(1171) A falra festett III. V.h.

Tibor bá’ online

 

~00000Annak lehetünk tanúi, hogy Amerika az egész világot egy nukleáris háború kirobbantása felé tolja. Úgy tűnik, miután Washington – Irakhoz, Afganisztánhoz hasonlóan – letarolta Szíriát is, célba fogja venni Iránt. Oroszország és Kína nagyokat mond, de az USA az, aki cselekszik. Most bejelentették, hogy két héten belül odacsapnak Szíriának. Erre az oroszok jajgatnak, hogy ebből nagy baj lehet. lesz-e? Lehet.

A helyzet az, hogy az amerikai hadigépezet megállíthatatlan. Kérdés, hogy a két középhatalom (Kína és Oroszország) hol húzza meg a vörös vonalat. Most vagy Irán esetében, vagy sehol? Washington nyugodtan léphet, mert a két középhatalom mást nem csinálhat, mint hozzányúl az atomhoz. Ez viszont az emberiség végét jelentené.  Tehát nem nyúl hozzá, de akkor Amerika sorba dönti le a bábukat. Konvencionális fegyverek esetén a logika azt mondja, hogy most kell felvenni a kesztyűt, amikor még a bekerítés nem teljes. De ez a kesztyű nukleáris. Ha  USA tényleg lép Szíriában, akkor a III. V.h. kizárólag azon múlik, hogy Putyin előző este jól érezte-e magát vagy cudarul. Ha nem kapott pinát, és morcosan ébred, a Szíria elleni villámháború beindítása elég ok rá, hogy megnyomja a piros gombot. Az emberiség közvetlen sorsa néhány pöffeszkedő államfő pillanatnyi hangulatán dől el.

__________________________________________________
__________________________________________________
__________________________________________________

124 gondolat erről: „(1171) A falra festett III. V.h.

  1. Hát annyi önkontrollja van azért Putyinnak, hogy ne csináljon ostobaságot. Gondold csak el, hogy annak idején Jelcin is a helyén tudta ezt kezelni, pedig ő aztán furcsán élte az életét, és furcsa volt, hogy ilyen elmeállapotú ember lehetett ilyen magas rangban.

  2. Szerintem a közel-keleti köolaj készlet újra felosztása túlmutat egy gyenge dugáson, vagy nem dugáson.

  3. Nem hiszem, hogy Putyin ebben az óriási horderejű ügyben de facto
    egy személyben dönt.
    A háborúk egyébként minden elismert szörnyű kegyetlenségük ellenére a gazdasági világválság ellen ható tényezők.

  4. Ez a konfliktus várhatóan megmarad regionális szinten. Az elsődleges cél – véleményem szerint – a Földközi-tenger keleti medencéjében feltárt gázmezők biztosítása Izrael számára. Másodlagos cél a palesztinok támogatásának csökkentése, valószínűleg Izrael újabb palesztin területek megszállására, a Gázai-övezet annektálására készül, esetleg még Libanon is terítékre kerülhet. Ezzel a külpolitikai helyzet annyira stabilizálható lesz, illetve az izraeli „gyepü” annyira kitolódik, hogy Izrael bátran belekezdhet a palesztin kérdés ‘végleges megoldásába’.
    A térségben egy harmadlagos cél lehet az elfoglalt területek egy részén egy önálló Kurdisztán létrehozásának ‘lebegtetése’ -, amivel Törökország szövetségesi státuszát lehet erősíteni, illetve Kelet-Törökországot felvonulási területként ‘biztosítani’ a majdani Irán elleni háború idején. Ez utóbbira a világ ‘közvéleménye’ már fel van készítve, amint végeznek az előzetes osztozkodással a kínaiakkal, meg az oroszokkal, feltehetően be is indul a hadigépezet.
    Tevőlegesen szerintem az oroszok és a kínaiak nem vesznek részt ebben szíriai a konfliktusban.

    Amit mi tanulhatunk majd az egészből:

    – a zsidók bármit megtehetnek /ezt persze eddig is tudtuk/
    – ugyanakkor, ha a Közel-keleten stabilizálni tudják a helyzetüket, akkor nem jönnek ide /tömegesen/
    – az oroszok tevőlegesen nem fognak kiállni Szíriáért, és adott esetben értünk sem állnának ki – felesleges a hozzájuk való ‘dörgölőzés’
    – Kína továbbra sem háborúzik, inkább vásárol
    – még mindig jobb az Euro-atlanti szövetségen belül lenni, mint azon kívül – Orbánnak nem kellene az EU ‘bajuszát húzogatni’, mert nem fog jól elsülni.
    – A muzulmán világ képtelen összefogni, hagyják, hogy szépen egyesével leszalámizzák őket. Irán után majd jön Pakisztán, de azon sem lepődnék meg, ha előtte. A többi meg majd azt sem tudja, hogy dörgölőzzön az USA-hoz, meg annak főnökéhez. A ‘renitensek’ kiiktatásával a Közel-keleti olajmezők feletti ellenőrzés véglegesen ‘USRAEL’ kezébe kerül – Obama megszolgálja a Nobel békedíját.

  5. LOS ANGELES (MarketWatch) — Concerns rose Wednesday that U.S. intervention in the Syrian conflict could spark a wider war, as Iran suggested it would attack Israel if Washington decides to strike Syria. „Any attack on Syria would burn down Israel,” Iran’s military chief of staff Maj. Gen. Hassan Firouzabadi said, according to Dow Jones Newswires, citing Iranian media. Likewise, Syria’s United Nations Ambassador Bashar Ja’afari invoked his nation’s right to self-defense when asked if Syrian government forces would attack Israel in retaliation for a U.S. strike. Meanwhile, Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu said Tuesday that Israel would „respond with great force” to any such attack, according to remarks quoted in the Los Angeles Times.
    Eredeti cikk:
    http://www.marketwatch.com/story/iran-may-attack-israel-if-us-strikes-syria-2013-08-28

  6. Nem lesz itten világháború (most se). Oroszország, Kína, meg USA (meg stb)úgyis egyeztetnek előtte, hogy kinek mi lesz a szerepe és ki kit fog elítélni az akció során. Mint már annyiszor. Economy über alles.
    Ami meg a függöny mögött történik azt meg úgyse kötik az orrunkra.

  7. orosz érdekek:

    ” Oroszország ugyanakkor provokációról beszélt, és már párhuzamot vont a 2003-as iraki invázió elrendelésével, amit később kiderült, hogy alaptalan vádak alapján indítottak meg. Oroszország és Kína vétójoga miatt több Szíriával kapcsolatos határozat bukott meg vagy puhult fel az ENSZ BT-ben.

    Moszkva kategorikusan elutasítja olyan határozat elfogadását, amely lehetővé tenné a külföldi katonai beavatkozást a szíriai polgárháborúban. Moszkvának komoly érdekei fűződnek a szíriai rezsim fenntartásához: Aszad az egyik legnagyobb felvásárlója az orosz haditechnikának, 2020-ig több mint ötmilliárd dollár összértékre becsült szerződése van érvényben. A legérzékenyebb részt a C-300-as légvédelmi rakéták jelentik. A rendszerből négyet rendelt meg Szíria egymilliárd dollár értékben, még 2011-ben. Putyin júniusban azt mondta, hogy nem akarják megbontani a közel-keleti erőegyensúlyt, ezért a szerződést egyelőre nem teljesítették. Nemzetközi szankciók híján azonban semmi sem tiltja, hogy az egyezségnek eleget tegyenek.

    A tizenkét Mig-29-es vadászgép eladására vonatkozó szerződés ugyanakkor az orosz fél kész teljesíteni. A hírek szerint így tett 2012-ben is, amikor 36 Jak-130-as oktató vadászgép leszállítását kezdte meg egy 2011-es szerződés alapján. Aszad az Izvesztyijában hétfőn megjelent interjújában kijelentette, hogy Moszkva nem állt el egyetlen szerződésétől sem, ami pedig a leszállításokat illeti, nem nyilatkozhat róluk, hiszen azok államtitkokat képeznek.

    Ám a hadiipari megrendeléseknél és Oroszország utolsó ex-szovjet területen kívüli tengeri kikötőjénél – amely a szíriai Tartuszban van – sokkal fontosabb Moszkva számára, hogy Szíria területén keresztül ne épüljön gázvezeték, amely újabb Európa újabb energiaforrásává válna, tovább csökkentve az EU energiafelhasználásának negyedét – a keleti tagok, így Magyarország esetében akár 90 százalékát – biztosító orosz földgáz súlyát. Az orosz felet Szaúd-Arábia felkereste egy bőkezű ajánlattal, amelyben az olajmonarchia ígéretet tett volna arra, hogy nem építi meg a gázvezetéket, ám a múlt heti ajánlatot Moszkva elutasította.”

    http://index.hu/kulfold/2013/08/27/kuszobon_a_sziriai_beavatkozas/

    Azért ez a gázvezeték dolog elég hihető. Elég sok energiát öltek bele, hogy pl. a Nabuccot megfúrják.

  8. 9. Pzuj,
    szerinted ezeknek a híreknek ven egyáltalán valami valós alapja?
    Porhintés, porhintés..
    Az igazi az volna, hogy összegyűjtsük ezeket a híreket, majd amikor az egész lezajlik, visszaolvassuk őket. Bődületes ellentmondásokat lehetne belőle keszűrni, lefogadom.
    De igazábul hidegen hagy…
    A Nagy Szerb Honvédő háború idején két pofára faltam az ilyen híreket. jóhogy, hisz akkortájt én is ittam a levét.
    Mint végül kiderült – az egész összeszedett infó, elemzés sz@rt se ért, csak ködösítés volt. A vélemények napról-napra változtak, az érdekektől függően.
    Manipulálnak velünk, na. Művészi szinten.

  9. 9:
    Az Indexet szíveskedjetek nem belinkelni. Nálam a hitele nulla.

  10. Azért az érdekes lesz, hogy a szír bázisokon orosz kiképzők és tanácsadók üldögélnek, amikor becsapódnak az amcsi rakéták. Irakot még elhagyták a támadás előtt…vagy az USA és az Orosz Medve egyeztettek volna (titokban), hogy mely helyek kapnak rakétát? Végülis bizonyos kérdésekben stratégiailag együttműködnek (pl. véletlen háború elkerülése, UFO-kérdés, stb).

  11. 11. Index-szel kapcsolatban.
    Az Index valóban egy szenzációrikkancs és pukkancsportál azonban sok esetben semmi mást nem csinál mint továbbít egy-egy hírt. Jelen esetben is így van. Azon viszont én is csodálkozok, hogy a hírt súlya jelentősége ellenére sehol másutt nem látom megjelenni, csak az interfax állítja „Moszkva nem avatkozik be” és ez a kijelentés hivatalos lenne. Tudomásom szerint az ilyesmi nem így műkődik. Az is furcsa, hogy a kijelentéssel teljesen ellentmondásban van, az újabb két hajó odaküldése, amiről megintcsak semmit nem tudni hogy ezek milyen hajók egyáltalán. Kezd az egész kínosan zavarossá válni…

  12. 14:
    „Az Index valóban egy szenzációrikkancs és pukkancsportál azonban sok esetben semmi mást nem csinál mint továbbít egy-egy hírt. Jelen esetben is így van. ”
    Pontosan, sokszor nagy késésekkel.
    Viszont bár nyilván szelektíven szűr, a nagyobb alkalmazotti létszámból kifolyólag többet lát.
    Ha nem nevezi meg a forrását, az érdekesebb híreknél utána lehet nézni.

    „Az Indexet szíveskedjetek nem belinkelni. Nálam a hitele nulla.”
    Figyelemfelkeltésre jó, után ha érdekes a téma el lehet benne mélyedni.
    Nem kéne ilyen mereven felfogni a világot.
    A szemétből is célirányosan ki lehet szedni az értéket.

  13. 15. murcielago: Igen teljesen mást jelent. Ugyanis a „nekem sincs szándékomban senkivel se verekedni”, nem jelenti azt, hogy ha nincs más választásom akkor nem teszem meg. Ez a kijelentés nagyjából egy üzenet, amit én úgy értelmezek, hogy Ororszország egyértelműen próbálja kommunikálni, hogy nem mint agresszor lép fel, ha közbelép, ha ezt mégis meg kell tennie. Nehéz kimondani, de valahogy nekem most úgy tűnik Oroszország van komoly satuban, hiszen akár beavatkozik akár kimarad, veszít valamit bizonyos szempontból.

  14. 16:
    Erre mutattam rá a posztban is. Oroszország vagy enged, vagy az atomhoz nyúl. Vagy veszít (újra és újra) vagy lángba borítja a világot. Ott baszta el, amikor a beígért S-300 elhárítókat nem szállította le Szíriának és Iránnak. Azok megvédenék magukat, ha tudnák.

  15. 17: vajon hibáztak, vagy tudatosan így döntöttek? (vagyis kiszolgáltatták a szíreket a NATO-nak) Álcázásul meg szájhősködnek mellette. Szjnház.

  16. 16:, 17:
    Igen, ezzel hibát követtek el Putyinék, amit mutat, hogy az összes héja-ország hirtelen egyszerre rávetné magát az áldozatra. Sőt, egyre inkább a szárazföldi megszállás gondolata is kezd belengeni. (Persze az oroszok feltehetően kaptak biztosítékokat papír-szemét formájában.)

    Még Obama a legvisszafogottabb, aki ösztönösen óvakodott egy iráni kalandtól, de ez logikus is előbb Szíria, aztán Irán. Az orosz meghátrálás azonban nem hagy neki mozgásteret, az orosz „dá”, sajnos ebben az összefüggésben (nyugati) támadást jelent.

  17. A nagy kérdés, hogy van-e alapja a szír magabiztosságnak?
    (…reggelre többet tudunk…) Az orosz szállítmányokkal való több-éves csiki-csukik valami lényegeset kell, hogy elfedjenek. Pár éve az volt a lecke, hogy az iráni szállítmány 300-asok befutottak-e, vagy nem? Késöbb ez megváltozott abban a formában, hogy Irán megvette a tervrajzokat is, s (közösen) módosítottak is rajta, söt most már Irán is gyárt hasonlót, amit szállít Kínának is. Pár hónapja ment az is, hogy már Szíriában az iráni Gárda 9000 fös elitegysége, de arról nem volt hír, hogy milyen fegyverzettel…
    Amibe újra és újra belefutunk, hogy amennyiben támadás, akkor Israel irányába kéretik visszalöni. Ez az iniciativa akár még visszatartó is lehet, mivel az ószövetségi-nácik keményen kardoskodtak Szíria és Irán megtámadásáért, s ezt nem kell elfelejteni, még erre Európában sem, ott a katlanban viszont nincs senki sunnita-siita muslim, aki ne lenne tudatában…

  18. 18. Kedves úr, az oroszok csak érthetövé tették a kevéssé járatos népeknek is, hogy nem azonosak a balhé kezdeményezöivel. (Perl Harbour-effektus) Ennek pandantja az angol viselkedés, akik az USA könyöke mögül süvöltik, hogy Ensz-határozat nélkül is a közepibe bele … ezt persze majd sokan nem felejtik el, hogy Kina és a szergejek a háborús helyzet elsikálásáért robiztak, amig lehetett… (persze most is a levegöben van, hogy ha Szíria és Irán meglesz, akkor Rusz következik …)

  19. A hurok szorul a ruszkik körül.Egyenlőre időnyerésre játszanak ivánék.Ők is sorra fognak kerülni 2020-25 körül.Voltak már 10 éve is forgatókönyvek rá, hogy vagy Kína megszállja Szibériát vagy a yenkik csapnak le rájuk.Persze ehhez az atomgombos táska feletti ellenőrzést előbb meg kell szerezni.Nem véletlen hogy Putyin igyekezett részben kirostálni a vezetésből az örök konspirátoroknak tartott zsidókat.Egy jól megszervezett puccs kellő időben és néhány tíz vagy száz vezető személy gyors likvidálása kell csak a Medve megbénításához.Utána már csak pár millió gallon vodka sérülésmentes földre juttatása szükséges ,hogy Igor ne szomjazzon.Aztán özönlhetnek át a határon az amcsi-cionista csapatok hogy megszállják a föld utolsó ásványkincs eldorádóját jelentő Oroszországot.
    Persze ez csak fantazmagória,összeesküvés elmélet,rasszizmus,fasizmus szarkazmus stb 🙂

  20. 20:
    „A nagy kérdés, hogy van-e alapja a szír magabiztosságnak?”

    Én nem tudom, hogy mi történt a szaracénok híres középkori harci virtusával, de mióta Izrael és csatlósai a fő ellenségük, valahogy nem találnak magukra a harcmezőkön. A fehér nyugati kultúrának ugyan nyakára tudják tenni a kést (vallásosak, túlszaporodnak, nem integrálódnak, stb. +öngyilkos merényletek), de ne felejtsük, ez a kultúra nélkülük is hanyatlana. Az orosz fegyver-szállítmányok ellenére én nem adnék nekik esélyt győzelemre, vagy vietnamizálásra, ha szárazföldi műveletek is lesznek. Tudni kell, hogy Szíria (az angolok és franciák által) vonalzóval megrajzolt mesterséges állam, szír nép gyakorlatilag nem létezik, lakosai nagy része arab, akik rettegésben tartják az őslakos asszírokat és kurdokat, és kopt keresztényeket..

    „Jövendölés Damaskus ellen. Ímé Damaskus városa elpusztíttatik, és romok halmává lesz;” (Ézsaiás könyve:17:1)

  21. 22:
    Az az igazság, hogy a Nyugatnak tisztességes (persze ilyen nincs!), hagyományos háborúban (valamikor még korábban) le kellett volna győznie Oroszországot és vazallus államokra osztani. Akkor mehetne a bányászkodás. Az oroszokat azonban a mongol-tatárok óta nem sikerült legyőzni, pedig volt próbálkozás.

    Ma azonban szvsz roppant veszélyes és önámító dolog körbezárni támaszpontokkal, védőpajzzsal lesemmizni a nukleáris potenciálját, Ukrajnát beléptetni a NÁTO-ba, stb. A sarokba szorított vadállat azonban előbb-utóbb kitör (pláne, ha vodka is fűti…)

    Ami Kínát illeti, szvsz ma is egyformán utálják a két nagyhatalmat és akkor lennének a legboldogabbak, ha azok egymással harcolva legyengítenék egymást és ők lehetnének a nevető harmadik (én egyébként a kínai szupremáciában, a sárga veszedelemben személyesen nem hiszek, nem tudom elhinni, hogy világhatalom lehet egy ország, amely mindent másol, de leginkább gagyi szinten).

  22. 18. Az oroszokat zsidó érdekek mozgatják, Kínát kínai zsidók irányítják, az arabok államok nagy része szintén zsidó érdekeket szolgál, kivéve még azt a keveset, azoknak a nagy része is káoszba van taszítva. Felmerül a kérdés, hogy minek ezeknek háború? A népesség csökkentéséhez elég lenne egy járvány is, és akkor nem kell a fél világot szétbombázni, atomtemetővé változtatni.

  23. 25:
    Tudsz mondani egyetlen olyan negatív eseményt a világban, amit nem a zsidók csinálnak, a napkitörésen, és a hurrikánokon, és a ma délben odakozmált ebédemen kívül? 😀

  24. 26. Jogos a kérdés, én igazából csak Armagedeon felvetésére reagáltam, mert én nem tudom mit gondoljak, olyan kevés hiteles információ jut el hozzánk. Ő a téma elismert szakértője, biztos tudna mesélni a kínai zsidókról és a Putyint mozgató érdekkörökről is. Ami pedig a hurrikánokat illeti, lehet amögött is zsidók állnak a HAARP révén. 😀

  25. szerintem pedig a háború mindenkinek (de leginkább az oroszoknak) az érdeke.
    A fegyvereladások (különösképpen Közel Keleten), a magas olajár és a bizonytalan régió feljebb viszi/magasabban tartja a kőolajárat, a különböző közel keleti gázvezetékek/olajvezetékek hiába keresnek befektetőt stb. Nem utolsó szempont az, hogy az USA képtelen volt lezárni az utóbbi időben kirobbantott konfliktusait (afganisztán, irak, líbia, irak, egyiptom stb.) a beavatkozás mindenhol csak instabilitás és zavaros helyzeteket hozott. úgyhogy valószínüleg az eredmény itt is hasonló lesz. vegyi fegyverek ellen korlátozott beavatkozással nem lehet hatékony csapást mérni, rakétákkal csak katasztrófát idézünk elő stb. hosszú, költséges háború várható és a vége valószínüleg az iráni atomfegyver lesz.

  26. 26.
    Ha sólet égett oda akkor ne csodálkozz :D!

  27. „Moszkvát a múlt héten Szaúd-Arábia titkosszolgálati minisztere kereste fel egy olyan ajánlattal, amellyel egyezségre akarta bírni az orosz felet: Bandar bin Szultan nemcsak ígéretet tett rá, hogy országa nem épít gázvezetéket Szírián keresztül, de 15 milliárd dolláros fegyvervásárlási ajánlatot is tett Vlagyimir Putyinnak, cserébe csupán azt kérve, hogy vegye le a kezét Aszadról, és ne vétózza meg a későbbi határozatokat.

    Az orosz elnök mindezt visszautasította. Egyrészt Moszkva nem kaphat meggyőző garanciát, hogy Aszad után valóban nem épül meg gázvezeték – legfeljebb nem szaúdiak építik, elvégre a régió fő gázszállítója nem Szaúd-Arábia, hanem Katar –, másrészt a korábbi tapasztalatok okán kétségei lehettek a fegyvervásárlást illetően is: 2008-ban az olajmonarchia négymilliárd dollárért vásárolt volna T-90-es tankokat, cserébe azt kérve, hogy Moszkva ne szállítson több fegyvert Iránnak – emlékeztetett a Nyezaviszimaja Gazeta. Az orosz fél ezután elállt az Sz-300-as rendszerek iráni eladásától, ám a tankvásárlásból mégsem lett semmi. ”

    http://index.hu/kulfold/2013/08/27/amerika_legicsapast_tervez_sziria_ellen/

  28. Viszont, nem értek veled egyet abban Tibor bá’ hogy a mostani helyzetben atomháborús veszély fenyegetne. Irán nem fog beavatkozni, nem mer. Szíriát pedig (Assadot) heteken belül lenyomják az usáncok, támogatás nélkül is. Talán nem is véletlenül vártak 2-2,5 évet.

  29. 25: Te nem olvasod a Bibliát? A Maradék menekülése és boldog világuralma előtt szörnyű pusztulásnak kell bekövetkeznie…

  30. 33. Ebben nincs ésszerűség, mert ha a bolygót akarnák elpusztítani, azt már most is megtehetnék a piros gomb megnyomásával. Ennyi atomfegyverrel az egész Földből sódert lehetne csinálni. Ha csak a túlszaporodott emberiség áll az útjukban, azt a mai kifinomult módszerekkel máshogy is le lehetne redukálni, hiszen minek akkor az a sok elmebeteg tudós a biológiai kísérleteivel. Nem lehet érdekük egy elmérgezett bolygón élni, hacsak nem itt akarnak tovább élni, de akkor meg minek tökölnek ennyit.

  31. 33.
    Persze Arma, és János Jelenések könyvének is minden fejezetének pontosan be kellene teljesülnie a trombitaszótól kezdve a pecsétek felnyitásán át az apokalipszis négy lovasán végigvágtatva a fenevadon vágtató asszonyig stb.. stb… Csak éppen marhára nem találom benne most azt a fejezetet ami arról szólna, Hogy Assad kormánycsapati vetették be vegyifegyvert vagy a lázadók. De ezek szerint a UN vizsgálóbizottságot is tök felesleges volt odaküldeni, csak a bibliát kellenne jobban tanulmányozni hiszen nyilván megvan ez is írva valahol.

  32. 32:
    Irán nem mer beavatkozni? Ez nem olyan egyszerű kérdés. Ha USA Szíria elleni támadása (ENSZ határozat nélkül) nem vált ki reakciót, akkor ezzel szabad utat kapnak bármihez. A rengeteg ellenfenyegetés blöff szintre süllyed. A legvalószínűbb, hogy lesz egy atom mentes háború, amiben jó sok minden elpusztul, és lehet újra termelni. Az én aggodalmam csak annyi, hogy egy ilyen atom mentes háború könnyen atomossá fajulhat, ha a győzelemre álló fél nem hagyja abba, akkor amikor „kell”.

    33:
    Elméletednek az a gyenge pontja, hogy se az izraeli miniszterelnök, se az USA elnöke nem olvas bibliát. És persze mi se. 😀

  33. 12:
    „a szír bázisokon orosz kiképzők és tanácsadók üldögélnek”

    Hibajav.
    Az oroszok még júniusban kivonták katonáikat Szíriából. Jelenleg csak a damaszkuszi nagykövetség és és a tartuszi bázison keresztül nyújtott „műszaki segítség” maradt orosz részről. http://www.itar-tass.com/en/c53/789061.html
    +a 16 hajó nyílt vízen

  34. 34-35: csak egy példa a kínai kommunizmus zsidó eredetéről. A végén a (zsidó) Makow is felteszi a kérdést, hogy ha mindkét oldalt ugyanazok kontrollálják az általuk keltett konfliktusoban, akkor minek nekik a há
    ború? Egyik tippje, hogy szeretnek szenvedést okozmni, ez náluk rituális dolog. Szerintem ez lehet a jó válasz.

    http://henrymakow.com/arnold_leese.html
    „Masonic Jews Backed Both Sides in Chinese Civil War”

  35. Arma, meg merem kockáztatni, hogy a Kínai párt vezetőségének nagy részét nem csak, hogy messze nem is érdeklik a zsidók, de azt se nagyon tudják, hogy kik azok miért kerültek a Közel-Keletre vagy, hogy eszik e a maceszt vagy isszák. Teljesen más mederben folyt itt a történelem, más nemzetek (nemzetiségek) feszültek itt egymásnak, majd olvadtak egybe, vagdosták el egymás torkát vagy szúrták egymást hátba. Bármennyire is kiábrándító, ide tényleg nem érdemes belekavarni a zsidókat. Macau kurva messze van Jeruzsálemtől.

  36. Azért azt tisztázzuk, hogy Irán már elég mélyen benne van az ott zajló belháborúban a kb. 12.000 fős szíriai kontingensével – kiképzők, tanácsadók, gárdisták. Akiket mellesleg a mostani támadás hírére állítólag hazahívnak. Továbbá ott a Hezbollah kb. 6000 fővel a szíriai kormánycsapatok oldalán, elég nagy vérveszteségekkel az első vonalban, mint elit gyalogos-, lövész egységek. Lásd Al-Qusayr visszafoglalása.
    Irán és Szíria között katonai-védelmi megállapodás van érvényben, ugyan úgy mint Szíria és az egykori Szovjetunió között, amelyet Oroszország kötelező érvényűnek tart önmagára is. Egy korrekt és szakmai írás a jelenlegi helyzetről, és a várható forgatókönyvekről: http://katpol.blog.hu/2013/08/29/_knn_sziriai_keringo

  37. 39: nem értesz hozzá. Izraelben messze nem így tudják. A két háború között az egyik hadúr tanácsadója az a paksi születésű Trebics volt, akiről Rejtő Jenő Az igazi Trebitsch figuráját mintázta, pontosabban saját nevén szerepeltette. MArco Polo azt panaszolta haza Velencébe, hogy nehéz labdába rúgnia az olasz csapatnak Kínában, mert a zsidók uralják a piacot… Wiki: Kaifeng jews. Jews in China. (Jézus kora előtt már ott voltak!) A kajfengiek ferdeszseműek voltak és népszerű elmélet Izraelben, hogy már az ókorban eljutottak Japánba, ahol a Sintó vallás nagyon emlékeztet sok dologban a judaizmusra…
    A kjnai pártvezetők maximálisan tudják, hogy mi köze rezsimjüknek a zsidókhoz a kezdetektől. A kínai forradalom korában csupa ilyen alak került hatalomra, zsidóként, vagy zsidó tartótisztekel, Szun Jat Szen, majd Csang Kaj Sek, Atatürk, Piłsudski, Horthy. Hitler. Lenin. Roosevelt. Stb. stb.

  38. Tudok Kaifengről, sőt a 25000 2VH-s menekültről is Shanghaiban. Azonban én úgy tudom hogy Kaifengi zsidók valamikor a 900-1200-as években vándoroltak be. De ez inkább csak egy apró momentum, nagyjából annyi mint az Osztrák-Magyar Monarchiából ittmaradt magyarok Tiencsinben. Biztos lehetsz benne, hogy nem járnak már csárdást. Ha az olaszok (velenceiek) a zsidókra fogták a sikertelenségüket az az ő bajuk. Én inkább ott keresném a probléma okát, hogy talán a kínaiaknak nemigen volt szükségük semmire európából, jobban mondva semmi olyanunk nem volt (európaiaknak) ami nekik ne lett volna. De talán erről a Briteket kellene megkérdezni hogy a francba csinálták hogy gyakorlatilag egész Kínát gazdaságilag (és szó szerint is) megszívatták, megszégyenítették a XIX. században. (Ópiumháború, Észak-Déli csatorna megszállása) Csak nehogy azzal gyere, hogy a Britek, Franciák, Németek, Portugálok már akkor a szabadkőmüves zsidók irányítása alatt szervezték a cionista akciókat mert rögtön megitatok veled egy deci baijiu-t 😀

  39. 43:
    Biztosítalak, hogy Arma találékonyságának felső határáról fogalmad sincs. 😀

  40. 43-44: egész egyszerűen a kínai forradalmak zsidó irányjtása kérdésében nem azok a röhejes hülyék, akik a zsidókavarás-konteókban hisznek, hanem, akik legyintenek rá. Ez az egyik legfontosabb tényezője volt éppúgy, mint az orosz bolsevikoknál, vagy Hitler nemzetiszocializmusánál.
    Na mindegy, nem titeket győzködlek, de olvassák ezt mások is, hátha valaki most értesül róla, egy újszülöttnek minden vicc új.

  41. 43: Kjna előtt a gyarmatosítás az Arany Háromszögön futott fel. ZSidók irányjtották… Akárcsak a karibi kalózkodást. Lásd szakirodalom.

  42. 45:
    Arma, tegyük fel, hogy minden úgy van 100 százalékban, ahogy te vélekedsz róla. És akkor mi van? Változik valami, ha tudom? A tyúkjaim holnaptól több tojást tojnak? Kedvesebb kukac lesz az almáimban? – Azzal viszont egyetértek, hogy nézeteidnek teret kell adni, hadd ismerkedjen meg vele minél több ember, és járjon utána, döntse el, mit tud vele kezdeni. Az információk minél sokszínűbb és szélesebb skálán történő feltálalása a célom, aminek szerves része, hogy bárki kifejtheti a véleményét (kivéve a tök hülyék, mert rájuk kár időt pocsékolni 😀 ) Igen, én döntöm el, ki a tök hülye. Ez kerül nekem évi egy millió forintba.

  43. 45:
    Tibor bá’ én maradhatok? (igérem nem szólok hozzá sokat, vagy túl hosszan…)

    Nekem furcsa még, hogy nemcsak a fehér nyugati civilizációban se hossza, se vége a zs.-témáknak, hanem most már a ferdeszeműeknél is. És úgy, hogy semmi előrelépés, vagy megoldás ebben a témában. Sőt, hogy aktuális legyek, még azt se tudjuk egyértelműen, kire érti a Biblia, hogy Maggido-Armagedeonnál ki az az Úr népe, aki ütközik a világ összes többi népével?

    Biztos nem a szírek…

  44. 48: mivel a „zsidók” egy tudatos társadalommérnöki tevékenységgel direkt erre létrehozott populáció (a nagyobb összemberi populációból elkülönítve, kiválasztva), hogy legyen neki magasabbrendűségtudata és töltse el a gyűlölet mások iránt. És ezáltal kiválóan manipulálható vezetői részéről romboló célok érdekében. Nem hagynak ki semmilyen földrészt.

  45. 47: hogy változik-e valami, ha megtudjuk, amiket pl. tőled tudunk meg itt, vagy ezer (millió) más blogról? Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem. Azért mindenki csak mondja a magáét.

  46. 48. murcielago: „én maradhatok?”
    …hát nem az én tisztem eldönteni, de ha nem „ferdeszemű”-zöl azt megköszönném. 😉

  47. Most, hogy a UK visszalépett (pedig Cameronnak a parlament megkérdezése nélkül is jogában állt volna döntést hozni) kicsit átfesti a nyugatról alkotott képet. Számomra ez is egyfajta zavaros dolga az Uniónak, ugyanis szintén egy olyan érthetetlen és megfoghatatlan kuszaság forrása ahol soha semmilyen konszenzus nem képes születni, már arra se látok semmilyen garanciát, hogy egy EU-s országot érintő közvetlen fenyegetés esetén lenne bármilyen összefogás.

  48. 26: 😉 Te nem vagy egy kicsit antiszemita?

    42: Teljesen korrekt a közlésed, még néhány adalék: 2005-ben ment egy ismeretterjesztő filmsorozat a Spektrumon „A bűn városai” címen, ebben a filmben Sanghaj brutális maffiafőnöke egy kohanita volt. Kínában a bagdadi szefárdok voltak a meghatározóak a szerencsejátékban, a pénzügyi és politikai életben.

    Vicces, de Mekkában a Kába köve körüli összes üzleti jogot is zsidók birtokolják, ők a híres Koreish (Quraysh) klán. (Ezt Germanus Gyulától tudom, ő elég hiteles forrásnak számít, biztosan tudod Gedeon, majdnem minisztert csináltak belőle az ifjú törökök.) Mohamed követői is busásan tejelnek nekik. 🙂 Ugye tudjátok, a Kába kövét sem őrzik ingyen! 😉

    Mindenhol ott vannak ahol érzik a pénz szagát. Nem tudom hogy csinálják, de gyakorlatilag mindenkit az orránál fogva vezetnek és mindenki úgy táncol, hogy ők fütyülnek.

  49. 53/26:
    Abban a hozzászólásban érzésem szerint inkább cinizmus és szarkazmus volt mintsem antiszemitizmus.

  50. 52: Nem is kell garanciát látnod, hiszen az EU nem katonai szövetség.

  51. 53: Még az antiszemita pártok és kiadványok mögött is ők állnak… Egyes zsidóölő merényletekről nem is szólva. Családon belül marad.

  52. 56. Van e értelme a leleplező tevékenységnek, fel lehet így venni velük a harcot? Mert sokszor saját magukat leplezik le a hollywoodi produkcióikban, zenés klippjeikben, miközben beleröhögnek a pofánkba. Annyira nincs ellenállás, hogy bármit megtehetnek.

  53. 55. Ez világos Dénes, csak valahogy mégis az az érzésem hogy több minden választja el- és külön a tagállamokat mint ami tartja össze valójában. Tudathasadásos állapot. Csak vegyünk egy tök egyszerű példát: Miért nem lehet az útlevelemet a szomszédos 130km-re lévő Kantonban intéznem ahol a Spanyolok, Németek, Angolok is intézhetik… Nem basszus, nekem Pekingbe kell repülnöm vagy Shanghaiba. Lassan eltelik fél évszázad és még mindíg nem jutott el odáig az Unió, hogy megegyezen egy közös hivatalos nyelveben ami nem arról szólna hogy mindenkinek ezt a nyelvet kellene beszélni, de könyörgöm, legalább egy rendőrségen, postahivatalban, nyilvános vécében legyen már valami közös kommunikációs kapaszkodó. Ugyanakkor ott egy másik marhaság is, hogy azért a témánál maradjak:
    Most úgy fest a dolog, hogy egyedül a Franciák maradtak a balhéban. Viszont ha ennek következményeként, a Franciáknak hadat üzenne Irán, Szíria sőt még támadást is indítana Valami X-észak afrikai országon keresztül, akkor minden Nato tagországnak automatikusan kötelessége a Franciák mellé állni. Nekem erről egy korábbi bejegyzés jut eszembe: Az a multiamori kapcsolat… Na kábé ennyire lehet ezt az Uniót is komolyan venni.

  54. 56 Arma Gedeon

    Sőt, szerintem még mögötted is ők állnak. Te is a zsidók kreálmánya vagy, aki tudatosan olyan érzetet kelt az emberekben, hogy a zsidók mindenhatók, felesleges is bármit tenni ellenük, hiszen még senkinek sem sikerült. 🙂

  55. 57: Na, én sose mondtam senkinek, hogy „vegye fel a harcot” bárki ellen. Önmagában, lárpurlár a hobbim a leleplezés, van, aki meg horgászik. Amíg hagyják, miért ne terjesszük az igazság általunk vélt változatát. Hátha valaki hasznát veszi. A hatalmuk már azzal is kisebb felettünk, ha ugyan sok mindent megtehetnek velünk, de nem ejthetnek át olyan fokban, mint a teljesen tudatlanokat.

    59: Nem mindenhatók és főleg nem „a zsidók”. Én inkább olyan nézetet terjesztek, hogy zsidó a zsidónak is farkasa, kimondottan gyakran. Mindenható volt-e az auschwitzi krematóriumba került Weisz néni?

  56. 58: Teljesen igazad van. Komolyan venni nekünk még mindig „csak” a kisantantot kell. Ha nagy balhé lesz, akkor különösen. Kár, hogy már nincs mivel bármit is komolyan vennünk.

  57. 58:
    Az EU se más, mint a tipikus ember. Barátkozik, csoportokba verődik,de amikor nagy szar van, kizárólag csak magára gondol. Ha majd egyszer a románok úgy döntenek, hogy lerohannak minket, nem fog az unió megvédeni.

    Nem az EU-ban, kvázi az egész világon van már közös nyelv, a angol(amerikai). Bárkit interjúvolnak meg (sportoló, zenész, politikus, író, színésznő) a TV-ben, bármi legyen az anyanyelve (német, francia, olasz, svéd) angolul fog beszélni.

  58. “TV-ben, bármi legyen az anyanyelve (német, francia, olasz, svéd) angolul fog beszélni.”

  59. http://www.hir24.hu/kulfold/2013/08/30/tenyleg-elkezdodik-a-harmadik-vilaghaboru/

    Gyorstalpaló, de érdekes – főleg, hogy Izrael sem írta alá a vegyi fegyvereket betiltó egyezményt! Ez azért eléggé indokolja, hogy Szíriának /mint szomszédos államnak/ vannak vegyi fegyverei /ha már atombombája nincs/ – persze, ha valóban bevetette a saját lakossága ellen – ami ellent mond a józan észnek, még a rezsim szempontjából is – az valóban elítélendő.

  60. Tibor bá says: ‘Tehát nem nyúl hozzá, de akkor Amerika sorba dönti le a bábukat. Konvencionális fegyverek esetén a logika azt mondja, hogy most kell felvenni a kesztyűt, ….”

    Az utolsó mondatban ime a kesytyű
    Washington August 28, 2013 (AP)
    By LARA JAKES and LOLITA C. BALDOR
    ——————–
    When it comes to Syria, the Obama administration
    is sure about one thing: President Bashar Assad’s
    government must be punished after allegedly
    using deadly chemical weapons, ……to kill hundreds of
    Syrians. The U.S. and allies accuse Assad of crossing the
    line that President Barack Obama said would have
    „enormous consequences.” That’s now expected to trigger a
    military strike, limited in time and scope, with the goal of
    downgrading and weakening Assad, but not toppling him or
    destroying his forces……

  61. no gyerkőcök, nézzetek körül a neten. Az amcsik felhívást intéztek hozzánk, hogy hogyan is állunk a szíriai dolgokhoz.

  62. 71: De bizonyítékot még nem mutattak. Tessék hinni… ebben is 😉

  63. 70:
    Amerika érdeke Szíriában, hogy egyik oldal se győzze le a másikat. Most Assad nagy sikereket ér el, vissza kell egy kicsit vágni. Erre jó néhány napos rakétázás.

    71:
    A szír cirkusz jó alkalom, hogy Amerika megbüntessen minket Orbán miatt. Csak várjuk ki mi lesz a vége. Ez a hülye fasz azt hitte, hogy a pávatáncával bármit megtehet.

    72:
    Ha kell bizonyíték, azt is tudnak produkálni. A hamis zászló alatt intézett támadás Amerika 100 éves trükkje, de mindig beveszik.

  64. 71, 73;71
    Ezt a magyar vonatkozást sehol sem találom, felvilágosítanátok?

  65. Az Usa cirka 12 Tomahawk rakétát fog kilőni Sziriai célpontokra természetesen nem nukleáris töltettel.

  66. 61: Jogos, nem szabad mindent bevenni, amit halandzsáznak. Nógrádi (Schneller) Gyuri önmagát az ismert világ egyik legjobb iszlám szakértőjének nevezte a bbtv-n, aki Kadhafi Zöldkönyvét is elolvasta. 3/3 besúgó is volt az mszmp-ben, most pedig állandóan a liberális németeket dícséri, főleg Westerwellét, pedig ritka súlytalan ember…

  67. 73: „Vlagyimir Putyin szerint kritikán aluliak és más államokkal szemben tiszteletlenek azok a washingtoni nyilatkozatok, hogy a szíriai hatalom állítólagos vegyifegyver-használatáról szóló bizonyítékok titkosak. Az, hogy Washington nem akarja bemutatni a bizonyítékokat, azt jelenti, hogy azok nem is léteznek – mondta az orosz államfő. Arra szólította fel Washingtont, hogy tárja azokat az ENSZ-ellenőrök és a világszervezet Biztonsági Tanácsa elé.”

    http://www.hir24.hu/kulfold/2013/08/31/sziria-menekulnek-az-orszagbol-az-emberek/

  68. „“We were very curious about these arms. And unfortunately, some of the fighters handled the weapons improperly and set off the explosions,” one militant named ‘J’ told Gavlak.

    His claims are echoed by another female fighter named ‘K’, who told Gavlak, “They didn’t tell us what these arms were or how to use them. We didn’t know they were chemical weapons. We never imagined they were chemical weapons.””

    Ezek a hülye felkelők nem ismerték a szaudiaktól kapott vegyi fegyverek használati utasítását, sőt azt se tudták, hogy azok vegyi fegyverek – aztán egyszer csak pukkant egyet…

    http://www.infowars.com/rebels-admit-responsibility-for-chemical-weapons-attack/

    Ha ez igaz, akkor azért érdekes lesz a Szíria elleni támadás indoklása az USA részéről…

    Putyin tényleg tudhatja, mi volt valójában – ámbár a józan észnek is ellentmond 400 gyerek megölése vegyi fegyverrel a kormányerők részéről, miközben az USA alig várta, hogy beavatkozhasson valamilyen okkal. Ha a szír kormánynak van igaza, és az amcsik lőnek, lehet, hogy a ruszkik mégsem hagyják annyiban – már minden csak a Nobel-békedíjason múlik… – az meg egy zsidók irányította majom – kezdjetek bespájzolni /kaja, víz, gyógyszer, üzemanyag…/ 😉

  69. 79: lehet, hogy unalmas, de ismétlem, Obama anyja révén halahikusan zsidó és tizenvalahány eddigi amerikai elnök rokona… Majom, de a belső körös elitbe született majom.

  70. 79/80
    A tények mellett szíveskedjetek tartózkodni a rasszista megjegyzésektől.

  71. 78, 79:
    „Szombaton Vlagyimir Putyin orosz elnök is megszólalt Szíria ügyében, és felszólította az Egyesült Államokat, hogy mutassa be az ENSZ-nek a bizonyítékait, amelyek alapján úgy gondolják, hogy a szíriai rezsim vegyi támadást hajtott végre. Putyin szerint elképesztő ostobaság lett volna a szíriai kormány részéről, hogy akkor vessen be vegyi fegyvert, amikor a hadserege ellentámadásban van és bekeríti az ellenzéki erőket.

    http://index.hu/kulfold/2013/08/31/obama_megint_sziriarol_beszel/

    Irak tükrében, de önállóan is nagyon bűzlik ez az ügy.

    Főleg, hogy egy korábbi szír esetnél se lehetett kizárni, hogy a felkelők használták a vegyi fegyvert.
    Ezt meg nem akárki, hanem egy rangosabb ENSZ tisztviselő mondta korábban.

    Jó lenne tudni az igazságot. Ha igaz az USA állítás, akkor jogosabb az USA válasz, bár akkor is „önbíráskodás”-nak tűnik.

    Az, hogy most Aszad öccsét vádolják az elkövetéssel, szépen rímel az iraki vegyi Ali-ra, és a korábbi líbiai helyzetre.
    Ott is Kadhafi valamelyik családtagja volt a rossz fiú emlékeim szerint.

    Egyébként csak a klasszikus kérdést kell feltenni, kinek az érdeke?

  72. 79:
    Az idézett cikk szerint a szaúdiak nagyon kavarnak Szíria ügyben.
    Ott volt az orosz gázvezeték ügy, az esetleges szaúdi zsoldosok és a nekik átadott szaúdi vegyi fegyverek.

    Most meg ez is:
    ” “I can give you a guarantee to protect the Winter Olympics next year. The Chechen groups that threaten the security of the games are controlled by us,” Prince Bandar allegedly told Vladimir Putin, the Telegraph reports”
    Nem csak mézesmadzag (hogy vesznek orosz fegyvereket), de zsarolnak is.
    Mondjuk olaj és gáz fronton már köptek egymás levesébe mindketten, valami indíték lehet mindkét oldalon…

  73. Nem rakok be linket, mindenki elég értelmes ahhoz, hogy megtalálja az ide vonatkozó linkeket. A vér és hajmintákról meg a „bizonyíték”-ról van szó. Teljesen laikus vagyok a témában de úgy érzem nem hülye. Azt viszont érzem, hogy most 1- vagy teljesen hülyének néznek, 2- akik ezt állítják teljesen hülyék vagy megjátszák a hülyét. Nem értem hogy mit bizonyít a becsapódás helyén vett vér és hajminta annak tekintetében, hogy a lázadók vagy az Assadhoz tartozó kormányerők vetették be a gázt? Tudtommal nem az a kérdés, hogy kémiai fegyvert vetettek-e be szíriában; hanem hogy melyik oldal követte el a legutóbbi támadást, (azt már ne is feszegessük, hogy messze nem ez volt az első vegyi támadás)

    Őszintén szólva én úgy érzem (igen csak megérzés, semmi bizonyítékom rá) hogy itt mindkét oldal használt már korábban is vegyi fegyvert, a lázadóknak logikusan jóval kevesebb lehet a birtokukban mint a rezsimnek, ahogy egyébként mindenből.

    Amikor bizonyítékról beszéltek, én valami olyasmit vártam volna, hogy műholdas vagy kémrepülőgépről készült felvételek bizonyítják a kilüvés helyét, időpontját, illetve a becsapódás helyszínét összefüggésben, hitelesen rögzített időpontokkal.

    A becsapódott lövedék helyén a szakértők ballisztikai számításokkal bizonyítják, hogy milyen irányból milyen távolságból használták a löveget, ami szintén a felvételeken látott helyet igazolja ami egyértelművé teszi hogy a kilövés egy szintén bizonyíthatóan kormányerők által ellenőrzött pontról történt.

    Most akkor ki hülye… de tényleg?

  74. Az is egy érdekes szemlélet,hogy a vegyi fegyver használó megölt mondjuk 1000 embert nemzetközileg betiltott vegyi fegyverrel, a „rezsim megbüntetését” célzó tomahawk rakéták amik nemzetközileg legitim fegyverek nos ezek megölnek 2000 -et.
    Az okozott anyagi kár meg esetleg 100 szoros, ami nyilván emeli majd a szegény vegyi fegyver háborúval sújtotta nép életszínvonalát.
    Halleluja !
    Harcolni a békéért, annyi mint baszni a szüzekért.

  75. Az Obama nevű elnököt, aki egyébként nemrég még szemeköpte a biztositókat melyek az orvosi ellátás despotái az USA-ban, bele akarják rángatni egy háborúba hogy könnyebb legyen megbuktatni. Ez bevett szokás odaát, főleg ha egy elnök irányíthatatlan az oligarhiák által és népszerű.

  76. 87:
    A helyzetet ismerő oknyomozó újságírók szerint a lázadókat Szaud Arábia látja el pénzzel és fegyverekkel. Ők adtak nekik vegyi fegyvereket. Ezek bevetése adja az okot a beavatkozásra, mert a kormány erők komoly sikereket értek el. A néhány napos rakéta támadásnak éppen az lenne a célja, hogy az erők újra kiegyenlítődjenek, mert az USA/Izrael érdek a szíriai polgárháború fenntartása, nem pedig bármely oldal megnyerése.

    Sokkal érdekesebb kérdés, hogy Obama most miért „kért” 10 nap haladékot a támadás beindítására? Valószínűleg a G20 alkalmából valamifajta háttér megállapodás készül. Én minden esetre vettem 100 liter benzint. 😀

  77. 91:
    Az Informationclearinghouse-t én is olvasom, de szerintem ez csak kozmetikázás. Nem ez az oka.

  78. kedves barátaim
    mi idehaza igazán testközelből tapasztaljuk a sziriai eseményeket,és még sem tudunk kibogozni semmit, tehát azt mondanám nektek, hogy várjuk ki a dolgok végét mielött bármiféle teóriával elöhozakodnénk. rájöttem, hogy az egyik legmegbizhatóbb forrás az al-jazeera tévéállomás, de ők már nem közvetitenek sziriából,igaz, a többiek sem, de értük nem kár, mert annyit hazudtak , persze megrendelésre, hogy az már tulzás volt.
    ןme a lényeg, ami engem nagyon zavar: már másodszor történik meg, hogy kicsi és hülye országocskámat cserben hagyják drága pénzen vett barátai, értem ezalatt , hogy senki nem támadta meg annakidején iránt, pedig izrael a lelkét kiadta a harci dobok verésében. ez volt az első pofáraesés.
    a második felsülés pedig most volt, tegnap, tegnapelött, mikor amerika visszalépett a beigért sziriai támadástól, és véleményem szerint jól tette!!!!!!!!!
    miért makacskodik az én idióta országom a háborus felbújtó, a mésokat háborúra ösztönző hálátlan szerepét újból és újból magéra venni? nem hiszem el, hogy asszad saját népe ellen vegyifegyvert vetett volna be. miért pont most, mikor nem is állok olyan rosszul? miért polgári lakónegyed ellen? ne állitsák be asszadot teljesen hülyének, aki nem gondolja végig, mi lesz egy ilyen cselekedet következménye, főleg ha polgárok ellen irányul.
    valahogy az egésznek olyan undok world trade center szaga van, amitől már akkor , 2001-ben megundorodott minden logikus, gondolkodni tudó ember.

  79. 93. Te Bálint, nem tartasz attól, hogy a moszad olvassa ezt a blogot, és az alapján ahogy töröd a magyart beazonosítanak?

  80. 94:
    Csokacsalád! Ébresztő. Bálint a Moszad ázsán provokatőrje. 😀 Hűtlen zsidókat kell neki azonosítani. 😉

  81. Ázsán..? Na most megfogtál. Annyira hogy még a google is csődöt mondott erre a szóra. Álnok? Áskálódó? -ez csak olyan megérzés- hm… Telefonos segítséget kérnék! 🙂

  82. 95: Szépen játssza, de ha nem játszaná, akkor autentikusan is létezhetne ilyen izraeli felfogás… 🙂

  83. 96:
    Ha nem ismered a fogalmat, akkor a francia helyesírásos forma nem segít. Ázsán provokatőr az, aki úgy tesz, mintha ellensége lenne a rezsimnek, hogy kibukjon belőled a valódi álláspontod. Aztán feljelent. Tehát ő egy „ügynök”.

  84. kedves barátaim 94,95,98
    ne fessétek az ördögöt, azaz a moszadot feketébbre mint amilyen, he-he. ők nagyonis jól tudják felmérni az igazi veszélyforrásokat, ilyen blogok, beszólások, eszmefuttatások messze az ő radarszintjük alatt vannak, higyétek el.
    tovább: egy távoli országbeli ember likvidálása véleményem szerint milliókba kerül. a mi hármunknak a feje összesen nem éri meg az összeg töredékét, hát akkor ki a fene méltat bennünket akár egy pillantásra is. 😀 😀 😀

  85. 93. bálint

    „senki nem támadta meg annakidején iránt, pedig izrael a lelkét kiadta a harci dobok verésében”

    Azért ne felejtsük el, ez a támadás legalábbis a Hormuzi-szoros lezárásával járt volna/fog járni, vagyis kőolaj-árak az egekben. Ez pedig csak az exportőröknek kedvez (orosz. arab, stb), de nekik is csak addig, ameddig az amúgy döglődő gazdaság és népeik még ezt is el tudják viselni.

    Hiába van USA. Izrael, Irán (lesz) országoknak atomfegyverük, azokat emberi számítás szerint nem fogják bevetni, kivéve ha országaik területének elfoglalásáról, lakóinak kardélre hányásáról volna szó, márpedig azért nem erről van szó (hanem arról, hogy Irán regionális középhatalommá válhasson-e, vagy sem, végül is egy hatalmi kérdésről).

    Ettől függetlenül ez a támadás – mint sok kiváló koponya látja – ki tudná robbantani a vh-t (elég egy rossz számítás, egy eltúlzott reakció)…

  86. 102:
    Hát ez az. Aki játszik a tűzzel, az könnyen megégetheti magát.

  87. 104:
    „„Korunk valósága, amire írásaimban „globális politikai ébredésként” utalok, hogy az erőfölényen és a nyugati és egyes gyarmati országok hatalmán alapuló politika már nem tűnik túl ígéretes eszköznek a regionális problémák megoldásában,” mondta Brzezinski, a szíriai helyzetre utalva.”

    No nézz oda, milyen jól egybecseng ezzel:
    „“Collective responsibility for global ethics in
    decisionmaking is embryonic but growing. Corporate
    social responsibility programs, ethical marketing,
    and social investing are increasing. New technologies
    make it easier for more people to do more good at a
    faster pace than ever before. Single individuals initiate
    groups on the Internet, organizing actions worldwide
    around specific ethical issues. News media, blogs,
    mobile phone cameras, ethics commissions, and
    NGOs are increasingly exposing unethical decisions
    and corrupt practices.”

    http://www.millennium-project.org/millennium/SOF2012-English.pdf

    Kedves Lorántnak is lehet igaza?

  88. „Egyre gyakoribbakká válnak szerte a világon a hadműveletek és a rezsimek összeomlása. A preventív háború elfogadottá vált. És most már a demokrácia és a terrorizmus elleni harc nevében államaink jogot adnak saját maguknak arra, hogy a független országok szuverenitását megsértsék, és törvényes vezetőket buktassanak meg.

    Említsük csak meg Irakot és Afganisztánt, az amerikaiak hazug háborúit. Később jött Tunézia, Egyiptom, Líbia, ahol az Önök döntéseinek köszönhetően országunk ott lehetett a “frontvonalban”, és részt vehetett az emberiség ellen elkövetett bűncselekményekben, ahol minden esetben haladó és mértékadó rendszereket buktattak meg, hogy aztán iszlamista rezsimekkel váltsák fel, és – hát nem fura? – Első lépésük a Sharia törvény engedélyezése volt.”

    http://komlomedia.wordpress.com/2013/02/11/hazugsag-a-terrorizmus-elleni-harc/

  89. „Csakhogy a lázadók többsége az al-Kaidának fogadott hűséget. Talán még emlékszünk, hogy a „terrorizmus elleni” harc célja eredetileg éppen az al-Kaida felszámolása volt, ezzel szemben az USA most ennek a terror-szervezetnek az oldalán készül harcba szállni.
    Az a tény, hogy a szír lázadók több csoportja is az al-Kaida szervezetnek esküdött fel, arra enged következtetni, hogy a csoport befolyása kicsit sem csökkent és komoly szerepet vállalhat a nyugat támogatását élvező és Assad szír elnök elmozdítását célzó harcban.

    Abou Mohaman al-Joulani, a szír Jabhat al Nusra vezetője hűséget fogadott Ayman al-Zawari sejknek, az al-Kaida jelenlegi vezetőjének, a szervezet iraki társszervezete pedig szintén bejelentette, hogy kész együttműködni a szír al Nusra csoporttal.
    „Már a kezdetektől műszaki, katonai és pénzügyi támogatást nyújtottak nekik, különösen a külföldi dzsihádista hálózatok felállításában, akiket Szíriába hoztak,” mondta a libanoni Omar Bakri, aki szerint az al-Kaida már régóta segíti az al Nusra csoportot.”

    http://komlomedia.wordpress.com/2013/06/15/haboru-sziria-ellen-mint-elterelo-hadmuvelet/

    Jó a cikkben a Bin-Ladenes kép … 🙂

  90. Líbia a szétesés felé sodródik

    http://komlomedia.hu/hir.php?hir=3713#sthash.qGnItWY0.dpbs

    Szóval rendben van, hogy sorozatban terjesztik a káoszt a Közel-Keleten. libanonizálják a térséget.

    De mi ennek a célja?

    A zavarosban halászni?

    Felverni az olajárat?

    Az anarchiában könnyebb megszerezni itt lévő olajvagyont?

    Megakadályozni egy Izrael elleni nagy koalíciót?

    Kirobbantani egy nagyobb háborút figyelemelterelésből?

    Ennek örve alatt teljessé tenni a demokrácia felszámolását az nyugati országokban, főleg USA-ban?

    Vagy ennyire bénák lennének?
    Ez azért is nehezen hihető, mivel valami oka van annak, hogy USA abban a pozícióban van, amiben.
    Valami ész kellett hogy idáig jussanak.

  91. 108:
    „A Maliban indított háború célja nagyon is világos. És mivel senki sem beszél róla, ÉN FOGOK.

    A cél az, hogy harcoljunk Kína ellen, és lehetővé tegyük amerikai szövetségesünk számára, hogy megerősítse jelenlétét Afrikában és a Közel-Keleten. Ez rejlik az új-gyarmatosító hadművelet mögött. És majd látni fogják, amikor a hadműveletnek vége, Franciaország természetesen megőrzi a Maliban létrehozott katonai bázisokat. Ezek a bázisok az amerikaiak számára is hasznosak lesznek. ezzel egyidejűleg pedig – ahogyan mindig is így volt – a nyugati nagyvállalatok zsíros szerződésekre teszik rá a kezüket, hogy megint megfosszák az újragyarmatosított országokat jólétüktől és nyersanyagaiktól”

  92. 104:
    „„A világ legnagyobb hatalmai, újak és régiek egyaránt, egy új kihívással állnak szemben: bár haderejük nagyobb, mint valaha, a politikailag felébredt tömegek felett kifejthető hatalmuk történelmi mélyponton van. Nyersen fogalmazva: korábban egyszerűbb volt egymillió embert irányítani, mint megölni, ma lényegesen egyszerűbb egymillió embert megölni, mint irányítani,” ”

    De kedves az ebből levonható racionális következtetés…

  93. 112:
    Ez szerintem a 79 link(forrás)-ra való hivatkozás.
    A cikk elején helyesen hivatkoznak is az infowars.com-ra.

  94. 112:
    Egyetlen egy újságírónak vallotta be egy félrészeg csoport, hogy a Szaud Arábiától kapott vegyi fegyverekkel nem tudtak mit kezdeni és véletlenül felrobbantak. Számomra ez teljes mértékben plauzibilis (lenne), de…. valószínűleg arra gondolnak, hogy ha nem tartható a kormánycsapatok nyakába varrni, akkor legalább a szándékosságtól meg kell szabadulni.

  95. 118:
    Cameron magán emberként támogathatja Obamát, de az angol parlament leszavazta a csatlakozást és a miniszterelnök ezt elfogadta.

  96. Sőt, annyira nem, hogy

    http://hungarian.ruvr.ru/2013_09_07/Az-EU-orszagainak-kulugyminiszterei-a-Sz-ria-elleni-csapas-elhalasztasara-szol-tjak-fel-az-USA-t/

    Anglia eddig mindig teljes mellszélességgel támogatta az Usa háborúit. Most is így kezdődött, Cameron már támadni akart, aztán a parlament (szerencsére) másként döntött.
    Ezért hibádzik kicsit a 115-ben található támogatók listája, merthogy benne van Nagy Britannia is. A közvélemény pedig nagy többséggel szinte a világon sehol sem támogatja a véresszájú Obama tervét.

    A Propagandagépezet (fősodratú média) is egyre gyakrabban ‘hibásodik’ meg, mert vannak a készítői között, akik már nem bírják a sok mocskos hazugságot és kitálalnak. Egyre érdekesebb, hogy mi fog kisülni ebből.

    No meg ami most történik a Vatikánban, azért az is érdekes, csak úgy ráadásként.

  97. 120:
    Az amerikai adminisztráció hazudozása már tényleg gyomorforgató. A rohadt profitjuk érdekében hajlandók lennének berobbantani az egész világot.

  98. „Az amerikai hírszerzés forrásai szerint a zsidó állam 1967-ben kezdte meg nukleáris robbanótöltetek előállítását, de nem ismert okokból 2004-ben abbahagyta a készletek felhalmozását. A jelentés szerint ezen időszakban összesen 115-190 robbanótöltethez elegendő hasadóanyag került a raktárakba.

    Izrael titkos nukleáris programját homály fedi, az ország politikai okokból bizonytalanságban tartja a nemzetközi szervezeteket, és nem hajlandó aláírni az atomsorompó-szerződést.
    Korábbi becslések mintegy négyszázra tartották az atomtöltetek számát, amelyeket Izrael különböző utakon képes célba juttatni: ballisztikus rakétákkal, repülőgépekkel vagy a tengeralattjárókról indítva azokat. ”

    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=677326&referer_id=toplist

  99. 122:
    Pontosabban, nem tudom, hogy ki kivel b.szott ki.
    Gyakorlatilag, ha – maradéktalanul! – összeszedik a szír vegyi fegyvereket, akkor lényegében jóval kisebb kockázattal /Izrael számára/ lehet lebombázni Szíriát.

    Mindenképpen gyanús, hogy az ENSZ jelentés előtt- ami nem állapított meg semmi kézzel foghatót – még az ENSZ főtitkár is megvádolta a szír rezsimet.
    „„Ezért biztos vagyok benne, hogy biztosan lesz egy felelősségre vonási folyamat, amikor minden befejeződik” – mondta Ban Kimun.” /Index.hu -még a jelentés publikálása előtt/

    http://hungarian.ruvr.ru/2013_09_17/Sz-riai-vegyi-fegyverek-Manipulaltak-a-bizony-tekokat/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük