(865) A patkányok elhagyják a hajót

Tibor bá’ online

 

A zoológusok szerint a patkány egy roppant értelmes állat, amikor a hajótörés veszélye fennáll, előbb menekülnek, mint a tengerészek. Sorba vetik be magukat a vízbe, ami nem mindig jelent menekülést, de ha csak egyetlen egy mentőcsónak fennmarad, arra biztos átúsznak. Az életben maradás záloga a tengerbeugrás a lehető legjobb időben.

Ne menjünk most bele, hogy ténylegesen hány szavazat volt az a bizonyos kétharmad, minden esetre elég sok. Manapság pedig lámpással se lehet olyat találni, aki a Fideszre szavazott volna. Ilyen az Ember, majdnem olyan ravasz, mint a patkány. Akiről konkrétan tudom, hogy Fidesz szavazó volt (közeli rokon és barát) azok mintha összebeszéltek volna, egy ideje már azzal hárítják el a megjegyzésemet, hogy „engem nem érdekel a politika”, de bezzeg két éve betegen is elcsoszogott, hogy szavazhasson, mert akkor nagyon fontos volt neki, hogy a drága Orbán Viktor nyerjen.  

Szóval ezzel a patkány jelenséggel elég gyakran lehet találkozni, most a legújabb Amerikában a klíma szkeptikusok visszakozása. Egy hete, vasárnap az egyik leghíresebb amerikai klíma szkeptikus, Richard Müller, látványosan bejelentette a New York Times-ban, an op-ed in the Saturday New York Times, hogy bocsika, de saját maga győződött meg arról, hogy a globális felmelegedés valóság, és ami még ennél is szenzációsabb, hogy majdnem teljes mértékben az Ember okozza. Megjegyzem, éppen ideje volt, mert a globális felmelegedésről kábé két évtizede tudunk.

Erről nekem eszembe jut néhány nagyszájú kommentező itt a mi honlapunkon is, akik valami tuti hírforrásból tudni vélték, hogy ez csak egy tudományos összeesküvés, aminek én a szekértolója vagyok. Gondolom, most nem fognak előállni és közölni (ahogy Müller megtette), hogy elnézést, járt a pofám, de nem volt igazam, most már én is látom. Ennél is érdekesebb lesz, hogy vajon Zágodi és Miskolczi mikor fog kapitulálni, és hogyan. Én itt vagyok, várok, és mint az elefánt mindenre emlékezni fogok.

_____________________________________________________________
_____________________________________________________________
_____________________________________________________________

32 gondolat erről: „(865) A patkányok elhagyják a hajót

 1. Az ember okozta klímaváltozás belátásához szerintem egy egyszerű osztás is nagy segítséget nyújt. Osszuk el a földbolygó felületét a rajta élő emberszámmal: 510072000km2/7024000000fő=72618m2 Talán még árnyaltabb a kép, ha csak a szárazföldek összterületét osztjuk el a sok „humanoiddal”: 148939100km2/7024000000=21204m2 Az így megkapott egy főre eső területnek és a hozzá tartozó légoszlopnak kell minden egyes embert eltartani és az ember károkozásait kiheverni, semlegesíteni. Persze nem csak az élelmet kell megtermelnie az adott területnek, hanem a gyárak, közlekedés, fűtés stb. okozta szennyeződések káros anyagok elnyelését, feldolgozását is. És ebben benne vannak a hegyek, sivatagok, a sarkvidék, stb. is. Gondolkodjatok, számoljatok emberek.

 2. Az ember okozta klímakatasztrófát csak egy totális gazdasági összeomlás tudná megakadályozni.

 3. 2:
  Meglesz, de túl későn. A folyamat már megállíthatatlan. 🙁

 4. ….ezek szerint aki megváltoztatja a véleményét az egy patkány ?

  Véleményem szerint inkább az érett személyiségek képesek erre a tettre.

 5. A szkeptikusok meg fognak maradni, még ha akadnak is renegátok. Ha másért nem azért, mert ma úgy néz ki, hogy senki nem lát reális, kivitelezhető alternatívát a mai úttal szemben, csak ezt nem akarják nyíltan bevallani. Ki látott már olyan politikust, aki bevallaná, hogy nincs remény, a helyzet megoldhatatlan?
  Az emberiség történelme, gazdasága mindig egyfajta előremenekülés volt a fennálló problémák elől, méghozzá egyre tempósabban és egyre fenntarthatatlanabb következményekkel. Ekkora népességgel lehetetlen olyan alternatív gazdaságot létrehozni, ami garantálhatná az emberek létfeltételeit.
  Tehát, ha ezt valaki meg akarná lépni, az a végső összeomlás tudatos előrehozásának lehetne minősíteni, mondhatni, a mai emberiség nagy részének tudatos halálraítélésének, valamint ennek tudatosulása után korlátlan eszközökkel vívott élethalálharcot indukálna.
  Meglehet, hogy logikailag ez az egyetlen lehetőség a túlélésre (faj szintjén), de végkimenetelében kiszámíthatatlan. Ezért egyenlőre minden bennfentes retteg, és látványosan tagad. Vajon meddig?

 6. Erre a cikkre én is felkaptam a fejem, persze magyarul olvastam. 🙂 http://t7.hu/ze3 Köszönöm Tibor bá, hogy véleményezted.

 7. „hogy ez csak egy tudományos összeesküvés, aminek én a szekértolója vagyok.”

  Azt hiszem szét kellene választani a dolgokat.
  Függetlenül a klímaváltozás részleteinek valóságtartalmától, hatalmas politikai tőke rejlik benne, mindkét oldalon. Nyilván a gazemberek is a zászlójukra tűzik, és a Föld megmentése címén zsigerelik a jónépet… Nyilván ez okozhat némi felfordulást a dolog megitélésében.

  Durván tényleg az a helyzet, hogy aki egyetért azal, hogy klímaválság van, egyet kell értenie a drasztikus lépések kikényszerítésével.
  Akkor is, ha ezek a lépések ELSŐSORBAN a klímaváltozásért felelős elitek hatalmának bebetonozását jelentik.

  És azt is nagyon fontos elmaszatolni hogy a globális káosz a Föld lakóinak 5-10%-ának a számlájára írandó. De ők inkább beáldoznák a 90-95%-ot hogy fenntarthassák saját pazarló életvitelüket.

  Ezért, tényleg az a fura helyzet áll elő, hogy a klímaválság hirdetői akarva-akaratlanul a legsötétebb erőket szolgálják.

 8. 4:
  Egy igazi klíma szakértő nem jósol. Aki jósol az sarlatán. Állandóan elcsodálkozom azon, hogy micsoda képeségekkel rendelkeztek. Folyamatosan ki tudjátok bányászni a hülyeségeket.

  5:
  Ez egy nagyon felületes és elnagyolt álláspont. Véleményt lehet változtatni, én magam is élek vele, de iszonyatos mértékben függ az előző véleménytől, a viselkedéstől, és az előző vélemény kialakulásának körülményeitől. Aki csak a bulvár sajtóból szerzi be a „tudományos” információit, attól elvárom, hogy maradjon csendben.

  Orbán esetében: már uralkodott 4 évet, ki lehetett ismerni, aki másodszor is rá szavazott az egy patkány vagy hülye mont a segg. Első alkalommal én magam is rá szavaztam. Egy éven belül megbántam.
  A globális felmelegedés esetében: jeles klimakutatók már 20 éve közöltpék a vészjeleket, de a kocák az Index-et és ehhez hasonlókat olvasnak csak. Oké, nem tudnak angolul. Akkor olvassanak engem. 😀

  8:
  Attila, benned egy Rajk László veszett el. Te hajlandó lennél meg is dögleni a hülyeségedért. Az általad felállított képlet így szól: Rendkívül tisztességtelen, hogy a jelenlegi probléma megoldásához fel kell áldozni az emberiség 95 százalékát, sokkal tisztességesebb lenne, ha a teljes 100 százalék kipusztulna. Hogy ez vélekedés helyes-e vagy sem, azt ítéljék meg az olvasók, de neked felhívom a figyelmed, hogy a természet nem így működik, amire te állandóan szarsz. A természet úgy működik, hogy túlszaporodás esetében a populáció 95 százaléka kipusztul. Olvasd el Hetesi Zsolt szarvas telepítési „krokiját”.

 9. 9 Tiborbá

  Félreértesz. Nem a 100% kipusztulását kívánom, hanem annak az 5%-nak kellene visszafognia magából, amelyik a problémák 90%-áért felelős.

  Sajnos ők azok, akik úgy gondolják, hogy a 95% van túl sokan, és ennek bizonygatásához felhasználják a klímaválság adta „lehetőségeket”.

  Ez azért zseniális, mert akik az elitet kritizálják, rögtön a klímaszkeptikus dobozba kerülnek, és emberiségellenes, vagy akár terrorista vádakkal le lehet őket darálni.

 10. 10. Attila: Az az 5% kipusztíthatatlan, mert újratermelődik. Mindig lesz 5%. A jelenség oka: az emberi természet. (Darálásra a klímaadót vezetik be.)

 11. 10 Attila (PV)

  A 95 % nagy része akkor is kipusztulna, ha az elit visszafogná magát, mert a népesség nagy része olyan területen él, aminek az eltartóképességét már rég kinőtte, és csak az „átkozott globalizáció” következménye, hogy egyáltalán léteznek. Az meg a források korlátja miatt már nem sokáig fenntartható.
  Ettől függetlenül az is igaz, hogy az elitnek esze ágban sincs lemondani előnyéről.

 12. 12:
  Öszintén! Mond meg miért mondana le? Hogy még több tanulatlan (nálunk főleg cigány) munkanélkülit kelljen eltartani? Azt a kommunista ideológiát, amit Attila megállás nélkül fúj, Lenin se gondolta komolyan, mert pont az emberi természet miatt azonnal kineveli sajátkádereit (kommunista 5 %), akik egyenlőbbek az egyenlők között. Attila egy rozsaszín ködben él kedves Loránddal együtt.

 13. 9.
  „Egy igazi klíma szakértő nem jósol.
  Aki jósol az sarlatán.”

  😀 😀

 14. 13. Tiborbá

  Az emberiségnek mindig is megvoltak az elitjei… ezt nem tagadom és nem is kritizálom, mert ez így rendben is van…
  Viszont nem hiszem, hogy törvényszerű hogy bambán nézzük amint a mostani elit lemészárolja a világot, amit a saját kapzsisága taszított a tönk szélére.

  Nem az a baj, hogy van elit, hanem hogy olyan amilyen. Évezredeken keresztül azért sikerült valamilyen egyensúlyt fenntartani a természettel és a különböző rétegek között. De mára minden emberi és természeti korlátot felrúgtak és egy generáció alatt akarják felélni a világot.

 15. 15: Attila PV

  ” Évezredeken keresztül azért sikerült valamilyen egyensúlyt fenntartani a természettel és a különböző rétegek között. De mára minden emberi és természeti korlátot felrúgtak és egy generáció alatt akarják felélni a világot.”

  Nem veszed figyelembe, hogy évezredeken keresztül az emberiség nem ismerte a szenet, kőolajat, uránércet, vegyszereket, stb., még lehetne sorolni.
  Az emberiség évezredeken keresztül nem használt autót, buszt, vonatot, repülőgépet, dízel hajtású tengerjáró hajókat, stb.
  Évezredeken keresztül nem működtetett szén/gáz/egyéb más tüzelésű villamos erőműveket. És a sort még hosszan lehetne sorolni, amit az emberiség csak az utóbbi kb. 100-200 évben csinált.
  Hol műtrágyáztak, vegyszereztek, gyomirtóztak a középkorban, vagy előtte? (például) 🙂

 16. 10:
  Attila, ne mosd össze a dolgokat. Az elit tesz, amit tesz, majd te megmagyarázod és minősíted, ez engem nem érdekel. A klímakutatók pedig közlik a kutatási eredmémyeket, és azokat kiváltó okokat. A kettőnek semmi köze egymáshoz. Én átveszem és közzé teszem a kutatási eredményeket, és nem érdekel, mit tesz az elit, mert ugyse lehet tenni ellene semmit.

  15:
  Az elitz nem rosszabb és nem jobb, mint volt. A világ sorsa azért rosszabb, mert kinőttük. És tudod mit? Nem az elit szaporodott túl. Az elit „emberségesebbé” vált, vitte a vakcinákat Afrikába, hogy csökkentse a halandóságot. na, ehhez mit szólsz?

 17. Tibor bá’!

  Valamelyik cikkedben igen forró nyarat helyeztél kilátásba, ami tökéletesen megvalósult. Esetleg tudnál valamit a télről is?

  Bocsánat, hogy nem egészen a tárgyhoz tartozó kérdés – csak egy kicsit – de próféta voltál nyár elején, remélem télre is valami egészen kellemes hőmérsékletet ígérsz nekünk…

 18. 18: „télre is valami egészen kellemes hőmérsékletet ígérsz nekünk…”

  Sok havat és hideget akarsz a síeléshez, vagy alacsonyabb fűtésszámlát? Csak hogy a jós tudja… 🙂

 19. 17. Tiborbá

  „és nem érdekel, mit tesz az elit, mert ugyse lehet tenni ellene semmit.”

  Ellene? Semmit…

  De prímán felhasználhatja a kutatási eredményeket, hogy azzal zsarolja a tömegeket, hogy csak az ő általa javasolt megoldások a jók.

  Ha nem elimináljuk, vagy legalább csökkentjük az elitek monopol helyzetét a klímaválság kezelésében, akkor teljesen mindegy, hogy klímaválsághívők vagy szkeptikusok vagyunk…

 20. 21:
  Szerintem a agyi hálózatodba valaki bentfelejtett egy csavarhúzót. 😛

 21. 17. Tiborbá

  „Az elit “emberségesebbé” vált, vitte a vakcinákat Afrikába, hogy csökkentse a halandóságot. na, ehhez mit szólsz?”

  Arra gondolsz, hogy a gyógyszergyáraknak juttat zilliókat, amiből néhány jó PR filmet csinálnak síró afrikai gyerekeről?
  Persze, a művelhető földekre nem engedik vissza az elzavart népeket, mert ott jól jövedelmező kávé meg kakaó terem, amit hatékony gépek kezelnek, két tucat munkással.

 22. 22: és 23:
  „Szerintem a agyi hálózatodba valaki bentfelejtett egy csavarhúzót.”

  Igen ezt maga Fehér Szarvas is valahogy emígyen szerette volna kifejezni, de így ez most jó.

  Attila PV: akár minden monológod után odaképzelheted ezt a mondatot, ahogyan antik görög drámákban énekelné a kórus egy egy epeiszodion után..
  „Óh, Zeuszra mondom ez megint a csavarhúúúzóóó”Jaaj neki szegéény fejének hogy ettől felakadt a lemeez…bocsássatok meg néki istenek!”

 23. 23:

  jaja, mert jönnek a kínaiak és megveszik a földet kilóra vagyis hektárra. Csak nem kv-t akarnak hanem gabonát.

 24. 23:
  Kifejezetten szórakoztató vagy, mert a szemezgetést zeuszi magasságokba sikerült fokoznod (köszi Fehér Szarvas). – Véletlenségből nem hallottál arról, hogy a gyógyszergyárak árazása ország specifikus. Teszem azt, ami Amerikában 100 $ az Ausztriában 60 $, Magyarországon 15 $, Afrikában pedig 1 $. Ebből nehezen lesznek zilionok. – Kiváncsian várom a legújabb attilizmusi megnyilvánulást. 😉

 25. 26: És van az a verzió, amikor beintenek a gyógyszergyárnak a jogdíjfizetés tekintetében és legyártják generikusként az originális készítményt.

 26. 27:
  Ez , ha jól emlékszem, egy olyan gyógyszernél történt, ami népbetegség és nem volt pénzük az érintett, beteg embereknek, hogy megvegyék.

 27. Vigyázatok mert hatalmas átverés ez-elötte olvassátok el az agenda21programot s rájöttök hogy az egész globális felmelegedési cirkusz az emberek likvidálásárol szol

 28. 30:
  Vigyázat!

  Varga István néven ránk szabadult egy megvezetett plázta huszár, aki élete végéig „fogyasztani” akar.

 29. Legyünk túl rajta – én a KDNP-re szavaztam, és most is ezt tenném. Meglehetősen zavar, hogy ezzel egyúttal a Fideszre is szavazok, de hát ilyen az élet, a sok rossz közül válogatunk.

  Attila itt értelmes dolgokat vet fel, de csípőből le van hurrogva. Az a helyzet, hogy az emberiség leggazdagabb 5% annyi erőforrást használ el, mint a legszegényebb 80%. Ha a gazdagabbak hajlandóak lennének lemondani fényűző életmódjukról, és azon a szinten élnénk, mint a kalkuttai 49%-os boldogságú koldusok, akkor tizedére esne vissza az erőforrások felhasználása, és lehetséges lenne fenntartható rendszert létrehozni. Ha erre nem hajlandóak, akkor logikus és igazságos lenne, ha a kevesebbet fogyasztó tömegek meglincselnék az elitet, de erre persze nem fog sor kerülni. A szegények és az elszegényedő középosztály egymást fogják kinyírni, miközben az 5% a markába röhög.

  Ezzel ellentétben, ha a szegényebb 60% megmurdál, de a gazdagabb 40% folytatja az életmódját, akkor rövid idő alatt elfogyasztunk mindent, és úgy döglünk éhen.

  Az Infowars-t olvassátok? Érdekes az is. Egyfelől biztos vagyok benne, hogy az emberiség valóban felélte a Föld javai nagyrészét, és önkorlátozást kellene gyakorolnia a fogyasztásban. Másfelől viszont nagyon úgy tűnik, hogy ezt bizonyos erők arra igyekszenek felhasználni, hogy egy soha nem látott totális diktatúrába hajtsák az emberiséget. Na, ez az, amitől az Isten mentsen, akkor már inkább a Geddon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük