(436) A hatodik érzékszerv

Tibor bá’ online

~q191Egy cunami érkezése előtt a madarak elrepülnek. Földrengés előtt a kutyák kiszaladnak az épületből. Bankárok eladják a részvényeiket közvetlenül az index zuhanása előtt. Mi ez? Szerencse, védangyalok sugallata, véletlen? Dehogy! Minden egyes esetben a környezet apró, de nem jelentéktelen megváltozása. Piciny árulkodó jel, aminek hatalmas hatása lehet. Állatok esetében velük született adottság. A bankár esetében a sok éves  tapasztalat tudat alatti működése. — és neked nincs hatodik érzékszerved? Oda se neki, vegyél egy kutyát és figyeld a viselkedését. Tanuld meg tőle, hogyan kell hallgatni a hatodik érzékszervünkre. Figyeld a társadalmi mozgásokat, ahogy a kutya figyeli a te viselkedésedet. Soha nem fogod megérezni a közelgő földrengést, de ki tudsz magadban fejleszteni egy hatodik érzékszervet a társadalmi események érzékelésére. Meg tudod állapítani, hogy órákon belül a tömeg ellepi a bankokat, hogy kivegye a pénzét.

Vissza a kutyához. A kutya az ember legjobb barátja, de a kutya nem ember, hanem állat. A kutya nem érti az emberi nyelvet, de lesi a gazdája gondolatát. Tudatosan ki akarja találni mit akarsz tőle, mit tegyen. Megtanulja a gazdájának a szokásait. Tudja, ha nyúl a fogas felé, akkor séta következik. Ha délfelé megcsörren a zacskó a kamrában, akkor kutyatáp várható.  Ezt kell megtanulni.

Az átlagemberek (főleg a férfiak) nemigen törődnek a környezetükkel. Alig tűnik fel nekik bármi. Ha ezen változtatni tudsz, akkor szép lassan kialakul egy hatodik érzékszerved. Figyeld meg az emberek viselkedését. Ha szerdán felemelik a benzin árát 6 forinttal, akkor kedden este a benzinkutaknál hosszú sorok állnak. Megfordítva, ha a benzinkútnál nagy a tömeg, akkor holnap emelik a benzin árát, csak nem figyeltél a hírekre.

Az előbb azt írtam, hogy „főleg a férfiak”. A nők sokkal figyelmesebbek. Évezredek alatt megtanulták, hogy a legapróbb jeleket is dekódolják, szükségük volt rá. Ez a képességük ma is megvan, de sose fogják neked elárulni, ha nem kérdezel rá, nem kéred ki a segítségét, hogy ha a „női ráérzés”, a „hatodik érzékszerve” súg valamit, akkor közölje veled. Te pedig ne nevesd ki, ne nézd le, hanem foglalkozz vele komolyan. Lehet, hogy téved, de sokkal  valószínűbb, hogy „megérzett” valamit, valami szokatlant, valamit aminek nem kellene ott lenni.

Ez az a képesség, ami megtanulható, ha fordítasz rá figyelmet. És, ha észlelsz valami szokatlant, akkor gondolkozz el rajta. A hipermarket polcai mindig teli vannak. Nem véletlenül, erre vannak utasítva a polcfeltöltők. A vevők a teli polcról szeretnek leemelni árut. Ha valami nincs feltöltve, egyre csak fogy, annak kell lenni okának. Péntek délután rendszerint nagy a gépkocsi forgalom. Ha péntek délután van és mérsékelt a forgalom, akkor annak kell lenni okának. Gondolkozz, próbálj rájönni mi van. Még az átkosban, ha pénteken a cukros-polc üres volt az önkiszolgálóban, vasárnap  bejelentették, hogy holnaptól drágább lesz a cukor. Vajon honnan tudták előre az emberek? Tapasztalati tény, hogy nem az a fontos, amivel a média eláraszt, hanem az, amit elhallgat. Közbeszúrom: Pár hete az esti TV hírek közúti balesetekkel és apró bűntényekkel van tele a legapróbb részletekig. Valóban hírértékű eseményről nem számolnak be. Mi lehet az oka. A hétvégén hárman haltak meg az M5-ön, de hogy Tunéziában a rendőrség a tüntetők közé lőtt és több, mint 50 halott  van, az nem kerül a hírek közé. Miért nem számol be róla a TV? Nem fogok súgni. Gondolkozz el rajta. Én észrevettem a változást, vedd te is észre. Figyelj. Nézd meg mindennap az Interneten a dollár árfolyamát, a forintét, mennyi az arany ára és a nyersolajé. Tedd be a kedvenceid közé azokat  a  szájtokat, amelyek ilyesmikkel foglalkoznak. Figyeld a hírportálokat, de ügyelj arra, hogy megbízható legyen. Sok az információ, ki kell szűrni a kis értékű szenzációkat. Ne légy közömbös semmi iránt. Érdekeljen minden, de ne tömd magadba az értelmetlen adatokat (hány gólt rúgott múlt héten a Fradi) Ha figyelmes vagy és koncentrálsz előbb vagy utóbb ki fog benned fejlődni egy „hatodik érzékszerv”, aminek belátható időn belül igen nagy hasznát fogod venni.

___________________________________________________
___________________________________________________
___________________________________________________

172 gondolat erről: „(436) A hatodik érzékszerv

  1. Ja, azt, hogy a kereskedelmi csatornák csak bűnügyekkel és balesetekkel vannak tele észrevettük mi is pár hete, ez igaz és nagyon zavaró. Amugy tényleg észre sem veszi az ember, csak megnéztünk véletlenül egy közszolgálati híradót (Duna) és lám, abban egy sem volt, vagy csak említés szinten, volt viszont szó sok egyébről, kultúráról, színházról, fejlesztésekről de tiszta horror volt uána átkapcsolni a RTL-re. Úgy döntöttünk hogy nem nézzük, nézünk máshol. A média amúgy faramuci dolog, benne vagyok, de nem kell összeesküvést szőni, próbálnak (unk) olyan dolgokat tálalni amit minnél többen olvasnakm, néznek, hogy minnél tovább magunknál tartsuk az embereket (véres dolgok – lerökönyödés – maradnak még kíváncsiak) hogy minnél nagyobb áron tudjuk értékesíteni a reklámokat. Amelyik vezető területe veszít a látogatottságból az repül, volt rá példa, ez van. Nincs külső befolyás, nem tudok róla.

  2. „Bankárok eladják a részvényeiket közvetlenül az index zuhanása előtt. Mi ez?”

    Van erre egy szakkifejezés: Bennfentes kereskedelem 🙂

  3. 1-re: úgy egy éve megfigyelhető, hogy minden temaikus csatorna (Discovery, NatGeo, Spectrum…) a műsoridejének legalább a felét(!) valamilyen jövőbeni katasztrófa bemutatásával tölti. Peakoil, meteorit, stb…

  4. Érdekes megfigyelés. Én Lengyelországban ilyet nem tapasztalok, mert ez még a „béke szigete” válság tengerén, a lengyel társadalom zöme még alszik és azt hiszi, hogy itt mindig prosperitás lesz. Olvastam, hogyJapánban régen nem kutya, hanem házitücsök volt a házörző és azzal jelezte az idegent, hogy elhallgatott, nem ciripelt tovább.
    Gyanús a csend…

  5. 4: Tücsök helyett a liba se rossz. Az nem elhallgat, hanem veszély esetén gágog. 😀

  6. Sri Lankán élt a fiam 2004-2005-ben (hangmérnökként dolgozott a helyi uralkodó magántelevíziójánál). Egy hete volt a szigeten, mikor úgy döntöttek, a karácsonyt a tengerparton ünneplik. A sziget déli részén voltak, távolabb a keleti parttól, de nem elég távol a cunamitól. Átélte, túlélte, és később elmesélte részletesen. Az eseményeket tudjátok, a sok halottat. Négy kollégája halt meg, családostól. A fiamnak szerencséje volt. Arra ébredt, hogy vízbe ér a karja, a papucsa az arcához közel lebeg. Ez az első hullám volt.Nem sokat gondolkodott, felkapta a cuccait és ami megmentette az életét, hogy felfelé rohant, a hegyre, aztán később a hegyen át „haza”.

    A különös az állatok viselkedése volt. Az elefántok és a többi állat is a hegytetőre menekültek, állítólag már az első hullám előtt. Nem pusztult el egy sem. És hiszem, hogy az emberek is képesek megérezni a bajt, bár nem mindig hallgatnak a megérzéseikre. Pedig kellene.

  7. ” Meg tudod állapítani, hogy órákon belül a tömeg ellepi a bankokat, hogy kivegye a pénzét. ”

    Csak vigyed vazze! Másnap reggelre úgysem ér semmit. 🙂

  8. A ker. TV-k nem mernek politikával foglalkozni, félnek a kormánytól.
    A Mikroszkóp színpadon Verebes István (ha van igazi faszfej, akkor ő a legigazibb !) beszüntette a politikai kabarét, és helyette bulvár kabarét kezdtek nyomatni. Bele is bukott rendesen a Mikroszkóp. Az a színpad, amelyik korábban úgy tele volt, hogy egy szeget nem lehetett leejteni, most csak félig telt meg. Anyagi csőd miatt most számolják fel. 🙂

  9. 7:
    Ha az átlagos napfényt 100 W/m2 veszem, és ezt 100 %-os hatásfokkal hasznosítom, akkor naponta kapok 0,8 kWó energiát. Ezt megszorozva 4000-el (durván 1 acre) akkor napi 3200 kWó, ami egy év alatt 1.168.000 kWó-t kapok. Ez egyenlő 4.216.000 MJ. Mivel 1 liter etanol energia tartalma 26 MJ/kg, de a fajsúlya 0,7 ezért 1 liter etanol energiája 18,2 MJ/liter szorozva 3,78-al kapunk 68,6 MJ/gallon. Ha az éves energiát, 4.216.000 MJ elosztom 68,6-tal akkor 61.466 gallont kapok. Mivel a hasznosítás 30 % körül van a természetben, ezért a kb. 18.000 gallon elfogadható cél. Természetesen ez hatalmas területek feláldozásával és a napfényben rejlő energia kinyerésére szolgáló berendezések létrehozását is igényli. Viszont a klímaváltozást nem oldja meg, csak üzemanyagot kapunk.

  10. 12: Semmit.
    De gondolom arra célzol, hogy az iszlám terjed, és jaj nekünk.
    Hát nem. tudnod kell, hogy valamennyi iszlám országban az uralkodó elit az USA zsebében van. Irak, Afganisztán és Irán kívételével (Pakisztán félig-meddig, de nagy balhék vannak). Ezért dúlnak ott a harcok a „demokrácia” megteremtéséért. Ezek az arab országok diktaturák. Amikor a kvatari rendszert a fundamentalisták megdöntik, mert meg fogják dönteni, a légijáratuk nem fog Budapestre jönni.— U.i. engem r.k.-ra kereszteltek és még nem tértem át semmilyen más vallásra, és most már nem is fogok. 😀

  11. Ha már szóba került az arany ára, itt egy fél éves grafikon a Ft-ban (PIROS) és $-ban (kék) számolt árakkal 2010 augusztustól a tegnapi árfolyamig: http://href.hu/x/ed4x

  12. Tibor bá, remek ez az írás. (Kicsit megkönnyebbültem, lehet, hogy mégsem vagyok paranoid?) Hipermarketről jut eszembe: mintha olyat hallottam volna, hogy a kisteszkók raktárbázisát még tavaly áttelepítették szlovákiába, s ezek a vidéki teszkók nem is tartanak, csak egy-két néhány napra elég készletet, nagyjából az üzletben csak annyi árú van, amit a polcokon látni. Az éhezők nem sokra mennek az áruházak megrohanásával. 🙂
    Szlovákiában éhséglázadás leverésében van gyakorlata a hadseregnek, amit demonstráltak is a szociális juttatások megnyirbálásakor. Sőt, még egyet hátralépek: ott azért van hadsereg. És az nem „operett”.

    12: Ez érdekes. Soha sem hittem a hagyományos értelemben vett jóslatokban, most valahogy mégis a „nyirkai jóslat” ugrik be. Gondolom, ismeritek. Orbán, miután Putyin leosztotta neki a lapot (tök alsó), kaparászik „turbániában” rendesen.

    Távol álljon tőlem, hogy racionális közegben ősvallást népszerűsítsek, de ha már volt Nostradamus, minimum érdekes lehet egymás mellé tenni a nyirkai jóslatot a jelen történésekkel. És ez legalább magyar. A hazai termékeket részesítem előnyben. 🙂

  13. 15: Nostredamus egy sci-fi volt, már megírtam. Egy plauzibilis sci-fi. Viszont azt is megírtam, hogy JÖVŐBELÁTÁS nem létezik, és megindokoltam, hogy miért. Tippelés természetesen van, ami vagy bejön, vagy nem. 😀

  14. Üdvözlöm a dohai járatot. „Hát nem”, hát én sem. Más.

    A kép csupa szimbólum, nem keveset kellett törniük magukat hogy így összeálljon. A szöveg nem kevésbé üzenet.

    A képi üzenet, a dátum és a szöveg patent része egy rejtett nyelvnek melyet az orrunk előtt használnak biztos sikerrel.

    Lehet hogy ennek az olvasásához már a hetedik érzék kell?

  15. Egészséget Tibor bá !

    Az örök pesszimizmus nevetve veri a hatodik érzéket 🙂 Ennélfogva nincs olyan negativ esemény ,ami letaglozhatná az embert és cselekedésképtelenné tenné.
    Komor létszemlélet ez: amikor nincs igazad ,csak akkor örülhetsz igazán , és mindig azért imádkozol ,hogy ne legyen semmiben igazad.

  16. 7, 10 Tibor bá!
    Ha ez a hír komoly,akkor az nagy változásokat hoz majd a politikában, hiszen az olajexportáló országok jelentősége megváltozik, ha másként is előállítható lesz az olaj. Sőt, a termőföldeket sem kell élelmiszer-termelés helyett erre feláldozni! A környezetszennyezés, klímaváltozás eddig sem izgatta annyira a „globálkarvalyokat” mint az olajból szerzett hatalom! Vagy nem érdemes ennyire előreszaladni? Csak furcsa, hogy most egyszerre a neten megjelenik egy cég, aki birtokolja a NAGY MEGOLDÁST. Gondolod, hogy ez óriási meglepetésként éri bolygónk urait, vagy a hatodik érzékük már régen megsúgta nekik? Igaz, hogy „csak” üzemanyagot kapunk, az sem mindegy (nekünk sem), hogy egy karddal kevesebb lóg a fejünk fölött…

  17. A kormánynak van elég „gondja” a soros elnökség átvételét övező műbalhékkal, a magyar lakosság pedig kapott rendesen a „megszorításokból”. És ami még elő van készítve. Gyors volt a tempó, figyelmen kívül hagyták a fokozatosság elvét. Vajon miért kell sietni?

    Nekem azt súgja a hatodik érzék, a kormányzópárt igyekszik elodázni egy második, belügyi front nyitását. Legalábbis a hátralévő öt hónapra. Kérdés, sikerül-e nekik. Tunézia mindenképpen vörös jelzés, a dolgok pedig mennek a maguk útján. A lakosság média-műtáppal való etetése az igazi hírek helyett erről szólhat. Lélegzetvételnyi idő. Nagyon kíváncsi vagyok, mit kezdenek a lejáró kilakoltatási moratóriummal.

  18. 21:
    Ez az ötlet ELMÉLETILEG lehetséges, hiszen fotószintézis van. A bejelentést én óvatosan fogadom, mert lehet, hogy csak tőzsdei trükk. Mert ilyen esetben piszkosul felfutnak a részvényárak. De ha igaz és megvalósítható, akkor erre a célra hatalmas területeket kell „feláldozni”.

  19. 10:
    tiborba azthiszem teves bemeno adatokat hasznaltal a szamitasodnal
    1 m2-re eso napfeny kb 1kWh (kicsvel talan tobb is)
    magyarorszagon kb 2000 napsuteseg ora van evente,
    az egyenlitohoz kozelebb sivatagos teruleteken ez 3000 ora korul van. ha ezeket az adatokat hasznalod mas eredmenyeket kapsz.

    a klimavaltozast pedig annyiban megoldana, hogy ha ezzel a modszerrel olcsobban lehetne uzemanyagot gyartani es fel is lehetne skalazni akkor valoszinuleg kiszoritana a foszilis uzemanyagot es mivelhogy ez zero co2 emiszios uzemanyag lenne idovel lelassulna a legkorbe juttatott co2 menyisege vagy akar meg is allna.

  20. 7, 23: A fotoszintézis során cukor képződik, nem alkohol, és nem növényi olaj. Ahhoz további lépések kellenek, pl élesztőgomba. Ha ezt sikerülne egy organizmusba gyúrni, akkor palackos bor teremne a szőlőn 🙂
    Itt a lényeg, ha jól értem, a szántóföldi szénhidrát (pl. kukorica) termelés-t váltanák ki fermentáló tartályokban baktériumkultúrával. Élelmiszer kontra bioüzemanyag dilemma feloldása.

  21. 24: Csak a nagyságrendre voltam kíváncsi. Konkrétan 1 m2-re 342 watt teljesítmény jut a napfényből. Én 100 wattot vettem átlagnak, mert nem mindíg süt a nap és vannak reggelek és esték. Kiindulhatsz 2000 órából is, de ez is csalfa, mert fény felhő alatt is van. Szerintem a 100 W/m2 jó megközelítés. Te valószínűleg a 1368 W/m2-re emlékszel, de az itt nem alkalmazható. Különben a „h” betüt vedd le az 1 kWh mögűl, mert az már energia = teljesítmény x idő.

    25: Feltehetek egy „ártatlan” kérdést? Mitől és hogyan lesz növényi olaj, például a napraforgó magjában?

  22. 26:
    akkor masfelol kozelitek magyarorszagon 1m2 deli tajolasu 45 fokos dolesszogu feluletre evente 1350 kWh energia erkezik ha ezt elosztod 365-tel akkor egy napra atlagosan 3,7 kwh energia jut.
    ha pedig napkovetest is hasznalsz akkor megszorozhatod a szamokat 1.5-tel.
    szerintem az altalad hasznalt 0,8 kWh tulsagosan alabecsult ertek, foleg annak tukreben, hogy ezeket a berendezeseket sivatag felsivatagben lenne idealis elhelyezni mert ott aztan nem kar a beboritott teruletert, nameg a napsutes is mas(szerintem)

  23. ööö.
    6. érzék.

    nos:
    főbb hírek:
    – április 15 – kilakoltatási moratórium
    – élelmiszerárak emelése
    – üzemanyag rohamos folyamatos emelkedése
    – szolgáltatók 90-ről 60 napra viszik le a várakozási időt
    – egyre több helyen hírdetnek kandallót, hordozható kályhát, sparhelt (!)
    – megszaporodtak az önellátással, önfenntartással kapcsolatos könyvek

    Kell ennél több most?!

  24. Halló 🙂
    én pl. mindennap megnézem az EURIBOR értékét.
    Az EURIBOR (Euro Interbank Offered Rate) az Európai irányadó bankközi kamatláb. Ez az a kamat, amelyen egy elsőosztályú bank (prime bank, AAA besorolású bank) hitelt nyújt egy másik elsőosztályú banknak az euróövezeten belül (lásd http://www.lizingpercek.hu/euribor )
    Ez a 2010 nyár folyamán a lassan csökkenőből ugrásszerűen növekedett,majd igen meredeken emelkedni kezdett.
    itt jól meg lehet figyelni,mi hogy változott: http://www.euribor-rates.eu/euribor-rate-1-month.asp
    Utána október-november folyamán „megnyugodott” a piac, de január óta újra emelkedik.
    2008. év vége – 2009 év elején óriásit zuhant az EURIBOR értéke, ha jól gondolom, az iszonyú mennyiségű piacra öntött pénznek köszönhetően (sok lett a pénz, könnyű volt hozzájutni, nem adhatták magas kamatra).
    Ami furcsa, hogy mostani emelkedés kb.ugyanolyan meredekségű,mint októberben volt, az ugrás után.
    Úgyhogy mindenképpen érik valami, tényleg nagy a csend…. 🙁

    Másik fontos érték az EUR/USD arány. Ez is hónapok óta ha lassan is, de emelkedik (szóval gyöngül a dollár).
    Bár ebben szerintem benne van, hogy Kina meg az oroszok már nem dollárban akarnak elszámolni….

    Az, hogy a dollár gyöngül, már csak azzal is alátámasztható,hogy 2003 szeptemberében 210Ft-ért tudtam eladni dollárt. Azóta eltelt több, mint 7 év, és a dollárt valahol 195 körül veszik vissza. ez már csak az én bárgyú számításaim szerint is csak számszakilag legalább 50% gyengülés. Valójában ugye a forint is gyengült, tehát a $ gyengülése még nagyobb lehet.

    Tibor bá, vagy valaki másnak, van erre valami mérőszám a birtokotokban, hogy pl. 5-10-20 év alatt mennyit „hígult” a dolcsi??

  25. 29: $ reálérték változás megtudható, már botlottam bele. Utánanézek.

  26. 29.-re ! Most nyomtattak az USA-ban 600 milliárd dollárt. ( Csak ennyit ismertek el ! ) Nincs mögötte érték.
    Az is hülye, aki még elfogadja a dollárt, kivéve ha szinte azonnal elkölti .

  27. 29:
    Annyit már tudok, hogy 1900.01.01. és 2010.12.31 között a $ infláció 2766 % volt. A holnapi posztom az € $ Y valutákról szól.

    31: Nem nyomtatnak. Az állami kötvényeket a FED vásárolja meg. A „nyomtatást” átvitt értelemben kell elképzelni. Elektronikus úton hozzák létre a pénzt.

  28. 25-re:
    Hol látod ebben a dilemma feloldását?
    A leírás szerint arról van szó, hogy a jelenlegi GMO kukorica alapú termelés szántóföldigényének felét (esetleg harmadát) használják fel egységnyi bioüzemanyag gyártásához. Ez komoly eredmény, de az összes felhasználás tekintetében -mondjuk úgy- max. az emberiség negyede élvezheti az „új erőforrást” a maradék háromnegyed élelmezésének kárára. Most csak a 10%-ára van esély, ezzel 25%-ra nő „a jövő haszonélvezőinek” aránya. Esetleg még jobb is lehet, de kötve hiszem, hogy 50% fölé mehetnénk. Akkor is -legjobb esetben- minden 2. ember „problémás” a Földön…
    Cs.

  29. 26: A fotoszintézis végterméke a cukor. Természetesen ebből egy magasabb rendű növényben más anyagok is szintetizálódhatnak, más folyamatok eredményeképpen. Ezzel foglalkozik a növényélettan, biokémia stb. 🙂
    Erre az Escherichia coli baktérium nem képes, addig kellene tuningolni, hogy eljutunk (felépítjük) a kukoricához meg a napraforgóhoz. Azok meg már ki vannak találva.

    34: Bocs, valahol lemaradtam.
    A lényeg mindenképpen az lenne, hogy ne szántóföldön kelljen biomasszát előállítani, hanem biotechnológiai módszerekkel, egy módosított E. coli baci segítségével, tartályban, amiből aztán már akármit lehet szintetizálni. Így nem csökkenne az élelmiszer előállításra alkalmas szántóterület, másik oldalról meg addig fejlődhetne a rendszer, hogy a vesepecsenyét is bacival termeltetnénk; a parizer már most is úgy néz ki 🙂

  30. 35: Csak arra akartam rámutatni, hogy pontosabban, félreérthetetlenül kell fogalmazni.

  31. 35:
    Változatok a témára…
    http://www.sg.hu/cikkek/74791/ujabb_elv_a_legkori_
    Félreértés ne essék, nem propagálni kívánom a fenti linket, nem tartom megváltó ötletnek! De rámutat arra, mennyi „világmegváltó szupertalálmány” keresi helyét a „szép új világban”.

    Sztem. a legfontosabb nem a közlekedés, hanem a mezőgazdasági termelés és a fűtés kiszolgálása lenne. A természet a fákat adja erre, de azokat a jelenlegi tempóban egy évtizeden belül elégetnénk – felélnénk. Ha sikerülne génmódosított szuperbaktériumokat szimbiózisra rávenni azokkal az amúgy is produktív, gyors növésű fákkal, amelyek akár évente megújítják használható mértékben lombkoronájukat, lenne értelme bizakodni. A zuzmókhoz hasonló szimbiózis is működhet, amely önmagában adhatna egy olyan masszát, amit csak alkohollá kellene erjeszteni. Persze akkor is kellene a termőterület, a CO2-re és a világ élelmezésére ez sem lenne orvosság, de a rossz talajú területek hasznosítására adhatna megoldást.
    Cs.

  32. 37: A vegyészek hülyére ügyeskedhetik magukat. A lényeg, hogy szenet azért égetünk, mert energiát nyerünk az oxidációból. A CO2 „eltüntetéséhez” energiára van szükség. A többi csak dekoráció.

  33. 38: Pont erre jó a fotoszintézis, eltűnteti a CO2 egy részét – sajna csak ideiglenesen. Itt a szükséges energia direktben a napból jön.
    Természetesen a fotoszíntézishez nagyon szorosan kapcsolódik a légzés is, így az elnyelt CO2 egy része újra felszabdul, magából az organizmusból. A maradékot aztán mi szabadítjuk fel a nyert üzemanyagból. Tehát energiát nyerünk a napból, miközben a CO2-vel érdemben nem történik semmi.
    Azért fontos a tengeri élővilág, mert a megkötött CO2 egy részéből mész lesz és kivonódik a rendszerből (kagylóhéj, korall stb.)

  34. A mai hír hogy Egyiptomban (Kairóban, Asszuánban, stb..)
    nagy tüntetések vannak az Mubárak dinasztria ellen.
    Az elnök fia Gamál a családjával együtt elmenekült az országból!
    Mára még nagyobb tüntetések várhatóak.
    A déli M1 híradóban pedig egy árva szó sem volt erről.
    Érdekes……

  35. Ha már ekkora dominók dőlnek le Januárban, az idén minket is durván érinthet a világválság. Egyiptom nem valami légyszar a térképen…

  36. 40 & 41:
    Az utóbbi napokban a független hírportálok sorba jelzik, hogy az arab országok uralkodói körökben nagy a pánik, mert komoly esély van rá, hogy a tunéziai lázadás sikere felbátorítja az elnyomott arab tömegeket és a korrupt, USA és Izrael érdekeit kiszolgáló vezetők ellen fellázad. A mérsékeltebb európai politikusok nyíltan megkérdőjelezik, hogy okos volt-e ilyen mértékben támogatni a népét „példás” módon eláruló tunéziai elnököt?

  37. 40: MR1-Kossuth rádióban, déli krónikában volt róla szó, riport is tüntetővel, helyzetjelentés ottani magyarotól, szóval eltitkolva azért nincs.

  38. hmm.

    Az nem gond ha a setétek szétpakolják egymást. Legalább csökken a létszám. Kisebb lesz az árukivitel, mert nem lesz kinek és legalább több marad itthon. Olcsóbb lesz, hogy a hazaiak is meg tudják venni és hogy fogyjon.

    Amúgy a mai főhír számomra a benzin árcsökkenése volt. Tuti, hogy napokon belül duplán emelik vissza.
    Jah, meg a másik, hogy váltig bizonygatták, hogy neeem lesz hiány csokiból. Vagyis tuti hogy lesz.

  39. 42: Tibor bá, van valami tippje, Európában mikor várható ilyen jellegű pánik? Avagy errefelé az uralkodói körök előrelátóbbak, felkészültebbek?

  40. – Anyjuk, idén nem megyünk Tunéziába a gyerkőcökkel, mert balhéznak az utcákon.
    – akkor menjünk Egyiptomba, az is jó hely!

    🙂
    Helyesbítek: 🙁

  41. 44: akkor változik a véleményed, amint a setétek egymáspakolási hulláma eléri az olajtermelő országokat…
    Az leállíthatja a világgazdaságot, aminek részei vagyunk.

  42. 45: Véleményem szerint, ilyen „lázadás” nálunk – legalább is egy jó ideig – nem lesz. Mások a felállások. Mondok kegttőt: Az arab országokban a nők sorozatban szülnek, ebből kifolyólag a lakosság 60-70 %-a 30 év alatti, azaz fiatal. Ilyen utcai zavargásra idősebbek nem vállalkoznak. A mi életkor eloszlásunk ettől meredeken eltér. (56-ot is zömmel fiatal srácok csinálták). Másik, Egyiptomban a nép hatalms hányada nagyon szegény. Nálunk is vannak nagyon szegények, de vannak alig szegények, kissé szegények, már nem szegények de nem is jó móduak, stb. Már pedig az utcára kimenni csak a legszorongatottabb réteg hajlandó. — Ha Orbán ügyesen kiegyenlít, akkor nem robbanunk. Ha nagyobb tömegeket a mélyszegénységbe száműz, akkor viszont igen. A honi rendőrséget, katonaságot a nép ellen fordítani nagy rizikó, mert többüknek saját családjában is lehet olyan, akit éppen le kellene lőnie. Szóval a képlet nem egyszerű. Egy biztos a lázadások, forradalmak, felkelések mindig hirtelen meglepetés szerűen törnek elő. Nem azt mondom, hogy nem lehet rá számítani, de a MIKOR az mindig kétséges.

  43. Ha eléri őket, arra a nagyhatalmak lépni fognak. Megszállják őket és átveszik az uralmat.
    Nekem itthon megvan mindenem, mindent meg tudok magamnak termelni.
    Fűtés, vízellátás, élelmezés meg van oldva, a biztonságom szintén jónak mondható, bár egy légvédelmi üteg még jól jönne 🙂
    Ha világítás kell, akkor fogom a viharlámpásom és odarakom az asztal közepibe. Ha pedig valaki azt mondja, hogy ahhoz is olaj kell, akkor őt pedig felvilágosítom, hogy van még a világon gyertya, esetleg ha nagyon akadékoskodik valaki, akkor azt mondom, hogy faggyú is van és kész.
    Könyvem, kártyám, sakkom van, tehát nem fogok unatkozni sem. Az sem egy gyenge szempont, hogy azért van még a nyakamon család is, meg gyerkőc, meg jószág, tehát unatkozni biztos nem unatkoznék.
    Egyedüli gondom az lenne, ha beütne az olajcrack, hogy leállna a hűtőm. Bár ebben a jó időben nem számít, mert kiakasztom a cuccot a kamrába, de nyáron azért nem lenne jó, ha szarrá menne minden. No meg nem akarok szártított húst puhítani a nyereg alatt. A tatárbifsztek nyershúsból az igazi. 🙂
    Mondjuk ha minden összejönne, akkor talán össze sikerülne hozni egy jégvermet, de az marha nagy meló lenne, ugyanis abszolúte nem értek ahhoz. Erről mondjuk nem lenne rossz Tibor Bá egy leírás a túlélősdibe. Ez tényleg egy nagyon fontos momentum a komolyabban készülődőknek.

  44. 49: A jégveremhez két dolog kell: Jég és szigetelés. Tipikus megoldás egy mély verem ásása, amit vastagon ki kell bélelni szalmával vagy náddal (alul, oldalt és felül) a felső szigedtelő rétegre még föld is mehet. természetesen kell neki egy ajtó is. Télen pedig teli kell hordani jéggel. Ezt akkor találták ki, amikor nem volt HUNGAROCELL, most van, tehát sokkal jobb szigetelést lehet elérni.

  45. háát, nem tudom. Egy jó kis 35 fokos melegben azért szerintem olvad az a jég, bármennyire is le van szigetelve.
    Előbb utóbb pótolni kell a jeget, azt pedig nyáron nem tudom hogy lehet megoldani. A másik dolog, hogy földben van. Bogarak, rovarok, aprójószágok simán be tudnak jutni. Egér, patkány szívesen megy a szalmába. Mondjuk a hideget biztos nem kedveli egyik sem.
    Viszont most hogy így felötlött bennem. Mi van, ha van egy kis betonból készített verem, vashálós erősítéssel, meg ahogy az kell, hogy egyben legyen és úgy van szigetelve?

    No meg a másik probléma, a talajvíz.
    Szóval vannak azért még kérdések itt.

  46. 51: Én a Balaton környéki, sokszáz éve folytatott gyakorlatott írtam le. Tél végétől a másik tél elejéig kitartott a jég. maki eszközökkel természetesen modernebbet is lehet csinálni. Ami fontos a hőszigetelés. A klasszikus mondás szerint egyetlen gyertyával is lehet fűteni egy szobát, ha a hőszigetelése tökéletes.

  47. Van egy praktikus mérete a jégveremnek. Ha ennél kisebb, akkor nem fér bele annyi jég, amennyi kitart a jövő tél elejéig. És persze úgy, hogy közben a jeget folyamatosan kiveszik belőle.

  48. Én eddig csak a szalafői jégveremről hallottam, amit meg lehetne nézni, hogy hogyan is néz ki, szóval lehet, hogy lesz majd egy kirándulásom arrafelé.

  49. 49.-re.
    2 Hűtőre + világításra= 250-500w.-os napelem, két kisebb solar akku, töltés vezérlő + egy kb.500w.-os inverter.
    És 30 évig nincs gondod vele.
    Persze a jégverem se rossz. De egy enyhébb tél amikor nincs elég hideg jéghez az cumi.

  50. Figyelő szemetek Egyiptomra vessétek:

    „Betiltották a Twitter és a Facebook használatát, így remélik megakadályozni újabb tüntetések megszervezését. Az internet és a közösségi hálózatok révén megnőtt az érdeklődés az egyiptomi tiltakozó megmozdulások iránt a fiatalok és a középosztály körében, ami egyaránt kihívást jelent a hatalomnak és a hagyományos ellenzéknek is.”

    http://www.sg.hu/cikkek/79720/diktaturakat_buktathatnak_a_kozossegi_honlapok

  51. 48: Tibor bá, a helytartósági térdekre lennék kíváncsi ilyen szituációban. Vajon kié citerázna jobban: a kurtáé, a nyurgáé, vagy az új fiúé, akinek „nem fog megremegni”. És nem kárörömmel, vagy elégtétellel figyelném, nincs bennem semmi rosszindulat. Megelőlegezem a hideg közönyt. Ez csak a helytartósági csapat.

    Orbán alatt pillanatok alatt elvékonyodhat a jég. Hogy AKKOR milyen kártyát tesz az asztalra, az az érdekes. Esetleg vendégjátékost hív beugrónak, aki talán most is az árnyékba húzódva figyel? Ki tudja mi van az ingujjba rejtve…

  52. 58: Most van az a pillanat, amikor nem szabad jósolni. Most kíváncsian kell várni néhány….. hetet?

  53. Anatolij, ha te itt arra spekulálsz, hogy április közepén Orbán feloldja a kilakoltatási tilalmat és ezzel saját maga ellen fordítja a kifosztott százezreket, akkor te bizony tévedsz.
    A tilalom nem lesz feloldva ! ! !
    Meg lesznek szopatva a bankok, és a 6. érzékem azt súgja, hogy ezt már a bankárok is tudják .

  54. 60. Sorge: Ezres nagyságrendben terveznek tavasszal elbocsátásokat magyarországi bankok, valamint az anyacégek jelentős összegeket szavaztak meg a leánybankjaiknak az idei évre. De hogy Orbán tervezett intézkedései miatt, azt nem tudom.

  55. 60: Nem szűkítem a kíváncsi várakozást egyetlen dologra. Tudod jól, hogy a helyzet bonyolult, soktényezős. Hogy is szólt a Média Markt reklámszlogenje? 🙂

  56. 62.-re ! Ha azt hiszed, hogy felesleges botrányokon kívül ( azt is az mszp-szdsz gerjeszti) más is lesz, akkor csalódni fogsz. Orbán ura a helyzetnek! Sorozatban nyeri a csatákat!

    61.-re ! Remélem, olyan helyzet lesz, hogy a mocskok már annak is örülhetnek, ha életben maradnak.
    A bankár nem számít embernek ! Rájuk nem vonatkozik semmilyen vadászati tilalom !

  57. 63: 🙂 Magasabb perspektívát, átfogóbb szemléletet!

  58. 64.-re ! Oké, megvárom, amíg te megmondod, hogy mire kell gondolni.

  59. 65: Sorge, tudod nagyon jól – mert nem vagy itt új fiú – hogy Gedeon „elméletével” sose békültem meg, de azt látni kell, hogy Orbán ugyanazt teszi, amit Obama. 500 milliárd forintot sporolt meg egy év alatt a gazdagoknak a szegényebbek róvására. Orbán nem bank-ellenes. A robin hood adó egy szemfény vesztés. Azokat az extra adókat az egész banda átruházza a fogyasztókra, ügyfelekre. Ez nem más, mint egy sunyi módja a tömegek kiszipolyozásának. De kívánom, hogy tévedjek és neked legyen igazad.

  60. Tibor bá !
    Emlékezzünk vissza,hogy Bokros Lajos volt az, aki az egyetemisták számára bevezette a tandíjat, Horn Gyula idején.
    Csak 1-2 milliárdot tudott beszedni, de ezért konfrontálódott az egyetemistákkal. Hát nem érte meg neki… 🙂

  61. 67: Ha jól emlékszem Bokros nem a pénzért, az elvért tette. Abba kellett volna hagyni a szubvencionálást. A magyar ember nem tudta (most se nagyon tudja) mi mibe kerül. Az ingyenes egyetem nem igazságos. Az én pénzdemen tanul, de ezért ő fog magasbb fizetést kapni és esetleg külföldön végzi. vegyen fel kölcsönt 😀 és majd fizesse vissza – természetesen kamat mentesen.

  62. Tibor bá! Darázsfészekbe nyúltunk.
    Egy orvos kiképzése cca. 6 millió Ft.
    Aztán kimegy Angliába és 1 év alatt megkeresi ezt a pénzt.
    Itthon 6 év alatt sem keresné meg. Pedig egyforma munkát végez.
    Ezek szerint a magyar rendszer visszaveszi az orvostól a kiképzése költségeit. És még tandíj is legyen ???

  63. 69: Ezt a logikát védőügyvédek követik, akik bebizonyítják, hogy a fehér fekete. Matematikusok nem. A magyar társadalom egy zárt rendszer, az angol társadalom is. Nincs csereszabatosság. A munkabér összegének az elvégzett munka csak egyik tényezője, van ott még sok más is. Angliában (ahová a te orvosod kimegy) ugyanazért a munkáért egy nő csak 70 százalékát kapja a férfi munkabérének, és akkor mi van? Az ürömi kurva 5000-ért pontosan azt nyújtja amit a Kermpinszkyben 50.000-ért. Ezt mivel magyarázod?

  64. Én nem vagyok köteles megmagyarázni semmit. Kínlódjon vele az, aki elbaszta a társadalmi elosztás rendjét.
    Tény, hogy Magyarországon egy magyar orvostanhallgató nem fog kifizetni 6 év alatt 6 millió forint tandíjat.

  65. 72: Ez már tegnap megtörtént. A lázadók most alternatív megoldásokon dolgoznak, lehet hogy már meg is találták. Minden esetre Mubarak felesége és fia 2 napja Londonba repült. Addig tart, amíg meg nem dől a rezsim. Egy ilyen felkelést már nem lehet lerállítani. csak idő kérdése. Mohamed Mustafa ElBaradei már felszólította Mubarakot, hogy lépje le, és ő maga Kairóba repül.

  66. 71. Sorge: Angliában most emelték fel a tandíjat 3e fontról 9e fontra per szemeszter. Ez a bruttó minimum éves kereset. Nálunk miért legyen másképp?

  67. 74: Sorge erre nem köteles válaszolni. 😀

  68. Gloucester !
    De erre válaszolok ! Itt Magyarországon a liberálisok ( SZDSZ-es zsidók ) azt propagálták Gyurcsány idején, hogy az állam rossz gazda. Ezért az állam adja át nekik ( és csak nekik !!! ) minden vagyonát, természetesen szarért-hugyért !
    De a liberálisok nem érték be ennyivel . Még azt is követelték, hogy az így kifosztott lakosság az általa igénybe vett szolgáltatásért, ( amit korábban az állam nyújtott a polgárainak ) mindenki fizessen piaci árat.
    Tehát a lényeg, hogy a zsidók elveszik azt a vagyonodat, amelynek mint résztulajdonosa, megfizethető áron kaptál szolgáltatásokat, – de semmit nem adnak cserébe. Viszont azután minden szolgáltatásért piaci árat kell fizetned nekik !
    Angliában ez már így van. Bele is fognak dögleni !!!
    De mi nem akarjuk, hogy Magyarországon is így legyen !!!

  69. ” Kiket takar a „mi” ? Ezek szerint téged nem…
    Tibor bá ! Én már régóta gyanakodtam, hogy a MOSZAD embere vagy. De ezután a kérdésed után már nincsenek kétségeim.

  70. 78. Ez kemény volt!
    Tibor bá erre nem köteles válaszolni 🙂 🙂

  71. 79: Az ellen tiltakoztam volna, hogy a Sorge féle „MI”-ben én is benne vagyok, de megnyugtatott, hogy nem, én nem vagyok benne. Kedves tőle, hogy Magyarországot a sajátjának tekinti, de ez szerintem nagyfokú szerepzavar. És persze nem vicces. 🙁

  72. Nem kell olyan komolyan venni Sorge minden szavát, de szerintem ezt te pontosan tudod. A másik poszt alatt meg komcsinak titulált, ha jól láttam…

  73. 82: Na látjátok, miért nem hallgattok apátokra (ez vagyok én 😀 ) Én előre megmondok mindent.

  74. nyehe.
    Meglesz itt tartva úgy látom áprilisban legkésőbb a nagy bumm kezdése.
    Egyre rövidebb az időnk.
    Legalábbis azt mondják a hangok a fejemben 🙂

  75. Tibor bá, amúgy erről a blogról mi a véleményed?
    Nagyon érdekelne. Tényleg.

  76. no, bogarászok, mert most nincs job dolgom.
    Ettől a cikktől felállt a szőr a tarkómon:

    http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=472738

    Ezt az ámítást, ekkora hazugságot van pofája kimondani.
    Az egyéni számla pedig nem vetít elém fényes jövőt, legalábbis mint egyén részére.
    Miért? Mert pontosan látni fogják egyesek, hogy mennyit lehet majd lenyúlni tőlem mielőtt nyugdíjba mennék. Mert hogy nem fogom megérni az biztos, ahogy halad ez a világ.

  77. 85: Melyikről? Elfogyott a tinta? 😀

    Ja, a dinamikusan növekvő szegénységről. Már nyilatkoztam, OV teszi, amit Obama diktál. Obama pedig teszi, amit a zsidó lobby diktál. Vona Gábor csapatának vannak esélyei, amint rájönnek a tömegek, hogy miújság,

    87: A cikk ragyogóan megmagyrázza a Sorge-jelenség lényegét.

  78. és még egy érdekesség:

    http://vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/az-imf-vezetoje-szerint-haborutol-kell-tartani-339748

    Ez utóbbinál beugrott egy cikk, amelyet régebben olvastam a tömeghipnózisról.
    Ha valamit elég kitartóan mondasz és minél több embernek, akkor abból a dologból igaz lesz.
    Nos, mi van akkor, hogyha elkezdik itt mondogatni a háború, a válság, az összeomlás szavakat a nagyok, akiket több millió ember hallgat, néz meg minden este a híradóban?
    Pánik. A kitalált dolog bekövetkezik.
    Nos, szerintem ez lesz itt is. Addig fogják nyomatni nekünk a süket dumát a tényleges munka helyett, hogy tényleg be fog dőlni minden. Így a hülye nép az ő malmukra fogja hajtani a vizet, mert ők majd csak széttárják a kezüket és azt fogják mondani, hogy no én megmondtam…

  79. 88: még szerencse, hogy Vona csapatát nem a zsidó lobbi tette olyan naggyá a kulisszák mögül…

  80. 88.-ra ! Én is meg tudnám írni az adott cikket író személy jelenségének lényegét. De nem írom, mert az igazság megírásáért cenzúrázva lennék.

  81. 93: Azért soha! A pimaszság nem egyenlő igazsággal.

  82. withninaren barátom ! Azok linkek, amiket te ide felteszel,
    azok a cikkek a liberális média agymosó írásai.
    Szándékosan hangulatot keltenek és félrevezetnek.
    Én szóltam.

  83. Vonáékkal egy gond van, hogy lassan kezdenek beállni a kondér mellett lévő sorba és a kezdeti fenenagy magyarkodás kiveszni látszik, ami a csökkenő hangerőben nyilvánul meg. Alig hallani róluk mostanság.

  84. Sorge, remélem 95 alatt amit írtál átgondolod. Ha figyelmesen olvastad postjaimat, látod, hogy érdekességként tüntetem fel a linkekben szereplő dolgokat. Konkrétan arra akarok utalni, hogy most mi is az „etetés” témája. Tény, hogy szarban vagyunk, de ahogy ezek előadják, no az a nem mindegy. Erre akartam rámutatni.

  85. Tibor bá ! A Fidesz intézkedései miatt vesztes Fidesz szavazók nem azért nem támadják a kormányt, mert szégyellik, hogy rosszul szavaztak, amikor a Fideszt választották. Hanem azért, mert pontosan tudják, hogy ha nem a Fidesz lenne kormányon, sokkal rosszabb lenne .
    Tibor bá ! Halottad ma Kósa Lajost a Klub-rádióban ? Meg tudnád bármiben is cáfolni ?

  86. 98: Nem hallgatom a klub rádiót. —- Miért jobb az Orbán kormány, mint a Bajnai?

  87. Az Orbán-kormány kivezet bennünket a mocsárból. A Bajnai kormány pedig arra rendezkedett be, hogy a mocsárban maradjunk.
    Bajnai például hogy rendezte volna a devizahitelesek ügyét ?
    Talán úgy, mint a Hajdú-bét ügyét? Pár kisemmizett öngyilkos!

  88. 99. Bajnai lemondott, nem is indult a választásokon. Most nagy valószínűséggel Mesterházy vagy ismét Gyurcsány lenne, ha az MSZP nyer.

  89. 100: Az Orbán kormány mit tett a devizahitelesek érdekében?

  90. 100: „Orbán-kormány kivezet bennünket a mocsárból”
    Én ugyan még nem érzem az orromon ezt az erős húzást, de majd ha érzem, biztos nekem is erős lesz a hitem, hogy jó irányba húznak. Vagy mégsem biztos… jaj, most nem is tudom…

  91. Tibor bá !
    Hallottál a kilakoltatási és árverezési moratóriumról?
    Azon kívül középárfolyam alkalmazása, előtörlesztés díjának csökkentése.

  92. khm.

    Sorge.
    Most én mondom Tibor Bá helyett, hogy olvass vissza.
    A moratórium már jó ideje téma, hogy mi lesz, vagy nem lesz.
    Tibor Bá jobban képben van, mint azt te gondolod.
    A narancsosok meletti érveléseidre pedig csak annyit mondok, hogy amíg a szegfűsök fű alatt csinálták a mutyit, addig a narancsosok már merészen, színpadra kiállva teszik meg azt.
    2/3 hülyével a hátuk mögött, mint támogatóval, akiket elbódított a narancslé. De már sokan józanodnak közöttük is.

  93. withninaren !
    Mit olvassak vissza? Pontosan látom, hogy Tibor bá elég tájékozott, de szándékosan „süketel „. 🙁
    Withninaren, nekem csak egy kérdésem van feléd ? Te melyik pártra szavaztál? Nyilván valamelyik ellenzékire. ( Az MDF is ellenzék.)
    Kezd nagyon zavaros lenni Tibor és híveinek eszmerendszere : keményen antiszemita, de liberális . 😀

  94. 106: Sorge! Engem nem lehet bekategórizálni, mert nem vagyok antiszemita, se liberális. Független gondolkodó vagyok és befolyás mentesen tisztán látok, valamint a véleményem nem rejtem véka alá. Ezért van napi 800 látogatóm, és a szám folyamatosan tovább nő. Sokan höbörögnek és nem értenek velem egyet, de van akki ráébred, hogy nem tájékoztatok senkit se félre. Te például (párt sugallatra) lecikizted a Bajnai kormányt, pedig Bajnai volt az elmúlt 150 év legtisztességesebb miniszterelnöke. Ők vezették be a kilakoltatási moratoriumot, amit te a Fidesznek tudsz be, akik mindössze meghodsszabbították azt. Ami nekem csak azt jelzi, hogy elvakult vagy, mint a szent fazekak a templomban. Ennek ellenére örülök neked, mert lakmusz papírnak haszállak. Érdekel milyen tempóban és minek a hatására fogsz „kigyógyulni”.

  95. Tibor bá !
    A lényeg az, hogy az ellenzék nem tud a Fidesz kormányzással szemben jobb, de működőképes alternatívát felmutatni.
    Bajnait nem cikiztam le. Szigorúan csak a tényeket írtam. Csak a tények nem Bajnai mellett szólnak.
    Napi 800 látogató nem olyan sok . Például én is naponta 10-20-szor feljövök ide. 🙂

  96. 108:
    A látogatások száma 3000 körül van. Vagyis átlagosan minden látogató 3,75-ször kattint a honlapra. Tök minegy hányszor jössz, egy nap csak egynek vagy számolva. Ez ÍGY működik. 😀

  97. Előzőleg félre érthetően írtad. Tehát naponta 800 különböző látogató.

  98. 110: Már akinek. látogató nem egyenlő látogatással. Igaz, a „gyengébbek kedvéért” oda írhattam volna, hogy „unique” vagy „egyedi”, de szerintem a magyar nyelv eléggé kifejező. Moralité? Figyelmesen kell olvasni. 😀

  99. A moratóriummal csak az utolsó cikkek közül legalább 3 foglakozott. de legalábbis erősen meg lett jegyezve bennük a dolog. Tibor Bá cáfolj, ha nincs igazam.

    A fidesszel szemben most senki sem tud felmutatni semmit, mert nem hagyja.
    A jobbik kidolgozott ötletei (biztos forrásból tudom) amit be akarnak terjeszteni, napirendre sem kerülnek. Viszont érdekes módon a fidesz ezen beadványok visszautasítása után pár nappal bedobja a köztudatba eme dolgok átdolgozott kiadásait. Plagizálnak, csak senki nem mondja ki.
    Ittmindenki el van kussoltatva és kész.

    A fidesszel szemben én is tudnék sokkal jobb alternatívákat kínálni, csak én egyedül vagyok és nincs mögöttem 2/3 elvakult sötétség. Legalábbis papíron. Mert az a kétharmad bizony már fele sem nagyon van a szívek mélyén. Nemsokára lassan már a szájakon sem.
    Sorge, gondold át ezt az egész Fidesz a mi urunk dolgot. Ne fanatizáld magad.
    És ha már kérdeztél, egyik pártra sem szavaztam. Mert nem volt kedvem. Nem érdemelte ki egyik párt sem a bizalmam. Tudom, nem vagyok hazafi, nem vagyok magyar ember és még sorolhatnám, hogy ki mit fog majd a fejemhez vágni ezért, de marhára nem érdekel. Majd ha lesz egy újkori Hunyadi Mátyás, akkor én leszek az első az urnáknál, addig viszont minden sz*revő ott fenn a csillivillipalotában bekaphatja. Aki arra nem képes, hogy a parlament ülésére bejárjon, mert neki az a munkahelye, vagy ha be is megy, akkor a kibeb*szott laptopját buzerálja, esetleg ujságot olvas, esetleg telefonál, az nekem ne ugasson.
    Szóval én így szavaztam.
    Nem tudom, hogy ebből mit akartál kihozni, de remélem sikerül kigabalyodnod majd a dologból. Annyit azért elárulok neked, hogy életemben szavaztam már a fideszre és az mszp-re is. Ergo nem vagyok elkötelezve egyik oldal mellett sem. Csakis a saját boldogulásom érdekel. Tömeghisztériában nem veszek részt.

  100. withninaren ! Az írásodat olvasva azt gondolom, hogy minden rendben van!
    Ha nem szavaztál, akkor senkin nem kérhetsz számon semmit. 🙂

  101. Sorge, tisztánlátásod egyértelmű.
    Nem kérem számon a fidesztől, hogy megvédi a mnyp-t, és az mszp-től sem kérek számon semmit.
    Egyaránt analfabéta, saját zsebre dolgozó semmirekellőknek tartom a fenti bagázst, akiket szívesen leküldenék a kertembe kicsit dolgozni, úgy istenesen.
    No meg a faterék telepére is megküldeném őket a disznók közé. kb 2000 db-ot kiganézni. Megnézném mit szólnának hozzá.
    És utána unokaöcsémékhez némi kis duhajkodásra a bikákhoz. megnézném, mikor azoknak kezdenék el mondani, hogy no akkor foltos tőled megvonjuk a napi takarmány 24 %-át, mert kell a közösbe. Amit foltostól kapnának, no az lenne az igazi közvélemény, ne félj.
    Tudjátok, a politikusainkkal egy baj van csak. A munkát hírből ismerik csak.
    Ha ténylegesen is dolgoztak volna életükben valamit és nem loptak-csaltak volna csak, akkor megbecsülnék a népet és máshol tartana az ország.

  102. Orbán a facebook-on vár kérdéseket az évértékelőjéhez.
    Basszus, be vafyok regelve oda, mégse tudok írni hozzá semmi hozzászólást, pedig istenemre de megtenném.
    Ha valaki tudja hogyan kell, akkor jelezzen, hogy odarakhassam a névjegyem.

  103. 116.-ra ! Tibor bá! Te csak úgy hirtelen hátat fordítasz az eddigi elveidnek? 🙂

  104. 117: Orbántól tanultam. Valamikor antiklerikális volt, most meg…. Valamikor azt mondta, hogy az Alkotmánybíróság szent és sérthetetlen, most meg….. Valamikor azt mondta, hogy kilakoltatsi moratórium, most meg……. 😀

  105. 118.-ra !
    „Valamikor azt mondta, hogy kilakoltatsi moratórium, most meg…….”

    Most is ezt mondja! 🙂

  106. 120.-ra !
    Ma már nyíltan kimondta Nagy Anna kormányszóvivő, hogy a kilakoltatási moratórium megszüntetése után sem rakhatnak ki senkit csak azért, mert nem tudja törleszteni a hitelét.
    Ez gyakorlatilag a moratórium folytatása, bárhogyan is legyen nevezve. 🙂

  107. Kiderült, hogyan segítené meg a kormány a lakáshiteleseket Mindehhez pénz, pénz és pénz kell! A végén a lényeg:
    A kormány díjat szedne a bankoktól (a bankok meg az ügyfelektől).
    „…a jelenleg bajban lévő adósok mintegy harmada válhat erre jogosulttá” (Akkor az adósok kétharmadát mégis kitennék?)
    http://inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-411018

  108. 123.-ra ! Talán félre érthetően fogalmazott a cikk.
    Nem tennének ki senki a lakásából. Hanem a most bajban lévő adósok harmadát érintené az, hogy az önkormányzat venné át a lakását és ezentúl az önkormányzat felé albérletet kellene fizetni.

  109. 124-re:
    „az önkormányzat venné át a lakását”
    Akkor most az allam, vagy az onkormanyzat? Vagy a ketto ugyanaz?

  110. n/a ! A lakást a helyi önkormányzat venné át.
    Az állam és az önkormányzat nem ugyanaz.

  111. Ok, az allam utasitja az onkormanyzatot hogy vegye at a hitellel terhelt ingatlanokat.
    Tulajdon jelleggel, vagy hasznalatba, vagy hogyan veszi at?
    Mi lesz a hitellel, ki torleszti tovabb? Vagy a bankok elengedik a tartozast?
    Ha utasitasra cselekszik, akkor hogyan onkormanyoz az onkormanyzat?

  112. Teljesen felesleges ezt a vitát erőltetni. Sorge nyakig el van adósodva és a szalmaszálba is belekapaszkodik. Nem akarja megérteni, hogy Magyarországon senkinek sincs pénze az adósok megmentésére. A kormány el van adósodva nyakig. Az önkormányzatok el vannak adósodva. Esztergomban például a Fideszes önkormányzat annyi adósságot halmozott fel, hogy minden egyes esztergomi lakósra 600.000 forint jut. És természetesen a magán személyek is el vananak adósodva. Az egész oszág osztrák színten akart élni (és élt is) de ez csak kölcsönből volt lehetséges. Szijártó azért megkapja a havi 2 milliós fizetést. Tehát nincs mindenki megszívatva.

  113. Tibor bá! Ha téged az tesz boldoggá, hogy nekem adósságom van, akkor, hogy tovább fokozódjon az örömöd, írd ezt meg minden hozzászólásodban, minden posztodban!
    Én kifejezetten büszke leszek rá, hogy a nehéz életedben legalább ennyi jót tudtam adni Neked.

  114. n/a ! Vársz még egy kicsit és a médiában minden kérdésedre választ kapsz. 🙂

  115. hmm.

    1. Sorge, együttérzésem. Csak okosan a dolgokkal, valahogy lábalj ki.
    2. A lakásokat (bár nem olvastam még semmi hírt ezzel kapcsolatban, úgyhogy az itt olvasottak alapján logikázok) az önkormányzatok java része nem fogja átvenni, mert nincs rá pénze. Jelenleg az önkik nyakig vannak a szarban, még a dolgozókat sem tudják legtöbb helyen rendesen fizetni. Erre a legjobb példa, hogy kapnak e étkezési támogatást, vagy sem. Már ezen spórolnak. Az, hogy több tucat lakást megvegyen az önkormányzat egyszerűen nem létezik, az egy hamvába holt ötlet.
    Lehet, hogy állam bácsi azt akarja elérni, hogy a kégliket tulajdonolja az önkormányzat, átvállalja a hitelt a bank felé és ő szedné be a lakostól albérlet címén? És amennyiben tud rajta szakítani, akkor tud spórolni? hmm. Talán ez lenne itt a megoldás kulcsa. De ez akkor is csak papíron van megbuherálva, az államadósság, a hitelesek, a szarban levők ettől függetlenül ugyanúgy köszönik szépen, továbbra is jól lennének.
    Ez csak a bankok felé lenne egy védelem, mert nem a bank lakoltat ki, hanem az önkormányzat, ha nem fizeted az albérleti díjat.

    Na, közben visszalapoztam, katt a cikk linkjére, és igen. A fentebb vázolt dolog lesz it kéremszépen a kialakuló megoldás.
    Magyarul mindenkit szarban hagynak, a bankok meg jól fognak járni. Mivel ők tutira meg fogják kapni a pénzt.
    Az önkormányzatok közül pár majd csődöt jelent pár hónap múlva, lesz pár lakáseladás, az ott lakók kikerülnek ahova kerülnek és kész. A kör bezárul.

  116. A lakásokat nem a magyarországi önkormányzatok veszik meg, hanem a Judeaiak, csak ez lemaradt a hírekből. Persze aki odafigyelt S. Pereszre, az tudja. 🙁

  117. Observer ! Majd inkább Tibor bá veszi meg a lakásokat aranyért.
    Úgyis mindig a bérlakások mellett agitált . 🙂

    withninaren ! Te olyan okos vagy. Szeretnék jelentkezni, hogy tanulhassak nálad! 🙂

  118. 134: Agitál a halál. Csak arra mutattam rá, hogy a bérlakásnak komoly előnyei vannak. Egyetlen egy hátránya van, hogy nem lehet örökölni. Na ez az, ami nálam nem számít, és valószínűleg nem vagyok egyedül.

  119. 135: Az átlagpolgár nem szeret lakbért fizetni. Csak azt érzékeli, hogy valaki belőle gazdagszik – a lakások építési-fenntartási költségeit nem érzékeli/ nem érdekli.
    A „háziúr” mindig gyűlölt személy volt.

  120. 136: Tudom, erről már volt egy posztom, mert mind a kettő voltam. Albérlő-lakó és háziúr-tulajdonos. Most estek az ingatlan árak. Ennek ellenére, ha veszek egy lakást 20 millióért nem tudom kiadni annyiért, amennyi ennek a 20 milliónak a reálhozama lenne + fenntartási költség, amortizáció, üresjárat. Okosabb, ha a 20 milliót befektetem és a hozamból bérlek egy lakást, aztán, amikor átázik a tető, elmegyek egy másikba.

  121. 137.-re !
    ” Okosabb, ha a 20 milliót befektetem és a hozamból bérlek egy lakást,”
    Csak beszélsz de mégsem ezt teszed !

  122. 138: Mert „erődöt” nem lehet bérelni 🙂

  123. 140: Fordulj Tibor bá-hoz. Biztos szívesen ad ötleteket, de előtte minden esetre gyújtsd fel a házad – tiszta lappal kell elkezdeni az építkezést. 😀

  124. 141: Egy fontos lépést kihagytál. felgyújtás előtt biztosítsd be! 😀

  125. Sorge, én is voltam pimasz és fiatal.
    De már kinőttem.

  126. Talán csak nem a piramisforma a felső sarokban?

  127. Azt nem is néztem.

    Hanem, http://tttweb.hu/gyujtemenyek/cikkek/regi/Ezoterika/Szimbologia/Geometria.htm
    „a képtér közepe: jelen, középpont, Ego” ez ugye az EU közepe azaz Magyarország
    „kör, kettő egymásba kapcsolódó: szövetség, dúsítás
    félkör: szellemi, gondolati nyitottság (melyik irányba?), tanulékonyság” ez megint beszédes
    „a képtér bal oldala: múlt, pesszimizmus, gátlás, akadály, titok” na itt jön a csavar, melyik is? Legyen (a) titok. Az a 90-es mér pont 90? Egyből látni hogy ‘nem kerek’, valami bibi van, valami titok. Fordítsuk el a képet 90.. fokkal. Így a 90-es mindjárt más arcát mutatja. És most nézzük meg az Ón sorát http://tttweb.hu/gyujtemenyek/cikkek/regi/Ezoterika/Szimbologia/Alkimiai%20elemek.htm 24-42-Ón-Jupiter-Zeusz .. na hasonlít a 90 fokban elforgatott 90-esre? Ha igen, akkor máris rettenet messze mentünk. Kommentben így is óriási lépések ezek.

  128. Pont annyi, hogy már tudjam, jobb már nem lesz. 🙂

  129. TIBOR BÁ.

    KÉREM WITH IDŐLEGES KITILTÁSÁT A 150-ES HOZZÁSZÓLÁS MIATT.

    És jól látod, ez lesz az új mail címem az itteni belépésemhez.
    A fiók (az eredeti mail-címem) továbbra is működik, az enyém, némileg levédtem, de bár jó tréfa volt, azért nem akarnám, hogy újabb post jelenjen meg a nevemben, amit nem én írtam.

    With, bár megírtam neked már egyszer, de azért mégegyszer, hogy biztosan megértsd, ne használd a nevem máshol, mert szétrúgom a valagad. Már ismerjük egymást hellyel közzel, ne kúrd el a barátságom. Uff.

    Jah és hogy értsd a köv posztot ide én fogom rakni.

  130. No, szóval ez van.
    Mivel váltottunk levelet, simán látta a mailcímet, ahogy én is az övét.
    Most esett le a tantusz, hogy felléptem és megnéztem a témákat, amik érdekelnek.

  131. khm.

    bocs.
    hülye dolog volt.
    újra megkövetlek, most már itt a nagy többség előtt is.
    Balga módon azt gondoltam nem fog feltűnni senkinek.
    Hülye info-s szokás.

  132. Na jó faszik. Gorgon és withninaren IP-je 81.182.94.63 — viszont Gorgon29 IP-je 78.92.102.214. Szóval mi a probléma? Gorgon29 nem egyenlő Gorgon-nal! Viszont Gorgon egyenlő withninaren-nel.

  133. Tibor bá, sajnos azt kell mondjam, hogy IP alapján ezt nem fogod tudni eldönteni.
    Az IP címmel max nyíregyházáig jutsz el, még a legjobb traceroute programmal is.
    Mivel ott van a szolgáltató hozzánk eső legközelebbi szervere.
    Én is és W. is dinamikus címkiosztást, valamint adsl-t használunk. Egy szolgáltatónál vagyunk. Tehát egy lesz az IP címünk is legtöbb esetben.
    A Gorgon29 bejegyzés a tegnapi napon született. a szolgáltató, illetve a felhasználó is változtat(hat)ja időközönként (szerződésfüggő) az IP kiosztást.
    Ha visszanézel több napot, minden napon más IP címnek kellene lennie a hozzászólásoknál, mármint az enyémeknél.
    Én személy szerint 24 óránként kérek címváltozást.
    W. két-három településre van tőlem.
    Jókedélyű, vicces kölök, velem egyívású. Már összefutottunk személyesen is, ha már egy régióból vagyunk. Amolyan mini blogos találkozót rendeztünk.
    Mióta megismertük egymást, azóta persze ugratások is előfordultak, nem is kevés főleg mióta kidumáltuk, hogy informatikát mindketten szeretjük, érdeklődünk iránta.
    A sztorihoz hozzátartozik, hogy pár nappal ezelőtt kicsit megpiszkáltam az iwiw-es adatlapját, mert nem hitte el, hogy be tudok lépni, illetve hogy fel tudják törni, mert ez volt a témánk aznap.
    Mivel rendelkezésemre áltak a szükséges info-k a jelszavához, ezért próbálkoztam és sikerült bejutnom egy jelszóval.
    Írtam neki, hogy mi a jelszó és felraktam egy plusz képet a lapjára, természetesen semmi kompromitáló.
    Persze visszavágást emlegetett, de nem gondoltam volna, hogy ez lesz az. Azóta megdumáltuk privátban, hogy ez nem volt egy erős poén, mert mint láttad, simán írtam én is némi gondolkodási idő után.
    Tehát nem komoly az összecsapás, csak nem a legjobban sült el az utolsó poén. Most ígéretet kaptam gépbejutásra, de nem fog neki sikerülni 🙂 Viszont én már tudom az ő gyenge pontját. 🙂
    Azért kaptam fel amúgy a vizet, mert bár szeretem az info-s mókát, de más nevében nem írogatunk, ez örök törvény.
    Gépen, adatlapon, saját weblapon apró változtatás, amivel lehet jelezni hogy itt jártam még oké, de más nevében nem írogatunk.
    Amúgy pont holnap fogunk összefutni személyesen. Kicsit poharazunk, eszmét cserélünk, no meg nekem van egy eladó dell laptopom és azt nézi meg. Nem elhanyagolható szempont a kutyaház is, amin dolgozik, mert nekibuzdultam én is a kutyának, bár én nem akarok akkorát, mint ami neki lesz. Ráadásul adni fog a hírös paradicsomából is, legalábbis azt ígérte. No, de mindegy, a lényeg az, hogy az IP-vel ez a szitu.
    Benn a cégnél is rendszeresen szívok vele, de ott más okból kifolyólag. Nem részletezem, mert köt a titoktartásim.

  134. 156: Visszamentem néhány kommenteden, az IP mindíg 81.82.94.63

  135. Nos, ha minden igaz, akkor ennél a kommentnél már a köv IP fog szerepelni:
    81.182.94.152
    Ezzel már Máriapócsig eljutsz.

    Kértem egy új IP címet.
    Ha most is a 81.182.94.63-as IP-t látod, akkor valami gáz van.

  136. Hozzáteszem, hogy anonim IP-nél mindez *rt sem ér.
    pl. ha NoIP-et használnék, akkor egy akár ausztrál címet is láthatnál.
    Sőt, ha nagyon akarnék, akkor bármilyen foglalt IP-címet is felvehetnék, csak ahhoz már komolyabb, izzadós tevékenység kellene.
    Ez a gép, ami előtt ülök nincs komolyabban védve.
    A másik vas-am kicsit komolyabban fel van vértezve a bogarászáshoz, mert azon céges melót is végzek, VPN, meg hasonló dolgok is vannak rajta, ezért kénytelen vagyok efbiájost játszani rajta.
    Behatolásvédelem, vírus és kémprogramvédelem, meg még egy pár nyalánkság, amire a kezdő hackerek szeretnek rámozdulni. Bár semmi komoly nincs azon a gépen, de nem lenne jó, ha egy komolyabb céges géppel történő adatcsere során kapnék egy kíváncsiskodót.
    Nem akarok belemenni a részletekbe, de sok minden van, amivel ki lehet akasztani egy gép előtt ülő embert.
    A legjobb példa, mikor magától kinyílik a kávétartó (dvd) meg vissza, és ezt játsza 10 percig.
    W. ezt az elsők között kapta meg egy mail-ben, késleltetett aktíválással, kaptam is tőle miatta. 🙂

  137. Tibor Bá, lenne egy kérésem.
    Az lenne, hogy adj iránymutatást, magyar oldalak közül mely hírportálokat érdemes olvasgatni, hol találni meg a tényleges híreket, a lényeget a sok szemét között.
    Bogarászok az oldalak között, de már a túró is kivan a sok valóvilágos hírtől, meg a terelésektől. Jó lenne már komoly hírértékkel, információval rendelkező oldalt találnom, mert kicsit sok már a maszlag a neten is.

  138. 160: Magyar hirportálokat nem olvasok, mert nincs rá időm. A Népszava onlinet átfutom, hogy képben legyek a magyar eseményekkel. Az Amerikai Népszava jó (egy pici „korrekcióval”
    http://nepszava.com/

  139. ránéztem, bekerült egyenlőre a kedvencek menübe, majd meglátjuk kiforrja e magát nálam.
    Viszont a borsodi éhségsztrájkos lázadásos cikk elég nyomasztóan hatott rám most.

  140. 158-ra es a tobbiekre:
    Ez az IP cimes vita sehova nem vezet. Az IP-ket es a tobbit masok latjak. Magyar torveny kotelezi az internetszolgaltatokat az egyuttmukodesre a nemzetbiztonsaggal.
    Sok titkotok nem lehet.

  141. Hatodik érzék szerepével egyetértek.
    Kár, hogy belekevered a bankárokat. Körükben NINCS semmiféle hatodik érzék, raffinált csalás az árfolyamok befolyásolására, és bennfentes kereskedés az VAN.

  142. Elég a trendeket elemezni ebben a mai helyzetben, nem is kell már 6. érzék, hogy lásd mi merre is megy.
    A 6.érzék a „mikor”- ban segíthet. De általánosságban minél előbb érdemes lépni.

  143. A bankárok tudják, hogy mi következik.
    És azt is tudják, hogy hogyan védhetik meg az életük során megszerzett megtakarításaikat.

    Van értelme belekeverni a bankárokat is. Egy komolyabb terrorcselekmény vagy természeti katasztrófa során akadozhat Urambocsá’ leállhat a bankközi elszámolás, nem lenne mivel utántölteni a polcokat és idegesek lesznek a bankárok is (kire fogják a történteket) és idegesek lesznek a macskák is, hogy megint nincs elég macskaeledel és az a fránya özönvíz is macerássá teszi a napjaikat.

    Mindezek előre megérzése, meglátása akár be is épülhet az árfolyamokba.

  144. Én nem gondolom, hogy hatodik érzék az, ha a környezet változásait figyelembe véve következtetünk a dolgokra. Én több dologban figyelmes vagyok ilyesmire, olyanra is, ami a cikkben szerepel, de nem gondolom, hogy ez hatodik érzék lenne. Szerintem embereknél nem létezik hatodik érzék, amit a cikk leír, az nem érzék.

  145. 167. Vasgerinc.

    Igazad van, a gazdaság, politika megfigyeléséből leszűrt információ az nem hatodik érzék.
    Szerintem Tibor bá’ arra céloz, hogy az állatok is a környezetet figyelik, és erre reagálnak oly módon, amit mi nem igazán értünk.

    Szerintem létezik hatodik érzék, de ez nem gazdasági, hanem elsősorban a családi, közeli kapcsolatban állókkal figyelhető meg… Legalábbis velem előfordult párszor.

  146. Lehet, hogy a 6. érzékszervet idéző jelbe kellett volna tennem. Attila (PV) jól látja. Arra akartam rámutatni, hogy figyelmesnek kell lenni, nem szabad elmenni az árulkodó jelek mellett.

  147. Az elefántok talpa igen érzékeny a rezgésekre, így távoli földrengéseket is érzékelni tudnak, és akkor lehetőleg felmennek egy magaslatra. Valószínűleg az evolúció apránként kiszelektálta cunamikkal azokat, amelyek nem így reagáltak. Infrahangokkal is kommunikálnak akár több tíz kilométeres távolságba. Ezek mechanikai hullámok, és a bálnák több száz kilométeres távolságban is tudnak így kommunikálni.

  148. Akkor a még csukott szeműeknek…:

    Az Iszlám Állam és az USA – (KenFM)

    Most arról beszél, hogy a Judicial Watch civil szervezet nyomására az amerikai kormány titkosított dokumentumokat hozott nyilvánosságra, amelyek bizonyítják az USA szerepét az Iszlám Állam létrehozásában, az siíták és szunniták egymás elleni uszításában, hogy végül a térségbe ismét betehessék amerikai katonák a lábukat, ahogy a II. világháború óta olyan sokszor megtették a világ számos részén. Nézzétek meg Jó Barát feliratozását. (Sevaster1)
    „Ez (az IS) megteremti az ideális lehetőséget, hogy az Al-Kaida Irakba is visszatérjen a Mosul és Ramadi közötti beékelt területekre, ami egy új impulzust ad a dzsihádnak az iraki szunniták és síiták körében és az arab világ szunnitái számára, hogy az, ami ellenségnek számít, az ellen egyesülni lehessen.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük