(776) Pitiáner politikusok

Tibor bá’ online

 

 Keveset ülök a TV előtt, illetve hetente csak egyszer, kedd 22:00h környékén, amikor az M1-en végigülöm a Tudorokat. Ez egy kolosszális sorozat, amit múlt ősz óta helyeznek műsorra, és nem érdemtelenül. Az angolok mindig is tudtak történelmi filmeket készíteni, elsősorban a saját történelmükből, korhűen, gyönyörű helyszínekkel, kosztümökben, és persze a kor szokásainak megfelelő viselkedéssel, nem utolsó sorban szöveggel. A kb. 45 perces jelenetek minden egyes percét végigélvezem, amihez a korhű zene is hozzájárul. Most kedden már túl voltunk azon, hogy VIII. Henrik sikeresen mellőzte Aragóniai Katalint (akiről sejteni lehetett, hogy titokban megmérgezték), Boyle Anna, majd Cromwell lefejezésén, de Hower Katalin feje még a helyén van. Amire viszont ki szeretnék térni az Cromwell lefejezése. Cromwell egy éles eszű ügyvéd volt, aki mint első miniszter komoly szolgálatot tett a királynak. Henriknek azonban volt egy mindenki által természetesnek vett szokása, aki kiszolgálta az idejét, azt eltette láb alól, ami a kor követelményei szerint lefejezést jelentett. Cromwell aktív évei alatt igen sok lordnak tört borsot az orra alá, tegyük hozzá, hogy Henrik és az ország szolgálatában, azonban a lordok komolyan mesterkedtek Cromwell kegyvesztése érdekében. És hol máshol lehetett Cromwell megfúrni, mint Henrik „nőügyeinél”, mert amíg az ország vezetését átengedte Cromwellnek, a nők meghódítását személyesen vezette. A negyedik feleséget azonban politikai okokból kifolyólag Cromwell hozta össze, csakhogy a protestáns és drabális Cleve-i Anna nem nyerte el Henrik tetszését, persze csak a házasság után. A lordoknak nem volt nehéz dolguk az őrjöngő Henrik kegyeiből kisöpörni Cromwellt. És akkor most jön a slusszpoén. Cromwellnek halnia kell, ehhez nem fér semmi kétség. Henrik közömbösen olvassa Cromwell kegyelemért esdeklő levelét, miközben feje a meztelen szeretőjének a seggén pihen, és egy cseppet se számít a közel 20 éves hűséges kiszolgálás, Cromwell feje a porba fog hullni, de nem akárhogy. A pitiáner politikai ellenfelek a hóhért a kivégzés előtti este tők részegre itatják, aki másnap reggel képtelen Cromwell nyakát eltalálni. Tántorogva, egymás után háromszor mér csapást a levágandó fej irányába, ami még mindig a helyén van, bár már méteres körzetben minden csupa vér. A lordok pedig a tömegbe vegyülve élvezik a jelenetet. Pitiánerek.

Az utolsó jelenet után Éva kikapcsolta a tévét, de én még percekig néztem magam elé, és a pitiáner politikusokra gondoltam. Orbán képes volt az egész bírói rendszert átalakítani abban a reményben, hogy „levághatja” Gyurcsány fejét. Sokmilliós költséggel megváltoztatta a történelmi Ferihegy elnevezést, mert nem volt képes elviselni, hogy Gyurcsány – a bukott politikus – keresztnevét viselje egy milliók által használt repülőtér. Most pedig jutalmat tűztek ki Gyurcsány Ferenc diplomamunkájának az előkerítésére. Micsoda pitiáner magatartás. Fogat fogért, szemet szemért? De hiszen ez a fog egy kalandorsportoló életművészé, aki ráadásul még stupid is. Az első leleplezés után ahelyett, hogy felvette volna a kapcsolatot a beadott dolgozatának a készítőjével, elkezdett nyilatkozni, hogy 180 oldal törzs anya, de a többi az ő saját kútfőjéből van merítve. Mert a szerencsétlen barom még azt se tudta, hogy hány oldal van másolva. Ráadásul a plagizáló történetesen a köztársasági elnök volt, Gyurcsány pedig egy sima parlamenti képviselő, de már csak két évig, és várhatóan soha többé nem lesz miniszterelnök. Orbánnak nem a Feri névre kellene koncentrálni, hanem a Gáborra. De úgy tűnik, a pitiánerséghez csak annyi ész jár, amennyi az emberek átveréséhez szükséges.   

____________________________________________________________________
____________________________________________________________________
____________________________________________________________________

52 gondolat erről: „(776) Pitiáner politikusok

 1. Ez most elég telitalálat. Barátaim vesznek össze velem, mert hasonlókat mondogatok nekik. A tisztán látók számára Orbán paranoiájának egyértelmű jele pl. a ferihegy-ügy, emlékszünk, a földrajzi nevek bizottságból komoly tudományos hátterű fickókat rúgtak ki, mert ellenezték az átnevezést. A pitiánerség, illetve elmebaj tetőfoka és ez a dühöngő őrült a kétharmados, korlátozatlan hatalmú miniszterelnökünk. Külső korlátok persze vannak, azoknak rendszeresen neki is vezeti az országot fejjel, de nem az ő feje fáj, csak az országé…

  Épp ezért az elmebajért következett az be, hogy az égető gazdasági problémákban semmit nem tudott lépni a példátlan kétharmados lehetőséggel, csak ártani, mert beteg agyával a szimbolikus dolgokra és hatalmi mániáira koncentrál, a kormányzásnak nem marad hely és idő a fejében.

 2. Pitiáner? Amire van igény, azt elégítik ki. Nekünk Mohács kell és azt kapjuk. Nekünk ilyen vezető kell és kész.

  A rendszerváltásnak nevezett hókusz-pókusz kezdete óta egyik töketlen kormányt váltja a másik impotens társaság, a mindenkori ellenzék mindig a legdestruktívabb módon viselkedik. Az ország és a jó nép sorsa senkit sem érdekel. (Még a népet sem!) Vannak politikai pártok, amelyek szimplán hülyék, de a többség szándékosan pusztít és rabol. Abban, hogy ilyen állapotok vannak ma hazánkban az SZDSZ nevezetű csoportosulásnak vannak a legelévülhetetlenebb érdemei. A legborzasztóbb az egészben, hogy semmilyen ellenállás nem volt, nincs és már nem is hiszem hogy lesz édes kis hazánkban. Pedig még mindig nem lenne késő megállítani ezeket a súlyosan kóros folyamatokat és végre jó irányba fordítani a magyarság sorsát…

 3. Lehet hogy telitalálat, egy kérdésem van.

  Nem beteges hogy magának mindig az Orbán jut az eszébe? 🙂

 4. Szerintem függetlenül attól, hogy Orbánnak molyen a megitélése, ha Gyurcsány kijelentette, hogy MINDENT elkövet, hogy megbuktasa a kormányt szertintem jogos önvédelem a „lefejezés”. És mivel ebbe a MINDENBE sok övönaluli dolog belefér, akkor kesztyű nélkül megy a pofozkodás.

  Az meg benne volt a pakliban, hogy ha a baloldalnak olyan fontos a közszereplők tanulmányainak lebegtetése, akkor ők se maradjanak ki a szórásból… felállították a mércét maguknak is.

  Abban teljesen igazad van, hogy a Feri teljesen esélytelen arra, hogy újra a csúcsra kerüljön, de a második-harmadik vonalból tulajdonképpen komoly felelőssg nélkül rengeteg gondot tud okozni. Ne felejtsük el, hogy az ő idején egy réteg, elsősorban nyugaton nagyon elégedett volt. Ez a réteg ha nem is Gyurcsányt de azt a politikát ami képviselt mindenáron szeretné visszaállítani. Tehát a Ferit még nem lehet egészen leírni.

  Egyébként melyik Gáborra gondolsz?

 5. 3:
  Nem beteges, hogy nem vagy képes tegezésre váltani?

  Különben lenne egy pici korrekcióm, nem „mindig” hanem „mindenről”, és erről Orbán tehet. Nincs pénz, mindenkitől elvonnak, újabb és újabb adókat vezetnek be, illetve emelik az ÁFÁ-t (Európában a legmagasabb) de Orbánnak az a fontos, hogy 100 év után Feri-hegy át legyen keresztelve. Neked pedig az, hogy védd ezt a nemzete veszelytő csirkefogót.

  4:
  Bethlem, stupid! 😀

 6. 4: nem sok vizet zavar a Feri a süllyesztőből, OV egyik nagy bűne, hogy el tudta homályosítani GYurcsány disznóságait a sajátjaival. Törvényszerű, hogy arra haragszunk jobban, akitől az előbb kaptunk egy pofont, nem arra, akitől tegnapelőtt.

 7. 5: A HVG-n volt egy zseniális cikk a most bevezetendő diákhitelről. Ugyebár a kormány, azzal a céllal, hogy 48 milliárdot megspóroljanak, bevezette a tandíjat (igaz, nem annak hívták, de attól még az volt). Viszont azt mondták, hogy oké, semmi baj, majd lesz diákhitel, amiből ki lehet fizetni.

  Igen ám, de a részletekben van az ördög. A diákhitel eddigi rendszerében a piacról finanszírozott konstrukció volt, a pénzt hozzá elsősorban az Európai Fejlesztési Bank és a Magyar Fejlesztési Bank adta, de piaci feltételekkel. A magyar állam nem fizetett kamattámogatást, sőt, a nem fizetők miatt prezentált kockázatot a konstrukció egy 1,48%-os kamatfelárral vette figyelembe.

  A jelenlegi konstrukció viszont úgy néz ki, hogy a diákhitelt felvevő csak 2%-os kamatot fizet, az e fölötti részt az állam teszi hozzá költségvetési forrásból. A probléma ezzel az, hogy a magyar jegybanki alapkamat eleve igen magas (7%), ráadásul beleszámítva a kezelési költségeket és a fenti kamat felárat, könnyen kijöhet még 10% körüli teljes kamat is, amiből akkor 8%-ot az államnak kell kifizetnie a diák helyett.

  Idén 122 ezer diák felvételizik a felsőoktatásba, a költségtérítéses és államilag finanszírozott helyek száma ennél valamivel több. Mondjuk, hogy 100.000 diákunk lesz. A közvélemény-kutatások szerint 75%-uk fel fogja venni a diákhitelt. Ha átlagosan csak 5 millió forint hitelösszeggel számolunk, ennek 8%-a évi 400.000 forint diákonként!!! 100.000 diákkal számolva az már az első évben 40 milliárd forint, és évente ugyanennyivel nő. A HVG számításai szerint kb. 2020-as évekre a költségvetésben a diákhitel kamattámogatása el fogja a érni a 780 milliárd forintot, ami a jelenleg előirányzott költségvetési hiány kétszerese!!!!

  Ennél nagyobb szabású és idiótább pénzelbaszást el se tudnék képzelni.

 8. 5. Tiborbá

  Reménykedtem, hogy Vona… Az Index szerint erősödik…
  Látod, mit tesz egy kis tiszaeszlározás !

 9. 8: meg volnék lepve, ha a mindig haspárti tömeg szemáében számjtana valamit az eszlározás. Zsidó-riogatásra kellett, majd Jancsika megmondja, honnan jött az ukáz a Jobbiknak… 🙂

 10. 7. Jancsika

  Ha a jegybanki alapkamatot nem sikerül leszorítani akkor a diákhitel a kisebb problémák közé fog tartozni…
  EZÉRT kellene az elnöknek esküt tenni, hogy ne az ország ellen dolgozzon.
  A kamat leszorításával nem csak a diákhitelen bukna kevesebbet az állam, hanem az MNB se lenne a kamatkülömbség miatt olyan vonzzó a spekulánsoknak…

 11. 9. Arma Gedeon.

  Az eszlározás nem csak hazai folklór.
  A franciák még mindig azon rugóznak, hogy ha beírod Francois Hollande nevét a gugliba, automatikusan melléírja hogy juif (zsidó) mint a legsűrűbben keresett szót… és ezért nem valószínű hogy a jórészt funkcionális analfabéta arab lakosság lenne a felelős.

 12. Bár megy a cirkusz, azért előfordult már jó párszor, hogy a Fidesz, és az MSZP karöltve járt el. Emlékszek még egy korrupció-ellenes (átláthatósági) törvényre, amelyet még közösen kaszáltak el. Volt nekünk emellett tengernyi bizottságunk, ami semmit sem tudott érdemben megállapítani. Legutóbb a devizahiteles bizottság állapította meg, hogy a történtekért felelős: az MSZP, a bankok, a hitelesek, a jegybank, csak a Fidesz nem. De semmilyen visszásságot nem tártak fel, pedig elég lett volna csak Árpi honlapjára kattintani. Most megalakult egy újabb bizottság, amely az ügynöklistákat vizsgálja majd, hogy majd 3-4 év múlva hasonló eredménnyel, pár ezer oldalas beszámolóval, megállapítsa a nagy büdös semmit.
  A bíróságokat meglátásom szerint nem Gyurcsány miatt alakították át. Egyszerűen megy a hatalmi bázis kiépítése, a régi embereket kirugdossák, és újakat tesznek a helyükre, akik lekötelezettjeik lesznek a mostani vezetésnek. Gyurcsányt főbűnösnek kiáltották ki, és ehhez mérten megy az ő lejáratása, piszkálgatása.

 13. 12: a kuruc közölte Orbánék megfigyelőinek jelentéseit, OV ki volt jelölve trónörökösnek a szocializmus végén és Stumpf apósa, a belügyminiszter védte meg. Tehát cirkusz volt az ellenzékiség.

 14. 10.
  „Ha a jegybanki alapkamatot nem sikerül leszorítani akkor a diákhitel a kisebb problémák közé fog tartozni…”

  Az nem úgy megy, hogy a jegybanki alapkamatot leviszem mondjuk 3 %-ra és akkor minden meg van oldva.
  Ha a piac ezen az áron nem finanszírozza az országot és nem veszi meg az államkötvényeket, akkor semmit se ér a jegybanki alapkamat.

  Hitelesebb politizálás kéne, akkor a kockázatosságunk is csökkenne, és kevesebbel is beérnék az állampapír vevők.

  Diákhitel:
  Amikor minden hülyeséget kitalálnak, hogy csökkentsék a hiányt, akkor miért nem probléma a diákhitel ilyetén nagyságrendje?

  A legszebb az egészben, hogy ezt az új NFM diploma nélküli feje is szóvá tette, tehát nem biztos, hogy szoci ármánykodás.
  Csak racionális gondolkodás.

 15. 13. Arma Gedeon

  Már megegyeztünk, hogy a kurucot kik kezelik/informálják… És a motivácijuk se nagy rejtély.
  Egyébként még mindig nem értem azt hogy minek kell megjátszani az ellenzékiséget meg a szabadságharcot ha egyébként mindenki egy oldalon áll. Teljesen felesleges energiát pazarolni az egyesek szerint már nemlétező tömegek átverésére… Ennek csak akkor lenne értelme, ha egy erős és határozott tömeget kellene mesterségesen megosztani.
  De az alapkoncepció szerint birkákról van szó.

 16. 14. P.Z.

  „Hitelesebb politizálás kéne, akkor a kockázatosságunk is csökkenne, és kevesebbel is beérnék az állampapír vevők.”

  Bogár László szavai jutnak eszembe, amikor azt mondja, hogy abszurd, amikor a bárányoknak kell a farkasokat győzködni, hogy milyen finomak…

 17. az országot én finanszírozom, mint adófizető, és a kibaszott külföldiek takarodjanak el az államtól kötvényestül.
  azonnal betiltani az államkötvények kibocsájtását, a visszafizetést pedig csak és kizárólag a természetes személyek által birtokoltra korlátozni és megtagadni azonnal az összes államadósság visszafizetését. máris pozitív szaldóban zárnánk.
  a maradék még ittlévő idegen szaros cégeknek meg a svájci minimálbér kifizetését tenném kötelezővé, természetesen CHF-ben és nem forintban.
  továbbá védelmi pénzt szedni azonnal ausztriától, ha nem fizetnek, azonnal az osztrák határhoz költöztetni egymillió cigányt és szamurájkardot adni nekik (természetesen segélyt egy fillért se kapjanak) és megmondani, hogy merre laknak a kibaszottul gazdagok!

 18. 17:
  Nagyon szépek ezek a gondolatok, de nem magyarázza a helyzetet.

  Nem kell olyan messzire menni a múltba, amikor a jegybanki kamat sokkal alacsonyabb volt, mint a piaci kamat.
  Érdekes módon a befektetők nem a jegybanki kamatra figyeltek.
  Lehet mindent mondani, de amíg másoktól akarunk hitelt felvenni (államkötvény eladás), tudomásul kell venni, hogy ők csak bizonyos áron hajlandóak finanszírozni bennünket.

  Ha azt akarjuk, hogy ez a kamat csökkenjen, az ő gondolkodásuk mentén lehet ezt csak elérni.

  Ha meg az akarjuk, hogy ne növekedjen az adósságunk ( így kevésbé szoruljunk rájuk), akkor nem kéne olyan döntéseket hozni, ami ezt növeli.

  Pl. diákhitel, egy kulcsosnak mondott SZJA, közbeszerzéseken tapasztalható korrupció stb.

  http://hvg.hu/gazdasag/20120419_Tatrai_Tunde_korbeszerzes_korrupcio#s=eco

 19. 19: A világ nem ilyen egyszerű, mint amilyennek látod.
  Aztán a következményeket mintha nem árnyaltad volna kellőképpen.

 20. 20: pl? nem fog az aljanép elmenni idegen országokba nyaralni/sielni? nem jut majd plazmatévére és társaira egyéb kütyükre? em lesz teszkó és gazdaságos madárfajtársa? Nem fog telni embermérgező gázoljra és benzinre? lóval fogunk járni végre? nem fognak hulladék élelmiszert árulni az országban (tehát nem fogják csendben kiírtani a magyart) ajjaj, micsoda problémák. már alig várom …

 21. 19:
  Te hülyébb vagy mint Orbán. Nem semmi. Kár, hogy nincs kétharmadod, azon már röhögni lehetne. 😀

 22. 22: Fogsz te még erre gondolni, mint az elveszett Paradicsomra! 🙂

 23. 24. Observer

  Érdekes, hogy gyakorlatilag mindenki egyetért abban, hogy ez a rendszer a szakadékba taszítja a világot, mert a liberális gazdaságba elfelejtették beépíteni a fékekekt és az ellensúlyokat, szemben a teátrális politikai színtérrel ahol a fékek és ellensúlyok fontosabbak mint a motor.
  De amint valaki felvázolja az alternatívát, akkor megy a huhogás… 🙁

 24. 19. Azt elfelejtetted hozzátenni, hogy majd vígan integetünk a NATO bombázóinak:)

 25. 19!
  Te mit beszélsz?.. 😮
  Igaza van Tibor bának..
  De azért legalább a hasam fogom a röhögéstől.. 😀

  A külföldiek takarodjanak innen,de az itt maradt cégek meg 4000 CHF-ot adjanak,mondod Te.. 🙂
  Azért dolgoztatnak még az idegen cégek itt ,mert 80-180 ezer forint körüli bért fizetnek…
  Ha köteleznéd őket hogy többet fizessenek,mondjuk 4000 CHF-ot ,nem dolgoztatnának itt..(Én is fel voltam háborodva sokszor ezért,de azzal nem sokra megyek)
  Egyébként ez önkormányzatoktól is függ,mert nekik is van bele szólásuk,a bérfeszültség miatt..

  Ha nem tetszik neked a dolgok menete,tiéd egész Európa,el lehet menni..Ezek a dolgok amiket leírtál,mostanság nem igen fognak megváltozni..Úgyhogy eldöntheted ,hogy az életed maradék részét ezzel a cirkusszal akarod tölteni,vagy valami érdemleges dolgot is megpróbálsz kihozni az életedből,lehetőségeidhez mérten..

 26. 25: Attila, tudjuk, hogy mi várható. De ez nem ok arra, hogy drukkoljunk annak, hogy mielőbb be is következzen.

 27. 25!
  Ez alternatíva volt amit asdf leírt?hm.. 😮
  Ez olyan alternatíva volt,mint nálam a villanyóra..Ha sokat mutat fogom ,lecsapom nagy baltával..Kész.. 🙂

 28. 22, 25:
  Meg kéne nézni a görög társadalom helyzetét mostanában.
  Azt kívánjátok nekünk is?
  Ők a hiteleik jó részét leírták a magánhitelezők felé, és most hol tartanak?

  Esetleg korábbi példákat is lehet nézni Argentína, Brazília?
  Vagy más országokat, ahol volt államcsőd.

 29. 19. asdf Igazad van ! Csapjunk bele a lecsóba. Ebben az országban nem történik semmi , csak a folyamatos lassú lecsúszásban , és elszegényedésben van részünk . Minden kilátástalan , reménytelen . Akkor inkább dőljön össze minden . Csak valami történjen már !

 30. asdf átment szitkozódásba és trágárságokba. Ezért kizártam.

 31. Az új diákhitel konstrukciója épp úgy eleve hibás, mint ahogy annak idején a támogatott lakáshitel rendszer is az volt. Pont ugyanaz a probléma: Pár év alatt olyan irdatlan kamattámogatási kötelezettséget gyűjt be vele az állam, hogy ki se lát mögüle. Persze az eladósodást vizsgáló bizottság ezt pont nem találta meg az okok között. 🙂
  A támogatott lakáshitel rendszer fennállása idején még egy mellékhatást indukált: Mivel a lakásvásárlók a korábbinál jóval több (hitel)forrással rendelkeztek, ezért a lakáseladók szépen megemelhették az áraikat. Ezek az árak (mivel lefelé rugalmatlanabbak) meg is ragadtak jó magasan akkor is, amikor a lakástámogatási rendszert átalakították, és sokkal kevesebben tudták már igénybe venni. No de aki lakást akart venni, annak valahonnan kellett a pénz, így a devizahitelek felé fordultak, amiknek a kezdeti törlesztői pariban voltak a korábbi támogatott forinthitelek törlesztőivel. És így vezetett el a támogatott lakáshitel rendszer a devizaadósságokhoz…

  Orbán szerint erre az a megoldás, hogy jól lenyomjuk az alapkamatot, és akkor kevesebbet kell az államnak kiperkálni. Ez igaz is, viszont nem veszi figyelembe, hogy az alapkamat mesterségesen alacsony szinten tartása esetén senki nem fogja finanszírozni az államot, senki nem akarja forintban tartani a pénzét (a lakosság se!), emiatt a forint szépen gyengül a többi devizához képest, aminek a hatására minden importtermék ára megdrágul. Az importtermékek egy része alapanyag, vagy kellék a hazai termékek előállításához (pl. az üzemanyag is) így ezeknek a drágulása átgyűrűzik a hazai termékek árába is. A felgyorsuló infláció pedig azt eredményezi, hogy az életszínvonal szépen lejtőre kerül, és elsősorban azok járnak rosszul, akik pénzügyi ismeretek híján nem tudják, hogy devizába kell menekíteni a megtakarításaikat.
  Ja, és persze a forint gyengülése miatt a devizában denominál államadósság szépen emelkedne, mint ahogy a devizahitelesek törlesztőrészletei is. Az árfolyamgát rendszerével a devizaadósok elől ideiglenesen el lehetne fedni a problémát, csak épp ha az árfolyamgát kifutásakor még mindig magasak lesznek az árfolyamok, akkor egyszerre szakad majd a nyakukba a magas törlesztőrészlet, és az árfolyamgát ideje alatt felhalmozódott adósság visszafizetésének kötelezettsége.

 32. Tibor bá’

  Hová lett a hozzászólásom? 🙂
  Saját magad elől nem tudsz elbújni.

 33. Azért azt bevallom, nem tartom elképzelhetőnek, számomra teljesen irreális, hogy a reptér nevét Gyurcsány keresztnevével való megegyezősége miatt miatt változtatták volna meg.

  Ekkora pitiánerséget nem feltétezek senkiről.

  Másrészt a hatalom, ha úgy tetszik hasonló egy egy természeti jelenséghez és megvannak a saját immanens törvényszerűségei.

  Aki pedig hatalomba kíván kerülni illetve ott akar maradni az kénytelen ezekhez alkalmazkodni hasonlóan ahhoz, ahogyan egy élsportoló be kell hogy tartsa az edzésére pihenésére és táplálkozására, életmódjára vonatkozó előírásokat.

  Teljesen sajátságos egyéni „unortodox” újszerű módon nem lehet még labdába se rúgni.

  A divatos unortodox helyett tökéletesen megfelelne a magyar hagyománytörő szó is.

  Csak akkor nem illeszkednénk korunk sznob, majmoló nyelvi szokásaihoz.

 34. És akkor még a zsidók sem voltak hatalmon…(Lásd még:Hunyadi László lefejezése…).
  Egyébként ez egy dugós amcsi sorozat, némi történelemmel vegyítve…

 35. Orbán mondta kb.: A legyözöttet ki kell nyírni, bolond aki nem így tesz…
  Erre utalt a bajagyzés…

 36. Betiltják a „Felszállott a pávát, átnevezeik a Ferihegyet… Tiszta óvoda… Az OPNI meg bezárt…

 37. (Van egy olyan érzésem, hogy ma reggel a következő poszt témája valahogy a választásokhoz, vagy a pártok erőviszonyaihoz fog kötődni. Alig várom! 🙂 )

 38. 39: Mindenesetre a feliratok és a sávok sorrendje nem azonos, így első ránézésre én fidesz-mszp párharcot láttam a grafikonon.

 39. 28. Observer

  „25: Attila, tudjuk, hogy mi várható. De ez nem ok arra, hogy drukkoljunk annak, hogy mielőbb be is következzen.”

  Ha a kocsin a gumi már fényesre kopott akkor tudod, hogy ha nem cseréled le, vagy meghalsz, vagy a legrosszabkor kapsz durrdefektet.
  Az új gumi pénzbe kerül időkiesésbe, de muszáj megvenni.

  Ha óvatoskodsz, lassan mész, elodázhatod, talán nyersz egy hetet, hónapot, de nem kerülheted el…

 40. 41: A kérdés az, hogy elkerülhetjük-e az összeomlást vagy nem. Szerintem nem (max. késleltethetjük egy kicsit), és ezért nem hiszem, hogy bármi haszna van, ha már mától lavórban mosakszom hideg vízben. Nem változtat semmin, és amíg van melegvíz, hülye lennék nem abban zuhanyozni. 🙂
  Hozzáteszem, tökéletesen el tudom fogadni, ha ezt a magatartást mások meg elítélik. 😉

 41. 42:
  Egyetértek az álláspontoddal. teljesen feleslegesnek tartom, hogy önsanyargatással éljek bármilyen cél érdekében, mert az emelegetett célok nem elérheteők. Maximum az összeomlás ideje tolható ki. Azért pedig nem érdemes áldozatot hozni. Mit számít, hogy ma végeznek ki, vagy holnap után? X haladékért nem érdemes rontani az életkörülményeinken. Lásd: Karinthy Frigyes indoklását. 😀

 42. 42 – 43 Obszerver, Tiborbá

  Ennek így olyan szaga van, hogy oldja meg más a problémát…
  Inkább elfogadjátok a keserű véget, mint hogy változtassatok azon az életmódon, amelyik sietteti.

 43. Nem tudom elhinni hogy Gyurcsány miatt lett volna az átkeresztelés Ferihegyről Liszt Ferencre . Liszt is Feri. Vagy nem?

 44. 44: Attila, egy fecske nem csinál nyarat. Kettő sem 😉

 45. Elég primitívek ezek a sorozatok, mert a karaktereket modern attitűdökkel és viselkedéssel ruházzák föl a jobb érthetőség miatt a mai néző számára, ha szerepeltetett történelmi események esetleg -véletlenül- nem is hibásak, a személyiségek motivációi hiteltelenek.
  Persze, hogy ismerős lesz. A szappanoperák értelmi szintje köszön vissza.

 46. 47: ez igaz, de elnézve a mai fejeseket, a régiek se lehettek jobbak. Hasonló képet fest amagyar elitről Móric a Fortunátusban…

 47. 47:
  Úgy látszik újabban bal lábbal kelsz fel. 😀

 48. 41: A gumicsere során ugyanolyan, vagy legalább is kompatibilis új gumikat raknak fel, amivel utána még gyorsabban lehet haladni, mert pl. jobban betapad a kanyarban. Amire te vársz, az nem új gumi, hanem kerékbilincs, szerintem. 🙂

 49. 51. A kerékbilincs rögzít egy eleve hibás állapotot… (Pl. Kerékbilincset kap az, aki olyan helyen áll, hogy nem tudnak tőle rakodni, hogy biztosan még egy-két órával tovább ne lehessen tőle rakodni… :P) Na de itt konkrétan a futóművet kéne kicserélni és felrakni egy kormányt, amivel irányt lehet változtatni… Hogy jó, vagy rosz gumival ugrasz a szakadékba tulajdonképpen mind1. Hogy van-e a szakadék előtt pár méterrel féknyom, jelentéktelen… Szerintem…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük