(732) Támad-e Izrael?

Tibor bá’ online

 

Erre a kérdésre van egy rövid válasz, és egy hosszabb. A rövid válasz így szól: SOHA. A hosszabb válasz a következő:

Kezdjük azzal, hogy miért támadná meg Izrael Iránt, amikor van neki (becslések szerint) 300 termonukleáris robbanófeje? Biztonsági okokból kifolyólag nincs rá szüksége, mert ennyi „atommal” az egész Perzsa Birodalomból nem maradna más, mint törmelék – törmelék hátán 1.650.000 négyzetkilométeren, és a 73 millió léleknek hírmondója se maradna. Igaz a megmaradt 7 milliárd nem hagyná szó nélkül, elsősorban a radioaktív világszennyezés miatt, de mégis. Akkor meg miért? Azért mert a cseppnyi Izrael, azzal a néhány milliós lakosságával az egész Közel Keletet a markában akarja tartani, ahogy a zsidók ezt minden országban megszokták. Ezt pedig csak atom monopólium birtokában lehet.

Az persze kétségtelen, hogy amennyiben Iránnak is lesz, akárcsak egyetlen termonukleáris robbanófeje (hordozó rakétával már rég rendelkezik), akkor nehezen lehet sakkban tartani, mert ha egyetlen hidrogén-rakéta Izraelt középen találja, a zsidókból hírmondó se maradna, és egy elkerülhetetlen, borzalmas ellencsapás ezen a tényen semmit se változtatna. Csakhát Iránt nem kell(ene) sakkban tartani, mert sose volt (legalább is az Ókor óta) hódító szándéka. Csakhogy ez a gondolkodás az Izraeliektől idegen, ők leigázni, megsemmisíteni, uralkodni akarnak mindenki felett. Ezen mentalitás ismerete az embert afelé a vélemény felé tolja, hogy támadni fognak, csak a megfelelő alkalmat várják. Az újabb kérdés tehát, lesz-e megfelelő alkalom?

Bizonyos értelemben a megfelelő alkalom kezd elszállni, ugyanis egy működő atomreaktort lebombázni azonos eredményt szül azzal, amit Japánban egy cunami okozott. Nagy rakás radioaktív szennyezés soktíz kilométeres körzetben, természetesen az uralkodó széljárásnak megfelelően. Ez pedig azt jelenti, hogy Iránt bombázzák le, de az évekig évtizedekig tartó radioaktív „áldást” Szád Arábia, Qatár,  Omán, Afganisztán, Pakisztán kapnák. Akik közül négyen Izraellel egy táborba tartoznak. Már pedig ez a reaktor perceken belül tejes kapacitással működni fog. Igaz, ezen át lehet lépni olyan alapon, hogy járulékos vesztességgel sajnos mindig kell számolni. Ez a szöveg Pakisztánban már évek óta elég jól működik, csak az a kérdés, hogy ez a járulék mekkora lehet? Ugyanis Irán gondoskodni látszik arról, hogy legyen minél nagyobb.

Tulajdonképpen már mindenki tudja, hogy Irán a megtámadása esetén meg fogja akadályozni, hogy a Hormuzi szoroson át egyetlen csepp olaj is átmenjen, márpedig jelenleg a világ nyersolaj termelésének 20 százaléka ott hajózik át. Amerikai szakértők szerint ezt katonailag megakadályozni lehetetlen, mert Iránnak több ezer rakétája van beágyazva a tengerparti sziklákba, ahonnan kifejezetten kényelmes kilőni a szoroson áthaladó hajókat, beleértve a repülőgép anyahajókat is.

Hogy mi következik abból, ha ennyi olaj nagy hirtelen eltűnik a világkereskedelemből, arra viszonylag egyszerű válaszolni, totál káosz. Olajár az egekbe, benzin ár utána, mondjuk 2000 forint per liter. És hiába hagyod a kocsit a garázsban, az élelmiszerek szétszállításához benzin kell. Élelmiszer árak az egekbe, amit a lakosság hatalmas hányada nem tud megfizetni, vagyis perceken belül utolérne  minket a mesterséges geddon. Ezt pedig mindenütt tudják. Így aztán az a furcsa helyzet állt elő, hogy a Pentagon 4-5 csillagos tábornokai kivétel nélkül mind támadás ellenesek. Sőt Izraelben is akad néhány épeszű véleményvezér, aki szintén örültségnek tartja Irán megtámadását. De nekem az a véleményem, hogy az Izraeli kormány is tudja, és támadás helyett az állandó fenyegetés mellett döntött. Most már csak azt kell kideríteni, hogy ebből mi haszon van. Igaz cezarománia esetén az ész megáll, amire van hazai példa is. Csak azért, mert a történelem azt mutatja, hogy a birodalmak maguk alá tudják gyúrni a környezetüket, de ez a dominancia sose tartott örökké. Éppen ezért Izraelnek abba kellene már hagyni agresszív viselkedését, és meg kellene próbálni elfogadhatóan létezni, vagy előbb vagy utóbb megsemmisül, legfeljebb valamennyien megyünk velük együtt.     

___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________

 

64 gondolat erről: „(732) Támad-e Izrael?

 1. Jó reggelt! Ezt szépen összeszedted 😉
  Másodközlést megengeded? Természetesen forrás megjelöléssel…
  Teríteném a zsidó-fóbiások közt, erre tuti harapnak 😀

 2. Szerintem jó lenne tudni, hogy az olajnak az a 20%a ami a hormuzi szoroson át jut a világba, főleg hova tart.
  Mert ha Kína, India, akkor ők mindent elkövetnek, hogy Irán ne legyen megtámadva.
  Ha meg apróbb helyekre, akkor Izrael megkockáztathatja a támadást.

  Az olajkiesésból fakadó káoszt nem kellene túlértékelni.
  A világgazdaság el tudná viselni az oljat 200 dolláros hordónkénti áron – fogcsikorgatva. Igaz, akkor nem sűrűn karamboloznának spanyol paradicsomot Hollandiába szállító kamionok holland paradicsomot Spanyolországba szállítókkal.
  Európában a kormányok kénytelenekl lennének lemondani a benzinbe épített 70% adó egy részéről (de még mindig jól járnának), az USA-ban meg azolajtársaságok adnának lejjebb a profitból…

  Azt hiszem, persze, a kérdés inkább az, hogy maga Izrael cél vagy eszköz a globális hatalmak kezében.
  Ha cél, akkor nem lesz atomháború a Közel Keleten, mert Izrael bibliai területét nem szabad beszennyezni.
  Ha pedig eszköz, akkor meg tuti. A zealotok óta tudjuk, hogy tömegesen hajlandók meghalni (vagy egymást feláldozni) valamilyen cél érdekében még saját területükön is.

  Ha tovább spekulálunk, akkor az is lehet, hogy NINCS igazán eltervezve semmi, hanem egy sokismeretlenes folyamat változásaira válaszolgatnak a több-kevesebb hatalommal rendelkező erők egymástól függetlenül, olykor egymást erősítve, néha egymás ellen.

 3. üdv Tibor Bá és Mindenki.
  Ha én hirtelen reinkálódnék , mint Izraeli vezető a következőket tenném:
  Dehogy lődöznék én a drága atomot! Ellenben, békülékeny hangot ütnék meg a „dáriuszokkal”, tárgyalgatnék, egyezkednék, ijedtséget színlelnék, és hagynám, hogy beindítsák a reaktorukat. Mikor aztán már jól elaludtak a törölköző fejűek, amúgy jó balkáni módjára, elrabolnám pár V.I.P családját, cserébe egy kis erőműi bütykölgetésért.
  Ha rendben menne a szabotázs, Csernobil meg Fukusima csak jelenthetne, akkora lenne a szennyezés, s a példából okulva az összes „jószomszédnak” elmenne a kedve az „uránozástól”.

 4. Tyűű, Tibor Bá! Azonnal törölj ki! Véletlenül fekmásolta a következő könyvem alapötletét! 🙂

 5. Eh, most már mindegy, tuti lenyúlta a moszad… 🙁

 6. Támad-e Izrael?

  Usa nélkül biztosan nem. De mivel Izraelről van szó, én nem merészelném kijelenteni hogy SOHA. A háborúkba racionalitást keresni elég meredek vállalkozás.

  Bocs az offért, Tibor bá, nem mész el erre az előadásra, ha jól tudom, tőled ez nincs olyan messze?

  2012. február 25. szombat 15-21 óráig, „Mátyás az igazságos” napján:

  Magyarország a szakadék szélén: Kerekasztal beszélgetés

  Bogár László közgazdász, politikus, egyetemi tanár, író
  Dr. Tóth Zoltán József alkotmányjogász, egyetemi docens, író
  Kocsis István történész, tanár, író (és meglepetés vendég)
  Prof. Horváth István orvosbiológus, az érelmeszesedés elleni szérum feltalálója

  A beszélgetés műsorvezetője: dr. Horkovics-Kováts János

  Helyszín: Pilisvörösvár Civilek Háza Szabadság u. 21. A Fő útról a Művészetek Házánál Pilisszántó felé kell kanyarodni, kb. 5 perc gyalog, bejárat a Gimnáziumból.
  (Belépő: 1.600,-FT).

 7. Hamarosan véget kell érnie a blöffökre épített politikának! Orbán már elbukta… Egyszer-egyszer, jókor bedobva lehet nyertes helyzetet teremteni vele, de mindig erre építeni marhaság. Az okfejtéssel egyébként egyetértek.
  Cs.

 8. 3:
  Attila!
  Ortopéd gondolataiddal fertőzöd a kommentelők agyát. 🙂 Érezhetően nem vagy tisztában a folyamatokkal. Az olaj oda megy, ahol többet fizetnek érte. Éppen ezért fognak egymásra licitálni, és éppen ezért fognak az olajárak felmenni az égbe. 20 százalék kiesés felfoghatatlan zavart okozna. Mert a hirtelen felszökő árakkal kellene a 20 százalékos hiányt kereslet csökkenéssle lenullázni. Ez így működik! Ami pedig a becslésedet illeti….
  Most a nyersolaj 125 $, ha ez felmegy 200-ra – az én ráérzésem szerint – nem fog 20 % kereset csökkenést okozni. Sokkal inkább 500 $ lesz az új ár. Aztán majd leáll egy nagy rakás termelés, mert amilyen árakat ez generál, ott már nem lehet sok vevőt találni és akkor csökkenni fog a kereslet a most már jelentősen drágább termékek iránt, és az myersolaj ára csökkenni fog, de ennek az lesz a kövekezménye, hogy virtuálisan mindenki szegényebb lesz, mert a kereset és árak aránya hátrányosan változni fog. A kényelmet biztosító olaj megdrágulása miatt jelentősen vissza fog esni az életszinvonal. A szegényebb emberek számára a megélhetés alá. Ebből lesz az ÉHSÉGLÁZADÁS.

  A benzin adókról egyik kormány se fog lemondani, mert mindenütt költségvetési hiány van, és a drágább olaj miatt bekövetkező kereslet csökkenés okozta termelés visszaesés kevesebb forgalmi, és iparűzési adót biztosít. Égetően szükség lesz a benzin árba épített adókra.

  9:
  Ha ők fizetnének nekem 1600 forintot + benzin költség, akkor megfontolás tárgyává tenném a dolgot. 😉

 9. Curix! Mennyi marhaság fog ott elhangzani. 🙂
  A „globálszivattyú-elméletes” Bogár professzor alapvető tévedése, hogy csak „a birodalom”-ban gondolkodik, holott több birodalom is van . És mikor melyiktől kapunk a pofánkra. 🙁

 10. 3:Attila PV

  „Szerintem jó lenne tudni, hogy az olajnak az a 20%a ami a hormuzi szoroson át jut a világba, főleg hova tart.
  Mert ha Kína, India, akkor ők mindent elkövetnek, hogy Irán ne legyen megtámadva.
  Ha meg apróbb helyekre, akkor Izrael megkockáztathatja a támadást.”

  Attila !
  Itt nem csak az olajról van szó, SŐT ! Itt arról van szó, hogy az izraeliek (és talán az USA (??) ) fél attól, hogy Iránnak lesz atomfegyvere, és ez nagyon b@ssza a csőrüket. Én ammondó vagyok, ha Pakisztánnak, Indiának, stb. van atombombája, akkor mit szaroznak Iránnal?? Szerintem ez egy mondvacsinált dolog, most volt a TV-ben, hogy az irániak nem engedtek be vmilyen vizsgálóbizottságot egy katonai objektumba, erre már a nyugat fenyegetőzik.
  Nagyon hasonló, mint volt Irakkal szemben anno

  Hogy mi lesz a végkimenetel? Az kérdéses, Tibor bá feltette a kérdést, hogy: Támad-e Izrael? Nos én amondó vagyok, hogy önmagában nem fog támadni, vagy az USA vagy a NATO segítségére vár, de leginkább az USA beleegyezésére.

 11. 7. Brainstorming Eagle
  Nagyon szívesen. 🙂
  Aztán szóljál Telavívba, hogy emeljenek a fizetésemen! 🙂

 12. 8. S
  Most már azt sem hiszem el, hogy Nő vagy… 🙁

 13. Üdvözöllek Tibor bá’
  Régóta olvasgatom a portálodat, ez is bizonyíthatja azt, hogy szeretem az írásaidat, amelyeknek egyéni iróniája külön színt ad.
  Röviden szeretnék erre az írásodra egy pár szóval reagálni.
  Azzal kezdeném , hogy remélem az Isten szólt belőled. Bár a hosszabb részében minden leírsz hogy mi történne akkor ha… teljesen jogosan, és reálisan tényszerűen.
  Nem akarok veled kötözködni,vagy alapot adni az ellenkommentekhez, mert az élet, nem is olyan sokára úgy is meg fogja mutatni azt hogy kinek van (volt) igaza.
  Én pesszimistábban látom a jövőt, nem tehetek róla . Az elmúlt évszázadok történelmének tanulmányozása nem ad semmiféle optimizmusra okot.
  A kapitalizmus stagnál, sőt mára rothadt állapotba került ezt tudja szinte mindenki. Ahhoz hogy még ideig-óráig fönt tudjon maradni, mindenféleképpen folytatnia kell a „hagyományait”, amely továbbra is, a még nem behódolt népek leigázásából, a nyugati „kultúra” és „demokrácia”exportálásából fog állni.
  Irán sem fogja tudni elkerülni (sajnos)a cionizmus terjeszkedését.
  Sőt! Véleményem szerint gyalázatosabb dolgokra lehet számítani a későbbiekben velük kapcsolatban.A gyalázatra nagyon sok helyen rálelünk a mai napig is a világban, tehát erkölcsről, humánumról már egyáltalán nem beszélhetünk. (Lásd Gáza) A szálka jelenpillanatban Szíria, amelyet mindenféleképpen padlóra kell tenniük, hogy közelebb kerüljenek a fekete bárányhoz. Irán az utolsó láncszem ahhoz, hogy Oroszország határainak nagy ,és stratégiailag fontos része teljesen nyugati ellenőrzés alatt legyen, amely lehetőséget fog adni nekik a későbbiekben ahhoz,hogy a medve leigázásával hozzáférhessenek annak óriási, még érintetlen hátországi nyersanyagbázisaihoz. Létkérdés Oroszország területeinek megszerzése a későbbiekben számukra. Most csak a dilemma az, hogy ez az agresszió maga tehát a nyugat elvérzik e még a sivatagban, vagy közelebb kerülve majd csak a végcélnál.(velünk együtt) Nagyon sok portál foglakozik azzal, hogy a medve észhez tért, és rájött a turpisságra, amelynek látjuk is az eredményét, mivel az orosz vezetés elképesztő modernizálásba kezdett a hadsereg területén, valami elképesztő nagy vágtában.Mivel kaftánéknak egyébként egyre több nyersanyagra van szükségük, ezért a háború szinte elkerülhetetlen! Csak meg kell nézni mi történt akkor, amikor Kína a ritka földfémek exportját megfaragta… Nincs! Ennyi! A szabadkőművesség minden idegszálával azt szajkózza hogy sokan vagyunk, és mindent meg is tesz annak érdekében, hogy a Cion bölcseinek jegyzőkönyveiben leírtak megvalósulhassanak. Komolyan kell venni ezt, mert a benne leírtakat a Talmud értelmezőszótáraként kezelik legtöbben.(Mármint közülük)
  Évtizedek óta szinte tudatos népirtás folyik a „fű alatt”, a tavaly előtt beharangozott influenza világjárvány sem azt a célt szolgálta egyedül, hogy egy-két karvalyorrú kitömje a zsebét, hanem azt, hogy beoltassák magukat minél többen… Ennek áldásos hatását egyébként majd meglátjuk a későbbiekben, ha egyáltalán még létezni fog ez a sárgolyó. De ez már egy másik írásnak a témája kell hogy legyen.

 14. Miért.. maszkulin módon viselkedem?…(csak vicceltem :)mert feladtál egy labdát…

 15. Az atomháborút továbbra is a mcNamara-elv szabályozza, ami mindössze két pontból áll.
  1. A támadó kénytelen a megtámadott fegyverzetét semlegesíteni-támadni, csökkentve a visszavágás lehetö mértékét, de ez még elméletileg sem lehet 100%-os.
  2. A megtámadott az utolsó maradék erejével a támadó lakosságát rendezi le, itt már nincs számolgatás és humanizmus … csak bosszú.

  Iránnal nem lett említve, hogy jelenleg 3 ország van, ami nem tartozik a Rotschild-féle FED bank irányítása, ezek közül Iráni bank a számottevö. Az iráni bank kezdeményezte az olaj nem-dollárért való árusítását, ami föbenjáró. Most, hogy kidolgozták az Irán elleni szankciókat, ö szankcionálta magát azonnal, leválasztva az európai megrendelöket, azonnal átvette a kontingenst Kína és India. (mindkettö saját pénzével fizet, India aranyban….)

  Az iszlám bankrendszer nem dolgozik kamattal!! s ennek központja Irán.
  A világ aranykészlete gyorsuló iramban ömlik iráni és kínai bankokba…

  A helyzetet nagyban motíválja a múlt évben átadott, és már üzemelö orosz-kínai olaj pipelin… Nemrég adták át az északi Áramlat nevü vezetéket, erre lett áthelyezve a német kereslet kielégítése.

  Még mindig nagy a valószínüsége hogy egyesek úgy döntenek, hogy valaki kénytelen lesz támadni….

 16. 16:sanyil

  „Irán az utolsó láncszem ahhoz, hogy Oroszország határainak nagy ,és stratégiailag fontos része teljesen nyugati ellenőrzés alatt legyen, amely lehetőséget fog adni nekik a későbbiekben ahhoz,hogy a medve leigázásával hozzáférhessenek annak óriási, még érintetlen hátországi nyersanyagbázisaihoz.
  Létkérdés Oroszország területeinek megszerzése a későbbiekben számukra.”

  Sanyi! Oroszország területeinek megszerzése ??? Az atomháború lenne, Game is over lenne. 😮

 17. firefly! Igen ez a cél! Akármilyen mulatságos netán, vagy „morbid”. Nem akarom most ezt még bővebben kifejteni, mert mennem kell dolgozni, valamint hagyjunk helyet másoknak is. De ha javasolhatnám neked, akkor olvasd el a Húsvét-szigetek történetét,és tanulmányozd az irodalmát, ott megvalósult az kicsiben, ami itt majd nagyban fog! Bár még atombomba helyett saját készítésű „szerszámokkal” ölték egymást!
  A diploma munkám filozófiai mű volt, de nem kerülhettem el, hogy azt a témát is bele vegyem.

 18. -Tiborbá:)-„…perceken belül utolérne minket a mesterséges geddon. Ezt pedig mindenütt tudják.”

  Induljunk ki a fenti gondolatból!
  Mi van,ha tudják?-Akkor még ijesztőbb a helyzet.
  Miért kell ilyen helyzetet mesterségesen előidézni?-Talán a világ szénája olyan rosszul áll,hogy ilyen megoldáshoz kell folyamodni?
  Háborús fenyegetés nélkül minden menne,mégha döcögve is,tovább.

  A „mesterséges” pedig azt jelenti,hogy irányított.
  A kockázatokkal tisztában kell lenniük,csak mi nem vagyunk tisztában azzal,hogy mi folyik itt.

  A probléma túllép néhány ország szeretem-nem szeretem játékán,
  aminek a levét mind rövid,mind hosszú távon mi isszuk meg.

 19. 16:
  Leírom neked mi a dilemmám már hosszú évtizedek óta, ami itt is árnyékként követ. – – – Az összes körülmények és azok megváltoztatásának hatását alávetem gondos elemzésnek, majd kidolgozom, hogy adott esetben x-nak vagy y-nak mi lenne a leglogikusabb lépése, és ha a helyzet úgy adja, akkor arra készülök fel. Az deredmény az, hogy rendre pofára esek, mert az oponensek (vagy megfigyelt személyek) csak a legritkább esetben döntenek a leglogikusabb cselekvés mellett. Sokkal jobban járnék, ha fej vagy írást játszanék, esetleg megkérdeznék egy szőke nőt, mi a véleménye és azt magamévá tenném. De igazi megoldás nincs. Felhozok racionális érveket, hogy legyen min átlépni 🙂 a kielemezettnek. Rátérve erre a posztra. Irán megtámadásából az égvilágon senki és semmi nem húzhat hasznot, viszont a következmények szörnyűek lennének. Ha egy őrül mágis beindítja, az nem az én hibás értékelésem. Éppen ezért nem állítom, hogy nem következhet be. Kvázi a poszt „mindössze” az elméleti valóságot adja vissza és nem a ténylegesen bekövetkezhetőt.
  Még egy gondolat: Ez nem utolagos okoskodás, de józan és racionális negfontolással Hitlernek nem lett volna szabad elindítani a II. Világháborút. Teljesen képtelenség, hogy Nyugat Európát, Kelet Európát, Oroszországot, a Balkánt egyidőben maga alá tudjas gyűrni úgy, hogy az USA belépse boritékolható volt. És mégis megtörtént 50 millió áldozattal. Ez az esztelenség a kölcsön felvétel kategóriájába tartozik. Kölcsönt csak akkor szabad felvenni, ha a felvett tőke birtokában olyan lehetőséghez jutok, ami biztosítja a tőke + kamatok zavartalan visszafizetését. Háborút is csak akkor szabad elindítani, ha a győzelem elméletileg garantált. Ha a német tudosok előállították volna az atombombát 1939-re, akkor annak birtokában a háború elindítása logikus lett volna, de a tényleges technikai fölény kicsiny volt ahhoz, hogy ne legyen behozható. Dehát a diktátorok önteltek, hibájuk árát a nép fizeti meg, amire most nálunk is van példa.

  21:
  Ez az igazán ijesztő helyzet.

 20. 22: ” Sokkal jobban járnék, ha fej vagy írást játszanék, esetleg megkérdeznék egy szőke nőt, mi a véleménye és azt magamévá tenném.”
  – Mármint a szőke nő véleményét tennéd magadévá, vagy a szőke nőt? A nővel jobban járnál, mert ha a véleményét nézzük, azzal úgy sem tudsz mit kezdeni. 😀

 21. Irán főként Kínába, az EU-ba, Japánba, Indiába exportál. Az amerikai külügyér ezért kereste fel a a top 3 importőrt, amelyek közül csak mi (EU) hajoltunk meg a nagy testvér akarat előtt.

  Irán persze kapva kapott az alkalmon, el tudja ő adni az olajat máshová is. Ha a hormuzi szoros le lesz zárva, majd megy másfelé az olaj. Kereslet lesz rá, az tuti.

 22. 16: Tibor bá’

  Engedd meg, hogy az írásod második részéhez hozzátegyek még egy-két gondolatot.
  Bár nem közvetlenül a fenti írásodhoz kapcsolódik, de mivel megemlítetted egy „harcos figurának” a nevét is, (Hitler) aki szintén naprakész volt az öldöklés területén, ezért csak egy pár szót róla, és a világháborúról.
  „Ez nem utólagos okoskodás, de józan és racionális megfontolással, Hitlernek nem lett volna szabad elindítania a II. Világháborút”.Írod.
  Hitlernek nem volt más lehetősége, mint hogy elindítsa a II. világháborút!
  Ezt dokumentumokkal lehet mára bizonyítani! De minekünk ezt nem tanítják! Tabu! Olyan tabu mint a Mein Kampf, amelyet nem lehet kiadni nálunk csak azért, mert az összes kiadó kaftán kézen van!
  1916-ra a németek bele verték a szuszt az angol-orosz-francia csapatokba. Majd, mint ha mi sem történt volna oda mentek(!) az angolokhoz, hogy: hagyjuk a fenébe a háborút, ne kardozzunk tovább állítsunk vissza mindent a háború előtti állapotokra !(status quo ante!) Természetesen az angolok elfogadták, mert ellenkező esetben a németek csavartak volna a cerkán végleg egyet. És ez nem vicc ez így volt!
  Ekkor léptek a képbe német(!) kilincsorrú barátaink, akik odamentek az angolokhoz, és fapofával közölték velük, hogy a háború még megnyerhető. A kimenetele ismerős. A feltételük az volt, hogy amennyiben megnyerik a háborút, akkor az övéké lesz Palesztina! Az angolok egyszerűen nem értették, hogy a zsidók mit akarnak.
  Mint tudjuk 16 októberében be is lépett az USA a háborúba, amit a németek el is vesztettek osztrákostól , magyarostól együtt. A kimenetelének fájdalmát sok magyar ismeri…
  Balfour-deklarációnak hívják azt a „nyugtát”, amely biztosította a zsidók számára a területet, amit a mai napig bitorolnak tejesen jogtalanul Izrael néven. Nekik a kézfogás sosem volt elég, ennek köszönhetjük, hogy ez a szégyenteljes iromány fent maradhatott.
  A párizsi béke(a)konferencián jutott el a németek tudatáig először, hogy létezik ez a nyilatkozat, valamint az hogy a vereségük a zsidók műve volt. És ekkor gondolkoztak el azon is, hogy az Egyesült Államok miért, is lépett be a háborúba, és hogyan!.
  Egy nagyot ugrok 1933-ig mert nem lesz elég a papír, amikor is Németország visszautasította a zsidó világkongresszus ultimátumát, ami azzal járt, hogy a felhívásukra bojkottálták a német gazdaság termékeit. Mivel az ország szükségleteinek kétharmadát importból fedezték, ezért fontos volt az export bevétel. Amerikában a „Made in Germany” feliratú áruk tömkelegét törték össze, vagy semmisítették meg. Az export bevétel leállása miatt éhínség lépett fel a németek között. Nem értették miért csinálják ezt, bár addig a zsidóknak nem is esett bántódásuk. Ez ment egészen 1938-ig, amikor is egy „lengyel metélt” a párizsi német követségen megölt egy német hivatalnokot. Onnan kezdtek el durvulni a dolgok, amely utcai zavargásokkal kezdődtek, a későbbi gyilkosságokkal bezárólag.
  Ekkorra már minden német tudta, kik voltak a vereségük okozói, felelősei. És a felelősök a második világháborúért is ők voltak, mert mikorra nem volt már kontroll, elképzelhetetlen volt, hogy ne feszüljenek egymásnak zsidók és németek kiderítve melyikük éli túl..

  „1933-ban az USA elismerte a Szovjetuniót. A Szovjetunió egyre hatalmasabbá vált, és a
  németek tudták, hogy hamarosan rájuk fog kerülni a sor” írta Freedman, akinek írását ajánlom mindenki figyelmébe. Ő volt az az ember, aki áttért a katolikus hitre, és ő volt az, aki részt vett Párizsban a békekonferencián, akkor még zsidó emberként. 117-en voltak.
  „Benjamin Freedman beszéde”. Olvassátok el!

 23. Nem a 16. hanem 22. volt a válaszod. Rosszul írtam.

 24. 26:
  Kedves sanyil!
  Szép kerek a mese, csak a valóságtól olyan messze van mint Makó….na mihez? Hát persze, Jeruzsálemhez. Ez a honalp nem ad elég terjedelmet, nem a profilja, meg aztán a többséget nem is igen érdekli az ártatlan Harmadik Birodalom szerecsen mozsdatása jó hatvan évvel később.

 25. pedig lehtigaz

  a Csaba petöfi utolsó levele belinkelt oldal, szösszenete (97) így végződik:
  Omár Khajjámnak igaza lesz: az első nyári hónap, mely elhozza a Rózsát, Dzsamsidot és Kai Kubádot magával viszi.
  márpedig ez persepolis

  Csaba oldalán: Petőfi utolsó pohara – ennek a fele se tréfa, maximum a tizede, egy képben levő főszabadkőműves írta, ő csak tudja

 26. Kedves Tibor bá’!
  Nem állítottam egyáltalán a „harmadik Birodalom” ártatlanságát én úgy gondolom. A háború szörnyű, és édes mindegy ki az elindítója.
  Voltak mesék, amelyek mára sajnos igazzá váltak.
  Hogy mi a mese, azt majd eldönti a jövő, amennyiben nem sikerül, majd hozunk erre is egy jogszabályt, amely megtiltja ennek kutathatóságát és tagadását..
  Viszont el kell fogadnunk hogy tőlünk is vannak okosabb emberek.
  Addig is amíg lehetséges elmondom az én elképzelésemet ezzel kapcsolatban, ahogyan te is tetted a fenti kommentekben. Természetesen ha nem érdekli az itteni hozzászólókat, akkor abból le kell vonni konzekvenciát.

 27. 11!
  összeesküvés elmélet?.. 😀
  18!
  A számból vetted ki a szót.Későn érkeztem .. 🙂
  Te vagy a magyar hangom..

 28. A Harmadik Birodalmat nem kell mozsdatni, de ha nem tisztázzuk, hogy még kikre fröccsent a mocsok annakidején, akkor jobban megszívhatjuk, mint ha a kincstári propagandát szajkózuk ezt illetően.

  Ami Makót meg … ehem … Jászárokszállást illeti, szrintem ha megnézed, hogy kik robbanttoták ki az első két világháborút, és most kiknek remeg a mutatóujja a piros gombon, akkor lehet hogy kiszalad egy-két hümmögés…

 29. oroszvilag . hu hirei
  Lesz-e Nagy-Azerbajdzsán?
  Bakunak területi igényei vannak Iránnal szemben?

  Hadgyakorlatok a Kaukázusban
  Mozgásban a török és azerbajdzsán hadigépezet

 30. Tiszteletem mindenkinek, nagyon jók a hozzászólások.

  Többen megvillantották, hogy a háború racionális következtetése mellett az erőegyensúlyokat mérlegelve, milyen várható lépésekkel kellene szembe nézni, de a történelem tele van előre nem várható lépésekkel. S bár közhely hogy a történelem ismétli önmagát, inkább csak stilisztikában, de nem redundánsan. Mindig van benne egy kis A-variáns, B, B-variáns, mint a zenében…

  Én még egy Homo Sapiens faktor említését hiányolom: territoriális lény. Nem tud leszakadva erről a humanitás oltárán maradandót alkotni, faját fenntartó 1000 éves időskálákban előrelátóan gondolkodni. Egy heterotróf élőlény genetikailag elveszi azt, ami kész, azaz kizsákmányolja a környezetét. Ez egysejtű szinten a sejtmembránon átengedett tápanyag, majd az azon keresztül kiengedett salak, emberi agy szinten ugyanez a tudatalatti a szisztematikus szocializált társadalmi jelenségekbe implementálása, erőszakkal.

  Ha ez igaz, akkor a kvarkoktól elvezet a fizika logikusan a betonbunkerig. Minden korok karikatúrája várhatja így kiskerttel és némi ültetvénnyel, hatlövetűvel a világvégét, sorsunkat nem kerüljük el. Nem az egyén, a halmaz, a konstelláció.

  Azaz evolúciónk mechanizmusa determinálja gondolkodásunkat, bár két kézzel hessegetve tagadjuk, hogy a Cogito Ergo sum mindig azt csinálja, amit szeretnénk, és az pedig Isten képmására jó.
  Isten persze legelfogulatlanabb lépése, hogy a saját képmása mellett megadta a szabad akaratot, amivel kiszállt és eldobta a beavatkozás kulcsát? Vagy inkább képletesen, az Univerzum folyamataiban az eredendő jó nézőpont kérdése, nem tudjuk milyen magasabb érdekeket szolgál (mondjuk egy csecsemő elpusztítása?) Elmélkedjünk, jó, de (keresztény-materialista) elménk tiltakozik. Pedig a „jó” és a „rossz” nem tulajdonsága, töltése, tömege a „dolgoknak”, azaz nem fizikai állandó.

  Némi ugrással aztán innen mindenki eredendően bűnös, nos ez innentől ellentmondásos számomra, de inkább passz, mert olyan vizekre evezek, ahol tudatlanságomban esetleg megbántok másokat.

 31. 35.”Ez egysejtű szinten a sejtmembránon átengedett tápanyag, majd az azon keresztül kiengedett salak, emberi agy szinten ugyanez a tudatalatti a szisztematikus szocializált társadalmi jelenségekbe implementálása, erőszakkal”

  Pislogva ülök ezek előtt a bár biztosan értelmes többszörösen összetett mondatok előtt, de még mindig bootol az agyam. Vagy inkább írjam, hogy nem rendelkezem kellő kompetenciákkal hogy a szöveg implementálása után az interpretálására 😀

  Talán buta vagyok mégis…

 32. 36!
  Ne izgulj S…Én sem értem,csak vártam hogy először szólaljon meg ez ügyben valaki,mert nem mertem írni,azt hittem csak az én tudatom nem tudja ezt befogadni.De úgy látom nem vagyok egyedül.. 😉

 33. 36 & 37:
  Nem kell finomkodni, mert nem jár érte hála. Zavaros agyakból zavaros mondatok bújnak elő. 🙄

 34. De azért,nagyon jó gondolat kisérlet volt…
  A cikk amit írtál nagyszerű volt !
  Jó egészséget,szebb napokat !
  Üdv: P.Zsolt

 35. Azért az,hogy valakinek van atom bombája az még semmit nem jelent mert ezeket célba is kell juttatni,valószínű,hogy egy izraeli és egy iráni hordozórakéta között pár száz év különbség van mindenféle téren pl: találati pontosság,robbanófejek száma-mérete,megbízhatóság,hatótávolság,sebesség.Ha Iránnak lesz is pár atomrobbanófeje azt nem biztos,hogy célba is fog érni,mivel az elhárító rendszer sem mai találmány,az izraeli rakéta elhárításnak egy nagyon kicsi területet kell lefedni-e és megvédeni-e ami nem nehéz a csúcstechnikával.
  Papíron lehet valaki atomhatalom de ez csak a civil médiának jó egy kis csámcsogásra meg a politikusoknak a manipulálásra,de ténylegesen még évekig nem fognak izgulni az iráni atom miatt mert régi technikai eszközzel nem lehet 2012-ben csapást mérni Izraelre.A szabotázs akció meg a merényletek azok más szint mert ott mások a játékszabályok.Ha ma valaki beakar jutni a parlamentbe 3 kézigránáttal az be tud jutni.De ha megakarod támadni a parlamentet 5 t-72-essel mondjuk Tatáról az már nem megy.
  Az iráni katonai gépezet kb ugyan olyan rosszul képzett és silányan felszerelt mint az iraki,de ami a háború után van pl:öngyilkos merénylet meg pokolgépek azzal már nehéz mit kezdeni,arra nem jó a modern katonai gépezet mert nem arra tervezték.
  Iránhoz hasonlóan sem India,Pakisztán,Észak-Korea nem modern atom hatalom.Nem azt mondom,hogy nem kell figyelembe venni őket de nagyobb a veszély a meghibásodó atomreaktorok,robbanófejek következtében létrejövö szennyezés miatt mint a amit ma beadnak a civileknek,hogy milyen borzasztó csapásmérőerővel rendelkeznek ezen államok.
  Nem attól lesz valaki katona,hogy adunk neki egy M-16-ost hanem,hogy felépítjük az alapoktól,kiképezzük.

 36. Nem hisznek nekem az itteni kommentelő népek, sőt a bloggazda sem, ezért nem értik, hogy az izraeli politikát nem feltétlenül az átlagos hétköznapi racionalitás alapján irányítják…
  A cél nem az, hogy minél több izraeli kisember ép bőrrel élje túl az eseményeket… Úgy értem, az izraeli döntéseket meghozók célja sem ez.

 37. 42: elolvastam, csak a végkövetkeztetés téves:
  „Dehát a diktátorok önteltek, hibájuk árát a nép fizeti meg,”
  POntosabban nem téves, hanem, miután értelmesen leszűrted a tanulságot megfigyelésedből, világnézeti korlátaid, vagy ismerethiányod akadályozta meg a végső konklúzió leszűrését. Pedig közel jársz a megoldáshoz, Hitler kiváló példa.
  Ha nem utasítanád el elvből az összeesküvéselméleteket, mnegvizsgálnád azokat, melyek szerint
  1. Hitler báb volt
  2. éppen a cionizmus mögött álló erők bábja. Ezt bizonygatja például Kardel: Hitler, Izrael megalapítója c. könyve.

  Ha ezt elfogadjuk lehetségesnek és a bizonyítékokat megvizsgálva el is fogadjuk ténynek, azonnal értjük, hogy a cionizmus se cél, csak eszköz és kicsit se a kiszsidók tömegeinek érdekvédelmi eszköze.
  Épp ellenkezőleg, a cionizmus mögött állók a zsidók tömegeit mások millióival együtt gátlástalanul halálba küldték Izraelért és más célokért, tehát a jövőben készek lehetnek Izrael állam lakosságát is feláldozni.
  Valamilyen logika van emögött, csak nem a mi hétköznapi logikánk, vagy helyesebben a logiika logika, csak nem a mi céljaink hajtják ezeket a szarházikat. Hanem például az élet elpusztításának kultikus célja…

 38. 43!
  Nem az élet elpusztítása az igazi cél,hanem az életek feletti teljes totális kontroll,felügyelet,minden szinten..(Majd Tibor bá jól elküld melegebb éghajlatra,de én így raktam össze a kirakóst világ viszonylatban..)
  Hitler is báb volt,persze,csak őt is átverték,mikor rájött, már késő volt..Ezek senkit sem kímélnek.
  Azt hiszik hogy lehet a láthatatlan hatalommal packázni..Azt gondolja mindegyik politikus hogy ő kivétel..Vele az nem történhet meg mint a másikkal…Senki sem kivétel..Mindenki pótolható..Orbán is azt gondolta hogy kivétel..De rá kellett jönnie hogy becsapták,átverték,de már késő..

 39. 43:
  Nincs nekem semmi bajom az elméleteddel. A világ teli van elméletekkel, és van olyan, ami be is jön. Én azonban túl öreg vagyok ahhoz, hogy megváltozzon a véleményem. Szerintem az Emberiség túl heterogén ahhoz, hogy bárki/bármi száz évekre pontosan irányítani tudja a sorsát. Pénzzel, erőszakkal, és még néhány dologgal sok mindent el lehet érni, de sohasem 100 százalékosan, és sohasem örökre. Mindenfajta háborút ki lehet robbantani, de soha nem lehet előre megmondani, hogy mik lesznek annak a pontos következményei.

 40. 45
  Tibor bá’

  ” Mindenfajta háborút ki lehet robbantani, de soha nem lehet előre megmondani, hogy mik lesznek annak a pontos következményei”

  Ez tetszik,így van.

  Számomra inkább az az érdekes,az a kövthetetlen „emberi” magatartás – nem az egyetlen – hogy kik azok a vérgőzös agyú, maguktól elszállt idióták, aki kirobbantják a háborúkat, akik
  beleélik magukat a biztos győztes szerepébe.

  Holott köztudott, hogy a háborúknak elsősorban veszteseik vannak.

  Özvegyek ,árvák ,hadi rokkantak.

  Az egyik legeslegrosszabb ami egy emberrel történhet az a háború.

  …még az is lehet, hogy a háborút senki sem robbantja ki tudatosan, hanem az inkább megtörténik az emberekkel mint egy válás.

 41. 46:
  A háborúk soha nem véletlenóül törnek ki, hanem valakiknek a szándéka által. Olyan emberek ezek, akik meg vannak győződve arról, hogy hamarosan győzni fognak. – – – Ez az emberi magatartás máshol, kisebb skálán is nyomon követhető. Emberek kikezdenek másokkal, le akarják rohanni őket, mert könnyű prédának tűnik az áldozat. Soha nem veszik figyelemben, hogy vészhelyzetben a viszonylag gyenge ember is „csodákra” képes. Kitalál olyan ellenlépéseket, amire a támadó előre nem számít. Így cálik a gyors lerohanás kellemetlen konfrontációvá, ami néha évekig, évtizedekig is eltart. Ez hívja a köznyel „haragosom”-nak. Nagyon sok embernek van haragosa, ami mind anyagi érdekből történő, társadalmi korlátok átlépéséből indul ki.

 42. 47 Tibor bá’

  Egyetértek.

  Talán erősebb lelkiismereti korlátokat neveltek belém, talán csak egyszerűen gyáva vagyok ,de én soha nem szereztem így haragost.

  Velem már néhányszor bepróbálkoztak.

  Szerencsére eddig igazán vesztes számottevő ügyekben soha nem voltam,kivéve, amikor ellopták a feleségem Suzukiját.

  Jelenleg pedig nincsen haragosom, olyan van akivel véglegesen tartózkodó vagyok,leírtam , az illetó nem biztos hogy tudja.

 43. Tibor bá’

  Egyébként nem a véletlenre gondoltam, hanem egyfajta szinte észrevétlen belesodródásra.

  (koluzióra)

 44. Tibor bá’

  Hogyan süllyedhet valaki a kegyetlen cinizmus olyan bugyraiba, hogy önként és bevallottan a válogatott kínkeserves szenvedések arzenálját zúdítja rá milliókra?

 45. Az Izreliek számottevő része, az én fogalmaim szerint nem normális.

 46. Gábor!
  A négy részletben írtakat megértem, és véleméneddel egyetértek.

 47. 40. ejha

  „Az iráni katonai gépezet kb ugyan olyan rosszul képzett és silányan felszerelt mint az iraki,”

  Ezzel vitáznék.
  Az iraki hadsereg az Iránnal való háború után sosem tudott talpraállni. A szangciók se segítettek. Szóval az USA-nak tényleg nem volt nehéz dolga.

  Irán viszont 20 éve tudja, hogy előbb-utóbb sorrakerül.
  És ehhez mérten készül. Lakosága és területe többszöröse Irakénak, gyakorlatilag teljesen hegyvidék. Oroszország és Kína nemcsak politikailag, de technológiával is támogatja.
  Ráadásul két szomszédjában is tudja tanulmányozni ellenségeinek hadviselési szokásait, erősségét és gyengeségeit hosszú évek óta. Nyilván nem hagyja ki az asszimetrikus hadviselés módszereinek közeli vizsgálatát sem.
  Ha józanul tekintjük az afgán és az iraki háború mérlegét, beláthatjuk, hogy nem a legfényesebb amerikai dicsőségek. ( A mai kabuli események alátámasztják, hogy az amerikai elhárítás NAGYON gyenge lábakon áll )
  Tehát egy Irán elleni háború az afgán vagy az iraki háborúnál nehezebb és főleg költségesebb kaland lenne.
  Arról nem is beszélve, hogy egy Irán elleni támadás kiprovokálná, hogy Irán nyíltan fegyverezze a Talibánt és az iraki ellenállást, valamint a Hamaszt és a Hezbollahot, ami jelentősen megborítaná az egész régió egyensúlyát.

 48. 53:
  Tegyük még hozzá, hogy ellentétben az iraki-afganisztáni háborúval, irán ellen kizárólag légi-háború képzelhető el, gépesített gyalogsági megszállásról szó sem lehet. A játék tehát abból állna, hogy irán sok ezer, beépített rakétájából mennyit sikerülhet elpusztítani. Pusztán a lakósság bombázása semmi pozitív eredményt nem szűlne a negatív PR mellett.

 49. 53 így van amint írtad de attól,hogy Irán katonailag mondjuk erősebb a 2003-as Iraknál(wikipédia leírja hozzávetőleg mivel rendelkeznek lényegében elavult orosz technika) attól még az USA-Nato gépezet bármikor legyűrné ha arról van szó,a mai világban a légifölény az ami megtud nyerni egy lerohanást.De mint írtam az,hogy utána megtudják-e tartani az országot viszonylag terror mentesen az nem biztos mert nem arra való a katonai gépezetük.
  Viszont nem kell elragadtatni magunkat Irán haderejétől,Kína,Oroszország pedig olyan technológiát nem fog átadni amit ők használnának pl az Usa ellen hanem csak egy kevésbé fejlett de a réginél(iráni fegyverzet) jobbat,ha te lennél Oroszország te sem adnál rögtön csúcstechnikát egy a történelem sakkasztalán csupán a paraszt szerepét betöltő országnak legalább is a kezdetek kezdetén biztos nem.

 50. 55. ejha

  Nem tudom, ilyen téren a Wikipédia mennyire hiteles, de Irán már 10 éve rendelkezett több száz Seaskimmer rakétával, (eredeti francia, és sok sok kínai „utánzat”) amivel hadihajókat lehet elsüllyeszteni, és radarral szinte láthatatlan.
  Ettől persze az igaz, hogy hagyományos szárazföldi harcban az USA és Irán nem egy súlycsoport.
  Viszont az iráni katona nem fél meghalni (legalábbis nem annyira technológiafüggő mint az amerikai), ami igenjelentős előny.
  Az pedig hogy Oroszország és Kína milyen technológiát ad Iránnak nem attól függ, hogy mennyire féltékeny a saját technológiai előnyére, hanem hogy mennyire akarja hogy Irán ellen tudjon állni az USA nyomásának.
  Oroszországnak elsősőorban politikai érdeke hogy a szomszédjában ne vesse meg az USA a lábát, Kína pedig szeretné látni energiaellátásának zavartalanságát. Ráadásul India is belép a képbe, aki arannyal fizet az olajért. És ha ez a háom ország hajlandó fegyverrel és technológiával támogatni Iránt, akkor elképzelhető, hogy logisztikával, információval és akár politikai/gazdasági eszközökkel is támogatják.

  Tehát Irán katonai hátrányai mellett igen sok előny sorolható fel, ami egy ellene indított háború kimenetelét megkérdőjelezheti.

 51. Valaki tudja, milyen lett végül az USA iraki háborújának egyenlege ?

 52. 56 A wikipédia csak megközelítésre jó hiszen egyik országról sem tartalmaz valós(lényeges) katonai adatokat.A lényeg,hogy Irán azért erős csak mert egy nagyon jó helyen lévő bábú amit minden fél szeretne saját maga irányítani.Elméletben sok minden számításba jöhet,de az a mentalitás,hogy valaki hajlandó az életét áldozni a hazáért(az egyén meggyőződése szerint) az hatalmas fegyvertény főleg szabotázs és terror akciókban.Szerintem az öngyilkos akciókat nem lehet vagy elég körülményes fegyverrel ellensúlyozni,és pont ezért az egyik leghatásosabb.De egy háborút nem lehet vele megnyerni,viszont az ellenség által kiépített rendet könnyen szétzilálja.

 53. Iránt én sem írnám le olyan könnyen, habár az mindenesetre virán felüli, hogy az Usa hadereje óriási, mind létszámban de főképp technológiában (egy utolsó gyalogosnak is kamerás m4-ese van).

  A háborúkban mindig fontos tényező a logisztika, és azon túl, hogy Iránhoz házhoz jön a háború, még támaszkodhat is Kínára, Indiára és az oroszokra. még ha csak lőszert adnak, akkor is. Ezzel szemben az Usának csak Irak és Afganisztán van közel, ahol azonban elég könnyű Iránnak némi bizonytalanságot szítani.

  Emellett igaz, hogy Izrael high-tech rakétapajzzsal rendelkezik, de mit szól majd a pajzs ahhoz, amikor a Hamasz elkezdi lődözni ezerszámra Tel-Avivra az aprókat, amik között talán becsúszik egy-két Iráni óriás is?

 54. 60. Hamasz eddig is lődözte a kicsi rakétákat de erre mindig egy sokkal erőteljesebb izraeli válaszcsapással reagáltak.Az a legrosszabb,hogy a gázai övezetben élő embereket(civil) nem veszi figyelembe sem a Hamasz sem az izraeli haderő,hanem mind a kettő kihasználja azt,hogy lehet pajzsként takarózni több ezer emberrel,és lehet őket a megtorlás céljaként helikopterekkel csecsemőt,asszonyt,gyereket,férfit nem kímélve megölni,kivégezni.Nehéz ebben a világban optimistán gondolkodni mivel nagyon sok értelmetlen buta dolog van ami nagyon lehangolja az embert.
  A magam részéről majd ha milliárdok felett rendelkezek biztos nem az lesz a célom,hogy háborút vagy viszályt szítsak hanem az általam szükségesnek vélt területeken befektetném…közhelyként hangzik de nem fejtem ki bővebben mert nem ez a fő téma a posztban 🙂

 55. 61. ejha

  „A magam részéről majd ha milliárdok felett rendelkezek… ”

  Hát igen…
  A kérdés, hogy hogy jut valaki a milliárdjaihoz.
  Aztán, ha már megvan, akkor hogy védi meg. A széplelkektől a kevésbé széplelkek gyorsan lenyúlják azokat a milliárdokat.

 56. Természetesen a jelen helyzetben is lehet 20 millióból több milliárdot csinálni és ez nem csak egy szegmensre érvényes a gazdaságban.Valószínű,hogy még te sem tartozol a milliárdosok közé de nem esnél kétségbe ha most rád szakadna mondjuk 15 milliárd és valamit tenni kellene vele.Aztán,hogy mire használod fel és hogyan az már a te dolgod.De azt megnézném mondjuk,hogy Csányi Sándor jobban aggódik a vagyona miatt mint te a munkahelyeddel kapcsolatban 🙂 Van rá esély,hogy ekkora háttérrel amit ő épített magának már rendelkezik azzal a szellemi szinttel,hogy ő már elért valamit letett az asztalra egy követendő példát és neki már mindegy ha holnap nélküle zajlik a világ.Persze ezt csak én gondolom így a valóság már bármi lehet:)

 57. nem akarok hülyeséget írni, de én úgy tudom, hogy a Hormuzi olaj pont az euba jön.

  ha nem fog jönni, akkor k. nagy „baj” lesz. jó is lenne..

  izrael nem cél, szerintem inkább eszköz. A legjobb módszer a harcra az, ha az ellenfeled elkezded pátyolgatni. izraellel ez történt, elcionosult, így próbálják egymással kivégeztetni a hitében erős közel keletet. mind a zsidókat, mind az iszlám vallás képviselőinek egy részét.

  szabadkőműves módszer..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük