(616-i) Megtervezett járvány

Molnár Ibolya fordítása

Törvényszéki bizonyítékok arra utalnak, hogy az E-coli baktérium szupertörzset emberi kéz alkotta.

A napvilágra került pozitív törvényszéki bizonyíték azt jelzi, hogy az E-coli baktérium szupertörzset – amely nemrég pusztított Európában – emberi kéz alkotta.

(Az E-coli – az Escherichia colia, azaz a kólibaktérium hivatalos rövidítése – baktérium jól tenyészthető, rendszerint a melegvérű állatok tápcsatornájának az alsó szakaszában él. Legtöbb szerotípusa ártalmatlan, de van közöttük olyan is, amely emberben ételmérgezést okoz. Nem árt tudni, hogy a veszélytelen törzsek az ember emésztőrendszerének normális flórájához tartoznak és ezek akadályozzák meg, hogy veszélyes patogének a humán bélrendszerbe jussanak.)

Tudományos vizsgálatok igazolták, hogy a baktérium az antibiotikumok 8 különböző típusára rezisztens és egy pestis baktérium DNS szekvenciáit birtokolja, egy olyan kombinációt, amely a természetben teljesen példátlan és amelyről több szakértő is feltételezi, hogy laboratóriumban állították elő, és vagy szándékosan „engedték útnak” (az indíték talán azt volt, hogy a globális élelmiszer és egészségügyi helyzetet kontrollálják) vagy pedig véletlenül került az élelmiszer kínálatba.

Ez az eltérő E-coli variáció a 0104-es törzs része és ezek a törzsek, természetes körülmények közepette, soha nem voltak rezisztensek az antibiotikumokra!

Ahhoz, hogy ezzel a tulajdonsággal rendelkezzenek, ismételten antibiotikumok hatásának kell őket kitenni, mégpedig azért, hogy stimulálják a „mutációs nyomást”, amely a komplett gyógyszerimmunitás felé hajtja őket. Egy ilyen törzs eredetének a feltárásához a génsebésznek visszafelé kell tervezni az E. coli genetikai kódját, azzal a céllal, hogy meg tudják határozni, mely antibiotikumoknak volt kitéve a fejlődési szakasza során a baktérium. A 0104-es törzs genetikai szerkezetének dekódolásakor a német Robert Koch Intézet tudósai felfedezték, hogy a baktérium valójában az összes következő antibiotikum osztállyal és kombinációval szemben immunis:

Penicillin félék,

Tetracyclin,

Nalidixsav,

Trimethoprim-szulfamethoxazol,

Kefalosporinok,

Amoxicillin/Klavulánsav,

Piperacillin-szulbaktam,

Piperacillin-tazobaktam.

Az egyetlen antibiotikummal szembeni bakteriális rezisztencia igen gyakori, de az E-coli törzs ezen kreációja, amely 8 különböző antibiotikum osztály tagjaival szemben immunis, ellene szól a genetikai permutáció (sorrendváltozás) és a természetben előforduló kombináció törvényeinek.

Mivel az antibiotikumokat – szemben a növényvédő szerekkel – zöldség termesztésnél nem alkalmazzák, a baktérium minden valószínűség szerint nemhogy 8 antibiotikum osztálynak, de egyetlen egy formájának sem volt kitéve. Ha valaki mégis azt akarja hinni, hogy ez a szuperbaktérium a vad természetben – elszeparálva az emberi beavatkozástól – fejlődött ki, akkor számára ez már talán „ébresztő” forgatókönyv lehet: ahhoz, hogy ez igaz legyen, ennek az octobiotikus szupertörzsnek saját elhatározásából, véletlenszerűen kellett kifejlődnie, és akkor ez azt jelentheti, hogy más hasonló szuperbaktériumok is egyszerűen megjelenhetnek bármikor, bárhol, mindenféle előidéző ok nélkül. Ez azt jelenti, hogy a természetben megjelent az a valószínűtlenség, amit szokás példázni a 12 majom véletlenszerű írógépes kalimpálásából megszülető Shakespeare szonettel. Ennél ugyan a  szupertörzs megjelenése jóval rémisztőbb, de ugyanúgy lehetetlen, legalábbis a szaktudósok többségi véleménye szerint.

_____________________________________________________________
_____________________________________________________________
_____________________________________________________________

35 gondolat erről: „(616-i) Megtervezett járvány

 1. Használnak a gyümölcstermesztésben is antibiotikumot, igaz, csak nagyon speciális esetben, Erwinia amylovora ellen. Elvileg visszavonták, de simán hozzá lehet jutni.

 2. 3:
  A kettő nem ugyanaz. Amiről a belinkelt posztban szó van, azok létező baktériumok felhasználása terrorista célokra. Ezek ellen viszonylag könnyű védekezni. Az itteni poszt arról szól, hogy génsebészeti uton állítottak elő olyan baktériumot, ami ellen szinte lehetetlen védekezni, mert az összes, ismert antibiotikummal szemben rezisztens.

 3. Helyesen: Escherichia coli

  „egy pestis baktérium DNS szekvenciáit birtokolja” A dolognak ez az üzenet része, akinek kellett, valószínűleg értett belőle. Ez egészen biztosan nem alakulhatott ki spontán módon.

  (Önmagában az antibiotikum rezisztencia kialakulhatott volna – ugyan kis valószínűséggel – olyan ember szervezetében, aki sokszor szed antibiotikumokat, de mindig az előírt mennyiségnél kevesebbet. A 8 féle antibiotikum egy részének lehet hasonló a hatásmechanizmusa /most nincs időm jancsika idevonatkozó posztját újra olvasni/, akkor ez nem lenne olyan elképzelhetetlen.)
  A dolog veszélye abban van, hogy hülye tudósok ilyenekkel foglalkoznak, és mivel tökéletes biztonság nincs (emberi tényező), bármikor a nyakunkba szakadhat egy szuperkórokozó. Miközben már a TBC-vel is csak kínlódnak az orvosok.

 4. 5. Observer

  „A dolognak ez az üzenet része, akinek kellett, valószínűleg értett belőle.” – Kulcsmondat.

  És ideszámítanám a norvég tömeggyilkosságot is.
  Kiváncsi vagyok, hogy a norvégok végül kivették-e azt a párszáz milliárd dollárjukat az amerikai bankokból a végén…

 5. 6-ra:
  No igen, mindíg jól szórakozom, mikor az amerikai adóssághegyekkel, meg a dollár értéktelenségével riogatnak. Lehet, hogy aranyfedezete nincs, de a terrorfedezettsége a legtutibb. Utoljára fog bukni.

 6. „Ez az eltérő E-coli variáció a 0104-es törzs része”

  Nem 0104, hanem O104 törzs része helyesen! O (mint Olga) 104
  Pl. E-Coli O104:H4

  „Miközben Németországban és Európa több országában egyre több embert fertőz meg az E-coli baktérium, elfelejtik feltenni a kérdést, hogy vajon mi módon vált az E-coli baktérium hirtelen rezisztensé nyolc különböző típusú antibiotikum családdal szemben, majd jelent meg az élelmiszerláncban?
  A mostani megbetegedéseket az E. coli O104:H4 csoportba tartozó baktérium okozza, ami általában nem antibiotikum rezisztens. A rezisztencia csak úgy alakulhat ki, ha a baktériumot ismételten antibiotikummal kezelik a mutáció előidézése és ezen keresztül a rezisztencia elérése érdekében.

  Ha szeretnénk megismerni a törzs eredetét, csak vissza kell vezetni az E-coli genetikai kódját és megtudhatjuk, milyen gyógyszerekkel kezelték a kívánt hatás elérése érdekében. Ezt a vizsgálatot elvégezték és az eredmény igen érdekes képet mutat az O104:H4 csoport eredetéről.

  A genetikai kód megmutatja a baktérium múltját.

  Amikor a németországi Robert Koch Intézet munkatársai dekódolták az O104:H4 törzs genetikai összetételét azt találták, hogy a baktérium a következő antibiotikumokkal szemben rezisztens:

  penicillin
  tetracycline
  nalidixic acid
  trimethoprim-sulfamethoxazol
  cephalosporin
  amoxicillin / clavulanic acid
  piperacillin-sulbactam
  piperacillin-tazobactam

  Emellett az O104:H4 törzs különleges enzimek termelésére is képes, ami “szuper erővel” ruházza fel. Ezt szaknyelven ESBL-nek (Extended-Spectrum Beta-Lactamases – széles spektrumú béta – laktamázoknak) nevezik. “Az ide sorolt mikrobák képesek olyan enzimeket előállítani, amelyek a 3. generációs (a kórházak által legszélesebb körben alkalmazott) cephalosporinokat (például cefuroxime, cefotaxime és ceftazidime) is hasítják és ezáltal hatástalanná teszik. Emellett az O104:H4 törzs két különleges gént, a TEM-1-et és CTX-M-15-öt is tartalmaz, ami az orvosok rémálma 1990 óta” – írja a Guardian.”

  http://bit.ly/qYKZwd

 7. „Egy halálos baktérium létrehozása a biotechnológia segítségével

  Hogyan jöhet létre egy olyan baktériumtörzs, ami nyolc különböző gyógyszerosztály majdnem egy tucat antibiotikumával szemben rezisztens, két halálos génmutánssal és ESBL enzim képességgel rendelkezik?

  Erre kizárólag egy mód van: a szóban forgó E-coli törzset ki kell tenni mind a nyolc gyógyszertípus hatásának. Normális körülmények között ez nem történik meg egyszerre. Először penicillinnel kezelik a törzset majd megkeresik a túlélő kolóniákat és azokat tetracyclinnel kezelik. A túlélő kolóniák ezt követően rezisztensek lesznek mindkét antibiotikummal szemben és így szépen egyenként végig kell vinni a művelet mind a nyolc antibiotikum családdal. Tudatos genetikai szelekcióról van szó, amit laboratóriumi körülmények között végeznek egy kívánt hatás elérése érdekében. Minden biológiai fegyver így készül az Egyesült Államok hadseregének Detrick marylandi laboratóriumában.”
  (…)

  http://bit.ly/jbdOJ0

 8. Egy kis GM

  Weapons of Mass Destruction—Food! Monsanto trying to take over world seed supply, nation by nation
  http://www.gobeyondorganic.com/Weekly-News-Tips/weapons-of-mass-destruction-food.html

  Magyar vonatkozás:
  A Monsanto Company leányvállalata a Monsanto Kereskedelmi Kft. 1997 óta tevékenykedik Magyarországon. A Monsanto Kft. kezdetben kizárólag növényvédő szer forgalmazással foglalkozott. 1997-ben kis létszámmal mindössze 2 fővel indult a vállalat.
  2005-re a Monsanto Kereskedelmi Kft. a magyar mezőgazdaság egyik vezető beszállítójává lett,
  http://kkbk.blog.hu/2011/08/05/genmodositott_elelmiszerek

  BASF Says Seed Sales with Monsanto to Start in 2012
  http://fbae.org/2009/FBAE/website/news_basf-says-seed-sales-with-monsanto.html

  GMO lobby
  kivonat a lugánói tanulmányból (http://www.euroastra.info/node/248)

  -a föld megszerzése a szegény országokban, rontva ezzel a helyi önfenntartás esélyeit;
  -olyan magok használatának ráerõltetése a szegény országok parasztjaira, amelyekbõl csak olyan növények termeszthetõk, amelyek magjai alkalmatlanok a továbbtermesztésre;
  -a mezõgazdaság további liberalizálása, az – idõlegesen olcsó – import élelmiszerekkel a szegény országok mezõgazdaságának legyengítése, a fejlett országok mezõgazdaságától való függõségük növelése;
  -a kisgazdaságok tönkretétele, a kevésbé fejlett országok rákényszerítése arra, hogy a tömegtermelést folytató, génmanipulációs kísérleteket végzõ óriási külföldi „agrobusiness”-eket beengedjék, sõt saját parasztgazdaságaikkal szemben elõnyben részesítsék,
  -élelmiszersegély nyújtása éppen akkor, amikor a helyi gazdálkodók betakarításra készülõdnek,”

  Újra akcióban a GMO-lobbi
  http://elolanc.hu/index.php/gmo/1-sajtokoezlemeny/10335-ujra-akcioban-a-gmo-lobbi

 9. Tibi bá. A 8. és 9. között még volt egy hszem a hadseregről és a vegyiparról ami az istennek nem megy át. próbáltam ketté bontani, de úgy sem megy.

  Hogy csináljam hogy sikerüljön?

 10. 12:
  Ne légy béna! Küld el E-mailben (nem harapok), majd én felteszem.

 11. Jó…

  Mondjuk, hogy abban általában egyetértünk, hogy a rezisztens e-coli baktérium mesterségesen lett létrehozva.
  Sőt, az sem kizárt, hogy kifinomult vegyifegverről van szó..

  Kérdés:
  Az utolsó járvány véletlen volt, emberi mulasztás, bénaság, vagy átgondolt politikai figyelmeztetés?

  Ha az utóbbi a válasz, akkor felmerül a költői kérdés, hogy ki követte el és kinek az érdekében…
  Ezekután egy egyáltalán nem költői kérdés is megfolgalmazódik:

  Mi a teendő ?

 12. 14: „Az utolsó járvány véletlen volt, emberi mulasztás, bénaság, vagy átgondolt politikai figyelmeztetés?

  Azt rebesgetik, hogy a renitenskedő Angela Merkelt szerette volna finoman figyelmeztetni az a háttérhatalom, amelyről persze mi már jól tudjuk, hogy valójában nem is létezik:

  http://www.pokolraveluk.com/content/index.php?option=com_content&view=article&id=57:a-nemetorszagi-e-coli-qjarvanyq-bioterror-tamadas-volt&catid=21:kuelfoeld&Itemid=58

 13. 14: „Mi a teendő ?” Kezet kell mosni evés előtt! 😀

 14. 14!
  Jó kérdéseid vannak Attila,és jó válasz is kellene rá.

  Vannak olyan vegyi fegyverek is ,ami kifejezetten egy népcsoportok ellen használnak,génkombinációt használva..
  Tavaly vagy mikor volt itt Ukrajnában egy kisebb fajta járvány,és érdekes hogy határon már nem jött át.Megállt..Csak ott fejtette ki hatását…

 15. 17: ” volt itt Ukrajnában egy kisebb fajta járvány,és érdekes hogy határon már nem jött át.Megállt..Csak ott fejtette ki hatását…”
  Mert kezet kell mosni evés előtt! 😀

  Bocsi Melike, de ez a génkombinációs dolog marhaság. Messze nem ismerjük olyan jól az emberi géneket (a dns szekvencia ismerete önmagában nem sokat jelent, fogalmunk sincs, hogy egy egy szakasz mire jó, pláne, hogy különböző szitukban mást kódol(hat) – ha egyáltalán kódol bármit is.)

 16. Nekem erről a témáról két dolog jut eszembe. Hadsereg és vegyipari cégek.

  Titkos katonai kísérletek. Néhány cikk erről:

  in 1997, Cuba accuses the US of spraying crops with biological agents
  http://afrocubaweb.com/biowar.htm

  Guardien 2002:
  Millions were in germ war tests
  Much of Britain was exposed to bacteria sprayed in secret trials
  The Ministry of Defence turned large parts of the country into a giant laboratory to conduct a series of secret germ warfare tests on the public.
  http://www.guardian.co.uk/politics/2002/apr/21/uk.medicalscience

  Meg egy a BBC-ből,2003:
  ‘Millions exposed’ in 1960s experiments Radioactive gas was flung from Harwell During the early 1960s millions of people were exposed to clouds of radioactive xenon gas from the Harwell Nuclear Research Establishment, the BBC has discovered
  http://news.bbc.co.uk/2/hi/england/2254664.stm

  The Times 2002:
  US planes sprayed Wiltshire with Sarin
  http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article1169264.ece

  Miami News 2002
  U.S. did open-air biological, chemical weapons tests in Florida Associated Press
  http://www.miami.com/mld/miami/news/local/4241240.htm

  BBC 2002:
  The Pentagon has published previously secret information revealing that it carried out more extensive tests of chemical and biological warfare
  http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/2315081.stm

  És végül kettő, ami nagyon idevág:

  „During the 1948 Israel War of Independence, Red Cross reports raised suspicion that the Jewish Haganah militia had released Salmonella typhi bacteria into the water supply for the city of Acre, causing an outbreak of typhoid among the inhabitants.”
  http://www.websters-online-dictionary.org/definitions/Biological%20Warfare?cx=partner-pub-0939450753529744%3Av0qd01-tdlq&cof=FORID%3A9&ie=UTF-8&q=Biological%20Warfare&sa=Search#922

  2006 Birmingham Post:
  Defence scientists secretly tested E.coli bacteria as a possible biological weapon in and around two British towns
  http://www.thefreelibrary.com/Biological+weapon+tested+in+UK%3B+ARCHIVES.-a0153378750

  Vegyipari cégek

  „Elkötelezettek vagyunk a zöld biotechnológia mellett” Peter Eckes (BASF tud.kut üzem vezetője)

  Alább kiderül, hogy mit kell ezalatt értenünk.

  Mind a BASF (vezető vegyipari vállalat), mind a Bayer (3. legnagyobb gyógyszeripari és vegyipari vállalat) botrányokkal kísért ténykedése is gyanús lehet, ha ecoliról beszélünk. Ráadásul mindkettő élen jár a GM technológiában is.
  Pl: Bayer GMO rizsfajtának a génszerkezetét úgy módosították, hogy a növény rovarölő mérget termeljen.

  Mindkét cég fejlesztett ki annó vegyi fegyvereket, és kísérleteztek embereken is:
  pl.The BAYER researcher, Prof. Gerhard Domagk, conducted human experiments for germ warfare under contracts from the SS
  http://knowmore.org/wiki/index.php?title=Bayer_ag
  http://knowmore.org/wiki/index.php?title=BASF

  Sőt. nem is hagyták igazán abba:

  BAYER AG

  1990:
  „Chemical Weapons: Bayer Investigated On Deal With Iran”
  Bayer A.G. sold equipment to Iran that could be used to produce poisonous gases
  http://www.cbgnetwork.org/1647.html

  2003:
  Bayer Accused of Releasing AIDS and HIV tainted drugs in foriegn countries
  http://neurotalk.psychcentral.com/showthread.php?t=385

  Bayer a 80-as évek közepén több millió dollár értékben adott el véralvadásgátló gyógyszereket ázsiai, latin-amerikai és egyes európai országokban, még az után is, hogy egy csehországi ellenőrzés során kiderült: a szóban forgó injekciók AIDS-vírussal fertőzöttek.
  http://www.gyogyulasutjai.hu/nyomtat.php?az=94

  2004
  Bayer accused of withholding evidence, delaying Baycol cholesterol drug warnings
  http://www.naturalnews.com/002539.html

  $44 BILLION in biological warfare research/War Profiteering: Bayer, Anthrax +International Trade
  http://deadinthewoods.tumblr.com/

  BASF

  Shell And BASF Accused Of Causing Public Health Problems
  http://www.metrolic.com/shell-and-basf-accused-of-causing-public-health-problems-125606/
  „BASF, through Micro Flo, appears to have earned millions of dollars in ill-gotten profits by peddling illegal pesticides to unsuspecting farmers and homeowners.”

  Pesticide accused of killing 90bn bees
  http://www.guardian.co.uk/world/2004/feb/29/france.robinmckie

  Toxin relationship over BASF land
  http://www.vagazette.com/articles/2010/03/31/news/doc4bb33dbb581de326616843.txt

 17. Eléggé felületesen van megközelítve a dolog: Vajon hogyan ugorhatott a növényre ez a szuper baktériumtörzs.

  Csak a legelemibb dolog lett kihagyva, hogy egy biogazdaságban történt, ahol állati trágyával trágyáztak. Namost többen tudni vélik, hogy az állatorvoslásban az antibiotikumos kezelés nincs visszafogva úgy mint az embereknél, azaz kialakulhat könnyedén a multirezisztencia.

  Valamint a pestis ismert terjesztője pl. a patkány és a galamb, az is pottyanhatott az állatok közelében, és máris megvan a táptalaj a spontán kereszteződéshez is.

  Jancsika posztját én is olvastam akkoriban, és úgy rémlik, hogy nem is rezisztens mindre, hanem némelyik antibiotikum esetén olyan toxinok kiséretében halálozik el, ami súlyosbítja a betegséget.

  Szóval az a véleményem, hogy egy felületes állításokból kikerekített összeesküvés elmélet az egész.

 18. 21: „Csak a legelemibb dolog lett kihagyva, hogy egy biogazdaságban történt, ahol állati trágyával trágyáztak. Namost többen tudni vélik, hogy az állatorvoslásban az antibiotikumos kezelés nincs visszafogva úgy mint az embereknél, azaz kialakulhat könnyedén a multirezisztencia.

  Az előbb általam bemásolt cikk hivatkozik a német epidemiológiai intézet igazgatójának egy rendkívül ellentmondásos nyilatkozatára:

  A német nemzeti epidemiológiai intézet igazgatója, Reinhard Burger szerint arról a bizonyos alsó-szászországi farmról származó csírák tesztjei sem mutatták ki az e.colit, ennek ellenére mégis száz százalékra biztosak, hogy innen indult ki a járvány!

  Miért 100% hogy onnan indult ki, ha nem tudták kimutatni? Illetve ha mégis onnan indult ki, akkor miért nem tudták kimutatni? Hogy is van ez akkor?

 19. 21: 22:
  „Nem fejlődhetett ki természetesen úton az a korokozó, amely az immár sok országban dúló hasmenésjárványt váltotta ki. Alekszandr Baranov, az orosz Tudományos Akadémia Biológiai Fejlődés Intézetének genetikusa a Komszomolszkaja Pravda című lap olvasóinak kérdéseire válaszolt, és interjút is adott, amelyben kifejtette, hogy a kórokozónak nincs köze a hétköznapi zöldségekhez, mint az uborka, paradicsom, vagy a saláta, ezek fogyasztása veszélytelen.

  “A járványt okozó baktérium genetikai vizsgálata kiderítette, hogy a törzs Dél-Afrikából van, és általában súlyos hasmenést okoz, de a törzs genetikai állománya 20 százalékban módosított olyan irányba, hogy ellenálló legyen az antibiotikumokkal szemben, s így az új verzió rendkívül mérgezőnek bizonyult.” – állítja.
  Baranov meggyőződése, hogy valamely biotechnológiai társaságnál történt szivárgás, ez a mikroorganizmus ugyanis nem fejlődhetett ki természetes úton. Hogy miért éppen Németországban jelent meg, azt nem lehet megmondani. De az mindenesetre furcsa, hogy éppen egy biofarmon találták meg, ez akár a biotermelés elleni provokáció is lehet.

 20. Vagyis röviden:

  1. Németország nem volt hajlandó részt vállalni a Líbia elleni invázióban.

  2. Egy német hitelminősítő ügynökség (Feri) leértékelte az USA adósbesorolási kockázatát AAA-ról AA-ra. (És ez még hetekkel az S&P lépése előtt történt!)

  3. Németország nem volt hajlandó pénzt adni a görög mentőcsomagra.

  Ezután jött Angela Merkel rejtélyes helikopter-balesete (ezer métert zuhant!) és a német e.coli járvány. Lehet, hogy összeesküvéselmélet-hívő vagyok, de számomra összeállni látszik a kép.

 21. Üdv Tibor Bá és Mindenki! Végigolvastam a blogot és a hsz-eket. Tanulságuk számomra a következő:
  – Nem trágyázok IDEGEN, kérődző trágyával /kivédendő az agyonmutált, agyonrezisztelt, baktériumokat /, csak SAJÁT tyúxarral.
  Az EHEC hatása elelmiszer-gazdaságomra:
  Csak pozitív hatásról tudok beszámolni! A csajok annyira beijedtek a ferőzésveszélytől, hogy csak a saját kertben termelt zöldségeket merték enni. Teljesen „beindították” a kertet.
  Még néhány ilyen pánik, és önellátók leszünk! 🙂

 22. 18. melike

  Ja… Könnyű kérdéseket feltenni…
  De a válaszok nagyon vérmérséklet függőek.
  A „jó” hír, hogy a hőmérséklettel együtt a vérmérséklet is növekszik.

  Szóval, ha tudjuk (… na jó… sejtjük ) hogy kik és miért szabadítják rámk ezeket a bacikat, meddig reménykedhetünk abban, hogy VALAKI MÁSNÁL elszakad a cérna, és belecsap a levesbe?
  Ugyanez a helyzet a pénzügyekben is, a környezetszennyezéssel is…
  Már ANNYI gigabájt el lett pazarolva, hogy egymásnak bizonygatjuk, amit úgyis évek óta tudunk…
  De még mindig nem jött a Twitteren az üzenet, hogy a Múzeumkörúton osztják a fegyvereket….

  Ha meg jön, akkor be leszünk ijedve, és geddonozunk…

 23. Ezzel az egésszel a probléma hogy antibiotikumot bizony keményen használunk. Benne van lassan mindenben, az élelmiszerből is viszünk be bőven.

  Valahol olvastam korábban hogy egy csatornában Japánban korábban már találtak olyan baktériumot ami 8 antibiotikumra rezisztens volt a 9-ből. Gondolom a csatornában is megfordul minden….

  Ha mégis beütne a gond hát ott a kilencedik antibiotikum, ugyanis az sehol nincs használva, semmilyen orvos nem írja fel ezért semmi nem lesz rá rezisztens. Pontosan ezért van ez az egy antibiotikum fenntartva hogyha ismét egy ilyen „fekete halál” jellegű betegség támadna a világra legyen mivel védekezni.

  Az már más kérdés hogy a kezdetben egyszerű megfázás tüneteit produkáló egyénnek az orvos abból a 8ból fog felírni valamit. Remélem nem tévedtem sokat.

 24. Mivel magam kevéssé értek a témához, csak idézni tudok egy új tudományos szaklapból:
  A Londoni Imperial College mikrobiológus professzora, Dr. Gad Frankel szerint: „Az E. coli baktériumok folyamatosan cserélik a génjeiket egymás között – ezt a folyamatos hívjuk konjugációnak. Ám néha a környezetükből is felvesznek DNS-t. Az E. coli akár halott baktériumok vagy növények DNS-ét is átveheti. Ez a DNS-váltás legtöbbször észrevétlen marad, mivel nincs semmilyen következménye. Ám ebben az esetben potenciálisan halálos kombináció jött így létre.
  A baktérium teljesen véletlenül szedte össze a géneket.”
  /Forrás: BBC Science Focus, új magyar tudományos szaklap/

  Jelenleg a német tudósok megvizsgálják az E. coli baktérium összes génjét.

 25. 21,31: „Valamint a pestis ismert terjesztője pl. a patkány és a galamb” Egy pici probléma van csak, hogy a pestis baktériumot csak laborban tartják fenn /állítólag a természetben kihalt/.

 26. 21 és 32:

  d311c és Moli59: Ott a pont mind a kettőtöknél. A poszt témájának a 90%-át a múltkor megválaszoltam egy posztban, akit érdekel, olvassa vissza. Az egyetlen nyitva maradt kérdés ez a bizonyos „pestis baktériumból származó DNS szekvencia” – itt arról lehet szó, hogy az EHEC-ben megjelent egy gén vagy géntöredék, amit korábban a Yersinia Pestis (a pestis kórokozója) baktériumokban azonosítottak.

  A kérdés: hogy lehetséges ez?

  Igen, lehetséges úgy, hogy valaki „belerakta” ezt a gént – szándékosan, akár azért, hogy biológiai fegyvert csináljon. És lehetséges úgy, ahogy Moli59 írja, ún. „horizontális géntranszfer” révén. Ennek a lényege, hogy egyes gének átkerülhetnek az egyik baktériumfajból egy másikba, különböző mechanizmusok által. Ezek a mechanizmusok lehetnek (például):
  Konjugáció – ez egy folyamat, ami során két baktérium átmenetileg összekapcsolódik (különböző baktériumfajok is képesek erre), a membránjuk egyesül, és genetikai anyagot cserélnek.
  Genetikai anyag felvétele a környezetből egyszerű endocitózissal
  Vektortranszfer – ezen folyamat során egy vírus, megfertőzve egy baktériumsejtet genetikai anyagot épít be magába a megfertőzött sejtből, és azt továbbviszi egy másik baktériumba.
  Bizonyos baktériumok még arra is képesek, hogy maguk hozzanak létre vírusszerű struktúrákat (inkább egyfajta vakuólumok, vagyis fehérjeburkok ezek), amikbe DNS-t „csomagolnak”, és ezt a környezetükbe adják le, más baktériumok aztán felveszik ezeket a DNS-töredékeket.

  Még egy érdekesség: A Yersiniák többsége bélbaktérium – tehát a tehenek belében ugyanúgy előfordulnak, mint az Escherichia coli. A két baktériumfaj között tehát nagy valószínűséggel történt horizontális géntranszfer.

  Ahogy az eredeti posztban is írtam, nem mondom, hogy az EHEC BIZTOSAN NEM biofegyver, de ha az, akkor igencsak hülyén lett összerakva. Gyakorlatilag semmilyen olyan tulajdonsággal nem bír, ami hatékony biofegyverré tehetné, talán eltekintve a széles spektrumú béta-laktamáz enzimtől, de mint ahogy írták itt többen is, a mikrobiológusok már évek óta kongatják a vészharangot a béta-laktamázok hihetetlen elterjedése és fejlődése miatt.

  Mindezek fényében én maradok annál a verziónál, hogy az EHEC az emberi hülyeség és a mértéktelen profithajhászás eredménye és antibiotikumokkal „agyonkezelt” tehenek beléből származik. Úgy gondolom, a tények fényében ez jóval valószínűbb verzió, mint a biofegyver lehetősége.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük