(955-i) Az állampolgári hűségről

Tibor bá’ az igazság keresése online

 

1942-ben az USA  kormánya 110.000 japán származású, amerikai állampolgárt internált 4 évre, amiért aztán évekkel később elnézést kért, és fizetett némi kártérítést az örökösöknek. A hivatalos magyarázat szerint várható volt, hogy a japán származásúak (legalább is egy része) hűsége háború esetén inkább zárkózik fel a származási alapok felé, mint az új hazához. Meg kell jegyezni, hogy nem volt válogatás, még azokat is internálták, akik Amerikában születtek, vagy már évtizedek óta ott éltek. Ezzel egy időben a III. Német Birodalomban a zsidókat internálták nem teljesen azonos indokkal, de a lényegen nem sokat változtatott, hacsak azt a különbséget nem hangsúlyozzuk ki (amit nem lehet eléggé kihangsúlyozni), hogy míg Amerikában a japán származásúakat életben hagyták, addig Hitler a teljes zsidóság megsemmisítését tűzte ki célul. Ezek tehát tények, most vizsgáljuk meg a körülményeket.

A háború nem vicc. Katonák és civilek halnak meg, nem elhanyagolható számban. Egyáltalán nem mindegy, hogy egy-egy hadművelet sikeres-e vagy sem, és ha sikeres mekkora emberáldozatot kell elszenvedni. Végül pedig nagyon nem mindegy, hogy a háborúból győztesként kerülnek ki, vagy sem. Éppen ezért a hadban álló ország vezetősége mindent megtesz a sikeres hadvezetés érdekében. Ha jól belegondolunk, nem lehetetlen, hogy a 110 ezer japán származású amerikai között akadt (volna) néhány, aki nemzetbiztonsági kockázatot jelentett, esetleg nem is néhány, hanem több. El lehet-e zárni 110 ezer embert azért, mert fogalmunk sincs, ki közöttük az a néhány, akitől félni kell? Úgy tűnik, ha a tét a háború megnyerése, akkor IGEN. Jogszerűen járt-e el Amerika? Rossz kérdés. A jogot a hatalmon lévők, illetve a győztesek írják. Ezért úszta meg az amerikai hadvezetés némi, pénzben kifejezhető kártérítéssel, míg az életben maradt német vezetőket Nürnbergben halálra ítélték.

Ebbe a kategóriába tartozik a magyar „munkaszolgálat”, aminek az volt a lényege, hogy a magyar állampolgárságú zsidókban nem lehet megbízni háború idején, mert még képesek és a lövészárokban saját tisztjeit lövik le orvul. Ennek a valószínűsége természetesen roppant kicsi volt, de egy ideges hadvezetés hatalmi pozícióban nem tud másképp dönteni.

Akkor most térjünk rá a szlovák gyakorlatra, akik nem lacafacáznak, aki felveszi a magyar állampolgárságot, az elveszíti a szlovákot, függetlenül attól, hogy generációk óta ott él, ahol született.

E típusú diszkriminációra természetesen még sok példát lehetne felhozni, én viszont még csak egyet említek meg, a saját esetemet. Hazatérésem egyik feltétele az ausztrál állampolgárságom hatósági megfosztása volt, ami ugyan egy nonszensz, mert a magyar állam nem foszthat meg attól, amit az ausztrál állam adott, de ezen most lépjünk át. A megfosztás az ausztrál útlevelem bevonása volt, de mert az útlevél ausztrál tulajdon, átküldték a követségre, ahonnan visszakaptam. Olcsó játék hülye gyerekeknek. A lényeg, hogy 73-ban Jugoszlávián keresztül utaztam Angliába, a határig magyar útlevéllel, onnan tovább az ausztrállal. Így hajtottam ki Doverben az angol bevándorlásiak ölelő karjaiba, egy Trabant névre hallgató autó utánzattal. A derék hivatalnokok nagyot néztek a látványon, amikor kiderült, hogy útlevelem ausztrál, én magyar, a járgány NDK. Jogilag, mint ausztrál állampolgár és brit alattvaló, szabad bejárásom lett volna a szigetországba, de a jog nem mindig uralkodó. Egy órán át tartó beszélgetésünkben, ahol a visszafordítás is benne volt a kalapban, az állampolgári hűségemet feszegették (allegiance), ami annyira fontos lehet az angoloknál, hogy egy külön szó kizárólag erre a fogalomra van fenntartva. Azt tehát elfogadták, hogy állampolgár vagyok, de vajon allegiant vagyok-e?  A végén valahogy meggyőzhettem őket, mert beengedtek.

A fentiek fényében hadd térjek rá erre a szerencsétlen jobbikos Gyöngyösi Mártonra, aki napok óta vezető hírforrás, még a nemzetközi porondon is. Mit mondott? – Úgy gondolom itt lenne az ideje annak, hogy felmérjük, hány zsidó származású ember van a magyar Országgyűlésben és a Magyar Kormányban, akik bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek Magyarország számára. – Álláspontom szerint erre Németh Zsoltnak a kormány részéről két lehetséges válasza van. 1) Mi nem gondoljuk úgy. 2) Ezt tényleg fel lehetne mérni. Ahhoz nem fér semmi kétségem, hogy felmérésről szó sem lehet, tehát a kormány nem gondolja úgy, és ezzel az ügy el lenne intézve. De nem, beindult az ellen hadjárat mindenféle szinten. Az összes médium ezt nyomja éjjel és nappal, itthon és külföldön. Gyöngyösi ellen együtt fog tüntetni Rogán, Mesterházy és Bajnai, amire még nem volt példa. Nekem meg megáll az eszem.

Gyöngyösi ötlete nem hülyeség, amit  nagyon rosszul adott elő. Azonban én magam se tartom helyesnek, ha egyik-másik kormánytagnak a magyar mellett bármilyen állampolgársága is van. Elvégre ilyen esetben a hűsége a nemzethez valóban megkérdőjelezhető, és talán nem ártana arra emlékeztetni néhány vasárnapi tüntetőt, hogy annak idején egyik másik állami vezető szovjet állampolgár (is) volt, amit (joggal) senki se helyeselt, ámbár úgyis az volt, amit Moszkva akart.

______________________________________________________________
______________________________________________________________
______________________________________________________________

310 gondolat erről: „(955-i) Az állampolgári hűségről

 1. Szerintem se hülyeség ezt firtatni, de dobszóval verebet? Inkább a titkosszolgálatok dolga lenne kiszűrni a valóban kockázatot jelentőket.

 2. A kormányban dolgozók nem esnek át nemzetbiztonsági vizsgálaton? Mert nehezen tudom elképzelni hogy nem lenne. Ha pedig megvolt akkor ez az adat is megvan, a felszólalás ezek után egyszerű színjáték a saját bandának.

 3. „Gyöngyösi ötlete nem hülyeség, amit nagyon rosszul adott elő.”

  Lehet hogy kalkulált volt az egész.
  A rosz reklám is reklám. A Jobbikosik nem hülyék, és ha van valami amiről muszáj beszélni de a PC tiltja, akkor botrány kell…
  Gyöngyösi egy „hülye” félmondattal elérte, hogy a fél világ a zsidok lojalitásával foglalkozik.
  A zsidók meg felültek neki, és még rátettek egy lapáttal felvonultatva a díszgojokat…

  Abban a közegben, ahol a zsidók maguk állítják, hogy egész Európa antiszemita, kifejezetten rosz stratégia ez a műfelháborodás. A külvilág véleménye nyilván nem egyenlő a bevallottan kínosan PC média véleményével.

  Különböző fórumokon most szépenen kimagozva, csokorba gyűjtve tucatjával jelennek meg „bizonyítékok” a zsidók lojalitását illetően…

  Gyöngyösi Mártonnal úgy lehetett volna igazán kitolni, ha kis morgolódás után a kutya se törődött volna vele.

 4. „Gyöngyösi ellen együtt fog tüntetni Rogán, Mesterházy és Bajnai, amire még nem volt példa. Nekem meg megáll az eszem.”

  És akkor ez most kinek fog szavazatokat szerezni ?

  Mert azért tényleg csak a hülye nem látja, hogy a „hülye félmondat” valódi értelme az, hogy tudjuk, kik állnak a „felvásárlók” oldalán és kik szemben.

  És ha a demokratikus baloldal melldöngetve kiáll azért, hogy NE lehessen tudni, hogy kik és hogyan póbálják felvásárolni a talpunk alól az országot, akkor ez szépen kiteríti a kártyákat.

 5. Nekem is megáll az eszem. Az ATV-n már gyakorlatilag semmi más témát nem sugároznak, csak ezt. Olga meg márt megint hülye, és pofákat vág. Nem érti, hát hogy mondhat valaki ilyet? És hogy lehet ennek a pártnak ekkora támogatottsága. Mert szerintük a jobbik egy neonáci párt, és akik rá szavaznak egyetértenek ezekkel a neonáci eszmékkel. De hát hogy lehet ennyi magyar neonáci rasszista nézeteket valló?

  Kedves Olga, nagyon egyszerű a válasz, bár ezt a te fajtád valahogy képtelen agyilag felfogni. Arról van csupán szó, hogy a magyarok egy része (köztük én is) megelégeltük, hogy napról napra egyre jobban azt kell éreznünk, mint ha nem Mo-on, hanem Izraelben élnék. Komolyan mondom. Kinyitom a tévét, rádiót, tökmindegy, hogy melyik csatorna, és tisztára Izraelben érzem magam az ott elhangzottak alapján.
  És igen. Tessék összelistázni a parlamentben levő izraeli állampolgárokat. Mi az már, hogy olyan emberek ülnek ott, akik titkon más nemzethez is lojálisak? Akkor most ők kit is képviselnek, tisztázzuk már.

 6. 6!
  Az is eszembe jutott,hogy ez nem véletlen volt,hanem ez eleve így volt meg játszva..Azért hogy össze tudjnak a többi pártok fogni egyszerre, Orbán ellen..

 7. 5-6:
  Érdekes jelenség, hogy te minden eseményre megtalálod a lehető legkomplikáltabb magyarázatot, amiben a zsidóság tripla bukvencet vet. Mi lenne, ha néha csendben maradnál és csak olvasgatnád, amit mások írnak? Különben a szélsőséges hülyeséged kontra produktív, pont az ellenkezőjét éred el vele, mint amit szeretnél.

 8. 8:
  Én meg nem említeném meg, mert semmi köze a topikhoz. Arról nem beszélve, hogy a belinkelt bejegyzés ezzel a figyelmeztetéssel kezdődik:

  This article needs additional citations for verification. Please help improve this article by adding citations to reliable sources. Unsourced material may be challenged and removed. (June 2011)

  This article relies on references to primary sources or sources affiliated with the subject. Please add citations from reliable and independent sources. (January 2012)

  This article may contain excessive, poor, or irrelevant examples. Please improve the article by adding more descriptive text and removing less pertinent examples. See Wikipedia’s guide to writing better articles for further suggestions. (June 2011)

  This article’s tone or style may not reflect the encyclopedic tone used on Wikipedia. See Wikipedia’s guide to writing better articles for suggestions.

  Vagyis a megbizhatósága nagyon kétséges.

 9. 9. Tiborbá

  Lehet hogy neked komplikált.
  A világ eseményeit több szempontból is lehet értelmezni, nem csak a tiédből.

  Áruld már, hogy ha te rá akarnád irányítani a figyelmet egy problémára, ami PC térben nem értelmezhető, akkor hogy csinálnád?

  Azt magad is elismered, hogy elvben a megosztott lojalitás problémákat vethet fel.
  Az is nyilvánvaló, hogy elsősorban a zsidókkal kapcsolatban ez „kimondhatatlan”. Gyöngyösi kimondta, és a zsidók rosszul mérték fel a reakciójukat, miközben a PC-hívők pavlovi reflexei beindultak, az „antiszemiták” pedig lojalitási szempontok alapján listázzák a zsidók „bűneit”.

  Amerikában is egyre növekszik azoknak a tábora, akiet zavar Sharon megjegyzése, hogy „Amerika a zsebünkben van” és feszegetik az amerikai zsidók lojalitását, az ENSZ vétókat, a solmilliárdos segélycsomagokat és az izraeli politika vak támogatását. Pedig ott sem szabad beszélni róla. Sőt kifejezetten antiszemitizmus már a zsidó befolyás emlegetése az USA politikában.

  A gázai események kapcsán és Palesztína ENSZ megfigyelői státuszának odaitélése kapcsán Gyöngyösi megpengette a lojalitás témát… És most a fél világ csámcsog rajta.

  Akkor most tényleg Gyöngyösi a hülye ?

  Nem értem, mi ebben neked a komplikált.

 10. 7. Melike

  Gondolod, hogy a Jobbik az Együtt Jeruzsálmért Mozgalommal összefogva akarja elmozdítani Orbánt?

  Igaz… jobb ha hallgatok, mert Tiborbá nekem mondta hogy túlbonyolítom a dolgokat.

 11. Szerintem ezek a dolgok a „problem, reaction, solution” jegyében születnek.

  -Kimondatnak, elkövettetnek valamit egy „hitelesnek látszó” személlyel, szervezettel, jelen esetben a Jobbikkal (bár már Szegedi Csanáddal rendesen kilógott a lóláb).
  -Erre felháborodnak (ugyanazok) és nagy felhajtást csinálnak, minden erről szól (mintha a nép nagy tömegei tiltakoznának) és követelik minden fórumon a „megoldást”.
  -A megoldás megérkezik, törvény, jogszabály, Btk. módosítás formájában, börtönnel, pénzbírsággal fenyegetve. Tehát ez után már nem csak Gyöngyösi lesz fenyegetve, hanem természetesen mindenki, aki azt firtatja hány kettős állampolgár van a parlamentben (szépen kimondatták vele a „zsidót” és nem a kettős állampolgárságot, mert azzal esetleg túl sokan egyetértettek volna, de ez így vállalhatatlan volt, szép, ügyes csúsztatás).

  Ez történt a holokauszt „tagadásával”, „relativizálásával” (az utóbbi valójában a lényeg) is. Ma már az is bűncselekmény, ha valaki azt mondja, hogy mások is szenvedtek sokat és nem kapnak kárpótlást, mivel ezzel „relativizálja” az illető a zsidók szenvedéseit, mert azoké „akkora” volt, hogy kárpótlást csak ők kaphatnak.

  Egyre több lövöldözés van az USA-ban is, és évek óta a fiókban van Obamánál a fegyvertartás drasztikus szigorításáról szóló törvény. Előbb-utóbb előkerül onnan és az „emberek” fogják kérni, hogy bevezessék, ami persze fegyverbeszolgáltatást fog jelenteni…

  Itt van a Gárda téma is, hozni kellett egy törvényt, nehogy a magyarok meg tudják szervezni magukat, akár „tetterősen” is. A Gárda nélkül lehetetlen lett volna olyan törvényt hozni, ami a gyülekezési szabadságot csorbítja, egyenruha viselését és az alakzatban „tartózkodást” (mind állva, mind menetben) tiltja.
  Ott is volt a Gárda masírozás, az elemi (nemzetközi) felháborodás, aztán törvényi tiltás.

  Így mennek ezek a dolgok, hogy már csírájában elfojtsanak mindent, jóval megelőzve a valódi „időszerűségét”.

 12. Nagyon érdekes poszt. A történelem azt mutatja, hogy a kormánytagok a legritkább esetben hűek a hazájukhoz. Legfeljebb a pénztárcájukhoz és a hatalmukhoz. Így semmilyen TEK és hasonló szervezet átvilágításos működése a vicc kategóriába esik. Ha valóban működne egy hatásos átvilágítási módszer, akkor a jelenlegi parlament fennakadna a rostán.
  Egy keddi Para-Kovács Imre cikk igyekszik megfogalmazni, hogy most akkor az összeszámolást teli torokból üvöltőktől kell félni, vagy inkább a Fidesztől?
  „Az orbánizmus éltető eleme a náci beszéd, ami mindig a megfelelő időben hangzik el, és mindig ki lehet kelni ellene, ahogy most is jönnek majd a dörgedelmes beszédek a kormányirodától, hogy minden antiszemitizmustól, nácizmustól, a múlt sötét erőitől elhatárolódik a párt vezetése, nem kevésbé a kormány, élén Orbán Viktorral, aki annyira elhatárolódik, hogy az már szinte homlokráncolással egyenértékű, és akkor a nép majd örül, hogy milyen rendes emberek ezek, mert ugyan lopnak, mint állat, korruptak, gyűlölik a demokráciát, a kultúrát, az értelmiséget, a munkást, a parasztot, a munkanélkülieket, a nyugdíjasokat, az egyetemistákat és a középiskolásokat, de a zsidókat speciel nem.”
  http://t7.hu/06×6
  A lényegi mondat:
  „Mégis azt állítom, hogy a Fidesz sokkal nagyobb veszélyt jelent az országra, mint bármelyik operettnáci.”

 13. Az ilyen szerencsétlen hülyék beszólása létszükséges a mindenkori irányító hatalomnak, médiának.Lecsapnak rá, élvezettel csámcsognak rajta, kitűzi minden , valamit is számító politikus a sárga csillagot, és tüntetnek a demokrácia mellett 🙂 Végre itt egy újabb gumicsont, amiről lehet beszélni a lényeg helyett.

 14. A lényeg pedig az, hogy egy globális gazdasági diktatúra épül fajra, vallásra, nemre tekintet nélkül /fajtalan, vallástalan, nemtelen/, hogy ne legyen kirekesztő 🙂
  Azok a a zsidók is szenvedni fognak benne, akik nem állnak be sorba.Őket is csak felhasználják erre a célra.

 15. 15. László

  Szerintem elmész a probléma mellett.
  Itt a „zsidó” nem fajt jelent és nem is vallást.
  Könyvtárakat töltött már meg a zsidó definiciójára való kisérletek halmaza, de amint valaki egy kijelentés mellett leteszi a garast, rögtön kibukkan egy-pár ellenpélda.

  A zsidó ilyenkor a „kiválasztottságot” jelenti, akikre nem vonatkoznak azok a törvények, amelyek a tömegekre.
  Az Ótestamentum pedig kitűnő kézikönyv a kiválasztottként való viselkedésre, területfoglalás, üzleti és egyéb erkölcsi kérdésekben.
  Ez vonzó lehet sokak számára akik sem genetikai sem vallási téren nem osztoznak Ábrahám gyermekeivel.
  Rövidesen erősödni fog a harc a „túlélsért” ami ennek a rendszernek a végét jezi… a stréberek már most gyűjtügetik az előjogokat, hogy nekik miért muszáj a túlélő csoportba tartozni.

 16. 12:
  Attila! Számomra nem vagy vitaképes, szerintem politikai paranoiás vagy. Az általad felsorakoztatott „összefüggések” egy beteges agy szüleményei. Nem tiltlak ki, mert sokak részére hasznos kis háziállat vagy, de mindenkit figyelmeztetek, hogy magabiztos marhaságaid totálisan alaptalanok.

  18:
  Aki születésétől fogva az objektivitás minimális betartására se képes az ne nyúljon a „zsidó témához”, ami különben is heves indulatokat vált ki mind a két oldalon.

 17. 20. Tiborbá

  Milyen összefüggések?

  A figyelmeztetést tényekkel is tudnád indokolni, vagy csak egyszerűen nem tetszik amit írok?

  Olyan nehéz elképzelni, hogy a magát zsidónak valló emberek lojalitása Izrael felé számításba veendő lehetőség?
  Különösen ha párhuzamba állítjuk azzal, hogy a nemzsidók Izraelt illető kritikája egyenesen antiszemitizmus?
  Ez beteges agy szüleménye?
  Alaptalan?

  Hol hiányolod itt az objektivitást?
  Vagy egyetértesz a kincstári állásfoglalással, hogy a „zsidó témához” csak beavatottak, hogy ne mondjam kiválasztottak szólhatnak?

  Ha a hozzászólás hülyeség, akkor elsikkad és percek alatt elfelejtődik.
  De ha érzékeny pontot érint, akkor vita tárgyávyá válik napokig, hetekig.

  A lojalitás kérdése pedig teljesen legitim kérdés.
  Különösen ilyen „geddonterhes” időkben.
  És az hogy erre a kérdésre a történelem során már született néhány helytelen válasz, az még nem nem teszi magát a kérdést okafogyottá…

 18. Legalább az ún. „Értelmes túlélők fórumán” lenne szerencsésebb a „zsidó” szó helyett „úgynevezett zsidót”, vagy még inkább a „kazár” (khazarians) kifejezést használni.
  Ne keverjük össze a zsidókat, a jöttmentekkel, csak azért mert júdaisták.

  #14 Bastian kezében van Ariadné fonala, csak tovább kell gombolyítani, hogy kiderüljön: A mai – magát elitnek nevező – hatalommal bíró réteg, milyen erőtérben, és milyen pályán képes mozogni.

  Ti meg, közben itten rágjátok a csontot, és baszakodtok Orbánnal, meg a Jobbikkal, meg a többi címeres széltolóval.

  A poszt témája egy vicc, mert értelmezhetetlen fogalom.
  Ki hűséges, és milyen rendszerhez?

  Van aki a jobb élet reményében elhagyta az országot, aztán visszakódorgott.
  Van olyan, aki az itt megszerzett diplomáival a zsebében külföldön telepedett le, és onnan jártatja a száját.
  Van olyan, aki itt él, és innen bomlasztja az országot.
  Van aki ún. „rendes ember”, de gondolkodni, cselekedni nem képes.

  Tibor bá’, először talán jó lenne definiálni a fogalmat; kihez vagy mihez értendő a hűség?

 19. Sokan az állampolgárságot úgy tekintik (laikus módon), mint aki Újpest vagy FTC zászlót lobogtat és ilyen színű sálat teker a nyaka köré, mert neki úgy tetszik, tehát ezt csak „szimbólikus” valójában nincs jelentősége.

  De ez nem így van, az állampolgárság nem magánügy, mint ahogy be akarják állítani. Gondoljunk csak Polanski-ra, akit az USA-ban 35 évre ítéltek, Franciaországban pedig vígan élt ettől függetlenül évtizedek óta.
  Más „hétköznapi” példa, hogy a horvátországi üdülő dózerolásoknál, az amerikai és angol (egyébként kettős horvát állampolgárok) tulajdonokért kiálltak a nevezett államok és valójában csak a magyar és a horvát tulajdonosokét semmisítették meg.

  Ha valaki egy adott államban születik az adott állam polgáraként (a szülők is azok), annak „alanyi” kötelessége az alkotmány betartása eskü nélkül is. Akit „honosítanak” azoknak pedig esküt kell tenni, az adott állam alkotmányára vagy annak megfelelő alapító okiratára és vonatkoznak rájuk az adott állam törvényei.

  Ha valaki az egyik állampolgárságának megfelelő országban elkövet valamit, ami csak a másikban bűncselekmény, akkor nem adják ki és viszont.

  Tehát aki például izraeli-magyar állampolgárként például a magyar parlamentben képviselőként olyasmit szavaz meg, ami Izrael állam érdekeivel ellentétes, azt ott hazaárulásnak nyilváníthatják és ha kiadják innen, akkor ott börtönbe kerülhet, ha nem adják ki, akkor sem léphet be többet Izraelbe (szerintem sokkal rosszabb történik vele). Az az izraeli tudós, aki elárulta, hogy Izraelnek van atombombája, 18 év börtönt kapott.

  Tehát nagyon nem mindegy, hogy ki milyen állampolgár a magyar parlamentben, legyen az orosz, amerikai vagy éppen izraeli.

 20. Elöször is tisztázzuk az titkos szolgálatok sohasem az népet védelmezik de még az kormánytsem söt talán még az sem hülye fogalmazás hogy csak az egy titkos szolgálat létezik s nem több.Tehát az tényleges hatalom irányitja öket(-rotshild,illuminatistb).Olyan hogy magyar parlament ugyanugy nem létezik mint magyar kormány.Ha egy külföldi kormány tárgyal akkor pontosan tudják hogy zsidokkal tárgyalnak s nem magyarokkal.Tehát ostobaság listázni mert talán ha egy tucat nem zsido ha van az parlamentben s természetesen az jobbik is ugyanugy zsido banda mint az többi s vona is ugy táncol ahogy izraeli miniszterelnök netanjahu fütyül neki.Tehát talán kezditek kapiskálni hogyv az egész egy megrendezet szinjáték s valojában az magyarok további elnyomását készitik elö vele-aminek pedig az a oka hogy heteken belül várhato(amit már 2007-ben az skociában megtartott zsido világkongreszuson eldöntöttek) hogy cionista zsidok beáldozzák izraelt s benne az néger,hasszid s csoro zsidokat.Atomháborut robbantanak ki-nemhiába kaptak németektöl delfin tipusu atomtengeralattjárot-amelyröl két atombombát dobnak telavivra s jeruzsálemre s válaszcsapásban vagy 100 atoimbombával megsemmisitik az teljes közel-keletet—plussz az nukleáris felhö az ázsiai térséget is katasztrofába sodorja de mivel legkésöbb bering tenger fölött kiadja esöt felhök igy europát csak kicsi sugárfertözés éri.Ami minket érint az hogy cionista zsidok egy részét kb 1milliot hozzánk fogják szállitani—-a többit már elképzelhetitek

  Tibor bá’: Ennyi marhaságot leírni egy szuszra nem semmi. Merem remélni, hogy nem fogod folytatni. 😀

 21. 22-Bastian
  Jól írtad le, bár én még ragoztam volna.
  Egyszerűen: Egy seggel két lovat nem lehet megülni.

 22. 20: Szerinted aggódnunk kellene a katolikusok Vatikán állam iránti lojalitása miatt is?
  Különösen ha párhuzamba állítjuk azzal, hogy Semjén Zsolt plagizált diplomájának kritikája egyenesen keresztényüldözés?

 23. 25.

  Bár a kérdés nem hozzám irányult, én bizony aggódok amiatt is… :)), ahogy a Hitgyüli, meg a zsidó, az iszlám és minden más intézményesített vallás miatt is…

 24. Az előző az most már nem 25, hanem 26. Érdekes, csúsznak itt a sorszámok? Ha valamit kitörölnek, azt még értem, de hogy beszúrnak egy korábbi helyre?

  Tior bá’: Nem szokásom a törlés. Ha valaki vissza van tartva és átengedem, akkor rendszerint megelőz néhány már megjelent hsz-t, hacsak nem módosítom az időt, amihez nem mindig van kedvem. 🙂

 25. Az előző 27 hozzászólás jó részének tulajdonosai kb. azonosan gondolkodnak, de a forrongó indulatok miatt túl lőtök a célon, és nyitott kapukat döngettek.

  Bazd meg Attila, hol találsz te ilyen posztot néhány fasiszta portál kivételével. Szembe megyek valamennyi magyar médiával, a fél világgal, a teljes magyar politikai elittel (mínusz Jobbik) és neked ez se elég csupán azért mert meg se értetted, amit írtam, de hozzá baszol néhány légből kapott marhaságot. Nyugodj te meg, ha valahol csorbul az igazság, én megszólalok, de néhány hülye kedvéért nem fogok átesni a ló másik oldalára.

  Mvm9: Ilyen alapon minden egyes fogalmat definiálni kellene. A „hűség” eléggé egyértelmű fogalom, legfeljebb a dedóban kellhet definiálni. Persze okoskodásra, kötekedésre a megjegyzésed kiváló.

 26. 23. varga istván! Szerintem ez álnév. Ide nem kell álnév, elég egy niknév is!
  Imre, Imre, Posta Imre! (?) 😀

 27. 25. Avatar

  „Szerinted aggódnunk kellene a katolikusok Vatikán állam iránti lojalitása miatt is?”

  Hááát… ha a Pápa kijelentené, hogy felvásárolja Izraelt, kiváncsi lennék, hogy mennyi támogatója lenne a keresztény világban…

  Mindenesetre, ha lenne magyar király, az Jeruzsálem Királya is lenne…
  Valami azt súgja, hogy ezért kellett megválnunk a királyságtól is… Érdekes egybeesés, hogy miután nem volt magyar király, beindult Izrael szervezése.

 28. 29 Nem tagadom hogy rendszeres olvasoja vagyok-ott monguzking néven vagyok

 29. 30:
  Az utolsó 3 sorral sikerült überelned Attila (PV) több éves szakadatlan munkálkodását. 😀

 30. Tök mindegy hogy Gyöngyösi milyen hangsúllyal adta elő amit mondott.Ha finomabb lett volna akkor a közvélemény nem érti ,plusz őt még mindig megvádolhatják kódolt antiszemitizmussal.Az emlegetett Posta Imi blogon az a vélemény hogy mindenki zsidó.A jobbik is 🙂 Az egész buli arra ment ki hogy Magyarországot ismét rossz színben lehessen feltüntetni kifelé.Valakik nagyon élvezik ezt a dolgot.Már-már kényszeres cselekvés ez náluk.

 31. 33. Kuburtyók

  Az egész kezd érdekes lenni.
  Ha valaki nem teszi szóvá hogy a zsidók xyz, akkor nyilván azért mert zsidó és falaz. Ha meg szóvá teszi akkor azért, hogy a zsidók antiszemitázhassanak.
  Tehát az a látszat keltődik, hogy minden látható közszereplő vagy zsidó, vagy nekik dolgozik… Még az antiszemiták is azért vannak fizetve/provokálva, hogy egy percre se lehessen abbahagyni a nácifasisztázást…

  Ez egyre bizarrabb…

 32. 34. Attila.
  Van ettol bizarabb is, szerintem a jobbik szovetsegre lepett a zsidokkal, vagy legalabb valami paktumot kotottek!
  Igy napirenden lehet tartani az antiszemitizzmust! 😀
  Mihelyt a kedelyek valamelyest megnyugszanak, biztoss jon valamelyik soros jobbikos es eloadja a kovetkezo baromsagait.
  Meg mielott esetleg egy kepviselo normalisan felvethetne a temat.

 33. 35 Ciki

  De akkor ott a nagy kérdés, hogy akkor ki a valódi antiszemita?
  Mert ha minden antiszemitáról lassan kiderül, hogy zsidó vagy zsidóbérenc, akkor ki kit csap be?

  Vagy ezt az egészet a zsidók találták ki, hogy magukat szórakoztassák?

  Már látom magam előtt Gipsz Jakab polgárt, aki kívülállóként szemléli az ál-antiszemiták és a zsidók koreografált összecsapásait, hogy maguknak több a többieknek meg kevesebb szabadságjogokat biztosítsanak. De Gipsz Jakab nem haragszik… Kicsit felhúzza a szemöldökét és elmegy az Együtt Jeruzsálemért tüntetésre…

 34. 36. Nem tudom Attila, ha tudnék jól sakkozni, képes lennék 5-10 lépésben előre gondolkodni, akkor talán, esetleg, ki tudnám kalkulálni! 🙂

  De azért nem gyanús Szegedi Csanád esete? (Is) Mikor „lebukott” a nagy véresszájú, nem is haza ment, hanem futott egyenesen a rabbihoz!
  Ez azért mond valamit, nem? 😀

  Nem mondom, ha nem így van, akkor még rosszabb a helyzet, akkor meg annyira hülyék, hogy ki se lehet őket csúfolni! 😀

 35. „Szerinted aggódnunk kellene a katolikusok Vatikán állam iránti lojalitása miatt is?”
  A katolikusok nem magyar/vatikáni kettős állampolgárok, és nem az katolikus, akinek az anyja vatikáni származású, hanem akit annak keresztelnek, vagy annak keresztelkedik.
  Tényleg aprócska különbség…

 36. 37:
  Akkor Gedeonnak igaza van? Hitlert tényleg a zsidók csinálták?

 37. 32: Akkor saját magát überelte Attila (PV)…

  38: Én nem tudom kinek van vatikáni állampolgársága. Gyöngyösinek pl Schiffer vallotta be, ami legalább olyan aggasztó, mint Ertsey izraeli-piréz kötődése. 🙂
  Az anya zsidóságára pedig épp úgy nincs befolyása a gyereknek, mint hogy csecsemőkorában megkeresztelték-e.

 38. 39. Nem emlékszem Gedeonnak erre az írására, de biztos!
  Azt hittem ez mindenkinek egyértelmű. 🙂

  Az teljesen más kérdés, hogy nem ezt akarták, más volt a szándékuk, de nem először és ahogy a mai fejleményeket nézem, nem is utoljára machinálták/ják túl a dolgokat!
  Le merném fogadni, a mai napig nem vonták le a tanúságot belőle.
  Persze a főkolomposok akkor is megúszták, csak a „proli” zsidók húzták a rövidebbet.

 39. 40

  Akkor mondom másképp: katolikus bármilyen nemzetiségű ember lehet, zsidó csak az, aki bizonyítottan zsidó származású.
  Ha rosszul tudom, majd Dorka kijavít (előre is köszi!)
  Továbbá Vatikán (de facto) nem „igazi” ország, míg Izrael az (még ha ezt egyes országok kétségbe is vonják)

 40. Attila 20 „A lojalitás kérdése pedig teljesen legitim kérdés.”
  —————–
  Maléter Pál Eperjesen született, Prágában járt egyetemre.
  Tudjuk ki volt Mayarországo 1956-ban

  Kádár János Fiumej-ben született.
  Tudjuk ki volt Mayarországo 1956-ban

  Vaójában egyik sem született a Trianony Magyarországon
  Melyik volr loyal magyar és melyik a hazaáruló.
  Kit mi vezérelt tetteire??

 41. Asszem mégsem.Rosszul emlékeztem.Öregszem.

 42. 43:
  Mind a kettő magyar volt.
  Maléter naiv volt, ami az életébe került.
  Kádár realista volt, lehet utálni, de többet köszönhet neki az ország, mint 1990 óta az összes politikusnak együttvéve. Hogy közel 400 ember kivégeztetett. Nézd meg hány embert küld a halálba az amerikai elnök politikai előnyökért, és újraválasztották. – mellesleg, ha lehetne Kárádra szavazni, most neki lenne kétharmada.

 43. 42. Hargi

  Lehet betérni zsidónak, de nem könnyű.
  Végülis nem lehet mindenki kiválasztott.

 44. 40. Avatar

  „Az anya zsidóságára pedig épp úgy nincs befolyása a gyereknek, mint hogy csecsemőkorában megkeresztelték-e.”

  De a körülmetélés már erősen meghatározza.
  Egy megkeresztelt egyszerűen abbahagyja a vallása gyakorlását, ha akarja.
  De akinekk zsidó anyja van, legkorábban családalapítás körül szembesül legalább egy kérdéssel…
  Úgy tűnik, ez a kis „műtét” évezredeken át igen jó garancia volt a vallás megtartására, még komoly nyomás, sőt elnyomás ellenére is, akkor is ha „vannak kivételek”.

  Ezzel azt akarom mondani, hogy a kereszténység sokkal inkább választható/elhagyható vallás mint a zsidóság.

 45. Attila 48. „Úgy tűnik, ez a kis “műtét” évezredeken át igen jó garancia volt a vallás……

  Ábrahám nem tudott Mózes Genezis 1:26-31 verseiről, ahol Isten az Embert minden körülmetélés nélkül a saját képére teremtette. Sőt!!!
  Gen 1:31 És látá Isten, hogy minden a mit teremtett vala, ímé (IGEN JÓ() igen jó. És lõn este és lõn reggel, hatodik nap.

  A körülmetéléssel Ábrahám egy demiur istenség parancsára hallgatott. Ezért az Isten a muzulmánokkal/arabokkal büntette őket.
  (tréfa)

 46. Mindenkinek:

  Levi-névemnek semmi köze sincs a biblikus Levitákhoz.
  Kolyök koromban jó, bátor, rugalmas, gyors, enedelmes cserkésznek minősítettekj. Ezért, a Levente nevet adtak, de annak rovidítésén Levi-nek hívtak. Én a ‘Nimrod’ családfárból Attilájéktól szármarzom. Semmi közöm Ábrahámhoz.

 47. A politikusok annyira okosak, hogy szétdurran az agyuk, minden humorérzék nélkül. Ez a Gyöngyösi ha azzal kezdete volna, … hogy tisztelt képviselötársaim, felkérjük a kedves itt ülö moszad-ügynököket, hogy balkezük felemelésével jelezzék részvételüket a….
  A dermedt csend meglett volna (részben) viszont Europa másik fele visitozott volna a röhögéstöl. Viszont a kettös (állampolgárokat) ügynököket tekintve kb annyit mindenképpen léptek volna, mint most. Azt nem lehetne tagadni, hogy léteznek ….

 48. 42: Viszont azt történelmileg pontosan tudjuk, hogy a keresztények egyszer már lenyomták az akkor még pogány magyarság torkán a vallásukat, a lázadásokat fegyverrel leverve, a templomba járástól vonakodókat veréssel motiválva. A zsidók mikor avatkoztak be ilyen durván népünk sorsába?

  Mellesleg a Vatikán teljes értékű állam, megalapításának története szerintem igen érdekes:
  1870-ben az Itália egyesítéséért küzdő olasz csapatok legyőzték a pápa francia és svájci zsoldosseregét és elfoglalták Rómát. IX. Pius pápa ekkor húzódott vissza a vatikáni palotájába, és bár felajánlották neki az olaszok, hogy a „Civitas Leonina” részt megtarthatja (ez a Vatikánból + a Borgo városrészből állt volna), akkor ezt nem fogadta el, magát a Vatikán foglyaként aposztrofálta (nem uralkodójaként!; bár senki se gátolta, hogy elhagyja a Vatikánt). Ezzel az ezeréves pápai állam megszűnt.
  Nem is változott a helyzet egész 1929-ig, amikor a Mussolini által gründolt Lateráni szerződésben megalapításra került Vatikán állam, amit megkapott a pápa + néhány a területen kívül eső ingatlant, pl a pápai nyaralót. (Viszont a Borgo városrészt nem kapta meg.) No meg egy halom pénzt is kapott a emellé, és egész Olaszországban kötelezővé tették a katolicizmust. XI. Pius pápa Mussolinit a Gondviselés küldöttének nevezte a szerződés aláírásakor.

  48: „Egy megkeresztelt egyszerűen abbahagyja a vallása gyakorlását, ha akarja.
  De akinekk zsidó anyja van, legkorábban családalapítás körül szembesül legalább egy kérdéssel…”

  Egy zsidó is abbahagyja a vallása gyakorlását, ha akarja. Ha viszont a mutter kukacoskodóbb fajta, akkor a katolikus is szembesül azzal a kérdéssel, milyen vallású párt választ magának, vagy hogy megkeresztelteti-e a gyerekét születés után. Sőt, katolikuséknál lehet, hogy még a keresztszülők is meg akarják mondani a frankót.

  „Úgy tűnik, ez a kis “műtét” évezredeken át igen jó garancia volt a vallás megtartására”

  Azzal ugye tisztában vagy, hogy a körülmetélés szokása az ókori Egyiptomból sokkal korábban adatolt, mint hogy a zsidóság kialakult volna. Nagyjából az összes múmia pöcse blankolt, és ie 2300 körülről maradt fenn körülmetélés ábrázolás.
  Hérodotosz azt írta, hogy ezt a szokást az egyiptomiak, kolkhisziek, etiópok, főníciaiak és a szírek egy része is gyakorolja. És a szokás jelenleg is tovább él a muzulmánok körében, a kopt, etióp és eritreai ortodox egyházakban, valamint fekete-afrika jelentős részében is pl a maszájoknál.
  Ezzel kurvára nem tudták volna megkülönböztetni magukat a zsidók a többi környéken élőtől…

 49. Ez a magyarok esetében nem egészen passzol, mivel nem pogányok voltak, hanem Jézus-hívök, csak máshogyan. Pogány, aki hiába hisz, nem ugyanazt, mint a pápai zsidó-kereszténység. A bizánci császári levéltárban volt a bizonyíték, hogy a magyarok keresztények, annak legösibb, manicheus formájában, akinek a szentháromság még nem a mostani, eltorzított formájában volt, hogy atya, fiú, szentlélek, hanem az Atya, Fiú, Anya. A bizánciak könyvtárnyi anyagot hagytak, hogy milyen népeket téritettek, de magyarokat soha, a magyar fejedelmi családok már a hatszázas évektöl benne voltak a bizánci császári vallásos protokollba. A honfoglaláskori, ahogy ök mondták, hogy a hazatérés-korai sírok tele vannak jellegzetes manicheus, egyenlöszáru keresztekkel. A négyszázas évekböl, a hun korszakból is fennmaradt bizonyíték, hogy Atilla népe is manicheus volt, a legszebb vallásos énekeket ássák ki az orosz régészek, Az un. magyar tudományos Akadémia, a 50es években megsemmisített egy többezer darabból álló, hún-magyar rovásirásos küldeményt, erre az oroszok a nekik átadó régészt Szibériába deportálták.

 50. 54:
  Imádom a városi legendákat, szórakoztatók.

  Tudod-e, hogy amikor isten Ádámot és Évát kiűzte a Paradicsomból, Ádám a kapuból visszanézet és elénekelte a „Hazám, hazám, te mindenem” kezdetű búsulót. Amire az angyalok kara válaszolt: „Ha a Föld isten kalapja, úgy hazánk bokréta rajta”. Erre Éva azt mondta, hogy „Anyának érzem, ó Ádáma magamat”. Amire Ádám röviden rávágta: „Legyen első gyermekünk Ábel a rengetegben” – és úgy vala. 😀

 51. 55. Tiborbá

  Nem városi legenda.
  Nem muszáj a magyar történelmet csupán a gyarmatosítók szűrőjén keresztül tanulni.
  Lehet hogy kényelmetlen kimászni a jól összerakott hazugságok gubójából, de hosszútávon megéri.
  Röhelyes módon… (bár lehet inkább logikusan) külföldi forrásokból lehet a legtöbb tényt megtalálni a magyar múlttal kapcsolatban.
  Két komoly francia könyv is foglalkozik Attilával, és mindkettő pozitív figurának látja.
  A hunok kereszténysége sem légbőlkapott…

 52. Igen, pl amikor a zsidó-keresztény nyomulás elérte Magyarországot, amit a szentIstván, mint belsö elöretolt oszlop rendesen megkönnyitett, akkor a soros vérengzésnek, mármint Koppány lemészárlásának nyomós oka volt, mert Koppány volt a rangidös, a korabeli törvények szerint ö örökölte a hatalmat, s „Dux” (király) címen keményen része volt a bizánci protokollnak. Ha ö lesz a király, akkor százévekkel elhuzódik az ország Rómához való csatolása, s mivel az akkori Európa vitathatatlanul legerösebb birodalma volt a magyar, talán az europai történelem is kicsit másképpen alakul. Így viszont megindult a folyamat, a 23 árpádházi (pártus-eredetü) királyból 22 eröszakos halált halt, s végül az ország szisztematikusan legyenítve engedelmes pápai adófizetö lett…

 53. Ha nem lennénk ennyire rossz politikai helyzetbe,akkor a hazai problémákat felgöngyölítve foglalkozhatnánk végre a világ elfoglalásával is 🙂

 54. 56:
  „külföldi forrásokból lehet a legtöbb tényt megtalálni a magyar múlttal kapcsolatban.
  Két komoly francia könyv is foglalkozik Attilával, és mindkettő pozitív figurának látja.”

  Ebből arra következtetek, hogy szerinted „Attila a hun” része a magyar történelemnek. No komment! 😀

 55. 57. barba

  Vannak más elképzelések is…
  Ajánlom figyelmedbe Szántai Lajos videóit. Precíz és jól felépített, megbízható forrásokra épülő előadásai még a Koppány-István ellentétet is másképp mutatja. A szkíta kereszténységből a „zsidó”-kereszténységbe való áttérés nem csak áldozat volt, hanem hatalmi pozíciót is jelentett. Az „Apostoli” királyság azt jelentette, hogy a király a pápával egyenrangú, és a pápa nem szólhat bele az egyház szervezésébe. Ez a jog annyira erős volt, hogy a magyar király megvétózhatta a pápaválasztás eredményét is. Ferenc József meg is tette 1903-ban amikor megvétózta a franciák kedvencét, Rampollát. Valószínűleg ez volt az utolsó csepp ami miatt fel kellett bomlasztani a Monarchiát és Magyarországot, ezzel együtt a királyságot, amihez Jeruzsálem királya cím is tartozott.

  Tehát Szent István részéről stratégiailag nem volt rosz lépés egy erős szerepet vállalni az Európai Egyházszervezésben…

 56. 59. Tiborbá

  „Ebből arra következtetek, hogy szerinted “Attila a hun” része a magyar történelemnek. No komment! 😀 ”

  Persze hogy no comment…

  Vigyoroghatsz.
  De keress rá például a hun-magyar szótárra.
  Vagy üsd fell valamelyik krónikát.
  Persze elgondolkodhadsz azon is hogy miért Hungáriának hívják az országot a külföldiek.
  De említhetjük a vérszerződés hagyományát, ami szintén összeköti a szkíta-hun-avar-magyar vonalat.
  Álmost pedig pont azért választották vezérüknek, mert ő tudta Attiláig visszavezetni nemzetségét.
  Az összes magyar krónika alapnak veszi hogy a székelyek a hunok maradékai, amit alátámaszt a hun és a székely rovásírás egyezése is.
  Persze, arra is lehet hivatkozni, hogy még a honfoglalás előttről vannak feljegyzések, ahol felváltva vagy együtt használják a hun és magyr elnevezést.

  De azt hiszem, te még azokhoz tartozol akiket a következő megfontolás vezet a történelemmel kapcsolatban:

  …A hunoknak az angolszász és latin világban igen rossz emlékük maradt fenn, „ezért jól teszi a hazája hírnevét féltő magyar, ha nyugati ember előtt nem dicsekszik Attila ősapjával és a hun-magyar atyafisággal, meg szoborba öntött Attila-kultuszunkkal”…

 57. Tibor bá’ érdekes egy személyiség vagy.
  Úgy látszik, hogy csak akkor vagy hajlandó kritikus gondolodásra, amikor az egyház tanításairól van szó, akkor nem, amikor az iskolai tananyag áll a célkeresztben.

 58. 52!
  Gyöngyösinek azzal kellett volna kezdeni,hogy a katolikusokat számolják meg inkább.. 🙂

  De micsoda cirkusz kerekedett ebből!.Csak bele néztem a nagy gyűlésbe most..Hát el vagyok szörnyülködve teljesen..Azért a Mesterházy is megéri a pénzét..Úgy hergeli azt a szerencsétlen népet..Meg Németh Sándor is előadhatja magát..Azok az emberek meg minden szálba kapaszkodnak..Kenyér az nincs nem is lesz,de cirkusz annál inkább..De hogy össze tudták rittyenteni a népet pár nap alatt..Erre van pénze a pártoknak is,meg a magán embereknek is..
  Csak fogom a fejem az egésztől… 🙁

 59. Kedves Attila!

  Ha egy német gyerek kifestőkönyvben jelentek volna meg majdnem német szavak, amiről azt írták volna, hogy ezek eredeti hun nyelvemlékek egy iránban talált örmény kódexből, de bármilyen utánajárási próbálkozás sikertelen lenne, no meg állítanák, hogy a hun rúnák a germán rúnákkal egyeznek meg, arra te is azt mondanád, hogy hiteltelen.

  Persze azt hiszel, amit akarsz. És amint látom nálad tényleg ez az elsődleges tényező, nem az, hogy mit lehet igazolni.

 60. 60:
  Az országjáró mesélők csak mesélők maradnak. A termek zsúfolva, a népek szájtátva hallgatják az előadók szüleményeit…A múltban mily nagy és dicső név volt a magyar ! Az már elmúlt tán igaz se volt ! Most mik vagyunk ? Számítunk még valahol ?
  Különben Attila, miért kezdtél el néhány hónapja foglalkozni ezzel – már letűnt – magyar ókorral ?

 61. 65 rajtunk múlik,hogy a következő történelemkönyvekben ne csak 1 „aranykor”legyen:)

 62. 62:
  Vagy: érdekes személyiséged van.
  vagy: érdekes személy vagy.
  Válassz!

  Különben, mi van az iskolai tananyaggal? Kihagytam volna valamit?

 63. 61:
  Ezt olvasva: „Persze elgondolkodhadsz azon is hogy miért Hungáriának hívják az országot a külföldiek.” elgondolkoztam, és arra a megállapításra jutottam, hogy szerinted a hunia, Hungary, stb. a HUN-ból származik. Jól gondolom? Igen ám, de én még a Horthy rendszerben jártam általánosba (amit akkor eleminek hívtak) és már harmadikba fújni kellett a csodaszarvast meg a Hunor és Magor legendát. ha ezeket összeadom, akkor HUN-ból, azaz Hunorból lett a HUNGARIA, a MAGOR-ból, pedig a MAGYAR. De akkor miből lettek Attila hunjai? 😀
  Ez lenne az egy róka két bőr tipikus esete? NANEMÁ!

 64. Az országjáró mesélők igen markánsan hozzájárulnak ahhoz, hogy tisztán láthassuk, hogy kik azok, akik tudományos exisztenciájukat magyarfikázásnak köszönhetik, és főleg milyen módszereket használnak.

  A Habsburg gyarmatosítás óta egy szűk körnek igen jövedelmező tevékenység volt a megrendelésre gyártott történelem és nyelvkutatás terjesztése. A szovjet éra idején sem volt másképp. És még mindig túl sikan vannak bebetonozott pozíciókban azok akik a nagydoktorijukat magyarfikázásból írták, és most mindent elkövetnek, hogy ne látszódjanak csalónak.

  Azt hiszem, teljesen jogos elvárás, hogy végre tisztán láthassunk saját történelmünk/nyelvünk ügyében. A folyamatnak nyilván vannak és lesznek romantikus túlzásai, de ez nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy lehámozzuk az idegen hatalmak érdekei által rámázolt hazugságokat.

  De mégha egy percre megpróbálunk eltekinteni a mindenki által elfogadható végső igazság kimondásától, és a végletekig leegyszerűsítjük a dolgot, akkor kimondjatjuk, hogy akik fikázzák a múltunkat azok kudarcot, a „délibábos” oldal pedig sikert kíván a népnek. És ha sokan alapos tudás hiányában soha nem lesznek a valóság tudói, legalább azt el tudják dönteni, hogy mit kívánnak a népnek, és melyik oldalon állnak.

  Egyébként nem néhány hónapja foglalkozom a magyar őstörténettel…
  Ha érdekel, röviden elmondom, mi vitt rá:
  Már vagy 20 éve, Londonban telefonos segítségnyújtással foglalkoztam, és naponta sokszor elmondtam :
  – Attilának hívnak, miben segíthetek.
  Egy nap furcsa válasz érkezett:
  – Attila? Tényleg ?
  – Igen, Attila.
  – Te jóságos ég ! Hát milyen szülei vannak magának ?!!
  – Tessék ? Miért ?
  – Hát hogy lehet ilyen nevet adni valakinek ?
  – Miért ?
  – Attila ? Aki elfoglalta, gyarmatosította a fél világot ?
  – Ehem… Hát igen… Magyarországon másképp ítélik meg a dolgot… Önt hogy hívják ?
  – Khm… Viktoria… miért?
  – Azt hiszem, Önnek teljesen meg kellene értenie a helyzetemet…
  – Miért?
  – Hát nem Viktória királyné alatt volt Nagybrittannia gyarmatbirodalma a legnagyobb ?
  – Ah… erre sosem gondoltam…
  – hmmm… Jó… tehát miben segíthetek?

  Aztán először kíváncsiságból elkezdtem összehasonlítani a brit és a hun gyarmatosítás módszereit, eredményeit.
  És úgy tűnt, hogy Attila csillogó szemű vöröskeresztes önkéntes volt a britekhez képest.
  Aztán elkezdett a téma érdekelni, és elkezdtem a kincstári brossurák mögé is benézni időnként.

 65. 68. Tiborbá

  „Ez lenne az egy róka két bőr tipikus esete? NANEMÁ!”

  Nem hittem volna, hogy ezt magyarázni kell…
  Na mindegy…

  Minden népnek van eredetlegendája, de az hogy „legenda” nem azt jelenti, hogy nem igaz, hanem hogy meg kellene érteni a használt szimbólumokat, amelyek egy nép filozófiáját, jellemét és magáról alkotott képét próbálják összefogni.

  Persze aki az írást csak betű szerint és nem értelem szerint tudja értelmezni, az sajnos bizonyos hátránnyal indul.

  Meg van itt egy bibi is.
  A Hunor-Magor legendával a magyarok bibliai néppé deklarálják magukat.
  (Frissítésül : Noé, Jafet, Tana, Nimród, Hunor és Magor…)
  Ez persze kiveri a biztosítékot a konkurrenciánál, főleg, hogy a Hunor-Magor testvérpár nem követi a Káin-Ábel vagy az Ézsau-Jákob tradíciót…
  Itt a lényeg nyilván nem festői példázatok részleteiben van, hanem hogy ez a nép is ismeri a TÖRVÉNYT, amire egy másik nép tart kizárólagos jogot.

  Az hogy a magyarok ennyire ragaszkodnak a saját mitoszaikhoz az lehet hogy sokak számára megmosolyogtató erőfeszítés.
  De hogy egyeseknek olyan nagyon fontos ezeknek a mitoszoknak TELJES KITÖRLÉSE a magyarság emlékezetéből, az inkább elgondolkodtató.

 66. 70: „Persze aki az írást csak betű szerint és nem értelem szerint tudja értelmezni, az sajnos bizonyos hátránnyal indul.”

  Persze aki az írásos dokumentumokba nem tudja, vagy nem akarja belemagyarázni vágyálmait, az sajnos bizonyos hátránnyal indul.

 67. 69: „akik fikázzák a múltunkat azok kudarcot, a “délibábos” oldal pedig sikert kíván a népnek.”

  Ez egy baromság. Én nagyon szeretném, ha az ország sikeres lenne, de ezt nem a múlt megszépítésétől várom. Ja, és a múltat nem fikázom, hanem várom az állításokat igazoló tényeket, és a légből kapott állításokat kritizálom.
  Röhögök azokon a románokon is, akik azt hiszik, hogy a dákoromán kontinuitásban való hitüktől sikeresebb lesz a nemzetük.

 68. Egyáltalán nem akartam hozzászólni ehhez a poszthoz.Pontosan tudom hogy Tibor bá’ és a hozzászólók nagy része, még Melike is azon van kiakadva, hogy tegnap „ügy” lett csinálva egy olyan „semmiségből” ami az országgyűlésben egy képviselő szájából elhangzott. Azt is tudom, hogy sokan az országból még szeretnék is,és helyesnek is tartanák, ha a zsidókat listáznák, mint ‘nemzetbiztonsági kockázatot’. Mégis el szeretném mondani, hogy a múltkori jobbikos szintén parlamenti vérvádas ügy óta nagyon nagyon rossz érzésem-érzésünk van, ami tegnap részemről valamelyest enyhült, a megmozdulást látva. Én nem akarok itt vitába bocsátkozni, mert csak további lélekölő és elidegenítő érzéseket szülne(volt részem benne elég már, és nem kell.) Tegnap egy picit- évek óta először- idetartozónak-magyarságára büszkének és az ország részének éreztem magam, főleg azoknak a nem zsidó magyar embereknek köszönhetően akik kifejezést adtak a véleményüknek. Most egy picit ezt az érzést akarom dédelgetni és vigyázni rá.

 69. 73:
  Dorka, hogy van Jobbik az tény, hogy van x darab rájuk szavazó, az is tény. De a természetben homogenitás nem létezik. Csak a pártállamban volt 99,97 %-os (hamis)eredmény. Bármilyen témában mindig fogsz találkozni néhány (vagy több) olyannal, aki meglepően más véleményen van, mint az (általam elképzelt) valóság. De ezt megtapasztalhatod a zsidók között is. Van olyan zsidó rabbi Jeruzsálemben, aki helyesnek tarja a gojok (ok nélküli) megölését, de ugye nem lenne helyes, ha ezt minden zsidóra kiterjesztenénk? – Úgy gondolom, hogy itt te hatalmas félreértésben vagy, amit nem csodálok.
  1) Az eredeti kijelentés (amit én egy mondatban letisztáztam) teljesen reális. Igen fel kell mérni ki van döntés pozícióban kettős állampolgársággal. Ebből azonban a propaganda miatt „listázás” lett.
  2) Beindult egy túlnyomásos propaganda hadjárat, amihez a csatlakozók (nem azért, amiért a te szívedet megdobogtatta) karrier építés végett csatlakoztak.
  3) A messze túldimenzionál, „nemzetközi összefogás” mind a szélsőjobbosok, mind pedig az el nem kötelezett, objektív megfigyelők számára azt bizonyítja, hogy bizony az egész világ a zsidóság kezében van. – A kérdés az, hogy a „legfelsőbb döntéshozók” ezt milyen célból rendelték el? Erőfitogtatás? Automatikus reflexek? Megfélemlítés? A kis zsidók megnyugtatására? Na, ez az, ami számomra nem világos, mert objektív mércével mérve szükségtelen volt.

 70. 70:
  Nem lepődök meg. A Biblia hívők is így működnek. Minden jelenséget úgy kell értékelni, ahogy az ő pillatnyi érdeke kívánja.

 71. Nekünk egyszer heteken múlt, hogy nem volt ilyen esetünk. Az irodánál befizettük a pénzt, mutattuk a spanyol szállodában a vouchert, a portás meg a fejét csóválta, hogy hozzájuk nem érkezett még meg a pénz. Azért adott szobát, valószínűleg azt gondolta, csak késett a pénz, majd megjön.
  Aztán egy hónap múlva becsődölt az iroda. Mázlink volt.
  Ha jól emlékszem, három olyan irodával utaztunk eddig, ami később becsődölt, pedig nem vagyunk nagy utazók, és inkább egyéni szervezésben utazunk

 72. 73-Dorka
  Mindenki szeretne békében, boldogan, nyugalomban élni, de ez szinte lehetetlen. Tehát el kell fogadni azt ami van.

  Lássuk:
  74-ben, Tibor bá’írja: „Van olyan zsidó rabbi Jeruzsálemben, aki helyesnek tarja a gojok (ok nélküli) megölését,…”
  Te helyesnek tartod ezt, vagy elhatárolódsz?
  Ha nem határolodsz el, akkor a gojok haragudni fognak rád, máskülönben pedig a világnézeti társaid fordulnak el tőled.
  Vagy esetleg van több formája/típusa/felfogása a zsidó vallásnak?
  Nem kell válaszolnod ha nem akarsz.

 73. Tibor bá’: ” Az eredeti kijelentés (amit én egy mondatban letisztáztam) teljesen reális. Igen fel kell mérni ki van döntés pozícióban kettős állampolgársággal. Ebből azonban a propaganda miatt “listázás” lett.”

  Tibor bá…Az eredeti kijelentés szó szerint: „..hogy felmérjük azt, hogy az ITT ÉLŐ, és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó SZÁRMAZÁSÚ ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent a nemzet számára…

  a kettős állampolgárság döntési pozícióban–utólagos magyarázkodás volt.
  Mondom én, a kettős állampolgár, aki potenciális nemzetbiztonsági kockázat, nem döntési pozícióban.

 74. gojok ok nélküli megölése. Ipari méretű pusztítás, dehumanizálva, ok nélkül. Talán rémlik valakinek valami. Talán a zsidók összeszedték a magyarokat gyerekestől. Talán ehhez az egész államgépezet lelkesen asszisztált, a lakosság egyetértő hátralépésével.(tisztelet a kivételnek).

  Tibor bá’ hogy mi volt a cél? Nekem tulajdonképp mindegy.Én félni nem félek, csak undorodom. Nem megnyugtattak, mert sosem féltem. Nincs okom a félelemre, mert nem vagyok hajlandó félni. Nem tettem semmit ami miatt félnem kellene bárkitől. Az undorszintem csökkent, azaz testvéreimnek érzem azokat akik mellettem, a gyerekeim, és a testvéreim mellett tökösen kiálltak. Az az ocsmány érzés csökkent bennem, és még sok sok társamban, hogy mindenki egyforma.. NEM.

 75. 61, 68: „Persze elgondolkodhadsz azon is hogy miért Hungáriának hívják az országot a külföldiek.”

  „MIÉRT MONDJÁK AZT, HOGY HUNGÁRUSOK?

  Most ehhez még azt kell hozzátennünk, miért hívják a szittya földről kiköltözött népet hungárusoknak. Hungárusoknak Hungvárról nevezték el őket azért, mert a szlovének meghódítása után a hét fejedelmi személy Pannónia földjére lépve, ott jó soká időzött. Innen az összes környező nemzetek Álmost, Ügyek fiát, hungvári vezérnek hívták, katonáit meg hungvárusoknak. De elég ennyi! Ezt elhagyva térjünk vissza kitűzött munkánkra, haladjunk a történelem útján, s úgy, amint a Szentlélek sugallja, végezzük a megkezdett művet!”
  Anonymous, azaz Mesternek mondott P, a néhai jó emlékű, dicsőséges Bélának, Magyarország királyának jegyzője, 1200 körül

 76. 73. Dorka

  „Tegnap egy picit- évek óta először- idetartozónak-magyarságára büszkének és az ország részének éreztem magam, főleg azoknak a nem zsidó magyar embereknek köszönhetően akik kifejezést adtak a véleményüknek.”

  Tényleg jó érzés lehet.
  Azt hiszem egyet tudok érteni azzal, hogy hogy jó dolog látni, hogy egy elfogadhahtlan történelmi utalás ellen tudnak fogni az egyébként különböző hátterű csoportok is, hogy elhatárolódjanak egy-egy számukra vállalhatalan figurától, kijelentéstől.

  Akkor nem tűnhet túl kemény elvárásnak, hogy hasonló esetekben a hazai zsidóság is megmutassa, hogy kritikus tud lenni néhány, a magyarság számára problémásabb szereplővel, kijelentéssel, mint mondjuk Soros György, Richard Field, vagy a Kertészek.
  Az ilyen jellegű szimmetria őszintébbé thetné a „mi kutyánk kölyke” mentalitás háttérbe szorulását, és nem a lövészárkokat mélyítené, hanem inkább betemetné azokat.

  Viszont, ha ez a szimmetria nem működik, és az egyik oldal mindig csak összezár, akkor a másik oldal is csak politikai színjátékra fogja használni az „álljunk ki a másik jogaiért” lehetőségeit.

 77. 80. Avatar

  Jó, akkor harcoljunk Krónikákkal:

  „Az Úr megtestesülése utáni hatszázhetvenedik évben, száz évvel Attila halála után, a nép nyelvén magyarok vagy hunok, latinul pedig hungarusok, III. Constantinus császár és Zakariás pápa idejében ismét benyomultak Pannóniába.”

  Ez adhat némi sejtést Hungvár nevének eredetére…
  De van ez még ígyebbül is :

  Jordanes gót püspök (550 körül) írott források alapján arról számol be, hogy hazánkban már az időszámításunkat megelőző időkben is hunugorok, azaz magyarok éltek: „A hunugorok pedig arról nevezetesek, hogy tőlük ered a hermelin bőrökkel való kereskedés. Róluk azt olvassuk, hogy első tartózkodási helyük Szkítia földjén volt a Meotis-tó mellett, azután Mysiában, Thrákiában és Dákiában, harmadízben ismét Szkítiában a Pontusi tenger fölött laktak.”

  Persze… a gót püspök is lehetett délibábos…

 78. 70: Attila(PV):

  Bocs, Attila, de egyszerűen nem tudok elmenni a marhaságaid mellett szó nélkül.

  „(Frissítésül : Noé, Jafet, Tana, Nimród, Hunor és Magor…)”

  Ezt MELYIK Bibliában olvastad?

  Mert PÉLDÁUL a Károli Gáspár-féle Bibliában (ami tudomásom szerint a legnagyobb példányszámban fordul elő Magyarországon) Noéról az alábbiakat olvashatod:

  „Noénak pedig ez a története: Noé igaz, tökéletes férfiú vala a vele egykorúak között. Istennel jár vala Noé.
  És nemze Noé HÁROM FIAT: SÉMET, KHÁMOT és JÁFETET.”

  De menjünk egy kicsit lejjebb a generációkban:

  „10,1 Ez pedig a Noé fiainak, Sémnek, Khámnak és Jáfetnek nemzetsége; és fiaik születének az özönvíz után.
  10,2 Jáfetnek [1 Krón. 1,5.] fiai: Gómer, Mágog, Madai, Jáván, Thubál, Mésekh és Thirász.
  10,3 A Gómer fiai pedig: Askhenáz, Rifáth, és Tógármah.
  10,4 Jávánnak pedig fiai: Elisah, Thársis, Kitthim és Dodánim.
  10,5 Ezekből váltak ki a szigetlakó népek az ő országaikban, mindenik a maga nyelve, családja és nemzetsége szerint.
  10,6 Khámnak pedig fiai: [1 Krón. 1,8.] Khús, Miczráim, Pút és Kanaán.
  10,7 Khúsnak pedig fiai: Széba, Hávilah, Szábthah, Rahmáh, Szabthékah. Rahmáhnak pedig fiai: Séba és Dédán.
  10,8 Khús nemzé [1 Krón. 1,10.] Nimródot is; ez kezde hatalmassá lenni a földön.
  10,9 Ez hatalmas vadász vala az Úr előtt, azért mondják: Hatalmas vadász az Úr előtt, mint Nimród.
  10,10 Az ő birodalmának kezdete volt Bábel, Erekh, Akkád és Kálnéh a Sineár földén.
  10,11 E földről ment aztán Assiriába, és építé Ninivét, Rekhoboth városát, és Kaláht.
  10,12 És Reszent Ninivé között és Kaláh között: ez az a nagy város.
  10,13 Miczráim pedig nemzé: Lúdimot, Anámimot, Lehábimot és Naftukhimot.
  10,14 Pathruszimot és Kaszlukhimot, a honnan a Filiszteusok származtak, és Kafthorimot.
  10,15 Kanaán pedig nemzé Czídont, az ő elsőszülöttét, és Khétet.
  10,16 Jebuzeust, Emorreust, és Girgazeust.
  10,17 Khivveust, Harkeust, és Szineust.
  10,18 Arvadeust, Czemareust, Hamatheust. És azután elszéledének a Kananeusok nemzetségei.
  10,19 Vala pedig a Kananeusok határa, Czídonból Gérár felé menve Gázáig; Sodoma, Gomora, Ádmáh, és Czeboim felé menve Lésáig.
  10,20 Ezek a Khám fiai családjok, nyelvök, földjök s nemzetségök szerint.
  10,21 Sémnek is lettek gyermekei; a ki Héber minden fiainak atyja, Jáfetnek testvérbátyja vala.
  10,22 Sém [1 Krón. 1,17.] fiai: Élám, Assur, Arpaksád, Lúd és Arám.
  10,23 Arámnak fiai pedig: Úcz, Húl, Gether és Más.
  10,24 Arpaksád [1 Krón. 1,18.] pedig nemzé Séláht, Séláh pedig Hébert.
  10,25 Hébernek is lett két fia: Az egyiknek neve Péleg, mivelhogy az ő idejében osztatott el a föld; testvérének pedig neve Joktán.
  10,26 Joktán pedig nemzé Almodádot, Sélefet, Haczarmávethet és Jerákhot.
  10,27 Hadórámot, Úzált és Dikláth.
  10,28 Obált, Abimáélt és Sébát.
  10,29 Ofirt, Havilát és Jóbábot. Ezek mind a Joktán fiai.
  10,30 És vala ezeknek lakása, Mésától fogva Séfárba menve a napkeleti hegyekig.
  10,31 Ezek a Sém fiai családjok, nyelvök, földjök és nemzetségök szerint.
  10,32 Ezek a Noé fiainak családjai az ő nemzetségeik szerint, az ő népeik között, és ezektől szaporodának el a népek a földön, az özönvíz után.”

  Tehát itt egyszer ugye van Noé – Khám – Khús – Nimród, aki nagy vadász, megalapítja Bábelt (vagyis gyakorlatilag a teljes eufráteszi civilizációt). Hol van itt Hunor meg Magor? A Károli-féle Bibliában sehol sem.

  Egyébként még annyit: az, hogy Nimródot beleírták a Bibliába, nem csoda, hiszen az eufráteszi kultúra éppen virágzott, amikor ezek az iratok készültek. Ha pedig írsz egy „kézikönyvet a világhoz”, abba az akkori világ legnagyobb civilizációját nyilván bele kellett venni valahogy. Meg kellett magyarázni, hogy kerültek oda, hiszen a Bibliában elvileg „minden benne volt”.

  Hunorhoz meg Magorhoz annyit: A Gesta Hungarorumban pl. Nimród fiaiként szerepelnek, de ez nem a Bibliában van. A Képes Krónika szerint Magor viszont valójában Magóg, így Hunor és Magor mindketten Jáfet fiai. Látjuk tehát, hogy ezt „menet közben” találták ki, a Bibliához semmi köze. Egyébként semmi gondom a magyarság legendáival, pontosan éppen ugyanakkora marhaságnak tartom őket, mint a Bibliát. Mesék, amikből ez-az talán igaz, de a java kitaláció vagy hazugság. Az ilyen kulturális mémek létrehozásának a célja mindig a hatalomgyakorlás. Minden civilizáció a maga narratívája mentén tartja fenn a társadalmi rendet. Ez mindig is így volt.

  „De hogy egyeseknek olyan nagyon fontos ezeknek a mitoszoknak TELJES KITÖRLÉSE a magyarság emlékezetéből, az inkább elgondolkodtató.”

  Engem valami teljesen más gondolkodtat el.

  Vessünk egy pillantást erre a kis szösszenetre:

  „http://goo.gl/yNVDo”

  Itt egy 20 éves történész hallgató arra a kérdésre, hogy „honnan jöttünk mi magyarok”, azt a választ adja, hogy erre ma 5 elmélet van, ebből 4 a belső-ázsiai eredetet vallja, egy a sumér eredetet. A 4-ből az EGYIK a finnugor elmélet. Ifjú leendő történészünk szerint egyébként a finnugor elmélet az egyik LEGKEVÉSBÉ megalapozott.

  Értjük, ugye? Ma EZT tanítják a történelem szakokon, egyetemeken. A „finnugrizmus” az EGYIK elmélet. Még csak nem is a legvalószínűbb.

  HOL van itt a „teljes kitörlés”? Hol van itt az indoktrináció? Hol van itt a mindenáron erőltetett finnugrizmus?

  Megmondom, hol. A jobboldal fejében, ott. Sehol máshol. Az indoktrinációval való vádaskodás ugyanis semmi más, mint a jobboldal kísérlete arra, hogy dehonesztálja az ideológiai ellenfeleit. Nyilván, hiszen ez propaganda, a propaganda természetéből fakadóan pedig nem valódi érvekkel vitatkozik, hanem kinyilatkoztat. Ismét visszajutottunk a klasszikus hamis propaganda (hamis prófétizmus, ha bibliai kifejezéssel akarok élni) három örök módszeréhez:

  1. Captatio malevolantiae
  2. Cherrypicking
  3. Áltudományos okoskodás

  A finnugrizmussal való vádaskodás az első tipikus esete. Dehonesztálom az ideológiai ellenfelet, így nem is kell érvekkel alátámasztanom a mondanivalómat, hiszen egy becstelen ellenfélnek nem lehetnek jó érvei. Jó módszer, de igencsak átlátszó.

 79. 78:
  Valóban ebből ki kellene maradnod, mert nem vagy képes objektív maradni. Én az eredeti mondatot nem hiába kozmetikáztam, az élő beszéd rendszerint nem precíz, a félművelteknek nem is nagyon megy. (Gyurcsány például hatalmas szüneteket tart) Az eredeti gondolatot szedtem össze pontosan érthető formában. (Azért, amiért az öszödi beszéd is ki lett forgatva.) te visszamentél a pontos eredeti dadogáshoz, mert a vélt érdeked így kívánja, de nézd csak:

  “..hogy felmérjük azt, hogy az ITT ÉLŐ, és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó SZÁRMAZÁSÚ ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent a nemzet számára…”

  1) Tehát felmérjük és nem listát készítsünk róla.
  2) tehát „olyan…..aki” vagyis nem mindenki válogatás nélkül. És mi alapján lehet válogatni? Nyilvánvalóan a kettős állampolgárság szerint.

  át kell lépni a történelmen, amire te és sokan mások képtelenek. nem lehet haragudni a magyar kommunistákra a recski kőbánya miatt. Nem lehet haragudni az oroszokra, mert 45-ben elhurcoltak az utcán összefogdosott 800.000 magyart hadifogság címén. Nem lehet haragudni az „úri Magyarországra, mert 1930-ban kardlappal verték szét az elégedetlenkedő munkásokat. Nem lehet haragudni az osztrákokra Haynau miatt. Nem lehet haragudni a törökökre Mohács miatt. nem lehet haragudni a mongolokra Muhi miatt. Se a Vatikánra Koppán felnégyelése miatt. Így működik az emberiség, amin amint lehet túl kell lépni. Neked eszed ágában sincs túllépni:

  „Talán a zsidók összeszedték a magyarokat gyerekestől. Talán ehhez az egész államgépezet lelkesen asszisztált, a lakosság egyetértő hátralépésével.(tisztelet a kivételnek).”

  Ebben a látszólag visszafogott mondatban van egy-két dolog, ami kifogásolható.
  1) Nem a magyarok szedték össze a zsidókat, hanem az uralkodó osztály adminisztratív gépezete. Ahogy most se a magyarok bénították meg az AB-t, herélik ki a demokráciát, stb. hanem Orbán és emberei.
  2) Az államgépezet nem lelkesen asszisztált, hanem egzisztenciális kényszerből (tisztelet a kivételnek).
  3) A lakosság „egyetértő hátralépése” nagyon nem tárgyszerű. A lakosság már csak ilyen. Az izraeli lakosság szintén „egyetértő hátralépést” tanúsít, amikor genocidiumot hajt végre az izraeli uralkodó elit. És joggal mert például, amikor Mordechai Vanunu emberségből nem lépett hátra egyetértően, kapott 18 évet azt követve, hogy törvénytelenül elraboltak. És akkor hozzátehetném (ha nem ügyelnék az objektivitásra) hogy a zsidókat nem érdekli a jog, ha saját érdekükről van szó. Kalóz módjára viselkednek, de nem teszem hozzá, mert ez a zsidóságra nem jellemző (legfeljebb néhányan tapsolnak hozzá), nem tehetnek semmit az uralkodóik magatartása ellen. És az egyik oldal „disznósága” nem mentesíti a másik oldalt az elítéléstől.

  Szóval, az ilyen témáktól maradj távol, mert objektív véleményed nincs szavatolva. Verbális civakodásnak pedig nincs sok értelme.

 80. 82:
  Azt akartam tőled kérni, hogy ad már meg a forrásaidat EREDETIBEN. Szeretném leellenőrizni a szövegedet, de Jancsika beelőzött. Nekem ő sokkal hitelesebb, mint te. Ha szerinte hülyeségre hivatkozol, az számomra megnyugtató bizonyíték.

 81. Avatar…

  „HOL van itt a “teljes kitörlés”? Hol van itt az indoktrináció? Hol van itt a mindenáron erőltetett finnugrizmus? ”

  22 évvel a rendszerváltás után szerintem elég szép eredmény, hogy ezt a kérdést egyáltalán fel lehet tenni.
  De a bagatelizálás, nevetségessé tevés, szőnyeg alá söprés még ugyanolyan lendülettel megy, amíg a tudományos hatalmat ugyanazok gyakorolják, mint az „átkosban”.

  Ami meg a „dehonesztálást” illeti…
  A gyarmattartók kiszolgálói minimum megérdemelnek valamiféle gyanakvást cselekedeteik indítékát, kutatásaik motívumait illetően, nemde?

  A Bibliát egyébként az ateisák közül is csak az alja tartja hazugságnak, meg azok akik képtelenek elvont síkon értelmezni dolgokat.
  A Biblia egy filozófiát tükröz olyan szimbólumrendszerrel, amelyet a „modern” emberek egy része képtelen felfogni, vagy kényelmetlennek tartja az erkölcsi vonatkozásokat benne.
  A paradicsomkert, a Vízözön, a szűznemzés és sok más „hazugság” sokezer éves, még az Ótestamentum előtti hagyományrendszer egy „pillanatképe” amit az Ó és Újszövetség két különböző időkben rögzített. A szószerint vételük ugyanúgy jelent intellektuális mint spirituális hátrányokat.
  Teológiai vitákban ilyen módon felhasználni pedig kifejezetten a tájékozatlanság jele.

  Amire célozni akartam Nimród fiaival az, hogy a magyarok olyan legendát „találtak ki” ami bibliai hátteret ad.
  Ettől sem erősebbek, se hatalmasabbak nem lesznek másoknál, ugyanis nincs utalás a „kiválasztottságra”, csupán a „jelenlétre”.

  A legendák kitalálása, választása, kialakulása egy filozófiát, világnézetet jelent, nem többet.
  a legendák együttes vizsgálata a népmesékkel, népdalokkal, népművészettel, balladákkal egy kerek egész és érthető rendszert alkot azok számára akik nem sajnálják rá az időt, hogy megismerjék.

  Legendák, vallási mitoszok kiragadott részleteinek melldöngető fikázgatása lehet hogy ad valami felsőbbrendűségi érzést, hogy hú de mennyivel okosabbak vagyunk, de pont a lényeg mellett sétál el…

 82. 85-Tibor bá’
  „Ha szerinte hülyeségre hivatkozol, az számomra megnyugtató bizonyíték.”
  Ez már hit és Jancsika a prófétád. 🙂

  Dorka! Nem határolódtál el a gojok megölésétől. 🙁

 83. 83: Csak megjegyzem, a Károli-féle Biblia némileg hiányos a mostani elfogadotthoz képest (gyk. nincs benne minden 🙂 )- hozzá téve, hogy Bibliát hiteles forrásnak eleve fenntartással kezelem,
  a másik ” Egy 20 éves történész hallgató” – ezt bárki írhatta – ettől persze még lehet igaz. 😉

 84. 87:
  Ez badarság! Még poénnak se jó. Ha fellapozom az idegen szava szótárát akkor az nekem a prófétám, én meg hiszek benne? FRÁSZT, elfogadom, hogy megbízható. Egy egyetemi jegyzet írója próféta? Az egyetemista HISZ a jegyzetben? Micsoda hülyeségeket vagytok képesek összeírni!

  86:
  Ezért a mondatért:

  „A Bibliát egyébként az ateisák közül is csak az alja tartja hazugságnak, meg azok akik képtelenek elvont síkon értelmezni dolgokat.”

  jobb klubokból simán kitiltanak. De én úgy fogom fel, hogy érzékelve a vesztésre állásodat (mert hülye azért nem vagy) végső lépésként minősítésekhez fordulsz. Mert ugye ez a mondatrész:

  „A szószerint vételük ugyanúgy jelent intellektuális mint spirituális hátrányokat.”

  Azt jelenti, hogy az isten kódolva intézte szavait az egyszerű emberekhez, de mi szükség volt a kódolásra? Miért jobb egy isteni üzenet, ha nehezen érthető, vagy ha félreérthető, mintha egyszerű mondatokkal, egyértelműen hozza tudtára a birkapásztoroknak. Sokkal valószínűbb, hogy a bibliai szöveg abszurditását akarják ezzel a mellébeszéléssel alkalmassá tenni a tenni a mai ismeretek fényében. De ez csak az részére megnyugtató, akik különben is hisznek benne. Azok részére, akik bizonyítékra várnak, az egész blabla csak komikus erőlködésnek látszik.

 85. Ha már az LMP kiállt a Jobbik mellett, miért ne foghatna össze Rogán, Mesterházy és Bajnai?
  Még korábban „egy jobbikos nyomulást fél pályás útlezárással és részvételi fölénnyel akadályoztak meg veszprémi pártok – így a DK, az MSZP – és több civil szervezet, például a Szolidaritás.
  Az LMP hiányzott.
  A fasiszta eszmék elleni személyes tiltakozás helyett veszprémi szervezetük egy közleményt adott ki, amelyben többek között ez olvasható:
  >>A Jobbik egy jogszerűen bejegyzett párt, parlamenti és helyi önkormányzati képviselettel. Jogállami keretek között, a jogszabályokat betartva joga van nyilvános rendezvényt szervezni, függetlenül attól, hogy a pártról, annak eddigi tevékenységéről ki mit gondol. Amíg nincs arra vonatkozó információ, hogy az adott rendezvény a jogszabályoknak nem felel meg, nehezen magyarázható annak lemondását kérni. Éppen ezért az ellentüntetést szervezők kiállását inkább feleslegesen feszültségkeltőnek tartjuk, mintsem a szélsőséges eszmék terjedését meggátlónak. Az elmúlt évek magyarországi tapasztalatai alapján a szeptember 8-ra Veszprémbe tervezettekhez hasonló demonstrációk és ellendemonstrációk nem a megoldások felé visznek. Azok csak a negatív jelenségek tüneteire reagálnak.<<"
  http://greczy.blog.hu/2012/09/08/az_lmp_kiallt_a_jobbik_mellett

 86. 89. Tiborbá

  „Azt jelenti, hogy az isten kódolva intézte szavait az egyszerű emberekhez, de mi szükség volt a kódolásra?”

  Nem jelenti azt.
  Ezt a „kódot” a legutóbbi időkig értették az emberek.
  Csak a „tudományos” nézet látta fontosnak ezt a látásmódot kiiktatni az emberi kultúrából, és mára már tényleg csak azok értik,, akik megpróbálnak visszanyúlni érte.
  Sokezer évig ez nem volt probléma.

  Ami meg a „minősítést” illeti, azok akik egyenesenn hazugságnak tartják a Bibliát, valószínűleg magukból indulnak ki. Azokkal kevésbé vitázom, akik mondjuk tévedésnek, vagy tudatlanságnak tartják.
  Akármi is van benne, az alapjait olyanok írták (szerintem) akik valamoilyen szinten hitték is amit írnak…

  A tudatos megtéveszés ipari szinten jóval később kezdődött.

 87. 91: Attila(PV):

  „Ami meg a “minősítést” illeti, azok akik egyenesenn hazugságnak tartják a Bibliát, valószínűleg magukból indulnak ki.”

  Na, akkor induljunk el a kályhától (Ahogy szoktuk).

  TÉVED az, aki valótlant állít, anélkül, hogy TUDNÁ, hogy amit állít az valótlan.

  HAZUDIK az, aki valótlant állít, és TUDJA, hogy amit állít az valótlan.

  Tehát a kérdés: hazugság-e a Biblia?

  Biztosan az. Vegyük csak az Újszövetséget. Az Újszövetséget a jelenlegi formájában Szent Jeromos írta össze először 382-ben, I Damasus pápa megbízásából. Vannak valótlan állítások az Újszövetségben? Hajjaj, de még mennyi. Pl. a szeplőtelen fogantatás, vagy pl. Jézus feltámadása, vagy a millió „csoda”, amit neki tulajdonítanak, stb. stb. Ezek az állítások ellenkeznek a természet törvényeivel, ezért valótlanok. Szent Jeromos tudta, hogy valótlant állít?

  Nos, ha belegondolunk, hogy több ezer apokrif iratot és a Septuaginta több ezer oldalas terjedelmét vizsgálgatta át, amíg a Vulgatát összerakta, akkor egészen biztosan jól átlátta, hogy melyik állítás felel meg az egyház elvárásainak, és melyik nem. Így lehetett pl., hogy legalább három evangéliumot nemes egyszerűséggel bele se írtak a Vulgatába (Mária evangéliumát pl. azért nem, mert ellentmondott volna a szeplőtelen fogantatás hazugságának, ezt azonban nem lehetett kihagyni a kereszténységből, mivel számos korábbi vallás alapvető tézise volt, így ezek integrációját csak így lehetett megoldani). Ilyen rendszerezésre csak egy analitikus, értelmes, jól kiművelt elme képes.

  Jeromosunk tehát nagyon is tudta, hogy mit csinál, nemcsak azt tudta, hogy melyik állítás valótlan és melyik nem, hanem még azt is, hogy melyik valótlanság szolgálhatja a jövőben az egyház érdekeit, és melyik nem. És valljuk be őszintén: zseniálisan csinálta. A történelem valószínűleg legjobban kitalált hazugságát szerkesztette meg alig 30 év alatt. Nála jobban csak talán Mohamed tudott hazudni, de ez már egy 150 évvel későbbi történet.

  Tehát sajnos lássuk be: a tudatos megtévesztés ipari szinten egyidős a szervezett társadalommal, sőt, a javasemberek, sámánok és egyéb kuruzslók „áldásos” tevékenységével már valószínűleg jóval a földművelő, magasan szervezett társadalmak megjelenése előtt is volt (igaz, akkor kisebb mértékben és kevésbé kifinomult eljárásokkal). Ami azt illeti, az ipari társadalom a kötelező iskolai oktatás bevezetésével többet tett az emberek felvilágosításáért és a tömeges megtévesztés megfékezéséért, mint BÁRMELYIK korábbi társadalom. Nem mintha nem lehetne még fejleszteni ezen – van még hova javítani a módszeren.

 88. „1) Tehát felmérjük és nem listát készítsünk róla.
  2) tehát “olyan…..aki” vagyis nem mindenki válogatás nélkül. És mi alapján lehet válogatni? Nyilvánvalóan a kettős állampolgárság szerint.”

  Nos, alázattal kérek elnézést, de én sem bírom tovább ezt a síngörbítő szöveget.
  Csak felmérnék, de nem listáznák. Öhöm, éééééértem! Tehát valahogy így kell akkor elképzelni:

  Helyszín: a nándorfehérvári terem egy félreeső szeglete…a külügyi bizottság ülése után pár perccel:
  Marci: Pssssz, pssszzz
  Tomi: Nekem pisszogsz?
  Marci: Hát ki a bőgatyás tökömnek? Vagy látol még itt másik kampósorrút is, bakker?
  Tomi: Hát ami azt illeti…Ja, nem bocsánat, azaz Adjon az Isten….
  Marci: Nana, odafigyelj, miket beszélsz te sabre!!!
  Tomi: Ajvé, szóval itt az idő. Akkor, ha jól sejtem most fogod felmérni…
  Marci: Jól sejted, de ne merészeljé’ tegezni, mert épp elég nehéz a kaftánszagodat elviselnem., Na akkor énekeljél csak szépen
  Tomi: Az úgy volt, hogy 1992 Hochsteinnel és Neufelddel találkoztam Szarvason egy madrich képzőben, ahol is Braun Gyuri mesélt nekünk az ifjú olék gondtalan életéről…már elnézést, de nem írja le méltóságos uram?
  Marci: Ááá, baszod alássan magadnál vagy? Te is felültél a libsi média hírverésének mi? Látod ez a baj a buta hiperérzékeny cionista fejetekkel. Mindig mindent szándékosan félreértetek. Mondta valaki, hogy összeírom. De hát már mér’ is írnám, ez csak felmérés. Még csak meg sem jegyzem. Itt most felmérlek azt’ annyi. Na, ne izgulj, tovább…
  Tomi: Ja, akkor nem vagyok kettős állampolgár. De úgy nem, hogy se én se a feleségem, tesók szintén nem és azok családtagjai sem. Így már akkor jó lesz?
  Marci: Na, ez már beszéd, magyar testvérem.
  Tomi: Akkor ennyi? Végeztünk?
  Marci: Ennyi…azaz, hogy van itt még valami. Ez a Wachsler olyan svábosan hangzik bajtársam. Nem lehetne belőle Vargát csinálni.
  Tomi: Ááá, macerás.
  Marci: Há’ má’ mé’?
  Tomi: Arra a sok útlevél cseréjére nincs már keret se idő a mispoha miatt így Hanuka előtt.

 89. Dorka!
  Tibor bának igaza van teljes mértékben..Csak én nem tudok úgy írni meg fogalmazni mint Ő,főleg ha rohamjaim vannak.. 🙂
  De úgy gondolom ez a Gyöngyösi féle dolog túl lett reagálva.És mire a tüntetéshez ért,már rég nem arról szólt a dolog amiről esetleg kellet volna..A pártok ezt saját népszerűsítésükre lovagolták meg,és csak hergelték az embereket,amit nem volt nehéz..Természetesen semmilyen listázással nem értek egyet, vagy megkülönböztetéssel,de ez a dolog akkor is túl lett reagálva..Tiltsák be a jobbikot!Kiabálták..
  Amerikában,a „demokrácia hazájában” is van náci párt,meg szabad szólás,egyéb jelképek viselése..Nem hiszem hogy bárkinek is (akinek nincs miért),kellene félni valamitől…
  Állandóan mondják az emberek hogy antiszemitizmus..De nem a származással van a probléma,hanem a viselkedéssel..
  Ahogy egyre elkeseredettebbek lesznek az emberek az életük kilátástalansága miatt,egyre inkább a radikális irányba fognak eltolódni..

 90. 92, Jancsika

  ” Ilyen rendszerezésre csak egy analitikus, értelmes, jól kiművelt elme képes. ”

  Látod, magadból indulsz ki.
  Ha valaki „értelmes” akkor nyilván nem vallásos, és akkor pedig nyilván hazudik, ha vallásos dolgokról ír…

  De bizonyítékod beked sincs arról hogy Jeromos hazudik csupán spekulálsz.
  Azokban az időkben egyébként sem voltak ateisták, és különben se lett volna igazán sok haszna a hazudozásnak ilyen szinten.
  Különböző vallások és szekták között mindig voltak különbségek bizonyos dolgok értelmezésében, de azt állítani, hogy titkos ateisták próbálták átverni a fél világot, valamivel túlmegy a modern összeesküvés elméletek legkreatívabbikán is. Különösen úgy hogy semmi közvetlen hasznuk nem volt belőle.

 91. 94: „Amerikában,a “demokrácia hazájában” is van náci párt”
  Melike, ez azért nem ugyan az.
  Ott a japánokat deportálták, de azt nem a náci párt csinálta, ezért ott szabadon garázdálkodhatnak és az amúgy is demokratikus volt, mert az USA érdekeit szolgálta.
  Európában a nácik deportáltak, az viszont nem demokratikus, és ezért maximálisan elítélendő.

 92. 96!
  Observer !
  Nem akarok náci pártot ,ne értsd félre..

 93. 97: Próbáltam ironikus lenni, de úgy látom, nem sikerült 😉

 94. 92.
  „Tehát sajnos lássuk be: a tudatos megtévesztés ipari szinten egyidős a szervezett társadalommal, sőt, a javasemberek, sámánok és egyéb kuruzslók “áldásos” tevékenységével már valószínűleg jóval a földművelő, magasan szervezett társadalmak megjelenése előtt is volt (igaz, akkor kisebb mértékben és kevésbé kifinomult eljárásokkal).”
  Már többször is említettem Tibor bá’-nak, de most megemlítem neked is, hogy egyik „kuruzsló” táltos ismerősöm látja az aurát, és képes a látottak alapján diagnosztizálni a „pácienst”. Sőt, egy másik ismerősöm neki köszönheti, hogy meggyógyult a veséje, és nem kellet kivenni – amire az orvos már készült.
  Ez nem tartozik a témához, de talán megvilágítja számodra, hogy a világ kicsit többről szól, mint azt te most gondolod, és a Bibliát sem lehet egy adag sületlenség és hazugság keverékének titulálni, még akkor sem, ha egy része minden valószínűség szerint az.

  94.
  „Ahogy egyre elkeseredettebbek lesznek az emberek az életük kilátástalansága miatt,egyre inkább a radikális irányba fognak eltolódni..”
  Amikor az ember nyaka körül szorul a hurok, és kezd elfogyni a levegő, beindul az önvédelmi mechanizmus, és a delikvens megpróbálja megszüntetni a levegőhiány okát, tehát menekül a hurokból. Ez történt már többször is az idők folyamán, és most is ennek lehetünk a szemtanúi.
  Itt nem arról van szó, hogy egy egyszerű magyar ember antiszemita-e vagy sem. Csak a végtelenül buta emberek foglalkoznak az antiszemitizmussal, meg akik ebből profitálnak. A józan paraszti ésszel, és nyitott szemmel megáldott ember pontosan látja, hogy a pénzrendszer, a kapitalizmus, a hatalom iránti vágy okozza a problémákat. Az pedig tény, hogy ezek egytől egyik a hagyományos értelemben vett zsidó mentalitás részei. Azoké a zsidóké, akik kiválasztottnak hiszik magukat, akik átgázolnak a gójokon, mert nem tartják őket embernek. Azoké, akik az uzsorából, a spekulációból, tehát lopásból szereznek vagyonokat. Ez az a tipikusan zsidó mentalitás, amely egy adott zsidó vagy nem zsidó embernek sajátja, míg egy másik szintén akár zsidó, akár nem zsidó embernek pedig nem.
  Összefoglalva tehát, ha valaki „zsidózik”, akkor az nem jelenti feltétlenül azt, hogy minden zsidó származású embert gyűlöl. Valószínű, hogy az úgymond zsidó mentalitást támadja.
  A probléma ott kezdődik, hogy a normális zsidók sem hajlandóak maguk közül kivetni a fekete bárányokat, és emiatt sorsközösséget vállanak velük.
  Nekem például semmi gondom nincs azokkal az emberekkel, akik zsidó származásúak, de gondolkodásban és lélekben magyarok.

 95. 93: Valószínűleg ez a Gyöngyösi egy barom, ettől függetlenül egyetértek Tibor bá’-val, hogy HA vannak a parlamentben és az államigazgatás magasabb szintjein kettős állampolgárok, az nemzetbiztonsági kockázatot jelent(-het adott esetben), legyen akár román-magyar, vagy izraeli-magyar állampolgár.
  Igaz, szvsz az Orbán kormány is jelentős nemzetbiztonsági kockázatot jelent. 😉

  Attól meg már nem lepődök meg, hogy a Jobbik időnként cigányoz vagy zsidóz egyet, hogy ébren tartsa a közfigyelmet.
  Másik oldalról meg megy a holokausztozás, meg a műrettegés, hasonló célból.

  99: „meggyógyult a veséje, és nem kellet kivenni – amire az orvos már készült” Amire az orvos készült, az a hálapénz felmarkolása volt a műtét után. 🙂

 96. 95:
  az emberek egyik része létezésének értelmét a vallásban látja, másik része a gyerekvállalásban, mások a létezés örömében, megint mások csak a mindennapi tudatosságot keresik.
  A vallás csak egyszerű önigazolás és önámítás, semmi más.

 97. 99!
  Ezért mondtam azt Inlakesh,(csak nem figyelsz)hogy nem a származással van baj,hanem a viselkedéssel..(De már ezt is kiveséztük itt sokszor)
  98!
  Leesett már.. 😉

 98. 102.
  Értem, csak a radikálisnak mondott irány hátterére próbáltam rávilágítani.

 99. Örömmel olvasom, hogy értelmes embereknél az igazságot, a valóságot nem lehet eltakarni.

  Attila (PV)! Lassan beláthatnád, hogy Jancsikával nem vagy egy kategória. Tudom ez fájdalmas, mert megszoktad,hogy mindenkit túl tudsz dumálni, de ez itt most nem működik. Veszíteni tudni kell, de te erre képtelen vagy. Ha a te képességeiddel a valóság mellé állnál, akkor verhetetlen lennél. Sorry – tényleg sajnálom. 🙁

  93 – Hochstein:
  Felteszem nem lepődsz meg, hogy erre a hülyeségre senki nem válaszol. Ez most nagyon nem sikerült. 🙁

 100. 99: „zsidó származásúak, de gondolkodásban és lélekben magyarok”
  Valóban volna ilyen? 🙂

  Amúgy az milyen, aki magyar származású, és aki gondolkodásban és lélekben magyar? 😉 Mert szerintem attól eléggé távol állunk, hogy a „magyar” az valami egységes dolog lenne. Sőt…

 101. 105:
  Ez a „gondolkodásban és lélekben magyar” egy baromság. Létezik magyar kultúra, kötődés a hazához, hazaszeretet, talán még magyar furfang is, de innentől már nagyon egyéni a szórás.

 102. 95: Attila(PV):

  „Ha valaki “értelmes” akkor nyilván nem vallásos, és akkor pedig nyilván hazudik, ha vallásos dolgokról ír…”

  Aha. Tehat, ha jol ertem, arrol akarsz engem meggyözni, hogy Jeromos nem hazudott, mivel NEM TUDTA, hogy mi valotlan es mi nem…

  Ezt gyakorlatilag kizarhatjuk, meghozza azert, mert az akkoriban keringö szamos kereszteny dokumentum (Septuaginta, heber iratok, apokrif iratok, stb. stb.) közül Jeromos PONTOSAN azokat valogatta ki, amik a kereszteny egyhaz hatalmahoz szüksegesek voltak. Ilyen mesteri munkat nem kepes vegezni olyan ember, akinek nincs NAGYON jol kifinomult itelökepessege. Most öszinten, szerinted egy nem kellökeppen ertelmes, tudatlan ember kepes lett volna irni egy olyan könyvet, mint a Vulgata? Ugye, hogy nem?

  Ha pedig Jeromos nem volt tudatlan, akkor bizony tudnia KELLETT, hogy mi az igazsag, es mi nem… vagyis tudatosan allitott valotlant – tehat hazudott.

  „Azokban az időkben egyébként sem voltak ateisták, és különben se lett volna igazán sok haszna a hazudozásnak ilyen szinten.”

  Azokban az idökben nem voltak ateistak? Felhivnam a figyelmedet, hogy Kr.u. 382-ben jarunk, es ekkor Europa jo resze meg NEM kereszteny. Hogy a nem keresztenyek közül ki miben hitt, az egy jo kerdes – hogy voltak-e közöttük a mai ertelemben vett agnosztikusok vagy ateistak, az szinten jo kerdes, de nem zarhato ki.

  Nem volt ertelme hazudozni??? A keresztenyseg ezer evre a sötetsegbe es az abszolut remuralomba zarta Europat. 1000 eves totalis hatalom szerintem egeszen jo „jutalom” egy jo nagy hazugsagert. Ahogy George Carlin mondja: „the greatest story ever told”.

  „Különböző vallások és szekták között mindig voltak különbségek bizonyos dolgok értelmezésében, de azt állítani, hogy titkos ateisták próbálták átverni a fél világot, valamivel túlmegy a modern összeesküvés elméletek legkreatívabbikán is. Különösen úgy hogy semmi közvetlen hasznuk nem volt belőle.”

  Elöször is nem allitottam, hogy Jeromos ateista lett volna. Nyilvan nem lehetett az, különben nem kerülhetett volna a szentszek szolgalataba. Jeromos nyilvanvaloan hivö ember volt, de ugyanakkor OKOS ember is. Pontosan tudta, hogy mi az igazsag, mi nem, ahogy azt is pontosan tudta, mit kell a könyvbe beleirkalni ahhoz, hogy az emberek elhiggyek.

  Masodszor – amint mar fent is irtam – a nyereseg meg mai szemmel nezve is ELKEPZELHETETLENÜL nagy volt. A kereszteny egyhaz 1000 even keresztül gyakorlatilag elet es halal ura volt. Elpusztitottak MINDENT az antik vilagbol, ami ezt az uralmat akar csak megkerdöjelezhette volna (többek között az antik kor tudomanyos eredmenyeinek a java reszet is). Kegyetlenül lemeszaroltak barkit, aki nem hitt vakon a Bibliaba irt hazugsagokban. Valogatas nelkül kinoztak meg, gyilkoltak le embereket, ha hatalmi erdekeik ugy kivantak.

  Es mindehhez az ideologiai alapot bizony az Ujszövetseg adta, amit gyakorlatilag Jeromos rakott össze. Ö volt a kereszteny vilag Joseph Göbbels-e, ha ugy tetszik. Ö dolgozta ki a legfontosabbat: az ideologiai alapokat az egyseges, intezmenyesitett totalis diktaturahoz, amit a keresztenyseg jelentett 1000 even at. Visszaterve Jeromos ateizmusahoz: szerinted Göbbels nemzetiszocialista volt? PERSZE, hogy az volt. De ettöl meg egy okos ember volt, aki pontosan tudta, mit csinal.

 103. 105-Observer

  „99: “zsidó származásúak, de gondolkodásban és lélekben magyarok”
  Valóban volna ilyen? 🙂 ”
  Van, mert kimondta! Valahogyan értelmezni is tudja biztosan.

 104. 107: Jancsika, ne lepődj meg, ha ezek után a pokolba kerülsz. 😉 Én a felsorolásba még betenném a magyar ős-múlt emlékeinek eltüntetését, hogy Attila jobban átérezze, amit írtál 🙂

 105. 107:
  Elég régen (40 év?) olvastam egy felejthetetlen tanulmányt….

  „szerinted Göbbels nemzetiszocialista volt? PERSZE, hogy az volt. De ettöl meg egy okos ember volt, aki pontosan tudta, mit csinál.”

  Nem sokkal a II. világháború után merült fel a fenti kérdés (nevek nélkül). A nagy munkát követő összefoglalás szerint. Egy Sztálin, egy Göbbels, egy regnáló pápa hiszi-e az általa kitalált „meséket”? A válasz: természetesen nem hiszi a (cél érdekében) kitalált meséket, de a mesék halmazát, a dogmában, az izmusban abszolút hisz.

 106. 106.
  Ha számodra baromság az oké, de másnak nem az.

  108.
  És tényleg, hisz különben nem beszéltem volna erről.

 107. Jancsika

  „Es mindehhez az ideologiai alapot bizony az Ujszövetseg adta, amit gyakorlatilag Jeromos rakott össze. ”

  Jó lenne hq rámutqtnál az Újszövetségben vqlqéelyik részletre, ami ezt alátámasztja. Az Ószövetségben nem gond, bárki megtalálja a bálványiéádók legyilkolására a parancsot.
  És mindaz amit felhozol, az már a Mediciek pápasága alatt történt a gyaréati vérengzéstől a tudományok elnyomásáig, meg a paradicsomba való helyjegy árulásáig, amikorra a keresztény kultúrkör centruéát már teljesen kisajátította a pénz hatalma.

  Továbbra is rosszindulatú beállításnak érzem, hogy ha valaki elég intelligens ahhoz, hogy összeállítsa az Újszövetséget, akkor „tudnia kellett” hogy az hazugság… itt a hit definíciós problémája akadályozza a megértést.

  Amúgy a legtöbb vádaskodásra igen egyszerű a válasz.
  A keresztények nem mészároltak senkit, nem raboltak, satöbbi… ugyanis tiltja a vallásuk, akik megtették, esetleg csak hazudták, hogy keresztények… ugyanis a valódi kereszények számára a „szeresd felebarátodat” univerzálisan értendő, és nem csak egy kiválasztott csoportra.

 108. 109: Observer:

  „Én a felsorolásba még betenném a magyar ős-múlt emlékeinek eltüntetését, hogy Attila jobban átérezze, amit írtál”

  Attol tartok, egyaltalan nem erted a jobboldali gondolkodas alapvetö logikajat, amit Attila vall. A dolog alapvetöen az alabbiak szerint foglalhato össze:

  1. Ami jobboldalon van, az JO. Minel közelebb all valami a jobboldal eszmeihez, annal jobb.

  2. Ami nincs a jobboldalon, az ROSSZ. Minel tavolabb all valami a jobboldal eszmeitöl, annal roszabb.

  3. A jobboldali gondolkodasmod dogmatikus, vagyis MINDENT a fenti ket alapelvnek rendel ala, barmennyire is ellentmond a fenti ket dogma a tenyeknek.

  A vallasossag es a nacionalizmus a jobboldal eszmei holdudvaraba tartoznak, tehat NEM lehetnek rosszak. Meg akkor sem, ha ellentmondasba kerülnek egymassal. Ugye a magyarsag ösisege (barmi is legyen az, erröl mar sokat vitatkoztunk) egy nacionalista eszmeiseghez tartozo kerdes. A kereszteny vallas bizony rengeteget tett azert, hogy ezt gyökerestül kiirtsa hazankban. Meg arra is kepes volt az eszme, hogy elsö kiralyunk a sajat közvetlen csaladtagjat megölesse es felnegyeltesse.

  DE Attila szamara ezek a tenyek (es a tovabbiak, lasd lejjebb) egyszerüen nem lehetnek relevansak, mivel nem egyeznek a vilagszemleletevel. A nyilvanvalo tenyeket, melyek a vilagszemleletet porba döntenek tehat egesz egyszerüen ignoralja. A jobboldali vilagszemlelet szelsösegesen dogmatikus, tehat a valosagtesztelesenek MINDEN rezdüleset a fent megalapitott dogmak igazolasanak veti ala.

  A tudomany es a dogmatizmus között az alapvetö különbseg egyebkent az, hogy a tudomanyban egyetlen megallapitas sem abszolut ervenyü – vagyis amint a valosagteszteles valamilyen cafolhatatlan bizonyitekot talal arra, hogy a munkahipotezis helytelen, uj hipotezissel kell elöallni. A dogmatizmus munkahipotezise azonban ha egyszer megallapitasra került, utana barmilyen vizsgalodas vagy valosagteszteles csak a hipotezis igazolasanak az iranyaban törtenhet. Technikailag ezek az eröfeszitesek abba a harom iranyba törtennek, amit a 83-asban leirtam. A motivacio tehat a dogma fenntartasa minden aron, a modus operandi pedig a dogmatikus erveles harom alaptetele (lasd feljebb). Ebböl következik egyebkent az is, hogy a dogmatikus gondolkodas szüksegkeppen pszichotikus (a pszichologiaban a valosagteszteles sulyos zavarat nevezzük pszichozisnak).

  112: Attila(PV):

  „És mindaz amit felhozol, az már a Mediciek pápasága alatt történt a gyaréati vérengzéstől a tudományok elnyomásáig, meg a paradicsomba való helyjegy árulásáig, amikorra a keresztény kultúrkör centruéát már teljesen kisajátította a pénz hatalma.”

  Attila, ezt az ervedet eddig kb. 3-szor totalisan porba döngöltem. Csak nehany pelda (ismet) – elörebocsatva, hogy a mediciek kb. a 15-16. szazadtol voltak jelentös hatassal barmire is.

  1. Arianus keresztenyseg, 4. szazad (nikeai zsinat 325). Több szazezer ember kiirtasa egyetlen betü (homousion kontra homouision) miatt. Mediciek sehol.

  2. Papasag es romai csaszarsag közötti több szazeves harc a hatalomert (A vege a Canossa-jaras: 1076). Mediciek sehol.

  3. Kereszteshadjaratok, több millio aldozattal (köztük az egyik hadjaratban több tizezer gyerek, eladva rabszolganak, halalra eheztetve). 11-12. szazad. Mediciek sehol. Ja, tudod, mit mondtak a kereszteslovagok mielött megöltek valakit? Deus volut. Isten akarja. Nesze neked „a keresztenyek nem bantanak senkit, mert tiltja a vallasuk”. Inkabb elöirja.

  4. Huszita felkeles es verbe fojtasa, több tizezer aldozat (valoszinüleg szazezeres nagysagrend is). Igaz, ez mar 1416, de mediciek itt is sehol (ök ugyanis Firenzeben tevekenykedtek, nem Csehorszagban es Magyarorszagon).

  5. Magyar poganylazadasok leverese 11. szazad. Ezres nagysagrendü aldozat (valoszinüleg tizezres). Mediciek sehol.

  6. Alexandriai könyvtar elpusztitasa, 7. szazad. Az emberiseg valoszinüleg eddigi legnagyobb kulturalis es tudomanyos vesztesege, potolhatatlan kar. Mediciek sehol.

 109. 114:RJ.
  NEM. Nem vagy az.
  A Kneszetben nem kis számban ülnek örmény, orosz és főleg arab (származású) képviselők. Helyesen.
  Gyöngyösi (bármi maszatolás ellenében) származásról, és nem állampolgárságról beszélt, valamit „itt élő” és csak „különösen a parlamentben lévők származásáról.
  A listázás és felmérés ügyében azt kell mondjam, hogy sajna pontosan értem Hochstein síngörbítésre vonatkozó célzását. Felmérés írásos dokumentálás nélkül nem létezik. Borzasztóan sajnálom, és remélem hogy az ellenvéleményemmel nem ásom meg a blogos síromat, és azzal sem, hogy gyöngyösi felszólalását úgy értelmezem, ahogy mondta. (nem egy írástudatlan analfabétáról van szó, hanem egy megválasztott parlamenti képviselőről, aki felelősen képviseli a választóit. Pontosan azt is tette. A hívei és szavazói egészen pontosan úgy értik amit mondott, ahogy mondta. Tessék csak elolvasni a z RJ barátunk által belinkelt kurucinfo ezzel foglalkozó cikkeinek hozzászólásait.
  Nem kell mást hozzátennem.

 110. 115-Dorka

  „114:RJ.
  NEM. Nem vagy az.”
  Ez honnan tudod? Soha nem nyilatkoztam a világnézeti hovatartozásomról. 🙂
  A listázás pedig létezik. Épp a lista alanyai azok, akik ebben aktívan résztvesznek. IWIW, Facebook, … és itt is.
  Te is sok adatot tettél itt közre magadról. Elég ezt indexelni és máris benne vagy egy listában.

 111. RJ- dehogynem.

  – Kettős állampolgárság. Gyöngyösi ugyan a felszólalásában nem említett állampolgárságot. De még származást sem -más egyéb nemzetiségeket megemlítve. Nem szerepelt egyetlen magyarországi, vagy azon kívüli másik állam állampolgársága. Származása sem, csakis a zsidó származásúaké. (mint nemzetbiztonsági kockázat).

  Ha az alaptörvényben /alkotmányban az szerepelne, hogy kettős hármas stb. Állampolgár nem vállalhat országos közszerepet, és döntéshozósággal járó feladatkört, azt mondom, ok, stimt. Már meglévő kettős állampolgársággal bíró megválasztott, regnáló, működő képviselőség esetén a zsidó származás vizsgálata- gyomorforgató. Az állampolgárságról nyilatkoztatás… nem tudom. De ha igen, akkor minden állampolgárság essen ebbe bele. Szlovák, román, izlandi, holland, horvát,német stb. stb.

  Teljes mellszélességgel kiállunk a szlovákiai magyarok kettős állampolgársága mellett.
  Pedig, nézzük csak: Mit is jelent ez? Mivel mi szlovák és magyar európaiak egyszerűen európai állampolgárok vagyunk, mehetünk, jöhetünk,tanulhatunk, vásárolhatunk ingatlant, letelepedhetünk, tanulhatunk, jogosítványt szerethetünk, számlát nyithatunk, és bármit tehetünk ide oda menve HA AKARUNK-egymás országában…

  Mi jelentősége van a kettős (hármas az EU állampolgársággal együtt)-állampolgárságnak? Semmi egyéb mint a lojalitás kifejezése, érzelmi dolog. Ez az ami a szlovákok nagy részének csőrét-bassza… A magyarok pedig dafke a szovákok csőre alá akarnak tenni. Egyéb más gyakorlati haszna és értelme az egésznek nincs…

  Izraeli állampolgárság esetén egyszerű, gyakorlati dolgokról van szó, ami (mivel Izrael nem EU-tag- érdemes élni) Vagy esetleg aliyázni akartál 1994-ben, és felvetted..majd másképp alakult minden. És már nem mondanál le róla. Már csak hirtelen biztonsági megfontolásokból sem, de érzelmileg sem. De ösztöndíj, nyelvtanulás, és egyéb szochnutos dolgok miatt sem.
  Aztán ízlelgeted a feelinget a tükör előtt. Nos, mi is vagyok én… szoc munkás? konduktor? ember? felelős szavazó, adófizető magyar állampolgár? esetleg nemzetbiztonsági kockázat.. hm.

 112. 113: „nem erted a jobboldali gondolkodas alapvetö logikajat” – Gondolod? Vajh miért is tettem ki a szmájlit? 🙂

 113. Jancsika

  Az hogy a Mediciek az 1500-as évek elejétől szolidan megváltoztatták a pápaság alapvető ideológiáját, nem jelenti azt, hogy nem voltak törekvések azt megelőzően is.
  A Szentföld védelme az aggresszív muzulmánokkal szemben alapvetően nemes feladat volt, de az opportunisták meglátták benne a bizniszt és vallási köntösben a maguk szakállásra dolgoztak.
  Az a baj, hogy összekevered a keresztényi ideológiát azokkal akik a kereszténység álarca mögül követik el gazemberségeiket.

  Ugyanezek elkövetik a demokrácia, a liberalizmus, a kommunizmus, és szinte minden más, eredetileg pozitív ideológia álarca mögül.
  És amíg a többég árnyékboxol a demokráciát, liberalizmust, kommunizmust vagy a kereszténységet támadva, addig ők már a következő, még megmaradt értékeket próbálják felhasználni a saját érdekeik szolgálatában.

 114. 117: Dorka, azt nem értitek meg /illetve értitek, csak nem tudjátok kezelni/, hogy a Jobbik a politikai megnyilvánulásaiban (szinte kizárólag) a cigány és zsidóellenességre épít. Minél nagyobb a felhajtás egy-egy ilyen nyilatkozat kapcsán, az az ő malmukra hajtja a vizet. Ha egyszerűen ignorálná mindenki ezeket a kijelentéseket – simán elposszanna a hatásuk.
  Az persze igaz, hogy ezt a hergelési technikát a zsidóktól tanulták 🙂 (Kertészek és társaik)
  Ugyanakkor, mint parlamenti képviselő, lehet, hogy Gyöngyösinek sokkal nagyobb rálátása van az események mozgatóira (gondolhatják a zemberek), és teljesen reális a felvetése, hogy a parlamentben, illetve az államigazgatás felső szintjein dolgozó zsidó származásúak állambiztonsági kockázatot jelentenek – és ezzel belerakta a bogarat sokak fülébe 🙂

 115. 119: „Az a baj, hogy összekevered a keresztényi ideológiát azokkal akik a kereszténység álarca mögül követik el gazemberségeiket.”

  Bocs hogy beleugatok, de Attila, ilyen „érvekkel” bármilyen szarból ki lehet(ne) mászni. Azokat a tetteket, amiket Jancsika felsorolt, mikor ítélte el a katolikus egyház? Jó esetben soha, vagy max. évszázadokkal később, amikor már érvekkel lehetetlen volt tovább fenntartani a ‘jogosság’ látszatát.

 116. 117:
  Dorka, nem kell ezt tovább ragozni. Nekem is van Ausztrál állampolgárságom, vagyis kettős vagyok. Közben olyan magyar hogy csak! De ha megválasztanának képviselőnek, azonnal visszadnám az ausztrált. mert ez így korrekt.

 117. 113:
  Te milyen naiv vagy! 😀
  Attila meg fogja rázni magát mint egy kutya, és újabb demagóg ellentámadásba fog lendülni.
  Kiegészítenélek. Attila a keresztes hadjáratot az iszlám elleni „kívánatos” védekezésnek kiáltotta ki. Hol volt még török hódítás a XI. században?

 118. 119: Attila(PV):

  „Ugyanezek elkövetik a demokrácia, a liberalizmus, a kommunizmus, és szinte minden más, eredetileg pozitív ideológia álarca mögül.”

  Tehát szögezzük le: MINDEN, az embereket tömegesen irányítani képes ideológiát, gondolkodásmódot, mémet, ha úgy tetszik ki lehet használni és fel lehet használni embertelen célokra – és előbb vagy utóbb mindegyikkel ez is fog történni.

  A kereszténység sem kivétel. Tudod, miért? MERT ILYEN AZ EMBERI TERMÉSZET. Ha lehetőség adódik kihasználni egy aránytalanul előnyös helyzetet, akkor előbb vagy utóbb jön majd valaki, aki ezt meg is fogja tenni.

 119. 82: OK, játszhatunk ilyet, de ebből csak annyi fog kiderülni, hogy még a saját krónikáink is ellentmondanak egymásnak.

  Amit idéztél, az a Képes Krónikában egyébként eleve önellentmondásos rész, mert egyszer Attila után 100, máshol 104 évet ír. Szintén a Képes Krónika úgy adja meg, miszerint Attila 445-ben halt meg, de ehhez 100-at, vagy 104-et adva nem jutunk el 670-be.

  Miket mond ezzel szemben Anonymous, a legrégebben keletkezett krónikánk:
  http://la.wikisource.org/wiki/Gesta_Hungarorum?match=hu

  „Az Úr megtestesülésének nyolcszáznyolcvannegyedik esztendejében, amint az év szerint jegyzett krónikákban írva vagyon, a hét fejedelmi személy, akit hétmagyarnak hívnak, kijött Szcítia földjéről nyugat felé. Közöttük kijött Álmos vezér, a Mágóg király nemzetségéből való Ügyek fia, jó emlékezetű férfiú, uruk és tanácsadójuk nekik; kijött pedig a feleségével meg a fiával, Árpáddal, valamint a nagybátyjának, Hüleknek két fiával: Szovárddal és Kadocsával, továbbá az ugyanarról a vidékről való szövetséges népeknek megszámlálhatatlanul nagy sokaságával. Sok-sok nap pedig puszta tájakon vonultak; az Etel folyót pogány módon tömlőn ülve úsztatták át, és sehol városba vagy emberi lakóhelyhez vezető utat nem találtak. Közben nem ették ember munkájának a gyümölcsét, amint rendesen szokták, hanem hússal, hallal táplálkoztak mindaddig, amíg Oroszországba nem értek azon a részen, melyet Szuszdalnak hívnak.”

  Azt állítja tehát, 881-ben keltünk át a Volgán(Etel), nyugatra haladtunk és Szuszdalhoz érkeztünk meg elsőként.
  Szuszdalt a térképen megkeresve húzzuk az ujjunkat kelet felé… Hopp, nagyjából (az akkor még nem létező) Nyizsnyíj Novgorodnál kelhettek át őseink, és tovább haladva kelet felé pont Magna Hungária vidékét találjuk, ahonnan indulhattak, és ahol Juliánusz barát megtalálta a honfoglalásban részt nem vevő magyarokat.

  A hungárusos részt azért idéztem be, mert Anonymoust talán még nem vádolod Habsburg befolyásoltsággal.
  Ha ismernéd a Gesta Hungarorumot, akkor egyébként be tudtál volna idézni olyan részeket, ahol Attilát is Mágógtól származtatják, sőt Mágóg király miatt hívnak minket mogyernek. Vagy ahol Árpád hivatkozik rá, hogy ő Attila leszármazottja, sőt még azt is megtaláltad volna, hogy a székelyekről azt írja, hogy Attila népe volt. Anonymous érdekes módon Attilát nem nevezi hunnak, sőt a hunokat hun néven sehol sem említi.

  A probléma a Gesta Hungarorummal, és a Képes Krónikával is az, hogy több száz éves távolból tudósít a honfoglalás koráról bizonytalan források felhasználásával, így sokkal nagyobb az esélye, hogy torzult információt közöl, mintha az események korabeli feljegyzésekről lenne szó.

 120. 117: Dorka:

  „Ha az alaptörvényben /alkotmányban az szerepelne, hogy kettős hármas stb. Állampolgár nem vállalhat országos közszerepet, és döntéshozósággal járó feladatkört, azt mondom, ok, stimt.”

  Nemreg egy internetes szeminariumon pont erröl volt szo. A legtöbb ember, aki kettös allampolgarsagot tart fenn, azert teszi ezt, mert arra spekulal, hogy valamikor elete folyaman majd megeri neki az egyik orszagbol a masikba telepedni – akar panikszerüen is, ha ugy hozza ki a lepes.

  Ahogy magad is irod, azzal nem volna gond, ha mondjuk akar az Alaptörveny is deklaralna: ha mar közfeladatot ellato szemely akarsz lenni Magyarorszagon, akkor ne akarjal kettös allampolgar lenni – ne akarjal lelepni innen, ha szarul mennek a dolgok. In for a penny, in for a pound, ahogy a müvelt angol mondja, aldjon vagy verjen sors keze, itt elned, halnod kell. Nincs ezzel gond.

  De az, hogy az egesz mar megint a zsido kerdes körül indult el, nemes egyszerüseggel vegytiszta antiszemitizmus. Mert nem mondjuk az orosz „szarmazast” vizsgaljuk? Az orosz maffia es üzleti erdekeltseg (sokszor a kettö egy es ugyanaz) Magyarorszag gazdasagi eleteben a mai napig sokkal inkabb meghatarozo, mint a zsido jelenlet. De egyebkent beszelgethetnenk a nemetekröl is. Magyarorszag gazdasaganak jo 85%-at a külföldi töke mozgatja, es ennek a legnagyobb resze nemet penz. Ha mar deklaraljuk, hogy nem jo nekünk, ha a külföldi töke kiviszi innen a hasznot (ami teny), akkor nem lenne erdemes atlatni, hogy melyik kepviselönk cimboral a nemetekkel, es melyik nem?

  De ez persze nem zavarja a Jobbikot, ök valahogy mindig a zsidokra „buknak”. De hat ez sem tul nagy meglepetes.

 121. 125. Jancsika

  „Ha lehetőség adódik kihasználni egy aránytalanul előnyös helyzetet, akkor előbb vagy utóbb jön majd valaki, aki ezt meg is fogja tenni.”

  Mondjuk úgym hogy vannak akik eleve keresik, sőt teremtik maguknak a kihasználandó előnys helyzeteket, vannak akik élnek az alkalommal, ha belebotlanakm és vannak akik tartják magukat egy erkölcsi normához.

  Tudom, van olyan filozófia, hogy ha én nem lopm el, akkor ellopja más, de a lopás akkor is lopás.
  Pontosan ezeknek az embereknek kellett az orra alá dörgölni a tízparancsolatot… mert nekik a lehetőség mindjárt kisértés is volt… de nekik is „puhítani” kellett a dolgon és leredukálni egy szűkebb csoportra, ahol még elvárható, hogy be legyen tartva.

 122. 128: Attila(PV):

  „Pontosan ezeknek az embereknek kellett az orra alá dörgölni a tízparancsolatot… ”

  Ha jol ertem, most egy huszarvagassal elkerülve a tovabbi vitat, inkabb zsidoztal egy joizüt.

  Egeszsegedre, Attila. Az mar igazan ne zavarjon, hogy a törtenelem tele van a hatalmukbol visszaelö emberek peldaival, olyan helyekröl es idökböl is, ahol a zsidok abszolute nem voltak jelen… De persze a te interpretaciodban MINDEN hatalommal valo visszaeles a zsidokhoz köthetö.

 123. 124. Tiborbá

  ” Hol volt még török hódítás a XI. században?”

  Hát a Szentföldön. Sőt, az már a 600-as évektől muzulmán uralom alatt volt, de akkor még a zsidók is és a kereszények is látogathatták szent helyeiket.
  A változás 900-as ávek végén jött, amikor arrogánsabb politika járta, és a zsidókat és a keresztényeket szabályosan vadászták, és az utcán is büntetés nélkül le lehetett gyilkolni őket.
  A szeldzsuk törökök pedig 1071-ben elfoglalták Jeruzsálemet.
  Ezután a Clermonti zsinat 1095-ben elhatározta a keresztes hadjárat megszervezését.

 124. 129. Jancsika

  ” Az mar igazan ne zavarjon, hogy a törtenelem tele van a hatalmukbol visszaelö emberek peldaival, olyan helyekröl es idökböl is, ahol a zsidok abszolute nem voltak jelen…”

  Nem zavar.
  De mindenképpen különbséget lehet tenni a között amikor a hatalommal való visszaélés, csalás, lopás, hamis tanuzás egyöntetűen és egyetemesen elitélendő dolog, és amikor csak bizonyos esetekben, csoportokkal szemben elitélendő, más esetekben, csoportokkal szemben pedig megengedett.

 125. 131: Attila(PV):

  „De mindenképpen különbséget lehet tenni a között amikor a hatalommal való visszaélés, csalás, lopás, hamis tanuzás egyöntetűen és egyetemesen elitélendő dolog, és amikor csak bizonyos esetekben, csoportokkal szemben elitélendő, más esetekben, csoportokkal szemben pedig megengedett.”

  Peldaul arra gondolsz, hogy ha az MSZP lop, az hazaarulas, es akasztofaravalo mind, de ha a Fidesz teszi ugyanezt, akkor bocsanatos bün, ugye? 🙂

 126. 127. Jancsika

  „Mert nem mondjuk az orosz “szarmazast” vizsgaljuk? ”

  Mert az oroszok nem küldtek homályos engedélyezésű kémrepülőgépeket ugyanaznap, amikor fényes nappal valakit fejbelőttek Pesten a piros lámpánál, és az oroszok nem jelentették ki hogy felvásárolják az országot, és nincs az egész országot behálózó, mindenhez hozzáférő biztonsági cégük (InKal)az országban, és nem akartak csalással kis pénzért nagy földeket venni Gyurcsány szemhunyásával.

  Vagy lehet hogy mindezt csinálták, vagy ők, vagy a patagónok, de eddig senki sem vette észre….

 127. „Mert az oroszok nem küldtek homályos engedélyezésű kémrepülőgépeket ugyanaznap, amikor fényes nappal valakit fejbelőttek Pesten a piros lámpánál, és az oroszok nem jelentették ki hogy felvásárolják az országot, és nincs az egész országot behálózó, mindenhez hozzáférő biztonsági cégük (InKal)az országban, és nem akartak csalással kis pénzért nagy földeket venni Gyurcsány szemhunyásával.”

  Igen, de az oroszok:

  – A mai napig a kezükben tartjak a magyar energiaszektor kb. 90%-at, söt, a teljes energiafelhasznalasunk kb. 80%-a maig is igy vagy ugy de tölük jön
  – A 90-es evektöl kezdve a maffiajukon keresztül gyakorlatilag letaroltak a magyar szorakoztatoipart, es a mai napig ellenörzesük alatt tartjak
  – Jelentös mennyisegü penzük van magyar cegekben, a mar sokat emlegetett MOL-os 500 milliard negy resze az orosz befektetök „menekitese” volt a MOL-bol (csak nekem tünt fel, hogy a MOL-reszvenyek felvasarlasa 500 milliardert PONT 3 honappal azelött volt, hogy a MOL 2011-es 40 milliardos nyeresege lezuhant 300 milliora?? Egy ilyen drasztikus visszaesest minimum 6 honappal elöre lattak a ceg közgazdaszai, de nyilvan ezt a „bennfentes” informaciot az orosz befektetök megtartottak maguknak – egeszen addig, amig a Fidesz IMF-hitelböl jo aron fel nem vasarolta a reszvenyeiket, meg azelött, hogy a visszaesett nyereseg miatt lement volna az aruk a piacon)
  – A delszlav haboruk ota (söt mar azelött is) nyiltan tamogatnak olyan szerb militans csoportokat, akik aktiv katonai kockazatot jelentenek Magyarorszagra
  – Egyre nagyobb ingatlan- es földvagyont szereznek Magyarorszagon, Budapesten hatalmas volumenben vasaroltak fel ingatlanokat a 2009-es areses utan (http://hvg.hu/gazdasag.ingatlan/20110624_kulfoldiek_ingatlanvasarlasai)
  – A magyar honvedseg legnagyobb fegyverzeti beszallitoja a mai napig Oroszorszag, a haditechnikank jo resze az oroszoktol függ

  Szoval legalabb annyi okunk lenni felni az oroszoktol, mint a zsidoktol… csak ugye az nem olyan „trendi”.

 128. 134:
  ez az általános vélemény majd akkor fog átformálódni a nemzeti oldalban, amikor a művészettörténész előadók-nak lesznek ezirányú ismeretei, mert már több 10 éve még mindig a zsidókereszténység és Koppány-István ellentét hozza a bevételt az országjáró megmondóembereknek.

 129. 127: jancsika, fölöttébb megnyugtató hogy valaki 100-ból egy -valóban objektív. Kösz hogy reagáltál arra amit mondani póbáltam, és értetted is, félremagyarázás nélkül..

 130. 132. Jancsika

  „Peldaul arra gondolsz, hogy ha az MSZP lop, az hazaarulas, es akasztofaravalo mind, de ha a Fidesz teszi ugyanezt, akkor bocsanatos bün, ugye? 🙂 ”

  Nem egészen.

  Sokszor mondtam, hogy nem azzal van a gond, amit egy politikus „lop”… Ez nagyságrendekkel elmarad azoktól a károktól, amit „filozófiájával” okoz.
  Nevezetesen az MSZP/SZDSZ a multiparadicsom létrehozásában és a külföldi érdekek kritika nélküli kiszolgálásában látta a jövő felé vezető utat. Ennek lett eredménye hogy az a kis ipar, mezőgazdaság és kereskedelem is külföldi érdekeltségbe került, ami a privatizációnak nevezett szabad rablás után megmaradt. És itt sem azok a milliók fájnak, amit a komcsik zsebrevágtak, hanem a milliárdok, amiknek kitalicskázásához asszisztáltak. Ezt pedig milliárdos kölcsönök felvételével álcázták, hogy a nép úgy érezze, hogy jó irányba megy a politika…
  És most ők a leghangosabbak a kormány kritikájában, hogy gyakorlatilag források nélkül kellene az országot irányítani és a visszafizethetetlen kölcsönöket visszafizetni.

 131. 134. Jancsika

  „Igen, de az oroszok:
  – A mai napig a kezükben tartjak a magyar energiaszektor kb. 90%-at.”

  De ki adta oda nekik ?
  Ráadásul te is azok közé tartozol, levegő után kapkodva méltatlankodnak, amikor a kormány visszavásárolta a MOL részvényeket…

  Viszont teljesen igazad van, az „orosz kapcsolatokat” is nagyító alá kellene venni. De itt nem a kettős állmapolgárság a kérdés a döntéshozói szinten, hanem a jó öreg komcsi kapcsolatrendszer…
  De úgy tűnik, ilyen-olyan paktumokban el lett fogadva, hogy a legnagyobb csirkefogók védelmet élveznek.

 132. Jancsika – Attila:
  A nagy asszók közben elfelejtitek, hogy az energia függésünk ADOTTSÁG, amit az oroszok sokkal jobban kihasználhatnának.

 133. 135. János

  Azért az országjáró megmondóemberek másról is beszélnek…
  Több évszázados hazugságrendszert kell lehámozni.
  És szerintem az se baj, ha végre helyreteszik a zsidó-keresztény és a szkíta-keresztény dolgot.

  És ugye arról beszélnek amire igény van és nem a kincstári brossúrákat szajkózzák.

 134. 139: És ki is fognak, amint teljesen kész lesz a csőhálózat Kínában/és felé. Pillanatnyilag ők is csak ide (volt szoc. országok) tudnak eladni, meg rajtunk keresztül kisebb mennyiséget nyugatabbra.

 135. Igazából nem lennénk függésben ha kiaknáznánk a termálvíz energiáját és nem adtuk volna el a gázmezőket, stb. Nekem mesterségesnek tűnik a függés. Belegeltettek az olcsó gázzal aztán már drága, meg nekünk is volt…

 136. 142. János pál

  „Nekem mesterségesnek tűnik a függés.”
  Lehet hogy azért, mert az.

  15 éve még 700 milliárdos élelmiszer exportunk volt.
  Ma már ennyiért importálunk.
  Sajnos vannak akik valóban gyarmatot akarnak csinálni az országból. Főleg azok, akiknek érzelmi kötődése nincs de hát itt laknak… Ők ebből élnek jól.

 137. 143:
  Te akkor demagóg vagy, hogy párodat ritkítod. Az, akinek milliókat hoz a konyhára, szarik az érzelmi kötődésére.

 138. 143.Nem hiszem hogy pusztán ideológiai hovatartozás döntené el a nagy kérdéseket. A nagy cégek a jogi személyek viszont éppen úgy viselkednek mint egy pszhihopata.pl. teljes közöny mások érzései felett,tartós kapcsolatokra való képtelenség,mások biztonságának veszélyeztetése,hazudozás, mások rászedése a profitért. Ezek egy pszihopata személy tulajdonságai. Igazából ezek a szörnyű nagy cégek, részvénytársaságok pusztítanak a természetben és a társadalmakban is. Nem igazán sikerül kordában tartani a profitéhséget mert a tulajdonosok személytelenek. Könnyű úgy bűnözni, hogy „Hé, én csak egy részvényt vettem!” Bele lehet csúszni így akár egy tömeggyilkosságba is. Ez az egyik legveszélyesebb dolog ma szerintem. Ezért képtelenség megfékezni a környezetszennyezést, a korrupciót, stb. mert nem úgy van mint falun, hogy elkergetjük a bírót kaszával kapával…

 139. 144. Tiborbá

  „Az, akinek milliókat hoz a konyhára, szarik az érzelmi kötődésére.”

  Fordítva.
  Az keres milliárdokat, aki szarik az érzelmi kötődésre.
  Erre mondják hogy 20 forintért eladná az anyját .

  De ebbe a zsákutcába MINDIG beleszaladsz.
  Ha az érzelem mentes racionális immorális opportunizmus lenne a „norma”, akkor miért alakult egyáltalán ki a bűn fogalma?
  Miért bűn lopni, ha az olyan emberi?
  Miért itéli el a csalót (szinte) minden emberi közösség ?

  Nem lehet, hogy hosszútávú túlélés szempontjából mégiscsak fontos egyfajta erkölcsi rendszer tisztelete, amit nem lehet magyarázni az erősebb kutya modelljével ?

 140. Milyen érdekes, hogy a Simon Perez kijelentés után nem volt ilyen oldalakon átívelő összefogás.

  Az a szomorú, hogy az ország ügyeiben, ami az egész társadalmat érinti, nincs ilyen összefogás, bezzeg, ha egy zsidókat érintő ügyről van szó ( még ha így kiragadva kontextusból is), akkor van.

  Mégis, akkor most Magyarországon vagy
  Izraelben élünk?

  Magyarországon nem a fordított összefogás lenne az elvárható?

 141. 127:
  „Magyarorszag gazdasagi eleteben a mai napig sokkal inkabb meghatarozo, mint a zsido jelenlet.”

  Esetleg a Simon Perez kijelentés kapcsán nem kéne átértékelned, de minimum árnyalnod ezt a kijelentésedet?

 142. 146:
  Nagyon hangzatos, amiket írsz, csak éppen nem racionális. Mert amit te állítasz azt jelenti, ha holnap szarok az érzelmi kötődésre, akkor holnp után milliárdos leszek, csak úgy magától. Ez ugyebár nonszensz, de ez téged nem érdekel. Én meg a valóságot írom le. Ha valkinek lehetősége van milliárdokat összeharácsoni, nem fogja érdekelni, hogy az sért nemzeti érdekeket, tehát szarni fog az érzelmi kötődésre. De tudod mit? Már kurvára unom félremgyarázásidat.

 143. A 114-ben belinkelt link meg minimum elgondolkoztató.
  Csak nálunk nehéz megérteni ezt, Izraelben rögtön megy?

 144. 150. nem akarok belefolyni a vitátokba nagyon de ez kb így van szerintem mégis. Szerintem elkened a dolgot mert ha pl. van egy érzelmileg befolyásolt mondjuk legyen bróker, akkor ez lehetséges.
  Hogy eddig hogy volt bróker nem tudom, de mivan ha ma lett az, és rögtön félreteszi az érzelmeit az emberségét és vesz egy fegyvergyár részvényeiből aminek az ára másnap ugrik. Akkor lehetséges Attila felvetése még ha a te (szerintem torz) tükrödből nézzük is. Elnézést.
  Nem igen akarok állástfoglalni egyébként de Attila is túl idealista

 145. Tiborbá…

  Az tolvaj nem azért lopja ki valaki zsebéből a pénzt, mert az ott van, hanem azért mert hiányzik belőle a morális gát.
  A többség nem használ ki minden alkalmat, hogy jól járjon.
  Egy kissebség pedig igen aktívan igyekszik a jóljárási alkalmakat maximalizálni…
  És eleve akiben vannak morális gátak, nem jut olyan helyzetekbe, hogy hogy sokat kelljen morfondíroznia azon, hogy mennyiben sérti a nemzeti érdekeket a milliárdok harácsolása.
  Tudom kényelmes kifogás lenne, de a morális gát nem egyforma magasan van mindenkinél… Van akinél majdnem teljesen hiányzik, de vannak akik egy radírt sem visznek haza a munkahelyükről.

 146. 127!
  „Az orosz maffia es üzleti erdekeltseg (sokszor a kettö egy es ugyanaz) Magyarorszag gazdasagi eleteben a mai napig sokkal inkabb meghatarozo, mint a zsido jelenlet. ”

  Ne légy megijedve Jancsika,mert azok is zsidók..De most nem az a lényeg,hanem az hogy azok,vagy ezek(teljesen mindegy) egy klikk..Akármerre fordulsz ugyanoda lyukadsz ki..Azt akarod mondani hogy lehet választani..De nem lehet ..
  148!
  „Az a szomorú, hogy az ország ügyeiben, ami az egész társadalmat érinti, nincs ilyen összefogás, bezzeg, ha egy zsidókat érintő ügyről van szó ( még ha így kiragadva kontextusból is), akkor van.”

  Ugyanezt mondta a férjem szórol szóra..

 147. 152 & 153:
  Ez Attila tipikus módszere összemosni a dolgokat Az amorális tolvajt nem kell idehozni. De ha le akartok menni erre a szintre, akkor tessék. Az autóbuszról már mindenki leszállt te vagy az utolsó utas, készülsz leszállni a következő megállónál, de ekkor észreveszel egy dobozkát az ajtó melletti ülésen. Felnyitod a fedelét, egy nagy rakás 20 ezrest látsz benne, lehet vagy 10-15 millió. Két dolgot tehetsz: beteszed táskádba és hazaviszed. vagy leadod a végállomáson. Ez a jó analógia. Saccold meg, hogy 100 emberből hány adja le és hány teszi zsebre! Szerinted a többség leadja. Szerintem 100 közül talán egy adja le, az is megbánja másnap.

  Attila, ha nem tudsz tárgyszerűen, racionálisan feltárni a nézetedet, akkor nem fogok neked válaszolni. Unom, hogy állandóan mellébeszélsz. Ha ezt automatikusan csinálod, akkor elmebeteg vagy. Autista vagy valami hasonló.

 148. 148. PZUJ: „Esetleg a Simon Perez kijelentés kapcsán nem kéne átértékelned, de minimum árnyalnod ezt a kijelentésedet?”

  Mar alig vartam, hogy valami agytroszt ezzel a demagog es raadasul hibasan idezett, a szovegkornyezetbol kiszakitott sz@rral elojojjon. Gratula.

  De tudod mit, tegyuk fel hogy igy hangzott el es komolyan is gondolta. SP volt olyan idiota, es egy teljesen nyilvanos kamarai ulesen a nagykozonseg elott megengette maganak, hogy az 5. 10 eves szupertitkios tervet nyilvanossagra hozta. Nos, ebben az esetben, kerlek szepen fejtsd ki, mi a gondod ezzel a kijelentessel!

 149. 154 Melike

  „De most nem az a lényeg,hanem az hogy azok,vagy ezek(teljesen mindegy) egy klikk..”

  Az a baj, hogy ezt még magyarázni kell…

 150. 156:
  Hochstein! Nem kellene foglalkoznod azzal, amit a Kurucinfóból vesznek át. Én ezt a kurva honlapot azért tartom fenn, hogy objektív és valóságos infókhoz lehessen jutni. És akkor mi van? mindenfajta hülyeséget belinkelnek. Nem csak politikait, de még tudományosat is. Az internet egy fertő. Ide csak annak lenne szabad beszabadulni, akinek komoly előképesítése van, és nem fogékony a marhaságokra, és a belinkelők azt hiszik, hogy micsoda fasza legények, megosztanak velünk valami szuper tuti, titkosan kezelt infót. Okosabban tennék, ha csak olvasnának és egyáltalán nem írnának, mint a széles többség.

 151. 156. Hochstein

  Aha… Simon Perez hibásan idézett, szövegkörnyezetéből kiragadott…

  Aha…

  Szóval, hogy van a hibátlan idézett részlet?
  És milyen szövegkörnyezet az, amelyik nem jelenti Magyarország felvásárlását?

  És amikor Gyöngyösi pontosít, akkor az már utólagos magyarázkodás.

  Mert Gyönygösi legalább pontosított és bocsánatot kért a félremagyarázhatóságért…
  De Perez le se szarja, hogy igen sok embernek sértette meg az önérzetét.

  Ez valóban a tipikus zsidó „önvédelemhez való jog”.
  Perez viccel, Gyöngyösi pedig piszkosnácifasiszta.
  A goj lop, a zsidó ügyes. A goj hazudik, a zsidó intelligens. A goj aggresszív, a zsidó önvédelemből öl gyerekeket…

  A gond ott van, hogy a zsidók tagadhatalanul aktív szerepet vállaltak politikailag, gazdaságilag, és tudományosan is abban hogy a világ idáig jutott, a tönk szélére…
  De felelősséget soha semmiért nem hajlandók vállalni… nem hogy befolyásuk arányában, hanem számuk arányában sem…
  A balhét mindig mások viszik el…

 152. 155. Tiborbá

  „Ha ezt automatikusan csinálod, akkor elmebeteg vagy. Autista vagy valami hasonló.”

  Ha jól tudom, az enyhe autizmus inkább szociális és érzelmi érzéketlenséggel jár együtt, nem túlérzékenységgel. Talán Asperger szindrómának hívják, és az átlagosnál magasabb intelligenciával is jár.
  Jancsika majd helyretesz. 😉

 153. 150.
  ” Ha valkinek lehetősége van milliárdokat összeharácsoni, nem fogja érdekelni, hogy az sért nemzeti érdekeket, tehát szarni fog az érzelmi kötődésre.”
  Ez esetben engem és jónéhány ismerősömet, rokonomat kéretik nem valakinek tekinteni. Köszönöm.

 154. 159.

  Hát igen… a jó öreg kettős mérce. Ez már csak így működik sajnos.
  Nem baj, ne feledd a mondást: Ki mint vet, úgy arat! És ez bizony egyaránt igaz a zsidókra is.

 155. 156. Hochstein:

  Valóban, hogyan is hangzott el az a kijelentés?

  ” „manapság gyarmatok létesítése és hadsereg bevetése nélkül is lehet birodalmat építeni… Izraeli üzletemberek befektetnek az egész világon. Izraelnek példa nélküli gazdasági sikerei vannak, mostanra kivívtuk gazdasági függetlenségünket, felvásároljuk Manhattant, Lengyelországot, Magyarországot és Romániát””

  http://hvg.hu/velemeny/20071109_peresz_izrael

  Hozzátenném, hogy egy a kijelentést mosdató cikkről való az idézett, antiszemitizmussal talán nem vádolható.

  Amit Az izraeli nagykövetnek is magyaráznia kellett?

  Érdekes, hogy a 148, 151-hez nem fűztél kommentet.
  Ez így természetes?

  158. Tibor bá’ :
  Kifejtenéd, hogy az adott linkkel mi a bajod?

 156. 163:
  „Magyarországon az utóbbi napokban viharokat kavart az izraeli Maariv lapban megjelent híradás, amely Simon Peresz egyik múlt heti beszédét taglalja. Izrael kilencedik köztársasági elnöke a helyi kereskedelmi kamara éves közgyűlésén az izraeli gazdaság szárnyalását méltatta ékes szavakkal.”

  ” „Azt hittük, Izrael ipari ország lesz, de úgy tűnik, nincs rá mód, túl kicsik vagyunk ehhez, s ezért a kutatás-fejlesztés nagyhatalmává nőttük ki magunkat. A vállalatok azért jönnek Izraelbe, hogy az izraeli kutatásba fektessenek, s nem azért, hogy az iparba” – idézi a Maariv. E gondolatmenet után hangozhatott el az ominózus mondat, amely szerint: „Példátlan gazdasági eredményei vannak Izraelnek, gazdasági függetlenséghez jutottunk, megvesszük Manhattant, Lengyelországot és Magyarországot.” ”

  http://hvg.hu/vilag/20071018_izrael_peresz_magyarorszag

  És igen a kettős mérce:

  ” A találkozóról megjelent héber nyelvű cikkből kitűnik, hogy Peresz az izraeli gazdaság dübörgését kívánta aláhúzni a fenti mondatokkal. ”

  Tehát nézzük kontextusban.

  Akkor ez másoknál (pl.Gyöngyösi) miért nem tesszük meg?

 157. 163:
  Az adott linkkel pontosan az a „bajom”, ami a te kérdéseddel:NYEGLE VAGY én ezt úgy fogalmaztam volna meg, hogy mi vele szemben a kifogásod? De a szélsőjobb csak ezt az alpári nyelvezetet ismeri. Összegezve, nekem nem annyira a Kurucinfó tartalmával szemben van kifogásom (azzal is), sokkal inkább a stílussal. Nézzünk egy cikket abból, amit belinkeltél:

  „A zsidóbérenc csehekkel elégedett Izrael, de Európában „csalódtak”, pedig a legtöbb ország csak tartózkodni mert.”

  A csehek a palesztin arabok megfigyelő státusza ellen szavaztak. Ez a tény, erről szól a hír. De miért „bérencek”? Tudtommal mi is bérencek vagyunk (a Jobbik meglátása szerint) de mi tartózkodtunk. Elfogadom, lehetne analizálni, hogy a csehek miért így szavaztak, na de „bérenc”? Komolytalan, kocsmai szóhasználat. És mi az, hogy „mert”? A tartózkodás mögött nyilvánvalóan politikai számítás van, de ez a nyegle „mert”? Szóval ez a „bajom„.

 158. Pzujnak:http://www.judapest.org/jp-szajbarago/izrael-felvasarolja-magyarorszagot/
  régi cikk, mert régi maga az- akkor 84 éves SP elnök ominózus mondata is. nem is tudom hány éve hangzott el, négy? És nem is tudom hányszor emlegetik ma is magyarországszerte, azóta is, rendületlenül. Kettős mérce? Hoyg volt e abból ekkora felháborodás? volt. sőt nagyobb. sőt még mindig, minden nap emlegetve van.
  magyarázkodni kellet a nagykövetnek? Igen. magyarázkodni kellett, de nem csak őnéki, hanem minden magyar zsidónak,KOMMENTEK alatta is melegen ajánlva. És úgy tűnik azóta is.
  Annyit magyarázkodtunk -lásd fent linkelt cikk a szépemlékű JP-ről–hogy shadai barátunknak még ihlete is támadt kínjában, a KONIM (felvásároljuk) – társasjáték kiötléséhez 🙂
  a Monopoly mintájára.
  http://www.judapest.org/konim-mert-jatszani-jo/

 159. 166:
  „Kifejtenéd, hogy az adott linkkel mi a bajod?” versus
  „mi vele szemben a kifogásod? ”

  Nagyon érzékeny vagy a nüanszokra.
  Amikor másokat minősítesz, akkor is megvan ez a fajta érzékenység benned?
  ( nem idézek belőlük, pedig lenne miből…)

  Egyébként ne az angol megfelelőben gondolkozz (What s the matter?), hanem a magyarban, itt korántsem számít „NYEGLÉ”-nek”, amit Te annak tartasz.

  Ha jól értem, akkor megint a forma a kifogás tárgya, nem a tartalom?

  Érdekes, nekem a 156. Hochstein hozzászólásból ( amire Te is reagáltál) nem az tűnt ki, hogy a formával lenne a problémája a hozzászólónak.

  „Összegezve, nekem nem annyira a Kurucinfó tartalmával szemben van kifogásom (azzal is), sokkal inkább a stílussal. Nézzünk egy cikket abból, amit belinkeltél:”

  Én egy konkrét cikket linkeltem be a Kurucinforól, amiben a video (interjú) a lényeg, nem az egész site-ot.
  Kérhetném, hogy azzal foglalkozzunk?

  Azzal, hogy, lehetne csiszoltabb a stílusuk, egyetértek, de jelen eszmecserében a tartalom szempontjából ez semmit se számít.

 160. 168!
  Pzuj!
  Szerintem is a kurucinfo a legalja mindennek,és egybe ömlesztve borítanak rád mindent,hergelnek..
  (Igaza van most is Tibor bának)Én soha nem megyek oda..Olvasd inkább Szeszákot..Az hitelesebb oldal..

  Esetleg Józsi bácsit.. 😉

 161. 168:
  „Amikor másokat minősítesz, akkor is megvan ez a fajta érzékenység benned? (nem idézek belőlük, pedig lenne miből…)”

  Valóban, de tudod kb félévente felhívom a szíves figyelmét mindig valaki másnak, hogy Quod licet Iovi,non licet bovi. És tudod miért, mert fiatal koromban nekem is ezt vágták a képembe a nálam jóval idősebbek. Ja, hogy az akkor volt? Ez meg itt van. Magyarul, nem érzékeny vagyok, hanem megkövetelő. Te lehetsz engedékeny a következő generációval (el is szarjátok őket), de én nem leszek.

  Jól érted. A Jobbiknak sok mindenben igaza van, de a megjelenési forma elfogadhatatlan.

  Foglalkozzunk! Írd le saját szavaiddal. Tudod nagyon jól, hogy semmit se cenzúrázok a szélsőséges hülyeség kivételével. (most kérdezte valaki, mit tegyen, hogy a tyúkjai többet tojjanak. Na ne!)

  „Érdekes, nekem a 156. Hochstein hozzászólásból ( amire Te is reagáltál) nem az tűnt ki, hogy a formával lenne a problémája a hozzászólónak.”

  Köszönöm, hogy összemosol Hochsteinnel. Különben érdekes, ez az „érdekessel” kezdődő mondat. Így terjed a kurucinfóizmus.

  160:
  Akkor módosítok: „Asperger-szindrómás autista” vagy

 162. 167:
  ” Kettős mérce? Hoyg volt e abból ekkora felháborodás? volt. sőt nagyobb. sőt még mindig, minden nap emlegetve van.
  magyarázkodni kellet a nagykövetnek?”

  Volt-e politikai oldalakon átívelő összefogás, tömegdemonstráció az ügy kapcsán?

  Gyöngyösi kijelentése kontextusba lett-e helyezve és ennek megfelelően lett értelmezve illetve reagálva rá?

  „hanem minden magyar zsidónak,KOMMENTEK alatta is melegen ajánlva. ”

  Hát én csak a cikket látom, kommenteket nem.

  Tisztázzunk valamit.

  A kontextusba helyezésből az derült ki, hogy Gyöngyös mire gondolt. (lásd még 84.hsz)
  Tehát nem kéne felülni a médiának, hogy, most minden zsidót listázni akarnak.

  Tehát Te NEM vagy érintett, helyzetednél fogva. ÉS sokan mások se!

  Egyébként nemrég egy társaságban hívta fel valaki a figyelmemet, hogy ez a nagy cirkusz nagyon egybe esett a választási törvény módosításával (regisztráció)…

  Úgy látom, hogy a kettős állampolgárságúak kizárásával a kormányzatból és a parlamentből. ( lásd izraeli példa, A Te 117.-es hsz-od) mintha konszenzus lenne.

  Azon lehet vitatkozni, hogy ez csak akkor lehessen, ha az alaptörvénybe van foglalva, vagy elég, ha csak a józan eszünket használjuk.

 163. 170:
  „Quod licet Iovi,non licet bovi. És tudod miért, mert fiatal koromban nekem is ezt vágták a képembe a nálam jóval idősebbek. Ja, hogy az akkor volt? Ez meg itt van. ”

  Rendben van, tudomásul veszem, a Te blogod, de ez akkor is szintén kettős mérce marad.

  „Foglalkozzunk! Írd le saját szavaiddal. ”

  Gondolom, aki meghallgatta a video, annak lejött a kontextus.
  A kettős polgársággal összefüggő magyar nemzetbiztonsági kockázat, amit a Jobbiknál a magyar kormányzatnak Izrael palesztin politikájához való viszonyulása váltott ki.

  Ha az eredeti forrás érthető, akkor egy átfogalmazás óhatatlanul információ torzuláshoz vez(et)het.
  Akkor meg minek?

  „Köszönöm, hogy összemosol Hochsteinnel.”

  Nem mostalak össze. Te úgy jöttél a képbe, hogy az Ő nekem címzett hozzászólásához hozzászóltál.

  „Különben érdekes, ez az “érdekessel” kezdődő mondat. ”

  Az érdekes kezdés, nálam sokkal régebbi, mint ahogyan én a kurucinfot olvastam volna.

  Finom formája, az egyet nem értésnek (és akkor finoman fogalmaztam).

  Mert nyíltan lehülyézhetném a vitapartnert is, de az olyan kurucinfos lenne, mint ahogyan fentebb kitárgyaltuk. 🙂

 164. 172:
  Akkor ezt közöttünk lezártnak tekintem, és olvasd el még egyszer a posztot. Ez az álláspontom, amiből se erre, se arra nem fogok eltérni. A téma különben messze túl van lihegve, nemzetközileg is, amiből nekem az következik, hogy a jobbikos hozzászólóknak előző este kellene írni egy pontosan fogalmazott szöveget és azt kellene felolvasni a parlamentben. Úgy tűnik a rögtönzés nem az erős oldaluk. Fel kell rá készülni, hogy az utólagos magyarázkodás kellemetlenségekkel jár, és ez számukra nem előnyös.

 165. 169:
  „Szerintem is a kurucinfo a legalja mindennek,és egybe ömlesztve borítanak rád mindent,hergelnek..”

  A kurucinfo egy információ forrás, amit fenntartásokkal és a tartalomra koncentrálva lehet használni.
  Szerintem.

 166. 174-PZuj
  Ezt jól mondtad! + Annyi, hogy ugyanez igaz minden információs forrásra. Semmi sem tökéletes, senki sem tudja a tuti biztosat, vagy nem mondja el.
  Szemesnek áll a világ.

 167. 169 Melike

  Azt hittem, már túl vagyunk azon, hogy a „korlátlanul magyar” portál egy provokációs honlap.
  Valódi hírek nincsennek benne, csak durva nézőpontok alapján válogatott fősodratú infó. Kifejezetten ocsmány stílusban.

  Viszont príma műszer az antiszemitizmus mérésére.
  Hasznos statisztikákat ad a honlapon megjelenő cikkek terjesztéséről, hogy az olvasók hová, mely blogokba, fórumokba linkelik be őket, a látogatottságról, a kedvenc témákról.
  Abszolút nem véletlen, hogy a magyar kormány komoly erőfeszítései ellenére sem lehet megszüntetni, a szent szólásszabadságra hivatkozva holokauszttagadással, büdöszsidózással együtt. Viszont az izraeli kettős állampolgárok említését a kormányzatban már nácifasisztázó kórus üdvözli…

  Szerintem a kurucnak pontosan az a feladata ami Hofinak volt Kádár idején: Szájbarágósan megmondta, hogy hol a határ, és hogy melyik gumicsontot kell rágni a valódi szaftos témák helyett.

 168. 159,163:
  Előre kijelentem, a következő szövegrész nem SP mosdatás. Járt már ő eleget mikvében, továbbá nem látom szükségét semmiféle felesleges mentegetőzésnek.

  Szóval ma újból meghallgattam SP 2007es beszédét. A fordítással nem bíbelődöm, hiszen elenyésző a héberül beszélők száma itt a fórumon (Dorka), a pályaszéli többiek kétkedésére meg nem vagyok kíváncsi. Amúgy pedig ma már mindenki megtalálhatja a szája íze szerinti „hitelest” a neten. Inkább a szöveg kapcsán a lendületre és a mögöttes tartalomra szeretném felhívni a figyelmet és megértetni az erre fogékonyakkal, hogy mi is történt valójában.

  Ez a pici – korát tekintve igencsak gyerekcipőben járó – törékeny és az összes szomszéd ország felől fenyegetésnek kitett demokratikus állam minden nehézség ellenére, megalakulásától számítva fantasztikus utat tett meg. Ha valaki nem tudná, egy alig 65 éves amorf közösségről beszélgetünk. Embertelen fejlődést tud felmatatni a kultúra, a tudomány, a szociális berendezkedés, harcászat és honvédelem, ne és persze nem utolsó sorban a gazdaság területén is! Első sorban az ott élő és kutya keményen dolgozó polgárainak köszönhetően. Ennek az államnak, az akkor 84 éves első embere (aki ott bábáskodott az ország megszületésénél úgy tettekkel, mint szavakkal!) beszéde egy részénél az addig világosan érezhető előre megírt szövegtörzstől eltérve, átengedte magát egy a gyarló büszkeség mámorító érzésének. Igen, itt megengedett magának egy olyan gondolatsort, amelyet a hyper-érzékenységig hangolt fülekkel megáldott emberek nagyon könnyen félreérthetik. Nem szépítem, ha csak a kiragadott mondatot vesszük górcső alá, felvásárlásról és az említett országokról beszél. De! Ha a teljes szöveget nézzük egyben, akkor világosan kiderül, hogy az ország gazdasági növekedésnek köszönhető befektetésekről beszél. És pont. Mindemellett büszke hazájára, nemzetére és az elért eredményekre. Nem visz embereket az utcára, üvöltetve a tömeggel a „Zsidókat a Dunába, buzikat meg utána” hely szellemének megfelelő szinonimáját. Nem fenyegeti országa állampolgárait és többek között nem követel semmiféle listáztatást és azzal járó nyilvános megaláztatást.

  Ez a tiszteletet érdemlő ember nem viccelt, nincs mit pontosítania és nincs is miért bocsánatot kérnie. A beszédének minden egyes szavával és pozitív töltetével azonosulni tudok /egyet tudok érteni, azt pedig nagyon sajnálom, hogy neked ilyen vagy ehhez hasonlóban nem lehet részed. De azért innen nekem ebből azért még nem következik egyenesen az ótvarkodás megy a gyűlöletkeltés.

  Ami pedig a kettős mércét illeti, remélem nem éri szó a ház elejét ha, nem vagyok hajlandó egy Nobel-békedíjas embert Gyöngyösikkel meg Novákokkal (hogy Zagyvákról már ne is beszéljek) összehasonlítgatni. Még mielőtt az indulatok elszabadulnak és beindul a szűrés én itt leteszem a lantot. Részemről a vita ezen részét leártnak tekintem.

 169. Vissza poszt eredeti témájához, azaz a kettős állampolgárság/nemzetbiztonsági kockázat témakörhöz:
  Nincs vita, egy országgyűlésben ne üljön olyan, aki nem a köznek az ő javát akarja.

  De kérdezem, hogy van itt bárki is, aki komolyan azt hiszi, hogy az erre hivatott magyar szakhatóságok nem világították még át arra a bizonyos közjavakra kockázatot jelentő képviselőket.

  Másképp fogalmazva, aki olyan veszélyes az gondoljátok, hogy majd pont egy kettős állampolgársággal fogja lebukását kockáztatni?

  Továbbá ha a lista elkészülte, vagy ha jobban tetszik, a felmérés előtt 2 nappal lemond a nem magyar állampolgárságáról, akkor már minden rendben van?

  Mi történik, ha a nyilatkozata a valóságtól eltér, hogyan bizonyítja bárki is az ellenkezőjét?

  Mi a helyzet a házastársakkal, közvetlen rokonokkal (feleség, férj)?

  Ki készíti a felmérést és mi történik a felmérés után? (a szabályokat majd csak a játék végén közöljük)

  Szóval az ominózus Gyöngyösi féle agyonmagyarázott szánalmas baromságot alapul véve, mi értelme is van ennek az egész bohóckodásnak a gyűlöletkeltésen, és a hangulatgeneráláson kívül? Hova vezet mindez?

  Inkább ezekre a kérdésekre válaszoljatok Pzuj meg Attila. De ha kérhetem az eddig már szép számmal ellőtt klisék és lózungok nélkül.

 170. 177. Hochstein

  Nobel-békadíj egy olyan zsidónak, akinek a „karrierje” a fegyverbeszerzéssel kezdett felívelni, majd kormányzása idején „véletlenül” sikerült 1996-ban lebombáztatni egy ENSZ békefenntartó központot (akik kicsit ironikus, szintén Nobel-békadíjasok), több mint 100 gyerek és nő halálát okozva ezzel. Gondolom még lehetne mazsolázni a sikersztorijából.

 171. 177-Hochstein

  Szépen leírtad a gondolataidat! Gratula!

  Tesztelni akarlak, ezért tőledi is kérdezem:

  74-ben, Tibor bá’írja: “Van olyan zsidó rabbi Jeruzsálemben, aki helyesnek tarja a gojok (ok nélküli) megölését,…”
  Te helyesnek tartod ezt, vagy elhatárolódsz?

 172. RJ: Nem hiába nem hiába nem foglalkoztam én sem ezzel a hülye „teszteléseddel”. Kérlek..
  Remélem hogy nem gondolod komolyan hogy Hochsteinnek vagy nekem ettől a baromságtól el kellene határolódnunk, hacsak nem az óvodában vagyunk. Irkálunk ide már egy jó ideje, ha ezek alapján szerinted az a garancia arra hogy- „Jó zsidók”-oh my God 😀 vagyunk- hogy bizonygatnunk kell, nem értünk egyet azzal a számomra ismeretlen jeruzsálemi rabbival akit emlegetttek–akkor régen rossz, és megrendül a hitem abban hogy ez itt még mindig az értelmes emberekről szól. Választhatok e közt, a finnogor- szkíta vagy mit tudom én milyen ezoterikus sumérság közt-jeruzsálemi magyar királyság közt,(by Attila)-kurucról hozott cikkek kitárgyalása közt meg a jósággal besugarazott víz közt, ami még az alpárit is kihozza belőlem. Namost lassan választhatok, hogy csakis a posztokat olvasom el inkább vagy megvárhatom míg beír Technomuzsik, Jancsika, freetoaster, sakkmatyi ect.. nem akarok kihagyni senkit, de azokról beszélek akik nem ezt a mainstream blogokban megszokott sablontémákat nyomják.Mert ez unalmas.

  Ne haragudj kedves RJ- azt sem tudom hány éves vagy, de nekem ez a Hochstein fejére barackot nyomós felülről adni próbált tanárnénis /vagy bácsis/(bocs nem tudom a nickedből kitalálni)megdícsérés, valamint a na most letesztellek-kérdésed a gojöléssel.. Hochstein felé és előtte felém is.. egyfelől megalázó, másfelől viccesen gyermeteg, és minket is gyereknek néző attitűdre vall.

  Gondolom szánalmasan erőltetett faszságnak tűnne részemről, ha most akkor tesztelni akarnálak én is, vagy bárkit itt, akivel már két éve beszélőviszonyban vagyok, pl azzal, hogy elhatárolódsz e azon magyar honfitársaidtól akik a kurucon zsidó gyerekek és minden zsidó vérét és pusztulását követelik(ok nélkül)vagy azokat éltetik aki ezt megtették. Nem teszem, mert szerintem itt feljebb állunk valamivel.Feltételezem rólad és ezzel megtisztellek hogy nem vagy sem náci, sem gyilkos, sem nem éltetsz ilyesmi eszméket.

 173. 181. Dorka

  Hochstein éppen azt fejtette ki, hogy büszke a Nobel-békadíjas Simon Pereszre, aki egyébiránt „Break their bones” Yitzhak Rabin-nal közösen kapta ezt a kitüntetést. Akit nemrégiben még egy egykori izraeli hadügyminiszter is gyilkosnak nevezett.

 174. Simon Peresz olyan ÁLLAMFÉRFI, akire lehet büszkének lenni. Magyarországnak is kívánok egyszer olyan köztársasági elnököt, vagy vezetőt, mint ő. Remélem lesz is egyszer olyanunk.És remélem lehet magyarként is büszkének lenni majd egyszer az elnökre.Sajnálom ha ezzel kiakasztalak, de én is büszke vagyok rá. Rabin pedig jó lenne ha még élne, és nem lőtte volna le 16 éve egy szélsőséges.

 175. 183. Dorka

  A „harcászati” sikerekre is büszke vagy gondolom, miképp Hochstein is, nemde?

  Egyébként nem akaszt ki az ostobaság.

 176. Van egy olyan meglátásom, hogy a nem is oly távoli jövőben kritikus ponthoz fog érni a világunk, és mindenkinek választania kell, hogy a két részre bomló világunkban melyik oldalra áll?
  Akkor jön majd el az a pillanat is, amikor az emberek rájönnek, hogy nem lehet egy seggel két lovat megülni, és kényszerhelyzetbe kerülnek, dönteniük kell.
  Ekkor majd Dorkának is döntenie kell, hogy magyar lesz, vagy zsidó. Tehát az általam csak magyarnak nevezett mentalitást teszi magáévá, vagy a zsidó mentalitást.
  Addig lehet olyan sületlenségeket beszélni, hogy Simon Perez kiváló államférfi, miközben valójában az egész világ kárára van, gyakorlatilag az emberiség ellensége, a háttérhatalom hű szolgája.
  Vagy zsidónak tartja magát valaki és zsidóként viselkedik, vagy magyarnak tartja magát, és magyarként viselkedik. A kettő minőség annyira különbözik egymástól, hogy nincs metszéspont.

 177. Inlakesh, majd addig jól beleülök egy szent helyen lévő gödörbe, amit megtöltöttek vízzel, hátha belém sugárzódik valami a kívánatos mentalitásból..

 178. 181-Dorka

  Ez a”tesztelés” igen komoly dolog. A világnézeted alapjait rengeti. Szembefordulsz-e egy a hitedett oktatóval, vagy melléállsz.
  Ha szembefordulsz, saját hitedről is negatív véleményt formálsz, ha nem az még roszabb!

  177-Hochstein finoman lehülyézi a többieket:
  „A fordítással nem bíbelődöm, hiszen elenyésző a héberül beszélők száma itt a fórumon (Dorka), a pályaszéli többiek kétkedésére meg nem vagyok kíváncsi. ”

  Honnan tudod, hogy ki/hányan beszélnek itt héberül??

  Héberül meg lehet tanulni. Ha nem tanul, akkor szótárazhat, fordítógépet használhat, megkérhet VALAKI MÁST a fordításra.
  Hochstein szavaiból sugárzik az Izrael iránti rajongás, tehát a szavai nem objektívek.
  Ez a rajongást Ő maga is elismeri:
  „A beszédének minden egyes szavával és pozitív töltetével azonosulni tudok /egyet tudok érteni”
  Nem csak „a harag rossz tanácsadó” hanem a pozitív érzelmek is!

 179. Szomorúan ülök itt a romhalmaz felett, mert fingom sincs, hogy mit írjak, hogyan csillapítsam le az indulatokat. Miért is?
  1) Nem vagyok hajlandó engedni „pressziónak” és visszafogni magam, ha szélsőséges hülyeséggel találkozom, és csak azért nem írni róla, mert ez lesz az eredmény.
  2) Hochsteint és Dorkát is már többször kértem nyilvánosan és magánban, hogy a szélsőséges provokációra ne reagáljanak, bízzák rám a megválaszolást. Sajnos egyikük se képes háttérben tartani az önérzetét, ami érthető, de káros.
  3) A provokálók felvetései sajnálatos módon nem légből kapottak, de mi értelme van ezekkel Hochsteint és Dorkát hergelni? Semmi.

  Értem én. Mindenki frusztrált és alig várja, hogy valahol levezethesse az indultát, de akkor megérkezünk a végső ponthoz. Gondolod, hogy az „értelmes emberek vitafórumán” így kell bejelentkezni?

  Máskülönben, ha átszőrözöm azokat, amiket beírtatok, akkor kiderül, hogy hemzsegnek a szubjektív felemlegetések. Felesleges ezeket egymás pofájába vagdosni. Találjátok mg az analógiákat!

  Magyarországon minden településen van egy Kossuth utca. A románok gyűlölk Kossuth-ot, aki egyiket se érdemelte ki.
  Büszkék vagyunk igazságos Mátyás királyunkra. A románok szerint román volt nem magyar.
  Az öszödi beszéd vezetett Gyurcsány bukásához, mert a Fidesz propagandának sikerült egy őszinte, jó szándékú megnyilvánulásba belemagyarázni a könnyen megjegyezhető „hazudtunk”-at. Miközben az értelmes emberek (tehetetlenül) úgy értékelték, ahogy kellene.

 180. 186.
  Én nem bíráltalak téged. Nem mondtam azt, hogy változtasd meg a mentalitásod. Egyszerűen közöltem, hogy véleményem szerint eljön az idő, amikor választanod kell, hogy magyar leszel, vagy zsidó.
  Értsd meg, hogy a két világnézet nem fér meg egy helyen. Nem véletlenül született meg annak idején az Aranybullának az a része, amit te ma simán antiszemitának titulálsz.
  Ez csak egy véleményközlés volt a részemről.
  Ha megérted, megérted, ha nem nem.

 181. 177!
  „törékeny és az összes szomszéd ország felől fenyegetésnek kitett demokratikus állam ”

  És vajon mért fenyegetik?Fenyegetik-e egyáltalán?A másik oldalt is meg kellene kérdezni nem?Azt úgy szokták..
  189!
  A 24-es cikkelyre gondolsz? 😉
  Szóval ez nem új keletű dolog akkor..
  176!
  Én nem olvasom,és nem hergelem magam vele..Olvasd ha akarod,engem ne győzködjél..

 182. 180.: RJ
  „74-ben, Tibor bá’írja: “Van olyan zsidó rabbi Jeruzsálemben, aki helyesnek tarja a gojok (ok nélküli) megölését,…”
  Te helyesnek tartod ezt, vagy elhatárolódsz?“

  Nem provokacioken felfogva, hanem oszinte erdeklodest feltetelezve, erzelemmentesen es a tolem telheto maximalis objektivitassal közelitve a kerdesedhez itt vannak a valaszaim:

  1.) „Van olyan zsidó rabbi Jeruzsálemben“ – nem tudom pontosan kirol lehet szo, de gyanitom az ultraortodox iranyzat egyik (onjelolt) kepviseloje az illeto. Szamomra, ez az iranyzat nem mervado es plane nem kovetendo. De hat ugye a Magyarorszagi templomok sem Erdo Peterekkel es Bolcskei Gusztavokkal vannak tele. (ld. Hegedus familia)

  2.) „…aki helyesnek tarja…“ – azt hogy Jeruzsalemben mit tart helyesnek egy elszigetelten elo szelsoseges kozossegi vezeto (egy a sok kozul), szamomra irrelevans. Csak megnyugtatasul, ezeknek az emberek a tobbsege meg fegyvert sem fogott es nem csak azert mert tiltja a 613 torveny es parancsolat valamelyike, hanem mert el sem birna!

  3.) „…a gojok (ok nélküli) megölését,…“ – barmely eloleny eletenek ok nelkuli kioltasatol elhatarolodom. Mondom ezt ugy, hogy a katonai szolgalatomat Metulla kornyeken teljesitettem.

  Mindez meg veletlenul sem jelenti azt szamomra, hogy hitemmel, vallasommal, nepemmel vagy nemzettemmel szembefordulnek. Inkabb orulok neki, hogy ez az orokolt valami sokszinu es valtozatos, mindenkinek kinal valasztasi lehetoseget szivarvanyszinu spektruma. Meg akkor is ha a szinek kozott megtalalhato a sotetebb arnyalat is.

  Ami pedig a viszontvalasz margojat illeti, en rolad es a blog osszes reszvevojerol a toled idezett szovegben talalhato meg hasonlokat sem tetelezek fel. Es ebben a mondatban ne a sertodottseget inkabb az oszinte szomorusagot lasd!

 183. 187.RJ:
  Ami pedig a lehulyezest illeti, menjunk szepen sorba:

  Itt a felkeres keringore:
  “Szóval, hogy van a hibátlan idézett részlet?
  És milyen szövegkörnyezet az, amelyik nem jelenti Magyarország felvásárlását?”

  Erre volt a valaszom:
  “A fordítással nem bíbelődöm, hiszen elenyésző a héberül beszélők száma itt a fórumon (Dorka), a pályaszéli többiek kétkedésére meg nem vagyok kíváncsi.”

  Nem allt szandekomban az emlitett tennyel megbantani senkit. Egyszeruen csak azt valaszoltam amit gondolok. Szimplan ugy latom, a tema meddo vitat generalna.

  “Hochstein finoman lehülyézi a többieket” – ennek a provokacianok pedig ujfent nem fogok felulni. Ha en barkit is le akarok hulyezni azt direktbe megteszem, vallalva a kitiltas (nalam nem kevesszer, de tobbsegeben jogosan alkalmazott) odiumat.

 184. 191+1..
  ja. szomorúságféle. Részemről hogy ezeket itt magunk közt magyarázni kell úgy egyáltalán..

 185. 188, Tibor bá’:
  Ne hidd azt, hogy kizárólag terméketlen talajra „hullanak a gondolataid” (szándékos képzavar). Én pl. már többször elkezdtem írni egy véleményt, de végül mindig kitöröltem, pont azért, amit te is írtál. A 84-es hozzászólásodban szerintem kiválóan összefoglaltad a lényeget, még jobban is, mint a fenti cikkben. Ennél többet józan ésszel szerintem nem nagyon lehet tenni.

  Dorka és H – amúgy reálisan nézve teljesen tarthatatlan, védhetetlen – önérzeteskedését (illetve a feléjük irányuló ítélkezéséket) sokféleképpen lehet szemlélni. Én nem állítom, hogy nálam az igazság, de egyvalamit itt még nem láttam érvként felhozva.
  H ezt írja SP kapcsán:
  „Igen, itt megengedett magának egy olyan gondolatsort, amelyet a hyper-érzékenységig hangolt fülekkel megáldott emberek nagyon könnyen félreérthetik.”
  Ez attól bájos érvelés, hogy ha ő ezt a fajta belátást (emberi jóérzést? toleranciát?) őszintén elvárna másoktól, akkor mégis hogy lehet az, hogy tulajdonképpen bármilyen zsidós téma pont ennek a hiánya szítja fel a tüzet a másik oldalról nézve. MINDEN alkalommal. Ahogy most is.

  Szerintem érdemes látni, hogy a legtöbb embernek úgy általában semmi baja nincs a zsidókkal. Még a nemzeti érzelmű fanatikusok között sem (aktívnak mondható szurkolói pályafutásom révén elég jól képben vagyok: hazánkban lehet kb. kétszáz náci és maximum egy-két ezer egyéb ilyen irányú szélsőségesnek nevezhető elem, a többi csak médiahiszti).

  Ami felszítja az indulatokat, az az ARÁNYTALANSÁG. Az a fajta gerenda-szálka effektus, amit itt H is bemutatott. Ez hozza mozgásba a dolgokat, ez szítja fel annyira az indulatokat, hogy onnan már csak két lépés a büdösnáci és a mocskoszsidó.
  És lehet ezt sokféleképpen csavarni, de az ok-okozati vonalon bizony az van, hogy a zsidó embereknek kellene észrevenniük, hogy amit kapnak, azt sokszor saját maguknak generálják, csak nem akarják észrevenni. Nem megbántva Dorkát és H-t, de ha ők egy ilyen toleráns, értelmes fórumon, mint az itteni (ez nyilván vitatható lehet, de hasonlítsunk bármilyen más netes sarokhoz, és a különbség így is ordít), így próbálják védeni a zsidó mivoltukat, így próbálják kikérni maguknak, hogy zsidó mivoltuk miatt ítélkezzenek felettük, akkor ennek az ügynek nagyon nincs is szüksége ellenségekre. Mert amit kikérnek maguknak, az az emberi méltóság felől nézve jogos – de ahogy ezt teszik, azzal elérhetetlenné válik számukra, amit el szeretnének érni. És persze ilyenkor is lehet az áldozatszerepben tetszelegni, de ez itt szerintem kizárólag az ő hibázásaik következménye. Amilyen aránytalanságokat képesek felmutatni, azoktól még Buddha is elveszítené a kontrollt, sajnos.

  A mit lehetne tenni kérdésre tehát én kölcsönös utánagondolást javasolnék, és persze kellő önkritikát, mindkét oldalon.

 186. 188. Tiborbá

  „3) A provokálók felvetései sajnálatos módon nem légből kapottak, de mi értelme van ezekkel Hochsteint és Dorkát hergelni? Semmi. ”

  Felteszel egy zsidó témájú posztot, és elvárod, hogy ne a zsidó látogatókkal legyen kitárgyalva?
  Igaz, a koreográfia adott: sztereotíp felvetésekre sztereotíp válaszok. De nincs ebben valami ami a zsidó és a nemzsidó szemlélet különbözőségét támasztja alá?
  De amint ezt a különbséget meg akarjuk ragadni, mindig kicsúszik a kezünkből, és eltűnik az megfoghatatlan általánosítások között?

  „Büszkék vagyunk igazságos Mátyás királyunkra. A románok szerint román volt nem magyar.”

  És nem mellesleg nem Románia királya…
  ( Magyarország, Csehország, Dalmácia, Horvátország, Ráma, Szerbia, Galícia, Lodoméria, Kunország és Bulgária királya.)

  Ami meg az öszödi beszédet illeti, a bűnösség beismerése lehet enyhítő körülmény, de hazugság az hazugság… Különösen úgy hogy a beismerés után sem történt érzékelhető változás.
  És „őszinte, jószándékú” megnyilvánulásnak beállítani egy sötét korszak sarokba szorított vezetőjének vergődését csak erős elfogultsággal lehet. Körülbelül annyira őszinte, mint amikor az alkoholista két hányás között beismeri, hogy be van rúgva.

 187. 190:
  „valahol Dorka írja: “Van olyan magyar honlap,a Kuruc.info, ahol helyesnek tarják a zsidók (ok nélküli) megölését,…”
  Te helyesnek tartod ezt, vagy elhatárolódsz?“

  Nem provokációként felfogva, hanem őszinte érdeklődést feltételezve, érzelemmentesen és a tőlem telhető maximális objektivitással közelítve a kérdésedhez itt vannak a válaszaim:

  1.) „Van olyan magyar honlap,a Kuruc.info“ – gyanítom a szélsőséges irányzat egyik (önjelölt) képviselője az illető. Számomra, ez az irányzat nem mérvadó és pláne nem követendő. De hát ugye a Magyarországi zsidó közösségek sem ultraortodox rabbikkal vannak tele.
  2.) „…aki helyesnek tarja…“ – azt, hogy Magyarországon mit tart helyesnek egy elszigetelt szélsőséges közösségi honlap (egy a sok közül), számomra irreleváns. Csak megnyugtatásul, ezeknek az emberek a többsége meg fegyvert sem fogott és nem csak azért, mert tiltja a törvény és a 10 parancsolat valamelyike, hanem mert el sem bírná!

  3.) „…a zsidók (ok nélküli) megölését,…“ – bármely élőlény életének ok nélküli kioltásától elhatárolódom.

  Mindez még véletlenül sem jelenti azt számomra, hogy hitemmel, vallásommal, népemmel vagy nemzettemmel szembefordulnék. Inkább örülök neki, hogy ez az örökölt valami sokszínű és változatos, mindenkinek kínál választási lehetőséget szivárványszínű spektruma. Meg akkor is, ha a színek között megtalálható a sötétebb árnyalat is.

 188. Persze ennek az aránytalanságnak oka is van, és erről lenne egy sztorim. Egy ismerősöm olyan helyen dolgozik, ahol napi szinten rengeteg zsidóval (nem csak hazaival, a legortodoxabb turistákkal) van együtt. Ez az ismerősöm történetesen nemzeti érzelmű ember, és abszolút liberális beállítottságú, normális értékrenddel bíró, remek jellem, a légynek sem tudna ártani. Emellett kellően tájékozott is, így nem egészen a szabvány agymosást tartja követendőnek pl. Horthy kérdésében.

  Sokszor került már olyan helyzetbe, hogy megkérdezték ezekkel a „magyar náci” dolgokkal kapcsolatban. Kis tapasztalattal megtanult kitérni a válaszok elől, mert a zsidók jelentős többsége kizárólag egyfajta álláspontot, saját félelmeik igazolását akarta hallani. De nem is ez az érdekes, mert ez még csak színezék.

  Ami sokkal necesebb, az az, hogy ha a zsidók között bármilyen szinten is felmerült, hogy esetleg nem teljesen úgy voltak ezek a dolgok, ahogy azt ma „tanítják”, ha bárki is megkérdőjelezte KÖZÜLÜK a nácis, antiszemitás dolgok létjogosultságát, akkor a többiek, a saját társaik (!) úgy letámadták, hogy néha örülhetett, ha élve megúszta. Olyan szinten felháborítónak találták ezeknek a dolgoknak a megkérdőjelezését, hogy ha az illető nem akarta, hogy ellenségnek tartsák, végül el kellett fogadnia, hogy „ezek tényleg igazságok”.

  Ez az ismerősöm történetesen nem csak hazánkban dolgozik, hanem szerte a világban (nagy világjáró az úr). Ezt a jelenséget furcsamód mindenhol tapasztalta. Olyan jelenséget, hogy egy három főnél nagyobb csoport zsidó akár csak elméleti szinten is nyitott lenne másféle igazságra, sehol nem tapasztalt.

  Ő ezt a jelenséget úgy fogalmazta meg, hogy a zsidóság egy jelentős többsége egyfajta állandó izgatottságban tartja az egész zsidóságot. És nem hagyják, hogy bárki más útra tévedjen, mert az ő világukban nem létezhet másféle út.
  Aki tehát zsidónak akaraja tartani magát, aki bármilyen szinten is szimpatizál Izraellel, a levegőben lévő oxigénnel együtt szívja magába ezt a fajta elvakultságot, és ez ellen szimpla erkölcsökkel, jóérzéssel, vagy akár ésszel nagyon nehéz védekezni. Azaz közel lehetetlen.

  A fentieket alátámasztják az én tapasztalataim is. Sok zsidó, vagy zsidó származású ismerősöm van, még jóbarátom is. Ha ketten leülünk ezekről a dolgokról beszélni, akkor sokuk elismeri, hogy ez bizony így van, sajnos – de az kizárt dolog, hogy ezt nyilvánosan bármelyikük is fel merné vállalni. Egy életre elvágná magát a többiek előtt, általában ezt szokták mondani erre. Egy efféle igazság nekik nem ér ennyi kockázatot.

  Innentől magánvélemény: a világon létező legkönnyebb dolog efféle dolgok felett ítélkezni. Az más kérdés, hogy mennyire érdemes. Szerintem ez a fajta, felizgatott állapot sokkal inkább egy betegség, mint emberi hiba. Egy beteg embert pedig talán nem bántani kellene érte.

 189. Kaptam választ a kérdéseimre, köszönöm! Itt kiszállok.

 190. 194. Raon

  Az aránytalansággal igazad lehet.
  Ahogy elvárják, hogy a többség elhatárolódjon a Gyöngyösi kijelentésektől, Hochstein is csk többszöri nekifutásra, és elbagatelizálva, általánosítva határolódik el a „…a gojok (ok nélküli) megölését,…“ hirdető zsidóktól. Tibor bá’: Mert ÉRTHETŐEN méltánytalannak tartotta a követelésedet. A végén azért adta be a derekát, mert nem akarta, hogy tovább lovagolj rajta. vagy te olyan okos, hogy ezzel pontosan tisztában voltál, de imádod rugdosni a fél hullát.

  Sokkal hitelesebb lenne, ha a magyar zsidóság őszintébben és kevesebb noszogatás hatására határolódna el a Sorosoktól, Kertészektől, Hellerektől, Polanskyktől, Richard Fieldektől…
  De a legtöbb esetben csak maszatolás folyik, amiből arra lehet következtetni, hogy inkább azokkal lojálisak.
  Akkor valószínűleg a Gyöngyösi-féle megnyilvánulások is ritkábbak lennének. Tibor bá’: Nevetséges igény. Ezen az alapon az egész emberiség éjjel-nappal elhatárolódna valakitől. Én például el kellene, hogy határolódjak tőled, Orbántól, Rogántól, Ádertől, Matolcsitól, …..Mi ennek az értelme. Miért kellene Dorkának felelősséget vállalni például Sorosért? Mi köze Hochsteinnek Polanskyhoz? Te mikor határolódtál el Hitlertől vagy Szálasitól? Micsoda idiotikus logika ez?

 191. Emberi méltóság, és önérzet..
  Részemről kikérem magamnak, hogy bárki tesztelgessen ezen vagy bármely fórumon baromságokkal és magyaráztassa velem ezredszer egy ultraortodox stb stb ahogy Hochstein leírta- faszságát.
  Kikérem magamnak hogy BÁRKI itt Magyarországon megszabja vagy megmondja hogy mennyire vagyok magyar, és válasszak mentalitást mint luk szkájvóker, miközben egész életemet magyar gyerekek segítésével és fejlesztésével és nekik pénz és eszközszerzéssel töltöttem, úgy hogy közben a sajátjaimra sokszor nem is maradt elég idő..

  Kikérem magamnak, hogy valaki, (inlakesh) pökhendi módon tudassa velem, hogy vagy értem vagy nem, vélasztanom kell, és minőségi különbség van a magyar és a zsidó mentalitás közt. Miért mi a fasz van? Kitört az izraeli- magyar háború, vagy az unatkozó ezoterikus nethuszárok alig várnak egy zsidó magyar összecsapást?

  NOS, én kétféle embert ismerek, becsületes, épeszű, normálisan szocializált embereket, és ennek az ellentétét. A többi mellékes, de úgy látom nem mindenkinek az. Tőlem lehet valaki magyar, izraeli, hottentotta, vagy albán, szlovák, román.Senkinek nem szokásom az identitásába gázolni mindenféle provokációkkal, és származása alapján feltételezni hogy náci-mint ahogyan RJ teszi velem és Hochsteinnewl- az ügyes voltál, de most letesztellek – szöveggel.Ez komolyan, senkinek bnem bassza a csőrét? TÉNYLEG HÁBORÚ KELL, és lőjük egymást nyakszirten????

  És most tessenek figyelni:
  Azt is kikérem magamnak, hogy Izraelben egy ultra pingvin állítson választás elé, vagy akarja megmondani mennyire vagyok zsidó, és mennyire elég erős a zsidó mentalitásom!

  Befejeztem, tényleg . (Tibor bá, bocs. de ennek sosem lesz vége.) undorodom az egész szarságtól, meg a folyamatos mindent lenyeléstől) De tényleg stop.

 192. 184.tucsoktavlat:
  Rendben. Csak mondjuk egy nagyobb tortenlmi tavlatot felolelo vitaban keretik a megjegyzes szerzojetol es az azzal egyetertoktol a jo memoria hasznalata, mikor is az agyon magasztalt magyar honfoglalok es utanuk kovetkezo uralkodok kapcsan hasonlo megjegyzesek jelennek meg, mint pl:

  Attila a gyilkos es meszaros Hun! Csupan csak vegig rabolta a kontinenst. Ki ne lenne buszke ra?

  Istvan az allamalapito es a harcaszti becsuletkodex szerzoje (A hatso boriton Koppanyka es csaladja ajanlasaval)! – nincs altalanos iskola ahol e remek allamferfi kepe ki ne lene fuggesztve.

  „Egyébként nem akaszt ki az ostobaság.” – hat engem igen…ja meg a kettos merce. Na az is.

 193. 199 Attila:
  Ezek engem is mindig bosszantottak, akár egy honi írófejedelemről (Esterházy), akár bármilyen zsidó szervezetről volt szó (pl. Dániel Péter erkölcsi felmagasztalása a vandalizmusáért).

  Viszont ez az elhatárolósdi még mindig a játszma része.
  Az optimális megoldáshoz pedig magát a játszmázást kellene elkerülni.

 194. 195:
  Attila: „Felteszel egy zsidó témájú posztot, és elvárod, hogy ne a zsidó látogatókkal legyen kitárgyalva?”

  Ez a poszt csak neked zsidó témájú, mert mindenből azt csinálsz. Ennek a posztnak vannak zsidó szereplői is, de ez majd mindenre elmondható, kivéve a hülyeség világversenyéről szóló beszámolót. Ennek a posztnak a témája a szélsőséges szubjektivitás és a heccelés világcsúcsa. Már réges-régen túl lehetnénk rajta.

 195. 204:
  Kíváncsi voltam meddig bírod a néma megfigyelő szerepét. 😀

 196. 200.
  Semmit nem értettél meg abból, amit írtam.
  Remélem azért néhányan felfogták a mondanivalóm lényegét.
  Ezzel én is lezártnak tekintem a témát.

 197. 203. Tiborbá

  „Ez a poszt csak neked zsidó témájú,”

  Ne maszatolj Tiborbá !
  A poszt apropója (véletlenül) a Gyöngyösi kijelentés… Nem?
  És a hozzászólások többsége is ebben a sávban mozog.
  Tehát nem csak az én felelősségem, hogy időnként terítékre kerül hogy a rendkívül színes etnikai összetételben a kunok, palócok, tótok, svábok, oroszok, albánok és besenyők között van-e kitüntetett szerepe zsidó honfitársainknak…

 198. 201. Hochstein

  „Attila a gyilkos es meszaros Hun! ”

  Ez is egy idejétmúlt és mesterségesen torzított gyarmatosító szemlélet.
  Francia és német források az európai királyságok mintáját látták benne…
  Ugyanis sikereit nem kegyetlenségének köszönhette, hanem mert az összes meghódított nép felszabadítóként fogadta. Ugyanis a meghóditott népek a hunokkal egyenrangú jogokat kaptak, amit a Római Birodalom gyarmataiként nem élveztek.

 199. 204, 205: 🙂 🙂 Bevallom, én örülök Armának…

  Látom, szépen ment a zsidózás nélkülem is. 🙂

  Szerintem a zsidó származásúaknak is megjár a normális élethez való jog és hogy ne csesztesse őket mindenki, csak azért, mert zsidók.
  Hogy ez így legyen, azért viszont a legtöbbet nekik kellene tenni /illetve esetenként sok mindent nem megtenni/.
  Senki nem születik úgy, hogy ‘fenntartásai’ lennének a zsidókkal kapcsolatban (az antiszemita ‘jelzőt’ eleve eltúlzottnak tartom) – általában ezt kiváltja valamilyen negatív hatás. Nálam pl. az, amikor apám – jogosan járó – kárpótlását, (amit a németek fizettek /volna/ egyébként) lenyúlta egy zsidó szervezet, azzal, hogy a zsidók jobban megérdemlik azt a pénzt. Na ekkor lettem kíváncsi, hogy hogy is megy ez…

 200. 208.Attila:
  „Ugyanis sikereit nem kegyetlenségének köszönhette, hanem mert az összes meghódított nép felszabadítóként fogadta”
  Hat hogyne…tulajdonkeppen o volt koranak Terez anyuja. Na ne…de tudod mit, legyen ebben neked igazad.

  Azonban ha megengeded en meg mindig nem kanyarodnek el a poszt eredeti temajatol. Volt egy rovidke kerdessor a 178as hsz-ben melyet neked es Pzujnak cimeztem. Engem ez momentan sokkal jobban erdekel.

  Megtenned hogy vetsz ra egy pillantast es valaszra meltatod?

 201. 207:
  Nem attól zsidózó egy poszt, mert „zsidó” szó szerepel benne. Hanem attól, hogy mindent felemlegettek, aminek semmi köze a topikhoz, csak a zsidósághoz. – Lehetett volna itt okos dolgokat is írni a kettős állampolgársággal kapcsolatban, de arra belőled nem telik. Én meg nem vállalom fel. Minek? Úgyis mindent úgy értelmezel, ahogy neked tetszik, nem úgy, ahogy van.

 202. 205, 209:
  Hat oszinten, en ennel a meglepetesnel valamivel jobbra szamitottam a Mikulas / Telapo bacsitol (sose tudtam melyik a jo). De az is lehet, hogy a csunya zsido krampusz intezte igy az esemenyeket 🙂

 203. Tiborbá

  Szerintem Holstein gyönyörűen példázza rendületlen csodálatát és lojalitását Izrael irányában (annak a számtalan elitélő ENSZ határozatnak a fényében, amit egyedüll az USA vétója futtatott zátonyra), miközben nagyon kemény kritikai pozíciókat vesz fel a magyar vonatkozásokkal kapcsolatban.
  Szive joga, de azt hiszem, ez legitimálja a lojalitás kérdésének felvetését.

 204. 213. Attila:
  „210. Hochstein: Volt egy rovidke kerdessor a 178as hsz-ben melyet neked es Pzujnak cimeztem. Engem ez momentan sokkal jobban erdekel.

  Megtenned hogy vetsz ra egy pillantast es valaszra meltatod?”

  „En meg mindig Weiner elvtarsra varok…”(Kern A.: Hallo itt a belvaros)

 205. 210:
  Nem hiszem, hogy erre a kérdésedre:

  „Szóval az ominózus Gyöngyösi féle agyonmagyarázott szánalmas baromságot alapul véve, mi értelme is van ennek az egész bohóckodásnak a gyűlöletkeltésen, és a hangulatgeneráláson kívül? Hova vezet mindez?”

  fognak, vagy érdemes válaszolni. Ugyanis te feltételezed, hogy minden felszólaló tudja, hogy mit beszél. Gyöngyösinek fogalma se volt, hogy mi lesz a reakciója. Még arra se ügyelt, hogy pontosan fogalmazzon egy ilyen „fontos” témában. Fölállt és beszélt azzal a szándékkal, hogy a következő választásokon 5 százalékkal többen szavazzanak rájuk. Mert – hidd el kedves Hochstein – ez az igazi ok, nem pedig a nemzetbiztonsági aggodalom, de még az antiszemitizmus vagy cigány ellenesség kinyilvánítása se. És hidd el, az a képviselő aki a legélesebben kikelt az antiszemitizmusa ellen, a büfében megveregette a vállát és azt mondta: „szép munkát végeztünk, ezt zabálni fogja a tömeg.” És zabálja is.

 206. Miért is méltatná válaszra Attila a 178-ast…:-( nem tud mit mondani rá.

 207. 213.Attila:
  „Szerintem Holstein…”
  Kerlek, mondd hogy ez csak elutes!?! Mert ha nem az, hanem egy primitiv moka a nevemmel, akkor innetol ugy kell veled tarsalognom, mint ahogy tettem ezt anno az altalanos iskolaban a felmuvelt proli osztalytarsaimmal, akiknel a legmegyozobb erv a vita soran a Holstien borda meg a Hokkedli volt.

  Tudnank felnottkent a lenyegre koncentralni, kerem tisztelettel?

 208. 215.Tibor ba’:
  Ezt en ertem. De azt is szeretnem erteni, hogy aki komolyan veszi az elhangzottakat, az mikent gondolkozik. Hogyan kepezi le magaban ezt a nyilvanvaloan szavazat gyujtesre iranyulo napnal vilagosabb provokaciot. Mi zajlik le az agyaban es hogyan birkozik meg a feltett kerdesekkel.

  Csak hogy magas labdat dobjak a tomegbe…attol az idiota Szanyitol meg az osszes tobbi konjunktura lovagtol pontosan ugyanugy hanyinegrem lett, mikor a mogen Daviddal a melkasan ripcskodott a tunettesen, azert hogy legyen meg ket es fel f@sz aki raszavaz es nem mondjuk az LMPre.

 209. Magyarországon vagyunk,magyar a hivatalos nyelv,és Orbán Viktor a miniszterelnök..Akár tetszik akár nem..Akinek Simon Perez az elnöke,oda kell menni mögé állni,és ott hozsannázni neki..Ez ilyen egyszerű..
  Egyébként vannak dolgok és gondolatok amivel furcsa módon egyetértek Hochsteinnel..A 218-asba is..Persze mikor hengereli az embert mondókájában akkor nem,de van egy-két dolog amiben egyetértek….És ez már jó dolog,mivel felesleges partalan vitát folytatni,és egymásnak menni,mert annak semmi értelme..Valahogyan meg kellene próbálni közelíteni egymáshoz,és valamilyen szinten tiszteletben tartani a másikat..Mert ez másképpen nem fog menni.

 210. 201. Hochstein

  Egy gátlástalanul erőszakos embert a Nobel-békedíj nem fogja mentesíteni a tettei alól. Ne haragudj, ha szóvá teszem, ha valaki még kérkedik is egy ilyen kitüntetéssel.

  De úgy látom, mivel az általam leírtakkal szemben nem fogalmaztál meg ellenvetést, egyetértesz velem.

  Hogy a fanatizmusod létjogosultságát milyen történelmi párhuzamokkal próbálod igazol, az a magánügyed.
  Kettősmércét pont te alkalmaztál. Leírtam egy állítást, amiben tökéletesen igazam volt, erre te érvek híján a honfoglalókkal „csaptál vissza”. Gondolom fel sem tűnt, ugye?

 211. No akkor nézzük a vita pozitív hozadékát:

  1.) Eljutottunk innen

  „Mar alig vartam, hogy valami agytroszt ezzel a demagog es raadasul hibasan idezett, a szovegkornyezetbol kiszakitott sz@rral elojojjon. Gratula.”

  ide

  „Nem szépítem, ha csak a kiragadott mondatot vesszük górcső alá, felvásárlásról és az említett országokról beszél. ”

  Tehát nem félrefordításról van szó, a kontextusról lehet beszélni, azt nem vitatom.

  Továbbá innen 191-ben megtörtént az elhatárolódás a fenti idézettől:
  „180.: RJ
  „74-ben, Tibor bá’írja: “Van olyan zsidó rabbi Jeruzsálemben, aki helyesnek tarja a gojok (ok nélküli) megölését,…”
  Te helyesnek tartod ezt, vagy elhatárolódsz?“ ”

  Erre 196-ban bebek ugyanezt beidézve megtette :

  „190:
  „valahol Dorka írja: “Van olyan magyar honlap,a Kuruc.info, ahol helyesnek tarják a zsidók (ok nélküli) megölését,…”
  Te helyesnek tartod ezt, vagy elhatárolódsz?“”

  Itt jegyezném meg, hogy korábban a fórumon többen megtették hasonló módon.
  Tehát a fórumra beírók ne legyenek egy kalap alá véve a múltban a zsidók ellen atrocitásokat, gyilkosságokat elkövetőkkel és ne tételezzünk fel róluk hasonló szándékot.

  Akkor a véleményem:

  „Ami pedig a kettős mércét illeti, remélem nem éri szó a ház elejét ha, nem vagyok hajlandó egy Nobel-békedíjas embert Gyöngyösikkel meg Novákokkal (hogy Zagyvákról már ne is beszéljek) összehasonlítgatni. ”

  Nem vitatva SP Izraelért tett érdemeit ( megvitatását meghagyom a zsidóságnak, mert úgy látom nem osztatlan az értékelésében az egyetértés), azért én biztosan NEM a NOBEL BÉKEDÍJAT emeltem volna ki az érdemei közül.

  Egyrészt többször, főleg mostanában eléggé a politikai szempontok vezérlik az odaítélését, másrészt pl. egy több háborút fenntartó, vezénylő USA elnök (Obama) miért is kapott békedíjat?

  Sok jelöltnek az odaítélése necces.
  Egy Desmon Tutu, egy Teréz Anya egy egészen más kategória, mint egy SP, vagy egy Obama.
  Érdemes megnézni a díjat kapottakat.
  Mintha régebben komolyabban vették volna azt, hogy ki kapja a díjat.

  http://hu.wikipedia.org/wiki/Nobel-b%C3%A9ked%C3%ADj

  Vissza térve a kettős mércére ez egy objektív fogalom és így nem függ attól, hogy kit kivel hasonlítunk össze.

  Ez áll a fent idézett kijelentésedre is Holstein és áll pl. 170-re is.

  A fenti kijelentés meg az alábbiak tükrében
  „“Egyébként nem akaszt ki az ostobaság.” – hat engem igen…ja meg a kettos merce. Na az is. ”
  különösen pikáns.

  „Szóval az ominózus Gyöngyösi féle agyonmagyarázott szánalmas baromságot alapul véve, mi értelme is van ennek az egész bohóckodásnak a gyűlöletkeltésen, és a hangulatgeneráláson kívül? Hova vezet mindez?”

  Tehát ha Te kontextusba helyezhetted SP kijelentését, ami tényszerűen elhangzott, akkor talán Gyöngyösiét is kontextusba kéne helyezni.
  Erről korábban már írtam, nem fogom megismételni. El kéne talán olvasni.

  A 84-ben konkrétan beidézve világosan kiderül, listázásról szó se volt és a magyar országgyűlés és a kormány volt kiemelve, 74-ben pedig egy jó összefoglaló van az eseményekről.
  Ezt se ismétlem meg.

  Tehát visszavezetve az egész a kettős állampolgárok felső államvezetésben való pozíciók korlátozásáról szól. Amit Izrael is megtesz, mégse tüntetnek a listázás ellen. És úgy tűnik ebben a blogon is egyetértés van.

  A konkrét kijelentést ugyanúgy félre lehet érteni, mint SP-jét, ezt nem vitatom.
  A kérdésedre a válasz, az értelme/ a célja ez lenne/volt.

  Nagy felháborodás és pozitív diszkrimináció a zsidóság irányába, meg, mint korábban is írtam egy idő után kontraszelektív hatást fog elérni.

  Aki ezt nem látja, az hülye, aki ezt látja és azért csinálja az gonosz.

  Így 194-es Raon hozzászólásával maximálisan egyet értek.

 212. 219: „Akinek Simon Perez az elnöke,oda kell menni mögé állni,és ott hozsannázni neki..Ez ilyen egyszerű.” Hadd legyen itt mégegyszer. 🙂 Sok igazság van ebben a két mondatban.

 213. Mert mennyivel egyszerűbb lett volna, ha Gyöngyösit felkérik , hogy konkrétan mire is gondolt a kijelentésével, mint felfújni az ügyet és egy listázós tömegtüntetést keríteni mögé.

  Bár valószínűleg csak nekem tűnik ez racionális megoldásnak.
  A mögöttes érdekek ezt így is, úgy is felülírják.

 214. Ezt ma olvastam, muszáj ide belinkelnem. Jó lenne, ha ezen mindannyian nagyon-nagyon alaposan elgondolkodnátok:

  „Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor, látják, hogy üresek és könnyűk vagyunk, ha nagyot akarunk csinálni zsidót ütünk, ha egy kicsit már józanodni kezdünk rögtön sietünk felkortyantani bizonyos ezeréves múlt kiszínezett dicsőségének édes italából, látják, hogy semmittevők és mihasznák vagyunk, nagy népek sziklavára, a parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk. Mi lesz ennek a vége szeretett úri véreim? Mert magam is ősmagyar volnék s nem handlézsidó, mint ahogy ti címeztek mindenkit aki különb mint ti. A vége az lesz, hogy úgy kitessékelnek bennünket innen mintha itt sem lettünk volna.

  Legyünk ez egyszer számítók. Kerekedjünk föl s menjünk vissza Ázsiába. Ott nem hallunk kellemetlenül igazmondó demokratákat. Vadászunk, halászunk, verjük a csöndes hazai kártyajátékot, s elmélkedhetünk ama bizonyos szép ezredéves álomról.

  Menjünk vissza, szeretett úri véreim. Megöl itt bennünket a betű, a vasút, meg ez a sok zsidó, aki folyton ösztökél, hogy menjünk előre. Fel a sallanggal, fringiával, szentelt olvasókkal, kártyákkal, kulacsokkal, agarakkal, versenylovakkal, és ősökkel! Menjünk vissza Ázsiába!.”

  Ady Endre
  Nagyváradi Napló – 1902. január 31.

 215. A másik egyszerű megoldás az lett volna, ha

  a.) kijelentjük , hogy kettős állampolgárok nincsenek a kormányban és a parlamentben.

  b.) Törvényt hozzunk, hogy ne is legyen.

  Vajon ez miért nem történt meg?

  Ennek az ügynek kapcsán több értelme lett volna az oldalakon való összefogásnak, mert az ország érdekeit szolgálta volna.

  A tüntetés kapcsán meg megtörtént az összefogás, de ez a nagy felhajtás ez ügyben NEM az ország érdekeit szolgálta.
  Mert hogy normálisabban is el lehetett volna rendezni az ügyet.

  Mégis kinek az érdekét szolgálták a fenti történések?

 216. 224. jancsika:
  jo-jo, de hogy is volt azzal a Brüll Adellal 🙂

 217. 224:
  „Megöl itt bennünket a betű, a vasút, meg ez a sok zsidó, aki folyton ösztökél, hogy menjünk előre.”

  És merre is lenne az az előre?

  „Menjünk vissza Ázsiába!.”
  Nem kell elmenni Ázsiába, Ázsia fog eljönni hozzánk.

 218. 224:
  Nem hiába volt népszerű sláger: „Ez az a ház, hol semmi se változik. Ez az ház, hol áll az idő.”

 219. 220. tucsoktavlat:
  „De úgy látom, mivel az általam leírtakkal szemben nem fogalmaztál meg ellenvetést, egyetértesz velem.”

  Ertem, tehat neked ami az en oldalaom fanatizmusnak latszik az nalad a „tokeletesen igazam van” kategoria. Rendben. Hidd ezt, engem kulonosebben nem zavar.

  Azonban valamit azert szeretnekl tisztazni:
  Koztunk felreertes van! Egyetertesrol itt szo sincs. Csak ezen a poszton (se) kivanok reagalni semmilyen vagadalkozasra erdemben. Itt nem fogok belebonyolodni Izrael allam letrejottebe, az alapitok velt vagy valos tetteinek magyarazgatasaba, hogy aztan mindig legyen majd egy felsoros farzsebbol elohuuzott DE BEZZEG, amivel az egyeterto es erre fogekony kozonseg folyamatos magyarazkodasra kesztet! Plane nem egy 4 soros szurka-piszka hozzaszolas kapcsan. Ez igy nem beszelgetes, hanem idopocsekolas. Valos haszna nincs.

  Ha komolyan Simon Pereszrol akarunk beszelgetin, vagy Izrael allam letrejotterol, hat allok elebe. Semmi akadalya annak, hogy egy ilyen tartalmu poszt kereten belul megosszuk gondolatainkat, ahol az egesz kerek tortenettel allunk szemben, es nem pedig az ujjalmutogatok cherry picking technikaja a fo csapas. Amennyiben az indok a tenyleges erdeklodes es a cel a tudni akaras, miert is nem beszelhetnenk meg?

  De addig is ha lehet, a szemelyeskedo megjegyzeseidet es minositeseidet, kerlek tartsd meg magadnak.

 220. 210 Holstein

  Jó akkor nézzük a 178-as kérdéseket…

  Persze, a szakhatóságok… Miért lennének pont ők tökéletesek…
  Szerintem az nemzetbiztonsági dolgok legalább olyan fontosak, mint mondjuk az antiszemitizmus kiszűrése. semmivel sem kisebb probléma a gyűlöletbeszéd mint az ország érdekei ellen dolgozó politikusok… származástól függetlenül.

  Hogy a dörzsölt „ügynökök” kockáztatják-e kettős állampolgársággal a munkájukat, nem tudom. De vannak munkakörök, ahol a lojalitás vizsgálata érthető.
  Én ugyanúgy büszkén vállalom magyarságomat, mint te zsidóságodat. És nem titkolom, hogy hova húz a szivem.
  Ezért nem keseregnék, ha elutasítanák egy kémelhárítási munkára való kérvényemet…
  Azt hiszem, a kettős állampolgárság előnyei mellett le kell nyelni annak hátrányait is.
  A két nappal a felmérés előtti lemondás igazán nem old meg semmit. El kellene döntened, hogy betű szerint akarod értelmezni a dolgokat, vagy értelem szerint.
  Egyetlen mondat köré varázsolt áttételezéseken keresztüli következtetésekre építve nehéz konstruktívnak lenni.
  Szerintem a cél a felelős pozíciókba kerülő emberek lojalitásának tisztázása.
  Mondjuk szivesen vennék Tiborbá részéről egy szavazást, hogy például rádbíznák-e a Sukoró ügy pártatlan kivizsgálását ?

  Ha valaki a nyilatkozatban hazudik… lelke rajta, de ha rajtakapják akkor szembe kell nézni… mert a hazugságokkal az a baj, hogy sokszor kiderülnek. 100%-os garancia nincs, de kérdés nélkül semilyen válasz nincs, se igaz, se hazug.

  A rokoni kérdés is értelemszerű… Ha valakinek a felesége egy izraeli (orosz, amerikai, satöbbi, de ezt már Melike pontosította)) ingatlantársaság igazgatója, akkor lehet hogy nem rá kellene bízni a rázós ingatlanügyekek kezelését.

  (a szabályokat majd csak a játék végén közöljük)
  Ehem… Hát igazán sok alkalom nem volt a dolog kifejtésére, mert az első mondat után el lett döntve az értelmezési keret és onnan önálló életre kelt a dolog, függetlenül a valódi tartalomtól.

  Szerintem a dolog lényege pont a gyűlöletkeltés elkerülése.
  Ha nem kerülnek olyan személyek olyan pozíciókba, ahol problémás döntéseket hozhatnak, akkor a támadási felület is kissebb. Ez nyilvánvalóan áldozat, de kérdés hogy érdemes-e meghozni, vagy csakazértis muszály teret és muníciót adni a pletykáknak, találgatásoknak és összeesküvés elméleteknek?
  Ezt abból a szempontból mondom, hogy egy felmérés szerint a magyarok 2/3-a antiszemita. Tehát maguk a zsidók gondolják így.
  Szerintem egy kis pozitív PR jól jönne , de nem a Kertészektől kellene tanácsot kérni.

 221. 224. Jancsika

  „Ezt ma olvastam, muszáj ide belinkelnem.”

  Hát igen… volt már itt annyi zsidózás, hogy egy kis kultúrált magyarfikázás éppen jókor jön, és egy szót se lehet szólni ellene.

 222. 231. Hochstein

  Persze hogy nem értesz egyet, tudom jól. Gondolom nem zavar, hogy ebben a topicban jóval előttem elkezdtél személyeskedni, igaz? Akkor még nem voltál ennyire érzékeny. A 177-es hozzászólásod alapján a megállapításom, hogy fanatikus vagy, egyébként egyáltalán nem túlzás.

  A Nobel-békedíjjal kapcsolatban tökéletesen igazam van, ami nem fanatizmus.

  „Semmi akadalya annak, hogy egy ilyen tartalmu poszt kereten belul megosszuk gondolatainkat, ahol az egesz kerek tortenettel allunk szemben, es nem pedig az ujjalmutogatok cherry picking technikaja a fo csapas.”

  Tehát Simon Pereszt Nobel-békedíjasként nyugodtan lehet dicsőíteni, ellenben ha valaki ezzel kapcsolatban kritikát fogalmaz meg, akkor már az „egész kerek történet” kéne a megértéshez. Nem vagy túl következetes, mondták már?

 223. 234. Pzuj

  Azért vigyázhatnál a forrásaidra…
  Egyesek szerint nem szalonképes, és így könnyen félre lehet seperni, sőt ki se nyitni.

  Lehet ezt elegánsabban is :

  http://www.lemonde.fr/proche-orient/article/2012/11/30/qui-a-vote-quoi-a-l-onu-sur-la-palestine_1798387_3218.html

  Persze érdekes, hogy a franciák a Le Monde-nál, éppen egy olyan világtérképet „találtak” amiben Grönland nagyobb mint Afrika, és így az USA és Kanada majdnem harmadakkorának látszik mint a Föld többi országa együttvéve… Így nem is tűnik olyan kicsinek az az ellenszavazat.

 224. 235.tucsoktavlat:

  Amit a 235ben megfogalmazatl az nem kritika, hanem a netrol letoltott feligazsag. Ertem en, igy kenyelmesebb, ha tetszik egyszerubb.

  Mit is foglalkozol te azzal hogy miert kellet az orszagot felfegyverezni. Hol erdekel az teged, hogy a szomszedos orszagok milyen nyomas alatt tartottak minden egyes centimeteret a haboruban megrajzolt hatarnak. Hol fontos az a teny, hogy azanos idoben a kornyezo orszagok milyen fegyverszallitmanyokkal es hogyan lettek ellatva. Sz@rni bele. Peresz egy fegyvercsempesz bunozo es kesz.

  Ami pedig a bombazatatast illeti. Teny es valo hogy tragedia tortent. De ezert egyszemelyben Pereszt hibaztatni…? Akkor szerintem ilyen alapon europa nyugati felen jelenleg regnalo osszes kormanyfot is nyugodtan gyilkosozhatnad teli szajjal. Raadasul Peresz a sajat haza tajan tenykedett vallava (jo es rossz)tettenek minden kovtekezmenyet nem pedig idegen orszagokba kuldte katonait meszarolni! De ez is mindegy.

  Varjal csak, ertem mar mire megy ki a jatek… akkor tessek, itt egy szamodra sokkal komfortosabb tortenet: Peresz szemelyesen utasitotta a pilotakat, hogy az o altala becsempeszett repulokkel es bombakkal fingassanak ki annyi atrtatlant, amennyit csak tudnak. Foleg gyerekeket! Minel tobbet! Sot, a bevetesrol visszetert katonakkal egyutt o mag aszemelyesen elment fuvezni meg kurv@zni Eilat legjobb discojaba, na mar csak hogy megadjak a modjat az unneplesnek es kozben az emberi huscafatokrol keszitett legifélvetelekre vertek a metelt f@rkukat…igy azert mar mindjart jobb, nem?

  „A Nobel-békedíjjal kapcsolatban tökéletesen igazam van” Igy van! De mas egyebed sincs, csak igazad.

 225. 237. Hochstein

  „Ami pedig a bombazatatast illeti. Teny es valo hogy tragedia tortent. De ezert egyszemelyben Pereszt hibaztatni…?”

  Hol írtam, hogy egy személyben felelős érte? Idéznéd?

  „Akkor szerintem ilyen alapon europa nyugati felen jelenleg regnalo osszes kormanyfot is nyugodtan gyilkosozhatnad teli szajjal.”

  Nem neveztem gyilkosnak, ami ugyanakkor nem zárja ki, hogy valóban az. Ha tudsz olvasni, akkor erről magad is meggyőződhetsz. Ha pedig nem neveztem gyilkosnak, és tudsz olvasni, akkor minek tulajdonítasz nekem olyat, amit nem írtam?

  Mintha erősen bűzlene valami, hogy a legjobb védőbeszédedben egy általad magasztalt Nobel-békedíjas érdekében csak annyira futotta, hogy leírd:

  „Peresz egy fegyvercsempesz bunozo es kesz.”

  „Ami pedig a bombazatatast illeti. Teny es valo hogy tragedia tortent. De ezert egyszemelyben Pereszt hibaztatni…?”

  „Peresz szemelyesen utasitotta a pilotakat, hogy az o altala becsempeszett repulokkel es bombakkal fingassanak ki annyi atrtatlant, amennyit csak tudnak.”

  „“A Nobel-békedíjjal kapcsolatban tökéletesen igazam van” Igy van!”
  Ha szerinted igazam van, akkor minek vergődsz?

 226. 237. Holstein

  „Hol erdekel az teged, hogy a szomszedos orszagok milyen nyomas alatt tartottak minden egyes centimeteret a haboruban megrajzolt hatarnak.”

  De ezt azért lehetne másik oldalról nézni.
  A szomszédos országokat egyáltalán nem kérdezték meg arról hogy milyen szomszédot akarnak, és erőszakkal rájuk lett erőltetve egy, a környéken heves ellenállásba ütköző új „térkép”.
  És ez az új térkép a megalakusását elismerő ENSZ határozaton kívül minden másra fütyül.
  Fütyült a bevándorlási kvóták esetében és a fütyült az egyik legfontosabb feltételre, a helyi lakosság jogainak tiszteletben tartását illetően.
  Tehát bizonyos fokig érthető, hogy nem akartak egy ilyen izgága szomszédot, amelyik létezését csak hatalmas katonai támogatottságának köszönheti a nemzetközi szervezetek manipulálásával együtt. Mert ugye a Közel-Kelet egyetlen demokráciájának mit jelent az ENSZ túlnyomó többsége által demokratikusan megszavazott határozatok tucatjai, ha a háta mögött ott van az egész USA fegyverarzenálja és mindenféle címen kiutalt segélyek dollármilliárdjai?

  Tudom hogy szépen hangzik, de senkinek nem jön be az arab tenger közepén hősiesen küzdő kis nép hősies harca a megmaradásért.
  Sokkal inkább egy geopolitikai előretolt helyőrség az olajcsapok közelében, hatalmas anyagi és katonai támogatottsággal.
  A politikai támogatottságról meg annyit, hogy az amerikai demokratákat 3x szavaztatták meg de akkor se volt meggyőző, hogy bevegyék a programjukba, hogy Jeruzsálem Izrael fővárosa.
  Az igaz, hogy jeruzsálem státuszát nemzetközi megegyezéssel kellene tisztázni, de Biztos ami biztos, az USA már bebetonozta a „saját” véleményét…

 227. 239: Csacsilla.(de fura ide lesüllyedni) Ha ilyen orbitálisan szánalmasan primitív vagy, akkor akkor nem hiszem hogy kíváncsiak lennénk a megszólítás utáni szaros szöveged további részére. Még egy ilyen puhány barmot, aki egész nap a gép előtt ül hónapok óta és papol a humánumról és a keresztényi szeretetről. Már rosszul vagyok ha meglátom a hülye nevedet mindenütt a szamárságaid egyre erőszakosabb nyomatásával. De hogy ennyire bunkó fazon vagy, azt nem gondoltam volna. Fujjj.

 228. Természetesen felvállalva a jogos kitiltás eshetőségét: Te áhítatoskodó vérbuta álszent puhány hun vezér nevét indokolatlanul viselő méltatlan , hónapok óta a gép elől a segged fel nem emelő pöcsszerű lény ott franciaországban. Nyald ki orbán seggét, és aludj. Jézus Krisztus nevében:Ámen.

 229. Sose mondtam. Attila szövegébe bele sem olvastam miután elkezdte ezt az ótvar primitív névvel való gúnyolódást. Már hónapok óta tapintatosan vigyázgattam a lelkére, hogy meg ne bántsam szegényt. Dehát ez egy vérszívó TETŰ! aki kifejezetten perverz módon élvezi hogy mindenkit provokál, ha nem ezzel a témával, akkor a többivel. Összesen kétszer volt emberi megszólalása,-azt meg is jegyeztem.

 230. 238: Tücsöktávlat:
  Ahogy én látom innentől komolytalan a beszélgetésünk. Megszámolásaid – főleg az utolsó – hozzáadott érteké nem hogy konvergál a nullához, de mar inkább a merhetetlen kategóriába tartozik.

  Volt szerencsém!

 231. 241-242.Nagyon csúnya kirohanás volt,ami nem méltó hozzád.

 232. 246 Margit

  Nem volt ez olyan nagy ügy! Olyan ez, mint amikor az orvos reflexvizsgálatkor a térdedre üt. Akarsz, nem akarsz..rúgsz ! Attila megütött valami érzékeny pontot, Dorka meg rúgott.

 233. 226:
  „Mégis kinek az érdekét szolgálták a fenti történések?”

  Lehet, hogy mindegyik összefogó párt érintett a kettős állampolgárság ügyben, ezért ez a hirtelen nagy egymásra borulás?

 234. 246-247. Jobb lett volna, ha 239-re cáfolatok jönnek.

 235. 246: Ugyan már, kiborult a bili, nem kell belőle ügyet csinálni. Gondolj bele, mi váltjuk egymást a zsidók szapulásával, ők ketten meg azért elég jól állják a sarat /ez most tisztelet az ellenfélnek 🙂 /.
  Dorka hamar összekapja magát, ahogy ismerem.

 236. Margit, sajnálom ha csalódást okoztam. Valóban csúnya volt, de a z igazán csúnya részeket még ki is töröltem. Milyen ember az aki névvel való gúnyolódással akarja lealázni vagy szarrá bosszantani a vitapartnerét?Na jó, be is fejezem, mert tolulnak a jelzők az ujjam végén. Nem akarom hogy Attila otthon erre élvezkedjen.
  Pzuj, a 239-et meg olvassa az, akinek megfelel az a stílus amit a megszólítással következetesen többedszerre csinál ez a ..nyál.ocsmány stílusra ocsmány stílus.

 237. 251: Dorka:
  Ja leesett.
  Hochstein =/= Holstein.

  Igen, erről már volt Holsteinnek egy megjegyzése.
  Attila jobban figyelhetne, remélhetőleg CSAK elírás volt.

 238. Huuu, gyerekek, asszem megint nem bantam meg, hogy ebböl javareszt kimaradtam…

  Mert van az, hogy ezt a kört a zsidozassal rendszeresen lejatsszuk? Es mert megy mindig verre?

  Tenyleg Ady Endre szavait tartom a leginkabb mervadonak ebben a helyzetben… fenntartva, hogy Izrael letrejöttevel es fenntartasaval kapcsolatban nekem is rengeteg kritikam van. Szerintem a legjobb az lett volna, ha Hertzl Tivadar eredeti elkepzelese szerint Izraelt Cipruson vagy valami mas, politikailag joval stabilabb helyen alapitottak volna meg. Pl Montanaban: adtak volna 100.000 dollart minden montanai amerikai honpolgarnak, ha szepen otthagyja az allamot es elköltözik valahova mashova (ezt fizethettek volna a nemetek a jovatetelböl), aztan ott a vilag egyik leggyönyörübb orszaga a zsidoknak. Aki marad, az elfogadja, hogy ez itt kerem Jiddis Land, es kesz. A lehetöseg ott van, ha nem tetszik, zseton zsebbe es irany valamelyik masik amerikai allam (vagy akar Kanada). Montanaban 1945-ben eltek kb. 400.000-en, ugyhogy nem lett volna nagy gond.

  Sokkal ertelmesebb megoldas lett volna, mint a közel-keleti ceco… persze teny, hogy a nagyhatalmi erdekeket egy ilyen megoldas sokkal kevesbe szolgalta volna.

 239. 239: http://www.zsidokjezusert.org/q3.html

  „A II.Mózes (S’mot) 4:22-23. Izraelt Isten „fiának” hívja. 10 Izrael királyát az I.Krónika 17:13. 11 Isten „fiának” nevezi. Arról, hogy a Messiás Isten fia lesz, a Talmud is ír:

  A rabbijaink tanították, hogy a Szent, legyen áldott, azt fogja mondani a Messiásnak, Dávid fiának (Bárcsak gyorsan felfedné magát a mi napjainkban!): „kérj tőlem akármit, és megadom neked”, ahogy írva van „Törvényül hirdetem: Az Úr mondá nékem: Én fiam vagy te; én ma nemzettelek téged. Kérjed tőlem és odaadom néked a pogányokat örökségül, és birtokodul a föld határait.” 12 (Zsoltárok 2:7-8.)”

  Katolikus Biblia:

  Zsolt 2.2
  A föld királyai fölkelnek, nagyjai összeesküsznek az Úr ellen és Fölkentje ellen:
  Zsolt 2.3
  „Törjük össze bilincsüket, tépjük szét rabláncukat!”
  Zsolt 2.4
  Aki az égben lakik, az mosolyog rajtuk, kineveti őket az Úr.
  Zsolt 2.5
  De egyszer majd haraggal fordul feléjük, és kemény szót intéz hozzájuk:
  Zsolt 2.6
  „Én szenteltem fel Királyomat a Sionon, szent hegyemen.”
  Zsolt 2.7
  Az Úr végzését hirdetem; Ő így szólt hozzám: „A Fiam vagy, ma adtam neked életet.
  Zsolt 2.8
  Kérd tőlem, és örökségül adom neked a népeket, birtokodul a föld határait.
  Zsolt 2.9
  Vasvesszővel verheted őket, és mint a cserépedényt, összetörheted.”

  Minden világos. Az Úr az ő Választott Népének és annak Királyának, Felkentjének, a Messiásnak birtokba adta a világ összes nemzsidó népét és azok földjét és feladatul adta az övéinek, hogy a „népeket” (gojokat) vasvesszővel verje és törje össze. Nem lehet haragudni az izraeli politikusokra, nekik Istenük parancsolta, hogy így tegyenek…

 240. 252:
  Holsteinnek = Hochsteinnek.
  Na én is kevertem, de nem szándékosan.
  Egyszerűbb nicknevet is választhattál volna…:-)

 241. Tibor bá’.:
  Mint azt már többször kifejtettem a név amit használok nem nick. Ez a saját becsületes családnevem. Generációk óta használja népes családom szerte a nagyvilágban. Épp ezért érzem sértve magam, pláne úgy hogy akik gúnyt űznek a nevemből hitvány módon álságos karakterhuszárként álnéven teszik mindezt.
  Tisztelettel folyamodnék itt egy normakontrollhoz. Tényleg a fórumodon (az értelmes emberek vitafórumán)lehet ez téma, fő érv többedjére is egy vitában hogy Hochstein helyett Holstein? Valóban ez a színvonal kell ide? Mert ha még vicces lenne…de már elsőre sem volt az. Legalább is nekem nem.
  Mielőtt még jobban elszabadulnának az indulatok, tisztelettel várom állásfoglalásod.
  Efraim (Ferenc) Hochstein

 242. 155 Tiborbá

  ” Saccold meg, hogy 100 emberből hány adja le és hány teszi zsebre! Szerinted a többség leadja. Szerintem 100 közül talán egy adja le, az is megbánja másnap.”

  390 ezer eurót hagyott a bécsi buszon
  A sofőr átadta a pénzt a rendőrségnek.

 243. „Hozzászólás leállítva.” -> Visszakapcsolva. 🙂

 244. 259:
  De felszólítás nélkül kegyetlenül törölni fogok. 😀

 245. Na, Tiborbá, jól elijesztettél innen mindenkit !

  Senki nem mert visszajönni !

  Pedig megtaláltam a megoldást :

  Abba kell hagyni ezt a kettős állampolgársági cécót meg az otromba zsidózást.
  Van ennek civilizált módja is.
  A megoldás roppant egyszerű:
  Az olyan kettős állampolgárokat ki kell szűrni az érzékenyebb döntéshozói pozíciókból, ahol a második állampolgárság olyan országhoz kötődik, ahol kettős állampolgárok nem vállalhatnak ilyen pozíciót vagy parlamenti tagságot.

 246. 261: „Az olyan kettős állampolgárokat ki kell szűrni az érzékenyebb döntéshozói pozíciókból, ahol a második állampolgárság olyan országhoz kötődik, ahol kettős állampolgárok nem vállalhatnak ilyen pozíciót vagy parlamenti tagságot.”
  Attila, mit gondolsz, mi okozta a nagy felháborodást? Pontosan ez – nehogy véletlenül eljusson idáig a dolog.

 247. Dorka, ez borzalmas volt tőled. Durva és szánalmas. Sokkal inkább, mint Attila névelírása, még ha szándékos is volt. Sokkal intelligensebbnek gondoltalak – eddig.

 248. 261:
  Miért ne merne? Nem vagyok én kivégző osztag. Mindössze annyi történt, hogy kikényszerítettétek belőlem az insztant cenzúrát. Ebben témában nem fogok finomkodni, ami nem tetszik, azt azonnal törlöm.

 249. 262:
  Ez nem történik ilyen tudatosan. Arról van szó, hogy örök emberi tulajdonság, a kiváltságait senki se szereti elveszíteni. Ha fennáll ennek a veszélye, mindenki csatasorba áll, és nem érdekli az igazság. Nagyon kevés volt az a nemes, aki a jobbágy felszabadítás előtt nem adott igazat Verbőczynek.

 250. 266-ra: valahogy úgy. Közben Tibor bá’ törölte a Dorkával történt szóváltásomat. Hiába na, Dorkával kivételez, lelke rajta. Bár nincs neki 🙂 Nyilván ezt a kommentemet is törölni fogja.

 251. Tara

  Közben kiderült, hogy elírtam Hochstein olvtárs nevét, vele is és Dorkával is lerendeztük a dolgot.

  Azt hiszem, visszatérhetünk az „elvi” síkra.

 252. 267:
  Az lehet, hogy én kivételezek Dorkával, de Attila levelez vele. Most az a kérdés, hogy ha Attila nem vitaképes, akkor párbajképes-e? 😀

 253. 262. Observer

  „Attila, mit gondolsz, mi okozta a nagy felháborodást? Pontosan ez – nehogy véletlenül eljusson idáig a dolog.”

  Ennél sokkal komolyabb a dolog.
  Nyugaton már beindult a rágalomhadjárat, az ország lejáratása, „tényfeltáró” dokumentumfilmek, újságcikkek, csúsztatásokkal és hazugságokkal mocskolják az országot.
  Ezekhez a filmekhez príma anyagot szolgáltat a Budapest utcáin sopánkodó sárga csillagos társaság.
  Pár napja mutatott be a francia TV egy olyan hazugsághalmazt, a megfelelő érzelmekre ható zenéktől az ügyesen vágott klippekig mindent felhasználva, amire a mit sem sejtő polgár simán beküldené a NATO bombázókat… És az adás franciául és németül is nézhető
  A háború már elkezdődött.
  Most már a támadó fél puhítja a saját népét, hogy elfogadja a szükséges kemény lépéseket a demokrácia védelmében Magyarországon, ahol a populista, szélsőjobb magyar-cigány polgárháborút szít.

 254. 270: Lehet, hogy Orbán nem a nyugati ‘demokráciák’ szája íze szerint ‘kormányoz’, de az itteni honpolgárok egy jó részének (és valószínűleg egyre nagyobb részének)sem tetszik, amit művel.
  Amúgy a ny-európai választókat úgysem érdekli Mo., tök mindegy, mit látnak rólunk (ha egyáltalán megnézik). Az EU bürokraták döntéseibe meg ugyan úgy nem szólhatnak bele, ahogy mi se.
  Komolyabb a kérdés, ha nem Orbán (márpedig nem), akkor ki? Orbán akkora hülyeségeket csinál, hogy mindenkit Bajnai karjaiba lök – egyszerűen az országban már csak a nyugdíjasok vannak, akiket közvetlenül még nem szívatott meg (közvetve persze őket is). – Ja, és nem érdekel az elmúlt 8 év. Nekem most szar és érzem, ahogy egyre szarabb lesz.

  Mindenesetre, kellene valami új erő, szerintem a nyugat is azt keresi, hogy kit lehetne felépíteni a libatolvaj helyett. Vagy, amit még valószínűbbnek látok, Orbánt és az országot megpróbálják olyan szar helyzetbe hozni, amennyire csak tudják, hogy mindenki boldogan szavazzon Bajnaira. Most fog visszafordulni a fidesz ‘minél szarabb az embereknek/országnak, annál jobb nekünk’ politikája, amit Gyurcsótány ellen (és ellenünk) folytattak.

 255. http://www.hazankert.com/moszad.html

  „- Azt állította, hogy a Moszad egyik ügynöke egy budapesti közhivatalban ülve irányította ezt az akciót. Miből gondolja ezt?

  – Kaptam egy információt, és azt továbbítottam. Két dolgot tényként leszögezhetünk. Az ügynökmizéria hirtelen kezdődött, és hirtelen lett vége. Ezt senki sem tagadhatja. Ez egy jól szervezett operatív akció keretében zajlott, amihez többféle támogatás kellett. Szükséges volt, hogy a hazai titkosszolgálatok – magyarul mondva – ne pofázzanak bele, és szükség volt médiatámogatásra. Az a szervezett erő, amely parancsra van jele a médiában, és most rendkívül hallgatag, az a Moszad állománya. Az izraeli belbiztonsági szolgálat, a Sin Bét honlapján toborzó felhívás olvasható, amely arra hívja a zsidó fiatalokat, hogy vállaljanak fizetett munkát a Moszadnál, a hírszerzéstől a kiszolgáló tevékenységig mindenféle területen. Az izraeli titkosszolgálat keresztbe-kasul átszövi a magyar közigazgatást, a tömegtájékoztatást, a hatalmi szerveket, beleértve a titkosszolgálatokat is. Olyanok vagyunk, mint egy lyukaktól hemzsegő ementáli sajt. Tény, hogy a magyar nemzetbiztonság aláásása nem magyar, hanem idegen érdek.”

  „- A feljelentését elutasították, a Nemzeti Nyomozó Iroda múlt héten megtagadta a nyomozást.

  – Tudja, mi az érdekes ebben? A Magyar Hírlap már március 30-án megszellőztette, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda nem fog ebben az ügyben nyomozni. Ez azt jelenti, hogy valakik valahol nagyon pontosan tudták, mi fog történni. Ez is titkosszolgálati akcióra utal. Magyarországon a Moszad jelenléte a legerőteljesebb, őket követi a KGB, majd lemaradva a CIA.

  – Milyen erőt képvisel az izraeli titkosszolgálat hazánkban?

  – Magyarországon hétezer és tizenháromezer fő között van a Moszad ügynökeinek a száma. Ezek nem mind hírszerzők és kémelhárítók. Vannak köztük az operatív találkozások helyszínéül szolgáló lakások tulajdonosai, futárok, olyan cégvezetők, akik a rendszer működtetéséhez biztosítják a pénzt, és mások. A Moszad minden megyében, minden városban a döntés-előkészítő és döntéshozó helyen jelen van.

  – A polgármesteri hivatalokban, a megyei közgyűlésekben is?

  – Minden olyan szervnél, ahol bizalmas információk vannak. Egy ilyen szervezet olyan, mint a rákos daganat. Nem árt azon elgondolkodni, hogy a „nagy” Amerika, amely Izrael leghűségesebb szövetségese, felháborodottan tiltakozik az ellen, hogy a Moszad agresszív, a két ország bensőséges viszonyát figyelembe véve kifejezetten arcátlan módon lopja az Egyesült Államok titkait. Hogyan is gondolhatja bárki, hogy ez a titkosszolgálat nincs jelen meghatározó erővel Magyarországon, ahol a hivatalos adatok szerint mintegy százezer zsidó él? Köztudott, hogy az izraeli tőke a befektetett pénz tekintetében jelenleg a területileg sokkal nagyobb és földrajzilag jóval közelebb eső Németország után a második helyen áll Magyarországon, s az izraeli vállalkozók leginkább a telekommunikációs és ingatlanbefektetéseket kedvelik. Elképzelhető-e, hogy a Moszad nem követ el mindent a sajátjai megsegítésére, információkkal való ellátására?”

 256. 273:
  Nekem már hiányzott egy kis összeesküvés. Elvonási tüneteim voltak. De ez:

  „A Magyar Hírlap már március 30-án megszellőztette, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda nem fog ebben az ügyben nyomozni. Ez azt jelenti, hogy valakik valahol nagyon pontosan tudták, mi fog történni.”

  nem ment át a szűrőmön. Ha én megjósolom, hogy december 21-én nem a világnak lesz vége, hanem Orbán rémuralmának, és tényleg vége lesz, akkor ez azt jelenti, hogy nagyon pontosan tudtam, mi fog történni. vagy csak azt, hogy jól tippelek? Pontosan ez a helyzet az ezoterikával is. Egy millió ember azt álmodja, hogy elhunyt az édesanyja. 999.999 két nap alatt elfelejti. Az az egyik, akinek történetesen valóban meghalt az édesanyja, hirdetni fogja, hogy ő megérezte, a HATODIK ÉRZÉK BIZONYÍTVA! 😀

 257. 271: Dorkáért logikusan a férjével, vagy ha ő nem vállalja, akkor Hochstein (remélem jól írtam 🙂 ) beugrik helyette. 🙂

 258. 274: Nem vetted észre a lényeget. Azon bukik el igazán ez a szélhámos, hogy azt állította, nyilván Magyarországra értve, hogy olyanok vagyunk, mint egy lyukas sajt. Hiszen tudjuk, hogy hazánk nem is olyan, mint egy lyukas sajt…

  Amúgy több szélhámos is terjeszt ilyen rémhíreket, pl. Szűrös, a volt köztársasági elnök:

  http://www.magyarhirlap.hu/belfold/rutinszeruen_megkuldtek_bizonyos_anyagokat.html

  „Az első munkahelyem a külügyminisztérium volt, én ott találkoztam először ezzel a világgal. A főnököm akkor, 1960-ban a Rákosi-titkárság egykori vezetője volt. Épp akkor fogták el Adolf Eichmannt Argentínában, s szállították Izraelbe titokban. A főosztályvezetőm ekkor azt mondta nekem, mint német referensnek, hogy menjek el egy megadott budapesti címre, s érdeklődjem meg az ott lakó úriembertől, hogy van-e nekünk bármiféle teendőnk az Eichmann-üggyel kapcsolatosan. Hangsúlyozom, egy magánlakásról volt szó. Becsöngettem, s Komlós János humorista, újságíró nyitott ajtót. Később tudtam meg, hogy az ÁVH egykori ezredese. Kérdésemre elmondta, hogy Magyarországnak semmiféle feladata nincs az Eichmann-ügyben, a Moszad teszi a dolgát, nekünk nem osztanak itt lapot. Ekkor találkoztam először titkosszolgálati emberrel.”

 259. 271:
  Veled maflacsek. A férj nem számít, helyzeti előnye van, de a második helyért (ez még mindig dobogós) már lehet tülekedni. 😀

  275:
  Hochstein nem ugrál, legfeljebb a fejedre esik és betöri azt. 😀

 260. 276:
  Egyszer megdicsértél, hogy van humorérzékem, de most nem hülyéskedek (pedig lenne hozzá kedvem) mert ezt te nagyon komolyan veszed. Álláspontom szerint „titkosszolgálati” ügyben se te, se én, soha nem fogjuk megtudni a valóságot. Ésszerű sejtésem szerint sokkal hülyébbek és tehetetlenebbek, mint azt feltételezi rólunk a köznép. Életem folyamán volt szerencsém egészen közel kerülni két külön alkalommal tényleges „ügynökkel”. Rengeteg fontoskodás, hatalmas kivételezés (velük), igen szerény haszon nyújtás (részükről). Csak kiemelt ügyekben van eredmény a hierarchia csúcsán.

 261. 278: nem az a kérdés, hogy egy idegen titkosszolgálat hazai hálózata csupa Szupermenből, meg James Bondból áll-e, mert nem. A Bond figuráját megíró Fleming valódi hírszerző volt és valós története (amit lehet belőle tudni), tele van normál emberi töketlenkedésekkel.
  A kérdés az egy állampolgári hűségről írt bejegyzés esetén, a Jobbik botránykeltő felszólalása nyomán, hogy konkrétan a moszatnak valóban ekkora-e a penetrációja Mo-on. Ha igen, a Jobbik kezdeményezése nem hülyeség, csak a formája.
  Gondolom, Szűrös ez ügyben nem hazudott. (nem vennék mindent készpénznek, amit egy ilyen nyugdíjas kommunista vezető mond, de ezt elhiszem)

 262. 274. Tiborbá

  ” Egy millió ember azt álmodja, hogy elhunyt az édesanyja. 999.999 két nap alatt elfelejti.”

  Pedig ha elmenne meglátogatni, rájönne, hogy kéne egy kis segítség.
  És amikor az édesanyja VALÓBAN meghal egy héten belűl a feledés homálya elfedi az álmot, mintegy pszichológiai önvédelemből. És ő kiabálja leghangosabban, hogy mekkora hülyeség az ezotéria.

 263. 270. Attila (PV)

  Youtube-on tegnap láttam egy osztrák csatorna felvételét, ahol szintén ugyanez volt a helyzet, bár a szokásoshoz képes inkább mérsékelt gyűlölködés volt csak. Nem tudtam nem észrevenni, hogy a hat beszélgetőpartnerből négy zsidó volt. Kb. 4 éve mondom, hogy ez megy külföldön, és hogy simán exportálnának egy kis „demokráciát” abból a közel-keleti fajtából, ha úgy akarnák. Ugyan én Magyarországon élek, de ma már elérhető angolul és németül szinte minden. Számomra csak az kérdés, hogy mennyire összehangolt és tudatos ez a propaganda.

 264. 280:
  Ha-ha, engem se látogatnak, amig tették én segítettem, elég tisztességesen. Most megdumálják magukat, hogy nem érdemlem meg.

  279:
  Én csak azt tudom, hogy Pearl Harbour után a külföldön élő japánok ezrével jelentkeztek, hogy majd ők kémkednek Japán számára. Persze elutasították őket.

 265. Atilla a Magyar apostoli királyságot ha ujra életbe léptetik akkor muszáj a hasburgokkal vitázni! Ugyanis jogilag nem szünt meg a királyság csak nincs használatban ahogy a Szt Korona alkotmánya is csak nincs használatban, az alaptörvény első oldalain emliti nem jogfolytonos a 1947 évi szovjetek által diktálttal a végén pedig jogfolytonosságát elismeri…no ez a jogi csürcsavar ha király akkor zsidó és jeruzsálemé is. Mintha valami errefele hajazna.

  Mi a hüség? -Meglehet tanulni egy menhelyi árva kutyától is! Tibor ‘bá te meg tod a oroszlánsörényestől..tök csupi az a kutya a hajával:)Adj egy puszit a bundis fejére küldöm.

 266. 282. Tiborbá

  Dögöljön meg a szomszéd tehene is effekt…

  Az önzésre mindig van kifogás.
  De ha valaki jót akar azt kórusban kell körberöhögni, hogy „ilyen az ember”…

 267. 281. Tücsöktávlat

  „Számomra csak az kérdés, hogy mennyire összehangolt és tudatos ez a propaganda.”

  Nagyon.
  Van egy kis rálátásom a médiára itt nyugaton, és már nagyon ciki.
  A brit The Ecomomist, a francia Le Monde, az ARTE ami németül és franciául ad, most az osztrákok, ehez jön az USA amelyik Bajnait nyomta volna.

  Szóval úgy tűnik, Bajnai nem jött be… nincs békés megoldás, harcosan kell Orbánt lecserélni valami helytartóval.
  Mostantól majd provokálják a Jobbikot, és néhány Árpád sávos majd egy térfigyelő kamera alatt agyonver egy cigányt, innen meg egy hét alatt itt lesznek a Lisszaboni szerződésben aláírt külföldi rendőrök, mert a kormány nem hajlandó a randalírozó csőcselékbe lövetni. Ha meg hajlandó, akkor azért mert azok békés tüntetők voltak.
  Róna Péter aki persze közben itt sem volt, hófehéren lesz előhúzva a kalapból, mint mindenki kedvence.

 268. 285:
  Attila, ez nagy könnyelműség volt. Néhány hónap és előveszem,amit itt írtál, és hatalmas lesz a hahota.

 269. A nem szupermen-moszat ügynökökre jó példa az 5 fickó, akik a WTC elleni merényletet pár kilométer távolságból nézték, magukat egy költöztetőcég alkalmazottainak álcázva és ujjongva, örömükben ugrálva, táncolva ünnepelték a gépek tornyokba csapódását. Mivel ráadásul tipius közel-keleti képük volt, derék állampolgárok rájuk hívták a rendőröket, akik le is tartóztatták a nyilvánvalóan arab terroristákat. Aztán gyorsan el kellett őket engedni, mert mind izraeli állampolgárok voltak és moszat-ügynökök… Ostoba viselkedésük a WTC-merénylet cionista összeesküvés voltára az egyik legtöbbet idézett érvvé vált. A nemzetbiztonsági kockázat a kettős kötődésű döntéshozók ügyében itt is világosan megnyilvánult, az 5 terroristát azért kelett azonnal kiadni Izraelnek, mert az USA hatalmi gépezete csúcsa tele van izraeli-amerikai kettős állampolgárokkal, vagy kettős kötődésű cionistákkal. Mármint az USÁ-hoz úgy kötődnek, mint a kullancs a kutyához…

 270. 288:
  Az a baj Gedeon, hogy te is és Attila is fordítva ültök a lovon (más-más lovon). Nem az a lényeg, hogy 5 izraeli megfigyelő hülyén viselkedik. Az a lényeg, hogy a széles tömegek olyan hülyék, hogy beveszik ezt a WTC koholmányt (és ezért merik csinálni). Több tucat tanú van, akik állítják, hogy sorozatos robbanások voltak. Van videó felvétel, amint látszanak a kirobbanások a falból. A legjobb építész szakemberek nyilatkoznak, hogy ilyen összeomlás totálisan kizárt. Ennek ellenére a tömegek elfogadják a hivatalos véleményt. Ezért az emberiségért nem éri meg harcolni. Mekkora hülyeség kell ahhoz, hogy valaki IDE beírja, hogy a globális felmelegedésért nem az emberi tevékenység a hibás? Akkora marha, hogy képes velem vitatkozni ebben a témában, miközben semmit se tud csak valahol hallotta, vagy olvasta, hogy ez egy csalás. Azt hiszed, hogy szembe tudsz szállni a zsidó világgépezettel, akik mögött fantasztikus mennyiségű szürkeállomány van és elképzelhetetlen mennyiségű pénz? Oké, ez a hobbid, de miért csinálod ilyen megszállottan? Abszolút bukásra vagy ítélve. Nézd meg, Amerika minden lerohanását azzal kezdte, hogy tömegpusztító fegyvere van sehol nem volt. Most megint ezzel áll elő Szíria esetében, és a tömegek beszopják. A magyar TV is szolgai módon ismételgeti: Szíriában az elnök készül bevetni vegyi fegyvereket. És mindenki beszopja. Ez a kibaszott valóság. Akkor mi a fenének kell erőlködni?

 271. 289!
  ” Azt hiszed, hogy szembe tudsz szállni a zsidó világgépezettel, akik mögött fantasztikus mennyiségű szürkeállomány van és elképzelhetetlen mennyiségű pénz?”

  Na ezt vártam már.Na és ehhez mit szól Dorka és Hochstein?.. 🙂

 272. 290: Nem szólnak semmit, vagy egyszerűen kijelentik, hogy ez hülyeség. Már eljátszottuk ezt párszor. Vannak dolgok, amit soha nem ismerhetnek be.

 273. 289. Tiborbá

  „Oké, ez a hobbid, de miért csinálod ilyen megszállottan? ”

  Szerintem az igazság, a tudás keresése inkább tisztelendő tevékenység, mint ostorozandó.

  Van akit klímaváltozás körüli események érdekelnek jobban, van akit a társadalmi földcsuszamlások vonzanak.

  Az „Ember” évezredekig csak álmodozott arról, hogy repüljön…
  Ma már a holdraszállás se nagy hír…
  Vissza tudta szorítani a legpusztítóbb járványokat, betegségeket, minimális életmód véltoztatással.
  Szerintem egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy egyszer sikerül kigyomlálnia maga közül a legveszélyesebb parazitákat és erkölcsi egészsége is helyreállhat.
  Ehhez viszont szükség van a kinevetett, lekezelt „megszállottakra” akik minden „racionalitás” és „józan ész” és jótanácsok ellenére is ragaszkodnakk rögeszméjükhöz.

  Van aki arra használja a lélektan eredményeit, hogy reklámokba építve olyan dolgokat áruljon, amire semmi szükség…
  De lehet, hogy a marketing és a szexuális aberrációk kibeszéltetése mellett hasznos dologra is lehet fogni ezt a tudományt…

 274. 289 Tiborbá

  ” Azt hiszed, hogy szembe tudsz szállni a zsidó világgépezettel, akik mögött fantasztikus mennyiségű szürkeállomány van és elképzelhetetlen mennyiségű pénz? ”

  Úgy érted hogy akkor a legjobb túlélési stratégia a jelen helyzetben, hogy lökdössük be társainkat a krokodilnak, hogy bennünket egyen meg utoljára?

 275. 289.
  „Akkor mi a fenének kell erőlködni?”
  Nem is tudom… Talán, mert ez a helyes? Talán mert belső késztetésem van arra, hogy ne hagyjam az egész világot elveszni? Talán szeretném, ha a következő generációk élhető világban nőnének fel?
  És ha már itt tartunk, te minek erőlködsz? Minek említetted régebben a devizahitel problémát? Miért beszélsz armageddonról? Talán azért, hogy a nem létező másvilágon megveregethesd a már nem létező válladat, hogy te megmondtad, igazad lett?
  Visszatérve a kérdésedre, ha sötét van, és mégsem szeretnék aludni, akkor bizony fényt kell biztosítsak. Ez ilyen egyszerű.

 276. 290:
  A holnapi posztban fogsz érdekes dolgokat olvasni.

  292:
  Attila a szokásos összemosás. A repülés, a járvány, stb. az emberiség közös erőfeszítése. Amiről én papolok az egyik ember csoport a másik ember csoport ellen. nagyon nem ugyanaz

  293:
  Nem úgy értem, bár ez se rossz stratégia. A gyarmati, fél gyarmati, vazallus népek a történelemben nyugodtan éltek, miközben fizették az adót (nevezzük annak). Oké, élősködnek rajtunk. ÉS? Rothchild lenyúzza a bőröd, Rothchild történetesen zsidó. Akkor a megoldás, hogy fogok egy kis zsidót és bedugom egy gázkamrába? Izrael népének 25 %-a nyomor szinten tengeti az életét. Megszállott csoportok mindig uralták az emberiséget (pl. Pápa és a bíborosok) és ez mindig is így lesz. Nem kell neked semmit se tenned, majd a muzulmánok megteszik helyetted. Velük kell etetni a krokodilt.

  294:
  Nem veszel észre egy „apró” különbséget. Az egyén tud védekezni a veszedelemmel szemben. Az egész emberiség nem. Én az egyéneken iparkodok segíteni, akiken lehet, akik egyet értenek velem. Ti az Emberiséget akarjátok megmenteni önmagával szemben, ami lehetetlen.

 277. Én nem látom azt a fantasztikus mennyiségű szürkeállományt. Én azt látom, hogy okosabb zsidó szerzők szerint is a zsidóság szervezett része, amelyik irányjtja a többit, a manipulációra van hivatásszerűen ráállva, ráadásul gonosz, emberellenes célokért manipulálnak másokat. Jancsika idézte az elmebeteg Ady cikkét, hogy szerinte a zsidók csinálják a haladást, az ázsiai tespedt magyarokra meg kár azt a sok jót pazarolni, hisz nem tudjuk megbecsülni. Én idéztem Ady levelét Gogának, hogy szerinte az Isten egy jó dolgot teremtett a magyaroknak, a zsidót. (de ez kimoderálódott, pedig elvileg automatikusan helyreteszi Ady komolyanvehetőségét)

  De az egész jelenséget, hogy miért látják egy bizonyos kör képviselői Adytól Landeszmann rabbin át Jancsikáig így a dolgot, tökéletesen megmagyarázza egy zsidó körökben ünnepelt elitegyetemi zsidó professzor könyve. (nem olvastam, csak recenziókat, de elég lesz)

  press.princeton.edu/chapters/s7819.html

  Yuri Slezkine: The Jewish Century

  Egy recenzió:
  ebookee.org/The-Jewish-Century-by-Yuri-Slezkine_196777.html

  ‘The provocative argument that underlies this idiosyncratic, fascinating and at times marvelously infuriating study of the evolution of Jewish cultural and political sensibility is that the 20th century is the Jewish Age because „modernization is about everyone becoming urban, mobile, literate, articulate, intellectually intricate…. Modernization, in other words, is about everyone becoming Jewish.” ‘

  A Berkeley egyetem moszkvai származású professzora abban látja a 20. századi modernizáció lényegét, hogy a zsidó elitek igyekeztek a világot lényegében elzsidósítani.
  Ebből a nézőpontból, amely úgy definiálja a „haladást”, hogy az a zsidósodással, a zsidó értékrend, viselkedésminták, stb. átvételével jelent egyet, magától értewtődő, hogy Adytól Jancsikáig az ezt helyeslők úgy látják, hogy a zsidók képviselték a haladást (a „haladást”!) és a nemtzsidóknak ez gyakran nem volt ínyére, e nézőpontból tehát „maradiak” voltak, vannak.
  Ha viszont nem elfogult zsidó törzsi szempontból nézzük, akkor világos, hogy pl. az európai-északamerikai fehért civilizációnak eredetileg eléggé más értékrendje volt, más preferenciái és a mi szempontunkból ez az elzsidósítás nem haladás, hanem civilizációnk eltérítése egy szűk csoport által. A mi szemszögünkből a zsidó „modernizáció” elleni ellenkezés, ellenállás nem maradiság, hanem saját értékeink védelmezése (arra tett bátortalan kísérlet, amit mindig levernek)
  Ez ügyben KevinMacDonald professzor pontosan azt mondja, amit Slezkine, csak annyi különbséggel, hogy míg a zsidó prof dicsekszik azzal, hogy a modernizáció egyenlő elzsidósítás, addig a WASP MacDonald részéről ez egy vád. Jellemző, hogy ugyanazért az üzenetért (de eltérő értékeléssel) a zsidó tudatipar Slezkine-t ünnepli, MacDonaldot agyagba döngöli.

  Akit érdekel az utóbbi könyve ugyanerről, de nem dicsérőleg:

  http://www.velesova-sloboda.org/archiv/pdf/macdonald-jewish-involvement-in-intellectual-and-political-movements.pdf

  Kevin MacDonald:

  THE CULTURE OF CRITIQUE: AN EVOLUTIONARY ANALYSIS OF JEWISH INVOLVEMENT IN TWENTIETH-CENTURY INTELLECTUAL AND POLITICAL MOVEMENTS

 278. 295. Tiborbá

  „Attila a szokásos összemosás. A repülés, a járvány, stb. az emberiség közös erőfeszítése. Amiről én papolok az egyik ember csoport a másik ember csoport ellen.”

  De a repülésből és a vakcinákból is inkább az egyik csoport jár sokkal jobban mint a másik… Annak ellenére, hogy közös erőfeszítés.

  Szerintem eddig az emberiség megmutatta, hogy fizikailag és intellektuálisan képes előrelépni. Ha meg tudja mutatni, hogy spirituálisan is megtalálja a helyét, akkor meg van mentve.
  Nem vagyok telhetetlen, ebben az esetben spiritualitás alatt „csak” morált értek… Az emberiség sok problémaát leküzdött már.
  A parazitákat is hlyükre fogja tenni.

 279. 298:
  Ezt te most tényleg nem érted, vagy hülyéskedsz velem? Egyre inkább az a véleményem, hogy a fejedbe valami fordítva van bekötve. A felvetésemre az ég egy világon senkinek se jutott volna eszébe ez a hülye válasz: „De a repülésből és a vakcinákból is inkább az egyik csoport jár sokkal jobban mint a másik”. Ennek ugyanis semmi köze ahhoz, amit írtam. Figyelj Attila! Ezt a fasz választ mindenkor mindenre el lehet sütni. Ha elfingom magam a szobában az is kellemetlenebb annak, aki mellettem áll, és meg se kottyan annak, aki éppen megy ki az ajtón. Ha mégis épelméjű lennél, akkor meg bosszantani akarsz.

 280. 296:
  A világ az utóbbi időben valóban elzsidósodott, de nem a zsidók aknamunkája miatt. A civilizációnk leszálló ágban van,. és ehhez a zsidóknak semmi köze. – különben hagyd abba a személyeskedést, úgyis törlöm.

 281. 295.
  Már csak azt felejted el, hogy a társadalom egyénekből áll. Ha elég nagyszámú egyénnek tudsz segíteni, akkor máris segítettél a társadalomnak.
  Azt mondod, hogy én az emberiséget akarom megvédeni önmagától. Te pedig az egyént akarod megvédeni önmagától. Nem ugyanaz a feladat? Csak a méret különböző.
  Egyébként pontosítanék: én nem önmagától akarom megvédeni az egyént/társadalmat, ugyanis az lehetetlen. Én attól kívánom megvédeni, hogy hamis információk birtokában számára és az emberiség számára káros következményekkel bíró döntést hozzon.

 282. Erről is lemaradtam, ami mondjuk önmagában nem is baj.

  Ami zavar, hogy a poszt apropója a jobbik-féle utólagos szerecsenmosdatás, hogy „de hát mi a kettős állampolgárokra gondoltunk”.

  Közben avval nem foglalkozik senki, hogy Gyöngyösi papírról olvasta amit mondott.

  Így csak az látszik, hogy ilyen rossz kiindulópont után nehéz komolyan beszélni esetleges valós nemzetbiztonsági kockázatokról, kettős állampolgárságról, és annak természetéről.

 283. 299.
  „A civilizációnk leszálló ágban van,. és ehhez a zsidóknak semmi köze.”
  Hát, ha már nekik sincs hozzá közük, akkor kiknek van? Talán a jegesmedvéknek?

 284. 302:
  Arról is az emberek tehetnek.
  Korántsem azok, akik a keretet biztosítják mindehhez.
  Ha meg igen, akkor CSAK fifty-fifty arányban.

  299:
  Korábban ki lett tárgyalva, hogy a zsidókat nem engedték földművelni, tehát kénytelenek voltak bankárkodni.
  Most ugye tipikusan annak a korát éljük, amikor ez a pénzügyi szektor mind mennyiségben, mind minőségben rátelepedik a valósan termelő társadalomra.

  Akkor mennyire meglapozott ezt kijelenteni?
  “A civilizációnk leszálló ágban van,. és ehhez a zsidóknak semmi köze.”

  „Én idéztem Ady levelét Gogának, hogy szerinte az Isten egy jó dolgot teremtett a magyaroknak, a zsidót. (de ez kimoderálódott, pedig elvileg automatikusan helyreteszi Ady komolyanvehetőségét)”
  Ezt számomra egy új információ, miért kellett cenzúrázni?

  296:
  Be tudnád idézni mégegyszer ezt az Ady idézetet?

 285. 303: Be tudnám. 🙂
  (Tibor bá is nyilván még egyszer ki tudná moderálni…)

  Ki nem engedte a zsidókat földet művelni? Nyugodtan művelhettek volna, néhol műveltek is. És persze nem volt nekik tilos betérni a többségbe. Miért nem éltek vele többen? Ők ragaszkodtak a gojgyűlölő identitásukhoz.

 286. 303-305:
  A hedonista, vérbajos Ady se állt az eke mögé. Mit bizonyít, hogy két részeg állapota között, hajnali 4-kor mi a fenét írt 100 évvel ezelőtt? Gedeon szívósan hirdetett „kutatásai” minden normálisan gondolkodó emberből filoszemitát csinál. Ez lenne a célod? Kötve hiszem. A magyar nemzet legnagyobb tragédiája Trianon, amit nem a zsidók, hanem a színmagyar nemességnek köszönhetjük. Ezt már csak tetőzte az oroszok megtámadása és as hadüzenet az amerikaiaknak. Ezt se a zsidók csinálták. Miért nem ezen csámcsogtok? Az bosszant, hogy idejön egy csóró zsidó Tarnopólból, 20 évig rongyokat szed össze a szemetesládákból, 50 év múlva a fiának lesz egy textil gyára. A fiából munkaszolgálatos lesz 1942-ben, sose jön vissza a frontról, a menye egy haláltáborban végzi, az örökösöktől egy másik zsidó államosítja a gyárat. Még egy fél évszázad és egy harmadik zsidó szarért-hugyért privatizálja a gyárat, amit az új tulajdonos leszerel. Mert én ebből egészen mást vonok le mint te. Például, amit márt írtam. A zsidóság nem egy homogén massza. Ja – de ezt már Avatar leírta – a földműveléstől óckodó zsidók a sivatagban mezőgazdasági csodát hoztak létre. De még van egy dobásotok, a vérvádon már régen csámcsogtatok. Hogy is volt az a szegény Solymosi Eszter? A német, majd az orosz katonák ezer számra erőszakoltak meg magyar nőket, de nektek csak Solymosi Eszter létezik. Ez akkor is röhej lenne, ha igaz lenne. Magyarországon hetente gyilkolnak meg feleségeket „különös kegyetlenséggel” Kvázi a magyar egy feleséggyilkos nép? Ha ezt merném állítani a fejemet vennétek. Ti folytatjátok az igazi szemezgetést, ráadásul hamisított tényekkel.

  Szedd össze jól a gondolataidat Gedeon, mert ez lesz az utolsó hozzászólásod. Akik pedig annyira örültek a „visszatérésednek” mehetnek olvasni a te honlapodat. nem bánom, ha valaki antiszemita, de ha hülye hozzá, azt nem tudom elviselni.

 287. 306:
  „A hedonista, vérbajos Ady se állt az eke mögé. Mit bizonyít, hogy két részeg állapota között, hajnali 4-kor mi a fenét írt 100 évvel ezelőtt?”

  Ha jól emlékszem, ez jancsika idézetére volt válasz, annak kiegészítése volt.

  „ha nagyot akarunk csinálni zsidót ütünk, ” és

  „Megöl itt bennünket a betű, a vasút, meg ez a sok zsidó, aki folyton ösztökél, hogy menjünk előre.”

  Gedeon idézete érhetővé teszi ezt a nagy zsidó imádatot..

  „A magyar nemzet legnagyobb tragédiája Trianon, amit nem a zsidók, hanem a színmagyar nemességnek köszönhetjük.”

  Nem akarok újabb köröket futni, de talán egyes etnikumoknak is volt ebben szerepe.

  Trianont követte a Tanácsköztársaság(ami Trianon előnyösebb levezénylését is lehetetlenné tette) majd Hortyék után a Rákosi korszak.
  Akkor is színmagyar nemesek voltak a vezetők?

  „A zsidóság nem egy homogén massza.”

  Ezzel egyet értek, én is többször hangoztattam.
  De ez velem kapcsolatban most hogy került ide?

  Remélem nem ebből:

  „Most ugye tipikusan annak a korát éljük, amikor ez a pénzügyi szektor mind mennyiségben, mind minőségben rátelepedik a valósan termelő társadalomra.

  Akkor mennyire meglapozott ezt kijelenteni?
  “A civilizációnk leszálló ágban van,. és ehhez a zsidóknak semmi köze.” ”

  Mert Te is úgy általánosságban a „zsidókat” emlegetted.

  „De még van egy dobásotok, a vérvádon már régen csámcsogtatok. Hogy is volt az a szegény Solymosi Eszter?”
  Ezt és a továbbiakat nem érzem úgy, hogy nekem lennének címezve, így nem reagálok rá.

 288. 306: hát én is megvagyok a te blogod nélkül. Az értelmes Tibor bá fóruma. Ahol csak Tibor bá lehet értelmes. ÉS ha úgy tartja a kedve, szidja a cionistákat, ha meg olyan lábbal kel fel, a szárnyai alá veszi őket. Tényleg, miért nem jönek páran hozzám kommentelni? Én nem moderálok semmit, csak öncélú anyázást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük