(634-sz) Goldman Sachs körlevele

Tibor bá’ szatirikus-online

 

Tárgy: Occupy Wall Street

Kedves Részvénytulajdonos!

Egészen mostanáig vállalkozásunk nem foglalt állás az „Occupy Wall Street” elnevezésű mozgalommal kapcsolatban. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem foglalkozunk a témával. Miközben ezrek gyülekeztek Lower Manhattan-ban, lelkesen kifejezve mélyen ülő elégedetlenségüket a jelenlegi status quo-val, mi gondosan figyeltük őket, és csak egy gondolat járt a fejünkben:

Hogyan tudnánk a tiltakozókból előállítani pénzt?

A megoldás az újonnan kibocsátott Goldman Sachs Dühösek Alapja, aminek bevallott célja az Occupy Wall Street tiltakozás monetalizálása, miközben  terjed az egész Világon. Mi itt Golman-nál tudjuk, hogy az általunk ismert formában működő kapitalista rendszer eltűnő félben van, de eltűnése közben rengeteg pénzt lehet még csinálni.

A Dühösek Alapja lehetőségeket keres arra, hogy az egyre terjedő tiltakozásból hasznot húzó termékeket lehessen előállítani, gondolunk itt elsősorban gumibotra, sokkolóra, maszkokra. Tekintettel arra, hogy a rendőrség és a tiltakozok közötti összecsapások egyre durvábbak lesznek, olyan vállalkozásokba fektetnék be, amelyek  betört kirakatok és felborogatott gépkocsik javításával foglalkozik, illetve felgyújtott tárgyak alapanyagát állítják elő.

Ilyen időkben, mint amiket most átélünk, egyesek csábítást éreznek az „akkor egyenek kalácsot” kijelentésre, ezért itt, Goldman-nél felkészülünk a kalácssütő pékségekbe történő beruházásokra. Véleményünk szerint a rámenős piacmanipulációnk következtében a kalácsok ára minimum megduplázódhat 2011 végére.

Ezeknek fényében kérjük kedves részvényeseinket, hogy lépjenek érintkezésbe a Goldman képviselőivel, akiktől megkaphatják ajánlataink teljes listáját. Mivel a Világ lesüllyed a darwini „aki kapja az marja” állapotba, Goldman Sachs Dühösek Alapja elképesztően jó eszköz közölni a tiltakozókkal, hogy ezt (L Ó F A S Z) foglaltok el. — Itt a központban még sohase éreztük magunkat ilyen jól azóta, amióta lelkünket eladtuk az ördögnek.

Szívélyes

 Üdvözlettel:

 Lloyd Blankfein 

______________________________________________________________
______________________________________________________________
______________________________________________________________

 

60 gondolat erről: „(634-sz) Goldman Sachs körlevele

 1. Ez telitalálat 😀
  Miközben Gorbacsov et. kijelenti, hogy értük (az új világrendért) tüntetnek a Wall Street-en, és szükség lenne már egy újabb peresztrojkára. Most azonban nem a Szovjetunióban, hanem az Egyesült Államokban.
  A SZU-t kivezette a kommunizmusból, az USÁ-t meg bevezeti 😀
  Akik uralják a világot ( http://komlomedia.wordpress.com/2011/10/22/tenyleg-a-goldman-sachs-a-vilag-ura/ ), meg jót röhögnek a tüntetőkön, és pezsgőzve nézik őket. Ünnepelnek, mert tudják, hogy értük tüntetnek, és a még erőteljesebb elnyomásért…

 2. Kb. ilyen megfontolásból verték szét Toroczkaiék is a TV székházat, próbáltam személyesen hatni rá, hogy az ilyen akcióknak csak egy következménye van, a személyes szabadságjogok korlátozásának megindoklása. Azt hittem nem érti, nem képes felfogni, ma már értem, hogy ez volt a feladata.

  Amerikában mostanság még fehér inges és tányérsapkás rendőrök gyűjtik be a tüntetőket, de mint az írás is rávilágít, lesz ott is droid haddelhadd.

 3. 2:
  Most már csak azt kellene megtudni, hogy ki pénzelte őket, és kiken keresztül.

 4. A tüntetések sehol se vezetnek eredményre se nálunk se máshol.
  Az „Elit” csak az eröböl ér lehet ha pár bankár lámpavason himbálozna már biztos vagyok benne ,hogy nem lenne kedvük mosolyogva pezsgözni.A szép szavak már nem haználnak és az olcsó szlogenek se…

 5. Hát mindenesetre Lloyd Craig Blankfein évi 50 millió USD körül keres…és akkor ez csak a hivatalos jövedelme. A válsággal kapcsolatos meghallgatáson azt mondta, ők „market maker”-ök, vagyis piaccsinálók…igen, piacot csináltak a subprime jelzáloghoz kapcsolódó értékpapíroknak, ami részben hozzájárult az amerikai ingatlanbuborék kipukkadásához 2008-ban. Mint hívő zsidó, Blankfein 2009-ben azt nyilatkozta egy újságírónak: Isten munkáját végzem.
  („I am doing God’s work.”) 🙂

  Szóval Isten szereti a pénzt, mindebből én csak ezt az egyszerű következtetést vagyok képes levonni 🙂

  ..és hát ki az Isten ne szeretné a pénzt 🙂

  Mivel a blankoltak istene a Sátán, az pedig szereti a pénzt
  Másik (felhőn üldögélő, vidáman, szeretettel integető szakállas stb.) pedig nincs.
  Aki nem hiszi, majd Tibor bá’ felvilágosítja

 6. Mivel a blankoltak istene a Sátán, az pedig szereti a pénzt
  Másik (felhőn üldögélő, vidáman, szeretettel integető szakállas stb.) pedig nincs.
  Aki nem hiszi, majd Tibor bá’ felvilágosítja

 7. Moli hsz-e fuzionált JR69-ével.
  Moli sose mondana ekkora schmokkságot, mint az utolsó szmájli alatti bekezdés a „blankoltas” Az nem ő volt!

 8. 6: A blankoltak istene a Sátán…ez Jr69 volt Tibor bá, nem én!

 9. 3. az én véleményem az, hogy a szálak a piramis csúcsához vezetnek, nem valószínű hogy ott tudnak a Tóth fiúból lett Toroczkairól, mindössze kiadták az ukázt, hogy mely országokban mikor kell megrendezni a műsort, erre vannak a nemzetbiztonsági szolgálatok, hogy mindezt levezényeljék, mert az NBH már régen nem az aminek lenni kellene. Vannak akiket beavatnak és vannak akiket beavatni sem kell, elég hülye ahhoz hogy önmaga alájuk dolgozzon. Ez így volt amikor létrehoztam a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetét is. A média egymás kezébe adta a kilincset nálam, ha meg nem akkor én rohantam lóhalálába a médiához Gyuláról Budapestre, minden meghívásra. Ez tartott kb. 3 hónapig, ennyi idő kellett ahhoz hogy rájöjjek, hogy minden nyilatkozattal akaratlanul is a show műsor részévé váltam, mert persze mindegy hogy mit nyilatkoztunk, petícióztunk stb, a gőzhenger ment tovább. Mindössze ingyen műsort szolgáltattam ráadásul hitelesen. Amikor minderre ráébredtem, bevittem egy svédcsavart, a Fidesz hátszelű CÖF rendezvényre kaptam meghívást ahol azt hitték, hogy a szokásos ejnye bejnyék fognak elhangzani. A Kossuth téren kb. 20-25 ezer ember előtt léptem az emelvényre ahol alkotmányos keretek között forradalomra szólítottam a nemzetet, a fideszt és Orbánt sem kímélve a hazaárulók sorából kihagyni. Volt is pánik a rendezők sorában, az emelvény előtt integettek, hogy fejezzem be, de én lélegzet vétel nélkül mondtam, mielőtt lekapcsolnák az áramot, a tömeg meg csak őrjöngött.Jó móka volt, azóta már nem sok helyre hívogatnak, de nem is hiányzik.Ja azt mondanom sem kell, hogy annak ellenére, hogy három TV stáb , ECHO,DUNA, HÍRTV, plusz a CÖF kameramanja volt kint, mindenki beszédje megvan csak az enyém nincs. Így csinálják ezt a nagyok.:-))

 10. (2009 augusztus 03-án a József Nádor téren elhangzott beszédem részlete)vessétek össze 2011 októberében elhangzott parlamenti beszéddel, érdemes végig hallgatni.

  Egy országos méretű polgári engedetlenségi mozgalomként,alkotmányos keretek között forradalomra szólítjuk a nemzetet! Sőt még ettől tovább merészkedem. Vissza kell követelni Magyarország pénzkibocsátási jogát.

  Ma, minden egyes kibocsájtott forint után ,a költségvetés kamatot fizet magánbankároknak.

 11. 11: Árpád, most jövök rá, hogy te akkor valószínűleg Kásler Árpád vagy. Jól ismerem a neved. Érdekes, hogy most jött hozzám Dr. Léhmann Györgytől egy email, amiben felhívja a figyelmet arra, hogy a Magyar Szociális Fórum által szervezett – ügyvédeknek, 5000 Ft ellenében – tájékoztató, ahol Dr. Damm Andrea jogász tájékoztat és tanít, az Léhmann úr szerint a Büntető Törvénykönyv hatálya alá tartozik.
  Ez számomra meglepő, hogy az a MSZF, ahol Dr. Czirmes, Vámos György újságíró és Simó Endre együtt dolgoznak, támadhatóvá vált Dr. Léhmann által. Én egyébként egyetértek Dr. Léhmann úrral, jogos az észrevétele.
  Bocsánat, ez nem tartozik ide, csak miközben meghallgattam Rozgonyi képviselőt – ezt most már nyíltan mondja a tévében mindenki -, ez jutott eszembe. Merthogy én is „deviza hitel károsult” vagyok.

 12. 11: Na akkor, remélem, egyetértesz velem, hogy MSZP=FIDESZ. Itt kérem olyan hazaárulás folyt 1989. óta, amire példa talán még sosem volt a magyar történelemben.

 13. 13!
  Egyetértek Moli,és a 6-ossal is.. 😉

 14. 14: Ja, a különbség csak az, hogy a nézők beledöglenek! 🙂

 15. Akarom hinni, hogy van egy tagja a pártrendszerek aki nem. Amíg nem ad okot az ellenkezőjére, addig azt is hiszem. Mondjuk nem is megy sokra vele 🙁

 16. 13. már többször, több helyen leírtam, hogy ahol Símó neve megjelenik meg kell kongatni a észharangot.Sajnos a teljes díszes társaságot ismerem személyesen. Vannak akik mindenben megtalálják a „lehetőséget”. Persze nem egyszer perrel fenyegettek meg :-)) amin jót derültem s lám valahogy mindig elmaradtak azok a huncut perek. Többek között ezért a szösszenetemért is…
  http://komlomedia.hu/hir.php?hir=269

  14. igazad van, de ott van egy DE. Egyetértek abban, hogy a több párt rendszer ilyen formája a megosztást szolgálja, de sajnos az eddig általam hallott és olvasott pártokrácia ellenzők nem rukkoltak elő semmi jobb megoldással ami ténylegesen helyettesíteni tudná. Sokan mondják, hogy az egyénekre leadott szavazatok lehet a megoldás, ami egy tényleges lehetőség lenne, de belegondolt-e valaki abba ,hogy ha most egy ilyen választást írnának ki, akkor milyen eséllyel indulhatna egy vad idegen? Semmilyennel! Ugyanis nincsenek (tisztelet a kivételnek) köztiszteletben álló személyek, akik ilyenek lehetnének arról senki sem tud, mert a cion média elhallgatja őket, tehát nem marad más hátra mint az ismert politikusok vagy az ismert rabló privatizálásból meggazdagodott „tisztességes” vállalkozók.
  Még volna mint lehetőség a Fidel Castro módszer, de egyelőre Mo. igen csekély hajlandóság és esély mutatkozik minderre. Megköszönném, ha felvázolnál egy reális alternatív lehetőséget, ugyanis az nagyon kevés ha valamit elutasítunk mint rossz megoldást, de nem vázolunk fel helyette egy másikat.

 17. 17: talán olvastad Lányi nyilatkozatát, arról, hogy behívták az USA nagykövetségre, lesz pénz-paripa-fegyver, a harci feladat az LMP létrehozása.

 18. 15. Melyik felével? Mert összenőtt, ami összetartozik 🙂
  Tibor ‘bá: lefordítanád nekem, hogy mi az a smokkság? Mert én már csak egy ilyen tanulatlan gój vagyok, aki nem érti az idegen nyelveket…

 19. 20: na és valahova behívták Morvait is, Krisztám, lesz minden, a Jobbikot be kell juttatni az országházba! Ő nem mondott nemet, Lányival ellentétben…

 20. 21. „én már csak egy ilyen tanulatlan gój vagyok, aki nem érti az idegen nyelveket”

  Ó istenem .. a „blankolás” sem hangzik túl magyarosan, ha már nyelvészkedük. :-I Tudsz te idegen nyelveket ha nagyon akarsz.

 21. 18: már nem hiszek alternatív megoldásban, fatalista lettem, szerintem politikailag nincs kiút. Ismereteim szerint a forradalmakat ősidők óta a pénzhatalom, a felforgató körök tervezik, az ellenzéki mozgalmakat is ők hozzák létre vagy lovagolják meg. Ennyi.

 22. Goldman Sachs-nak most még egy ország kapui kinyíltak, részben a rövidlátószögű lakosainak köszönhetően. Libya az egyik legszegényebb országból Afrika legfejlettebb országává vált Gadhafi vezetése alatt. Hogy nem volt tökéletes a rendszer?hát persze hogy nem, de melyik az? A külföldön befagyasztott milliárdokat sem fogják megtaláni az biztos, de annak a módját igen, hogy kizsigereljék és eladósítsák az országot. 10 évet nem adok és visszasírják a Libyaiak Gadhafit.

 23. 25, nekem kis gyermekeim vannak, nem engedhetem meg hogy fatalistává váljak, mert kérdés ki által elrendelt sorsban kellene hinni?Valamilyen csekély szinten azért mindig befolyásolni lehet a dolgokat, ha már ez a hit is elveszne tényleg nem maradna más hátra mint a kötél.

 24. 28: ez hülyeség. A gyerekeidről való gondoskodás nem tartozik a politika szférájába. A legnehezebb történelmi válságokat is túlélték valakik, akik nem politizáltak és behúzták fülüket-farkukat, azok nagyobb eséllyel élték túl.
  Évszázadokkal ezelőtt is voltak józan elmék, akik figyelmeztettek, hogy a dolgok rossz irányba mennek. Akik átláttak a háttérmanipulációkon. És mit változtattak? Ettől még jó, hogy őszintén megmondták, leírták, amit láttak, ezt megteszem én is (nem sokan értesülnek róla) , te is beszélhetsz, írhatsz. Ne gondold, hogy politikailag ennek foganatja lesz. De jó érzés lehet, hogy én legalább szóltam.

 25. 27, tíz hét az kevés lesz ehhez, még a bizonytalanokat is reménység tölti el, majd akkor lesz az ébredés amikor el kell kezdeni fizetni mindenért, orvosi ellátás, oktatás, víz stb.mert elprivatizálják a hatalmas teljesítményeket amilyeneket kevés vezető könyvelhet el a világon az elmúlt évtizedekben. Olvassatok bele…
  http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Manmade_River

  2820km földalatti vezeték,1300 kút amelyek 500 méternél mélyebbek,napi 6,500,000m3!!! vízet szolgáltatva szolgáltatva naponta,1984 ben kezdték meg a munkálatokat és 2012 re lett volna teljesen befejezve, de a NATO lebombázta egy részét. Ami figyelemre méltó, hogy a teljes beruházás, külföldi kölcsönök nélkül történt.stb.stb.stb.

 26. Ja még csak annyi, hogy mindez 25 milliárd dollárba került.

  28.”A legnehezebb történelmi válságokat is túlélték valakik, akik nem politizáltak és behúzták fülüket-farkukat, azok nagyobb eséllyel élték túl.”
  Ezeknek van igazán esélyük a túlélésre, de mindenkit más motivál.

 27. 32:
  Gedeon! Az eddig látott, felszínre törő jelek szerint a világot nem a vakolók irányítják, hanem a CIA. legújabb célország most éppen Pakisztán. A módszerük kurva egyszerű. M O N E Y. Ennek sehol, senki nem áll ellen. Ilyen az emberi természet.

 28. 33: bolond beszéd. A CIA eszköz. A pénz is csak eszköz, a hatalom eszköze. A vakolás is eszköz.

 29. 13 Moli ! Te közgazdász létedre devizahitel károsult lettél ?!
  Gratulálok !

 30. Egy kérdés, mely csak érintőegesen tartozik a poszt témájához, de akár még tiltakozásról is szólhat, mi a helyzet most Budapeseten? Vannak nagy kormányelenes megmozdulások, vagy csak szokásos hőbörgés?

 31. Az LMP nagygyűlésen akkora tömeg volt hogy azt egy szülinapi partyn überelni lehet…

 32. 37:
  A dlután 3-ra meghírdetett „Egy millióan a sajtószabadságért” tűntetésre a ködös idő ellenére hatalmas tömeg jelent meg zászlókkal, transzparensekkel. A tömeg az Erzsébet hídfőtől az Asztoriáig áll. rendőrségi becslés szerint 100.000 tűntető. Rendkívűl frappáns beszédek. Ilyen még nem volt. Orbánnak alaposan megmondták a véleményüket. Itt biztos beszámolnak róla:

  http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=484461

 33. 37.
  Nem tetszik a rendszer jeligével, az egymillióan a sajtószabadságért mozgalom szervezésében több-tízezres rendezvény volt, békésen zajlott.

 34. Azért még mégiscsak Oktober 23. van !

  Tudom off de ide idéznék egy (még) nem klasszikus verset :

  Azok a hegyek még ma is állnak,
  Azok a folyók még ma is futnak,
  Az a csillag még ma is mutatja az utat,
  Az a nép még ma is él !

  Túl az Üveghegyen, a Kék-kerek tengeren,
  Az Égig érő fa alatt, egy szép helyen,
  Ott ahol a világ Virágos Bölcsője állt,
  Élt népével Puszta, magyar király.
  Három fia volt az öreg Pusztának,
  A vadászt hívták Jó Szél Fúvásának,
  A kovácsot Szép Tüzek Lángjának,
  A legkisebbet Szép Mező Szárnyának.
  Szép Mező Szárnya jel alatt született,
  Szívébe írva gyönyörű üzenet:
  „A világon élni csak hősként érdemes”,

 35. 39

  „Ismert politikusok is részt vettek, ott volt a demonstráción például Oszkó Péter volt pénzügyminiszter, Molnár Gyula és Kökény Mihály szocialista politikusok, Fodor Gábor, a szabad demokraták volt elnöke, Tamás Gáspár Miklós közíró, Kónya Péter szakszervezeti vezető, és Falus Ferenc volt országos tisztifőorvos. Kulka János és Csákányi Eszter ”

  sapienti sat

 36. „Itt a központban még sohase éreztük magunkat ilyen jól azóta, amióta lelkünket eladtuk az ördögnek.”

  Egy témába vágó film :

 37. 44 Tisztelt bíróság !
  Semmit sem kívánok hozzáfüzni előző megszólalásomhoz 🙂

 38. 43. A film azzal marad adós ,hogy nem magyarázza meg miért rossz dolog a sátánizmus .

  Nos azért mert ha mindenkit csak a legszélsőségesebb önzés vezetne akkor az egész társadalom rövid időn belül szétesne .
  Még rövidebb időn belül mint ahogy a gazdasági válság végez vele .
  Illetve persze a kettő egy és ugyan az . Sajnos 🙁

 39. 43,

  Az ufohivők szokták igy belemagyarázni mindenféle természeti jelenségbe és mesterséges fényforrásokba a földönkivűliek félreértelmezhetetlen tevékenységét. 😀

  A sátán leleplezéséhez ez édeskevés,mert a muszlim,hindú,buddhista és a vérbeli ateista körberögögi,mert nem ismeri a keresztény bibliában foglaltakat.
  Tehát ,aki nem keresztény és nem magolta be a bibliát,az soha nem tudhatja meg az igazságot,és egész életét hamis értékrendre épitette, a szerint éli,mert nem áldozott a kereszténység oltárán.Vagyis a keresztény hit az egyedűli, igaz hitvallás,amely képes feltárni az alvilág titkait és mindig csakis a helyes utat képes megmutatni a sötétségben.

  Ha kifogytak a chemtrail ,reptiloid ,a 2o12 dimenzióváltás ezoterikus baromságaikból már sátánt vélik felfedezni konspirációs górcsőik alatt.

 40. 43:
  Nagyon komolyan írom, és nem piszkálásnak. Ha szigorúan tudásbázisú életvitelt folytatsz – ahogy én – akkor ezek a manipulációk lehullanak rólad. Ezt a voda reklámot én is láttam vagy fél tucatszor és azt mondtam Évának: „nézd meg micsoda zagyva marhaságokat hordanak össze, ezek nem normálisak, ilyen értelmetlen hülyeségre költik a pénzt, egyáltalán mi a céljuk?” Nem a reklámgyártókban van a „hiba” ők csak alkalmazkodnak a birka néphez. Különben az „üzenetet” sokkal explicitebben fogalmazta meg vagy 10 év ota a L’oreal kozmetikumoknál: „….MERT MEGÉRDEMLEM” — Az én reakcióm: Meg? a kurva anyádat, miért? mert pinád van?

 41. 36!
  Ez király volt!.. 😀
  Egy közgazdásznak mióta kell tudni számolni?
  Hát az a matematika ami ott van az igen szánalmas.. 😀
  És még azt se tanulják meg rendesen.. 😀

 42. 50 Kedves Tibor bá !
  Ezt a reklámot én csak ebben a filmben láttam . Már rég nincsen tv-m.

  De ahogy neked is feltűnt tényleg furcsa ,hogy mennyi látszólag oda nem való dolog van benne .

  A teljesen egyenes nyilvánvaló üzenete még durvább mint hogy „mert megérdemlem” .
  Ott legalább feltételez valami „érdemet”amiért „érdemel” .
  Itt az sincs . Itt egyenesen :”Jár neked !”
  Na az aztán meg tényleg miért ?!

 43. 36-52: Hát egyrészt bekaphatjátok és bizony keményen kellett matekot tanulnunk…:) Pl. Dr. Csernyák László is a tanárom volt, nála vizsgáztam valószínűség számításból…:)
  Másrészt azt sajnos nem tehetem közszemlére, miért kellett a jelzálog hitel, mert nagyon személyes ügy. Kellett és kész, a forint hitel meg 20 %-os kamattal ment, háromszor annyi lett volna a törlesztő részlet. Nem volt választási lehetőség.

 44. 52: Erre különösen érzékeny vagyok, a matekra, mert már általános iskolában is matek szakkörös voltam (két osztálytársam a Fazekasba került be) a középiskolában én voltam az osztály egyik legjobb (tanárnőm szerint a legjobb) matek tanulója és a főiskolán is viszonylag jól ment…:)
  Én nagyon szerettem mindig a matekot! Sajnos, a fiam nem örökölte, pedig az apja is egyetemet végzett…mármint a matek szeretetét, de piszokul szereti a programozást. Ez a fontos.
  De azért csak hecceljetek tovább! 🙂

 45. 53:
  Nem érzek különbséget a „jár nekem” és a „megérdemlem” között. Egyik se ad magyarázatot, hogy miért?

 46. 58. Erről egy angol felelésem jut eszembe általános iskolából. A kettesért feleltem, és a tanár kérdezett mint döntő kérdés valami baromi hosszú mondatot, amiből egyetlen szót értettem, ami az első volt:
  Why …?
  Feleletem csípőből annyi volt:
  Why not?
  Átengedett…

 47. 57 Én szeretem ha az ujjam bekapják közben ,izgató 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük