(2516) Mobiltelefonok

Tibor bá’ online

 

~at526A mobiltelefon ipar megakadályozza a sugárveszély tudatosodását. – A Fehérház korábbi egészségügyi tanácsadója, a nemzetközileg elismert epidemiológus, Devra Davis a 2011-ben kiadott könyvében feltárta, hogy a mobiltelefon szolgáltatók tudatosan teszik ki az embereket veszélyes szintű elektromágneses hullámok hatásának. Mivel a 7 milliárd számosságú emberiségből minimum 6 milliárd használ mobiltelefont a ismeretek által veszélyeztetett üzleti érdek óriási. De az emberiség érdeke se kutya, mert az elektromágneses hullámok bizonyítottan növelik az agydaganat bekövetkezésének esélyét.

Persze, ha mind a 6 milliárd használó tudna róla – személyes véleményem szerint 😀 – az se nagyon befolyásolná a használatának gyakoriságát, mert mint egy univerzális játékszer az emberek, ha kell, ha nem, éjjel nappal használják egészen triviális esetekben is. Sőt, a napi életüket úgy rendezik be, hogy szükség legyen a mobiltelefon használatára. Az iparbárók azonban nem kockáztatnak.

Amikor a WHO nyilvánosságra hozta egy igen alapos tanulmány részleteit, ami szerint a mobiltelefonok által kibocsátott sugárzás éppen úgy karcinogén, mint az ólom vagy a DDT, akkor a szolgáltatók válasza egy taiwani jelentés volt, ami szerint a sugárzás ártalmatlan. Az más kérdés, hogy a taiwani jelentés nyelvezete kifejezetten „tudománytalan” volt, állapította meg a Davis.

Teljesen nyilvánvaló, hogy ugyanazt a taktikát alkalmazzák, aminek első esete visszanyúlik a múlt század ötvenes éveihez, a rákot okozó dohányzáshoz. Vagyis a kellemetlen tanulmányokra azonnal egy lefizetett kontra tanulmánnyal válaszolnak, aminek az a konklúziója, hogy „Maguk a tudósok se tudnak megegyezni, mert nincs egyértelmű bizonyíték.” Az embereknek ez tökéletesen elég ahhoz, hogy abba higgyenek, ami nekik kellemesebb.

Mi tehát az üzenet? Az, hogy a mobiltelefonálás egyértelműen egészségtelen, ugyanúgy, ahogy az autózás is az, főleg hétvégeken. Mindkét esetben van egy bizonyos esély az elhalálozásra, amit a teljes társadalom dalolva elfogad. Te se fogod letenni a mobilodat, de ha van egy kis eszed, akkor nem fogod feleslegesen használni. Nekem például csak vezetékes telefonom van, amit mindenki tudomásul vesz. Húsz évvel ezelőtt kinyaltam volna a saját seggem, ha lett volna egy vonalas telefonom. – Tudom, az „akkor” volt. 😀

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

29 gondolat erről: „(2516) Mobiltelefonok

  1. „A mikrosütő 2,45 GHz-es EM hullámokkal forgatja és rezgeti a melegítendő anyag dipólusmolekuláit, aminek következtében a melegítésre szánt anyag belsejében súrlódási hő fejlődik, és ez melegíti fel az ételt.”

    Szabvány wi-fi mekkora frekin megy? 3G/4G egyes sávjai közel vannak ehhez a frekvenciához? Hol működtetünk egy több wattos adót, ha telefonálunk?
    Miért terméketlen a fiatalok jelentős része, beleértve a lányokat és a fiúkat?

    Ki van ez találva. Minél jobban nyomkodjuk, és telefonálunk, annál inkább elhülyülünk, cserébe még sterilizál is, mert a zsebben hordott telefon megsüti a tökét és a petefészkét a fiatalságnak. Kedvencem a telefonra rakható árnyékoló tok, ami a tipikus öntökönlövés minősített esete, mert rossz vétel miatt a telefon max adóteljesítményen üzemel, ergo ha eddig nem sütötte meg a delikvenst, most már meg fogja… 🙂 Aki nem hiszi járjon utána, és rakjon be mikróba egy zsírszalonna darabot, pár perc alatt príma tepertő készül belőle…

    Ha már annyira fontosak vagyunk, hogy nem bírjuk ki telefon nélkül, akkor tessék kihangosítani a telefont, vagy vezetékes head setet használni, legrosszabb esetben gyorsan beszélni, és nem tere-ferézni hosszú perceket.

  2. A possztal is egyetértek, és most dajtás véleményével is maximálisan.

    A sugárgondot elismerem, az súlyos, de sokkal veszélyesebb az elbutulás.
    Okosnak hiszi magát, mert okos készüléke van, és így nem gondolkodik, ismereteket nem gyűjt, tanulási képességét is elveszíti.
    kb. ugyanaz a mechanizmus, mint amikor valaki túlsúlya miatt súlyzókat vesz otthoni torna céljából, de ezzel vége is a fogyónak. Benn tartja az ágyalatt, és nyugodt. Ő megtett minden a kövérség ellen.

    Régebben tanítottak memoritereket. Ezek érdemi információt nem tartalmazó szövegek. Egyetlen céljuk a tanulási képesség fejlesztése.
    Ilyeneket nem látok mostanában.

    Egy találós kérdés: Mely időzónához tartozik a „nyári időszámítás”

  3. Hát…. Most tegyük félre, hogy a mobiltelefon használat káros. Egyenlőre. Mióta az ember lejött a fáról egy sor találmánya, és alkalmazott technológiája van. Ezek élettani hatásai csak bizonyos idő után jelentkeznek. Példák: építőipar, pala,palatető azbeszt. Ugye veszélyes hulladék. Szálas szigetelések, üveg, salak, kőzetgyapot. A tüdőből soha a büdös életbe sem távozik. Műanyagok. Vegyi anyagok, és azok esetleges keveredése. Különböző, háttér és természetes hullámoktól eltérő egyéb hullámok. UV sugárzás. Élelmezés:Műtrágyák, rovar és gyomnövény irtó szerek, ízfokozók és nem természetes fűszerek keverékei. Húsok kezelése antibiotikumokkal, tartósítószerek. Gondolom még sorolhatnám…. Mindezek hatásait csak bizonyos több generációt átívelő életvitelszerű használat után tudjuk kimutatni, egész egyszerűen tapasztalás alapján. Miért van ez így? Az átlagéletkor megnövekedésével sokkal több méreg halmozódik fel a szervezetben, kiüríthetetlen módon. Ezek együttes élettani hatása brutálisan káros.

  4. 03 – Dan:
    Ne tegyük félre, mert erről szól a poszt. A káros adalékok néhány napja volt.

  5. Re:n/a
    Mostanában sportot űzök abból, hogy ha valamit ki kell számolni, nem veszem elő a számológépet számoláshoz, hanem használom a fejemet…
    Van 1-2 ilyen hóbortom, pl ide írogatok, és direkt „provokálok”, hogy fejlesszem a vitakészségemet… 🙂

  6. Én ezt a posztot kiterjeszteném minden (ember által előidézett) káros sugárzásra.
    Nem csak a mobilok veszélyesek.
    A „modern” világban már szinte minden veszélyes. TV-k tápegysége, LED-es világítások, PWM-es motor szabályozók…
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Elektroszmog

  7. Rendkívül részletes adatbázist készített a Német Sugárzásvédelmi Hivatal (BfS) arról, hogy mekkora sugárzásnak vagyunk kitéve, amikor az egyes mobiltelefonokat használjuk. A hivatal kétféle értéket rögzített: a telefonálás során fejünket érő sugárzást, és azt, hogy nyomkodás közben mennyi energiát nyel el a testünk.

    http://www.bfs.de/SiteGlobals/Forms/Suche/BfS/DE/SARsuche_Formular.html;jsessionid=FA835B370356F1282468DEBB5B8B4A6D.2_cid374?resultsPerPage=60

  8. Magyarországon a Fodor József Mentálhigiénés Intézet írja a munkakörökkel kapcsolatban (alkalmassági körülményeknél), hogy az ionizáló sugárzás, sőt a változó elektromágneses sugárzás (legyen akár földmágnesség akár az irodai kábelrengeteg hatása) is hosszabb távon autoimmun, illetve demielinizációs betegségeket okozhat.
    A GSM technológia ionizáló (sejtpusztító) sugárzásra épül. Wiki szerint a nagyfrekvenciájú sugárzások ionizálók.

    dajtás kihangosító javaslatára egy plusz részemről is.

  9. Azért írtam, hogy egyenlőre. Amint bizonyítottan mobiltelefon használat miatt alakult ki valakinél agytumor, vagy vált spermahiány miatt nemzőképtelenné, egyből meg fog jelenni a telefon leírásában, hogy tudatában legyen vele a használója és ezzel a dolog elintézettnek tekinthető a gyártói és a forgalmazói oldalról. Egyenlőre csak a repülőkön tiltják mert megzavarja a fedélzeti műszereket. Viszont az emberi ingertovábbítás és agyi kommunikáció is valamilyen formában elektromos impulzusokon alapul. Persze lehet rosszul tudom….

  10. 08 Bazs

    „Wiki szerint a nagyfrekvenciájú sugárzások ionizálók.”
    Melyik Wiki szerint? A forrást megjelölhetnéd.

    A NETen van minden. Az van ott, amit az emberek odaraknak.
    Fenntartással olvass!

    Pl itt írja: https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Ioniz%C3%A1l%C3%B3_sug%C3%A1rz%C3%A1s
    „Ionizáló sugárzás az olyan sugárzás, amelyben terjedő részecskéknek…”
    „Többfajta ionizáló sugárzás létezik:
    elektromágneses sugárzás: távoli ultraibolya-, röntgen- és a gamma-sugarak”

    Tehát ezen Wiki szerint ez mind különböző sugár, és részecskéket tartalmaz.

    Ha itt olvasol, nem leszel okosabb! 🙁

  11. Magyar Wikit ne olvassatok, srácok.

    Ahhoz, hogy ionizáció (és az ezzel járó kémiai aktiváció, esetleges DNS kettős törés, a nem javítható fajta, és tumoros megbetegedés) bekövetkezzen, a beérkező elektromágneses hullám* energiájának meg kell haladnia az adott elem ionizációs energiáját, ami a szervezetünk nagy részét kitevő elemek esetén elektronvolt nagyságrendű (5-10, többnyire). Vagyis, Planck nyomán a Planck állandó és a frekvencia szorzatának nagyobbnak kell lennie ennél az értéknél, amiből következik egy alsó határ a frekvenciára. Mindenki utánaszámolhat, vagy elhiheti nekem, ha lusta, hogy ez nagyobb, mint amit a mobil és a mikró tud.

    Néhány évvel ezelőtt a Törley kastélyban az átfogó sugárvédelmi tanfolyamon a drhabilok széttették a kezüket a görbe alsó szakaszánál, egy kollégám szerint az EPFLben elég sokat izzadtak, hogy kimutassanak valamit, de nem sikerült.

    * mobilról és mikrosütőről beszélünk, nem az orosz titkosszolgálat akar megmérgezni bennünket

  12. 11 Bocckó

    Amit írtál azt részben elfogadom. Csak a hibásnak tartott részre reagálok.

    „Magyar Wikit ne olvassatok, srácok.”
    Miért a korlátozás a „magyar”-ra? Mindenhol emberek élnek, és mindegyik tévedhet.
    Fenntartás nélkül csak a szentírást szabad olvasni.

    A hullámenergia OK, de nem zárható ki az ionizáció alacsonyabb frekvenciánál sem.
    Legfeljebb a kimutathatóság alatti az értéke.
    A mobil károsító hatása ionizáció nélkül is megvalósul. Az emberi test szűk hőmérsékleti határok között „működik jól”.
    A lázmérőt 43 Cfok fölött már nem skálázzák.

  13. Amikor valamilyen hatásról, amely az emberi szervezetet éri kinyilatkoztatjuk, hogy az káros, akkor ez az információ teljesen csonka és értelmezhetetlen marad mindaddig, amíg bizonyított tényekkel alátámasztva, nem szemléltetjük a kártékonyságának a mértékét.
    Hogy még ennél is közérthetőbb legyek káros a keresztes vipera csípése és káros, ha a buszmegállóban mellettem valaki dohányzik.
    Ne mossuk össze a félelmetes „sugárzás” szóval Hirosimát a mikrohullámú sütővel
    és Csernobilt a mobiltelefonnal.
    Manapság lemondani az okostelefonról, ahhoz hasonló mintha valaki a kútvízre esküdne a vezetékes ivóvíz helyett.
    Szerintem …
    de ez csak egy vélemény, mint minden más, ami e helyen megjelenik.
    Én személyesen nem hiszek a mobiltelefon rákkeltő hatásában.
    Az alkoholéban igen.

  14. 13:
    Ha valami kártékony, de nem tudunk róla lemondani, akkor a legegyszerűbb arra hivatkozni, hogy „nincs kellően bizonyítva”.

  15. 14
    A klór rákkeltő.
    Az ivóvízben lévő klór koncentrációja,Budapesten
    – én úgy tudom –
    nem éri el a károsításhoz szükséges szintet.
    Az ásványvizek hatalmas kereskedelmi forgalma tehát egy hamis mítoszon alapul.
    Az átlagembereknek ……és másoknak sem könnyű a tények és mítoszok hiteles megkülönböztetése.
    Az illetékesek mindent megtesznek, hogy ez így legyen.

  16. Re:11
    Ha már ionizál a sugárzás, akkor ott ette meg a fene, ahol van…
    Nekem erről az jut eszembe, mikor voltam üzemlátogatáson a Széchenyi-hegyi adótoronyban, akkor a technikusok, és mérnökök Faraday kalitkában ültek munkaidőben, és nem csak egy mezei téglafalú szobában…

    Az EM sugárzás káros hatásánál mindenki a brute force határértéket keresi, miközben egy DNS sokkal finomabb szerkezet annál, hogy ionizációs határon menjen tönkre.
    Nem megyek bele részletesen, de egy élő szervezet DNS struktúrájában már az is gondot okozhat, ha az atomcsoportok nem a „nyugalmi” helyükön vannak, hanem egy kényszererő folyamatosan taszigálja. Analóg módon úgy tudnám érthetőbben leírni, hogy egy kép helyett több kép, vagy egy elmosódott kép látszódik, ami az eredeti struktúra szempontjából már hibának tekinthető. Még rövidebben írva, olyan az egész, mintha a hologram a képen nem éles, hanem elmosódott lenne.
    Hozzáteszem ez az álláspont nem tükrözi a mai biológia álláspontját… 😉

  17. 15:
    Sok mindent nagyon rosszul tudsz, és ragaszkodsz a hiányos tudásodhoz. Minden ami káros az káros. Kis mennyiség kicsit káros, nagy mennyiség nagyon káros, esetleg halálos. A tőke kitalálta, hogy van megengedett mérték. Ez nem igaz. Illetve igen, megengedett a hatóságok szempontjából, vagy az ipar szempontjából. Az van „megengedve” amibe nem halsz bele azonnal, csak 30 év múlva. Mert minden „kicsit” káros rövidíti az életet. A kulcs szó a kompromisszum. A klórozott víz egészségtelen, de kisebb rossz, mint a fertőzött víz. A klór megöli a vízben lévő mikrobákat, téged viszont életben hagy (egy darabig).

  18. 13 Mosógépszerelő

    Jaj neked, mert most mindenki téged támad. 🙂 Én is. 🙂

    „Manapság lemondani az okostelefonról, ahhoz hasonló mintha valaki a kútvízre esküdne a vezetékes ivóvíz helyett.”
    Az okostelefon valóban ilyen mértékben jelent fejlődést.
    Mutatja az időt, másodperc pontossággal. Veszi a hálózatról az időszerverek „adását”, GPS, DCF. Ez sokkal pontosabb, mint a középkorban használt napóra.
    De…kell ez a pontosság? Olyan szoros az életritmusunk, hogy enélkül nem boldogulnánk?
    Könyveket olvashatsz rajta. Sok ezer könyv belefér egy mobil memóriájába.
    Elolvastál akár egy könyvet is így?


    „Én személyesen nem hiszek a mobiltelefon rákkeltő hatásában.”
    Ebben a kérdésben a hitet én sem javaslom.

  19. Itt senki sem említ meg 1 dolgot.A túlnyomó része a sugárzásnak nem a telefonálás, mert sokan már nem beszélnek órákat. Viszont a mobilnet is nagy gyilkos szerintem , amikor 3g,4G-vel jön az adat , sokan egész nap neteznek mobilon, ami szerintem 10x károsabb.

    Ha már az ujjbegy beleér az elekromágneses térbe akkor a vérkeringéssel az egész testben továbbmegy az elektroszmog. A vérkeringés által átjáródik az egész szervezetben az elektromágneses sugárzás 10 perc alatt.

    Aki nem hisz benne annak egy felnagyított esetet mondok. Pl transzformátorház közelében lakik……ugye ugye.

    Hogyan lehet részlegesen védekezni? Pl ébresztőnek én nem a mobilom használom, és nem az van a fejem mellett hanem egy régi mobil amiből ki van véve a sim kértya, a telo is 1 méterre van.

    Munkahelyen, kocsiban magamtól távol teszem a mobilt.Ez is több mint a semmi.

    Na néha azért mobilnetezek, ránézek egy nap vagy 10x Tiborbá blogjára is..:

    16 dajtás Igaz lehet amit leírsz

    17 Tiborbá +1 pont így van

  20. 17

    Naponta valakinek a szervezetébe kerül hetente 0,1 gramm ólom vagy higany ,gondolom borítékolható néhány hónapon belüli halála.
    A „néhány” szándékosan pontatlan, mert nem tudom , továbbá a testsúlytól és egyéb individuális adottságoktól is függ meddig húzza ki az illető élve.
    Ha hetente valakinek a szervezetébe kerül 0, 000001 azaz egymilliomod gramm ólom vagy higany jó esélyekkel élni fog,mindaddig amíg el nem patkol végelgyengülésben.
    Tehát valami ugyan lehet elvileg kártékony az emberi szervezetre, de ennek a jelentéktelen
    dózisa esetében, tévedés vagy hazugság kártékonyságról beszélni.
    Ugyanez a helyzet
    – én ezt gondolom ,de lehet, hogy tévedek –
    az ivóvízbe adagolt klórral is.
    Konkrét ellenőrizhető számadatok nélkül csak süket duma az étkezéssel bevitt ételszinezékek, állományjavítók,tartósítószerek egyéb emberi szervezetre „kártékony” anyagok stb. huhogó kárhoztatása.

  21. 20 – mosógépszerelő:
    Az nem lenne (túl nagy) baj, hogy tudatlan vagy. Az már inkább, hogy makacs is.
    „Ha hetente valakinek a szervezetébe kerül 0, 000001 azaz egymilliomod gramm ólom vagy higany jó esélyekkel élni fog,mindaddig amíg el nem patkol végelgyengülésben.” Ez csak a te fejedben igaz. Arról feledkezel meg, hogy az a bizonyos végelgyengülés 15 évvel korábban következik be. – Várjuk a további hülyeséget! Van még? Ne kímélj!

  22. Kedves Tibor bá’

    Akkor írjál még – szerinted éppen megfelelő számú – nullát a tizedesvessző és az egyes közé !
    Remélem sikerült megoldanom a problémádat.
    Az krónikus arrogancia és a beképzeltség ellen nincsen gyógyszerem.

  23. 22 – Mosógépszerelő:
    Gábor! Neked nem az én arroganciámmal és beképzeltségemmel kellene foglalkoznod, mert azzal nem mész sehová. Neked azt kellene megfejtened, vajon miért írnak ilyesmit nekem. Talán inkább olvasnom, mintsem írnom kellene.

  24. Egy évben van 52 hét.
    Kettő évben van 104,
    20 évben van 1040 hét.

    1 000 x 0,000001 = 0,001 azaz pont egy ezred gramm 20 év alatt !

    Lehet hogy ennyi, még nikotinból vagy ciánból is ártalmatlan.

    Megeszem a sapkám, ha ez a mennyiség bizonyíthatóan megrövidíti valakinek az életét. (higany vagy ólom )

  25. Milyen radioaktív anyagot hirdettek,és használtattak szépítőszerként egy letűnt időben? Minden ami újdonság, piacteremtés céljából agyonhirdetett, és legtöbbször alaptalanul felülértékelt. Ilyen korunkban a margarin is. Ez a több posztból álló, de egy dolgot feszegető téma jelenleg. Az élettani hatásokat vagy nem is vizsgálják, vagy ha vizsgálják jól eltitkolják. Az ólom, vagy a higany minden tekintetben káros, de bármi más is az ami nem természetes módon az élőlény életének a természetes környezetével kapcsolatban került bele az egyén táplálkozási vagy életviteli szokásai közé . Csak ugye kurva nehéz hétmilliárd éhes szájat etetni egy már a második világháború előtt is túltermeltetett élőhelyen.

  26. Re:25
    Akkor igyál egy kis ólom tetra etillel felütött pálinkát, legalább nem fogsz kopogni tőle… 😉
    Te is a brute force határértékkel jösz, mintha egy biológiai szervezet valami primitív gőzgép lenne…
    Nem, nem az, mondok egy példát.
    Egy élő szervezet olyan, mint egy precíz svájci óra, ha te nyakon öntöd egy jó adag kadmiummal, akkor ez a precíz szerkezet számára olyan, mintha finom műszerolaj helyett homokot szórtál volna bele…
    Nem így lett kitalálva, hogy a homokot bírja, ez van, ezt kell szeretni.
    Valódi magyarázat persze ennél jóval komplikáltabb, én is csak az elvét értem, de már az is számít egy biológiai szervezetnél, hogy hidrogén helyett deutérium van a rendszerben …

  27. 26.Olvasd már el még egyszer mit írtam. A jelzőket most mellőzöm. De csak Tibor bára való tekintettel. Ha ezt nekem szántad válaszként.

  28. 28 – n/a:
    Nekem ezt nincs türelmem végigolvasni. Ne linkeld be. Inkább egy mondattal közöld, mit állítanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük