(783) Terror mánia

Tibor bá’ online

 

Kövér László ideiglenes köztársasági elnök minőségében leterroristázta a Shit Pált lebuktató újságírókat. Ez most már világmánia. Mindenki terrorista, akinek nem tetszik a pofája, aki útjában áll a hatalomnak. Ezt az új keletű mozgalmat eddig az Amerikai Egyesült Államok vitte tökélyre. Íme, a legfrissebb „eredmény” (naná, hogy az oroszoktól vettem át).

Az eset főszereplője a TSA (Utazást Biztosító Hatóság = Transport Security Authority), akik Amerikában ott vannak minden repülőtéren és arra ügyelnek, nehogy terrorista kerüljön fel valamelyik gépre. A leendő utasoknak át kell menni egy detektor kapun, amik nálunk is fel vannak állítva, például a bírósági épületek bejáratánál. Ha megszólal a csengő, akkor nálunk a (többnyire) barátságos őr megkér, hogy vegyük ki zsebünkből a kulcscsomót. Amerikában nincs semmi ilyen, hanem az illetőt elkülönítik, és alapos motozásnak vetik alá.

A múltban volt már egy-két incidens, amikor egy 90 éves, botra támaszkodó matrónát meg akartak motozni (pet-down = végigtapogatás), aki „ellenállt” mert nem volt semmi kedve feltárni az egészségügyi pelenkáját (amit persze kitapogatnak) ugyanis a hölgynek inkontinenciája (magyarul vizelet visszatartási nehézsége) volt. Erre föl a 90 éves, csoszogó mamókát terrorista gyanúval letartóztatták, és így a mama-nagymama-dédmama nem tudott ott lenni az családi vacsorán, ahol ő lett volna az ünnepelt (happy birth day 90, ha-ha-ha). Egy másik esetben egy tolószékes fiatal fiút akartak megmotozni, aki (segítség nélkül) nem tudod kimászni a tolószékből, ezért kijelentették, hogy „ellenállt a felszólításnak”. Egy harmadik esetben egy édesanyát arra köteleztek, hogy mutassa be a cumisüvegben tárolt anyatejet, különben nem engedik fel a gépre a mellpumpát. Nem fogjátok elhinni, de ezeket most a TSA-nak sikerül überelni.

Michelle Brademeyder, édesanya elmondása szerint egy komplett család (papa-mama, nagymama és az imádott 4 éves lányunoka akartak utazni. A csöngő azonban a nagymamánál megszólalt. A nagymamát azonnal elkülönítették és alá akarták vonni egy alapos motozásnak. A 4 éves totyis azt hitte, hogy a nagymama elmegy, ezért odarohant hozzá, hogy megölelje. Akkor most fogd vissza a lélegzeted. A TSA ügynök az odarohanó 4 éves kislányt is meg akarta motozni, mert lehet, hogy a nagymama átpasszolta a magánál tartott fegyvert a kis unokának. Azonban a kislány az idegen embert nem engedte magához nyúlni, azt kiabálta „nem akarom” (I don’t want to). Erre fel a TSA ügynök a 4 éves Izabellát kiemelt biztonságfenyegetésnek („high security threat”) deklarálta, és kijelentette, ha a gyerek megmozdul, elrendeli az általános riadót (leáll az egész repülőtér). Izabella ekkor már hisztériásan sikoltozott, ezért elvitték egy elszeparált szobába és ráparancsoltak, hogy a sikongatást hagyja abba. A szüleitől megfosztott teljesen megriadt gyereken – elhallgatás helyett – kiütött a totális pánik. Ekkor az ügynök azon az alapon, hogy a gyanúsított személy nem működik együtt („the suspect is not cooperating”) megerősítést kért. Végül a gyerek valahogy lecsendesedett, ekkor megmotozták (végigtapogatták) arra hivatkozva, hogy korábban, már találtak pisztoly plüss mackóba varrva.

Természetesen se a nagymamánál, se a totyisnál nem találtak semmilyen illegális tárgyat, így a család utazhatott. Az édesanya elmondásának valóság tartalmát a TSA nem kérdőjelezte meg, de a családtól nem kértek utólag elnézést (ami különben nem kerül pénzbe). A TSA parancsnokság foglalkozott az üggyel, és arra a megállapításra jutott, hogy az ügynökük helyesen járt el.

Egy röhej, hogy az iker tornyokat felrobbantó hatalom annyira fél az általa kreált terroristáktól, hogy nem enged fel a repülőre egy mellpumpát, mert azt össze lehet törni és az így keletkezett üvegszilánkkal el lehet vágni a kapitány ütőerét, amennyiben engedelmesen odanyújtja a karját a szoptatós édesanyának.

_____________________________________________________________
_____________________________________________________________
_____________________________________________________________

 

13 gondolat erről: „(783) Terror mánia

 1. „az iker tornyokat felrobbantó hatalom annyira fél az általa kreált terroristáktól…”

  Dehogy fél.
  Terrorizál.
  A tömegeknek nap mint nap bemutatja, hogy ki a főnök.
  Jó…
  Lehet hogy tényleg fél hatalom, de nem a terroristáktól, hanem attól, hogy a tömeg egyszer kitörli a csipát a szeméből és kivágja ezt a hatalmat mint macskát szarni.
  És minél drasztikusabb módszereket használ a hatalom a tömegek terrorizálására, annál jobban fél, azaz annál gyengébb.

 2. Szerintem sem fél a hatalom, hanem bennünk tartja fenn a félelmet.
  Ha félsz könnyebben megbarátkozol a szabadságjogaid megnyirbálásával(szigorúan csak a Te érdekedben).

 3. 1 & 2:
  Az „annyira fél”-t irónikusan értettem. Úgy van, ahogy Bogárcica írja, ezekkel a nevetséges intézkedésekkel bennünk akarja kiváltgani a félelmet.

 4. Megnyugtató, hogy nem csak nálunk szivatják agyon a népet mindenféle hülye törvénnyel 🙂

 5. Minapi hír volt, hogy az Orbán-rezsim kötelezően nyomkövetésre alkalmas csipes diákigazolványokat ad ki és tervezeik, hogy ilyenek lesznek a személyik is. Aztán csak egy lépés, hogy minden aélattvaló kap a bőre alá is egy csipet. Természetesen a terrorizmus elleni harc jegyében. A TEK bátran lefoglalta a hollywoodi filmesek játékfegyvereit, de abban csak reménykedni tud, hogy pl. a szíriában elrabolt magyaroknak hátha nem esik baja. Ha Isten is úgy akarja…

 6. 5. Ha nagyon akarnak, most is követhetnek bárkit a mobiltelefonján keresztül. Ráadásul azon még hangot is kapnak, még akkor is, ha ki van kapcsolva.

 7. Na, én azért kikerülöm az arab csávókat, pláne, ha hátizsákot cipel. Ennél is gyanusabb a fejkendős arab csaj, pláne ha terhesnek néz ki, mer’ ki tudja mi lapulhat egy kispárnában. Tálán „fekete özvegy”.
  Ám egyenesen bepánikolok egy arab pár láttán, ha a fiún hátizsák van, a lány terhes, ráadásul babakocsinak látszó tárgyat taszigál, amiben akár neutronbomba is lehet. 🙂

  6, Glouchester
  Ha egy mobiltelefont kikapcsolsz, fizikailag szakítod meg az áramot – mit mikor leoltod a szobában a villanyt – tehát nem lehet „követni”.
  Más a helyzet egy „preparált’ mobillal (mondjuk egy régi nokia 3210es amit 15,000 – ért alakítanak át), amit egy másik telefonról felhívnak, és amíg bírja az akkuja, addig valaki lehallgathatja a környezetét. De ez nagyon pénz és időigényes,

 8. 7. janooka: Ha így volna, akkor minden egyes kikapcsolásnál újra kellene a dátumot és az időt állítani. De ezt csak akkor kell, ha az aksit ki is veszed. 😉

 9. 8: akkor minden rendben van. Ha önként figyeltetjük meg mgunkat, akkor ne panaszkodjunk… 🙂

 10. 8: Egy ideig használtam a telefonom aminek megsérült a töltőcsatlakozója, nem lehetett vele tölteni, ezért néhány naponta cseréltem benne az aksit egy töltöttre, tehát mindig kivettem. De sohasem kellett semmit újra beállítani…

  Ezek szerint engem folyamatosan követnek 🙂

  De ha még azt tudnátok, hogy a csatornahálózat tele van titkos érzékelőkkel és DNS minta alapján folyamatosan regisztrálják, ki hol szart! 🙂

 11. 8. Glouchester
  A telefon órája kúlön kapja az áramot.
  Szóval nyugi. Különben sem kíváncsi rád a kutya se….bocs… 🙂

  Aki pedig nem akarjam hogy ellopkodják az adatait, az ne használjon okostelefont, hanem eccerűt, ami 3000 FT/db a Tecsóban. Meg ne járjon bekapcsolt wifivel.

 12. 10:
  Ne szövegelj a telefontól. Vasárnap simán nem jelentél meg.
  🙁 pedig kaphattál volna egy libát. 🙂

 13. 7. Az okostelefonok korában a telefon nem kapcsol ki teljesen, még akkor sem, ha kiveszed az akkut, mert a bios akku tartja a rom írható adatait… Ha benne van az akku, akkor pedig csak készenléti módba lép. És ha valakinek megvan a lehetősége, hogy a GSM hálózaton keresztül adott telefonnak küldjön jelet, akkor az a telefont meg fogja találni, ami gondolom egy beleépített kód segítségével működésbe hozható… Még akkor is, ha nincs a hálózatra csatlakozva…

  Én nem féltem az adataimat, semmi nincs amit ellophatnának, de azt tudom, ha egy pillanatra bekapcsolnám a bluetooth-t egy olyan helyen, ahol megfelelő szakértelemmel rendelkező személy van, nyugodtan kiszedhetné belőle az összes kontaktot (E-mail, telefon, skype, facebook, stb), a böngészési előzményeket, jelszavakat (Tehát például az e-bank bejelentkező adataimat.). Így a biztonság kedvéért nem kapcsolok bluetooth-t, csak ha tudom, hogy nem jelenthet gondot (Legyen aki 110-130-al haladó autót feltünés nélkül tud követni és közben még bluetooth-t is törni) A wifi, GSM keményebb dió, azt akinek megvan az eszközkészlete feltörni, nem rám vadászik…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük