(876) Az amerikai elnökválasztások előtt Netanyahu megtámadja Iránt

Tibor bá’ online

 

Most már a csapból is az folyik, hogy az elnökválasztások előtt (november 6.) Izrael támadni fog. Ha jól számolok ez 10 hét, kb. 70 nap. Ennek az a logikája, hogy ha az Izraeli támadás befuccsolna, akkor Obamának közbe kell avatkozni, különben egészen biztos elveszíti a választást. Ha beavatkozik, akkor pedig biztosan nyer.

Naná, hogy nekem beugrik Madách egyiptomi jelenete: „milliók egy miatt”. Ha Obama meg akarja magát választatni egy újabb 4 évre, akkor ezért néhány ezer amerikai katonának az életét kell adnia. Hiába na, a sakktáblán is egy király van és egy csomó feláldozható paraszt.

A kérdés az, hogy támad-e Izrael? Az izraeli 10-es csatorna riportere szerint majdnem biztos, és hozzátette „Nem hiszi, hogy Obama tud olyat mondani, ami a miniszterelnököt el tudná téríteni a szándékától.”  A Time of Israel tegnapi számában ezt írta: „Izrael ma közelebb van Irán megtámadásához, mint eddig bármikor.”

A TV katonai szakértője, Alon Ben-David, akinek korábban engedélyt adtak, hogy riportot készítsen az Izraeli Légierővel, miközben egy lehetséges Iráni támadásra gyakorlatoztak, így nyilatkozott: „A miniszterelnök szemszögéből nézve a cselekvés ideje egyre közelebb van.”

Ugyanakkor hevesen ellenzik a támadást Shimon Peres köztársasági elnök, A hadsereg vezérkari főnöke és a top tábornokok, a titkosszolgálat, Shaul Mofaz ellenzéki vezető, és természetesen az amerikaiak.

Gyanúra adhat okot, hogy Netanyahu megbízta biztonsági főtanácsadóját Yaakov Amidror-t, hogy a Shas ultra ortodox párt agg vezetőjét próbálja meggyőzni, hogy a Shas minisztereit belátásra bírja, magyarul maga mellé állítsa. – Netanyahu tehát halál komolyan gondolja, nem blöfföl. A kérdés az, hogy győznek-e a józan erők, vagy a miniszterelnök kiélheti beteges ösztöneit, mert az nem lehet vitás, hogy a MOSZAD pontosan tudja, Irán nem készít atombombát, de ha készít is, nem használhatja fel, mert az Irán teljes megsemmisülését jelentené.

Végeredményben azt állapíthatjuk meg, hogy ha Netanyahun múlna, akkor Irán megtámadását készpénznek vehetnénk. Így azonban a dolog abszolút kétesélyes. November 6.-ig tehát rághatjuk a körmünket. Minden esetre, akinek van egy kis esze, az most bespájzol néhány demizson benzint, legrosszabb esetben (akarom mondani, ha ezt megússzuk) akkor nem kell húsvétig tankolni.  

____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________

27 gondolat erről: „(876) Az amerikai elnökválasztások előtt Netanyahu megtámadja Iránt

 1. Nincsen aki szájba vágja azt a kis köcsög államot?

 2. 1:
  Manapság egy ország méretét az szabja meg, hogy hány hidrogénbombával rendelkezik. Ilyen értelemben a „te kis köcsög” államod a 4. helyen áll a világban USA, Oroszország és Kína után, megelőzve Angliát és Franciaországot.

 3. Szerintem minden a forgatókönyv szerint zajlik. (Geddon, hol vagy?)
  1. fegyvercsörtetés: nő a fegyvereladás, béke esetén a hadiipar is negatívan zárná a mérleget,
  2. a nagy (- és háttér)hatalmak nem tudták még felosztani egymás között Szíria altalaji kincseit és hadi szempontból stratégiai területeit, de ez a „legjobb” úton halad
  3. a szárazság okozta élelmiszerválság(a kukoricatermés biodízel felhasználási arányának csökkentése, az alapvető élelmiszerek tőzsdei lufijának korlátozása, egyes országokban az export korlátozása a saját lakosságot védendő stb – nincsenek válságkezelési módszerek, valakik qva sokat keresnek majd az élelmiszer-tőzsdén, többet, mint 2008-ban)
  4. a víz és takarmány hiányának következtében megszaporodott a vágások száma, hús túltermelés várható, amit rövid idő múlva húshiány követ.
  5. Milyen különös, pont most, mikor a hús piaci ára olcsó, megjelent valmi afrikai pestis, és kényszervágások lesznek, a húst pedig meg kell semmisíteni.
  Na, mi következik?

 4. 3. Nem inkább az számít, hogy hány bomba seperné le a föld felszínéről?

 5. 5:
  Ötleted megfontolandó, ha van rá vállalkozó. Eddig nem akadt. 😉

 6. 5-6. Szégyelljétek magatokat! 😉

  Ahhoz elég komoly nemzetközi együttműködés kell, hogy az izraeli repülőgépek elérjék iránt. Az USA nélkül nem hiszem, hogy menne.

 7. Tibor ‘bá februári posztodban még ezt írtad: „Támad-e Izrael? Erre a kérdésre van egy rövid válasz, és egy hosszabb. A rövid válasz így szól: SOHA.”
  Akkor most felülbírálod magad?

 8. „…akinek van egy kis esze, az most bespájzol néhány demizson benzint, legrosszabb esetben (akarom mondani, ha ezt megússzuk) akkor nem kell húsvétig tankolni. ”
  ha húsvétig nem történik semmi, én azt legjobb esetnek hívnám :o)

 9. biztos, hogy benzint kell bespájzolni? az lenne a legfontosabb? mondjuk én még nem kóstoltam… 😀

 10. 8:
  Februárban a véleményemet írrtam. Most mások vélemáényét szedtem össze.

 11. A casus belli már megvan a Szíria lerohanására: vegyi fegyverei „veszélyben” vannak.
  Irán vezetői meg a hozzáállásukkal, nyilatkozataikkal meg is teremtették. Vagy tudják, hogy kikerülhetetlen ?

 12. Szerintem meg csak egy okra várnak, hogy elkezdhessék. Még egy kicsit vitáznak, még egy kicsi körbetáncolják a lehetőségeket, megteremtve kudarc esetére, hogy mi nem is akartuk, de a körülmények rákényszerítettek minket.
  Közben várnak az okra, mutatva a világnak, ők ezt nem is akarták, de nem tehettek mást.
  De ha véletlenül ez az ok nem akar jönni, akkor majd kreálnak egyet, provokációs ötletért, mint tudvalevő, zsidó barátainknak nem igen kell a szomszédba menni!

 13. Ez mind spekuláció. Nem mondanám, hogy nincs rá esély, de szerintem amelyik kutya ugat, az nem harap.
  Ha támadni akarnának, akkor csendben, hirtelen, meglepetésszerűen tennék (csináltak már ilyet, pár éve..). Én is úgy csinálnám.
  Hát, ebből már nem lesz semmi.
  Most fenyegetőzés megy – mögötte a naccsávó – csak hát a naccsávó is huzódozik…
  Ja, mindannyian itt a fórumon dilettánsok vagyunk a politikai téren. Fingunk sincs, hogy mi zajlik a színfalak mögött.

 14. 14.,, A politikában semmi sem történik véletlenül.Ha valami mégis annak tűnik, azt már előre úgy tervezték,,

 15. Én meg a demizsonom nem szeretném benzinnel összebüdösíteni-:)

 16. Utánanéztem a két ország katonai erejének, és meglepődtem mert azt gondoltam hogy Irán erősebb mint Izrael. Látva az adatokat (már, ha ezeknek lehet hinni) és úgy tűnik Ha nem is sokkal de Izrael hadereje erősebb mint Iráné. És akkor nekik még ott van az atom mint adu ász. Iránnak pedig ez egyértelműen nincs még. Sőt valójában igazi szövetségesei sincsenek ami pedig nagyon is egyértelművé teszi azt a lehetőséget, hogy Irán nem tudná megnyerni a háborút. Senki sem tudja hogy Ororszország vagy Kína milyen eszközökkel vagy hogy egyáltalán beavatkozna-e a egy esetleges konfliktus esetén. És nekem úgy tűnik hogy két ország még önmaga sem döntötte el igazán, hogy mit tenne az adott helyzetben. Persze ami most Szíriában folyik az valóban vészes közelségbe hozta a háború lehetőségét több ország között is. És mivel Irán és Izrael nem határosak egymással egyben megnyílni látszik egyfajta „háborús átjáróház” Szerintem a Törököknek már lépniük kellett volna amikor lelőtték a gépüket. De valójában az a legundorítóbb az egészben, hogy minél mélyebbre süllyed az ottani konfliktus annál indokoltabbá válik majd a nagyobb létszámú csapatok bevonulása. Persze tisztán „béketeremtő” szándékkal ugyebár. Mennyi ideje is tart szíriában ez az egész? Úgy másfél éve? Ha valóban meg akarták volna állítani a konfliktust már régen megtehették volna. Persze miért tennék? Jól jön ez majd ürügyként. Szíria lesz majd az igazi casus belli László, Iránnak is meg a másik oldalnak is. És akkor mindkét fél a „megmentő védelmező” név alatt teheti amit tenni fognak.

 17. 17: „Ha nem is sokkal de Izrael hadereje erősebb mint Iráné.”

  Egy támadó hadseregnek praktikusan túlerőben kell lennie (ez csak USA támogatással lenne meg. Az ENSZ-et nem sokra tartom, de egy Irán elleni támadás jogosságát azért nehéz lenne elfogadtatni – enélkül pedig nem hinném, hogy az USA belemászna ebbe a dologba.)
  ‘Szárazföldi háború’ meg úgysem lesz, mert az izraeli hadsereget nem lehet csak úgy ‘átdobni’ Iránba. (Valakinek a palesztinokra is kell vigyázni 🙂 ) Nem beszélve a szembenálló felek motiváltságáról. A hazáját védő iráni hadsereg valószínűleg keményebb dió lenne, mint korábban a palesztinok ügyéért harcolók. A Kaszpi-tengeren meg mehetnek az orosz fegyverszállítmányok is.
  Elektronikus hadviselés, terrorcselekmények, esetleg némi bombázás, – ha az iráni légvédelem nem elég jó – elképzelhető, ugyanakkor Izrael kitenné magát Irán és a Hamasz rakétáinak. Izrael sokat veszíthetne, és kérdés, nyerne-e bármit.

 18. Hm… Hogy Izrael mit nyerne az szerintem nem kérdés. Izrael vesztésre áll, úgy értem már évek óta veszélyben van a pozíciója és Iránt már nem képes túlélni. Tök minegy nekik valójában hogy mire kell Iránnak az atom. Akkor is reszeltek nekik ha Irán „kegyetlen” módon elkezd atomerőműveket építeni. Egyébként teljesen egyértelmű hogy Iránnak elsősorban ezért van szüksége az atomenergiára. Az atombomba emelett csak egy lehetőség, amit egyébként szerintem se hagyna ki. Jó, persze hülyék olyan szempontból, hogy ha valaki állandóan „gyújtogatással” fenyegetőzik az ne csodálkozzon ha nem engedik hogy gyufát vegyen a kezébe. Szóval értem én valahol Izrael izgatottságát a témában, de tény hogy őket sem kell félteni. Nekik se kell a szomszédba menni fundamentalizmusért. Úgy használjuk manapság ezt a szót mintha ez valami iszlám fogalom lenne. Mintha a vallási fanatizmus, demagógia, kizárólag az iszlám esetében létezne. Izrael éppen ugyanolyan fundamentalista, főleg hogy az egész ország létrejötte gyakorlatilag és elméletileg is fundamentalizmuson alapszik. Csak persze ezt másképp szokás nevezni, arra pedig ugranak.

 19. 19:
  Ez a mondat töredéked: „ha valaki állandóan “gyújtogatással” fenyegetőzik ” azt jelzi felém, hogy az USA-Izrael propaganda gépezet ragyogóan működik. Az iráni elnök, és most az ajatola mindössze azt jegyezték meg, hogy Izraelt a történelem le fogja seperni a föld felszínéről. Ez az ő virányos nyelvükön azt jelenti, hogy természetellenesen alakult meg, magától el fog halni. Szó sincs tevőleges fenyegetésről. Az USA-ban élő perzsák éjjel-nappal tiltakoznak a fordítás ellen, de a sajtó szarik rájuk. Mindenki átveszik, hogy Irán le akarja törölni Izraelt a térképről.

 20. “The Zionist regime is a cancerous tumor and it will be removed.”
  Nem beszélem a farszit, de szerintem ez a mondat nem félrefordítás eredménye. Jó rendben, látom én is, hogy nem Izraelt az izraeli népet akarja rimúvolni de azért valljuk be nem arról szól ez a mondat, hogy eseteleg Izrael miatt aggódna mert hogy a vezetése mekkora szar. De tény, nem tudom mert nem a saját szájából halottam, nem értek azon a nyelven és igazad van abban, hogy a propaganda ilyen esetekben elég aljas ferdítésekre, szókiforgatásokra sőt akár egyenesen hazugságokra is képes. Általában ez nem csak a nagy politikusok eszköze de azoké az embereké is, akik ha valakibe minden áron bele akarnak kötni előbb utóbb provokációval, az igazság egy részét kiragadva, vagy ferdítve tökéletesen tudnak manipulálni, hergelni. Bizonyos esetekben maga a passzivitás is lehet agresszív. Sőt talán azt kell, hogy mondjam az az egyik legocsmányabb és legalantasabb módszer ha valakit tökéletesen ki akar valaki készíteni.

 21. 21:
  Az idézett mondat egy profécia. „El lesz távolítva” A fenyegetés így hangzott volna: „We will remove it.” De a teljes szöveg előkaparható. Tessék!

  The translation presented by the official Islamic Republic News Agency has been challenged by Arash Norouzi, who says the statement „wiped off the map” was never made and that Ahmadinejad did not refer to the nation or land mass of Israel, but to the „regime occupying Jerusalem”. Norouzi translated the original Persian to English, with the result, „the Imam said this regime occupying Jerusalem must vanish from the page of time.” Juan Cole, a University of Michigan Professor of Modern Middle East and South Asian History, agrees that Ahmadinejad’s statement should be translated as, „the Imam said that this regime occupying Jerusalem (een rezhim-e eshghalgar-e qods) must [vanish from] the page of time (bayad az safheh-ye ruzgar mahv shavad).” According to Cole, „Ahmadinejad did not say he was going to ‘wipe Israel off the map’ because no such idiom exists in Persian.” Instead, „he did say he hoped its regime, i.e., a Jewish-Zionist state occupying Jerusalem, would collapse.” The Middle East Media Research Institute (MEMRI) translated the phrase similarly, as „this regime” must be „eliminated from the pages of history.”

  Iranian government sources denied that Ahmadinejad issued any sort of threat. On 20 February 2006, Iran’s foreign minister Manouchehr Mottaki told a news conference: „How is it possible to remove a country from the map? He is talking about the regime. We do not recognize legally this regime.”

  Shiraz Dossa, a professor of Political Science at St. Francis Xavier University in Nova Scotia, Canada, also believes the text is a mistranslation.

 22. Azért szerintem Ahmadinejad nem olyan hülye hogy ne értene meg olyan kifejezést mint a „letöröljük a térképről” tudom, vannak a nyelvben-kultúrában eltérések és ezek nem alkalmazhatók olyan könnyen és nem ofg egyből megértésre taláni. Ilyen például az „átesni a ló másik oldalára” nekem kábé 10 percembe került elmagyaráznom egy angol barátomnak a jelentését. És a megértésére az őszinte kacaj volt a bizonyíték. Pedig az én ngolom nem is olyan tökéletes. De a lényeg a lényeg és ebben igazad van Tibor bá, ha valaki nyíltan, sajtóban nevét hozzáadva tagadja hogy fenyegetésről lett volna szó, akkor a lényeg ott van.

 23. Hmm..Ez az Ahmadinejad nem pénzen vett ellenség?..Én már mindent el tudok képzelni.. 😮

 24. 24: abszolút nem hülyeség..valahogy úgy érzem, hogy ők mind egy kapura játszanak, csak nekünk felejtettek el szólni, remekül tálalják..

 25. Ez a Háárec nevű izraeli lap nagyon szabadszájú lehet, vagy bátor? 😀 Minap láttam benne egy karikatúrát. Valami olyasmi volt a cikkben, hogy Obama és ő nem nagyon csípik egymást. Ha sikerült nagyjából megérteni, valamiféle füves dombbal (Kennedy gyilkosság) fenyegette meg Obamát, mire az újság közzétett egy karikatúrát: Netanyahu vezeti a repülőt, előtte a két torony…

  http://beforeitsnews.com/mediadrop/uploads/2014/44/4abcfafa4352f49c080a293c8f054cad517005cc.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük