(859-i) Szabályozott ország

Tibor bá’ az igazság keresése online

 

Ha ez így megy tovább, lassan már a vécére se mehetek valamelyik hatóság pecsétje nélkül. Szinte észrevétlenül, lépésről-lépésre az állam már mindenbe beleszól, az az állam, amelynek urai önmaguk számára egyre többet engednek meg.

Húsz évvel ezelőtt, ha vettem vagy eladtam egy ingatlant, írtam egy adásvételi szerződést, amit aláírt a két szerződő fél, valamint két tanú. Ezt elvittem a Földhivatalba, és ezzel az ügy lezárult. Tudomásul vették a tulajdonos váltás, bejegyezték a tulajdonlapra, kirótták az illetéket, és kész. Aztán jött a piacgazdaság, és megszülettek az érdekcsoportok, akiknek lobbizása nyomán új törvények születtek. Egyszer csak kiderült (3 év elfektetés után) hogy egy jelzálogszerződésem nem érvényes, mert nem ellenjegyezte ügyvéd vagy közjegyző. A Földhivatal egyszerűen visszadobta. Ma már a magánemberek magánszerződése nem ér egy kalap szert se. Ahhoz, hogy a Földhivatal elfogadja, el kellett menni egy közjegyzőhöz, aki készségesen hitelesítette az aláírásunkat potom 100 rongyért. A ceremónia sokat mondok, ha tart 15 percig. Ez testvérek között is 400.000 forintos órabér. És nem lehet ám akárki közjegyző. És persze az új módit meg is magyarázták, nagyon sok a visszaélés. Az új szabály bevezetését követve olvashattuk az újságban, hogy idős embereket a lakás maffia mikét ver át, miként forgat ki lakásából úgy, hogy különböző mesékkel ráveszik őket valaminek az aláírására, aminek alapján a bíróság ítéletet hoz a kijátszott idősek hátrányára. De akkor miért is kell 100.000 forinttal az ügyvédek oltárához zarándokolniÍ?

Még újabban, ha el akarsz adni egy házat, bizonyítanod kell annak hőtechnikai megfelelőségét. Értem én ezt, nem mindegy, hogy a leendő tulajdonosnak a havi gázszámlája 60 vagy 130 ezer forint. De ez miért idegesíti a hatóságokat, miért nem idegesíti a leendő tulajdonost? Hát azért, mert az a bizonyos érdekeltség, akik hőszigetelésben utaznak, szeretnének nagyokat kaszálni, mert ugye, ha nem tudod őket kikerülni, akkor annyit kérnek, amennyit akarnak. Ezt hívják versenyegyenlőségnek, piacgazdaságnak hungarikum alapon. És ne jöjjenek nekem azzal, hogy nemzetgazdasági szempontból nem mindegy mennyi gázt importálunk. Érdekes, ha én lakom tovább a házamban, akkor ez nem szempont, csak akkor, ha más költözik bele?

Szülni se szülhetsz otthon egy bábával (engem így hoztak a világra, és még mindig élek), mert a bába csak 10.000, viszont a főorvos úr a kórházban 200.000. Szegényeknek valamiből meg kell élni, különben kimennek Nyugatra. Ehelyett állami kórházban, állami eszközökkel, fizetett munkaidőben 200.000, ha viszont nem vagy olyan szerencsés, hogy főorvos legyél, akkor havi 47.000. Tessék mondani, merre felé van a gulyás kommunizmus?

Néhány éve megtudtuk, hogy nagyon sokan halnak meg szénmonoxid mérgezésben, mert Magyarországon x millió kémény korszerűtlen. Ha most be akarsz kötni egy gázbojlert, akkor vért pisálsz. A kéményseprő vállalat megbízottja közli veled, hogy a létező kéményed nem megfelelő. És hogyan lehet megfelelővé változtatni? Ki kell béleltetned rozsdamentes acél béléssel. A költség, százezres nagyságrendű. Ezt jól kilobbizták. Csakhát nagyon kevesen állítanak be új gázbojlert. Van megoldás! Az ország összes kéményét le kell ellenőrizni, a kéményseprőt be kell engedni, mert a kéményseprők megtanulták az érdekvédelmet a közjegyzőktől. Néhány helyen, vidéken, a kéményseprőket vasvillával kergették ki a faluból. De ők nem hagyták magukat, kilobbiztak egy újabb rendeletet: A meglévő gázkészülékeket és csatlakozó vezetékeket fokozatosan, de legkésőbb 2016 végéig műszaki-biztonsági szempontból felül kell vizsgálni, és azt követően a készülékeknél ötévente, a csatlakozó vezetékeknél pedig tízévente kell a felülvizsgálatot megismételni. Lehet, hogy az egymillió munkahelyteremtésből nem lesz semmi, de a kéményseprőket nem fenyegeti ezzel kapcsolatos kellemetlenség.

A háziorvosok hőbörögtek, hogy kevés a lóvé, valamivel fel kellene pörgetni a forgalmat. Mi sem egyszerűbb, rendeletileg korlátozták a vény nélkül kapható gyógyszereket. Az a fájdalomcsillapító, amit eddig bárki megvehetett, most már csak receptre kapható. 2010. szeptember 15.-ét követően el kell tehát menned a doktor bácsihoz, aki készségesen felír neked egy kis Algoflex-et vagy Fastum gélt, és neked mindössze hálásnak kell lenned a receptért.    

Az én településemen, ha valaki akar építeni egy házat, akkor megszabják, hogy a telek minél nem lehet kisebb, az utcai front mennyinél nem lehet rövidebb, hány százalékot lehet beépíteni, milyen magas lehet a párkány, és mivel burkolhatom a tetőt, valamint milyen közel vagy messze lehetek az utcai fronttól. Miközben a budai hegyek természetvédelmi területein villákat húznak fel az évszázados fák alatt azok, akikre a szabályok nem vonatkoznak.

És a zöld kártya? Az eredetiség vizsgálat? A le nem járt mentődoboz? Az elkopott gumik? Oké, elfogadom, az állam rettenetesen aggódik az állampolgárokért, de akkor a CHF hitelre vásárolt gépkocsik esetére ez az aggódás miért nem terjedt ki? Lényegesen több nyomorúságot okozott, mint az egy hónappal lejárt mentődoboz a hátsó ülés alatt.

_____________________________________________________________
_____________________________________________________________
_____________________________________________________________

43 gondolat erről: „(859-i) Szabályozott ország

 1. Az egyik haverom kiegészítésként elvégezte az energetikai szakmérnökit a műegyetemen. Ő jogosult ilyen tanúsítványok kiszámolására illetve kiállítására. Azt mondta, hogy az egész sz**rt sem ér, számolnak valamit, majd elkéri a gázszámládat, hogy a kapott eredmény kb jó-e :)). Erre te fizetsz 30.000,- jó ropogósat, csatolod a tanúsítványt a földhivatalba leadandó doksidhoz, majd ott sem történik semmi, nem vezetik fel sehova, konstatálják, hogy ezt az adót is befizetted és annyi.
  Egyébként ezt a mérnöki kamara lobbizta ki, hogy a megdöglött építőipar miatti elmaradt megrendeléseket valami apróval kompenzálja a megfáradt tagjainak. Évek óta megy a „ki írhat alá tervet, milyen jogosultsággal” vita, azon egyszerű okból, mert így egy kezdő építész, ha dolgozni akar, kénytelen egy öreg rókának aláírásonként 50.000,- forintocskát leperkálni. Szóval kitalálták a tutit, már nem baj ha felhígul a szakma, ugyan ők kuncsaftot vesztenek, de az aláírásért beszedett tiszteletdíj, meg a kamutanúsítványokért összeszedett apró valahogy enyhíti a fájdalmukat.

  Ja és az akadálymentesítési szakmérnökök homlokáról is patakokban folyik a veríték. És ugye ha szolgáltatni szeretnél, őket sem tudod kikerülni 🙂

 2. Amivel kiegészíteném, és ami engem nagyon bosszant, az a vénykiváltási szabályok megváltoztatása. Ugye márciustól egy vényen egyszeri kiváltásra az orvos mindössze 30 napra elegendő gyógyszermennyiséget rendelhet. Régen elég volt 3 havonta egyszer lemenni az orvoshoz gyógyszert felíratni, majd a 3 havi adag gyógyszert rögtön ki is válthattam a gyógyszertárba, míg most havonta kell lemennem a patikába, mert egyszerre csak egyhavi gyógyszert tudok kiváltani!
  Hogy ez mekkora marhaság, és időpocsékolás, leginkább a krónikus betegek érzik át. Nekem vérnyomáscsökkentőt kell szednem sajnos (elvileg életem végéig), és most már havonta le kell járnom a patikába. Ott meg természetesen az eddigieknél jóval nagyobb sorok vannak (az előzőek miatt). Nem ritka, hogy 20 percet kell sorban állnom, mire közlik, hogy az adott gyógyszer nincs raktáron, ha igényt tartok rá, akkor menjek vissza másnap. A kevés szabadidőmben ami van, járhatok gyógyszertárba sorban állni.Idegbaj az egész.

  A másik dolog, hogy nőknek például szintén havonta kell lejárni a patikába fogamzásgátló tablettáért. (Arról most meg inkább ne is beszéljünk, hogy a fogamzásgátlóknak milyen csillagászati áruk van. Az államnak nyilván olcsóbb a sok cigány purdét felnevelni, meg eltartani, mint támogatni netán ingyenessé tenni a fogamzásgátlót. Ez is botrányos!) Bezzeg a nemátalakító műtétet még nem is olyan rég, támogatta a tb!

 3. Tibor bá’, fogadd elismerésem, ez jó ideje messze a legjobb telitalálat. Nagy kár, hogy minden szava igaz – és még nagyobb kár, hogy az átlagembernek kb. halvány lila fingja nincs ezekről. Hát még arról, hogy logikus rendszerbe helyezze ezeket az ismereteket.

  Időnként nekem is eszembe jut, hogy ha igazán tökösek lennének az igazságpártiak, akkor tovább kellene vinniünk pl. Moldova riportkönyveinek szellemiségét, és a fentiekhez hasonlatosan mindent efféle világraszóló baromságot össze kellene szedniük egy „Magyarország, ez az élet” gyűjtőcím alá. Hátha ettől többen megébrednének. Persze ettől függetlenül jó eséllyel továbbra is meglennének azok a megvezethető tömegek, amelyek segítségével a politikusok ezután is szabadon rabolhatnának, de egy efféle tömegtájékoztatással legalább annyit el lehetne érni, hogy talán kicsivel nehezebb lenne a dolguk. Vagy nem, de legalább megpróbáltuk. 🙂

 4. 2: „Az államnak nyilván olcsóbb a sok cigány purdét felnevelni, meg eltartani, mint támogatni netán ingyenessé tenni a fogamzásgátlót.”

  Igen, mivel az állam nem hülye. Tudja, hogy a cigányok nem élnek az ilyen lehetőségekkel és szeretnek szaporodni. A fehér emberek viszont szívesen élnének vele, ergo csökkenne a fehér emberek (adófizetők) aránya.

  A mi környékünkön a cigányok nem akarnak védekezni. Inkább bemennek szülni és megszöknek a kórházból. Majd az árvaházak felnevelik az utódokat. Ismerek egy 25 éves cigány csajt, aki már 10-et szült, ebből csak hármat nevel otthon.
  Bocs az offért.

 5. Hejj micsoda libertárius métely szakadt fel itt. Még a végén azt is feltételezni meritek, hogy jobban tudjátok mi a jó nektek, mint az állam! 😉 Pedig az állami hivatalokban az ország színe-java ül és folyamatosan azon fáradoznak, hogy nektek jobb legyen.
  Megvédenek a lakásmaffiától, a rezsi számlával trükközőktől (mert ugye normális ember eddig is megnézte a számlákat lakásvásárlás előtt), a vasorrú bábáktól, a fejedre omló kéménytől… Szinte mindentől!
  Cserébe beszedi a védelmi pénzeket, aminek a nagyságát persze ők határozzák meg.
  Az állam nagyon leleményes, amikor a zemberek zsebének megcsapolására kell módszereket alkotni:
  http://oriblog.blog.hu/2012/05/10/hanyfele_ado_van

 6. 3. Raon
  Ha ma valaki meg akarná írni a Bűn az élet mai változatát, azt kinyírnák, mielőtt nyomdába kerülne a könyv. Kell a tömegtájékoztatás, de elég sziszifuszinak látom. Mindenki tudja, hogy a politikusok gazemberek, de mit tehetnek a tömegek? Mit számít, ha senki sem hiszi el a hivatalos változatot egy eseményről, ha ötven évre titkosítják? Amit meg most feloldanak, ott meg már nem lehet visszacsinálni a kárt, el is évült.

 7. 4.

  Ha nem élnek vele, hát nem élnek vele, akkor nem kidobott pénz! És biztos vagyok benne, hogy nagyon sokan vannak, akiknek anyagi okok miatt nem telik rá.
  A másik dolog ezzel kapcsolatban: a fogamzásgátlón kívül a végleges sterilizálást is ingyenessé tenném az állam helyében. Jobban megéri, mint aztán fizetni a segélyt.

  „A mi környékünkön a cigányok nem akarnak védekezni. Inkább bemennek szülni és megszöknek a kórházból.”
  Tehát mégiscsak akarnak védekezni! Az más kérdés, hogy nem tudnak, mert gondot okoz, hogy egy bizonyos tevékenységet (pirula beszedése) napi rendszerességgel, kihagyás nélkül megtegyenek.

 8. 7:
  Lenyűgöző az emberi agy, nem győzöm csodálni. Ebből a mondatból: „A mi környékünkön a cigányok nem akarnak védekezni” hogy a fenében lett ez?: „Tehát mégiscsak akarnak védekezni!” De ne törd rajta a fejed, felesleges. Ami nem megy, nem kell erőltetni, mondotta volt Lenin elvtárs. 😛

 9. Hazánk leendõ neve : Nyugat -Balkáni banán viktatúra.

  Ehhez a poszthoz sajnos nincs mit hozzátenni. Személyes tapasztalata mindenkinek van. De remélem, senki nem itt akarja elpanaszolni. Arra ott a sóhivatal. 🙂

 10. Amennyiben az igazságkeresés során nem akarunk elveszni a részletekben, akkor előbb-utóbb fel kell tenni a kérdést: A véletlen műve, vagy szándékos tervezés eredménye a társadalom jól érezhető szétzilálódása?

  A médiában szereplő politikusok, akikre mindenki ujjal mutogat, az elit részei-e.. közjóért tevékenykedő államférfiak és államnők; vagy kollaboránsok, végrehajtók, netán a rendszerbe tervezett zsarolható balekok, homokzsákok?
  Van-e értelme erre vagy arra a pártra szavazni; a pártok egymással szemben valódi alternatívát jelentenek-e, és tényleges erőt képviselnek?

  Ki mozgatja a szálakat a paraván mögött?

  Ki mondja meg a tutit, ki adja a stratégiát?

  Kinek jó a zűrzavar?

 11. 8.

  Abból a mondatzból sehogy sem. De van mögötte egy másik mondatz. Sőt egy harmadik, és negyedik is.
  „Inkább bemennek szülni és megszöknek a kórházból. Majd az árvaházak felnevelik az utódokat. Ismerek egy 25 éves cigány csajt, aki már 10-et szült, ebből csak hármat nevel otthon.

  Mi ez, ha nem védekezés UTÓLAG ?? Lehet, hogy nem volt elég egyértelmű, de aki a kórházból megszökik, az szerintem nagyon is védekezni akar.
  De nem folytatom tovább, itt rajtad kívül úgyis mindenki hülye.

 12. A munka törvény könyv átdolgozásáról nem szóltál Tibor bá,És most még az örökösödést is meg piszkálták..A polgári törvénykönyvet is át dolgozták,érdemes oda figyelni,nehogy valakit meglepetés érjen..Minden fenekestől fel van forgatva,az adószakértők sem jönnek már ki belőle mikor mi, mire érvényes..

  Éppen tegnap este beszélgettem a gyerekemmel a telek beépíthetőségéről,mennyit kell szabadon hagyni..Mert magyarázta hogy még mit szeretne a portán..Lényeg hogy már így is túl zsúfoltan vagyunk,meg engedély nélkül építettünk 17 éve egy mellék épületet,a meglévő melléképület mellé..

  A házunkkal szemben,volt egy természetvédelmi terület,egy páncélhegynek nevezett domborulat,amiről ha letéptél kirándulás közepette egy szál virágot,50 ezerre büntettek…
  10 éve eladták bányának,hogy elhordják a hegyet ,követ az utakhoz,az már nem érdekes..Azt mondták,cserébe adnak Sárospataknak követ,hogy az utcákat újra lehessen aszfaltozni..Na azóta is adják..

  11!
  A pártoktól mit akarsz.Ezek egymás cégeibe vannak beágyazódva,a parlamentbe külön pártot alkotnak, kiabálnak egymásra,aztán odakint meg jól el vannak ,kiegészítik egymást..

 13. 13: védekezés, de nem a fogamzás ellen, hanem a gyerek felnevelése ellen. A szülészeten fel volt ajánlva, hogy megoldják neki, hogy ne legyen több gyereke, de azt nem vállalta.

 14. Amennyiben az igazságkeresés során nem akarunk elveszni a részletekben, akkor előbb-utóbb fel kell tenni a kérdést: A véletlen műve, vagy szándékos tervezés eredménye a társadalom jól érezhető szétzilálódása?

  – VÉLETLEN EREDMÉNY.

  A médiában szereplő politikusok, akikre mindenki ujjal mutogat, az elit részei-e.. közjóért tevékenykedő államférfiak és államnők; vagy kollaboránsok, végrehajtók, netán a rendszerbe tervezett zsarolható balekok, homokzsákok?

  -IGEN, EBBEN A SORRENDBEN.

  Van-e értelme erre vagy arra a pártra szavazni; a pártok egymással szemben valódi alternatívát jelentenek-e, és tényleges erőt képviselnek?

  – NINCSEN SOK ÉRTELME, NEM JELENTENEK VALÓDI ALTERNATÍVÁT.

  Ki mozgatja a szálakat a paraván mögött?

  – NINCS PARAVÁN, A PARANOIÁSOK MINDIG MÁST KÉPZELNEK EL MINT AMI ÉRZÉKELHETŐ, ÉLÉNKEN FANTÁZIÁLNAK AZ ELLENSÉGRŐL.

  Ki mondja meg a tutit, ki adja a stratégiát?

  – SENKI.

  Kinek jó a zűrzavar?

  – ESETENKÉNT VÁLTOZÓ HOGY KINEK JÓ ÉKINEÉK HÁTRÁNYOS.

 15. 13!
  Ha annyira védekezni akarna,akkor nem cigarettára,kábítószerre, meg italra költené a pénzét.Imádom mikor megy a nyavalygás,de cigarettára meg italra van pénze..Akkor fogamzás gátlóra is kell hogy legyen,meg nőgyógyászra..Sajnálom..Oldják már meg a problémájukat..Húzzanak a a farkukra gumit,meg szálljon ki hatvannál..(mérges) = 🙁 vagyis összeírva : – (

 16. 17: hatvan gyerek nem sok egy kicsit? 🙂 ha meg 60 evesre gondoltal, akkor azt hiszem aki 15 evesen kezdi, az inkabb hagyja abba sokkal elobb..

 17. 18-ra:
  Megszakított közösülésre gondolhatott melike00

 18. 18!
  ?
  Miről van szó?
  19!
  Valahogy úgy..Igen.. 😉

 19. 16.
  „Amennyiben az igazságkeresés során nem akarunk elveszni a részletekben, akkor előbb-utóbb fel kell tenni a kérdést: A véletlen műve, vagy szándékos tervezés eredménye a társadalom jól érezhető szétzilálódása?

  – VÉLETLEN EREDMÉNY.”

  Manolo,

  A szőke nős válasz erre az, hogy nem hiszek a véletlenekben.

  Másfelől meg mindig a véletlen formájában jelenik meg a szükségszerűség, vagyis a peremfeltételeket ismerve a teljes rendszer viselkedése ill. produktuma nagyjából előre látható. A kérdés számomra még mindig az, hogy így lett-e megtervezve?

 20. Napokban egyik híradóban panaszkodott egy (egykori) gazda, hogy pénzszűkébe került, ezért el akarta adni a földjét, de csak külföldi vevőt talált rá. A jogász elmagyarázta neki, hogy ezt a törvény nem engedi, de haszonélvezőként rá lehet íratni a külföldit, így juthat belőle pénzhez. Meg is csinálták a szerződést, most meg ismét gazdálkodni szeretne. Igen ám, de nyilván nem akar lemondani a külföldi emberke a haszonélvezeti jogáról. Ezért most szidja az ügyvédet, hogy kijátszotta őt, hiszen nem tud hozzájutni a földjéhez.

  A sztori következménye, hogy a magyar állam az ilyen esetek megelőzésére tervezi bevezetni a földtulajdoni lapon történő változások engedélyeztetési kötelezettségét. Azaz, ha pl. valaki el akarja adni a földjét, azt előbb engedélyeztetni kell a hivatallal, ha ő beleegyezik, akkor adhatja el. Van még hova építeni a bürokráciát.

  Az más kérdés, hogy ebben a konkrét esetben, ha egyszer úgyis el akarta adni a földet, de csak így tudták kijátszani a magyar törvényeket, akkor utólag miért akar a tulajdonosi jogával élni és gazdálkodni az ingatlanon? Kijátszotta a törvényt, mert külföldinek adta el a haszonélvezeti jogot. Már megint jancsikának van igaza, azaz az elit és az emberek felelőssége 50-50%.

 21. 13:
  Valóban nem volt egyértelmű, bár megy neked az is, a velem kapcsolatos véleményed kifejezetten egyértelmű, de piszkosul szubjektív.

 22. 17!
  Tibor bá,én mérges vagyok nem szomorú.. 🙂

  Ja, bocsi :@ csak a program nem veszi a lapot. 🙁

 23. Most végülis mi a baj?
  Mostanában a rendőrök az indexelés hiányáért büntetnek ezerrel, már akit nem tudnak trafipax mögé ültetni.
  1 indexxel kevesebb és 15 pénz.
  Most komolyan ez miért olyan jó nekünk?

  Szabályok vannak és azok a társadalmat szolgálják, ugye?
  A felsőbb rétegekét, aki pedig kibújna (a galád) azt beszabályozzuk másik oldalról.

  Példák:
  1., Nem hajtasz gyorsan? Mert büntetik és a benzin is drága? Akkor keresünk olyat amiért elkaphatunk (index, forgalommal szemben parkolás, stb).
  2., Nem béleltetsz mert nincs új gázkészüléked? Akkor teszünk róla hogy cserélned kelljen (aki okos/felelőtlen az eddig is úgy cserélt hogy nem jelentette be).
  3., új háznál már vannak szabványok, most a régiek jönnek először csak kötelező a felméretés. Aztán majd jön a többi (nem adhatod el x kategória alatt, köteles vagy feljebb tornászni vagy papírt szerezni az x kategóriáról.)

 24. Ami ezzel a túlszabályozással van az már abszurd humor vagy groteszk kategória.Sorolhatnám a válogatott agyametségeket, de inkább nem, csak ami az IFA-val van. Üdülőövezetben lakó rokonhoz baráthoz, tesódhoz nem mehetsz le a családoddal,azaz mehetsz,de tesódnak be kell utánatok fizetni az idegenforgalmi adót ott töltött éjszakánként
  Ja, mi volt itt kérem?Üzletszerű vendéglátás? Mindig lesz valaki, aki fel is nyom az önkormányzatnál. Aztán kijön az illetékes hölgy, hogy bejelentés érkezett, hogy két három napig sokan szálltak meg itt..meg állt itt egy idegen autó.. Bazz. ja.

 25. 26: Idegen az, aki nem ott lakik. 🙂
  Nem az a kérdés, hogy ezt a pénzt be kell-e fizetni, sokkal inkább az, hogy mire fordítják. Remélhetőleg arra, hogy még több turistát odavonzzanak…
  vagy nem arra. 🙁

  Egyébként valóban bosszantó, hogy a közeli rokonok nincsenek ez alól felmentve, miközben a rokonság (foka) elég egyszerűen bizonyítható. Szokásos ütjük a nyulat bokrostul akció az egész. (Mert a polgár úgyis csalna, ha egy kicsit engednénk.)

  Hogy fent meg mi megy, az meg más tészta. Pl. a földbérleti szerződések titkosítása…, nálam eléggé kiveri a biztosítékot. Végül is állami tulajdonról van szó, közérdekű adat lenne… , de úgy látszik, ott mindent szabad.

 26. Most olvasom,hogy még öt hónap van a kutyák chipezésére..
  Január elsejétől négy hónaposnál idősebb ebeket már csak elektronikus transzponderrel (chippel) megjelölve lehet tartani… 😮

 27. Új találmány, a „késedelmi kamat” – sáp.
  Régebben a szolgáltatók megküldték a csekkeket hó elején, és a fizetési határidő volt, kb 15-20-a. Rájöttek, hogy a lakosság zöme 3-a és 10-e között kapja meg a fizetést (segélyt, nyugdíjat stb.) így már a csekkeket megküldik az előző hónap közepén, és a fizetési határidőt hó végére, illetve 5-éig datálják. Így mindenki aki később kap fizetést és akkor fizeti be a csekkeket, az késik, a következő havi csekkre már megy rá a késedelmi kamat.

  Ezzel akarják behúzni a nem fizetők tartozásait?

 28. 21. Mvm9
  Szerintem így lett megtervezve. Miután átvették a hatalmat az USA-ban titkos társaságok, hagyták a folyamatokat maguktól zajlani, csak aprókat kellett lökni, hogy az emberiség menjen lefelé a lejtőn. (testileg, szellemileg, lelkileg, az utóbbi időben anyagilag is)

 29. 29!
  Na jó hogy szóba hoztad!!
  Pontosan így vagyok a villanyszámlával!Minden hónap ötödikéig kellene fizetni..Bementem és kérdeztem,ki kap elsején fizetést árulják már el?Azt a választ kaptam,hogy fel van osztva a lakosság 3 számlázási rendre,és én pont ebbe esem bele,sajnálják..Még majdnem kipenderítettek az ügyfélszolgálaton..
  Eddig minden csekk megjött tizedikére,mert akkor volt fizetés..Most meg 20-án,úgy ahogy írod,és ötödikéig fizessem be..de csak 15-én van fizetés..Persze hogy elkések..De engem már nem is érdekel,én nem fogom magam idegesíteni..Most pl..Szeptemberben fogok befizetni 2 számlát egyszerre.
  Most fizettem a villanyra 600 forint kamatot,meg a kábel tévére is vagy ezer forintot..
  Már ott tartok hogy nem is idegesítem magam rajta..

  De egyébként van egy betervezett összeg,amit a szolgáltatók terveznek egy évre,és ha törik ha szakad ,ennek az összegnek meg kell lennie..Nem csak a késedelmi kamattal,hanem az áremelkedéssel..A gázszolgáltatónál azt mondták nekem,hogy 147 forint egy köbméter gáz,(bruttó) nekem meg az összeg amit fizetek, 155 forintos árral jött ki..Na mehetek a jó Istenhez panaszra..Ezer köbméterrel használtam kevesebbet,és ugyanannyit fizettem mint tavaly..

 30. Mondta már talán valaki régen,hogy el lehet menni…:)

 31. A gázszámlát hagyjuk is, mert az teljességgel követhetetlen. Egyszer átbogarásztam, hogy nagyjából értsem mi a lényeg. A lényeg, hogy mi köbméterben mérjük a gázt, ők meg megajoule-ban (a gáz fűtőértékében mért mennyiség alapján) számlázzák, amit ugyebár mi hétköznapi halandók nem tudunk mérni, tehát annyit számláznak, amennyit nem szégyellnek. Észrevettem, hogy míg Egerben laktam, sokkal jobb gázt adtak, mert a lakótelepi „Komfort” mezei gáztűzhelyemen a 2kW-os égőfején is hamarabb felforrt a víz, mint itt vidéken (Egertől 10km) egy jóval komolyabb minőségű (Bosch) gáztűzhely 3kW-os égőfején. Sőőőőt, a múltkoriban gázszünet volt, és elővettem a gázresónkat, ami palackos gázzal működik. A kis 1kW-os fejen kb. feleannyi idő alatt forrt fel a víz, a palackról mint a fent említett vezetékesen. Tehát a palackos gáz ( Algyői) is sokkal erősebb, mint a vezetékes. Ki tudja, az oroszok millen tehénfingot küldenek nekünk, vagy esetleg a kedves gázművek lelkes dolgozói itthon „dúsítják fel” egy kis ájerrel….
  Egyébként én is kevesebbet fogyasztottam, és mégis többet fizetek mint tavaly.

 32. 34!
  Igen tudom hogy számláznak.. 🙁 Nekem az alsó lakásban van vezetékes gáz,a felsőben palack..De nekem a vezetékesen hamarabb megfő minden mint a palackosan,meg a vezetékesen szoktam sütni,mert a palackot zabálja a tűzhely.. A vezetékes gáz főzésre sokkal kevesebbe kerül,mint a palackos..Egy palack most itt 5500 forint..(3 havonta szoktam cserélni)..
  A gáz az meleg vízre meg főzésre kiváló,fűtésre nagyon drága már..
  32!
  Hát el is kell menni innen dolgozni,hogy ki lehessen ezeket fizetni..

 33. 31. Én spanolnék Melikével! mindig jókat írsz! hasonló dolgokra vagyok én is kibukva. nagy divat lett ez a kamat meg késedelmi bünti .a krvnnykt 🙂 magamban azt kérdezem hogy egy szolgáltató hogy kaphat ilyen jogokat hogy plusz tételeket szedjen be az általa nyújtott dolgok árán felül?? a vállalkozok akik szolgáltatnak miért nem tehetnek még akkor se szinte semmit ha már régóta kintlévőségeik vannak?stb
  nemrég szerencsére lejárt a chf auto hitelem,,de az utsó évben már havi 800 forint adat közlési díjat szedtek a semmire ,volt olyan ismerősöm aki ugyan ennél a lízing cégnél egyszer csak kapott egy fél millás számlát amin 80ezer forint volt :egyéb költségek ként feltüntetve ,minden magyarázat nélkül,,de itt van a drága benzin este és az auto gas (lpg) én nyár elején szereltettem be mert sokat autózok ,erre most 100% adó emelés majd két lépcsőben az lpg-s autókra,köszi ,drágább műszaki és teljesítmény adó!köszi. nem érzem erősebbnek az autót:)
  aztán ingatlan ,bátyámmal közös lakásunk rá eső felé megvettem x őszegért ,2 hétre az adásvétel bejelentésére már jelentkezett is a NAV hogy ők jönnek értékbecslésre mert szerintük kevés az összeg amiben megegyeztünk családon belül az ingatlanom másik felére. hát ehhez meg mi közük van hogy a testvéremmel hogy egyezek meg ,ügyvéd előtt teljesen hivatalosan? értemén hogy adásvételi illeték több kellene nekik de akkor is ez nagyon meglepett!
  „itt senki nem akarja hogy neked jó legyen” lehetne magyar(lehúzó)ország reklám szlogene:(

 34. 33: igen gondolatébresztő a video, még ha nem is mindenben értek egyet vele.

 35. 36:
  A bátyáddal miért nem egy ajándékozási szerződést kötöttetek?

 36. 36-38!
  Mert az ajándékozást meg lehet támadni,az adás vételt viszont nem..Az a tiszta dolog..
  Ez jó volt adás vételnek,de az ügyvéd előtt a szerződésbe nagyobb összeget kellett volna feltüntetni,és ott azt az összeget átadni,majd a testvéred otthon vissza adta volna neked belőle a többit..

 37. 33 – Bogárcica

  Köszönöm hogy belinkelted. Tanultam belőle!

  Bár van pár dolog amiben nem értek egyet.
  Úgy vélem ez annak betudható hogy ez videó még valamikor 1983-ban készült.
  Cirka 30 év alatt azonban már sok minden megváltozott.

 38. annyira azért sajna nem dobálózunk „összegekkel”. az évek alatt én költöttem felújításokra ,karbantartásra mivel én használtam a lakást ,ezt levontuk közös megegyezéssel,de mi köze a navnak hogy miért annyi volt az x amennyi ,értem én hogy a házban 15%al többért mennek a teljesen felújított(enyémnél sokkal jobb állapotú kecók ) de mi ezen a gyanús nekik? ki fogom deríteni ,holnap után jönnek 🙂

 39. 39:
  Gondold át még egyszer azt, amit írtál. lehet, hogy fogsz benne találni hibát.

  Különben mindent meg lehet támadni, de nem támadni kell, meg kell nyerni. 1997-óta támadok egy ajándékozási szerződést. Elöbb leszek én eltemetve, mint az itélet megszületése. 😀

 40. 42!
  Időt nem írtam Tibor bá.. 🙂
  Pontosan azt mondtam hogy az ajándékozást meg lehet támadni..A nyerés már más kérdés..

  Az adás vételen mit támadsz?Ha beszámíthatóak voltak a felek..
  Ha támadható lenne,akkor mi nem is laknánk itt,mivel a férjem a nagynénitől adás vétellel vette meg a házat,és a nagynéni további testvére így nem talált fogást..Így nem örökölt..Sem pedig a nagybácsi első házasságából lévő fiúcska sem örökölt,mivel a néni eladta a házat 20 éve..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük