(1053) Milyen nemű lesz a baba?

Tibor bá’ online

 

~at0002Korábbi időkben javasasszonyok, varázslók mondták meg, sőt befolyásolták a megszületendő baba nemét, amit az emberi sokaság sikeresen fenntartott. Ha valóban fiú lett, amit garantáltak, akkor busás jutalom ütötte a közbejáró markát. Ha nem jött be a jóslat, akkor hamar elfelejtették az enyhén boldogtalan szülők.  Ezt a funkciót az utóbbi időben átvette a nőgyógyász ultrahangos befigyelése, legalább is az előrejelzés erejéig. A megszületendő nemét azonban nem sikerül befolyásolni. Pedig lehetne!

Mitől is függ a gyermek neme? Kizárólag a férfi spermiumától, amiből két fajta van, X és Y kromoszómás. Az X-ből leány, az Y-ból fiú gyerek lesz, attól függően, hogy melyik spermium ér elsőnek a célba. Az Y kromoszómának van egy érdekes tulajdonsága, és pedig, hogy jóval kisebb, mint a többi.  Ebből az következik, hogy az ilyen spermiumnak kisebb a tömege, és ebből kifolyólag gyorsabban mozog, viszont kevésbé életképes. Most már csak egy kis logika, és kiderül a nagy valóság. Friss ondó esetén jóval nagyobb az esély, hogy y-os spermium ér célba. Több napos ondóban sokkal több az életképes x-es spermium, mint az y-os, ezért nagyobb az esély arra, hogy ezek közül ér valamelyik célba. Parasztosan: aki naponta közösül, annak nagy valószínűséggel fia fog születni, aki hetente, annak pedig lány.

Ezért van az, hogy a kétgyerekes családban igen elterjedt, hogy az első gyerek fiú, a második viszont lány. Ja kérem, friss házasság és az enyhén állott házasságban a szexuális étvágy nem azonos. 😀

Különben ennek tudtában, nem nehéz kitalálni mit tegyen az, aki fiút, illetve lányt akar. Nem fogok tippeket adni. 😀

_____________________________________________________
_____________________________________________________
_____________________________________________________

23 gondolat erről: „(1053) Milyen nemű lesz a baba?

  1. Kedves Tibor bá’!

    Most, hogy mondod már értem miért van nekem két fiam, pedig másodiknak lányt szerettem volna. A feleségem azért nem akar harmadikat, mert szerinte én csak fiút tudok… A poszt olvasása után már nem lehet ellenérve, mert egy kicsit visszaveszünk a tempóból és jön a kislány. 😉

    Amúgy nálunk nincs „friss házasság és az enyhén állott házasság” esete, sőt nálunk inkább az evés közben jön meg az étvágy helyzete a jellemző. 🙂

  2. Én némi ellentmondást látok az írásban de értem a logikát.”Friss ondó esetén jóval nagyobb az esély, hogy y-os spermium ér célba. Több napos ondóban sokkal több az életképes x-es spermium, mint az y-os, ezért nagyobb az esély arra, hogy ezek közül ér valamelyik célba. Parasztosan: aki naponta közösül, annak nagy valószínűséggel fia fog születni, aki hetente, annak pedig lány.”

  3. Én meg olyan jövendőmondókról hallottam (bár ők csak a gyerek nemének megjóslására vállalkoztak, nem a befolyásolására), hogy szépen kipuhatolták, milyen nemű gyereket szeretne a család, és az _ellenkezőjét_ jósolták meg. Aztán ha eltalálták, akkor az az egyértelmű siker volt, ha meg nem, akkor senkit sem érdekelt mert örültek annak, hogy mégis az lett, amit szerettek volna.

  4. Számoljunk! 🙂

    Az embernek a 46 kromoszómáján kb 3 milliárd bázispárja van, ebből az X kromoszóma ~150 ezer, az Y ~50 ezer bázispárt tartalmaz, ehát az X kb 3x nagyobb. http://hu.wikipedia.org/wiki/Kromosz%C3%B3ma
    Minden emberi spermium fejében 23 kromoszóma van, amiből 22 testi kromoszóma nagyjából egyforma minden spermiumban, az utolsó viszont vagy X, vagy Y kromoszómát tartalmaz, tehát ~100 ezer bázispár lehet az eltérés. A 3 milliárdhoz képest ez nem túl sok, 1/30-ad, azaz 3.33%, tehát kb ennyivel nehezebb a „lány spermium” feje. Viszont a fejen kívül a spermium még áll pár apróságból (pl membránok, farok), amelyek együttesen (a hasra való ütés módszerével becsülve 🙂 ) a fejjel kb azonos tömegűek. Így a fej tömegének eltérése a teljes spermium tömegében még kisebb részt tesz ki, valahol kb 1-2 % között lehet az érték.
    Kétlem, hogy ez az 1-2%-os eltérés a spermiumok tömegében jelentős túlélési és gyorsasági különbségeket eredményezne. Különben is, miért lenne a „fiú spermium” életképtelenebb attól, hogy könnyebb? Ez nem anorexia/túlsúly helyzet, a nehezebb spermium nem tudja a súlytöbbletét tartalékként felhasználva megnyújtani az élettartamát.

    (UI: felfogtam, hogy a posztot nem gondoltad komolyan, de ha már spekulálunk, vegyük figyelembe a tényeket…)

  5. Á,én nem buktam le, én lány vagyok,:-) tök mindegy hogy én hányszor, az a lényeg, hogy a férj. Na most hogy egy nem konkrét férj, hanem általában valakinek mindig friss új spermája képződik minden nap,(és ezért mindig fiút csinál) az lehet attól, hogy anyához nem nyúl otthon csak hetente, minden más nap meg ki tudja hova pazarékolja a magját, más asszonyokra, vagy csak az ötcombú asszony játszik közbe, aki tudjuk marok marcsa… hm..

  6. 6:
    Nem beszélünk félre! 😀

    5:
    Nem okoskodunk! 😀

    megfigyelt tény, hogy az y-os spermiumok sokkal mozgékonyabbak. Különben pedig a lóversenyből tudjuk, hogy 1 kg hendikep elég a vesztéshez/nyeréshez, ami a 3 mázsás lő tömegéhez képest semmiség.

  7. 7: Figyelmen kívül hagyva előző hozzászólásom számítgatásait/okoskodását, új módszert javaslok a gyermek nemének befolyásolására a spermiumok eltérő tömegére alapozva. Aki fiút akar, az engedje a nőt felül lenni szex közben, hiszen a könnyebb spermiumok az ejakulációkor nyilván magasabbra spriccelnek fel, így előnyből indulhatnak. Ráadásul a spricc utáni hegymászásban is előnyük van a nehézfejűekkel szemben, minél meredekebben felfelé kell haladni, annál inkább. 😉

  8. Nagyon tetszett ez a kis posztocska!.. 🙂

    Avatar megint számolsz?Csodálkoztam volna ha nem.. 😀
    6!

    🙂

  9. Egyébként az asszonyok is tudják kicsit befolyásolni a dolgokat.
    A megtermékenyülés általában az ovulációt követő pár napban megy végbe, míg a petesejt a petevezetékben halad. Mivel a lánykaspermiumok lassúbbak és tovább élnek, ha 2-3 nappal a tüszőrepedés előtt engeded magadhoz az uradat, valószínűbb, hogy lányod lesz. Mivel a fiúcskák gyorsabbak, így ha 2-3 nappal utána, akkor valószínűbb a fiú.Pláne, ha azon a 2-3 napon mindennap. 😉

  10. 10:
    Engeded magadhoz????? Mi az, hogy ENGEDED? Az eszem megáll!!! 🙄

  11. 11: Ejnye Tibor bá’! Hisz’ te is tudod, a szex mindig a nőn múlik. Legfeljebb nem beszélünk róla. 😀

  12. 12: „a szex mindig a nőn múlik” És úgy látszik, először ki kell érdemelni. 😉

  13. 12: bebek:

    Es akkor olyan trükkökröl, mint a rejtett ovulacio meg nem is beszeltünk…

  14. Na, hogy felpezsdítettem az urakat! 😀
    Azt hittem, tudjátok.
    Pedig olyan egyszerű. Ha a nő nem akarja, a férfi meg igen, az erőszak. Ha a férfi nem akarja, az nem férfi. 😛

    Jancsika, ne vedd komolyan, a fenti csak olyan faluszéli tudományosság. Van benne valami, de garanciát nem adok rá.

  15. 16:
    Ahol pedig ez érvényes, az nem házasság.

    Normál házasságban bármelyiknek van hozzá kedve a másik elfogadja, és egyik se tudja meg, hogy a másiknak volt-e hozzá kedve, mert nem állnak vele elő.

  16. 17: Igen, ezt a gondolatot egy kis előzetes gondolkodás után azt hiszem osztom.
    És hozzáteszem, hogy meghitt kapcsolatban… legyen az házasság vagy nem házasság.. – nagyon betegnek, lázasnak migrénesnek kell lenni ahhoz, hogy az embernek ne legyen kedve azzal akit szeret..

  17. 18:
    Kölcsönös szeretet esetén egy lázas partnerrel szemben nem támasztunk igényt.

  18. 17: Tibor bá:

    No igen, ezt hívták úgy régen, hogy „házastársi kötelezettségek teljesítése” – és valóban, nagyon is kényszerítő jellege volt a férfiakra nézve is! Pl. az iszlám társadalmakban az igazhitű muszlimnak nemcsak pénze kellett legyen, hogy 4 felesége lehessen, hanem f..a is, mert ha nem tudta kielégíteni mind a négyet, bizony keményen megbüntették (bármelyik asszony elválhatott tőle tekintélyes pénzmennyiség kíséretében, de még meg is botozhatták).

    Sajna ezt a több évezreden át működő rendszert a feminizmus mára tökéletesen felülírta a CSBE (Családon Belüli Erőszak) intézményével. Ma úgy van, ahogy bebek mondja: ha a nő nem akarja, az erőszak. A férfi meg úgyis akarja.

    18: Dorka: úgy emlékszem, erről már volt szó egyszer. A két nem között van legalább egy nagyságrendbéli különbség a szexuális „étvágyat” (talán helyesebb, ha úgy fogalmazok: motivációt) illetően. És a női szexuális motiváció ráadásul az esetek túlnyomó többségében teljesen más irányú, mint a férfi.

  19. Napi töbszöri aktus esetén alfahímre számítsak?

  20. 20:
    Félre vagyok értve. CSBE-re nem kerülhet sor. Ahol ezt kitalálták, ott a párkapcsolatba is bevonult a kapitalista szellem. Nem csoda, hogy riasztó mértékben növekszik a szinglik száma.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük