(76) Futtatom az eszmémet

Tibor bá’ online

 

~q191Amikor Hitler megtámadta Oroszországot, eszébe se jutott, hogy előtte hónapokon át fenyegesse a támadással, és hogy propaganda hadjárattal a támadás szükségszerűségét Angliára hárítsa. Amikor Japán megtámadta Pearl Harbort, előtte éveken át nem készítette elő a közvéleményt, és a támadás előtt nem vonultatta fel a flottáját elrémítés céljából. Ráadásul Japán nem fordult a világ közvéleménye elé és nem panaszolta el, hogy az USA nem engedi Japánt hozzájutni nyersanyaghoz és energiához. Az ok roppant egyszerű, akkor még nem találták fel a pszichológiai hadviselést (PSYOPS). Napjainkban az amerikai és az izraeli agressziót több éven át tartó propaganda, és nemzetközi összejövetel előzi meg, így aztán, amikor a támadásra sor kerül, a közvélemény szinte már várja az eseményt, ami – ugye – nem egy hátborzongató meglepetés.

Az USA Iránt évek óta fenyegeti letámadással, aminek végrehajtását most átpasszolta Izraelnek. Napokkal ezelőtt az amerikai alelnök és külügyminiszter Izraelnek bekapcsolta a zöld lámpát. Izrael pedig felvonultatta flottáját a Szuezi csatornán keresztül az egész világ szemeláttára, a muszlim Egyiptom hozzájárulásával, beleegyezve abba, hogy az USA által kierőszakolt Nürnbergi megfogalmazás szerint, háborús bűnt kövessenek el. Amikor pedig a támadás megindul, szinte már lerágott csont lesz, sőt egy olyan esemény, amit a több éven át tartó propaganda szükségszerűnek ítélt, a tömegek pedig, természetesen átvették.

Izrael uralni akarja a Közel-Keletet, amihez hozzátartozik teljes Palesztina bekebelezése, valamint Libanon déli területei, hogy megvalósuljon a „Nagy Izrael” álom. Amerika az egész világot akarja uralni, és el akarja dönteni, hogy egyes országokban kik legyenek kormányon, és ellenőrzése alatt akarja tartani a természeti kincsekhez való hozzájutást.

Meg kell állapítani, hogy az USA és Izrael minden valószínűség szerint el fogják érni céljaikat, egyfelől mert igen hatásos pszichológiai hadviselést folytatnak, amihez nagyban hozzájárul, hogy a világ hírközlő szervei szolgaian másolják az amerikai hírközlő szerveket, amelyek pedig az amerikai és az izraeli kormányok álláspontját biflázzák. Legutolsó tevékenységük az ukrajnai események igen ferde tálalása a világ felé.. A CIA twitter, SMS, és E-mail özön segítségével dezinformációt kürtölt szét a világba az orosz agresszióval kapcsolatban, beleértve az összes nem bizonyított orosz atrocitást is. Az pedig történelmi jelenség, hogy Washington uralja a Világot azzal a trükkel, hogy a hatalomból kiszorult politikusokat megvették kilóra, majd hatalomra segítették őket, megdöntve a független kormányokat, amire példát napjainkban éppen Kijevben láthattunk.

De meg lehetne említeni Irán esetét is, ahol Izrael akar háborút (de úgy, hogy helyette az amerikaiak vívják azt meg). A kezdeti Izraeli támadásra ellencsapás lesz a válasz, ami majd felhatalmazza Washington, hogy belépjen a konfliktusba. De vessünk egy pillantást a térképre! Iránt egy tucat ország veszi körül, amelyek teli vannak ültetve amerikai katonai bázisokkal. Miért lenne kétséges bárki számára is az, hogy Irán sorsa hamarosan követni fogja Irak, Afganisztán és Pakisztán sorsát. Vagyis a végén egy amerikai bábkormány az országot el fogja adni az amerikai olajtársaságoknak.

Ráadásul Kína nagyban segíti az USA katonai kalandjait az amerikai adósság felszippantásával. Oroszország még nagyobb hülyeséget csinált, segítette az amerikaiakat, hogy Afganisztánban sikeresen hozzanak létre egy bábkormányt. Ezzel a korábbi orosz érdekszférához tartozó Közép Ázsiát átengedik Amerikának. Most már persze késő a bánat, mert az „események” (Ukrajna) megérkeztek Oroszország kapujába.

A világ olyan impotens, hogy egy gazdaságilag becsődölt Amerika egy újabb agresszív háborút indíthat, amit a közvélemény elfogad, mint a női egyenjogúság és demokrácia megteremtésének eszközét. Nekem úgy tűnik, hogy az amerikai hegemóniának kizárólag természet anyánk tud ellenállni, sajnos, valahányunk rovására.

________________________________________________________
________________________________________________________
_____________________________________

24 gondolat erről: „(76) Futtatom az eszmémet

 1. Sajnos javarészt egyet kell értenem. Bár annyit hozzátennék, hogy az Oroszok viselkedése mindig is ilyen impotens volt, csak akkor kapták össze magukat, amikor az ellen már a kapuk alatt volt. Kína meg történelme alatt nemigen volt egy expanzív birodalom, ideje nagy részében inkább bezárkózott. Ergo egyiküknek sincs olyan rutinja, mint Uncle Samnek. 🙂

 2. 1: „csak akkor kapták össze magukat, amikor az ellen már a kapuk alatt volt”
  Akkor vajon hogy lettek a Föld legnagyobb országa? Volt ott expanzió rendesen a cár atyuskák idején.

 3. Az, hogy valaki hany eves, szerintem teljesen irrelevans az okfejtes szemontjabol.
  Tiborbának azonban rogeszemeje ez az amerikaiak viselkedese, stb. – olykor Izraellel karoltve, olykro anelkul. De elegge eszement dolgokat ir, ugyanabban a stilusban. Pl. miert lenne erdem, ha egy allam figyelmeztetes nelkul tamad meg egy masikat? Mi koze ennek akarmihez?
  Miert „galadabb”, ha elotte propaganda-haborut folytat? miert nem tekintheto ez a kozvelemeny informalasanak, meggyozesenek, arra valo torekvesnek, hogy ne kelljen aktulaisan harcolni, embereket olni?
  Ezek mind olyan kerdesek, amikre nincsen valasz – es ami egyszeruen osszekavarja az ervelest. Mindenfelet felvet, a haboru „etikajatol” Izrael dominanciara valo torekveig, es semmit nem tisztaz. Ettol az egesz nem meggyozo, oszevissza vagdalkozassa valik.

 4. 2. Úgy látszik nem igazán tudok érthetően fogalmazni… A „nem expanzív” Kínára vonatkozott ott is azzal a megkötéssel, hogy a cca. 5000 évének nagy részét nem azzal töltötte, összahasonlítva pl az USA-val, ami meg de. 🙂 Oroszország esetén a Tatárokra, Napóleonra, meg Hitlerre gondoltam elsősorban. Egyébként az idejüknek ök is jóval kissebb részében növelték a területüket, vagy érdekszférájukat.

 5. 3. Az nem érdem, hogy egy állam figyelmeztetés nélkül támad, de etikusabb (ha van itt értelme erről beszélni), ha nem az igazság bajnokaként tetszeleg, hanem vállalja azt ami, tehát saját zsarnokságát (ez persze nem zárja ki más nemzet zsarnokságát, mielőtt ezzel vágnál vissza). Régen ezt hadüzenettel oldották meg az államok, most viszont propaganda maszatolás és hazudozás megy (ez sem azt jelenti, hogy csak ők hazudnak). Ergo az USA agymosása sem jobb a vietkongénál, csak kifinomultabb, ettől sokan etikusabbnak is érzik, ez persze nem vigasztalja azokat a milliókat, akik az USA dominancia miatt fognak megdögleni. (Ez sem azt jelenti, hogy emberek más miatt nem dögölhetnek meg). Bocsi, ha szájbarágós, de muszáj így írnom, mert „véletlenül” félre szokták érteni. 🙂

 6. Az USA Európában is vonulgat, lepakolja kacatjait, egységeit, de valójában nem az oroszokat fenyegeti, hanem ez egy EU-nak szánt jelzés , hogy a sajátjuknak tekintik. Hagyományos háborút vívni értelmetlen, főleg az oroszok ellen, vagyis ez Európa megszállása a javából (meg ahová még beengedik őket) – mert „Mindenkivel csak azt tehetik meg, amit megenged másoknak.”

 7. 6, László

  „hanem ez egy EU-nak szánt jelzés ”

  Lehet… Mert azért szépen csöndben elfeletkezünk arról. hogy Németországban van vagy 50 000 amerikai katona… meg Olaszországban és a briteknél is vagy 10-10 ezer.

 8. Iránt csesztetni legalább olyan veszélyes, mint Oroszországot:

  https://youtu.be/HQ1xkYfjfsU?t=12m47s

  Isten nyugosztalja derék Michael C. Ruppertet.
  Már 2005- ben figyelmeztetett.
  Érdemes mind a 2t végignézni, már megnéztem vagy 20x, de még mindig vannak új információk.
  És mindez 10 éves…

 9. Valahol biztosan van egy poszt az oldalon, ami választ ad a kínzó kérdésemre, miszerint miért mindig Amerika a csődközelben lévő agresszor, Oroszország pedig a szegény és gyámoltalan elnyomott kisgyerek, aki csak azért csap oda a másiknak, mert elvették a vajas kiflijét.

  Miközben mindkettő csődközeli állapotban van, ha csak az államadósságukat nézzük. Oroszország (kína, észak-korea, irán, stb) évek óta folyamatos kardcsörtetéssel szítja a közhangulatot. Pont, mint Amerika.

  Semmi különbséget nem látok közöttük, mégis, mintha a posztok arra utalnának, hogy Amerika a nagy és gonosz, Oroszország pedig a jóságos medve (macika).

  Ha lennének tag-elve a posztok, akkor persze rákerestem volna, de így, google segítségével nem találtam meg azt a posztot, amelyik ezt leírja. Segítenétek informálni?

 10. 9: „Oroszország pedig a jóságos medve” A medve nem játék… és nem is jóságos. Védi a territóriumát, ahogy tudja. Pl. Ukrajnában, Grúziában stb.

  Az USA pont ezt teszi. Védi az érdekeit. Ukrajnában, Grúziában, Lengyelországban, a Baltikumban stb.

  Ha nem érzed, mi a különbség, akkor ne keress semmilyen posztot, úgysem találod meg a választ…

 11. 9:
  Bocs,
  Oroszoknak a GDP- arányos államadósság: kb 20%
  USA: 104%

  De valoban a növekedes nem fenntarthato- bar mindenki nagyon igyekszik…
  Ez az ipari civilizacio atka es a Földi Bioszfera veszte is egyben

 12. 9:
  Felteszem ezt a kérdést elsősorban nekem tetted fel. „Miért mindig Amerika….?” De ezt nem nekem kellene feltenned, hanem Obamának és a neokonzervatív háttér hatalomnak. Ők rohanták le direktben, vagy proxi Irakot, Afganisztánt, Líbiát, Szíriát, legutoljára Ukrajnát a helyi nácik segítségével.

 13. 12:

  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_Russia

  Transznyisztria
  Kelet- Prigorodny
  Tadzsikisztán
  Grúzia
  Csecsenföld
  Dagesztán

  Ne legyünk szemellenzősek…
  Valamint Ukrajnában igen nagy maffia- kormány volt a Juscsenko, volt annak a felkelésnek alapja…
  Az orosz kisebbség elszakadt, az ukránokat meg az IMF- NATO segiti ki 😀 Mindenki a saját lehetöségeit használta ki

 14. 9. Pepo

  Mi volt akkor, amikor az oroszok megpróbálták védeni az érdekeiket Kubában, emlékszel?

 15. 13:
  Involving? Erre mondják magyarul, hogy csúsztatás. Izraeli „tanácsadókkal” Grúzia megtámadta és megölte azt orosz béke fenntartókat. Ezt te az oroszok oldaláról egy napon említhetőnek tartod azzal, hogy Amerika megtámadta Szadam Husszeint, aminek következtében több, mint egy millió iraki vesztette életét a mai napig?

  Soha sehol sincs felkelés CIA háttér nélkül. Maffia kormány? A magyar kormány is az, sőt az amerikai is. Ami a lényeg, Victoria Nuland bemondása szerint 5 milliárd dollárba került ez a „spontán felkelés”. — Szóval, hol is van ez a szemellenző?

 16. 9. Pepó

  „mintha a posztok arra utalnának, hogy Amerika a nagy és gonosz, Oroszország pedig a jóságos medve (macika).”

  Igen… de ha az ember előjön a barlangból, ahol nem csak CNN és Faux News jön be, és felteszi magának a kérdést, hogy például a berlini fal leomlása óta (vagy akár tetszőleges időintervallumot) hány háborút vívott az USA és hányat a maci, akkor a paradoxon könnyen feloldható.

  Az USA egyszerűen képtelen létezni folyamatos expanzió nélkül az évi trillió dolláros kínai segély meg a dollárnak a világra áthárított infláció ellenére sem.

  Ha van egy kis időd, olvasd el a „The Project of the New American Century” című olvasmányt.
  Nem véletlenül a neokon Mein Kammpf-nak is hívják….

  Akkor majd rájössz, hogy mi a különbség a maci meg a sas között…

 17. 15 Ezt mindet értem, de nehogymár minden forradalom meg felkelés CIA- tákolmány legyen…
  A magyar rendszerváltás is az? Mert akkor senki ne csodálkozzon, hogy miért is vagyunk USA- csatlós állam.
  Szíria nagyon súlyos ivóvíz- háború, Jemen szintén.
  Ahogy az egész arab- izraeli konfliktus is.
  A CIA ezekben max. kis szarkeverő, de nem a fő kiváltó ok.
  Ukrajnában is népfelkelésnek indult- a kisemmizett köznép végre fellázadt a korrupt kormánya ellen- mert bizony még az orosz kisebbség is utálta a maffiózó Janukovicsot.
  Pont ezt ugatom már minden posztomban, hogy:
  1) Kicsúszott a kontroll az emberiség kezéből, mert
  2) nálunk sokkal nagyobb erőkkel állunk szemben (klíma, természet)
  3)amiket mi hívtunk ki magunk ellen az exponenciális, globális növekedéssel és az ipari civilizációval

 18. 17 Ouse M D

  „nehogymár minden forradalom meg felkelés CIA- tákolmány legyen…”

  Persze… eredetileg szabadkőműves trükk volt, hogy a sokszor tulajdonképpen jogosan lázongó tömeget a saját céljaik szerint irányítgatták. Hogy a CIA mennyire követi a szabadkőműves hagyományokat azt kifilózhatod, ha alaposan megnézel egy dollár bankjegyet.
  Persze A CIA is csak egy eszköz… És a szabadkőművesek is inkább a „háttérhatalom” formájába módosultak, hogy még kevésbe legyenek szem előtt, amikor a tömegek bedühödnek.

 19. 19:
  Az egész emberiség azt játssza, amit az egyének évezredek óta. Mindenki tudja, hogy egyszer meg fog halni, de fogalma sincs mikor és hogyan. Tehát nem vesz róla tudomást és úgy tesz-vesz, mintha örökké élne. Ezt a „kétszintű” hozzáállást gyakorolja az a kevéske ember (pl. én is) aki tisztában van az emberiség szomorú (közel) jövőjével. A gyakorlatban foglalkozunk a napi problémákkal mintha a bizonyosra vehető „világvége” sose következne be. Ugyanis értelmetlen lenne semmire se figyelni, mert úgyis mindegy.

 20. Na háború ellenesek, most lehet valamit tenni:
  Szombat délután 15:00-kor civil csoportok tüntetést tartanak Budapesten az amerikai katonai jelenlét ellen – a megmozdulás az amerikai nagykövetség épülete előtt kezdődik, majd a tüntetők több másik helyszínre is átvonulnak.

 21. Kedves Tibor ba
  Vegyuk tudomasul,hogy a mai nyugati vilagot a titkosszolgalatok iranyitjak,nem fontos hogy CIA,moszad,KGB vagy akarmilyen a nevuk. As ugynevezett „valasztott”politikusok,egy miniszterelnok,ilyen-olyan minister vagy akarki, csak egy eloterbe tolt babu.
  gondolkozz el a dolgokon,es meglatod,high igazam van.

 22. 23:
  Ez majdnem igaz. Valóban a titkosszolgálatok irányítják, de a szuper oligarchák megbízásából.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük