(894) Ne menjünk el az aktuális politika mellett!

Tibor bá’ online

 

A magyar belpolitika naponta produkál annyit, hogy köteteket lehetne írni róla, amihez semmi kedvem. Néha azonban olyannak lehetünk a tanúi, ami minden emberi számítás szerint leveri a biztosítékot. Ilyen volt a kedd hajnali beszéd, amely Varga István (enyhén pocakos) Fideszes képviselőből áramlott ki. Csakhogy el ne felejtsük, íme a pontos idézet: „Talán az anyáknak vissza kéne térniük a gyereknevelés mellé, szülni kéthárom vagy inkább négyöt gyereket, és akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnék egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak.”

A mondat tartalma úgy hülyeség ahogy van, mert az a férfi, aki veri a feleségét nem a gyerekek számát hiányolja. Amelyik pedig a gyerekét veri, annak meg a meglévő gyerekek száma is sok. De miért is várnák el egy „honatyától” hogy mamutfizetésért értelmes is legyen? Persze, hogy hülye a drága, de hülyesége mellett kifejezetten antiszociális. Először is azt sugallja a verekedő férfiak felé, hogy „nyugi barátom, üsd-vágd nem apád – különben is az asszony verve jó.” Tegyük mindjárt hozzá, hogy egyes esetekben a jó asszony a halott asszony, mert Magyarországon évente 44 nőt gyilkol le a férje, nyilván az imént jelzett megfontolásból, hogy aztán józan állapotban legyen hova hordani a virágot szabadulás után.

Persze a dolognak számtalan más aspektusa is van. Mostanában különösen a világfigyelem középpontjában állunk (kiadott baltás gyilkos). Már szinte várom, mikor jelenik meg egy átfogó cikk az Economist-ban, hogy nálunk a feleségeket állami támogatással lehet püfölni.

Aztán láss csodát, a Fidesz elhatárolódott Vargától. Elég ritka esemény, ráadásul nem is igaz. Ott kérem, katonás fegyelem van. Aligha hihető, hogy Varga hongatya mert volna ilyen vad dolgokkal előállni, ha ez ellenkezne Orbán Viktor véleményével, pláne ha adunk a városi legendára, amely szerint Lévai Ildikón időnként látható kék zúzódások forrása egy sokgyerekes családapa, akinek még a 4-5 gyerek se elég, ha családi bunyóhoz van kedve. 😀  

____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________

58 gondolat erről: „(894) Ne menjünk el az aktuális politika mellett!

 1. Üdv!

  Én úgy tudom Anikó a totyakos törpecigány feleségének a neve, de én is azt hallottam, hogy időnként alááll a pofonfa alá…
  A 4-5 gyermek vállalásához meg igen nagy bátorság kell, mert azokat el is kell tudni tartani, ami a mai világban elég nagy kihívás.

 2. 2:
  Kihívás? Attól függ, hogy hol tolod az Orbán szekerét.

 3. 1: „4-5 gyermek vállalásához meg igen nagy bátorság kell”

  Tegnap belelapoztam gyermekem új történelemkönyvébe. Ott szerepelt a gyermekmunka, azzal, hogy sok esetben ők tartották el a családot, mert a szülők nem kaptak munkát. Az iskolaköteles kor csökkentése bizonyára ezt elősegíti majd újfent. Én bizakodok. 😉
  Arra most nem térnék ki, hogy bizonyos népcsoport szintén jól megél a nagyszámú gyermek ‘előállításából’.

  2: Tibor bá’, tényleg Anikó. 🙂 ‘Politikus’ Ildikót csak egyet ismerek, a Lendvait, de az kék foltok nélkül is katasztrófálisan néz ki. 🙂

 4. Úgy marhaság, ahogy van, már meg mi köze az erőszakosságnak a gyerekszámhoz? Az emancipáció meg a gyerekszám közt nyilván van különbség, viszont a túlélés többszörösen jobb, mint mondjuk 100 éve, így nem gondolnám, hogy 4-5 gyerekre volna szükség/család. De itt a vita ugyebár nem a népességcsökkenés okai körül kellett volna hogy zajoljon. Elterelés, hogy ne kelljen napirendre tűzni újra a családon belüli erőszak kérdését. Egyébként ez a vissza a tűzhelyhez duma passzol az asszony verve jó tézishez…

 5. Szerintem eléggé a szájukba lett rágva, hogy semmit ne mondjanak a párt propaganda osztálya által kiadott vélemény bemagolása előtt.
  A ciki akkor van, hogyha egy felmerült téma váratlanul éri ezeket a paprikajancsikat. Ilyenkor kiderül mekkora suttyók – és hogy mekkora szükség van a propaganda osztályra.

 6. Mekkora suttyók?..Fokozhatom? Ótvar pohos tahók.

 7. Az emancipáció csak süketelés!
  Mindkét nemnek megvan a maga szerepe, mindenki tegye amit neki kell!

  Tisztázzuk. A női nem az erősebb. Sokszor agresszívabb, verekedősebb, stb. Ha valakinek védelem kell, az a gyenge férfi.
  Férfi egyleteket kellene alakítani a megvert férjek védelmében, meg hasonlók. Sajnos a szelíd, békés, gyenge férfiak ezt a harci szövetséget sem képesek összehozni. 🙁

 8. 7:
  Ez most komoly vagy hülyéskedés? 🙄

 9. 4-5 gyereket felnevelni csak azok szerint nagyon nagy bátorság, akik kevesebbet vállalnak. 4-5 gyerekkel bátran állítom, hogy kevesebb a gond és relatíve kisebb az anyagi teher mint 1-2 esetében. Nagycsaládban mindenki természetesnek veszi, még a kicsik is, hogy segíteni kell, hogy önállónak kell lenni, hogy figyelünk egymásra. Teljesen természetes és nem probléma senki számára, hogy a ruhákat örököljük egymástól, hogy semmit nem dobunk ki és nem vásárolunk ami nem fontos. Mindezért cserében viszont sosem vagyunk egyedül, támogatás és szeretet nélkül. Átértékelődnek a fontos és nem fontos dolgok, a boldogságot az egészséges és összetartó család adja, a többi nem fontos, vagy megoldódik előbb utóbb. Na ez az, amit az 1-2 gyereket is csak félve vállalók sosem fognak megtapasztalni. Részemről én minden különösebb megerőltetés nélkül nevelek 4 saját és egy örökölt gyermeket, dolgozom, tanulok, nő is maradtam és még boldog is vagyok. 🙂

  Ennek ellenére az a véleményem, hogy a témához is hozzászóljak, hogy had döntse már el mindenki egyénileg (nők), hogy hány gyereket vállalnak és mikor.
  Amúgy meg a pofonhoz az is kell, hogy valaki eltűrje… A párját mindenki maga választotta, egy agresszív ember nem egyik napról a másikra lesz azzá, tehát az előjelek és figyelmeztető események ellenére nem kell egy kapcsolatban benne maradni és tűrni, önként vállalva az áldozat szerepét. Ha gyerekek is érintettek, akkor pláne!

 10. Tibor bá’, egyáltalán nem biztos hogy hülyéskedés, (szakmázok egy kicsit most) -a CSBE-törvény ilyen szintű értelmezése és félresöprése azért is idióta dolog. A CSBE nem csak nőket és gyerekeket érint, bár gyakrabban. Jócskán érint férfiakat is, akik általában ezt igyekeznek eltitkolni, mert óriási ‘szégyen’. Sok esetben egy idegbeteg erőszakos nő simán lehet fizikailag is erősebb a párjánál.. Bárki lehet bántalmazó, piszchésen és fizikailag is, ez nem is az erőnléttől függ annyira, mint a lelki alkatról.
  Családon belüli erőszak az is, ha egy demens nagyszülőt, vagy lerokkant férjet kínoz üt ver aláz meg meny, feleség, férj, unoka.. ilyen is van.. Elég gyakori az is,főleg idős házaspároknál,akik nem váltak el, hanem lenyomtak 40 évet együtt hogy a durva, erőszakos iszákos férj akinek az asszony tűrt,legyengül, kiszolgáltatottá válik, válogatott kegyetlenséggel adja vissza neki a bántást, kínzást az idős nő.. Konkrét esetem volt ilyen, az unoka fordult segítségért, mikor kiderült, mert nem bírta nézni. fiatalasszony korában terhesen is megverte a nagymamát a férje, belerúgdosott stb. Ezt bosszulgatta vissza, nem részletezem hogyan, mert durva…

  Diához gyerekügyben csatlakozom,hibás mint a z hogy egy többgyerekes nőről általában azt képzelik, hogy valami lestrapált, elhanyagolt mártír.valóban több gyerekkel van ami sokkal egyszerűbb és gördülékenyebb.

 11. 10:
  Dorka, nekem nem mondtál újat, de van annyi ember ismeretem, hogy RJ nem erre gondolt, amikor a gyenge férfiakról szövegelt.

 12. No, én sohasem vertem meg nőt és gyereket, viszont az asszony kétszer is nekem jött. Egyszer ki sem tudtam védeni, mert éjjel az ajtó mögül támadott, és különben is „másállapotban” voltam. Nehezen is ment a rágás napokig. 🙂

  A nyilatkozat pedig apró gesztus a szavazó „kemény” csávók felé, akik megkapták még a pálinkafőzés jogát is. Nemsokára az lesz a trendi férfi, aki tökrészegen berugdossa az asszonyt meg a szakajtó kölkét a vasárnapi misére.

 13. 12:
  Imádom a rendszeres „down to Earth” szöveged. 😀

 14. Ha már aktuálpolitika:

  http://t7.hu/00ul

  szerintem ez sokkal súlyosabb kijelentés.

  Nem beszélve közel keletről, ahol már pattanásig feszül a húr.
  Ehhez képest milyen súlya van Varga szófosásának? Semmi.

 15. Minden napra egy blama. A TEK is megint hogy beégett. Mernek hülyék lenni!

 16. 8-ra:
  Minden viccben van valamennyi igazság, enélkül nem csattanna. Provokációnak szántam.
  Igazság van benne, mert valóban a nők az erősebbek. Tovább élnek, harcosabbak, jobban küzdenek.
  A természet adta nekik ezt a többletet, mert ez kell a fajfenntartáshoz, a rájuk osztott szerepben. Ezt tudomásul kell venni!

  Dorka hozzászólása jó!

  14-re:
  Ez a föderáció olyan nekem mint pl. amikor egy jó filmből folytatásokat készítenek. Az első eredeti gondolat, a többi silány másolat csak. Az EU-t nem lehet megmenteni.

 17. Na, most nagyon felmérgesítettél Tibor bá’ Ez a Varga Akárki nem normális, de az egész „Tisztelt Házat” el kellene helyezni a Hárshegyen, a dilidokikat újra alkalmazni és talán akkor végre jó irányban mennének a dolgok.

  Lassan csak elértük, hogy az az életmód lesz az irányadó, mint „kisebbségi” honfitársainknál.

  Nem is értem, miért püfölik náluk az asszonyokat olyan lelkesen a teremtés koronái… 😀

 18. 17:

  Mert megérdemlik…

  (L’oreal után szabadon 😀 )

 19. 3!
  Lendvai lassan 70 éves,hogy nézzen ki?. 🙂
  Annnyi botoxot kapott már eddig is,csodálom hogy egybe van még..

  Én úgy gondolom,hogy nagyja részben, azért otthon történik a verekedés,mert ott van a legkisebb ellenállás..Nem biztos hogy éppen a gyerek,férj,vagy feleség tehet dolgokról,de az emberek nagy részt ott adják le a feszültséget,holott nem ott kellene,hanem ott kiadni a feszültséget,ahol az éppen keletkezett..

  Nálunk nem kell verekedni sosem kellett,nekem elég kimondani azt hogy NEM,és a férjem meg a gyerek máris tudják hogy ennyi volt..Nincs tovább..Nem lehet tovább feszíteni a húrt.. 🙂

  Mikor a szomszéd „hölgy” (a szexuális munkaerő felkent szentje) felbőszített,nem itthon vertem el a gyerekemet ,meg a férjemet,hanem a „hölgyet ” téptem meg..Azóta nyugodtság van..
  Volt úgyis,hogy a férjem munkatársa egy férfiú,(aki Jehova is volt ráadásul),kavarta a sz@rt,bementem a férjem munkahelyére,(még akkor itt volt a telephely)és jól elvertem a srácot,ráadásul a kamera előtt,és az olasz főnök Olaszországból végig nézte..
  Mondtam neki,(a főnöknek)ha nem tud rendet tenni az alkalmazottai között,akkor majd én rendet teszek..Nem is szólt egy szót sem..
  Tehát nekem az az elvem hogy nem szabad haza vinni a problémát,ott kell megoldani ,ahol az keletkezik..

 20. 19:

  Gondoltam, hogy harcias nő vagy, de ennyire…? ez nem semmi Melike 😀

 21. Ez a politikus nem veszi figyelembe hogy ha most neki állnak több gyereket szülni a nők,akkor azoknak a gyerekeknek igen sok nélkülözésben és megpróbáltatásban lesz részük.Mi a búbánatnak kell szaporodni?Töméntelen sok két lábon járó emlős van már a planétán.A legnagyobb hülyeség a ,,szaporodjatok és sokasodjatok,, parancs idézgetése a bibliából. Különben valamit sosem értettem..Egy nyugdíjast átlagosan 10-12 éven át kell eltartani a társadalomnak.Egy gyereket kb 18-20 évig.Majdnem mindegy melyikből van ,,sok,,Egyformán pénzbe kerül a róluk való gondoskodás.Ha hirtelen kicserélnénk mondjuk egymillió nyugdíjast gyerekre az sokkal nagyobb költség lenne.Óvodák,iskolák fenntartása.A jó étvágyú ifjúság szemben a farháton rágódó idősekkel.Ráadásul nekik már a lábuk sem nől.Nem kell évente új cipő.:) Meg divatruha. Valami nem stimmel nekem a fideszesek konzervativizmusával.Ne ajánlgasson 3-5 gyereket ez a pók,mert nem tudja mit beszél.

 22. Most komolyan, érdemes egy Varga féle baromagyúval foglalkozni, mikor forrong az egész világ?

  Líbiában megerőszakolták, majd kivégezték az amerikai nagykövetet, és még három amerikait.

  Jemenben szintén az amerikai nagykövetséget ostromolják.
  Pakisztánban sem jobb a helyzet.
  Szíriáról mindenki tud.
  A térségbe már csak egy szikra kell.

  Közben Barroso nyíltan bejelenti, hogy kívánatos az Európai egyesült államok létrehozása.

  Németországi alkotmánybíróság, ha feltételekkel is de rábolíntott az ESM létrehozására.

  Közben az USA a vártnál korábban beindította a QE3-at, ami abban különbözik az előző kettőtől, hogy egyszerűen nincs pénzügyi korlátja, kvázi az USA végtelen pénznyomtatásba kezdett, miközben sorra hozzák a törvényeket (ahogy nálunk is) a „különleges helyzetek” kezelésére.
  A FED vészforgatókönyvet dolgoztat ki a legnagyobb bankokkal.

  És ti mivel foglalkoztok?

  Varga értelmezhetetlen mondatával… hát pufff

 23. 22:
  Libiában a nagykövetet nem erőszakolták meg, hanem a gépkocsiját eltalálták egy rakétával.

  Barroso nem EEÁ-ot akar.

  A FED havi 40 milliárdot nyom, ameddig „kell”.

  csak, hogy pontosak legyünk

  De ebből mi hat ki ránk? Te elintézed azzal, hogy Varga egy barom. Mit szólnak az évi 44 legyilkolt édesanya gydermekei, és mit fognak szólni azok, akik még élnek, „csak” verik őket. A Közel keleten semmi se fog robbanni, és minden úgy alakul, ahogy azt Amerika eldönti. Egyedül ránk is kiható esemény Irán megtámadása lenne, de erről a csontról minden mócsingot lerágtunk.
  És hogy el ne felejtsem. Én vagyok a főszerkesztő. 😀

 24. „De ebből mi hat ki ránk?”

  Nagyságrendekkel több, mint abból, hogy évente 44 anyát legyilkolnak. Aki meg tűri, hogy verje a férje, ahhoz nem tudok mit szólni. Mindenki úgy teszi tönkre a saját életét ahogy akarja.

 25. 23-24:
  Egyoldalúak és elfogultak vagytok!
  „Mit szólnak az évi 44 legyilkolt édesanya gydermekei,”
  Mit szólnak az évi x legyilkolt, öngyilkosságba hajszolt, elüldözött, tönkretett édesapa gyermekei?

  „Mindenki úgy teszi tönkre a saját életét ahogy akarja.”
  A környezet felelőssége vitathatalanul megvan. Minimum szóvá kell tenni a hibákat.

 26. Rákosi alatt , ’ lánynak szülni dicsőség, asszonynak kötelessége’ volt a szlógan és megnyiltak a gyermekbölcsődék, az otthonok, ahol a jövő káderai kapták az agymosást. Jöttek is a kioktatott káderok és hova jutottunk 1956, 1989-ben? Varga István 2012-ben csak beindítja az ismétlődés kerekét Orbán stílusban. Ma azonban a nép dönthet. A megjgyzésekből itt Tiborbá bloggján a vélemények megoszlanak. Lesz aki követi a jelszót és lesznek féltucatos családok. A sokgyerekes költségpótlás problemáját a kormány gyermektelen dolgozó nyakába sózza Obáma féle stílusban.

 27. 25:
  Idézet tőled: „Minimum szóvá kell tenni a hibákat.”
  Pontosan ezt tettem, amit Curix lecikizett. Akkor most kinél van a labda?

 28. khm…amíg bel-idiótaságokkal vagyunk elfoglalva és azon rugózunk heteket, addig nem foglalkozunk a fontos dolgokkal, remélem, látjátok.
  Most ezen az idiótán lehet rugózni-okádni-fostorogni 3 hétig, addig sem azzal vagyunk elfoglalva, hogy számolják a férfiainkat…:(((

 29. Milyen egyszerű recept: veszünk egy agyatlan hülyét, adunk neki egy kicsivel több zsozsót, mint az átlag fizu, aztán megkérjük időnként, hogy mondjon valami égbekiáltó baromságot élő egyenes adásban, amiről lehet cikkezni, blogolni heteket akár hónapokat, addig se figyel a nép arra, hogy közben éhen halunk és/vagy kitört a 3. világháború. Ravasz!:)

 30. Ja, bocs, most olvasom Curix hozzászólását, ugyanezt mondja, PACSI!:)

 31. 27-re:
  A labda „odaát van”.
  Nem migdig tudok mindent minden szempontból megfelelően lereagálni. Ember erre nem képes. 🙂

 32. 25:

  RJ

  Először is tisztázni kéne kinek a hibája, hogy egy nő tartósan képes bennmaradni egy olyan kapcsolatban, ahol verik.
  Egyértelműen a nőé.

  Erről pedig nem beszélgetni kell, hanem megoldani. Ha a nő képes lenne az első, vagy lekésőbb a második alkalom után ebből kiszállni, akkor kevesebb lenne a gyilkosság is.

  Bizonyos fokig persze van felelőssége a környezetének is, de a problémát senki nem fogja megoldani helyette.

 33. 32:
  Curix! Tudatlan barom vagy (ebben a témában), de én nem fogok itt hangoskodni a nők helyett. Ha nekik a te véleményed OK, Akkor nekem is. Az én belemet aligha fogják kitaposni. Amennyi pina pedig nekem kell, az biztosítva van. 😀

 34. Curix
  Sajnos a hülye nő nem lát annyira előre, hogy a jópofán berúgó hapsijából pár év múlva kőalkoholista lesz, és aki egyszer a vita hevében lekever egy pofont, később ok nélkül is rugdosni fogja.
  És ott vannak az érzelmei is.
  Aztán 3 gyerekkel már késő. Nincs annyi anyaotthon, ami a nyomorultakat befogadná.

  Az arab fanatikusok padig Líbiában le vannak szarva. Nőverésbe pedig te is bármikor belekeveredhetsz, ha a szomszéd megszurkált feleségét a 3 gyerekkel befogadod, és a férj majd baltával farigcsálja az ajtódat.

 35. 33:

  Tibor bá, ezt döntsék el a nők, hogy ez az állapot megfelel e nekik vagy sem.
  A férfi felelősségéről azért nem beszélek, mert számomra az a biológia hulladék, aki képes megütni, vagy folyamatosan verni egy nőt, az semmiképen nem nevezhető férfinak, és a helyén is kell kezelni. Kéne.

  Tudod, hozhatnék neked egy példát a devizahitellel kapcsolatban. Úgy ott is mint a házasságban aláírtak egy szerződést. A házassági szerződés, vagy fogadalom „jóban rosszban” részét mindenki ismeri.

  Senki nem látta előre, hogy hogyan alakul a kapcsolat a későbbiekben.
  A devizahitelesekre, akik szintén nem tudták előre hogy mi fog történni te azonnal ráhúztad a vizes lepedőt, mondván ha ilyen hülyék voltak, hogy devizában eladósodtak, akkor vállalják a következményeit is.
  Mindig is szidtad a devizahiteleseket, de minimum lenézted őket Jancsika hathatós közreműködésével, mondván tudatlanok.

  Őket elintézted ennyivel, pedig itt több 100 ezernyi nyomorba döntött családról van szó, ennyi család szenved emiatt, nem a töredéke, ahol az erőszak jelen van.

  Lehet, hogy én barom vagyok, de te innentől fogva pedig hiteltelen, és kettős mércével mérsz.

  Nagyon sok nő menekülhetne viszonylag egyszerűen a helyzetből, sokkal több, mint ahány devizahiteles a hiteléből, de nem teszi, ami aztán senkinek nem jó. Se a nőnek, se gyereknek, se senkinek, mert az már nem család, ahol az erőszak jelen van.

  34:

  Ilyen helyzetbe egészen biztosan nem fogok kerülni.

 36. 33: Curix olyan csacsiságokat mond,(ebben a témában)(bocs Curix) hogy nincs idegzetem vitába szállni vele, de ezúton jelzem hogy nem, nem OK nekem a véleménye, de nagyon kéne unatkoznom ahhoz, hogy nekiálljak meggyőzni 😛
  (esetleg blogtalin lebunyózhatjuk a kérdést ha már erőszak 😀 )

 37. 35:
  A párhuzam nem szerencsés, de nem részletezem, mert ugyse vagy meggyőzhető. De a nem involvált férfiak közönye döbbenetes, a te véleményed egyenesen felháborító. Intelektuálisan pedig nem értem, ha valaki nem ismer egy témát, hogy van bátorsága szilárd álláspontot képviselni?

  36:
  Ott aligha, mert Curix a meghívóra nem is válaszolt.

 38. Dorka győzzél meg. Nem ismerem a nők lélektanát, hogy miért maradnak mégis benn egy ilyen kapcsolatban.

  Azért nem válaszoltam Tibor bá, mert nem tudok elmenni. Ezek után meg pláne. Elevenen meg is nyúznátok 😀

 39. Reagáljatok nyugodtan. Már le lettem barmozva, csacsiságokat beszélek stb… bírom a többi kritikát is. Legalább tudom miért vagyok barom, abból tudok tanulni.

 40. Curix én csak pár mondattal mondom, amit gondolok:
  Az, hogy egy nő miért nem lép le egy ilyen kapcsolatból, egyáltalán nem fekete vagy fehér.
  Lelép: okos, nem lép le: idióta.
  Nem ilyen egyszerű ezeknek az embereknek az élete-gondolkodása-hozzáállása, ezt értsd meg.
  Az egyik oldal lehet az, hogy nincsenek olyan értelmi szinten, hogy lássák a kivezető utat, lehetőségeket.
  A másik oldal lehet az, hogy nincs hová menni, bármilyen hihetetlen is.
  Ráadásul egy idő után nagyon be tud szűkülni a tudat ebbe az állapotba, olyan, mint a depresszió. Csak egy sötét utat lát az ember maga előtt semmi többet.
  Ha ennyi kevés volt, akkor több is kevés lenne a magyarázatra.:)

 41. 41:

  Nem volt kevés, kösz, hogy te legalább ember számba veszel. A közvetlen környezetemben egy ilyen eset volt, az nagyon hamar rövidre lett zárva. Tudomására lett hozva, hogy mire számíthat, ha még egyszer megtörténik. Használt…

 42. no, nagyon rugóztok a témán, hát hozzászólok.

  Egy férfi, aki megüt egy nőt, nos az nem férfi.
  Egy nő, ha megüti a párja és nem száll ki azonnal, idióta.
  Ráadásul ha teszem azt én megcsapnám az asszonyt úgy jókedvből istenesen, hát amíg alszok, biztos napocskát karcolna a konyhakéssel jó mélyen a szívtájékom fölé.

  Azért nem megyek el amellett sem, hogy nincs lehetőség elmenni.
  Nos, a környezet is felelős.
  Példa. Apám szomszédjában kicsit zoknibbak agyilag az egyik oldalon. Jobban megy a tütüke és most hazaköltöztek a fiatalok is. nyolc általánossal nem nagyon megy a munkahelytalálás, szóval kucorodik a család. No szóra-szó, a fiatalember el-el tángálja a fiatalasszonyt, az após meg nem nagyon mer beleszólni, elvégre csak ők a jövő, meg a kenyérkeresők. Pont a fat.. bocs, apámnál voltam kb. egy hónapja délutáni teára, mikor hallom, hogy tángálják a nőneműt. Nofene mondom. Áll a bál. Aztán mikor még 5 perc múlva is ment a dáridó, hát már nem álltam meg, átmentem. Csöngettem, b*sztak kijönni. Kapu nyitva, hát bementem. A kutya kölyökkora óta ismert, hát nem vernyákolt. A buli épp a nyárikonyhában volt, mikor bekopogtam. Az emberfia épp a nadrágszíjat csutkázta volna lefelé magáról, az asszonynál meg már ott volt a sodrófa. (tipikus női fegyver.) No mondom nekik, hogy akkor ezt most itt be is lehet fejezni. Asszonypajtás ismert, tudta, hogy nem szeretem, ha ellentmondanak. le is tette a harciszerszámot, „őkezdte” magyarázattal.
  (aprócska kitétel: legelső posztolásomkor még csak 75 kiló színcsont voltam a 195 centi magasságomhoz. mára ütöm a 95-öt, de nem zsírban és eléggé megemberesedtem no. két év azért hosszú idő, pláne ha az ember geddonra készül.)
  No, szóval az emberke meg néz, hogy én meg mi a francot akarok. mondom neki, hogy a szíjat jobb ha visszacsatolja és elkezd normálisra váltani, mert ez már túlment azon a ponton, ami a szomszédnak elég. felemlegettem az apóst is, hogy gyerekkorom óta szomszéd, meg ilyenek, mondom ideje, hogy kicsit beilleszkedjen a miliőbe, mert nem szeressük a hangoskodó asszonyverőket. próbált kimosakodni, de leállítottam, hogy nem attól lesz kemény gyerek, hogy eltángálja az asszonyt, aki mit ad isten még iskolatársam is volt, hanem inkább hajtson keményen egy normális munkahelyért. Szó szót követett, közben az asszony főzött kávét, leültünk, megkávéztunk, dobtam egy telefont közben. kiderült, hogy a srácnak van targoncavezetőije, tőlem meg nemrég kérdezték, hogy tudok e valakit, no rövidre zárva sikerült egy beszélgetést elintéznem a figurának.Mondtam neki, hogy itt a lehetőség megmutathatja, mennyire kemény. Ha pedig az asszonyt még egyszer meghallom nyígni, akkor nem leszek ilyen nyugodt. Elváltunk, mi az öregemmel befejeztük a teázást, azt’jónapot. Tegnap voltam a papusnál. Néztem is nagyot. A szomszéd porta hellyel közzel takarosan rendberakva, aztán ráadásul a menyecske pont jön apámtól kifelé nagy köszönésekkel a papus felé. Mondom mi a franc, tán csak nem kujonkodik az öreg. De mint kiderült ilyenről szó nem volt. A fiatalasszony átjött elujságolni, hogy az ember megkapta anno az állást próbaidőre. egy hónapja hajt mint a güzü. odatette magát rendesen. le is véglegesítették hónap végén, és most ezt dicsekedte el az öregnek. Rákérdeztem, hogy milyen a tányércsörgős oldala a házasságnak, mire mondta, hogy megjavult a figura. Ha vita lenne, inkább kimegy, jár egyet az udvaron, de nem kezd el vitázni, sőt azóta nem ivott egy kortyot se. egyrészt a targoncázás miatt, másrészt meg a fene tudja mi jött rá.
  Szóval nem árt néha ha a környezet is be tud avatkozni szükség esetén.
  A varga nevű rozsomákot pedig tiszteltetem a hülye asszonyverős gondolkodásmódjával együtt. Ritka nagy tapló.

 43. Cirix,ismered azt a mondást hogy „rossz a rosszal,de a rossz nélkül még rosszabb”?
  Sajnos ezek a nők,akikről beszélgetünk,a nyomorultak,(ahogy sakkmatyi fogalmazott)nem nagyon vannak választási lehetőségben..Könnyű azt mondani hogy maguk tehetnek róla,meg mért nem tesznek ellene,sajnos ez nem ilyen egyszerű..Így kivülről igen..Azt vettem észre,hogy az emberek, a másik ember életét sokkal könnyebben meg tudják oldani,(mármint inkább csak beszélgetés szintjén)mint a sajátjukét..
  Attól hogy Te ilyet (ilyen kapcsolatot,ha lehet ezt annak nevezni)nem tudsz elképzelni,sajnos van..És nagyon sok..És a megoldás nem mindig pofon egyszerű..

 44. Curix: de azért mély szegénységben élő embereknél, ahol a két fizu épp fedezi a kaját, meg a rezsit, nem nagyon van más választás, főleg, ha ugyanilyen felmenőik voltak. ezt látták, ez a normális, tűrni kell, a nőnek kuss a neve, az élet szar és kész.
  vannak annyira sötétek sajnos a férfiaknak egy bizonyos fajtája, hogy nem jut el az agyáig, hogy amit csinál, az bűn. ennyire képes és ennyi.
  olyan, mintha egy kígyót akarnál megtanítani biciklizni. nincsen hozzá képessége, mert nincs lába. nem fogja megérteni bárki mondja, hogy ne csinálja, ezért nem használ pl a fenyegetés.
  arról a szituról pl nem is beszélek, hogy pl a nő épp terhes, mondjuk pont eljött már gyesre a 8. hónapban. mégis mit csináljon egy ilyen nő, aki ennyit akar: nyugtot, fedelet, és kaját, de még 2 évig esélye sincs normális pénzt keresni? tegyük fel, hogy ennek a nőnek is mély szegénységben élnek a rokonai, nem tudnak segíteni. sakk-matt. marad a verés-tűrés. közben persze még lehet több terhességgel tetézni a bajt…sorolhatnám reggelig a lehetetlen szitukat.

 45. 44:

  Melike elhiszem neked, hogy van ilyen. Ahány család, annyi szituáció, így nehéz általánosítani.

  Egyébként Gorgon is kimondta, amit én is gondolok, mégsem barmozta le senki.
  Én azt vélem kiút mindig van, csak kérdés, hogy az illető vállalja e az ezzel járó esetleg még több nehézséget, vagy beéri azzal, hogy hetente kap két maflást, meg egy öklöst de a tapló férj fizetése esetleg jól jön. Magyarán a nő a „kényelmes” rosszat választja inkább. Az életben nagyon sokszor választjuk ezt a lehetőséget, és ez a családi erőszak esetében is részben így van.

  45:

  Kápill, ha egy nő terhes, akkor még nagyobb a felelősége, hogy elhagyja azt azt az embert, aki veri. Bármi áron, mert ennél csak jobb lehet, nem szólva arról, hogy ne adj Isten a gyereknek is maradandó kárt okoz.
  Ha mégsem, és megszületik a gyerek, akkor milyen környezetben fog felnőni? Szeretném, de nem tudom megérteni annak a nőnek a lelkivilágát, aki egy kisgyerekkel benn marad egy ilyen kapcsolatban. 100%-ban biztosítja, hogy az ő élete, és a gyerek élete is pokol lesz. Ha másért nem, hát a gyerek miatt ebből szabadulni kell, és minden lehető segítséget igénybe venni.
  Én csak próbálok reálisan gondolkodni, illetve valahogy átélni a helyzetet, és adott esetben mit reagálnék.

  Másik dolog, hogy az érzelmi „erőszakról” egyetlen egy szó nem esett, pedig ha egy családban nincs meg a harmónia, a gyerek legfőképp, de valójában mindegyik fél megsínyli, anélkül, hogy egy pofon is elcsattanna. Ez pont olyan tabutéma, mint a családon belüli erőszak.

  A lelki terror is hasonlóan kártékony tud lenni, mint a fizikai. Tudom, nagyon összetett téma, és nem fekete-fehér a történet, de van az a mondás is, hogy mindenki saját sorsának kovácsa…

  Máskülönben nem hinném, hogy itt bárki is szakértője lenne a témának, még Tibor bá sem. Vannak szakemberek, akik ezzel foglalkoznak és napi szinten ilyen esetekkel találkoznak.
  Az ő véleményük és „statisztikájuk” inkább releváns lenne, mint bármelyikőnk hozzászólása.

 46. Curix: Teljes mértékben egyetértek veled. pont.

 47. 46. Curix

  Igazad van. Nagyon szerteágazó a bántalmazáshoz, erőszakhoz kapcsolható cselekvések, fogalmak. Nem csak a fizikai bántalmazásra kell gondolni,hanem az érzelmire is. S nem is csak a társadalom egyes csoportjainak családi életében előfordulókra kell ilyenkor gondolni, mert minden társadalmi rétegben megtalálható, jelen van. A családon kívül a szociális intézményekben is, ami ugye a családot hivatott segíteni, így szorosan ide kapcsolódónak vélem. A fogyatékkal élők szociális intézményeiben, a nyugdíjas otthonokban, vagy az egészségügyben ellátott emberekre is gondolok. Ezeket mindig személyek követik el személyek ellen, s nem tartom szerencsésnek, mindig a hátrányos családi helyzethez kötni.
  Írországban dolgoztam augusztusban egy hónapot. Minden évben az első nap részt kell vennünk egy oktatáson, s a végén el kell tennie az ezt igazolást a munkáltatónak, hogy tisztában vagyunk az ír törvényekkel,s tudjuk a teendőnket, ha bárminemű bántalmazást tapasztalunk a munkánk során, vagy a környezetünkben. Egy igen furának vélhető szabályra mindig felhívják a figyelmünket, nem lehet puszilgatni a gyerekeket, nem mi vagyunk a gyerek szülei. A WC-re két asszisztensnek kell kivinni a gyereket, pelenka csere szinte két emberes.
  Egy sima elesést jegyzőkönyvezni kell, az esetleges látható sérülésekkel, nehogy másra gondoljanak mások.

 48. Azért én megszorongattam, meg megcirógattam, a ducójucó csöppségeket, ahogy kell,ők meg jókat kacarásztak, ahogy kell.
  Túlzottnak tartottuk mi is, de ők véresen komolyan vették. Inkább volt a gyerek szaros pelusban még három percig, míg felszabadult a másik asszisztens. No ahány ház…

 49. Ez a hír valami olyasmiről számol be, ami eddig fájdalmasan hiányzott, de ha szokássá válik, akkor még az is lehet, hogy jobb lesz itt élni:
  http://index.hu/belfold/2012/09/17/ellenszavazat_nelkul_ment_at_csaladon_beluli_eroszakrol_szolo_dontes/

  Túl a konkrét ügyön, hogy üdvözlendő, hogy az állam elindult azon az úton, hogy többet tegyen a családi erőszak ellen, azt szeretném itt kiemelni, hogy a Fidesz – egyes tagjai és egésze – belátták tévedésüket, bocsánatot kértek, és helyrehozták a hibát.
  Ez a fajta viselkedés az, amivel előre lehet jutni, amivel ki lehet javítani amit elrontottunk, és ami reményt ad arra, hogy megmaradunk, elindulunk a fejlődés útján, és egyszer talán elkezd javulni a helyzetünk is.

 50. 50: „….nehogy kötődés alakulton ki!”
  szól a verdikt a magyar gyermekotthonokban is. Dorka (is) tudna erről mesélni. Az érintés -tehát- szeretethiány mihez vezet azt meg látni lehet mindenhol.

 51. 38: Curix és mások, nem a nők lélektanát kell megérteni, hanem a játszmát! Mindig, minekivel, mindenáron, még a látszólagos győzelem esélye nélkül, csak azért is……
  Ilyen például Curix „szegény én” játszmálya. Csak abbahagyni lehet.
  Szerintem.
  Ajánlott irodalom: Eric Berne Emberi játszmák

 52. Break..,
  egy eü. intézményben ülök, a váróban egy amerikai oktatófilm megy, ahol a „szuperdada” arra oktat, hogy hogyan kell megszívatni a gyereket, ha az anyját akarja…..
  Ha nem látom nem hiszem, és nem gondolok bele, hogy milyen módon fogják majd ezek a gyerekek mindezt kompenzálni….

 53. 51:
  Te vagy szélsőségesen naiv vagy vagy pedig Orbánbuzi. Egyszerűen arról van szó, hogy magabiztos arroganciájukban hirtelen rádöbbentek, hogy kurva nagyot hibáztak. A szavazok fele nő, és ebben a témában a nők szívosan összezárnak politikai meggyőződésük ellenére. És lám az Orbánbuzik hozsannáznak.

 54. 55: Tibor bá, pontosan ezt mondom én is: rádöbbentek, hogy hibáztak. Ez az, amire még nem volt példa. Ugyanazt mondjuk, csak nem veszed észre.

 55. 56:
  Ok. Te nem veszed észre. Ugyanis két féle hiba lehetséges. Egy hiba a nemzet érdekei ellen. Hiba saját újraválasztásuk ellen. Te az elsőben reménykedsz, én meg rámutattam, hogy kizárólag a másodikról van szó.

 56. 57. A kétféle hiba gyakran egybeesik. Például ezesetben ez egyszerre volt hiba a nemzettel és a saját érdekeikkel szemben is. De ez még nagyon sok hibájukra is igaz, amiket úgy néz ki, hogy nem hajlandók észrevenni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük