(770) Nyugtalanító hírek

Tibor bá’ online

 

Hogy Izrael Iránt háborúval fenyegeti azt már úgy megszoktuk, hogy le se tudunk feküdni nélküle. Elvégre minden csoda három napig tart, Izrael pedig már 4 éve hülyéskedik. Most egy újabb US anyahajót irányítottak a Perzsa-öbölbe, de már ez is lerágott csont. Oroszország óvva inti Amerikát, nehogy végzetes hülyeséget kövessen el, de már ez is volt néhányszor, amikor is  megemelkedett a gyomorsavunk tőle, de egy ideje már nincs szükségünk szódabikarbónára.   De…., de most…. ilyen még nem volt. A fő olajzabáló Kína hivatalosan figyelmeztette Izraelt, hogy egy Irán elleni támadás súlyos csapás lenne a világgazdaságra és a világkereskedelemre. Ez az első alkalom, hogy Kína be van szarva. PLUSZ, Oroszország csapatokat küld az Iránnal határos Örményországba, mert közleményük szerint ez év nyarára sejtik Irán megtámadását. Ezek szerint Oroszország nem nagyon bánja, ha Iránt lebombázzák (ha bánná, már rég lennének ott légelhárító rakéták), de az nagyon nem tetszene nekik, ha szárazföldi csapatokkal el is foglalnák, és csinálnának egy kis rezsimváltást. Felteszem, hogy az orosz vezérkarnak jobbak az értesülései, mint nekünk, tehát tudják miért most küldik a csapataikat oda. Miért is? Vasárnap, április 8-án, minimum 200 vadászbombázóval az amerikaiak a Perzsa-öbölben minden idők legnagyobb hadgyakorlatát tartották, amelynek során egy szimulált Irán elleni támadás, illetve az elzárt Holmuzi szoros megnyitása volt a feladat. A gépek két repülőgép anyahajóról szálltak fel. (USS Enterprise, USS Abraham Lincoln), amelyek az iráni partokhoz elég közel – de még nemzetközi vizeken – hasították a hullámokat.

Innen viszont nekünk kell tovább gondolkodni. Egy atomháború esetén az orosz szárazföldi csapatoknak Örményországban aligha lenne bármi szerepük, ami azt jelenti, hogy atomháborúra az oroszok nem számítanak. Nem is nagyon lehet, mert kik között? Ebben az esetben ezt mi meg fogjuk úszni, de nem a rákövetkező gazdasági kotyvaszt. Akkor pedig 3-5 hónapon belül vagy ugrani fog a majom a vízbe, vagy nem. Persze csak akkor, ha Izrael tényleg képes elkövetni egy ekkora nagy baromságot. Viszont, ha jól sül el számukra a dolog, akkor Obama újraválasztása garantált.  

___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________

68 gondolat erről: „(770) Nyugtalanító hírek

 1. Üdvözöllek Tibor bá’ és minden kedves olvasót!

  Először írok ide, de nagyon régóta olvasom a blogodat. Amit nagyon szeretek az oldalban és benned, hogy mindig odafigyelsz a részletekre és a legapróbb dolgokban is a legmesszebbmenőkig pontos vagy és tényleg nem is tudnék most megemlíteni semmit, amiben valami apró tévedést láttam volna.
  Na eddig tartott a fényezés, most hadd kötekedjek egy kicsit, pedig nem nagyon szokásom (na jó, egy kicsit mégis, de eddig nálad nem tudtam mibe) 😀
  Végre egy poszt, ahol legalább a technikai részhez van egy kis rálátásom, ugyanis közel 25 éve erősen foglalkoztat a repülős téma és pont az amcsi dolgok érdekeltek mindig jobban. Nem is a hírbe kötnék bele, hanem a posztban közölt számadatok sántítanak kicsit.
  Azt írtad: minimum 200 vadászbombázóval hajtották végre a gyakorlatot, amik két repülőgép hordozó anyahajóról szálltak fel (USS Abraham Lincoln és USS Enterprise)… És most jöjjenek az adatok… A két említett hajó Nimitz osztályú és mellesleg az Enterprise a legelső atom meghajtású anyahajó, ha jól emlékszem 1961 szeptember 24.-én lökték vízre és idén fogják leszerelni, 2013-tól múzeumként fog üzemelni, a Lincolnról csak annyit, hogy 1982-ben eresztették vízre és 10 méterrel rövidebb az Enterprise-nál, de ez annyira nem is lényeges. 🙂
  Ami viszont lényeg, hogy mindkét hajó maximum 90 repülő járművet (helikopter, repülőgép) tud cipelni, de 80-nál többet nem nagyon szoktak rájuk zsúfolni, de maradjunk a maximális 90-nél, ez akkor is minimum 20-al kevesebb férőhely, mint amennyit említesz a hadgyakorlatban. Ezeken kívül hajónként van legalább 2db mentőhelikopter, egy E2C Hawkeye (tányér alakú radar van a hátán ennek a röpcsinek, ha valaki nem tudná 🙂 ), néhány tanker (légi utántöltő) és legalább 10-20 egyéb, nem vadászbombázó feladatokra szakosodott légi jármű 🙂
  Szóval lehetett ott 200 vadászbombázó, de hogy nem mindet ez a két hajó vitte oda, az tuti. Odareppenhettek máshonnan egy bázisról, elvégezték feladatukat, majd egy tankolás után mentek is haza, de hogy a 200 vadászbombázó létszám meglegyen, ahhoz legalább 50-60 repülő vendégként érkezett… 🙂
  Elnézést, ha egy kicsit kioktatóra sikeredett a hozzászólásom, nem annak szántam, csak száraz adatokat közöltem. Továbbra is nagyon szeretem az írásaidat és kívánom, hogy még nagyon sokáig örvendeztess minket ezzel a jó szokásoddal 🙂

 2. 1:
  Köszönjük a ponosítást. A hiba az én készülékemben volt. U.i. kissé felületes voltam, nem akartam feleslegesen részletezni a dolgokat. az eredeti hír így szólt:

  „At least 200 American and Arab Gulf fighter-bombers thundered overhead Sunday, April 8 at the outset of the biggest air force exercise ever conducted in the Gulf region. They are simulating war with Iran and an operation for reopening the strategic Straits of Hormuz if it is closed by Tehran. debkafile’s military sources report that 100 of the warplanes took off from the USS Enterprise and USS Abraham Lincoln which are cruising with their strike groups opposite Iranian shores. The Saudi, UAE, Kuwaiti and Bahraini air forces contributed the other 100.”

  Vagyis szálltak fel gépek még: Saudi, UAE, Kuwaiti and Bahraini bázisokról is. Valamint a két anyahajóról öszesen „csak” 100 gép reppent fel.

 3. Lesz itt háború mert a zavarosban lehet sokat halászni. És egy-két atombomba is belefér, majd megszokják. (A japánok is megszokták,lassan sugárzásállóak lesznek.) 🙂

 4. Szerintem Irán válaszlépéseitől függ szinte minden…

  Megteheti, hogy „hagyja” hogy lebombázzanak néhány létesítmént, és kicsit óvatosabban újraépíti őket, különösebb hajcihő nélkül, mondjuk kínai és orosz segítséggel….
  Politikailag bizonyítja az aggresszót, az USA és Izrael további fekete pontokat kap a muzulmánoknál.
  Ebben lehet reménykedni, de kicsi az esélye.

  A másik véglet, hogy Irán Afganisztánban és Irakban mér csapást az amerikai érdekekre… Mindkét országban nagyon gyenge lábakon áll az amerikai rendszer, tehát nem kell sok hozzá, hogy destabilizálódjon.
  Ehez jöhet a terroista sejtek felébresztése, a Hamasz és a Hezbollah fegyverekkel való ellátása, a hormuzi szoros lezárása és világszerte szabotázs és asszimetrikus háborús akciók amerikai/izraeli érdekek ellen. Ebben nyilván sok segítségre számíthat azoktól, akik az USA hatalmának gyengülésére várnak.
  Azzal, hogy Európa torkán sikerült letolni az Irán elleni embargót, szintén célponttá vált, ami szépen kiszélesítheti a háborút.

 5. Ha valami megakadályozza ezt a háborút akkor az a tény, hogy Tel-Aviv és Jeruzsálam tucatjával fogja kapni a rakétákat elviselhetetlen mennyiségű éldozatot követeleve. Ha ezen az izraeli vezetők át tudják magukat renni, akkor lesz háború, ha nem, akkor nem lesz. A MAD tökéletesen fennáll. Iránnak nincs atomtöltete, de hatalmas területe van, állja a csapásokat. Izríael csak hagyományos rakétákat fog kepni, de pici a területe. radioaktív hamut pedig mindenki fog kapni, még mi is.

 6. 5: rosszul tudom, hogy Izrael rakétavédelmi rendszerei közel száz százalékban képesek a támadó rakétákat megesmmisíteni? Nem vagyok szakértő…

 7. Hogy lesz-e háború az talán már nem is kérdéses. A mikor annál is inkább. Az iráni atomlétesítmények (mint az indok egy támadásra) elég jól védett helyeken vannak, és eléggé szétszórva Irán területén. Speciális bombákkal talán(!) meg tudják rongálni őket, azonban már amerikai gazdasági emberkék is elkezdtek sirdogálni, hogy bizony az olaj árának emelkedése több kárt okoz az amerikai gazdaságnak, mint az kívánatos lenne. Most a napokban leállított iráni olajszállításokról ne is beszéljünk, annak áldásait majd élesben kipróbálhatjuk a 600,- Ft-os benzinnel.
  Ebben a globalizált világban már nem lehet úgy beletaposni a másikba, hogy mi meg ne éreznénk…
  Egyelőre azonban a pszichológiai háborút látjuk, tesztelik egymást, hol a határ. De ahogy láthatjuk ez sem egy olcsó mulatság.
  Az irániak meg hátradőlhetnek: kevesebb munkával több pénzt keresnek. Igaz el kell érte utazni, mert utalással nem lehet nekik fizetni, de legalább a kirándulás is megvan egy füst alatt 😀

 8. 5. Tibor bá’ ezt írod: „…Tel-Aviv és Jeruzsálam tucatjával fogja kapni a rakétákat elviselhetetlen mennyiségű áldozatot követeleve. Ha ezen az izraeli vezetők át tudják magukat tenni, akkor lesz háború, ha nem, akkor nem lesz.”
  Erre csak ez az egy válaszom van: http://izraelkina.blog.hu/2012/02/26/ideje_hogy_a_zsidok_es_a_magyarok_is_megtudjak
  Tudom, hogy értékes az időd, de a véleményed érdekelne.
  És a tűrés küszöbszintje is megválaszolható ezáltal: vajon érdemesek-e még az ott élők a túlélésre? Főnökeik hogyan döntenek…

 9. 5 Tiborbá

  Izraelben már megy a propaganda, hogy maximum 300 halálos áldozatra számítanak egy Iráni rakétatámadás esetén.
  Viszont ha az izraeli zsidók elkezdik úgy érezni, hogy beáldozzák őket a new yorki testvéreik, akkor érdekes fejlemények követhetik a háborút.

  A rádioaktív hamu elsősorban Oroszország, Afganisztán, India és Kína területén okozna problémát… Nem véletlen, hogy nem lelkesednek.

 10. Amiket én hallattam friss hírek a témában szintén ehhez az Enterprisehoz kapcsolódnak. Állítólag ez az a hajó amit elsüllyedni küldtek oda, 60 éves ez az utolsó bevetése hivatalosan is, drága lenne leszerelni.

  A másik pedig az izraeli vadászrepülőkről írták, hogy sokkal több van belőlük mint amennyi bunker romboló bomba és egy jó jelzés Izrael támadási szándékáról ha ilyeneket szereznek be. Olvastam ezt nem tudom mikor, rá két hétre, Obama egy csomo bunker romboló bombár ígér ha várnak az amcsi választások utánik, ami szintén fontos dátum a témában.

 11. Sziget

  Most nézem a blogod, nagyon jó!
  Az április 5-i videó is (youtube a jövőről), ami pontosan az én jövőképemet vázolta fel.
  Viszont a mostani hírek a totális ellenkezőjét írják.
  tudom, tudom, manipulált hírek….nade ennyire?

 12. Aki nem tudja hogyan lehet egy lopikidót leszedni, elolvashatja a rádió technika 2012-es évkönyvének 44-56 oldalán hogyan csinálta ezt egy tökös magyar Dani Zoltán.

 13. 13:
  Meg is írhatnád!
  Úgy, hogy egy 200 éves, kisfrekvenciás radart alkalmazott, ami 100 éve kiment a divatból.

 14. Nem igazán az iráni háborúval kapcsolatos, csak Izraelllel és hazánkkal, de érdekes abból a szempontból, hogy van-e a világot behálózó izraeli lobbi. (csúnyábban zsidó világuralomra törekvés)
  Persze én is látom, hogy a vém komcsi mentegeti önmagát, de ez az infó teljesen hihetőnek tűnik:

  magyarhirlap.hu/belfold/rutinszeruen_megkuldtek_bizonyos_anyagokat.html?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201204

  Szűrös Mátyás beszél a titkosszolgálatokkal való kapcsolatairól (őt is megfigyelték! 🙂 )

  ” Az első munkahelyem a külügyminisztérium volt, én ott találkoztam először ezzel a világgal.
  A főnököm akkor, 1960-ban a Rákosi-titkárság egykori vezetője volt. Épp akkor fogták el Adolf Eichmannt Argentínában, s szállították Izraelbe titokban. A főosztályvezetőm ekkor azt mondta nekem, mint német referensnek, hogy menjek el egy megadott budapesti címre, s érdeklődjem meg az ott lakó úriembertől, hogy van-e nekünk bármiféle teendőnk az Eichmann-üggyel kapcsolatosan. Hangsúlyozom, egy magánlakásról volt szó. Becsöngettem, s Komlós János humorista, újságíró nyitott ajtót. Később tudtam meg, hogy az ÁVH egykori ezredese. Kérdésemre elmondta, hogy Magyarországnak semmiféle feladata nincs az Eichmann-ügyben, a Moszad teszi a dolgát, nekünk nem osztanak itt lapot. Ekkor találkoztam először titkosszolgálati emberrel.”

 15. 1960-ben nyilván nem volt Pesten Rákosi-titkárság, ez elírás lehet, nyilván Kádárról van szó.

 16. 15. OldDumbMartian

  Ezen röhögött akkor a fél világ…
  Szinte az első bevetésen egy magyar pék lőtte le a lopakodót.

  Aztán az is kiderült, hogy csak szárazon működnek, mert esőben úgy világít az új radarokon is mint a szentjánosbogár.

 17. Ha emlékszik valaki a két, Irak ellen indított háborúra akkor emlékszik arra is, hogy a fenyegetések a végére már nem szimbolikusak voltak. Nem volt ilyen huzavona. Szerontem teljesen más a mostani helyzet. Baromi nehéz belemagyarázni az USA-nak a békementő, meg terror-elleni fenyegetés dumát. A második Irak elleni háborúról is tudja már mindenki mi volt az igazi ok. Ráadásul kiderült az is amit már akkor is sejtett mindenki, kurvára nem voltak titkos vegyifegyvergyárak „itt-meg itt”. Kétlem, hogy mindezek után ne számolnának azzal, hogy Oroszország esetleg közbeavatkozik, mert ha Irán bukik akkor a teljes Közel-keleten nyugati hegemónia alakulna ki. Baromi nagy a kockázat mert most tényleg számolniuk kell azzal hogy kockáztassanak-e egy újabb világháborút. El fog ez még húzodni elég sokáig szerintem. de lehet, hogy tévedek.

 18. Tudom hogy nem állíthatja le a gépezetet,ha beindul( Ami remélem mégis elmarad..) de a face-n milliószámra mennek oda vissza a szeretet-üzenetek az iráni és izraeli lakosság közt. A legváltozatosabb formákban, szellemesen, és tömegesen. A lakosság közli egymással, hogy békét akar, az irániak nem akarják Ahmadinejad fenyegető szavai ellenére megsemmisíteni izraelt, az izraeliek nem akarják szétbombázni az irániakat..We love you-üzenetek, akinek van face hozzáférése érdemes megnézni.. Ettől a politikusok odavissza parája nem fog elmúlni ugyan..de azért mégis. A rakétapajzs nagyon jó, nem mindent lőnek amúgy le, csak ami lakott területre esne. A sivatagba hullóakat hagyják leesni.
  Viszont Izrael amilyen kicsi és keskeny,pontazért nem lehet úgy becélozni, hogy a rakéta kiválogassa az izraeli zsidókat, és ne találja el az izraeli arabokat. Vagy palesztinokat. De megszórathatnak körbe a szírek is..Nem kellene ez az egész . valami varázsangyal eltüntethetné Ahmadinejadot. Meg az egész parahelyzetet.

 19. 21:
  Kedves Dorka, Téged nagyon könnyű megvezetni, meg is vezetnek. Ahmadinejad soha nem mondta, hogy letörli Izraelt a térképről. Szándékosan felérefordítták. Számtalan perzsa származású amerikai már felrakta az internetre a tényleges fordítást, de természetesen a nagy tömegek csak a mainstream médiát olvassa, nézi. A rakétapajzs nem sokat ér, de ezt Bibiék nem fogják beismerni. Az iráni rakétákat 10 méter pontossággal tudják irányatani. Az iráni delnököt csak a nyugat barát, tanult fiatalok egy része utasítja el. A hatalmas tömegek nem. Peresze az utóbbi nem facebookozik.

 20. 21,
  Hát, varázsangyal biztos nem fogja eltüntetni. Amit pedig a Facebook-ról írsz azért az nem feltétlenül meghatározó. Persze, mindíg vannak ilyen szeret pacifisták csakhát a háború meg a politika nem a szeretem-nem szeretem kérdéskörbe tartozik. Félre ne érts Dorka, cseppet sem nézem le vagy becsülöm le ezeket az üzeneteket vagy az emberi érzéseket, törekvéseket a békés megoldásra. De ahol a háború kitör ott bizony hatalmi, anyagi, érdekek dominálnak és nem pedig az érzelmek.

 21. 22 Nem baj azért egyet csak berakok,hátha átmegy. Tudom pontosan hogy mennyi a jelentősége, (21- pont azért kezdtem el hogy leállítani nem fog semmit.
  Csak mert utolsó szalmaszálba is kapaszkodik az ember.

 22. 24:
  Pontosan, ez egy szalmaszál.
  Bármilyen furcsa, az lenne jó, ha Iránnak lenne hidrogénbombája. Ebben az esetben egészen biztos nem törne ki a háború. Ez a MAD állapot (kölcsönösen biztosított megsemmisítés) mutually assured destruction

 23. Az USA-nak nagyon komoly biztonsági problémát jelentene a jelentős számú iráni, aki ott él. Akkor lesz háború, ha ezeket elkezdik összeszedni, mint annak idején a japánokat.
  Egyelőre az olajlobbinak lehet, hogy használ a kardcsörtetés, drágább olaj, nagyobb profitot is jelent, de egy ‘meleg’ háborúra ettől még elég kicsi az esély.
  Egyértelmű amerikai támogatás nélkül Izrael szerintem nem fog háborút kezdeni – sokkal többet veszítene, mint amennyit nyerhet. A keménykedésnek inkább belpolitikai okai lehetnek.

  21: Dorka, ezek az üzenetek semmit sem jelentenek. Amikor besorozzák katonának, mindegyik lőni fog – vagy őt lövik le.

 24. 26 Observer. Azt pontosan tudtam, hogy ez lesz a vélemény, ezért is írtam hogy „tudom, nem állítja le a… stb”
  De AZT nem gondoltam, hogy ezt most mindegyik hozzászóló aki jön, még egyszer és még egyszer leírja nekem. Nem vagyok süket,(mert megvan mind a két lábam, ellentétben a sokat emlegetett bolhával, és TUDOM. Akkor is van emberi jelentősége, NEKEM van.
  Szóval kedves többiek, értem értem, nem kell mindenkinek még külön elmondani 😀

 25. 27: Nem is azért írtam, hogy téged piszkáljalak, de én akkor voltam katona, amikor a lengyel események miatt a VSZ harckészültségben volt, és nekünk is menni kellett volna, ha úgy alakul. Hiába az évszázados lengyel-magyar barátság, ez semmit nem jelentett akkor nekünk, a bőrünkről volt szó. (Örök hála Jaruzelskynek, hogy erre nem került sor.)

 26. 27:
  Akkor írok neked újdonságot. A radikális jobb oldal és a liberális baloldal között van egy alapvető különbség, ami miatt mindig ti fogtok veszteni. Ha a liberális Yitzhak Rabinok békét akarnak, akkor mindíg lesz egy Yigal Amir. Bibit senki se fogja lelőni.

 27. 5. Tibor bá’
  Iránnak van atombombája! A Szovjetunió felbomlása után emlékezz vissza arra a nagy osztozkodásra ami Ukrajna és az oroszok között volt. Bizonyára emlékezel arra is, – ami természetesen nem kerülte el az akkori médiák figyelmét sem, hiszen elég sokat ajvékoltak róla, bár a kezdeti média lelkesülés rövid időn belül valamiért alábbhagyott – hogy Ukrajnából nagyon sok atomfejből lett hirtelen „légnemű halmazállapotú”! Nem olyan régen egy magasrangú iráni katonatiszt mondta szembe a képernyővel, hogy amennyiben kaftánék „mégsem férnének a bőrükben”, három(!) rakétával megsemmisítik az egész izraeli buziparadicsomot! Nagyon magabiztos kijelentés volt..Gondolom magabiztosságának volt is alapja. A saját sírjukat ásnák meg akkor, ha beismernék, hogy létezik az atomfegyver, hiszen a NAÜ ellenőröktől kezdve, mindenki ezt keresi!. Ami bizonyíték egyben a végét is jelentené a kinai, orosz anyáskodásnak . Ahogy az Illuminat, és a Bilderberg, úgy az orosz katonai stratégák, és szakértők is hosszú évtizedekre előre terveznek. És itt sem voltak véletlenek. Bár a gorbacsovi és jelcini lefekvés irtózatosat ütött az orosz nemzetbiztonságon. Még a naivak is tudják hogy a végjátéknak egyetlen célja van. Mégpedig az orosz hátországbeli érintetlen hihetetlen mennyiségű nyersanyag tartalék. Ami természetesen feltámaszthatná a nyugatot, és főleg a legatyásodott jenkit. Folyamatos, és tudatos évtizedes játék, amely mint látjuk legutóbb Líbia elfoglalása, majd Szíria, és a fekete bárány Irán megtámadásával „kellene” hogy végződjön.
  Ezután gyakorlatilag ott fognak állni az egész orosz stratégiailag fontosabb déli határszakaszokon. Ez a cél! Ami egyszer eltervezésre kerül, és ami egyszer nyilvánosságot kap, az mindig bevégeztetett!Tudsz olyanról amikor nem? De mivel folyamatok sokaságából áll, elég ha közte valamelyik részfolyamat csúszik, ezért nem lehet biztosra megmondani hogy mikor fognak nekiesni a perzsáknak. Elkerülhetetlen hogy ne akasszák össze az agancsokat a nagyhatalmak. Mert ez csak a három behemótról szól. És végül egy adalék, amit én fontosnak tartok az írásom végére. Aaron Russo egy világhírű rendező volt. Nevada kormányzójának jelöltette magát, s így találkozott Rockefellerrel, azzal a gazemberrel, aki a fő muftinak számít még a Bilderbergben is!
  Ez a kalandor, barátként tekintett erre az emberre, s lapjainak felfedése után már ellenségként, és aki ezután nemsokára érdekes módon rákban elhunyt. (A venezuelai, és brazil stb elnökök is rákosok lettek hirtelen)
  Ez az interjú ami vele készült hét részből áll. A link a harmadik, de megtekintése után biztosan sokan végig nézik a többit is. Talán neki hihetünk, és ezután szerintem nem sokan fogják feltenni a kérdést, hogy lesz e háború. Aki nem tud angolul, az figyelmesen olvassa a szöveget, mert egymásba kapcsolódik.

 28. Atomot biztos nem fognak használni. Ki kell termelni az olajat, azt pedig sugárfertőzött környezetben nem fogják tudni megvalósítani. No, meg szerintem a világon senki nem akar világító autóval furikázni 🙂

 29. Te gorgon! Ne haragudj rám, de te most akkorát szóltál mint a vízipisztoly.

 30. Kedves Tibor bá’!

  Én azt gondolom, hogy a lépéskényszer idejét éljük. Mindegy, hogy mi, mindegyik lépés rossz, de így nem maradhat.
  Egyszerűen fenntarthatatlan 7M ember (napi 250ezres szaporulat!)és a stagnáló erőforrások lassan, de biztosan alább hagynak.
  Én azt gondolom, hogy a világ bármi áron, de azzá redukálja magát, ahová valós lehetőségei lehetővé teszik.
  Kérdés: kik lesznek a szerencsés túlélők. Én max 10%ra tippelek, 10-20év alatt.
  Én nem hiszek abban, hogy előhúznak a kalapból egy nyuszit, és mindent megold egy szuszra. Nem.
  Szerintem amit ilyen „primitív-kőkori” szinten ki lehetett találni, azt már kitalálták max. a 90es években…
  Tehát szerintem egyutas a rendszer.
  No exit.
  Üdv.

 31. 33:
  Hello D.007!
  Ezzel itt mindenki egyetért. kb. 10 % az én becslésem is.

 32. 30!
  Ezt már kívülről fújom,álmomból felébredve is..
  Lassan jobban tudom a menetet mint ők maguk..
  Valami újabbat nem tudnál mondani?

 33. 35.

  Nem tudtam megmondom őszintén hogy ekkora tudással rendelkezel, és egy ilyen komoly stratégával állunk szemben .
  Ebből a három sorból, amit idekapartál nem jön le a tuti.
  De ha megírod és meghökkenünk, bizonyára álmunkból fölébredve is az fog egyből eszünkbe jutni.

  Tibor bá’: Ez a szöveg már kezdi súrolni a tűréshatárt!

 34. Sanyil, nem haragszom. Már csak azért sem, mert a hozzászólások jó része pedzegeti azt, hogy bizony ha háború lesz, akkor atom bevetése is lehet. Ezért is vizipisztolykodtam.
  Amúgy engem irgalmatlan hidegen hagy, hogy izraeli és iráni barátaink miben mesterkednek.
  Nálam ma a legjobban a legújabb, felmondással kapcsolatos hír verte ki a biztit. illetve még a sárga csekk adó.
  Ezek a majmok tényleg ki akarnak nyírni mindenkit ebben az országban. Ezt lassan már tényként kezelem magamban.

 35. 37:

  Ezt számolgatom most én is magamban, hogy ez a tranzakciós adósdi gyakorlatilag felgyorsítja a vagyoni alapú szelekciót, és helyet csinál a betelepülőknek.

  Ez az életet bünteti, a statikus vagyonokat nem bántja.

 36. 37!
  Ezzel most én is így vagyok..A mai nap megint sikerült rohamot kapnom..
  Már nézegettem is mit tudok kifizetni sárga csekk nélkül,közvetlenül a szolgáltatónál..Még csak vagy 2 hónapja kaptam rá a kártyás fizetésekre mindenhol..Na ezt is most el felejthetem..
  Nem kell ide Iráni cirkusz,van itt is elég,minden napra jut,fel is ér egy atom csapással Matolcsy.. 🙂

 37. 21. Dorka

  Itt lehetne most egy valódi próba, hogy Izrael igazán demokratikus-e.
  Ha a tömeg meg tudná akadályozni Irán bombázását, tüntetésekkel, vagy akár polgári engedetlenséggel, szerintem a világon sokfelé megváltozna Izrael megitélése.

  Bár az gazat megvallva, Sharon is demokratikusan lett megválasztva… És nehéz ráfogni a tömegekre, hogy nem tudták hogy milyen kemény kezű katonaember volt…

  Én úgy gondolom, ha lenne biztos információ arról, hogy Irán atombombát épít, kisebb esély lenne a támadásra.
  Ugyanis azt a néhány bombát már a kilövés pillanatában meg lehet semmisíteni, de mindenképp még Irán légterében.
  Ellenberger Irán sokkal veszélyesebb lehet ha tényleg atomerőművet épít, és az összes olaját piacra tudja dobni… most majdnem a felét elégeti az öreg, rosz hatásfokú erőműveiben. Igy megduplázhatná bevételét, és ha ráadásul nem dollárban számolna el, több kárt tudna okozni a „fejlett nyugatnak” mint pár tucat atombomba…

 38. 37…39:

  Semmi pánik! Azt tudtuk, hogy halálra fognak adóztatni, hiszen a kormány csak így jut bevételhez. De ezen a sárgacsekk adón nem kell kiborulni, mert csak 1 %. Közben nem veszitek észre, hogy gyorsul az infláció, ami sokkal több pénzt húz ki a zsebetekből, mint 1 %. – – – IGEN, vagyoni alapon szelektálódunk. Most jól jönne egy gazdag, őreg zsidó nő. Egyből elvenném feleségül. Még a metélésbe is belemennék. 😀

 39. Attila,Arma!A 36-os versenyző felzárkóztatóra jelentkezik..
  Ünnepélyesen átadnám nektek,mert nagyobb türelmetek van összeesküvések terén.. 😉 🙂

 40. Tudom, hogy én vagyok a mániákus, ne is tessenek rám figyelni, de a napóleon-csákóval a fejemen én csak azt hajtogatom, hogy akik itt a lapokat keverik, azoknak nem számít pármillió ember, akár pármillió zsidó élete sem… Bármennyire is az ő projektjük volt a cionizmus. A vak is láthatná (de csak ha felveszi az én csodacsákómat!), hogy eleve nem azért zavartak oda ügyes trükkökkel (némi hullahegyek árán) pármillió zsidót a judeai-sivatagba, hogy tényleg jó legyen ott nekik…

 41. Bocs, Dorka, nem személyeskedés miatt, csak olyan groteszkül tragikus korjelző jelenet:

  18 éves zsidógyerek Pesten lihegve beesik a Tel-Avivba repülőjegyet árusító irodába 2012 áprilisában, zsebében egy Solymosi Eszter vérétől piros címlapú Barikáddal:

  Tessék mondani, van még jegy a Titanicra??? 🙁

 42. 43:
  Addig, hogy a vezetőknek pár millió nem számit az OK, mert a történelem teli van erre példával. De a további fejtegetés már nem ilyen egyértelmű. De ha már tudsz a mániádról, akkor az jó jel, mert ez már a gyogyulás első jele. 😀

 43. 41!
  Tibor bá nagy franc vagy,már mondtam..
  De most megnevettettél.. 🙂

  A kalasnyikov meg most ment csődbe,mikor egyszer szükségem lenne rá.. 🙂

 44. Tbor bá is megbecsüli amit Arma is és sokan tudnak, de világnezete nem hagyja a vakfoltján levő űrt betölteni…, pedig e nélkül is kisakozta akövetkezményt. Bizos a v-élet-len:)

 45. 36. Sanyil

  A belinkelt videó egy a sok száz infó közül, amelyik kétségtelenné teszi, hogy nem összeesküvés elmélettel, hanem összeesküvés gyakorlattal állunk szemben.

  Már régen nem az az valódi kérdés, hogy kik csinálták 9/11-et, meg hogy mit akar a világkormány.

  Az első kérdés az inkább, hogy a sok „leleplező” riport közül melyik állít valóságot, és melyik ködösít.
  A második, a fontosabb kérdés pedig az, hogy mekkora mozgásterünk maradt, és hogy van-e olyan terület, ahol a gonoszok nincsennek lépéselőnyben.
  A tragédiát ott látom, hogy NINCS egy ideológiai centrum, ami körül kialakulhat valamilyen ellenállás.
  Még az előrelátóbbak is egyéni vagy kiscsoportos túlélésben gondolkodnak…

  Egy szalmaszál még azért van: A Kulturális Kreatívok.
  Ez nem egy valódi csoport, hanem egy statisztikai cimke, amivel azokat az egyedeket jelölte egy amerikai kutató, akiknek már tele van a hócipője a fogyasztói társadalom hazugságrendszerével, de egyelőre csendben van, mert azt hiszi, hogy csak ő a hülye. A modern világban ezekből van vagy 100 millió, és állítólag számuk növekszik. Az uniformizálódó globális világban ők uniformizálódó ellenállást fejtenek ki, és abban a pillanatban fog hatásuk láthatóvá válni, amikor tudomást szereznek egymásról… Kicsit úgy, amikor elered az eső azok nagyjából egyszerre nyitják ki az esernyőjüket akiknek van… és egymásra ismernek… Ez bármikor bekövetkezhet, és hirtelen változások sorát indíthatja el. Ne felejtsük el, a globális elit a már 100 éve idomított tömegben bízva tudja hatalmát gyakorolni… a Kulturális kreatívok pedig már nem ugyanaz a tömeg.

  Sokat én sem tudok, de ha van mögötte valami, akkor van remény… egyébként felfal a MÁTRIX.

 46. 30: Több ponton támadható az álláspontod. Nem érdemes az Infowars-ra hallgatni, mert eléggé szűk látókörű banda.

  Kezdjük az alapoknál.

  Oroszország jelenleg az általa kitermelt energiahordozók és nyersanyagok közel 90%-át exportálja. Saját ipari termelése gyakorlatilag alig van 1990 óta, maximum a fegyvergyártás. Az orosz nép létszáma 170 millióról kb. 140 millióra csökkent, mivel Oroszország a saját természetes erőforrásait már nem a saját belső fogyasztását kielégítő termelésre fordítja, hanem eladja a világ nemzetközi piacain, az ebből befolyt bevételből pedig csak egy nagyon szűk réteg részesül, a többség nyomorog. Ezt a szűk réteget próbálja Putyin rendszabályozni, több-kevesebb sikerrel.

  Vegyük tehát, hogy a nyugat megtámadja az oroszokat. Átveszik a totális hatalmat. Mit nyernek ezzel? A jelenleg kitermelt erőforrások plusz 10%-át. Mit veszíthetnek? Nos, először is a világ első számú nukleáris hatalmával baszakodnának. Oroszországnak több atomfegyvere van, mint az összes többi országnak együttvéve. Egy teljes pályás letámadás aligha jelentene jó kilátásokat. Másodszor ha Oroszország a felperzselt föld taktikát választja (mint ahogy csinálta már többször is, lásd a Kutuzov tábornok kontra Napóleon és Zsukov marsall kontra Hitler példákat), és szépen, módszeresen felgyújtja a saját olajmezőit, az egyrészt valami irtózatos környezeti katasztrófa (lásd Irak példáját az első öbölháborúban), másrészt jó pár hónapra kiesik a TELJES orosz kitermelés – ebbe a világgazdaság gyakorlatilag beleroppanna.

  Folytassuk azzal, hogy a három nagyhatalom korántsem olyan feltételekkel indul ma, mint a korábbi nagyhatalmak mondjuk 100 évvel ezelőtt. Először is, Amerika fogyaszt, Kína termel, Oroszország pedig a nyersanyagokat adja. A teljes globális gazdaság működtetéséhez MINDHÁROM esszenciális. Ha bármelyik kiesik, mindenki szív. Ez a LÉNYEGE a 20. század második felében született nagy találmánynak, a nem-zéró végösszegű játékokra alapuló gazdasági rendszernek. Kölcsönös függőségre épített rendszer, amiben mindenki akkor jár a lehető legjobban, ha együttműködik. Amerika könnyen harcolhatott a tengelyhatalmak ellen a 2. világháborúban, ugyanis a gazdaságának nem volt olyan eleme, amit a saját területéről ne tudott volna megoldani. Ma ugyanerre képtelenek lennének. Kis országokat könnyen szét lehet csapni, de jelentős globális játékosok ellen beszarnának. És ezt tudják is, hidd el.

  Végül ezzel a két mondatoddal vitatkoznék erősen:

  „Ami egyszer eltervezésre kerül, és ami egyszer nyilvánosságot kap, az mindig bevégeztetett!Tudsz olyanról amikor nem?”

  Hát, például ha jártas vagy az Infowars-hoz hasonló összeesküvés-elmélet hívő mozgalmak irodalmában, akkor valószínűleg hallottál a Georgia Guidestones-ról. Ezeket a köveket és a rajta lévő üzeneteket 1979-ben helyezték el „valakik”. Az összeesküvés-elmélet hívők egyik legfontosabb tárgyi bizonyítékát jelentik. Mi valósult meg az 1979-es célokból? Lópikula se. Sőt, a dolgok pontosan ellentétesen valósultak meg, mint amiről a köveken írnak, pedig azóta eltelt 33 év. Nincs előre megírt történelem, mert az emberi társadalom egy komplex rendszer, amit nem lehet visszacsatolás nélkül vezérelni. Ez van.

  Tibor bá’: Ez az a tétel, amit Gedeon képtelen megérteni.

  Az iráni helyzet egyébként valóban kínos. Ha az USA nem megy neki Iránnak, Irán véghez viheti azt, amivel Irak és Líbia próbálkozott: bevezethetik a nem dollár alapú olajkereskedelmet. Ez gyakorlatilag egy éven belül hiperinflációt okozna az USA-ban, hiszen a dollárnak nulla fedezete lenne. Ugyanakkor egy katonai konfliktus senkinek sem érdeke, mivel ha Iránt lebombázzák, az Kína és India olajellátását jelentősen veszélyeztetné. Persze Izrael pattog, az izraeli külpolitikai lobbi pedig aránytalanul nagy súllyal jelenik meg az USA politikájában. Ha optimista akarok lenni, akkor szerintem itt valami olyasmi megoldást fognak majd találni, mint a kubai rakétakrízisben anno: ott is úgy nézett ki, hogy kibékíthetetlenek az ellentétek, aztán végül annyi történt, hogy az USA kivonta a rakétáit Törökországból, cserébe a Szovjetunió a sajátjait Kubából. Az amerikai média persze ezt úgy kommunikálta, hogy az akkor frissen hadrendbe állított rakétákat azért vonták ki Törökországból, mert korszerűsítésre szorultak. Media bullshit. Itt is lesz majd valami háttéralku, amit természetesen nem fognak teljesen nyilvánosságra hozni, de kitalálnak majd valamit.

  Persze, ha pesszimista vagyok, akkor lehet, hogy nem ez lesz. Akkor viszont tényleg mindenkinek a saját istene irgalmazzon, mert könnyen lehet, hogy atomháború lesz a vége.

 47. 50: „Nincs előre megírt történelem, mert az emberi társadalom egy komplex rendszer, amit nem lehet visszacsatolás nélkül vezérelni. Ez van.

  Tibor bá’: Ez az a tétel, amit Gedeon képtelen megérteni.”

  1. én nem azt állítom a „kitalált történelem” címmel, hogy ELŐRE gyártanák a történelmet, hanem, hogy a már megtörténtekről hamisítják. Pl. hősnek nevezik ki az ügynökeik aljas tetteit, stb. Tehát olyat tulajdonítasz nekem, Tibor bá, amit sose mondtam.

  2. a Háttérhatalom nagyon is tudja, hogy vannak visszacsatolások és hogy a társadalom komplex rendszer, ennek figyelembevételével terelgeti a folyamatokat.
  Amikor egy gyújtogató felgyújt egy házat, tökéletesen tudja, hogy a ház egy komplex rendszer és lehetnek előre nem látott következmények, azonban azt elég jól el tudja tervezni, hogy a ház leégjen és ha ez volt a célja, akkor azt nagy eséllyel el is éri…
  A Háttérhatalom igazi célja nem a pénzkeresés, vagy ilyesmi, hanem a rombolás. Ezt semmilyen komplexitás és visszacsatolás nem akadályozta meg idáig, tehát igenis elérik céljaikat.

 48. 50: „Itt is lesz majd valami háttéralku, amit természetesen nem fognak teljesen nyilvánosságra hozni, de kitalálnak majd valamit.

  Persze, ha pesszimista vagyok, akkor lehet, hogy nem ez lesz. ”

  Ennyit a racionális elemzésről… Jancsika, a vágyaidról írsz, a tényeket lehetőleg elhessegetve…

  A Háttérhatalom ideológiája a nihilizmus, aki csak felszinesen megkarcolta a kabbalai gyökereit ennek, az tudhatja, hogy e körök számára a gonosz anyagi világ elpusztítása egy vallási cél. MAGUKAT BELEÉRTVE!
  Aki néz olyan összeesküvéselmélet-szájtokat, mint pl. a Vigilant Citizen, ahol Gaga-clipeket elemeznek, ezek végén gyakran ott a nagy atomvillanás. Ez a TERV.

  Könnyű egy példával megvilágkjtanom, hogy a hatalom urait nem hétköznapi racionalitás irányjtja, hanem pszichopaták, esetleg ideológiailag szervezetten, kollektjven azok. Ahogy Mo. élére is egymás után feljutott két beteg elme, Feri és Viktor, úgy ez a törvényszerűség működik globálisan is. A pszichopaták a hatalomért folyó harcban előnyben vannak a normálisokkal szemben, akik betartják az emberi együttélés szabályait.

 49. 52: „Háttérhatalom ideológiája a nihilizmus, aki csak felszínesen megkarcolta a kabbalai gyökereit ennek, az tudhatja, hogy e körök számára a gonosz anyagi világ elpusztítása egy vallási cél. MAGUKAT BELEÉRTVE!” Gedeon, ha a ‘háttérhatalomnak’ valóban akkora hatalma lenne, akkor nagyon jó esélye volt a világ elpusztítására a hidegháború idején. Miért nem tették?

 50. 52: „A Háttérhatalom ideológiája a nihilizmus, aki csak felszínesen megkarcolta a kabbalai gyökereit ennek, az tudhatja, hogy e körök számára a gonosz anyagi világ elpusztítása egy vallási cél. MAGUKAT BELEÉRTVE!” Gedeon, miért nem pusztították el a világot a hidegháború idején? A legjobb esély szalasztották el.

 51. 50.
  „Több ponton támadható az álláspontod. Nem érdemes az Infowars-ra hallgatni, mert eléggé szűk látókörű banda.”

  Egyáltalán nem érdekel az általad említett un. Infowars, sem az állítólagos szűk látókörű banda.Annál jobban annak az egyik „hiteles” embernek a „vallomása” a sok közül – akit éppen az a Bilderberg próbált úgymond beszervezni, és tagjai között tudni, és aki megpróbálja a világot átalakítani – akivel megosztották a jövőre vonatkozó terveiket, és akik eddig az elmúlt húsz évben sikeresen valósították meg az elképzeléseiket. Az információ, aminek birtokában van/volt nem tankönyvekből eredeztetett, és nem a Tibor bá’honlapról,és nem is az itteni kommentelőktől, hanem maga az elittől. És ezt még mindig hitelesebbnek tartom annál mint amit írsz, vagy egyénileg próbál magyarázni bárki is hasra ütve, vagy netán egyéni motiváció miatt.
  Az hogy Oroszország mit és mennyit exportál jelenleg ebben a kérdésben teljesen lényegtelen, és egy hasra ütött szám. Az viszont hogy csak a fegyvergyártás, ez nonszensz. Ipari háttér függő, és azt állítani esetleg hogy a technológiát netán lopták még úgy.Ma van olyan technológia, és számos példa van rá, ami csak az övék, és a nyugat csak kapizsgálja annak technológiáját, és létrehozásának módját.
  Az oroszok nyolc oligarchája közül öt zsidó! Egy jelenpillanatban börtönben ül, és fog is, de valószínű hogy nem is fog kijönni. De az is valószínű ha Putyin marad hatalmon, és nem állítják félre, akkor még kevesebb „fajta idegen” marad oroszhonban.Miért is írom ezt? Mert közvetlenül kapcsolódik ahhoz, amit oly szeretettel emlegetsz, az atomhoz, és a nemzetek feletti szuverenitás átvételéhez.
  Kelet- Európa húsz évvel ezelőtt még orosz érdekszféra volt. Ma én úgy tudom már nyugati. De nem láttam egyetlenegy „gombafelhőt” sem, mert a játék a tárgyalóasztaloknál dőlt el, s majd a végrehajtó hatalom piszkos eszközeinek segítségével, és bevonásával nyert teret.Az ukrán Timosenkó sem azért ül a sleppjével a börtönben, mert rosszul tekerte kakaóscsigára a kontyát, és a volt megmérgezett ukrán elnök sem azért lett kilőve, mert nem volt megfelelő a sminkje. És ott sem volt gombafelhő, de jelen pillanatban nincs is előretolt nyugati bázis a határaiknál. Viszont a mostani elnök oroszbarát, és tudja mit csinál! Természetesen véletlen, és a történelem hozta.. Az atom visszatartó erő, bár hogy vannak és lesznek idióták akik megnyomhatják a gombot természetesen elképzelhető! Mint ahogy nem érdekelte őket akkor sem, amikor megküldték vele a japánokat, bár elég lett volna egy is..
  „Először is, Amerika fogyaszt, Kína termel, Oroszország pedig a nyersanyagokat adja” Figyu ez nem a kommunizmus, és az óvodai összhang ! Jelenpillanatban kökemény érdek! Ma hétmilliárd ember él a földön, és ha marad a mostani „gyakorlat” a világban, ez a szám húsz év múlva drasztikusan megnő brutális nyersanyag éhséggel, amikor is mindenki „spájzolni” fog. Elég ha csak azt nézem mikor is nem oly’rég a kinai megvonta a ritkaföldfémek exportját, az egész nyugat szívta a fogát, és szaladgáltak hogy esetleg hol tudnak olyan bányát nyitni, ahol még lehet ilyet találni a számítástechnológiájukhoz.
  Hogy mi valósult meg a Georgiai köveken írtakból? Eddig sajnos minden, és ezidáig úgy néz ki hogy ők állnak nyerésre. Olvass utána, és ne csak az ATV-ből nyerd az információt. Ami az elmúlt évtizedekben történt a világban, az első világháború óta, azt mind tudatos tervezés előzte meg! Van előre megírt történelem, amit úgy hívnak hogy terv, és ami megvalósítása hozza magával a történelmet. Nézz utána a FEMA táborok létesítésének céljára, vagy annak hogy „Erzsike néni” miért pont az újonnan épült földalatti többszintes denveri reptér mellet vett ingatlant. De sorolhatnám, bár téged nem hiszem hogy meglehet győzni, de nem is érdekem. Remélem hogy ez az oldal még létezni fog évekig, de nem hiszem hogy évekig lesz szükség arra hogy bebizonyítsuk hogy kinek lesz igaza. Hiszen Tibor báttya minden cikke szinte erről szól, hogy nincsen tovább, és nincsen jövő!
  Itt már nem lesz az mint amit írsz,:”Ha optimista akarok lenni, akkor szerintem itt valami olyasmi megoldást fognak majd találni, mint a kubai rakétakrízisben anno: ott is úgy nézett ki, hogy kibékíthetetlenek az ellentétek, aztán végül annyi történt, hogy az USA kivonta a rakétáit Törökországból, cserébe a Szovjetunió a sajátjait Kubából.”
  Hetekkel ezelőtt a házam előtt „dolgozott” egy csomó cigány, akiknek egy részét személyesen ismerek, és szóba elegyedve velük a vége az volt, hogy az egyik közölte velem hogy már mivel éheznek, és nincsen semmijük, ezért oda fognak menni ahol van, és én leszek az első akihez be fognak „menni” mert nem akarnak/fognak éhen dögleni.!
  Na lapozzunk van már új cikk.

 52. 51:
  Egy kicsit áttételesen kellene következtetned. Természetesen több tételeddel is egyetértek. Például az „utólag kitallt hősők” tökéletesen megállja a helyét. Az Ember imád ilyeneket kitalálni, és ha már ki van találva, akkor elfogadni. Ennek legabszurdabb jele, hogy nincs olyan település Magyarországon, ahol ne lenne Kossuth utca. Ez tehát rendben van. Az is oké, hogy a népek vezetői szarnak a népre, és olyan intézkedéseket hoznak, ami kizárólag az uralkodó elit érdekeit szolgálja. Ezt nap min nap tapasztalhatjuk. De az már elfogadhatatlan, mert minimum kivitelezhetetlen, hogy egy (akárminek nevezett) csoport évszázadokon átívelve, generációkról-generációkra, tudatos gonoszsággal irányítja a világot a végső megsemmisülésbe. Hogy erre van vágy, törekvés, kitűzött elérendő cél, azt megengedem. ha másért nem azért, mert 7 milliárdba minden belefér, DE…. amire jancsika rámutatott. Olyan sokszereplős és szerteágazó az emberiaség, hogy a kimenetel nem megjósolható. Akkor pedig minimum értelmetlen a tervezés, de ha mégis van, nem fog megvalósulni. Ide kell a jancsika idézetet betenni, így kell értelmezni a „visszacsatolást”.

  Általában beteg elmék irányítanak, mert normélis ember nem megy el politikusnak, de ha mégis, akkor kiszelektálódik.

 53. 54!
  Le egyszerűsíteném a kérdést annyival Tibor bá,vagyis úgy értelmezném ezt az egész dolgot,hogy ha van is egy terv,ami végrehajtásra kerül,és eljutnak benne valamerre,vagy akár a végére,Az,aki éppen a döntéshozói székben ül abban a pillanatban,nem biztos hogy azt a végső döntést fogja meghozni,ami a tervben van,volt..Dönthet abban a pillanatban másképpen is,akár elmebeteg,akár nem..És akkor már borul is minden..Azt sohasem lehet megmondani előre,hogy márpedig ez a terv,és 100% hogy ez fog teljesülni,és végrehajtódni..

 54. 55:
  Örömmel olvasom, hogy ebben a témában jancsika és az én álláspontom érthető. A talány csak az, hogy Gedeon ezt miért nem látja át.

 55. 49: Egyet kell értenem a hozzászólással.

  Egy hiteles!!!, összefogó erő vagy erők nagyon hiányoznak.

  De a civil mozgalmakból azért jó pár van, tele jó gondolatokkal.
  Most kéne magasabb szintre lépni, ami az ilyen ideológiai csomópontok hálózat(ba)/tá való szerveződése jelent/het.

  Itt kéne az anonymous mozgalomra is figyelmet fordítani.
  http://index.hu/tech/2012/04/06/benne_van_a_lulz_a_levegoben/
  http://www.youtube.com/watch?v=RDT6Yfj36vY

  Egy nagy fegyver van a globális elit ellenni harcban, AZ INTERNET, ami lehetővé teszi MÉG a gondolatok szabad áramlását.
  Ez elősegítheti a tömegek magasabb fokú tudatra ébredését is!!!

  Sajnos vannak erős kezdeményezések kormányzati oldalról ennek cenzúrázásra, korlátozására.(SOPA és társai)

  Szerencsére lekapcsolni tartósan nem lehet, mivel akkor a saját egyre inkább internetfüggő világgazdaságuk alatt vágná a fát a „tisztelt” elit.

  Az internet az utolsó demokratikus küzdőtér, ahol még van remény a a tömegek győzelmére, mivel sok szempontból az erőviszonyok kiegyensúlyozottabbak, mint a való világban.

 56. 55: Anélkül, hogy belemennék a „flame” hadjáratba, és tovább boncolgatnám, hogy te mit boncolgattál az én válaszként adott kommentemben, csak egy részletet ragadnék ki, demonstrálva, hogy jobban teszed, ha egy kicsit alaposabban és megbízhatóbb forrásokból informálódsz.

  „Hogy mi valósult meg a Georgiai köveken írtakból? Eddig sajnos minden, és ezidáig úgy néz ki hogy ők állnak nyerésre. Olvass utána, és ne csak az ATV-ből nyerd az információt.”

  Nos, javaslom, fogadd meg a saját tanácsaidat, és ne az infowars-os összeesküvés-elméletekből informálódj. Hogy mégis mi a francból gondolod, hogy én ATV-t nézek, azt már jobb, ha nem is boncolgatom tovább. Tudod, mi áll a George Guidestones-on?

  Konkrétan a következők:

  1. Maintain humanity under 500,000,000 in perpetual balance with nature.

  2. Guide reproduction wisely — improving fitness and diversity.

  3. Unite humanity with a living new language.

  4. Rule passion — faith — tradition — and all things with tempered reason.

  5. Protect people and nations with fair laws and just courts.

  6. Let all nations rule internally resolving external disputes in a world court.

  7. Avoid petty laws and useless officials.

  8. Balance personal rights with social duties.

  9. Prize truth — beauty — love — seeking harmony with the infinite.

  10. Be not a cancer on the earth — Leave room for nature — Leave room for nature.

  1. 1979-ben a világ népessége 4,3 milliárd volt, ma bőven 7 milliárd felett van. EPIC FAIL.

  2. Ha megnézed, ma nem igazán a „fitt” népesség szaporodik… persze kérdés, mit tartunk fittnek. Azt mindenesetre levonhatjuk, hogy a legrosszabb helyzetben lévő népesség szaporodik a leggyorsabban. EPIC FAIL.

  3. No, ez lehetne az angol. Igen ám, de az angol nem új nyelv. Az új nyelv az eszperantó lett volna, ami mára gyakorlatilag egy hamvába holt ötlet maradt. FAIL.

  4. Elég, ha csak arra gondolunk, hány embert gyilkolnak meg nap mint nap vallási okokból manapság. Nem igazán az „ész uralma” érvényesül. FAIL.

  5. No, talán ezen a területen történtek a legnagyobb változások negatív irányba. Patriot Act, National Defense Authorization Act, Stop Online Piracy Act (amit ugyan sikerült elreszelni, de máris jön az utódja), de hogy magyar példákat említsek, elég csak a már preambulumában önmagával is ellentmondásba kerülő Alaptörvényre gondolni… Az Orbánnak közvetlenül lekötelezett bíróságokról, horribile dictu főügyészről (Polt Péter) már nem is beszélve. Hol vannak itt a fair törvények és igazságos bíróságok? EPIC, ULTIMATE FAIL.

  6. A nemzetközi bíróság ugyan létezik, de 20 év, mire ítéletet hoznak bármiben is (lásd Bős-Nagymaros esete), és kb. annyi sanszuk van a nemzetközi viták korrekt és minden felet kielégítő elsimítására, mint a féllábú embernek a seggberúgó versenyen. A nemzetközi vitás ügyekben a mai napig az erősebb kutya baszik elv érvényesül, maradéktalanul. FAIL.

  7. No, hogy minden létező emberi találmány közül a bürokrácia virágzik a legjobban, azt megint nem kell sokáig magyarázni. EPIC, ULTIMATE FAIL.

  8. Az utóbbi időben megjelent egy generáció, akik mindent elvárnak, és leszarják a kötelességeiket. Mi több, ez a modell lett a leginkább általános. FAIL.

  9. A világ nem igazán az igazság-szépség-harmónia hármasra épül, sőt, egyre inkább távolodunk ezektől az értékektől. FAIL.

  10. 1979-ben az eredeti őserdők még kb. 40%-a volt meg, ma kevesebb, mint 15% van meg. A környezetszennyezésnek nem tudsz olyan dimenzióját említeni (talán az ózonlyuk-mizéria miatt lecsökkent CFC-kibocsátást kivéve), amiben jobban állnánk, mint 1979-ben. EPIC FAIL.

  Tehát a Georgia Guidestones által megfogalmazott célokból nemcsak, hogy nem jött össze egy sem, de a megvalósítástól MINDEGYIK pontban nagyságrendekkel messzebb állunk, mint 1979-ben. Hol is állnak nyerésre a guidestones alkotói? Hol is valósult meg eddig ebből minden?

  Ha tehát elfogadjuk az infowars és a hozzájuk hasonló összeesküvés-elmélet hívők világlátását, miszerint a Georgia Guidestones a világot irányító titkos elit gondolatait és céljait fogalmazza meg, akkor azt hiszem, nincs miért tartanunk az összeesküvőktől. Ha 33 év alatt MINDENT ennyire elbasztak, aligha fognak tudni bármiben is érdemi eredményeket felmutatni. Még egyszerűbb, ha belátjuk: az összeesküvés-elméletek nettó baromságok. Nem elég, hogy félreinformálnak, de sokszor még azt se tudják, miről beszélnek valójában.

  Neked pedig még egyszer azt javaslom: hagyd az összeesküvés-elméletes videóblogokat. A lehető legszarabb információforrást használod fel, ha ezekkel tömöd az agyad.

 57. 60:
  Falrahányt borsó. Ezek a kommentelők nem tudnak angolul, ezért azokat a magyar portálokat látogatják, amelyek ellátják őket izgalmas marhaságokkal. Ezt a honlapot pontosan azért hoztam létre, hogy az ilyenekkel valós információkat közöljek. Ahelyett, hogy ezt méltányolnák, idejönnek terjeszteni azokat a baromságokat, amiket máshol szednek fel.
  Te pedig kiköpöd az epédet, hogy helyre rakdt őket, de a 10 pontot csak angolul írtad be, ezért most pont olyan hülyék, mint előtte (és folytatni fogják a vitát). Ha komment helyett csak lefordítottad volna, akkor maguktól is rájönnek, hogy mekkor baklővést követtek el, amikor elfogadták a felrevezetésüket, és még hirdették is, ráadásul pont itt.
  Tényleg megáll az eszem!

 58. 61: Igazad lehet, bár emberünk szerintem tud angolul. Majd meglátjuk. Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy egyáltalán fog-e reagálni erre. Ilyenkor szokott előjönni a mélységes hallgatás.

 59. 62:
  Az még a jobbik eset. Elég gyakran küldenek el melegebb éghajlatokra, csak azokat kiszűröm, hogy mások ne szórakozzanak rajta. 🙂

 60. 63: Egyébként mostanában megfigyeltem, hogy míg korábban rendszeresen besértődtem ezeken a megnyilvánulásokon, mostanában inkább már szórakoztatnak. Szóval engedd át őket nyugodtan, még azt kell megtanulnom, hogy ne akarjak kényszeresen mindenre válaszolni. Sanyil felebarátunk múltkori, „fajtajelleges” beszólása például kifejezetten mulattató volt. Imádom, amikor az emberek zsigerből hülyeségeket írnak.

 61. 64:
  Értem az álláspontodat, és magam is érzékelem, hogy már nem vagy olyan érzékeny, mint a múltban. Hát ha ez téged szórakoztat, akkor átengedem. Csak azért néha közbe fogok szólni, mert nem szeretném, ha az „ártatlan” olvasók azt hinnék, hogy ezeknek az orbitális hülyeségeknek van valami alapja, mert egyesek akkora hülyét tudnak magukból csinálni, hogy az minden képzeletet felülmúl. Itt van két példa a tegnapi termésből:

  1) „Hogy mi valósult meg a Georgiai köveken írtakból? Eddig sajnos minden, és ezidáig úgy néz ki hogy ők állnak nyerésre.”

  2) „egy felállított hipotézis, amíg valaki nem cáfolja, nyugodtan használható…”

 62. 60: Az az igazság bennem, gondolom sokakban is, a tanúkövek legütősebb mondata maradt meg, az elképzelt, ideálisnak vélt emberiség lélekszámáról, ami jóval kisebb , mint a jelenlegi.

  Figyelmesen elolvasva csak egy számukra ideálisnak tartott lélekszámról írnak, amivel lehet vitatkozni.Ebből nem következik az, hogy a különbséget ki kell irtani.

  Itt azért rögtön felmerül a kérdés, hogy ennek a maradéknak milyen életszínvonalat szánnak illetve milyen életszínvonal feltételezése mellett jött ki ez a létszám.
  Ez nagyon nem mindegy.

  Sok dolgot lehetne a jelenlegi gazdasági rendszerben racionalizálni, ami azt eredményezné, hogy ha nem is USA életszínvonalon, de elfogadható szinten lehetne a jósoltnál nagyobb emberiség létszámot fenntartani (hogy mennyi ez a létszám, az kérdéses). Értsd, a legszegényebbeknek mindenképpen életszínvonal javulással járna ez a változás.

  Persze ehhez érdekeltség is kéne a változásra/változtatásra.

  A többi pont különösebben nem irritáló számomra.

 63. 66: Itt megint visszajutottunk a klasszikus problémánkhoz: az emberi ipari társadalom összeomlása nem technológiai, hanem társadalmi probléma. Igen, sok mindent lehetne, ha az emberek értelmesebben állnának hozzá sok mindenhez. Nem kéne annyi cukorbeteget kezelni, ha az emberek nem híznának el. Nem kéne annyi szemetet termelni, ha az embereknek nem tetszene az, hogy félévente lecserélik az ÖSSZES tartós fogyasztási cikküket.

  Mint azt már többször elmondtam: az establishment („elit”, ha úgy tetszik) részéről VOLT ilyen narratíva a 70-es években. Tessék csak elolvasni-végighallgatni Carter elnök általam már annyit idézett beszédét (Address to the nation on energy, 1977 április 17). Ez a narratíva megbukott. Az embereknek NEM KELL a fenntartható ipari társadalom. A fenntarthatatlan kell. Hát, akkor meg is fogják kapni. Persze annak a végén az összeomlás van, de ez a 80-as évek óta senkit sem érdekel (már az elitet se).

 64. 67. Jancsika:
  Az a probléma Jancsika, hogy az összeomlás elkerülésére a fenntarthatalan helyett a fenntarthatóra való váltástól legtöbben azért is vannak beszarva, mert ez bizonyos és nem is kevés lemondással, töbeltmunkával jár. Ráadásul sokan, akik erre váltanának nincs is meg hozzá a megfelelő környezetük. És ott van még egy másik nagy gubanc, mégpedig a hátrány. Ez bizony egy szerényebb életvitelt is hordoz magában, és igen itt jön az amit te említesz: Szerényebb életvitel = NEM KELL

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük