(2779) Mi van akkor, ha a nő gyakrabban akar szexelni, mint a férfi?

Tibor bá’ online

 

Vicc: Az átlagosnál gondosabb nagyvállalat meghívott egy szexológust a férfi alkalmazottak „karbantartására”. A vállalat apraja nagyja zsúfolásig megtöltötte a bemutató termet, ahogy mondani szokás, még a csilláron is lógtak. A szexológus azonnal a tárgyra tért: Uraim, tegye fel a kezét az, aki mindennap szeretkezik. – Néhányan feltették a kezüket. – Akkor most azok tegyék fel a kezüket, akik hetente egy nap szeretkeznek. – Ez alkalommal elég sokan feltették a kezüket. – Na, még egyszer, azok tegyék fel a kezüket, akik havonta egy nap szeretkeznek. – Volt néhány jelentkező. – Végül csak a rend kedvéért, lenne olyan önök közöl, aki évente egy nap szeretkezik. – meglepetésre az utolsó sorban valaki hevesen integetett a kezével. – Ön uram, évente csak egy nap? – Igen – és azért van ekkora vigyor az arcán, mert évente csak egy nap? – Természetesen, ugyanis, ma van az a nap.

A fáma szerint a nők nagy része „apukám nagyon fáj ma a fejem.”

Vicc: Lefekvéshez készülődik a házaspár. A férfi fog egy pohár vizet és egy fájdalomcsillapító kíséretében behozza a feleségének: Itt van, anyukám vedd be. – Mi ez? – Fájdalomcsillapító. – Minek vegyem be, nem fáj nekem a fejem. – (férj dörzsölve a kezét) Jaj de jó, jaj de jó, akkor ma este dugunk anyukám.

A valóság azonban ennél sokkal árnyaltabb. Akad olyan nő, aki azzal keresi fel a szexológust, hogy az ő férje ágyba bújás után azonnal elalszik, illetve úgy tesz, mintha aludna, amit hangos horkolással jelez. Ha pedig egyértelműen a tudtára adja, hogy szeretkezni lenne kedve, akkor a férj azt a kérdést vágja a fejéhez, hogy „miért akarsz te állandóan szeretkezni?”

A kérdés tanulmányozása végett, az egyik nők által olvasott magazinban feltettek egy felhívást több szexet akarok nők jelentkezésére. A jelentkezők egyszerűen ellepték a hirdetést feladót. Hogy a visszajelző nők szerint mi a minimális elvárás, abban fantasztikus eltérés mutatkozott. Volt olyan, aki valódi felháborodással közölte, hogy az utolsó barátja éjszakánként nem akart négynél többször szeretkezni. Míg a legtöbb a heti két alkalmat keveselte. Viszont a legtöbb megértést az a hölgy kapta, akit 3 éve tartó házassága alatt a férje mindössze 5 alkalommal látogatta meg az ágyában.

Szögezzük le, ez nem egy férfiakhoz köthető probléma, még csak nem is nőkhöz. Ez egy emberi probléma. A szexológusok megegyeznek abban, hogy egyik nemnek a vágya se erősebb, mint a másiké, de erősen eltérő. A nők vágyát úgy lehetne jellemezni, hogy „készséges vagy válaszoló”, vagyis akkor jelentkezik, amikor elérkezik a szexelés ideje. Ezzel szemben a férfiaké „spontán” vágy, ami csak úgy előugrik a semmiből, minden különösebb ok nélkül. Ebből a különbségből tűnhet úgy, hogy a férfiak vágya erősebb, pedig gyakran pont fordítva van.

Más kutatók magyarázata a hormonokra épül. Ezek szerint a férfiak szexelést kívánó hormonszintje állandó, míg a nőké ciklikus. Ráadásul a nők egyszerre vannak kitéve két hormon hatásának (estradiol és progresteron) az első kelti, a második oltja a vágyat.

Nem ritka az olyan házaspár, akik „fantasztikus” szexeléssel kezdték, ami néhány év alatt rutinná, majd tök unalommá vált. A „régi szép idők” visszahozásához partner cserében látják a megoldást, de lépni rendszerint nem lépnek. Nálunk pedig még nem terjedt el széleskörűen a terapeutához való elvándorlás. Marad a csendes unalom.

A kutatók egyértelműen kijelentik, hogy számos nő, és számtalan férfi nincs megelégedve a gyakorisággal. Ez szinte járványként áll elő. Sajnos a „modern élet” velejárói nem kedveznek a zavartalan szexualitásnak.

Minden esetre, ha a férfi vágya múlja felül a nőét, legalább az adhat neki komfortérzést, hogy „ez a dolgok rendje.” Nők esetében van gyógyír „szexi viselkedéssel” fel kell hívni a figyelmét az elfásult férjnek. Olyan megjegyzéseket kiáltani bele a levegőbe, hogy „pénisz? Már arra se emlékszem, hogy néz ki”, általában kontra produktív. 😀

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

6 gondolat erről: „(2779) Mi van akkor, ha a nő gyakrabban akar szexelni, mint a férfi?

  1. Micsoda pangás van ezen cikknél…, pedig a válasz – elvileg – egyszerű: Ha a nő többet akar szexelni, mint a férfi párja, akkor előbb vagy utóbb, így vagy úgy, de többet fog szexelni.

  2. 2 – MangaM:
    Mert van egy rakás férfi, aki otthon nem kap eleget, az a dolgok kiegyenlítik egymást.

  3. 2.Pontosan. és ez esetben megelégedhet egy tizes skálán, 3-4 pontos hapsival is. Volt dolgom egy szemrevalo férjezett asszonykával,akihez hozzá sem ért az ura. Pedig kimondottan jol nézett ki,mondhatni sokan gerjedhettek rá. Azonban unalmassá válik a legjobb csaj is pár év alatt. Ez természetes folyamat. Színlelve hogy de izgi, még el lehet huzni egy ideig,de aztán már nem lesz merevedés és maradnak a meccsnézések. A saját tapasztalatom szerint nem a férfiak akarják annyiszor a szexet. Ahhoz kipihentség kellene. Ez a mai világban csak a szerencsés nyugdijas korosztálynak van meg. De ott már szervi problémák lehetnek.

  4. 4 – Félmázsás félisten:
    Én inkább az felé hajlok, hogy a férfi nem a nőt unja meg, hanem a nő hozzáállását.

  5. Jó minőségű szexualitáshoz kell:
    1. Akarat
    2. Érzelem
    3. Szervi épség
    4. Ösztön
    Mind a négy tényező negatív vagy poz. (Távolít vagy közelít)
    Évekig fenntartani mind a négyet magas szinten . Na ez a nagy feladat.
    Az biztos hogy a stressz blokkolja a szaporító funkciókat. Teljesen jogosan. Van amikor az védi az egészségünket ha nem élünk szexuális életet. Nők ezrei szenvednek súlyos betegségekben mert nem mernek nemet mondani otthon. (Méhszájseb, hüvelygyulladás, rák, herpesz..)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük