(944) Blog policy

Tibor bá’ online

 

A komolyabb témákkal foglalkozó blogok szerte a világban egyre inkább azon a véleményen vannak, hogy bizonyos szintek alatt megfogalmazott hozzászólásokat ki kell szűrni, le kell állítani. Tovább már nem lehet fenntartani azt a nézetet, hogy adjunk helyet a másképp gondolkozóknak is. A tudatlan tömegek egyre inkább felbátorodnak, és egyre vadabb elképzelésekkel állnak elő, ami rengeteg, sehova se vezető, felesleges olvasási időt vesz el értelmesebb dolgok elől. Ennek megfelelően én magam is úgy döntöttem, hogy a mennyiségi hozzászólásokat le kell csökkenteni minőségire. Nincs értelme újra és újra végignyálazni ugyanazokat a helytelen, abszurd nézeteket, amikhez egyesek oly betegesen ragaszkodnak.  Van az életnek számtalan területe, ahol a nézetek még nincsenek letisztázva, de olyan is jócskán akad, ahol már rég konszenzus alakult ki. Nem kívánom elszarni az időt a darwinizmus védelmére, megmagyarázni miért hülyeség a Genezis.  Nem kívánok bajlódni azokkal, akik hisznek Jézus mennybemenetelében, a lélek halhatatlanságában, a keresztény vallásban, a bibliában. Nem adok teret azoknak, akik közel 3 év Orbán uralom után még mindig hisznek a magyar Führerben, sőt átvették annak népbutító hülyeségeit, amiket itt kívánnak visszhangoztatni.

A mai napon például a hozzászólások között volt egy igazi gyöngyszem, ami engem idézve kezdődött, íme:

“Ahhoz semmi kétség nem fér, hogy az elmúlt 9 hónapban a kétharmados többséggel rendelkező kormány antidemokratikus irányt vett.” Itt fejeztem be az olvasását Tibi bácsi. Közben azon gondolkodtattam, megvan-e és még simogatja-e esténként az MSZMP párttagkönyvét? Látom: Mi az hogy! Nagyon is. Mindig összenő, ami összetartozik – még ha néha “liberális köntösbe is jelentkezik a hazugság”. Ön is csak egy önmediatizált média-senki. Sok sikert a további megalapozatlan köpködéseihez! Én magát többet nem olvasom – nekem ugyanis kevesebb időm van hátra, hogy baromságokat olvassak. Szégyellje magát! Csúf és kínos halála lesz.

És akkor nézzük ennek a hozzászólásnak az értéktelenségét! A Kádár korszak utolsó szakaszában – ha jól emlékszem – 800 ezer párttag volt. Ezeknek túlnyomó többsége egzisztenciális okokból kifolyólag lépett be a pártba. Ezt a jelenséget Márai Sándor nagyon jól megvilágította a naplójában. Emlékezetből, röviden. Helyszín: Márai budai lakása, időpont: 1944 március 18. esti órák, tevékenység: baráti társaság Márai névnapját ünnepli, esemény: éjjel cseng a telefon, Márai felveszi, az egyik, Sopronban élő barátja hívta fel, és közölte vele, hogy a gépesítet német csapatok átlépték Magyarország határát, és tartanak a főváros felé. Márai leteszi a  telefon, közli a társasággal mit hallott. A társaság fel van háborodva és izgatottan vitatják a helyzetet, kivéve egyetlen hungarista férfit, aki nyilas létére csendben, magába fordulva szemléli a többieket. Míg nem valaki megszólítja, te miért hallgatsz, szerinted ez rendben van? Te  miért nem tiltakozol? A kérdés után néhány másodperc csend, majd a megszólított halkan megjegyzi. Könnyű nektek, ti mind tehetségesek vagytok, de én, én csak így tudok érvényesülni.

A mi kommentezőnkről még ezt se lehet elmondani. Ő nem anyagi érdekből híve egy pártnak, ő  csak simán ostoba, nem csak szóról szóra elhiszi, amit a vezére vagy annak szenátor asszonya, Selmeczi Gabriella mond, de idézi is őket, függetlenül attól, hogy mekkora képtelenség. Még azt se veszi észre, hogy folyamatosan szuperlatívuszokban beszélnek. Így lesz az én egyszerű megállapításomból (“Ahhoz semmi kétség nem fér, hogy az elmúlt 9 hónapban a kétharmados többséggel rendelkező kormány antidemokratikus irányt vett.”) „megalapozatlan köpködés” . Szerencsétlen flótás nincs azzal tisztában, amit Orbán maga mondott, hogy a demokrácia nem a leghatékonyabb társadalmi forma, és ezt felszámolni készül. Nem tud róla, mert ezt nem az ő fülébe rágták be.

A legnagyobb coca az MSZMP ellenesség. Én „simogatom a pártkönyvemet” miközben nézzünk  5 jeles Fideszest: Orbán Viktor: Gimnáziumi, egyetemi KISZ titkár (jelenleg miniszterelnök). Matolcsy György: MSZMP tag, III/2 ügynök (jelenleg nemzetgazdasági miniszter). Kövér László:  KISZ-titkár, az MSZMP alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa (jelenleg az országgyűlés elnöke). Stumpf István: MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök, apósa Horváth István, volt MSZMP KB titkára, belügyminiszter (jelenleg alkotmánybíró). Martonyi János: MSZMP tag, III/2 ügynök (jelenleg külügyminiszter). Hazánk ezen jeles férfijai, esténként vajon mit simogatnak?

Az pedig már tényleg a csúcs, hogy ez a kedves hozzászóló még jóslással is foglalkozik, előre látva csúf és kínos halálomat. Mit szólna, ha megkérdezném tőle, hogy Orbán halálát milyennek látja, és mikor fog bekövetkezni. Erre lényegesen több ember kíváncsi, mint az enyémre. 😀

_____________________________________________________________
_____________________________________________________________
_____________________________________________________________

73 gondolat erről: „(944) Blog policy

 1. Javaslom, hogy törlés helyett az ilyen hozzászólások egy nagy „gyűjtő-poszt” alá kerüljenek. Így meglenne az esély, hogy egy első látásra kidobásra ítélendő „train of thought” ki tudja nőni magát akár egy külön poszttá, ha érdemes arra. Lehet hogy ezerből egyszer lenne erre példa, de akkor már megérte!

 2. „Demokrácia: a többség zsarnoksága.”

  Más nézetet vallók mindig is lesznek, de hogy milyen formában adnak hangot nézeteiknek, és milyen fórumon az viszont már nem mindegy.

  Nálam is van, amivel itt a blogon nem értek teljesen egyet, de igyekszem más szempontjából is szemlélni a világot, így elfogadom a más nézeteket, és amit okulnom kell belőle, azt elfogadom.

  Már régóta olvasom a blogot és szerintem nagyon érdekesek a témák. Szóval kitartás; nagy az isten állatkertje…

 3. 3:
  Természetesen nem akarok bólogató Jánosokat, de aki hülye az menjen a ……

 4. Üdv Tibor bácsi!

  Rendszeresen olvaslak de csak ritkán szólok hozzá. A lényeg: a hülyékre tényleg kár nemcsak időt, de szót vesztegetni is. Gondolj bele, mennyire sikertelen és frusztrált lehet szerencsétlen, neki nem maradt más, csak a szitkozódás. Szar lehet így élni, így reméljük – az ő érdekében is – ez már nem tart soká’. 😀

 5. Egyre bigottabb leszel, Tiborbá…

  Ha lehülyézed a tőled eltérő vélemenyekk formálót, akkor csak az egyetértők fogják egymást simogatni, és korlátok nélkül szidni az ellentábort.

  Pedig rájöhettél vona, hogy a valódi vita értelme nem annyira a másik MEGGYŐZÉSE, hanem az ellentábor megismerése.
  Ugyanis itt lövi tökön magát a legtöbb vitázó: lehülyézi a vitapartnert, pedig a valóságban a másik oldal is ugyanúgy formálja a világot mint ő.
  Akár vallásról, akár politkáról van szó, tudomásul kell venni, hogy többféle nézet van, akár extrém irányokban is.
  De ignorálásuk, lehülyézésük, önbecsapás, mert ha nem ismerjük a valódi mozgatórugóikat akkor nem tudunk velük mit kezdeni, még akkor sem ha esetleg valóban nekünk van igazunk.

  Például hiába hülyézik egyesek a vallásosokat.
  A hívők miatt ker ül egyre több iskola egyházi kézbe, miattuk kap az egyház komoly állami támogatást, formálják az élet bizonyos területeit, az egyszerű szokásoktól az ünnepek kialakításáig, satöbbi… nem lehet megkerülni őket.

  A vitából való kizárásuk pedig azt jelenti, hogy egyre keservesebb lesz velük az élrt, mert elveszett az esély arra, hogy ha nem is elfogadásra, de megértésre kerüljön filozófiájuk.

 6. A hülyék már nem mehetnek a picsába Tibor’bá! Többszörös a túljelentkezés, így már oda is protekció kell.

 7. Vannak itt jószándékú, és gondolkodó hozzászólók is.
  Gyakran azonban ők is helytelen helyzetmegítélésből indulnak ki. Így aztán az egész gondolat tévútra megy.
  Ezektől a komentelőktől kérdezem, tudják-e mi történik most Magyarországon???
  Most a magyar nemzeti tőke vív elkeseredett harcot, az előző kormányok által, Magyarországra beengedett nemzetközi tőkével.
  Ez háború, mégpedig elég kegyetlen. Csak ezt adóssággal, pénzzel stb. vívják.
  A magyar nemzeti tőke ennek a harcnak rendel alá mindent, ha kell beáldozza a magyar lakosságot, (lásd megszorítások, adók és devizaadósok !) is.
  A lakosság csak ágyútöltelék, golyófékező, ha vége lesz a harcnak (ha egyszer vége lesz) mi lesz a lakosság jutalma?
  Semmi! Továbbra is csak csicska lesz, csak most a multik, hanem a nemzeti tőke csicskása.
  Ha azt mondjátok, hogy ez nem jutalom, akkor igazatok lehet…

 8. Javaslom a kaszt-rendszer bevezetését! Legyen 4 kaszt, és legyen egy kaszton kívüli társadalmi réteg ami a legalja. 🙂
  Ez ellen már a Buddha is felemelte a szavát még akkor!Azóta nem érted? 🙂
  A világ az információáramlás felgyorsulásával egyre inkább eggyé válik,
  bizony egy „testet” alkotunk lassan a degeneráltakkal :-p
  A Buddhizmus mahajana irányzata éppen erről szól, hogy senki nem indul a nirvánába míg egy is akad aki nem bír, mindenkit vinni kell!
  Oktassad csak őket te is Tiborbá, nem ám lelépni a tutiba 🙂

 9. 2. olvasok
  Tibor bá’ nem törölte, sőt posztot írt belőle. 🙂 Egy gyűjtőposztot nem tartanék jó ötletnek, megalázó lenne. Nehéz lenne definiálni, a határokat meghúzni, milyen kritériumoknak kell megfelelni egy hozzászólásnak, hogy szégyenpadra kerüljön. Sokan igazságtalannak találnának eseteket, főleg akiknek hasonló a nézete a kipécézetthez.

  Szerintem nem a nézete miatt lehet igazán kritizálni Csabit, hanem mert egy mondat hallatán ideológiai okokból tovább sem olvas. Pont, mint egy vallási dogma esetén. Gondolatbűn. Az ő világképébe még belefér Orbán, mint a haza egyetlen reménye. Lehet, hogy olyan szintig kéne visszabontani a gondolkodási struktúráját egy paradigmaváltáshoz, hogy (esetleg kora miatt is) azt már öntudatlanul sem akarja bevállalni, ezért ragaszkodik dogmákhoz. Ettől eltekintve saját axiómarendszerében komoly szintre eljuthatott, lehetnek egyéb agybéli funkciók, amelyek nála átlag feletti szinten működnek.

 10. 6!
  ” a másik oldal is ugyanúgy formálja a világot mint ő”..

  No igen,meg agresszívan letapossa,akár igaza van akár nem…Olvashattad nem?..Ezt ugyan miért kellene hagyni?
  Formálja magánál azon az oldalon..A kerítésen túl..
  Tudod ezek az emberek még mindig ott tartanak hogy komcsik,meg nácik,meg Orbán meg Gyurcsány.Pont erről beszéltem itt tegnap,hogy a DK-ba is hiába mondom a mondókámat,nem látnak tovább Gyurcsánynál..Ez az emberke itt meg nem lát tovább Orbánnál,meg a komcsiknál..Nem vette a fáradságot legalább a 20 év alatt hogy körbe nézzen a világban,az életben mi folyik,pedig a technika is adott már hozzá..

 11. Nem kellett volna szétkúrni az oktatást akkor most nem kéne siránkozni hogy sok a hülye.

 12. Kitiltva érzem magam a blogból, annyira másképp gondolkodom, mint Tibor bá’ bizonyos dolgokról (és nem a politikára gondolok, azzal nem foglalkozom már egy jó ideje). Legyen.

 13. 12!
  Aki akar az tanul,és fejleszti ismereteit..Oktatás nélkül is..Legyen bármilyen idős..

 14. Igen melike00 de a leszakadó rétegeket noszogatni kell, akkor jobb lesz a helyzete azoknak is akik amúgy is tanulnának.

 15. Látószöget kell váltanod Tibor Bá’.
  A hülyéktől pénzt kell szedni, kommntjeik után.
  Én mennyit fizessek? 🙂

 16. 5:
  Tudom Montezuma.

  6:
  Attila, te vagy az egyetlen hozzászóló, akinek minden faszságot meg tudok bocsátani. Fingom sincs, hogy miért, de valahogy úgy érzem, hogy minden jó szándékod ellenére, kétségbeejtő helyzetben vagy, és nincs lehetőséged sorsod megváltoztatására. A kommentezésed egy fajta pótcselekvés. Nade…. (és ez Tarának is szól, és mindenki másnak, akinek az inge) állandóan kinyilatkoztatom, hogy nem kell velem semmiben se egyetérteni. Lehet totálisan más a véleményed. Kizárólag a HÜLYESÉGET nem tudom elszenvedni. Ennyi. Meg is írtam, hogy mi az a 3 terület, amit nem tudok elviselni. Semmi baj, csak akinek még mindig Orbán az isten, az menjen máshová. Akinek
  Krisztus az isten imádkozzon hozzá csendben és itt ne feszegesse hitét. De ha feszegeti, ha Orbánt nemzetmentőnek tartja, hát egye-fene, de legalább koherens és európai legyen a szövege. „összenő, ami összetartozik” – „köpködök”. – „Tibi bácsi” Ez unalmas nulla.

  17:
  Sakkmatyi! Decembere 31-ig le vagy rendezve. Addig hülyülhetsz, de jövőre ne felejtsd el az infláció követést. 😀

 17. Hadd masoljak be ide egy masik forumon elhangzott velemenyt a moderaciorol. Bizonyos megallapitasai univerzalisak, ide is passzolnak:

  Gyakori vád, hogy azért nem lehet ‘normálisan beszélgetni’, mert azt *valaki* nem hagyja. Nem hagyják a vallási őrjöngők. Nem hagyják az okvetetlenkedő optimisták. Nem hagyja a moderáció. Nem hagyja az időjárás. Emberek, ez nem igaz. Aki olvasott valamennyi játékelméletet, az hallott már a héjákról és a galambokról, valamint arrról is, hogy ezek számának optimális aránya kell ahhoz, hogy dinamikus egyensúly álljon be. Ahol csak héják vagy csak galambok vannak, az a közösség gyakorlatilag halott. Ha a halált el akarjuk (akarjátok) kerülni, akkor nem hoztok létre olyan [zárt] közösségeket, amelyek terráriumként működve, kvarclámpával, kenyérgalacsinokkal és szélgéppel, mesterségesen akarják megszabni a galambok és héják számát az adott közösségben. Ez az oka annak is, hogy a tuleles.try.hu fóruma olyan, amilyen. Teljesen mindegy, hogy kik alkotják a közösséget, kell a dinamikus egyensúly.

  Ha ayantaqe zárt klubtopikot hoz létre, akkor hiába vannak kizárva ‘az összeférhetetlenek’, a klubtopik nem fog működni. Ha paracetanol ide akar linkeket tenni a blogspot-on vezetett akármicsodájára, a dolog nem fog működni. Ha a tuleles.try.hu-ra csak olyanokat eresztenek be, akik ‘egyetértenek’, a dolog nem fog működni. Ha a T. Moderáció nem a komolyan vett és szükséges dolgát teszi, hanem bármelyik személy/tábor/meggyőződés/stb. alapján szelektálva kezd törölgetni, a dolog nem fog működni. Ha bsm kiszervez egy pár itteni látogatót egy blogra, majd ott nem moderál, akkor a dolog működni fog, de úgy, mint itt működött valamikor — azaz csöbörből-vödörbe. Ha moderálni kezd, a dolog elkezd nem működni (nem úgy működni, ami az eredeti cél volt), hiszen vagy zártkörűvé tesz, vagy pedig ő lesz a gyűlölt (és részrehajló) moderáció.

  Tudomásul kell venni (=el kell fogadni), hogy a [peak oil] témáját az a dialektika lökdösi előre, miszerint az ‘armageddonista oldal’ sokat ír olyasmiről, amihez nem feltétlenül ért, és ezt kritizálja az ‘innovacionista oldal’, tudományosan helyes módon, de olyan dolgot kritizálva, amiről egyébként nem sokat tud. A [peak oil] témája ugyanis az armageddonistát érdekli, a megoldások műszaki tartalma viszont ‘innovacionista’ dolog. Az innovacionistát nem érdekli a peak oil (szerinte nem is létező) problémája: éppen ezért nem is fog írni róla (lásd az innovacionisták által nyitott társtopikokat). Az armagedddonistát nem érdekli a (képzelt?) megoldások műszaki tartalma, mert többnyire nem is ugatja a tudományt, nemhogy értené. A szájtáti bámészkodó pedig éppen azt élvezi, és arra hajlandó beírni, hogy ez a két tábor egymást üti.

  Mi következik ebből? Pár dolog, a teljesség igénye nélkül:

  Az internetes vita semmire sem jó, de alkalmasint lehet érdekes
  Problémát azok szoktak felvetni, akik nem értenek a megoldáshoz
  Megoldást azok szoktak tudni, akik nem hisznek a problémában (hiszen ha hinnének benne, és tudnák a megoldást, máris látnák, hogy nem probléma, lévén már meg is van oldva)
  Ha élő internetes közösséget akartok, ne csináljatok zárt topikokat, ne csináljatok ‘beengedéses’ blogokat, és ne moderáljátok agyon
  Hagyjátok, hogy kialakuljon a héják és galambok megfelelő aránya
  Ha a problémátokra keresitek a megoldást, ne az internetet használjátok, mert az nem fogja megoldani a problémát (viszont része annak). Fel lehet használni az internet segítségét, de megoldás az nem attól lesz, hogy tetszőleges közösség jókat (vagy rosszakat) beszélget róla
  Ne feledjétek, hogy az internet virtuális, amit iide írtok, az kvázi-nemlétező. Addig van, ameddig egyesek, a körülmények vagy épp az időjárás akarja

  Ha értitek a fentieket, akkor nagy lépést tettetek abba az irányba, hogy képesek legyetek úgy működtetni egy internetes közösséget, ahogyan pl. az [index] működtetve van.

 18. 19:
  Kurva sok felesleges mondat. Ezekből mi vonatkozik rám? – – – Nem igaz, hogy kéthavonta mindenkinek végig kell olvasni 10 ezer karaktert arról, hogy az őskeresztények nem voltak hülyék, amikor Jézus feltámadását elhitték. Nem igaz, hogy szükségünk van időnként végigszenvedni egy ökör böfögését, mert ő még mindig hisz Orbán Viktorban. Nem igaz, hogy nem kell figyelmeztetni a messze színt alattiakat, hogy nem itt van a helyük, mert ugye az emberi önbizalom nem ismer határokat.

 19. Azt hiszem, valamit félreértetek.

  Tibor bának NEM az volt a gondja, hogy valaki nem ért egyet vele. Van itt számos kommentelő, akik nem értenek egyet a blog fősodrával. Attila(PV) gyakran védi a Fideszt. Tara elszántan érvel a hite mellett. Én pl. a mai napig kötöm az ebet a karóhoz, hogy talán van még egy legalábbis elviselhető jövő, pedig Tibor bá a maga jóval nagyobb élettapasztalatával egyértelműen kiáll amellett, hogy nincs. Nincs ezzel a világon semmi gond, amíg intelligensen beszélgetünk. Tibor bá meg aztán végleg nem tiltotta meg senkinek, hogy elmondja a véleményét. Én pl. sokkal bunkóbban tudok viszonyulni egy-két véleményhez, ami szöges ellentétben áll az enyémmel, mint Tibor bá. Ennek Attila(PV) a legjobb megmondhatója. Örüljetek, hogy nem én vagyok a bloggazdátok! Sokkal rosszabbul járnátok, mint Tibor bával.

  Erre idejön ez a C s a b i, és benyom egy olyan kommentet, ami nemcsak, hogy sértő, de tartalmaz egy gyakorlatilag halálos fenyegetést Tibor bával szemben. Ti hogy reagálnátok erre? Tibor bá pénzt, időt és energiát nem kímélve nap mint nap órákat tesz bele a blogba, hogy megossza velünk az élettapasztalatát és a nézeteit. Csabi ideült a szépen megterített asztalhoz, és nemes egyszerűséggel rászart. Ez megengedhetetlen.

  Meg lehet fogalmazni a Fideszt védő véleményt úriemberhez méltó módon is (nézzétek csak meg Attilát). Az ilyen vélemény kell, és szívesen is látjuk a blogon (én legalábbis mindenképpen, és elnézést mindenkitől, akivel ennek ellenére bunkó vagyok vagy voltam vagy akár leszek a jövőben). De ez a minősíthetetlen hangnem egyszerűen taplóság. Ennek értelmes emberek közösségében nincs helye. Úgyhogy a magam részéről 100%-ig megértem Tibor bát.

 20. 20. ok, hagyjuk; ha nem jott at a mondavilo, nem eroltetem. Lattam mar jopar netes kozosseg elsorvadasat, es az esetek nagy tobsegeben hasonlo kezdemenyezeskent indul mint a mai poszt. A szigoru moderacio mindig jo otletnek tunik, aztan valahogy mindig elszalad a lo a moderatorokkal (altalaban 1-2 eves folyamat).
  Csak 1 igazan jo megoldas van szerintem, nem kell valaszolni a hulyeknek, legjobb ha a hozzaszolasaikat se olvassuk el. (Dont feed the troll)

 21. Sziasztok!

  Teny, hogy kommentjeim szamat tekintve egyaltalan nem vagyok nagy vitapartner, inkabb csak csendes olvaso, de ebben az esetben Tibor Ba-val es Jancsikaval ertek egyet.

  Ez a blog mindig is egy intelligensebb kozosseg oldala volt, ahol igenis el lehet mondani a bloggazdaval teljesen ellentetes velemenyeket, de azt, ha valaki teljesen ordenare modon, a tisztelet legkisebb jelet se mutatva lehord valakit, az meg is erdemli, hogy moderalva legyen! Az ilyen velemenynek nevezett szotomeg nemhogy nem noveli a szinvonalat, hanem egyenesen rontja, hiszen ezek nem alkoto jelleguek. En hiszek az objektiv moderalasban, szerintem ez csak hasznara valik minden virtualis kozossegnek, hiszen ha valaki azt a szintet sem eri el, hogy kulturaltan mondja el a velemenyet az nem ide tartozik.

  Szoval roviden, Hajra Tibor Ba ne hagyd magad! :

 22. Mint rutinos kispados, pont ket dolgot nem ertek:

  1.)Miert kell magyarazkodnia a hazigazdanak, meg policyket gyartani? Majd aztan meg jonnek a szovegelemzok, hogy amiert kitiltottakka valtak az nem is volt benne a hazirendben meg ilyesmi. Mit kell azt magyarazni, ha a bandagazdanal akar csak egy sz@rul sikerult nap utan hamarabb old le a kismegszakito? A tobbit meg ugyis megoldja a kozosseg.

  2.)Ez a kevdencem: A MARTIROK UTJA – Hattyu halala, avagy hogyan kell gerinc nelkul meg egy utolso nagyot uvoltve okadni! Szoval, miert kell nagydobra verni, ha valaki otthagyja vegleg a forumot es nem akar oda vissza jonni? (Curix, C s a b i, etc…) Az ilyesfajta onsajnalattal teli magamutagatasra nem kivancsi senki. Szanalom a kobon. Kalap, kabat azt’ jo napot. A tobbi mehet privatban.

 23. Régi szép index peak oil topik komment… 🙂

  Tibor bá: kellenek a hülye kommente(lő)k, még úgy is ha személyesen sértegetik az embert.

 24. 1.) Az hogy Csabika bunkó volt és érvek helyett személyeskedéssel próbált vitatkozni az tény. Ez észérvekkel szemben elég kevés.

  2.) Viszont 19-ben Enyime beírásával részben egyet tudok érteni.
  Az igaz viták az ellentétes véleményekből származnak.
  Én a hasonlatot a bloghoz talán jobban illően egy ökológiai rendszer stabilitásához hasonlítanám. Az annál stabilabb, minél több alrendszerből áll. Az a bizonyos biodiverzitás.

  Mit ahogy a világ nem fekete és fehér, Orbánnak is lehetnek jó húzásai, csak ezek száma elég kevés.

  A moderálás helyett szerintem lehet még pár dolgot csinálni:

  a:) Figyelmen kívül hagyni a beírást

  b.) Egy moduláris link köteget bemásolni válaszul, ahol az illető téma ki lett tárgyalva a blogon. Ha az illető azt elolvasta és nem talált választ a felvetésére, akkor azt a maradékot ki lehetne tárgyalni.

 25. Tibor Bá’ nem moderátor, hanem néptanító.
  Én tanfolyamokra járok ide.

 26. 22:
  Sose csináltam szigorú moderációt, és nem is fogok. De a nulla moderáció se jó, mert vannak akik visszaélnek vele. Szerintem egy blog nem a moderálás miatt hal el, hanem érdektelenség miatt. Ha minden nap van új poszt és kellően diverzifikált, akkor nincs elhalás. Ráadásul közben kialakulnak személyes kapcsolatok is. Mi felfutásban vagyunk, mert például jövőre havonta lesznek blog találkozók.

  25:
  Én nem bánom, ha egy kommentelő „hülye”, nade van egy alsó határ, egy küszöb, ami alatt már fizikai fájdalmat lehet érezni.

  26:
  Enyime beírásával az a baj (és ezt nem ő írta), amit én sose követek el. Hosszú, önismétlő, tekervényes, nem lényegre törő. nekem ilyet végigolvasni egy kín, és az én olvasóimat ilyennek sose tenném ki. nem akarom magam dicsérni, de ha az én posztjaim ilyenek lennének, akkor aligha várná jónéhány ember, hogy reggel elolvashassa.

  27:
  csak közben állandóan a csajokat nézed, és bekiabálsz szellemességeket. Az ellenőrződet meg állandóan otthon hagyod. 😀

 27. 28:
  OK, nem ő írta, ő beidézte.
  Az is OK, hogy lehetne jobban fogalmazni.
  De koncentrálj a tartalomra, ne a formára.

 28. 27-28!
  Prütykölésben osztály első..
  És sok az igazolatlanja is.. 😀
  29!
  Az még rosszabb.. 😀

 29. 29:
  Ez a mániátok:

  ” Ha csak olyanokat eresztenek be, akik ‘egyetértenek’, ”

  Tök mindegy hányszor jelentem ki, hogy nem kell egyetérteni. De olyan hülyének se kell lenni, hogy ez ne lehessen megérteni! Ez az a színt, ami egy idő után kiborít.

 30. 1,Ez Tibor’bá blogja így azt cenzúráz amit akar,szíve joga!
  2,Nem kötelező egyet érteni senkivel sem.(Van mikor kiolvad a bizti)
  3,Szerintem kellő toleranciát alkalmazva kettős mércével mérve minden jó (90-%ban nekem van igazam ezt nevezem 50-50)
  Összegzem:A genezisben Darwin feltámadt.Éltette Orbánt aki Jezussal MSZMP tag volt.
  Megfejtés:Az információink,forrásaink,tudásunk és még sorolhatnám a sort hiányosak és nem a forrástól erednek.Átvettek!Így minden csak feltételezés!

 31. Szeretem a Csabi féléket mert üde színfoltot jelentenek a szürke közegben és lehet velük foglalkozni:)
  Az a baj a moderációval,hogy elveszi az időt a hasznos dolgok elől…bár ez sem teljesen igaz mert Tibor bának kb 1 perc kimoderálni valakit így ennek a valakinek jancsika például nem fog 4szer válaszolni a „ketozisra” szóval -1 perc vs fél óra megtakarítás jancsikának,de ha többen vannak akkor több időt vesznek el…az utcáról igen hívogató lehet a honlap főleg a megjelölése miszerint értelmesek vitafóruma ,ez sok csabit vonz be mert ő nem azért jön,hogy információt osszon meg hanem,hogy elküldjön valakit ide-oda már csak hobbiból is.

 32. udv Mindenkinek,
  en is mint gondolom sokan masok altalaban olvasni jarok ide es nem szoktam kommentelni, de:
  1.Mi itt VENDEGEK vagyunk es TIBOR BA’ A HAZIGAZDA, tehat ugy is kellene viselkednunk.
  2.Ha mar a Tibor ba’ korat egyesek nem tisztelik legalabb azt kellene amit itt megteremtett es a munkat ami vele jar (mert kurva konnyu csak ide jonni es kopkodni)
  3.Az ilyen egyeneket szerintem nem moderalni kell hanem egyszeruen kitiltani(eddig se hianyzott, ezutan se fog)
  4.Ha valaki nem erzi itt jol magat miert nem megy mashova, van meg blog az interneten bosegesen.

 33. Fiúk!
  Ez megható, de ugye tudjátok, hogy én nem tudok hátszelet produkálni. 😀

 34. Tibor bá’ ír egy posztot „Mi történik veled a halálod után” címmel, és csodálkozik, sőt méltatlankodik, ha erről valakinek a hit jut eszébe. A HIT nem jelent feltétlenül vallásosságot, nem jelenti azt, hogy egyházakhoz kötődik valaki. És miért ne lehetne erről beszélni?

  Két módon jutunk ismerethez nagyjából: vagy hiszünk, vagy tapasztalunk. Tibor bá’, láttad a Szaharát? Voltál ott? Ugye nem. De azt azért tudod, hogy rengeteg ott a homok, ugye? Honnan tudod? HISZED, nem? Elhiszed. A HIT jelen van mindenki életében, nem kellene káromkodásnak tekinteni ezt a fogalmat.

  Jó, ez más természetesen, mint amit én HISZEK, hogy létezik egy felsőbbrendű intelligencia. Nem hiszek a Bibliában, sem az egyházakban. De, hogy a hitem miatt ennyire leócsárolj, azt kikérem magamnak.

  Természetesen nem kötelező hozzászólni a blogodhoz, sőt, olvasni sem. De nekem már sok, amit művelsz. Az agresszivitásod neked árt a legjobban, jó, ha tudod. Késő megváltoznod, ezt meg én tudom.

 35. Tara mond valamit, főleg az első bekezdésben. “Mi történik veled a halálod után” címre mit írhatunk, ha csak a tudományos álláspont a megengedett? Porrá leszel, hacsak nem mumifikálódsz, vagy fosszilizálódsz. Ennyi. Ehhez képest Tibor bá’ hosszan fejtegeti a különféle lélekkel kapcsolatos elképzeléseket, és ezek cáfolatait. Minek hergelni az ellentábort, ha még a véleményüket sem fejthetik ki nyugodtan? Vagy szó nélkül hagyják a meggyőződésükkel ellentétes fejtegetést, vagy Damoklész kardjaként lebeg felettük a fenyegetés, hogy hülyének nyilváníttatnak hívő mivoltuk miatt.

 36. 37:
  Kedves Tara!
  Nem csodálkoztam, de némileg figyelmetlen voltál. Ugyanis az egy szatirikus poszt volt. Egy szatíra. Azon viszont tényleg csodálkozom, hogy komolynak fogtad fel.

  A hozzászólásod többi része már minimum tízszer lerágott csont. Az ilyen hozzászólást ma már simán ignorálom. Veled kivételt teszek. A „hinni” igét a magyar nyelv több mindenre is használja. Például: „Azt hiszem holnap nem megyek be dolgozni” Ez valójában azt jelenti, hogy olyan érzéseid vannak, hogy… Te a hozzászólásodban simán összekeverted a fogalmakat. Én nem hiszem, hogy a Szaharában sok a homok. Én feltételezem, hogy a földrajzkönyvben helyes adatok vannak.

  A hit nincs jelen valamennyiünk életében. Ez hatalmas tévedés, és félremagyarázás. A HIT azt jelenti, hogy bizonyíték nélkül elfogadunk valamit valóságnak.

  A hitet nem tekintem káromkodásnak. Egy enyhén eltorzul psziché hibás működésének tekintem.

  A hited miatt mivel ócsárolotalak le? Ezt azért tisztázzuk, mert nyilvánosan egy
  hatalmasat vádoltál ezzel a kijelentéseddel. Ezen nem vagyok hajlandó átlépni. Várom a válaszodat.

  38:
  Jani! Én azért megválogatom a szavaimat és eléggé pontosan fogalmazok. Nézz utána, kit nyilvánítottam hülyének! Különben neked is felhívom a figyelmed, hogy ez egy szatirikus poszt volt, és senkit se moderáltam ki ellenvéleménye miatt. Viszont nem hűségnyilatkozatot vártam hittel kapcsolatban, hanem valami frappáns, szatirikus választ. Például: „Majd ne csodálkozz, ha az én szolgám leszel a másvilágon, mert én még időben beálltam a PC vonalba.”

 37. 39. Tibor bá’
  „Nézz utána, kit nyilvánítottam hülyének!”
  Tényleg ritka, hogy egyvalakit durván leszólsz, bár Attila (PV) szokott kapni hideget-meleget, amit kétségtelenül ki is provokál. Az már gyakrabban fordul elő, hogy az intelligenciáját vonod kétségbe egyes csoportoknak, mint az orbánfilek, hívők, vagy akik hiányos ismereteik miatt elhisznek számodra egyértelműen hibás elméletet.

  „A hitet nem tekintem káromkodásnak. Egy enyhén eltorzul psziché hibás működésének tekintem.”
  Ebből a finom megfogalmazásból is kiolvashatja valaki, hogy a hívő az szellemi fogyatékos, még ha te nem is pont ezt érted alatta.

 38. Nincs időm átfutni a hsz-eket, csak a posztra írom: Tibor bá’ bizonyos pörgés fölött a moderáció teljesen ésszerű, és szükségszerű, bár kellemetlen macera. Magyarázkodni sem kell miatta, átlépi a küszöböt, delete, és ennyi. Ilyen bárkivel előfordulhat, velem is, voltam is már moderálva, nem sérült tőle különösebben a pszichém.

 39. 18-ra Tibor bá’ : ezt írtad:

  „Nade…. (és ez Tarának is szól, és mindenki másnak, akinek az inge) állandóan kinyilatkoztatom, hogy nem kell velem semmiben se egyetérteni. Lehet totálisan más a véleményed. Kizárólag a HÜLYESÉGET nem tudom elszenvedni. Ennyi. Meg is írtam, hogy mi az a 3 terület, amit nem tudok elviselni. Semmi baj, csak akinek még mindig Orbán az isten, az menjen máshová. Akinek
  Krisztus az isten imádkozzon hozzá csendben és itt ne feszegesse hitét.”

  Ez nem elég sértő szerinted? Konkrétan lehülyéztél.

  Ne írj provokáló posztokat szatírikusan sem, és akkor majd senki nem szól hozzá az általad gyűlölt témákban. Szívből sajnálom, hogy nem vagy nyitottabb a világra, és nincs benned igazi szeretet az embertársaid iránt. Sokat segíthetnél az embereknek, ezzel a bloggal is. Kedves Loránd (akinek én bizony elolvastam a könyvét, ki is nyomtattam, és akit végtelenül tisztelek) jól megfogalmazta a dolgokat, helyettem is.

 40. Már a Handelsblatt-nak adott interjúról szóló korábbi posztban is rosszul lettek közvetítve az elhangzottak, mivel O. V. nem azt mondta, hogy szerinte nem a demokrácia a leghatékonyabb berendezkedés, vagy hogy azt felszámolni készül. Az elnöki (pl. USA) vagy félelnöki (pl. Franciaország) rendszer, amiről beszélt, demokratikus, tudtommal „elnöki demokráciának” is szokták mondani.

  A mi demokráciánk abból áll, hogy a kereskedelmi és közszolgálati média tudatosan alakítja a többség attitűdjét, ami eldönti, hogy ki kormányoz négy éven át. Ezek a médiumok (akárcsak a pártok általában) viszont különböző gazdasági érdekkörökhöz kötődnek. Gyakorlatilag a pártokon keresztül jutnak hozzá ezek az érdekcsoportok a társadalom pénzügyi erőforrásaihoz és a játékszabályok alakításának a jogához, majd ebből a tőkéből finanszírozzák a „támogatók” kitermelését a médián és a törvényen keresztül. A kör bezárult, legfeljebb halál által válnak meg a hatalomtól.

  Személy szerint (Orbánnal ellentétben) nem a demokráciát tartom a leghatékonyabb társadalmi formának.

 41. 42:
  Igen, pontosan ezt írtam, de ne haragudj nem tudsz olvasni.

  „Lehet totálisan más a véleményed. Kizárólag a HÜLYESÉGET nem tudom elszenvedni. Ennyi.”

  Ezt a két mondatot te érted? totálisan más aztán Kizárólag a HÜLYESÉGET és mit csinálok vele? elszenvedni A mondat végén pont, de a téma is be van fejezve, mert azt írom utána: ennyi! Majd új témát kezdek, itt „elviselni” az ige és 3 területre vonatkozik (és nem rád). Miért nem? Mert te nem Krisztusban, nem az egyházban hiszel, hanem egy teremtőben, pont úgy ahogy én [nem hiszek] hanem ezt tartom a legvalószínübbnek.

 42. 33: ejha:

  „Szeretem a Csabi féléket mert üde színfoltot jelentenek a szürke közegben és lehet velük foglalkozni:)”

  Ha hiszed, ha nem, van vagy fel tucat blog, amit csak a kommentek miatt olvasok, es azt is csak azert, mert jokat röhögök azon, mikor valaki indulatbol hülyet csinal sajat magabol. A vilag egy valoszinüleg megoldhatatlan problemaval küszködik, de megmondon öszinten, engem egyre inkabb szorakoztat ez a vergödes. Ha ez szadizmus, akkor bevallalom, szadista vagyok.

  Sokat gondolkodtam pl. azon is, hogy ha otthon lennek, tuti eljarnek ilyen-olyan politikai megmozdulasokra, valoszinüleg felreszegen, röhögni az ott hallottakon. Minel jobban rugaszkodik el a valosagtol valaki, annal nagyobbat lehet szorakozni rajta. Mit nem adnek egy jo kis apostoli kiralysagos tüntetesert, ha elöben lathatnam! De a legjobban talan Torgyan Jozsi bacsi riposztjai hianyoznak. Itt Nemetorszagban csak lagymatag politikai gyülesek vannak, föleg jollakott, elkenyeztetett nyugdijasokkal, akiknek az a legnagyobb gondja, hogy tavaly meg 4-szer mentek Mallorcara berugni, iden mar csak haromszor tudnak. Holt unalmas.

  Ez a fajta görcsös, összeszoritott fogakon keresztülköpködött agresszio engem többnyire szorakoztat. De be kell latni, hogy van, akit nem, föleg akkor nem, ha a szemelye ellen iranyul. Ezert Tibor bat 100%-ig meg lehet erteni.

 43. Azért nem nagy intelligenciára vall, ha valakit a hite ( és még csak nem is vallásos vakhite) miatt szóltok le, mert ellenkező esetben Ti is – és nem mond Tibor bá, hogy te nem, mert igen – rossz néven vennétek.
  Miért nem lapoztok, ha valamit Ti nem annyira értékeltek, mint más és érdemben nem tudtok vele vitába szállni?
  Tibor bá, Te azt hiszed, hogy pl. a nők számítóak. pl.
  Szóval lehet moderálni -miért is ne, elvégre szólásszabadság van -, de lehetne próbálni megérteni is vagy megmagyarázni – ha már ez az oldal okulásul, segítően jött létre -, de lehet átugrani is. Mint annyiszor megtettétek már.

  Szerintem csabi hsz-t helyre lehetett volna tenni és kész.
  Viszont Curix után itt van Attila, akinek ezt írod Tibor bá: „de valahogy úgy érzem, hogy minden jó szándékod ellenére, kétségbeejtő helyzetben vagy, és nincs lehetőséged sorsod megváltoztatására. A kommentezésed egy fajta pótcselekvés.” – na, Te erre hogy reagálnál viszont?
  Tara pedig őszintén elmondta a saját hitét, de úgy tűnik kár volt.
  Annál a témánál valaki nagyon firtatta, hogy lélek nincs. Ami nagyon is elképzelhető, ha még nem sírt, ha még nem reszketett a gyerekéért vagy párjáért, szüleiért, magáért.

 44. Tibor bá 18. „ ….állandóan kinyilatkoztatom, hogy nem kell velem semmiben se egyetérteni. Lehet totálisan más a véleményed. Kizárólag a HÜLYESÉGET nem tudom elszenvedni. Ennyi. Meg is írtam…”
  Blog Policy. Csodálkozom Tibor bá, hogy a te élettapasztaloddal a gyöngyszem író szintjén vívod politikába csomagolt személyes csatádat. A névtelen gyöngyszem ellened való kifakadását, ami a bloggodon megjent egy elkeseredett, tehetetlen, mérgét kiontó személy írja. Túllépi a személyi és a személyes emberijogok határát még akkor is, ha elkeseredségének háttere, amiről a blogg nem szól az indok.. Miért éppen itt, ezen a bloggon és ellened? Volt valami kapcsolatotok a multban? Éveire való tekintettel . „…nekem ugyanis kevesebb időm van hátra,…” egy idős megkínzott ember lehet. Évekbe summázva, 1945-56-89-2012 azaz kb. 67 év. Ami azt jelenti, hogy életének több mind 4/5-d részét a sztalini diktatúra, illetve, a maradványainak uralma alatt nem a legnagyobb kényelemben élthette le és rád szórja átka minden keservét..
  Viszont ugyanakkor te megjegyzed: ”A tudatlan tömegek egyre inkább felbátorodnak, és egyre vadabb elképzelésekkel állnak elő, ami rengeteg, sehova se vezető, felesleges olvasási időt vesz el értelmesebb dolgok elől. Ennek megfelelően én magam is úgy döntöttem, hogy a mennyiségi hozzászólásokat le kell csökkenteni minőségire. Nincs értelme újra és újra végignyálazni ugyanazokat a helytelen, abszurd nézeteket, amikhez egyesek oly betegesen ragaszkodnak. Van az életnek számtalan területe, ahol a nézetek még nincsenek letisztázva, de olyan is jócskán akad, ahol már rég konszenzus alakult ki. – érved eddig tökéletesen jogos. – „Nem kívánom elszarni az időt a darwinizmus védelmére, megmagyarázni miért hülyeség a Genezis. Nem kívánok bajlódni azokkal, akik hisznek Jézus mennybemenetelében, a lélek halhatatlanságában, a keresztény vallásban, a bibliában. Nem adok teret azoknak, akik közel 3 év Orbán uralom után még mindig hisznek a magyar Führerben, sőt átvették annak népbutító hülyeségeit, amiket itt kívánnak visszhangoztatni.” – Ez már nem Tibor bá. –
  —————————— Legyünk tárgyilagosak. Ebben az esetben, hagsúlyozom!! EBBEN az esetben az egyik 19, a másik egy híján 20. A két kronológiailag előrehaladott személy második gyerekkorát éli ki és a piszkos pelenkáik egymás arcába vágja. Az Ország legidősebb bloggere egy lépéssel tovább halad. A vallásos HÜLYESÉGEKet, stb. nem tűri, tagjait bloggjáról kitiltja. – Lokális tiisztogatás. ….* A névtelen gyöngyszem írója itt kiszellőztette panaszát, de diétáját kb.a 2 m-es sírba viszi. –Kész.- * A tudatlanság ott van, ahol azt hiszik, hogy a vallást erőszakkal az egyik napról a másikra ki lehet törölni a hivők életéből. Tévedés. Az Ország legidősebb bloggere, mind moderátor, egy ideig megteheted. A muzulmán fanatikusok, azonban a küszöbön állnak…. Legyünk igazságosak. Hány zsidót kuldött Jézus a bitófára?? Egyedül Ő végzett ott. Ok. Hülyeség. A sztalini diktatúra és csatlósai millió számra írtották és ma is írtják ellenzékük, ahol megtehetik, szerte a viágon. Nem vagyok vallásos, de a ez a Valóság. —————————————————– A tegnapi posztom: “Tibor bá 57 most jöttem haza. Kissé fáradt vagyok. Ha késve is válaszolok.Ok? Türelmed kérem. Biztos, hogy valahol félreértjük egymást”, ma ebben a légkörben nem aktuális.

 45. 37: Azért tegyük hozzá, hogy minőségbeli különbség van az azt alátámasztó tapasztalatok között, miszerint a Szaharában sok a homok, meg a túlvilággal kapcsolatos hittételek között. Az első esetben kb 100%-os egyetértés van, aki ott járt mind ezt mondja, ma már filmfelvételek is vannak róla, és ha nagyon érdekel magam is leellenőrizhetem, akár el is hozhatok a homokból. A másik esetben pedig ellenőrizhetetlen állítások tömkelege szól lélekvándorlásról, pokolról, keresztény/muzulmán/stb. mennyországról, Krisnával egyesülésről és még ki tudja miről.
  Nem tartom azonos kategóriának elhinni a szaharai homok létét, meg a túlvilági spekulációkat.

  42: „Ez nem elég sértő szerinted? Konkrétan lehülyéztél.”

  A Biblában pedig a Zsoltárok könyve 14.1-ben az szerepel: ‘Az esztelen így szól szívében: „Nincs Isten!”‘, amit az 53.2-ben meg is ismétel.
  Nem sértő ez az ateistákra?
  Ha a zsidók és keresztények szent könyvébe bele lehet írva, hogy az ateistákat hülyének tartják, akkor ne csodálkozzanak, ha az ateisták meg őket tartják hülyének.
  Még ha most Tibor bá’ esete kicsit másról szólt is, azért talán erről se kéne megfeledkezni…

 46. 50: Avatar:

  „Nem sértő ez az ateistákra?”

  Az hagyjan, de akik igazan komolyan gondoljak a vallast, azok szerint meg pokolra is kerülsz, ha nem hiszel az istenben. Ja, es persze nem mindegy melyikben! A mi istenünk mindig jobb, mint a masoke.

  A vegkeppen elvakult vallasos emberek (es sajnos vagy 2-3 milliard ember ide tartozik) meg egyenesen meg is köveznek, ha maskepp probalsz gondolkodni. Lasd annak az afgan lanynak az esetet, akit a talibok azert probalnak megölni, mert iskolaba akart jarni.

  Ehhez kepest ezen a blogon barki, barmikor szabadon kifejthette a gondolataiat, söt, meg masodik eselyt is kapott egy-egy nyilvanos kirohanas es exit utan (mint pl. jomagam), csak az emberhez melto, tolerans magatartas volt az elvaras. Hol van egymastol a kettö?

  Szoval meg egyszer azt mondom: ne panaszkodjatok Tibor bara. Ami itt van, az minden, csak nem cenzura. Tenyleg csak azok vannak kitessekelve innen, akik mar vegkepp szalonkeptelenek. Es azok se örökre. Egy masodik eselyt mindenki kap (meg sokszor egy harmadik, negyedik eselyt is).

 47. 51. jancsika
  Szerintem nincs 2-3 milliárd ember, aki azért megkövezne valakit, csak mert kimondja, hogy Jehova. (Brian élete) Nem is kötném valláshoz az ilyen hajlandóságot, inkább ideológiákhoz. Ilyen szempontból a kommunisták, nácik egy szinten vannak a tálibokkal, vagy a jezsuitákkal. Megfelelően elnyomó, butító rezsim uralma alatt könnyebben kialakulnak nyilvános kivégzési módszerek, aminek főleg komformizmusból tapsolnak az egyszerű emberek. Voltam néhányszor muszlim környezetben, de senki nem bántott a más véleményem miatt, inkább érdekelte őket az. Amikor egy szúfi nyaggat, hogy miért nem veszem fel az iszlám hitet, akkor elfogadja nekem, hogy nem tudnám szívből hinni, hogy Mohamed lovastul felvágtatott a mennybe, meg hasonló csodák történtek. Sokkal kevesebb bigott ember van keleten, mint a TV sugallja, csak nekik is populista, korrupt vezetőik vannak.

 48. 51. jancsika: „A vegkeppen elvakult vallasos emberek (es sajnos vagy 2-3 milliard ember ide tartozik) meg egyenesen meg is köveznek, ha maskepp probalsz gondolkodni.” Én úgy tudom, hogy még van Purgatórium is. Pokolra csak a gonoszok jutnak. Akik másban hisznek, azok legfeljebb nem juthatnak a Mennyországba. Egyébként teli van hasonló gondolati bakikkal számos egyházzal kapcsolatos hozzászólás. De ez a legkevesebb. Nem is ezért jár ide a többség. Már említettem, hogy amiért te a monoteista vallást hibáztatod, azért én a technikát. Miközben mindkettő csak eszköz. (Ha nincs, aki feltalálja az atombombát, nem lehet felrobbantani. Egyébként Izrael harckészültségben.)

 49. 51: Az kevéssé érdekel, hogy milyen halál utáni sorsot képzelnek nekem, kb. annyira, minthogy esetleg otthon lerajzolnak és széttépik, vagy a vudu bábomat böködik.
  Ha viszont vallási alapon lehülyéznek, rám akarnak kényszeríteni dogokat, esetleg akár bántalmaznak, azt nem veszem jó néven.
  http://bit.ly/U5WGB5

  Mellesleg aki abban hisz, hogy mindenki hitét tiszteletben kell tartani, és hagyni kell hogy elmondhassa, az miért nem tartja tiszteletben, ha valaki azt hiszi hogy róla, hogy hülye és ezt akarja kimondani? 😉

  Nehogy már minden véleményt, hitet egyenlőként kelljen kezelni azok megalapozottságától függetlenül!

 50. 48!
  Bubu!
  Mit gondoltál miért járunk ide?Hogy mindenért megsimogassuk egymás buksiját,bárki bármit mond?Az igazság fáj.Azt is szokták mondani.
  Nem kell mindjárt a másikat ámítani,és megsimogatni ha bármit mond,és helyeselni neki..Őszintének kell lenni..Ez az oldal ezért jött létre..
  Egyáltalán nem hülyézett le senki senkit…A „Hit mindenkié”..Mondta Don Matteo…De mindenki másban hisz..
  Tibor bá is,Tara is,én is,Te is..
  Mondod hogy Tibor bá azt HISZI, hogy a nők számítóak..Nem csak hogy hiszi,hanem tudja.ÉS igaza van..

  Curixot és Attilát én kedvelem.Jó lelkű emberek.És lehet hogy ez a baj..
  Hacsak egy picit gonoszabbak lennének.. hmm.. 🙂

 51. 51 Jancsika

  „Egy masodik eselyt mindenki kap”

  Megerősítem ! Eleinte én is rendszeresen modárálva lettem. Gergo55 ajánlotta, legyek kissé kevésbé sarkos, mert idegesítem a „közt”. Talán megfogadtam, talán nem, magam sem tudom.Lehet, írok sok baromságot, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy kiprovokálok másokból olyan írásokat ami értékes. Remélem időnként én is írok ilyeneket, de ha nem az sem baj….én jól szórakozom a néha aljas, de jobbító szándékú célzott csúsztatásaimmal.

 52. 55!
  Bizony hogy írsz Technomuzsik..El ne menj…Iszom szavaidat.. 😉
  (Már amikor.. 🙂 )

 53. oszt akkor most vágjam magam hanyatt mert ez a zsidó fattyú kitilt innen, hahaaa…

 54. 58:
  A kitiltást ki kell érdemelni. Aki ennyire buta, azt átengedem, mert mulatságos. 😀

  56:
  Nem a mondanivalóddal volt baj, hanem a stílusoddal. Sajnos a színv onalra ügyelni kell, mert nem mindenki törekszik az elvárások betartására.

 55. 53: Gloucester:

  „n úgy tudom, hogy még van Purgatórium is. Pokolra csak a gonoszok jutnak. Akik másban hisznek, azok legfeljebb nem juthatnak a Mennyországba.”

  Ez ugyebar felekezetfüggö. A r.k. közösseg valoban igen toleranssa valt az elmult 3-400 evben.

  „Már említettem, hogy amiért te a monoteista vallást hibáztatod, azért én a technikát. Miközben mindkettő csak eszköz. ”

  Ebben 100%-ig egyetertünk, irtam is Attila(PV)-nek anno egy hsz-t erröl – de hat ugye, ki mit szeret. Teged a technika idegesit, engem a vallasok. Kinek a pap, kinek a paplan. 🙂

 56. 61:
  Az órrod most cserben hagyott. Xfaktor annyira hülye, hogy beírt egy URL-t, amire nincs szükség. A mosógépszerelő ezt nem csinálta, és az IP se mosógépes. Ez egy másik hülye. Van belőle jó sok.

 57. 62. Tibor bá’
  Valld be, hogy te vagy xfaktor! 🙂 antalffytibor.hu a megadott URL, csak kimaradt a kötőjel. Lehet, hogy egy osztályba jártatok, emlékszik a félzsidó alakításodra, ezért hív zsidó fattyúnak. 🙂

 58. 55.
  melike

  „Őszintének kell lenni..Ez az oldal ezért jött létre..”
  — azért van őszinteség, amit nem tűrtök, akkor sem, ha nem rossz a stílusa.

  „Egyáltalán nem hülyézett le senki senkit…”
  —- de.

  „Mondod hogy Tibor bá azt HISZI, hogy a nők számítóak..Nem csak hogy hiszi,hanem tudja.ÉS igaza van..”
  —- főleg, mert úgy hiszi őt kihasználták, és őt nem lehet. Egyébként van aki nem használja ki a másikat. Csupán normálisan együtt élnek. Másrészt nem válaszolt arra sem, amikor megkérdeztem tőle, hogy miért, a férfiak mit akarnak? Snassz lett volna beismerni, hogy nincs igaza, csak annyiban, hogy vannak, akik nagyon ki tudják használni a másikat- jelzem az az ember nem csak a másik nemet használja ki – és őt épp megtalálta egy ilyen, de ő választotta. Ez sajnos szinte bárkivel előfordulhat, akinek a külsőség vagy valamely pillanatnyi előny a fontosabb.

  „Curixot és Attilát én kedvelem.Jó lelkű emberek.És lehet hogy ez a baj..
  Hacsak egy picit gonoszabbak lennének.. hmm.. ”
  — úgy tűnik nem gonoszabbak, mert akkor visszaszurkáltak volna. Viszont látod, hogy mit értetek el. Gratula.

 59. 65!
  „Másrészt nem válaszolt arra sem, amikor megkérdeztem tőle, hogy miért, a férfiak mit akarnak? ”

  Én úgy tudom válaszolt ott,és szerintem én is..Nézd csak meg..

  „A férfiak dugni akarnak (mintha nem tudnád ) és nem érdekli őket, hogy annak mi az “ára”. Ezzel a nők tökéletesen tisztában vannak és alaposan ki is használják. – Kérdezhetsz nehezebben is.

 60. 65!
  Ezt válaszolta neked Tibor bá:

  „A férfiak dugni akarnak (mintha nem tudnád ) és nem érdekli őket, hogy annak mi az “ára”. Ezzel a nők tökéletesen tisztában vannak és alaposan ki is használják. – Kérdezhetsz nehezebben is.”

 61. Ezt muszáj megosztanom veletek. a „168 óra Online” oldalán találtam.

  SZAVAZÁS

  Ha 2014-ben Orbán lenne a jobboldal, Bajnai Gordon pedig az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje, te melyiket választanád?

  Bajnai Gordon 91 % (103469)

  Orbán Viktor 4 % (5043)

  Egyiket sem, inkább nem szavaznék 5 % (4572)

 62. 68. Kyra: Nem reprezentatív. Azt mutatja, hogy a 168 Órát kik olvassák.

 63. 68-69:

  Igy van, en is ezt akartam irni, csak Gloucester megelözött. A 168 orat meg a HVG-t tipikusan a gazdasagilag aktiv, liberalis reteg olvassa. Nekik Bajnai ezerszer inkabb bejövös mint Orban.

 64. 68:
  Ketten is megelőztek.
  A „Mi kutyánk” című havilap olvasóinak 99 százaléka szerint a kutya a legkedvesebb háziállat. A „Macskavilág” című havilap olvasóinak 99 százaléka szerint a macska a legkedvesebb háziállat. A „MEN” című férfimagazin olvasóinak 99 százaléka úgy gondolja, hogy egy házasság legfeleslegesebb kelléke a Macskavilágot előfizető anyós. 🙂

 65. Jó, jó, jó! Azt azért tudom, hogy mi a 168 Óra, de engem még ez is meglepett – igaz, hogy egy idő óta hanyagolom a politikát, de elég ha a főcímeket elolvasom, abból is látom, hogy az a kétharmad még mindig annyi.

 66. 72:Kyra!
  Az kétharmad a választások napján is csak 51 % volt, és azóta folyamatosan olvad. Ha ma van egyharmad, akkor késsel-villával megeszem a férfiasságomat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük