(888) Arafat halála

Tibor bá’ online

 

Arafat 8 évvel ezelőtt bekövetkező halálakor „derült ki” hogy egy milliárd dollár volt a számláján, amin én – ha igaz – egyáltalán nem ütközök meg. Nem csak a magyar politikusok lopnak, legfeljebb a lopás mértékén lehetne elpolemizálgatni. Maga a halál nem lett volna meglepő, elvégre 75 éves korban már eléggé esedékes, de a betegség körülményei furcsák voltak. Először is, Franciaországba szállították és a legjobb francia orvosok kezébe kerülve se tudták megmenteni az életét, de nem ez a különös, hanem, hogy fogalmuk se volt, hogy tulajdonképpen mi a baja. Aztán egy idő után elült minden por, és a világ forgott tovább, Arafat nélkül. Most azonban Arafat halála megint napirendre került, de hogyan?

Suga Arafat, az özvegy, aki mindössze 41 éves volt Arafat halálakor, beledobott egy követ az állóvízbe, hadd hullámozzon. Az özvegy kérésére Arafat földi maradványait, illetve a maradvány maradványát boncolásnak vetik alá. Állítólag azért, mert Arafat emléktárgyként kezelt fogkeféjén a Luzánban (svájc) lévő Institute of Radiation Physics laboratóriumában

polóniumot fedeztek fel, aminek ott egyáltalán nem volt semmi keresnivalója. Hogy az özvegynek miért jutott eszébe, hogy megváljon a fogkefétől, és miért várt vele 8 évet, azt tökéletes homály fedi. Az is érdekes, hogy az ügy újfent felkarolását az al-Jazeera, a Qatárban székelő TV hálózat kezdeményezte.

Különben a Polónium-210 nem csak radioaktív, de igen veszedelmes méreg is. Egytized mikor gramm, vagyis a gramm tízmilliomod része, már halálos. Ráadásul ideális méreg, mert tökéletesen íztelen, nem hat azonnal, de a halál biztos, mint az arzén.

Hogy Arafatot megmérgezték az majdnem biztos, nyugodtan indulhatunk ki ebből a feltételezésből. A kérdés csak az, hogy ki mérgezte meg? A palesztin vezér az egymilliárdos örökség mellett nem volt kispályás játékos. A Moszad ügyeskedésére számítani lehetett, nyilván szigorú védelem alatt állt, a rivalizáló palesztin csoportokat se lehet teljesen kizárni. Egy biztos, aki Arafat teájába a cukron és citromon kívül egy kis Polóniumot is bekevert, közelállónak kellett hozzá lenni. És akkor előállok saját verziómmal, aminek szintén van esélye. A méregkeverő nagy valószínűséggel tulajdon felesége volt. Miért is? A hölgy 41, Arafat 75, közös kislányuk 9 éves. Suga még fiatal, lánya nevelőotthonban, övé lehetne a világ, amihez pénz van dögivel, de egy vén fasz ott lóg a nyakán, akinek a politizáláson kívül semmihez sincs már kedve, ráadásul nyugodtan elélhet még 10-15 évet, amikor ő már túl lesz az ötvenen. Ő most akar élni, nem 15 év múlva.

Ugyanakkor Polóniumot nem árulják kilóra a hipermarketekben, közönséges halandó nem tud hozzájutni. Ha a mérgezés valóban Polóniummal történt, akkor a bűnös majdnem kizárólag csak a Moszad lehet, amit már 8 éve is megállapíthattak volna.

Akkor most miért ez a repríz? Ugyanis a Polónium-210 izotóp felezési ideje 138 nap, ami rövidnek számít. Nyolc évben 2920 nap van, ami több mint 21 felezési időnek felel meg. A maradék, még fellelhető Polónium mennyisége (1:2^21) x 0,00000001 gramm. Valaki számolja ki ezt az aprócska kis mértéket. Lehet, hogy Arafat gyomrában már csak néhány Polónium atom van, annyi meg bármiben lehet. Lehet, hogy…lehet, hogy…? Ma már bármi lehetséges, és az ellenkezője is. A világ elképesztően bonyolulttá vált. Az igazság keresésének az útja meglehetősen göröngyös.      

____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________

19 gondolat erről: „(888) Arafat halála

 1. Ha tényleg megmérgezték, akkor valóban az ifjú ara a leggyanúsabb, esetleg egy radikális palesztin szervezet. Igazából nem tett keresztbe senkinek az öreg. Régen találgattuk barátaimmal, hogy melyik öreg motoros húzza a legtovább, II. János Pál, Arafat, vagy Castro. Egyértelműen Castro nyert.

 2. Szerény véleményem szerint ha Arafat fogkeféjén kitudták mutatni a polóniumot igy 8 év elmúltával akkor a belső szerveiből (mivelhogy a szervezetbe jutott polónium koncentrálódik a májban és a hasnyálmirigyben) sem lesz probléma a kimutatása.
  Még anyit a polónium mérgezőképességéhez hogy valóban 0,1 mikrogramm a félhalálos adag.(Ez a félhalálos adag közérthetőbben azt jelenti hogy statisztikailag ekkora adag a megmérgezettek felét, vagyis 50%-át megölné. A röviditése LD50.)
  Tehát 1 gramm polónium képes lenne Magyarország 10-milliós lakosságának a felét megölni …

 3. 3:
  Az LD50 valóban ezt jelenti, de a témával csinján kell bánni. Gyakorlatilag az LD50 halálos dózisnak számit. Ugyaanis a halál „testreszabott”. Egy 48 kilós nőnél egészen biztos kevesebb is elég, míg egy 120 kilós pasináől egyáltalán nem. Ezen kívül fontos tényező az egyed életkora. Ami egy 20 éves ifjúnak meg se kottyan, az egy 80 évesnek biztos halál. Végül van egyéni érzékenység, általános testi felépítés, kondíció meg még mik nem.

 4. Szerintem az is érdekes lehet, hogy a francia orvosok a katonai kórházban mit tudtak, mit osztottak meg a nagyközönséggel, és hogy főleg kinek dolgoztak…

 5. Az biztos hogy akár mi is fog kiderülni ha kihantolják és meg vizsgálják,a közel-keletet így is úgyis meg fogja mozgatni..Kinek az érdeke ez a meg mozgatás?
  (Zárójelben kérdezem,ha Polóniummal mérgezték nem kellett volna a hajának kihullani?)

 6. 6. melike00
  A kendő (meg egy kis kosz) egybentartotta a haját. 🙂

 7. És ha kiderül papírral, pecséttel, hogy az Izraeli kormány megrendelésére nyírták ki, akkor mi van?

  Most olvasom, hogy az amerikai demokraták programjából „véletlenül” kimaradt, hogy Jeruzsálem Izrael fővárosa. Amikor szavazásra bocsátották, nem akarták belevenni a programba… De addig szavaztatták a társaságot, amíg belevették.
  Mert az ugye fel sem merül, hogy egy szuverén országnak mi köze van a világ másik felén egy fővásoshoz… (már ha valóban szuverén)

  Ha ezt meg tudták tenni, akkor Arafat megölése is el fog sikkadni felelősségrevonás nélkül.

 8. Asszony Nálatok is fiatal…
  Asszem’ Tibor Bá’, te is Geiger-Müller számlálóval a kredencben teázgatsz. 🙂

 9. 8. Attila (PV)
  Arafat életében sem értek el semmit a palesztinok, azóta sem. Mi volt az az eredmény a halálában, ami indokolta volna a meggyilkolását Izraelnek?

 10. 9-re:
  Ahogy Tibor bá’ írta, a polonium „ideális” méreg, az ALFA sugárzását könnyen el lehet takarni akár egy vékony papírral, borítékkal.
  A Geiger-Müller számláló így nem mutatja ki.

 11. 10. Jani

  A folyamatos háború, a pozícióba segített Hamasz lehetőséget ad a bojkottra, a palesztínok lassú kinyírására a víz, gyógyszerek és normális élet megvonásával.
  Ne felejtsd el, Arafat Nobel dijat kapott és volt tekintélye. A Hamasznak közel nincs annyi nemzetközi befolyása mint Arafatnak volt.
  A Hamasz így príma kifogás a csendes népirtásra. És így tárgyalni se muszáj mert igaz ami igaz, az izraeli tárgyalási feltételek a napvilágon tarthatatlanok. (előbb írjanak alá a palesztínok egy biankó csekket, és Izrael akkor deklarálja a határait meg hasonlók)

 12. 12. Attila (PV)
  Arafat azért kapta a Nobel-díjat, azért volt „tekintélye”, mert nem jutott ötről a hatra. Nagyon kényelmes tárgyalópartner volt.

 13. Mondjuk meglepődnék, ha valóban kiderülne a 100% igazság…kistengerimalackölykök vagyunk mi ehhez…:D

  Jó tanács mindenkinek a jövőre: ne akarjon semmilyen palesztin vezető lenni, mert csak big money, young wife, de csúnya death lesz a vége.:)

 14. RJ.
  Igazad van. Bakker, nem néztem utána!

 15. Meggondolatlanul hozzá akartam szólni, hogy a polónium nem tűnik el nyomtalanul, mert „csak” átalakul. A bomlástermék ólom. Ez kimutatható lenne, de polóniumból a félhalálos dózis bizony tényleg 0,1 mikrogramm. Ember legyen a talpán, aki ennyi ólmot megtalál. Ennyi tényleg van mindenütt. Így aztán találgathatjuk Arafat elhunytának okát.
  A Nukleon folyóirat 2012. március V. évf. (2012) 104 száma szerint polóniumből 10 mikrogrammnyi mennyiség nagyjából tízmillió dollár körüli értéket képvisel.
  Ó drága Arafat! Ki költött ennyi pénzt rád?

 16. 16:
  A halálos dózi „mindössze” 100.000 $. Az örökölt egy milliárdból a vígözvegy könnyen ki tudja pengetni. 🙂

  Máskülönben, rég hallottunk rólad. Köszi a szakmai hozzászólás. A GM-számláló még működik. Szoktam mutogatni vendégeknek. üdv. Tibor bá

 17. A dolog bonyolult.

  Akár Sárközy nyíratta ki Kadhafit akár nem, a franciák mocskosul elárulták azzal, hogy hadba léptek ellene, pedig nem is olyan régen még szó szerint puszi pajtások voltak.
  Viszont Líboa lenyúlt pénzéből menteték meg az egyik legnagyobb francia bankot is.
  Van még itt más is… A Lockerby merénylet miatt „hallgatólagosan” Kadhafi elvitte a balhét, de a benfenntesek szerint egy CIA alció volt.
  Ezért cserébe a kötelező duzzogási idő lejárta után mindenki nagyon szivesen üzletelt Kadhafival.
  A lényeg, hogy Kadhafi túl sok mocskos dolgot tudott az európai és amereikai vezetés dolgairól… Sokáig azt hitte, hogy ez megvédi.
  Tévedett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük