(678) Az Emberiség nem fér a bőrében

Tibor bá’ online

 

Van egy olyan mondás, hogy akkor tör ki a háború, amikor az előző háború veteránjai már nem élnek. Azok, akik a II. világháború utolsó évében csak 20 évesek voltak, mára már 86 évesek, ha egyáltalán élnek, de ha élnek is, a kutya se figyel tiltó szavaikra. Ez lehet az oka annak, hogy az utóbbi időben egyre-másra olvasom, hogy „ha kell akkor akár a nukleáris fegyvereket is bevetik”. Ennek a mondatnak a komolytalanságára, vagy éppen komolyságára akkor döbbenhettek rá ha megnézitek az első hidrogén bomba kísérleti robbantását. Igaz, egy kicsit  nagyobbra sikerült, mint ahogy számították, de istenem, ki nem hibázik? A videó alatt van néhány adat. A „gomba” 43 km magasságra szállt fel, átmérője 13 km volt és 80.000.000 tonna talajt ragadt magával, ami radioaktívvá vált és visszahullott a földre.

http://bit.ly/tXMBLJ

Az előbbiek fényében értékeljétek a következő bejelentéseket: Putyin orosz miniszterelnök és Medvegyev államelnök számára a honvédelmi minisztérium Ministry of Defense komor feljegyzése szerint a kínai elnök, Hu President „elvileg egyetért” abban, hogy az Egyesült Államok által vezetett nyugati agressziót nem lehet másképp megakadályozni, mint „közvetlen és azonnali katonai akcióval”, valamint a kínai vezető megparancsolta a hadiflottának, hogy “prepare for warfare.”  „készüljenek fel a háborúra”. Ezenkívül Zhang Zhaozhong kínai ellentengernagy és katonai szóvivő az elmúlt héten kijelentette, „Kína nem fog tétovázni Irán megvédése érdekében akár a III. világháború kirobbantása árán se.” “China will not hesitate to protect Iran even with a Third World War,” Miközben Nikolai Makarov orosz tábornok a múlt héten kijelentette: „Nem tartom kizártnak egy helyi, vagy regionális katonai konfliktus világháborúvá eszkalálását, nukleáris fegyverek bevetésével.” “I do not rule out local and regional armed conflicts developing into a large-scale war, including using nuclear weapons.”

A Nyugat és Kelet között kialakult globális feszültségre mi se jellemzőbb jobban, mint Vladimir Titorenko orosz  nagykövet és két tanácsadójának brutális megtámadása (majd kórházba juttatása) Szíriából történő hazatérésük folyamán, brutally assaulted and put in hospital amit a CIA, és az MI6 utasításai alatt álló kvatari biztonsági erők hajtottak végre, miközben megpróbáltak hozzáférni a diplomata táskájához, amiben információk lehettek a sziriai titkosszolgálattól arra vonatkozólag, hogy azokat az Egyesült Államokban kiképzett Al Kaida zsoldosokat US-backed al Qaida mercenaries küldték tömegesen át Szíriába és Iránba, akik a Líbiai elnököt is megbuktatták government. A fentebb megnevezett feljegyzésben az is szerepel, hogy abban a diplomata táskában további bizonyítékok voltak evidence arra vonatkozóan, hogy az Egyesült Államok a közel keleti krízissel kapcsolatban Middle East Crisis, a „végső megoldásra”  készül, amennyiben nukleáris háború nuclear war törne ki. Ez esetben olyan biológiai fegyverekkel támadná meg Szíriát és Irán, amelyek képesek lennének több tízmillió, ártatlan civil áldozatot szedni.

A Nyugat által felhasználandó biológiai ágens létezését Ron Fouchier holland virológus két hete tárta fel az Erasmus Egészségügyi Kutató Központban, aki korábban kimutatta, hogy az avian influenza vírusnak mindössze 5 mutációval

a mere five mutations to the avian flu virus az emberiség leghatásosabb gyilkosa lehetne. A feljegyzés szerint amennyiben az USA ezen halálos vírus bevetése mellett döntene, azok leszállítását pilótanélküli RQ-170 Sentinel Drone repülőkkel végeznék. Ez már csak azért is valószínű, mert az orosz  gyártmányú elektronikus elhárító Avtobaza ground-based electronic intelligence and jamming system segítségével Iránban földre kényszerített drón – ami gyakorlatilag sértetlen állapotban maradt – egyértelműen fel van szerelve permetező eszközzel.

A fegyvercsörgetés mögött húzódó okokra egyértelműen mutatott rá Greg Hunteraz egyik leghíresebb oknyomozó újságíró, akinek riportjában “Is the World Spinning Out of Control?” (Irányíthatatlanná válik a Világ?) felveti, hogy a nyugati gazdasági rendszer a több mint 100.000 milliárd dollár   $100 Trillionadósság súlya alatt roskadozik. Ez akkora összeg, amit soha senki nem fog tudni  visszafizetni. Ez az oka annak, hogy a világ egyszerre áll ilyen közel  “Never in history has the world been this close to total financial chaos and nuclear war at the same time.”a totális gazdasági összeomláshoz és nukleáris háborúhoz. – – –

Nem mintha mi, itt a Tibor bá’ online környékén nem lennénk vele tisztában, de „megnyugtató”, hogy sokan mások is így látják.

A közvélemény kutatás eredménye: 2012 = 21%, 2013 = 11%, 2014 = 4%, 2015 = 4%, soha = 15%, nem kiszámítható = 45%. – – – A jóval több mint 100 szavazat eredménye azt mutatja, hogy a közel többség (45%) józanul a „nem kiszámíthatás” mellett döntött. A pesszimisták (21%) előrehozták a bekövetkezhetőséget. A lattolgatók (11+4+4%) együttesen majdnem annyian voltak, mint a pesszimisták. Köszönet azoknak, akik vették maguknak a fáradtságot és szavaztak. 

_______________________________________________________
_______________________________________________________
_______________________________________________________

 

81 gondolat erről: „(678) Az Emberiség nem fér a bőrében

 1. Miért indítana háborút Kína a saját fogyasztói ellen? Egy irán elleni katonai beavatkozásra elég nagy az esély. De szerintem ha Kína közbeavatkozna akár oroszország oldalán egyértelműen feláldozná azt a piacot aminek a fejlődését egyáltalán köszönheti. Európa továbbra sem egységes, még akkor sem ha kifelé ezt próbálja kommunikálni. Teljesen elképzelhetetlennek tartom, hogy Európa valaki ellen egységesen fellépjen. Sőt épp egy ilyen konfliktus lehet igazából az ami véglegesen pontot tesz arra a válaszra, hogy európa képtelen abban a formában működni ahogy az egyesült államok. Egy mesterségesen összeragasztott tégelyben sokkal inkább látom esélyét a konfliktusoknak. De ezek sokkal inkább polgárháborús és helyközi háborúkra hasonlítanának. Hogy a NATO-bol milyen egyszerűen ki lehet ugrani, arra már a görögök szépen hoztak egy példát Cyprus esetében. És a második világháborúban is számos példát lehet látni arra, hogy az ilyen „szövetséges-ellenséges” oldalak milyen gyorsan és drasztikusan képesek 180 fokos fordulatot venni. Tehát az, hogy jelenleg ki melyik oldalon áll, annak kábé annyi jelentősége van mint a Német-Szovjet meg nem támadási egyezménynek, vagy annak hogy Japán és az USA között Perl Harbor-ig teljesen idióta felvetésnek számított egy, a két ország közötti konfliktus.

 2. Üdv Tibor Bá és Mindenki!
  Igazi geddonista felkészülhet egy korlátozott III. világháborúra. A cyber-háború ellen úgy védekezhet, hogy tart otthon egy koputert, ami nincs fönn a hálózaton, biológiai támadás megelőzéseként pedig minden fellelhetővel beoltatja magát,és nem megy emberek közé.
  Nukleáris háború ellen pedig jól be kell spájzolni nyugtatóból és altatóból, hogy átmenetünk a Újvilágba minél simább és fájdalommentesebb legyen.

 3. 1:
  „Egy mesterségesen összeragasztott tégelyben sokkal inkább látom esélyét a konfliktusoknak.”
  Európa már most ilyen szerintem. Ráadásul Németországban, Franciaországban, stb.. nagyon sok az arab bevándorló, akik remekūl mozgósíthatók egy felfordulás megteremtésében. Lásd nem oly rég Nagy-Brittania és pár éve Franciaország autó gyujtogatásait, ezek lehettek akár „próbák” is..

 4. Miért indítana háborút Kína a saját fogyasztói ellen?

  Kína első számú piaca az EU, az USA csak a második. Ha tovább lassul az amerikai gazdaság, akkor Kína átáll a saját belső fogyasztás kielégítésére, amely eleve nagyobb, mint az amerikai piac.
  Ha Iránt az USA megtámadja, akkor Kína egyik legnagyobb befektetését dönti romba. Kína dönthet úgy is, hogy Ázsiában cserébe lenyom néhány USA-barát államot (Szabad a tippelés!), amely valóban közvetlen amerikai-kínai összecsapássá fajulhat.
  Közben az oroszok sem fognak tétlenül ücsörögni és nézelődni maguk körül.
  Az EU pedig senkitől és semmitől sem zavartatva magát éppen az összeomlás határán lavíroz.
  Hogy végül lesz-e világháború és ki hol fog állni – attól tartok, hogy ezt még meglátjuk. 🙁

  M

 5. 1-4:
  Csokacsaládot rossz olvasni annyira mellélő. Valamennyien régimódian gondolkoztok. A következő háboró nem gyarmatokért, nem piacért és nem ideológiai okokért, még csak nem is a hadiipar kedvéért (lásd a holnapi posztot) fog kitörtni, hanem olajért. Az amerikai életforma fenntartása kizárólag az olajon múlik, semmi máson. A kínai fejlődés egyetlen szűk keresztmetszete a nyersolaj import, ami zömmel Iránból származik. Kína nem altruizmusból védi Iránt. Az oroszok pedig a bekerítés miatt nem akarják az iráni rezsimváltást.

 6. 12 szabad-kőmíves összetanakodék
  világhatalmi-kővárat hogyan építenék?
  Az egyik hoza téglákat hülye-filozókból valót
  Másik hoza véleményekot, jól megmalterolót

  Darálnak béle Lucifer feleséget
  Raknak béle Rockefeller féleséget
  Hogy legyen benne vallás és gazdaság-pép
  Hogy olvassa a hűlye-nép
  A kiadott könyvet
  Eladni így könnyebb

  by: peppejony 8:25

 7. Sajnos a téma nagyon aktuális.

  De ki kelene lépni s szokásos sablonokból, hogy megértsük, vagy akár kapiskáljuk.
  Ugyanúgy mint ahogy a „jobbos-balos” felállás nagyon félrevezető a politika felosztásban, úgy nehéz előrejutni abban is hogy mit értünk azon hogy mit akar „USA” vagy az „EU”… ráadásul az ázsiai politika is ugyanúgy át van szőve félkriminális hálózatokkal, mint ahogy a maffia belenőtt az „euroatlanti” életbe.

  Nekem úgy tűnik, hogy az előtérbe tolt politikusok egy megosztott háttérhatalom igényeit próbálják kielégíteni – kevés sikerrel. Ráadásul egyre több jel utal arra is, hogy ez a háttérhatalom nem azonos a pénzügyi hiper-elittel sem.
  Ez nyilvánvalóvá vált a legutóbbi EU összejövetelen, ahol a britek csaptak a levesbe. Erre ráül az, hogy az USA úgy rugdossa az EU-t az asztal alatt, ahogy csak tudja, hogy az euró ne tudjon a dollárnál jobban erősödni.
  A képet tovább ködösíti, hogy a másodlagos hatalmak lassan megpróbálnak kihátrálni az USA mögül, és nyíltan vagy titokban kapcsolatokat keresnek az EU-val, Oroszországgal vagy Kínával.

  Elképzelhető, hogy a kínai bejelentés elodázhatja a háborút, mert az utóbbi időkben az USA csak úgy volt hajlandó háborút kezdeni, hogy az abszolút nagyon sokszoros túlerő biztosított volt, egy gyakorlatolag önvédelemre képtelen ellenséggel szemben. Így sem mentek jól a háborúi.

  Ha mégis belekezd, akkor Irán mellett felsorakszik Oroszország és Kína, a legtöbb arab ország, plusz az asszimetrikus háború összes elemei az USA érdekekkel szemben… És ebből Izrael sem jönne ki nagyon jól.

  Sokan nem gondolnak arra, hogy egy esetleges hadi állapot Kínával azt jelentené, hogy a fogyasztási cikkek érkezése az USA-ba gyakorlatilag befagyna. Nyilván nem csak a zokniról meg a kenyérpirítóról van szó, hanem elektronika, híradástechnikai és informatikai rendszerekről, vagy akár a ritkaföldfémekről amelyek nélkül igencsal megborulna az USA gazdasága.

 8. 6:
  Egy elhúzódó nem nukleáris világháború jót tenne az USA iparának. Kényszerből feléledhetne. Kérdés, mi biztosíték van a nukleáris fegyverek kihagyására?

 9. 5. Tiborbá

  Szertintem az USA nem az olajért, hanem a dominaciáért kezdene háborút, aminek az olaj egy része.

  Ha hozzáférne a saját olajpalájához, amiből állítólag sok van, akkor is dominálni akarná a világot.
  Egyénileg az ilyet úgy hívják control-freak, azaz hatalommániás.
  Az USA tudja hogy csak erőszakkal tudja dominanciáját a világra kényszeríteni, ehhez pedig sok erő kell… Az USA már sokkal erősebb nem lehet, tehát a potenciális ellenfeleket kell addig gyengíteni, hogy ne jelenthessenek konkurrenciát.

  Azon is jó lenne elgondolkodni, hogy az olajproblémát elhomályosítani látszik a mostani pénzügyi válság.
  Ennek fényében nem ártana tisztázni, hogy mik is az USA valódi érdekei, ezt kik képviselik, és kik azok, akik csak igyekeznek felhasználni az USA gazdasági, politikai és katonai potenciáljait, hogy saját érdekeiket tolják előtérbe.
  Itt komoly feszültség látszik kialakulni… Lehet hogy kapcsolódik, és érdekes lehet az USA-ban épülő koncentrációs táborokról valami hatékony „spekulációt” előterjeszteni.
  Mert ha igazak, akkor a következő háborút az USA egyszerre vivja a világ és önmaga ellen.

 10. 7, Tiborbá.

  „Egy elhúzódó nem nukleáris világháború jót tenne az USA iparának. ”

  Nem tudom, elképzelhető-e a következő világháború nukleáris csapások nélkül. Főleg, ha elhódik a háború.

  A másik, hogy nem tudom az USA hogyan fejlesztené fel az iparát, amit szinte teljes egészébsn átengedett Ázsiának. Az átlag amerikai már generációk óta hamburgereket süt meg papírokat tologat, és a gyárak is lepusztultak.
  Az iparfejlesztéshez pénz kellene, és háborúban abból kevés szokott lenni. Aki hitelezné a pénzt a háborúhoz, nem biztos, hogy htelezné az ipar fejlesztéséhez is. Megtehetné most is, de nem teszi.

 11. 6: A ritkaföldfémek kivitelénél már berántották a kéziféket, ezért megy is az ajvékolás 🙂
  Tibor bá’: Erről volt egy poszt a nyáron.

 12. 5. Tibor bá:

  Hát hogy rossz-e olvasnim amit írok, azt nem tudom. Végülis az hogy eltérő véleményeink vannak szerintem az még nem rossz. Ráadásul pont egy olyan témában ahol ha valaki azt mondja ő tudja a tuti frankót az nekem kábé olyan szinten van mint Nostredamus. Nemhogy nem tartom kizártnak, hogy tévedek hanem azt mondom az én felvetésem se több mint egyfajta sejtés találgatás a jövőre nézve. Bármi történhet akár már holnap ami gyökeresen megváltoztatja a dolgok kimenetelét és befolyásolja a jövőt. Pontosan ez a kiszámíthatatlánság, összevisszaság és ellentmondások azok amik növelik az esélyét a konfliktusoknak. Hogy ez hogyan mi módon és miért következik be, vagy hogy a háttérben meghúzódó valós okokra milyen ürügyet húz majd rá egy-egy agresszor vagy „önvédelemből” visszatámadó hatalom arra már csak tényleg a találgatás szintjén lehet jelenleg válaszolni. Valaki válaszolt nekem arra, hogy Kínának talán a belső piaca már elegendő lehet arra, hogy magasról leszarja az Amerikai második piacát. De Európa mint amerika baráti közösség vajon hogyan reagálna egy esetleges konfliktusra Kína vagy az USA között. Kína itt délkelet Ázsiában messze nem azon a módon terjeszkedik mint otthon. Például kizárt dolog lenne, hogy itt elkezdjen bombázni a Fülöp-szigeteken és a saját tulajdonban lévő gyárait, bevásárlóközpontjait, ingatlanjait (még ha a saját itt élő embereivel nem is törődik) elpusztítsa. A Spratley szigetek más tészta. Ott elképzelhetőnek látom, hogy kialakulhat tengeri, katonai konfliktus, kihagyva ezzel mindenféle civil áldozatot. De abban nem csak Kína, hanem még vagy öt másik ország is érdekelt. Az északi sark szintén egy hasonló konfliktusforrás, és ahogy Tibor bá mondja én is egyetértek hogy ezek a területek pontosan az olaj miatt bírnak ekkora értékkel és jelentőséggel. Viszont a nukleáris eszközök bevetésének szerintem csakis akkor van reális esélye ha egy hagyományos háború túlságosan elhúzodna és egy nukleáris arzenállal rendelkező ország kutyaszorítóba kerülne. Pontosan ez az egyik legnagyobb előnye minden országnak aki ilyennel rendelkezik. Második világháború óta nem volt egyetlen olyan példa, hogy egy országot, aki nukleáris fegyverekkel rendelkezett azt nyilt hadüzenettel megtámadták volna. Ez alól talán egyetlen kivétel Izrael. De javítsatok ki ha ebben tévedek.

 13. 10 csókacsalád

  „De Európa mint amerika baráti közösség vajon hogyan reagálna egy esetleges konfliktusra Kína vagy az USA között.”

  Létezik ez a „baráti közösség” ?

  Ha igen, akkor Európa ( melyik Európa?) melyik USA-val barátkozik?
  a 99%-al, vagy az 1%-al? Az USA 1% és az EU 1% érdekei mennyiben hasonlóak?

  Az afgán, iraki, és líbiai háborúk azt hiszem szépen demonstrálták hogy milyen szinten egységes Európa az USA érdekei mentén…

  A mostani csúcs meg hogy mennyire NEM egységes a saját(??) érdekei mentén.

 14. 9:
  Elképzelhető. Amikor egy nukleáris ország a sarokba van szorítva, akkor jön egy békeszerződési ajánlat, és megegyeznek. A nuke-hoz nyúlni öngyilkosság, mert következik a visszacsapás. Egyik oldal se akar megsemmisülni. Én ezt a szcenáriót tartom blauzibilisnek.

  11:
  Abban igazad van, hogy az egyik vélemény nem lehet jobb, mint a másik. – – – Amire rá akartam mutatni, hogy másképp kell ma már gondolkodni. Ahogy például Attila teszi. A mai összefüggések nem azonosak a múltbéliekkel.

 15. A háborút az ellenség ellen vívják.Az ellenségből vesztes lesz.Ki lenne egy III.vh.vesztese?-Az EMBER !
  Kiváló perspektíva.

 16. Hogy a f@szba lehet, hogy egy néhány milliós kis ország jobbra-balra rángatja az egész bolygót.

 17. Kína egyszerűen nagyhatalmi törekvéssel rendelkezik.Kínai-orosz határ háborúk nem is olyan régen.Tibet megszállása,Dél-Mongólia bekebelezése.A tengeri flottáinak ugrásszerű növelése.Biztosan csak úgy viccből tart fent egy 100millás hadsereget,és csak úgy megszokásból növeli az arzenálját.Legutóbb úgy kb.70 éve is így kezdődött.A szokásos recept összes alkotója lassan megvan.A szakácsok már melegítenek.A közel-kelet folyamatosan robbanás szélén Izráel szúrja a szemeket.A perzsák imádják az arabokat.Szóval mindenki szeret mindenkit.Mi meg egyszerűen megszűnünk létezni.

 18. a 70-es években bombaként robbant a nyílvánosságra került „mcNamara elv”. Ez részletezi, hogy nukleáris háboru esetén a támadónak az ellenfél csapástmérö-képességét kell minden erövel szükiteni, hogy minél kisebb legyen a visszacsapás. Ez viszont sohasem érhet el egy száz százalékos eredményt, ezért a megtámadott már minden maradék erejével az ellenség nagyobb népesség-csomópontjait veszi célba, jogos bosszú céljából…
  Kb 10 éve kezdödött, hogy az eddig magátólértetödö szisztémát a kínai hadvezetés megkérdöjelezte, olyan statisztikákra alapozva, amik szerint a kínai népesség még a legrosszabb scenario esetén se veszítené el az 50%-át… tehát nyugodtan tervezhetnek, s Canada meg az USA északi fele van a célkeresztben….

 19. 15. Mvm9

  „Hogy a f@szba lehet…?”

  Hááát… a kérdésben a válasz?

  Ha saját értékeinkkel nem vagyunk tisztában, sőt nem is ismerjük őket, akkor azok, akik jobban ragaszkodnak a saját értékrendszereikhez, előnyben vannak a többséggel szemben.

  Ha sikerülne ellenállni a tudatos hülyítésnek, és végre komolyan vennénk azokat az intellektuális és spirituális útmutatásokat, amelyek a kezeink ügyében hasztalan hevernek, akkor lehet hogy nem nyálacsorgó konzumidiótaként, tudatunk utolsó hunyorgásával tűnődnénk az ehhez hasonló kérdéseken, hanem kezünkbe vehetnénk a sorsunkat.

  De ha beállunk a sorba azok közé, akik fatalista módon hirdetik, hogy „az EMBER már csak ilyen” és mindenkit lehülyézünk akinek az IQ-ja eggyel kisebb a miénknél, akkor ennek a néhány milliós rétegnek az önkéntes fullajtárjaiként oszthatjuk az észt.

 20. #18
  Attila (PV), nem kérdés volt.
  Nincsenek illúzióim, ott a végén a pont.

  Egyetértek azzal, amit írsz, bár tartok tőle, hogy konkrét kapaszkodók nélkül az iltellektuális és spirituális útmutatásod süket fülekre fog találni a szórakoztatóipari köztársaságban. A bekövetkező háborút is az eddigiekhez hasonlóan, mint reality show-t fogja nézni a nagyérdemű.

 21. 18:
  Azzal neme lenne baj, hogy újra és újra relőszeded az ideológiádat. A baj azzal van, hogy az ideológiád HAMIS. Ugyanis a kutya nem ott van elásva. Íme:

  Osztály elsőként érettségiztem. Sőt én voltam a „fej” az évfolyamban. Az érettségi után az édesapám közölte velem, hogy a család anyagi helyzete nem engedi meg, hogy egyetemre menejek. Ezen a döntésen az egész tanári kar csodálkozott. U.i. a Rákosi rendszernek talán az egyetlen jó oldala az ingyenes tanulás (plusz ösztöndíj) volt.

  A rendszerváltáskor az egyik zsidó iserősöm fia éppen 18 éves volt. Akkor telepedtek be a különböző business iskolák magyarországra borsos tandíjakkal. Az ismerősöm beíratta a fiát. Az első évben ráment a család megtakarítása. A második évben a szülők minden aranyékszerüket eladták, beleértve a karikagyürűket is. A harmadik évben fűtől-fától körcsönt kértek, beleértve a teljes rokonságot is. A gyerek elvégezte az iskolát, és azonnal kapott egy vezető állást az egyik betelepült ameriai cégnél 500.000 Ft haví fizetéssel és 30 milla kamatmentes kölcsönnel. (akkor volt az évi infláció 30 %). Az árrobbanás előtt vett 3 lakást, kiadta őket, abból visszafizuette a kölcsönt. M9it gondolsz, sinen volt a srác?

  Ez egy-egy nagyon közeli példa, de a tanulság: A magyar EMBER és a zsidó EMBER „már csak ilyen.” és mind azok, akik neked adnak igazat, pontosan azért teszik, mert be nem vállalnák, hogy ők is ilyenek.

 22. Tibor bá, a címben található emberiség helyett talán Rothschild és társait kellene írni, az jobban tükrözné a valóságot, mert az emberiség arra megy amerre hajtják illetve vezetik azok akik a madzagokat rángatják és per pillanat elég sok madzag fut össze a pénzen vett bárói címet viselő família kezében, de ha elszabadul a pokol és nem ők kerülnek ki győztesen, akkor azt hiszem egyszer s mindenkorra mindenki a helyére lesz rakva mert mára már nem sok titok maradt, hogy mi miért van úgy ahogy.

 23. 18. Tiborbá

  Lehet, hogy te elfogadod a zsidó EMBER felsőbbrendűségét, de én inkább maradok az „egyenrangúság” mellett.

  Én úgy gondolom, hogy vannak korok, körülmények, amelyek bizonyos mentalitásnak jobban kedveznek mint más korok vagy körülmények.

  Amint többször utaltál rá, nem hagyományos „klasszikus” családból jössz… férj nélküli dédnagymama, korán meghalt édesanya, „ügyes” apa, hálátlan gyerekek, az egyik számlájára írható az évszázad biztasítási csalása, szóval rögös életutad volt. Ez nyilván egy keményebb-aktívabb szemléletmódót eredményez, amelyik legalább annyira legitim, mint a „normális”, klasszikus oldal, a szerető családdal, az egymásra való számítással, megértéssel és önfeláldozással.
  Igaz, az ilyen környezetben talán kicsit ellustul az ember, s meglepődve veszi időnként tudomásul, hogy a „másik oldal” egyre övönalulibb módszerekkel próbálja erodálni a még meglévő életteret.
  Végülis, ha alaposan megnézzük, nem a hülye templombajáró, gyerekeinek gügyögő köldökbámulóknak köszönhetjük a klímaváltozást, a környezetszennyezét, a gazdasági válságot meg a háborúkat, hanem az egyetemet végzett, különböző praktikákba beavatott, titkos és kevésbé titkos társaságok tagjaiként tevékenykedő „bennfenteseknek”, akik minden megkeresett dollár után örömet éreztek azon hogy mennyire intelligensebbek a „tömegnél” amelyik gazdasógságuk forrása.

  Ott ahol az intellektuális nagyképűségnek nem vet gátat valamilyen spirituális alázat, ott az atomfelhő elkerülhetetlen lesz. Akár egy bomba nyomán akár egy erőmű felett.

  Alapvetően nem lennék „elit” ellenes, ha az elit értené a dolgát. De vagy hülyeségből, vagy kifejezett gonoszságból tönkreteszikk a világot.

 24. 7!
  Ebben igazad van Tibor bá.Ezen már én is gondolkoztam.Csak egyetlen egy dolgot nem értek.Sehol nincs pénz.Roskadoznak az adósság súlya alatt.Szinte minden ország..Erre meg van pénz?A háborúra?Ez nem kis pénz..

  Reagan idejében is eléggé pattanásig feszült volt a helyzet..Valahogy mégis csak megoldódott.
  15!
  Ennek a kis országnak az elnöke azt mondta,hogyha ők azt akarják hogy nyugaton keljen fel a nap,akkor az ott fog felkelni..

 25. 16: Tényleg mindenki utál mindenkit, de a legtöbbet a törökök és oroszok háborúztak egymással. Szerintem annak is lehet folytatása, ha összejön egy iszlám szolidaritás. Az oroszokat még a csecsen özvegyek is nagyon meg tudják ilyeszteni, a török haderő meg igencsak hemzseg az F-16-osoktól…

 26. 22:
  Attila! Szándékosan félremagyarázod a soraimat. Nem állítom, hogy a zsidó felsőbbrendű lenne. Ez hülyeség! Az viszont egyértelmű, hogy egy, a mienkétől eltérő szubkultúra. Hallottál te már aról, hogy zsidó férfiak részegen piálnak egy kocsmában, vagy megkéselni egy nőt szertelemféltésből? Illetve, mutass nekem egy zsidó gyereket a Lipótvárosban, aki nem jár valamilyen különórára. Piszok büszkék vagyunk a nobel díjasainkra, de azt elhallgatjuk, hogy kivétel nélkül mind zsidó volt. Nem mert felsőbbrendűek, hanem mert hajlandók keményen invesztálni a jövőbe elsősorban gyermekeiken keresztül.
  Ami pedig a családi körülményeimet illeti. Rólad azt se tudni, hogy fiú vagy-e vagy lány, vagy mrelyik városban élsz. Rólam sok minden ismert, nem rejtem véka alá, mert kiállok magamért. De ilyen aszimmetrikus helyzetben nem túl fair felhántorgatni a családi hátteremet. Ráadásul hatalmas csusztatással. Mi a fene köze van anyai dédanyám férj nélküli teherbeesésének apám önzéséhez? Hogy 18 évesen nem mehettem egyetemre ezt milyenj mértékben befolyásolja, hogy 40 évvel később az egyik fiam biztosítási csalást követ el? Inkább érdemben szólj hozzá, például: Meg tudod cáfolni, hogy a Numerus Clausust miért sérelemezik a zsidók? Azért mert számarányukhoz mérten négyszer-ötször többen mentek felsőoktatásra, mint a többségi nemzet. Elődeink is adminisztratív uton akarták a zsidókat visszafogni, ahelyett hogy saját kölykeiket tanítatták volna. Nem húzza ez a tény alá azt, amit eredetileg állítottam? Ne gyere nekem a nagy magyar pátosszal, meg az állandó zsidózással! Nem gyülölködni kell, hanem le kell őket utánozni. Én pedig nem fogom elhallgatni a valóságot csak azért, mert nem születtem zsidónak. Ne szövegelj! Állj elő tényekkel.

 27. 22. Vagy csak mert bölcsek. Mert ők is tudják, hogy a társadalmunk nem menthető meg összeomlás nélkül.

 28. 25. Tiborbá

  Nincs semmi szándékosság.
  Én így értem.

  Vagy elfogadjuk hogy a fogat-fogért, szemet-szemét mentalitás a „nyerő” azzal együtt hogy a végén megvakulunk és éhen halunk, vagy létezik a „tartsd oda a másik orcád” amiből lehet hogy égő pofával, de élve távozhatunk….

 29. Az olajéhség egy csepp csupán. Az indok inkább az olajkészletek vészes apadása a tulszaporodás miatt. Kőolajkitermelés előtt is volt ember a földön,de a mai világban senki sem fog havi járandósága, vagy teles fizikai és értelmi képeségeinek tudatában csak úgy éhendögleni vagy szomjanpusztulni. A fejlett és fejlődő országok polgárai biztosan nem. Ezért kell egy irányított armageddon,mert a másik lehetőség teljesen kaotikus formában zajlana.

 30. 23, Melike

  „Ennek a kis országnak az elnöke azt mondta,hogyha ők azt akarják hogy nyugaton keljen fel a nap,akkor az ott fog felkelni… ”

  És olyan hűségesen ismételgetik mindenfelé hogy lassan mindenki elhiszi. Ez része a taktikának… De nem kellene ingyen reklámot csinálni neki, így is eléggé nagy mellényük van.
  AZ ő erősségük a mi gyengeségeinkben van.
  EZEN a pályán csak akkor győzhetjük le őket, ha „olyanabbak” vagyunk mint ők… Ha meg sikerült, akkor meg mi értelme?

  A kesztyűt nem felvenni… talán ez a lehetőség…

 31. http://petrolio.blogosfere.it/2011/12/cina-obama-cambia-la-strategia-militare1.html
  Kína: Obama megváltoztatja a katonai stratégiáját.
  Kína aggódik az olajcsúcs miatt, Obama aggódik Kína miatt. Nagy politikai és katonai manőverek Ázsiában, és a Csendes óceánon,
  Kjell Alejklett-el, az ASPO International elnökével (http://www.peakoil.net/) (az olajcsúcs tanulmányozására létrejött nemzetközi szervezet) interjút készített a China Radio. http://www.energybulletin.net/stories/2011-12-08/radio-china-international-and-20th-world-petroleum-congress-doha-qatar
  számunkra most, talán érdekesebbek a kérdések a válaszoknál,
  Íme: mit kérdeztek a kínaiak az olajcsúcsról:
  Mindenekelőtt, az érdeklődésük az ármozgásokra irányult, és hogy az árak milyen hatással lesznek a kínai gazdaságra. Aztán kérdezősködtek, hogy a nagy olajtársaságoknak milyen a magatartásuk a fenntartható fejlődés, és az emberiség jövője iránt. és hogy az alternatív technológiák képesek e helyettesíteni az olajat. De a legérdekesebb és kicsit rosszindulatú kérdés az utolsó volt: Ime:
  Az iraki háború az olaj iránti nagy kereslettel járt. Tehát akkor megállapíthatjuk, hogy a háborúk hozzájárulnak a beruházási boom-hoz, és az olajszektor fejlődéséhez?
  Kjell-nek már nem volt ideje válaszolni, de egy ilyen kérdést feltevése mindennél jobban mutatja, hogy Kína sokkal inkább tisztában a Nyugat jelenbeli és potenciális háborúinak természetével, mint azt itt hisszük.
  Másrészről, teljes joggal teszik fel a kérdéseket, mert most Novemberben a kínai olaj import minden eddigi rekordot megdöntött, 5,52 millió hordó naponta, éves szinten +8,5% !
  Főleg amiatt is idegesek a kínaiak, mert Obama az ausztrál parlamentben egy új geopolitikai vízióról beszélt, ami nem a Közel-Keletre vonatkozik, hanem a szándákaik szerint Usa Ázsiába, és a Csendes óceáni térségre helyezi át a hatalmi súlypontját. http://www.aljazeera.com/indepth/opinion/2011/12/2011129132510922889.html
  a lényeg egy elemző szerint, az amerikai katonai stratégia immár nem az antiterrorizmus ellen hirdet harcot, hanem azon nemzet fékentartására mely a leggyorsabban növekszik a világon.
  Usa megújította a szerződéseit Fülöp Szigetekkel, tengerészgyalogosokat küldenek Ausztráliába, F-16 osakat adnak el Indonéziának, javítják a diplomáciai kapcsolataikat Thaifölddel, Vietnammal, Szingapúrral,

 32. 29!
  Ha haza jössz,együtt legyőzzük őket.. 😉

 33. Azért az elég aggasztó, hogy háborúrol, konfliktusokra való figyelmeztetésről, arra való felkészülésről már nem csak blogokban mega kocsmában hallani. Egyre sűrűbben és és egyértelműen utalgatnak rá a politikusok, egyre kevésbé burkoltabban és óvatosabban. Orbán ma „viharról”- beszélt Európában. Amennyire az ő retorikáját megismerhettük szeret képletesen fogalmazni. Eddig gazdasági háborúrol beszélt, meg a szabadságharcról, mint egy túlbuzgó kisdobos, aki egy kicsit túl komolyan veszi a számháborút. Erre most hirtelen vált, és „vihart” emleget. De a gazdasági vagy pénzügyi szót valahogy furcsa módon kifelejti? Egyébként most komolyan… Mi az hogy „országvédelmi költségvetés”?

 34. És mi a helyzet akkor, ha Mo-n is van atombomba?
  Lehet ezért ilyen nagy Orbán arca.

  Amúgy rossz vicc lenne ezeket bevetni. Tibor bá nem tud több posztot írni a globális felmelegedésről. 😀

  Na jó vicc félre, szerintem ez még mindig az ijesztgetés és pánikkeltés része. Szerintem ezt senki nem akarja elhinni úgy igazán, hogy bármelyik ország is ledobja az első atombombát.

  Kár lenne a világért, most hogy már ilyen közel állunk az NWO-hoz.

 35. Nem tartom valószínűnek, hogy Magyarországon állomásoztatna a NATO nukleáris fegyvereket. A szovjetúniónak szinte biztos hogy voltak itt ballisztikus rakétái ahogy Ukrajnában is. Paksot nem véletlenül kaptuk „ajándékba” Arra viszont baromi kíváncsi lennék, hogy például Franciaországnak az nagyjából 50 robbanófej amit csak repülőgépekkel (nem anyahajóról indítva) tud célba jutattni 2800 km távolságon belül Na az vajon ki ellen jó?

 36. Elfeledkeztek egy nyilvánvaló tényről, Tibor bát beleértve. Hogy a modern világ egy olyan sátánista elit műve, melynek luciferi célja kezdettől fogva az emberiség kiirtása! Ebbe a számításba nem csúszhat hiba! Az eszköz megvan hozzá, amikor elkezdik, sikerülni fog nekiűk. Miért aggasztaná „piacok elvesztése” olyan körök tagjait, akik évszázadok óta készjtenek elő egy nagy globális emberiség-öngyilkoságot, tudva, hogy őket/utódaikat is elviszi majd? Ez a sátánizmus lényege.

 37. 25:
  „nem gyulolkodni kell,hanem le kell oket utanozni”.
  Ez az egy sohasem fog mukodni a magyarnal!Ugyanis mi nem akarunk uton utfelen jogtalan haszonra szert tenni(kamatos kamat),ez az egyetlen oka,ami ellehetetleniti a hozzajuk torteno felzarkozast.A magyarban nincs meg az uzleti szellem,masok munkajanak konyortelen kizsakmanyolasa.Ha ez nem lenne igaz,kamatot kernek a kolcsonadott penzem utan!

 38. 35!
  Már vártalak Arma!
  Nem csúszhat hiba?A mátrixba mindig csúszhat hiba,még ha maga a sátán tervezte is.Ő sem tévedhetetlen..Túlságosan gerinctelen.Egy féreg..és nem ismer határokat semmiben.Neki sohasem elég..Minden nem lehet az övé..Na ez fogja a vesztét okozni.. Csak ezt ő még nem tudja..

 39. 25!
  “nem gyulolkodni kell,hanem le kell oket utanozni”.

  Ezen a mondatodon én is elcsodálkoztam Tibor bá,ahogyan Suhi..Nem is tudom ki gyűlölködik jobban .A zsidók,vagy gójok..

  Szóval anyósom is azt mondta,(aki veled idős Tibor bá) hogy mikor ő iskolába járt,akkor a zsidó gyerekek nem mentek ki focizni a többivel ,hanem otthon tanultak..
  Értem miről beszélsz..
  Ezzel nincs is semmi problémám.A gondom azzal van,hogy ha tanulsz,kitanulsz,akkor sem biztos hogy be tudsz jutni helyekre,mert rögtön magasabb körökbe zsidókba ütközöl,akik rögtön ellábasolnak,nem is kerülhetsz sokkal feljebb..Nagyon együtt kell velük működni ha azt akarod hogy valahová jussál..És akkor már helyben is vagyunk..

 40. Arma, ez amit most itt írtál olyan irónia vagy ezt tényleg komolyan gondolod?

 41. 35:
  A Satan ha jol tudom,perzsa eredetu szo,Armany (Ahriman) jelentessel is bir.Az armanykodas jo magyaros kifejezessel megmondva pedig „atbaszast” jelent,ami egy gondolat csupan.
  Az ember vagy hagyja magat atbaszni,vagy beint annak,aki ezt megprobalja.Mai vilagunk legfobb problemaja,hogy az emberek nem
  kepesek felfogni az armanykodas mibenletet.Az atbaszas magasiskolaja folyik,de ennek technikajat nem akarjuk eszrevenni!

 42. Tűzgolyó
  Az erős mondja meg
  mi a jog, a törvény, a rend, az igazság
  a gyenge érdekében teszi
  majd kinyírja a gyengét
  virtuális sex, valódi gyilkolás
  Mivan itt emberek?

  Világot pusztító tüzgolyó születik
  háborút kiálltó tömeges őrület
  Mi van itt emberek?

  Öntözd a virágot, gyilkold a világot
  légy önmagad, tiporj el másokat
  Mivan itt emberek?

  Antisztatikus szlogenek ülnek meg agyakban
  csírája sincs az önálló gondolatnak
  Mi van itt emberek?

  Haragvó istenek kullognak szégyenülten
  Zeusz leköszön trónjáról
  Mi van itt emberek?

  Közöny és olajnak éhsége
  táplálja tűzgolyót
  Mi nagyobb bűn
  Közöny vagy Éhség
  Csak el ne söpörjön mindenkit a
  Tűzgolyó.

 43. Jó az illusztációként berakott kép Tibor Bá !
  Miért ?
  Mert a katonák KIMENŐ ruhában vitézkednek . Vagyís show a népnek .
  Szerintem a minden oldali katonai fenyegetések fenyegetőzések is ilyen show-k a plebs -nek .
  Mivel a világ vewzetői nem tudják megoldani a minden irányú összeomlást , előveszik a „kardcsörtetést ” .
  Egy nukleáris háború (szinte bármely felek között) szvsz a vilgazd. rendszer azonnali összeomlását jelentené.
  Ezt most mindenki próbálja elkerülni .

 44. 41
  Verselünk verselünk veszettül
  semmit nem értünk eszünkel !
  Mi van itt emberek ?!

  🙂

 45. 43:
  „Mi van itt emberek?!”
  Bunos emberiseg!Sokat fogyasztottunk!A pokol tuzere fogunk jutni!Aztan jon majd valaki,hogy ujra elvegye a vilag buneit!
  😀 😀 😀

 46. Érdekes volt nemrég, hogy a magyar parlamentben azonnal intézkedni kellett, a hadkötelességet lehetővé tevő törvény megalkotásáról. Miért is?
  Talán találtak nekünk megint egy csinos kis Don-kanyart?
  Tényleg most itthon ez ennyire fontos kérdés?
  A katonaságunk hihetetlenül gyenge, a fiatalokat meg ki akarná frontra küldeni?
  Mintha a nagyszínpad szerepe ide is megérkezne…

 47. 38:
  Ha érted, miről beszélek, akkor min csodálkozol?

  39:
  Sajnos, halálos komolyan gondolja. 🙁

  41:
  Ha kérhetnénk, inkább prózában. Az némileg elviselhetőbb. 🙂

 48. 25. Tibor bá

  Ne haragudj, nem gondoltam, hogy megbántódsz.
  Azokat a dolgokat idéztem, amiket te is leírtál, gondoltam, publikus. Arra gondoltam, hogy különböző életutak különböző filozófiákat alakítanak ki, de nem akarok ebből problémát, igérem, többet nem fordul elő.
  Az hogy azt sem tudni, hogy fiú vagyok-e vagy lány együtt jár azzal, hogy a blogodba írt gondolataim a te tulajdonodba mennek át, és azt csinálsz velük amit akarsz, később nekem nincs felette hatalmam, de neked igen, és élsz is vele. Nyilván ezt elfogadtam, amikor elkezdtem ide írogatni.

  Ami a zsidókat illeti, nem az a gond hogy szorgalmasak és nagy a tudásvágy bennük.
  Hasonló számú szorgalmas és tudásvágyú népség mindenütt található.
  Ami megkülönbözteti öket az hogy más erkölcsi rendszer szerint élnek. És ebben a MÁS a kulcsszó, nem az erkölcs.
  Ha egy erkölcsi rendszerben a „többség” tagja hazudik, akkor az hazugság. Ha zsidó teszi, akkor furfangos, intelligens, eredeti. Ha a többség tagjs lop az lopás, ha zsidó teszi, az rátermettség, ügyesség, kreativitás. Mert ők MÁS erkölcsi kód szerint élnek.
  Ha hirtelen mindenki a zsidó kódot alkalmazná, akkor megszűnne a MÁSSÁG, és eltűnne az a lehetőség is, hogy ezt a másságot kiaknázza valaki.
  EZÉRT nem térítő vallás a zsidó. EZÉRT nem lehet őket leutánozni.
  Addig amíg a többség betartja a kialakult normákat, a normaszegő arat. De MINDENKI nem lehet normaszegő, mert az káosz.
  Nyilván a többség között is vannak akik „rájöttek” hogy mennyi előny rejtőzik a zsidó erkölcsi kód szerinti viselkedésben, és lépten-nyomon büszkén alkalmazzák is. Általában belőlük lesznek a díszgojok, akiket a zsidók büszkén tolnak maguk előtt, hogy „lám, ti, gojok sem vagytok különbek !”

  A Numerus Clausussal se az a baj hogy sok értelmes zsidó került ki az egyetemekről, hanem az, hogy az ő „nemzeti” összetartásuk a saját fajtájukat hozta pozícióba évtizedeken keresztül.
  Ez a nemzeti összetartás, úgy tűnik megbocsátható. Ha a többségi társadalom próbálja ugyanezt, az persze bűn.
  Persze, azt is illik hozzátenni, hogy az egyetemeket azokban az években töltötték meg a zsidók, amíg az első világháborúban a fiatalság a frontokon harcolt. Akkorra már a zsidók átvették a a felső és a középosztály túlnyomó részét.

 49. 47:
  Frászt bántódtam meg. Arra mutattam rá, hogy nem vagy tisztességes. Az egész szöveged álságos. Pontosan érted te, amit írok, és cserébe jókat mellébeszélsz. Ahol nem tudsz mellébeszélni (pl. Nóbel díjas zsidók) ázon átlépsz.
  Eszem ágában sincs védeni a zsidókat (nincs is nekik szükségük rá) de szeretek a tények mellett maradni. A zsidó nem azért helyez pozícióba egy másik zsidót, mert az zsidó, hanem mert a barátja. Az meg természetes, hogy zsidókkal barátkozik. A keresztény-magyar uriosztály ugyanezt teszi. A Hitgyülekezet tagja ugyanezt teszi a másik taggal, stb. És persze van goj kereskedő is, aki legalább úgy csal, mint a zsidó. Tessék tisztán látni. De az alaptétel áll. Még olyan egyszerű nénik is érték, mint mellike anyósa. Csak te nem akarod megérteni.

  48:
  A TV hírek is lehozták.

 50. 49.

  Én erről már nagyon nem szeretnék gondolni de sajnos min a mai napig itt van bennem és azt hiszem egy életre nyomott hagyott bennem, úgy megaláztott egy vietnámi család Magyarországon. Senkinek nem kívánom azt az érzést. És ezekről senki semmit nem tud. Ennek ellenére nem lettem rasszista, nem lettem olyanok mint amilyenek ők. Mai napig kitartok amellett hogy a faji, nacionalista vagy bármilyen megkülönböztetés legyen az pozitív vagy negatív, az egyik legocsmányabb és legaljasabb emberi magatartás ami létezik a világban. Ezt senki más nem tudhatja csak az aki ezt megéli, elszenvedi bármilyen formában. Kifelé pedig megy a képmutatás meg a mosolygás miközben az ilyen zárt közösségekben ott a lenézés, a megkülönbeztetés az őket befogadó többség ellen. A mai napig felriadok álmomból és szinte van, hogy elcsuklik a hangom ha a történtekre gondolok. Arra, hogy az ember mennyire tehetetlen és kiszolgáltatottá tud válni egy ilyen helyzetben. Az ilyen emberek számomra taknyok. Legyen az zsidó, fekete, európai, vagy ázsiai. Nem teszek különbséget köztük. Aki megkülönböztet és ezzel kirekeszt, az egy kalap alá való mind. Ugyanoda ahová a nácik is tartoztak a második világháborúban. Hogy emögé milyen ideológiát fabrikál vagy hivatkozik „kultúrára” az már csak hab a tortán. A náciknak is meg volt a saját ideológiájuk.

 51. 49. Tiborbá

  Nincs mellébeszélés.
  A zsidók intelligenciáját senki sem vitatta.
  De nekik szabad összetartani, nekünk nem… és te is ezt a követ fújod.
  A csaló goj kereskedőt kigolyózzák a társai.
  De a csaló zsidó kereskedőt elismerik kollégái, és dícsérik.

  Ez az összetartás kerül nekik időnként egy-egy pogromba, mert ha kivetnék maguk közül a legnagyobb csirkefogókat, akkor a többségi társadalom nem azonosítaná a zsidóságot a legnegatívabb figurákkal.

  És mégegyszer mondom, mert lehet hogy nem volt világos: nem a szorgalmassággal van a baj, hanem a gátlástalansággal. De a gátlástalanságot nem lehet egy civilizáció alapjává tenni, mert a civilizáció pontosan az ösztönöknek vetetett gátakon alapszik.

 52. #50
  „a faji, nacionalista vagy bármilyen megkülönböztetés legyen az pozitív vagy negatív, az egyik legocsmányabb és legaljasabb emberi magatartás ami létezik a világban”

  csókacsalád, ez egy kifordított, és az utóbbi néhány évtizedben, főleg a filmeken keresztül, tudatosan az emberek agyába sulykolt álláspont. Ezzel szemben, a társadalomban, és általában a természetben is, mindenki ösztönösen a saját fajtájához vonzódik. Ennek az az egyszerű magyarázata, hogy a közös nyelv, kultúra, erkölcs és tradíció; a közös gyökerek, hatékonyabb és sikeresebb együttműködést tesznek lehetővé és egyben növelik a társadalmi kohéziót is. Másfelől megfelelő egyedszámú népcsoport esetén elegendő a fajon belüli keveredés az életképes génálomány fenntartásához, ami szükségtelenné teszi a külső vérfrissítést.
  A faji tolerancia eredményezte káosz egyik legjellemzőbb példája London. Ezzel ellentétben Izraelben, ha jól tudom, rasszista törvény is bünteti a fajkeveredést.

  Azt meg végképp nem értem, hogy a pozitív megkülönböztetés miért, és kinek lenne annyira borzalmas és aljas.

 53. Mvm9 Says
  Milyen fajokról beszélsz? meg saját fajtája? Ha te egy fajtába sorolod magad az te dolgod, de én nem egy fajtához tartozok. Magyar vagyok, és a rasszom kaukázusi. És az emberi fajhoz tartozom. Egyedszámokat az állatoknál szokás emlegetni Mvm ha emberekről beszélsz akkor érdemesebb a népesség szót használni. Londonban nem a tolerancia eredményezte a káoszt, hanem egy végtelenül ostoba és át nem gondolt törvény, ami az állampolgárság és az ezzel járó jogok automatikus megszerzéséhez köthető. De sajnos emellett nem volt meg a megfelelő oktatási és szociális háttér. A bevándorlók ebben anyagi hasznot reméltek, kihasználtak és visszaéltek vele, majd az egész egy vagy két generáció múlva visszütött egy kurva nagyot a baseball ütőkkel. Egyébként ha megfigyeled és elolvasod amit fent írtam, ott pontosan arról van szó hogy amit én kaptam pofámra, azt éppen egy vietnámi Magyarországra bevándorolt családtól kaptam. Tehát magasról leszarom hogy milyen rassz. Láttunk már rá példát, hogy cigányok is lehetnek rasszisták, a cionizmus sem sokkal különbözik a nácik agyalágyult menetétől. Nézz már szét a világban ember? Hány ember pusztult még abba bele, hogy vegyes házasságot kötöttek, hogy egyik kultúra a másikat elfogadta, ne adj isten ötvözte a sajátjával. És hány ember pusztul már abba bele a történelem során, hogy az olyanok akik fajokról meg a különbözőségek kiélezéséből? Nem merem említeni a legnagyobb holocaustot, mert nem vagyok benne biztos hogy letagadnád-e vagy sem. De gondolom Dél-Afrika, Cambodia, Ruanda, vagy hogy ne menjünk olyan messze Magyarorszégtól Románia vagy a volt jugoszláv háború esetleg ha külön külön számolod is elég lehet arra, hogy lásd konfliktusok, áldozatok sohasem az elfogadásból hanem az intoleranciából, az egymás és alá rendelésből, a kirekesztésből adódnak. Hogy mindezt a propaganda verte volna a fejünkbe? Tedd a szívedre a kezed és mondd azt, hogy ha te felnőtt gyereked beleszeretne egy fekete lányba-fiúba akkor te képes volnál addig terrorizálni őket amig az egyik végül beleroppan és feladja? Elmagyaráznád neki, hogy nem az ő fajtája, vagy előadást tartanál neki a „Fajon belüli keveredésről” Húzzunk már határt a család, a gyereknevelés illetve az állatenyésztés és az alom között EMBER!!!

 54. Ja, és hogy mondjak egy pozitív pédát a kultúrák keveredésre: egy szó, Magyar

 55. 52.

  Tényleg sikeresebb lehet az ember ha a saját fajtájához húzna?
  valóban így lenne? Olyan sikeres volt az emberi történelem idáig?
  Szerintem ezek az ideológiákkal keveredő elválasztó vonalak mint: vallás, nemzet, bőrszín egy nagy hülyeség.
  A magyarság befogadó és elfogadó, nem kirekesztő. Ápoljuk a kultúránkat, de az soha ne legyen alapja semmiféle ideológiának-legalábbis szerintem.
  Mellesleg ez nem azt jelenti, hogy hinnék a világkormányban, mint a cion bölcseinek jegyzőkönyvében megtalálható konkrétumban. De őket a rossz szandék vezeti és természetesen a szelektálódás vágya.
  Akármennyire is úgy tűnik, nekünk nem szabadna ezt az utat követni, mert akkor magukkal rántanak a szakadékba.
  Az „új” ember tiszta lesz. ha lesz. márpedig lesz.

 56. Van aki nem fogalamaz eléggé világosan, félreérthető. Én halál pontosan fogalmazok, mégis félreértenek. Ez a téma teli van indulatokkal, mindenki mindent úgy értelmez, ahogy a tapasztalatai diktálják. Elhangzott sok igazság és féligazság nem kellő magyarázattal. Szögezzük le.
  1) Az ember abban a kultúrában érzi jól magát, amiben felnőtt. Ehhez ragaszkodik.
  2) A multikultúra – most már bizonyítottan – nem működik.
  3) Bevándorlóknak, betelepedőknek egyetlen konfliktus mentes, elfogadható politikája lehet, éspedig az asszimilálás.
  4) Az asszimilálás megtagadása, vagy képtelensége folyamatos konfliktust okoz, amiért nem lehet a befogadókat okolni, se rasszizmussal vádolni, mert a saját „fajtához” (valójában kultúrához) ragaszkodás az emberi agyba kódolt, egy természetes emberi tulajdonság. Viszont az asszimilációt választókkal szemben „illik” bizonyos toleranciát mutatni.
  5) A vegyes kultúrájú házasság igen komoly hiba. Bármilyen megfontolásból választók nincsenek tisztában tettük súlyával, amiért előbb vagy utóbb súlyos árat fizetnek.
  6) Aki a hazájában válik kisebbséggé saját hibáján kívül, politikai okokból kifolyólag, egy teljesen különálló eset, amit nem lehet egy kalap alá venni a fentiekkel.

  Mielőtt válaszolsz ezekre a pontokra, olvasd el újra és újra, gondolkodj el rajta és fogalmazz pontosan.

 57. 53-ra:
  Nagyon szép eszme a tolerancia, és az elfogadás. De hallottunk már ugye a rejtői mondásról: az nevet utoljára aki először üt. Részemről szivem szerint toleráns, és elfogadó lennék. De nem vagyok. Kérülöm a cigókat, és általában intoleránsnak tettetem magamat. Megelőzésképp. Ha toleráns vagy, az a legtöbb idegen, zárt kultúra számára a gyengeség, a kihasználhatóság jele. És élnek vele!
  Igenis a gyerekeimet igyekeznék lebeszélni egy fekete párról, meggyőződésem, hogy így érné a legkevesebb sérelem. (Csak hogy mást ne is említsünk, AIDS, meg úgy általában az „egzotikus” egyének mennyire hűségesek. No, meg a család. Egy cigány vővel, vagy mennyel én képes lennék toleráns lenni, de mi a helyzet a visszairánnyal?) Az ember a gyerekei útját próbálja úgy egyengetni, hogy a kockázati tényezőket lehetőség szerint csökkenti. Egy eltérő kultúrájú, neagyisten raszú házastárs pedig kockázat.

  Próbáljon meg minden szentfazék befogadó lenni egy hiénával, vagy dögkeselyűvel!
  Sajnos a magyarság példája rossz:
  Befogadóak, toleránsak voltunk a hunok maradékával, a jászokkal, a kunokkal, igen… De a tátárral miért nem?
  Na???

 58. Azért, ha a másik oldalon nincs meg az igény a keveredésre, akkor nem fog sikerülni. A tatároknál megvolt?

 59. 58 szilvás

  A tatárok nem testvérként jöttek családlátogatásra.

  Ami meg a toleranciát illeti, el kell olvasni:

  Dr. Szádeczky Lajos rektori székfoglaló beszédét
  A magyar kultúra nemzeti hivatása címmel a kolozsvári Magyar Királyi Ferencz József Tudományegyetem 1910-es tanévnyitó ünnepségén. (a gugli megtalálja).

  Arról beszél, hogy a magyarság milyen eredményesen integrálta a legutolsó időkig a bevándorlókat, hogyan kerültek ki a „legnagyobb magyarok” éppen közülük. Hogy e népek múltjának „mássága” nem akadályozta meg őket hogy szinte kivétel nélkül beolvadjanak a magyar nemzetbe és egyenrangú, hasznos és nélkülözhetetlen tagjai legyenek annak.
  Megemlíti hogy a történelemben kevés nemzet engedte meg magának hogy idegeneknek olyan jogokat adjon mint a magyarok a jövevényeknek.
  Az aradi vértanúk nevei közül kevesebb mint a fele hangzik magyarosan. Mégis a mindannyian a magyar szabadságért haltak meg.

  Igen, van, létezik tolerancia, és van multikulti, de a különbségeket figyelembe kell venni és nem elkenni.
  Sajnos manapság a tolerancia és a multikulti csak álca a kultúrális kohézió szétzúzására… Minden kohézióéra.
  A népek, csoportok vándorlása a történelem folyamán mindig természetes jelenség volt, és többnyire sikerült pozitívan befolyásolni a mindenkori környezetet. De mióta rövidtávú politikai tényetőknek tekintik, azóta csak figyelemelterelésre vannak használva.
  Az idegent könnyű bűnbaknak beállítani. Sajnos a tömeg abból itél amit lát. Az orra elé tolt pakisztáni, arab, cigány vagy török jobban látszik, mint az elegáns irodákban ülő „saját fajtája” aki a madzagokat húzkodja, és álszent módon követeli a polkorrekt viselkedést.

 60. 58.

  Az alapfelfogásunknak „kellene” ilyennek lenni. Ez nem egyenlő a hülyeséggel meg a szentfazékkal. Én gyerekkoromban igen sokat verekedtem cigányokkal, mivel 25 évig voltak a szomszédaink és idővel ellepték a környéket. úgyhogy nekem a hiéna duma nem sok újat mond. De nekem van cigány, zsidó és volt fekete barátom is(mikor még kint éltem) ugyanakkor. természetesen meg kell magunkat védeni! De!
  Nem a jelen társadalmi berendezkedés és beidegződés mentén kell gondolkodni.
  Leszarnátok mindent ha egy fekete pasival csak együtt tudnátok megmenekülni egy adott szituációban.Kéz a kézben húznátok ki egymást a szarból!

  Így a billentyűzet mellől megtehetjük a dolgokat, mert a szükségleti létrának azon fokán állunk még amikor belefér- bár már nem sokáig.

  Azt is gondolom, h Mo.-n valószínű a cigányság fogja índítani a balhé fizikai részét. Utána- a kezdeti sok után- a magyarok szépen kicsinálják őket, lévén, hogy abban a helyzetben a cigány sem lesz állatabb a „parasznál”- ahogy ők hívják a magyart. Lévén még mindig nagyobb a létszámunk és kevesebb a gyerek ezen az oldalon.

  itt sokan azt gondolják, hogy a szentfazékok majd szépen megadják magukat. Majd lesz meglepetés amikor szervezetten, közös hittel megvédik magukat.(én nem vagyok szentfazék, még különösebben vallásosnak sem mondanám magam. De azért nem vagyok pusztán materialista szemléletű).
  Meglepődnétek mi van pl. Krisnavölgyben. Mindenkinek van 1-2 db nyílpuskája, számszeríja és vannak vagy 100.
  Ott egy 10-15 fős banda nem lesz gond, mivel lesz erejük őrködni is.

  Szóval a lényeget tekintve én nem hiszek ezekben a nagy magyaros dumákban, mert én rengeteg „nagy” magyarral találkoztam és csak kevés volt belőlük az igazán magyar a szó valódi értelmében. Ugyanis ők nem a kirekesztés mellett teszik le a szavukat, -hanem bármily meglepő- a szeretet mellett.

 61. számomra a „magyar” szó nem vérvonalat vagy csak kultúrát foglal magába. sokkal inkább egy fajta eszmeiséget, szellemiséget.
  nem is mondhatnék mást. lévén van a nagyszüleimet Schmittingernek, Dohárszkynak, Oláhnak és Sereginek hívták.
  Ennyi.

 62. 56, Tibor bá
  1) Az ember abban a kultúrában érzi jól magát, amiben felnőtt. Ehhez ragaszkodik.
  Ezzel tökéletesen egyetértek. Én is ragaszkodni fogok ehhez mindíg büszke leszek arra higy magyar vagyok de arra is hogy a feleségem meg egy másik kultúrával rendelkezik és azt elfogadom sőt, élvezem, tapasztalok mi több tanulok belőle. Két kultúra összeegyeztetése nem abból áll, hogy a halászlevet összekeverem az adoboval és az egyik kezemben villa a másikban pedig pálcika van. A gyerekem sem úgy nézki majd hogy az egyik szeme mongolredővel a másik meg kék szemmel lesz megáldva. És a nyelvet sem egyfajta zavart kusza ötvözetként fogja használni, hanem két nyelven fog beszélni, sőt három mert én nem erőltetem rá a feleségemre a magyar nyelvet és én sem fogok már megtanulni azon a három törzsi nyelven amit ő beszél.

  4) Az én korábbi eélg szomorú esetemben szü sem volt arról, hogy azt szerettem volna, hogy asszimilálódjanak. Még akkor sem ha már 20 éve itt éltek, a lányuk magyar iskolába járt, magyar történelmet és irodalmat tanult, anyanyelve a magyar és nem a vietnámi volt. Én többet tudtam nála Vietnám történelméről és még ha nem is beszéltem a nyelvet. Holott ő is csak olyan 60-70%-ban a saj’t bevallása szerint. Ez nyilvánvalóan kommunikációs problémákat okozott a saját családjában, ez viszont egyértelműen szülők hibája. Hiszen amíg kultúráról beszéltek egy ganyi kultúrát nem kapott, a felületeses dolgokat, külsőségeket leszámítva. Ugyanakkor a kizárt dolognak sőt családra szégyent hozó dolognak tartották, hogy egy magyar férfiba lett szerelmes. Együtlétönk alatt folyamatos terror alatt áltunk, engem „külföldinek” neveztek szóba sem áltak velem, be sem engedtek a lakásba, hiába kérte a lány. Tehát itt nem az asszimiláció megtagadásáról, hanem inkább xenofobiáról volt szó. Ők nem a kultúrájukat ővták és őrízték hanem „keveredni” nem akartak. Telesen mindegy hogy ezt otthon vagy egy idegen befogadó országban teszi meg ez kirekesztő és faji, származási alapon történő diszkrimináció. Semmi nem veszélyeztette a kultúrájukat, senki nem akart rájuk erőleteni semmit, nem akarta megtéríteni stb…

  A vegyes kultúrájú házasság igen komoly hiba:
  Annak aki inteloráns, kétsgéget kizáróan az. Aki nem, annak egy ajándék.

  57. Szilvás:
  (Csak hogy mást ne is említsünk, AIDS, meg úgy általában az “egzotikus” egyének mennyire hűségesek.)
  Te most komolyan ott tartasz még mindíg, hogy az écet a feketék számlájára írod? Ember, szerinted amikor a spanyolok behurcolták magukkal azt a rengeteg szart Amerkiába, akkor azok a szerencsétlenek mit mondhattak volna? Had ne kelljen már felvilágosítást tartanom a szerzett immunhiányos betegségről, honnan ered milyen úton terjed és hogy miért mutogatnak még a mai napig is ujjal a feketékre mintha legalábbis a fekete bőrükből áradna a kór és ha hozzájuk érsz biztosan meghalsz mert elkapod az écet.

  Mi az hogy egzotikus? És mi köze van ennek a hűséghez? Én a fölöp szigeteken élek. Ez elég egzotikusnak számít? Jó akkor elmondom neked, hogy itt a válás mint olyan nem lézetik. Nem mintha ezzel egyetértenék, mert ez meg a ló túlsó segge. De azért elmondom neked, hogy itt nem kúrnak félre a nők, és nem okádnak 18-28 éves korukig az utcán, Nem dugnak orba szájba mindenkivel a „kiélem magam” jelszóval mielőtt hozzámennek egy gazdag közép vagy felsővezető pasihoz. Borszaszt=an sarkítasz és ráadásul úgy beszélsz az „egzotikus” emberekről mintha lenne tapasztalatod. De éppen az amit mondasz és mondod bizonyítja, hogy semmi személyes tapasztalatod nincs ebben. Se hideg-se meleg. Csak a saját prekoncepcióid. Ne haragudj, nem akartam hogy keményen hangozzon, csak engem ez személyesen sért mivel az én kedvesem például „egzotikus” Na? bumm…

 63. Erről az egzotikusról az jutott eszembe, hogy van egy fajta „lúgos víz”, amit Japánban fejlesztettek ki, de ha valaki elmegy Japánba megkérdezni, hogy ismeri-e az egyetlen aki ismeri azt mondja: Ja ez az a víz amelyik Európából jön 🙂 Ezt a vegyész rektorunk mondta 🙂

 64. Soha nem fogadnám el, ha a lányom nem európai társat választana magának. A más típus választása nem ösztönös.

 65. 62. csókacsalád.

  Ehhez az „exotikus” partnerválasztáshoz annyit tennék hozzá, hogy tényleg a két ember toleranciájának a függvénye, és amíg az, addig tényleg magánügy.
  Ennél komolyabb kérdés, hogy a gyerekeket mennyire fogadja be a környezet. Ha elfogadott dolog, akkor oda se neki.
  De vannak helyek, ahol egy életre lelki nyomorék lehet egy kevert gyerek. A párválasztásnál ez lehet fontos szempont.

 66. 62..Fülöp szigetek?Mikor indulhatnék?…??

 67. Én tavaj már írtam,hogy vissza kell állítani a kötelező sorkatonai szolgálatot,mert nélkülözhetetetlen. Nem feltétlen csak hadi szempontból,hanem inkább köz morál építő szempontból. A véleményem még mindíg az,hogy az olaj csak ürügy a háborúra az igazi ok a lélekszám csökkentés a milliárdos éhséglázadások megelőzésére. „Etikusabb” gazdasági álca mögé rejteni a tömegírtást,mert az atomháború ugyebár az. Más. Mi van ha Orbán kiugrásra készül az EU-ból és a Nato-ból,mert az igazat megvalva lehet hogy ez lenne az egyetlen éppeszü döntés.Semlegessé kell válni ha nem akarjuk hogy eltünjünk a föld szinéről méghozzá az elsők közt.

 68. #68
  Ezt te sem gondolod komolyan.
  Magyarország az euroatlanti érdekszféra része (pontosabban atlanti). Egy nyílt kiugrásnál vagy szembefordulásnál kisebb bűnökért is azonnal lecsapott a CIA vagy a Gladio. Orbán előtt kell hogy lebegjen a meggyilkolt Olof Palme, Aldo Moro, Enrico Mattei, Rohwedder vagy Alfred Herrhausen; vagy a félretett W. Brandt példája. Gúzsba vagyunk kötve.

 69. 69:
  Kihagytad a felsorolásból Dag Hammarskjöld-et.

 70. csókacsalád:
  Amit írtam a te szemszögedből, a te élethelyzetedben értelmezhetetlen. Csak egy kiragadott példa:
  „Mi az hogy egzotikus? És mi köze van ennek a hűséghez?”
  „Borszaszt=an sarkítasz és ráadásul úgy beszélsz az “egzotikus” emberekről mintha lenne tapasztalatod.”
  Arra a jelenségre próbáltam rávilágítani, hogy a kis hazánkba vetődött afrikai diákok, sportolók, mint „rókák a tyúkólban” viselkednek a lányokkal – amihez természetesen buta tyúkok is kellenek. Mivel afrikában jóval gyakoribb, és elterjedtebb az AIDS (nem biztos hogy sokáig), az onnan elbitangolt emberkék is nagyobb valószínűséggel hordozzák.
  Ennyi. Ne akarj kioktatni senkit, és ne vegyél magadra olyasmit, amit nem szántak neked – kínos lenne továbbra is oda-vissza magyarázkodni.

 71. 68: „Én tavaj már írtam,hogy vissza kell állítani a kötelező sorkatonai szolgálatot,mert nélkülözhetetetlen. Nem feltétlen csak hadi szempontból,hanem inkább köz morál építő szempontból.”

  Ez teljesen alaptalan. Én voltam, és pont azt segíti elő, hogy megtanulják a besorozottak az ügyeskedést, csalást, csempészést stb-t. Ráadásul honvédelemre alkalmatlan.
  Alkalmatlan a jelenlegi profi hadsereg is, már csak az elavultság miatt is, de legalább nincsenek benne azok, akik nem is akarnak ott lenni.

 72. Csak szólok, hogy tegnap előtt fogadta el a parlament a teljeskörű sorkatonai szolgálat visszaállítását januártól…

 73. 74:
  Ezt én helyesnek tartom, de még jobb lesz, ha be is hívják őket minimum 12 hónapra.

 74. 75:

  és milyen jól fog kinézni a munkanélküli statisztikánk is.

  Két legyet egy csapásra.

  Bár arra azért kíváncsi vagyok hol lesz majd a kiképzés, mert a laktanyákat teljesen leépítették.
  A tapolcai kiképzőközpontból pl. wellnes fürdőt terveznek.
  Mondjuk ott nem rossz lehet szolgálatot teljesíteni. 🙂

 75. 68, Dan:
  „az igazi ok a lélekszám csökkentés a milliárdos éhséglázadások megelőzésére”
  Az összeesküvés elméletek nem erre a honlapra valók !
  75, Tibor:
  Örömmel mennék sorkatonai szolgálatra 35 évesen !

 76. 75. Tibor bá! Helyeslem én is, de az oka sokkal inkább zavar. Feltételezem, hogy nem az ifjúság nevelési céljára állítják vissza.

 77. 78 & 79:
  18-20 éves korban sok kellemetlenség ellenére 12 hónap pozitív szaldót ad. Sok élmény és tapasztalat, na meg az elkényesztetés kinővése.

 78. János,semmi összeesküvés. Ahhoz hogy biztosan azok éljék túl az emberi civilizáció teljes bukását a tömeget kell megritkítani szervezett módon és igen hatékonyan,mert egy nukleáris háború idején, egy: a katonáknak nincs esélyük rokonszenvezni a kiirtandó tömeggel hiszen a piszkos munkát az interkontinentális rakéták végzik amik válogatás nélkül irtják ki a megtámadottat,kettő: mivel bizonyos emberek nyomják meg a gombokat,ezt csak akkor teszik meg mikor a saját és közvetlen környezetük biztonságban van. Ezzel szemben a világméretű éhséglázadásnál van esély rá,hogy a katonák esetleg tábornokok a tömeg mellé álljanak,mert nem hajlandóak több embert szemtől szembe legyilkolni,illetve az irányitatlan tömeg nem fog válogatni,bárkit felkoncol aki az útjába kerül legyen az akár Obama felesége vagy gyerekei.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük