(885) A Baku-Alcsút tengelyke

Tibor bá’ online

 

Egy Orbán névre hallgató, szökött ápolt, kényszerzubbonyát félretéve, sikeresen kialakította a XXI. század első tengelyhatalmát. A majdnem tízmilliós Magyarország a 93.000 négyzetkilométerével keblére ölelte a 86.000 négyzetkilométeres, kilenc milliónál valamivel több lelket számláló Azerbajdzsánt. Első ténykedésük egy hatalmas fityiszmutatás volt a 350 milliós amerikai kormánynak, mert nem vették észre, hogy messze a világ legerősebb hadseregével rendelkeznek, és bármire tudnak dollár milliárdokat költeni, és mindenütt pontosan az történik, amit ők akarnak. Nekünk most már csak azt kell megfejteni, hogy miért?

A feladat herkulesi, ugyanis a célszemély unortodox módon gondolkodik, illetve ebből adódóan unortodox módon viselkedik is. Szocializálásából adódóan (lásd fociedzések, és meccsek) Orbán eldöntötte, hogy ő lesz Magyarország második nemzetvezetője (az első Szálasi Ferenc volt), amit a környezete nem csak elhitt, de aktívan be is segített, mert Orbán ösztönszerűen, következetesen és nagyon szigorúan alkalmazza a „korbács és cukorka” nevelési módszert. A talpnyalók annyit, lophatnak, amennyit tudnak, az ellenzőket viszont eltiporja, megsemmisíti, halálba zsarolja. A tömegeket pedig populista dumával eteti, a magyar tömegek pedig nyelik ez a dumát, mint kacsa a nokedlit. Ez azonban, még nem lett volna elég, de (mea kulpa Gedeon) minden bizonnyal voltak beépített emberei az összes pártban. Máskülönben nem tudom megmagyarázni, hogy miért nem fékezték meg akkor, amikor még megfékezhető lett volna (kordon bontás, TV-ostrom, nagygyűlés helymegválasztás). Miért hagyták, hogy ebből a húgyagyú Sólyomból köztársasági elnök legyen (SZDSZ-be beépített nemzetrombolók?). A maga módján szinte mind a 10 millió asszisztált Orbán rémuralmának a megteremtésénél. MEGÉRKEZTÜNK.

Orbán elérte, amit akart. Illetve elérte vágyának első állomását. Neki egy tízmilliós ország nem elég. Az amerikai elnökválasztáson nem indulhat, akkor pedig mi marad? Az óriást legyőzni nem tudó kicsi törpe csak egyet tehet, borsot tör az óriások orra alá. Ki a fasz Amerika? Ki a fasz Brüsszel? Ki a fasz az IMF? Ki a fasz ez a NATO? Ez a sok fasz elintézte Orbánt egy legyintéssel (nagy hiba volt!), ami minden idők – a mi zsebünkre – legkarakánabb miniszterelnökét szerfölött bosszantotta. Enyhén kóros agya lázasan dolgozni kezdett, és kitalálta, hogy egy NATO tanfolyamon résztvevő azeri kadet tiszttársának baltás lemészárlása eléggé feltűnő ahhoz, hogy unortodoxiáját egy kicsit megcsillogtassa. A nyugati mintára (de nem amerikai) eltörölt halálbüntetést megúszó, szerintem statárium alá eső bűncselekményért életfogytiglanra ítélt azeri gyilkost kiadatta Azerbajdzsánnak, annak ellenére, hogy pontosan tudta, ott egy perecig nem lesz börtönben, sőt nemzeti hősként fogják ünnepelni. Hiszen éppen ez adta meg az egésznek a zamatát.

Közben egy józanabb külügyes figyelmeztette a következményekre, amire a pávatáncos Orbán csak legyintett. „Figyelj faszi, majd én megfaggyúzom.” Fogalmazott az azerieknek egy levelet, „Na  ezt küldjétek el nekem, és máris tiétek a baltás pasi.” A levél szerint Azerbajdzsán ismerteti, hogy ők bűnözők kiadása esetén az utolsó bekezdésig betartják a nemzetközi normákat. A külügy, most ezt az átlátszó levelet lobogtatja, oszt jócakát (hadd bosszankodjon a Nyugat). Ez alkalommal az azeri elnök nem tartotta be az elvárt eljárást, de ezt nem is ígérte.

Jóllakott a kecske, és a káposzta is megmaradt. Viktor pedig töri a fejét a következő unordodoxián. Nyugi orbánfilok, nem kell sokáig várnotok. Antiorbániták, ti pedig írassatok fel jó sok XANAX-ot, ennek a pasinak még minimum 40 éve van hátra. Aki azt hiszi, hogy 2014-ben le lesz váltva, az vagy naiv, vagy hülye. Diktátoroknak nem szokása átadni a hatalmat. NATO ejtőernyősök nem fogják megszállni az országot. „Elemi, kedves Watson, elemi.”     

____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________

188 gondolat erről: „(885) A Baku-Alcsút tengelyke

 1. Lehet, hogy a románok boldogan bevonulnának rendfenntartónak. 🙂 Orbán egy pöcs, mindenki az, akinek köze van ehhez a kiadatáshoz. Halál ciki az országnak, meg kéne szakítanunk a diplomáciai kapcsolatot Azerbajdzsánnal. Felelőtlen idióták kormányoznak. Ennek tényleg semmi értelme nem volt, csak az országunkat járatták le. Egy etnikai alapon, előre eltervezetten, brutálisan gyilkoló ember felmentésében segítettünk, aki otthon bűnéért nemzeti hőssé lett.

  Mennék tüntetni, ha magánszemélyek szerveznék magánszemélyeknek, de ilyen Millás jellegűre nem.

 2. A magyar állam élén a nagyvilág ügyeiben eligazodni képtelen, agresszív és felelőtlen, vénülő kamaszok állnak. 🙁
  We are sorry Armenia..

 3. Azt megértem, ha nem akartak rákölteni napi 5-10 ezret, és további 40 éven át főzni, mosni, vigyázni rá.
  – De akkor is ez volt a lehető legostobább megoldás.
  Egyszerűen össze kellett volna zárni két örmény cigarettacsempésszel…

 4. Lehet, hogy naiv vagyok, de én egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ezt a helyzetet Orbán szándékosan, a nagyok bosszantására találta ki.
  Inkább hajlok rá, hogy annyira hülye, hogy azt hitte, hogy az azeriek betartják az ígéretet, és most néz ki a fejéből és magyarázkodik.
  Vagy gazdasági érdekből lefeküdt nekik, és azt hitte, a világ majd megeszi a színjátékot, és majd a hazug, álnok azeriekre fog haragudni, akik becsapták a szegény, a törvény betűjét jóhiszeműen betartó Magyarországot.
  Ezt megerősítendő, most diplomáciai úton tiltakozik is az azeriek eljárása ellen.
  Mondjuk az utóbbi verziót tartom valószínűbbnek.

 5. Ja, és Tibor bá, milyen mentalitású köztársasági elnök felelt volna meg az ízlésednek?
  A Sólyom nem, aki mereven az alkotmányosság, és törvényesség szempontjait nézi, nem érdekli kinek fáj ténykedése, (most az Orbánt kritizálja ezerrel) a Schmitt sem, aki az ellenkezője, és hűséges kutyaként mindent aláírt amit elvártak tőle, tojva az alkotmányosságra.
  Ha offtopiknak érzed elnézést, de megérne ez is majd egyszer egy misét…

 6. Emberek, rosszul tudom, hogy Azerbaidzsánban nagyon sok olaj van? 🙂

 7. http://indavideo.hu/video/A_kormany_sikeres (kampányvideó 70 -es IQ alattiaknak is. „ne törődjön a tényekkel, amit mások hazudnak! ” legyen részese sikereinknek!

  / A FB-n jópár ismerősöm küldött már örmény nyelven, magyarul, angolul egy pár sort/hogy sajnáljuk, nem értünk egyet.. Örményeknek. Ha elég sok üzenet megy, talán ott is hír lesz ebből, és legalább a lakosság nem tart minket kis európai köcsögöknek.. Bár ezzel nem sokra megyünk, meg ők sem..

 8. 5: Sólyom azóta kritizálja Orbánt, amióta nem csináltak belőle újra elnököt…
  A szocikat meg ott szívatta, ahol csak tudta.
  Sólyom is csak egy mohó makkéhes motkány 🙂

 9. „Ha valaki megkapja a társadalom kétharmados felhatalmazását arra, hogy az országot kormányozza, abban is felelőssége van, hogy a következő öt-tíz esztendőben gondolkozzék, és cselekedjék” ‘Lézer Jani’ Ennyit a 2014-es választásról.

  Ez a 2/3-os felhatalmazás egyre dagad, már gyilkosokat is lehet adni-venni.
  Én feltételül szabtam volna az azerieknek néhány tucat magyargyilkos cigány átvételét is. Nem is kellene értük államkötvényt venni… 🙂

 10. Sólyom egy hős Aszófőn és gyáva patkány a hídon -:)

 11. Érdekes, de úgy tűnik Amerikán kívül senkit nem igazán érdekel az eset. Cáfoljatok meg ha nem így van, de körülnéztem a német fősodratú sajtóban, 15 sorban elintézve az eset, és Magyarország felelőssége fel sem vetődik. Amolyan 20-ad rangú hír.
  Obama meg kit érdekel? Gondolja Orbán. Egyébként igaza van. Miért mi lesz? Hadat üzen az USA nekünk? Lehet itt még ennél szarabb? Persze, lesz is, USA számonkéréssel, meg anélkül is.

  A ballib sajtó megint nyüszít. „a világ egyik legsúlyosabb konfliktusa” alcímmel hoz az atv.hu is cikkeket.
  Beindult a propaganda.
  Ahogy az interneten is. Facebook-on olyanok mint Dorka sűrű bocsánatkérésekkel élnek az örmények felé, akik égetik és tapossák a zászlónkat.
  Miért is kéne nekem bocsánatot kérni bármiért is? Ha Orbán munkásságát nézem, akkor minden nap valamiért valakitől bocsánatot kéne kérnem Orbán nevében. Há álljon már meg a nászmenet, én nem a magyar kormány vagyok, és annak hülye külügyminisztere, vagy bármelyik tagja….

  Egyébként bármit is mondtok Orbán annyira szar, hogy az már jó! Tibor bának mindig ad poszt témát 🙂

 12. Már megint túldimenzionáljátok az Esetet Kedves kommenttársaim. mert két egyszerű eset lehetséges:
  1.
  Az azeri Disznópofa azt mondta Orbánnak: Te kiadod Nekem Favágót, Én szabadon engedem, amiből majd begy belpolitikai előnyt csinálok magamnak, cserébe kötök veled óriási kereskedelmi, pénzügyi bizniceket, amiből Te csinálsz Magadnak politikai hasznot.
  Nos ebből semmi nem lett, lesz. A tudatlan, kapzsi Orbánt beetették. Orbán nem érti, hogy ezekkel a maffiózó, volt ruszki államokkal és emberekkel, soha nem köthet rendes üzletet. Ismerek párat közülük. Rosszabbak, mint az arabok.
  2.
  Orbán – ha kicsi okosabb – a Malacfejűnek simán eladta Baltást, a vétel árat pedig előre kifizettette egy offshore számlára.

  Én ezt a verziót tartom valószínűbbnek. Saját pénzcsinálásban ez az Orbángyerek egyáltalán nem hülye

 13. 12: Én az első verzióra szavazok 🙂

  10: inkább motkány, a kinézete alapján 🙂

 14. 2: Dorka bebizonyosodott amit már korábban is sejtettem, te titokban TGM vagy: „A magyar állam élén a nagyvilág ügyeiben eligazodni képtelen, agresszív és felelőtlen, vénülő kamaszok állnak.” (http://hvg.hu/velemeny/20120901_ormenyektgm) 😉

 15. 14.. Sose szoktam idézőjel nélkül szó szerint idézni, de nagyon találónak tartottam ezt a mondatot, ettől jobban nem foglalhatta volna össze senki a Viktorral kapcsolatos érzéseimet. csak ott sántít a dolog, hogy ezt a mondatot a FB-n egy ismerősöm üzenőfalán láttam, csodálkoztam is, mert nem szokott ilyen okosakat mondani 😀 (de ott sem volt idézőjelben)
  Szóval TGM írta. Semmi bajom vele.

 16. 4: Szerinted melyik esetben kellene nyugodtnak lennünk: ha a kormányunk szándékosan elvtelen és gonosz, vagy ha egyszerűen tök hülye? Nekem valahogy egyik változat se tetszik.
  Én már csak azt várom csúcspontnak, amikor egy magyarországi örmény is neki áll zászlót égetni, aztán majd ő töltheti le a baltás elengedett éveit a böriben a nemzeti jelkép megsértésének tényállása miatt…

 17. Mi bajotok a baltással? Ha még sok ilyen lenne, secperc alatt megoldanák a túlnépesedést…

 18. 18:
  en egyetertek, de csak akkor, ha a te csaladoddal kezdi

 19. 15:
  Idéző jel nem csak a nagyoknak dukál, a kicsiknek is. 😛

 20. 8 Observer
  „Sólyom azóta kritizálja Orbánt, amióta nem csináltak belőle újra elnököt…
  A szocikat meg ott szívatta, ahol csak tudta.
  Sólyom is csak egy mohó makkéhes motkány”

  Ez is egy verzió, de nem tudhatjuk.
  Én fenntartok egy olyan lehetőséget is, hogy egy fafejű (húgyagyú) szakbarbár, akinek nem szabadott volna a politika területére merészkedni.
  Orbán van olyan számító machiavellista, hogy tudta, Sólyom úgy fog állni a törvényesség kapujában, mint egy cerberus, sok fejfájást fog ezzel okozni a szociknak. De azt is sejthette, hogy ezt nem a fidesz iránti, hanem szakmai elkötelezettségből teszi, ergo jó fegyver ellenük, amíg ők vannak hatalmon.
  Ha Sólyom olyan fidesz elkötelezett lett volna, akkor miért cserélte volna le egy bólogató palira? Mert tartott tőle, ha a helyén marad, neki ugyanannyi fejfájást okozott volna, mint a szociknak.
  Lehet, hogy úgy tűnik, ezzel felmentem Sólyomot, de azért nem, mert nem ismerte fel hogy politikai bábként használja fel személyét Orbán, majd használat után eldobja. Ezt a szerepet nem szabadott volna elvállalnia.

 21. Az ügyet lehet sok oldalról vizsgálni. Aki erkölcsi megközelítésből ugrik neki, az nagyon melléfog. A politikában, főleg ezen a szinten olyan NINCS!

  Sok-sok cikket végigböngészve és nagyon leegyszerűsítve leszűrtem, hogy Orbán szerzett egy piros pontot az USA-nal, és belerúgott egyet Moszkvába. Az ügy most már sokkal komplikáltabb, mint amilyennek első nekifutásnak kinéz..
  és itt még biztosan nem ért véget.

  Érdekes keleti nyitás ez Orbántól, de hát meg kell szokni, hogy ezentúl már minden unortodox lesz.

 22. 21:
  Solyom szakbarbár OK, de azért jelentősen érezhető volt a jobboldalhoz húzása. Csakhát, amit Orbán most csinál, az már a jobboldali értelmiségnek is túl sok.

 23. 21:
  Sólyom pozícióba kerülése eleve a az MSZP bénázásának az eredménye, hiszen találhattak volna Szili Kati helyett olyan jelöltet, akit az SZDSZ is elfogad. De ők inkább arra játszottak, hogy a szadisok majd előbb rántják félre a kormányt, aztán lett egy koalíciós karambol.
  Sólyom szerintem jól végezte a dolgát, bár nyilván nem tökéletesen. Amennyit az MSZPt szopatta, az kijárt Gyurcsányéknak. Szerinted jobb lett volna, ha Gyurcsány megvétózott elképzeléseit is átengedi?
  Orbán törekvéseivel szemben is szükség lenne valami fékre, de az AB jól beszart Viktortól, az álamfő (sic) meg egy kesztyűbáb lett Sólyom helyett (aztán meg egy másik kesztyűbáb). Vajon mit tehetett volna Sólyom?
  Ha kevesebbet/többet szopatja a szocikat, akkor nem nyer a Fidesz? – Dehogynem.
  Ha kevesebbet/többet szopatja a szocikat, akkor megtartják? – Kizárt.

  Sólyom jól jött a Fidesznek, mint a zemberek (védegylet) jelöltje, politika felett álló szaktekintély… De most már nincs rá szükségük, most már olyan KE is megfelel, aki szakmailag 0, és egyértelműen pártdelegált.

 24. Nekem Sólyom munkássága és személye alapvetően hiteles. Ebbe persze belefér, hogy néhány lépésével nem értettem egyet.

  Azt, amit a szemére hánytok, hogy nem azt nézte, hogy Orbánt segíti, hanem a szakmai kritériumokat és a lelkiismeretét, én a legnagyobb erényének tartom. Ha a politikusainknak csak a fele ilyen lenne, már látnék reményt az ország számára.

  Amúgy a Gyurcsány-féle ámokfutásnál én akkoriban nem tudtam rosszabbat elképzelni. Sólyom remek ellensúlya volt az akkori katasztrofális kormányzásnak.

  Ez az azeri ügy amúgy egy rettenetes bénázás. TGM-et amúgy rühellem, de sajnos ez egy találó beszólás, egyre inkább úgy látszik.

  És ami engem a legjobban zavar ebben: soha, egy félmondat erejéig sem hajlandók beismerni, hogy hibáztak. Egy bocsánatkérő levél Örményországnak, miszerint bocs, hibáztunk, hülyék voltunk, naivak voltunk, elhittük nekik… Ehelyett megy a mutogatás meg a szájaskodás. És ez teljesen általános náluk.

 25. 24:
  Potosan mi és miért jár ki Gyurcsányéknak? Csak azért kérdezem, mert Gyurcsány bűne a nemzettel szemben Orbán bűnének még az 1 százalékát se éri el. Akkor minek hozod fel? Az Ortbánt védő régi reflex? A hajdan volt orbánfilok most már belátják, hogy kurva rossz lóra tettek, és most a felelősséget megpróbálják áthárítani Gyurcsányra? Gyurcsány egyetlen hibája az volt, hogy hagyta a többieket lopni, mert neki biztos nem volt rá szüksége. Csakhogy a sok lúd disznót győzött. Orbán ezt a hibát nem követi el. Aki leteszi nála a hűség nyilatkozatot az annyit lophat, amennyit akar. A szart pedig rákeni a szocik 8 évére.

  25:
  Sólyommal kapcsolatos szövegednek van egy apró hibája. A törvénynek nem csak betűi vannak, hanem szelleme is, mely utóbbi sokkal fontosabb. Te most Sólyomot a betük védfala mögél ültetted, és nagy ívben szarsz a szellemre. Sólyomnak, bármlyen naiv, tudnia kellett, és tudta is, mit akar Orbán, és hogy Orbán hatalomra jutásának a megakadályozásáért mindent félre kell tenni. Hát ő se tette, és ti is tóltátok a szekerét. Akkor igyátok a levét a következő 40 évben.

 26. Őőő, nem nagyon tudom összerakni a puzzle-t, mert ahhoz hajlandónak kellene lennem külpolitikával napi szinten foglalkozni, de nem vagyok.
  Viszont kicsit gyanús nekem ez a dolog, hogy itten valami nagy piszkosság kezd kibontakozni?
  Valaki, aki napi szinten foglalkozik politikával nem lát valami összefüggést háború kirobbantás ügyben, vagy paranoiás vagyok és minden balhéban azt keresem?
  Most komolyan kérdezem.

 27. Tibor bá, ez a mániád, hogy Orbán megállítására mindenkinek mindent meg kell tenni, minden becsületes és becstelen eszközt felhasználva, tekintet nélkül a lelkiismeretre, ez a Te egyéni problémád. Ha pl. Sólyom László nem osztozik benne, az nem tekinthető hibának.

  Egyébként Sólyom László tevékenysége az MSZP-SZDSZ kormánnyal szemben szerintem inkább volt gőzlevezetés, így csökkentette a Fidesz-szavazók számát, semmint növelte volna. Az, hogy ennyien szavaztunk a Fideszre, elsősorban annak a politikának volt köszönhető, amit 2002 óta az MSZP-SZDSZ kormányok elkövettek. Nem akarom az elmúlt nyolc évre kenni azokat a dolgokat, amikben már nem ők döntöttek, de azért, hogy Orbán kétharmadot kapott, igenis elsősorban ők a felelősek. Véleményem szerint legalább 80%-ban.

 28. 27!
  Most én sem foglalkozom napi szinten politikával,de mikor ezt meghallottam,nekem is ez jutott eszembe..Ez a sz@rkavarás hátulról,háború kirobbantása ügyben,pontosan..

 29. Nem ismerem a dolgokat részleteiben, csak azt a néhány cikket, amit most olvastam ezügyben. Ez jut eszembe: Azerbajdzsán erősödik az olajtól, Örményország meg marad egyhelyben. Lehet, hogy azért akar Örményország most kirobbantani egy háborút Azerbajdzsán ellen, mert azt gondolja, hogy most még fel tudják vele venni a harcot, de ha várnak, akkor lesz ideje felfegyverkezni Azerbajdzsánnak az olaj és gáz után kapott pénzből. Talán úgy vannak vele, hogy a háborút biztosra veszik, és akkor már inkább legyen előbb mint később.

  Hogy a nemzetközi háttérhatalomnak milyen érdeke fűződik itt ehhez a balhéhoz, arról meg fogalmam sincs. Talán ürügyet keresnek rá, hogy rátehessék a kezüket az azeri olajra? Oroszország mellett nehéz lesz…

 30. 28!
  Nos igen..És most jobb?.. 😮
  Csak azt nem mond hogy azt hitted jobb lesz,mert röhögőgörcsöt kapok..

 31. 31: Hát, ennél azért jobbra számítottam.

  Azt tudtam, hogy nehéz helyzetben vagyunk, és nem lehet a jólét növekedésére számítani.

  Azt reméltem, hogy nem fogják szolgai módon a bankárok utasításait követni.

  De hogy ennyi fa*ságot csinálnak, arra nem számítottam. És ráadásul a legnagyobb baromságokhoz ragaszkodnak a legjobban, pl. az egykulcsos adóhoz. Az értelmesebb dolgokat meg hagyják elsikálni a maffiózók kedvéért, lásd Bencsik és Ángyán esetét.

 32. 26:
  Na addig álljon féllábon Orbán, amíg én fogom védeni… A gólyák se bírnák addig! 🙂
  Annyi járt ki Gyurcsányéknak, amennyivel túl akartak menni az alkotmányosság keretein. Sólymot meg pont azért szokás piszkálgatni, hogy sokszor hivatkozott a törvények szellemére, meg a láthatatlan alkotmányra a betű szerinti értelem helyett.
  Szerintem Sólyom csupán naív volt és elhitte, hogy Orbán akkor is demokratikus keretek közt fog játszani, ha minden hatalmat megszerez, és semmi nem kényszeríti már a korábbi szabályok betartására.

  30:
  „Oroszország mellett nehéz lesz…” Ki mondta neked, hogy Oroszországban nincs megfelelő pozíciója a „háttérhatalomnak”?
  Az űrgyíkok mindenhol ott vannak! 😉

 33. 26:

  „Gyurcsány egyetlen hibája az volt, hogy hagyta a többieket lopni, mert neki biztos nem volt rá szüksége.”

  Hát Tibor bá nem tudom te melyik országban éltél 2004-2009 között? Nagyot csalódtam benned eme kijelentésed miatt…

  Orbán utálatodat megértem, de ez nem adhat felmentést Gyurcsányéknak. Ahogy ő is elismerte, elkúrtak mindent. Meg amiről még nem beszélt. 1000 milliárdok tűntek el abban a 8 évben is.

  Épp most hallom a TV-ben, hogy valaki meg a libatolvajt élteti.
  Ilyenkor nagyon szomorú vagyok. Agyhalott ez az ország 🙁

 34. 28:
  Értem. Roppan kényelmes. A Fideszre szavaztál és ezért nem te, hanem Gyurcsány a felelős. Szereintem meg, nem vagy vitaképes, mert ez egy gyerekes álláspont. Azt teszek, amit akarok, kiskorú vagyok, tetteimért nem én felelek, hanem a papa.

  34:
  Gyurcsányt ne Gabriel arkangyalhoz mérd, hanem Orbán Viktor első menetéhez (Kaja Ibrahim, APEH számítógép zárlat a la Simicska, Ezüsthajó, semmi vizsgáló bizottság, 3 hetente kormány ülés, nyista jegyzőkönyv vezetés, ellenzék nélkül is lehet kormányozni, Orbán papa köbányája, Tokaj szölői, Foci beléptető 6 milliárdért, Bábolna eladása, stb. stb.) Ha egy ilyen pasit 8 év után újra megválasztanak 2/3-al, akkor szarok mindenkire, aki csalódik bennem, mert nekem sokkal több okom van a csalódásra, amikor olyanokkal találkozok, akik rá szavaztak és még mindíg Gyurcsányon lovagolnak.

 35. 29:
  Tulajdonképpen csak egy kis ürügy kell, és kezdődhet a geddon, amiről beszéltünk.
  És akkor szépen becsatlakozhat mindenki, gusztusa szerint.
  Összeállhatna ez szépen, ha jól gondolkodunk…:(
  Azon sem csodálkoznék, ha MI lennénk az ürügy. Látszólag jelentéktelen ország, stb.

 36. 36:

  Most akkor soroljam, hogy az MSZP mit adott el a 12 év alatt, a rendszerváltást követően?
  Messze kevesebbet privatizált az első Orbán kormány, mint bármelyik másik a rendszerváltás után, és az államadósságot sem engedték el.
  Ezzel nem Orbánnak nyalok, hanem TÉNYEK!

  Én se Orbánra szavaztam, de mi a sz..rt csináljak már? Egyszerűen nem vagyunk hajlandóak elkergetni a búsba.
  De ha el is kergetjük, ki jön helyette???? Nem kérek se az lmp-ből, se a jobbikból, a többit meg azt hiszem már ismerjük. Ezzel a kör bezárult.

  Az meg megint gáz, hogy még mindig ezen kell vitatkoznunk. Gyurcsány, Orbán, Bajnai… egy alomból valóak, undorító az egész „magyar” politikai elit.

  A témához kapcsolódóan pedig érdemes elolvasni ezt, lehet hogy sok itt feltett kérdésre választ ad:

  http://t7.hu/00f4

 37. Már megint a cenzúra Tibor bá.

  Mindig ezt csinálod ha valami nem tetszik.

 38. 38. Curix
  Mások is várnak időnként, hogy megjelenjenek a hozzászólásaik, csak nem teszik mindig szóvá. Nem veled, vagy a véleményeddel kivételez Tibor bá’.

 39. 26. Tibor bá! Ott a lájk! 🙂 Ja meg a 35. 🙂
  Ezt az embert csak egy golyó tudná megállítani. 🙁 Megyünk a retyóba…ez a szitu.
  Semmi más nem életeti csak a bosszú és,hogy a maffiája vagyonilag megszerezze az anyaföldet. Senki más…csak ő meg a rohadt bűnbandája.
  Ja,hogy emellett szét is tapossa az országot? Sebaj de ő jól szórakozik.
  Mert az is látszik rajta,hogy élvezi.
  Végünk van csessze meg….

 40. 40:

  Jól van na, csak türelmetlen vagyok. 🙂

  De azt hiszem azért nyilvánvaló, hogy nem csak Orbán miatt vagyunk itt, ahol.

 41. 42:
  Sajnálom Curix, direktben kizárólag miatta. Indirektben azok miatt is, akik ezt elősegítették. Orbán nagyobb csapás a nemzetre, mint 1526 volt, mert ebből nem lehet kilábalni, egyszerűen már nincs rá elég idő.

 42. 43:

  Tibor bá nem erősségem a történelem, sosem szerettem, ettől függetlenül persze tudom mit akarsz érzékeltetni a dátummal.

  Szerintem soha nem késő. Ha a magyar nemzetnek ez kell ahhoz, hogy felébredjen csipkerózsika álmából, akkor Orbán ezt most „jól” csinálja.

  Ott van példának Hódmezővásárhely a fidesz (egyik) fellegvára.
  Címlapon óriás betűkkel olvasom, hogy elsöprő győzelmet aratott a fideszes jelölt. Akár kétségbe is eshettem volna, de elolvastam végig a rövidke cikket.

  A választási részvétel 33%-os !!!! volt, és ebből szavazott a fideszre 52%. Matek már jobban ment, így ha kivetítem a város lakóira az adatokat, akkor azt jelenti, hogy kb. a 15%-uk szavazott a fideszre. Ez lenne a 2/3, meg az elsöprő győzelem?

  Nem. Számomra az üzenet egyértelmű. ÓRIÁSI igény van ma Magyarországon az „újra” a „változásra”. A fideszesek jó nagy része is elpártolt a fidesztől, de nincs hová mennie.
  Az Mszp, mint váltópárt megszűnt létezni. Szerencsére.

  Kicsivel több, mint a fél ciklus lement. Ti már úgy is a geddonra készültök, miből gondoljátok, hogy 2014-ben még lesznek választások?

  A magyar nemzetnek nem maradt más hátra, mint megszerveznie saját magát. Nincs alternatíva, nem lehet azt mondani, hogy ennél még Gyurcsány is jobb volt. Nem, nem volt jobb. Ha maradnak még a kék eget is eladták volna a fejünk felől, de ebbe most ne menjünk bele.

  Vagy Tibor bá, te látsz más alternatívát? Jobb lett volna újra az Mszp? Netán a Jobbik?
  Nem, ennek vége, el kell felejteni a pártokat, mert ilyen nemzetáruló csürhe mint a jelenlegi parlamenti banda (beleértve mindegyiket) nincs még egy Európában.

  Hogy mire nincs idő meg mire van, azt majd az idő eldönti. Ha néhány hónap múlva esetleg háborús állapotok uralják a világot, akkor Orbánnak úgysem sok jelentősége lesz.

  Ha pedig megérjük 2014-et, remélem addigra ez az apátiába süllyedt 70% rájön, hogy a fideszen és mszp-n túl lehet egy harmadik út is. Ne kérdezd meg, hogy mi, ezt ma én sem tudom megmondani, de Orbánból már tényleg nagyon elege van sokaknak.

  Sajnos magyar „adottság” (nem találok jobb szót), hogy ennek a népnek mindig egy erős karizmatikus vezetőre van szüksége, ez megnehezíti a dolgunkat, de azért még ne temessük el Magyarországot. Még ne….

 43. 44:
  Mond meg őszintén, ha ilyet írsz:

  „Kicsivel több, mint a fél ciklus lement. Ti már úgy is a geddonra készültök, miből gondoljátok, hogy 2014-ben még lesznek választások?”

  Egy olyan poszt után, amit igy fejezek be:

  „Aki azt hiszi, hogy 2014-ben le lesz váltva, az vagy naiv, vagy hülye. Diktátoroknak nem szokása átadni a hatalmat. NATO ejtőernyősök nem fogják megszállni az országot.”

  akkor hogy legyen nekem kedvem eszmecserét folytatni veled éjjel 11-kor? Csak, hogy tépjem a számat?

 44. 37 Cruix

  Elég nagy a csend a linked körül, pedig én is hajlok arra, hogy a kiadatás nem a magyar külügy magánszáma volt, hanem egy politikai sakkjátszma egy rosálása…

 45. Ugyan nem orbán döntött ebben az ügyben egyszerüen teljesitette az nato utasitását–az natonak érdeke az azeri-örmény háboru hogy ezzel megnehezitse oroszoknak ellátási utvonalát irán s sziria esetén–persze ezzel nem kivánom mocskos zsido vezetöinket felmenteni s sulyos beteg orbánkát mentegetni kinek elmegyogyintézetben kéne lennie szintén elmebeteg matolcsival együtt

 46. 47: na, köszönöm a gyors összefoglalót, valami ilyesmit sejtettem a háttérben…:(

 47. Én úgy gondolom, hogy ez nem a NATO, hanem az USA érdeke. A Kaukázus, Irak, Szíria, Egyiptom külső és belső konfliktusai hatékonyan akadályozzák, hogy az Óvilág három kontinense együttműködjön, kihasználjuk a fizikai összeköttetést. Izrael is inkább eszköz a békés rendeződés ellen, nem cél.

 48. 49. Jani

  A NATO csak egy fügefalevél az USA nyílt érdekei leplezésére.

  És úgy tűnik, a kormány megtanulta a leckét, hogy mit jelent amikor a pénz színterein szembemegy az erősebb kutyával… Katonailag már nem próbálja ki… és most meg az a baj a sapkával…

 49. 45:

  Tibor bá, Magyarország túl kicsi ahhoz, hogy egy diktátor döntse el meddig akar hatalmon maradni, és meddig nem. Kínában ez lehet működik, de nálunk nem.

  Maradjunk annyiban, hogy Kádár sem maga döntötte el, hogy meddig fog hatalmon maradni. A rendszerváltást sem Magyarország döntötte el, és még hosszan sorolhatnám, hogy mi mindent nem mi döntöttünk el.
  Orbán addig marad hatalmon, amíg szükség van rá, nem feltétlen mi fogjuk leváltani. Mi is megtehetnénk, de nem tesszük.
  Bármennyire is átszabta a választási törvényt, és ha meg is nyeri formálisan a következő választásokat (feltételezzük, hogy lesz ilyen) akkor már nem 2/3-ad, hanem 1/3 sem lesz neki, amivel ugyan győzni fog, de visszavehet az arcából, mert nincs mögötte 2/3.

  Tibor bá! Azon kívül, hogy a pokolba kívánod Orbánt, és sajnálkozol, hogy elfogyott az idő van esetleg valami pozitív jövőképed is?
  Nincs?

  Na itt a baj. A magyarok 70%-a így gondolja, mint te, pedig nekünk kéne magunkért tenni. El fog jönni ennek is az ideje, és nyugi, nem lesz ott Orbán addig, amíg te írtad.

  46:

  Attila persze, hogy nagy a csend, mert kiderült, hogy mégsem CSAK Orbán a hibás, mindössze egy mocskos játék egyik láncszeme. Ezt ugyan úgy bevállalta volna Bajnai vagy bármelyik csúszó-mászó emberhez hasonló lény. Rohadt mocskos dolog a politika, főleg nálunk ahol magyart csak nyomokban találni a parlamentben.

  Tibor bá még zárszónak annyit, hogy ezzel a féktelen Orbán gyűlöleteddel nem mész semmire.
  Túl sok energiát felemészt, és 1 centivel sem vagy előrébb. Meg mi se. Sokkal inkább az alternatívákon érdemes agyalni.

 50. A továbbiakban szívesen olvasnék bővebben arról a sok dologról, amiben hasznára lehetnénk egymásnak Azerbajdzsánnal, lévén Izrael szövetségese, míg Örményország Iráné, Szíriáé és Oroszországé…

 51. Szaniszló Ferenc a baltás gyilkos szabadon engedéséről és mögötte álló érdekekről

  A videó megtekintése nagyon de nagyon ajánlott!

 52. 51. Curix
  „mert kiderült, hogy mégsem CSAK Orbán a hibás, mindössze egy mocskos játék egyik láncszeme.”
  Hát ez eddig kurva nagy titok volt. 🙂 Tényleg egy csapat különböző tagozatai a pártok, ennek ellenére eltérően viselkednek néhány helyzetben, ahogy a szerepük diktálja. Gyurcsányék legalább a demokrácia látszatára adtak, persze nem is volt 2/3-uk. Orbánnak az is belefér, hogy diktátornak, hülyének nézzék, végül is a mi zsebünkre játszik. Ő egyeduralkodó a pártjában, az MSZP-seknek mindig kompromisszumot kellett kötniük. Nehezebben hoztak meg döntéseket, de azok közelebb voltak a reálpolitikához. Orbán csak csettint, és a legnagyobb baromság is megvalósul, aztán szopjuk a faszt, hogy mindenféle hatástanulmány nélkül lavinákat indít el.

 53. 51:
  Curix, te álmodozó vagy, és totálisan félre ismersz engem. Nem gyűlölöm Orbánt, senkit se gyűlölök, mert a gyűlölet egy irracionális emóció, nem engedem meg magamnak. – Nem vágyakozok, megállapítok dolgokat. Nincs idő a korrekcióra, ennyi. – Pozitív jövőképem? Hogy a fenébe lenne, amikor olyan címen írok könyvet, hogy „A jövönk véget ért” – De nem tiltakozom amikor keresitek a kiutat, ha 35 éves lennék én is keresném, noha tudnám, hogy nincs. De ugye a remény hal meg utoljára.

 54. Orbán elmeállapotát cincálják az amerikai Népszavában a következő videóra hivatkozva. Valóban kissé furcsa száj-, nyelvmozdulatokat tesz önkéntelenül díjátadás közben az 54. másodperctől kezdve.

 55. 35: Félreértesz. A saját szavazatomért 100%-ig vállalom a felelősséget.
  De annak, hogy annyian szavaztunk így, amennyien még soha egy pártra a rendszerváltás óta, egyételmű oka van: az, amit az MSZP-SZDSZ csinált, nagyon nem tetszett az embereknek, és nagyon mást akartak. Nem véletlen, hogy az LMP és a Jobbik is így szerepelt, de sokak fejében még mindig a Fidesz tűnt a legkisebb rossznak.
  Ezeket a választásokat nem a Fidesz nyerte, hanem az MSZP-SZDSZ vesztette el.

  Én egyébként akkor is így szavaztam volna, ha Gyurcsányék egész jól intézik a dolgokat.

  43: Nevetséges vagy, hogy egy emberre akarod rákenni az egész szart. Orbán ha mégoly hülye és gonosz is, akkor sem okolható egyedül az egészért. Egy embernek önmagában nem lehet ekkora hatása. Kell hozzá az egész társadalom, a nemzetközi helyzet, a közmorál stb.

  44, 51. Curix, szívemből szóltál.

 56. Jani

  Nem vagyok hajlandó arról eszmecserét folytatni, hogy a fidesz, vagy az mszp jobb.
  Gyurcsányék legalább adtak a látszatra? Mekkora ökörségeket tudsz írni? Belegondolsz? És ha adtak, az mennyivel jobb áruld már el?
  De inkább hagyjuk, ne áruld el.

 57. 58. Curix
  Akkor nem árulom el. 🙂
  Nem jobb az MSZP, csak kevesebb kárt okoztak gazdaságilag. Legalább számoltak a következményekkel, még ha nem is általában az ország sorsa foglalkoztatta őket. Orbán belecsap a lecsóba, és lesz, ami lesz.

  Én nem a diktatúra ellen vagyok, csak kéne egy olyan diktátor, aki nem ekkora balfasz. (és itt nem arra gondolok, hogy melyik oldalon hordja)

 58. „Nem jobb az MSZP, csak kevesebb kárt okoztak gazdaságilag.”

  Sajnos Jani még ez a megállapításod sem állja meg a helyét.
  Csak 2008-ban löktek az államadósságunkon 20 milliárd eurót, értelmetlenül. Most fizeti vissza az Orbán kormány, azaz mi. A többiről had ne most.
  Egyéb? Lehet próbálkozni, hátha összejön még valami az Mszp javára 🙂

  Figyelmen kívül hagytok egyébként egy dolgot. Tibor bá is. Nem Orbán volt a lepusztított Mohács után, hanem az Szdsz-nek mondott cionista bagázs. Akkor kárt semmi és senki nem okozott a 22 év alatt, mint ez a párt. Függetlenül attól, hogy csak most szembesülünk mindezzel igazán.

  Még egy. Igaza van Ábelnek, Orbán egymagában nem lenne képes minderre. Aki ezt hiszi sötétben tapogat.

 59. Hadd tegyek fel egy kérdést kedves Tibor bá-nak, vagy az itt kommentelőknek.
  Tehát helyes-e az az állítás, hogy az örmények orosz-barátok, az azeriek pedig Amerika-barátok? Várom a választ.

 60. 55-60: Az a baj veletek nem értitek a bölcs mondás lényegét: „Akkor lesz itt jó világ, ha özv. Gyurcsányné bemegy Kókához a börtönbe, hogy megkérdezze Orbán temetésén ki lőtte le Demszkyt…” 🙂

  Ezért vitatkoztok feleslegesen…

 61. 60. Curix
  Szerintem félreérted, én nem védem az MSZP-t, de Orbán nem is reálpolitizál, csak populista tolvaj. Az MDF szerintem nagyobb kárt okozott, mint az eddig szóba került pártok, mert politikai okokból bezárták a TSZ-eket, bányákat, ipart leépítették, szarért-húgyért elprivatizálták a nemzeti vagyont, megszüntették a keleti piacainkat.

  62. Pistusz
  Attól miért lenne jobb világ, ha néhány bábfigurát lelőnének? Az újaknak meglenne az indoklásuk a totális megfigyelésre, rendőrállamra.

 62. 61. …
  Hegyi Karabah miatt az oroszok az örményeket segítették, a törököktől is ők védik az országot. Valóban furcsa, hogy a muszlim Azerbajdzsán a jobbára keresztény NATO eszköze, míg a keresztény Örményország Irán oldalára sodródik. Az azeriek kellenek a NATO-nak az esetleges Irán elleni háborúban felvonulási terepnek.

 63. 61: Az örmények a pénz barátai, mindegy hogy honnan csak jöjjön valahonnan: „Egy örmény hét görög, egy zsidó hét örmény”, mondta annak idején találó megfogalmazással történész professzorom. Nagyon megutáltam őket a zászló égetések óta, amiért nem tudják tudomásul venni, hogy a „civilizált” világban különösen Európában a köcsögség olyan szinten áthat mindent, hogy például mi magyarok évtizedek óta semmit nem teszünk, ha magyarokat vernek agyon a szerbek, a tótok vagy éppen a románok, a cigányok megélhetési bűnözésből és segélyekből szaporodnak, bármit megtehet velünk bárki, jó képet kell hozzá vágnunk. Mára már ez a természetes, sajnos… A törökök is elintéztek másfél millió örményt, több tízezret rozoga hajókon kivittek a tengerre és nemes egyszerűséggel elsüllyesztették őket, minden következmény nélkül. Most csak egyről van szó közülük, akinek gyilkosát ráadásul független bíróság ítélte el teljesen törvényesen, maximális büntetést kiszabva, akit az európai joggyakorlatnak megfelelően adtak ki hazájának…

  Az azerieknek is mindegy, hogy ki által csak övék legyen Hegyi-Karabah, még az ördöggel is összeállnának… Amúgy ők is egy török nép, tehát csak eddigi gyakorlatuknak megfelelően gyilkolásznak örményeket. 🙁

  Végtelenül szomorú az egész történet, amúgy emiatt van vége az emberiségnek, nem az erőforrás hiány és energiaválság meg pénzügyi problémák miatt. Fel kellene már végre nőni és egy kicsit tisztelni és szeretni kellene egymást, hogy változzon valami a dolgok menete…

 64. 65. Pistusz
  A nagyjával egyetértek.
  „akit az európai joggyakorlatnak megfelelően adtak ki hazájának…”
  Európai joggyakorlat, viszont az azeriekről feltételezni, hogy nem engedik el, az naivitás. (ha jóindulatú vagyok) Szerintem tök jogosan vannak kiakadva az örmények. Attól, hogy mindenki következmények nélkül belénk rúghat, nekik még nem kell ölbe tett kézzel tűrniük ugyanezt.

 65. 66: Olyan emberekre lenne szükség, mint Michael Collins volt Írországban és mozdulna ez a poshadt állóvíz nálunk is.

  Az örményeket értem, de meg nem értem a magyar zászló égetések és gyalázkodás miatt. Küldjenek át egy baltást az azeriekhez és majd az elsimítja az ügyet a helyi szokásoknak megfelelően. Ne várják már el szegény Magyarországtól, hogy élete végéig őrizzen és etessen kóser koszton egy azeri baltás gyilkost. Egyébként jobb lett volna, ha egyből fejbe lőtte volna valaki kétszer a gyilkosság elkövetése után rögtön, majd a levegőbe lőtt volna egyet, mert a baltával ellenállást tanúsított… „oszt jó napot”, nem lenne semmi bonyodalom és az örmények igazságérzete is helyreállt volna a jó erkölcsről nem is beszélve. 😉

 66. 66: ‘Gavrilo’ Safarov-ra hivatkozva kitörhet egy kisebb karabah-i háború, amiben a NATO látványosan Azerbajdzsán mellé áll. Simán belefér, hogy a művelt nyugat megígéri az azerieknek Karabahot – láttunk már ilyesmit – bizonyos Irán ellenes magatartásért cserébe. Éppen emiatt kellene az örményeknek önmérsékletet tanúsítani.

 67. 65. Pistusz.

  „Fel kellene már végre nőni és egy kicsit tisztelni és szeretni kellene egymást, hogy változzon valami a dolgok menete…”

  Nehéz ügy. Most már hivatalosan is az „erősebb kutya” korát éljük, és a szeretetnek még az emlegetése is gúnyos mosolyokat, megjegyzéseket vált ki, már-már egyenlővé válik a gyengeség jelével.

  Abban bízhatunk, hogy az erős kutyák inkább előbb mint utóbb átharapják egymás torkát, és a „gyengék” elkezdhetik újból építhetni a valamivel emberibb világukat… (amíg egy kutya meg nem erősödik.)

 68. Na várjunk várjunk..
  Azért azt tegyük hozzá hogy Magyarországon jelenleg a pénzügyi szektor 80 százaléka külföldi tulajdonban van..Innentől kezdve mondhatunk amit akarunk..
  A következő mozzanat,várjuk a külföldi tőkét,a külföldi beruházást a,munkahelyet..Nyilvánvaló,félperiféria ország vagyunk, külföldi csak bedolgozást fog hozni,rabszolga munkát…Minimálbérért..Azzal nem megyünk igazán sokra..

  Volt nekünk minden a kezünkben,elengedtük..Most hiába pártoskodsz,egy párttag,vezető sem sokat tud tenni,bármelyik pártban a van,(lopáson kívül)mert neki is meg kell élni..Nyilván való ha szembe megy a dolgokkal,el távolítják,el lehetetlenítik..Így vagy úgy..
  Szóval legelőször a pénzügy területén kellene valami változást eszközölni,ami nyilván valóan nem gyerek játék,aki megpróbálja,az életével,és családja életével is fizethet..

 69. Curix, Pistusz:
  Nem vagy elég up-to-date elszámoltatás ügyben. A Budai Gyula, Lázár János és Giró-Szász András szupertrió múlt héten beszámolt, miszerint a kormányváltás előtt mindent átszőni vélt korrupciónak, hűtlen kezelésnek szinte nyomát se találták: a vizsgált 1442 ügyből összesen 61 esetben tettek feljelentést, amiből 24 esetben semmi sem lett, 30 esetben még nyomoznak, és 7 esetben, mindösszesen 39 személy ellen történt vádemelés…
  LOL!
  Ahhoz képest, hogy a kampányban még mennyire nyomatták, hogy hú mekkora kormányzati szintű bűnözés van, ez szerintem bakfitty. Vajon hogy lehet, hogy senkire se tudnak rábizonyítani semmit, pedig 8 éven át minden a szemük előtt történt? Gyurcsányt felmentették, Molnár Gyulát felmentették, stb…
  Közben meg az eredeti főelszámoltató Papcsák egyre gyanúsabb lett, le is kellett cserélni menet közben… (A cserecsatár Budai meg olyan hülye, hogy személyesen jelenti ki, hogy törvényellenes kartellezésre biztatta a dinnye forgalmazókat…)
  Szóval az egész csupán cirkusz volt a népnek, épp olyan hangulat szabályozó műsor, mint 8 éve, amikor Keller László próbált nyomába eredni az előző fideszes kormány stiklijeinek. Abból se lett tisztább közélet, csak némi sárdobálás, majd szép csöndben átirányította az új kormány a pénzcsapokat, hogy immár az ő zsebüket tömjék. Most is ez van, aki benyelte a Fidesz elszámoltatási propagandáját, az naív és politikai analfabéta. Nálunk az államhatalomban ez a dolgok normális menete, a lopás ott nem lopás, az elszámoltatás lényege, hogy el kell számolni, ki mennyi pénzt tömött az előzőek zsebébe, és az újakat is legalább annyira ki kell stafíroznia.
  Ezért nem működik semmi, ami állami kézben van, és ezért akarnak egyre több dolgot állami képbe kaparintani a kormánynál. Kellenek az újabb pénzszivattyúk.
  Amit privatizáltak, azt legalább egyszer eladták, valamennyit nyilván loptak közbe, de utána már az a forrás elapadt. Ami állami kézben van, abból folyamatosan lehet lopni, 4 év alatt akár többszörösét is annak, mint ami egy egyszeri eladásból lesápolható.

 70. 71:

  Avatar, erre csak nemes egyszerűséggel annyit mondok, hogy holló a hollónak nem vájja ki a szemét. Azt hiszem ebben minden benne van.

  Elszámoltatás? Ugyan már…

  Amúgy te is igyekszel megmagyarázni, hogy a kicsi szar az nem szar.
  Ha valamit privatizálnak, az soha többet nem hoz hasznot a magyar gazdaságnak, sőt…
  Ha meg a te elméletedet követem, akkor az állami cégek csak termelnek is valamit, ha folyton ki lehet lopni belőlük a pénzt. Nem?
  No mindegy ez nevetséges, ezen kár filózni. Hányszor írjam le, hogy fidsz mszp teljesen mindegy?
  Egyébként az állam nem rossz gazda, csak az ilyen korrupt csőcselék, ami nekünk jutott.

  Éljen az új világrend! 😀

 71. 55:

  Tudom Tibor bá, lehet, hogy álmodozó vagyok, te viszont az örök, és megrendíthetetlen racionalista.

  „De nem tiltakozom amikor keresitek a kiutat, ha 35 éves lennék én is keresném, noha tudnám, hogy nincs.”

  Valóban nem tiltakozol, így kimondva nem, de minden ezzekkel a témakörökkel kapcsolatos gondolatsorod mögött ott a világvége hangulat. Pont azt a félelmet próbálod tudatosan, vagy nem tudatosan közvetíteni, amit a mainstream média is tesz. Ez nem jó.

  Jaj most itt a vég, mert aszály volt, csúnya globális felmelegedés, eltűnik a sarki jég, elfogy az olaj, nincs energia, peak oil, de már nincs időnk, de Orbán…

  Folytassam?

  Azt hiszed, hogy attól mert álmodozó vagyok még nem tudom mindezt?
  Te magad írod, ha 35 éves lennél, te is keresnéd a kiutat. Azt már a 80 éves éned írja, hogy: „nincs”!

  De van. Ha nem is 7 milliárd embernek, de van kiút. Mindig van kiút. Egészen addig, míg be nem csapódik egy meteor, vagy ki nem tör egy szupervulkán, vagy ne adj Isten el nem kezdenek atombombát szórni a disznófejű urak.

  Amíg ezek nem történnek meg, addig van kiút.

 72. 72:
  „Amúgy te is igyekszel megmagyarázni, hogy a kicsi szar az nem szar.”

  Nem! Csak azt, hogy kisebb szar, mint a nagy szar.

  „Ha valamit privatizálnak, az soha többet nem hoz hasznot a magyar gazdaságnak, sőt…”

  Szerintem attól még, hogy valami privát kézben van még igencsak hozhat hasznot a gazdaság többi szereplője számára. Ha pedig a cég a monopol helyzetét is elveszti az állami tulajdonlás megszűnésével, akkor kénytelen lesz a fogyasztókat kiszolgálni, ha meg akar élni…

  „Ha meg a te elméletedet követem, akkor az állami cégek csak termelnek is valamit, ha folyton ki lehet lopni belőlük a pénzt. Nem?”

  Valamit termelnek, de épp csak annyit, hogy arra hivatkozva mindig kisírhassák a veszteségeik állami forrásokból történő kipótlását, hogy újra legyen mit ellopni/pazarolni… 🙂

  „Egyébként az állam nem rossz gazda, csak az ilyen korrupt csőcselék, ami nekünk jutott.”

  Az állam nem rossz gazda, ha a közigazgatásban angyalok dolgoznak emberek helyett… 🙂 Tündérországban példásan működik minden állami funkció. 🙂

 73. 71. Avatar.

  „Vajon hogy lehet, hogy senkire se tudnak rábizonyítani semmit, pedig 8 éven át minden a szemük előtt történt? Gyurcsányt felmentették, Molnár Gyulát felmentették, stb…”

  Szerintem ugyanaz volt a menetrend, mint az „unortodox” gazzdaságpolitikában: Az IMF meglengette a hitelminősítőket meg a frankfurti spekulátorokat, és nyilvánvalóvá tette hogy védenceit, akik egy időben kritika nélkül szolgálták, nem szabad bántani…
  Ha most mondjuk Gyurcsány a helyén ülne a börtönben, akkor az euró 350 forintot érne, „véletlenül” leszakadt volna a z Erzsébet híd, és hiteles dokumentumok kerülnének napvilágra, miszerint Orbán apja szállította Auschwizba a gázt.

  Szerintem ennyi a mozgástér.

 74. 75. Attila (PV)
  Szerintem túlbonyolítod. Az elszámoltatás csak cirkusz, mint a Keller-féle volt. Nem akartak ők senkit lecsukni, hogy őket se csukják le, ha lecserélődnek, és cserébe, hogy Keller sem „tudott” semmi disznóságot bebizonyítani. Tényleg kicsi a mozgástér, de azt ne mondd, hogy egy Rotschild leszólt, mert fontos neki a Gyurcsány. Orbán is ugyanúgy kiválasztott volt már a ’80-as években, mint Gyurcsány. Nyugodtan lázadhatott, beszélhetett az oroszok elküldéséről, Oxfordban tanulhatott Rhodes ösztöndíjjal, nem kellett félnie, hogy baja lesz belőle. Ugyanaz a bagázs, csak Orbán nem ismer mértéket. Gyurcsányt is ő tartja lélegeztetőgépen, pedig szépen elsüllyedne, ha nem támadnák.

 75. 75:

  Jól látod Attila, mégha némi fanyar humort tettél is bele, ez valóban így van.
  Magyarország annyi köldökzsinóron lóg, hogy itt már se saját belpolitika, se külpolitika, se semmi nincs, legalább is fontos kérdésekben. 20-ad rangú szarságokban azt csinál Orbán, amit akar, egyébként meg az van amit Attila mond.

  Jani:

  Orbán akkori nagy pofáját direkt megengedték neki, hogy ruszkik haza! Valahogy be kellett vezetni a közéletbe, és ez ideális alkalom volt. Akkor ezt várta a jónép, és ő kimondta!
  Minő bátorság. 22 év távlatából másként látni mindent.

  Gyurcsány pedig sosem fog börtönbe kerülni, Orbán által biztosan nem. Túl sokat tud ő ahhoz. Szerintem mi el sem tudjuk képzelni, hogy ezen a szinten mi zajlik a politikában.
  Mikor már egy facebook bejegyzés miatt jöhet a fekete autó, akkor mi lehet a politika ezen szintjén?
  Csak próbálom elképzelni, és amit elképzelek azt még valószínűleg hatványra kell emelni sokszorosan…

 76. A N.E.M -re szavazok megalapítottam gondolatban a N.E.M-et Nemzeti Ellenállási Mozgalom néven.Minden f@szságukra nemet mondok Fidesztől a Jobbikon át MSZP(MSZMP) vagy hívják is bárhogy.Lop mind lesz@rnak nagy ívben mindent.Amíg nem emberre szavazok értelmetlen a választás,mert pártra nem adom le a voksomat.Az embertől számon kérnék utána ő olyan pártba ül be amelyikbe akar tőlem,de engem kéne,hogy képviseljen.Ennyit erről.
  Az meg hogy mikor roppan össze ez az egész az sem érdekel.Nekem sem félni sem veszteni valóm nincs.A társadalom majd szelektál meg a természet meg a jó ég tudja hogy ki nem. Evolúció lesz az életképes marad a többi megy a levesbe.Ez most is így van.Csak át kell gondolni.Értelmesnek nem mondott emberek sírnak,hogy nincs munkájuk,de otthon ülve várják a sült galambot.Elsőre és nem utolsóra ha enni akarsz dolgozol, valaki azért tanult évekig,mert önmagába fektetett be.Azok találnak munkát akik céltudattal rendelkeznek azok tudják hogy nem csak a ma hanem a holnap is számít azok tesznek is érte.Ezen tipusú emberek nem a kormánytól meg mástól várják a megoldást mert tudják a szöveg az csak szöveg.Változni nem fog semmi ezektől a vezetőknek látszó szaroktól.Vagy magamtól változik meg a dolog körülöttem vagy sehogy,mert a saját dolgomat senki más nem fogja megcsinálni helyettem.Ezért mondom N.E.M

 77. 78:

  Nod jó, hogy ezt leírtad, csak egyetérteni tudok vele. Ezen gondolat mentén kell kitartani a végsőkig.
  Ha már fegyvert fognak a fejemhez, mert tavasszal veteményezni merek, akkor már úgy is mindegy, max én is megyek a levesbe.

  A média és az oktatás még mindig nyomorba dönti az elmét, de nagyon sok már a rügy is…
  Ha mi megváltozunk, akkor a világ is megváltozik.

 78. 56:

  „Orbán elmeállapotát cincálják az amerikai Népszavában a következő videóra hivatkozva. Valóban kissé furcsa száj-, nyelvmozdulatokat tesz önkéntelenül díjátadás közben az 54. másodperctől kezdve.”

  Igaz, nincs köze az elmeállapotához, de én is észrevettem valamit a mimikáján az egyik, nem régi beszédében: Amikor olyasmit mondott, hogy (nem szó szerint idézek) „a következő 2 évben biztosan nem lesznek belpolitikai feszültségek”, a felső ajka eltakarta egy pillanatra az alsót.
  Ha az ajkak összeszorulnak, elvékonyodnak, vagy eltűnnek, az általában dühöt, stresszt, feszültséget és ezekhez köthető dolgokat jelent. Ha ez esetben is utóbbi történt, akkor tudatában van, épphogy sokan lesznek a politikája ellen a jövőben, így lesz belpolitikai feszültség is bőven… persze ez elég nyilvánvaló volt eddig is, másképp nem látná pl. a regisztráció szükségességét.

 79. 76. Jani

  „de azt ne mondd, hogy egy Rotschild leszólt, mert fontos neki a Gyurcsány. ”

  De azt mondom…

  Annyi finomítással, hogy nem Gyurcsány fontos neki, hanem a többi országban a többi bérgyilkos meg hazaáruló, akik nem szolgálnák a háttérhatalmat, ha nem demonstrálná nekik időnként, hogy meg tudja védeni őket a legnagyobb nyomással szemben is.
  Ha nem ezt tenné, nem találna kollaboránsokat a mocskos ügyeihez se Rotschild, se a többi sötét alak. Aki ilyesmiben utazik, az tudja hogy EZEKET a szabályokat nagyon komolyan kell venni.

  Abban igazad lehet, hogy politikailg Orbán tartja lélegeztetőn Gyurcsányt, de inkább azért, hogy mint légypapíra ráragadjanak hasonszőrűek, és jobban szem előtt vannak.

  Persze nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy van egy szoclib áramlat, ami elsősorban a médiát felhasználva megpróbálja a külső nyomást Orbánék bénázásaként beállítani.
  Orbánék bénázása számos esetben szemetszúróan nyilvánvaló, de az erőlködés, hogy ezzel leplezzék a háttérhatalom manipulációit is, az nyilván megrendelésre történik. És itt lesznek a legvérmesebb Oránfóbok
  hiteltelenek, itt lóg ki a lóláb, hogy nekik nem is Orbánnal van elsősorban a bajuk, hanem hogy nem szolgálhatják tovább nyíltan kenyéradó gazdáikat. Mert, valljuk be, volt itt egy réteg, amelyik a privatizálások óta prímán megélt a háttérhatalom kiszolgálásából, és ha az elszámoltatás „leszólás” nélkül folytatódhatna, akkor azért lenne fogcsikorgatás.

 80. …Attila néha próbáld meg külső szemmel elolvasni amit írtál… esetleg hangosan…kicsit elváltoztatott hangon.. megfogadtam hogy többet nem bántalak, ezért csak ennyit írok.

 81. 81. Attila (PV)
  8 éve meg leszólt egy Rotschild, hogy hagyják békén Orbánékat. Egykutya, senki nem számoltat el itt senkit, ez egy következmények nélküli ország. Nem kell ehhez háttérhatalom.

  Ha Orbánt a háttérhatalomnak ellenálló hazafinak látod, akkor vak vagy. Egyébként sem őt szopatják külföldről, hanem minket.

 82. Curix!
  Gyenge vitapartner vagy. Nem idézhetsz félmondatot az értelem megváltoztatásával:

  „Te magad írod, ha 35 éves lennél, te is keresnéd a kiutat. Azt már a 80 éves éned írja, hogy: “nincs”!

  Az idézésemből kihagytál egy nagyon fontos mellék mondatot!

  „noha tudnám, hogy nincs. De ugye a remény hal meg utoljára.”

  Igen, 35 évresen az ember küzd a lehetetlen elelen is. 80 évesen ennél már egy kicsit bölcsebb. És ne vádolj úszítással, mert aki légópincét épít az nem háborús uszító, hanem gondos önvédelemre biztató. Te, az alaptalan remény keltéssel sokkal több kárt okozol, mint én, a figyelmeztetéseimmel. Nézd meg! Kiszáradt a Tisza. Évek óta írom, hogy szuper tározokat kell építeni. Molnár Géza pedig az ártéri gazdálkodásról írogat, mert csak annak van jövője. Ugyanis nem veszi észre, hogy a világ megváltozott körülöttünk, másképp kell gondolkodni. Nem lesz felvirágozás semmilyen gazdálkodással 50 év múlva, ha jövőre éhen és szomjan halunk.

 83. 84. Tibor bá’
  Azért néhány métert gázolni kell térdig érő vízben Záhonynál, ahol a legrosszabb a helyzet. Lehet, hogy időszakos vízfolyás lesz a második legnagyobb folyónk?

 84. 78 nod:

  „Fidesztől
  a Jobbikon át MSZP(MSZMP) vagy
  hívják is bárhogy.Lop mind lesz@rnak
  nagy ívben mindent.”

  Alázatosan kérdem, hogy a Jobbik szerinted mit lopott? Nem akarok senkit védeni, csak érdekel.

 85. A Jobbik színészei szerinted kitől kértek kölcsön a választások előtt?Mi volt rá a fedezet?Hogy fogják visszafizetni a kapott támogatást?Szerinted nem asszisztálnak ennek a gárdának?Nincsenek benne ők is nyakig ebben a malajban?A parlamentbe ripacsok vannak akik eljátszák a színdarabot.Azoknak akik bedőlnek nekik.Vétkes aki hallgat…Ergo a koncot lopják ők is rendesen.Nem minden arany ami fénylik.Bár Viki az ász mert fogalma sincs semmiről soha,de határozott véleménye van a dologról csak kérdés hétfő,kedd vagy szerdán kérdezed róla.Vona meg egy bohóc.Ripacsnak is gyenge színészkedik ő is.A fizetéseiket rendre egyetértésben elfogadják.Van aki nem veszi fel,mert már egy akadémia építőhöz méri magát.Akar hasonlítani de az ofsorban a barátjával elég cudarul kivéreztetek jó pár embert.Véleményem nem öt év hanem kötél ez kellene nekik.Ha másként nem azt húzhatnák maguk után.

 86. 83. Jani

  „Nem kell ehhez háttérhatalom.”

  Nem kell… de van… és ez már sok mindent behatárol.

  Hogy Orbán hazafi-e az valóban kérdéses, de hogy megpróbált „unortodox” dolgokat, az tagadhatatlan.
  Az biztos, hogy volt egy időszak, amikor úgy tűnt hogy az USA által vezetett hatalmi struktúra rogyadozik, és erre lehet politikát építeni… Igen sokan jósolták annak a rendszernek az összeomlását, velem együtt… Sajnos ez nem következett be, sőt! az aggresszivitás egyre erősödik…

 87. 82. Dorka

  Tudom.
  A háttérhatalom nem létezik.
  A „piac” is a suszterok meg öregasszonyok összekuporgatott pénecskéje a bankokban.
  Nagyon jól tudom, hogy politikailag korrektül azért van válság mert a büdös paraszt plazma TV-t vett svácifankos kölcsönre…
  Azt is jól tudom hogy a Vöröskeresztesek önkéntesek, akik társadalmi munkában besegítenek az IMF-nél, sírva imádkoznak érettünk bűnösökért…

  De akkor is…. a hang a fejembe’ azt mondja, hogy valami nagyon mocskos játék megy a fejünk fölött, és az orrunk elé rakott pofozózsákok csak a lényeget próbálják eltakarni…

 88. 84:

  Oké Tibor bá, nálad a pont, tényleg nem idéztem végig a mondatodat, de ha már a reménynél tartunk, hiszen kiemelted, hogy az hal meg utoljára. Ez így igaz.

  Ezzel szemben pedig azt mondod, hogy sokkal károsabb, amit én teszek az „alaptalan reménykeltéssel”.

  Most mondjam azt, hogy te is gyenge vitapartner vagy?

  Először azt mondod a remény hal meg utoljára, utána meg megvádolsz alaptalan reménykeltéssel. A kettő valahol üti egymást.

  Senki nem vonja kétségbe, hogy a javaslataid jók, illetve alkalmasint használhatóak. Aszály nélkül is köztudott, hogy Magyarország vízgazdálkodása pocsék a köbön.

  Én már olyan főcímet is olvastam, hogy „Gyönyörű légifotók a kiszáradt Balatonról”. Na puff, itt lakom mellette, meg tudom erősíteni, hogy még nem száradt ki, sőt még mindig 30 cm-el magasabb a vízállás, mint 2003-ban volt, és az ostoba barmoknak nem kellett volna az idei év elején is még csapolni a vizét…

  A Tiszával sem lesz gond. Aszály volt CO2 előtt is, meg eztán is lesz. Ez is megint úgy van beállítva, hogy itt a világvége. Ha huzamosabb időintervallumban megmarad az aszály, akkor lehet elkezdeni aggódni, de ilyen korábban is volt már Magyarországon, sőt durvább is.

  A klímánk nem változhat meg egyik évről a másikra. Legalább is az úgy gondolom nem természetes. Én is látom hogy a Magyarország éghajlata nem olyan, mint 20 évvel ezelőtt volt, de ez biztosan nem csak a CO2-nek köszönhető.
  Teljesen mindegy mit hiszel, ma már tény, mainstream hír, hogy globális klímamanipulálás folyik, csak elég zavarosan kommunikálják. Bill Gates ebbe is beszállt, nem csak az egészségügybe. Talán nem véletlenül.

  Szumma: most akkor adjak reményt, és a remény haljon meg utoljára, vagy ne?

 89. 89:

  „A háttérhatalom nem létezik.”

  Attila „piac” néven többen ismerik. A háttérhatalom olyan összeesküvés elmélet szagú.
  Valójában a kettő nagyjából lefedi egymást.

  Szóval Dorka a piac! A piac.

 90. Én vagyok a piac ? *-*

  Tudtam én, hogy be kell kapcsolni a gépet ha nem tudok visszaaludni 🙂
  … Ha piac lennék, (olyan igazi kofás, azt hiszem a bosnyák téri lennék..) Ahol ősszel fenyőtinórút is lehet kapni pici cigányasszonytól..

 91. Persze tudom hogy a világpiacra gondoltál, nade azt azért talán mégsem vállalnám be..

 92. 91. Cruix

  Ez már összeesküvés gyakorlat.

  Azt hogy a Rockefellere, a Goldman Sachs, Rotschild, a Bank of England időnként összedugják a fejüket hogy kisüssék hogy tudnának még több pénzt csinálni, és nem kötik az orrunkra, hogy miben mesterkednek, azt lehet üzleti megbeszélésnek is hívni meg összeesküvésnek is.

  Mert ugye addig komolyabb erőfeszítés nélkül el lehet jutni hogy a jó édes anyját az Orbánnak… Meg azoknak is akik Orbán támogatásável, vagy akár ellenállásával rengeteg pénzt szivattyúznak kifelé az országból. De ezeket kik irányítják? Vagy a pénz bizonyos természeti törvények alapján áramlik kifelé? A pénzpumpa másik oldalán minden legális, erkölcsös? Vagy mert az összeesküvés elmélet kicsit „ciki” ezért megállunk, mielőtt valaki megvádol bennünket?

 93. 90:
  Idézlek:

  „Most mondjam azt, hogy te is gyenge vitapartner vagy?

  Először azt mondod a remény hal meg utoljára, utána meg megvádolsz alaptalan reménykeltéssel. A kettő valahol üti egymást.”

  Mondhatod, bármit mondhatsz, mert a vélemény szabad, de ettől még nem lesz igaz.
  Na itt a hiba! A kettő nem üti egymást. Egyszerűen nem úgy gondolkodsz, ahogy én.
  1) Állítom, hogy a remény hal meg utoljára. Ez tapasztalati tény, ami teljesen független tőlünk.
  2) Vádollak alaptalan remény keltéssel. Amiből az deróül ki, hogy szereintem az alapatalan reménykedés negatív tulajdonság, mert az egyént elvonja a felkészüléstől.

  Hol a fenében üti ez a kettő egymást? Két különböző dolog, mindkettőben a reményről van szó, de egymástól függetlenek.

  De ugye nagyon nem mindegy, hogy nem dobod be a törülközőt – amit helyeslek – és reméled, hogy küzdelmed nem lesz hiábnavaló. Illetve reménykedsz, hogy nem történik semmi drámai, ezért nem csinálsz semmit.

 94. Curix! Sok nyitott kérdésem van Hozzád a reménnyel kapcsolatban, mivel én is keresem a 3. lehetséges utat. Ha van rá időd, és kedved, akkor légy szíves írj nekem: laposaeva@citromail.hu

 95. 95 Tiborbá

  2) Vádollak alaptalan remény keltéssel. Amiből az deróül ki, hogy szereintem az alapatalan reménykedés negatív tulajdonság, mert az egyént elvonja a felkészüléstől.

  Kicsit kemény vagy.

  Ha ez VALÓBAN az értelmes emberek vitafóruma, akár a remény akár a borongás és atombunker építésre való felhívás mindenkitől egy véleményként kezelendő, és ki-ki maga dönti el hogy melyiket választja.
  Tudásodat, felkészültségedet és nagy élettapasztalatodat mindannyian nagyra értékeljük, de szerintem túl nagy feladatot veszel a válladra azzal, hogy azt is megpróbálod meghatározni, hogy mi az „alaptalan” remény.
  A remény nyilván „alaptalan” mert akkor szokott az ember reménykedni, amikor nem TUDJA hogy mi fog következni. A rákos beteg reménykedhet az orvos tudásában, egy új gyógyszerben, vagy a homeopátiában… A hajótörött reménykedhet egy arra járó hajóban.

  A mostani helyzet meg annyira bonyolult hogy nehéz valóban tisztán látni… Ahogy a rákos beteg, mi is számíthatunk arra hogy az Ember aki tudott szépeket is alkotni (művészetek) ezt a problémát is megoldja.

  Van olyan filozófia is hogy ha tényleg beüt a krach, legalább addig ne keserítsük meg az életünket…

 96. 95:

  Hú Tibor bá, ettől a „vádollak” kezdetű mondatodtól kirázott a hideg. A híres Wittner Mária beszéd jutott eszembe róla 🙂

  Teljesen értem, amit mondasz. Reménykedni lehet, de remélni, hogy csak úgy jóra fordul minden az hamis képzet. Ez világos.
  Változóban van minden, így mi emberek is.
  Ha „csak” a gondolkodásmódunkon tudunk változtatni, az már óriási eredmény.
  Ezért is Orbántól nem letargiába kéne esnie a többségnek, hanem saját maga körül újragondolni sok mindent, amiről Nod is beszélt a 78-asban.

  A klímához sokat nem tudok/akarok hozzáfűzni. Ha több évig tartana ez a szárazság, akkor komolyan elkezdhetünk aggódni, de az ivóvíz ellátásunk egyelőre nincs veszélyben.
  Ebben a pocsék évben is termett annyi takarmány, gabona, ami nekünk elég lenne, ahhoz képest, hogy romokban a mezőgazdaság.

 97. 97:

  Attila

  Megmondom őszintén azért nem készülök fizikailag az elkövetkezendő időkre, mert nem tudom mire kell készülni. Hiába pakolom tele az éléskamrát konzervekkel, mikor halvány lila fogalmam sincs, hogy milyen irányban mozdul el a világ egésze, hogy megy végbe a világunk újra felosztása.
  Tibor bá abból a tézisből indul ki, hogy a felhalmozás nem árthat, mert úgy is minden drágulni fog.
  Ez az elgondolás ott bukik meg, hogy ha én felhalmozok egy készletet az un. Geddon idejére, akkor az kvázi „zárolt” készlet, és csak akkor nyúlok hozzá, ha tényleg kell.
  Ha pedig folyamatosan forgatom a készletemet, akkor semmit sem spórolok vele az ég adta egy világon.
  Szóval az egyre dráguló élelmiszerárakat nem tudom kikerülni.
  Nagyon kevés az a tartos élelmiszer (pl. cukor) amiből ténylegesen hasznot tudok húzni, mert veszek, mondok valamit 100 kg-ot és soha többet nem kell vennem.

  Az emberi kapcsolatok fontosságáról már sokkal kevesebbet ír Tibor bá, pedig ezek egyre inkább fel fognak értékelődni, ez már most is folyamatban van. És itt elsősorban a „minőségi” kapcsolatokra gondolok. Mennyiségi gondolom mindenkinek van, de megbízható és „számíthatunk egymásra” típusú már sokkal kevesebb, vagy egyáltalán nincs. Ez lenne a kapcsolati tőke az anyagi mellett.

  Arról meg végképp nem beszélve, hogy mennyibe kerül egy ilyen felkészülés, amit Tibor bá próbál mit egyetlen üdvös megoldást közvetíteni.
  Én végeztem számításokat, ha valaki a nulláról kezdi 7 számjegyű összeg fog kijönni!

  Apropó Tibor bá, hol tartasz a szélkerekeddel? Azt mondtad megépíted azt a házi szerkezetet, ami jó pár hónapja poszttéma volt itt.

 98. 99. Cuix

  Igazad lehet, nehéz megsaccolni, hogy mi lesz a geddon első jele.
  A „nyitott szem” politikája mindenképpen jól jöhet.

  Annyi készlet mindenképpen jó, amennyi egy átlagos „józan” paraszt kamrájában fellelhető. A túl nagy készlet is nyújthat egy hamis biztonságérzetet és célponttá, azaz áldozattá teheti az embert idő előtt, ráadásul elszigetel, nem beszélve a tárolás és védelem extra macerájáról.

  Az emberi kapcsolatokba való befektetés valóban a legjobb amit tenni lehet. Egy nagyobb, egymásra támaszkodó csoport túlélésének nagyobb az esélye mint az egyéneké.

 99. 97!
  Na ezt téves dolog amit most leírtál Attila.Mert tulajdonképpen akkor Te mindig a másikban reménykedsz..De nem a másikba kell reménykedni,hanem magadban…

  99!
  Most hasznot akarsz húzni Curix,vagy betárazni akarsz?
  Víz ,az mindenképpen kell.Az az elsődleges..Nélküle halott vagy..Kút..Meg sparhelnyi is,egy kis tüzelővel..Utána az amit Attila mondott,
  „amennyi egy átlagos “józan” paraszt kamrájában fellelhető.”

  Az emberi kapcsolatokról annyit mondok elég ha „csak” annyit tudsz ,kit kivel kell összehozni,és máris profitálsz belőle.. De erre nem mindenki képes..

 100. 101 Melike

  Magamban még csak reménykedek… ez ugye adott. Az ember egy idő után megismeri saját képességeit és korlátait. Itt nem annyira remény van hanem tapasztalat.
  De FŐLEG abban szeretek reménykedni, hogy a többiek nem olyan sötétek mint ahogy azt egyesek láttatni akarják. A REMÉNY általában az általunk nem kontrollált dolgokhoz kötődik, legalábbis én így érzem.

  Azzal együtt hogy megteszem amit tudok, remélem, más is így tesz…
  Ez baj?

 101. 102!
  na ez így már kicsit elfogadhatóbb 😉

 102. Na most akkor mi a probléma ezzel a baltás dologgal?Most a világ legalább nem Ahmadinejad meg Netanjahu ál cirkuszával lesz elfoglalva..Orbán megkavarta a kártyát.. 😀
  Úgy gondolta nem csak a nagyoknak lehet..Egy huszár vágással keresztbe tett a világnak.. Ha már így is úgyis sz@r van..
  (És még mi minden lehet Matolcsy fiókjában) 😀 😀

 103. Na mi újság van?Kihalódtunk?Nem jön senki társalogni velem?

  Na szóval komolyra fordítva a dolgokat,jön itt Obama hátulról mint aki nem tud semmiről..Arra a következtetésre jutottam,hogy ezt tudni kellet nekik,és áldást adni rá,mert a Külkapcsolatok Tanácsának erről tudni kellett.Nélkülük és jóváhagyásuk nélkül,ilyen dolgok nem igazán mehetnek végbe a világba..És akárhogy nézem a dolgot,így több legyet is ütöttek egy csapásra..Még lehet hogy Zorbán is repül..

 104. 104. Melike

  „Egy huszár vágással keresztbe tett a világnak.. ”

  A világot marhára nem érdekli a baltás balhé.
  Szerintem ez egy kisérlet volt arra, hogy összeugrasszák az azeriket az örményekkel, csak a liberók túllihegték a magyarok szerepét és most mindenki ide fókuszál. – Hmmmm… lehet hogy ez volt a cél?

 105. 106!
  Tudom Attila,csak vicc volt.. Még a kenyai majom is ide mutogat.. 🙂
  A komolyabb hozzászólást ,lejjebb írtam..

 106. 108:
  A poszt lényege, hogy Orbán szándékosan szarik mindenre és mindenkire (unortodoxia) Ha viszont abból indulunk ki (a konteo link egyik verziója), hogy kötelességszerűen magyar érdekektől hajtva adta ki a baltás gyilkost, akkor rá kell mutatnom, hogy pancserül járt el. Pedig a szakemberekenek tudniuk kellett volna, mi a PC eljárás. Ha például egy US katona kiirt egy fél falut, a csupasz seggén végíghúzott arabnak a faszát leharaptatják egy szibériai tigrissel, és hasonló nyalánkságot követ el, amit az amerikai média hülyére csócsál, akkor egy gyorsan döntő katonai biróság elítéli 20-120 évre, ami még két napig hír, aztán nulla. Várnak 6 hónapot és a pasit szép csendben kiengedik. (Lásd My Lai Massacre). Egy profi kormány kikötötte volna, hogy kegyelem és előléptetés csak 6 hónappal később megengedett. De nekünk nincs profi kormányunk. Nekünk egy félőrült vezetőnk van, aki senkire se hallgat, senkivel se egyeztet, mindenben egyszemélyileg ő dönt, úgy, ahogy reggel felébredt.

 107. 109. Tibor bá’
  Még egy monomániást is lehet befolyásolni, ha eléggé hízelgünk neki, és a neki kedvező aspektusokat megmutatjuk a témában. A konteo poszt inkább felveti a lehetőségeket, a hozzászólók kitárgyalják. Ott is jó kis beszélgetés szokott kialakulni, utánajárnak, adatokat, forrásokat közölnek, néhány hozzászólónak szakértelme/rálátása is van a diplomáciai, titkosszolgálati folyamatokra. Még nem olvastam végig, de taglalták, hogy Orbánék leépítették a rutinos szakértőgárdát, ami szintén csökkenti az alapos döntések meghozatalának esélyét. Linkeket is tettek be más cikkekre. Valaki belinkelt egy Tóta W.-t, aki megint szépet alkotott állítólag, még nem olvastam el.

 108. Ma olvastam valamelyik újságban, hogy az afganisztániak közölték, hogy ők nem vásárolnak Magyar Államkötvényt….

  „Az azerbajdzsáni Állami Olajalap, ha akarja, sem fektethetett volna magyar kötvényekbe – mondta el a Magyar Hírlapnak a befektetési társaság ügyvezető igazgatója. Sahmar Movsumov közölte: az olajalap csak jobb besorolású állampapírokat vásárolhat, márpedig a magyar kötvények kikerültek ebből a kategóriából.”

  Behúzták a csőbe Viktort?

 109. 111!
  Ha ha..
  A J.P Morgan árazza a piacot..Ő mondja meg a ki mit tehet a világon,kinek mennyit ér a papírja..És természetesen a mi papírunk bóvli kategória..(Az övék az természetesen ócseny f@sza..)
  Úgyhogy ebben a történetben nagyobb svéd csavar van elrejtve mint gondolnánk.De persze hogy csőbe húzhatták Viktorkát..Mert azt ő sem tudja mi mozog felsőbb szintem úgy látom,hiába van abba a szabadköműves páholyba..Még mindig nem tanult igazán a dolgokból..Azt gondolja hogy ő nem beáldozható?Ő is csak egy ember..

 110. 112
  szerintem még az is lehet, hogy tudja a Viki, hogy beáldozzák. csak azon a szinten, ahol ő ül, nem szoktak aggódni, mert még az is lehet, hogy benne van a megállapodásban, hogy bármi lesz, ő gazdagon túl él. kvázi, megéri neki.

 111. 113!
  Háát kápill, a nagyobb kutyák akik nagyobb szinten vannak,nem szoktak osztozni,főleg ha a másik még tud is valamit.Elég sok támadási felület van,és olyan zsarolások mennek,hogy azt el sem tudjuk képzelni..Úgyhogy sec perc alatt eltüntetnek..

 112. 114 Melike:

  Mindenesetre a szófogadó alattvaló jobb, mint a szófogadatlan. Ha ez tényleg irányított, akkor nem lennék meglepve, ha az IMF (miután kiderül, hohy sikeres volt az örmény-azeri összeugrasztás) visszajönne egy kedvezőbb feltételű csomaggal, vagy hirtelen vásárolna valaki nagyobb tételben államkötvényt.

 113. 115:
  Ez egy nagyon sikeres kormány propaganda. Az IMF-nek nincsenek feltételei. Az IMF arra kiváncsi milyen intézkedések biztosítják a kölcsön visszafizetését.

  113:
  Ne magadból indulj ki. Orbánnak nem pénz kell, hanem hatalom.

 114. 116:

  „Az IMF-nek nincsenek feltételei. Az IMF arra kiváncsi milyen intézkedések biztosítják a kölcsön visszafizetését.”

  ‘Nem szartam a kútba csak a kávájára’ esete.

  Tibor bá, szerinted milyen intézkedések biztosíthatják? Nézd meg a nyomorult görögöket.

  „Gerry Rice, az IMF külkapcsolati igazgatója, szóvivője sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy a szervezet küldöttsége befejezte előzetes tárgyalásait az új görög kormánnyal. Gerry Rice úgy vélte: világos, hogy a görög gazdaság újabb nagyon nehéz periódust él át. Elmondta, hogy a MEGSZORÍTÁSOKAT tartalmazó intézkedéscsomag céljai nem változhatnak.”

  hvg.hu-tól idézve.

 115. 116: Messze nem szántam annak, bármennyire is hihetetlen, csak elindultam abból, hogy a kiadatásban eszköz voltunk.

  A használható eszközre pedig vigyázni érdemes: néha koncot kell dobni neki. Ha ez megoldható az IMF-en keresztül, akkor mindenki nyer.

  Nyer a szarkavaró, mert azeri-örmény összecsapás lett, nyer az imf mert kamatot szedhet (és esetleg más forrásból a különbözetet megkapja, plussz mi szoktunk rendesen törleszteni is) és nyer Orbán, mert úgy tűnhet, hogy sikerült kedvezőbb feltételeket kiharcolnia, és kegyvesztett sem lett.

  Persze ez már nagyon konteós…

 116. 117:
  „Elolvastuk azt a kormány által titkosan kezelt levelet, amit az IMF-EU páros írt július végén, a hiteltárgyalások első fordulójának lezárása után, és amire hivatkozva Orbán Viktor csütörtökön bejelentette: így nem akarunk IMF-hitelt. A levélben diktátumok nincsenek, csak évek óta sürgetett intézkedések iránti igény. A levélben kevés elvárás szerepel, nincsenek konkrétumok sem az szja-átalakítással, sem a szociális kiadások áttekintésével kapcsolatban. de mindkét területen várnak lépéseket. Konrkétumként szerepel viszont az Alkotmánybíróság hatásköreinek visszaállítása és az MNB-t sújtó, az EU által is kifogásolt tranzakciós adó eltörlése. Azonnal intézkedéseket is sürgetnek, különben borul az idei és 2013-as hiánycél is.”

  http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/09/06/imf_level/

 117. 117:
  Szubjektív érzéseiddel átitatott szöveged nem hagyom válasz nélkül.

  Ha te tőlem kölcsön kérnél 10 millát, akkor előtte meg kívánnék győzödni róla, hogy vissza tudod-e fizetni, mert semmi kedvem 10 évig pereskedni. Ha te ezt az igényemet a kút kávályára szarásnak tekintenéd, akkor kereshetnél másik palimadarat, aki kölcsönöz neked.
  Ha azt igérnéd, hogy lányod angliai tanulmányait nem finanszírozod tovább, és így neked évente egy millió megtakarításod keletkezik, akkor megkapnád a kölcsönt, bár magamban azt mondanám, hogy én a helyedben inkább a hawaji kirándulásokat sztorniroznám, de tiszteletben tartanám a döntésedet. Ha pedig azzal a mesével állnál relő a feleségednek, hogy én miattam nem viszed 10 évig Hawajra, és a lánya én miattam nem tanulhat tovább, akkor simán csak hazug fráternek tartanálak, de különben szarnék a családi életedre. A feleséged persze utálna engem, mint a szart, mert beszopná a szövegedet, és lefogadom minden pénzben, hogy eszetekbe se jutna: talán addig kellene nyújtozni, ameddig a takarótok ér.

  Nem baj, ha nem érted. Remélem mások megértik.

 118. Na én azt nem értem ebbe a nagy IMF-ezésbe,hogy ha Orbán nem akarja az IMF kölcsönt,akkor azok mit szaladgálnak ide ,meg vissza?Ha akarja Orbán ,akkor meg mért nem kötötték már meg eddig?Most akarja Orbán vagy nem?Mert én mindig csak azzal találkoztam hogy nem akarja..Akkor ezek mért erőszakolják?Akkor mire kíváncsiak hogy hogy fizetjük vissza..Az eddigieket vissza fizettük már?Nem hiszem ha egyszer el vagyunk adósodva..Akkor az IMF tudja hogy úgysem tudjuk vissza fizetni..Szóval nekem ez magas ez az IMF szaladgálás….Mint kacsának a vonat lépcső.. 😮

 119. 121: Ezt azért nem érted, mert Orbán se érti. Ingadozik, mint a középparaszt, ahogy a mondás tartja.

  Matolcsy elhitette vele tavaly, hogy az „unortodox gazdaságpolitika” úgy ki fogja rántani a szarból az országot, hogy IMF se kell. Na, ehhez képest a mai nappal összejött az éves hiánycél 97%-a, olyan recesszióban vagyunk, hogy attól koldulunk (ráadásul a régióban csak Csehország és Szlovénia van még recesszióban, Lengyelország 2,7%-os növekedést tud produkálni), van 300 milliárd forintnyi hiány, amit a jóisten se tudja, honnan fognak előteremteni, és az infláció 6% fölött van. Ezt hívják röviden úgy, hogy STAGFLÁCIÓ. Kurva szar dolog, higgyétek el.

  Idén viszont már Matolcsy ide vagy oda, Orbán is érzi, hogy muszáj lesz felmarkolni újabb 4-500 milliárdocskát az IMF-től, mert máshogy nem megy. Persze ezzel tovább nő az adósságunk, az állami deviza kitettségről nem is beszélve (hiszen az IMF euróban vagy dollárban ad hitelt), de hát mire ebből baj lenne, már 2014 lesz, akkor meg már új választások, új menet, vagy ki tudja, micsoda.

  Mint minden 21. századi politikus, Orbán is csak a következő 90 napra tervez, a többi nem érdekli.

  Egyébként az eddigiek kifizetéséről annyit, hogy az államnak ugye folyamatosan járnak le az államkötvényei, amit ugye folyamatosan kell visszafizetnie – államcsőd akkor következik be, amikor az aktuálisan visszafizetendő adagot már nem tudja visszaperkálni, mert nincs annyi a kincstárban, hogy erre elég legyen. Na, ilyenkor jön az IMF, és ad hitelt, amiből ki tudjuk fizetni az éppen lejáró államkötvényeket. Ha úgy tetszik, újrafinanszírozza az ország hiteleit – remélhetőleg jobb kamatfeltételekkel, mint amik éppen lejárnak. Persze ez az euró/dollár árfolyamától is függ, meg attól is, hogy végül mit sikerül kibratyizni a tárgyalásokon.

 120. 123: Jók az érvek, az egyetlen, amit nem látok át, hogy honnan lenne az a bizonyos „soha nem látott készpénzhalom”, az a 2500 milliárdocska. Ha ilyen mennyiségű zseton lenne Orbánék mögött, ugyan kit érdekelne az a szaros 300 milliárd, ami most hiányzik a költségvetésből?

  Mert az odáig oké, hogy benyelték az MNYP vagyonkát, de annak egy részét konkrétan megsemmisítették, amikor az MNYP-k által kezelt államkötvényeket egyszerűen bezúzták (így leírva az államadósság egy részét), a többi MNYP-s vagyon viszont nem biztos, hogy közvetlenül és azonnal értékesíthető.

  Tehát honnan a 2500 milliárd? Ennyi van az államkincstári számlán jelenleg? Tényleg, tud valaki valami linket, ahol ezt meg lehet nézni?

 121. 123:
  Azért szelektáljunk már a belinkeléseknél. A MagyarNemzetben közzétett IMF „követelések” Orbán Viktor stratégiai kitalációja. Amelyik elemző ezt nem tudja, az ne elemezzen! Ti pewdig ne linkeljétek be. Orbán azokat a megszorításokat tette az IMF szájába, amit (legalább részben) ő maga lesz kénytelen megtenni, és akkor majd az IMF-re foghatja. Ez ilyen egyszerű.

  124:
  A sok barom magyar rohan és a kézpénzén Állam Kötvényt vesz. Egyedül augusztusban 71 miliárd forint értékben. Ezért nagy Orbán pofája. „inflációt követő kamat” a mézes madzag.

 122. 120:

  Szubjektív érzések? Ezt inkább most hagyjuk, ahhoz képest, hogy mindketten vízöntők vagyunk, gondolkodásunk szinte tűz és víz 🙂

  Tibor bá, te csak magát az intézményt az IMF-et látod, meg a tényt, hogy miért, milyen körülmények közt ad hitelt.

  Messze elfelejted magát az egész rendszert felülről nézni, és ez az oka a vélemény különbségünknek. A példád is ezért vérzik ezer sebből. Az IMF nem egy takarékszövetkezet!!!

  Idézek megint (wikipédia):

  „A nemzetközi monetáris rendszer központi intézményét a nemzetközi pénzügyi együttműködés és az árfolyamstabilitás elősegítése, a gazdasági növekedés fokozása és a magas szintű foglalkoztatás megteremtése céljából alapították, illetve nem kis részben azért, hogy átmeneti pénzügyi segítséget nyújtson fizetési mérleggel kapcsolatos problémákkal küzdő tagországainak. A tagok meghatározott kvóta (gazdasági súlyuk) szerint járulnak hozzá az alaphoz, és a szervezettől kölcsönöket vehetnek fel adósságaik törlesztéséhez.”

  Ebben minden benne van Tibor bá, csak helyesen kell értelmezni. Az IMF a globális pénzügyi rendszer egyik meghatározó szegmense. Én már nem fejtegetem ezt, mert ezerszer megtettem, meg más is.
  A célt, amiért létrehozták tudja teljesíteni? Nem.
  De várom a cáfolatodat, mondj egy országot, ahol az IMF nem pusztítást és a kitűzött céljainak nem éppen az ellenkezőjét okozta!

  Csupa ellentmondás az IMF, „magas szintű foglalkoztatottság”, hmmm? Nem tudtam, hogy ezt megszorításokkal lehet elérni, de biztos én vagyok megint ostoba és szubjektív.

  Az utolsó mondaton pedig gondolkodj el. Hol hibázik a legnagyobbat?

 123. 125. Tiborbá

  ” Orbán azokat a megszorításokat tette az IMF szájába, amit (legalább részben) ő maga lesz kénytelen megtenni, és akkor majd az IMF-re foghatja. Ez ilyen egyszerű.”

  Ebben van egy logikai bukfenc.

  Miért akarna Orbán megszorítani, ha a „hasznot” úgyis lenyeli az IMF?

  Egyébként az IMF mindig és mindenütt ilyen megszorításokat csikar ki hogy pénzénél legyen, tehát felesleges védeni pusztán egy jóízű orbánfikázás kedvéért. Általában a feltételek között benne va a feltételek titkossága is, de hát nem ez az első eset, hogy Orbán szembemegy a nagykutyákkal. Mindenesetre érdekes adalék az „olcsó” IMF kölcsön mitoszára.

 124. Orbán szokás szerint taktikázik az IMF tárgyalásokkal – úgy csinálunk, mintha meg akarnánk állapodni, dehát mindig jönnek újabb „IMF” 🙂 követelések…
  A távlati cél szerintem az MNB devizatartaléka – márciusban bankelnök váltás, addig még el akarják húzni valahogy a „tárgyalásokat”. 7 hónap persze nagyon sok idő, úgyhogy addig még sok újabb baromsággal áll elő a fidesz ezügyben. Kockázat persze egyre nagyobb, mert addig megy majd a taktikázás, amíg a piac megunja, és bedől a forint. (Korsó és kút esete.) Szóval, ha sok forintom lenne, én szabadulnék tőle…

 125. Még az előző IMF hitelt sem fizettük vissza, miért kéne egy újabb hitellel végleg kardba dőlni?
  Emlékeztek még, hogy gyakorlatilag Gyurcsány Magyarországot adta zálogba a hitellel?

  Orbán jól taktikázik, semmi szükségünk egy újabb IMF kölcsönre.
  Remélem Simor menesztése után a devizatartalékból kifizetik a jelenlegi EU-IMF pénzeket, aztán legyen az IMF-nek kívül tágasabb.

 126. 129

  Szerintem, ha ez így megy, akkor meg nagy hülyeség nem felvenni a hitelt, ha úgyse fizetjük vissza soha a büdös életben…

  Bedőlnek a bankok és akkor annak lesz jó, aki tele van a felvett hitelekkel. Nem tudom hogy kell feltenni a szmájlikat, de ide képzeljetek a vigyorit, mert én semmit sem értek a pénzpiachoz.

 127. 129: Én is az egyszerű megoldások híve vagyok, de ez ennél egy kicsit bonyolultabb. 🙂
  „a devizatartalékból kifizetik a jelenlegi EU-IMF pénzeket” Ezzel gyakorlatilag megszünteted a forint konvertibilitását. (Ami nem biztos, hogy baj, csak eltűnik az áru a boltokból.)

 128. 131:

  Mondjon valaki olyan ötletet, ami a jelenlegi pénzügyi rendszer mellett működőképes megoldás lehet? Az IMF hitel egész biztosan nem az.

  Nincs ilyen. Kár minimalizálást lehet folytatni, és akár hosszú évekig fenntartani a kínlódást, de megoldani ezt a helyzetet már nem lehet. Nem is látok rá szándékot, se Magyarországon, se máshol. (gondolok itt eladósodott nyugati országokra)

  130:

  Már hogy a francba ne kéne visszafizetni, most is fizetjük, ha jól tudom 2014-ig, de ha kell pontosan utánanézek. Szóval nem baj, ha ehhez nem tudtál szmájlit rakni, mert sajna nem nevetséges.

 129. 130:
  Például úgy, hogy leütsz egy kettős pontot és közvetlen mellé egy nagy D betűt. elöttük és utánuk térköz. Próbáld ki.

 130. Jajj emberek, egyszerűen hihetetlen, hogy ennyire átlátszó kamu IMF listának bedőltök. Orbán egyszerűen kénytelen megszorítani, mert a manyup pénzek elfogytak, a növekedésünk unortodox módon negatív irányú, az államháztartási hiány készül elszállni, mert totál megalapozatlan volt az idei évre elfogadott költségvetés.
  Szóval valahol meg kell fognia a pénzt, akár kapunk kölcsön az IMF-től, akár nem.
  Júniusban már kiszivárgott a stratégia:
  „Amikor az IMF tárgyalások beindulnak, és azt lehet mondani, hogy igen, az IMF az egy büdös, mocskos karvalytőke, azt erőltette ránk, hogy be kell zárni a mellékvonalakat”.
  Na most pont ugyanez a helyzet a többi tétellel is. Behazudják, hogy az IMF erőltette ránk a megszorításokat, de hozzáteszik, hogy hős Viktorunk kiharcolta, hogy csak a felét kelljen megszorítani, mint amit ránk akart kényszeríteni a karvalytőke.

  Januárban a „jólértesült” MNO már azt is megírta, hogy a melegházasságok engedélyezése az EU feltétele a pénzügyi segítségről szóló tárgyalások megkezdésének…

 131. Igazából döbbenetes a tekintete, ahogy tök kedélyesen előadja, hogy mit akar az IMF, és hogy ezt talán mégsem kéne,miközben tökéletesen tudja hogy mindenki látja hogy trükk, /134-ben /le van írva pontosan — Mindenki látja hogy meztelen a király, a király is tudja, hogy meztelen a király, sőt a király azt is tudja, hogy mindenki látja hogy meztelen a király, de ő még megy is egy kört cinikusan meg is lóbálva a meztelenségét, és majdhogy kibuggyan belőle a röhögés, hogy ÚGYSE mer senki szólni./ellenzékszerűség meg hadd pofázzon ki nem szarja le/ Ha akkor sem szóltak a közelében lévő kompetensek amikor valószínűleg egyszemélyben meghozta a ZORAL döntést a baltás azeriről, ha hagyják hogy minden faszságot kimondjon és megvalósítson, akkor már be lehet ezzel a végtelenül átlátszó trükkel is próbálkozni.. Láttam egy riportot vele reggel, ahol az IMF listáról beszélt.. esküszöm, bújkált a szemében a kitörni készülő elfojtott röhögés. Szinte kiabált hogy csapjatok már fejbe, ti nagyon hülyék..
  Egy kicsit még bátrabb lezs, akkor legközelebb azt mondja, hogy az IMF minden elsőszülött halálát kívánja, de MI AZT AZÉRT mégsem hagyjuk. Bátran szembeszállunk, karakánul nem hagyjuk!! (utána szinte örömmel lenyeli a nép hogy elvették a családit.. Viktornak hála csak a családit, és nem a gyereket.

 132. Na emberek várjunk várjunk..Elolvastam az idén a 3 éves közgazdaságtan könyveit,és meg hallgattam az összes Róna,Bauer,Szörényi,Boros,Bogár és a többi verzióit.Elég nagy káosz van a fejemben..De majd csak rendeződik..
  Curix kérdezett valamit,működőképes megoldást..

  Mindenki mérgelődik,de azért nézzük már meg azt is hogy Magyarország milyen gazdasági és szerkezeti állapotban van,és az EU miket ír elő..Hát ezt a központi régiónak is elég nagy dolog végrehajtani,nem még egy ilyen fejletlen országnak mint mi vagyunk…Szóval most is 2.9-es hiánycélt írt elő az EU..Csodálkoztok hogy Orbán a haját tépi,Matolcsy meg ötletel?Hát nincs az az ország aki ilyen gazdasági szerkezetben mint mi, ezt kitermelje,meg meg valósítsa!Az EU-nak is be kellene látni..Nem csak úgy kellene húzniuk magukkal minket hogy elteríteni az áruikkal,hanem fejlődést is kellene hozni..Ha már el vettek mindent..De rájuk hiába fogunk várni,nekik elég a maguk dolgát megoldani..Mi meg bele döglünk az előírásaikba,amiket nem tudunk teljesíteni..Ezen az IMF se fog segíteni..

 133. 137:

  Jól látod Melike.
  Magyarország mindig is ki volt, és most is ki van szemelve. Más országok 5-10%-os költségvetési hiánya és 100% fölötti adóssága miatt nem nyüszít az EU, nálunk még a tervezetthez képest 1%-os költségvetési hiány túllépésért is hason kell csúszni, hogy ugyan engedjék már meg.

  Működőképes ötlet meg úgysem fog érkezni, mert mint mondtam, ilyen nincs ebben a keretrendszerben.

  134:

  Avatar az elméleted egész egyszerűen sántít. Orbánnak az lett volna a legkényelmesebb, ha már 2010-ben megköti az újabb megállapodást az IMF-el, és akkor tényleg minden megszorítást az ő nyakukba lehetett volna varrni, ő pedig csak széttárná kezeit, hogy lám csúnya IMF…

 134. 138:
  Curix! Biztos vagy te abban, hgy ezt a sok hülyeséget jó helyen adod le? Nem kellene neked inkább a Magyar Nemzet Online-ba kapaszkodnod? Ott még meg is tapsolnának. Ha nálad átment, hogy az IMF követeli a pénz átcsoportosítását a bank szférába, akkor te azt is be fogood nyalni, amit Dorka írt. Követelik az első szülöttek halálát. – csunya IMF. 😛

 135. 140

  „Curix! Biztos vagy te abban, hgy ezt a sok hülyeséget jó helyen adod le?”

  Hát persze, hogy biztos. Ez itt az értelmes emberek vitafóruma 😀

  Nézd Tibor bá, maga a téma hozza ezt ki belőlem, mert én tudom, hogy már semmi jelentősége, hogy jön IMF vagy nem jön IMF, meg kedvezőbb kamat… bla-bla-bla.
  Az IMF eddig minden országot nyomorba döntött, amíg nem tudsz ellenpéldát mondani, addig ehhez tartom is magam.

  Aki nem látja, hogy nincs tovább (ebben a rendszerben) csak időhúzás az egész, annak kár a billentyűt püfölni.

 136. 141:
  Sokan azt hiszik, hogy ha az értelmes emberek vitafórumára beírnak, akkor automatikusan értelmes emberek lesznek. Megnyugtatlak, ez nem így van.
  Nem az IMF döntött minden országot nyomorba, hanem az adott országok vezetősége. Mi majd beszartunk, hogy tagország lehessünk 1983-ban (ha jól emlékszem a dátumra) Azóta is nyögjük a terheket. Az országot Fekete János kezdte romba dönteni, majd az összes többi kormány, mert egy se volt képes kijönni a bevételekből, mindnek volt költségvetési hiánya, és mind további kölcsönket vett fel a hiányok fedezésére. Akkor ki döntötte az országot romba? Az IMF? Lófaszt. Azok, akik felelőtlenül ültek a kormányrud mellett, és hogy jobban tudjanak lopni „beruháztak” kölcsönből. Nézd meg! Már a pinán kivül mindent megadóztatnak, és miért? Hogy Orbán stadionokat tudjon építeni, ahol a pénz felét el lehet lopni. Szóval ki dönti romokba az országot? De tudod mit, én nem bajlódok veled. ferdén akarod látni a világot, hát lásd ferdén, de itt ne hirdesd a hülyeségeidet.

 137. 142 Tibor bá’:

  „Akkor ki döntötte
  az országot romba? Az IMF? Lófaszt.
  Azok, akik felelőtlenül ültek a
  kormányrud mellett, és hogy jobban
  tudjanak lopni “beruháztak”
  kölcsönből. ”

  Egyetértek, egy valamit azonban fejtsetek ki nekem, kérlek:

  Ha az IMF olyanoknak ad kölcsönt, akik azután nyomorba mennek, akkor az IMF hogyhogy nem nyomorog? Van neki egy valag nyomorgó adósa, ők azonba dugig vannak pénzzel. Olyanok egy kicsit mint az uzsorások, nem? Azok mögött ott vannak a verőlegények, akkor az IMF mögött kik vannak, hogy a nyomorgók nem merik azt mondani -miután felvették a pénzt – hogy csak azért sem fogjuk visszafizetni?

 138. 143:
  Az IMF pénzét a tagállamok dobják össze.

 139. 142:

  Tibor bá, ha neked van igazad azt is elismerem, és ebben sok igazság van, amit leírtál. Ennek ellenére sem fogok az IMF-re, mint üdvöskére tekinteni.

  Mivel már mindkét poszt témája az IMF ide is belinkelhetem ezt a gyengére sikerült ÁSZ jelentést, amin azért érdemes elgondolkodni, meg Gyurcsányék „teljesítményén” is, ha már hozod Orbán stadionját. Erre mondom folyton, hogy egyik 19, másik egy híján 20.

  http://t7.hu/00mm

  144:

  Nem csak a tagállamok dobják össze. Sok esetben az IMF is hitelt vesz fel, főleg 2008 óta. És nem utolsó sorban arany készletekkel is rendelkezik.

 140. 144: Ez eddig tiszta, de ha nem fizet valaki, akkor mi van? Jönnek a norvégok, és bekéretik a konzult? Mi a visszatartó erő?

 141. 137-138:
  Mi akartunk csatlakozni az EU-hoz, amivel vállaltuk, a Maastrichti kritériumokat is. A hiánycélt viszont egyetlen évben se tartottuk be, míg a többi ország csak alkalomszerűen sértette meg. Igen, ez a szoci kormányok hibája volt, csakhogy külföldről ugyanannak az országnak tűnünk, mint kormányváltás előtt voltunk… Persze Matolcsynak az eredeti terve is 7%-os hiányról és tovább emelkedő államadósságról szólt, csak amikor ezt a programot nem tudták keresztülvinni, akkor vált hirtelen az ördögtől valóvá az államadósság. Jó kis hivatkozási alap volt ez a manyup pénzek lenyúlására és lényegében eredmény nélküli elszórására.
  Mellesleg a mostani csökkenő GDP mellett még a 2.9%-os hiány is adósságnövekedést fog okozni. Ha már annyira mantrázzák hogy fel kell számolni az ország államadósságát, sőt még az alaptörvénybe is beteszik célnak a max 50%-ot (maguknak persze felmentést adva) akkor nem ártana a valós növekedési adatok alapján úgy tervezni a ktgvetést, hogy ne emelkedjen az adósságráta… Persze akkor sokkal kevesebb megrendelést lehetne adni a Közgép Steal Technology-nak…
  Amikor épp Mo. volt az EU soros elnöke, akkor Orbán agyba-főbe hangoztatta a fiskális fegyelem, a prudens gazdálkodás és a szigor fontosságát, most meg pislog nagyokat, hogy ezt vele szemben is érvényesítik…

 142. 145:
  Senki nem kérte, hogy üdvöskének tekintsd az IMF-et. Az összes kormány lopott, de most nem Gyurcsány lop, hanem Orbán. És az egymásra következő kormányok egyre szemetebbek.
  Nézd az IMF kölcsön olyan mint a dohányzás. A húszas éveid elején a dohányzó barátod megkínál egy gyengé, pácolt dohányból készült cigarettával. Csak próbáld ki, hogy tud mit nem akarsz szívni. A barátod (titokban) pontosan tudja, hogy rá fogsz szokni. Ennek ellenére nem hibáztathatod, mert nem ő, hanem te döntesz újabb cigik elszívása mellett. Te persze szabadulni akarsz a krirtikáktól és szidod a haverodat, mert „rászoktatott” a dohányzásra.

 143. Avatar

  Nézd meg ezt az ábrát:

  http://t7.hu/00mo

  aztán gondold újra a hozzászólásodat a hiányokkal kapcsolatban.

  A vizsgált időszakban Norvégia mellett egyedül Magyarországnak volt pozitív az elsődleges államháztartási mérlege. Nem igaz, hogy csak Magyarország engedte el a hiányokat. Hogy miért mi lettünk kiszemelve, azt mindenki döntse el maga.

 144. 147:

  Nem tudom más hogy van vele, de engem sokszor nagyon zavar ez a „mi” kifejezés.
  Akart a franc belépni az EU-ba. Én nem.

  Meg sokszor használatban van a „mi” vettük fel a hitelt. Nem, nem mi vettük fel, hanem a kormány gazemberei. Viszont mi fizetjük.

  Tudom így sokszor könnyebb kifejeznie magát az embernek, hogy „mi”, de az országvezetés nem „mi” vagyunk, még ha a tákolmányunk azt is hazudja, hogy minden hatalom a népé.

  148:

  Hát nem tudom Tibor bá, ez a cigis sztori kicsit sarkít, de ha már ezzel a hasonlattal éltél, én cigi helyett drogot írtam volna. Úgy helytállóbb.

 145. 149: Ezen csak 2010 és 11 szerepel. Azt láthatod, hogy 2010-ben kilógtunk a „treshold”-ból, azt nem, hogy 2004-09 közt is minden évben.
  2011-ben a GDP kb 10%-át kitevő, 12 éven át gyűjtögetett manyup pénzek lenyúlásával sikerült pluszba lökni a mutatót… Kár hogy idén már nem volt egy újabb manyup kassza… De jövőre talán az MNB devizatartalékait fel lehet élni…
  Nem árt, ha nem csak egy ábrát bámulsz, hanem van némi ismereted arról is, hogyan jött ki az eredmény.

 146. 150:
  Orbánt is „mi” választottuk magunknak, bár ebben a „mi”-ben meg én nem vagyok, mert nem rá szavaztam, mégis kihatnak rám is a következményei… Az állampolgárság egyben kényszerközösséget is jelent.

  A nikotin is drog, még ha legális is. Sok jelenleg illegális drognál veszélyesebb mind egészségügyi vonzataiban, mind a kialakuló függőség erősségében.

 147. 151

  Akkor keress egy olyan ábrát, amin évekre visszamenőleg szerepel ez az adat. Meg fogod látni, hogy szinte minden ország az EU-ban ugyan úgy engedte el a hiányát, mint mi.
  Magyarán még a nagy gazdaságok is nagy ívben lesz..ták a maastrichti kritériumokat.
  A manyup lenyúlása nem hungarikum. Más országokban is megtörtént.

  Könyörgöm lássátok már, hogy mindez a pénzügyi rendszerünk velejárója. Ha kevésbé korruptak a vezetőink, vagy egyáltalán nem azok, és egy fillér sem tűnik el a közpénzekből, mindez akkor is bekövetkezett volna, csak esetleg 10 vagy 20 év múlva.
  Ez a rendszer csak akkor működik, ha a gazdaság folyamatosan növekszik. Ez pedig nem lehetséges.

  152:

  Én azért a cigit nem cserélem kokainra ha nem bánod 😀

 148. 152-153:
  Azért van cigi a példámban, mert az valahogy elmegy, hogy próbáld ki a cigit. A próbáld ki a dorogot nem megy el. Ott nem puszta kiváncsiság van, van törvényellenesség is. A kölcsön felvétel kellemes és nem törvény ellenes. De nem ez a lényeg. Az a lényeg, hogy az IMF pontosan tudja, hogy „ezek is bele fognak esni az adósság spirálba” A deviza hiteleknél is tudták a bankok, hogy az igénylők nagy része be fog csődölni. Nem ez a bűnük, a bűnük hogy tisztességtelen eszközökkel dumálták rá az igénylőket. Például az indokolatlan kamat különbséggel. De csak azért mert tudom, hogy valaki hülye döntést fog hozni, én még nem vagyok hibáztató. Még akkor se, ha a hülye döntést lehetővé teszem számára, de nem beszélem rá, csupán lehetővé teszem.

 149. 152-154.
  Ebben a cigi vs. drog témában Avatarral értek egyet. A cigi is egy drog, csak legális. A cigi alakítja ki az egyik legerősebb fizikai függőséget. Crack és heroin nem igazán van az országban, itt az alkohol a legdurvább. A cigit nem sokan cserélnék le kokainra, mert egyrészt le kéne tenni a cigit, másrészt rámenne a gatyád is. Én még nem találkoztam LSD-függővel. Hamisak a drogokról általánosan nyilatkozó mondatok, tájékozatlanságra utalnak. Én annyit tudnék általánosítani, hogy nyújtanak egy jó élményt a felhasználónak, különben nem élne vele.

 150. 153:

  Általában nem értünk egyet, de ezzel a 2 mondatoddal:

  „Könyörgöm lássátok már, hogy mindez a pénzügyi rendszerünk velejárója. Ha kevésbé korruptak a vezetőink, vagy egyáltalán nem azok, és egy fillér sem tűnik el a közpénzekből, mindez akkor is bekövetkezett volna, csak esetleg 10 vagy 20 év múlva.”

  én most 100%-ig egyetértek. Pontosan így van. Az egész rendszer rossz, mivel folytonos növekedési környezetre lett kitalálva, az meg már nincs. Minden, amiről ezen a blogon beszélünk, ennek az alapbetegségnek valamilyen tünete. Mint a medúza fején tekergő kígyók, a tünetek messzire ágaznak és sokfélék, de a fej középen ez a probléma.

  Szerintem csak egy dologban tér el a véleményünk – méghozzá én ezért nem tudom KIZÁRÓLAG a pénzügyi elitet felelőssé tenni. Ugyanis ebben a rendszerben valamennyien benne éltünk/élünk, együtt élveztük az előnyeit, és most kénytelen-kelletlen együtt fogjuk elszenvedni az összeomlását is. Vagyis a felelősség közös, ha tetszik, ha nem. Fifty-fifty.

 151. Azt sem szabadna elfelejteni, hogy IMF hitelre jellemzően döglődő gazdaságú országoknak van szüksége. Az, hogy a hitel után is döglődő gazdaság marad, az nem nyilvánvalóan IMF hibája. Pláne mondjuk a görögök esetében akik már az Euro bevezetése előtt is hamisították a számaikat.

  Úgyhogy az időrendi sorrend fontos: előbb jön a döglődés, és utána az IMF kölcsön.

  Az, hogy az IMF kölcsön nem hozza meg a kilábalást a legtöbb ország számára, az is jellemzően az országok kormányának (és persze lakosságának) hozzáállásán múlik és jóval kevésbé az IMF-en.

  De sokkal jobb a kétszeres nagyságú piaci kamat, azt nyilván könnyebben növekedjük ki, vagy szorítjuk meg költségvetésileg, mint a feleakkora IMF-est. Pláne amikor orbán a megszorítás bajnoka, és az IMF-nek a fele sem lett volna az igénye.

  Látszik itt 1-2 emberen, hogy milyen erős az állami hazugságpropaganda (MTI/MN/stb.), mert úgy bekajálták a hazugságaikat, mint az a bizonyos kacsa a nokedlit szokta.

 152. erről a fifty-fifty-ről szoknának le az emberek

  ha egy igen-nem választás vagy valószínűség van akkor az esetek zömében nem 50%-50% a valószínűség megosztás.
  Ugyanígy a felelősség megoszlása sem 50%-50%, természetesen nem mondom azt hogy a buta tömegnek nincs felelőssége, de ugye ha egy szülő mindent lehetővé tesz hogy a gyereket egy élvhajhász drogos senki legyen, akkor sem a gyereké a felelősség 50%-a ugye?

 153. 155:

  Jani

  Vond meg egy drogostól a drogját (függőről beszélek) meg vond meg dohányzótól a cigit, és nézd meg a végeredményt.

  Ha ezt megtetted, akkor jelentsd ki, hogy melyik okoz erősebb függőséget. A cigi megvonásnak semmi különösebb fizikai tünete nincs, a drogosnál nagyon komoly elvonási tünetek jelentkeznek, amit többnyire klinikai körülmények között kezelni kell.

  Egyszerű oka van, a drog lényegesen jobban belenyúl a központi idegrendszer működésébe, nem hiába jön a „jóleső” érzés.
  Másik nagy különbség a cigarettával szemben, hogy a drog adagot folyamatosan emelni kell a hatás szinten tartásához, míg a dohányosok szinte kivétel nélkül tartják azt a mennyiséget, amire rászoktak.

  Még egy. A cigiről le lehet szokni bármikor orvosi segítség nélkül, csak akaraterő kérdése (sok embert ismerek, aki ezt megtette). A drognál ez már nem így van, kell a külső segítség.

  Csak tudnám, hogy ennek mi köze az IMF-hez? 😀

 154. 156:

  Tuljdonképpen egy skizofrén helyzetben vagyunk. Mert természetesen egyetértek veled abban, hogy minden bajok forrása a végtelennek képzelt fejlődés, és az erőforrások végessége. De amikor Orbán hazugságait, megszorításokat, IMF hitel feltételket, stb. tárgyaljuk, akkor knyelenek vagyunk elfogadni a pillanatnyilag érvényes játékszabályokat. Ebben a keretben kell gondolkodnunk.

 155. Curix: Te hoztad fel a „drogot”, cigi helyett, csak épp nem definiáltad, hogy milyen drogra gondolsz. Ha nálad drog=heroin vagy drog=kokain, akkor igazad van, azok még a ciginél is veszélyesebb szerek. De drog ezen kívül még pl LSD, kender, alkohol, amfetamin(speed), extasy, koffein, ketamin, no meg a nikotin és még egy csomó egyéb dolog is, amelyeknek mind más és más a hatása, és a függőségi potenciálja.
  Itt egy grafika a The Lancet c. orvosi szaklapból, ahol különböző drogokat hasonlítanak össze függőségi potenciál, és a egészségügyi veszély alapján:
  http://en.wikipedia.org/wiki/File:Rational_scale_to_assess_the_harm_of_drugs_%28mean_physical_harm_and_mean_dependence%29.svg

  Bizony, számos illegális drog sokkal kevésbé veszélyes, mint a cigi, vagy az alkohol.

 156. 160:

  „Ebben a keretben kell gondolkodnunk.”

  Ebben a keretben úgy is elpusztulunk, lásd már be, hogy ennek Orbánhoz semmi köze, meg az IMF hitelhez sem.
  Tibor bá, félelmetes az Orbán ellenességed, de komolyan.

  És váo.. megértem, hogy Jancsika egyetért velem, még ha csak részben is. Ma már érdemes volt felkelnem 🙂

  161:

  Avatar nekem a drog nem a nikotin (a paradicsomba is van, akkor most esténként drogot eszek?) szóval nem itt kezdődik, hanem a kemény drogosoknál. Többségük persze a könnyűvel kezdi, aztán jön az ütősebb. Szóval ne keverjük ezeket a cigivel. Cigitől ép marad az elmém, a drogtól nem, még a könnyűtől sem.

 157. 162. Curix
  Szóval a TE definíciód a drogról, hogy arról csak orvosi segítséggel lehet leszokni, és durvább az alkoholnál. Ez kb. a heroin és a crack, amiből az utóbbi egyáltalán nincs az országban, heroinhasználó akad pár, de elenyésző. A te szempontodból nincs is drogkérdés Magyarországon. A kapudrog elmélet, amit hirdetsz sokkal inkább fennáll az alkoholra, mint pl. a fűre. Az alkohol sokkal jobban társítható a kokainnal, mint a fű, mert hasonló irányba mutat a hatás. Szerintem, amikor a drog szót használod, akkor mindig tedd hozzá, hogy saját értelmezésed van a szóra, nehogy megint félreértsék mások.

  Épelméjű maradhatsz különféle drogok mértékletes használatával, beleértve az alkoholt is. Persze nem az ilyen emberek szerepelnek a címoldalon droghasználat kapcsán.

 158. 163:

  Nem tudom mi a drog definíciója, nyilván utánanézhetnék neten, de különösebben nem érdekel.
  Saját értelmezésemben vannak tudatmódosító szerek, ebbe nagyon sok minden beletartozik. Még gyógyszerek is, minden központi idegrendszerre ható szer. Iszonyat erős függőséget képesek létrehozni fizikailag, és/vagy pszichésen.

  A cigi nem. A cigi inkább pszichés függést okoz, mint fizikait (berögződött mozdulatokhoz, tevékenységekhez történő rágyújtás) de az sem olyan erős. Inkább a dohányosok gyengék, hogy nem teszik le, vagy nem is akarják.
  A dohányzás kérdése egyébként meg fog oldódni, pár éven belül, mert megfizethetetlen lesz. Szerintem már sokan most is ott tartanak, hogy cigiznek, vagy esznek…

  Azt te honnan tudod, hogy mi kapható és mi nem Magyarországon? 😉

  Na mindegy, én elhiszem, hogy igazad van, csak hagyjuk már ezt, mert itt az IMF függőségről volt szó.
  Az klinikailag hogy kezelhető?

 159. 164. Curix
  Tényleg OFF a téma. Én egyszer nem gyújtottam rá egy hétig, igencsak voltak elvonási tüneteim. Geddon esetén majd megtermelem a magam kapadohányát, és akkor már jövedékiadó-csalónak sem fogok minősülni.

 160. 164. Curix
  Ezt még az előző végére illesztettem volna, de megbolondult a rendszer.
  „Azt te honnan tudod, hogy mi kapható és mi nem Magyarországon?”
  Sok bűnös lélek elmondja nekem a történeteit. Nem csak droghasználók, hanem adócsalók, csempészek, biciklitolvajok, vagy akár a magyar kurvák Amszterdamban. Megbíznak bennem, hogy nem köpöm be őket, de leginkább azért, mert nem ítélkezem, főleg nem alaptalanul.

 161. 124:”“ hogy honnan lenne az a bizonyos “soha nem látott készpénzhalom”, az a 2500 milliárdocska. ”

  Egyrészt magyar államkötvény kibocsátás.
  Nem csak a magyar lakosság veszi, hanem a külföldi állomány is csúcsközeli.
  Van kockázat, de a kevésbé kockázatosabb hozamkörnyezet eléggé alacsony, így vonzerő is van.

  Másrészt az állam számláján még van IMF maradék pénz.

  Harmadrészt a MANYUP vagyon magyar államkötvény felüli, magyar és külföldi értékpapír portfolió elemeket folyamatosan váltogatják, adják el.
  Ez az év elején emlékeim szerint ez kb. 600 milliárd forintnyi volt.

  Maga a stratégia, hogy ne a külföld (deviza), hanem a belföld (forint) felé legyünk eladósodva, az egy értelmes lépés.
  Az árazás az kérdéses, de a forintban jegyzett papírokat könnyebb elinflálni, mint a külföldieket (deviza), mert itt beleszól a forint árfolyam is.

  125:
  ej, ej ne legyél ilyen szigorú.
  Nézd meg , hogy mikor írta, és hogy hogy korrigálta , updatelte a cikk végén.

  Az illető egy elismertem jó alapkezelő, mérhető a teljesítménye, legtöbbször nem mond hülyeségeket.
  Van olyan kaliberű, mint a Te általad idézett amerikai szakértők. 🙂

 162. 124:
  „Ha ilyen mennyiségű zseton lenne Orbánék mögött, ugyan kit érdekelne az a szaros 300 milliárd, ami most hiányzik a költségvetésből? ”

  Elszámítás technikailag (könyvelés) ezek a tételek nem mindig csereszabatosak.

 163. 166:

  És honnan szerzel be dohány magot? Bár mondjuk az interneten minden beszerezhető.
  Amúgy rohamosan romlik a cigaretták minősége. Már jó ideje a Sopianae-t szívom, és egyre pocsékabb, tuti keverik valami egyébbel, aminek köze nincs a dohánylevélhez. Sokszor tele van csomókkal, és ami még feltűnt, hogy sokszor magától elalszik. Régen ha letetted a hamutartóba és ott hagytad végigégett. Ma már nem feltétlen.

  De hát miért pont a cigivel lenne ez másképp, mint általában mindennel. Egyre drágább minden és egyre szarabb minőségű.

  Én nem fogok nekiállni dohányt termeszteni, inkább abbahagyom. Az egészségkárosító hatása egy dolog. Az meg egy másik, hogy januártól kóstálni fogja az 1000 forintot egy doboz.

  165:

  Melike ez jó ötlet. Ahány IMF-es idejön fejetlenül szaladni fog Magyarországról 😀

 164. 170. Curix
  Én is szofista vagyok, ebben egy platformon vagyunk. 🙂 A panaszaidat is csak megerősíteni tudom. Néhány éve levitték a nikotintartalmát a barna szofinak, aztán 19 szál. Az első dobozzal 53 Ft-ért vettem kb. 1987-ben, most 720, és drasztikusan emelni akarják még.

 165. 170-171!
  Na hál Istennek…Azt se bánnám ha 2000 forint lenne.. 😀
  De úgy hallottam, a dohány lobbi nem engedte emelni drasztikusan..

 166. 170 ipari kenderrel keverik és nem áztatják égésjavítóba mert lehet drága most(vagy másra megy az alapanyaga 😀 )

 167. 170: Azért alszik el, ha lerakod, mert balesetvédelmi szempontból ez biztonságosabb. Kisebb az esélye, hogy felgyújtson valamit egy a hamutartó szélén hagyott, majd az égés miatt megváltozott súlypontú, és esetleg lepottyanó, vagy a cigivel a szájában elalvó ember ajkai közül kieső parázsló csikk. Ez az új EU szabvány.

 168. 174:

  Ez nagyon jó volt 😀 Hogy erre én miért nem gondoltam…? 🙂

 169. 174!
  Igaza van Avatarnak,És
  „A cigarettapapír belső oldalán két helyen vékony papírcsík van, ezek kevésbé engedik át a levegőt, így a cigaretta magától elalszik, ha nem nyomják el.” (Hír24)

 170. 37, 46:
  „Elég nagy a csend a linked körül, pedig én is hajlok arra, hogy a kiadatás nem a magyar külügy magánszáma volt, hanem egy politikai sakkjátszma egy rosálása… ”

  Ezt szeretem a burkoltan Orbán védőkben.

  A kormánynak kellemetlen esetben egyszerű sakkbábú a sakkjátszmában (ártatlan áldozat, a körülmények fogja), az IMF-el szemben meg hős szabadságharcos.

  Az IMF-el szemben nem érvényesül a sakktáblán való bábú tologatás?
  Pedig ez, sokak szerint sokkal többet hozna az IMF(háttérhatalom) konyhájára.

  Itt nem védi a háttér hatalom a saját érdekeit, de ebben a gusztustalan azeri ügyben meg érdek vezérelten kézi vezérlésre kapcsolnak?

  Nem inkább azt van, hogy amikor nekünk kellemetlen tények jönnek elő, akkor a fogd a nyuszira esete áll fent?

 171. 177:

  Az azeri kiadatás valódi hátteréről pont úgy nem tudunk semmit, mint az IMF megállapodásról. Mi is csak a megjelent újságcikkek alapján tudunk következtetni, vagy tovább gondolni, hogy melyik lépés hova és miért illeszkedik a globális puzzle játékban.

  A kiadatásnak, és annak időpontjának oka van. Orbán biztos nem úgy kelt fel aznap reggel, hogy
  „hát ma asszem kiadom a baltást”

  Lehet, hogy skizofrén a manus és beteg is, de…
  Abban sem vagyok teljesen biztos, hogy Orbán egymaga hivatalosan elég e a kiadatáshoz. Ezt nem tudom, utána kéne járni, de gyanítom, hogy nem egyetlen aláírás kell hozzá.
  Mindegy, nem ez a lényeg.

  A kiadatás miértjéről és időzítéséről mi itt max hangosan gondolkodhatunk. Senki innen nem tudja a tutit, így pont annyi esély van arra, hogy magán akció volt, mint annyi, hogy külső nyomásra adta ki a kormány. Őszintén szólva én is ez utóbbi mellett vagyok. Logikusabb.

 172. 179:Néccsak:
  https://bitly.com/

  Itt van egy kis ablak, ahova be kell másolni, rövidítőgombra katt, és lerövidíti szuperül. utána az új rövid linket bemásol ide.

 173. Ha orbán olyan über király lenne akkor nem így csinálná a dolgokat ő is csak egy ember a szekértolói is egyszerűen némelyek túl sokra tartják…attól,hogy még miniszterelnök nem biztos,hogy buta mint a tök ha éppen úgy kelt fel,hogy kiadja a baltást hát kiadja…csinált szép foci központot Makovecz Imre tervezésével…pár száz millió mi az neki és csak azért mert így kelt fel.Csak egy ember és eddigi szereplése alapján nem a vezetőnek való(normális)fajtából.Szóval nem őt igazi sakkozgató nagymesternek tekinteni…szerintem több őt tanácsokkal ellátó ember jobban lavírozik mint a főnök.

 174. A DK most lehet, hogy épp jó helyen kapizsgál az ügyben. Kb. egy hónapja járt állami szervezésű üzleti delegáció Azerbajdzsánban. A részt vevő cégek listája jelenleg titkos. A kérdés, vajon miért?
  Állítólag a delegáció által megadott fő tevékenységi területek is éppen a Közgép tevékenységeit fedték.
  Úgy tűnik nincs még vége az ügynek.

 175. 168-169: Ma olvastam egy idevágó cikket, és egyből eszembe jutott, amit írtál korábban:

  http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/09/13/allamitartalek/

  Ezek szerint tehát az MNB minden hónapban készít egy statisztikai kimutatást az állam kezében lévő likvid eszközökről. Ebben vannak részvények, az MNB-nél vezetett bankbetét (forint és deviza), értékpapírok, miegymás.

  A cikk szerint úgy van, ahogy mondod, az állam, bár a július végi egyenleghez képest már 410 milliárddal rosszabbul áll, még mindig 2700 milliárd forintos vagyontömegen ül, ami azonban elég gyorsan apad, ráadásul szeptember végén újabb IMF-hitelrészletek járnak le.

  Az is meggondolandó, hogy a forintbetét-állomány (ami most 676 milliárd forint) gyakorlatilag kizárólag forintalapú államkötvényekből származik, amikre az állam igen magas (7% fölötti) kamatot kénytelen fizetni. Ez tehát csak látszólag „jó pénz”, valójában pontosan azt jelenti, hogy ennek a 676 milliárd forintnak évente 7%-át ki kell fizetni kamatra. Orbán ráadásul ezt föl akarja pörgetni 1000 milliárd fölé, főleg a lakosság általi államkötvény-vásárlással.

  Mindezek alapján még egyszer jók az érvek, amiket korábban belinkeltél, ezek után valóban bolond lenne a kormány siettetni az IMF-hitelt. Viszont vegyük figyelembe, hogy az IMF-hitel után 2-2,5%-os kamatot kellene fizetni, nem 7%-ot. Igaz ugyan, hogy a deviza árfolyama elszállhat, és az árfolyamveszteség miatt végül többet veszthetünk a réven, mint amennyit nyertünk a gáton.

 176. 184.Orbanisztikus Organizmust nem érdekli hogy ,,kicsit,, többe kerül az országnak ha állampapírból finanszíroz.Nem lépheti meg az IMF hitelt.A feltételei miatt.Az a bukását jelentené.Senki sem akar pl ingatlanadót fizetni.A magyarnak a háza a vára.Itt politikai öngyilkosság bevezetni az értékalapú ingatlanadót.Orbán pedig kéjesen élvezi a hatalmat mert alacsony ember.Nem akar lemondani a koronáról.

 177. 142 Tibor bá: valóban lehet pénzt lopni stadionok révén, mégis a következő riportban egyérelműen azt állítja Drábik János, hogy Amerika kérésére épültek átnevelő táborok (FEMA táborok magyar analógjaiként gondolhatták). Egész hihetetlennek tartom (pedig korábban írtál már erről Te i s, mégis nem volt annyira meggyőző, mint Drábik riportja).

  Amikor hallottam a stadionok és a filmgyártás és szemétégetők lehetséges összefüggését, egyszerűen lehidaltam. Első ilyen FEMA-szerű tábort Gyurcsány építhette. Akkor ezért jó üzlet a szemétégető.

  9:20-tól a youtube videóban

 178. 187.
  Ha ezekben egy csöppnyi realitás is lenne, az ellenzék már rég ezt harsogná teljes hangerővel, nem lenne az az eszköz, amivel be lehetne tömni a szájukat, főleg választások előtt, mikor semmi sem szent.
  Egy ilyen projektben annyi embernek kell részt venni, hogy a hiteles információk kiszivárgását az ellenzék felé képtelenség lenne megakadályozni.
  Ha egy ilyen információt egyetlen ellenzéki párt sem karol fel, áll mögé, azt nyugodtan lehet konteónak tekinteni.
  Drábik és társai szerintem igen jól élnek a konteók igen hitelesnek tűnő terjesztéséből, mert óriási a piaci kereslet az ilyesmire, legyen az politikai természetű, vagy éppen ufó, vagy történelemhamisítás témája.
  Az emberek egy része mindenképpen ki akarja elégíteni valamilyen úton a titkok, misztikum, nem evilágiság iránti igényét, és ebből sokan jól élnek.
  Mint Dombóvári is a 6-os csatornán. Állítom, ezek az emberek sem hiszik el, amiről beszélnek, viszont pontosan tudják, hogy mit várnak az emberek, nekik meg ez népszerűséget, pénzt, fellépési lehetőségeket ad.
  Számomra ennyi…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük