(900) Szép kerek kilencszáz

Tibor bá’ online

 

Jelenleg a blogon 1450 poszt olvasható el, amiből 900 számozott, a többi számozatlan. A kerek szám arra inspirál, hogy egy kicsit ezzel a témával foglalkozzunk. Múlt vasárnap volt az őszi találkozó. A szétküldött körleveles meghívókra tízen nem reagáltak, néhányan lemondták. Ez lényegesen rosszabb arány, mint amikor mindenkinek személyre szóló meghívót küldtem el. Úgy tűnik az értelmes emberek az átlagnál önérzetesebbek. Körmeghívóra nem reagálnak. Tibor bá’ szíveskedjen mindenkinek külön-külön írni. Minden esetre, akik nem reagáltak azok ne várjanak további meghívásokat, mert nem fogok nekik küldeni. Különben a találkozó jól sikerült, de ez nem újság. Ez alkalommal tartottam fegyver bemutatót, a merészebbek lőttek is. Mindenkinek nagy élmény személyesen találkozni azokkal, akiket már évek óta ismer. Az alábbiakban láthattok néhány képet is. Nem árulom el ki-kicsoda, mert aki nem jön el, az ne legyen kíváncsi. „Idegenek” pedig nem érdekeltek.

 

 

És akkor Jani képei:

 

 Fegyverrel a kezében Dorka fogja megmenteni az egész családot, csak még egy kicsit gyakorolni kell 

Ez alkalommal felvetettem egy új ötletet, amit a jelenlévők lelkesen támogattak. Márciustól kezdve havonta lesz találkozó (hónap utolsó vasárnapján), de lehetőleg mindig máshol, más földrajzi fekvésen. Ma már a közlekedés drága, és a jövőben még komoly nehézségekbe is ütközhet. Ilyen sűrű találkozások esetén nem feltétlenül kell mindegyiken részt venni, mondjuk csak azokon, amik földrajzilag elfogadható távol vannak. Márciusban Györfi Janinál találkozunk Jásdon, áprilisban Szendrei Melindánál (melike) Sárospatakon. Májusban nálam Észak Budán. A további találkozóknak még nincs fix helye, de majd kialakul. — Ezen ismeretek birtokában már el lehet kezdeni a jelentkezéseket. „Breaking news” Csontnál találkozunk Pécsett juniusban.

____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________

50 gondolat erről: „(900) Szép kerek kilencszáz

 1. „…áprilisban Szendrei Melindánál (melike) Tokajban.”
  Nagyon szeretem a tokaji bort! Melike van neked ilyen? 🙂

 2. 2,4: köszi, Tiborbácsi nem akarja elárulni kik vannak a képen 🙂

 3. Tiborbá, a fegyveres képpel vigyázni kell. Le fog csapni rátok a TEK 😀 Majd lesz újságcikk is: Egy paramilitáris szervezet kiképzőtáborára csapott le a TEK.

 4. 6. Intuitív
  A Vízkrízis poszt alatt 4 ember is elárulja magát, hogy ott volt. Lehet tippelgetni.

 5. 8: a hölgyekből kettőt kiszúrtam rögtön 🙂

 6. Őszintén gratulálok a résztvevőknek a találkozó sikeréhez. (A kutyusokat hiányolom a képekről… Karanténban voltak, vagy netán céltáblának kikötve..?)

  Van egy építő javaslatom a következő találkozó elé.: Legyen mindenkinek a kulcstartóján egy pendrive, esetleg hozott anyaggal… Hihetetlen mennyiségű ismeret, információ és tapasztalat cserélhet így gazdát rövid időn belül, ha akad hozzájuk még egy laptop is…

 7. Hehe 🙂 A lövés előtt Tibor bá’ leellenőrizte, hogy a másik szemem azért nyitva van e 🙂 Ja, és a ‘vállgödör’fogalma volt nekem teljesen világos hogy hol is van az :D, de nagyon élveztem ezt a célbalövős dolgot.

 8. Tibor bá

  Jó lett volna a blogon is kitenni, hogy szervezel találkozót, mert én pl. ezt az e-mail címemet csak itt nálad használom, és nagyon ritkán nyitom meg. (tele van spam-el állandóan az egész fiókom, mióta az egyik posztnál kitetted) Melike szólt, hogy lesz nálad találkozó.

  Ettől függetlenül jogos az észrevétel, hogy a nem résztvevők is jelezhettek volna, bár ezt külön nem kérted, de akkor is jogos.

  Aztán lakhatnátok közelebb is, ezt persze értsétek képletesen. Tibor bához felmennem kb. 15 ezer ft + 5 óra utazás 🙁

  Egyedül Jani lakik a Dunántúli térfélen, ill elérhető közelségben. A Többiek nagyjából még messzebb laknak, mint Tibor bá. (legalább is tőlem)

  Amúgy örülök, hogy jól sikerült a találkozó, és hogy jól éreztétek magatokat.

 9. 13:
  Juniusban Pécsett lesz a találkozó Csontnál. Az remélem elég közel van hozzád. A benzint majd összedobjuk neked 😀 mindenki visz egy litert.

  20-30 ember érdekelt a találkzóban, a blogot pedig napi 700-an látogatják. Ezért nem tettem ki.

  11:
  A kutyusok két kennelben voltak kettessével bezárva. Reba kétszer kitört, de visszaraktuk. Ugyanis ő a pitvarban volt, és annak a tyúkhálója jócskán elrozsdált az utolsó tyúk óta (10 év). De most az egész renoválás alatt áll. Újra lesznek tyúkok.

  A juliusi rendezési jog még szabad 😉

 10. 11-hez:
  Ez a pendrive csere-bere gondolat jó. Akár itt is lehetne egy „csak klubtagoknak” jellegű zárt lapot csinálni.?!

 11. 14:

  Hát Pécs, és Tapolca között majdnem annyi a távolság, mint ha hozzád mennék.
  Nem, alapból nem vagyok ilyen csóró, hogy 15 ezer Ft-ot ne tudjak ilyenre beruházni, de most tényleg nem ment. Nemrég cseréltem le az összetört kocsimat, plusz 3 új nyílászárót rendeltem még tél előtt, és ez így együtt nagyon sok volt, lenullázódtam.

  Szóval engem is elért a globális gazdasági válság.

  Nagyon nehéz összespórolni, és baromi könnyen megy a pénz…

 12. 16:
  Senki nem csórózott le. A közlekedés egyre drágább, megszünt az ide-oda rohangálás. Éppen ezért lesz nem csak nálam a találkozó. Neked Jásd felelne meg, ahol Jani a házigazda. Az a Bakony északi végében van.

  15:
  Nekem ez a kiszorítósdi nem nagyon tetszik.

 13. Volt találkozó?! Nem is tudtam róla…. 🙁
  Pedig mentem volna.

 14. 17-re:
  Nyílt lapon nem cserélhetünk könyveket, mert a jogvédők azonnal lecsapnak. A pendrive pedig már egyfajta kiszorítosdi.

  Csak a megoldásra próbáltam javaslatot tenni.

 15. Pendrive -laptop.. nekem a programban épp az tetszett leginkább, hogy nem volt ott semmi ilyesmi, teljesen offline nyomtuk. (parázs viták is voltak,(hidroponika) igazi gesztikulálással,kinti tűz mellett, nem emotikonokkal, stb. Még a mobilokat is félreraktuk. Így is, úgyis elégé kockák vagyunk.. offline programon adathordozók nélkül is annyi téma akad 🙂 nagyon hamar elment a nap.

  Amúgy Curix, egy picit azért ott voltál, mert emlegettünk annak kapcsán, hogy hogy kell kiejteni a nicked. Cével, Curix, vagy kával, kjúrix :-):Meg hogy Attila félre szokta írni, Cruix-nak:)

 16. 15. RJ-hez
  Nem elsősorban csereberére gondoltam… 😀
  Habár könnyen át lehet vinni egy otthon előre elkészített anyagot akár egyikről a másikra is.
  – De egy képalbumos bemutató házról, kertről, állatokról, túlélési stratégiáról, stb. sokkal többet képes átadni, mint egy akadozva induló spontán beszélgetés önmagában.

 17. 21:
  Akadozva induló? Ha-ha-ha, Pzuj mellett? Arra befizetnék.

  18:
  A jövőben egyáltalán nem lesz meghívó, csak hirdetmény. Amire leht jelentkezni. Az első 15 jelentkezés érvényes, 3 le szokott morzsolódni, 12 a max ideális létszám. 😀

  Észre vette valaki? A home page szövegében változás történt.

 18. Dorka inkognitója is ugrott. 🙂 Az álarc nélküli Zorro is hasonlóan viselkedett, amikor kardot adtak a kezébe. 😀

 19. Tibor bá !Háörözök,mert Sárospatakon lakom,nem Tokajban..
  Vagy most szereznem kell egy tokaji házat gyorsan?.. 😀
  És nincs Tokaji borom,hál istennek meg szabadultam már mindenemtől,még egy műemléki boros pincém van,amitől meg kellene szabadulnom..
  De majd szerzek ha igény van rá.. 🙂

 20. Tibor bá! Györfi Jani elérhetőséget szeretném megkapni (már ha az érdekelt is beleegyezik) kapcsolatfelvétel céljából.
  Egyben hozzájárulok mail címem kiadásához részére.

 21. 22!
  Akkor most már Istenhívők és Orbánfilok is jöhetnek?.. 😀

 22. 26:
  Ez két külön halmaz, nem közös a megítélésük. A hívőket nagylelkűen emberetársnak tekintem, az orbánfilokat viszont NEM.

 23. 26. Péter
  Hozzájárulok. 🙂

  28. Tibor bá’
  Két külön halmaz, de korántsem üres a közös részük, nem diszjunktak. Az istenhívő orbánfilokat emberszámba veszed? 🙂

 24. 20:

  Dorka, őszintén megmondom én sem tudom hogy kell kiejteni helyesen a nicknevemet 😀

  (németül szerintem ahogy le van írva, csak a C helyett K-t kell ejteni, angolul talán a te verziód jó, de tényleg nem tudom)

  Annyit el tudok röviden árulni, hogy honnan ered a nicknév..

  Akkoriban mikor Tibor bá oldalára rátaláltam, és az első hozzászólásomat írtam, a kórházban épp egy röntgen előhívó automatát javítottam. (illetve még próbáltam az életét pár hónappal meghosszabítani). A gép Agfa gyártmány és Curix 260-as a típusa, így sokat nem gondolkodtam a nicken 🙂

  Azóta már lecseréltük a gépet, most Agfa EOS Classic van, de a nickem a gép emlékére maradt. 🙂

  Igen azt én is észrevettem, hogy Attila néha összekeveri a betűket benne, de nincs ebből semmi gond 🙂

 25. 30:
  Angolul: Szariksz-nek kellene ejteni. 😀

  29:
  Ez nem matematikai halmaz. Átlapolás van, de az orbálfilia elnyomja az istenhívőséget, tehát hüvelykujj lefelé jár nekik. 😀

 26. Tiszteletem Tibor bá’ ! Üdv ,Mindenkinek !
  Hiperszónikus az új Fejléc, gratula…
  Sajnálom,hogy kihagytam a találkát…
  Szivesen elmentem volna..( elmentünk volna..)

  Azon leszek,hogy a következőn ott legyek…

  További,szép estét…

 27. Ha Tiborbá látja, hogy most honnan kommentelek éppen (nem publikus!), akkor talán elnézi, hogy lemondtam a találkát. Remélem legközelebb alkalmas lesz számomra az időpont, ott talán majd elmesélem, most miért hagytam ki a lehetőséget…

 28. 31:

  Mégis csak át kellett volna térni az új típusú RTG előhívónak a nevére? 🙂 Bár ennyi erővel lehettem volna „Siregraph” is, azt többet javítottam, ha nem éppen az egész vezérlőpanelje ment el, és még ma is üzemben van.

  Egyébként ha már nagyon pontosak akarunk lenni, akkor „szárix” 😀 bár sokat így sem javít a helyzeten 🙂

  Nyugodtan használhatnám a nevemet is, főleg amilyen gyakori az enyém, de most már maradok Curix 🙂

 29. 33:
  Karácsonykor meghívhatnál egy jó kis találkozóra. Fizetem a repülőjegyem.

 30. 33!
  Hát ööö egy Honolului nyaralást ,én sem hagytam volna ki. 😀 😀

 31. 35: Karácsonykor otthon leszek Büdöspesten. Átjöhetsz repülővel, ha van kedved. 🙂

 32. 37:
  Nem csak magamról van szó.

  36:
  Hogy jutott neked eszedben pont Honolulu?

 33. 39. Ezt az obszcén viccre utalást minden 40 feletti ismeri.

 34. Csak csendesen megjegyeznem, a korabbiakkal ellentetben most nem jott sem szemelyes, sem korleveles meghivo. Ezt csak azert irom, mert igy lehettek akik nem feltetlenul erdeklodes hianyaban nem voltak ott, vagy ‘nem vettek a faradtsagot’ legalabb a lemondasra.

 35. 38!
  Megnéztem a visitors térképet.. 😀

  41!
  Sok volt az igazolatlan hiányzásod.. 😀

 36. 41:
  Annak, aki egy meghívóra nem válaszolt, többé nem küldtem meghívót. A jövőben pedig senkinek se küldök, hanem a felhívásra jelentkezni kell. Fogok én rohangálni utánatok! 😀

 37. 42: A módszer jó, a tipp nem. Honoluluig nem jutottam, de kicsit én is irigylem azt, aki Hawaiiról olvasgatja Tibor bá blogját.

 38. „-Apuci, gyere csak nézd meg hogy lövök.”
  – Anyucika,kissé sárga vagy a képeken.
  – nem jó a felvétel kicsibogaram, azt nézze kend, hogy lövök.
  – A többiek nem sárgák anyuci.”
  (mellesleg tolmácsolom az üzenetet a hazavitt gulyálevesről, miszerint isteni volt, és kézcsók Évának) A szalonna miatt viszont zemrehányát kaptam, hogy nem vittem haza az enyémet,ha már velem nem lehet szalonnát sütni sose, és ezt sem ettem meg. (azt hiszem Glouchester bendejében kötött ki 😀 )

 39. Mellesleg azóta radikálban nyomva még hét kilót sikerült lenyomni,8részben a képe hatására) lassan elérem a lánykori súlyt, ha a fittséget nem is. De a szerkesztési idő bizony öt perc, nem 15, ráadásul a fentebbit próbáltam javítani, de öt percen belül sem lehetett, kiírta hogy undefiited, majd mikor frissítettem a fejlécre kattintva, undefinited helyett rendesen Dorka név alatt jelent meg a hsz, de eredeti, hibás alapállapotban.

 40. 47:
  Nem ragaszkodok a kézcsókhoz, de a gulyást én főztem, Éva csak a hagymát pucolta. 😀

  A szalonna sütés befejezése után reklamációt nem áll módunkban elfogadni. 😀

  Glouchester bendője = két darab feketelyúkkal. Felvetésed nem alaptalan.

  48:
  A szerkesztési időt hiába állítom át 15 percre a plugin program nem engedelmeskedik. – Na még bütykölöm egy kicsit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük