(2598) Tízmillió adóalany

Tibor bá’ szarkasztikus online

Teljesen elment az eszem, Hol van itt tíz millió? Na mindegy, így legalább jól hangzik. Az általam (is) megválasztott önkormányzati képviselő testület úgy döntött, hogy minden hónapra elrendelt fizetéseik biztosítása érdekében megadóztatják az isten adta népet, ahová én is tartozom. Nem túl nagy az igényük, épületi négyzetméter 1000, telek négyzetméter 200 egyre keményebb magyar forint. Az adózott pénzemből megépített házam ezek szerint évi 120.000 (egy havi nyugdíjam) forintomba kerül, míg a ház körüli telek további 150.000. Ebből is látszik mekkora barom voltam, amikor nagy kert mellett döntöttem. Szóval, ahogy a dolgok állnak, az éves kommunális adom összege éppen megegyezik az éves nyugdíjam egyharmadával. Itt van, én állandóan az egyharmadhoz tartozom. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha a Nyugdíj Igazgatóság nem lacafacázna velem, hanem a nyugdíjamat megfelelő hányadát direktben az önkormányzathoz postázná ki. Ha nem is látom a nyugalmam kétes díját, akkor lényegesen könnyebb elfeledkezni róla, pontosan úgy, ahogy Orbán is el akar feledkezni róla, mintha nem is lenne. Jó-jó, de akkor miből vegyek magamnak…. Hülyeség! Minek nekem élelem, örüljek, hogy a levegőért nem kell fizetni. Orbán elharcolja a pénzt, mi pedig összedobjuk neki, hogy legyen neki forrása további csatákat vívni, ahogy azt az elnyűtt indiánkönyveiben olvasta, ahonnan annak idején a döglött dakota lovak kivágtattak.

Különben nekem már akkor kezdett gyanús lenni a dolog, amikor kitalálták a baleseti hozzájárulást. Most pedig azt pedzegetik, hogy a gépkocsik rendszámát le kell cserélni a bűnüldözés hatékonyságának növelése érdekében, ami az államnak 16 milliárdot hozna a konyhára, az én konyhámról pedig ezreket fog elvinni, pedig elvileg már egy fillérem sincs.

Ahogy nézem a dolgokat a fejésünk nem fog egyhamar leállni, mert ennek az unortodox társaságnak elképesztő fantáziája van. Ha kitalálták a baleseti hozzájárulást, akkor onnan már csak egy ugrás a kötelező hozzájárulás a villanyrendőrök működtetéséhez. Előírhatnák a gépkocsik kötelező átdukkóztatását narancssárgára, amely szín még sötétben is látható és egyben kifejezi hűségünket a vezér iránt. Aztán megadóztathatják az utasokat is a kocsiban, ha pedig tiltakozunk, akkor megbüntethetnének tiltott fuvarozás miatt. Persze nincs mindenkinek gépkocsija, ezért el kell látogatni más területekre is.

Például BKV hozzájárulás, mert ugye egyre több gépkocsi tulajdonos vált BKV-re, ami magában rejti a bliccelés lehetőségét. Ha minden magyart állampolgár fizet BKV hozzájárulást, akkor meg lehet spórolni a jegyrendszert. Amikor a nép ezt a békát is maradéktalanul lenyelte, akkor meg lehet ismételni a MÁV-val, majd a MALÉV-val, jaj bocsánat, azzal már nem, de talán lehetne utólag elhamvasztási hozzájárulást kivetni. 

Hű, a kutyafáját, mit lehetne még megadóztatni. Megvan! Látványadó. Az emberek nem bámulhatják ingyen Budapest látképét, amikor az rengeteg elektromos energiát használ fel, a tűzijátékról nem is beszélve. Látványadót  minden magyarnak, aztán bámulhatnak annyit, amennyit akarnak. Vissza lehetne hozni a TV sarcot is. Aki nézi az ne csak bosszankodjon, hanem fizessen is, de nem egykulcsosan! Az M1 nézők alapdíjat fizetnének, az ATV-t kedvelőknél ötszörös szorzót kelljen alkalmazni, míg a Hír TV nézés ingyenes lenne (most már), sőt lehetne kapni SzTK receptre fejfájás helyett. Ezekkel kb. megoldódna a 2018, de mi lesz jövőre?

Megvan! A nyuggerek járuljanak hozzá a GDP növekedéshez az elhalálozások felgyorsításával. Eddig csak nyűg és gond volt velük, de most be kell őket íratni az eutanáziai továbbképzésre, pláne, hogy nem akarnak visszamenni a munka  világába.. Az első tíz önkezes nyuggerről el lehet nevezni Brüsszelbe elküldhető, de megvalósíthatatlan gazdasági terveket. Természetesen az energia takarékosság fontosságára való tekintettel a hamvasztást be kell szüntetni, helyette ki kell dolgozni a humán komposztálást. Ja, majdnem kiment a fejemből, elhalálozás előtt a nyuggernek ki kell pengetni a temetési költségét. Ezekkel azonban nem merült ki minden lehetőség, bőven vannak még tartalékok. Minden magyar állampolgárt kötelezni kell arra, hogy a háziorvosok igénybevételével határozzák meg testtömeg indexüket. Huszonöt felett minden egység után jövedelmük 10 százalékát kötelesek leadni az Adó és Vám hatóságnak (jaj nekem, a „nemzeti” lemaradt). Így talán kihúzzák 2019 végéig, de mi lesz azután? Választások csak 2022 közepe felé lesznek.

Megvan! (hogy ez előbb nem jutott az eszembe) IQ adó. A Testnevelési Tanszék kisdoktori fakultásának meg kell szervezni minden magyar állampolgár IQ tesztjének lebonyolítását. Akinek 100 feletti, azt kegyetlenül meg kell adóztatni. Nincs szükség gondolkodó emberekre, az igazi magyar nem gondolkodik, csak szavaz. És az adó természetesen progresszív, minél magasabb az IQ annál több a kivethető adó. Aki hajlandó magát alávetni Palkovics úr által vezetett lebutító tanfolyamnak, az fél évre adómentességet élvezhet, amennyiben a körzeti Fidesz pártiroda véleményezését csatolja.

Ez a kurva ébresztőóra, mindig akkor cseng, amikor a legizgalmasabbakat álmodom, pedig így álmomban olyan sok jó ötletem lett volna még! 😀

____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________

12 gondolat erről: „(2598) Tízmillió adóalany

 1. Egyre több adó kell az infrastruktúra fenntatásához. Az utak utak az autópályák amik javarészt azért épültek hogy a multiknak a kamionjai könnyenn gördüljönek. Minél több autóút épül annál több pénz fenntartani ezeket
  Ráadásul egyre drágábban mert az anyag és az energia egyre drágább lesz.Most fut a gazdaság pörögnek a gyáraak (gyógszer autóipar és ezek beszállítói) de ha jön a baj nem lesz annyi adóbevétel mert ezek a gyárak
  sem fognak ilyen volumenben termelni pénz pedig ugyanúgy kellene az utakra meg mindenre.
  Ilyen mértékű urbanizáció sosem volt a világban, ha belegondolunk ehhez is kell a sok adó. Ha beüt a gebasz egy ilyen urbanizációs szint mellett (nem csak Mo-ra gondolok- Kína, japán stb…) mit fog csinálni a sok ember ? Mert a kertet már a kínai fiatalok sem művelik, hanem elhúznak a városba
  gútyizni.Ha gebasz lesz mi lesz ezekkel a nagyvárosokkal?Mindneki nem mehet vissza a szülei földjére kapálni. Mondjuk egy nagy gebasz az 1980-as években teljesen más lett volna mint most a legnagyobb urbanizásiós szint mellett(ez kb. olyan mint a világ élelemtermelése ami 2 havi tartalékkal bír és pengeélen táncol) Bocs a kitérőért 😀

 2. Szabadjon kiegészitenem a pengés eszmefuttatást a kondomadóval.
  Amugyis kevesen vagyunk.

  Az állam mindenhol mohó.
  Valaki kiszámolta, hogy az átlag német fizetés /58.152 Euro, forrás: https://www.absolventa.de/karriereguide/arbeitsentgelt/durchschnittsgehalt/ 82 %-a megy el valamilyen adóba, járulékba vagy csak.(Csak pár: dohányadó, jövedelemadó, szolidaritási járulék, öregségi biztositás, ápolási biztositás, egyházi adó, üzemanyagadó, alkoholadó, biztositási adó, forgalmi adó, ingatlanadó, esövizadó, évi 2szeri kéményseprököltség, kazánemisszios mérés költsége évi 1x, auto zöld kártya vizsgálat, auto müszaki vizsga, propagandaadó, bla,bla,bla. A legkeményebb nyirás 2020tól lesz: a magánterületi csatornák nyomásállóságának, tömitettségének tervezett kötelezö mérése. S akkor még a szintugy tervezett ingatlan/vagyonalapu nyirásról nem beszéltünk.)

  Szóval, máshol sem egyszerü(bb).

  Curix? Angekommen?

 3. Nézz utána, mert vagy a házra, vagy a telekre vethet ki az önkormányzat ingatlanadót. A kettőre együtt nem.

 4. 3.
  Én úgy tudom hogy a kettő nem zárja ki egymást. Lehet építményadó és lehet telekadó. Egyébként meg a helyi önkormányzatok gyakorlatilag azt adóztatnak meg amit csak akarnak. Vhol nincs telekadó viszont van sokkal magasabb eb adó mivel tudják hogy a legtöbb háznál több kutya is van és ebben az esetben így húzza le a lakosokat a helyi önkormányzat.

 5. 2 Mo csing
  Németországban is egyre nehezebb a helyzet. Az emlitett 82%-ot saját tapasztalatbol azonban nem tudom megerösiteni, de adott esetben ez bizony lehet valos szám.
  Angekommen.

 6. 3. Indiánlány
  Gödöllőn mind építményadót és telekadót is fizetek. 100eFt éves díj.

 7. Nálunk is volt egy „aranyos” történet:
  Pár éve kampányoltak azzal a Tv. ben, újságban, hogy a zártkerteket át lehet minősíttetni, pontosabban
  a művelés alól ki lehet vetetni, mert hogy az milyen jó lesz nekünk. Több mindent engednek, stb.. Hát’ a gyakorlatban semmi nem változik, mert ugyan úgy zárt kert maradt, lakóházat most sem lehet rá építeni, meg hasonlók. A párom a saját telkét nem minősítette át. Utólag kiderült hogy nagy szerencsénk van, hogy így döntött!
  A telek szomszéd viszont igen. Jött is neki nemsokára a „szívhez szóló” csekk 270 ezer forintról! Mert hát kivetették a telekadót. Ez Bp területén (ha a kerület önkormányzat kiveti, naná hogy kiveti) 300Ft/Nm./év.
  Mert amíg művelés alatt volt hivatalosan, addig nem lehetett adóztatni, mert termőföldet nem adóztathatnak telekadóval! De amint kivették a művelés alól akkor már igen. Az önkormányzat meg azonnal kéjesen lecsapott rá.
  Be is ment a néni a 270 ezres csekkel sírva az önkormányzathoz, hogy most akkor mit lehet tenni?
  Ott „humánusan, megértően” közölték vele, hogy:
  -Ne sírjon mama! Az első évben az állam kifizeti a felét!
  -Jövőre csak fele ennyi lesz?
  -Nem! Most tetszik fizetni a felét! Jövőre 540 ezer lesz! 1800Nm.-es a telke mama!
  1800x300Ft. az ennyi! Mit nem lehet ezen megérteni?
  -De nekem nincs ennyi pénzem!
  -Akkor tessék eladni a telket!

  Szóval ez volt a beugratás, és sokan bedőltek ennek.
  Ezért mondom, hogy az államban, az önkormányzatban nem szabad megbízni!
  Mert nem jóindulatúak. Úgy gondolják, hogy mi vagyunk értük, és nem fordítva.

 8. Én is úgy tudom, hogy telekre akkor vethetnek ki adót, ha nincs rajta építmény.
  Különben építményadó lesz.
  Érdekes változásterv még jövőre, hogy a NAV elengedi az ingatlan adót,
  ha az adóalany házát veszélyeztetné a rajta meglévő állami jelzálog befizetése.
  Banki hitelekre banki jelzálogra ez nem vonatkozik.
  Nyugdíjasok pedig ráterhelhetik helyi adóikat az ingatlanjukra. Ez segít-e?

 9. Jelige utak : Pest megye főutjai kriminális állapotban vannak. Egyetlen még az átkosból visszamaradt út az egyes főút ami tartja magát nem esett szét. De építsünk autópályát felzárkóztatási pénzen, mert azon lehet kaszálni évente ha DIREKT szarul építjük meg. És csodálkozunk ha korrupt szarként neveznek meg a minket eltartó országok. Kíváncsi vagyok ez a fajta életjáradék szerződés mikor szűnik meg.

 10. Az csak illúzió, hogy a kapitalizmusban megvásárolt javak, autó, ingatlanok a tied. Csak elhitetik veled, hogy a tied, hogy adózz utánuk. Ezt gazdasági nyelven tartós bérletnek hívják.
  Gyakorlatilag te életed végéig lízingeled az autód-, földed-, házad-, nyaralódat, miközben abban a tudatban élsz, hogy a tiéd!
  Ha nem fizeted utánuk az adót, akkor elárverezik, elveszik tőled.
  Tehát a kapitalizmusban ugyanúgy mint a kommunizmusban, semmid sincs, csak abban az illózióban tartanak, hogy van valamid, mert így még fizetsz is érte.

 11. 10 – akela 70:
  Hmmm! Vettem egy autót, 15 év után a roncs telepen végzett. Értéke nulla. Amíg furikáztam vele kié volt? A súlyadó járulékos költség, ahogy a benzin és a szerviz is. Ha nem használom egyik sincs.

 12. Ez az ingatlan adózás úgy van, hogy attól fögg.
  Ha te olyan helyen élsz, ami egy stabil fideszes hely
  avagy ugyan stabil komunista fészek volt,
  de egy jó ideje már fideszre szavazott
  netalán a városból vezető fideszes káder kukorékol a tv-ben.
  Ez esetben egy vagy több nagy céget letelepített az ipari övezetébe.
  Ilyen helyen nincs telekadó, nincs építmény adó, zártkert adó stb.
  csak autó és egyéb járművek utáni adó.
  Ha nem a fenti településeken élsz,
  (ahol az önkormányzat orbánéktól keveset kap)
  A terhei ugyanúgy megvannak, a rendőrt és a tanárt fizetnie kell.
  Ez esetben a tv.nnyel bővítették az önkormányzatok jogait.
  Kivethet ún. kommunális adót.
  Ki is veti
  minden lakásra, és udvari mellékhelyiségre 20-25ezer
  Mindez a telek,és építmény adón felül kell befizetni.
  És így pótolja azt amit amúgy nem kapott meg.
  ha valaki nem fizeti meg, önkormányzati hatáskörben foglalnak, árvereznek stb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük