(673) Minden, amit a Scientológiáról tudni szeretnél

Pepper Johny vendégposztja

 

Előljáróban annyit, hogy csak azt írom le, amit személy szerint átéltem vagy megtapasztaltam. Tudnotok kell, hogy nem szeretem más szemüvegén keresztül látni a Világot. És még annyit, hogy a Scientológia nyelvről végzett fordításaim, meghatározásaim – a közérthetőség miatt – eltérhetnek a Neten fellelhetőkről,.

Mit jelent a Scientológia? A Tudás megismerését, tanulmányozását, sőt a Tudomány tanulmányozását. A Scientológia Egyházat  L. Ron Hubbard sci-fi író alapította az 1950-es években kidolgozott „életmódjavító filozófiából”, gyakorlati technológiákból. [A scientológusok „technológiának” nevezik a „technikát”, vagyis az „eljárást”]  Ennek a vallásnak a filozófiáját egy másod osztályú sci-fi  regény, a lélekvándorlás, egy kis pszichológia és egy porszívóügynök alaposan összegyúrt stratégiája adja, amelyet egy valóban zseniális tanulási technikával vésnek be a hívők agyába. A Scientológiában a hívők közé bejutni tanfolyamokon (amelyeken megtanítanak pl. hatékonyan tanulni, dolgozni, vezetni stb.) és auditáláson (egyfajta hipnózis vagy pszichoanalízis) keresztül vezet az út. Ezen tudatmódosító, gondolatátíró technikákkal (amit én „bevésésnek” hívok) nagyon gyorsan beszervezik az alanyokat. Ezzel a módszerrel megtanított ismeretek az emberi agyban minden más információt elnyomnak, felülírnak különösen a témával kapcsolatos információkat. [Ez nagyon fontos mondat, olvasd el még egyszer!]. A leendő hívő „felismerések” sorozatán keresztül „újratanulja” a Világot, (mint egy drogosnak) eufórikus élményei vannak, ezért újabb és újabb tanfolyamokon, auditáláson (meghallgatás) akar részt venni. Az eljárás végső célja a Clear („tiszta” tudat), majd az OT-I, OT-II, OT-III (működő én-sorozatok) előállítása, ami rengeteg pénzbe kerül. Az Egyház ezekből a pénzekből és adományokból él, melynek beszedésében éhbérért dolgozó önkéntesek hada segíti.

Hogyan lettem én tag? A rendszerváltáskor kitaláltam, hogy jól meggazdagodom. Megvettem a Hogyan legyél milliomost, mentem tanfolyamokra: Darnel tréning, agykontroll stb. aztán elolvastam a Scientológia alapművet a  Dianetika című könyvet, ami után jelentkeztem egy tanfolyamra, ahol – pénz helyett,  hoztam magammal egy csomó fizetős embert. Ez úgy megtetszett nekik,hogy amikor jött a toborzótisztjük, megkeresett: nem mennék-e el „Public-osnak” (ami PR-t jelent) . Mivel eddigre már elment rájuk a telkem, lakásom, azonnal pénzzé tettem vállalkozásom romjait, és irány az Egyház, családostól. A belépés azonban nem olyan egyszerű. Az eljárás a következő: Egy E-méternek (mondjuk hazugságvizsgáló) nevezett szerkezettel kikérdeztek, miért is jöttem ide, használtam-e tiltott technológiákat, drogos esetleg bűnöző vagyok-e? (mindezt természetesen magyarul), majd 3 napi kérdezősködés után aláírattak velem egy szerződést, melyben az volt, hogy életem következő 1 milliárd évére (nem vicc) az egyház tagja leszek ,  tehát a következő életeimben is. Még mást is aláírtam, de fogalmam sincs, hogy mit, mert a one biliárd-on kívül egy kukkot sem tudtam angolul. Ezzel az aláírással beléptem.

Így lettem én A Church of Scientology International felső vezetésének a „Sea Organisation” (SEA ORG)   (tengeri szervezetének) a Tisztje, az egyike annak a 4500 embernek, aki a Föld krémjének tartja magát, és a nem hívőket WOG-nak tekinti (nem tiszta tudatú, nem racionálisan gondolkodó emberek).

Karrierem lépcsőfokai a következők voltak: 1)  IPF-es (kisegítők, úgy mint: takarítók, konyhások, karbantartók), 2) Misszionárius, 3) Securitis, 4) Nevelő. Az Egyház legfelső vezető szerve a Technológiai Irányító Központ  jól eldugva, nemzetközi vizeken egy hajón van. Tartózkodási helyét a mezei tagok sem ismerik, nehogy az ellenséges világ megtalálja. Ez alá tartozik a négy SEA ORG, amelyek alá a szárazföldön a kisebb ORG-ok és a még kisebb missziók csatlakoznak.

Hogy milyen a tagok élete? Röviden szar. Minden nap 8 óra munka + 5 óra kötelező tanulás, kötelező tananyagból. Utazás lakhelyről a munkahelyre 1-1,5 óra. Kéthetente adnak egy szabad napot, annak aki jól dolgozik és akivel a felettese meg van vele elégedve. A kaja is szar, bár elégséges és nagyon egészséges. Nekem, mint házasnak, járt egy szoba, ám a gyerekeket megpróbálták leválasztani rólam. Az egyedülállók 8-40 ágyas dormitóriumokban laktak. Adtak egyenruhát, cipőt és hetente 20-40 $ fizetést, amit nem tudtunk elkölteni, mert még TV sem volt. Havonta egyszer tartottak „Event”-et (esemény, azaz ünnep), amelyre meghívták a külső scientológusokat, kiemelt „ügyfeleket”, és mindenki zabálhatott a svédasztalról, meg ihatott gyenge sört.

A kontrol: Időnként mindenki kapott egy papír lapot, amire rá kell írni az elkövetett bűnöket, vagyis milyen negatív dolgot mondott ő vagy valamelyik társa az Egyházzal kapcsolatban, létesített-e szexuális kapcsolatot házastársán kívül, stb. Amolyan gyónás-feljelentés féle. Na, ettől mindenki úgy félt, mint ördög a szenteltvíztől. Ezt elemezték az „Etika” nevezetű szervnél, és akit rajtakaptak, az egy „RPF” nevű büntetést kapott. Vagyis „rehabilitációra” küldték, ami 1 hónaptól 1 évig terjedhetett. Itt megalázó fekete munkásruhában, fizikai munkát kellett végezni és egyik munkahelyről a másikra futva kellett közlekedni. Semmi szabadnap, a szabadidejükben a „helyes” viselkedésre oktatták őket, vagyis mosták az agyukat.

Mit tud ezekről a külvilág?   Néhány mondat a médiából: „A kiugrott scientológust halálosan megfenyegették”. Ez mese. Létezik kiugrott, vagy kirúgott (ilyen is akad) scientológus, ezek szert tesznek „10 perc hírnév”-re. Tudom, mert voltam Securitis, és én magam is kiugrottam. Küldözgettek nekem felszólításokat, hogy szerződést szegtem, és ezért fizessek 460.000 forintot az elvégzett tanfolyamok díjaként (ez az összeg akkoriban egy panellakás árának a fele volt). Erre mondtam nekik „valamit”, mire csupán az Egyház ellenségének nyilvánítottak. Inkább pereskednek, lejáratnak, zaklatnak levelekkel, telefon hívásokkal, de csak ennyi.

Az Egyházban folyik-e agymosás?: Ez egy szemantikai (jelentésbeli) kérdés. Az való igaz, hogy hipnotizálásnak  ható pszichikai technikával átnevelnek. De mindez „önkéntes” alapon történik. Ha mész tanfolyamra és fizetsz, kapsz „tudást”, ha mész auditálásra (lelki analízis) és fizetsz, segítenek megoldani a problémáidat. Ha nem fizetsz, nem kapsz semmit, és nem is vagy igazi scientológus.   🙂

Dolgoznak-e az egyházban gyerekrabszolgamunkások? Hmmm. A családosokról – mivel napi 16 órás elfoglaltság mellett úgysem lenne idejük – leválasztják a gyerekeiket, akikre nevelők felügyelnek. Különben szabad a választás, a gyereked vagy önkormányzati iskolába járatod, vagy egyházi képzést kap (ezt preferálják.). Az én gyerekeim önkormányzatiba jártak. Az Internetre fel van téve egy magyar lány interjúja, akit 11 éves korától tanítottak-dolgoztattak. Igaz és vérlázító, amit vele csináltak. Természetesen szülői „beleegyezéssel”. Jómagam is találkoztam ilyen törpe-szuperekkel. Igazi kis gyökerek!

Magán vallomás: A SEA ORG-ban töltött egy év alatt úgy éreztem magam mintha valami sci-fi-ben szerepelnék, egy tökéletesen másik Pszicho Világban. Így utólag  jó mulatságnak tűnik. Sokat tanultam és tapasztaltam. Nem volt elvesztegetett év egy proli gyerek számára. Hogy ajánlom-e másoknak. Persze! Az ellenségeimnek! Soha többé nem tudnak majd ártani nekem! Aki kapcsolatba kerül velük – és nincs megfelelő élettapasztalata és tudása, vagy szerencséje, azt szép lassan behálózzák. Az én időmben 27 magyar volt kinn, akik közül csak néggyel lehetett nyíltan beszélgetni, anélkül, hogy feljelentettek volna.

Ördögtől való-e a scientológia? Mindenki döntse el maga! Szerintem semmivel sem rosszabb, mint bármelyik  vallás. Csak gyorsabban ér célt, agresszívebb, ennél fogva modernebb.

U.i.: Kedves scientológus barátaim, akik erre az oldalra tévednétek. semmiképpen se okoljátok Tibor bá’t ezért az írásért. Ő ártatlan, csak helyet biztosított írásomnak, vegyétek fel a kapcsolatot velem. Különben minden poszt olvasónak vidám armageddont kívánok. 🙂

Tibor bá’ felhívása csúcsscientológusok részére. Egy remegő lábú vénember vagyok, akinek léte hamarosan befejeződik. Gyertek, győzzetek meg, hogy van még egy milliárd éven. Nem mondom, hogy könnyű dolgotok lesz, de ha sikerül meggyőznetek, rátok hagyom az összes vagyonom, és a túlvilágon éjjel-nappal ingyen fogok nektek dolgozni.   🙂 

_______________________________________________________
_______________________________________________________
_______________________________________________________

 

111 gondolat erről: „(673) Minden, amit a Scientológiáról tudni szeretnél

 1. Megragadom az alkalmat és minden látogató nevében megköszönöm Pepperjohn-nak, hogy a scientológiával kapcsolatos autentikus személyes tapasztalatait és ismereteit megosztotta velünk.

 2. „A rendszerváltáskor kitaláltam, hogy jól meggazdagodom.” – Ha az embernek ilyen nemes céljai vannak, előbb-utóbb ilyen társaságba keveredik.

 3. 2.Intuitív
  Előbb a gazdagodás, és utána a jótékonykodás! 🙂

 4. 3. Pedig fordítva van a csel, csak sokan nem tudják :).
  Akinek van mit adnia másoknak, az gazdag, mert több van neki, mint amennyire szüksége van.

 5. 1. Tibor Bá. Én köszönöm.
  4. Intuitív.
  Adtam az árvíz károsultaknak és a vörösiszaposoknak, holott tudtam, hogy adományom egy részét ellopják.
  Sokszor becsaptak. Most MÁR nem vagyok olyan adakozó.

 6. „Szerintem semmivel sem rosszabb, mint bármelyik vallás. ”

  Nem akarok semelyik mellett propagandát folytatni, de úgy vélem, ez nem állja meg a helyét. Olvasva a beszámolót azonnal beugrottak egyháznak nevezett szervezetek, ahol hasonló elemek vannak, pl. egy unokatestvérem mormon volt, míg meg nem ölte magát és ő is volt „misszionárius”.
  Azt hiszem, igenis húzhatunk egy választóvonalat az agymosó, magánéletre rátelepedő és nyilvánvalóan hátsó szándékú szekták és az egyéb vallási szervezetek közé. Utóbbiaknál is felbukkannak mindenféle válságjelenségek és visszaélések (pénz, szex, hatalom stb. téren), mégsem jellemző rájuk alapvetően ez az agresszív, gonosz élősködés, agymosás, átnevelőtábor-jelleg.
  Az agymosó szekták zöme mögött ott szokták tudni a vakolókat…

 7. Nincs közöm a scientológiához, csupán egy management technológiát oktattak nekem L. Ron Hubbardtól.

  A tanulási technológiájuk valóban nagyon jó, a lelki részét nem tudom 🙂
  Ami még nagyon tetszik és hasznosnak ítélem az a tónus skála, és az ebből adódó osztályozásuk, besorolásuk az embereknek.
  Ugyanígy az állapotok felismerésére vonatkozó információk, és az egyes állapotok kezelésére adott technika is kellemes.

  Ha nem térítenek el magukhoz akkor sokmindent lehet tanulni tőlük, vagyis a technikáikból.

  Hozzáteszem egy buddhista szerzetes vagy egy jezsuita szerzetes élete sem jobb mint amit itt a leírásban olvashatunk. Aki önként vállalja és hivatás szerűen ennek él az becsülendő, de nem könnyű.

 8. A gyenge akaratú és jellemü ember menedéke a vallás…
  Amugy is csupa megélhetési prédikátor publikálja a naivaknak 🙂

 9. 8:
  Az első mondatoddal tökéletgesen egyetértek, de ilyenért „megkövezés” jár a hívőktől. 🙂

 10. 6: valóban vannak különbségek. Egy katolikus pap mindent elmond, ami tud vagy tudni vél, ha valaki rákérdez, de a szektások csak a következő fokozaton, több pénzért mondják el.
  Mindkét esetben történik agymosás is, az egyiknél nem annyira tudatos, míg a másiknál tudatos.

  És igen, a vakolókra jellemző a fokozatok kialakítása és az információk fokozatonkénti, lassú szivárogtatása.

 11. 9: attól függ, mit értünk a vallás fogalma alatt. Én a vallás szó hallatán egy személyes véleményre gondolok, vagyis: jelen ismereteim alapján hogyan vélekedek ÉN a világról (keletkezés, működés, törvények, cél(?)). Tehát a vallás számomra az, hogy jelenleg milyen nézeteket vallok a világról. Ilyen alapon Tiborbá-t is vallásosnak tekintem.
  Nyilván, mindent nem tudunk leellenőrzni, ezért vannak elméletek és kételyek.
  A vallási felekezetek pedig tömörítik a hasonló nézetű embereket(a nézetek között jelentős különbségek is lehetnek).

 12. 6. Arma Gedeon
  Betrafáltál. Scientológia után eljárogattam a Mormonok közé. 🙂
  Ám azoknál – ha térítek nekik – szó sem volt ellátásról, meg fizetésről.
  Minden vallás akkor nagyon káros, ha teljesen – a VALÓDI szükségletei rovására – unokatestvéred esetében önpusztító módon – az „agyára megy” az alanynak. Az ilyen ember azonban – szerintem – a Való Világban is „klinikai eset” = valami működési probléma van az agyával.
  Nekem 22 évesen, az akkori legjobb barátom lett öngyilkos. A-Z-ig ismertem az életét. Ő párkapcsolati problémája miatt azt a keresztény felekezetet okolta, aminek a tagja volt éppen. Szerintem meg egyszerűen „defektes” volt.
  L. Ron Hubbard Egyházalapító nem volt „vakoló”, ezt visszautasítja!!! Éppen most mentem le alfába és a „Lelki Fény” csatornán beszéltem Vele. 🙂

 13. 9.Tibor bá

  Ugye van a vallásos ember meg a hivö ember meg a keresztény ember. A vallásos ember a templomba ájtatoskodik és kint ugyan ugy elköveti kis mocskoskodásait a hivő szintén egy külsö mázas ájtatos manó a keresztény ember viszont úgy is él.
  Én a vallást egy Show-biznisznek tartom amiben a papok a brókerek 🙂

 14. 12: szóval megpróbáltad az ördögöt Belzebubbal elűzni… 😀
  Olvasgattam a neten meggyőző elméleteket a Jehova Tanúi, a Mormonok és a szcientológia vakoló hátteréről.
  Nagyon durva jelenség az USA „protestáns” „Megachurch”-ei is, azok a gyülekezetek, amik „templomai” sokkal inkább a sportaréna, a cirkusz, a színház keverékei gigantikus méretekkel.

 15. 10: kell lennie határoknak, amúgy nyilván valahol fokozatos átmenet van a szimpla nevelés és az agymosás között.

 16. 7. Elmflage
  Nagyjából egyetértek
  Te fizettél a tanfolyamokért? Akkor Scientológus vagy! 🙂
  10. Intuitív.
  A katolikus pap ugyanúgy pénzt kér „tanácsaiért”, csak kissé kömönfontabban. A csupaarany templomokat – gondolom – összeimádkozták. 🙂

 17. Köszönjük a beszámolót! Én magam 15 évet töltöttem köreikben, ennek egy tetemes részét nyugati országokban. A szci sokkal de sokkal veszélyesebb, mint amilyennek leírod.

  Először is semmi köze semmilyen valláshoz, odabent is mindenki tudja, hogy nem vallás. Ha nagy néha megjelenik valaki lelkésznek öltözve, körberöhögik talán még ma is. Az egyetlen isten az alapító, LRH, illetve ma már az asztmás fél-alkoholista, karatés törpe, aki most az „egyház” élén áll.

  Hívők lelki világától függően igenis kerülhetsz veszélybe, ha kilépés után médiához fordulsz. Emberölési kísérletről nem tudok, de ismerek konkrét esetet, ahol a nőt börtönbe próbálták záratni kamu bizonyítékok elhelyezésével.

  Családokat szakítanak szét. Az agymosás olyan szinteket ér el, hogy egyes hívők képesek lemondani saját gyermekükről, minden vagyonukról. A baj nem az, hogy valaki önmagát beleteszi és éjjel nappal dolgozik, hanem az, hogy egész családok mennek szét, örökre. Egyik másik hagyományos vallás sem csinál ilyet.

  De tény,hogy sok jóindulatú ember van benne. Remélem, mind felébred egyszer. Az elmúlt néhány évben egyre többen jönnek ki, pénzes, híres emberek is.

  7: A Tónusskála érdekes, de semmire nem használható, értéktelen.

  A tanulási technológiát zseniálisnak nevezni? Kemény. Kábé egy mondatban elmondható és milliók tanulnak így nap mint nap, anélkül hogy ismernék Hubbardot… de majd rájössz erre is, talán az agymosásból fennmaradt nálad ez a tévhit. Évekbe kerül, mire minden kitisztul.

 18. 16: akkor nekem meg a katolikus múltamról-jelenemről kell hasonló feltáró beismerést tenni, mint te tetted a szcientológiáról. Nemigen ismered a mi szektánkat, ha csupaarany templomokról írsz, a miénkben szerintem egy porszemnyi arany sincs. De legjobb lenne, ha megismerkednél vele, nálam lehet a belépő auditra jelentkezni és nem is kell túl sokat fizetni, feleannyi, mint nálatok! 😀

 19. A posztban elírtam valamit. „elment rájuk” helyett „simán elvállalkoztam a lakásomat, telkemet”. Egy fillért sem fizettem soha a Scientológiának! Bocs.

 20. 20:
  Ha lementél alfába és beszélgettél LRH-val, akkor még fél lábbal bent vagy náluk, és az agymosást még nem öblítetted teljes mértékben ki. 🙂

 21. 17. OT VII üdv.
  Nem kivánom kisebbíteni a „sci” bűneit. A poszt saját világlátásom, és a „sci” (bennem megmaradt) információ-halmaz egymásra hatásából született.
  Nem meggyőződésből, hanem azért léptem be a sziorgba, mert akkori élethelyzetemben nem tudtam magammal mit kezdeni és „abban a pillanatban jó ötletnek tűnt”. Nem tették tönkre az életemet, pont annyit dolgoztam odakint és pont addig a pillanatig maradtam, amíg érdekemben állt és pontosan azt tanultam meg, ami itthoni előrehaladásomat szolgálta (proligyerek vagyok, pl hónapokig bujdostam két tanfolyam vagy lét „poszt” között a könyvtárban, nem jártam dolgozni stb, (Viselkedésem miatt nemsokára úgyis kirúgtak volna.)
  Pedagógus végzettségem is van. A tanulás tanulását össze tudom hasonlítani más módszerekkel.
  Kimosott agyam már jól összepiszkolódott a közel húsz év alatt. 🙂
  Ha 15 évet nyomtál le náluk, megértem, ha pipa(sic!) vagy az elvesztegetett évekért, de nekem csak egy tanulságos túra volt.
  16. Arma
  Rövid ideig több keresztény FELEKEZETET is megismertem, és nem keresztényt is. Nem a megvilágosodást kerestem, csak kíváncsi és fiatal voltam. (meg hát a csajok) 🙂
  Na, annyi pénzt fogok Neked fizetni az Üdvösségemért, mint a Többi egyháznak szoktam! 🙂

 22. Pepperjohnny,

  Erre mondtam nekik „valamit”

  Szabad tudni, ez a VALAMI mégis mi volt, ami után nem mertek tovább genyózni veled?

 23. 21. Tibor Bá
  Mutass már nekem olyan embert, akinek kicsit nem hypós az agya. 🙂
  Szerintem, ez csak akkor baj, ha a hypó már megmarta.
  Omegába is le tudok menni. Azzal – jó pénzért – akár léleklátok, vagy csinálhatunk asztal-táncoltatást. 🙂

 24. Tapasztalatok első kézből:
  Amikor megismertem a férjemet, lelkes szcientológus volt, nem túl régóta, de semmi említhető eredménnyel (clear v. bármi) Akkor sikerült rávennem, hogy abbahagyja, elköltöztünk, megváltozott a tel.száma, béke volt jó néhány évig. De megtalálták valahogy! És persze a „mézesévek elmúltával ismét a karjaikba omlott.
  Eddigi egyenlegünk:
  1 millió ft az „Alapok” könyv és DVD gyűjteményre
  még negyedmillió ft hitel újabb könyv(ek)re
  havonta ilyen olyan támogatások „ideális org” építésére vagy másra
  tanfolyamra járás hetente 2-3 alkalommal
  Látható eredmény: (a kassza állapotán kívül) SEMMI
  Egyéb: Kb hetente telefonál valaki (mindig más) este 9-10 órakor Amerikából v. máshonnan külföldről és kb. 40-50 percnyi kikérdezés, mely mindig ugyanazzal végződik: vedd meg… támogattad-e mostanában, és mikor fogod… elvégezted-e már…stb. stb.
  A mondat:Ezzel a módszerrel megtanított ismeretek az emberi agyban minden más információt elnyomnak, felülírnak különösen a témával kapcsolatos információkat – nagyon igaz!!! a férjem nem hall meg semmilyen érvet, ami szc. ellenes, csak fújja, hogy te is próbáld meg.
  Más: Legújabb ötletük: Nemrégiben kiderítették, hogy fordítási, értelmezési, szerkesztési hibák miatt nem haladnak eléggé az emberek a „hídon”, ezért az egész életművet újra ki kellett adni! És persze mindenkinek meg kell venni, mert a régi érvénytelen. Ha-ha-ha! Ha azt hinnéd, hogy ezt a szószt senki sem nyalja be, tévedsz! Mindent megvesznek újra iszonyú pénzekért!
  És a PR olyan blőd, hogy csak röhögni lehet rajta és bekajálják azt is!
  Pepperjohny: arról semmit sem írtál, hogy egy év alatt meddig vitted a TUDÁSt! Vajon CLEAR lettél? Mert az én férjem az évek alatt semmit sem változott és még ezt sem vette észre!

 25. 23. Gergő
  „valami” Azt mondtam: „Rátok gyújtom az irodát, ha tovább baszogattok.”
  (bátor voltam, mert egy kákabelű csóka ült benn meg két kiscsaj, én 95 kiló és 190 magas vagyok) 🙂

 26. Jézusom! Ez ennyire komoly. Na akkor én. Néhány éve bedobtak a levélszekrénybe egy felhívást, hogy most „akció” van és a scientológusok ingyen megvizsgálnak, stb. valahol az Oktogonnál, a kőrúton. Elmentem. Egy kurva csinos csaj nyitott ajtót lenge, erősen átlátszó, földig érő selyem ruhában, ami olyan egzotikus papnő imázst kölcsönzött neki. Mivel az egzotikus vallások papnői dugnak mint az istennyila, egyből vérmes ötleteim támadtak. Átnyújtottam a bedobott cetlit és mondtam, hogy itt vagyok, lehet velem foglalkozni. A csaj bevitt egy apró szobába, amiben egy TV és klét szék volt, meg egy dívány. Leültünk a székekbe, bekapcsolta a TV-t, ahonnan a porszívóügynök nézett rám és elkezdett szövegelni angolul. A csaj fordított. Egy idő után mondtam, hogy nem strapálja magát, mert értem az eredetit. Akkor bizalmasan megpaskolta a combjaimat és magamra hagyott. Egy idő után meguntam az általam jól ismert marhaságot, és kimentem a folyósóra. Na ekkor egy másik Veszta szűzbe botlottam, ami bevitt egy másik szobába, ahol 200 kérdésre kellett válaszolnom. Valódi válaszokat adtam. Ezt betáplálta a Veszta szűz egy számítógépbe, ami percek alatt kiértékelt, de ezt nem mutatta meg nekem, csak elolvasta és közölte, hogy erős egyéniség vagyok, de nem tökéletes, vegyem meg Hubbart könyvét az akkor kurva soknak számító 5000 forintért, és egyéniségem tökéletesítése céljából, hogy megnövekedjen a magabiztosságom, iratkozzak be egy tanfolyamra. Erre elkezdtem röhögni. Kérdezte mi olyan mulatságos? Mondtam neki, hogy néhány kapcsolatom azért szakadt meg, mert a nők szerint túlzottan magabiztos vagyok, és „velem nem lehet normálisan beszélni, mert mindent jobban tudok másoknál.” Javaslom, hogy a kiértékelő szoftvert programozzák át. Különben mennyibe került a tanfolyam. Erre mondott egy elképesztő számot. Közöltem vele, ha ő tartja a tanfolyamot, és utána dugunk is, akkor befizetek. Erre sarkon fordult, szó nélkül elment, otthagyott egy vadidegen, sokszobás lakásban, amíg meg nem untam és ki nem mentem az ajtón.

  26: (feleség)
  Nem irigyellek. Hatalmas kloákában vagy, mert az ilyen elmékkel semmit se lehet csinálni a sarkonforduláson kívül. Ezek józanul képtelen gondolkodni, totálisan meggyőzhetetlenek. A racionalitás ki lett irtva az agyukból.

 27. És mi a helyzet a B-12 vitaminnal, amit napi szinten osztogatnak injekcióban?

 28. 17:

  Nem kellett fizetnem, kifizették nekem 🙂
  Egyrészt felnőttképzési pályázaton keresztül az állam, másrészt meg a kicsit jobban belesüllyedt cégtársam 🙂

  Hozzáférhetnék az teljes sci köny v és dvd tárához, de igazából annyira nem érdekel hogy agymosást végezzek saját magamnak.

  18:

  Tanulás technológiával kapcsolatban, és úgy általában minden „fantasztikus” sci dologban az az ami jó volt szerintem hogy sok esetben ösztönösen használt vagy tudott dolgokra világít rá egy oldalról és ezáltal esélyt ad arra hogy tudatosabban képes legyél jobban, hatékonyabban használni a képességeidet.
  Nem egy ördöngős dolog, de nagyon jó így összeszedve.

  Tónusskála eddig nekem működött, persze nem izzadok vért hogy mindenkire ráhúzzam és kikémleljem hogy most 2,2-es vagy 4,3-as é az ember.
  Csak maga azok a felismerések, hogy bizonyos szinteken csak bizonyos módon lehet kommunikálni, mert nem ért meg mást az az ember aki ott van. Tipikusan az alsó szinteken ezek működnek.
  Kár lenne értéktelennek nevezni, de túlmisztifikálni sem kell. Egy eszköz ami bizonyos dolgokra jó.

 29. Nem értek egyet Tibor bá és Aphofis véleményével a gyenge jellemmel kapcsolatban. Én a teológiát éppen azért hagytam ott, mert a keresztény alapelvekkel (és értékekkel) teljesen össze egyeztethetetlen volt számomra az egyházi struktúra. Ugyanakkor a mai napig nem értem, hogy egy hívő ember számára ugyan mi az ami ellentmondásra készteti az evolucióval kapcsolatban. Vagy bármelyik mai tudományos eredményét miért tekintik valamilyen beteges módon egyfajta Isten létezése elleni bizonyítéknak? A legtöbb vallásnak sajnos az egyházak működése szab gátat ahhoz, hogy ne misztifikálják túl. Hiába vagyok protestáns, mégis azt kellett tapasztalonom, hogy mára már régen elfelejtette az egyház, hogy Luther mit is üzent a reformációval. Isten létezére maga az Univerzum létezése a bizonyíték. A létezésének a minőségére, milyenségére formájára pedig egyszerűen azért nem fogunk választ kapni soha mert akkor nyilván nem lenne Mindenható. Egyebként a Mindenható szó az ami tökéletesen érzékelteti hogy Istent nem egy személyként, nem egy elkülöníthető és gondolkodó, figyelő, bíráló, büntető és jutalmazó, igazságos, vagy haragos, emberi (!) tulajdonságokkal felruházott és megszemélyesített lényként kellene felfogni. Sőt, ettől a görcsös és kicsinyes és nevetséges törekvésünktől kellene már elrugaszkodni, hogy Isten létezét valaha fel is tudnánk fogni. Ami pedig az egyházakat illeti… hát szerintem egyik se sokkal különb a másiknál. Szégyen hogy mindössze fél évezred alatt oda jutott a kereszténység is, ahová. Annak ellenére, hogy az alapvető értékei az üzenete mind a mai napig ott olvasható feketén-fehéren.

 30. 30: alapvetően egyetértek, annyiban vitatva, hogy Luther is megérte a pénzét, meg hogy az egyházhoz tartozás nem istennek fontos, hanem az emberek akarnak tartozni valahová ilyen téren is. Világos, hogy vannak keresztény kisközösségek pap nélkül, templomépület nélkül, ha nekik beválik, ragyogó.

 31. 25. Feleség
  Nagyon sajnálom, ami a férjeddel történik, de inkább Téged. Az emailem Tibor Bá-nál.
  Írtam, hogy „megúszni” őket szerencse is kell. Nekem a szerencsém az volt – mert még Magyarországon gyenge volt az Egyház (akkoriban toboroztak) -, hogy összelopkodott technológiákkal auditálgattuk egymást. Én 40 óra alatt Clear lettem. Valójában soha nem engedtem, hogy NÁLAM OKOSABB, képzettebb ember auditáljon (piszkálgassa az agyam), így valójában én irányítottam a „hipnózisomat”.
  1000(vagyis:ezer!!) óra auditálás nem ritkaság, a végtelenségig ellehet húzni. Ha a férjed Clear lesz(lenne) az akkor sem jár észrevehető „javulással”. Ha az is lesz, akkor jön a többi(OT-k), végig a Hídon és sohasem érsz a túlpartra. 🙁

 32. 27. Elmflage
  „pályázaton keresztül az állam,”-írod.
  Állambácsi is fizet? Tyű, hova jutottak!

 33. Igen ismerem a témát.Én majdnem rózsakeresztesnek álltam.. 😉

 34. 31: „az egyházhoz tartozás nem istennek fontos, hanem az emberek akarnak tartozni valahová” Ott a pont. De még sokan a mai napig sem értik meg Jézus egyik „beszólását” 🙂 azzal kapcsolatban, hogy mit értett azon, amikor azt mondta hogy lerombolom a templomot, és három nap alatt újraépítem. Teljesen nyilvánvaló, hogy csak azt lehet lerombolni és újjáépíteni egy halandó ember számára ami emberi. Azok a dolgok amik Isten által lettek teremtve nemhogy újraépíteni, reprodukálni nem vagyunk képesek de valójában még elpusztítani sem. Minden egyéb smafu… és a templom már akkor sem jelentett mást mint magát az egyházat.

 35. 34: Ehhez egy patak a legideálisabb hely, régi fészkük! 🙂
  Majd jön az ottani botrányrovatban, hogy hogy, s mint volt ez arrafelé a rozikurucokkal.

 36. 30:
  Rosszul értelmezel minket. Te nem a vallásba menekültél, te elmenekültél onnan. Fejtegetéseddel egyetértek. Az isten elnevezés le van foglalva, de egy nálunk felsőbb lénynek természetesen kell lenni, amit nem foghatunk fel ésszel, és „aki” semmit nem vár el tőlünk, és persze ne vigyáz ránk, stb. stb. Klasszikus értelemben nem vagy vallásos annak ellenére, hogy van némi affinitásod a kereszténységhez, ami az esetedben természetes, de ez inkább kultúra nem vallás.

 37. Nagyon jó poszt, köszönet!
  Én már csak egy kiugrott vakoló élménybeszámolóját várom! 🙂

 38. 38: átvágott torokkal nehéz beszélni… 🙂
  De kiugrott cionistának ott van pl. Freedman.

 39. Tibor bá’: Tudsz esetleg arról valamilyen adatot megbízható és hiteles forrásból, hogy jelenleg mekkora vagyonnal rendelkeznek az egyházak? Ezt csak úgy érdekességből összehasonlítanám egy-egy ország gazdasági állapotával illetve azzal, hogy amíg egy egyház ha jól tudom teljesen (úgy értem gyakorlatilag) adómentes bevételi jogokkal rendelkezik, érdekes volna tudni hogy az a temérdek tőke vajon kiknek és hogyan kamatozik. Milyen befektetések forrása és kik a valódi forgatói (haszonélvezői) ezeknek a tőkéknek.

 40. Hubbard nem akart mást mint meggazdagodni. Mint Sci-fi író kitünő meglátásai voltak az emberi gyarlóságról. Az ötvenes évek Amerikájában már megjelentek a házaló ügynökök de nem tanították a trükköt hogyan lehet eladni több terméket. Hubbard leírta hogyan kell megtanulni a másik ember „hülyeségét” kihasználni. Mindezt becsavarta egy misztikus köntösbe. Író volt az istenadta.

 41. 37: Tibor bá, ez az isten leírás már maga a kikristályosodott materializmus!
  Ami nem baj, mert én is kb. így vagyok evvel.
  Ennél csak az a baj, hogy az marad ki belőle egy vallásos beállítottságú ember számára, ami a lényeg. Ez pedig az isten és ember viszonya, hiszen a vallásos hit megélésének kulcseleme az, hogy isten személyes viszonyt ápol veled, vigyáz rád, törődik veled, hogy nem vagy egyedül akkor sem, amikor egyedül vagy.
  Amit meg mi ismerünk, az pusztán működik, üzemeltet egy végtelen bonyolultságú gépezetet, egy millió szintű hatalmas kaleidoszkópot, aminek mi egy jelentéktelenül kicsi töredéke vagyunk…

 42. RZ72: Legalább jó sci-fit írt vagy csak szemetet? Na mindjárt utánanézek, mert a sci-fi kedvenc műfajom de ennek a csókának a nevére nem emlékszek…

 43. 38: Gergo55 ajánlom neked P.Nagy Töhötöm: Jezsuiták és szabadkőművesek című könyvét.

  Az író négy fogadalmas jezsuita volt, majd a szabadkőműveseknél jutott el a 33. fokozatig, ezután kiábrándult mind a két „szervezetből”. Érdemes lenne mindenkinek elolvasni!

 44. 37: „a vallásos hit megélésének kulcseleme az, hogy isten személyes viszonyt ápol veled, vigyáz rád, törődik veled, hogy nem vagy egyedül akkor sem, amikor egyedül vagy.”

  Ez nem más mint egy emberi vágyunk kifejezése hubab. Olvasd el Jób könyvét. Ott világosan el van magyarázva, hogy Istennek nem feladata a törődés, a gondozás. Isten nem ápoló és nem is orvos. Isten teremtő, törvényalkotó. De nem ítélkezik és nem is hajt végre ítéletet. Ahogy megmenteni sem ment meg senkit. Sajnos pont ez az ami a legtöbb emberben iszonyú csalódáshoz tud vezetni. Aki viszont képes megélni úgy ezt a felismerést (csak nagyon halkan és óvatosan, de nevezzük megvilágosodásnak) azoknak nem is lesz többé szükségük Isten megszemélyesítésére. Egy ilyen személyt egyébként lehet is találni az ószövetségben „Prédikátor” néven. Nem szeretnék hülye találgatásokba belemenni az illető személyét illetően, de van rá egy tippem, hogy nem izraelben élt, hanem egy inkább egy kicsit Keletbre tőle.

 45. 43:

  Hogy mi a jó és mi a szemét egy újabb vitát gerjesztene. Maradjunk annyiban hogy a háború előtt ponyvaregény író volt, majd mikor már híres és idős volt újra írt sci-fi regényeket majd besöpörte a díjakat és a sok lét.

 46. Csókacsalád,RZ72
  Szerintem másodosztályú Sci-fiket írt. „kötelező olvasmány”-ként muszáj volt beleolvasni.
  Sci-finek ott az Alapítvány, a Dűne és a Kongó.

 47. 41:
  Az ötvenes években már a babér le volt aratva, Dale Carnegie könyve (How to Win Friends and Influence People) 1936-ban jelent meg. Ez volt ebben a műfajban az első, és úgye nagy valósztínűséggel Hubbard Carnegie-től vette át a módszert (mondhatnánk lopta). Ettől függetlenül Hubbard „érdemei” vitathatatlanok.

  40:
  Mindent összeszedni egy táblázatba nagyon nagy meló lenne. De ízelítőnek egy nemrég felmerült téma. A ortodox görög egyház becsült vagyona 700 milliárd €, ami kétszer több, mint a nagy szarban lévő görög állam adóssága. Éppen ez volt az apropó, hogy talán az egyház beérhetné kevesebbel és esetleg hozzájárurlhatna az adósságok törlresztéshez.

 48. Érdekes téma a szcientológia, eddig csak hallomásból ismertem.
  Nem kaptam kedvet hozzá! 🙂
  A vallások közti megmérettetéseket viszont mindig furcsálltam. Ha valaki hisz, az ő joga és választása. Az egyházak által elkövetett brutalitás már mérlegre tehető, de ebben kevés felekezetnek van joga büszkeségre!
  Az útmutatások, parancsolatok viszont sok ezer éve erkölcsöt és humanizmust diktálnak, ezt jónak és követendőnek tartom.

 49. 48: Igazad van Tibor bá’, ezért mondtam azt hogy nem volt elég összefoglalva leírni de el is kellet adni.Ezért kellett a maszlag több ezer oldalon át.
  A volt főnökömnek hála részt vettem egy 1 napos kurzuson.Sok érdekességet mondtak ami jól hasznosítható a mindennapokban, amolyan mentalista módszerek. Ami nagyon nem tetszett az az „ÉN” tudat. Csak Te vagy fontos, senki más, használd a másikat,találd meg a gyenge pontját. Mivel Te vagy a fontos a másik nem számít ergo felsőbbrendű vagy, csak vedd meg a könyvet…meg a következőt…meg gyere tanfolyamra.
  Ne csodálkozzatok ha sokan bedőlnek.

 50. 40!
  Húú Te csókacsalád.Ez Gedeon tudná az ősrobbanásig vissza vezetni,ez elég bonyolult és szövevényes téma.. 🙂

  38!
  Megtért sátánista?no fene..erre én is kíváncsi lennék.. 😀

 51. 36!
  Rohanok is gyorsan a Lúdhoz és rostélyhoz nevezetű ivóba..Hátha még nem késtem sokat csak 300 évet.. 😀

 52. 51:
  Érdekelne, hogy milyen megfontolásból linkelted be ezt az interjut ezzel a kelekótya professzorral? És mit lehet ezen megfontolni? Ha isten kérdésben valaki Krisztust emlegeti, akkor az illető komolytalansága olyan nagyfokú, hogy nem érdemes vele foglalkzni.

 53. Szerintem jobb ateistának lenni.Úgy vagyok a vallással mint a házassággal meghagyom annak aki rá van szorulva 😀 Bár a vallás talán kikezelhető 🙂

 54. Az igazi nagycsaládi és hagyományos vérrokoni kötelezetségű közösséggnél nincs életképesebb, kiegyensúlyozottabb vallási intézmény.
  Annál az egyszerű oknál fogva ,hogy ez egyszerű emberi ösztönökön és elemi érzelmeken alapul.
  Amelyik vallás ezzel szembemegy,semmi esélye a hosszútávú fennmaradásra.

 55. Sajnálom hogy kicsit lehalt a téma, igazából a bennfenteseken kívül nem igazán tud senki semmit a sci belső ügyeiről.

  Pedig érdekes téma lenne, mert egyik oldalról jó a szervezeti felépítésre adott javaslatuk (org), másik oldalról a szektasági oldaluk, meg a baromi drága tanításuk kissé visszás.
  Persze magyarázat van hogy mit ér neked egy olyan tudás ami sikeressé tesz, meg a lelki fejlődésed mit ér neked? Erre nehéz mit mondani… 🙂

  Az egyébként hogy a klasszikus piramis szervezetet mutatják hatékonynak az lehetne vakoló hatás, vagy eleve olyan irányítás alatt áll.
  Igazából eddig még nem láttam hatékony szervezetet ami nem piramis berendezésű, szóval az ettől való félelmet sem igazán értem.

  Na mindenesetre jó lenne kicsit témánál maradni ha lehet 🙂

 56. 59:
  Szerintem untig elég információt kaphattál eddig ahhoz, hogy eldöntsd, kipróbálod vagy sem. Ha ezek alapján nem tudod megitélni, hogy kikkel is állunk szemben, akkor nincs olyan további információ ami felvlágosítana.

 57. 59: ezen ne múljon.
  Az, hogy Hubbard alsó vagy középkategóriás sci-fi író, sokhelyütt vita tárgya – de hogy zseniális manipulátor, ahhoz kétség sem férhet. Ehhez értett nagyon, meg az elméje sem volt teljesen rendben, és ebből már össze is jött a szekta anyaga. Aki kicsit tájékozott az ilyesmikben, annak egyértelmű, hogy elsősorban a keleti hagyományokból merített, és nagy lendülettel ollózott össze mindent, amit érdekesnek talált, és még arra sem figyelt, hogy ne legyen lineáris a tükrözés (pontosan úgy, ahogy egy gyenge-közepes író tenné).

  Ebből született a cián, ami azért is lehetett népszerű, mert olyan lyukakat tömött be az alapelveivel, amelyek itt nyugaton évszázadok óta megvannak a spirituális piacon. Nem véletlen, hogy a cián elsősorban a jellemzően a keresztény vallású területeken került előtérbe – bárhol máshol azonnal észreveszik az innen-onnan nyúlt paneleit.

  Amiben Hubbard kétégkívül zseniális volt, az a rendszer bevezető szakasza. Van ugyanis egy [b]dianetikának[/b] nevezett, úgymond felvezető tudomány, ami a nagy közönségnek van szánva, és ami a cián balekfogó alapja. Ebben még nincsenek is olyan nagy égbekiáltó marhaságok, sőt, alapvetően még teljesen passzolhatna rá, amit írtál, hogy a tudomány és a keleti spirituális dolgok ötvözése, néha érdekes, néha vicces, néha logikus levezetésekkel. Ez a lényege az egésznek, ettől remek pr. a ciánnak – mert ez tényleg működik.

  A gondok akkor kezdődnek, amikor a bepalizott delikvens azt hiszi, hogy a továbbiakban a dianetika dolgait ismerheti meg újabb és újabb mélységekben – de ebből csak a mélység lesz meg, a többi egy új, komplett agymosás. A cián ugyanis minimum a kétharmadában felül és újraértelmezi a dianetikában lefektetett irányelveket – gyakorlatilag rengeteg témában arról szól, hogy mi miért kivétel, mi miért kiskapu a rendszerben. Emellett a cián tipikusan az a szekta, amelyik az egyén kiválasztottságára fókuszál, és ettől zseniális a manipuláció. Szisztematikus képzési rendszert tesz a tagok elé, ahol a végcél bárki által elérhető, és csakis az egyén elhivatottságán és munkáján múlik: egy félisteni hatalmú, tökéletes lény, akinek mai értelemben véve varázslatos képességei vannak (a cián által “tudományos” köntösben tálalt telekinézis, telepátia, halhatatlanság, stb.). Természetesen ehhez megvan a megfelelő küldetéstudat is, ezért minden igazi ciános célja, hogy mielőbb body thetánná válljon, hogy visszamehessen az univerzum sötét régióiba megvívni a mindenség legnagyobb harcát. De persze csak szép sorjában: előbb a Földet kell megmenteni és minden embert thetánná tenni.

  Nem véletlen, hogy a cián sok esetben jellemzően valamilyen téren fogyatékos embereket (lelki sérülteket, abnormálisan tökéletességre vágyókat, fizikailag is betegeket) fog meg magának – és az emberi psziché általános jellegéből adódóan nem is ereszti. Gondold csak végig, milyen pofonegyszerű a működési minta: ha egy ilyen embernek azt mondják, hogy mi tudjuk, hogy te vagy a király, te egész életedben jól hitted, a világgal van a baj, nem veled, te a dolgod csak annyi, hogy állj mellénk, higgy bennünk és cserébe együtt sikerülni fog… Hubbard ezt kutyául kitalálta: így aki ebbe egyszer beleesik efféle agymosásba, az nagyon ritkán ébred fel belőle.

  Plusz egy adalék: a rendszer ráadásul extrán túlbiztosított. Külön ciános alapthittétel, hogy a megfelelő tudásanyaggal csakis a megfelelő szinten lehet találkozni, és ha valaki előbb tudomást szerez róla, a saját kiválasztottságát kockáztatja. Ezért hiába van rengeteg anyag már a kiugrott ciánosoktól, hiába hirdetik sokan, hogy mekkora átverés az egész és az egyháznak csak a pénz kell, a hithű tagok nem foglalkoznak, nem foglalkozhatnak ezzel. Ezt nyugodtan ki lehet próbálni, ha az embernek van mersze: csak azt kell mondani egy nem beavatott ciánosnak, hogy xenu, és megfigyelni hogy reagál. Jobb esetben elfordítja a fejét, mintha meg sem hallotta volna, amit mondasz – rosszabban felvillan az arcán valami extra rémületes, pszichotikus megvetés, és látni rajta, hogy pontosan tudja, mire célzol, de persze nyíltan akkor sem foglalkozhat vele.

  Ha még többet akarsz tudni, van egy remek oldal a neten: szcientológia tudást tanulmányozó tankör a neve. Eddig szerintem minimum húsz szolgáltatónál volt már az elmúlt tíz évben, de a szolgáltatók megzsarolásával eddig mindenhol elérték azt a ciánosok, hogy töröljék le az egészet. Viszont aki kezeli, szerencsére sosem adja fel, és pár hónap szünet után újra meg újra felkerül valahová máshova teljes egészében az egész honlap. 🙂

 58. 54. re Mindössze annyi, hogy önpusztítást jósolt, ha nem cselekszünk. De véleménye szerintem sosem fog megvalósulni mármint ami kellene (altruizmus). 🙂 Egy magyar prof. szemszögéből még nem olvastam ilyen véleményt, ezért is gondoltam, hogy belinkelem.

 59. 60: elnézést Tiborbá, az enyém még beférhet? Van benne link, beengeded? 🙂

 60. Félreértettél.

  Nem kérdés hogy ki akarom-e próbálni.
  Egyszerűen kíváncsi vagyok mások tapasztalataira, gondolataira a témával kapcsolatban.

  Olvastam sci és anti sci blogokat is, ami eddig itt terítékre került az ezekhez képest nagyon kevés.

  Viszont itt van egy olyan társaság akiknek a világképe közelebb áll hozzám mint a sci vagy antisci blogok közönségéé, érdekelne az ide író emberek véleménye.
  Sajnos látom, hogy ez hiú ábránd marad, nincs igazán tapasztalata itt senkinek PepperJonny-t leszámítva.
  Ezért is ment el a beszélgetés szektás irányba, illetve a vallás boncolgatásának irányába. A sci nem vallás, még ha úgy is szerveződik és van is vallási irányultsága is.

  Lehetne beszélni sokmindenről, nekem pl nagyon kiugrott a WOG – Gój párhuzam. Nyilván minden vallásban nevezik valahogy a nemhívőket, de ennyire nyíltan deklarált nevet nem láttam a többieknél.

 61. 61:
  Akkor másszunk bele kicsit jobban.

  Sajnálatos módon nem olvastam a Dianetikát, biztos hogy amit hallottam/tanítottak a management tech során azok itt is megtalálhatók esetleg.

  írtam már a tónusskáláról, használható eszköz, vannak benne jó/kevésbé jó pontok, de ettől ez ad egy olyan nézőpontot is ami alkalmas lehet emberek működésének illetve mozgatórugóinak megértésére.

  Másik érdekes pont a posztulátum, azaz a teremtő gondolat. Nagyon érdekes megtapasztalni azt hogy képes vagy a gondolataiddal kvázi az akaratoddal teremteni.
  Lehet hogy illúzió, és csak mindig szerencsém volt, de ahogy haladunk előre az időben egyre több olyan dolog van amiről tudom hogy nem volt kétségem valamiben és az megvalósult akkor is ha nem az én tettem kellett hozzá csak a körülményeknek kellett úgy alakulnia.
  Érdekes ilyenkor figyelni hogy miként tud/nem tud a „kisördög” elbizonytalanítani (saját nem célra vezető gondolatai az embernek).

  Hubbard org szervezési leírásai is hatékonyak és hatékony szervezetet lehet általuk alkotni (csak a fenének van kedve ideje ezt teljes részleteiben alkalmazni, de még biztos lesz ez így se), a szervezet működésében lévő hibák kiszűrésére is logikus sémákat ad, kezdve a nemlét alatti szintektől a hatalomátadásig.

  A vallási részét csak „beszipkázott”, de külsős társamtól tudom félszavakból, kis eszmefuttatásokból. Ő egyébként valószínű nem betért csak célzott személy, de mivel sok irányba tájékozott ezért nem egyszerű hal. Valószínű előbb utóbb meglesz nekik, minden kapálózása ellenére… 🙂

 62. Nálunk egyébként a cégben a főnök volt ciános, és éveken át erőltette az LRH admin technológiát. Ezzel, meg a folyamatos fejlődésével sikerült is gallyra vágnia vele egy piacvezető céget. Mivel pár számlára ráláttunk a könyvelésben, harminc millát biztos hogy kidobott erre az ablakon azalatt a pár év alatt, amíg csinálta (értelemszerűen nem csak a tanfolyamokra, hanem keményen támogatta is az egyházat, meg minden évben kétszer egy hónapra kiment Amerikába továbbképződni). Volt, hogy karácsonykor elvette a dolgozók fizetésének nagy részét, mondván, hogy rosszul dolgoztunk (teljesítménybérben voltunk), mert kint kellett még maradnia két hetet egy auditáláson, és amelynek napi párszázezer volt az ára. Mellesleg az a hónap volt a cég egyik legjobb bevétele, így december huszadikán megtudtam, hogy a remélt háromszázezer helyett negyvenkettőt vihettem haza (ciános cégekben még a munkahétnek is csütörtökön van vége, a havi elszámolás is más).

  Én magam úgy ismerhettem meg ezt a csodát, hogy a főnökkel éveken át csak úgy lehetett szót éteni, ha ciánul adtuk elő neki a mondanivalónkat. A tanfolyamok többsége szimplán csak marhaság volt, de az a fajta intellektuális kihívás, amelyet a főnökkel való értekezés jelentett, örök élmény maradt. 🙂

  Aki meg tudja szerezni a ciános Etikai kódexet, feltétlenül tegye meg, mert brutálisan jó dolgok vannak benne – csak némi gyomor meg extra humor kell hozzá. Példáuln azoknál a részeknél, ahol le van írva, hogy még a cián szerint is vannak olyan kivételezett személyek (definíció szerint: khakánok), akik ha kellően sokat termelnek, még a tömeggyilkosságot is meg kell bocsátani nekik. Ez konkétan egy megkérdőjelezhetetlen etikai tétel, mert Ron mondta.

  Nekünk persze ennél jóval kisebb dolgok segítettek. Például ha a főnök számonkérte rajtunk, hogy miért nem készült el a munkánk (jelzem, hogy ezzel nem élhettünk vissza, mert az nekünk járt károkkal a teljesítménybérben), akkor ha azt mondtuk neki, hogy „erős elnyomót éreztem a közelben, írtam róla tudomásjelentést, nyomozd ki légyszíves, hogy ez többet ne fordulhasson elő”, ahogy a ciános elvek megkövetelték, akkor békén hagyott minket. Ha megmondtuk az igazat, hogy azért, mert ő, a főnök elcseszett egy háttérprogramozást, akkor végünk volt. Így hát hamar tanultunk. 🙂

  Egyszer egy kolléga fizetésemelést akart kiharcolni magának. Semmivel nem ért célt, majd végső elkeseredésében idézett Hubbardtól, hogy „Ron azt írja, az etikus jutalék a 30%. Ezt nem én találtam ki, hanem Ron”. Ő sem hitte el, amikor erre megkapta a pénzt.

  Az oxfordinak csúfolt személyiségtesztet (amelynek természetesen semmi köze oxfordhoz, a ciános legednák szerint Ron egyszerűen épp ott volt, amikor kitalálta 🙂 ) a cégben minden évben megcsináltatta velünk a főnök, hogy lássa az értékeinket. A második után megszereztük a kiértékelő programot, és órákat töltöttünk azzal, hogy kitaláljuk, a 200 kérdésből melyik az a kb. húsz, ami eldönti az értékeket (egy netes infó alapján tudtuk, hogy így van). Erre azért volt szükség, mert a főnök a leggyengébb értékekkel rendelkezőkkel szisztematikusan lehülyézte, és üvöltözött velük úgy hetente egyszer (és először mindig azoktól vont le pénzt, mert ha valami baj volt a cégben, a cián szerint „az ő ellenszándékuk” okozta a károkat). A követező évre a netről megszereztük a tökéletes válaszok listáját (ha a húsz megfelelő kérdésre bizonyos válaszokat adsz, mindened 100 % lesz. De persze ez normál szinte embernek lehetetlen, mert pl. egyes kérdéseknél az adja a pluszt, ha mondjuk a „megölnéd-e édesanyádat?” kérdésre azt válaszolod, hogy igen. Az efféle trükkök célja értelemszerűen az, hogy soha senkinek ne lehessen mindene 100%, hogy a ciános tanfolyamok „segíthessenek nekik elérni a tökéletességet”).
  A cégben két iroda volt, a programozói és a pénzügyi. Mi faszik óvatos duhajok voltunk, igyekeztünk ésszel csalni, és kis próbálgatással sikerült 60-80 %-ra belőnünk a teszteket. Még arra is figyeltünk, hogy mindenki másban legyen jó. A főnök nagyon elégedett volt az eredményekkel, kilátásba került egy kis fizetésemelés is. A következő héten a pénzügyes csajoknak kellett kitölteni a tesztet, mire az egy szem programozó kolléganőnk odaadta nekik a válaszokat, de ők nem akartak kockáztatni, így rendkívül nagy ésszel mind az öt titkárnő leadta 100 %-osan az egészet. A főnök magánkívül üvöltött, hogy eszerint ő a legnagyobb hülye az egész cégben. Annyira aztán mégsem volt az, mert befenyegette a csajokat, az egyik köpött, és vége is lett az arany életnek.

  Az utolsó évben már nagyon nagyon elmentünk a bunkósági határeset irányába, a legutolsó meditálós útjáról hazajövet a főnököt méteres xenu plakát várta az iroda falán. Nevetve megjegyezte, hogy „mi ez, valami figura a star warsból?”, mi meg azon pusztultunk, amikor távozott, hogy „még húsz millió és megtudod”. Mondjuk a ciános dolgok többége egyáltalán nem volt ilyen vicces, de jó csapa volt, szerettük a munkánkat, a pénz sem volt olyan rossz, így összességében extra túlélési humorral ezt is el tudtuk viselni valahogy.

  A történethez hozzá tartozik, hogy a főnök valami elképesztő csoda folytán végül kiszabadult az agyomosásból (megtudtuk, hogy van valami gyógyíthatatlan betegsége, azzal tartották sakkban, hogy ki fogják belőle gyógyítani), és azóta nagyon sokat változott, sokkal jobb ember lett belőle.

 63. 61:

  Rákerestem az oldalra, nagyon komoly a Xenu röpirat 😀 😀

  Na egyenlőre ennyi, majd folytatjuk.

  Ez egy jó kis ellentmondás, hogy bizonyos dolgok működnek, közben meg egy nagy nemistudommi az egész.

 64. Én teljesen mást tapasztaltam mint amit itt leírtatok.
  Pár éve elvégeztem 2 tanfolyamot(nem emlékszem pontosan mennyi volt az ára, de ilyen 10-15 körül darabja).
  Meg voltam pár ingyenes előadáson.
  Szerintem jó volt.
  (nem mentem el az egyházba, nem írtam alá semmit, stb.)

  Mondjuk azért azt hozzátenném, hogy én tuti nem írnék alá semmit amit nem tudok elolvasni…

 65. 66:

  Ezt nem tudom megérteni, hogy miközben egy ilyen management háttér iszonyú bürökráciát eredményez, miért kell már a kis cégekben egyből ezt nyomni (mikro vállalkozásokról beszélek 3-10 főkkel).
  Egészen konkrétan addig nem voltam békén hagyva amíg el nem költöztettem a részleget a társ mellől 😀

  Persze azóta mindenki hozzám süllyedt a csapatban, és kb fél éve csönd van… 😀
  Mostanában lehet hogy lesz valami fejlődés és új iroda nyitás, de ez még nekem kérdőjeles hogy lesz-e 🙂

  Ezt a 20 pontot átlőhetnéd nekem, mert tuti hogy tudnám használni 😀
  Mailcímem Tibor bá’-nál megvan.

 66. 65:
  > Sajnálatos módon nem olvastam a Dianetikát, biztos hogy amit hallottam/tanítottak a management tech során azok itt is megtalálhatók esetleg.

  Pénzt nem édemes kiadni érte, de a legtöbb könyvtárban sajnos ez ma már megtalálható (sok ciános onnan próbál balekokat vadászni). Csak ha kiveszed, ne lepődj meg, ha egyszer az egyik misszionárius fel fog hívni (ha személyes adatokra kíváncsiak, nagyon meggyőzőek tudnak lenni).

  > írtam már a tónusskáláról, használható eszköz, vannak benne jó/kevésbé jó pontok, de ettől ez ad egy olyan nézőpontot is ami alkalmas lehet emberek működésének illetve mozgatórugóinak megértésére.

  A tónusskála, mint elmélet nagyon meggyőzőnek tűnik, de a gyakorlati haszna nulla. A skála általánosan használható, életszerűen előforduló része eleve a fele az eredetinek – és ezekben a lépcsőkben az ottani tónusváltások tanácsoknál az aktuális lelkiállapot feljebb emelésére egy szimpla újságolvasás a budin is többet ér.
  Esetleg még arra tudok gondolni, hogy te még nem végeztel el az die vonatkozó tanfolyamot, és nem ismered a megfelelő gyakorlatokat. 🙂

  > Másik érdekes pont a posztulátum, azaz a teremtő gondolat. Nagyon érdekes megtapasztalni azt hogy képes vagy a gondolataiddal kvázi az akaratoddal teremteni.

  De hát minden létező misztikus izének ez az alapja. Még a Biblia is így kezdődik.

  > Hubbard org szervezési leírásai is hatékonyak és hatékony szervezetet lehet általuk alkotni (csak a fenének van kedve ideje ezt teljes részleteiben alkalmazni, de még biztos lesz ez így se), a szervezet működésében lévő hibák kiszűrésére is logikus sémákat ad, kezdve a nemlét alatti szintektől a hatalomátadásig.

  A szervezeti rész talán még használható is lenne az admintechben, ha nem lenne mellette a ciános etika, mindennek az alapja. Na az már a legalsó szinten is az emberi természet legalját hozza elő a kötelezően használandó tudomásjelentésekkel, a pts büntetésekkel. Rákosi elsírta volna magát a gyönyörtől, ha kicsit később születik és azt látja.

  Persze az etika nélkül lehet, hogy vannak használható elemei, de abban biztos lehetsz, hogy ez nem véletlenül van így tálalva, és a cián részéről ez a balekfogás tuti pr. része. 😉

 67. A holnapi poszt a Jedi vallás lesz a Jedi kódexel?.. 😀

 68. 66:

  Ja ezt a kigyógyítlak dolgot hallottam én is.

  Ez kb arról szól, hogy a születésedtől kezdve vannak engammok benned, amik akármiktől keletkezhetnek. Ezt kb úgy kell elképzelni hogy amikor valaki megilyeszt egy gyereket akkor a gyerek sokféleképpen reagálhat, aki a fejét védi azt verték már. Ilyen az engram, bevésődik és ösztönösen működik a reaktív elmédben. Ezeket auditálgatják ki belőled, és akkor ha ezek sikeresen fel vannak számolva akkor a testi tünetek is eltűnnek.

  Erre mondtam hogy köszi nem kérem a 6 dioptriámat sokpénzért vissza, amit lézeresen kikorrigáltak nem annyira sokpénzért 😀

 69. 70:

  Ciános etika szerint én egy jólszituált bűnöző vagyok úgyhogy ezzel semmi gond nincs 😀

  Az az érdekes hogy nem érzem magamon azokat az önpusztító jeleket amiket az ártó tetteim miatt magamon kellene tapasztalnom, de ennek bizonyára az az oka, hogy szerencsémre szervezetekben okozok csak károkat a létemmel, és közben ez más szervezeteknek meg jó, és még közben embereken is segítek a talpon maradásban, szóval még több is a jótettem mint a rossz, de azért a bűnöző az bűnöző 😀

 70. Bocsánat kezdek Dorkásodni…

  Ez a Xenu túlnépesedés elleni tette nem emlékeztet egy peakoilos, Föld túlnépesedéses problémakörre?
  Mindjárt kiderül hogy mivel a vakolók álal a világuralom megszerzése közben kifejtett propaganda történelmi előzményét tették vallási síkra, és valójában az OT3-asok előreprogramozott scidroidként az egész emberiség leredukálásán és piramisba kényszerítésén dolgoznak majdan sokmilliárd évig.

  Mára kész vagyok, megyek aludni 😀

 71. 63. és mások:
  Honlapom célja, hogy értelmes emberek információkhoz jussanak, egymással megvitassák a különböző témákat (nem csak túlélés). Az utóbbi időben egyre gyakrabban tapasztalom, hogy nem rég idevetődő weboldal üzemeltetők az itteni viszonylag nagy olvasottságot önreklámpozásra akarják felhasználni, amit nem tartok tisztességesnek. Érezhetően az illetők csak ürügyet keresnek, hogy „hozzá szólhassanak” és becsempészik az URL-jüket. No, ez nem megy.

  71:
  Degogy. Szatirikus poszt jön.

 72. Tiborbá, én nem vagyok weboldal üzemeltető, tevőlegesen semmi közöm a belinkelt oldalhoz. Ha valahol szóba kerül a cián, akkor terjesztem a címet, mert szerintem hasznos – idestova tíz éve a legjobb a témában.

  Ha ezt csak így nem hiszed el nekem, be tudok linkelni egy 2005 júliusi blogbejegyzést, már akkor ajánlottam ezt – értelemszerűen a link mögött nem lesz találat, mert onnan is törölték a ciánosok.

  Az mondjuk sokat elmond a ciános háttérlobbiról, hogy a szóbanforgó oldalnak eleve nincs goggle cashe indexelése, ahogy a korábbi tárhelyeken lévő verzióknak sem. Aki nálam jobban ért a számítástechnikához, az esetleg elmagyarázhatná, hogy ez mennyire számít normálisnak.

  A félreértés ellenére az érveid tökéletesek érthetőek. A „más hátán felmásztatjuk a saját cuccainkat” jelenséget én is sokhelyütt látom, szerintem sem korrekt, így részemről semmi gond, hogy kiszedted a hivatkozást. Aki akarja, így is megtalálhatja a lényeget.

 73. > Az mondjuk sokat elmond a ciános háttérlobbiról, hogy a szóbanforgó oldalnak eleve nincs goggle cashe indexelése, ahogy a korábbi tárhelyeken lévő verzióknak sem. Aki nálam jobban ért a számítástechnikához, az esetleg elmagyarázhatná, hogy ez mennyire számít normálisnak.

  Elnézést, ezt benéztem, most már van tárolt változat. Az elmúlt hónapokban még nem volt.
  A kérdésem ettől függetlenül áll: ha egy oldalt valahonnan törölnek, attól a goggle cashe-ben elvileg még meg kellene maradjon, nem? (én már egy csomó oldalt vissza tudtam így keresni, de ezt soha)

 74. 77. – Raon:
  Utánanézek a belinkelésednek és teszek róla, hogy az információd ne vesszen el. – – – Légy szíves linkeld be mégegyszer. Nem tudom visszahozni.

 75. 68. Design
  Már miért ne írtam volna alá, ha utána jól leszarom? 🙂
  Raon,Elmflage
  A Dianetika szerint MINDEN betegségnek pszichoszomatikus(kb.: tudat hatása a testre) oka van. Kis agy-turkászással pár betegség valóban jobbítható. Ebből a filozófiából kilóg a „Prjurif” nevű méregtelenítő kúra, ami túlszaunázás és túlvitaminozás – orvosi ellenőrzés nélkül!. Ez káros és veszélyes.
  A Scientológia üzlei-irodai módszereivel az a baj hogy dogmatikusak, merevek – nem alkalmazkodóak, ám ha nem vagy hívő és tudsz sorok között is olvasni, elemeivel gazdagíthatod tudástáradat. Nálam egyszerűen egyike az általam KIS VILÁGOKNAK nevezett információ-halmazoknak, amit megismertem.
  Az árakról: rövid misszionáriusi = ellenőr pályafutásom során találkoztam olyan számlával, amin egy 2 órás szolgáltatás(pénzügyi lúzerség keresése) 4.000 dollárról szólt.
  A Scientológiának fizető, vagy annak éhbérért dolgozó emberek egy része rájön, hogy valami nincs rendben, ám mégis marad. Ennek oka – szerintem – a kíváncsiság és a csodavárás. Várja a Tutit, mint a szerencsejátékos a „Dzsekpotot”, csak még egy kicsi kell, egy icipici!… Közben elröppen egy emberöltő, vagy teljesen lenullázza anyagilag magát és a családját.
  Vidámabb téma: Azért egy ilyen Egyházban sokáig ellébecolgathat egy „laza csávó”. A rendszer arra épül, hogy odabenn mindenki hívő, vagyis mindent bevall és dolgozik, mint a güzü. Nem is számolnak mondjuk egy „gulyáskommunizmus”-ban edzett naplopóval. 🙂 Én pl. két Poszt(munkahely, beosztás) között hónapokat töltöttem a könyvárban. Olvasgattam – fizetésért. Kis keresgélés után pedig bármit megtaláltál, amire szükséged volt. Az e-méteres(hazugságvizsgáló) vizsgáldásoktól is csak a hívők félnek. Simán becsapható.
  Végül: A SEA ORG valóságos gyűjtőhelye a bűnözőknek. Aki bekerül, az leadja a személyijét, útlevelét(nálam így volt)eltűnsz a külvilágból, és onnantól a „Mi kutyánk kölyke” vagy. Az Egyház csak nagyon nagy nyomásra ad ki rólad információt.

 76. 44 Köszi a tippet, már vadászom a könyvet! Jókat írnak róla a klf. fórumokban.

 77. „Kelts fel egy igényt és elégítsd ki!”
  A régi jó sikerrecept működik ron-nál is. „Kiválasztottságot, hatalmat mások felett akarsz, stb…? Itt kell aláírni, ide a lóvét!”
  Az egész New Age és környéke tele van ilyen rendszerekkel, ahol a jobb sorsra érdemes keleti tanításokat szintetizálták a nyugati technikákkal, de hát a szándék, azon múlik minden.
  Akit meg lehet vezetni azt meg is vezetik.
  Szerintem.

 78. 75. Mivel megszólíttattam, válaszolok (az ürügyet most Te szolgáltattad): „Honlapom célja, hogy értelmes emberek információkhoz jussanak, egymással megvitassák a különböző témákat (nem csak túlélés)”. Nos az én célom, nem az önreklám, mert leszarom, hányan olvassák az oldalt (nem saját), az infók ,amik megjelennek ennél sokkal fontosabbak. Kérés nélkül viszonoztam az itteni megjelenést a blogod RSS-ének átvételével. De mivel én is 130 felett vagyok észrevettem, hogy szűrsz, és nem látod szívesen a linkjeim. Vettem a lapot, és nem keresek „ürügyet” a megjelenésre.
  Mivel Te vagy a házigazda a szabályaid be kell tartani, de a tisztességet nem kellett volna felemlegetni: viszonoztam kérés nélkül a megjelenést. E-mailben bármikor jelezhetted volna felém, hogy nem kéne, vagy nem így kéne.
  Nem kell célozgatni, értem én a magyar nyelvet…
  Maradok továbbra is olvasód 😉
  Nem tudsz elüldözni, nem vagyok olyan mimózalelkű, mint Jancsika 😀

 79. 84:
  A közelmútban minimum egy tucat honlapot linkeltek be. Eszem ágában se volt kipécézni egyet. Vagyis, nem céloztam rád. – – – Szivesen átveszek arra érdemes posztokat a forrás megjelőlésével. Akár olvasói ajánlat alapján. Bárki írhat vedégposztot, ha érdekes és autentikus a téma, de a belinkeléseket nem szeretem, mert…… Előszőr akarom látni, hogy mi az. Ez rengeteg időmet vesz el. Olyat nem engedek át, amit én magam sose irnék etikai okokból kifolyólag, vagy mert baromság, mert stílusa elfogadhatatlan, stb. Ha a mondanivaló jó, de a fogalmazás gyenge, akkor még a szerkesztésre is hajlandó vagyok. Ráadásul miért dolgozza a lusta hozzászoló helyett. Foglalja össze néhány mondatban a lényeget és közölje, hogy honnan tudja, de ne URL-t, please.

  Senkit nem akarok elüldözni. Aki eltűnik, az rendszerint eleve egy bizonyos „misszióval” jön, és amikor már nem tud többet elérni, akkor távozik. jancsika és Dorka saját képére akarta formálni mások nézeteit, amikor ennek nem volt több valószínűsége, távoztak. De nem ők voltak az elsők, és nem is a másodikok.

 80. 85. Köszönöm válaszod, a félreértést megbeszéltük 😉
  Csak akkor linkelek, ha témába vág, vagy másnak is hordoz(hat) új érdekes/fontos információt.
  Segítség kellene, de nem szeretnélek terhelni, ha nincs rá időd, más segítségét is szívesen fogadom:
  Videó egy iraki veterán nyilatkozatáról
  http://www.youtube.com/watch?v=L6-UHWPWNzw
  A Farrakhan videót sikeresen megoldottuk, ha érdemes a lefordításra, akkor kérem jelezze, aki tud ebben segíteni (a feliratot elkészítem rá és fel is töltöm elérhető helyre, a fordításhoz én kevés vagyok).
  Ha semmi érdekeset nem mond, akkor tárgytalan az egész (törölheted), nem akarom senkinek az idejét rabolni 😉

 81. Beküldött anyaga:

  12 évig raboskodott szcientológusok között egy nő
  • Valeska Parist a szcientológusok jelenlegi vezetőjének parancsára elszakították a családjától, és tizenkét évig hajókáztatták. A Sea Organization tagja volt, amelyet már magyar tag is otthagyott – ő meg is akarta ölni magát.
  Tizenkét évig egy szcientológus hajón élt Valeska Paris, miután családja szakítani próbált a magát vallásnak nevező társulattal – írja a Daily Mail.
  Mi a Freewinds?
  A Freewinds a Szcientológia Egyházának személyszállító hajója, amely a Karib-tengeren köröz. Haladó szcientológusok elmélkednek és tanulnak rajta brutálisan drága kurzusokon. Azért van hajójuk, mert a szcientológia alapítója, L. Ron Hubbard science-fiction író is egy hajón elmélkedve világosodott meg az OT-szinteket [1], a világról alkotott tudásukban való jártasságot jelző állapotokat illetően.
  Forrás: Wikipedia
  A most harmincéves nő a Freewinds [2]en raboskodott, és kemény fizikai munkát végzett. Kísérő nélkül nem hagyhatta el a fedélzetet, és rokonaival sem tarthatta a kapcsolatot.
  Elmondása szerint éppen a Szcientológia Egyház jelenlegi vezetője, David Miscavige [3] küldte a hajóra tizenhét éves korában, hogy kiszakítsák a családi környezetből – anyját ugyanis a szcientológia maguk mögött hagyásával automatikusan elnyomó személyekké [4] minősítették.
  „Gyakorlatilag felhurcoltak oda, és azt mondták, anyu megtámadta az egyházat, ezért meg kell szakítanom vele a kapcsolatot, mert elnyomó” – fejtette ki Paris az ABC News Lateline-nak. Munkakörülményeiről elmondta, nagy volt a forróság, borzasztó a hangzavar és a bűz, emellett azonnal dolgoznia kellett, 48 órán keresztül, szinte alvás nélkül.
  „Nem akartam ott lenni, közöltem, hogy nem akarok ott lenni, amit etikailag rossz [5]nak minősítettek, ami azt jelenti, hogy helytelennek tartották.” Paris arról is beszámolt, hogy útlevelét elvették, megszöknie lehetetlen volt, ráadásul születése óta a szcientológia kötelékében élt, ezért fogalma sem volt arról, hogyan is szabadulhatna ki. Végül egy sydney-i rehabilitációs programra küldték, ahol megismerkedett egy férfivel, összeházasodtak, és közös erővel hagyták ott a szervezetet. Most Ausztráliában élnek.
  Hogyan?
  Paris Svájcban született, szcientológus családba. Hatéves korában Nagy-Britanniába költöztek, ahol a szervezet ifjúsági alakulatába került. 14 éves volt, amikor csatlakozott a Sea Organisation [6]höz (itt [7] egy kiugrott magyar ex Sea Org-tag blogja), ami azzal járt, hogy egymilliárd évre lekötötte nekik a lelkét.
  Anyja nem sokkal később nyilvánosan savazta a szcientológiát egy francia tévécsatornán, ami nem csoda, mert exférje, Albert Jaquier emiatt követett el öngyilkosságot. A férfi naplójában [8] írt arról, hogyan lett önerőből milliomos, majd hogyan szipolyozta ki belőle az egyház az utolsó garasát is. Anyuka tehát ezzel szolgált rá az egyház gyűlöletére, a történet pedig akkora port vert fel, hogy muszáj volt Miscavige segítségét kérni.
  A társaság jelenlegi vezetőjét Paris pszichopataként írta le, aki a saját kamuegyháza mögé bújva ússza meg a felelősségre vonást, és gyűlöli az embereket, ezért terrorizálja a körülötte élőket, közben ő királyként él. (Az alábbi videót a Freewinds fedélzetén készítették.) A Szcientológia Egyháza az ABC Newsnak tagadta mind a nő munkakörülményeit, mind azt, hogy fogvatartották volna, illetve Miscavige személyes közbenjárását is.
  A Gawker emellett úgy értesült, Parist azzal a megtisztelő feladattal is megbízták, hogy szervezze meg Tom Cruise 2004-es születésnapi buliját – természetesen a Freewindsen. Viszont csúnyán megfázott, úgyhogy az eseményen nem vehetett részt. Legalább megúszta, hogy fegyelmi eljárást indítsanak ellene – három kolléganője így járt, mert a vezetőség úgy ítélte meg, hogy a bulin megpróbálták felhívni magukra a színész figyelmét.
  Magyar a Sea Orgban
  A Sea Organizationnek elég rossz a sajtója mostanában, talán nem véletlenül. A fent már linkelt, Cherrish néven blogoló, magát egykori Sea Org tagként bemutató szerző a következőket írta (két [9] blogposztban [10]) arról, ő miként hagyta ott a szervezetet, miután rátámadt az őt megfélemlítésben tartó felettesei egyikére.
  „Teljesen depresszióba estem, nem tudtam elképzelni, mi következhet ezután velem. A két etika tiszt (Cosima, Andy) természetesen teljesen ki voltak rám akadva, hogy hogy tudtam ilyet tenni. Én igazából arra számítottam, hogy a lehető legrosszabb büntetést fogom kapni […].
  Mire ide eljutottunk időben, szóval a 2,5 év alatt, elég rendesen belém nevelték, hogy semmirekellő vagyok, hogy csak a baj van velem, és hogy értéktelen vagyok. Ezzel az esettel csak mélyült bennem ez a kép magamról, és nem láttam semmilyen kiutat a helyzetből, legalábbis 13,5 éves fejjel nem.
  […] Szóval bezárkóztam a szikével a WC-re.
  Pontosan az történt, amire most gondoltok, fel akartam vágni az ereimet. Egyszerűen nem láttam más kiutat egy olyan helyen, ahol senkiben sem bízhatok, senkihez sem fordulhatok, és olyan helyzetben, aminek semmiféle megoldási lehetőségét nem láttam. Úgy éreztem, nem tudok tovább ilyen stresszben élni.
  […] elég rendesen vérzett. Nem tudom, hány órán át voltam odabent, de senki se keresett, se az etikáról, se a HGC [11]-ből. Legalábbis a kazettahallgatásról való hiányzásomig nem.
  Este volt már, minden lámpa le volt kapcsolva, csak a WC-é nem. Ezért elég könnyen megtalált Cosima, az etika tiszt. Kérdőre vont, miért nem vagyok lent a kazettahallgatáson [12], először észre se vette, mit műveltem. Mondtam neki, hogy nem tudok lemenni, és kicsit felé fordítottam a karom. Észre se vette, csak megint rivallóan rákérdezett, hogy miért. Megint a kezem mutattam neki, és akkor esett le neki először, hogy mit csináltam. Elszörnyedve mondta, hogy úristen, mit tettem. […]
  Miután összevarrtak, engem és anyámat egy hotelbe vittek Tampába az éjszakára, és folyamatosan volt velünk egy etika tiszt, nem sokra emlékszem az estéből, mert hamar elaludtam. Másnap elvittek minket a szállásunkra, és kaptunk egy órát, hogy mindent összepakoljunk, és már vittek is minket a repülőtérre, ahol az első, így több csatlakozásos, budapesti gépre feltettek bennünket.”
  Xenu meg a halott földönkívüliek
  Hogy mit tanulnak baromi sok pénzért (2006-os árak itt [13]) a szcientológusok? A hivatalosan életmódjavító filozófiaként [14] aposztrofált eszmerendszer lényege, hogy az ember kurzusról kurzusra elsajátítja „az élet alapvető törvényeit”, megtanul tudományos módszereket alkalmazni szellemi kérdésekre. „Ahogy valaki egyre éberebbé válik, képességei megnövekednek, nagyobb lesz a megértése”, vallják. Hogy mit ért meg egyre jobban? (Az alábbi videón 12 percnél)
  A Wikipedia [15] alapján azt, hogy 75 millió évvel ezelőtt egy Xenu nevű földönkívüli, a Galaktikus Konföderáció gonosz ura többmilliárd másik földönkívülit DC-8-asokra hasonlító űrjárművekkel a földre hozatott, majd belehajította őket a vulkánokba, és még egy-két hidrogénbombát is utánuk dobott. Aztán elfogta az ég felé szálló lelkeiket, agymosást hajtott végre rajtuk, végül azok az ősemberekbe szálltak bele. Ezek az agymosott lelkek a thetánok, emiatt szar az embernek, ha szar.
  Mindezt a sok érdekességet, amelyet L. Ron Hubbard [16] science-fiction író nyilatkoztatott ki, természetesen nem azonnal közlik a szcientológia iránt fogékonyakkal, hanem akkor, amikor már jó sok pénzt hagyott ott tudatosságnövelő kurzusokon. További érdekességek a szcientológiáról itt [17] és itt [18]. Ja, igen, ebben hisz Tom Cruise, John Travolta, Juliette Lewis, Lisa Marie Presley, Peaches Geldof és még sokan mások. [19]

 82. Nekem is van 1 kis történetem a scientológiával 🙂
  Történt egyszer sok éve, hogy jelentkeztem egy állásra. Ez egy területi képviselői állás lett volna, egy osztrák tulajdonú magyar cégnél. Szokásos módon volt egy meghallgatás, majd postán kaptam egy tesztet, ha jól emlékszem 200 pontból állt. Kitöltöttem, és visszaküldtem. A tesztlapon szerepelt, hogy ez valamiféle Oxfordi, vagy OCA teszt.
  Pár nap múlva találtam a postaládában egy szórólapot, amelyben invitáltak egy IQ, és egy OCA tesztre. A helyi scientológia irodába… Nocsak, gondoltam, akkor én ezt megnézem. Be is jelentkeztem a megadott telefonszámon, és kaptam egy időpontot.
  Az irodában egy fiatal hölgy fogadott. Megkaptam a teszteket, és ki is töltöttem. Először az OCA tesztet, majd utána az IQ-t. Nem is kellett sokáig várnom, és kaptam is a kiértékelést, miszerint blablabla, és a legnagyobb hibám, hogy nem vagyok kellően kommunikatív. Az IQ tesztem meg nagyon jól sikerült, 146-ot mértek. Köszönik, hogy eljöttem, arra van a kijárat, a viszontlátásra! Sosem kerestek utána, pedig az elérhetőségemet megadtam.
  Aztán hamarosan megkaptam az elutasító választ az állásra…
  Kíváncsiságból megvettem a Dianetika című könyvet is, és beleolvastam. Szerintem egy zagyvaság, olyan benyomásom volt, hogy ugyanazt ismételgeti oldalakon keresztül. De értelme = 0.

 83. Huhh… Na a végére értem a hozzászólásoknak. Eddig csak egy olyan képem volt a szcientológiáról, hogy ez egy szekta, amiből kilépni majdnem lehetetlen, és az MLM-ekhez (Amiben volt részem és szintén szektának tartom, mivel a „pénz istenség” tiszteletét neveli bele az emberekbe és az egész tudatukat arra vezetik, hogy te legyél a tripla gyémánt vezérigazgató) hasonlóan kifordítja az embereket. Amire itt jutottam az, hogy ez még annál is rosszabb, de mint szintén sci-fi író elgondolkodok saját vallás alapításán… (Az utolsó mondatomat senki ne vegye komolyan.)

  52. Még mindig nem értem mi köze a szabadkőműveseknek a sátánistákhoz, illetve azoknak melyik kategóriájába lennének sorolhatók

  – Divatsátánisták (Dejól néz ki a góthos ruha)

  – Meggyozodéses sátánisták (Talán ők azok, akik a leginkább istenhívők, mert minden Isten teremtményében hisznek kérdés nélkül, csak a sátánnak drukkolnak)
  – Tévesen sátánistáknak nevezettek (Akik valamilyen más néven nevezik a felsőbb hatalmat, vagy valamilyen démont tisztelnek (A mitológiákban a démonok az átmenet az ember és a magasabbrendu lények között, afféle nagyon erős emberszerű valamik, mitológiatechnológiai alapon az angyalok is démonok), akik végeredményben, mivel ugye Istennek jó sok dolga van, talán jobban ráérnek segíteni.)
  – A természetvallások követői, (akiket szintén tévesen sátánistáknak neveznek, mert még tudják honnan ered az ötágú csillag és sok más jelkép, amit a modern „sátánizmus” kisajátított…)

  71.-75. Nem is rossz ötlet… Arról összeírok én egy posztot, úgyis ott voltam, amikor a magyar tagozat alakult. Kicsit elhülyültem, és ha jól gondolom (Bár azóta sem néztem) azóta is Jedi Mester vagyok… 😛 Jó lenne szatírikusnak is… Bár énnekem nincs hozzá elég tudásom a témáról és nem voltam elég mélyen benne, hogy sokat hozzátegyek, a „hogyan alapult a Jedi Rend Magyarországban 2006-7 körül” témához.

 84. 89: a szabadkőpművesség egy szervezeti modell. Helyesebben úgy szokták nevezni, hogy beavatáson alapuló titkos társaság. A dolog lénygénél fogva a legtöbb ilyet a csúcsszinteken már sátánisták irányjtják. Lejjebb a többség ezt nem tudja.

 85. 90!
  Arma!A fészemen van egy publikus verzió összefoglaló a jegyzetekben,a szabadköművességről..Légyszíves lektoráld már..
  (bocs Tibor bá)

 86. nem vagyok szakértő, kedves Melike. Lehet, hogy többet értesz hozzájuk, mint én…
  Persze megnézem azért.

 87. 90. De mégis miben hisznek ezek a sátánisták?
  Mert ezt a szót így nem értem. Csak kíváncsi vagyok… Gondolom nem a goth ruhás Marilyn Mansont hallgató goth klubbra kell gondolni… 😛

 88. Huzos volt az amerikai katona mondandoja, de minden szava igaz (a szceintologia temahoz talan nem szorosan kapcsolodik, bar manapsag mar szinte semmi sem biztos). En 12 eve elek itt kozottuk es megdobbentett 2011 szeptember 11-en, ahogy birka modra benyeltek a hivatalos maszlagot es szinte egysegesen koveteltek (tisztelet a latszolag csendes kiveteleknek) az iraki invaziot. Regota kovetem a blogot es meg van a Tiborba’ osszes is, remek „mindket munka”, csak igy tovabb. Meggyozodesem, hogy a kelet europai nepek szkeptikusabbak, jobban atlatnak a szitan, mint a megvezetett nyugati joleben felnott generaciok. Mi alacsonyabbrol fogunk zuhanni a geddonban mint a nyugatiak es igy talan kevesbe fog fajni… Tudom ez sovany vigasz. Legjobbakat!

 89. 93. Nagyon köszönöm a segítséged! A YT csatornámra fel is töltöttem. Mail-ben majd elküldöm neked a művet.
  A YouTube pedig hihetetlen cenzúrába kezdett: sorba törli az ilyen témájú videókat… no comment 🙁

 90. 94: Hát először is ezt neked sárkányisz létedre jobban kell tudnod, mint nekem… 🙂
  A sátánisták a pusztításban hisznek. Extatikus látomásaik vannak arról, hogy milyen jó lesz, ha mindent elpusztítanak. Marx írt 18 éves kora táján sátánista verseket és drámákat, meg Petőfi:

  A GYÁVA FAJ, A TÖRPE LELKEK…

  A gyáva faj, a törpe lelkek,
  Kik nem szégyenlik magokat
  Sápadni, ha kezemben a lant
  Egy-egy merészebb hangot ad,
  Ha a közelgető viharnak
  Megérint hírmondó szele,
  S dalom, mint elkapott mdár, a
  Földről magasba száll vele.

  A vész csak készülőben van még,
  És nem szakít le egyebet,
  Mint ajkamról egy-egy hangos szót,
  A fákról egy-egy levelet;
  Hah, majd ha minden erejével
  Fog dúlni és üvölteni,
  S szivem mélyét forgatja föl s a
  Fát gyökerestül tépi ki!

  Mit mondotok, mit tesztek akkor,
  Ha a világnak sarkai
  Földindulástul, mennydörgéstül
  Tőből meg fognak ingani,
  Ha összevesz, mint négy vadállat,
  És pusztít mind a négy elem,
  S én vérbe mártott lantomat majd
  Véres kezekkel pengetem!

  Pest, 1848. május

  Túltesz Nérón…

 91. Egy interjú részlete innen:
  http://www.okotaj.hu/szamok/31-32/ot31-06.htm

  – Igen. Széles körben nem ismert, bár tudható, hogy a Hubbard-féle szcientológia szellemi gyökerei Crowley-n keresztül a fekete mágiában, a szabadkőműves ideákban gyökereznek. A következő történt: a kaliforniai kalifátusi OTO főpáholyának nagymesterénél, Crowley személyes tanítványánál és mágikus gyermekénél, Alain Parsonsnál megjelent egy Hubbard nevű süvölvény, aki könyörgött, hogy megkaphassa az okkult tanításokat. Parsons, aki egyébként sikeres tudós, a NASA rakéta-hajtóanyag fejlesztő mérnöke volt (a Holdon még krátert is elneveztek róla), nem lehetett túl jó emberismerő, mert beleegyezett. A már említett szexuálmágikus gyakorlatok során – amelyet Parsons saját személyes skarlát szajhával űzött – Hubbard befurakodott a viszonyukba, majd a klasszikus vígjátékoknak megfelelően lelépett a nővel, és persze magával vitte Parsons pénzét is. (Parsons később emiatt felrobbantotta magát.) Hubbard ezzel „alapozta meg” mágikus hírnevét, innen – az OTO elpotyogatott tudásából – szedte összes tudását. De ő nyíltan állítja a dianetika sátánizmusát. Tejtán tudatnak nevezi, a 666-ra, a titánra, a megosztottságra, a megkettőzöttségre utalva, hiszen a ti vagy a di gyök az indoeurópai nyelvekben a titán, és egyben a kettő gyöke is. Hubbard tudása hermetikus szempontból egy felvizezett és populárissá alakított, műanyag tévéprédikátor-szintű sátánizmus.

  Ezért szomorú, hogy Magyarországon még ennek a társaságnak is komoly sikerei lehettek. Igen magas polcokra, kormányszervekbe, vezető hivatalokba sikerült befurakodniuk.

 92. 97!
  Azon kívül azt gondolják hogy Lucifer,majd megjutalmazza őket „jóságukért” és lojalitásukért..
  Csak várják ki a végét.Kapnak olyan jutalmat.. 😀

 93. 97. Nem akarok most itt nagy teológiai vitába szállni, de ilyen gondolataim nekem is vannak néha, amikor látom hogy hová tart a világ jelenleg. Évszázadok során !soha! nem volt olyan forradalom, (Kivétel erősíti a szabályt – oroszok) amiben nem az előző elit tagjai kerültek vissza átnevezés után. Igenis kell egy gyökeres felfordulás, hogy valami fenntartható irányba menjen a civilizációnk. Petőfi versei szerintem ezt a hangulatot árasztják magukból. Szerintem.

  A pusztítás vallása nem sátánizmus, de valóban hasonlít rá. Ha úgy gondolják, hogy lucifer megjutalmazza őket – aki nem azonos a sátánnal, csak egy a sátán szolgálatába szegődött angyal, ahogy én tudom. – az már más tészta és Luciferánus vallás. De ez részletkérdés, itt már tényleg lehet klasszikus sátánizmusra gondolni, ebben egyetértek…

 94. 100:
  „hogy valami fenntartható irányba menjen a civilizációnk. Petőfi versei szerintem ezt a hangulatot árasztják magukból.”

  „S én vérbe mártott lantomat majd
  Véres kezekkel pengetem!”

  nekem inkább tipikus marxi-lenini típusú utópiaigérgetésnek és szadista vérkultusznak tűnik pl. ez:

  Az ítélet, Pest, 1847. április

  (…)
  Vértengerbe szakad majd a vér hosszu folyója.
  Rettenetes napokat látok közeledni, minőket
  Eddig nem látott a világ; s a mostani béke
  Ez csak ama sírcsend, amely villámnak utána
  A földrendítő mennydörgést szokta előzni.
  Látom fátyolodat, te sötét mélytitku jövendő,
  És, meggyujtván a sejtés tündéri tüzét, e
  Fátyolon átlátok, s attól, ami ott van alatta,
  Borzadok, iszonyodom, s egyszersmind kedvre derűlök
  És örülök szilajan. A háboru istene újra
  Fölveszi páncélját s kardját markába szorítván
  Lóra ül és végigszáguld a messze világon,
  És a népeket, eldöntő viadalra, kihíja.
  Két nemzet lesz a föld ekkor, s ez szembe fog állni:
  A jók s a gonoszak. Mely eddig veszte örökké,
  Győzni fog itt a jó. De legelső nagy diadalma
  Vértengerbe kerűl. Mindegy. Ez lesz az itélet,
  Melyet igért isten, próféták ajkai által.
  Ez lesz az ítélet, s ez után kezdődik az élet,
  Az örök üdvesség; s érette a mennybe röpűlnünk
  Nem lesz szükség, mert a menny fog a földre leszállni.

  „Évszázadok során !soha! nem volt olyan forradalom, (Kivétel erősíti a szabályt – oroszok) amiben nem az előző elit tagjai kerültek vissza átnevezés után. ”

  Na mondj már egy ilyen forradalmat!

  Nézzük, milyen szabadságot igért Petőfi:

  Respublika, szabadság gyermeke
  S szabadság anyja, világ jótevője,
  Ki bujdosol, mint a Rákócziak,
  Köszöntelek a távolból előre!

  Most hódolok, midőn még messze vagy,
  Midőn még rémes átkozott neved van,
  Midőn még, aki megfeszíteni
  Kész tégedet, azt becsülik legjobban.

  Most hódolok, most üdvözöllek én,
  Hisz akkor úgyis hódolód elég lesz,
  Ha a magasból ellenidre majd
  A véres porba diadallal nézesz.

  Mert győzni fogsz, dicső respublika,
  Bár vessen ég és föld elédbe gátot,
  Miként egy új, de szent Napóleon
  Elfoglalod majd a kerek világot.

  Kit meg nem térit szép szelíd szemed,
  Hol a szeretet oltárlángja csillog,
  Majd megtéríti azt szilaj kezed,
  Melyben halálos vésznek kardja villog.
  (…)

  Értjük? A Köztársaság, a rohadtzsarnok királyok lehetőleg felakasztása utáni boldogító államforma

  1. a Szabadság gyermeke, egyúttal Anyja, a Világ Jótevője.
  2.biztosan győzni fog, elfoglalja a kerek világot
  3.jobban jár, aki önként és dalolva lesz a híve, mert aki nem, arra halálos vészt hoz a Respublika kardja

  Kb. mint a bolsevikok: „Boldogítani fogjuk a népet, HA BELEDÖGLIK IS!”

  Ilyen fenntartható jövőről ábrándozott Petőfi.

 95. Feleség: én egyszerúen azt nem értem, hogy miért maradtok ilyen emberek mellett. Ok., ha férj-feleség szci.
  De fel nem fogom ésszel, hogy ha egy férj elvisz mindent a családi kasszából= elveszi a házastárstól, gyerekeitől-, ráadásul a gyerekek normális fejlődésére sincs jó hatással egy ilyen agyament eszemevilágú szülő, akkor miért nem fordítanak hátat nekik.
  Tudom, hogy minden eset egyedi és nagyon könnyű kívülállóként véleményt alkotni, de el nem tudom képzelni, hogy a párom agyament eszméinek a gyerekem lássák kárát!
  Te benne vagy, hátha el tudod magyarázni.

 96. 102:

  Megpróbálkozom vele én.

  Van két képzeletbeli lábosunk tele vízzel, az egyiket fölforraljuk és beledobunk egy békát, a béka kiugrik azonnal (ha tud).
  Másik lábast feltesszük a gázra és melegítjük és beletesszük a békát, a béka megfő…

  Nyilván ha a Feleség most találkozna a férjével akkor nem lennének együtt, mert pár nap után kidobná.
  De ő a kezdetektől ismeri és szereti az akkori emberét, aki kicsitek változva hosszabb idő alatt alakult azzá aki most.
  A kiadások is menet közben történtek, pár tízezer forint kiadás bármelyik kereső férjnek elnézhető, százezerre is van példa, hol van az a határ ami már sok?

  Érthető valahogy? 🙂

 97. 102 & 103:
  Ez nem így működik. Próbáljuk ki. Sok lábasunk van, a következő hőfokú vizekkel teli: 30°C, 35°C, 40°C, 45°C, 50°C. Sorba beteszed a békát (vagy békákat). A 30-ban csak forog, a 35-ből kiugrik. Most az utolsó lábasban lévő 20°C-os vizbe beteszed a békát, majd melegíteni kezded. A béka nem fog kiugrani a 35-ből csak a 45-ből. De egy normnális béka, ha teheti, nem fő meg.
  Borinak igaza van. Mindenki változik, senki se marad olyan, mint közvetlenül a házasság előtt. Van egy bizonyos változás, amit sok mindne miatt, de elsősorban a gyerekekért le lehet és le is kell nyelni, de egy bizonyos szint után UGRÁS. Ez a szint változik sok minden függvényében. Például, ha a feleség nem képes eltartani magát és a gyerekeket akkor tovább tűr, de nem a végtelenségig. Aki mégis megteszi, az magáról állít ki egy szegénységi bizonyítványt (ha még használják ezt a kifejezést).

 98. 105. Hanna33
  üdv.
  Elolvastam, durva egy interjú. Ha csak a fele igaz….
  Azért nem kell megijedni. Magyarország nem az USA, és jelenleg nem az 50-es éveket írjuk, ráadásul Hubbard is meghalt.
  Itthon, ha piszkálnak simán el lehet küldeni őket a p..-ba.
  persze ehhez az kell, hogy az ember kicsit se legyen Hívő.

 99. pepperjohny: szerintem is érdekes ez az interjú, a végén arról van szó, hogy utánajár majd a Penthause ezeknek a dolgoknak, hogy valósak-e ifj. L. Ron Hubbard állításai, de végül ebből nem lett semmi, mert az egyház kitett magáért és a magazint és Hubbardot is megfenyegették, előbbi elhallgatott, utóbbi pedig elrejtőzött a családjával valamelyik amerikai városban.

  Az, hogy Hubbard (idősebb) az egyház által nyomatott életrajzának a 90%-a hazugság szépen bizonyítja dokumentumokkal és adatokkal egy weboldal, ami sorra cáfolja meg a szcientológia egyház állításait Hubbard csodálatos életével kapcsolatban, ezt is érdemes megnézni:
  http://www.american-buddha.com/cult.biohubbardshannon.htm

  Szerintem ezek a dokumentumok többet érnek, mint az egyház mosolygósan előadott, semmiféle hivatalos bizonyítékkal alá nem támasztott meséi a csodálatos L. Ron Hubbard-ról.

  Akit érdekel, szívesen átküldöm L. Ron Hubbard Az O.T. szintek c. könyvét PDF-ben, abban is szépen el lehet olvasni az OTIII résznél a xenu sztorit Hubbard saját kézírásával, ha valaki kételkedne annak hitelességében, hiszen az interneten mindenki azt ír, amit akar, ezért szedtem össze olyan anyagokat, amik hitelesek lehetnek a kételkedőknek is.

 100. pepperjohny: Ha van rá lehetőség, talán közzétehetnéd ezt az interjút is itt. Talán többen megtalálnák és ez szerintem mindenképpen hasznos lenne.

 101. 107.Hanna33
  Én mindenkinek ajánlom!!! Jó kis „életrajz”.
  A link alapján biztos elolvassa akit érdekel. Nem én vagyok itt a Nagyfőnök. 🙂
  Sajnos aki hisz, az EZT úgysem hiszi el, aki pedig nem, annak úgyis belesikkad a többi szekta-szenzáció közé.
  Ha esetleg Téged kergetnek, akkor tudok tanácsokat adni.

 102. 109. pepperjohny: köszönöm a segítségfelajánlást, de engem nem kergetnek.
  Én kergetem őket. 🙂

 103. 110.Hanna33
  Akkor hajrá! De csak lazán. Nehogy az agyadra menjen. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük