(722) Hol van Magyarország?

Tibor bá’ online

 

Csütörtök délután olvastam valamelyik hírügynökség beszámolóját a kelet európai hideghullámról. Pont amikor már azt hittük, hogy ezt a telet megússzuk egy kissé hűvös tavaszi időjárással, nagy hirtelen ránk szakad egy szibériai tél. Az angol nyelvű jelentést végigolvastam, bár nem volt benne semmi új, de kíváncsi voltam, hogyan vélekednek Nyugaton Keletről.

A meglehetősen terjedelmes cikk beszámolt több tucat kihűlésről, hatósági intézkedésekről, konkrét hőmérsékletekről, sínek eltöréséről, meg ami ilyenkor szokás. Valami nekem azonban feltűnt, és nektek is fel fog tűnni, ha felsorolom a cikkben említett földrajzi helyeket megjelenési sorrendben: Ukrajna (kétszer) – Kijev – Oroszország – Lengyelország (kétszer) – Varsó – Csehország – Prága – Szlovákia – Szerbia (háromszor) – Belgrád – Bulgária (háromszor) – Görögország – Törökország (háromszor) – Isztanbul – Románia – Horvátország.

Vagyis végigzongorázták a teljes Kelet Európát, semmit se hagytak ki, kivéve minket. Úgy tűnik egyenlőre csak a meteorológiai térképről tűntünk el, és talán csak idő kérdése és eltűnünk az európai térképről is. Vajon kinek köszönhetjük ezt a kis figyelmetlenséget? Miért gondolják „egyesek” hogy büntetlenül szemen lehet köpni a nyugatiakat, akik természetesen nem köpnek vissza, csak nem felejtik el.  

Minden esetre nem kell a dolgokat elbagatellizálni, nem véletlen és nem jelentéktelen dologról van szó, és ami a legrémisztőbb, hogy nem egy jobboldali, oligarcha barát ügynökségről van szó, de mégiscsak nyugatiról.       

_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________

 

111 gondolat erről: „(722) Hol van Magyarország?

 1. Ajjaj! Ez már összeeskűvésnek hangzik. 🙂
  Szerintem csak azért nem emlegették Magyarországot,mert az ottaniak sikeresen felvették a harcot a hideggel és havazással,mig máshelyt rengeteg telepűlés maradt elszakitva a kűlvilágtól a trehány homentesités miatt és fagytak halálra.

 2. Azért nem emlegetik mert egyszerűen nincs semmi extra. Néhány fokkal hidegebb van és kész.

 3. Azért nem emlegetnek minket, mert mérföldet ugrott a pannon puma, és mi már a nyugathoz tartozunk! 😀

  Amúgy, komolyan elgondolkodtató, hogy minket miért hagytak ki!

 4. Szerintem csak azért maradtunk ki, mert tőlünk északra és keletre hidegebb van, nálunk pedig csak Észak-keleten jellemzőek a -17-20 °c-ok, átlagosan például ma is -12 °C van reggel. Tőlünk délre pedig azért van szenzáció, mert ott tényleg rendkívüli időjárás van még akkor is, ha magyarországi viszonylatokban az nem számít rendkívülinek, ők viszont nincsenek ilyenre felkészülve, vagy hozzászokva.
  Rómában például iskolákat zártak be, pedig -10 °C van, nálunk ilyenkor még semmi rendkívüli nincs.
  Romániáról meg nem is érdemes beszélni, ott nagyon kemény dolgok voltak/vannak. Majd esetleg érdemes figyelni a továbbiakban ugyanezt a hírügynökséget, ha tényleg bejön olyan hétvége, amit mondanak, hogy akkor benne leszünk-e.

 5. Egyetértek Rokival – tél van. Van ebben valami különös? Semmi ok arra, hogy minket is emlegessenek, egyszerűen téli az időjárás végre. Ez csak nem baj???

 6. Tibor bá’, a racionális elme azt mondja, ha nincs hír értékű esemény, akkor nincs híradás sem. A többi már összeesküvés elmélet. 🙂

 7. Tibor bá’

  Az lett volna „a nyugat szembeköpése” hogy Orbán egyszer hangot merészelt….. bátorkodott adni a Felséges IMF -fel kapcsolatos fenntartásainak ?

 8. Ne hülyéskedj, Tibor bá! Orbán esetén nem az agyonhallgatás módszerét választota a globalista fősodor tudatipar és politikus-bábok, hanem azt, hogy kígyót-békát kiabálnak rá. Az első megoldás, a hallgatás jelezné, ha OV tényleg szabadságharcot folytatna elenük, a tényleges megoldás azt, hogy részese egy szereposztásnak.
  Hidegügyben nyilván ma nem produkáltunk elég rémisztő hírt, nem szakadt be a Balaton jege egy 20 fős iskolai kirándulás alatt, stb. Hála Istennek.

 9. 1:
  Hát ez az. Nagyon jól tudjátok, hogy anti összeesküvős vagyok, de a gyanús tényekre felfigyelek. Nem úgy érzékelek (hamisan) hogy az egybeessen felfogásommal. Ha pont minket hagynak ki a felsorolásból az nekem gyanús. Nálunk is történtek olyanok, amiket felhoztak a szövegben: új menedékhelyek kialakitása, hatósági intézkedések, kűléses esetek, stb.
  5:
  PakalertPress

 10. Bírom ezt a hírverést a hideg körül.
  Az népek annyira elbutultak, eltunyultak, elkényelmesedtek, hogy február elején be kell mondani, emberek, tél van!

 11. 11. már elfelejtették, hogy „a Duna jegén….”, a cikkre reagálva, ha kihagynak az a baj, ha nem hagynak ki az a baj…:-)

 12. 10:

  Valószínűleg ahol megemlítették a menedékhelyek kialakítását meg satöbbit, valószínűleg csak kiegészítés volt, önmagában nem hír. Nem láttam, de elképzelhetőnek tartom, hogy volt egy komolyabb hír, aztán hozzátették, hogy ezt meg ezt tették az ügy érdekében, Magyarországot meg csak ezek miatt nem érdemes betenni a hírekbe. De mondom érdemes lehet a következő napokban ugyanezt a hírügynökséget (is) figyelni.

  Egyébként nekem nem úgy tűnt, hogy összeesküvés-elmélet ellenes vagy.

 13. 14:
  Valóban nem, ha van alapja. – – – Különben a jelentés végigment az országokon.

 14. -Tiborbá:)- „Úgy tűnik egyenlőre csak a meteorológiai térképről tűntünk el, és talán csak idő kérdése és eltűnünk az európai térképről is. Vajon kinek köszönhetjük ezt a kis figyelmetlenséget? Miért gondolják „egyesek” hogy büntetlenül szemen lehet köpni a nyugatiakat, akik természetesen nem köpnek vissza, csak nem felejtik el.”

  A térképről már régen le akartak törölni minket,de ez nem sikerült,és nem is fog.
  Nem volt itt semmilyen szemenköpés,de behódolás annál inkább.Szimplán csak „élvezni” kell az előadást.

  A magyarországi tél egyszerűen csak kezd hasonlítani önmagára.
  Semmi rendkívüli nincs benne,míg az említett országokban a helyzet szokatlanul kemény.
  Ausztriát sem említették,pedig ott is erős havazások voltak.

  Ez a sarkvidéki hideg időjárás valahogy nem illik bele a felmelegedési koncepcióba,ezért van hírértéke.
  Egy korábbi blogban már volt róla szó,hogy egy százezer éves ciklus végén vagyunk,ahol nem továbbmelegedni,hanem inkább lehülni kellene.

 15. 15:

  „Valóban nem, ha van alapja.”

  Gondolom mindenki úgy tartja, hogy a sajátjának van alapja…

  „Különben a jelentés végigment az országokon.”

  Tényleg azt gondolom, hogy figyeld még a hétvégén, meg hétfőn, és szerintem kíváncsian várjuk a fejleményeket itt is.

 16. 16:

  „Ez a sarkvidéki hideg időjárás valahogy nem illik bele a felmelegedési koncepcióba,ezért van hírértéke.”

  Elég gáz, ha ilyen időszakos eseményekkel akarják támadni, vagy védeni a globális felmelegedést, de ezt már nem egy ember nem egyszer leírta. A globális felmelegedés nem azt jelenti, hogy többé nem lesz hideg, egyszerűen csak a globális átlaghőmérséklet emelkedik tizedfokokkal.

 17. A speciális időjárási beszámolókba nem látok bele semmi különöset, nálunk nem törtek a sínek, nincsenek elzárva falvak a külvilágtól (egyelőre), stb… Mi a Malév miatt kerülünk a címlapokra cserében :)).

  Ez viszont mégis csak emlékeztet arra, ami valóban létezik, nevezetesen, hogy a rendszerváltás óta (előtte értelemszerűen nem volt aktuális) háttérbe vagyunk szorítva sok területen. Ha megfigyelte valaki az elmúlt 20 évben a különböző reklámokat a külföldi adókon (korábban még néztem tévét :)), ahol kínáltak valami terméket, amit meg lehet rendelni, akkor Magyarország sosem volt feltüntetve. Szándékosan néztem, hogy nálunk mennyibe kerül az adott termék, de sosem voltunk felsorolva, Csehország, Szlovákia, Románia, Bulgária, stb… mindig, de mi nem léteztünk. Az is érdekes, hogy olyan sorozatokban, ahol Európa fővárosait mutatják be, ott általában szintén „hiányzik” a Budapestet bemutatandó rész. Mivel sokáig éltem külföldön, ezért azt is tudom igazolni, hogy a külföldi csatornákon, utazási kiadványokban, Budapestet sosem láttam ajánlani a külföldi közönségnek (ide többnyire csak kurvázni, meg buzulni jönnek a népek, az meg szájhagyomány útján terjed), a többi környező országba viszont folyamatosan ment az utak kínálása. De azt is említhetném, hogy a szoftver fronton is hasonló a helyzet, ha megnézzük egy-egy szoftver gyártó honlapját, ott magyarul szinte soha nem elérhető sem az oldal, sem maga a termék, miközben csehül, lengyelül, románul legtöbbször igen.
  Az is igaz, hogy a külföldi adók időjárás jelentéseiben, ahol fel vannak sorolva a fővárosok hőmérsékletei a térképen, még a legközelebbi térképrészlet mutatásakor is csak Prága, Bécs, Bukarest, Belgrád, Zágráb van feltüntetve, Budapest sosem, erre már én is felfigyeltem.

  Tehát valóban létezik valamiféle „diszkrimináció”, aminek az okát nem tudom, de valahogy sosem volt divat a múltban sem, hogy Magyarországot propagálják nyugaton, ami talán azzal (is) magyarázható, hogy aki innen tőlünk „elszármazik” az általában „köpve” gondol vissza az országra és nem szeretettel, ahogy azt viszont más országból jövőknél tapasztaltam, akik próbálják segíteni kint is jó hírét kelteni az országuknak és ha olyan helyen dolgoznak ahol erre lehetőség van, akkor megteszik. A hazánkból emigráltak pedig úgy gondolnak vissza a (volt) hazájukra, hogy „akkor lássam, mikor a hátam közepét” és eszükbe sem jutna propagálni a cégnél, hogy pl. magyarítsák az adott terméket vagy leírását. Mindig azt kapom a kinti ismerőseimtől, hogy egy barom vagyok amiért hazajöttem és csak a hülyék, tehetségtelen maradnak itthon, ebben a szar országban és ezt a külföldiek előtt is emlegetik, így lehetséges, hogy ez is szerepet játszik a mellőzésben.

 18. 11.Roli: ott a pont
  és 19. Bastian: ott is egy-kettő 🙁

 19. Tibor bá, ha szabad egy off kérdést, talán másokat is érdekel…

  Úgy tudom te 1.2-es Honda Jazzt vezetsz. Ajánlanád válság-autónak? Mennyire megbizható? Fogyasztása tényleg 6,5 körül van városban?

  Kösz

 20. Nemá’ Tibor bá’!
  Lettország sincs ott a listában.

 21. 21 nad:
  Nekem Hiace-m van, 8,5 körül a rövid difissel én is eljárok, de mégis belefér egy tonna (960 kiló), vagy több, mint egy m3 valami, és ezerszer biztonságosabb. Mondjuk ha négykerekes lenne, akkor a fogyi is több, de hát armageddon esetén…

 22. kösz, mondjuk 8,5 l már átlagosnak tekinthető bár lehet hogy nem a te kategóriádban

 23. Uraim!
  Letország és Ausztria nem kelet Európa.

  21:
  A 6,5 stimmel. A hátsó ülések lehajthatók, és így fantasztikus raktér alakul ki 2 méter mélységben. Az anyósülés lehajtásával 3 méteres anyag befér (pl. idomvas). Minusz 15-ben is megbizhatóan indul 4 éves korában is. Nem csalódtam benne. Kényelmes vezetni. Nincs benne semmi felesleges kütyű. De ma már nem vennék benzinnel üzemelőt. Az ok egyszerű. A gázolajat sokkal könnyebb tárolni, vegyíthető hozzá étolaj is. Azek fontos szempontok lesz a jövőben.

 24. 26: Köszönöm!

  Dizelautóval szemben azt szokták felhozni, hogy a mai turbódizelek iszonyú érzékeny szerkezetek. Gyártanak vajon még hagyományos dizelmotoros autót (szivó…?) Én nem tudok róla…

  Benzinesnek meg ott a fagáz…

 25. Egy világszintű köztudatban nem szereplő országnak, ugye területe sincsen.
  A nevünket is elvették(Hungária)aminek a világ számára volt jelentése,s nem az,hogy „éhes”.
  Nem létező ország,nem létező népéről,meg hogyan lehetne hírt adni.

 26. „”Miért gondolják „egyesek” hogy büntetlenül szemen lehet köpni a nyugatiakat, akik természetesen nem köpnek vissza, csak nem felejtik el.”” – egyem a drága szívüket ezeknek a „nyugatiaknak”, ezek tényleg nem köpnek vissza! Nem tudom, akkor ki/kik azok, akik rajtunk élősködnek már idestova 92 éve, de ha a Habsburgokat is beszámítom, mert miért ne, akkor ugyebár ez lehet sokkal több is. Tudjátok, egyre érdekesebb számomra ez a csőlátó szemlélet! Apropo, emeljük csak ki külön a szovjet megszállás időszakát, mielőtt még azt mondja valaki, hogy az „keleti” szívatás volt. Egyfenét! Kik is adtak oda bennünket a nagy Sztálinnak? Kik is kötötték a Jaltai-egyezmény? Kik is kötötték a Potsdami egyezményt? Kik is uszogattak bennünket 156-ban aztán hagytak a szarban? Ugye, tudjátok a választ?! Akkor csak nyugodtan köpjetek ti is oda, mert a túlerővel szemben elbukni nem szégyen. Mret mi van, ha „nem köpünk oda”? Változik valami? Halljam, változik? Nem változik drágáim, csak legfeljebb nagyobbra tárják a seggüket, hogy nyalhassátok!

 27. 19,

  Hát ,hogy is mondjam … Ez a féle diszkrimináció engem kimondottan a székelység és az anyaország közötti kapcsolatra emlékeztet.Amig nem borult ezoterikus újhitbe a fél magyarország addig nem is emlegettek bennünket( hogyha halomra fagytunk ,akkor sem) -most viszont online-on tanitják a székely rovásirást és Csiksomlyó lett az anyaországiak mekkája 🙂 ŐK sem haragudtak ránk, hiszen nem volt miért,csak egyszerűen nem volt létezésünknek annyi jelentősége ,hogy bármiféle ingert legyen képes kiváltani az über világképükből.Ha csak nem volt valamilyen esemény már -már horrorisztikusan extrém. 😐

 28. 3 „Amúgy, komolyan elgondolkodtató, hogy minket miért hagytak ki!”

  Majd,amikor a földgáz szállitmányból hagynak ki,na az lessz majd komoly és elgondolkodtató 🙂

 29. 30. kalotaszegi

  Ez való igaz, de az is igaz, hogy azok az Erdélyből áttelepültek, akikkel én találkoztam itt Budapesten (ez lehet, hogy csak pech volt), mind KIVÉTEL NÉLKÜL gyalázták az otthoniakat és KIVÉTEL NÉLKÜL (már akinek állampolgársága volt) mind vagy az MSZP-re vagy az SZDSZ-re szavaztak. Nem beszélve arról, hogy 2004. dec. 5-én kifejezetten az állampolgárság ellen szavaztak, de akik nem szavazhattak, azok is azt a retorikát folytatták. Nem csak az ismerőseim között, de konkrétan több munkatársam is volt onnan. Azon meg tényleg megdöbbentem, hogy egy székely lány az MSZP egyik propagandistája volt, csak a jólneveltségem tartott vissza tőle, hogy leköpjem.
  Úgyhogy ők is ugyanazt folytatták itt az otthonuk ellen, mint amit a hazánkfiai nyugaton Magyarország ellen.
  Természetesen nem állítom, hogy minden erdélyi ilyen, de nagyon feltűnően kiütközött ez legalábbis az áttelepülők között.

 30. Na megjött a „kalotaszegi” cionbolsi is, mert más ezt a szennyet nem másolta volna ide.

  Ugye mondtam Tibor bá, hogy az ilyesmi mindig személyeskedéshez vezet, de hát nem hagyhatom szó nélkül :)).

 31. Egy valami hiányzik, a forrásmegjelölés (ha copy paste) Mert linkelni nem szabad, azt tudjuk, hiszen volt egy „nem engedek át linket,másold be ha annyira fontosnak tartasz valamit” felszólítás Tibor bá’tól.
  De ez a hsz. eléri egy felnőtt ember magasságát, elkezdtem lemérni hogy hány col lehet, de ilyen hosszút jancsika sem írt soha. Mégis ha ő hosszút írt, akkor fel lehetett ismerni a gondolatait, ha a neve nem is lett volna ott.
  De itt sanszos hogy másolás történt, aminek a tartalma nekem pl érdekes volt, de nem tudom kinek az agyából jött…

 32. Jaj, hülye vagyok.. a plágiumra gondoltál:DDD Hiába na, lelassultam, öregszem:))

 33. 33:
  köszönöm kalotaszegi

  De nem élek vele. Mivele nekem szántad, töröltem. Csak nem képzeled, hogy ennyi időt pocsékolok rád?

 34. Tiborbá’

  megdöbbentettél….nem kicsit nagyon…

  Az egyetlen és első, igazán értelmes és informatív Írás volt e honlponmióta én ide járok…

  Persze csak a „Hogyan erőszakoltassam meg magam és miért nem” után

  :-))

 35. 43-45: én csak lepergettem, közben láttam, hogy Sorosból szerinte alaptalanul csináltak mumust, nekem ennyi elég volt.
  A faszi a világ minden pontján alapjtványokat hoz létre a fellazításra, a „szabad társadalom” vagy mi a fene terjesztésére, ami után gyanúsan forradalmak törnek ki.
  Hülye összeesküvéselmélethívők, még Gyuri bácsiban is felforgatót képesek látni…

 36. 45: csinálhatnál egy honlapot: „kalotaszegi letiltott gondolatai” cimmel

 37. ‘Szom tudja micsinál a Soros de hát zsidó, tehát bármi rosszat feltételezni lehet róla.

  Aki pedig hisz az összeesküvés elméletekben, az nem fog hinni azok leleplezésében.

 38. 45:
  Sajnálom, kalotaszegi nekem addresszálta, az én tulajdonomat képezte, ti jogtalanul olvastáűtok, már, aki olvasta. 😀

 39. 49

  Értem ,de mi baj volt vele ?

  Nem volt elég alacsony a színvonala, mint például az én normakövető semmitmondásaimé ?

 40. Kicsit Off. De ha már szóba került: Szerintem az egyik legjobb geddon autó a Volkswagen LUPO 3L. Azért 3L a neve mert ennyit eszik 100-on gázolajból! Már kb. 800-ért meg lehet kapni.

 41. Aki diesel kocsiban gondolkodik annak most ajánlom
  a vételt ugyanis ” dízel néző ” hideg van.
  Ha sikerül hideg motorral megtekinteni ebben a kib. hidegben
  és könnyen idul – az igen jó jel a motor állapotát illetően.
  persze ez csak 1 kiemelt részlet – nem akarok itt könyvet írni a kocsik vizsgálatáról.
  Viszont manapság kinek hiányzik újabb adóalannyá válni,
  a gépjármű tulajdon miatt. Nagy dilemma. én letettem a lantot – eszik vagy vezet 🙂
  Apropó ma leállt a malév…..holnap a BKV lessz soron?

  Enyhülő telet mindenkiek.

 42. 52:
  Ki is nézem belőled.

  53:
  A február elejei minusz 5-10 teljesen normnális, csak az utóbbi időben el tetszettek szokni tőle. – – – na meg a duma, hogy rosszúl emlékszünk. 😀

 43. 54

  Emlékszem már a hetvenes években is élénken foglakoztatott az armageddon.

  Nem tudok ciánkapszulát szerezni.

 44. 27, nad:
  Dízelmotor mechanikus adagolóval: TZ-4K, Vladimirec t25, MTZ, Kamaz, Mercedes W123…, Tisztán étolajos üzem fokozott kopással jár.

  51, Unicornis:
  Az a gép nem volt túl sikeres. Alkatrészhez nehéz hozzájutni.

  Suzuki swift sedan 1,3 benzin. Nyolcszelepes. Olcsó alkatrész, legfeljebb 6 liter fogyasztás városban.
  Lada bármelyik típusa, de csak láncos vezérművel.

 45. 57: kösz…

  Úgy értettem személygépkocsi és ma is gyártják…

 46. 57. Mi baj van a vezérműszíjjassal? Csak azért kérdezem, mert olyanom van. (1500-as combi) Az önindítója elszállt egyszer, meg mostanság a váltó elfagy reggelre, de azon kívül nem volt vele bajom. Amikor mindenki akkutöltő után szaladgál reggelenként, én elfordítom a kulcsot és megyek.
  Kicsit komikus benne a GPS, de az más tészta… 😛

 47. 59:
  Ha elszakad, szétbassza az egész motort.

 48. Elnézést hogy ellent kell mondjak az összeesküvés elméletnek, de nekem ez a mellőzés már évek óta feltűnt. Egyszerűen ennyire jelentéktelen a súlyunk, hírünk a világban. Vagy már régóta pikkelnek ránk :))

 49. 61:
  Természetesen én is észleltem, de jelentéktelenebbek lennénk, mint Horvátország fele annyi lakóssággal, vagy szlóvákia?

 50. 64,

  Minek erőlteti?

  Mintha azt szuggerálná ,hogy magyarország ellen beindult a pszichologiai hadviselés első hulláma a nyugati hatalom álltal a nemzetkőzi hírcsatornák időjárásjelentéseibe rejtve . A szakértők szerint van jobb fegyver erre : a HAARP 🙂
  Elvileg Fukusimában még áll a bál a sugárszennyezés miatt mégsincs tele ezzel a média.Erre néhány japán konspirációs agytröszt nyugodtan rávarhatná,hogy a világ nem érez velük együtt és diszkriminálva vannak a nyugati tőkés barátaik részéről.Vagy így bűntetik ,mert lepaktált Iránnal.
  De öszintén, ki a faszt érdekel,hogy a japán tamagocsibuzi világit?!

 51. 36,

  Bastian

  Én vagyok a te rémálmod, a román cionbolsi. 🙂
  Na mi van ,nem birod törleszteni a hitelt,nagy a gázszámla?

  Van egy egész kiábránditó hírem a számodra ,ha beüt a geddon gondolj erre.A frissen végzett népszámlálás alapján Románia lakosságának 5o százaléka( 9,5 millió) falvakban és tanyákon lakik és bármikor képes átállni a teljes önfenntartásra,mert minden adott hozzá.Továbbá románia saját földgáztartaléka még teljes 3o esztendőre elegendő a 2oo7-es összfogyasztás alpján kalkulálva. A 2o milliós lakosságból mindössze 38 ezernek van devizahitele . 🙂 Ezen felűl tele van természeti kincsel és érintetlen vadálománnyal,kilenc millió hektár kiváló minőségű ,nem agyonkezelt termöföldel.
  Tehát világos ,hogy miért aggódik a nyugat ha itt szélsőségesre fordul az időjárás.
  Az is világos ,hogy magyarországért miért nem teszi- mert ott már csak az adósság létezik,a lakosság 82 százalékát terheli valamilyen féle hitel. Leirtak 🙂

 52. 66:
  Nem szeretném, ha személyeskedésbe fulladna a hozzászólások áradata, de nekem mosolyogtatóan elnyerte a tetszésem a te nemzeti identitásod nagyfokú flexibilitása. 😉

 53. Hát bizony ha valami igazán komoly étéke (:-) még maradt az egyénnek, az a csudálatos Nemzeti Identitása.

  Azt csiszolgathatja ha van ráérő ideje.

  A 48, az 56, a Trianon meg a Nemisvoltrendszerváltásmaisugyanazok ülnekahatalomban és a Mindennek a Rothadt Kozmopolita Zsidók az okai.

 54. 66. Én kb. értelek. Meg van egy kis nem eléggé magyarázható elfogultságom is, talán mert ahogy mesélték, földi pályafutásom szüleim mamaiai nyaralása alatt vette kezdetét.

  De akárhányszor jártunk Romániában, a magyarlakta részekről és a többiről is mindig az a szó jutott eszembe, hogy ‘életképes’.
  meg a gábor-cigányokról is.

 55. ” Miért gyártunk összeesküvéselméleteket, és miért van szükségünk rájuk?

  Többfelől is neki lehetne futni, de a legegyszerűbb megközelítés talán ez: azért, mert egy csomó rossz dolog történik velünk és körülöttünk, és a hivatalos magyarázatokat rendszerint nem érezzük kielégítőnek.

  Miért nem?
  Több okból sem. Például mert hiányosak vagy ellentmondásosak – már tudniillik ha az „összes tényt” figyelembe vesszük. Persze, mi az „összes tény”? Mindig vannak „kósza adatok”, amelyek nem illeszthetők a hivatalos verzióba. Szinte szabályszerű, hogy bizonyos beszámolókat, amelyek egy ügy korai szakaszában érdekesnek tűnnek, később ejtenek, mert kiderül róluk, hogy irrelevánsak. A konspiratológusok aztán nagy diadallal csapnak le ezekre a „kósza adatokra”, és megmutatják, hogy a hivatalos magyarázat figyelmen kívül hagyta őket („nyilván nem véletlenül”), aztán pedig, hogy igenis van olyan magyarázat, amelyben ezek is értelmet nyernek – tudniillik a saját összeesküvés elméletük. Technikai értelemben ezért az összeesküvés elméletek mindig jobbak, mint a hivatalos magyarázatok, mert többet magyaráznak: mindenről számot tudnak adni, amiről a hivatalos elméletek, de ezen felül még azt is meg tudják magyarázni, amit azok nem.De ez csak a technikai része a dolognak, és nem a legfontosabb. A „kósza adatok” csak a rejtvényfejtőket hozzák izgalomba, és az összeesküvés elméletek gyártóit nem tisztán az intellektuális kíváncsiság hajtja. A hivatalos magyarázatokkal, túl azon, hogy technikailag tökéletlenek, más bajok is vannak.

  Nevezetesen?
  Kettő ezek közül különösen fontos.Az egyik az, hogy egy sor esetben nem nevezik meg a felelősöket, és ezt nem igazán szeretjük. Ha valami rossz dolog történik velünk, akkor tudni szeretnénk, hogy ki a felelős: név szerint, személy szerint. Csakhogy a hivatalos magyarázatok nem mindig tudnak nevekkel szolgálni, egyszerűen azért, mert nagyon gyakran személytelen folyamatok okozzák a rossz dolgokat. Aki azonban elvesztette a munkáját, vagy idén már nem tud ott nyaralni, ahol tavaly, azt nem igazán elégítik ki az olyanfajta magyarázatok, amilyeneket az újságokban olvashat, hogy növekszik a munkanélküliség, vagy csökken a forint vásárlóereje. Miért növekszik? Miért csökken? Ki a felelős ezért? Amikor aztán válaszként olyanokat kap, hogy „megrendült a befektetők bizalma”, vagy hogy a „nemzetközi pénzpiacok kedvezőtlenül reagáltak”, vagy pláne hogy a globalizáció így meg úgy, akkor emberünk ingerültté válik. Ugyan kérem! Kik azok a „befektetők”? Mi az, hogy „pénzpiacok”? És pláne miféle istencsapása az a „globalizáció”? Ha én rosszul végzem a munkámat vagy nem fizetem a számlákat, akkor engem rögtön megtalálnak. Név szerint, személy szerint. Ha ellenben engem ér valami csapás, akkor soha nincsenek felelősök, csak ez a hablatyolás megy. Neveket akarok! – ordít emberünk, és az összeesküvéselméletek ezt az igényt szépen kiszolgálják. Például az imént említett személytelen folyamatok gyönyörűen felfűzhetők mondjuk Soros György személyére, és máris megvan A Gonosz, Aki A Szálakat Mozgatja És Akit Utálni Lehet.
  És egyben megvan az első fontos szál az összeesküvéselméleti gubanc felfejtéséhez. Olyan világban szeretnénk élni, amely egyszerű és átlátható, ahol rend és igazság van és nem történnek rossz dolgok; de ha mégis, akkor a felelősöket fel lehet találni, meg lehet büntetni és ezzel helyreáll a rend és az igazság. Ezzel szemben olyan világban élünk, amely bonyolult és áttekinthetetlen, folyton rossz dolgok történnek és ráadásul, ami különösen fájdalmas, nincs senki, aki ezért hibáztatni lehetne; tehát nincs se rend, se igazság. Ha már a rossz dolgok ellen nem tudunk semmit sem tenni, akkor az a legkevesebb, hogy megpróbáljuk, legalább szimbolikusan, helyreállítani a rendet és az igazságot. Ezt úgy érhetjük el, ha nem fogadjuk el a világ bonyolultságát és áttekinthetetlenségét, azaz a személytelen folyamatokat, hanem némi egyszerűséget viszünk a bonyolultba és ezzel újra átláthatóvá tesszük az áttekinthetetlent. Mivel a személytelen folyamatokat nem lehet megérteni társadalomtudományos műveltség nélkül (hisz épp ezért jöttek létre ezek a tudományok), az pedig nincs nekünk, úgy döntünk, hogy ez a fajta bonyolultság nincs is, hanem mindenütt csak a mindennapi életből jól ismert egyszerű érdekkövető cselekvés működik. Így újra lesznek cselekvőink – ott is, ahol valójában nincsenek. Ezzel persze átlépünk a fantazmagóriák világába. Nyilvánvaló, hogy ha tervszerű és összehangolt emberi cselekvéssel akarjuk magyarázni a történelmi események egy sorozatát, vagy egy-egy fontos eseményt (mint amilyen egy háború vagy egy forradalom) vagy demográfiai, gazdasági vagy társadalmi makrofolyamatokat (mint amilyen mondjuk a magyarság „fogyása” vagy az erkölcsök romlása), vagy rendszerműködéseket és működési zavarokat (mint amilyen mondjuk a bankok vagy a pártok „uralma” és a gazdasági és politikai válságok), akkor életnagyságúnál nagyobb figurákra lesz szükségünk. Olyanokra, akik korlátlan hatalommal, rendkívüli előrelátással, kimeríthetetlen anyagi eszközökkel, ellenállhatatlan befolyással és más effélékkel rendelkeznek. Vagyis mesefigurák.

  Tehát az összeesküvés elméletek tulajdonképpen mesék?
  Az összeesküvés elméletek a kisembereknek szóló mesék, a modern, nagyra nőtt szervezetek világában magát kiszolgáltatottnak érző, a túlságosan bonyolulttá vált modern világot átlátni képtelen kisember veszélyeztetettség-érzetének sajátos kifejeződései. Rémmesék tehát. Emberek, akik magukat hatalom nélkülinek és izoláltnak érzik, életüket pedig céltalannak, olyan világról fantáziálnak, ahol más emberek korlátlan hatalommal rendelkeznek, és sikeresen együtt tudnak működni egymással céljaik megvalósítása érdekében. Emberek, akik úgy érzik, hogy olyan veszélyes változások fenyegetik őket, amelyekkel szemben tehetetlenek, és amelyek fájdalmas veszteségeket okoznak nekik, olyan világról fantáziálnak, ahol más emberek képesek beavatkozni a nagy folyamatokba és a maguk szándékai és érdekei szerint alakítani azokat. Emberek, aki még a saját életük felett sem rendelkeznek kontrollal, olyan világról fantáziálnak, ahol más emberek az egész világ felett ellenőrzést tudnak gyakorolni.De ezekben a mesékben legalább vannak cselekvők; ahol pedig cselekvők vannak, ott már vannak felelősök is. Bűnösök, akiket ténylegesen megbüntetni ugyan nem tudunk, de gaz mesterkedéseik leleplezésével legalább szimbolikusan ütünk rajtuk egy nagyot, és ezzel valamennyire mégis helyreáll a rend és az igazság. A világ pedig újra egyszerűvé és átláthatóvá válik. Pokolba a közgazdászokkal és a többi hablatyolóval! Vannak a Rosszak – és vagyunk mi, a Jók. A rossz dolgokat a Rosszak csinálják. Szándékosan, mert nekik épp így lesz jó. És titokban, mert ha gaz mesterkedéseik napvilágra kerülnének, akkor nem folytathatnák azokat. Ilyen egyszerű ez. A bonyolultságból pedig annyi marad, hogy bizony a világ nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik, mert a felszín alatt sötét titkok rejlenek. Meg még talán annyi, hogy bizony a titkos kapcsolatok szövevénye olykor igen bonyolult lehet. De bármilyen kuszák legyenek is a szálak – mondjuk Cion bölcseitől szeptember 11-ig, vagy a szabadkőművesektől Bush-ig (vagy éppen keresztbe), a magyarázat elve egyszerű: érdekkövető cselekvés.

 56. 71

  Vannak témák, amiket csak megfelelő igényességgel lehet tárgyalni.

  Ellenkező esetben, elvész az objektivitás a hitelesség és babonás öregasszonyok fecsegésévé válik a mondókánk.

 57. 72:
  A felesleges locsogás nem jelent igényességet. 😉

 58. 66: érdes stílusú ember vagy, de ezek tények. Nem a „románok” a faszagyerekek, hanem egyszerűen egy olyan történelmi korszakban (az ipari forradalomtól napjainkig, az Olduvai-szakadékig), amikor a világ a szakadék felé „halad”, olyankor az a félszemű a vakok közt a király, tehát a fenntarthatóbb, aki „elmaradott”. Romániának szerencséje volt, hogy a „fejlődés”-fejlövés nyugati centrumától korábban is elég távolra esett, (pl. az átkozott reformációt már csak Erdélynek volt szerencsétlensége megkapni és még az ottani oláhok is kimaradtak belőle), a szocializmus és főleg Csau még mesterségesen is lefékezte a „fejlődést”. Bár persze ez nem volt szándéka a baromnak, lásd falurombolási terv.
  így vagy úgy, utolsókból lesznek az elsők, vakok közt félszemű, stb.
  Magyarországnak pechje volt közelebb lenni a centrumhoz, ezért „fejlettebb”, tehát lepusztultabb, kevésbé képes önellátásra visszaállni. Tehát nagyobb lesz a népességvesztés, tippem szerint a Kárpát-medencét idővel újraegyesítő népség nagy eséllyel románul fog beszélni…

 59. 75,

  Hogy magyarország miért jutott ebbe a helyzetbe azt nagyon is jól tudjuk- ez egyálltalán nem szerencse kérdése. Hitel. Hitelre lakás,hitelre kocsi,hitelre traktor és mezőgazdasági felszerelés ,hitelre a jövő. Hitelből autopályák,welnessfürdök, pazar légitársaság ,miegymás. Igy kéremszépen könnyű csillogni és villogni ,és lenézni a toprongyos Daciát a rossz utakon és röhögni az Antonov 24 -es berregését.Utánna meg hozzátenni,hogy ezeknek a románoknak már megint szerencséjűk volt az igénytelenségűk miatt.
  De ez nem kimondottan igénytelenség ,hanem inkább a valóság helyes kiértékelése a lehetőségek korlátain belül.
  A nyugati bankok azt hitték ,hogy nagyot fognak kaszálni ezen a huszmilliós elmaradott országon,miközben álmodtak a hires kocsimárkák forgalmazoi is…Nagyot tévedtek.
  Csak a románok nem álmodoztak,hanem lemondtak szépen a légkondis traktorról és visszamentek a pajtába tovább hányni a ganét a ló alól. Ha pedig összekaparták a pénzt vettek egy olcsó Daciát .Pedig minden lehetőség adott volt,hitelkinálat szarásig és mindenre.
  A román állam az Uniós pénzeknek alig az öt százalékát hivta le.Igy természetesen nincs elegendő pénz az autopályák ,kórházak befejezésére.
  Ez nem szerencse kérdése Bobkó sorstárs.

 60. 75:
  Ha a török megszállás nem volt képes kiirtani a nemzetet, a románok aligha fogják. Nekem (a húsz éves magamról van szó) könnyebb lesz megtanulni kaszálni, mint neki metanulni, hogyan kell védekezni a kolera ellen. Az általad kikiáltott Szent Elmaradottságnak is vannak halálos hátrányai. Ha azt vizionálod, hogy kalotaszeginek lesz 6 oláh rabszolgája, akik traktor helyett fogják húzni a boronát, hogy este zabát kapjanak, akkor még el is gondolkodnék rajta. De a mesterséges latin-román sose lesz uralkodó nyelv a Nagyalföldön.

 61. @ 75: Nu cred dragi Gedeon! 😛 Dar poate… 😉

  Gyenge felső-bácskai oláhságommal szólva 😛

  @ 60: Lada vezérműszíj… ha igényes a gazda és MINDEN 40 000 km után kiszórja a bordásszíjat akkor soká bírja. Habár a Lada motor – 15 éve nincs Ladám – kb. 8 év és jó pár afféle szovjet technika volt a seggem alatt 🙂 nem igazán bír ki 80 – 100 000 kilométer futást…
  Utána hengerfúrás, főtengely köszörülés… akkor viszont gombokért volt alkatrész és gépműhely.
  Igénytelen gazda 60 000 km után jött a műhelybe, hogy biz’ elszakadt a bordásszíja… két kipufogó szelep és egy szívó kajszult félre tőle… 😀 Nem baszta szét a motort 😉
  Jellemző, hogy keményen meg kellett fenyegetni a gazdát, hogy ha már a hengerfej javítódik, hozzon már 8 db szelepszárszimmeringet is az ócskavasához. 😀 (Kék füstölés megszűnik, ha cseréled.)

 62. Lehet hogy csúnyát mondok és ki leszek moderálva. 🙂

  Nem román lesz itt a beszélt nyelv hanem a héber.

  Egyre másra épültek és épülnek olyan lakóparkok amik magas fallal, őrszolgálattal rendelkeznek, és bizony nem adják a benne lévő lakást sem akárkiknek.
  Az első kérdés hogy melyik zsinagóga ajánlotta a vevőt…

  Az hogy nem vagyunk a sajtóban az is rávezethető erre, amikor majd téma lesz az újizrael akkor senkinek sem fog hiányozni egy olyan ország amiről sosem hallott.

 63. Mondj már nekem egy ilyen lakóparkot légy szíves. Konkrét címmel. Köszike.

 64. Gugli a barátod, keress rá erre a mondatra.

  „Első nagy zsidó lakópark gyűjtő akció”

  Konkrétan rákérdezek arra ami üresen áll és ahova az ismerôs ismerôse próbált vásárolni. Elmondás alapján egyet sem adtak el belôle, és nem is hirdetik sehol.

  Geddonos szemmel egy erôd, egy összetartó közösség túlél benne.

 65. Beütöttem, és egy szentkoronarádiós faszság dobódott ki. Több példányban.
  Konkrétan azt a lakóparkot szeretném, ahol az ismerősöd ismerőse 😀 próbált lakást venni, és megkérdezték, melyik zsini ajánlotta.
  Ha ezt nem teszed meg, akkor úgy veszem, hogy blöfföltél.ha megteszed, akkor felhívom őket.

 66. 😀

  Ok, utánakérdeztem egyenlôre infóra várunk.

  Egy osztrák ingatlanberuházó az aki nem ad el nemzsidóknak, egyenlôre keresi az ismerôs azt akitôl hallotta és akkor fogok tudni adatokat.

  A másik amit szintén hallott az a XIII kerületi dunaparti rész ami nagyon el van zárva, gondolkom a Marina part mögötti rész az.

  Én is kiváncsi vagyok, már csak geddon felkészülési infó miatt sem baj egy ilyet látni.

 67. 82: Csatlakozom S-hez. Szeretnék látni egy olyan lakóparkot, ahol kápére nekem nem adnak el egy lakást, csak hitközségi ajánlatra. – – – Különben lenne egy fogadásom arra, hogy ez egy jobboldali kacsa.

 68. 76: semmivel nem tudod cáfolni, amit én jrtam. A romániai lakosság ugyanolyan nyugatias fejlődésről ábrándozott és Csau kivégzése után meg is indult az önellátási képesség elég gyors leépülése nálatok is. Egyszerűen szerencsés fekvés kérdése volt távolabb lenni a pusztulásba vivő fejlőúdési folyamat centrumától. Persze, hogy a Hitel az ok, a kapitalizmus, a korábbi önfenntartó gazdasági folyamatok pénzalapúra, haszontermelőre cserélése, csakhogy ez a folyamat legalább 500 éve zajlik Magyarországon is.

 69. 81: geddon szemmel egy nagyvárosi lakópark halálcsapda. Örülök, hogy gojoknak nem adnak ott el lakást… 😀

 70. 86:
  Nem a nagyvárosira vagyok kiváncsi, hanem a „fajtajelleges kibuc” magyarországi kivitelezésére. Nyilván célszerûen Budapest aglomerációban mûvelik.

  Ezzel együtt egy 300-500 összetartó ember megfelelô tartalékokkal és infrastuktúrával !rejtetten! túlélôképes még akár Budapesten is.

 71. 87: egy régebbi falu, vagy kisváros a túlélőképesség modellje. Legyen erődített kisváros, pl. 2-3 ezer lakossal. Ez lehet némi falusi hátországgal a túlélés életképes modellje. Vagy egy várbirtok 3-4-5 faluval a vár körül.
  Pesten honnan szereznék a kaját?

 72. Hogy ráccuppantatok erre a geddon baromságra.

  Geddon esetén maximum néhány havi túlélést jósolok, utána kampec.

  Nem jampec.

  Néhány szerencsétlenebb flótás talán tovább húzza ,de abban nem sok köszönete lesz.

  Láttam erről egyszer egy francia filmet.

 73. 88-89:

  Pont az első néhány havi túlélés lesz a fő kérdés.
  A különböző raktárakban emberi léptékkel nézve rengeteg kaja van. Persze a teljes népességnek ez csak napokra lenne elég.

  Ha valakik rejtve rendelkeznek készletekkel, és képesek magukat megvédeni akkor majd 3-6-12 hónap múlva ráérnek azon gondolkodni hogy mivel fognak élelmet termelni.

  Egy gyors geddonban a népesség fordított exonenciális görbe szerint fog csökkenni, azaz az első 1-2 hétben rengetegen, utána a túlélők feleződnek időről időre (egyre lassabban).

  Ha lassú leépülés van akkor egy fallal és örséggel védett lakópark meg szintén jó lakhely.

  Az a francia film érdekelne, ha megvan a címe akkor lökd már fel ide.
  Sümeg vára tetszett geddon szemmel. Csak kissé macera a fel és lejutás napi szinten.

 74. Azon merengek,hogy mi helyett gondolkozol ezeken.

  Egy biztos,hogy saját reális jelenedből valódi életedből menekülsz, egy képzeletbeli mesevilágba.

  A film fekete-fehér és atomháború(?) után ábrázolja néhány kőkorszaki városlakó életét igen szuggesztív erővel.

  Cirka 10 éve vettem ki a tékából a XII.Jakobinusok terén.

 75. 91. A film cime nem Malevil? Olvastam is, irta Robert Merle.

 76. 91, Geopárt:
  Sok tízezer fő már évek óta így gondolja. Mindegyikünk nyomós kényszerből álmodozik a „lassú elcsendesedésről”.
  83, elfmage:
  Egyszerűen azért van ennyi üres lakópark és lakás mindenfelé az országban, mert amikor ezek építését megkezdték, akkor fúvódott még nagyobbra nemcsak a külföldi, hanem a hazai lakáspiac is. Könnyen kaptak a vállalkozók hitelt a beruházáshoz, az olcsón felépített lakások egy részét az ingatlanközvetítő irodák vették meg, másik részét pedig hitelre szerezte a lakosság…

 77. 91:

  Ez most nekem egy hobbi, autonóm ház, tartalékok, független túlélési képességek, védelmi képességek megszerzése, közösség épités.

  Szerintem nem vesztek vele akkor sem ha nem lesz rá szükség.
  Ha meg bejön amit Tibor bá’ is ír akkor meg felkészültem…

  92:

  Nem biztos a gyors geddon. Egy lassabb leépülős korszak is jöhet, ahol szintén nem hátrány ha vannak tartalékok, csak jó kis önmérséklet kell, hogy időben önként leadd az eddigi életszinvonalad, mert tartalékkal sem lesz elég hogy fentartsd.

 78. A világvége, ha armageddonnak nevezik is, egy ősrégi örökzöld sláger.

  A Jehova Tanúi jeleskednek abban, hogy ne mérséklődjön a sláger népszerűsége.

 79. 95: amikor nem a Malév dől össze, hanem a BKV, gyors geddon lesz. Vagy ha kitör az iráni háború.

 80. 98

  A Malév egy nem volt képes a piacon gazdaságosan működni megjegyzem válság van ilyenkor a gyengék kidőlnek ,túl kicsi és kicsik a szponzorai.

  A BKV az más tészta az közmű.

 81. 98:

  Ugyanmár!

  BKV nélkül is van élet, nézz körül mondjuk Indiai nagyvárosokban.
  Iráni háború sem a világ vége.

  Ezek pont a lassú geddon lépései.

  A gyors geddon pl az lesz ha lerohad azelekromos hálózat és hetekig hónapokig nincs áram ezekből következően víz, fűtés, közbiztonság, bank, stb.

 82. 100

  Elsőre annyira drága lesz a benzin, hogy felére majd töredékére csökken az autóközlekedés.

 83. 102:

  Ezért mondom hogy lassú leépülés, már most is jelentősen kevesebb az autókázás mert felmentünk 400-ig.
  Aztán lesz olyan is hogy több család együtt vásárol be 1 kocsival (vidéken).
  Még ettől is messze vagyunk, aki nagyon akar valamit arra jut.
  Messze nem vagyunk még sokan azon a szinten mint pl a cigánysorokon ahol kampósbottal lopják az áramot.

  BKV helyett lesz telekocsi, meg bicikli, meg lábbusz, meg lehet beszáll a volán/más vállalkozó a forgalmas útvonalakra (ahol megéri ugye).

  Iráni háború meg az olajkereskedelem 20%-át érinti, lehet lesz benzinhiány, és ebből adódóan lesz sokminden. De még nem vezet anarchiához. Sokkal rosszabb lesz, de a társadalmi rend még fentartható (akár katonasággal).

 84. 103: persze, amíg van mit lopni a kampósbottal a vezetékből, az lassú leépülés. Amint nincs, az a gyors…

 85. 105

  MERTHOGY OLYAN BOLDOGAN DAGONYÁZOL AZ ARMAGEDDON LEHETŐSÉGÉBEN.

  Mi lenne, ha egy kicsit több gondot fordítanál a megjelenítésre? És nem csak odahánynád a betűket.

 86. 106:

  Talán csak elfogadja reális alternatívaként és mer róla beszélni.

  Te pedig mintha még a tagadás fázisában lennél, vagy még nem is szembesültél vele hogy vége is lehet a világnak/emberiségnek.

 87. A geddonozás, összeesküvéselméletek gyártása is egy iparág.
  Valószínűsíthető dolgok publikálása a legfontosabb. Geopárt a 70-esben részben ezt kifogásolta – joggal.
  Sokkal egyszerűbb összeesküvéselméletekkel önigazolást nyerni, és nem alkalmazkodni az aktuális feltételekhez.

  Mondok egy példát: A rohadt spekuláció tönkretesz mindent – kijelentjük. Ugyanakkor a nyitott globális világunk megadja a lehetőséget, hogy ezt bárki megtegye. Miért nem ezt tesszük siránkozás helyett? Mert sokkal egyszerűbb mutogatni, mint megtanulni egy újabb szakmát. Mert a spekuláció is az.

  Nem mindegy, hogy valaki mennyire készül valaki a geddonra, és közben mennyire hanyagolja el a jelenlegi gazdasággal való együttélését. Végsősoron a geddonipar ebből él. Ha fent tudják tartani egy réteg félelmeit, abból több cég remekül megél. Cikkek és klikkek ezreit köszönhetjük ennek.

  Ezért aztán nagyon szeretnék látni már egy összeesküvéselméletet a geddon-iparág mögött meghúzódó háttérhatalmi erőkről.

 88. 107

  60 éves vagyok.
  Sok mindennel kénytelen voltam és vagyok szembesülni.

  A gedon semmivel sem valószínűbb, mint egy III.Világháború, egy pusztító világjárvány, vagy egy óriásmeteor becsapódása, vagy hogy rákos leszek.

  Ezekre nem lehet felkészülni.

  Nincs íze ennek a gedon nevű ócska rágóguminak,tehát kiköpöm.

  Kívül esik kompetenciáimon.

  Felelősségteljesen azzal próbálok foglalkozni, amivel teljesítményt, eredményt tudok felmutatni.

  Degenerált játék ez a gedonozás,persze nem az egyetlen, népszerű degenerált játék.

  Sok tehetetlenség és reális felelősség alól ad felmentést az :

  ÚGYIS MINDENNEK VÉGE LESZ elmélet.

 89. 109:
  Ha ezen fórumon többet olvasnál és kevesebbet írnál (többnyire degenerált badarságokat) akkor jóval ritkábban tévednél. Itt senkise úgy él, ahogy (helytelenűl) észrevételezed. (ÚGYIS MINDENNEK VÉGE LESZ). Az itt megszólalók nagyon komolyan készülnek fel az elkerülhetetlenre, amit (elfmága kitűnő megfigyelése szerint) nem mersz elfogadni, mert azon széles tömegekhez tartozól, akik nem mernek szembenézni a kellemetlenségekkel. Ez ismert jelenség, nem lepődünk meg rajta. Túl sokan vagyunk, nagy részünk el fog bukni, elsősorban a fekészületlenek. Majd akkor köpködheted a rágógumit.

 90. 109. Geopárt
  „Felelősségteljesen azzal próbálok foglalkozni, amivel teljesítményt, eredményt tudok felmutatni. -írod.
  Mi is, Én is.
  Emellett van egy ártatatlan „hobbim” a geddonozás. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük