(1049) Das Kapital by Viktor Orbán

Tibor bá’ online

Orbán első választási sikerekor én is rá szavaztam, mert úgy gondoltam, hogy egy tehetséges fiatalemberből akár második Széchenyi István is lehet. Ezt, három hónapon belül megbántam. Ez a tehetséges fiatalember egy hataloméhes, gátlástalan szörnyeteg. Ennek ellenére 2010-ben a nép újraválasztotta. Most, néhány héttel a választások előtt újra felteszek egy 2013-ban írt posztot.

~at503Most már teljesen világos, hogy Magyarország erős embere nem akar piacgazdaságos kapitalizmust, nem akar parlamentáris demokráciát, nem akar feudalizmust, nem akar monarchiát (bár ezzel már kokettált), nem akar szocializmust, és persze fasizmust se akar, de akkor miben töri a fejét? Orbanizmusban. Főideológusa, a kötélgyártó parlamenti elnök, Kövér László világosan megmondta, a követendő trend a néphatalom, annak a népnek a hatalma, amely a hatalmát kétharmados többséggel átruházta Orbán Viktorra, aki elhatározta, hogy szavazó gépezete segítségével az alkotmányt (és persze annak többnyire általa kinevezett bíráit is) átszabja saját képmására, akarom mondani, saját elképzelése szerint. Orbán pártja hivatalosan jobboldali, de a valóságban a párt ideológiája beazonosíthatatlan, mert ezt a miniszterelnök egója nem tűrné. Orbán Viktor nem kisebb fába vágta a fejszéjét, mint egy teljesen új ideológia megteremtése. Persze, új nincs a Nap alatt, már 5000 éve se volt, de a nagy látnokok eszköze, az innen-onnan történő lopkodás neki is rendelkezésére áll. Az teljesen nyilvánvaló, hogy Marx Tőkéjét éppen úgy ismeri, mint Gadhafi Zöld könyvét, vagy a Mein Kampfot (és persze bánja, hogy a Tőkét nem ő írta). Ezen kívül kifejezetten jó ötletnek tartja Rákosi Mátyás szalámi taktikáját, és ha lenne rá módja, akkor átvenné a sztálini tisztogatást is. Horthy uram-bátyám rendszere is határozottan elnyerte a tetszését, és gyakorolja is full extra kivitelben. Pol Pot ötletét is átvenné, mármint az írni-olvasni tudok tarkón lövését, de sajnos az Magyarországon nem kivitelezhető, mert 18 éves korig kötelező az iskola. (ezt közben Orbán 16-ra csökkentette. Nem kell neki kiművelt emberfő. Neki hülyék kellenek.) A gazdagok korlátlan adóteher csökkentése, mint nyugati trend, természetesen nem kerülte el a figyelmét, és lehetőségeihez mérten alkalmazza is. De mindez meg van fűszerezve egy középcsatári mentalitással, ami minden pillanatban kész az ellenfél lerohanására.

Orbán, már fiatal tanyasi korában megtanulta, hogy minden a tőkén múlik, amiből van kicsi és van nagy, illetve nagyon nagy. Ő és kiemelt vazallusai a nagyon nagy tőkére koncentrálnak, amivel kapcsolatban az első dobás a székház volt, amit aztán gyorsan követtek mások, amelyek közül a legnevezetesebb Kaja Ibrahim és a Fehér Hajó voltak, majd jött a Simicska Co. Az ő Das Kapitalja másképp hangzik. A kis tőke a névtelen tömegek mannája úgy 47.000 forint környékén, de íncsiklandozó még a 10 százalék is, amely horgon sok-sok hülye akad fenn. Hiába na, minden választó azt kap, amit megérdemel. Orbán le panel-prolizta a nem rá szavazókat. Hatalmas hiba volt, amiből Orbán még nagyobbat tanult. Most már olyan szédületesen jól ismeri a hülye proli és a kapzsi paraszt mentalitását, hogy a hatalom megtartása számára megegyezik az ágyba szarás nehézségével. Ezekből pedig milliók vannak a határainkon belül, és mindnek van szavazati joga. Könnyű őket megzabáltatni, mert minél kisebb a tőke, annál jobban lehet vele manipulálni. Ez az Orbán-féle kapitalizmus alapja. „Megtámadja” a bankokat, ami roppant tetszik a tömegeknek. Az orbáni propaganda hangos az extraprofittól, amit aztán elvesz a szolgáltatóktól és megkapja a nép. Hogyan is? A szegény keveset, a gazdag sokat, amit az elvakított paraszt nem vesz észre, főleg, hogy amit kap, azt máshol elveszíti kétszeresen, de lehet érte hálásnak lenni.

Ha valaki sokat hazudik, előbb vagy utóbb szembekerül önmagával. Ez naponta esik meg Orbánnal is, de lassan már hipnotizál, mert a bamba tömegnek meg tudja magyarázni a lehetetlent is, a hívek nem számolnak utána, csak ismételgetik azt, amit Orbántól hallanak, amíg nem válnak az Orbánizmus világi papjaivá. Boldogan, és észrevétlenül fizetik az extra adókat, egyeznek bele az összes megszorításba.

Természetesen egyetlen izmus se tud mindenkit behálózni. 1947-ben a kommunista pártra (kék cédulákkal együtt) csak 22,25 százalék szavazott, de ez elég volt ahhoz, hogy ügyes politikával, fegyverekre támaszkodva, átvegyék a teljes hatalmat a nép felett. Orbán most tart ott, ahol Rákosi tartott, Nagy Ferenc elmenekülése előtt. Ha az ellenzék összefog, és maga mögött hagyja a kormánypártot, a TEK fel fogja vállalni a régen volt ÁVH szerepét, amit senki se lát előre, pedig vannak rá jelek: Orbán elállt az általa kitalált választási regisztrációtól, már nem lesz rá szüksége, különben nem állt volna el, nem olyan fából van faragva.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

63 gondolat erről: „(1049) Das Kapital by Viktor Orbán

  1. Nem szoktam politizálni nagyon.Nekem az nem tetszik hogy a támgatásokkal felnyomta a lakásárakat ez a barom.Utcánkban is van olyan pár akinek a felesége cigány 3 gyerekkel.Normálisak éppen a férje építőiparban van.
    Tehát életükben nem tanultak és most költöztek az utcánkban eg ynagyobb házba. A gyerekre kapták a támogatást a férjének szerencséje van mert annyi pénzt kér az építőiparban amennyit akar most.A másik fiatal meg az önerőt nem tudja letenni a lakáshoz mert felnyomta az árakat.
    Amúgy egyik párt sem lenne jó, Márky szerintem kb. Kuba szintjére vinné le az országot, de már az is eszembe jutott hogy a fidsze pénzely Márkyt mert ekkora hülyeségeket nem mondhat egy ember agától.Lehet pénzeli hogy ne
    legyen ellenfele a fideszenk.
    Ha van egy társadalmi rendszer abból nem lehet szupertársadalmat csinálni .Ha autó kell a családba kettő is akkor valakinek dolgozni kell az autógyárba a szalagon.A gyárat meg kell építeni stb…..
    Olyan soha sem lesz hogy mindenkinek jó lesz.Maximum a kormány jobban eloszthatja a pénzt, de egy ilyen strukturáltságú társadalomban ha enyni kütyü kell az emberiségnak akkor a túlnyomó többségnek dolgoznia kell napi
    8 órát hiába modern a társadalom nincs új a nap alatt.Például egy ház ami mondhatni egy rohadt egyszerű dolog (alap,falak, tető, burkolat és nyílászárók) ma mégis elérhetetlen 100-ból 99 embernek.Mármint az új építés.
    Hiába jutott el az ember modner korba a tízeezer gigaherces processzorok , okostelefonok világába ,de pl. a lakhatás még drágább lett mint valaha, az élelem szintén.
    Lehet akármilyen kormány a társadalom berendezkedése a szar.Pl azért gyártunk kocsit hogy napi 50km-t ingázzunk munkába.

  2. folyt.
    A kormány persze eloszthatná jobban a pénzt nyugdíjasoknak többet lagalábbis aki alacsonynnyugdíjú, stb….Orbán amúgy mennyit vesz ki egy magyar ember zsebéből a lopásokkal? Én nem tudom
    de ha mondjuk indenkitől kivesz évi 100 eft-ot a lopásaival akkor ha azt nézzük hogy ezt megkapnánk örülnénk neki de nem lenne szignifikáns változás az életünkben.Persze nem modnom hogy lopjon
    csak arra akartam utalni hogy a társadalom berendezkedése a rossz.
    Hiába nől a gd,baromság az egész , építün kegy gyárat, fordul kb. 1500-szor a mixer hogy kiöntse az alapot, felépítik stb….pár évtized múlva meg lehet lebontani mert a beton is szétérik.
    Ott van múltkor mutatta a debreceni bmw gyárat, nagy betonozás stb….valamiylen szinten semmi értelme az egésznek , majd megveszik a drrogkereskedő cigányok a bmw-t , meg a feszíteni akarók , 10-15 év múlva meg
    megy a bontóba a legyártott bmw.Semmi értelme, az emberiség zsákutcába került.

  3. Az Ner – 201022 vírusbetegség szimptómái

    A szocialista pártállamra jellemző hatalomkoncentráció.
    Az Alkotmány pillanatnyi hatalmi érdekek szerinti, ismételt barkácsolása.
    A családi pótlék elértéktelenítése, törvénybe iktatott rasszizmus.
    A soha nem látott milliárdokat adó Brüsszelt állandóan támadó hazug populista retorika.
    A lakosság adóiból finanszírozott méregdrága plakátháborúk.
    A goebbelsi propaganda elvek szerinti való folyamatos sorosozás, migránsozás, ellenségképek.
    Az anyagilag leszakadt, legszegényebb polgárainkkal szembeni részvétlen közöny.
    A klientúra hízlalása törvénytelen eszközökkel is, lezsírozott közbeszerzések.
    A Fidesz felé lejtő választási törvény.
    Értelmetlen, pazarló stadion építkezések.
    Az egészségügy és oktatás elhanyagolása.
    A rossz járványkezelés , már több mint 43 000 halottal Peru után másodikak vagyunk a világon lakosságarányosan.
    Példátlan korrupció és példátlanul gyakori politikai botrányok.
    A politikai hatalom az állampárt által megrendelt karaktergyilkosságok.
    A hatóságok bevetése a vélt vagy valódi Orbán Fidesz ellenesekkel szemben.
    Lásd : Iványi Gábor
    Az infláció, folyamatos lopás a bérből és fizetésből élőktől.
    Az országhatárokon kívül élő,felvidéki, vajdasági, kárpátaljai romániai magyarok számára megkönnyítik, az Európa nyugati felén dolgozó magyarok számára megnehezítik a választásokon való részvételt.
    A jogállam lebontása.

  4. 1 Andrew, az ingatlan azért olyan piszok drága, mert a FED 14 éve nyomja a bankót mint a szemetet, és osztja ingyen az amerikai tőkésosztálynak. Emiatt az elit soha nem látott pluszforrásra tett szert világszerte, amit igyekeznek valóságos vagyontárgyakba fektetni. Az egyik ilyen az ingatlan. Ezért nem jut átlagembernek belőle normális áron.

  5. 3 „A családi pótlék elértéktelenítése, törvénybe iktatott rasszizmus.” – Ugyan, csak nem állítod, hogy az, hogy valaki munka mellett vagy munka nélkül szül egy rakás gyereket, rasszfüggő? Ki itt a rasszista akkor?

  6. Orbán maximálisan elérte a Maslow-piramis tetejét, sőt még azon felül is kiteljesedik, tehát több, a piramis tetejét elérő világuralomra törő „ember” eszméit ötvözheti. Hát nem tudom ki tudná megállítani. Csak egy nagyobb tudná.

  7. Ha jogosan neveztek el személyekről egész korszakokat a magyar történelemben főleg a huszadik században mint Horthy, Rákosi, Kádár..akkor a mai magyar politikai és társadalmi és gazdasági viszonyokra ez még hatványozottabban igaz, mert Orbán mint személy jelentősége és hatása túlmutat azon hogy miniszterelnök és hogy a NER nek nevezett hatalmi struktúra piramis felépítményének a csúcsán helyezkedik el. Orbán személyisége az ami a lényeges az ami számít az dönt el mindent. Rajta, általa, vele, érte …..Orbánizmus. „Mindenki szem láncban „mely a kezében van.Hogy jutottunk el idáig 1990 óta? Persze erre nyilván rengeteg válasz van. Kérdés az hogy ez meddig tart? Mi lesz utána? Néha még én is beleesek abba a hibába ,hogy azt gondoljam hogy mindegy ennél csak jobb lehet vagy hogy ennél csak rosszabb lehet ez a kisebbik rossz…….közben pedig a ” nemzetközi helyzet fokozódik ” klasszikusból idézve.

  8. Ne legyünk képmutatóak !
    A családi pótlékot azért értéktelenítette el az állam, mert ezzel kívánta megakadályozni, az általa nemkívánatosnak ítélt (cigány) gyermekek megszületését.
    Ezt bátorkodtam, törvénybe iktatott rasszizmusnak nevezni.

  9. 8

    Az ország jelenlegi lakossága túl sok , nincs szüksége erre a rendszernek. Mert potenciális veszélyt jelent rá nézve. Ezzel a szociálpolitikával célzottan azokat a rétegeket sújtják akik a cél elérésének legnagyobb akadályát jelentik. Az integrációról már régen lemondott az egész politikai elit mondhatnak bármit. Ha a jelenlegi rendszer keretei között gondolkodnak akkor igazuk is van. Szerintem a szociális háló teljesen le lesz bontva, jó példa erre hogy itt jár a legrövidebb ideig a álláskeresési járadék az Unióban…Ez a réteg nem tud emigrálni Nyugatra mert oda a migránsok millióit várjak ,a középosztály kivándorlása már folyamatban van elkerülve az itthoni lecsúszást.

  10. 8 A családi pótlék munkától, jövedelemtől függetlenül jutalmazza a gyerekvállalást, a TGYÁS, GYED, adókedvezmény pedig annak ad vissza, aki egyébként dolgozik, hasznos tagja a társadalomnak, van jövedelme. A törvény ugyanúgy vonatkozik cigányra és nemcigányra. Hogy munka nélkül gyerekek tömegét vállalni a cigányokra jellemző, a többiekre kevésbé, nem a kormány hibája.

  11. Egy magyar állampolgár gyermek nevelésének támogatása, a szülőknek adott családi pótlék. Funkciója a gyermekvállalás ösztönzése és a gyermeket nevelő családok anyagi helyzetének javítása.

    Ez minden gyermeket nevelő családot teljes joggal megillet.
    (-ne)
    Akármilyen a bőrszíne, a vallása, vagy az egzisztenciális helyzete.
    Ez nem jutalom !
    Durva rasszista agresszió szankcionálni a családi pótlék megvonásával.

  12. 11 Na de mért kéne ösztönözni a gyermekvállalást minden előfeltétel nélkül? Amíg a családi pótlékból egy nyomorszinten meg lehetett élni, addig pont a nyomorgó családokat ösztönözte arra, hogy minél több gyereket vállaljanak, hogy egy kicsit jobb színvonalon nyomorogjanak. Kinek jó az, ha többszázezer gyerek születik pénzért, putriba, olyan közösségbe, ahol a 8 általános számít a magas iskolázottságnak, dolgozni senki nem szokott, amikor igen, akkor is csak a lehúzásra menve?

    Speciel ezt jól tette a Fidesz, hogy leépítette. Egyébként a családi pótlék továbbra is jár, csak azt a minimumot kell teljesíteni hozzá, hogy a gyerek eljár intézménybe, ahol még enni is kap rendesen. Csak elértéktelenedett annyira, hogy már nem érdemes érte gyereket vállalni.

    A magyar állampolgárok gyerekvállalását viszont segíti még egy rakás anyagi ösztönző, csak azok mind olyanok, hogy le kell tenni valamit az asztalra, hogy hozzájuss. Dolgozni bérért. Senki nem tiltja a cigányoknak se, hogy kipróbálják.

    Vannak bűnei a Fidesznek, de speciel ezt jól csinálták.

  13. Igen ez a hivatalos magyarázat.
    Ezzel szemben én azt állítom, hogy a családi pótlék soha nem volt elég a legeslegszegényebb megélhetésre sem.

  14. 14 – Akkor mi a problémád, ha sose volt elég a megélhetésre? Tényleg azt gondolod, hogy okos dolog a legszegényebb, munka nélkül, nyomorban élő családokat gyermekvállalásra ösztönözni?

  15. Akkor sem vennék el pénzt, a több gyermeket nevelő családoktól, ha ez a típusú állami szociálpolitika
    ………esetleg ……..nagyon kisszámú ….. nyomorban szülést is ösztönözne !
    Mert a többszázezer gyermek életszínvonalát nem csökkenteném pusztán azért, hogy néhányszáz gyermek,ne szülessen meg ott, ahol most éppen nyomorban él a család.

  16. Re:12
    Ha kimegy a NAV, akkor találni is fog valamit, mert olyan vállalkozás Magyarországon nincs, ahol ne lehetne valamit találni… 🙂

  17. 17: dajtás, nagyjából nyílt titok, hogy évek óta nem fizetik a bérek utáni járadékokat időszakosan amikor pénzszűkében vannak. Eddig is tudta a NAV, de most ki lettek parancsolva, a NAV vezetés meg beadta a derekát. A végrehajtó állományt pedig nem arra képezték ki, hogy ilyen politikailag kényes ügyeket kezelni tudjanak. Ha az egyik NAV -os aki előkapta az oldalfegyverét a lépcsőn az idegállapotban használja is, elég ha figyelmeztető lövést ad le; kb. meglincselte volna a tömeg nagyobbik része őket, mert a hajléktalanok beszólásaiból ott volt a levegőben a dolog…! Ha Gabibátyámat bántjátok, rátok megyünk Szőke Sanyi pribékek (ez a szlengben a neve az olajszőkítésben keresztapává vált belügyminiszterünknek)!

    Nem úgy sült el a dolog ahogy a hatalom ezt előre kiszámolta, de arra jó, hogy addig sem Völnerről, Vargáról, Lölőről, stb. beszél a közbeszéd.

    Iványi viszont profi, látszódik, hogy a pártállami rendőrség vegzálásaiban edződött, beszédes volt a NAV -os zászlósok, tisztek és főtisztek többségének a tekintete amikor Iványi beszélt hozzájuk.

  18. 16 Na, mesélj, mégis ki és kitől vett el pénzt! Melyik család nem kapja meg, amit 13 éve még megkapott volna? Úgy látszik, valamiről lemaradtam.

  19. Re:18
    Egyik ismerősöm, Isten nyugosztalja, fiatal vállalkozóként Soltvadkerten edződött(Aranyháromszög egyik csúcsa…), és mesélte hogy az egyik NAV ellenőrzés során kimentek „Pista” bácsihoz, mert magánszemélyként évi 4-5 tonna cukor fogyott nála… Megkérdezték, hogy Pista bácsi netalántán bort hamisít, mire azt a választ kapták, hogy nem fiam, csak édesen szeretem a kávét. 🙂
    Jelen szituban ezt nem biztos hogy annyira produktív piszkálás, bár lehet pont ez volt a cél, hogy ne érezzék magukat kényelemesen.

    Sándorunk nem egy egyszerű figura, nem véletlenül ül még mindig ott miniszterként…
    Tippre kb a magyar Hoovernek felel meg…

  20. Az eugenika, a téves szociáldarwinizmuson alapuló nemcsak náci gyakorlat volt.
    A pozitív eugenika az, amikor az „alkalmasabb” egyének szaporodását mozdítják elő.
    A negatív amikor az „alkalmatlanok” szaporodását gátolják.
    Az állattenyésztésben bevált módszerek alkalmazása az emberi populációkra.

  21. Nem saját, de nagyon elgondolkodtató:
    Mi lett volna ha …..
    idézet :

    ” Ahogy olvasom, hogy a Fidesz mi mindennel riogatja a népet, ha az ellenzék nyerne a választásokon, az jár a fejemben, hogy vajon hogyan alakult volna az ország sorsa, ha 2010-ben az akkori baloldali kormány is hasonlóképpen kampányolt volna, valahogy így:
    – Ha a Fidesz nyer, elveszi a magánnyugdíj pénztárak eddig háromezer milliárd forintnyi megtakarítását, helyette egyéni számlát ígér a betéteseknek, amiből nem lesz semmi!
    – Ha a Fidesz nyer, megszünteti a nyugdíjak svájci indexálását, és azt csak csak a szándékosan alultervezett inflációval emeli évenként!
    – Ha a Fidesz nyer, befagyasztja a családi pótlékot!
    – Ha a Fidesz nyer, a 90 napra járó munkahelykeresési támogatást lecsökkenti 30 napra!
    – Ha a Fidesz nyer, elveszi a sokaknak egyedüli megélhetést jelentő dohányboltokat, és szétosztja azokat Lázár János rokonai, barátai és üzletfelei között!
    – Ha a Fidesz nyer, a közbeszerzéseken csak a kiválasztottak pályázhatnak, akkora összegű ajánlattal, amit nem szégyellnek!
    – Ha a Fidesz nyer, az uniós támogatásokat ellenőrizetlenül fogja felhasználni, csak töredékét fordítja fejlesztésre, a többit Orbán Viktor szétosztja a kegyencei között!
    – Ha a Fidesz nyer, akkor Orbánnak a gázszerelő szakmájából éppenhogy megélő gyerekkori barátja közpénzből felvásárolja a fél országot, és ezzel ő lesz a leggazdagabb magyar!
    – Ha a Fidesz nyer, felszámolja a demokrácia minden intézményét, elfoglalja a közmédiát, eltapossa az ellenzéki médiát, és kilenc évre bebetonozza a pártkatonáit a legfontosabb posztokra!
    – Ha a Fidesz nyer, megszünteti az igazságszolgáltatás függetlenségét és a pedagógusok oktatási szabadságát!
    – Ha a Fidesz nyer, olyan személyt jelöl köztársasági elnöknek, aki szerint a jogállamiság értelmezhetetlen fogalom! ”
    Rácz András fb

  22. Re. 4:

    „1 Andrew, az ingatlan azért olyan piszok drága, mert a FED 14 éve nyomja a bankót mint a szemetet, és osztja ingyen az amerikai tőkésosztálynak. Emiatt az elit soha nem látott pluszforrásra tett szert világszerte, amit igyekeznek valóságos vagyontárgyakba fektetni. Az egyik ilyen az ingatlan. Ezért nem jut átlagembernek belőle normális áron.”
    Kedves Ábel, jól megnevettettél! A görcs benned, hogy megvédd folyamatosan a védhetetlent, különös dolgokra sarkall: Nem Orbán, nem Matolcsy hanem a FED!!!

    Re. 19:

    „Na, mesélj, mégis ki és kitől vett el pénzt! Melyik család nem kapja meg, amit 13 éve még megkapott volna? Úgy látszik, valamiről lemaradtam.”
    Itt már látszik a torzítás: „Melyik család” Nem család, hanem gyerek! Mi köze van egy újszülöttnek ahhoz, hogy kik a szülei és volt-e azoknak (egyházi) esküvője?
    Kérdés: Ugyanannyi családi pótlékot kaphat az az apa, akinek egy családban van a három gyereke és az akinek három anyától van? Azt tudom, hogy a CSOK-nál és még talán máshol is feltétel az egy család. Tehát nem az a lényeg, hogy sok gyerek legyen, hanem az, hogy ott legyen, ahol a politika akarja.
    Azt viszont tudom, hogy a gyereknek nem mindegy, hogy 13 éve nem emelték egy fillérrel sem a cs.p.-t. ez pedig sok családnál számít, amellett, hogy embertelen és hazug ez a politika. Egy ismerősöm egyedül neveli a gyerekét és így 12.700 forint helyett 13.400-at kap. Amennyit elvettek a gyerektől, csak úgy saccra: havi ötezer, az évi hatvanezer és 13 év alatt az annyi mint 780 ezer. Ez összeg ugyanoda került, mint az én nyugdíjam vásárlóértékének romlásából származó nem kevés pénz.

  23. 26 Kacor

    Gondolom, dolgozik az ismerősöd, ezért kap még 10000 Ft adókedvezmény havonta a gyereke után a családi pótlék mellé, ami korábban nem volt. Abban egyébként egyetértünk, hogy gyereket egyedül nevelők a teljes családban élőkhöz képest kevésbé vannak támogatva, ami nagy hiba.

  24. 21. Mosógépszerelő

    Még a liberálisoknak is el kellene tudni fogadni, hogy valakinek más a véleménye, mint az övék. És mindez nem feltétlenül azért van, mert a másik alulinformált, unintelligens, mocsoksrasszistafasiszta, stb.

  25. 21

    A kioktatást azért kaptam , ugye, mert egy kimondottan gúnyos válaszra hasonló hangnemben válaszoltam ?
    Értem.
    Egyébként a cigányok, egy Magyarországot lehúzó társaság.
    De ez, nem elég ok a szociáldarwinista gyakorlat felmelegítésére.
    A liberális, ma már egy kiüresedett szitokszó, olyan mint a repedtsarkú.

  26. 30 – Mosógépszerelő
    Én liberálisnak tartom magam, csak időközben a szó tartalma megváltozott.

  27. Re. 28:

    Komolyan furcsa számomra, hogy olyan válaszok jönnek, mintha nem is M.o.-n élnétek. Ma hazánkban a dogozók legalább egyharmada minimálbérre van bejelentve és a többit feketén kapják. Akkor, kérlek , gondold tovább, mennyi lesz az adókedvezménye és mennyi a nyugdíja. Az, hogy a munkaadó miért így fizet, azt se kell ragoznom, ugye?

  28. 32 kacor

    A kedvedért utánanéztem a minimálbérnek. 2020-ban 161000 Ft, 2021-ben 167400 Ft volt, 2022-ben 200000 Ft-ra emelték. Az SZJA 15%, ez havonta 24150 Ft, 25110 Ft illetve 30000 Ft a fenti bérekre. Ebből simán le tudja vonni a havi 10000 Ft-ot, ami egy gyerek után jár.

  29. 31.

    A liberális szó eredeti jelentése = véleménye,hitvallása,törekvése , hogy legyen minden szabad, ami másnak nem árt !

    A következő jelentéstartalmakkal „gazdagodott” :baloldali , posztkommunista , migrációpárti , globalista , modern gondolkodású , nem keresztény , nem konzervatív , nem nemzeti , internacionalista , egyenlőségre törekvő , nem homofób , nem rasszista , nem férfisoviniszta , feminista,
    demokrata , szabadelvű , ateista , vallásellenes , szivárványos LMBTQ fan ,Soros fan ….

  30. Re. 33:

    Üdvözöllek a bolygón, amit az itt lakók Földnek neveznek. Ha meglátogatod majd a bolygó legszebb ékkövét, Magyarországot, akkor még beszélhetünk bővebben is. Nem tudom, milyen helyzetből írsz, de az számomra nyilvánvaló, hogy a szociális érzéketlenséged vetekszik egy vérfarkaséval. De miről is beszélek, nálatok odaát nincs szociális probléma, nincs vérfarkas, viszont van igazság .

  31. 34. Amivel gazdagodott összegezve: megkérdőjelezhetetlen interszekcionális és multidimenzionális identitás egyenlőség hitvallása 😉

  32. 35. kacor

    Értem, zavarnak azok a számok, amik nem támasztják alá az állításodat.

  33. 37
    Tény, hogy nem vagyok egy professzor , nyilván ezért nem értem a számaidat.
    Netto ? bruttó ? ki von le mit von le miért von le ?
    Milyen 10 000 ?

  34. Re. 39:
    Több dolog miatt késtem: egyrészt offtopic vagyunk, másrészt utána kellett érdeklődnöm a 10 eFt-nek + magánszorgalomból még annak is, hogy mennyibe kerül az ebéd az iskolában. Szóval a 10 eFt valóban minden gyerekre érvényes, függetlenül attól, hogy mennyit keres az illető. Az általános iskolában egy gyerek étkezése kijön a 12700 Ft-s családi pótlékból, a középiskolában már nem valószínű és még kell egy bérlet is. De egy sportoló kamasz ennek a dupláját is simán megeszi és az egyesületi tagdíj 8 ezer, plusz a sportfelszerelés és egyéb költségek, és már bőven a 22700 fölött vagyunk. Tudom, hogy ez rettentő demokratikus, hogy mindenki ugyanannyit kap és ugyanannyi adót fizet, de legalább annyira antiszociális és embertelen. És ezeket a törvényeket azok a vidéki fiatal értelmiségek hozták, akik soha nem lehettek volna értelmiségiek, ha az a rendszer nem alkalmazott volna pozitív diszkriminációt.
    Úgy látom, te is csak arra szeretsz válaszolni, ami jó neked. Befejeztem, köszi. Ennyi.

  35. 26 Kacor: Az egész világon mindenhol arra panaszkodik az átlagember, hogy nem tud ingatlant venni, minél nyugatabbra, annál inkább. Igazad van, ez is biztos Orbán és Matolcsy hibája! Geciorbán felnyomja a kaliforniai lakásárakat! A rohadék!

    Gyerek-család. Ha nem család, hanem gyerek, akkor vajon mért hívják családi pótléknak? Felhívnám a figyelmedet, hogy magyarországon a kiskerú személyek vagyonát a gyámja intézi, konkrétan a családi pótlékot is az anya vagy az apa száljára vagy címére folyósítják. Nem a gyereknek, nincs is számlája, nem is lehet 14 év alatt. Okoskodsz, kekeckedsz irreleváns apróságokon, és ráadásul még igazad sincs.
    Az egyházi esküvő az állami rendszer szempontjából pont semmit nem számít. Az állami már valamit igen, de egy rakás támogatásnak az se feltétele.

    Igen, ugyanannyi családi pótlékot kap, akár az apa, akár az anya kapja. Válás után értelemszerűen az a szülő kapja, akinél a gyereket elhelyezték. Ha egyedülálló, akkor gyerekeknént nagyobb összeget kap, és ha több a gyerek, akkor is magasabb a gyerekenkénti összeg. Fogyatékos gyerek után is több jár. Ennek melyik részével van problémád?

    Mit vettek el, továbbra sem értem? Régebben ötezer forinttal többet kapott az ismerősöd ugyanazon gyereke után? Nem hangzik valószínűnek.

    A családi pótlék összegét nem növelték, viszont bevezettek mellette egy rakás más juttatást. A családi adókedvezményt a csp-hez hasonlóan mindenki kapja havonta, akinek van bér jellegű jövedelme. A CSOK-ot is igényelhetik egyedülállók vagy élettársak is. Egyikhez se kell házasnak lenni.

    35 – Ja, oké, ha elfogynak az érvek, ha a számok bebizonyítják, hogy butaságot írtál, jöhet a személyeskedés. Nem is tudom, mért vagyok meglepve.

  36. 39 Mosógépszerelő, azért nem érted, mert idős vagy már, és nem is itt élsz. 2011-ben vezették be a családi adókedvezményt, ami azt jelenti, hogy akinek van jövedelme, az gyerekenként 10-10 ezer forinttal többet vihet haza minden hónapban, ha egy vagy két gyereket nevel, és gyerekenként 33 000-et, ha legalább három gyereke van. Ez lényegesen nagyobb segítség a családoknak, mint a családi pótlék valaha is volt, de az igaz, hogy bevallott jövedelem kell hozzá.

    2011-ben ez még talán nem volt igaz, de ma olyan a munkaerőpiaci helyzet, hogy ha valaki nem rokkant/sérült, akkor el tud helyezkedni akár végzettség nélkül is, vagy gyorsan tud szerezni végzettséget, ha dolgozni akar. Aki nem akar, az meg ne vállaljon gyereket.

  37. Nagyszerű, hogy utánaérdeklődtél minden költségnek, de mégis honnan veszed azt, hogy az államnak kötelessége lenne egy gyermekkel járó minden elképzelhető költséget fedezni? Évezredeken keresztül szedték az adót az államok a néptől anélkül, hogy bárkinek is eszébe jutott volna, hogy ezért cserébe bármilyen szociális juttatás is járna.

    Ma jár egy rakás szociális juttatás, de láthatólag semmi nem elég. Kéne még egy állami drónszolgáltatás is, hogy mindennap szájba röptessék a sült galambot, igaz?

  38. Kedves Ábel! Megint kiragadtál valamit és hajtogatod, mint a japánok az origamit. Én nem mondtam azt, hogy Orbántól drága az ingatlan Amerikában, de te mondtad, hogy Mo-n a FED-től. Miért pont akkor, amikor Orbán és a veje, meg haverok bevásároltak, lett a nagy ugrás, közvetlenül a CSOK bevezetés után. Ha azt sem látod, ami a szemed előtt zajlik, akkor kár bármiről is beszélni. Te csak a kormánypropagandát nyomod itt nekem, amire semmi szükségem, de szerintem másnak sem.
    Re. 44:
    Amerikában , vagy NyE-ban egy betanított munkás tud bérelni egy lakást, tartani egy autót és el tud menni nyaralni a családjával együtt. Mikor lesz nálunk ilyen? Én már nem fogom megérni, de sokáig bíztam benne, hogy a gyermekeink, unokáink meg fogják . De sajnos ez a bűnszervezet felzabálja a jövőjüket. Ezért pofázok, nem magam miatt!

  39. 45:
    Olyan vakon vagy, hogy az már fájdalmas. Gondold át még egyszer, hogy mennyi befolyása van bármelyik bohócnak egy tízmilliós nemzet élén az 500 milliós EU gazdasági folyamataira.

  40. Re. 45:

    Valamit összekeversz, én nem írtam ilyet sehol. Vagy azt gondolod, hogy egész Európában és a világon egy varázsütésre egyszerre ugrottak a lakásárak?

  41. https://www.portfolio.hu/ingatlan/20210410/melyik-europai-orszagokban-robbanhatnak-fel-a-lakasarak-ime-a-leginkabb-alulertekelt-piacok-477862

    Ha ‘varázsütésnek’ hívjuk a fedezetlen pénznyomtatást amire Ábel rámutatott, akkor igen. Nem csak az ingatlan futotta be ezt a pályát, a nyersanyag dettó, de gondolom szerinted az egész nyugati világra vonatkozó rekordinfláció is egyedül Matolcsi hibája.

    Ettől még nem kell a kormányt szeretni, de el kell fogadni, hogy arra megyünk, amerre a többiek, akkor is, ha zsenik kormányoznak minket, meg akkor is, ha ezek a trógerek. Nem mi fújjuk a passzátszelet.

  42. Re.48:
    Az utolsó ábrán látszik valami és ha nem lenne Fideszes a KSH főmuftija, akkor még jobban látszana! Egyébként ha még egy párszor hozzászóltok ki fog derülni: nem is Kósa Lajos és Deutsch Tamás csinálta a mérhetetlen árfolyamcsökkenést, hanem FED. Azután pedig nem is Orbán-Matolcsy révén sikerült kiszervezni a nyereséget és nem is Orbán-Matolcsi inflálta el a nyugdíj vásárlóértékét, hanem a főbűnös FED!
    Nem akarok személyeskedni, de ezt komolyan így gondoljátok? Ez munkaköri kötelességetek, vagy szabadidőben is ilyenek vagytok?Nem az a gondom, hogy mást mondtok, mint én, hanem minden érvetek a brossúrából van. Olyan mintha az M1 Híradóját nézném.
    De ha bármikor lesz önálló kérdésetek, véleményetek, szívesen veszem.

  43. 48. Pride

    Valóban így van, legalábbis szerintem.
    ————————————————————————–
    A globalizáció révén minden ráhatással van mindenre. Nem ez a kormány vette el a gyermekeink, unokáink jövőjét, hanem az emberi faj kollektív vaksága. Ez nem azt jelenti, hogy a globalizációval van baj, hanem a globalizáció résztvevőivel. Így csak az elmebaj nyerhetett teret, meg a butaság spriccelt szét.

    Az, hogy egy pszichésen sérült ember van hatalmon, csak a rendszert szimbolizálja, a rendszer felelőssége. Sőt, Orbán beakadása még jól is jöhet a nemzetnek vészterhes időkben.

    Itt sokan összekeverik a rendszer felső szintjén élőket és a rendszer-irányítókat a rendszert szervező erőkkel.
    A politikusok impotenciája, tehetetlensége törvényszerű hiába is tűnnek kompetensnek. Lehetőségeik behatároltak és persze azt is elrontják, de ez innen nehezen megítélhető. kevés hozzá az információ. inkább csak vágyak, elvárások és sérelmek, vagyis érzelmek mentén megy a szájkarate.
    Ez a berendezkedés soha a büdös qrva pitsába nem fog az unokáinknak még csak lehetőséget sem adni, nemhogy jobb életet.

    A képletbe nagyon sok minden beletartozik, de legelőször is az emberi természet.
    Minden, értsd MINDEN ennek a kivetülése, következménye.
    A mai politikai elit kérdése nem más, hogy mennyire vak az aki a világtalanokat vezeti.

    Ki a búbánatos f@sz lenne itt jó? Mert aki jó lenne, az nem akar az oviba vezérhangya lenni, tudja, hogy tök felesleges itt a szájat tépni.

    hahó! Fel kéne már ébredni!
    Ég a karácsonyfa, itt meg értelmesnek mondott emberek a szaloncukor csomagolásán vitáznak. Hiába mentek bele a papír összetételébe. Először meg kéne kóstolni a szaloncukrot (lehet, hogy szar van a papírban. Sőt, biztos!) és elhátrálni a fától.
    Növelni kéne a perspektívát!

  44. Az én személyes liberalizmusom :

    Baloldali vagyok, mert a baloldal egyenlőségre törekszik.
    Egyenlőség ugyan soha nem lesz, de mégis ezt tartom a helyes iránynak.
    Vannak nemes célok, amiket sohasem érünk el, de mégis érdemes tennünk értük.
    A család szubjektív fogalom.
    Sokan még a testvérüktől is véglegesen elidegenedtek, mások idegeneket fogadnak testvérükké.
    A szülő az, aki elegendő gyengéd, megértő figyelmet és gondoskodást ad a gyermeknek.
    A szülők nemi orientációja nem lényeges.
    A patriarkális társadalmakban a nők igazságtalan helyzetben vannak.
    Bár ők azok akik terhesek, szülnek, szoptatnak, szopnak, gondozzák a gyermekeket, státuszuk mégis csak második a férfié után.
    Kevesebb bért, kevesebb megbecsülést és kevesebb hatalmat élveznek.
    A Homo sapiens egy faj, a rasszok egyenlő értékű fajtaváltozatok.
    A migráció teher, de a migránsgyűlölet nem oldja meg a problémát.
    A realizmust a cinizmustól igen vékony hártya választja el.
    A kapitalizmust Marx abszolút helyesen elemezte.
    A szabad piac nem mindenre megoldás.
    A háborúk és az erőszak és a vallások legtöbbször csak ártanak.
    A Szép Elvek gyakran elvéreznek az ostoba végrehajtás során.
    A pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve.
    Európát csak összefogással lehet megmenteni !
    Az összefogást sokan tévesen birodalomépítésnek tekintik.
    A nemzet jelentősége folyamatosan veszít a jelentőségéből.
    Gens somos uno!

    Uff !

  45. 50 Balázs:

    mit tudunk tenni mezei földi halandók? ha van mit erről megosztani csak nem igazán publikus akkor elküldhetnéd privátban.
    előre is köszi.

    51. M.szerelő

    :-)))) nagyon tutin összeszedted!

  46. Csak utalgatsz meg sejtetsz valódi konkrétumok nélkül, „pszichésen” analizálod a Patást… De te se tudsz semmit kezdeni azzal, hogy ennyi magyar ilyen jól még soha nem élt. Egy valdi nyomorból húzta ki az országot, a fizetések nőnek, az elherdált vállalatok sorban visszavásárolva, GDP 7,1 a válság után mindjárt, egymillió ember pénzt keres, adót fizet és nem segélyből tengődik, a falvakba visszaköltözik az élet, iskolák, ovodák kórházak újulnak meg, épülnek…

    Persze, ha a FejlettNyugati, gyarmatosításokon hízott ideológiák szemszögéből nézzük, akkor kevésbé elegáns… de hát saját erőből mindig nehezebb mint rablásból.

  47. 54 – PV.
    Én egyetlen egy pozitív dolgot tudok veled kapcsolatban megemlíteni. Felfogásod Orbán ügyben nem változik.

  48. 54

    Klasszikus eset vagy.
    Az eredményeket harsogod , a ballépésekről , mulasztásokról, kártékony folyamatokról hallgatsz ,mint a sír.
    Most csak egyetlenegyet említenék szerényen.
    43 664 országhatáron belül élt magyar kovid halott.
    Tudom mind nagyon öreg és beteg volt, ha mégsem, akkor meg elesett a lépcsőn.

  49. 55-56.

    Egyre nyilvánvalóbb, hogy az ellenzéki alternatíva fényévekkel szarabb lenne mint Orbán.

    A ballépéseket elmondjátok ti…
    De ezek még mindig kissebb horderejűek, mint a fejlődés.
    Azt meg az ellenzék hallgatja el.

    Szerintem ezerszer el lett magyarázva, hogy minden ország másképp mér… Magyarországon az is Covid áldozatnak számít, aki autóbalesetben hal meg, és ét hónapja volt egy pozitív tesztje… Vagy háromszoros rákáttételbe, de valaki pár nappal a halála előtt rátüsszentett.
    A legtöbb nyugati országba meg csak azt számolják ahol a fő halálok volt a Covid… Sőt, Németországban tartományonként más a számítás.

    Ez a szám csak hergelésnek jó… Az ellenzék használja is…

  50. 57.

    „Csak az az adat hiteles, ami a kormánynak kedvező, a többi mind hamisítás vagy
    tévedés.
    Hajrá Magyarország ! Hajrá magyarok !”

  51. 57 – PV.:
    Ez a számolási metódusbéli különbség szánalmas. Gondolod, hogy Orbán engedné, hogy ilyen buta módon legyünk a második legrosszabbak a világon?

  52. 59.

    COVID-19 case and death definitions

    Countries have varying approaches to COVID-19 case definitions. Consequently, the numerator and the denominator of any formula used to calculate fatality rate will vary according to how they are defined. WHO recommends using the surveillance case definitions which are available in the WHO interim guidance on Global surveillance for COVID-19 [5].
    https://www.who.int/news-room/commentaries/detail/estimating-mortality-from-covid-19

    A magyar számítás a WHO ajánlása, és amikor a járvány kezdődött, még nem volt véralgebra, nem volt igazán fontos.
    Amúgy, ha rákeresnél, „different Covid mortality statisics calculations” te is megtalálnád.
    Nyugaton, ahol hamarabb haltak halomra az emberek, ott hamarabb vetődött fel az alternatív számítási módszer, mert a hangulat is nagyon parázs volt.
    Orbán meg kitartott a módszer mellett, mert az egységes EU számítások szerint az ország a középmezőnyben van, és a halálkampányt az ellenzék orrára lehet húzni.

  53. Attila PV, visszatértél? Legalább rendesen fizetnek érte?

  54. Megelélegszem azzal, hogy az adatok pontatlanok.
    Ezt sokszor le is írom.
    A torzító tükör, akár szépnek is mutathatja a valóságban torz arcot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük