kedves Tibor bá, nem vitatkozom veled. 🙂

  49. 51. Tibor bá

    „Gyurcsány “brutális kölcsöne” bent csücsült a MNB könyvelésében. Orbán volt az, aki elköltötte.”

    A devizatartalék nem lett „elköltve”.

    Bár Tibor bá gondolom ezt is megpróbálod kimagyarázni, bármennyire ökörség. 😀

  50. 56.Mind nem lett elköltve.Akkor az euró már 1000 forintos árfolyamon járna.Orbán kb 1/3 át költötte el.Ebből finanszírozták a vállalkozásoknak nyújtandó 2%-os kamatozású kölcsönt pl.
    Muszáj volt egy kis növekedést felmutatni a választások előtt,ugyanis 3 évig tetszhalott állapotban feküdt a gazdaság.Ahogy a 2002-2006 közti növekedés hitelekre épült,úgy a mostani is valószínűleg ugyanilyen lufi.A kétszázalékos GDP növekedés felét a vártnál jobb mezőgazdasági termés okozta.Tehát 1 %-ot növekedtünk valójában a devizatartalék 1/3 ának elköltése árán.Ezt pedig semmissé teszi a forint árfolyam gyengülése.

  51. 38: Én úgy tudom, egyetlen embernek okoztak ilyen sérülést a rendőrök. Kétlem, hogy Gyurcsány kimondottan szemkilövetést rendelt volna el, de ha így volt nagyon rosszul céloznak a rendfenntartók. De a propaganda büfögi, hogy „Gyurcsány kilövette a tüntetők szemét”, és sok hülye meg ismételgeti.

    Ennyi erővel azt is lehetne mondogatni, hogy a tüntetők tankokkal vonultak Budapestet földig rombolni.
    Kb. annyi az igazságtartalma, mint amit te írtál.

  52. 42: „Viszont Orbán tanácsadójának ragyogó ötlete volt a “hazudott reggel, délben, este” miközben ő megállás nélkül hazudik reggeltől estig.”

    Elfelejted, hogy ezt maga Gyurcsány mondta önmagukról. Hogy vette rá Orbán tanácsadója, hogy ezt mondja? 🙂 De alább meglátod, ki vehette rá…

    44-45: Sajnos azt gondolom, hogy OV maximálisan be volt avatva a tervekbe és passszívan-kicsit aktívan együttműködött, de nem az ő agyából pattant ki, hanem feljebb, a Gzdák agytrösztjében. Gyurcsány egy Monarch-agyprogramozott rabszolga, (Bourne, stb), szerintem OV is az, pl. az osztrák diliházban javítgatták a programtól és az eredménytől kiakadt sérült agyát. Nem hajmeresztő, hogy két pszichikailag látványosan nem rendben levő versenyző váltja egymást a legfőbb poszton???

  53. 58: Morvaiék több kilőtt szemet emlegettek, de persze ő sem a megbízható forrás szinonímája. Sok brutális sérülésokozás volt, nem kérdés, hogy aljas akció volt, előre ilyennek tervezve. Hogy népharagot és kormányváltást szüljön, ez volt a cél.

  54. 57.

    Olvass már utána, hogy mennyivel csökkent a devizatartalék, mennyi a devizatartalék 1/3-a, hogy mekkora összeg volt az IMF/EU hitel, és hogy mennyibe került idáig a vállalkozásoknak adott kedvezményes hitel. Innentől ha tudsz összeadni, meg kivonni, akkor látni fogod, hogy mekkora ökörséget írtál. 😀

    A GDP változásából nem fogsz semmit megtudni a gazdaságra nézve, legfeljebb azt, hogy mennyivel nőtt vagy csökkent a külföldiek Magyarországon szerzett jövedelme, mert a GDP már csak ilyen mutató, szóval inkább hagyjuk a GDP bullshitet. 😀

    Azért kíváncsi lennék, hogy honnan vetted ezeket a számokat, szabad tudni? Magad találtad ki, vagy valahol olvastad? 😀

  55. Pedig a 3-as versenyző mond valamit.Mivel Gyurcsány beállt a sorba,(vagy bevették,most mindegy)nem szavazok rá,és nem adom nekik a szavazatom.De én hárman vagyok,(3 szavazat)mert itt a férjem,és a gyerekem is..Úgyhogy másfelé keresgélek.. 🙂 és ezzel gondolom nem leszek egyedül..
    42!
    „Álláspontom szerint Gyurcsány az egyik legbecsületesebb magyar politikus. ”

    Ezzel teljes mértékben egyetértek..
    25!
    Miért?Kifizetik a tartozást?
    Vagy hogy gondoltad?.. 😮

  56. 54:
    Kedves Virág elvtárs! Sírva fakadtam. 😀

  57. 63.
    „Mivel Gyurcsány beállt a sorba…”
    Tulajdonképpen a Fidesznek tett szivességet. Meg a Jobbiknak.
    Egyrészt elijeszti azokat a baloldali szavazókat, akik annakidején úgy látták, hogy csak nélküle lehet új, hiteles baloldalt építeni, másrészt mozgósítja a megrémült Fideszeseket, hogy jajistenem, visszajön a Gyurcsány.
    A Civil Összefogás már be is lendült. És a Békemenetekből itélve elég hatékonyak.

  58. 62.Képes vagyok a beismerésre ha tévedek.Még augusztusban volt szó a devizatartalékok megcsappanásáról.Azóta nem foglalkoztam vele.Néha az emlékezetére hagyatkozik az ember és azt hiszi hogy ez vagy az szinte tegnap volt.
    Most utánanéztem augusztusban 30.5 milliárdra rúgott Az MNB tartalék.A csúcs 38.8 milliárd.
    tehát durván 5.3 milliárd lett ,,elköltve,, belőle.
    A befektetőknek nevezett spekulánsok pont azért féltek matolcsy beültetésétől az MNB-be mert ismeretes volt hogy gazdaságélénkítés címén meg akarja csapolni a kasszát.
    Ez sikerült is neki.
    Miért van most ismét magasabb szinten a tartalék?
    Mert kötvényeket bocsátott ki az MNB aminek az ellenértékét betette a tartalékba.
    Nyilván ezeket a kötvényeket kamatostul kell majd kifizetni.
    A GDP úgy keveredett a dologba hogy a kis cégek a fizethetetlen magasságokba emelkedett svájci frank hitelüket kiváltották a matolcsytól kapott 2% hitelre.Igy lélegzethet jutottak és beruháznak.Pl új gépek vásárlása a lerottyantak helyett.
    Én így látom.Lehet hogy nem jól.

  59. A közgazdaság „tudomány” olyan mint a borászat, lehet belőle rádió és tv műsort csinálni.
    Az égvilágon semmivel kapcsolatban nem lehet tőle értelmezhető világos egyenes választ kapni.

    Egyrészt……. másrészt……. azonban…… végeredményben…….. ellenben…… az is igaz persze ……korrekció…..azt is látnunk kell egyúttal….bizakodó hangulat…… közvélemény …..kipukkadt lufi ….begyűrűzik…
    más független szakértők véleménye szerint ..pozitív jelek……….azt azonban nehéz prognosztizálni melyen hatása lesz a befektetőkre ….unortodox megoldás …

    Olyan mint egy kijárat nélküli labirintus térképe, tehát teljesen használhatatlan.

    El is menekültem a Közgázról ….nagy nagy szerencsémre.
    A meteorológia az komoly tudomány, hiszen legalább 24 órára igen jó beválással előre jelez.

  60. 68.
    „A közgazdaság “tudomány” olyan mint a borászat, lehet belőle rádió és tv műsort csinálni.”

    És nem hogy a jelen válságot képtelenek voltak „tudományosan” megjósolni, de már évek óta képtelenek a kivezető utat se megmutatni.
    Körülbelül olyan mint a meteorológia.
    Nagy mélységben meg tudják magyarázni ciklon szerkezetét, meg a páralecsapódás és a hőmésrséklet változás egymásra gyakorolt hatásait, de AZT nem tudják precízen megmondani, hogy mire lehet számítani a jövő héten.

  61. „Századvég: Az LMP újra bejutna a Parlamentbe

    Az LMP lett a nyertese a nagy ellenzéki összefogásnak, írja legújabb felmérésére hivatkozva a Századvég. Telefonos adatgyűjtésüket 2014. január 26-28. között készítették, ±3,2%-os hibahatárral.

    A Századvég szerint az ellenzéki összefogás csak egy kicsit erősebb közös listával, mintha a pártok külön indulnának a választáson. (Természetesen ez nem a mandátumokra, hanem csak a támogatottságra vonatkozóan igaz.) A legszembetűnőbb változás pedig az, hogy az LMP egy év után először újra elérte a parlamenti bejutási küszöböt.

    A pártok népszerűsége a teljes felnőttkorú népességen belül:

    Fidesz-KDNP: 32%
    Összefogás: 20%
    Jobbik: 11%
    LMP: 5%
    egyéb pártok: 2%”

    http://m.index.hu/belfold/2014/01/29/szazadveg_lmp_nyerte_az_osszefogast/

  62. „A kormányváltás óta a költségvetés nominális bevétele messze az infláció felett, 31,8 százalékkal emelkedtek. A cégek adóterhelése érdemben nem nőtt, a lakosság viszont érezhetően többet fizet az államnak mint négy évvel ezelőtt. Korábban jól teljesítő adónemek a megszűnés szélére kerülhetnek – írja a Napi.hu.

    http://m.index.hu/gazdasag/2014/01/29/itt_a_kormany_nagy_trukkje/

    Nagyon érdekes a cikkben a táblázat.

  63. 73: De aki már belépett az árfolyamgátba, az nem szembesül most a törlesztőrészlet emelkedésével, csupán a gyűjtőszámláján gyűlik nagyobb tempóval a hitel, amit majd pár év múlva kell elkezdeni törleszteni…
    A szar nagy része át van már tolva a következő ciklusra.

  64. 74:Avatar:

    Nézd meg, hogy a devizahitelesek hány %-a lépet be az árfolyamgátba.
    Szívnak még elegen azon kívül is.
    Mondjuk egy része már nem fizeti a törlesztőt.
    Nem tudja vagy nem akarja, mert várja a FIDESZ által már régóta belengetett újabb mentő csomagot.

    „A szar nagy része át van már tolva a következő ciklusra.”
    Nem tudom hallottál-e a trükkös újabb rezsicsökkentésről?
    A távhő még választások előtt, az áram és a gáz MAJD választások után, ha őket választják meg újra.

  65. „Végleg szakított a törpebirtokokra épülő, Ángyán József-féle „kertmagyarországi” ideológiával a kormány, amikor úgy döntött, hogy nem különít el plusz agrártámogatásokat a legkisebb gazdaságok számára az uniós Közös Agrárpolitika (KAP) 2014-2020 közötti forrásaiból, holott erre egyértelműen lehetősége nyílt volna. ”

    ” A KAP-ból legtöbb pénzt hozó közvetlen kifizetéseket lehetett volna úgy átcsoportosítani, hogy 30 hektárig az eddiginél jóval nagyobb összeg járt volna. Csakhogy a Fidesz-körüli gazdaságok között is sok olyan van, amelyik nem elaprózott területeket, hanem több száz hektáros táblákat művel, így a pénzelvonásos átcsoportosítással kifejezetten rosszul járt volna.”

    http://www.agrarszektor.hu/agrargazdasag/elemzesek/orbanek_leszamoltak_a_kisparaszti_romantikaval.3511.html

    Persze kampányfogásnak jó volt, meg a bepalizott Ángyán is hozott pár szavazatot.

    „*”Sosem gondoltuk mi azt komolyan”*

    A Parlament folyosóján hangzott el a fenti mondat egy köztiszteletben álló
    kormánypárti képviselő részéről a Nemzeti Vidékstratégiára – a kormány
    hivatalos programjára – vonatkozóan. A képviselő ezzel lényegében mindent
    elmondott Magyarország jelenlegi kormányáról.”

    Idézet a permakultúra hírlevélből

  66. 77: Az ilyen törpéket majd be lehet fogni jobbágynak, heti egy nap robot a földesúr földjén, tized, első éjszaka, stb…

  67. „Mint hétfőn megírtuk, a távhősök támogatásának árnyékában offshore cégeket juttatott olcsó gázhoz az állami MVM kereskedőcége, a szálak kajmán-szigeteki, ciprusi, svájci cégekhez vezetnek. Hogy levigye az árakat, a kormány rátenyerelt a nyugati irányból érkező olcsó gázforrásra, azt ígérve, hogy abból közintézményeket, megszorult távhőtermelőket segít. Segített is, ezzel egy időben viszont helyzetbe hozott egy homályos tulajdoni hátterű magáncéget is, a MET Magyarország Energiakereskedő Zrt.-t (MET), amelynek korábbi neve Mol Energiakereskedő volt.”

    http://index.hu/gazdasag/2014/01/28/garancsi_istvan_es_nagy_gyorgy_az_offshore_gazbizniszben/

  68. 80: Egyébként a technika jól ismert orosz, ukrán viszonylatokból.
    Hiába, a keleti nyitás csodákra képes.

  69. Ami Orbán házi feladatát illeti, úgy tűnik Gyurcsány oldja meg neki.

    Egyfolytában a rezsicsökkentés meg a külföldieknek megadott szavazati jog visszacsinálását mondogatja.

    Ebből kifolyólag az összes közvélemény kutató egyetért abban, hogy az összefogás nem hozott jelentős százalékot a baloldalnak, talán az LMP fogja megkapni a bejutást belőle.

    A húsdaráló beindult: Mesterházi köteles beszédét nem engedik lejönni a napirenről, de mire unalmas lett volna már itt is van Simon Gábor a furfangos százmillióival.

    Az emberek fantáziáját nem nagyon mozgatta meg a paksi „hazaárulás”… Az ellenzék fut még pár kört, de bizonyítani nem tudja, hogy mondjuk a franciákkal jobban jártunk volna… Főleg hogy az Alstrommal egyre több a baj… Az orosz metróknak azért nem kopott kockásra a kereke ilyen gyorsan.

    Szóval a hazai ellenzék nem okoz túl nagy riadalmat…
    Sokkal inkább a külföldi pénzintézetek, amelyek most úgy látszik, rászálltak a forintra, hogy besegítsenek a baloldalnak.

  70. 85:
    „Az emberek fantáziáját nem nagyon mozgatta meg a paksi “hazaárulás”… Az ellenzék fut még pár kört, de bizonyítani nem tudja, hogy mondjuk a franciákkal jobban jártunk volna…”

    Paks ügynek csak az egyik vetülete, versenyeztetés hiánya.
    Sok más is van, szerintem fontosabb is, ami korábban ki lett tárgyalva.

    Egyébként csak meg kell nézni, hogy mi a véleménye a lakosságnak az oroszok által finanszírozotott paks2-ről a legutóbbi medián közvéleménykutatások tükrében.
    Eléggé egyértelmű a vélemény, közel pártszimpátiától függetlenül.

    Simon ügy: a korrució mindenkinél elitélendő. Egyébként bagoly mondja verébnek, a közgép közbeszerzéseit tekintve. A paks2 lehetőségeiről nem is beszélve.

    Az meg hogy a baloldali koalició töketlen, az nem újdonság.

  71. http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/telibe_talalta_a_kormany_az_ev_vegi_forintarfolyamot.194990.html

    No nem a piaci folyamatok rendkívüli előrelátásáról van szó. Sokkal gyanúsabb, hogy a jegybank a jelek szerint mesterségesen lenyomta az euró árfolyamát (is, lásd 86) annak érdekében hogy kijöjjön év végén a kormány propagandájához megfelelő árfolyam, amivel az állami devizaadósságokat felszorozva csökkenést lehet kimutatni az államadósság mutatójában.
    Az ÁKK és az MNB közreműködtek, hogy Orbán fényezhesse magát az államadósság elleni harc eredményeivel hivatalos év végi adatokra hivatkozva, miközben a valóságban semmi eredmény nincs ezen a fronton. De a választók jelentős részének fogalma se lesz arról, hogy ez átverés, a hivatalos adatok „trükkök százai” segítségével álltak elő.

  72. 86, 89. Avatar:
    Jók a linkek, elgondolkoztató dolgok.
    Azt még tedd mellé, hogy a MOL is érdekesen adta-vette a a devizás magyar államkötvényeket az év végén.

  73. „A Templeton több mint 50 milliárd dollárnyi feltörekvő piaci papírt kezel, ám Mobius nyilatkozata szerint jelenleg nem vásárol, hanem várakozik. Az alap irányítói ugyanis arra számítanak, hogy az árak tovább csökkennek vagy legalábbis időbe telik, mire stabilizálódnak. Mobius két hete azt mondta, hogy várakozásai szerint a feltörekvő régiókba visszatér a tőke, mivel GDP-hez viszonyított adósságuk viszonylag alacsony, miközben devizatartalékaik magasak. Vannak lehetőségek, de nem kell ész nélkül futni utánuk – fejtegette a szakértő.

    A jövő héten ugrik a majom a vízbe

    Nem jó hír Magyarországnak, hogy a Templeton feje azt mondja: egyelőre nem vásárolnak. A jövő héten derülhet ki ugyanis, változtat-e Magyarországgal kapcsolatos stratégiáján az alap – figyelmeztetett a Napi Gazdaság. Szerdán jár le ugyanis nagyjából 446 milliárd forint értékű 2003-ban és 2004-ben kibocsátott tízéves kötvény (2014/C) futamideje.”

    http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/folytatodhat_a_forint_vesszofutasa_megszolalt_a_guru.575796.html

  74. „Tévesen a londoni magyar nagykövetség címét küldte ki a választási iroda több, Nagy-Britanniában szavazó magyarnak szavazási helyszínként, közölte a Társaság a Szabadságjogokért. Volt, aki kapott helyesbítő levelet, de voltak, akik nem. A szervezet megjegyzi: az Egyesült Államokban szavazókat a szavazás időpontjáról tájékoztatták helytelenül.”

    http://www.origo.hu/itthon/20140214-tasz-rossz-cimet-adtak-meg-az-angliaban-szavazoknak.html

    Ugye ezek nem új szavazok, a kettős állampolgárság nyertesei a környező országokból, így kisebb az esélye, hogy Orbánékra szavazzanak.

  75. 98: Tök hitelesek, már a templomukat is trükközéssel jegyeztetik be, de majd ők jól számon kérik a csalókat…
    A programjuk lényege, hogy addig nézték a köldöküket, míg valami eszükbe nem jutott, de ezt ők „Isten súgta” szöveggel akarják eladni nekünk, hátha bevesszük, hogy ettől jobb, mint bármely más ember egyéni ötletelése.
    Persze elhiszem én, hogy ez a néni nem egy hatalommániás valaki, csak attól tartok, hogy az éles nagypolitikában kb 5 perc alatt ennék meg őt a profik…

    No meg elszámoltatást ígérni nagyon könnyű, a Fidesz is ígérte a legutóbbi választáskor, meg nagyon az állam átláthatósága mellett voltak ellenzékiként, aztán amióta kezükbe került a kormányrúd már mások a cselekvési prioritások.

  76. Elnézést, a politikai reklámért:
    http://www.elolanc.hu/

    Sajnos ahol élek, nincs jelöltjük, de remélem országos listájuk lesz, mert rájuk akarok szavazni.
    A választékból a leginkább hitelesnek tűnnek számomra.

  77. 100:
    Törvényi kiskaput használtak ki, tehát nem törvénytelen.

    Engem nem érdekel, ha maga a patás ördög is, ha a választási céljukat végrehajtják.

    „hogy az éles nagypolitikában kb 5 perc alatt ennék meg őt a profik…”

    Hát pont e templomuk ügye, meg az, hogy az teljesítik a minimális feltételeket, hogy ne minősítse szektává őket az egyház, bizonyítja, hogy azért meg van a magukhoz való eszük.

  78. 102: Nem állítottam én se, hogy törvénytelen, mint ahogy számos politikusok által elkövetett stikliről is (ha egyáltalán ügy lesz belőle) azt mondja ki a végén a bíróság, hogy nem történt semmi törvénytelen, mégis tudjuk, hogy valami tisztességtelenség történt.
    Hogy is áll a Fidesz nagy elszámoltatási akciója?
    Én leragadtam itt: http://vastagbor.blog.hu/2012/08/31/beszamoltak
    Elítéltek már valakit ezen ügyek miatt valamiért?
    Akkor az „elmúltnyolcévben” minden rendben volt, a politikusaink tök tisztességesek, ugye?

  79. Szerintem ez nem egy kategória az erkölcsöt hirdető őskeresztény csoport és a Fidesz elszámoltatása.

    Ha nem akarnak fogás találni a másikon, akkor nem fognak tudni.
    Mert biztosan lehetne, ha akarnának.
    Valószínűleg háttéralkuk vannak az okok között.
    Nem kéne messzire menni, csak azokat az ügyeket elővenni, amiről MÁR AKKOR cikkezett a baloldali-liberális sajtó.
    Autópálya, völgyhíd, Sukoró és társai.

    Mert borulna a bili az ő oldalukon is, ha az MSZP, a Gyurcsány kormány korrupciós ügyeinek okán elindulnának a letartoztatások.
    Az meg ugye kinek hiányzik, gondolják ők.
    Megvárják míg elévül, aztán néha felemlegetnek párat, immár következmények nélkül.

    Az elszámoltatás választási PR akciónak jól hangzott.
    Sokan a saját táborukban is felróják ezt a Fidesznek, de továbbra is rájuk szavaznak, nem látják be, hogy megint átverték őket.

    Egyébként a linket átfutva, különösen pikáns Papcsák szereplése az ügyben. Szerintem az elszámoltatást kezdje magával, az ügyvédirodája 160 milliójával, amiről nem tud semmit.

  80. Ez meg a kettős mérce tipikus esete:

    „Lázár János leszögezte: azok is felelősséggel tartoznak, akik hagyták, hogy a hazai és uniós forrásokat, valamint az állami vagyont „így lopják szét 2002 és 2010 között”.””

    Gondolom ebből következik az Orbán kormány, a Fidesz felelőssége is a mostani korrupciós, állami vagyonnal, törvénykezéssel ( névre szabott törvények) való visszaélés esetek kapcsán.

  81. „Úgy tűnik, a kormány attól tart, hogy esetleg nem boldogul az iskolák tankönyvekkel való ellátásában az Állami Könyvtárellátó (Kello) és az erre a feladatra kinevezett miniszteri biztos, ugyanis a tankönyveket a rendőrök szállíthatják majd ki az oktatási intézményeknek – értesült a hvg.hu, egy, a kapitányságok vezetőinek kiküldött levélből. Egy volt rendőri vezető szerkesztőségünknek ezt úgy kommentálta: „a rendőrség olyan, mint az aszpirin, mindenre jó”.”

    http://hvg.hu/itthon/20140221_Rendorok_gyujtik_iskolak_tankonyvigenyet

  82. Valahol itt kezdődik a demokrácia:

    „Andreas Vosskuhle, az alkotmánybíróság elnöke a testület határozatát azzal indokolta, hogy a bejutási küszöb sérti a választói jog egyenlőségének, illetve a pártok esélyegyenlőségének az alapelvét.

    A május végi európai parlamenti választások előtt több német kis párt, köztük a Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD), valamint a Kalózpárt fordult az alkotmánybírósághoz, hangoztatva, hogy a 3 százalékos küszöb rontja esélyeiket.”

    „Németország nem az egyetlen uniós tagállam, ahol nem lesz bejutási küszöba májusi EP-választásokon. Nincs ilyen küszöb a többi között Belgiumban, Észtországban, Finnországban, Nagy-Britanniában és Spanyolországban. Több tagállamban ugyanakkor 3, 4 vagy 5 százalék a bejutási küszöb, így 5 százalék Magyarországon is.”

    További részletek: http://kuruc.info/r/4/124399/

  83. „A Tárki friss kutatása szerint a baloldali összefogás pártjait együtt 27 százalék támogatja. Januárban külön-külön összeadva 35 százalékos támogatottságuk volt ugyanabban a csoportban, a pártválasztók körében.”

    „A kormánypártok támogatottsága ugyanott 49 százalék. Ez januárhoz képest nem változott, decemberhez képest viszont nőtt. A Jobbik és az LMP erősödik: utóbbi a januári mélypontról a bejutási küszöb fölé került (2-ről 6 százalékra erősödött), a Jobbik támogatottsága 14-ről 19 százalékra nőtt.

    http://vs.hu/osszefogas-egyutt-kevesebbek-0226/

  84. „2012 márciusában pedig újra találkoztak. Igaz erről csak egymondatos közleményt adott ki Szijjártó Péter. Janukovics honlapjáról viszont megtudthattuk, hogy Janukovics arról tájékoztatta Orbán Viktort, hogy májusban Ukrajnába hívta magyar partnerét, Schmitt Pált. Schmitt azonban április elején megbukott így ez a találkozó meghiúsult.

    Lehet, hogy kihagytunk valakit, de talán ez a lista is „bizonyítja”, hogy veszélyes Viktorral találkozni.:)

    Már csak az hiányzik, hogy Orbán hivatalosan „találkozzon” magával. Lehet, hogy az is elég lenne, ha csak tükörbe nézne.:)”

    http://fideszfigyelo.blog.hu/2014/02/23/janukovics_vesztet_is_az_orban-atok_okozta
    🙂

  85. „A faktor-modell értelmében minden jószág (termék vagy szolgáltatás) előállítható a tőke és munka különböző kombinációiból és minden jószág esetén létezik egy optimális kombináció, amelyet a faktorok ára fog meghatározni.

    Ha megvizsgáljuk, hogy a két említett faktor költsége hogyan változott a válság utáni években, két dolgot fogunk észrevenni. A tőke költsége gyakorlatilag nullára csökkent a számos mennyiségi lazítás, pénznyomtatás, kamatgörbe-szabályozás és egyéb kifinomult monetáris politikai eszköz segítségével, melyeknek céljuk, hogy a kamatgörbét hosszú időre laposan és alacsony szinten tartsák.

    A munka költségét a munka egységköltségén keresztül lehet a legjobban bemutatni, amely a reálbérek és a termelékenység két hatását tömöríti. Az elmúlt években régiós szinten a reálbérek relatíve stabilak voltak, emellett a termelékenység kis mértékben emelkedett, ezzel a munka egységköltsége növekvő pályát követett. Összegezve, azt láthatjuk, hogy a tőke munkához viszonyított relatív költsége jelentős csökkenést mutat.

    Ez azt jelenti, hogy a nagymértékben humán erőforrásokat igénybevevő cégek nehéz helyzetbe kerültek. A két opció, amit tehettek az alkalmazottak elbocsátása mellett, egyrészt a megmaradt alkalmazottak termelékenységének növelése, vagy ezek tőkével való helyettesítése. Az első opciót széles körben alkalmazták, ezáltal a munkanélküliségi ráta 10% fölé ugrott. Mindemellett, a termelékenység nem növelhető a végtelenségig – egy bizonyos szint után már nagyon költséges kontrolling-rendszereket kell működtetni ahhoz, hogy fenntartható legyen az extrém szintű termelékenység. A második opció ugyan bizarrnak tűnik, de visszatekintve a XVIII. század végére, illetve XIX. század elejére, pont ez a megoldás robbantotta ki az ipari forradalmat – természetesen a visegrádi országok jelenlegi helyzete lényegesen kisebb szabású kérdés.

    A jövőbe tekintve a munka egységköltségére vonatkozó várakozások stabilitást és kismértékű növekedést jeleznek előre, mivel a termelékenység olyan szintre jutott, amelyet nem hatékony már tovább növelni. A reálbérek tekintetében a várakozások hasonlóak – nem várható nagymértékű elmozdulás.”

    http://www.privatvagyonkezeles.hu/alapblog/66-lisbeth/4760-magyarorszaggazdasaginovekedesealternativertelmezesafaktormodellenkeresztul

  86. Majd most jönnek a gondok, mert fizetni kell az adósságot, de nincs bevétele az államnak. Jön majd a „padlás-lesöprés” . 🙁
    Úgy járhat Orbán, mint kurcsány!
    Addig nem fog boldogulni az ország, amíg a két legnagyobb kártevőt, (Gyurcsány és Orbán) nem pusztítja el a nép!

  87. 113: A választók oldották meg… a ‘nép’ kinyilvánította az akaratát. A többi csak bizonyítvány-magyarázás…

  88. 115. Observer:
    Ha ez igy van (marpedig miert lenne maskepp) a gyozelmi aranyt elnezve akkor most a nep (nagyobbik fele) megint boldog…ha minden igaz.

  89. 115:

    A népnek 62 százalékának volt kedve szavazni és ebből 44,5 százalék szavazott Orbánra. Vagyis a népnek még egy harmada se szavazott rá. Viszont Orbánnak volt annyi esze, hogy a rendszert testre szabta.

  90. 115: Egy párt megszerzi a szavazatok kevesebb, mint felét és ezzel a mandátumok kétharmadát. Előtte ő csinálta meg az új választási rendszert. Ügyes… 🙂

  91. 116: Boldog, elégedett és jobban is él, mint 4 évvel ezelőtt…

    De az is lehet, hogy csak nagyon hülye. Hajlok ez utóbbira.
    Magam részéről nem tartom szerencsésnek, ha ekkora hatalom kerül bármelyik párt kezébe. Komolyabb döntésekhez igenis kelljen sakkozni, egyezkedni, meggyőzni.
    De mi odaadtuk a második bianco csekket is…

    118: Nem jól számolsz. Aki nem ment el szavazni, az /hallgatólagosan/ Orbánra szavazott azzal, hogy nem szavazott ellene.
    Vidéken a fidesz egyéni körzetekben elsöprő győzelmet aratott, ez tény, nincs mit magyarázni rajta.

  92. 117 :
    Már most is ismert egy harmadik kártevő . Csányi Sándor bankár. Ez a fazon azért különösen veszélyes, mert kilóra megveszi a harmadik hatalmi ágat ( igazságszolgáltatás) és leválthatatlan!

  93. Lehet siránkozni, hogy azért győztek ekkorát, mert magukra szabták a választási törvényt, de az az igazság, hogy ha az emberek többsége nem rájuk szavaz, nem ők győztek volna. Az, hogy a győztes túlnyeri magát, abból követekezik, hogy egyéni körzetek is vannak, nemcsak pártlisták.

    Több dologban reménykedtem a választás kapcsán, ebből sajnos csak egy jött be:
    -Hogy a Fidesz nem kap kétharmadot – sajnos úgy néz ki, kapott, bár még bizonytalan
    -Hogy a Jobbik erősebb lesz a ballib bandánál – sajnos nagyon nem
    -Hogy bejut az LMP – és IGEN, bejutott!

    Igazából ha a jelenleg számottevő pártokat nézzük, én annak örülnék, ha az LMP és a Jobbik kormányozna koalícióban. De hát ennek már eleve nem volt esélye sajnos.

  94. 122 :
    „Igazából ha a jelenleg számottevő pártokat nézzük, én annak örülnék, ha az LMP és a Jobbik kormányozna koalícióban. ”

    Mit szedsz ? Valami nagyon ütős anyag lehet. 😀 😀

  95. 122: Én alapvetően az egyéni mandátumok pártján állok, csak az egész választási rendszeren egy komolyabb átalakítást kellene végezni ahhoz, hogy igazságos legyen. Amíg egyéniben is az dönt a szavazatról, hogy melyik párthoz tartozik az illető, addig gyakorlatilag tényleg csak arra jó, hogy a nyertes nagyobb hatalmat kapjon.
    Biztosan fog kijönni valami számítás, hogy mi lett volna a választási rendszer reformja nélkül, de szerintem akkor is a Fidesz nyert volna, csak nem kétharmaddal, viszont az 50%+1 meg lett volna nekik.

    Én sem örülök a kétharmadnak, bár valószínűleg amit nagyon át akartak alakítani ezzel, azt már megtették. Az igazán pikáns az lett volna, ha senki nem érte volna el az abszolút többséget. Mandátumokat tekintve lehetett volna mondjuk 45% Fidesz, 25% baloldal, 25% Jobbik, 5% LMP. És én komolyan gondolom, hogy valóban le lehetett volna szorítani ez után a kormányzás után 50% alá a Fideszt, csak ez az ellenzék erre alkalmatlan, bár a Jobbik középre indulásával túllépett egy olyan határt, amiről azt gondoltam, hogy egy szélsőjobbos párt nem tud.

  96. 120.Obsrever:
    Az nem lehet, hogy egesz egyszeruen csak erre van igeny? Gyakorlatilag az MSZMP-n felnott reteg ratalalt gyermeteg onmagara a 21.sz.ban.

  97. 120: De jól számolok. A választáson résztvevők kevesebb, mint felének szavazatával szerzett a fidesz kétharmadnyi mandátumot, ez durván aránytalan.

  98. 120:
    Ez a logika akkor lenne jogos, ha valaha is lett volna olyan, hogy száz százalék szavaz. Az csak egy elméleti maximum, aminek a gyakorlati (valós) része az elmúlt szavazások statisztikai átlaga+x % hibahatár. Innen nézve abszolút tökéletes taktika elvenni az emberek kedvét attól, hogy szavazzanak, mert az jóval többet hoz a konyhára, mint szavazatokat vadászni. A fidesz elképesztő sok szavazót veszített (majd húsz százalékot), de úgy alakították a rendszert, hogy ezzel együtt is taroljanak mindent.

  99. 118:
    Én azt gondolom, hogy a nem szavazott 48% -ot nem szabad ebben a számításban figyelembe venni.
    Ha azt a fáradtságot sem vették, hogy véleményt nyilvánítsanak a „nekem mindegy ” -túl, akkor vegyük ki őket a számításból.

    A magam részéről kötelezővé tenném a szavazást mindent állampolgárnak.

  100. Akkor számoljunk. 62 % ment el szavazni. A Fidesz kapott 44,5 %-ot. Ez az összlakosság 27,6 %-a. Erre azt mondani, hogy az ország mögötte áll. Túlzás!

  101. 125: Hajlok rá. „Kádár-rendszer 2.0” Mindennel, ami akkor /rossz/ volt, csak profibb kivitelben, Lenin helyett némi vallásos mázzal leöntve. 😉

  102. 129:

    Ez tulajdonképpen csak annyit jelenthet, hogy többen állnak mögötte, mint bárki más mögött. Ennyit viszont határozottan jelent.

  103. Megkapta Orbán a nagyon óhajtott 8 évét. (Hacsak meg nem buktatják addig.) Most már nem pampoghat, hogy neki is kell két ciklus egymás után. Alig várom, hogy leteljen a harmadik OV-kormány mandátuma. Kíváncsian várom, hogy akkor is „elmúlt nyolcévezni” fog a megszorításai magyarázatára, vagy a szavazói köteleket ragadnak inkább.

  104. Valasztasra jogosultak szama: 8.034.394
    Reszveteli arany: 61,2%
    Fidesz eredmeny: 44,5%
    Fidesz szavazo osszesen: 2.188.086 ( a valasztasra jogosultak 27,2%)

    Ennek olyan Pareto szaga van. Azaz a lomha tobbseg (80%) egy aktivabb kisebbseg (20%) dontesenek van kiteve. Oszinten csodalkoznek, ha ezt az agytroszt nem szamoltak volna ki mar reges-reg joelore.

    Akarhogy is nezzuk, azert a 2.188.086 szavazat nem keves egy a demokraciat ~25 eve gyakorlo orszagban.

    Persze jo lenne azt is tudni, hogy ebbol mennyi a kulfoldrol vasarolt könnyitett keleleti szavazat illetve hanyan nem adtak/adhattak le szavazatukat az ellenzekre a nyugati fertobol.

    Aztan persze meg felmerulhet kerdeskent,
    – hogy miert szavazhat az, aki nem Mo.-n adozik
    – vagy pl. aki egyaltatalan nem adozik

  105. 134: Orb
    n nem magától ilyen okos. Izraeli választási szakértői javasolták a rendszert, Finkelstein és Birnbaum. A Likud régi szakemberei.

  106. 135.

    – Egy ember, fekete monoklival a szeme alatt, felszáll a vonatra és elfoglalja a helyét. Észreveszi, hogy a mellette ülõ férfinek is monoklija van a szeme alatt.
    – Micsoda véletlen! – kiáltja. – Mindkettõnknek monoklija van a szeme alatt. Megkérdezhetem hogyan szerezte a magáét? Mire a másik:
    – Egy freudi elszólás okozta. A jegypénztárnál egy baromi csinos, szõke hajú nõ szolgált ki a legnagyobb mellekkel, amit valaha is láttam. Azt akartam kérdezni, hogy „Merre van a mellékhelyiség”, de úgy jött ki a számon, hogy: „melle van nagy, az szentség!” – mire õ lenyomott egyet. Az elsõ ember erre azt mondja:
    – Ez hihetetlen, az enyém is egy freudi elszólás következménye. Azt akartam mondani a feleségemnek reggel, hogy „Drágám, tölts ki nekem még egy kávét”, de véletlenül azt mondtam, hogy „a kurva anyádat te egocentrikus kövér picsa, te basztad el az egész életemet”

  107. 135. A régi választási rendszerben nem ő alakíthatna kormány?

    Történt urnába nyúlás?

  108. 134.

    Aztan persze meg felmerulhet kerdeskent,
    – hogy miert szavazhat az, aki nem Mo.-n adozik
    – vagy pl. aki egyaltatalan nem adozik

    Talán mert a kormánynak (ideálisan) nem csak pénzügyekkel kellene foglalkozni, hanem oktatással, kultúrával, satöbbi.
    Meg erről volt már döntés… kétszer is. Először egy érdektelenségbe fulladt szavazás, majd egy kormány döntés, amit kis ellenállással még az ellenzék is megszavazott.
    Vannak akik szeretnek mindent pénzre lefordítani, és ami nem lefordíthaó, az gyakorlatilag számukra nem létezik. De ők egyelőre kisebbség.

  109. 134-re 1,Ha az adót veszed alapul gyakorlatilag ki szavazhat????
    Ez tudod baromság,de teljesen.
    2,hogy ki hol lakik az szintén saját joga.Szintén baromság.
    Indoklás:Volt egy fickó nem is olyan régen szerinte mindenkinek szőkének és kék szeműnek kellet volna lenni,igaz ő alacsony és barna volt, sötét minden téren.
    De egy biztos a szavazók életkorának csak alsó részét korrigálják 18 élet évben.Bár Gizi néni szellemileg szintén olyan szinten van mint a kisebbik lányom az egy hónapos élet ciklusában, de Gizi néni megszabja neki mi lesz a jó!Bár egyiknek van jövője másiknak meg múltja,jelene meg nekem.
    Az meg aki elhiszi,hogy választ az igen csak tévutakon jár.

  110. 135.

    Izrael választási szakértői Ron Werberrel az élen miért hagyták cserben azt a csapatot, amelyik sokkal hatékonyabban kezelte a pénzszivattyúkat? Állami támogatás a devizahitelek terjesztésében, multiparadicsom, izraeli befektetők meg magyar Las Vegas, IMF hitelek csőstül… Nem volt ez nekik jó?

    Vagy Izraelben úgy döntöttek, hogy új időknek új szele kell hogy fújjon?

    De miért?

  111. Ja és még valami ami sokakat bánt a lecsatolt területeken is szavaztak a magyarok.Itt megjegyezném magyar állampolgár gyermeke magyar állampolgár volt alanyi jogon.Legalább is régen így volt jelenleg…..
    Az meg,hogy Budapest nem Szlovákia része annak örüljenek ők ,hogy a Tiszáig nem tart Románia annak meg én és talán itt el is gondolkodhatunk mind.Mert van még dél és nyugati határunk is.
    Az alkotmányunk a királyi nem a volt szoci és nem az orbáni miként rendelkezik azt talán nem véletlenül nem vezették be.Mert akkor lehet ezt a sokk csapást nem tudták volna ránk mérni de mindenki nézzen utána.

  112. Mindenki cirkuszolt Orbánra,akkor most hol vannak a lenyúlt magánnyugdíjasok, a rokkantak, a pedagógusok,a devizahitelesek,a trafikmutyi,az egészségügyesek,a tandíjasok,az elbocsájtott dolgozók,akiket valamilyen kár ért a Fidesz alatt?.. Hova szavaztak?
    Akkor mire volt jó ez a nagy cirkusz?

  113. 143 :
    Mellike !
    Az emberek leváltanák Orbánt, de nincs kire. Rosszabbat ugyanis nem akarnak …

  114. 143.

    „Mindenki aki cirkuszolt…”

    Hát ők szvaztak a baloldali koalícióra meg a (szél)jobbra.
    De lehet, hogy csak a füstje volt nagyobb mint a lángja.

  115. 143: Azt tudtuk, hogy OV-nak van 1-1,5 millió fanatikus híve, aki minden körülmények között rá szavaz. Ehhez szedett össze kb. 5-600 ezer szavazót, ami végül is nem olyan sok. HA az mszp mögé nem furakszik be a Gyurcsány- Bajnai- Fodor bagázs, akkor az otthon-maradók egy része is szavazott volna. Szvsz ez az „összefogás” sokkal többet ártott, mint használt. /OV helyében én Gyurcsánynak még fizetnék is, nehogy abbahagyja a ‘politizálást’… 😀 /

  116. 146!
    „Szvsz ez az “összefogás” sokkal többet ártott, mint használt”
    Igazad van Observer.Ezért nem szavaztam én sem rájuk..
    145!
    „De lehet, hogy csak a füstje volt nagyobb mint a lángja”
    Valószínű..

  117. 146 :
    „OV helyében én Gyurcsánynak még fizetnék is, nehogy abbahagyja a ‘politizálást’… 😀 ”

    Fizet is… azzal, hogy nem törte ki a nyakát.
    Csak a szolgáit gyapálta egy kicsit.

  118. 140.Nod:
    Ha esetleg bővebben kifejtenéd, hogy szerinted miért baromság, hogy mondjuk az szólhasson bele a menübe, aki hozott is valamit a konyhára? Társadalmi szinten a közjóhoz való hozzájárulást az átlagemberek az adójukkal teszik. Többek között ennek megfizetésével viselik annak a közösségnek a terheit amelyik „dolgába” a választáson markánsan beleszólhatnak. Így nem egészen értem, mi a problémád azzal, hogy elsősorban az adott ország területén élő és ott adózó emberek dönthessenek a közösségük jövőjéről?

    Ami pedig az elcsatolt részeken szavazókat illeti, velük nem feltétlenül az a probléma, hogy szavazhattak, hanem hogy a könnyített szabályokkal csak ők szavazhattak! De még egyszer hangsúlyozom, nekem elvi problémám van azzal, hogy valaki oda szavaz, ahová csak valamilyen érzelmi szál köti semmi egyéb ( gondolok itt első sorban a gazdasági, társadalmi közteher-; és szerepvállalásra)

    Amúgy a Gizi nénis – 1 hónapos csecsemő példádat tovább gondolva, adott esetben felvethető pl. adott család kiskorú gyerekeinek számával arányos szavazati jog (itt is hangsúlyozom, hogy elsősorban az adózó/közteherviselő állampolgárokról beszélek)

    A „volt egy fickó”-s provokációd miatt most nem bántalak, reménykedve egy egészséges vitában. Remélem nem élsz vissza a bizalmammal. 😉

  119. 149.

    „…nekem elvi problémám van azzal, hogy valaki oda szavaz, ahová csak valamilyen érzelmi szál köti semmi egyéb ( gondolok itt első sorban a gazdasági, társadalmi közteher-; és szerepvállalásra) ”

    Ezt meg lehet úgy is fordítani, hogy ha csak olyanok szavazhatnának, akiknek semilyen érzelmi kötődésük nincs egy országhoz, csak anyagi… És hadd szavazzon anyagi hozzájárulása alapján !
    Tehát hadd diktálja a törvényeket az Audi, a Mercedes, a nemzetközi bankok, spekulánsok, satöbbi.

    Ez így hogy tetszene?

    Mert a helyzet az, hogy az utóbbi csoportot úgy hívják, hogy lobby és prímán működik a politikába való befolyásgyakorlás.
    E mellett szerintem azt az egy árva mandátumot kitevő érzelmi szavazók igazán lepkefing, főleg, ha megnézzük, hogy mennyi valós befolyást jelentett a pénz mondjuk privatizációs időkben.

  120. Az is érzelmi szál, vagy inkább ösztönszál, hogy a kormány főfoglalkozású múmiája a szavazás előtt beindította a minden cigány lakjon jól programot és malacokat osztogattak, bulikat szerveztek. 😀 Lehet, hogy nem kis mértékben befolyásolta az eredményt. Így válik a dolog önfenntartóvá, a kormányzat eteti, szaporítja őket, cserébe szavaznak, csak legyen elég termelő hozzá, aki működteti is a rendszert. A csonkahonon kívüli magyarok is csak szavazógépnek kellenek és hát sajnos elég hülyék is hozzá, hogy könnyes szemmel hálálják meg a nagy semmit. A bohózat eredménye ugyanaz, mint ami előtte volt. Kisebb szarlament, kevesebb választó, de az arányok változatlanok.

  121. 137: a régiben is ő győzött volna és én örülök is, hogy ő győzött. Csak utálom… 🙂

  122. 154.Akkor is utálnád, ha nem ő győzött volna illetve ha nem utálnád akkor győzhetett volna?

  123. 154. Akkor végülis ő a mi Janukovicsunk, aki ugyan egy korrupt disznó, de még mindig a kisebbik rossz? Mi lenne az országgal egy jobbik kormány esetén? Jelenleg nem volt reális, túl kevesen szavaztak rá, Mordor seregei eleve kizárva a buliból. De mégis mi történne, anarchiába süllyednénk?

  124. 150.Observer:
    Látod, ránk mindig mindenhol lehet számítani 🙂

  125. 156:Pugacsov elvtárs
    „Mi lenne az országgal egy jobbik kormány esetén?”
    Ezzel a kérdéssel én is foglalkoztam egy kicsit. Arra jutottam hogy valószínű semmi olyasmi, ami a térségben ne fordult volna már legalább egyszer elő (pl. Szlovákia, 1 Fico kormány).

  126. 157: Ez örömteli hír, bár hozzáteszem, majd csak túléljük valahogy ezt is. 🙂
    Szóval ért a fickó ahhoz, amit csinál – mellesleg zsidó, hát istenem, senki sem lehet tökéletes… 😀

    Sokkal jobban zavar(t), hogy nincs a politikai palettán senki, akire jó szájízzel szavazhattam volna.

    158: Ausztria… Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) 2000-ben
    2013-ban: „A megerősödött ellenzék legnagyobb pártja a szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ), lesz, amely majdnem négy százalékot erősített az öt évvel ezelőtti eredményén, és elérte a 22 százalékot. http://index.hu/kulfold/2013/09/29/ausztriaban_a_nagykoalicio_gyozelmet_josoljak/
    Ez még több is, mint a Jobbik jelenlegi eredménye. Kísérteties a hasonlóság, aztán Ausztria miatt mégse rinyál senki – csak ezek a rebellis magyarok… 😉

    A Jobbik is nagyon hamar belátná azt, amire OV is rájött: az elherdálható pénz nagy része az EU-ból jön, tehát valamennyire azért jól-szituáltnak kell lenni, hogy ne apadjon el a forrás. Kis fricskák lehetnek, de egyébként kuss van.

  127. Igaz volt a kormányváltók figyelmeztetése, hogy aki otthon marad, az OV-ra szavaz. A választásra jogosult tortából 34% nem a fideszre szavazott, 27% a fideszre szavazott, 39% nem szavazott. 27+39=66, vagyis megvan a kétharmad. A fidesz ellenében nem is volt választék, esetleg a puhuló jobbik, mint fidesz 2, az viszont megint csak nem választék. Majd talán 2018-ban, ha még lesz egyáltalán szavazás. Marad nekünk a magyar Putyin. 😀

  128. 160: „lesz egyáltalán szavazás”
    A jelenlegi párt-kínálat alapján, a jelenlegi választási rendszerben (amit a fidesz természetesen szükség(lete) szerint módosítani fog 2018 előtt) – nem lesz értelme elmenni szavazni. Uff.

    Az EU parlamenti választáson – már most borítékolom – rekord alacsony lesz a részvétel májusban.

  129. 155: Ezzel szöget ütöttél a fejembe! Szóval az én utálatomon múlik, hogy ki győz a választáson??? Ideje kihasználnom ezt a hatalmamat! 🙂

  130. A sok hülyéskedéssel elmentek a lényeg mellett. „Nyugatnak” Orbán tökéletesen megfelel (és Vona is megfelelne) a sok szöveg ellenére mind addig, amíg elfogadja a pénzügyi rendszert és kiszolgálja azt. vagyis hagyja a vérünk kiszívását. Ilyen már volt, ahogy Göbbels megmondta, hogy ki a zsidó, úgy Washington is megmondja ki a diktátor.

  131. 133: Így van, mostantól nagyon nem mutogathat vissza (eddig azért jogos volt), ha nem fog menni a szekér (külföldhöz viszonyítva), az már az ő sara. Bár ő eddig is azt mondta, hogy mivel kétharmados felhatalmazást kapott, nem mentegetőzhet.

    140: Én azért nem tartanék megvetendőnek egy olyan választási rendszert, ahol egy „adóegyenleg”től függene a szavazati jog. Tudom, hogy emberi jogok, meg minden, de azért ne az adófizetők pénzéből élő többség döntsön már mindig.

    143: Ezeken a csoportokon belül volt, aki cirkuszolt, és volt aki nem. Nyilván azokról hallottunk, akik cirkuszoltak. Például a tanárok egy része cirkuszolt, de többségük jól járt.

  132. 159.Observer:
    „Sokkal jobban zavar(t), hogy nincs a politikai palettán senki, akire jó szájízzel szavazhattam volna.”

    Teljes mertekben egyetertek azzal az apro kiegesztitessel, hogy nem is latok jelenleg olyan hiteles formaciot, amibol 2018ra, ha nem is kormanyvalto, de erdemi kihivo vallhat.

  133. A rezsicsökkentés jelszava egy választási győzelemhez pont elég volt. Az pedig, hogy volt-e, lesz-e a munkaerőpiacon és a jövedelmekben is növekedés, látszólag eddig sem nagyon érdekelte, vagy legalábbis a legcsekélyebb mértékben befolyásolta a szavazó polgárokat a döntésükben. Az elmúlt 4 évre mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy jó volt és a gazdaság növekedésének irányába ható intézkedések sora, korrekt, kiszámítható gazdaságpolitika volt. Aki konszolidációra számít orbánék politikáját illetően, az nincs tisztában rendszerének lélektanával, pontosabb orbán és az őt körülvevő emberek személyiségével és az ebből fakadó mentalitással, annak következményeivel.
    Egy tolvaj, rabló banda miért is változna meg, ha úgy gondolják, bármit megtehetnek büntetlenül? Az ország állapota eddig se nagyon érdekelte őket. Annyi ellopható pénz mindig akadt, amivel ideig óráig saját pénz és hataloméhségüket csillapítani tudták. A rezsicsökkentés nevű csodafegyverrel sokak szemét ki tudták szúrni. Elvégre nekik csak elhatározni kellett ezt, de az anyagi része negatívan úgysem az államot, őket érinti elsősorban, hanem a szolgáltatókat. Az ő kezecskéikkel szedetik a csalánt, míg ők (a kormány) a babérokat aratja. Persze itt ott talán kell némi kompenzációt fizetni szintén közpénzből a szolgáltatóknak, csak hogy ne gatyásodjanak le annyira, hogy le kelljen húzni a rolót.
    Az ostoba nép le lett kenyerezve pár ezer forinttal, miközben azt már nem képesek vagy nem is akarják felfogni, hogy azt megelőzően is vagy éppen a rezsicsökkentés, az extra adók hatásainak következtében a szolgáltatók, bankok mennyivel emelték szolgáltatásaik árát illetve más -a lakosságra terhelhető költségeiket, esetleg mennyi fejlesztés marad el ennek következtében vagy éppen hány munkahely szűnik meg a leépítések, fiókbezárások miatt.
    Jön az újabb rezsicsökkentés. Az önkormányzati választásokig mindenféleképpen ki kell húznia a kormánynak anélkül, hogy népszerűtlen intézkedéseket bevezetne. Aztán jöhet a feketeleves. Unortodox gazdaságpolitikájuk változatlan marad. Továbbra is a rendszer fenntarthatatlansága, növekedést gátló hatásai miatt rendkívüli intézkedések sorára, „nemmegszorításokra”, „strukturális átalakításokra”, magyarán adónövelésre számíthatunk, miközben az általuk preferált vastag pénztárcájú réteg, a fidesz és holdudvara tovább gyarapodik igen látványosan (avagy az adóbevallásban is eltitkolva).
    Fog hőbörögni a nép egy része. (Nem számottevő hányada fog ennek hangot is adni, vagy legalábbis nem annyian, mint amennyit a kormány komolyan venne és megijedne, változtatna a politikáján.)
    A választások előtt aztán újra lesz valami parasztvakítás. Mindez persze annyit mégsem érne, ha nem lenne a rájuk szabott választási törvény és a 2018-ig még ki tudja hányszor és hogy változó alaptörvény.
    Nem tudom, érzik-e a kedves választópolgárok, a magyar nép, hogy Mikola nem mondott hülyeséget akkor, amikor a fidesz hatalmának legalább 20 évre történő bebetonozásáról beszélt. Ebbe a választási törvénybe ez bele van kódolva.
    60-61%-os részvételnél, borítékolható 2,1 millió fideszes szavazónál, otthonmaradó majd’ 40%-nál megosztott, lejáratott, agyonhallgatott, médiából kiszorított suta ellenzéknél esély sincs a váltásra. A fidesz alkotta választási szabályok szerint kell őket megverni, de nagyon. Erre esélyt keveset látok a jelen helyzetből, az ellenzékből kiindulva. A jövőre mutató jeleket egyrészt még túl korai fürkészni, de nem túl bíztató az, hogy az elmúlt borzalmas 4 év is csak kamupártokat volt képes kitermelni illetve a szétforgácsolódott ellenzék kényszeredett összefogását néhány jelentéktelen politikus (Fodor Gábor) inkább több szavazatot elvivő mint hozó visszaszivárgásával.

  134. 167: OV királlyá koronáztatja magát és felségsértésnek, illetve hazaárulásnak minősíti az ellenzékiséget.

  135. 166: Hochstein, az LMP-vel mi bajod? Gondolom, az Téged nem zavar, hogy zsidók…

  136. 169.Abel:
    Nekem a vilagon semmi. De en ugy latom, hogy az LMP egy retegpart, amely tomegek mozgositasara soha nem lesz kepes. Ennek ellenere a meretebol adodoan mar (baloldali) szavazat-megoszto, amely adott helyzetben akar karos is lehet. Szerkezete miatt a meg-megujulo belso viszalyok elore boritekolhatoak. A part vezetoje inkabb a folyosoi gondolkodo, mint fajsulyos politikai vitapartner. Fokent olyan problemakat feszeget, ami a joleti allamokban is csak egy eros gazdasagi es tarsadalmi huzoprogram reszekent kepzelheto el (a teljesseg igenye nelkul par pelda):
    – ökoszociális piacgazdaság,
    – nők társadalmi esélyegyenlőségének kérdése,
    – LMP vidékpolitikai elképzelései (???)
    – önálló zöldminisztériumr, független zöldhatóság

    Vagyis szamomra az LMP nem a hitelesseg oldalarol kerdeses hanem, hogy lesz-e / lehet-e belole erdemi kihivo. Szerintem nem. Az LMP-t szivesen latnam egy hiteles, szeles tasadalmi tamogatottsagnak orvendo (fiatal) baloldal szakertoi szovetsegesekent…

  137. 170: Te így látod, de az amerikai nagykövetség másképp látta, ezért támogatta és támogatja az LMP-t. Az ő terveikbe eszerint beleillik ez a baloldali szavazatmegosztás, vagy mi.

  138. 171: Na, amikor 135 fős kétharmad látszott, én is kezdtem drukkolni az LMP-nek, hogy bejusson… 🙂 Szóval nem csak szavazatmegosztásra jó. Képviselt egy alternatívát azoknak, akik nem akartak a gyurcsányos „baloldal”-ra szavazni.

    A mostani szavazás demonstrálta, hogy amíg a baloldal nem tisztul meg, addig az emberek egy része nem hajlandó oda szavazni. Fodorok, gyurcsányok, lendvaik, kisek, szanyik stb. húzzanak el végre a fenébe, aztán talán majd akkor. Addig a klasszikus balos szavaz az lmp-re meg a jobbikra, meg otthon marad. Ebben a garnitúrában nincs meg az a képesség, hogy /jól/ kormányozzon, ezt csak a vak nem látja.
    Ja, és erre nem válasz, hogy a fidesz is szarul csinálja…

    170: +1

  139. 167:

    Van a nyomornak egy olyan szintje, amit már nem lehet paraszt vakítani. Ez a következő 4 évben be fog következni, és akkor 2018-ban ez a választási törvény visszafelé fog elsülni a Fidesz számára.

  140. 172!
    Egyetértek..
    173!
    „Van a nyomornak egy olyan szintje, amit már nem lehet paraszt vakítani”
    Dehogy van Tibor bá..
    Inkább bele döglenek,de akkor sem szavaznak többet a baloldalra..

  141. 173.Tibor ba’:
    „…ez a választási törvény…”
    Igen am, de jelen allapot szerint nem hogy torvenyt, de meg az alkotmanyt is ugy valtoztatgathatjak ahogy eppen akarjak. Az pedig hogy nincs egy markans ellenpolus meg inkabb a malmukra hajtja a vizet.

    „Inkább bele döglenek,de akkor sem szavaznak többet a baloldalra.”

    Ezt nagyon konnyen el tudom kepzelni. Azon az oldalon kiabrandultak tobbsegeben inkabb otthon maradnak vagy az ikszet meg eggyel jobbra teszik, de hogy balra? (Abelnek: na pl, itt megint nem latom hogy az LMP bamit is tudna hasitani)

    A fiukat jelen allas szerint egy hiteles fiatal radikalis baloldal (ertsd nem csak irott szovegben bal es szocialis(ta)) tudna megszorongatni. Pont olyan mint amilyenek ok voltak ’89 kornyeken! Na ilyen nincs es ha rajtuk mulik nem is lesz. Pontosan ezert irtjak csirajaban a HA-HA fele mozgalmakat es kriminalizaljak a vezetoiket.

    En nem gondolom hogy ezt a bandat 2018ban le fogjak (vagy hogy le kell) valtani. Abban viszont bizom, hogy a kovetkezo most meg boven parlamenten kivuli generacio lesz annyira eros, hogy ekkora mozgasteret mar nem hagy nekik (sem masnak) soha tobbet.

  142. 174:
    Én nem választásokra gondoltam, hanem utcai harcra.

  143. Szerintem sok idelátogató számára mára már kezd világossá válni, hogy milyen erőtérben politizálhat egy ‘politikus’. (Maga a szó, számomra a korrupt szinonimája.)
    Lopj, csalj, hazudj amennyit akarsz; nem számít… ha túl nagyot harapsz, néha a kezedre csapnak, néha leültetnek. Legyél hős, vagy gyűlöljenek, egyre megy. Legyél ‘nemzeti’ (ld. Morvai), vagy szocion; nem számít.
    De ha nem a mi táblánkon akarsz játszani, véged van.
    Mondja meg valaki, hogy miért érdekes, hogy milyen házi feladatot kapott Orbán?

  144. 167 tomcat: „agyonhallgatott, médiából
    kiszorított suta ellenzéknél”

    Itt most a hvg, index, origo, 444, nol, népszava, atv-re gondolsz? Annyira ez a látszatbaloldal nincs elhallgattatva.

  145. 178.Szurkoló:
    „hvg, index, origo, 444, nol, népszava, atv”

    Ezek közül pontosan melyik orgánum található meg egy szimpla tetőantennás vidéki háztartásban (Fidesz szavazóbázis)?

    Amelett pedig azért ne menjünk már el szó nélkül, bármilyen természetesnek is tűnhet így négy év után, hogy a felsorolt orgánumok mindegyike magánvagyonból működik, míg a közpénzből működtetett médiát a Fidesz háziszócsőnek használja.

    „Annyira ez a látszatbaloldal nincs elhallgattatva.” – Ugye nem elvárás, hogy a baloldali szimpatizánsok ezért még hálásak is legyenek?

  146. 173: MAjd megint módosítja a választási rendszert a kétharmad. Szerintem király lesz OV örökös dinasztiaként. Utána I. Ráhel jön. Hochstein is díszmagyart ölt majd Ráhel koronázására… 🙂

  147. 180.Arma: Áááá, úgyse merik 😉

    181.
    „Hochstein is díszmagyart ölt majd Ráhel koronázására” – de csak ha a pajesz maradhat 🙂

  148. 182: Egy RÁHEL koronázásakor kötelező elemként egészül ki a díszmagyar a pajesszal és kipával! 🙂 A ceremóniát alapvetően Sabbatáj Cví (mesebeli) koronázásának ábrázolásáról fogják mintázni.

  149. 183:
    Én nem bánom, de nem lesz ebből baj? 🙂

  150. 176!
    hmm..A baloldal nem egy utcai harcos csoportosulás..Aki a fideszre szavazott,az egye meg amit főzött..
    179!
    Nem kell hogy hálásak legyenek,de valóban az ATV-ben kizárólag ők nyilatkoznak..
    Ami a szavazást illeti,ennyit tudtak felmutatni,pontosan azért,amiket Te is felsoroltál a 175-ben..
    Ők nem tudják megcsinálni azt amit a fidesz..Nem tudják összefogni magukat,nem tudnak olyan kegyetlenek lenni,és kegyetlenül odavágni mindennek és mindenkinek..Ha rájuk förmedt valaki,akkor rögtön visszakoztak,hogy akkor rendben ,nem csináljuk.Így nem lehet országot irányítani.

  151. 179: Hochstein: „Ezek közül pontosan melyik
    orgánum található meg egy szimpla
    tetőantennás vidéki háztartásban
    (Fidesz szavazóbázis)?”
    Ezzel azt akarod mondani, hogy a tájékozatlan (esetleg szegény és tájékozatlan) népréteg fidesz szavazó, következésképp a tájékozott nem az. Hidd el, vannak ilyen vélemények fordítva is. Nem lehetne, hogy lenézés helyett megpróbáljuk használni azt, amiről azt gondoljuk, hogy nekünk több jutott?

  152. 186.Szurkoló:
    Nem ezt akartam mondani, bár elfogadom, hogy lehet egy ilyen olvasata is a mondandómnak.

    Eredetileg arra céloztam, hogy akinek nincs több mondjuk 2 tv csatornánál illetve csak a helyi / megyei újság jut (értsd közpénzből Fidesz propaganda) annak a kiegyensúlyozatlan (félre)tájékoztatása nem különösebben nagy feladat. Nem gondolom, hogy a kormánypropaganda az írott és elektronikus felületein csak véletlenül nem számolt be egyetlen árva szóval sem az égbekiáltó arcátlanságaikról és hallgatott el minden az ellenzékhez köthető megmozdulást. Mindezt a közpénzből!

    Pontosan ez az attitűd szól arról amit írsz, a szegényebb, tájékozatlanabb és szociálisan kiszolgáltatott rétegek semmibevételéről és mélységes lenézéséről. Eszed – nem eszed ez van paraszt. Meg is lett az eredménye, nézz csak rá a választási térképre.

    Az alábbi kérdésedet pedig ne nekem tedd fel, hanem Lázár Jánosnak a következő lakossági fórumán:

    „Nem lehetne, hogy lenézés helyett megpróbáljuk használni azt, amiről azt gondoljuk, hogy nekünk több jutott?”

    joccakát

  153. Száz szónak is egy a vége, két hiteles, szavahihető pártvezér volt, van, ebben a bolhacirkuszban.
    Egyik Schiffer, a másik Vona.
    A többi vagy paprikajancsi, vagy aljas és hazug.
    De hát megérdemeljük. Addig, amíg a „tisztelt” szavazó nem tud különbséget tenni a tisztességes ember és a szaralak között, addig nem hogy nem lesz normális országunk, de országunk sem lesz!

  154. 188:
    Ne dőlj be! Schiffernek az a taktikája, hogy ő tisztességes. Majd nézd meg, ha esetleg hatalomhoz jut.

  155. 188, 189: Tisztességes? Kurvára bízott benne, hogy a zsidók meg a liberálisok ŐT beszavazzák a parlamentbe. Ezért nem volt hajlandó beállni a ‘kormányváltók’ (sic.) közé.

    „Köszönjük meg Schiffer Andrásnak, aki szívesen barátkozik a neonácikkal, de nem áll szóba a demokratákkal, és sohasem látott az orránál tovább.” Krémer Ferenc
    http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/372710_kellemes_pusztulast_magyarorszag

    Az LMP mindig rétegpártocska marad, tehát egyedüli szerepe kizárólag Schiffer hobbiját/megélhetését biztosítani. Mert mi más?
    Ua., mint a DK Gyurcsánynak. Ezek „egyszemélyes” pártok.

  156. 187!
    Lehet neked 120 csatornád is .Egy a főnök mindenhol..Talán az echo-n szoktak beszélgetni nyiltabban dolgokról.De egyébként teljesen egyformák.És ne gondold hogy a nagy szocialista baloldali összefogás tábor olyan nagyon tájékozott akik hozsannáznak meg elélveznek a Gyurcsány név hallatán…
    188!
    Ciki menj már a hülyeségeddel.. 🙄
    Még hogy Schiffer meg Vona.. 😀 Aki tisztességesen csinálná,a közelébe sem jutna a dolgoknak..
    190!
    Observer veled vagyok.. 🙂

  157. 189.Tibor ba’:
    Szerintem azert abban megallapodhatunk,hogy Schiffer az egyetlen olyan parlamenti mandatumot szerzett part vezetoje aki egy millimetert nem tagitott az elore lefektetett igeretei es elvei mellol semmilyen iranyba.

    „Schiffernek az a taktikája, hogy ő tisztességes.” – nem egy rossz taktika, valahogy nem bannam, ha meg paran kovetnek peldajat.

    Es hogy mi lesz ha hatalomhoz jut…ezt az elveivel sulytott embert csabitottak jobbrol is es balrol is. Valasztoit cserben hagyva beadhatta volna a derekat hogy hatalomhoz jusson, megse tette. Na ezert nem kell attol felni, hogy hatalomhoz jut. Ha meg ugy hozna a sors, hat azt a bizonyos egy eselyt szerintem nala jobban ma nem erdemli meg senki.

  158. 189. Lehet, hogy így van, de azért valahol el kellene kezdeni!
    Ha olyan lesz ő is akkor mehet a levesbe a többi után.
    De azért az elég durva, előre megmondani, mit fog csinálni! 🙂
    Mindenki tisztességes mindaddig, míg ellenkezőjét nem bizonyítja.

    191. A fidesz és a szocik politikusaihoz mértem mindkettő nagyon is tisztességes!!!

    192. Egyetértünk!
    Ha Schiffer és Vona lenne a parlament legtisztességtelenebb tagja, akkor azért sokkal megnyugtatóbb lenne a helyzet! 🙂

    De egyszerűen nem is értem. Zsinórba olyanokat választunk magunk fölé, akiktől nem is várhatunk mást, mivel bizonyították, lopnak csalnak, hazudnak és ezután is azt fogják tenni!
    Mégis, mire alapozzuk a reményt, hogy valaha normális és élhető országunk lesz?

    190. “Köszönjük meg Schiffer Andrásnak, aki szívesen barátkozik a neonácikkal, de nem áll szóba a demokratákkal, és sohasem látott az orránál tovább.”
    Az én szemembe meg akkor nőtt a legnagyobbat, mikor beintett ezeknek az áldemokratáknak!

  159. 194!
    Jól van ciki.Az a lényeg hogy bíztasd magad.. 🙂

    „Mégis, mire alapozzuk a reményt, hogy valaha normális és élhető országunk lesz?”
    Én nem alapozok semmilyen reményt,(politikai szinten)de ahogy elnézem a többiek se nagyon,csak próbálkoznak még egy kicsit csűrni csavarni a dolgokat valamerre.. 🙂
    De komolyra fordítva a szót,ahogy elnézem csak magunkon múlik hogy élhetővé tegyük valamilyen szinten az életünket a döntéseinkkel,(nem politikai döntéseinkkel)mert ez a politika egy katasztrófa.Ha valaki ettől valamit vár,akkor az nagyot csalódik..

  160. 192 – Hochstein:

    Valóban jó taktika, de nézd meg mivé változik, ha hatalmat kap.

  161. 196. Tudom, nagyon kevés az amit tehetünk, de azt legalább tegyük meg, hogy nem választunk olyanokat vissza a parlamentbe, akikről már bebizonyosodott, hogy lopják a közvagyont, direktben is és azonkívül mindenféle trükkökkel! Vagy csak képtelenek a rájuk bízott javakat megőrizni, vagy netalántán, még szaporítani is.
    Ha még idáig sem tudunk eljutni, akkor mégis mit várunk a politikusoktól?
    A jelenlegi példánál maradva, most igazolva látják, amit tettek, elloptak, elcsaltak, hazudtak, az helyes volt és ezzel a néppel mindent meg lehet tenni!
    Innentől kezdve akkor már nem a politika mocskos, hanem MI!
    A mocskosság oka MI vagyunk és nem a politika!

    A másik dolog, nem hiszem, hogy ne lenne ebben a tízmillós országban öt-tiz olyan ember, akik tisztességgel, becsülettel tudnák az országot vezetni.
    Csakhát, nem férnek oda a sok mocsadéktól, akik a mi közreműködésünkkel lehetnek ott ahol vannak.

  162. 198!
    A politikus az olyan ember,aki a szegényektől szavazatot kap,a gazdagoktól meg pénzt,hogy megvédje őket egymástól..
    Nem tudom, érted-e..

  163. Érdekes álláspont Elek Attilától, de van benne ráció:

    „elmondhatjuk, hogy Orbán gazdasági téren elfoglalta a baloldali pártok helyét is. A Fidesz lett a legbaloldalibb párt. A baloldali ellenzék óriásit hibázott azzal, hogy nem állt a rezsicsökkentés mellé… Erre a hibára a baloldal csúnyán ráfizetett. Amennyiben erre nem jön rá Mesterházy Attila, ha nem jön rá arra, hogy nem volt üzenete azon kívül, hogy Orbán takarodj, akkor nem lesz esélye négy év múlva sem. Orbán tehát, baloldali és liberális gazdaságpolitikával és jobboldali kultúr- és társadalompolitikával a teljes magyar választói palettát lefedte.”
    http://szabadeuropa.shp.hu/hpc/web.php?a=szabadeuropa

  164. 202: Kár, hogy holnap nincs fodrász. Mennék nyiratkozni… 🙂

  165. 204:
    NAFENE! – És még engem szóltak meg, mert Rákosi Mátyáshoz hasonlítottam. – Mit szóltok a hatodik érzékszervemhez? 😀

  166. Ez az Olstein vonal, amiről már annyit lehetett hallani régebben is?

  167. Érdekes visszaolvasni a jóslatokat. Most sajnos Arma egykori jóslata jutott eszembe, amikor Orbán várba költözését kijelentette. És igen. 2016 márciusáig oda költözik a Sándor-palota mellé.

  168. 205 :
    „NAFENE! – És még engem szóltak meg, mert Rákosi Mátyáshoz hasonlítottam. – Mit szóltok a hatodik érzékszervemhez? ”

    Miben állt a hasonlat? Hogy Orbán is zsidó??
    Vagy abban, hogy ő is olyan kártékony és gyűlölt ember?

    Hofi szerint Orbán inkább cigány .
    Orbán, saját bevallása szerint fél-ázsiai. Tovább vezetve a fonalat fél-indiai, azaz fél-cigány. 🙂
    Orbán felesége zsidó. Lehet, hogy Orbán szülei is a zsidó-cigány felállást követik.

  169. 202 :
    Pugacsov elvtárs, eldobtam az agyam… 😀 😀

  170. …és vajon miért kell a minisztériumokat szétdobálni Kecskemétre, Székesfehérvárra, Debrecenbe? Nem voltak eddig jó helyen?

  171. 207: Háát, jósoltam én koronázást is… 🙂
    Valóban a kolostor csak közbenső állomásnak tűnik a Királyi Palota felé, amiből kiteszik a múzeumot meg a könyvtárat.

    Viszont rutinos konteósként sincs semmi magyarázatom a minisztériumok vidékre költöztetése ügyében. Ez már olyan Csauseszkuhoz, Pol-Pothoz illő logika!

    Akad egy-két ország, ahol a kormányzati centrum két város között oszlik meg. Ez a maximum, amire példát tudok. Az EU Parlament is Strasszburg és Brüsszel között ingázik, ha jól rémlik. De 5-6-8 felé szétszórni? Még lopási szempont se ugrik be, semmi.

  172. 211. Az EU Parlament egy hatalmas gépezet, bürokratikus okok miatt van szétszórva. Nálunk éppen azért, hogy kikerüljenek a lényegi döntéshozó hálózatból. Plusz tüntetni is nehézkesebb előttük. Súlytalanná lesznek.

  173. 212: Erre logikus gondolni, de ekkor Orbánnak fel kell építenie a saját kancelláriáján belül egy megduplázott tárca-rendszert, ami ténylegesen irányít. Az látszik, hogy nem akármilyen machiavellista a faszi. Teljesen nyíltan megengedi magának a hivatalos intézményrendszer Patyomkin-falukénti kezelését.

  174. 213 :
    Elektronikus ügyintézés és kormányzás lesz baltikumi mintára.
    A minisztériumok azért kerülnek nagyobb városokba, hogy szétverjék a budapesti értelmiséget és erősítsék a vidéki városokat.

  175. Budapest a leginkább Fidesz ellenes. Budapestet meg kell tehát büntetni.

  176. Akkor a régi jó kis magyar film címe már nem lesz érvényes, hogy: Felmegyek a miniszterhez! (1962) 🙂

  177. 216 :

    „Akkor a régi jó kis magyar film címe már nem lesz érvényes, hogy: Felmegyek a miniszterhez! (1962) ”

    Aki Mucsán-röcsögén lakik, annak Debrecen is „fent” van . 🙂

  178. Találtam egy videót a miniszterelnökség Várba költözésének tervéről a yt-on. Pákozdi Imre: A Városliget kulcsa a Várban van – a Budai Vár és a Városliget összefüggéseiről címmel.
    Ez kapcsolódik a CÖF legújabb ötletéhez:
    Az Osztrák-Magyar Monarchia mintájára alakítaná át az EU-t a CÖF, ami a mandineren olvasható.
    Igaza lesz Armának 🙂 Lesz itt még koronázás!
    Orbán Viktor szerint a következő négy év a tettek korszaka lesz. Hát nem sokáig „gatyázott”!
    Mi lesz itt még? Hajjaj!… 🙂 inkább 🙁

  179. „Orbánnak fel kell építenie a saját kancelláriáján belül egy megduplázott tárca-rendszert, ami ténylegesen irányít.”
    A harmadik orbán-kormánynak 41 államtitkára lesz, csak Lázárnak 6.

    „A minisztériumok azért kerülnek nagyobb városokba, hogy szétverjék a budapesti értelmiséget „
    Ezenkívül ha egy nagyhatalom Ukrajnához hasonlóan itt is felforgatással akar egy kormányváltást, nehezebb dolga legyen az államigazgatás fizikai szétköltöztetése miatt.

    „A Városliget kulcsa a Várban van”. Távlatilag Orbán államelnök szeretne lenni, kormányfőnek (utódjának) Lázárt akarja. Egy tekintélyuralmi elemekkel átszőtt politikai rendszert építget következetesen, ehhez szerintem jobban illeszkedne egy félig erős (francia típusú) elnöki rendszer a mostani protokoláris elnöki helyett. Mivel 2/3, meg is fogja csinálni (ha hagyják neki).

    (Abban, hogy meg is koronáztatná magát, nem hiszek..)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük