(2494) A nők orgazmusa kikapcsolja az agyukat

Tibor bá’ szatirikus online

 

Azt lehet olvasni, hogy a nők egy jelentős százalékának egész életében egyszer sincs orgazmusa. Máskor pedig azt, hogy orgazmus alatt kikapcsol az agyuk. Különben nem tudom észrevettétek-e már, de állandóan a nők orgazmusáról irkálnak (nők-férfiak vegyesen, néha ketten együtt, lásd: Master és Johnson), a férfiakéról soha. A franc egye meg. Ugyanis akkor egyből kiderülne számomra, hogy csak szövegelés-e, vagy van neki értelme is. Na, mindegy, ez van, ezt kell szeretni. Az minden esetre meglepett, hogy „kikapcsolja az agyat”. Ugye, ha valakinek nincs, akkor mit kapcsol ki? 😀 . Persze most csak az irigység beszél belőlem, úgy hogy inkább átadom szót a hozzáértőknek.

Úgy tűnik a női agy részére a szex egy hatalmas rövidzárlat, vagy inkább tömeges kikapcsolás. PET letapogatásra épült tanulmány szerint orgazmus alatt a női agy számtalan területe kikapcsol, beleértve azt a területet is, amelyet az érzelmekkel hoznak összefüggésbe. (Istenem! Hány nő etetett azzal, hogy csak érzelmi alapon tud kefélni. Bocsánat, ez már kiment a divatból, újabban szexelünk.) Gert Holstege a hollandiai Groningen Egyetem munkatársa szerint „az orgazmus ideje alatt a nőknek nincsenek érzelmeik (emóciók). A kísérlet lefolytatásához a kutató csoport beszervezett 13 egészséges, heteroszexuális nőt partnereikkel együtt. A nőket lefektették egy heverőre úgy, hogy fejük egy PET leképezőbe kerüljön, majd megfigyelték agyuk tevékenységét négy különböző „állapotban”:

1) egyszerű relaxáció,

2) orgazmus imitálása alatt,

3) a partner által végzett klitorisz stimulálás alatt,

4) klitorisz stimulálás az orgazmus eléréséig.

Elnézést, hogy közbeszólok, de a PET leképező nem zavar a csikló körüli motoszkálásban? Arról már hallottam, hogy dugás közben a bányarémek fejét le kell takarni, de ez a PET se semmi. Még jó, hogy egyáltalán volt orgazmus! – Akkor vissza a témához:

Stimulálás alatt a nők agyának egyik érzékszervi részében nőtt az agyi tevékenység, de csökkent az amigdalban és a hippokampuszban, amelyek az éberség és izgatottság területei. Orgazmus alatt az agy legnagyobb részén csökkent az aktivitás. Kivételt képez a cerebellum, ahol viszont nőtt. Különben a cerebellum általában a mozgás koordinálását végzi (de mi a fenét koordinál, amikor többségük fekszik mint egy tuskó?). Ezekből a kutatók azt szűrték le, hogy a nők csak akkor élvezik a sexet, ha izgalom és aggódásmentes állapotban vannak, és figyelmüket más nem vonja el. (Micsoda felfedezés! 😀 ) Evolúciós értelmezés szerint, aktus alatt a nőnek fontosabb az utód létrehozása, mint saját életük biztonsága. (Erre azért befizetnék!)

A kutatócsoport férfiakkal is el akarta végezni a kísérletet, de az eredmény megbízhatatlannak bizonyult, mert a PET letapogatáshoz minimum 2 percre van szükség, míg (mint köztudott) a férfiaknál a vizsgált „esemény” néhány másodperc alatt levonul. 😀 – fentebb erre céloztam. (Ez a poszt nem az én agyszüleményem, hanem a NewScientist-ben megjelent cikk erősen kivonatolt, gúnyos megjegyzésekkel teli tűzdelt fordítása) – Megjegyzem, a „kísérletnek” az égvilágon semmi értelme, legfeljebb dühítő, hogy még itt is a nők járnak jól, és akkor még ezt a rövid ideig tartó, apró csöcsölést is sajnálják tőlünk. 😀 Illetve unos-untalan panaszkodnak, hogy zaklatjuk őket, sőt erőszakoskodunk velük, miközben hosszú perceken át képesek élvezni.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

12 gondolat erről: „(2494) A nők orgazmusa kikapcsolja az agyukat

  1. Ez a tanulmány csak klitorisz izgatással elért orgazmusról beszél?
    Mondjuk ketten egészbe nehezen férnek be a PET- CT- be, max egy jó nagy pl. tevéknek fentartottba, egy Állatklinikán.

    Én inkább csak azt figyeltem meg- nem peer reviewed- ahogy Tibor bá is írta:
    a nők simán képesek érzelem nélkül szexelni.
    És minél több ilyen történik, minél több férfival (f@szkörhinta) annál hamarabb égnek ki, mind érzelmileg, mind mentálisan- és persze testileg is.

    Mondjuk ez kb mind józan ész (+ némi tapasztalat) alapján is kiövetkeztethető- akárcsak a tanulmány állításai.

  2. „A nők simán képesek érzelem nélkül szexelni. És minél több ilyen történik, minél több férfival (f@szkörhinta) annál hamarabb égnek ki, mind érzelmileg, mind mentálisan- és persze testileg is.”

    Ott pont Ouse M.D.! Ismerek pár ilyen nem találtam meg az igazit, mert…, miközben mindig egyre pénzesebb és egyre nagyobb és erőszakosabb fa..kalapokat szedtek föl ezek a „hölgyemények”, de az aranyásó szerintem jobb kifejezés rájuk! 😛 😉
    Aztán ahogy teltek az évek, a kiégés és a lelki üresség egyre nagyobb lett, már csak a pénz számított, meg a kényelem, még azon az áron is, hogy bántalmazták őket. Nos, egy igazi és rátermett Nő gerinces, és nem ilyen, mint ezek a föntiek. Csak az a a baj, hogy egyre több ilyen szerencsétlenséggel találkozni, pedig a többségük baromi jól néz ki, csak hát ugye az csak a külső…, ami megfog. Viszont belül lelkileg kiégett roncsok, semmi önbizalom, és zéró önértékelés, és ugye a belső tart meg…! És igen, egy ilyen kiégett, lelkileg üres nő bizony szexuálisan is gépies lesz…, pedig pont önmagukat hajszolják bele ebbe a negatív spirálba a föntiekben vázoltak alapján, testileg és lelkileg egyaránt. A mai húszas generációhoz tartozó nők többségéről meg ne is beszéljünk…! 😛 😉 De ez már a harmincas generációban is egyre igazabb sajnos a nőknél…! És van egy olyan megérzésem, hogy van még lejjebb…!

    És még mindig nem vagyok hím soviniszta, ha valaki belém kötne. 😛 😉 Csak hát ezek a közvetlen és közvetett tapasztalataim a mai realitásokról.

  3. 02.Python
    Emelem kalapomat elötted, hogy volt merszed igy beolvasni a nőknek, és külön elismerés hogy ennyire találóan jellemzed a mai hölgypopulációt , viselkedését és lelkivilágát.
    És ilyenkor az embernek hirtelen eszébe jut a feministák jajgatása a amiatt, hogy nincs elég magas beosztásban, vezetöszerepben tevénykedő hölgy, és ezért kizárólag és csakis a gonosz , elnyomó, soviniszta férfiak a hibásak.
    Az ostoba és fölösleges, a nőknek több kárt és semmi hasznot nem hajtott me too mozgalomról már nem is beszélve, ami ugyebár annyira megriasztotta a férfinemet, hogy egy nő most nézheti magát, mig ha akár egy takaritónőként is felveszik valahova, ahol ne adj isten, egy férfi mellett kéne dolgoznia, akkor mit ért az egész?

    …”És még mindig nem vagyok hím soviniszta, ha valaki belém kötne….”
    Várd ki a következő húsz percet, aztán hadd lám, hány női olvasója van kedves Tibor bá barátunknak.
    Valszeg mindannyian leszedik rólad azt a bizonyos vizet.

  4. 2- 3:

    én borítottam a bilit 😉
    Mivel lerántottam a leplet az olyan szépen hangzó „keresem az Igazit” mögött rejlő valóságról.
    Bár ezt kb minden férfi tudja, akinek volt legalább 2 nővel kapcsolata. És abból az egyik a fenti, „nagyon menő csaj vagyok, csak belül semmi” kategória.

    És sajnos, igen a mai 30- asok nagy többsége totál ugyanez.
    A húszasokról/ tinédzserekről ne beszéljünk, azok 95%- a simán egyszerű ribanc.

  5. 04.Ouse,M.D.
    Most csak nézd meg, hogy mennyi kárt, félreértést és frusztrációt okoz ez a mostani „pc. correct ” trend, a modern szájkosár-felfogás ahol bármilyen neked nem tetsző, nézeteiddel szembemenő ökörségek hallatán te csak udvariasan vigyoroghatsz, nem szólhatsz szabadon, nem fejtheted ki a te saját, személyes igazságodat, meggyőződésedet, nehogy megkapjad rögtön az akármilyen jelzőt.
    Nemhogy véleményem, de szilárd meggyöződésem, hogy a férfiak túlnyomórésze ugyanugy gondolkodik, mint mi itt és most, és nem hiszem, hogy valamennyien tévednénk a dolok meglátását illetően.
    No de ha öszintén fejeznénk ki magunkat hölgytársaságban, a polkorrekt égbolt alatt percek alatt szétrúgnák a valagunkat az igazságért.
    És ime, igy teljesedik be ama mondás, ” ne szólj szám, nem fáj fejem” és igy néz ki ez az egész mai hülye világ.

  6. 03: bálint, a „picsák” nem fognak megszólalni, ebben nyugodt lehetsz. 😉 Azok sunnyognak, csűrnek, csavarnak, de nem fogják felvállalni magukat.
    A normális nők pedig nyíltan nem veszik fel a kesztyűt, ahhoz pont elég kimértek. Viszont szűk baráti társaságban meglepődnél, mi ki nem jön a gerinces nőkből a saját „ribanc, kurva, picsa”, stb. társaikkal szemben. 😛 😉 Sok férfi meglepődne, hogy a „normális” nők miket nem tudnak mondani a nőtársaikra. Ahhoz képest a mi férfiúi szidalmaink piskóták, de tényleg…! 😉 😛 😀 Elég durván ki tud jönni az ösztönös, zsigeri gyűlölködés belőlük a riválissal, lenézett nőtárssal, stb. szemben! Már megszoktam, de elsőre kapkodtam a fejem, hogy „hoppá”…!!! 😛 😉 Szóval a nők sem különbek nálunk, csak jól titkolják, meg ugye nyíltan nem vállalják fel az „állati” részük, de ettől még kegyetlenebbek mint mi férfiak, mert ezt is rafkósan, megjátszott kimértséggel teszik. 😛

  7. Fiúk! El szaladt veletek a ló. Vannak ilyen fiatal nők is, de nem mindegyik ilyen. És, akik ilyen, az n em magától lett ilyen.
    A társadalom férfi társadalom. Amikor egy kislány az óvodában erre rájön, akkor valamelyik fiúnak (lehetőleg a legerősebbnek) a barátja lesz, hogy megvédje a többivel szemben. Amikor kimegy az életbe, akkor észreveszi, hogy saját tisztességes erejéből soha a büdös életben nem lesz meg neki „mindene”. De azt is észreveszi, hogy alig kezdenek nőni a cicijei, máris bámulják őket a férfiak 16 és 96 év között. Hülye lenne azt nézni, hogy melyik neki a legszimpatikusabb, vagy melyik lenne jó apa. Mit néz? Kinek van több pénze. KÉNYTELEN! Csakhogy ennek lélekölő hatása van. Viszont Nem erről szól a poszt. A poszt témája az orgazmus Itt is volt vád ellenük: A nő el tud élvezni érzelem nélkül is. Az én véleményem, hogy bizonyára van ilyen nő is. Meg olyan is, aki érzelem nélkül le se fekszik, nem hogy elélvezne DE. Olyan férfinek még meg kell születni, aki érzelem mentesen nem tud elélvezni.

    Python:
    Én se szólalnék meg, amennyiben „picsák” a megszólítás. Vagy, ha mégis, akkor „hülye faszok” lenne a minimum, amit megérdemelnétek. Én meg törhetném a fejem, hogy kit tiltsak ki. 😀

  8. 07: Bizony, mi férfiak sem vagyunk piskóták. Főleg a mai metroszexuális nem is tudom milyen férfiak. 😛 😀 És tény, mi hajtjuk a nőket, aki meg adja magát, az általában föl is kerül az ő is megvolt listára…! 😉 😛 🙂

    Az idézőjeles női megszólítások mind hölgyismerőseim szájából hangzottak el, és ennél már csak sokkal, de sokkal durvábbak hangzanak el egyes esetekben nőtársaikról.

  9. 07.Tibor bá
    Nézd el Pythonnak elszólását a picsákkal kifejezés mián, de csak annyi a különbség közte és én, vagy te között, hogy ő kimondta, mi csak gondoljuk.
    Igazad van abban, hogy a poszt az orgazmusról szól, de ugy látszik ez alakalom arra, hogy mi, férfiak kissé beolvassunk az egyre jobban jajongó és egyre idegesitőbben nyomuló feminista némberek hadának.
    Mert ami sok, az sok, Tibor bá.
    Ami engen személyesen kiboritott, és mindig kiborit, az hogy valahányszor és akárhányszor megint hallok valahol, valakitől egy újabb me too kirukkolást 10-20-30, és nemsokára már akár 40 év távlatából.
    Hát már ne haragudjanak a kedves hölgyek, de hol a keserves fenében voltak MOSTANÁIG?! ( A fene szót illetően Majdnem a Python másféle szókincséből meritettem, de meggondoltam magam.)
    Ha olyan rossz volt, és elhiszem, hogy sokszor az volt, miért tetszett várni mostanáig?
    Főleg miért általában addig, mig az a régenvolt tettes férfiú elöreléptetés vagy akármilyen kedvező életszakaszba jut, akkor rukkolni elő évtizedes „megfogdosta a fenekemet” emlékezésekkel?
    A lehető legcsúnyább, aljas viselkedés, szivből utálom és megvetem az ilyen nőket.
    Kedves hölgyek, tessék, szabadon lehet lövöldözni rám, de tudjátok meg, hogy van még rajtam kivül milliónyi hasonlóan gondolkodó férfi, és ezeknél viselkedésetekkel, túlzásba vitt feminizmusotokkal, de főképpen szerencsétlen me too mozgalmatokkal ugyancsak betettétek magatoknak az ajtót.
    Soha nem volt ilyesméretű eltávolodás, szembenállás a két nemek között, mint manapság.
    És ezt köszönjétek drágáim magatoknak, és feminista hangadóitoknak, akiknek valszeg az a bajuk, hogy kinézésük alapján a sivatagi, negyven éve nőt nem látott beduin is csak piszkavassal nyúlna hozzájuk.

  10. Kedves Tibor bá!
    Miből gondolod, hogy férfi társadalom a mai?

  11. 10 – solouse:
    Ami a legfájóbb a nőknek: ugyanazért a munkáért a nők kevesebb bért kapnak.
    Szerintem: Ha Évával bárhol vagyok, soha, senkinek nem jut eszébe megjegyzést tenni rá. Ha például a színházban bemegyek a vécébe 5 percre majdnem biztos, hogy valaki ráakaszkodik. Amint engem meglát, kereket old.

    09 – bálint:
    Ez rendben van. A metoo mozgalomról már volt itt szó. Valóban nevetséges 30 évvel később cirkuszt csapni. Ettől függetlenül van nekik alapja. És, ha én lennék főnök, nálam is titkárnő felvételnél a helyes csöcsök azonos mértékben nyomnának a latba a szaktudással. Mert, mit lehet tudni. 😀
    Éva szerint, ha meg nem fogdossák meg a nőt, akkor Bástya elvtárs esete jön be. „Hát szar vagyok én, hogy már meg se akarnak kefélni?” 😀

  12. Én ezt a bérkülönbséget egyébként soha nem tapasztaltam. Az exem a közszférában dolgozik, ott bértábla van, a nők felülreprezentáltak, és inkább a kevesebb munkáért kapnak azonos bért, tekintve, hogy sokkal többet vannak táppénzen és a gyerekek miatt meg a menstruáció okán kevésbé terhelhetőek. Ergo gyerekes anyuka ritkán túlórázik, stb. A vállalkozásomban meg hidd el, hogy csak nőket vennék fel, ha azonos munkáért kevesebbet kérnének, de ezzel szerintem munden cég így van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük