(705) Gondolatok a könyvtár(am)ban

Tibor bá’ online

 

Magyarországon a megkérdezettek 82 százaléka szerint az „ország dolgai” rossz irányba mennek. Ugyanakkor a szavazni hajlandóknak még mindig több, mint a fele a Fideszre szavazna. Az én interpretálásom szerint ez azt jelenti, hogy az ország több, mint négy-ötödének az anyagi helyzete romlott, aminek tudatában van, de ezeknek nagy hányada nem lát összefüggést anyagi helyzetének a romlása, és Orbán Viktor gazdaságpolitikája között. Vagyis továbbra is bízik Orbánban, de nincs megelégedve a pillanatnyi munkálkodásával, ami önmagában is skizofrén helyzet. Ugyanis a logika azt diktálja, hogy amivel nem vagyok megelégedve, annak a rám erőltetőjétől meg kell szabadulni. Fejétől bűzlik a hal. Az embereket sikerült oly alaposan megetetni, hogy még a saját bőrükön érzetteket se veszik tudomásul. Ez egy fajta hipnotikus álom, de nem is ez a lényeg. A lényeg az, hogy pontosan mit nem bán a többség, mi az ami nem szólaltatja meg bennük a vészcsengőt?

Ezeket az embereket teljesen hidegen hagyja, hogy Orbán szétverte a bíróságot (tapasztalt bírókat 62 éves korban nyugdíjba küld) és megszüntette a függetlenségüket. A volt KISz titkár, Orbán nem jöhet azzal, hogy ezek „kommunista” bírók, mert a ma 62 éves bíró 1980-nál korábban nem foglalhatta el a bírói széket. Akkor pedig már rég nem volt kommunizmus. Ezek az emberek totálisan közömbösek az alkotmánybíróság kiherélése ügyében. Holott lelkesen együttműködtek a Fidesszel, amikor az MSZP politikáját az alkotmánybírósággal támadták meg. Ezek az emberek helyesnek tartják, hogy Orbán saját emberén keresztül (Polt Péter) irányíthatja az ügyészséget. Magyarul a harmadik hatalmi ágat bekebelezte. Ezek az emberek közömbösek a visszamenő hatállyal létrehozott törvényekkel szemben. Ezeket az embereket nem érdekli A Nemzeti Bank függetlenségének a felszámolása. Ezek az emberek nem veszik észre, hogy a vallásszabadságnak lőttek. Ezek az emberek nem értékelik a szólásszabadságot, nem számít nekik, hogy a média Orbán ellenőrzése alatt működik. Nem kell folytatni, mert egyértelmű, hogy ezek az emberek mozgósíthatók a „kommunizmus” ellen, de nem érdekli őket a demokratikus vívmányok felszámolása. Ez is egy paradox helyzet, de ez van. De van ennek egy baljóslatú üzenete is Nyugat Európa felé. Mi barbárok vagyunk, mi nem vagyunk demokraták, igazuk volt, amikor Jaltában odalöktek minket az oroszoknak, odavalók vagyunk. Irreális a vágyunk és a törekvésünk, hogy nálunk valaha is nyugati életszínvonal legyen, vagy legalább ahhoz hasonló. Éppen ezért Nyugatnak nem fog értünk fájni a szíve, amikor kirúgnak maguk közül. Addig-addig játszottunk a gondolattal, amíg végre megtapasztalhatjuk, hogy valóban van-e élet Európán kívül. Tényleg, van-e. Egész biztosan van, de minden valószínűség szerint roppant keserves lesz, amíg minden ellenszél ellenére meg fogunk tudni állni a lábunkon. Csak én nem vagyok benne biztos, hogy erre a szétválásra a legjobb időpontot választottuk volna. De ezen már nem érdemes töprengeni, inkább felhívom figyelmeteket a harmadik paradoxonra. A többség egyáltalán nincs megelégedve anyagi helyzetével, ugyanakkor ragaszkodik Orbánhoz. Orbán pedig ragaszkodik Európa elhagyásához – hatásában legalább is. Európa elhagyása viszont még nagyobb nyomort hoz ránk. Vagyis a többség nincs azzal tisztában, hogy számára Orbán egyet jelent az állandósuló nyomorral. – – –

Végül pedig a szörnyű konklúzió: A magyar tömegek álmodoznak ugyan a nyugati „jólétről”, de mérföldekre vannak a nyugati mentalitástól. Az ország értelmisége szeretne a művelt Nyugathoz tartozni, de a bunkó tömegek ebből nem igazán kérnek, nekik elég lenne a borsodival fűszerezett esti böfögés. Valójában ez a nép lélekben a Balkánhoz tartozik, még ma is kumiszt akar inni, a latin betűkről vissza akar térni a rovásíráshoz, ha teli a hasa, bármit lehet vele tenni. Bunkó lett a csontja velejéig. Nem magától, 10 év tömény manipulálás után jöttek elő atavisztikus tulajdonságai. Orbán felé elismerésül hadd fejezem be Vörösmarty záró sorával: „Ez jó mulatság, férfi munka volt!”

 

Epilógus: Lehangoló voltam, akasszatok fel – így szokás – és dugjátok fejeteket továbbra is a homokba, pontosan odavaló, mert szürkeállomány helyett homok van benne (akinek nem inge az – természetesen – ne vegye magára, akinek inge, az úgyis tud róla). 

______________________________________________________________________
______________________________________________________________________
______________________________________________________________________ 

 

116 gondolat erről: „(705) Gondolatok a könyvtár(am)ban

 1. Tiborbá, tegnapi erősségeid után ma jól rávilágítasz gyengéidre…

 2. Van egy ismerősöm, aki egyszer felhívott, hogy van egy 17 éves barátnője (az illető 40-es), szerintem működhet ez hosszú távon? Azt válaszoltam: Kizárt dolog! Erre felemelt hangon azt közölte velem, hogy „Téged sem kérdezlek meg soha többet ilyesmiről!” és lecsapta a telefont.

  Tiborbá is így lehet a hírforrásokkal, ami nem azt mondja, amit szeretne hallani, az valószínűleg számára nem létezik, de legalábbis irreleváns. Szerintem, ha van valakinek egy nézőpontja és csak azokat az információkat fogadja be, amik azzal koherensek, akkor igen könnyen kialakíthat valaki magának egy jó kis „hamis tudatot”, amit így egyre erősíthet és végül ebben élheti le az egész életét. De soha nem késő, jelzem, létezik más hírforrás is az ATV-n kívül széles e hazában, bátran forduljon azok irányába is!

 3. MSzP, Jobbik, LMP a jelenlegi választék a FIDESZ-szel szemben. Az emberek vagy közömbösek (20 év alatt kiderült, tök mindegy, kit támogatnak, egyre nagyobb szarba kerülnek), vagy nem látják, hogy a fenti választékból lenne valós alternatívája a Fidesznek. A Gyurcsány – Orbán balfaszsági verseny sem dőlt még el a tömeg napi életére gyakorolt hatása alapján. Még nem tartunk ott (mint az MSzP kormány idején), hogy mindegy ki lesz kormányon, csak „ezek” végre tűnjenek el. Viszont ami késik, nem múlik.

 4. Úgy veszem ki az írásból, hogy Tibor bának csak a „művelt Nyugat” meg a „nyugati mentalitás” a tetsző. Vagyis őket kéne majmolni mindenkinek? Tudom, a cikk lényege nem ez.. Nem tudom mit fog Orbán csinálni, de egy biztos, van élet a „Nyugaton” túl is.

 5. Tiborbá a tömegek mindenhol bunkók ez nem magyar sajátosság.
  Leginkább az „értelmiség” nyugatmajmolása juttatta ide nemzetünket és országunkat. Abban viszont egyetértünk, hogy nem most és nem így kellene segget fordítani a nyugatnak.

  Valaki elmagyarázhatná, hogy miért is akkora gond a jegybank függetlenségének lehetséges megnyirbálása ? Mert ha jól értem a jegybank független még a magyar néptől is … míg a kormány elviekben nem … akkor miért is akkora gond a jegybank „függetlenségét” megnyirbálni ?

 6. 1-5:
  Ha ezt a posztot nem én írtam volna, hanem valaki más, én ugyanúgy reagáltam volna, mint ti. – – – Nevezzük ezt el Cyrano de Bergerac effektusnak.

  2:
  Még arra se vagy képes, hogy a kifogásodat megfogalamazd. Nem a hírforrásokkal van a baj, nagyvonalakban minden magyar hírforrás ugynazt az anyagot adja le, legfeljebb elhallgatja, túl hangsúlyozza, vagy kitalál híreket (mint most a Gyurcsány elleni vád elejtésde mint IMF feltétel). Ami különbség van közöttük, az a kommentálás, a vélemény nyilvánítás, a rávezetés, a következtetések levonása. Ez utóbbi egyformán megvan mind a ATV, mind pedig a HirTV-nél (hogy csak kettőt említsek). Egyiknek se dűlök be, viszont észlelem, hogy van közöttük egy óriási különbség. Az ATV-ben művelt, választékosan beszélő zsidók elfogadható stílusban nyomják a szinte észrevétlen propagandát, míg a HirTV-ben bunkó módon, alpári stílusban, gyomorforgató módon kapod a propagandát nem egyszer szintén nzsidóktól. Ez a különbség eleve szelektál.

 7. Nem értem, hogy ha valakinek az anyagi jóléte rossz irányba haladt, attól miért ne állhatna ki egy párt mellett. Vannak akik tovább látnak annál, hogy az ő zsebükbe mennyi kerül.
  Én jelenleg a bizonytalanok közé tartozom, mint szavazó, de azért azt látni kell, hogy bár a mostani kormány sincs a helyzet magaslatán, elég nagy trutyiból kellett volna várat építeni. Ráadásul elég kevés időt kaptak erre, ha már most ítélkezünk. Szerintem is van jó pár hiba a politikájukban, elsősorban a gazdaságpolitikájukban, de nem érzem magamat akkora zseninek, hogy azt merjem mondani, hogy emiatt tuti államcsőd lesz, vagy tuti nagy baj lesz.

 8. Tibor bá aláírásokat gyűjt a következő szövegű ívre:
  Kedves Nyugat!
  Alázatosan kérjük, tessenek ránk atombombát dobni, mert attól a gyalázattól, amit mai barbár, demokráciát és kultúrát befogadni képtelen létünk jelent az Önök Művelt és Civilizált közössége számára, még egy fekete lyuk is jobb lesz hazánk helyén. (Amennyiben feltöltik vízzel, megvalósulhat a szlovákok ősi álma egy déltengerről határuk mentén…)

  Köszönjük!

  Aláírás: a magyarok – Legpocsékabb Nemzet

  u.i.: kérjük, a leendő Pannon Tenger partján véssék egy kősziklára: „Megbűnhődte már e nép a múltat, s jövendőt!”

 9. Mindenki a pártok felsorolásával jön amikor az van terítéken,hogy akkor ki mást válasszunk és mivel a másik 3 sem szimpibb így maradhat az egyébként ugyanolyan ócska párt mert éppen nem gyártottak a hatalom vezetői egy újabb hangzatosabb pártot amire voksolhatnál és mondhatnád na most nekik is 4 évet….amíg egy olyan párt nem jut be a parlamentbe ami felszámolja a saját kiemelkedő juttatásait addig nem lesz változás mert szerintem az ott bent ülő honatyák 50% a fizetése nélkül is elboldogulna.
  Amíg mindenki azt várja,hogy legyen egy párt amire tényleg érdemes szavazni az elbukta mert neked odafent a pénzes emberek nem csinálnak soha ilyet maximum a külcsíny lesz mézes mázos,de a lényeg ugyanaz mint évek óta…neked legyen színház nekik legyen hatalom.
  Ha a társadalom nem fog össze és hoz létre magának saját pártot,közösséget vagy bármit akkor soha nem lesz senki vagy semmi ami az érdekeinket képviselje.Elméletben lehet,hogy kiváló ötleteink vannak de attól ha ez csak elmélet marad akkor szépen lassan te is csak egy nyomorgó leszel a sok közül akinek nincsen beleszólása semmibe.

 10. Tibor bá! Remek ez a mai írás. De talán egy bővített mondatot megérdemelt volna Gyurcsány Ferenc is, akinek elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy Orbán Viktor 2/3-ot szerzett, és a szavazók nagyobb része most is kitart Orbán mellett.

 11. Kedves Cyrano, megértem, hogy el van kesredve és rohan saját magunkat kigúnyolni, mielőtt más tenné, akit ezért kardélre kellene hánynia. Azonban hadd nyugtassam meg, tudtommal Ön görbe tükörbe nézett, azért látta akkorának kollektív nemzeti orrunkat!
  Pontosabban, orrunk ugyan nem kicsi, de talán oldani fogja szorongását, ha körülnéz, látni fogja, hogy mások orra se kicsi éppen. Nézzen át az óceánon, talán hallott a subprime-hitelek tömegességéről, ahol mind a nép, mind a bankárok, mind a kormány orra épp elég hosszúnak bizonyult és a mi orrnövesztő eladósodási betegségünk alapvetően abból az irányból fertőzött.
  Az emberiség kollektíven önámít, homokbafejdug és ormányosodik. És csodát vár, Führerektől, ha kell. Kedves Cyrano, az Ön vélt kivételes orritisza nem magyar jelenség.

 12. 9:
  Ne az általam ejtett sebedet nyalogasd nyilvánosan, mert azzal semmire se megyünk. Hanem cáfold az állításaimat. Nézd meg egy Borsodi Világos hirdetés szereplőit. Minden hírdetést úgy hoznak létre, hogy a célközönség asszociálni tudja magát vele. Nézd meg, hogy milyen vélekedés és viselkedési formával asszociál több millió magyar.

  11:
  Nem Gedeon! Cyanonak nem csak nagy volt az orra, a környéken egyedül neki volt nagy az orra. Persze vannak olyan Cyranok, akik ezt belátják, és vannak olyanok, akik mindenkit nagyorrúnak látnak, mert ez megnyugtatja őket, és ennek az az alapja, hogy mindenkin lát orrt, csak a méret különbségeket nem veszi észre.

 13. ” Ezek az emberek nem értékelik a szólásszabadságot, nem számít nekik, hogy a média Orbán ellenőrzése alatt működik ”

  Esetleg gyakrabban kellene a népszabaságot olvasni amelyik

  MINDEN EGYES SZÁMÁBAN VÉRLÁZÍTÓ KORMÁNY KRITIKÁKAT FOGALMAZ MEG.

  Egy fiatal újságírót megkérdeztem

  – Korlátozza e a kormány a médiát ?

  – Még nem ,de megteremtette ennek a lehetőségét -válaszolta

 14. Demokrácia

  Felvethető továbbá ,hogy minden esetben előnyös e az, amit általában előnyösnek elismer a közvélekedés?

 15. Kedves Tibor bá’

  Mondjuk én tök elégedetlen vagyok az Orbán kormánnyal …vajon mit tehetnék ?

  Csinéltathatnék egy szép nagy táblát

  LE A DIKTÁTOR ORBÁN KORMÁNNYAL !

  Szendvicsemberként lemennék a belvárosba, ahol valószínűleg inzultálnának, esetleg jól elvernének
  – dejszen demokrata az, aki nem fél –
  aztán egy rendőrkapitányság fogdájában találnám maga.
  Pénzbírság és a következő akciót megelőzendő mély és tartós benyomások.

 16. Tibor bá, kifejtettem én is az elképzelésemet az Olajcsúcs blogomon, csak nem linkelhetem ide, ha jól értem…
  Orbánilag azt mondom, amit te, csak magyargyalázás nélkül. Én még látom értelmét, hogy győzködjem honfitársaimat a csere szükségességéről.

  Amikor egy társadalom zöme olyan bénultan reagál az alkalmatlan vezetésre, ahogy te is joggal kifogásolod és joggal vagyy ettől ideges, akkor annak van racionális magyarázata. A függővé tett tömeg érzi, hogy baj van, de rég nem önálló egzisztencia ahhoz, hogy cselekedni tudjon. Tehát csodát vár. Csoda nem lesz, mozgósítasni kell az embereket a cselekvésre, de gyalázásukkal nem érsz célt. Különben se ők akartak massza lenni, a modernizáció évszázadok alatt gyártott prolit az egykor önálló, maguk fejével gondolkozó, magukat eltartó emberekből.

  http://olajcsucs.blogspot.com/2012/01/tolem-lehetne-diktatura-csak-ne-ezzel.html

 17. „Orbán Viktor az egyik legtehetségesebb magyar politikus. És itt azonnal álljunk meg egy szóra. Mit is jelent, az hogy politikus, mit jelent az, hogy politika? Egyszer már kifejtettük, de érdemes megismételni, mert sokakban az a téves képzet él, hogy a politika, az valami olyan dolog, ami a közjóért van, az emberek életének jobbításáért, a nemzetek felemelkedésért. Nos, kérem ez tragikus tévedés.
  A politika a következőt jelenti: a társadalomban küzdelem, a hatalom megszerzéséért, ill. a hatalom megtartásáért. Hoppá! Ezt jelenti a politika. Ki végzi a politikai tevékenységet? A politikus. A politikusnak tehát SEMMI más célja nincs, mint, hogy a hatalmat, megszerezze, vagy ha éppen hatalmon van, akkor megtartsa azt. Természetesen, ha valamilyen csoda folytán jó szándékú, és erős emberek kerülnek politikai hatalomra, akkor lehetnek társadalomjobbító céljaik, de az esetek döntő többségében szó szerint elkurvulnak és csak a hatalom érdekli őket.

  Minél tovább van valaki politikai pályán, annál jobban beszűkül a látóköre és tompulnak a valóságnak a helyes érzékelési képességei. Nem érdekli már az eredeti célja, hogy segítsen az embereken, csak a hatalom lebeg a szeme előtt. Egyszóval, amikor azt írom, hogy Orbán Viktor tehetséges politikus, immár több mint 22 éve, akkor nem éppen hízelgek neki. Én szívem szerint megtiltanám, hogy bárki 8 évnél tovább politikai pályát töltsön be életében. Ne csontosodhassék senki sem be az országgyűlésbe, vagy a polgármesteri székébe.

  Valljuk be őszintén, mit „dolgozott” eddig életében, mondjuk Orbán Viktor, Lázár János, Szíjjártó Péter, vagy éppen Mesterházy Attila? Semmit! Az iskolapadból főállású politikusok lettek. Soha egyetlen fillért nem termeltek meg az országnak, egyetlen fillér adót nem fizettek. (Azt most ne hívjuk valódi adónak, hogy az államtól, azaz tőlünk kapnak pénz, aminek egy részét, mint „adót” visszaadják. Ugyan már!) Idétlen és a fenti okfejtésemet – a valóságtól való elszakadást – támasztja alá pl. ugye Lázár János elhíresült, „akinek nincsen az annyit is ér” szövege. Jánoskám, Te még igazából semmit sem tettél le az ország asztalára, csak a magyar emberek eltartottak Téged. Szóval nem illik őket kioktatni, hogy hogyan kell kaparni.

  Orbán Viktorral ugyanez a baj.

  Orbánt a magyarság nagy megosztójának tartom. Tipikus politikus, és mivel tehetséges, mindig megszerezte, ill. megtartotta a hatalmát. Hiába veszett el két választást is, a pártjában tehetséges politikushoz illően megtartotta a vezető hatalmi szerepet. Nem érdekelte, hogy milyen áron. Nem érdekelte, hogy milyen eszközökkel, nem érdekelte hogyan, csak a cél lebegett a szeme előtt. Szemmel láthatóan őbenne már fel sem merül, hogy visszavonuljon a politikától, már meg van mérgezve vele. A hatalom olyan, mint a drog.

  Nézzük, milyen hibákat vétett a hatalom megszerzésért és megtartásáért folytatott küzdelmében Orbán, amiért mennie kell.
  Először is nem következetes, ezért folyamatosan hazugságon kapható. (Ez nem egy állítás, hanem csak személyes véleményem, mielőtt jön a per!) Mit értek hazugságon? Azt, amit jelent. A hazugság definíciója, hogy a valóság tudatos vagy nem tudatos elferdítése. Szóval akkor is hazudhat valaki, ha ezzel nincs tisztában.
  Nem részletezem most itt a 2006-os nagy hazugság, rosszabbul élünk, mint 4 éve hülyeséget. Csak azért említem, mert pont, hogy jobban éltünk, mint 4 éve, kölcsönökből ugyebár. Ez csak egy ellentmondás a sok közül. Mert vagy rosszabbul élünk, mint 4 éve, vagy eladósították az országot. 2006-ban nem láttam olyan Fideszes óriásplakátokat, hogy Gyurcsány eladósítja az országot, jobban élünk, mint 4 éve azonnal vonjuk vissza a 13. havi nyugdíjat és béreket. Én valami olyasmi Fidesz szövegre emlékszem, hogy 14. havi nyugdíj, meg ingyen benzin a munkába járáshoz.
  Mit csinál tehát egy politikus, a hatalom, megszerzéséért, vagy megtartásáért? Hazudik? Akár igen. Működik? Igen. Megszavazzuk őket a hazugságaikkal? Igen.

  Nézzük inkább a mostani államadósság csapdahelyzetet, mert ez most a jelen.
  Mi az ellentmondás a mostani Orbáni politikában? Először is szögezzük le a következőt. Mi itt a Független SZABAD EURÓPÁ-ban már évek óta írjuk, hogy az államadósság visszafizethetetlen és, hogy a magyar (és a világ többi országában is) pénzrendszert egy nemzetközi pénzügyi háttérhatalom tartja kézben. Ebben tehát nincs vitánk Orbán Viktorral, sőt, szerintem régebb óta valljuk, mint ő. (Egy éve írtunk erről cikket!)
  Igen Viktorra jellemző a pálfordulás, hiszen politikus. Azok, akik „hívei”, ezt elnézik neki, mert most éppen olyan dolgokat mond, ami kedves a szívüknek. Mi azonban élünk a gyanúperrel, hogy Viktor most semmi mást nem tesz, mint a hatalmát akarja megtartani.
  A nemzetközi pénzügyi elnyomással szemben teljesen rossz harcmodort választ és ezzel már sokkal többet árt, mint használ. Most üt vissza az, hogy a 2002 és 2006-os választási kudarc után vasszigorral és különböző praktikákkal kellett megtartania a hatalmát a saját pártjában, amiből így óhatatlanul kiirtotta a kritikus hangokat, ill. személyeket. Így most nincs senki, aki ellent merne mondani neki, és ami még rosszabb, nincs senki, aki szembesítené az igazsággal. Biztos vagyok benne, hogy egy csomó ember látja a baklövéseit, de nem szól, inkább csak a háta mögött súgnak össze. A Szíjjártó és Selmeczi Gabriella típusú embereknek a tudása meg kimerül abban, hogy a vezér szavait visszaismételjék. Selmeczinek még sokszor láthatóan még az sem megy, hogy mit szánt Viktor egy zártkörű poénnak vagy elszólásnak, ő belemondja a világsajtó kameráiba azt is, amit nem lehetne.

  A Lázár Jánosok Orbánnak köszönhetik hatalmukat, csak akkor fogják hátba támadni, ha más lép és ott érzik magukat biztonságban. A Viktorral régóta együtt lévők belecsontosodtak a régi helyeikre, már nincs bennük vágy a jobbításra. Fontosabb a polgármesteri szék a nyugdíjig, mint a konfrontálódás Orbánnal, különös tekintettel arra, hogy 2014-től nem lehet valaki egyszerre polgármester és országgyűlési képviselő is. Ezt mind mind Orbán találta ki, brilliánsan.

  Szóval támadnak minket a spekulánsok? Nem. Nincsenek spekulánsok, sokkal rosszabb van ennél. Nem piti kis brókerek intézik a magyar forint árfolyamának az állását. Pár ember egy szivarfüstös szobában adja ki az utasításokat. Mi ezt már többször leírtuk.
  Felvetődik a kérdés, ha Orbán Viktor mindezzel tisztában volt és van, akkor hogyan lehet ennyire oktondi, hogy ilyen nyíltan nekimegy ezeknek az elnyomó gazembereknek. Nem lehet mással magyarázni, mint, hogy Viktoron elhatalmasodott a tévedhetetlenség illúziója (orvosi nevén: Napóleon szindróma). Egyszerűen nem érzékeli a valóságot. Annyit és annyiszor beszélt már válogatott és őt támogató közönség előtt, annyira túlnyerte magát a 2/3-dal, annyi hülyeséget megcsinálhatott az elmúlt 2 évben büntetlenül, hogy azt hiszi, hogy mindent megtehet. Ravasz ördögnek képzeli magát, aki kézben tartja a kártyákat, de a külső megfigyelő egyre több hibát láthat.
  A kormányzati kommunikáció teljesen összeomlott, szinte óránként megy ki más közlemény. Hihetetlen, hogy még mindig képesek azt hinni, hogy itthon lehet mást mondani, meg kint is mást. Hol élnek ezek? De mivel a Viktorhoz hű bagázs irányítja a kommunikációt, silány a minőség. Érthetetlen, hogy Szíjjártó és Selmeczi jelentősen többet szerepel, mint a jobb sorsra érdemes Gíró Szász, akinek olyan csapnivaló a szereplése, hogy az már hihetetlen, pedig tehetséges ember. Az az ember érzése, hogy nem adnak neki információt és teljesen össze van zavarodva. Martonyi János meg például érthetetlenül keveset, szinte semmit sem szerepel.

  Orbán kapkod, rögtönöz és öntömjénez. Ahelyett, hogy pontos, kiérlelt harcot vívott volna a nemzetközi pénzügyi körök ellen, ellőtte itthon a puskaporát. Energiáit az adósság elleni fontos harc helyett a következő időszak hatalmi biztosítékainak kiépítésére összpontosította.
  Teljesen felesleges és lényegtelen törvényeket hozott, mint az egyházügyi, az oktatási. Ugyanakkor az egészségügy összeomlik. Érhetetlenek ezek a Kerényi féle festmény hülyeségek, meg az ünneplés az Operában. Viktor egyszerűen nem érzékeli, hogy a magyar emberek az összeomlás szélén vannak. Szó szerint, naponta hallom a telefonokban és a beérkező levelekben, hogy az utolsókat rúgják, nincs semmi tartalékjuk, végük van.

  Orbán nem érti, hogy az embereket ő maga hajtja az IMF megállapodást követelők soraiba. Ő maga az okozója annak, hogy a magyar társadalom nagy része alig várja, hogy újra jöjjön az IMF. Orbán Viktor a személyes felelőse ennek. Persze, hogy lehet most azt mondani, hogy „de összeesküdtek ellenünk”. Hát persze, hogy összeesküdtek Viktor, de nem tegnap, hanem már hosszú ideje. TE ezt állítólag tudtad! Komolyan azt hitted, hogy majd Te egyedül legyőződ őket, és mindezt úgy, hogy a magyar emberek 98%-a azt sem tudja, hogy létezik egy „világkormány” a háttérben.
  Az egyszeri magyar ember csak odáig jut el, hogy zsidózik és cigányozik, nem látják, hogy a nemzetközi pénzügyeket irányító pár embernek pont ez a célja. Amíg mi itt elcigánybűnözőzünk, meg elzsidózgatunk, addig ők röhögnek a markukba. És Viktor, amíg nem mész el, vagy nem engedsz nekik, addig a forintot tönkre vágják és kiéheztetnek minket. Nem téged, minket.

  Tehát vagy elmész és hagyod, hogy mások vívják meg ellenük a csatát, remélhetően sokkal furfangosabban és ügyesebben, vagy maradsz és engedsz nekik és semmivel sem leszel jobb bármelyik elődödnél, de marad nálad a „hatalom”.

  Sajnos kétségen sincs, melyik utat választod, hiszen politikus vagy. A kérdés már csak az, hogy kit raksz meg bűnbaknak. Ki lesz a hibás? Gyurcsány? Bajnai? A magyar nép? Esetleg én, mert leírtam ezt? Szerintem csak ez az igazság.”

  Független Szabad Európa Gazdaságpolitikai Hetilap

 18. Akkor bemásolom az enyémet is, nagyon rímel az előzőre, csak nem fejtettem ki olyan részletesen, a fenti többet ér:

  ———–

  Tőlem lehetne diktatúra, csak ne ezzel a diktátorral!

  E blog korábbi jóslatai Orbán Viktor királyság-terveiről igazolódni látszanak, azonban királyi képességeket egyre kevésbé mutat fel az illető.
  Még geddonista (részben virtuális) baráti körömben is nagyon megosztónak bizonyul a legfrissebb jelenség, hogy Orbánvilire, aki nyakkendőt még nem eszik, (de ki tudja, mikor jön meg az étvágya rá) egyrészt nyugati és hazai ballib össztűz zúdul, a legocsmányabb magyarellenes és emberiségellenes intézmények, ideológiák és káderek részéről, ami törvényszerűen szorosabbra zárja mögötte lazuló hazai táborát, másrészt a részben megalapozott vádak közepette az ország láthatóan tehetetlenül sodródik az összeomlás felé. Természetesen nemcsak Magyarország, hanem minden ország, de minket azért ez nem nyugtat meg.

  Most csak gyorsan egy konkrét példával fejtem ki, miért nem értek egyet azokkal a hazafias, konzervatív és/vagy geddonista barátaimmal, ismerőseimmel, akik sok, kevésbé tudatos emberhez hasonlóan olyasmit hajtogatnak – szerintem önámjtóan – , hogy Orbán ugyan nem tökéletes, de a jelen helyzetben még mindig a legjobb, a Gonosz Globálkarvalytól csakis ő védhet meg minket, különben is égő házban nem lehet tűzoltóparancsnokot cserélni. De igen, lehet és kell, ha, mint én látom, a mostani nem oltja a tüzet, hanem olajat önt rá…

  Nézzük ezt, mint a zajló összeomlás egyik tipikus és nagy horderejű tünetét:

  „Megelégelte a Fidesz Tarlós konfrontációit”

  „Várhatóan vége a lövészárok-hadviselésnek a főváros és a kormány között BKV-ügyben – így kommentálták többen is az Indexnek azt a bejelentést, hogy elmarad a fővárosi közgyűlés szerdára tervezett „válságülése”, helyette budapesti fideszes politikusok próbálnak kilobbizni valami ésszerű kompromisszumot BKV-ügyben.

  Rogán Antalból, Németh Zoltánból, György Istvánból és Bagdy Gáborból áll az a lobbista négyes fogat, ami kedden kezébe fogta a BKV problémáit, és megpróbál megoldást találni rájuk. A tárgyalócsoport ötödik tagja hivatalosan Tarlós István főpolgármester is, de egyelőre nem tudni, milyen stratégiát választ az ügyben és csatlakozik-e egyáltalán a fideszes delegációhoz. ”

  „Úgy tudjuk, hogy több (egyszerre parlamenti és közgyűlési) frakciótag, de legfőképpen az egyik legbefolyásosabb képviselő megelégelte, hogy a BKV problémáival kapcsolatban Tarlós főpolgármester az utóbbi hetekben nagyon kemény nyilatkozatokat tett, amikre nem volt érdemi kormányválasz. Tarlós az elmúlt hetekben már szinte mindenkivel összeveszett, akivel lehetett.”

  Nekem ez az ügy sem illik bele a képbe (amit sok Orbánista hajtogat), hogy OV tudja, mit csinál és „szabadságharcot folytat”.

  Amit látunk, az ugyanis az, hogy van egyrészt egy csődtömeg, ami rohamosan közeledő katasztrófával fenyeget, ez ügyben a főpolgármester folyamatosan nyilvános vészjelzéseket ad a kormány felé, ahonnan SEMMI VÁLASZ!!!
  A négy fideszes pártember is azzal alakított „tárgyalócsoportot”, hogy „megpróbál” megoldást találni rá, mert mégiscsak párton belül van, ellentétben Tarlóssal.

  A kitartó, vagy visszatért Orbán-hívők tudják ezt értelmezni egy olyan világkép keretén belül, miszerint a kormány kormányoz, méghozzá kétharmados felhatalmazással? Ahol ahhoz kellenek nagybefolyású fideszes pártemberek a főváros részéről, hogy a kormány egyáltalán SZÓBA ÁLLJON VELÜK, mert a maga jelölte főpolgármesterrel ezt nem teszi???
  Ez a kormányfő az, akitől jobbat sokan nem tudnak a válságban elképzelni???
  Nem azt mondom, hogy a BKV problémája a globális összeomlás közepette egész biztos megoldható lenne valami jóakarattal, vagy zseniális miniszterelnökkel, nincs illúzióm. Hanem azt kifogásolom, hogy a hívők bizalmát még mindig bíró miniszterelnök az ország fővárosát megbénítani képes súlyos probléma ügyében és sok másban láthatóan a lovak közé dobta a gyeplőt, miközben lefoglalják olyan lázas gondolatok, mint a stadionépítés…

  Válság idején a legrosszabb, ha bármilyen kormány nem reagál egy láthatóan dagadó, fenyegető súlyos problémára, ez fokozza a nép idegességét, érzését, hogy nincs, aki vezesse.
  Ez annál megdöbbentőbb egy ösztönösen diktátorhajlamú vezértől, kormányától, akit természetesen nemcsak a külföldi és hazai ballibek vádolnak a „demokratikus” intézmények lenyúlásával, oda mameukjai kinevezésével, hanem ez így is van. Az Orbán-hívők érve, hogy válság idején ez éppen hogy jó is, akkor lenne elfogadható, hogy ha ezzel a személyi függésébe vont intézményrendszerrel, teljhatalommal gyorsan és határozottan reagálna is a fellépő problémákra, és főleg, ha tűrhető arányban jól, ekkor a társadalom túlnyomó többsége velem együtt valóban helyeselné a „diktatúrát”, ekkor az társadalmilag hasznos lenne.
  Azonban most azt látjuk, hogy OV egyrészt építi a diktatúráját, másrészt viszont ezt nem használja arra, amire hasznosan kellene, lehetne, pl. hagyja a főváros vezetőit a hajukat tépni a növekvő baj-lavina láttán, a gyeplőt meg közéjük dobta. Tehát úgy kell a diktatúra vitathatatlan hátrányait viselni, hogy lehetséges előnyei nem realizálódnak. Ez az egyik lehető legrosszabb kombináció! Az ok: az alkalmatlan diktátorjelölt.
  A „hányat fialt a koca” mechanizmust beüzemelte, mamelukjait kontraszelektálta, a reális információktól elvágta magát, hatékony központosított döntések meg nincsenek, egyrészt, mert az előbbi hibák azt akadályozzák, másrészt, mert nem az köti le a figyelmét, hogy ilyenek legyenek.

  A ház ég, tűzoltóparancsnok van, a tüzet nem oltja, mást nem enged közel a fecskendőhöz.

  Sürgősen cserélni kell!!!

 19. A politikusok által hajtott haszon nem mérhető.

  Az általuk okozott kár mérhetetlen.

  A jövő véget ért.

  Elkezdődött a múlt.

 20. JR69!
  Köszönet, hogy ezt a nagyon releváns, a lényegre rámutató, objektív véleményt bemásoltad.

 21. ” Mivel pénzrendszerben élünk az uralkodik, akinek a kezében a pénzrendszer. Eredeti szerepében már nincs jegybankunk, mivel átadtuk a pénzkibocsátási jogunkat az EU-nak. Ha a jegybank az állam kezébe kerül, akkor az állam képes az önrendelkezésre, mivel onnantól nincs kiszolgáltatva a pénzrendszernek. Az lenne a természetes, hogy a jegybank az államtól függ.
  Ami viszont a közéletben folyik, az csak színház. Semmi jelentősége, hogy az MNB független-e vagy sem, mivel már rég kiesett a jegybank szerepéből, nem sok vizet zavar. Orbán az IMF bábja, hiába a látszólagos ellentét, Orbán minden cselekedete a külföldi bankok malmára hajtotta a vizet, ez pedig nem véletlen.
  Az a baj, hogy a közéletben és a médiában olyan mértékű fogalomtorzulások vannak, hogy ennek a témának a részletesebb boncolgatására pár tíz oldal is kevés lenn „

 22. Nem lehet, hogy a VILÁGGAZDASÁGI VÁLSÁG a betegségünk neve ,
  ez gyötör, ez kínoz, ez nyomorít meg és a többi csak tünet ?

 23. 9. Arma: Mégis megmaradt valami Hankiss országelsüllyesztő interjújából? 😀

  Mit nekünk nyugat és IMF. Egy frankó kis összeomlást magunk is el tudunk intézni magunkat.

 24. Igyekszem független hírforrásokból tájékozódni 🙂
  Ezt a lapot az indulása óta olvasom. Akkor még Európa Péntek néven indult, de a Leleplező cikksorozatuk után betiltották (leírták a kimondhatatlan/leírhatatlan neveket, mint felelősöket), és még a netről is leradírozták őket (nyomtalanul).
  Utána váltott a főszerkesztő erre a névre és oldalra. Így sem szeretik (Facebook nem emel át róla képet sem, néha be se engedi linkelni), de az igazság mindig áttör a hazugság falán 😉
  A lapot ajánlom mindenkinek.
  A gazdaság az élet alakítója. A dolgok valójában ott dőlnek el, ahol tesznek valamit, nem a politikusoknál, akik csak dumálnak róla.

 25. Tibor bá !
  Szerintem hibás a végkövetkeztetésed. A magyar tömegek tényleg álmodoznak a nyugati „jólétről”, de a nyugati mentalitást már rég átvettük.
  Legnézettebb magyar tv műsorok a radio television luxemburg klubbon a VV5, Bari közt. főműsoridőben! Több millió agyhalott!
  Ha valaki ez ellen szót emel, akkor korlátozza a média szabadságot? Vagy csak szereti a népét? Az agyhalott gyártás miért fér bele a nyugati mentalitásba?
  Nem várok választ ezekre a kérdésekre, csak szeretném ha elgondolkodnátok rajta.

  Sajnos ez a valóság, a valóvilág főműsorsáv!

 26. 26:
  Igen, de ott kialakult az occupy mozgalom és terjed, pedig messze nincs olyan nyomor, mint itt. Nyugaton egy ilyen alak, mint Orbán, nem tudna ámokfutni éveken át.

 27. A kormány utcára készül szombaton, miután „megfedte” az ellenzéket, hogy az utcán politizál (sic!).

 28. 28: az Occupy mozgalom irányjtott bábszínház, a nyugati ámokfutók profibbak és károsabbak. Nekünk pechünk, hogy mi még egy diliset is kifogtunk, helyesebben kettőt egymás után.

 29. Politika!
  **************************
  A kocsmában négyen ülnek egy asztalnál, mélyen hallgatnak.

  Az egyik szótlanul, lemondóan legyint, a másik hatalmasat sóhajt, a harmadik undorral köp egy nagyot,a negyedik hatalmasat ásít.

  Valaki átszól a szomszéd asztaltól:

  – Jobb lesz, ha abbahagyják a politizálást !

 30. 31. A pultnál ülő hatodik a kiabálásra megfordul és közibük lő.

 31. 28.
  Sajnos a gazdasági nyomorunkat is nyugatról importáltuk (elég drágán).
  Annyit még a korábbi gondolataimhoz. Ha megnézed a tv nézettségi adatokat és ha hinni lehet a statisztikáknak. A felnőtt lakosság nagy része tv-ből tájékozódik (a kereskedelmi tv-k dominálnak)
  ~8 millió embert érint (saját számítás). Hozzá jönnek azok akiknek olyan szegények, hogy a tv is nagy luxus (náluk a lét a tét).
  A többit talán nem is folytatom… A maradék nem csinál occupy mozgalmat! Ha akarnának se tudnának. A többséget meg nem érdekli, elvannak a saját kis virtuális világukba. Pont, mint a mátrixban. Ők nem olvassák a honlapodat, fogalmuk sincs, hogy mi az az olajcsúcs, azt se tudják, hogy a jövőnk véget ért.

 32. 33: Nincs 8 millió tájékozódó ember:
  – A kerTV-k híradóiban valódi hír szinte nincs is.
  – A királyi TV jobb esetben is elhalgatja a problémákat, rosszabb esetben pedig hamisítja.
  Nagyon jellemző, hogy a korábbi fideszre szavazók, de mostanra elfordulók nagy része kizárja a politikát, szándékosan nem informálódik, mert így nem szembesül nap mint nap az általa elkövetett hibával.

 33. 34:
  Nem az a lényeg, amiket összefirkálsz az Occupy-ról, még igaz is lehet, Az a lényeg, hogy a társadalom nincs apátiában. De ezt te is tudod, és azért nyomsz más szöveget, hogy a lényeg ne derüljön ki, mert akkor nekem van igazam.

 34. 36: bammeg, ki nem tiltasz? 😀
  firkálok bizony, az USA társadalma kb. annyira van apátiában, mint a miénk, lesz dühülés itt is, ott is, meg van is, más fázisban vannak.

 35. 33. A maradék kevés % meg egymást győzködi arról amit úgyis tudnak. 🙂

 36. 37:
  Kitiltani? Hmmm, meg kell beszélnem a főnökömmel. 🙂

 37. 39: nem adok engedélyt, Arma marad! 🙂

  35:
  Ilyen például az én anyósom. Miután betegen, fél bénán elvánszorgott, hogy a Fideszre szavazzon. Mostanában nem érdekli a politika.

 38. 35:
  Ilyen például az én anyósom. Miután betegen, fél bénán elvánszorgott, hogy a Fideszre szavazzon. Mostanában nem érdekli a politika.

 39. Üdv Tibor Bá és Mindenki.
  ÁLTALÁBAN minél gazdagabb egy ország, a polgárai annál okosabbak/statisztikai átlag/, ergó: Magyarország szegényország, tehát nálunk sok a tahó.

 40. 40: a múlt héten kitiltottak egy jobboldali fórumról, mert sokat szidtam Orbánt. Itt is akkora bűn ez??? 😀

 41. Ezeket az embereket teljesen hidegen hagyja, hogy Orbán szétverte a bíróságot (tapasztalt bírókat 62 éves korban nyugdíjba küld) és megszüntette a függetlenségüket.

  Az meg ugye izgága szőrszálhasigatás, hogy ez a független és tapasztalt bítóság 20 éven keresztüll asszisztált az ország lerablásához, nem vette észre / nem akarta észrevenni a le leg brutálisabb bűncselekményeket az olajszőkítéstől a gigaberuházásokig, megteremtette azokat a jogi lehetőségeket, hogy elsősorban külföldi érdekek jobban érvényesülhessenek mint a hazai.
  20 éven keresztül, amint becsukódott egy kiskapu, kinyílt egy másik, ami hatalmas pénzek lenyúlását tette lehetővé, elsősorban jogi eszközökkel.

  Az hogy AZT a bíróságot szét kellett verni, az nem kétséges.

  Azon lehet vitázni, hogy helyette ami van az milyen lett/legyen.

 42. 43: Teljesen el vagy tévedve, ez nem a bíróság dolga, hanem a rendőrségé és az ügyészségé!
  És ha nem tudtad volna a törvényeket sem ők hozzák!

  Most jó neked, hogy az egyik főmaffiózó/főolajos a belügyminiszter?

 43. 44: A bíróságok függetlenségének megnyirbálása azt a célt is szolgálhatná feltételezések szerint, hogy Gyurcsány és köre büntethető legyen. (Ezzel sokan valószínűleg még egyet is értenének.) De mi lesz, ha ezután már azok következnek, akik nem tesznek mást, csak csúnyát mernek mondani a Kedves Vezetőre?

 44. Bocsi, 45-öt Attilának írtam, csak elnéztem a számot.

 45. 44. d13c

  Igaz, gyorsan írok, mert kevés időm van… A bíróság arra volt garancia, hogy a legnagyobb csirkefogók büntethetetlenek lehessenek.
  Nyilván a törvénhozásba is bel ekell nyúlni.
  Az egész infrastrutúrát szét kell verni, ami az ország kisemmizéséhez lett optimalizálva.

  Az hogy helyette mi épül, az, mint mondom, lehet, és kell is hogy vita tárgya legyen, de AZT a rendszert védeni eléggé kontraproduktív.

 46. 42:
  Itt dícsérheted is, akkor se tiltalak ki, csak meg lesz rólad a véleményem. 🙂

  43:
  Attila. Ez volt életed legnagyobb baklővése (és akkor nagyon finoman fejeztem ki magam). Ha ez minden tárgyi tudásod, akkor tényleg csenden olvasgatnod kéne. Bíróságnak egyetlen dolga van, hogy a hozzá benyújtott anyagot, de szigorúan csak azt, a kérésnek megfelelően elbírája. Nem jelent fel, nem nyonoz, nem kutakodik és nem indít semmilyen vizsgálatot. Kizárólag bíráskodik. A legnyilvánvalóbb dolgot se veheti észre, csak ha valamelyik fél(alpers-felperes, ügyész-védőügyvéd) erre felhívja a figyelmét. Esetemben a szétverés azt jelenti, hogy a tapasztalt és a függetlenséget megszokott és ahhoz ragaszkodó időseket elküldik, és az üres helyeket feltöltik fiatal pártkatonákkal, akiknek eszük ágában se lesz függetlennek lenni. Olyan itáleteket fognak hozni, amit Orbán megrendel, pontosan úgy, ahogy ezt Rákosi tette. és erre most ne kezdj el csűrni-csavarni, meg jönni példákkal innen-onnan, mert kitörlöm.

 47. 46 Observer

  Ok.

  Valahogy meg kellene oldani azt az ellentmondást, hogy Orbán ne úgy legyen fikázva, hogy az előtte levő rendszer van magasztalva.

  Ez a megosztást csak mélyíti.
  Akár az IMF-hez való dörgölődzés, akár Bajnai fényezése, akár az „elmúlt 8 év” mentegetése több kárt okozhat mint amennyi haszon van a mostani rendszer kritikájából.

  VALÓBAN előremutató kritikákra van szükség, és nem az „ellenségem ellensége a barátom” mentalitásra.

 48. 45: Inkább arra volt jó az elküldése a 62 feletti (tapasztalt) bíróknak, hogy így – ha más nem – legalább tudat alatt elkötelezett felső szintű bírói garnitúra lesz, akik még évtizedekig nem kerülhettek volna magasabb bírói pozícióba. Lesz persze olyan akinek hivatása előbbre való, de lesz akinek megvették evvel a hűségét.

  Ugyanaz a baj, mint a médiatörvénynél. Nyitva hagy lehetőséget arra, hogy a fidesznek kedvezőbb környezete lehessen.

  Így persze Gyurcsányék elítélése egy lépéssel közelebb kerülhet, de mivel a vád sem képes felállni, ezért bíróságra nem is kerül az ügy – max. időhúzási céllal. Ugyanis elegendő évekig lebegtetni az elítélhetőségüket, és máris kevesebben szavaznak rájuk. Olyan ez, mint az öszödi beszéd mesterséges életben tartása – kell a segítség a következő választásokra.

 49. 47: Ha nem volt vádemelés, az az ügyészségen és a rendőrségen múlik. Emiatt a bíróság pártatlansága ki sem derülhetett, így nem lehet igazad. Ha lett volna megkérdőjelezhető döntés – azaz bizonyítottan bűnösöket helyeztek volna szabadlábra, akkor lenne igazad.

  Közben gondosan elkerülted, hogy a jelenlegi kétes hírű belügyminiszter személyéhez hozzászólj, pedig te emlegetted az olajszőkítést először.

 50. 50: Az eseményeket lehet optimistán és pesszimistán is szemlélni. Egyelőre kis lépéseket látni, de hogy ezek a lépések hova vezetnek, az a jövő titka. Tibor bá’ viszont átélte a Rákosi rendszert, valószínűleg nem ok nélkül von párhuzamot az akkori és a mostani események közé.

 51. 50: elkéstek ezzel a Gyurcsány-elítéléssel. A Fidesz nagy győzelme után részben másképp láttam a dolgot, úgy, hogy OV a kormány(a válság előrehaladása miatt elkerülhetetlen) népszerűségvesztése miatt fogja előhúzni a kalapból mindenért bűnösnek Gyurcsányt és társait és példás megbüntetésük lesz a figyelemelterelés, egy csoda, amely kitarthat mondjuk három hónapig. Azt hiszem, nem is tévedtem, hogy ez lehetett OV eredeti terve. Ehhez persze maga alá kellett gyűrnie a bíróságokat, mint minden mást is.
  Csakhogy kiderült, hogy még a kétharmadot lehetővé tevő táborban is csak közvetlenül a választás után lett volna öröm az akkor még élénken égő Gyurcsány-gyűlölet miatt, mostanra Orbná saját hibái elfedik ezt, most már sokan elfekledték Fletó disznóságait és Orbánt gyűlölik erősebben, mert ő most rombol a kormányzásával. Tehát most már nem fog tudni népi örömöt kelteni a kirakatperrel, elszámolta magát.

 52. 53-54: Ezért mondom, hogy még most is fontos Orbánnak. Minden ami akár egy pillanatra is eltereli az ámokfutásáról a figyelmet az jó neki. Teljesen mindegy, hogy mi az! Lehet, hogy nem tart ki a választásokig, de majd meglátod, hogy még évekig felmelegítgetik majd.

  Nem beszélve, hogy sokan utálják Gyurcsányt. (Én is, csak másért. Szerintem nem ítélhető el, ami folyik az színjátéknak is rossz.)

 53. Most az EU visszacsináltatja a bíró-nyugdjjazást, amir ea magyar nemzet azt fogja harsogni, hogy KIZÁRÓLAG Gyurcsány érdekében…

 54. 56. Arma Gedeon

  Te sem tagadhatod, hogy az előző garnitúra jobb volt az EU-s társaságnak.
  AZért az a 700 milliárd, amit importra költünk, csupán élelmiszerből amt azelőtt exportálumk, nagyon sok külföldi szájában futtatja össze a nyálat.
  Nyilván minden t elkövetnek, hogy ezt a megbízható és kiszámítható garnitúrát visszategyék…

 55. Részletek az „Örülünk, Vincent?” blogon Karácsonykor megjelent írásból:

  „Orbán eleve komolytalan tárgyalódelegációt küldött az IMF-hez komolytalan állásponttal, majd amikor az IMF az Európai Bizottsággal a háta mögött felállt az asztaltól, Orbán másnap szemrebbenés belehazudta a Kossuth rádió mikrofonjába, hogy az IMF a mi bankunk, és akkor adnak nekünk hitelt, amikor csak akarunk. De még a Bankszövetséggel is úgy ült le tárgyalni, hogy elhallgatta a bankvezérek előtt, hogy valójában mit tervez az IMF-tárgyalásokkal. Vajon meg tudott volna állapodni velük a devizahitelesek mentőcsomagjáról, ha tudják, hogy valójában nem akar megállapodni az IMF-fel?”

  „Látszik tehát, hogy Orbán egyik oldalról a nyugati szervezeteknek, a közvéleménynek és a piacoknak szóló blöffökkel húzza az időt, a másik oldalon pedig észvesztő sebességgel betonozza a pártállam alapjait. Sejti, hogy nincs sok ideje, mielőtt kimondják rá a diplomáciai ítéletet, amivel kiírják a nemzetközi politikai közösségekből és a piacokról is.

  Hogy ez nem egy véletlenszerű és téves döntés-sorozat következménye, hanem egy tudatosan felépített, ámde őrült stratégia, az abból látszik, hogy a törvényhozásban hónapok óta készítik elő az államcsőd és a rendkívüli állapot esetén szükséges és lehetséges kormányzati intézkedések jogi hátterét. Karácsonyi szorongásunk tárgya, hogy Orbán tudatosan készül az államcsődre. Nem hiszem, hogy azért, mert nem tudja felmérni, hogy mit jelent egy államcsőd. Szerintem nagyon is fel tudja, és az államcsőddel akarja majd igazolni közelgő kilépésünket az Európai Unióból .”

  Mai (2012.01.11) cím a Hír24-en:
  „Szelényi: Orbánék tudatosan az államcsődre játszanak”.

  „A lázadás 2012 folyamán tovaterjedhet, a politikusok szembefordulhatnak a megszorítások politikájával és a piacok követeléseivel. Aligha képzelhető el Görögországban, hogy tartósan fenntartható a 30-as éveket idéző recesszió, hiába ültet az EU technokratákat a vezetői posztokra. Ugyanez igaz Spanyolországra és Olaszországra.”

  Csak azért másoltam be ezeket, mert ilyen forgatókönyvről eddig viszonylag kevés szó esett. Végeredményben tehát az sem kizárt, hogy az „ámokfutás” még csak most kezdődik…

 56. Tibor bá , neked Europát a nyugat jelenti?Europán kivül…Attol függ honnan nézem.Nem értem miért rajongsz azé a nyugatért , ahol az emberek végleg agyhalottak , azt hiszik szabadok , ahol meghazudtolják a természetet az Eu agyoniskolázott jankoi , ahol szétvertek minden természetes jot , ahol kitalálták a kommunizmust…Neked ez érték?

  Amugy pont te vagy Orbán ellen aki minden erejével az utolsoig kitartott hogy bevigyen minket a nyugati „jolét” és agyhalott társadalmába és birtokolhassa a kiskirály cimet felettünk uralkodva?Hát ti pont egy nyelvet beszéltek.
  Jobb lenne ha szétesne az a hires „kulturált” nyugat végre , hogy élettérhez juthasson végre a nép.

 57. 59:
  Nagyokat károgsz a nyugat ellen, Orbán mellett, miközben Angliában dekkolsz Ha okoskodni akarsz, akkor elöbb gyere vissza, vagy maradj csendben.
  Persze a szél onnan fúj, hogy tányért mosogatsz. Tanulj meg angolul, szerezz egy orvosi diplomát, mindjárt másképp fogod látni a világot.

 58. Igen,igen és igen! Ez az igazság. Aki nap mint nap bejár dolgozni tömegközlekedve,és persze nem a nagy többséghez tartozik értelmileg,az minden alkalommal szembesül a ténnyel hogy az emberek kilencvennyolc százaléka szinte kivétel nélkül közelebb áll az állathoz annak ösztönszerű viselkedése alapján, mint egy gondolkodó lényhez. Én amennyire tehetem, a legkevesebb időt töltök egynél több embernek nevezett lénnyel egy helyen közterületen vagy tömegközlekedve,mert szó szerint utálom őket. Ezeknek szavazati jogot adni egyet jelen az öngyilkossággal.

 59. 63: valószínűleg nem. Az emberek többsége, bár gyarló, nem gondolkodik így. Bár Dan megérdemelné!

 60. 25!
  Én is mindig olvasom..
  30!
  Már vártam Arma hogy ezt mikor írod be. 🙂

 61. Én Dannal értek egyet..
  És én is pont így vagyok az emberekkel..Van ugyan két házaspár barátunk,mert ugye mégiscsak muszáj,mert ha tényleg bajban vagyunk lehet hozzájuk fordulni.De pontosan azért nincs több barátunk,mint amit Tibor bá is említett a 12-es hozzá szólásban..Az embereket csak az érdekli ,mit igyanak,meg mit egyenek,meg mennyit,és kit hogy keféljenek meg..aztán kész..ezzel ki is merült minden..Egyszerűen igénye sincs a legtöbb embernek hogy több legyen emberileg,többje legyen anyagilag,vagy egyéb dolgok..
  Ebből a két házaspárból is az egyik külföldön dolgozik ugyan már 30 éve,de a legnagyobb problémája,melyik kurvához menjen..A másik itthon dolgozik,jól keres,de az meg a kocsmába van állandóan..Na de mégiscsak kell 2 barát,de azért mindig lehet rájuk számítani,így őket elviseljük..Meg egy kicsit talán már átneveltük őket,már amennyire lehet..A férj uram munkatársairól nem is beszélek,mert dettó..Hiába dolgoznak külföldön,nem haladnak sehova,mert isznak ,cigarettáznak,meg a kurvák stb,és akkor ránk irigyek hogy miből van ez meg az..Egyszerűen igényük sincs semmire..Ahogy Tibor bá írta..Este egy jó Borsodi sör,aztán jóság van..De ha csak egy lenne..

 62. Melike (68): Akinek nincs semmije, az annyit is ér? 🙂

 63. 69!
  Én mindig is mondtam hogy Lázárnak igaza van. 🙂

 64. Komolyan, nem hiányoznak nekem az utcai felfordulások, amik biztos lesznek, de úgy megnézném, amikor Lázárt lincselik…

 65. 68. melike00

  Gondolatok, nekem mi a barát, s a többi ami ezzel jön….
  Ha egy barát muszáj, akkor már nem beszélek barátról.
  Ha bajban vagyok, nem biztos, hogy a baráthoz fordulok, hanem ahhoz, aki ténylegesen segíteni tud. Azért barátom, mert tisztelem ahogy él,ahogy gondolkodik, úgy fogadom el, ahogy van,s tudom segítene ha kérném. Ha kérés nélkül segít, mert látja, hogy segítségre szorulok, akkor igazán a barátom. Természetesen én is fordulok segítség kéréssel a barátom felé, de nem ez az elsődleges, amiért barátomnak vélem.

  Minden az igyunk együnk keféljünk hármason alapszik.:-)
  Ja, és a „többek legyünk anyagilag,” is ugyanúgy alap igény, ide kellett volna Meli sorolnod, az első részhez.
  Ha így működünk, akkor így működünk.

 66. Melike (70):
  No, erre a Geddon után emlékezz vissza… 😀 Nem biztos, hogy ez lesz az az aranyköpés, amelyből a legnagyobb lelkierőt lehet majd meríteni… 🙂 Tartalékoltál Lázár-mondásokat azokra az időkre is? 😉
  Gedeon (71):
  Ejnye, Gedeon, Te túl sok sátánista verset elemeztél mostanában! 😀 Ne kívánj ilyesmit felebarátodnak… 😉

 67. 71.Arma Gedeon

  „de úgy megnézném, amikor Lázárt lincselik…”

  🙂 „ezeket ez a romboló erő szervezte, hasznos idiótává manipulálva hazafiainkat, saját felkeléseik által rombolva társadalmunk autonómiáját a globalómával szemben.”
  Ezt fogadom el inkább. 🙂

 68. 73!
  Akinek nincs szíve,az a fülére hallgat.. 🙂
  72!
  Na mehetek az inkvizícióra.. 🙂

 69. Akinek nincsen semmije az annyit is ér.
  Tapintatlan bunkó megjegyzés, de attól félek……

 70. 77. Majd kiűzzük. csak gyere ide 🙂 amúgy olvastad, h az élőlánc is a fityesz oldalán fog vonulni szombaton? betojtak a bábkormánytól. Ezzel mozgósít OV? „vonuljatok vagy bábkormány?”

 71. 77. Arma Gedeon

  Ja, ez is benne van a „az igyunk együnk keféljünkben, de te legalább ki merted mondani. 🙂

 72. 78: rég emlegetem, hogy ha a jobboldali közönség előtt akarnak valakit népszerűsíteni, ráuszítják a ballib sajtót… Bizonyos Jegyzőkönyvek alapján nem meglepő…

 73. „Ezeket az embereket nem érdekli A Nemzeti Bank függetlenségének a felszámolása. Ezek az emberek nem veszik észre, hogy a vallásszabadságnak lőttek. Ezek az emberek nem értékelik a szólásszabadságot…”
  „…nem érdekli őket a demokratikus vívmányok felszámolása.”

  Haha! Előrébb került a vicc rovat? Amúgy neked Karsay Dorottya és a „nemteccikarencer” mozgalom lófasz? Meg a Demokratikus Charta, az Egymillióan a magyar sajtószabadságért a Facebook-on, stb? Mert az igaz, hogy a bunkó, mucsai, szartúró, bőgyatyás paraszt magyaroknak aztán lehet magyarázni a demokrácia vívmányait, meg az európai értékeket mint Makkoshotykán a faluháznak, de azért ne vegyük egy kalap alá őket a fent említett szervezetek/mozgalmak tagjaival! Hiszen:

  „Ha egy egész nemzet gyávává vált, és csak ezer ember maradt, akik valami nagyot akarnak, és akiknek erejük van az állam átalakítására, akkor ez az ezer ember a nemzet.”

  Nagy fasz vagy őcsém, nem látsz az indulattól. A posztot statisztikával kezdtem. De ezen átugorttál, hogy fröccsöghess.

 74. 82: a legalapvetőbb illuminátus duma… A nemzet a többség. A többség gyáva, állatias élete a felforgatók egyik (hazug) alaptétele.

 75. „Orbán Viktor 10 pontban
  1. A Szent Korona értékrendjét soha nem fogadta el, sõt ennek ellentétét, az értéktelenség liberális-kapitalista diktatúráját támogatta és támogatja, a FIDESZ elnökeként, és az EU Parlament Európai Néppártjának alelnökeként egyaránt,
  2. ezzel a tevékenységével közremûködik abban, hogy nemcsak a Csonkaország, hanem a Kárpát-Haza, sõt egész Európa államai és õshonos lakói szabadság-vesztésben éljenek, ami szemben áll azzal az egyre erõsödõ felszabadítás-vágyával, ami az Európai Unió Európai Konföderációvá válására irányuló törekvésben mutatkozik meg.

  3. Orbán Viktor az Európai Unióhoz való csatlakozással kapcsolatos megtévesztõ-hadjárat részese volt, pártja vezetõjeként. Ez a csatlakozás eredményezte, hogy a szociális-, az egészségügyi- és a nyugdíjellátás elveszítse költségvetési fedezetét, az EU tagság következtében elõálló évi 4500 milliárd forintnyi sarc következtében, csak a multinacionális cégek és a bankok annyi általunk termelt értéket visznek ki az országból (1700 milliárd forintot), amennyi bõven elegendõ lenne az állampolgári jogon adható egészségvédelem és a betegségellátás költségeinek fedezésére.

  4. Orbán Viktor megerõsítette 2004. december 20-án azt az Európai Alkotmányt, 2007. december 17-én pedig – olvasatlanul – azt a Lisszaboni Szerzõdést, amely Magyarország jogalkotási, gazdasági és önigazgatási függetlenségét megszûntette.

  5. Orbán Viktor nem indítványozta, hogy az általa is támogatott, de a francia és az ír választók által megbuktatott diktátum megerõsítõ határozatát a Magyar Országgyûlés hatályon kívül helyezze, és ezzel a megbukott határozat tárgya és célja szerinti védettségét (ezt a Bécsi Egyezmény teszi kötelezõvé) megszûntesse.

  6. Orbán Viktor kormányzása idején készítették elõ azt a mezõgazdasági kvóta-rendszert, ami a magyar termõföld több, mint negyedét (1 millió hektárt) kivette a támogatás körébõl, ezzel megfosztva természetes, isteni feladatának teljesítésétõl.

  7. Orbán Viktor minisztere, Martonyi János írta alá azt a jegyzõkönyvet, amely lehetõvé teszi külföldiek számára a magyar termõföld felvásárlását, ezzel közvetett módon elûzte szülõföldjérõl az élet õrzõjét, a parasztságot.

  8. A jelenlegi kormány (és nem a rendszer) bírálójaként olyan kijelentéseket tesz Orbán Viktor, amelyek azt sugallják, hogy õ és egy általa vezetett kormány képes lenne az általa kifogásolt (közte egészségellenes) intézkedések hatását megszûntetni, ezzel nagy nyilvánosság elõtt hazudik, hiszen az általa is elõidézett helyzet törtvényszerû következménye mindaz, amit a magyar emberek „szenvedhetetlen iga”-ként élnek meg. Ennek megváltoztatása a liberális-kapitalizmus érdekeivel ellentétes, tehát az alkalmatlan az önjavításra. Faszikám! Ésszel másolj, ez már legalább két éves.

  9. Orbán Viktor – a diktatúra hûbéresi alárendeltségben élõ média közremûködésével – önérdekbõl és aljas szándékkal meggátolja (a parlamenti pártokat vezetõ, azonos gyökerû társaival együtt), hogy választói gyakorolhassák a közérdekû adatok megismeréséhez fûzõdõ jogaikat, elsõsorban azokat, amelyek a liberális-kapitalista diktatúra igaz okát és következményeit tárja fel.

  10. Orbán Viktor a Magyarországot felvásárolni akaró Izrael meghatározó politikai erejét, a Likudot az általa vezetett párt, a FIDESZ természetes szövetségesként elfogadva azzal az értékrenddel vállal közösséget, amely a magyar nemzet érdekeit meghatározó természetes értékrenddel ellentétes.”

 76. 80: együnk-igyunk-keféljünk-lincseljünk! 🙂
  Ezért törölték el egy idő után az USA hadseregében a tilalmat, hogy Irakba nem vettek fel börtönviselteket. Elvégre azokat vonzotta a meló…

 77. 68. azért a te párodért se tedd tűzbe a kezed….amíg van harapófogó 🙂
  61.az internet a Circus Maximus

  A témához meg már nem is érdemes hozzászólni:-)

 78. 86!
  Elolvastam a Csurka összest…Van benne igazság..Néha sok is..Nekem csak az nem tetszik benne hogy állandóan fideszezik..

 79. Emberek!
  Ez az a Honlap,amit én több mint 1 éve minden nap olvasok?
  Kezdek elbízonytaladni!
  Csodálkozunk,hogy itt tart Országunk?
  Most már el tudom képzelni Tibor-bát,ahogy olvassa
  a hozzászólásokat, és magában mosolyog!
  Én Köztársasági Elnöknek szeretném Őt javasolni-[bár úgysem vállalná]
  kegyetlenül kemény lenne,-de Igazságos!AZ a baj hogy nem tudom
  hogy kell smiley-t ide beilleszteni!
  Úgy, hogy leütöd a kettős pontot : és közvetlenül mellé ütöd a nagy D-t. tehát : D csk ne hagyj közötte rést, mert akkor nem lesz 😀 .

 80. 83:
  Igaz, hogy lemaradt a szmájli, de azért remélem nem vetted komolyan amit oda leírtam?! (Hogy Hitler idézettel „védem” a DC-t.)
  Pontosan az bosszant, hogy úgy „ámblokk” van számonkérve a nép, mert gyáva szar és nem tesz semmit, + még bunkók is mint a seggem… Nem szoktam hozzászólni az Orbános posztokhoz, mert mi újat lehet még elmondani a gyerekgyilkos Orbánról, amit még kismillió blog, híroldal, nagyokos kommentelő stb. nem mondott el? De amikor előjön a szarmagyarozás, azt nem díjazom.

 81. Bocs!
  Az előző hozzászólásomban[91],elfelejtettem kitölteni a
  kötelező dolgokat!

 82. 91: Tibor bá’ nem lenne jó Köztársasági Elnöknek, mert tud írni, sőt még a könyveit is saját maga írta, nem Nyikolaj Georgijev 🙂

 83. Melike (76): Nem is tudtam, hogy a Lázár ilyeneket is odamondogatott. 🙂
  Közbevetőleg megjegyezném, hogy azért egyesek szemében – akik pl. nem átallanak manapság is amolyan szókratészi módon gondolkodni – „emberileg többnek lenni” és „anyagiakban többet akarni” még mindig két ellentétes törekvés. 😀

  De ha már Pascal is szóba került, akkor van tőle egyéb is: „Borzalmas látni, hogy valaki semmiségekért remeg, és ugyanakkor érzéketlen a legnagyobb dolgokkal szemben”.

  Observer (94): Na, azért a helyesírása feljogosítaná… (Bocsánatot kérek a viccért, Tibor bácsi!) 😀

  A viccet elfogadom, de a „bácsit” nem. Bácsi az öregapád!

 84. 88-ra, csak gratulálni tudok Nagyszerü írás !

  Jó pihenést Mindenkinek !
  ( szerintem,nem értitek Tibor bá észjárását,lövöldöztök össze-vissza ) /nehogy válaszoljatok,elmegyek aludni…/

 85. 95!
  Kit érdekel Lázár?Meg az egész bagázs?!

  Nekem pedig a saját problémámat kell megoldani,nem a másikét,meg nem a nagy problémákat..Arra ott van Orbán.. 🙂

 86. 83:
  Statisztikával valóban. A Medián szerint a szavazni hajlandók száma tavaly december közepén a választókorú lakosság alig harmadát tette ki. Az az alig egyharmad mennyi lehet, két millió? És annak a fele Orbánra szavazna. Skandallum! Innentől teljesen jogosan le lehet bunkózni egy egész népet. És persze számon kérni rajta, hogy nem tesz semmit, pedig én, az okos blogíró, újságíró, kommentelő, haladó multikulturális világpolgár, baloldali értelmiségi felszólítottam rá, és ezzel minden tőlem telhetőt megtettem. A paraszt meg baszik rá.

  Még mielőtt megkapnám: NEM vagyok sem fideszes, sem Viktor-rajongó, sőt szarok a fejére. De magyar vagyok és megszólítva érzem magam, ha az ilyen-olyan statisztikákra hivatkozva le vagyok bunkózva, számon vagyok kérve, stb. Kár, hogy nem kommentel már jancsika. Neki ez nagyon ment.

 87. 96:
  Ellentétben jancsikával én azt mondom, hogy a nép semmiről se tehet, mert soha senki nem kérdezte meg őket, hogy ezt vagy azt helyesnek tart-e. DE….. négy évente szavazhat, és ha ezt az alkalmat nem használja ki, akkore bizony ő a hibás. ORBÁN kétharmadáért a nép a felelős. 70 százalék se ment el szavazni, de az összes orbánfil leadta a voksát. A lakósság kb.35 százaléka teremtette meg a kértharmadot. – – – Biztosítalak róla, hogy én is magyar vagyok.

 88. Jancsikát ne is vegyétek a szátokra.Nincs itt, világosan leírta hogy miért. 1000 %-ig igaza volt.Nyomjátok a jobbikos propagandát, hajrá, kutyát nem érdekli, de jancsikát hagyjátok békén.Soha nem akart semmi rosszat, és ő is magyar.Beszélgessetek Melikével, hisz ez végtére is az értelmes emberek vitafóruma. Kár hogy törölve lett „if” eszmefuttatása.Hiszen legalább olyan hosszú volt mint jancsikáé szokott lenni, csak a „megfelelő” ideológiai töltettel. Mindenki tapsolt volna neki.

 89. 63 Dan
  Tudod,az van,hogy az emberek 98%-a saját magát tartja a 2%-hoz tartozónak,s az ő szemükben meg Te vagy az ösztönlény,akit útálni,s kerülni.

 90. 69 Melike00

  Ők nem a barátaid,csak azért tartod őket,hogy segítsenek Neked. Ergo: kihasználod Őket.

 91. Mikka!

  Ha kiabálsz,és ocsmányul beszélsz, nem biztos,hogy meggyőzöd a hallgatóságod.
  A nemzet pedig akkor is a magyar emberek összessége bőgatyástul Makkoshotykai kultúrházastul,ha ez Neked nem tetszik.

 92. 97 Tibor bá’
  Én,mint a nép fia,elmentem választani a rendszerváltás óta minden alkalommal.Szavaztam Antallékra, Hornékra, Meggyesire,és Orbánra is. Mindig csak rosszabb lett. Ha van egy tanácsod a számomra,szívesen venném,és ígérem, terjesztem is tőlem telhetően. Mert érdekelné az embereket egy jó megoldás,csak lenne, aki megmutatná Nekik.

 93. 102. Sameria25

  Azon elgondolkodtál, hogy ez a „mindig cak rosszabb lett” mennyire hazai eredmény, és mennyiben függött a nemzetközi helyzettől.
  Az ember sokszor nem lát messzebb az orránál.

 94. Samerila, éppen ezért találtuk ki az emberiséget irányitani képes egyetlen államformát, a diktatúrát. Ami nem a személyi kultuszról szól, hanem arról hogy bizony az emberek csoportjának is kell egy irányító vezér „hím” aki vállalja a felelősséget a falkájáért és a közös érdekekért hozott döntéseiért. Vajon Orbán ilyen?

 95. 102:
  Valóban nem nagy a mozgásterünk. Azonban 2010-ben a legnagyobb veszélynek egyértelműen az látszott, ha Orbán megkapja a 2/3-ot. Számomra az számított melyik pátra adott szavazat nem vész el Orbán ellenében. Én úgy tippeltem, hogy Orbán sakkban tartásához a legalkalmasabb a Jobbik. Ezért rájuk szavaztam. Hogy mi lesz a leglogikusabb 2014-ben, azt ma még nem lehet tudni memondani. Azonban bárkire szavazok, nem jelenti azt, hogy annak vagyok az elkötelezett híve és tűzön-vízen kiállok értük.

 96. 105 Tibor bá’
  Veszélyes a 2/3-ad nagyon,ez tény. Viszont az eddigi tapasztalataim szerint az sem vitte előbbre országunkat,amikor viszonylag életképes ellenzék került a parlamentbe. A saját javaslatukat is képesek voltak elvetni, ha a kormánypárt esetleg hajlott volna a megegyezésre. Csárdást jártak: kettőt erre, kettőt arra. Részben talán ezért is alakulhatott ki ez az arány. Én meg attól tartok, hogy 2014-ben az emberek egyáltalán nem mennek el szavazni,mert elegük van az egészből. Az egyszerű embertől pedig nem várható el, hogy a mélyebb politikában jártas
  legyen, nem ez a dolga. Anélkül viszont megint csak az nyer, aki vastagabban ígér.

 97. 106. Arma: Lehet a libsiknél valaki törzsszavazó? Ha elfogadjuk, hogy nem pártokra szavazunk, hanem jelöltekre, akkor ott igencsak nagy a jövés-menés. Ebben az esetben nem beszélhetünk törzsszavazókról.

 98. 103 Attila
  Persze,hogy el. Meggyőződésem, hogy ezt nem egyedül hoztuk össze.(bár nagyon munkálkodtunk rajta.)Amíg ott vannak a nagy hatalmak, soha nem dönthetünk a sorsunkról önállóan.
  Mi ebben egyébként is jók vagyunk. Soha nem voltunk a magunk urai, mindig valakinek a csatlósai voltunk.
  Most viszont már olyan mélységig szólnak bele, ami a puszta létünket veszélyezteti,de ezt Ti sokkal jobban tudjátok nálam.

 99. 104 Dan
  Azt hiszem, nem ugyan arról beszélünk. Én ahhoz a hsz-hez szóltam hozzá, amiben az emberek 98%-t undorító baromnak tartod,s mondád, hogy kerülöd őket. Én erre írtam, hogy ők ugyanígy lehetnek Veled.
  Nem értem, hogy jön ide a diktatúra, stb.
  De:ha már diktatúra,szerény tudásom szerint ott egy csapat, nagyon gyakran katonák csapata irányít, egy karizmatikus személlyel az élen. A személyi kultusz pedig egyszemélyi vezetés a kötelező imádattal, dogmákkal,stb.

 100. ..lárifári …a magyar parlamentarizmus az úri huncutok szócséplése sokmindenről szól ….elsősorban a legerősebb érdekcsoportok lobbyk iszapbírkózásáról ….a leggazdagabbak, az arisztokrácia permanens érdekvédelméről ……csak sajnálatos módon a legeslegszélesebb néptömegek a 9 000 000 millió mezei kis magyar állampolgár életszinvonaláról, fejlődéséről, életviszonyainak javításáról nem.

  Magyarul azokról szól akik felűl vannak felül és voltak és felül is fognak maradni.

  Osztálytársadalom van.

 101. Sameria,tegyük félre a demokrácia és a liberalizmus segitségével politikusaink álltal belénkbeszélt dogmákat. Először is amelyik parlamentális demokráciában van lehetőség a kormányzó pártnak abszolút többséget szerezni,az minden csak nem demokrácia. A történelem során sok karizmatikus személy került vezető pozicióba,de mindegyik mögött ott állt a támogatói kis csoport amely valójában az irányítást végezte a háttérben. A választott vezető minden esetben csak arra lett kijelölve,hogy elvigye a balhét,tehát nem lehet diktátornak nevezni. Julius ceasar diktátor volt például mert nem a Római birodalom érdekeit sértette,hanem a tényleges irányitó csoport érdekeit, ezért kellett meghalnia. Vagy Mátyás király,akinek szintén meg kellett halnia hiszen nem a hatalom kézbentartásáért küzdő háttérből irányitani akaró csoport elvárásai szerint hozott döntéseket,hanem az ország tényleges érdekeit szem előtt tartva. A nép dolga az,hogy kétkezi munkájával megteremtse azokat a javakat amelyek a jövőjét biztositják, a vezetője feladata pedig az, hogy ezeket a javakat oltalmazza,megvédje azoktól akik erőszakkal vagy fondorlattal el akarják venni.

 102. Mióta kitalálták a kapitalizmust,azok diktálnak akiknek a kezében a TŐKE van. Ennek lényege az, hogy egyetlen ország se rendelkezzen saját nemzeti vagyonnal,hanem minél hamarabb szabaduljon ezektől az önnállóságát lehetővé tevő önmaga fenntartását és jövőjét biztosító eszközöktől a tőkések hatalmának erősítése érdekében. Amint az ország vagyona már nem az országé,jöhetnek a „nemzetközi” hitelek azzal a céllal hogy a totális függés létrejöhessen. Mi és a volt utódállamok hatalmas üzlet voltunk a rendszerváltás után a tőkéseknek mivel volt valamink, de éppen ezért veszélyesek is voltunk rájuk nézve. Ezért ők kijelöltek olyan politikusokat akik ezt a vagyont eladták nekik bagóért. Erre mondják azt,hogy országomat egy lóért. Az akkori volt szovjet „tagállamok” mindazzal rendelkeztek,amivel a nyugati országok már régen nem.

 103. 114:
  Dan! Ne keverd a volt tagállamokat a csatlós államokkal, akiket finoman a volt szocialista blokknak neveznek.

  A Tőke általában nem jelől ki politikusokat, hanem a hatalomba bekerült politikusokat megveszi kilóra.

 104. Igen. És nézzük mi a helyzet most a tőkések közt. Ugye itt van USA amely minden hadi erelyével küzd a közelkelet gyarmatosításáért ami a tőkések érdeke,mivel a gazdaság mozgatórugója az olaj. Mindezzel szemben ott van egy több ezer éves kultúra ahová nyugati tőkés még nem tette be a lábát és mindene megvan a ritka földfémeken át az aranyig. Csak olaja nincs,amit jobb hijján vásárol. És vannak az arab országok melyek úsznak az olajban de minden vallási közösségük ellenére meg vannak osztva. Néhányan közölük ellenáll az USA és a tőke nyomásának. A két szembenálló nagyhatalom USA és KÍNA. Az oroszok és mindenki más csak statiszták. És akkor van európában egy nép melynek választott vezetöje azt mondja hogy jól megveszem a MOL részvények nagy részét,majd egy gépgyárét is,hogy azért legyen már állami kézben valami,majd közli az IMF-el hogy kinyalhatja.Mindezt úgy hogy papiron őt is megvette a tőke kilóra még évekkel ezelőtt. Erre a tőke kezd nyomást gyakorolni az ország kötvényeire és fizetőeszközére. Viszont mint láthatjuk ez a nyomás csak addig tart míg be nem jelenti a kormány hogy kész tárgyalni a hitelért. És mindez a szinjáték csak azért van,nehogy más tagországok is kövessék a példát. Tehát a tőkések be vannak szarva, egyrészt a kőolaj körüli helyzet miatt,másrészt pedig középeurópa politikai stratégiaváltása miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük