(646) Izrael nem támadja meg Iránt

Tibor bá’ online

 

Pontosan tudom mekkora rizikó kijelenteni, hogy Izrael nem támadja meg Iránt, mert lehet, hogy 3 nap múlva alaposan pofára esek, és itt fogok állni előttetek totál leégve. Főleg, mert fogalmazhattam volna úgy is, hogy „nagy valószínűséggel…” Ámbár, ha tényleg megtámadja kétlem, hogy az én kiröhögésem lesz az első, ami eszetekbe jut. Minden esetre fontosnak tartottam ezt a kijelentést, mert már évek óta, de az utóbbi időben szinte naponta bukkanunk „gyanús jelekre”. Legutoljára tegnap jelentette ki egy 5 csillagos amerikai tábornok, hogy félő, Izrael amerikai engedély nélkül fogja megtámadni Iránt. Hülyeség! Izrael nem fogja megtámadni Iránt. Nem fogja, mert nélkülözne minden racionális megfontolást. Még akkor se, ha néhány napja nagyhangon bejelentették, hogy az új rakétájuk 5000 km  távolságra is képes eljuttatni nukleáris robbanófejet. 5000 km? Mi a fenének? Irán 1200 km-re van! Minden esetre jól hangzik, de félni nem kell tőle.

Igaz, az életben mindig akkor tévedtem a legnagyobbat, amikor feltételeztem, hogy az ellenoldal logikusan gondolkodik és arra a konklúzióra jut, amire én jutottam. Hülyékkel teli van a világ. Na, de ekkora tétnél is? Állítólag az atom hatalmaknál annak a bizonyos piros gombnak a megnyomása sokszorosan be van biztosítva egyetlen őrül, de akár fél tucat meghibbant kulcspozícióban csücsülő elme se elégséges a rakéták elindításához. Nézzük tehát az argumentumomat!

Amelyik kutya ugat, az nem harap, mondja a közmondás, és milyen igaz. Amikor Izrael lebombázta az iraki reaktort, egy büdös szó se hangzott el előtte. Egyszer csak megjelentek az izraeli gépek és 5 perc alatt végeztek a reaktorral, mire Szaddam Husszein felvette a papucsát, már elhagyták az iraki légteret. Ugyanez történt a szír atomlétesítménnyel is néhány éve. Olyan csendben történt a dolog, hogy még a szírek se vették észre, legalább is nem jelentették. Most pedig hangos a sajtó a küszöbön álló támadással az Északi-sarktól a Déli-sarkig.

Most szombaton meg Simon Peres nyitotta ki a száját, ami beáramlott a vasárnap esti TV hírekbe is. TÁMADÁSSSSS!

Ez egy régi zsidó taktika, játszani a hülyét. „Uram vegye meg ezt a príma bőrkesztyűt mindössze 2000 forintot kérek érte, nekem is többe van.” Hülye lenne a szatócs, vesztességgel árul? Fenét, de sokan beveszik a cocát. — Izrael az USA háta mögött fog támadni, aha, majd ha hülye lesz, az USA az egyetlen igaz barátja.  

Sokan abban bíznak, hogy – de szerintem felejtsük el – Oroszország és Kína,  Irán háta mögött áll. Szerződések, nyilatkozatok, közös hadgyakorlatok stb. stb., de ezek csak a megtévesztő politika egy részét képezik. A II. világháború elején a franciák és az angolok garantálták Csehszlovákia, Lengyelország biztonságát, aztán a sajátjukat se tudták megvédeni (Gedeon majd pontosít 😀 ). Különben is emlékezzünk, hogy az oroszok micsoda huza-vonát csaptak a megrendelt és visszaigazolt, majd kifizetett légelhárító rakétarendszerek, az atomreaktorok fűtőelemeinek a leszállításával. Nem! Oroszország és a még sokkal óvatosabb (és rafináltabb) Kína nem biztosíték semmire, de akkor mi?

Nézzük először is a „hasznot”! Mit nyerhet Izrael egy ilyen támadással? Irán egy hatalmas kiterjedésű ország, Magyarország kb. tizennyolcszor férne el benne, 75 millió lakóssal, a terület fele hegyvidék,  ahol az atom létesítmények szét vannak szórva, ráadásul jó mélyen be vannak ásva a hegyek alá. Szakértők szerint egy totális támadás se lenne képes másra, mint az iráni atomprogramot 6 hónappal késleltetni. És mit kellene fizetni azért, hogy Iránnak fél évvel később legyen atombombája? Sokat, nagyon sokat.

Vessünk egy pillantást a tárképre! Nem lehet nem észrevenni a Hormuz szorost, ami mindössze  35 km széles. Ez a nyílt tengeren jóformán semmi, itt navigálnak a több mint 400 méter hosszú szuper tankerek.

Ezen a szoroson kell keresztül haladnia az összes olajnak, amit kitermelnek  Szád Arábiában, az öböl államokban, Irakban és Iránban. Abban a pillanatban, amikor az első izraeli gép belép iráni légtérbe, a hajóforgalom a szorosban megbénul, amiről gondoskodni fognak az iráni rakéta kilövésre alkalmas gyorsnaszádok, és a szárazföldre telepített föld-hajó rakéták. Egy azonnali totál izraeli győzelem vagy fegyvernyugvást (egyik se bír valószínűséggel) követően hónapokig nem lenne használható ez a vízi-út. A világ (beleértve az Amerikát is) olajellátása egyik pillanatról a másikra 20 százalékkal esne vissza. Ezt a kiesést sehonnan nem lehetne pótolni. Ez beláthatatlan és azonnali gazdasági katasztrófához vezetne, olyanhoz, ami meghaladná a küszöbön álló Euró összeomlást. Ezt akarná Izrael felvállalni, az az Izrael, ahol a társadalmi elégedetlenség egyre nagyobb erővel tört fel az utóbbi időben. Teljesen kizárt dolog. Hacsak a teljes izraeli politikai vezetés nem lakmározott az elmúlt sábeszen bolondgombát.  

De ez nem minden. Az elmúlt időben jelentős rakétafejlesztésen átment Iránnak ma már félelmetes, hosszú hatótávolságú (2000 km) rakétái vannak (Shahab-3), amelyekkel 12 perc alatt elérik Izraelt. Ezt maga az izraeli vezérkari főnök, Gabi Ashkenazi jelentette ki 2009 novemberében az amerikai Kongresszus előtt. Ebből egyértelműen következik, hogy Irán megtámadása esetén az aprócska Izraelre rakéta eső hullna, amihez nincsenek hozzászokva. De nem csak Iránból érkezne rakéta. Beszámolók szerint a Hezbollah már 40.000 középtávú iráni rakétával rendelkezik, amiket egy totális háború esetén bevetnének, méghozzá válogatás nélkül. Az izraeli lakosság elfogadhatatlan méretű vesztességet szenvedne, méghozzá teljes bizonyossággal. És ezt az izraeli hadsereg vezetői pontosan tudják.

Egy ilyen, fentiekben vázolt ellencsapásra Izraelnek nem maradna más opciója, mint a termonukleáris fegyvereihez nyúlni. Ez még akkor is katasztrofális lenne az egész emberiségre, ha történetesen semmiféle retorziót nem váltana ki. Száz-kétszáz hidrogénbomba irgalmatlan mértékben szennyezné be az egész Földet, természetesen Izraelt is. Azt hiszem itt kell abbahagynom.

______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________

 

66 gondolat erről: „(646) Izrael nem támadja meg Iránt

 1. Egy dolgot hiányolok: ha Izraelre rakétaeső fog hullani egy támadásuk után, mi a garancia arra, hogy ugyanezt nem kapják meg csak úgy?

  Azaz, Izrael meglátása az is lehet, hogy Iránnak azért vannak ilyen rakétái mert azokat majd ellenük akarja használni. Így tehát az egyetlen „jó” megoldás egy megelőző termonukleáris csapás Iránra.

  Ilyenről már ötleteltek is…

 2. Izraelre hullott már rakétaeső.

  Izrael olyan kicsi és „vékony” hogy a rakéták sem mindig azt találják akit akarnak. Mohamed bácsi családjára éppúgy hulottak a kassszamok pl az öbölhborúban mint Miriam néniékre. Egy atomtámadásról nem is beszélve. Egy Izraelt érő támadás hatással van Szíriára, Libanonra, de a palesztinokra a leginkább.

  Izraelben a témát nem veszik igazán véresen komolyan. Mármint Irán megtámadását. legalább 6 éve megy erről a témázgatás.

 3. Megválaszoltad saját magadnak:
  „Igaz, az életben mindig akkor tévedtem a legnagyobbat, amikor feltételeztem, hogy az ellenoldal logikusan gondolkodik és arra a konklúzióra jut, amire én jutottam. Hülyékkel teli van a világ. Na, de ekkora tétnél is? ”

  Helyesebben azoknak, akik itt mozgatják az eseményeket,van logikája, de az pokoli logika. Helyesebben a logika csak logika, de pokoliak a célok és az elvek, pokoli az illetők amoralitása, amit kiszolgál létező logikájuk.
  Lehet, hogy nagyon Arma gedeonos, de én komolyan veszem kardel, és egy sor zsidó szerző összeesküvéselméletét, miszerint a világot irányító, nagyrészt, de nem teljesen zsidó eredetű sátánista szekta-oligarchia (a „sabbateánus-frankista-illuminátus csapat) eszközként hozta létre a cionizmust és Izrael államot is. Tehát a cionizmus és Izrael léte sem CÉL, csak ESZKÖZ, alkalomadtán feláldozható.
  Ezt támasztja alá az is, hogy az elmélet (szerintem tény) szerint Izrael létrehozása érdekében a cionizmus mögött állók, a globalista bankároligarchia segítette hatalomba Hitler rezsimjét és cinikusan, gátlástalanul zsidók tömegeit küldette halálba náci bábrezsimje útján, hogy az európai zsidó „emberanyag” kiválogatott, fiatal, életerős részét Palesztina gyarmatosításához irányíthassa át. Tehát a cionizmus nem volt „zisdó érdekvédő mozgalom”, a látszatot, hogy a zsidók csak egy saját országban érezhetik magukat biztonságban a „gonosz antiszemita világban”, maguk teremtették meg egy példátlan zsidóirtással. Ennek utózöngéi voltak az arab világban zsidó titkosszolgálatok által elkövetett zsidóellenes merényletek és a 45 után az új szovjet csatlósállamokban a zsidó ÁVH-k által szervezett pogromok, pl. Lengyelországban (Kielce, stb.), Romániában és Magyarországon (Diósgyőr, Kunmadaras, Makó, stb.).

  Ha a múltban ölhettek zsidók zsidókat, tömegesen is, titkos politikai és kitudja milyen céljaik érdekében, akkor miért ne tehetnék meg most is, zsidók és az emberiség tömegeivel???

 4. Mielőtt végleges konklúziót levonnánk, érdemes megvizsgálni a közelmúlt háborúit és hogy ezeket milyen „kommunikáció” előzte meg. A megelőző propaganda forgatókönyvek szinte azonosok, de a kivitelezésekben némi eltérés tapasztalható.
  A globalistáknak így Izraelnek is létfontosságú, hogy Iránban egy bábkormány vegye át a vezetés szerepét, ez nem kérdés és nem is fognak erről lemondani, nincs az az ár amit ezért meg ne adnának és ha ez ember milliókat jelent az meg pláne nem kunszt.
  Viszont nem hülyék, úgy ahogy írod Tibor bá, ugyanakkor Gedeon meglátása sem elvethető. Ez az egész dolog egy sakkjátszma más más szereplőkkel, néha gyengébb az ellenfél és néha erősebb.
  Irán esetében nagy valószínűséggel nem szőnyegbombázásba kezdenek, hanem célirányosan a kulcsfontosságú személyeket fogják megcélozni nagy valószínűséggel . Ezért megy a nagy dáridó az atomlétesítmények megsemmisítéséről. A személyt aki döntéskompetens sokkal kisebb kockázattal és nagyobb hatékonysággal lehet kiiktatni mint a beásott bunkert és itt nem feltétlen csak bombatámadásra kell gondolni, politikai instabilitás keltése, az ellenzék támogatása, méreg -ármány és minden más megengedett. Libya forgatókönyve Iránban nem alkalmazható egy az egyben, de ha fondorlatokról van szó akkor abban ők nagyok. Ez olyan mint a sakkban amikor kiteszed a csalit pl. egy bástyával „véletlen” úgy lépsz hogy az leüthető legyen az ellenfélnek majd amikor ezzel elterelted a figyelmét a futárral adsz egy sakk-mattot. Igazából ezek a nyilatkozatok a közvéleménynek szólhatnak, mert Irán katonai vezetősége nagy valószínűséggel tisztában van a dolgokkal.

 5. A rakétaeső ellen van valami Iron Dome nevű rendszer, amiben az izraelik eléggé bíznak.
  Tehát elméletileg fel tudnak vállalni egy válaszcsapást.
  Továbbá, amíg az USA Irakban van, fel lehet őket is használni, viszonylag hatékonyan az iránból övő rakéták elleni védelemre.
  Vannak olyan elgondolások, hogy EZÉRT van az USA Irakban, hogy az Iránból jövő támadás esélyét csökkentse.

  Aztán itt van ez a válság… Ha minden igaz, a zsidó bankárok hatalmas pénzeket tettek félre „nehéz” napokra, és a nehéz napok eljöttek. Drábik például 300 és 500 trillió dollárra becsüli a Rotschieldek fel nem osztott családi vagyonát.
  Fel lehet ajánlani mondjuk az USA-nak hogy kifizetik az összes tartozást, ha üvegsivatagot csinálnak Iránból…
  Ugyanis az USA egyelőre SEMMI másra nem alkalmas.
  Jó pénzért lehet találni európai politikusokat is hogy támogassák a dolgot.

  Egy lehetséges scenárió:

  – Izrael ledob néhány bombát Iránra (nem is fontos, hogy célbaérnek-e)
  – Irán válaszként beindítja a rakétaesőt, aminek döntő részét kivédi az Iron Dome
  – Az USA beváltja igéretét hogy ha Irán megtámadja Izraelt, akkor megsemmisíti Iránt (Hillary Clinton).

  A világ erőinek átrendeződésével, az USA befolyásának gyengülésével egyre nagyobb a nyomás Izraelen.
  Ha ezt az alkalmat kihagyja, amíg az USA komoly erőkkel térségben van, és még van valamennyi befolyása, akkor vége a dominanciának.

 6. Én is pont abban reménykedem, mint Te, Tiborbá. Hogy a józan ész győz.

 7. Szerintem sem lesz támadás .
  (ha mégis akkor legfeljebb nem lesz egyedül Tibor Bá a „szégyenpadon” 🙂 )
  Miért nem :
  Mert a zsidó Ahmedi Nedzsád és Izrael és az USA csak a világot szórakoztatják . Terelik el a FIGYELMET más lényegesebb problémákról .
  Most pld itt van a kanadai olajhomok felhasználás írdatlan mennyiségü viz elszennyezésével.
  Vagy a gazdasági válság egyre durvább mélyülésével stb.
  Ezek mindig is szerették „szórakoztatni” a világot .
  Egy szövegrészlet Roger Waters :Amoused to death c. lemezéről :

  „And the Germans killed the Jews
  And the Jews killed the Arabs
  And Arabs killed the hostages
  And that is the news”

  Pedig vannak más hirek is sokkal fontosabbak…

 8. 4. Látszik a szándék ez irányban, de úgy tűnik eddig hatástalan maradt. Szaddámmal is valahogy így lehettek: nem tudták likvidálni, és nem tudták megbuktatni belülről. Így maradt a katonai beavatkozás, mint végső alternatíva. Valahol itt tarthatnak mostanra Ahmedinezsáddal is.
  Tibor ‘bá: a legoptimistább forgatókönyvet írtad le. Először a kommunikációs (média) fegyvert vetik be, hátha eredményes lesz, de a perzsákról ez lepörög. Tegnap csípős választ adtak rá: 1 millió áldozatot ígértek Izraelnek egyetlen támadás esetén is. És nem viccelnek 😉 A fegyvereik meg vannak hozzá (arról nem is beszélve, hogy sokan készpénznek veszik, hogy már rendelkeznek atomfegyverrel, amit Ukrajnában leértékelt áruként vásároltak). Ha elbizakodottan abban reménykednek Izraelben, h az amerikai rakétaelhárító rendszer megvédi őket, kellemetlen meglepetésben lehet részük…
  Abban pedig csak bízhatunk, hogy felelősen fognak gondolkodni. Az atomháború esélye soha nem volt ilyen magas, mint most.
  Abban pedig nem feltétlen értek veled együtt, h Kína és Oroszország nem fogja őket támogatni. Gazdasági veszteségeik sokkal nagyobbak lennének, mint Líbiában (amit már elkönyveltek tanulópénzként), és ezt már nem fogják lenyelni. Ráadásul a katonai erők ezzel teljesen körbe kerítenék őket, amit szintén nem néznek jó szemmel (gondolj csak a Lengyelországba telepítendő amerikai rakétavédelmi rendszerre).

 9. 2: „Izraelre hullott már rakétaeső.”

  Azért a Kasszám meg a Shahab között van némi különbség.
  az egyik 20 kg a másik 1 tonna meglepetést cipel magával, az egyik 20 a másik 1200 km-es távot szel át.

  Az Iron Dome való a Kasszámok ellen, az Arrow pedig a nagyvadakra (Shahab).

 10. Legyen igaza Tibor bának, és győzzön a józan ész!
  de hogy ne csak mint fej vagy írás meditáljunk rajta, szerintem azt is érdemes lenne megvitatatni, hogy ki-ki személy szerint mit csinálna, ha mégis egy reggel ezt a hírt hallja a rádióban?
  Aznapra én szabadságot vennék ki, és még utoljára teletankolnék, így mulat egy magyar úr…
  mondjuk a közmű számlák utalását is leállítanám, és kivenném ami kevés van még a bankban, ha jut még.

 11. Legújabb hírek szerint a NAÜ felfedi az iráni atomlétesítmények titkait holnap. Előzetes hírcsepegtetés is történt! forrás: http://www.hirado.hu

 12. 11: Akkor (pozitív hír esetén) ma este támadás?

 13. 10: Tankolás, nagybevásárlás, riasztás…

 14. 1. „…nélkülözne minden racionális megfontolást”. A megfontolások ma nem racionálisak”, meg irracionálisak. Nem is mindig logikusak. Lásd Egyiptomot, Líbiát, Görögországot stb.
  2. És mégis: van logika abban, hogy Izrael támadja meg Iránt. No nem az iráni atomfegyverkezés miatt, az még egy kicsit odébb van(kísérletek, hordozóeszközök, hozzávaló infrastruktúra. Ezek még kellenek) Ha Izrael támad, magával rántja azonnal az USA-t, Nagy Britanniát minimum. De lehet, hogy többeket is. Ez egyenlő egy két hónapon belül a világháborúval.
  3. A jelenlegi gazdasági bajokra a legjobb és leghatékonyabb „gyógyír” a háború. Tessenek csak utánanézni a vezető közgazdászok manapság elhangzott/leírt szövegeinek.
  4. Az atomfegyverek bevetésétől ma már nemigen tartanak a „tulajdonosok”. Megvannak az eszközök a védekezésre, az „ellenség” ugyebár meg hadd hulljon (a férgese). Egyébként is, nem az ország, hanem az olaj és a gáz kell! (lásd Líbiát!!! … no és ott még a sivatag alatti édesvíz készlet is.)
  Szóval Tibi bá, lehet, hogy nagyot tévedsz. Sajnos.

 15. 15 „A jelenlegi gazdasági bajokra a legjobb és leghatékonyabb “gyógyír” a háború. ”

  Már indítottak kettőt is (Irak Afganisztán) nem jött be .
  A mai gazdasági gondokra már kevés a háború .

 16. 16-ra:
  1. Dehogynem! Övék már évek óta és még ki tudja meddig, az iraki olaj és gáz, és övék az afganisztáni ritkafém kincs. Ma ezek a legfontosabb katonai és polgári erőforrások, a ritkafémek, nemesfémek az elektronika nélkülözhetetlen alapanyagai.
  2. Mindkét háború „bemelegítés”, a fejlesztések „éles” kisérleti terepe. „Helyi háború”. Az Irán elleni háború világháború lesz (lásd Merkel legutóbbi „jóslata”)és a gazdasági újrafelosztás a legfőbb célja.

 17. 17 „Mindkét háború “bemelegítés”, a fejlesztések “éles” kisérleti terepe.”

  – Kicsit közhelyes
  – Ehhez elég lett volna az egyik is

 18. Amerikai források a Fox csatornának november 6-án nyilatkozva elmondták, hogy azok az izraeli miniszterek, akik eddig ellenezték az iráni nukleáris létesítmények elleni támadást megváltoztatták véleményüket, miután tájékoztatást kaptak Irán titkos atomprogramjának előrehaladott állapotáról: http://komlomedia.hu/hir.php?hir=549
  De nézzük a pozitív oldalát a dolognak: egy füst alatt megoldódik két probléma is. 1) a túlnépesedés (végre meglesz az 500 milliós limit) 2) a globális felmelegedés (a nukleáris tél megfelelően lehűti a környezetet) 😀

 19. 17 olsza

  „Övék már évek óta és még ki tudja meddig, az iraki olaj és gáz, és övék az afganisztáni ritkafém kincs. ”

  Azért ez az „övék” kicsit optimista.
  Mindkét forráshoz sokkal drágábban jutnak hozzá, mintha a világpiacon vennék őket.
  Az iraki olaj tulajdonképpen nem is fedezi a megszállás költségeit, az afgán ritkafémek kitermelése még csak szép álom, de annak is gyenge, mert már Kabulban sem képesek normálisan mozogni nemcsak az amerikaiak, de a velük barátkozók sem.

  Egyébként, úgy tudom, a legközelebb akkor került Izrael Irán bombázásához, amikor a grúz válság folyt. Az oroszok „véletlenül” lekapcsoltak 4 Djeepet amin a műholdkövető kütyűket vitték a grúz reptérre.

  Egyébként ez olyan dolog, ha Kína meg az oroszok akarják, akkor LESZ Iránnak atomfegyvere… Ha meg nem akarják, akkor nem lesz.

  Mit gondoltok, Kínának és az oroszoknak mi tetszene jobban?
  Egy erős Izrael, vagy egy erős Ián?

 20. A világ gazasági mérlege az utóbbi 10 évben egyértelműen keletre billent.
  Megtörtént egy gazdásági korszakváltás.
  A politikai,s különösen a pénzpolitikai mérleg ,még nyugat felé billen.
  A gazdasági folyamatok indokolnák,hogy a kelet megszerezze a pézügyi vezető szerepet is.
  Nos ez történhet baráti,fehér abroszos vacsora keretében,vagy a katonai potenciálok egymáshoz mérésével,amiben a nyugat még fel tud mutatni némi előnyt.
  A felek döntéseiben,nem keresném a józan logikát,s ami a vacsorát illeti,még várnék a pezsgős koccintással egy kicsinyég.

 21. Esküszöm nektek, ha most Armagedeonnak lesz igaza,MINDENT el fogok hinni a hozzászólásaiból….de ha nem akkor beszámíthatatlan pánnikkeltőként fogom kezelni.

 22. Irán ellen már nagyon régóta háború folyik, kezdődött a diáklázadásokkal folytatódott a stuxnettel és fordulópontjához ért a nevetséges merénylet konspirációval. Az évtizedes embargóról nem is beszélve. Mostanra lett világos, hogy a nyílt katonai agresszión kívül semmi nem használ, ahogy történt ez Irakban is.
  De! Az USA nem tud győztesen kijönni ebből a háborúból, még ha katonailag fölényben is van. Ha belekezd egy harmadik háborúba is amit tisztán nyomtatott pénzből finanszíroz elveszti a legfontosabb fegyverét a dollárt. Pedig ezt a fegyvert már lassan hatvan éve sikeresen szorítja a világ tarkójához.

  OFF: tudd meg hol állsz a politikai koordinátarendszerben, szerintem marha jó: http://www.politicalcompass.org/test
  én nagyonbalos nagyoblibsi vagyok 😀
  http://www.politicalcompass.org/printablegraph?ec=-6.75&soc=-5.85

 23. Amit Csörmi írt, hogy a világgazdaság mozgatórugói keleten,Európai Únión és az USA-n kívűl vanak,mind igaz. Szinte minden NATO tagállam szintén EU-tag. Azt sem hagyhatjuk figyelmen kívűl,hogy Izrael” keresztényebb” arab állam,már ami a Biblián alapuló vallásokat illeti.De ha jól megfigyeljük az eddigi eseményeket,senki sem megy fejjel a falnak.Jó háttérpolitikával,és aktiv hírszerzéssel,majd egy kis lokális erődemonstrációval megoldható bármi…

 24. 🙂 lehet hogy én értettem félre. de a hozzászólásod alapján percekre vagyunk a nukleáris háborútól.

 25. 7-es versenyző!Ez teli találat volt!
  „Mert a zsidó Ahmedi Nedzsád és Izrael és az USA csak a világot szórakoztatják.”
  Én is a felvázolt következtetésedre jutottam,éppen mikor olvastam Tibor bát.Csak játszanak,aztán oda-oda meg-meg vissza..Mindennel.Már unalmas..Aztán amivel kellene,azzal nem foglalkozunk..csak a haknizásukkal.Azt tudnak..

 26. 17 olsza

  „Övék már évek óta és még ki tudja meddig, az iraki olaj és gáz, és övék az afganisztáni ritkafém kincs. ”

  Azért ez az „övék” kicsit optimista.
  Mindkét forráshoz sokkal drágábban jutnak hozzá, mintha a világpiacon vennék őket.
  Az iraki olaj tulajdonképpen nem is fedezi a megszállás költségeit, az afgán ritkafémek kitermelése még csak szép álom, de annak is gyenge, mert már Kabulban sem képesek normálisan mozogni nemcsak az amerikaiak, de a velük barátkozók sem.

  Egyébként, úgy tudom, a legközelebb akkor került Izrael Irán bombázásához, amikor a grúz válság folyt. Az oroszok „véletlenül” lekapcsoltak 4 Djeepet amin a műholdkövető kütyűket vitték a grúz reptérre.

  Egyébként ez olyan dolog, ha Kína meg az oroszok akarják, akkor LESZ Iránnak atomfegyvere… Ha meg nem akarják, akkor nem lesz.

  Mit gondoltok, Kínának és az oroszoknak mi tetszene jobban?
  Egy erős Izrael, vagy egy erős Irán?

 27. Ajánlom mindenkinek a Threads című brit filmet, atomháborús témában a legjobb szerintem, szenvtelen, de átélhető, és elég reálisnak tűnő. Rohadt nyomasztó, 1983-84-ben készült.

  http://www.youtube.com/watch?v=iQo0BQM3OlQ

  12 részben fent van, de kölcsönözhető torrenten is.

 28. 23: Pontosan Gandhi és Mandela között állok.

 29. Tibor bá, jól értem, hogy azoktól vársz épelméjűséget, akik a világot máris az összeomlás szélére vezették? 😀 Ez így elég sovány önmegnyugtatásnak tűnik… 😀

 30. 31 Látod ő Gandhi és Mandela és múltkor már Yodát is elvállalta 🙂

 31. A világot nem a politikusok irányítják,hanem a tőke.A tőkések nem hadvezérek,de képesek úgy mozgatni a sakkbábukat,hogy ütésre kerüljön sor.De csak a papasztok hullanak, addig amíg vannak,és még vannak bőséggel. A tőkésnek sem jó,ha a vezérek kiesnek a játszmából,mert a gyalogok könnyebben mennek harcba,de kezelhetetlenebbek is.

 32. 3.Arma:
  „Ha a múltban ölhettek zsidók zsidókat, tömegesen is, titkos politikai és kitudja milyen céljaik érdekében, akkor miért ne tehetnék meg most is, zsidók és az emberiség tömegeivel???”

  Simán megtennék ezúttal is. Kérdés mikor vagy hogy szükséges-e? Nem számít a náció vagy bármi egyéb. Egyértelműen csak önmaguk a saját céljuk.

 33. Én Gandhihoz vagyok közelebb…

  Bár a válaszok között nem volt neutrális így nem könnyű szívvel választottam olyan dolgok között amit vagy nem tudtam eldönteni, mert a kérdés nem elég precíz, vagy nem érdekel…

  Na mindegy.

 34. Ha jól értem akkor izrael vs irán elképesztő olajárakat hozna!
  Olaj nélkül meghalna a jelenlegi gazdasági rendszer!
  De ha mégsem halna meg iszonyat hasznot hozna azoknak akik az arabokon kívül még olajtermelők, pl oroszország!

  Ha fogadnom kéne akkor szerintem sem támad izrael! Többet kockáztatnak mint amennyit nyerhetnek!

  De a kérdést feltehetjük fordítva is! Ha iránnak meglesz a fegyvere és látja, hogy izrael beszari akkor szinte következmény nélkül lebombázhatja???
  Vagy van-e izraelnek jó választása?

 35. 23. A választások előtt megcsináltam, és kiderült én vagyok a legszélsőségesebb jobbos libsi! 😀

 36. Véleményem szerint fontos lenne a -következmények(erőforrásválság, várható háborúk stb.)elemezgetése mellet-valójában megismernünk az emberi tudat azon részét, mely az emberiséget ebbe a helyzetbe juttatta(nem először, de lehet, hogy utoljára).
  Ha a mammonimádó és csakis önmagukért élő társadalom kicsiny kis szeletét hibáztatjuk(joggal) az eseményekért(mondjuk a háborúért), akkor a kép nem teljes. Hiszen mi emberek benyaltuk a dolgokat és részesei vagyunk az eseményeknek.
  Ezért lehet az, hogy az elitnek fogása lett rajtunk és a saját kis vágyainkon és félelmeinken keresztül rángathatnak minket ide-oda,(forradalomig vagy összeomlásig).
  Mielőtt le-ezotériáznátok az alább olvasható írást, próbáljátok magatokban megcáfolni a következő állítást:

  A bolygón csakis az emberi elme képes oktalanul szenvedést okozni saját magának és persze más életformáknak.

  Tehát az elménk alkotta gondolatokkal való teljes azonosulás(pl. ellenségkép) az okozója helyzetünknek. Az elme szükséges létünkhöz, de fel kéne ismernünk hibás használatából eredő kártékonyságunkat.

  Az idézet: Az új föld(Eckhardt Tolle) című könyvből való

  Reagálni az életben maradásunkat fenyegető mély válságra: Ezzel a kihívással kell ma az emberiségnek szembenéznie. Az emberi elme- az ősi bölcseleti tanítók által már több mint 2500 éve fölismert- működészavara, amit immár felnagyít a tudomány és a technika, első alkalommal fenyegeti a bolygó életben maradását.

  A legutóbbi időkig az emberi tudat átalakulása- amire az ősi tanítók szintén rámutattak- nem volt több, mint lehetőség, amit csak egy-két ember valósított meg, függetlenül az illető kulturális vagy vallási hátterétől. Az emberi tudat széles körű kivirágzására azonban nem került sor, mert az még nem volt parancsoló szükség.

  A föld lakóinak jelentős része hamarosan rájön, ha már rá nem jött, hogy az emberiség kemény választás elé kerül: fejlődj vagy pusztulj! Az emberiség még mindig viszonylag kicsiny, de gyorsan növekvő hányada már tapasztalja magában a régi egós minták széttöredezését, és a tudat új dimenziójának a felbukkanását.

  Ami most megjelenőben van, az nem valami új hitrendszer, új vallás, spirituális ideológia vagy mitológia.
  Nemcsak a mitológiák, hanem az ideológiák és a hitrendszerek végórái felé is tartunk.
  Az új tudatosság középpontjában történetesen a gondolat transzcendálása áll(átlépése), az újonnan megtalált képesség a gondolat fölé való emelkedésre, egy olyan dimenzió felismerése önmagadban, ami végtelenszer hatalmasabb mint a gondolat.
  Az ego nem több ennél: azonosulás a formával, ami főként gondolatformát jelent.
  Ha a gonosznak van egyáltalán bármilyen realitása(valóságtartalma)- és relatív, s nem abszolút realitása van-, akkor ez is definíciója: teljes azonosulás a formával.
  Fizikai formákkal, gondolatformákkal, érzelmi formákkal.
  E teljes azonosulás eredménye: sejtelmem sincs az egésszel való összekapcsolódottságomról, a minden mással és a forrással való belső egységben levésemről.

  Ha a totális elkülönültség e káprázata irányítja minden gondolatomat, szavamat és tettemet, akkor vajon milyen világot teremtek?
  Hogy választ kapj erre a kérdésre, figyeld meg az emberek közti kapcsolatot, olvass el egy történelem könyvet, vagy nézd meg az esti tévéhíradót!

  ha az emberi elme struktúrái változatlanok maradnak, akkor végül újra és újra alapvetően ugyanazt a világot , ugyanazokat a gonoszságokat, ugyanazt a működészavart teremtjük újra.

 37. Az előző világháborúk is egy pillanat alatt törtek ki, holott már előtte is jócskán pattanásig feszültek a húrok.

  Ez az izraeli kijelentés lehet egyfajta meggondolatlanság, hangoskodás, de lehet akár egyfajta erőfelmérés is, milyen szövetségek várhatóak, mit szól a világ és közvéleménye a témához… Egyáltalán mit lép Irán? Csak aztán nehogy ők csesszék oda az első atombombát!
  Cs.

 38. Összefoglalás:
  barikad.hu/küszöbön_az_atomháború_közel-keleten-20111107

 39. Haha, pont ma írtam én is erről a témáról! Az iraki háborút vagy a líbiait is lebegtették előtte. Én látom esélyét a háborúnak Izrael körül, ami valóban hatalmas olajhiányt és áremelkedést eredményezne, és sohanemlátott recessziót. Csakhogy ezt nem akarják elkerülni azok, akik osztják a lapot, ellenkezőleg, ez egy eszköz a globalizálódás kiteljesítésére. Nagy probléma – nagy válság – nagy megoldás!
  http://www.bonifert.hu/blog/2011/11/07/iran-vs-izrael/

 40. 38-ra:
  Komolyan gondolod, hogy a sok Tescozós, VV őrült, buli-buzi és plaza-cica egyszercsak majd tudatukra ébrednek, és gondolataik átváltoztatják az egész világot?
  Ha kapát adnánk mindenki kezébe, azonnal megtudnád, hány százalék esetében lehetséges egyáltalán bármilyen tudati átalakulást remléni 🙂
  A helyzet az, hogy merő butaság abban bízi, hogy majd jön valami, ami mindent megold helyettünk. Tényleg, volt már erre példa a történelemben, vagy akár a saját életedben? Persze a gyermekkoron túlról gondolom…

  Gondolatkísérlet – vagy ezo találós kérdés:
  Ha van egy férfi és egy nő, s arra gondolnak, hogy dugni szeretnének, mi fog velük történni? És ha beteszünk még egy férfit? És ha még egy nyulat? 🙂
  Cs.

 41. Az orosz/kínai/iráni és a francia/angol/lengyel felállás között azért annyi különbség mindenképpen van, hogy az oroszok/kínaiak nem heccelik, bátorítják, sőt mi több uszítják Iránt Izrael ellen, mint az tették az angolok a lengyelekkel a II. Vh. előtt.

  Kína valóban nem biztosíték semmire, viszont érzékenyen érintené, ha leállna a földgázimport…

  Javítsatok ki ha tévedek, de tudtommal a bunkerromboló rakéta is nukleáris robbanófejjel van ellátva. (A másodszorra érkező legalábbis.) Anélkül nem menne a bunkerrombolás a föld alatt.
  Ezzel csak azt akarom mondani, hogy egy „5 perces jövök-megyek reaktorrombolás” is tulajdonképpen atomháború.

  Osztom Gedeon véleményét, az esetleges izraeli áldozatok magas száma nem visszatartó tényező. Ami engem zavar ezekkel a lesz támadás/nem lesz támadás híradásokkal, cikkekkel, hogy talán túlságosan optimisták Iránnal szemben, amit szerintem az táplál, hogy sokan látnák már az USA-t/Izraelt megszorongatva. De a perzsák egyedül a szorongatáson kívül többre nem mennének.

 42. 38.

  Nem gondoltam komolyan, hogy a vv cicákból lesz a jövő nemzedéke. Itt különben sem a gondolati úton történő átformálásról van szó. Ezt csak te gondoltad az írás olvasása közben. Gondoltad és készpénznek vetted, így működik a gondolattal történő azonosulás,(mármint, hogy engem azonosítottál a saját gondolatoddal) pedig feltételezésed nem volt helyes, mert én nem így értettem.

  Illetve azt sem állítottam, hogy jön majd valami ami megold mindent.
  Példának okáért ezért szakadtunk el a természettől, mert önmagunk tudatára ébredve kiszakadtunk abból az egységből amiben pl. egy kutya most is van(persze tudattalanul, mert ő egy állat). Jó hír, hogy továbbléphetünk, de ezúttal úgy, hogy még tudatában is vagyunk.

  Persze, hogy volt, van. Folyamatosan ezt élem át és mindent megváltoztat bennem és körülöttem. ezért írok ilyeneket.

 43. 42. re ment az előző válasz

  Illetve még annyi, hogy nem nagyobb butaság e abban bízni, hogy majd mi megoldjuk? És nem valami helyettünk.
  Nincsenek illúzióim ezzel kapcsolatban.

 44. 36:
  Csak azt áruld el, hogy mi motiválhatná Iránt, hogy megtámadja a több, mint 200 hidrogén bombával rendelkező Izraelt.

  38:
  Ezt honnan veszed?
  „A bolygón csakis az emberi elme képes oktalanul szenvedést okozni saját magának és persze más életformáknak.”
  Úgy értem, miért lenne bármilyen emberi cselekedett oktalan. Legfeljebb te az okokat nem találod magadra nézve jónak.

  41:
  Ugyanezeket írja a mainstream média is. 😉

 45. 48 Csak úgy eszembe jutott :

  Mekkora hiszti lett volna ha valaki megbombázta volna Izraelt amikor kiderült ,hogy van atomfegyvere ?
  Na mindegy .
  A kérdés persze költői…

 46. 46. VV cicák és Izom Tibikből áll 80%-ban a jelenlegi generáció. Ugyan itt sokan vagyunk, akik úgy érezzük, hogy nem időskori végelgyengülésben fog meghalni ez a 80% (A maradék 20 nagy részével együtt), de mind reménykedünk benne és kapaszkodunk minden szalmaszálba, ami arra utal, hogy talán még van kiút. Nem látjuk reálisnak a szellemi továbblépést nagy tömegek számára (Ami a következő néhány 10 generációban nem is fog bekövetkezni ez biztos), de igyekszünk keresni azokat a pontokat, amik arra utalnak hogy az energiaválságra talán még akad valami megoldás, a nyersanyag válságot átvészeljük valahogy Izrael NEM Támadja meg iránt… Csak éppen ezeknek az elkerülésére az esély olyan kevés (És egyre csökken), hogy nem vagyunk optimisták (Vagy legalábbi ritkán engedjük meg ezt a luxust.). Szerintem.

 47. 50 A ZEN budhizmusban a mester néha pofánvágja a tanítványt aki ettől „megvilágosodik” .
  Talán az emberiség is kap egy ilyen pofánvágást .
  Ha ettől sem akkor nincs más hátra mint a kihalás .

 48. OFF TOPIC (Elnézést kérek!)
  46-ra:
  Akkor tanulj meg kérlek úgy írni és fogalmazni, hogy ne lehessen félreérteni, ill. később bármit belemagyarázni, mert arra könnyen ráhúzható, hogy csak üres fecsegés.

  „Jó hír, hogy továbbléphetünk, de ezúttal úgy, hogy még tudatában is vagyunk.” – Ezt légy oly kedves röviden és közérthetően kifejteni. Úgy hangzik, mintha birtokábn lennél egy megoldásnak, vagy legalább információnak, amit nem tudsz konkretizálni, tehát magad sem vagy biztos a létezésében, max. bízol benne. Én így értettem, de majd remélem elmondod Te hogyan gondoltad…

  „Persze, hogy volt, van. Folyamatosan ezt élem át és mindent megváltoztat bennem és körülöttem. ezért írok ilyeneket.” – Ez olyan, mint egy parttalan vallási vitában adott tipikus válasz. Konkretizáld, mutasd be, hogy többen használhassák a gyakorlatot. De ne mellébeszélés legyen, hanem példa!

  A 47-es frappáns válasz. Elfogadom! De így sem látok jobb esélyeket a túlélésre.
  Cs.

 49. 48-ra:
  Irán csőrét rettenetesen piszkálhatja ez az állandó fenyegetősdi. Sztem. elképzelhető, hogy Izrael szívesen megpróbálkozna egyfajta hatalom buktatással – átvétellel Iránban is, akár erre a nyomásgyakorlásra alapozva. Ez lenne a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás. Viszont, ha a „nincs veszteni valóm” vezér kezében van már atomfegyver, gondolod, hogy csakazért is nem nyomná meg a gombot? Izrael mindig is blöffölt és vakmerő volt. Egyszer még lehet a veszte is…

  51-re:
  „A ZEN budhizmusban a mester néha pofánvágja a tanítványt aki ettől “megvilágosodik”.” -De még hányszor és mekkorákat?!
  Cs.

 50. 27 Melike,

  Szerintem nem kellene az összeesküvéselméleteket túlzásba vinni.
  Végülis, ha belemegyünk abba a játékba, hogy mindenki zsidó, aki számít, (Hitler, Kadhafi, Szaddam, Ahmadinezzsád, Vona, stb…) akkor már rég a Mátrixban élünk, és az összeesküvés elméleteket is ők programozták belénk…

  De akkor meg minek ez a sok hókuszpókusz a háborúkkal, válságokkal, hazudozásokkal? Ha már úgyis minden t ők irányítanak, még a lázadásainkat is ?

  Szerintem inkább arról van szó, hogy néhány nagyokos összeesküvés-elmélet-terjesztő (naív vagy kiképzett) a háttérhatalmak szekerét tolja, hogy erősebbnek és befolyásosabbnak állítja be őket mint amilyenek valójában.

  Ugyanis általában az hazudozik aki fél. Fél mert nem olyan erős mint szeretné. Dezinformációval, kardcsörtetéssel ugyanúgy viselkedik mint a macska, amelyik felborzolja a szőrét, hogy nagyobbnak tűnjön. A zsidók maguk között se értenek egyet, nemcsak vallásban, de politikában sem.
  Az USA-ban ráadásul terjed az antiszemitizmus, az Okkupy Wall Street pedig kigejezetten zsidóellens.
  Tehát… a helyzet zavaros.
  Van logika abban is hogy Izrael addig akar támadni, ameddig még van némi hatalma az USA felett.
  De lehet hogy már késő.

  Azt hiszem ez az amit nem tudunk tisztán érzékelni.

  Mert persze, van porhintés is, de van úgy is hogy a szél tényleg felkavarja a homokot és az megy a szemünkbe.

 51. 54:
  „Az USA-ban ráadásul terjed az antiszemitizmus”
  Nem a vágyaidra vagyunk kiváncsiak, hanem a véleményedre. 😉

 52. 54 Attila !

  Esetleg tudhatod ,hogy szoktam vitatkozni Arma mindenki vakoló elméletével.
  De itt ebben az esetben én színjátékot az amerikai szórakoztatóipar részét látom a kölcsönös kardcsörtetésben.

  Nagyon remélem nekem lesz igazam és nem azoknak aki már a III.Vh-út vízionálják .

 53. 51. Csak éppen a Zen mester 10 jelentkezőből eleve 9-ről az első pillanatban megmondja, hogy ő nem fog megvilágosodni. Lehet hogy az emberiség benne van a 9-ben. Még pár ezredévig… Szerintem.

 54. 38. Balázs.

  „Hiszen mi emberek benyaltuk a dolgokat és részesei vagyunk az eseményeknek.”

  Igaz, hogz van benne valami, de mégsem egészen kóser.
  A társadalmi munkamegosztásban kialakultak a szerepek, „tudáscentrumok”. Az elit, a vezető szereppel, komoly mennyiségű tudást is magáévá tett, amit nem szívesen osztott meg a történelem során szinte soha.
  Már Egyiptomban zsarolták a lázongó népet a napfogyatkozással.
  Ma pedig a gazdasági törvények, a tömegpszichológia, a szociológia, jog, vagy orvostudomány ad olyan eszközöket az elit kezébe, amelyekkel prímán tudják zsarolni a tömegeket.
  A hatalmas profit megakadályozta a környezettudatos viselkedést, még a Római Club jelentése után is.

  Azt elfogadom, hogy az emberek komoly része lusta, de azt hogy tudatosan rombolják a világot, az talán túlzás.

  Nézd meg, a klímaváltozásnak elég kézenfekvőnek kellene lennie, de igen magas szintű „tudósok” anyázzák egymást a témában, és mind a két tábor azzal vádolja a másikat, hogy politikai célokra sajátítják ki a témát. Az egyszerű proli végül aszerint dönt, hogy akit éppen hallgat, az mennyire szimpatikus.

 55. 58:
  Ma már nem képezi vita tárgyát a globális felmelegedés. Legfeljebb az, hogy mi okoztuk-e?

 56. 52.
  Most megfogtál Csongor!:-) Üres fecsegéssel semmire sem megyek, mást meg nem tudok. Kifejteni pláne nem.
  Mellesleg nem neked szólt az egész! csak úgy írtam, páran talán érdekesnek találják. Ha valamire nem vagy nyitott akkor azt nem fogadod be, ilyen egyszerű. Konkrétumot szeretnél? Azt sajnos nem adhatok. Semmi különlegesnek nem vagyok birtokában, sajnálom ha így fogalmaztam.

  Nem való ez ide! Elfogadom. Ahogyan azt is tudom, hogy a népesség igen kis százaléka látja úgy ahogy itt tárgyaljuk a világ dolgait.

 57. 52.
  Olvasd el a fent említett Eckhart Tolle könyvét, ha gondolod. Abban megvannak a válaszok. Félek nem lesznek elég konkrétak, de legalább érthetőbben fogalmaz. Az első oldalak után kiderül végigolvasásra érdemesnek tartod-e.Témát részemről lezártnak tekintem.

 58. 55. Tiborbá

  „Nem a vágyaidra vagyunk kiváncsiak, hanem a véleményedre.”

  Nem vágy.
  Tény:
  Az ADL végzett felmérést és közzétette, le lehet tölteni PDF-ben is.
  Itt a cikk, benne a PDF linkkel:
  http://www.adl.org/PresRele/ASUS_12/6154_12.htm

  Az USA-ban egyre többeknek van tele a hócipője Izrael kritikátlan támogatásával, és ez egyre erősebben tör a felszínre.

  A véleményem az, hogy Izrael ideges, hogy hamarosan elveszítheti az USA-t mit abszolút megbízható szövetségest. Ezért úgy érezheti, hogy lépéskényszerben van, kevés az ideje.

  Persze van több scenario is.
  Például Izrael ledob néhány bunkerbuster bombát, és Kína rábeszélésére Irán NEM válaszol (vagy nem azonnal), hanem apróbb terrorista szabotázs mellett eljátsza a mártírt. Az antiszemitizmus pillanatokon belűl a plafonig nőlne a világban, amit már nem lehetne a 60 éve bevált gyakorlattal visszaszorítani…

 59. 62:
  Ezek a felmérések csak arra jók, hogy megtévesszék a tömegeket. Magyarországon a mai felmérés szerint a Fidesz támogatóinak a felét elvesztette (nem hiszem, hogy az antiszemitizmus ennél gyorsabban terjed az USA-ban). Jövőre el fogja veszíteni a támogatok 90 százalékát. ÉS….. Orbán még 20 évig uralkodni fog töretlen ötletezésekkel. Tehát a felmérés semmit se jelent a gyakorlatban. Ezért egy ilyen kijelentés roppant félrevezető. A zsidó lobby annyira erős, hogy az USA külpolitikáját 100 százalékban irányítja, és ez a lényeg. Izrael nincs beszarva. Bibi hülyét csinálhat Obamából.

 60. 62: Lehet akár a teljes USA Izrael ellenes, ha a két párt Izrael barát és ők hozzák a törvényeket, akkor mindegy.

  Legfeljeb a kampányban majd elmondják, hogy mostaztán annyira nem fogunk pénzt adni Izraelnek, hogy ihaj! Aztán a szavazás utánután folytatódik minden ugyanúgy, ahogyan azelőtt.

 61. Megérkezett tegnap este a NAÜ jelentés: Iránban találtak egy lapot, amire atombomba gyújtószerkezete volt rajzolva!

  //Hivatalosan: A számítógépes modellek a jelentés szerint egy atombomba gyújtószerkezetét ábrázolják.//

  Izrael nem támad rögtön, vár 1-2 hetet, akár egy hónapot is.

  //Hivatalosan: NEm lesz automatikus reakció. … A jelentés lehetővé teszi Izrael számára, hogy kivárjon „néhány hetet vagy hónapot”, hogy lássa, vajon a nemzetközi közösség elszánja-e magát „bénító szankciókra”, jelesül az iráni központi bank teljes bojkottjára és kőolajexportja tilalmára.//

 62. 63!
  Feltéve ha marad még ember,akiken kísérletezhet Zorbán.. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük