(603) Őszöd

Tibor bá’ online

 

Az „Őszödi beszéd” pontosan úgy vonul be a magyar politikai kultúrába, ahogy az amerikaiba bevonult a „Water Gate”, vagy ahogy Orwell 1984 című könyvéből az „újbeszéd”. A kevésbé elegáns „hazudós” helyett használhatjuk az „őszödi”  jelzőt. Eddig voltak kétségek, de most már ezek eloszlottak, miután Orbán Viktornak is sikerült összehozni egy őszödi beszédet. De vigyázat! Az „őszödi beszéd” nem csupán hazugságot jelent, hahó barátom. Minden politikus hazudik, ez a mesterség velejárója. Nem,…. az „őszödi beszéd” minősítést ki kell érdemelni azzal, hogy az adott politikus önmaga állítja, vagy inkább beismeri, hogy hazudott. Ez az igazi. J A politikusok nagykátéjában világosan benne van, hogy ami szar, azt az istenszerelmére be ne valld. Szerencsétlen Gyurcsánynak esze ágában se volt bevallani, hogy „éjjel-nappal hazudtak”. Illetve bevallotta, de csak zárt körben, és nyilvánvaló volt, hogy ez a vallomás nem publikus. Ezzel szemben Orbán……

Orbán sokkal nagyvonalúbb. Miután a WikiLeaks nyilvánosságra hozta, hogy a jelenlegi miniszterelnökünk diplomaták előtt, megválasztása érdekében, hazudott a 2006-os választási kampányban, Viktorunk nem cáfolt, megtehette volna, végül is a WikiLeaks körül forog némi bizonytalankodás, de nem, a dobogó  csúcsán tetszelgő vezér büszkén kijelentette, hogy naná, hogy hazudott amikor kijelentette, hogy ő reformok és megszorítások nélkül is képes jólétet teremteni az országban (és volt olyan barom, aki el is hitte). Az MSZP csak azért alkalmaz megszorításokat, mert nem ért a kormányzáshoz és ellopja a zemberek pénzét. Világos, akinek 2/3 van a tarsolyában, na meg az egész Fidesz, annak nem kell finomkodni. Bele kell csapni a tényt a zemberek pofájába. Miniszterelnök akartam lenni, ezért átbasztalak benneteket, mind az egész 2/3-ot. Oszt jócakát! 

De leendő királyunk itt nem állt meg. Közzétett használati utasítást is önmagával kapcsolatban, ilyen gyöngyszemek formájában: Ne figyeljenek arra, amit a megválasztásomért mondok!” (pay no attention to what I say to get elected) És vajon miért ne? Mert szín tiszta hazugság. Ugyanis Orbán olvasta Hitlert (talán csodálta is?), aki nem volt mentes őszödsi hajlamoktól. Íme egy hitleri apróság: „A vezérek szerencséje, hogy a nép hülye, és könnyen vezethető.”

Aztán meg pajkos kedvében minden magyarok Viktorja engedett némi betekintés lelki világába is a következő mondattal: “Megtanultam, hogy amikor esélyed van megölni riválisodat, akkor nem gondolkozol, hanem megteszed.” Nézzük el neki, hogy magyarul lehetne ennél elegánsabban is fogalmazni, de azért a lényeg nem veszett el. Ha riválisod van, öld meg! Persze ezzel kapcsolatban van némi dilemmám. Mondjuk épeszű ember ilyet nem mond úri társaságban, hát még tíz milliós nyilvánosság előtt. Akkor most Orbán nem lenne épeszű? Vagy csupán úgy gondolja, hogy kussolt már eleget, most már kibújhat a szög a zsákból? Utat enged a magába fojtott, visszatartott indulatoknak? Kiéli magát? Mint a pedofil, aki tudja, hogy perverz hajlama elfogadhatatlan, börtönnel bünteti a társadalom, de képtelen uralkodni az eltorzult ösztönei felett?

Nem tudom a Fidesz feje számolt-e azzal a kifejezett aprósággal, hogy ha már egyszer bevallotta, akkor hűséges vazallusainak is hírt kell adni róla a kézben tartott médiában. Akkor pedig azok is megtudják, akik kizárólag ezekből szerzik be az információikat. Előfordulhat, hogy túlcsurgó, pökhendi egója észhez térít néhány orbánfilt? A következő közvélemény kutatás után megtudhatjuk.    

153 gondolat erről: „(603) Őszöd

 1. A globalizáció következtében a megacégek, bankok teljesen átvették a hatalmat. A vezetők, csúcsmanager-ek gyakorlatilag korlátlan hatalommal rendelkeznek és rengeteget keresnek, tehát a legtehetségesebb embereket ők viszik el. Politikusnak csak a leggyengébbek mennek, akik nem merik vállalni a megmérettetést. Korábban még voltak tehetséges emberek, akik a hatalmat többre tartották a pénznél, de ez ma már nem érvényes, mert ma már a pénz a hatalom. Ma már a Facebook tulajdonosa nagyobb hatalommal rendelkezik, mint pl. Orbán Viktor, vagy Angela Merkel.

 2. Nocsak…

  A hitlerezés már nem elég erős, (sőt ???) Orbánt már pedofilezni kell, hogy a zemberek megfelelően elborzadjanak.

  Ugye tudjuk, hogy a politikus hazudik…
  Megszorítási csomaggal meg sehol nem lehet választást nyerni.
  De akkor meg mi ez a nagy hőbörgés?
  Ha gyurcsány hazudik-beismeri, akkor „csak” politikus, ha Orbán teszi, akkor már pedofil ?

  A gyurcsányista társaság lenullázta az országot, és még éppen időben lettek elrugdosva a hatalomból mielőtt IMF felügyelet alá helyezték volna az országot.

  Orbánt sokminden miatt lehet fikázni, de egy év után nem felveszi a hiteleket, hanem ütemesen visszafizeti őket… amit a liberalista társaság vett fel és pillanatok alatt eltapsolta.
  (Szerintem az átütemezést kellene nyomnia nem visszafizetést, de azután ez a „second best”)

  A Gyurcsány kormányról tudjuk, hogy gyakorlatilag az IMF ügynökeként működtek, vették fel a kölcsönöket, és herdálták vólgy nélküli viaduktra meg hegy nélküli alagútra, a világ legdágább autópályájára, metróra, Margithídra, BKV-ra, amelyek csak gigantikus haveri pénzosztó műveletek zsenge fügefalevelei voltak.

  Azt hiszem, ha azt mondjuk, hogy ezek kezéből MINDENÁRON ki kell szakítani a hatalmat, akkor azzal sokan egyet érthetnek.
  Igen… Akár hazugsággal is.

  Hogy Orbán mire megy hazugsággal nyert megválasztásával, az még elválik…
  De az előző kormány működése olyan mint a klímaváltozás : negatív hatásait még sokáig lehet érezni… És lehet MIATTUK pedofilezni Orbánt.

 3. Tiborbá, ne haragudj, de szerintem rangodon aluli a politizálás, még akkor is, ha a bőrünkre megy. Tüskés bőrt kell növeszteni.

 4. 2
  „(Szerintem az átütemezést kellene nyomnia nem visszafizetést, de azután ez a “second best”)”

  Hát sajna szerintem ez nem lehetséges! Ha nem pontosan és szépen törlesztünk akkor hamar ránkhúzzák, hogy bajban vagyunk! Hameg a válság hangulat elindult Magyarország fele, akkor azt az Isten se állítja már le! Görögország egyetlen szerencséje, hogy eurója van, ezért nem hagyták eddig bukni!

  Szóval a jelenlegi piaci helyzetben kis hazánknak nincs más választása mint fizetni rendesen! Ha nem teszi vége! És ha elszabadul pl. a forint mi lesz itt az árakkal! Mert szinte mindent importálunk, a kajától a kényelmi cuccokig! Meg lehetne oldani, hogy magunkat lássuk el élelmiszerrel, avval nem lenne baj, nade hol a kényelem???? Mer olcsó plazma tévé kell a népnek, meg olcsó benzin, meg ilyenek!
  Márpedig nincs az az ember aki ezt az ellentétet fel tudja oldani! Így viszont a vesztünkbe rohanunk! Mert az adósságot nem fogjuk tudni kifizetni!
  Bizonyos szempontból érthető Orbán működése! Kivárásra játszunk, hátha lesz kedvezőbb alkalom a kiugrásra!

 5. 2 & 3:
  Rendkívüli időket élünk, ami arra kötelez, hogy feladjuk a hagyományos finomkodást. Különben a posztot nem tartom politizálásnak. Nem török pálcátsenki mellett. Nem sorakoztattam fel a hatalommal való élés és visszaélés stácóit. Mindössze felhívtam a figyelmet egy új jelenségre, aminek neve Őszöd Egy dolgot viszont nem fogadok el: A cél szentesíti az eszközöket Az erre való hivatkozás soha nem szült jó vért.

  2: Orbán pedofilizésének vádja jól ismert torzítás, ami jellemző a parttalan vitavezetésre. Mindössze azt állítottam, hogy csipőből hazudik – amit el is ismert – olyan fesztelen élvezettel, amilyennel a pedofilek élik ki ösztöneiket. Ellentétben a vádaddal, nem pedofileztem Orbánt.

 6. 2: Senki nem állította, hogy Orbán lenne pedofil. Ámbár biztos szereti a gyerekeket, van neki öt 🙂
  A Gyurcsány féle ámokfutás után a fidesz mindenféle hazudozás nélkül is megnyerte volna a választást, valószínüleg persze nem 2/3-dal. Vagyis felesleges volt valótlanságokat állítani (szvsz).
  Az adóságteher csökkentése jó hatású a büdzsére, kisebb lesz a kamatteher, amit évente fizetni kell. Csak az nem látszik, hogy a fidesz abba belegondolt-e, hogy ezzel milyen hatást vált ki a magyar gazdaságban.
  IMF hitelünk meg van! (Abbol vettünk MOL részvényt is, jó drágán.) Szépen be kell tartanunk, amit a felvételekor vállalt a kormány. Ha tetszik, ha nem.

 7. 2/4: mi a fenét kéne „rendesen visszafizetnünk”, amikor az „adósságunk” nagyja a kamatoskamat miatt duzzadt ekkorára, tehát csalás útján, mi a töredékét nem kaptuk meg a mai adósságunknak hitel formában, amit vezetőink eltapsolhattak, a hitel nagy része már a korábbi hitelek törlesztésére jött. Tehát nem „visszafizetjük”, hanem kirabolják az országot. És ehhez partner OV ,a mikor állandóan emlegeti az erőltetett „vissza”fizetést.

  Ami a rohadtbaloldal eladósító politikáját illeti, mennyiben csinálta ezt másképp pl. Debrecen, vagy Hódmezővásárhely polgármestere a saját rábízott városában, és ők Fideszes vezetők???

 8. 5: „Ellentétben a vádaddal, nem pedofileztem Orbánt.”
  látod, Tibor bá, még mindig túl finom vagy! 🙂

 9. „“Megtanultam, hogy amikor esélyed van megölni riválisodat, akkor nem gondolkozol, hanem megteszed.” ”

  Ez lényegében szó szerinti idézet Machiavelli neves művéből. Egy Uralkodónak így kell ezt tennie, különben őt ölik meg.
  Ez rendben is van, csak mit mondjunk azokról a szerencsétlen hülyékről, akik elhiszik, hogy „demokrácia” van, vagy hogy OV őket akarja üdvözíteni…

 10. 9:
  Persze, ezt csinálta Sztálin, ezt csinálta Hitler, és ezt csinálta Rákosi is. De ezek diktátorok voltak, Orbán pedig megválasztott 🙂 miniszterelnök, akiktől ilyen mondatokat nem vár el az ember. Miniszterelnökök nem szokták megölni az elődjeiket és potenciális utódaikat.

 11. A hazudozás olyan kézség amit állandoan gyakorolni kell hogy jól tudjuk csinálni 🙂

  Ha valaki van olyan naiv hogy elhiszi a politikusok szavait azt kiskorusitani kell :)Persze igen igen naiv és megvezethetö társadalmunkba van elég olyan hülye ember aki elhiszi ,hogy a politikusok majd javitanak az élethelyzetén.Gyurcsány és Orbán egykutya.Ugy csinálnak mintha veszekednének dehogy utálják egymást a közös bünök összekapcsolják a politikusokat mint a vértestvéreket.Tudják cirkusz kell népnek meg kenyér és a nép már meg is van véve.De mivel egyre kevesebb a kenyér hát egyre több lesz a cirkusz 🙂

 12. 9: Biztos megtalálta a hatalom gyűrűjét. Már egy kicsit kezd is Gollamra hasonlítani. 😀

 13. 5. Tiborbá

  „Ellentétben a vádaddal, nem pedofileztem Orbánt.”

  Nem szartam a kútba… csak a kávájára… aztán piszkáltam bele…

 14. 10. Tiborbá

  „Miniszterelnökök nem szokták megölni az elődjeiket és potenciális utódaikat.”

  Ez csak a jóléti társadalomra érvényes… A demokrácia annak a formációnak a luxusa.

  Annak meg vége… És az nem az Orbán hibája.
  Már ő is a geddonra készül…
  Pech a baloldalnak, hogy nem nekik jutott eszükbe…
  Ők a pannon pumával hülyítették a népet… Meg a dübörgő gazdasággal.
  Nem jött be.

  Ilyen a szelaví…

  Marad az ellendrukkereknek a pedofili élvezetekhez való hasonítás amit Orbán talán érezhet miközben hazudik…
  Ehhez viszont rendkívüli belelátó képességek kellenek hogy valaki PONTOSAN egy pedofilhez hasonlítson egy ötgyerekes apát, és semmi esetre sem csupán keserű vagdalkozás.

 15. 7
  Az hogy hogyan hoztuk össze az adósságot tök mindegy! Van és kész! És fizetni is kell! Illetve nem kell, de ha nem tesszük ezek bedöntik az országot! Akkor pedig hamar ki is derül mennyire függünk a külföldtől! Egy sima forintzuhanás is az egekbe emelné az árakat és akkor nem beszéltünk még az adósság úrafinanszirozhatatlanságáról ja és természetes a közben bekövetkező iszonyatos megszorításokról! Innen nézve nincs választásunk!

 16. 10. Tiborbá, Gyurcsány miniszterelnökként mondta el, hogy „kurva ország”, Orbán aspiránsként sem mondott ilyet. Különbség.
  Vigyázzunk az „öszödözéssel”, mert lehet, hogy egyszer az lesz, de még mindig nem egy kategória a kettő. Ugyanolyan összemosás, mint ez a pedofilozás.

  Természetesen, ha „írói munkásságod részének” tekintjük, azt írsz le, amit jónak látsz.

 17. 16. Batka.

  Gyurcsány akkor „öszödözött” amikor már tarthatalan volt hogy csoportelsőből sereghajtóvá tette az országot.

  Orbán meg úgy itéli, hogy minden eszköz megengedett, hogy elvegye tőle a hatalmat… És ezzel a 2/3 egyetért.

  A nagy kérdés az az, hogy mire megy a „minden megengedett eszközzel” megszerzett hatalmával.

  Ha sikerül kimászni a csávából, ennél nagyobb disznóságok meg lesznek neki bocsátva.
  Ha nem, akkor ennél kevesebbért is a lámpavason végezheti.

  És van egy réteg, amelyik érzi, hogy vagy ők, bagy Orbán… és nekik már semmi sem drága.

 18. Attila (PV)

  Lehet, hogy a Gyurcsány kormány se volt tökéletes, de az előzőnél (Gyurcsánynál) is rosszabbra azért nem számítottam. Hát tévedtem, SOKKAL ROSSZABB annál.
  Egy párt tartja kezében a teljes országvezetést, mindenkit leváltanak egészen a legalsó szintekig, gyakorlatilag egy egypártrendszert épít ki Orbán Viktor.
  Nem baj, ősszel megfingatják őket, jön a D-day. 🙂

 19. Megfingatják, mi? Hápersze…
  Majd az összeomlás, az viszont mindenkit megfingat.

 20. 19:Batka

  Forró lesz az ősz: az akcióegységbe tömörült szakszervezetek D-Day fedőnéven szeptember 29-től indítanak demonstráció-sorozatot, október 23-ára pedig rekordméretű ellenzéki tömegtüntetést szervez az Egymillióan a sajtószabadságért!
  Juhász Péter, a tüntetés szervezője azt mondta: „biztosak akarunk lenni abban, hogy ez a legnagyobb tüntetés lesz a rendszerváltás óta”.

 21. 20.Szakszervezetek? Te még hiszel a mesébe? 🙂

 22. A régi recept szerint csak egytől kell a hatalomnak félnie: a tömeg három kihagyott étkezésétől. De ez esetben is inkább egymásnak esünk majd…

 23. 20-23 Ez nem mese! Inkább vicc, de annak is gyenge.

 24. 23: az „X-akták” jelmondata volt Mulder faliújságán, ha jól rémlik: I want to believe!

 25. 26.”Lesznek tüntetések,lesznek!Majd megunják és hazamennek”
  /Gyurcsány Ferenc/

  Igy is lett 😀

 26. 26-27 Ha a 10.000.000-ból (természetesen rajtam kívül) mindenki ott lesz, akkor is csak vicc, legfeljebb 9.999.999 ember dőlt be neki 😆

 27. 28-29
  You don’t want to believe.. 😀

 28. Éljen a Fidesz és Orbán Viktor!

  „…Fidesz frakció javaslata, ami szerint lehetővé kell tenni, hogy a devizaadósok a már korábbi mentőcsomagban rögzített árfolyamokon egyösszegű törlesztéssel kiszálljanak a hitelből.”

 29. Akkor biztos készíti Pintér a gumilövedékeket, már szoktatják a rendőrlovakat a fülük mellett elsütött fegyverekkel, stb….

 30. 10: „De ezek diktátorok voltak, Orbán pedig megválasztott 🙂 miniszterelnök, akiktől ilyen mondatokat nem vár el az ember. Miniszterelnökök nem szokták megölni az elődjeiket és potenciális utódaikat.”

  Hitler is választás győzteseként lett kancellár.
  Hány miniszterelnököt keressünk csak a 20. századból, aki elvileg parlamentáris keretek között kormányzott, de megölte az elődjét, vagy a riválisát?

 31. 34:
  Nincs ellentmondás. Megválasztott miniszterelnökből diktátor lett. Szalámi taktikával 😀 . Vagyis a diktatúra még nem tökéletes, de Rákosinak is kellett egy egész fordulat éve, plusz még egy ráadás. Az idézett mondatom lényege, hogy Orbán már túllépett a (megjátszott) demokratikus miniszterelnökségen.

 32. Az őszödi beszédről akkor is most is az volt a véleményem, hogy ami Gyurcsány akkor mondott az bizony nagyon helyén volt és „kurv@kemény” igazság és önkritika volt benne. Az hogy egy két helyen trágár szavakat használt engem egyáltalán nem háborított fel. Az viszont hogy le kellett volna mondania teljesen egyértelmű volt. Az ami elfogadhatatlan volt számomra ez a mondata: „Lesznek tüntetések, lesznek. Lehet tüntetni a Parlament előtt. Előbb-utóbb megunják, hazamennek”

 33. A kérdés az,hogy Orbán Viktor,hol,s kinek mond igazat.
  Nagy gond van,ha az az igaz,amit külföldön állít,például az Európai Unióban.
  Amennyiben ez csak politikai taktika,s az itthon mondottak szellemében gondolkodik,s azt kívánja megvalósítani,akkor van esélyünk a jó irányú változásra.
  Az egymásnak ellentmondó állításai elaltathatják az ellenfeleket,ha jól sikerül.
  Nos ki az ellenfél,ki lesz a Szundi.

  O.V.mozgástere nagyon kicsi,hála az elmúlt 20(60) év „áldásos”
  politikájának.Sajnos az elvtelen emberekből lettek vezető politikusok.

  Nincs több dobásunk,politikai szinten,ha O.V. olyan lesz mint Gy.F.,és más „dicső” elődje.
  Akkor fog kiderülni,hogy milyen is a pokol mélységes bugyra.

  Mást nem tehetünk,mint reménykedünk,de nem a TV képernyőre tapadva,mert ez az utolsó szalmaszál,ami mint külső segítség jöhet szóba számunkra.
  Ha ez is elúszik,akkor fogunk rájönni,hogy mennyivel jobb lett volna úszni megtanulni,mert már régen öntudatra kellett volna ébredni,nem a sárban dagonyázni,mint egy jóllakott disznó.

  Erre szokták mondani:”Isten nem ver bottal.”

 34. Szomoru ha O V ilyet mondott.Én adok nekik 8 évet az MSZP is megkapta,aztán majd meglátjuk, remélem rendbe teszik az országot.A szociknak akkor sem hiszek amikor igazat mondanak,mert az sem biztos kaméleon párt.

 35. Tisztelt Orbánfilok!
  Aki velem eszmecserét akar folytatni, annak legalább meg kell próbálni az objektív téma megközelítést. Ami: 1) Maradni kell az eredetileg felvetett témánál. Esetünkben: egy jelenségről van szó (Őszöd), aminek lényege, hogy a hivatásszerűen hazudozó politikusok beismerik, hogy hazudtak. Ez egy új jelenség. 2) Azt kell elolvasni, ami le van írva, és nem kell abból se következtetni (ami szubjektív) se pedig beindítani a fantáziát. Esetünkben: azt írtam, hogy Orbán olyan lelkesen hazudik, amilyen vehemenciával egy pedofil a kisgyerekeket fogdossa (egyik se törődik a következményekkel). Itt a hasonlat nem a viselkedésre, hanem a dedikáltságra vonatkozik. Az csúsztatás a javából, hogy „lepedofiloztam”. A kútkáva leszarása pedig sima mellébeszélés. 3) Személyre szabott kritikát nem negál egy másik személy (akár jogos) kritizálása. Esetünkben: Orbán viselkedését nem menti Gyurcsány viselkedése. A téma nem a két politikus összemérése. 4) Nem minősítjük a szemben álló félt, mert nem az a vita tárgya. Esetünkben: elfogadhatatlan érv az, hogy a korpa közé keveredtem. Majd ha valaki ír egy posztot, ami áttekinti 8 éves blogger munkásságomat, akkor pellengérre lehet állítani, és lehet példázni a korpa közé keveredéssel. 5) Az érveléseknél meg kell kísérelni a logikus okfejtést. Esetünkben: Orbán 5 gyereke nem bizonyíték arra, hogy nem pedofil (amit senki se állított). Az 5 gyerek – ha tőle származnak – csak annyit bizonyít, hogy minimum ötször közösültek. Az 5 gyerek mellett nyugodtan lehet valaki pedofil, mert számtalan példa van arra, hogy az apuka saját kiskorú lányát molesztálja éveken keresztül. Ez tehát nem érv, legfeljebb érzelem vadászat.

 36. 18. Csabi_Pécs

  „Egy párt tartja kezében a teljes országvezetést, mindenkit leváltanak egészen a legalsó szintekig, gyakorlatilag egy egypártrendszert épít ki Orbán Viktor.”

  Tulajdonképpen már írtam hogy a demokrácia a jóléti társadalom luxusa.
  Most viszont igen komoly válság van, a jóléti társadalom már csak egy kellemes emlék (már akinek jutott valami belőle) és nincsennek tartalékok az efféle cicomákra. A leköszönő hatalom emberei MINDEN szinten kifejezésre juttatták, hogy ott fogják akadályozni a kormány munkáját ahol csak tudják. Ezért a leváltások teljesen érthetőek.

  Az pedig hogy SOKKAL ROSSZABB bizony még évekig Gyurcsányék sara lesz. Sajnos nem fog sikerülni azokat az időzített gazdasági bombákat mindet hatástalanítani, amelyeket pontosan azért helyeztek el, hogy a következő kormány belebukjon.
  Nem lesz könnyű a kiirtott kis és középvállalkozásokat újraéleszteni, és kicsavarni a multik kezéből a kitalicskázott profitokat. Az adóssághegyek és a fojtogató függőség a nyugati érdekektől sokáig köti még le az ország energiáit.

  Nyilván, lehetne sokkal jobban is csinálni, de Gyurcsányék elrugdosása a hatalomtól már megérte.

 37. „A bankok ne rinyáljanak” Hát ez hihetetlen! Ti nem olvastok híreket? Ha ez így megy tovább, kénytelen leszek a Fideszre szavazni.

 38. 40:
  Emlékeztetőül közbevetem, hogy az I. VH után Németország rosszabb helyzetben volt, mint mi ma. A német nép egy erőskezű, igérgető, kitűnő népszónokot beszavazott a hatalomba. Ezt a német hazafit úgy hívták, hogy Adolf Hitler, és 5 millió német fizetet az életével a Führer ötleteinek a kivitelezéséért (és akkor a másik 45 millióról ne is beszéljünk).

 39. 39. Tiborbá.

  Az Orbán-téma objektiv szemlélete már a pedofil hasonlattal megbukott.

  1.) Orbán hazudott… ezzel csak azt bizonyította hogy politikus… Politikai munkáját még nem minősíti.

  2.) Az a te SZUBJEKTÍV nézőpontod, hogy a vehemensen hazudó Orbánról NEKED éppen a pedofil jut eszedbe… Lehet hogy az én szubjetív látóköröm túl szűk, de ezt a két dolgot még nem láttam osszekötve.

  3.) Orbán tevékenységét nagyban, azaz FŐLEG az előző kormány határozza meg, ezért elvárni azt, hogy Gyurcsány nélkül emlegessük, az valami olyasmi, mintha a klímaváltozást a fosszilis energia felhasználása említése nélkül akarnád megvitatni.

  4.) Nem minősítjük az ellenfelet… Pedig azt hittem, hogy az Orbán-hívő, Orbán-függő, Orbánfil, Orbán hazugságainak bedőlő, meg hasonló minősítések felhívás keringőre… De most már tudom, hogy nem azok…

  5.) Engem csak az lepett meg, hogy negatív hasonlatok széles skálájáról miért pont a pedofilt választottad. Szerintem ennek is van legalább annyira hangulatkeltő hatása mint az öt gyerekre való hivatkozásnak. Ha már mindenképpen ragaszkodunk a logikához. Az 5 gyerek legalább tény, a pedofil hasonlat pedig még kíván valami indoklást. Legalábbis mifelénk nincs olyan szójárás, hogy felelőtlenül hazudik, mint egy pedofil…

  Midezekkel együtt nekem nem tűnnek a posztok között megjelenő Orbán-elemzések feltétlenül objektívnek, ezért szoktam én is időnként szubjektivitást is megengedni magamnak a kommentek között.

  De legalább tisztáztuk ezt is.

 40. Itt a vita arról megy, van-e erkölcsi fölénye a Fidesznek a baloldal felett. Mi volt a Fidesz egyik legfőbb támadási fewlülete a ballib kormányokon? Hogy HAZUDTAK. A másik volt, hogy miattuk romlik az életszínvonal.
  A Fidesz nemcsak sejttette, hanem nyíltan igérgette, hogy mindkét téren ő a megoldás,
  1. ők nem hazudnak. SOHA!
  2. ha ők győznek, az életszínvonal nőni fog.

  A 2. pontra elvileg mondhatnánk, hogy nem láthatták előre mi jön, bár én másképp látom.
  De az 1. pont ügyében ugyanolyan gátlástalanul és cinikusan hazudott OV és alvezérei is, tehát hazugságügyben semmilyen erkölcsi fölényük nincs.

 41. Ne feledjük 2002-ben amikor az MSZP nyert, és átvettek mindent, akkor derült ki, hogy sok támogatást jó előre kiadott a FIDESZ, az év hátralévő részére nem maradt forrás szinte semmire 😀

  Ezért mondom hogy: Egy kutya!

 42. 42. Tibor bá

  „Ezt a német hazafit úgy hívták, hogy Adolf Hitler”

  Adu ász !

  Érdekes, hogy az országot kemény kézzel kormányzó politikus rögtön megkapja a Hitler-cimkét.
  Nyilván hangulatkeltéstől függetlenül.

  Azért érdemes megjegyezni összehasonlításképp, hogy Hitlernek egy véres háborúra volt szüksége az 5 millió honfitása halálához. Ezután békeidőben, 1980 és 2010 között a magyar lakosság 700 ezerrel csökkent a baloldali vezetés hatására… Arányaiban nagyjából ugyanaz…

  Pedig a magyar történelemben is volna példa…

  Hunyadi Mátyás például ugyanúgy egy külföldi érdekekt szolgáló király után került trónra.
  Ő is megszorításokkal kezdte. És intrikától sem volt mentes.
  És az ország is talpra állt.

 43. 44. Arma Gedeon

  A fő pont nem az volt hogy Gyurcsány hazudott, hanem hogy kis hijján IMF gyámság alá vezette az országot, szinte teljesen lenullázta, legyilkolta a kis és középvállalkozásokat és felszámolta a nezőgazdaságot, és az országban megtermelt profit 92%-át a multik termelték és talicskázták ki az országból.

  A hazudozó politikusokra már immunis a lakosság többsége.
  Igaz a pofátlanul cinikus „hazudtunk reggel délben este” dolog meg a „kurva ország” azért még borzolt egy kicsit az amúgy is borzas kedélyeken.

  Az azonnali életszinvonal emelkedésére sem ígéret nem volt, sem józan gondolkodású ember nem várhatta…
  Előtte az adósságot kell olyan szintre csökkenteni, amikor a kamatok már nem viszik el a fejlesztéshez szükséges pénzt.

  Többször írtam, a hazugság része a politikának…
  Erkölcsileg itt nincs különbség.
  A különbség pár év múlva lesz látható – ha lesz…

  Ha a libbaloldal kitart amellett hogy szabotál, akkor meg ne csodálkozzon azon, ha a margóra – esetleg börtönbe kerül.

 44. 45 Satyi

  „Ne feledjük 2002-ben amikor az MSZP nyert, és átvettek mindent, akkor derült ki, hogy sok támogatást jó előre kiadott a FIDESZ, az év hátralévő részére nem maradt forrás szinte semmire 😀 ”

  Jó… ne feledjük… De hogy a szoclibnek egy viszonylag stabil gazdasági helyzet és 8 év nem volt elég hogy kiköszörülje a csorbát és azóta csak rontson a helyzeten azért elárul valamit arról a kormányról is… Nem?

 45. Ez a „szabotál” dolog is elég ismerős a rákosi korszakból:)A szabotánsok börtönbe kerültek. hogy mi a szabotálás, azt meg az mondja meg, aki Rákosi:)

 46. 47-re ment Attilának.
  Ja, és a diplomásadóról hallottatok? Vasárnapi kormányülésen lesz vitatva. nem mondom előre hogy jó e vagy rossz, az ördög a részletekben…

 47. Az etióp éhezők nem érnek rá tüntetni, hanem sátorban lakva, többezres sorokban várják a napi víz és lisztadagjukat, karjukon gyermekükkel.

  Nálunk mindenkinek két mobiltelefonja van, internetje, autója, hitelre vett plazmatévéje, lakása és megyünk tüntetni.
  Eléggé kifordult magából a világ.

 48. Üdv Tibor Bá és Mindenki!
  Sajnos az előttem szóló mindannyiótokat meg kell cáfoljalak. Ugyanis:
  Orbán Viktor nevű EMBERI lény egyszerűen nem létezik! Amit/akit/ Ti – /rajtam kívül, szinte az egész világ/Miniszterelnöknek, Apunak, stb.-nek hívtok az egyszerűen egy AVATAR, egy biomechanizmus egy indiai fejlesztésű negyedik generációs, távirányítású robot.
  A távirányító joystickját Indiában pöckölgeti egy melós éhbérért, egy olyan nagyon-összeesküvős cég megbízásából, akit még ÉN!!! sem merek megnevezni, mert akkor engem műholdról bemérnek és részecske fegyverrel elpusztítanak. /azért Indiából irányítják, mert ott sokan beszélnek angolul, olcsó a szoftver és kasztrendszer van/.
  Bizonyítékaim a következők:
  1. Orbán össze-vissza beszél hazudozik: – A rossz indiai-angolt még rosszabbul fordítja az olcsó szoftver ezért a sok „félreértés” , ha angolul nyomja…. Hallottátok már a szerencsétlent angolulu nyilatkozni? 🙂
  /hm…megjegyzem ezzel a Smidt Pállal is lehet valami, mert az meg írni nem tud -az is programhibásnak tűnik,talán széria-gondok?…/
  2. Orbán behívta a kínaiakat: – India bemanipulálja ide a konkurens nagyhatalmat, mert aki a magyarokkal szövetkezik, az úgyis veszít.
  3. Orbán nem járt/jár be a parlamentbe: na.. akkor alszik a joysztick-kezelő!
  4. Orbánnak nincsenek gyerekei! A neveket egy „öreg héber könyv”- ben olvasta a programozó: Rachel, Sára …… Jelentkezzen, aki egyet is látott közülük face to face. Na ugye!
  5. Egyszer volt kontaktom vele. Mint egy alvajáró. Bamba gúnyos vigyor, semmitmondó mondatok ismételgetése, a tekintete: egy halhatatlan gépé, ami lenézi a múlandó embereket. 🙁 Kezet fogtam Vele, és a kezem csupa vazelin lett, tudjátok..azzal kenegetik azokat a huncut kis lány-babákat.
  Ezek tények, uraim, hisz le vannak ide írva! Ha valakit érdekel, Gyurcsányról is megmondom a tutit, itt van a fejemben, csak ki kell írni.

 49. 46. Attila PV
  „1980 és 2010 között a magyar lakosság 700 ezerrel csökkent a baloldali vezetés hatására”
  Kedves Attila. Te még Rajtam is túlteszel! 🙂

 50. Ez jó volt, gyurcsányról is!:) azt megvárom )

 51. Döbbenetes ez a habzó szájú Orbánista propaganda.

  „…majdnem IMF gyámság alá vonta…”
  Ez egy olyan valami ami ugye nem történt meg.
  Viszont miután Orbánék kizavarták az IMF-et nagy dicsőséggel, sokkal többet szorítottak meg mint amit az IMF követelt korábban. És igen, lehet használni a megszorítás szót. Nincsenek védett és tiltott szavak, nevezzük a nevén a gyereket.

  Most akkor tényleg az a lényeg, hogy van-e rajta IMF pántlika, vagy az, hogy mi történt?

  Nameg a nagy „adósságvisszafizető” cimkézés. A nagyon bűnösnek titulált IMF hitel még meglévő tőkerészét miért nem fizették egyszerűen vissza? Miért vettek inkább MOL-t belőle helyette? A lex MOL már úgyis védi az állam érdekeit, és hirtelen ettől nem lesz kőolaj vagy földgázvezetékünk mondjuk Norvégiáig.
  És igen, Bajnaiék is akarták a MOL pakettet, és akkor sem tetszett volna. De nem is tették meg…

  Arról nem is beszélve, hogy Orbán diktátor allűrjei már azelőtt kezdtek előjönni, mielőtt Gyurcsányról hallhattunk volna egyáltalán. Egész életútja ezt tanusítja, csak az nincs annyira előtérben azoknak akik nem akarnak róla tudni.

 52. Ez kimaradt:

  46. Attila PV
  “1980 és 2010 között a magyar lakosság 700 ezerrel csökkent a baloldali vezetés hatására”

  De abban a jobboldaliak is benne vannak, nem? Úgy rémlik, nem láthattuk a töretlen gyerekcsinálási kedvet a jobboldalinak mondott 2x négy év alatt sem.

 53. 54. Legszebb olvasónak, dedikálva, srrkrr…..
  Gyurcsány.
  Hát az se Ember!
  Emlékeztek még arra a Cseh-Szlovák bábsorozatra? A főhőst Hurbinyek-nek hívták, fából volt és cérnán rángatták. Na erről ugrott be! Az tartotta állandóan félre a fejét, mint a Gyurcsány.
  Ő a Kínaiak bábja, egy régi modell. Olyan technológia, mint amilyen a kínai piacon árult ócska műanyag játékokban van. Vigyázni is kell vele, mert bizony a gyermekek egészségére veszélyes!
  Őt, a kínai űrprogram tette „lehetővé”. Külön műholdja van. Onnan az – űrből – mozgatják elszakíthatatlan, szénszálas, láthatatlan madzagokon. A szöveget szintén egy ilyen szálon keresztül adják a szájába.
  Tudjátok, mint mikor két üres fémdobozt kötöttünk össze spárgával gyerekkorunkban és azon beszélgettünk.
  A „hangjá”-t személyesen ismertem. Itt dolgozott a „józsefvárosi kínain”. Öt…eze…forin..! Simulékony gyerek volt, felfelé buktatták. Megtanult még néhány ősi magyar kifejezést, „Lári-fári”… kész is a szecsuáni-gyurcsány.
  Mikor az öszödi beszédet lenyomta, szegénynek összekeveredtek a zsinórjai. Hát, azóta sem sikerült őket kibogozni. Tisztára egy Bolond Báb lett. Talán már a „narrátora” is meghülyült. pedig milyen rendes kis triád-komcsi volt!
  Ilyen a politika.
  Ergó: Magyarországon csap össze a két ázsiai óriás. A világ sorsa már megint kis-hazánkban dől el.
  Mint annak idején, mikor lepuffantották azt a Ferenc trónörököst. Hm…. a politikai folytonosság…. a Világ-
  Tecnokreták Pannon-Afférja..

 54. 56. d311c

  A népességfogyás nemcsak a gyerekcsinálási kedv, hanem az egyre rövidebb élettaeram, a rákos megbetegedések megduplázódása az abortusz fogamzásgátlóként való alkalmazása, és szinte minden családbarát intézkedés leállítása rovására írható.

  A 80-as években kezdtük meg a kölcsönfelvevéseket, és ezzel beengedni azokat a befolyásoló erőket, akik világháborús hatékonysággal irtották a népet.

  Igen… bele lehet számítani a 2x 4 év jobboldalt, bár az első nem igazán számít, mert ha igazak a jereváni rádió hírei, a „rendszerváltás” már a 80-as évektől le volt zsírozva… Akkoriban adott utasítást a Kádár apánk a társasági törvény kidolgozására, ami a kapitalizmus bevezetését volt hivatva olajozottan megvalósítani… ráadásul szőkített olajozottan…

  Igen… akkor még nem volt világos, hogy a rendszerváltás csk a szivattyúk modernizálást jelenti, és az output átkerül Moszkvából Brüsszelbe.

  Sokan automatikusan elfogadták, hogy a liberalizmus a kommunizmus ellentéte… Aztán jött a hideg zuhany, hogy az SZDSZ meg az MSZP egy ágyban…

  Azért többé-kevésbé sikerült kijózanodni.

 55. 46-48:Attila (PV)

  Attila, ez a 2002-2010 közti országelb@szás már fóbia nálad, azt nem tudom, hogy milyen fajta. Te még 2020-ban is azt fogod hangoztatni, vagy ha nem hangoztatni, akkor is azt fogod gondolni, hogy az ország azért van ilyen szar helyzetben (2020-ban), mert A GYURCSÁNYÉK 2002-2010 között elkúrták. 2014-ben majd azt mondod, hogy adjunk még 4 évet szegény fidesznek, mert nem volt elég idejük a „rendbetételhez”, és ezt fogod mondani 2018-ban is, hogy kell még „szegényeknek” újabb 4 év a gazdaság talpraállításához, mert a Gyurcsányék 8-10 éve elszúrták a dolgokat.
  Javíthatatlan, megszállott vagy ebben a kérdésben.

 56. Mivel ez a téma pörög most ezért beírom ide apró gondolatom a mai számomra vezető hír kapcsán.

  A kormány tervezi a diplomásadót. Nézzetek utána, hogy mi is lesz ez és lehet fogni a fejeket.
  Én most nagyon ki vagyok akadva. Meg kellett osszam ezt valakivel, mert felrobbanok a dühtől.

 57. Bizonyára kiváncsiak vagytok, hogy miért nem hallatom a hangom. Nos kiváncsi voltam, hogy Atila(PV) mit hoz még ki magából, van-e az emberi szubjektivitásnak, elkötelezettségnek, félremagyarázásnak, és a vezér szolgai követésének felső határa. Eddig még nem értük el.
  Gedeonnak volt egy igen tanulságos, és abszolút logikus meglátása:

  „Itt a vita arról megy, van-e erkölcsi fölénye a Fidesznek a baloldal felett. Mi volt a Fidesz egyik legfőbb támadási felülete a ballib kormányokon? Hogy HAZUDTAK . A másik volt, hogy miattuk romlik az életszínvonal.
  A Fidesz nemcsak sejttette, hanem nyíltan igérgette , hogy mindkét téren ő a megoldás ,
  1. ők nem hazudnak. SOHA!
  2. ha ők győznek, az életszínvonal nőni fog.”

  Attila(PV)-nak ezt és csak ezt kellett volna kommentálni. nem pedig erény faragni a hazugsából – amennyiben az Orbán száját hagyja el.

  És hogy legyen egy kis öndícséret is, 😀
  Egy igazi ballib blogról Attila(PV)-t már rég kimoderálták volna. Nagyon helytelenül, mert Attila(PV) önmaga paródiája.

 58. Ugyanis Attila avatarját Észak-Koreából irányítják, a modell teljes neve: Attila(Parody Version)… 😀

 59. Én azt nagyon furcsálom hogy éppen most került ez ilyen nyilvánosságra.Amerikának nem tetszik Orbán cselekedete amiket most csinál?Szeretné ha saját népe kivéreztetné,mint anno Ceausescut..(aztán most háromszor is kihantolták.)Aztán Amerika mossa kezeit,hogy ő ártatlan.Csak jót akart..Ezt csinálja év tizedek óta.És mi mindig bedőlünk a hakninak..Tiszta pszichológia..
  Tudom Orbán is megéri a pénzét persze.. De ki nem.Melyik nem..
  És azt nem tudom milyen életszinvonal emelkedést vártok,mikor már hónapok óta azt beszéljük hogy a hitelből élés miatt egyszer fizetni kell.Akkor mégis miben reménykedünk?Orbán kimondta.Vége a nyugati jólétnek.És ezt mi még nem tudjuk épp ésszel felfogni..

 60. Tények:
  Az elmúlt években a világ és magyarország leggazdagabb rétegének vagyona jelentősen nőtt. A luxuscikkek fogyasztása soha nem látott növekedést produkált. Válságról tehát nem beszélhetünk, maximum megzabolázhatatlan szabadrablásról és fékezhetetlen birtoklás-, ill. hatalomvágyról.
  Mindeközben a szegényebb rétegek egyre inkább lemorzsolódnak, a középréteg szintén csúszik lefelé, mert már nincs félretenni való a reálértéken csökkenő bérek, a növekvő élelmiszer-, és energiaárak, valamint az egyre embertelenebb munkafeltételek és a szűkülő lehetőségek mellett.
  Az adóterhek alakulása egyértelmű, a gazdagoknak adtak, a sok szegénytől elvettek. Orbán legelső és igazán majd januártól kiéleződő cselekedetének (mert akkor szűnne meg végleg az adójóváírás) a nagy többség inni fogja a levét. A diplomás adó csak egy a számtalan lehetőség közül, s aki cseppet is gondolkodik, nem az adónemek minőségén akad fenn, hanem azon, hogy 1 év alatt micsoda mértéktelen adóemeléseket hajtottak végre, mennyi-mennyi plusz pénz áramlott be az én generációm nyugdíj-megtakarításának benyelésével, s mindezt egy szaros 5%-os adósságcsökkentésre fordította a nagy vezér. Az egészben a legszebb, hogy közben az ország és a magyar gazdaság pengeélen táncol, s csak a vakszerencse mentett eddig meg bennünket attól, hogy egy komolyabb piaci pánik – tőkekivonás miatt a magyar költségvetés ismét összeroppanjon.
  A diktatórikus rendszer kialakítása gőzerővel folyik, ezt csak az nem látja, akinek az IQ-ja 100 alatt van. Sajnos nagyon sok a nem100-as köztünk, ezért is megy a szekér oly könnyedén. Az iskolák és az eü. államosítása után másra is sor kerülhet, a multi- és bankadó után mindenkinek fizetnie kell majd, mert egyre több lyuk fog tátongani, és ezzel a szemlélettel nincs az a vezér, aki a nép kegyetlen sanyargatása nélkül a kátyúkat betömhetné! Számomra még kilátástalanabbá teszi a helyzetet az, hogy nincs alternatív választási lehetőség, azaz nincs egy olyan párt, amelyik ne esne ugyanezekbe a hibákba, max. a módszerei lennének mások. Jelenleg egy olyan rendszer kiépítése folyik, amelyben még több bőrt nyúznak le a kisemberről, s az építkezésnél nagyon figyelnek rá, hogy senki ne kerülhesse ki a most felállítandó csapdákat, vámszedési pontokat.
  Cs.

 61. vagy
  Hülye vagy anonimka, és már így is maradsz (Tibor bá’)

 62. 65-re:
  Orbán épp Amerika embere. Ugyanazt a modellt valósítja meg kelet-európai színezettel, ami a nagy Amerikában is fut. A hatalmi törekvései és pártjának vezetői (ill. az ő szemléletük, cselekedeteik) mögött rendre tetten érhető, hogy a „nagy testvért” is irányító lobbyt szolgálják. Hadd ne vegyem elő a nyulat a kalapból…
  A „jólétnek” nincs vége, egyszerűen minket akarnak kizárni belőle és szeretnék, hogy ezt békésen tűrjük, mi több, elfogadjuk. Nemsokára tényleg igaz lesz, hogy „boldogok a lelki szegények”…
  Cs.

 63. 71-re:
  Vagy az idiótákat figyelmen kívül hagyni, mert felesleges és üres fecsegéseik áttekinthetetlenné teszik a lényegi mondanivalót. Ez a moderáció nem az ellenvélemény kizárása, hanem a butaság kirekesztése -véleményem szerint nagyon helyesen-!

 64. Valaki azt írta hogy ki hozta össze ezt a tartozást ami az országnak van.Közösen.És ki merem jelenteni hogy nem nagyon volt más választásunk..Mondjuk már jancsika is irta hogy nem esett nehezünkre a jobb élet amivel kecsegtettek minket,de ugye mindezt hitelből.És ezért ugye fizetni kell.De a vezetőknek sem nagyon volt más választása.Ceausescut mért tették el láb alól?Mert nem akarta az adósságot a nyakába venni.Éltek szegényen,de adósság nélkül.Na ezt Amerika nem hagyhatta.A jóságos jótevő..Aztán most itt tartunk ahol tartunk..

 65. 74-re:
  Ne általánosíts!
  Én egy fillér adósságot sem halmoztam fel, s felháborít, hogy az állam nem a néhány megtakarító állampolgára megjutalmazásán, hanem alapvetően az ő javaik terhére a felelőtlen többség megsegítésén gondolkodik. Most hagyjuk a részben csalással előállt frankhitelek esetét, de ismerjük el, hogy a fenti szemlélet fennáll és nem egészséges. A társadalom beteg, hiszen azért ment az ország (is) erre a tévútra, mert a többség (a nagyon nagy többség) élt és élni kíván azzal, hogy engedjen a csábításnak.
  Cs.

 66. Gorgon, fasza a diplomásadó. 50 . alatt már írtam. nem tudom mi lesz belőle, szerintem most bedobták mint ötletet, és nézik a blogokon meg a fórumokon mi a reakció.
  Nincs még erről konkrétan semmi, vasárnap beszélgetnek róla a parlamentben majd… még törvényjavaslat , ilyesmi, semmi.. elhintik, bekóstolnak, jobb ha tiltakozunk facebook csoportban,mandineren,konzervatóriumon, itt ott, felmérik a tiltakozás vehemneciáját.
  Én pl. fizettem a diplomámért keményen, pedig maximum pontszámot értem el a felvételin, és 4,6-tal végeztem. Csakis plusz pontokért lehetett államin lenni, plusz pontom meg nem volt, mert épületgépészeti és nem psziho-szociológia területen dolgoztam.. Még a diákhitelt is felvettem, hogy ki bírjam fizetni a tandíjat. Most ha a gyerekeim pár év múlva felvételiznek, komoly hátránnyal indulnak, mert az anyjuk apjuk nem analfabéta ezért járna a legtöbb pont) Se nem fogyisok, se nem szociálisan rászorultak, ez megint mínusz, és senki sem kérdi meg, hogy az apjuk mennyit dolgozik és dolgozott velem együtt hogy ne legyenek azok..
  Szarrá ronccsá dolgoztuk magunkat, hogy a férjem elvégezhesse minden szülői támogatás nélkül az egyetemet, és én is.. senki nem segített, mert az ő szülei nem örültek a házasságunknak és az unokájuknak akkoriban, az enyémek meg egy balesetben meghaltak 19 éves koromban.
  Most erőn felül biztosítunk mindent, hogy az összes gyerek ne szenvedjen kárt, és ne hátrány hanem előny legyen a nagycsalád. Ez komoly munkával jár.. kacsolatépítéstől (ez is komoly energiát igényel) a kft-s stresszeig, az át nem aludt éjszakákig. Mikor azt gondolnánk, fellélegezhetünk, a fiaink sínen vannak, akkor rádöbbenünk, hogy nem tudunk majd plusz pontokat öszekaparni, hanem hátrányban vagyunk, mert: dolgozunk, mert tanultunk, mert diplománk van.. felvételinél a szülők végzettsége most hátrány.. Most majd ha nem vigyázunk még fizetnünk kell a diplomaadót is, a már kifizetett költségtérítésen túl… mr azt várom mikor jön valami Numerus Clausus, mert már csak az hiányzik.., de ha azt gondolják, hogy emiatt lemondok a fiúk taníttatásáról, akkor rohadt nagyot tévednek. Mondjanak le ők., és kapják be a fél seggem… dühös vagyok én is, de nagyon..

 67. 72!
  Igen.Elnézést.Nekünk van a jólétnek vége.Nekik nincs.. 😉

 68. Dorka,
  maximálisan megértelek és egyetértek Veled!
  Ez az ország, ez a világ nem a normális embereknek „épül”, vagy tudom is én mit csinál… Ezt a vezetőink (többségében) tudatosan csinálják, én kizárólag ezért gyűlölöm őket.

 69. 74: „Ceausescut mért tették el láb alól?Mert nem akarta az adósságot a nyakába venni.Éltek szegényen,de adósság nélkül.Na ezt Amerika nem hagyhatta.A jóságos jótevő..Aztán most itt tartunk ahol tartunk..”

  Tényleg egy kedves igaz ember volt, akinek más hibája nem is volt, minthogy nem vett fel az országa hitelt? Nem hiszem, hogy aki a rezsimje alatt élt, az egyet érthetne evvel a blőd kinyilatkoztatással.
  Ja és persze Hitler is csak a népe javát akarta, de nem értették meg.

 70. 75!
  jaj Csongor értsd már jól amit írtam.Nem csak a frankhitelre gondoltam..
  Valamelyik blogban jancsikával meg Tibor bával azt beszélgettük,hogy már az átkosban is jóval a fölött éltünk amit megengedhettünk volna magunknak.Egy kicsit akkor ágáltam ez ellen,hogy nem igaz,de azóta átgondoltam ,és igy van..
  76!
  Dorka tökéletesen igazad van.És én is pontosan leirhattam volna ugyenezt mint Te.Mert én is ugyaneben a cipőben járok.Én is egyre kezdek idegesebb lenni,mert mindig azt a lovat ütik amelyik hajt..(mérges)

 71. 60: Ne haragudj, én többször is megfogadtam már, hogy nem fogok politizálni, de most muszáj vitatkoznom veled. Amit te itt irkálsz, felebarátom, az ne is haragudj, de legalábbis erősen vitatható. Kezdjük csak az alap gondolattal:

  „Nyilván, lehetne sokkal jobban is csinálni, de Gyurcsányék elrugdosása a hatalomtól már megérte.”

  Ne is haragudj, de ez így már önmagában ellentmondásos.

  TÖKMINDEGY, hogy Orbán mennyire csinálja szarul.
  TÖKMINDEGY, hogy az ország mennyire megy tönkre.
  TÖKMINDEGY, hogy minden továbbra is csak egyre rosszabb lesz.
  CSAK AZ AZ EGY SZÁMÍT, hogy Gyurcsányéknak takarodó.

  Tehát ha téged valaki, akit nagyon nem szeretsz, minden percben seggbe rúg, majd odajön valaki más, elhajtja az illetőt, és aztán FÉLPERCENKÉNT fog seggbe rúgni, akkor hálás vagy neki, mert elhajtotta az előzőt? Az fel se tűnik, hogy szarabb helyzetben vagy, mint korábban?

  Tudod, mért veszélyes ez a logika? Azért, amiért Tibor bá Hitlert hozta fel példának. Hitler ugyanis PONTOSAN ugyanezt csinálta. Úgy lett diktátor és hajtotta végre a szemetebbnél szemetebb húzásokat, hogy végig arra hivatkozott: LEGALÁBB AGYONVERTÜK A KOMMUNISTÁKAT. És az emberek ezt be is vették gyönyörűen. Igaz, hogy a Führer választási csalással jutott hatalomra. Az is igaz, hogy fölgyújtották a Reichstagot. Igen, az is igaz, hogy megcsinálták a Kristallnachtot, és szétverték a történelmi német belvárosok boltjainak a java részét. Igen, raboltak, loptak, fosztogattak, nőket erőszakoltak meg és zsidókat öltek az első pillanattól kezdve. DE LEGALÁBB AGYONVERTÉK A KOMMUNISTÁKAT. Csodás. Aki agyonveri a kommunistákat, az bármit megtehet, ugye? Tulajdonképpen ez a gondolatmeneted lényege, ha nem tévednék? Mindegy, mit tesznek, mindegy, hányan halnak meg, csak A KOMMUNISTÁK TAKARODJANAK EL VÉGRE. Semmi más nem számít.

  Nos, Attila, ez a hamisítatlan, igazi beszűkült jobboldali érvelés. Teljesen mindegy, hogy a Führer mit csinál, a lényeg, hogy nem baloldali. Ha milliók döglenek bele, az se érdekes, megérte, mert legalább nem a kommunisták voltak hatalmon. Semmi más nem számít.

  Hadd javasoljak egy kicsit reálisabb, mérsékeltebb és ésszerűbb módszert Orbán tevékenységének a megítélésére.

  Valóban, igazad van, hogy az MSZP 8 éve nem használt az országnak. Ha Orbán jobban csinálná, akkor igazad lenne, hogy a változásnak meg kell fizetni az árát, hiába fáj, meg kell tenni, amit a kormány mond, mert a javunkat akarja és jó irányba haladnak. A probléma ott van, hogy amit Orbán csinál, az még ROSSZABB, mint az MSZP 8 éve. Csak egyetlen példa (Horváth Csongor már több jó példát beírt előttem):

  A híres-neves „adósságvisszafizetés” arról szólt, hogy a Fidesz nemes egyszerűséggel lenyúlt 3000 milliárdot MAGÁN számlákról, és mivel ezeknek a számláknak a vagyona 85%-ban államkötvényben volt, ezért ezzel az egyszeri jelentős összeggel csökkenteni tudta az államadósságot. Vagyis tudod, mit csináltak? Fogták, és szájbaverték azt, akiknek tartoztak. EZ EGYSZERŰ LOPÁS. Tartoztam neked, kölcsönvettem a pénzedet, aztán amikor vissza kéne fizetni, akkor kiosztok két fülest, és kuss. Volt adósság, nincs adósság. Mindeközben felhívnám a figyelmedet, hogy a Fidesz REKORD mértékű államháztartási hiányt csinált 2010 4. negyedévében!!!! Ekkora mértékű hiány még soha nem volt! Szerinted mi fog történni, ha elfogy a lopott pénz? Honnan lesz itt tovább adósságcsökkentés? Több a kiadás, mint VALAHA!!!!

  Szóval összességében, ne haragudj, de a helyedben azt is nézném, ki hányszor rúg seggbe, nem csak azt, hogy vörös színű nyakkendőt visel-e az illető.

 72. 79!
  Hát most jó a románoknak.Kérdezd csak meg őket?Most hitelből meg még kevesebb bérből élni mint nálunk van ,az most nagyon jó..Erről álmodtak..
  Hitlerről nem beszéltem.Ne forgass ki..
  Olyat hogy mindenkinek jó legyen,nem lehet csinálni..

 73. Basszus, ha lesz diplomásadó, fizethetünk, mert az asszonnyal együtt van összesen 7 diplománk. Nekem három, neki a három nyelvszakkal meg a tanárszakkal négy… És én még be akartam fejezni a PTM-et…

  Ráadásul ahogy utánaolvastam, a fizetésed egy fix SZÁZALÉKÁT kell leadni… na, akkor én tejelek rendesen, mert ha a németországi bérem 25-30%-át benyúlják, az otthon igen rendes zseton… pedig pont most számoltam ki, hogy a hazautalgatott támogatásokkal (család kisegítése, haza rezsi, vásárolgatások odahaza) gyakorlatilag átlagosan másfélszer annyi pénzt adok haza, mint amennyi a rezidensi fizetésem volt anno…

  Hiába menekülsz, a „cosa nostra” keze külföldön is utólér!!! 😀

 74. 79-re:
  Tökéletesen igazad van abban, hogy Orbánt nem lehet Cauval vagy a Führerrel egy lapon emlegetni (még nem szolgált rá 🙂 ). Azonban a diktátorok jellemzői ráillenek, mind pszichés megnyilatkozásaiban, mind testi adottságaiban 🙂 . Politikai tetteit illetően inkább egy különcködő seggnyaló, mintsem igaz hazafi vagy gyurcsányi lúzer lenne. Ez persze az én szaftos magánvéleményem…
  A 74-es okfejtés ok-okozati vonatkozását én sem értettem, ha már itt tartunk, akkor én nem Caut hoznám fel, hanem Csehország pozitívnak tekinthető példáját említeném (arányában nincs sok nemzeti adósságuk). S a legröhejesebb, hogy ennek ellenére náluk sem sokkal jobb a helyzet, hiszen az EU-ban már igazán akkor sem beszélhetnénk előnyökről, ha valódi nemzeti előnyök birtokában lennénk. A tipikus se veled, se nélküled kapcsolat…
  Cs.

 75. 83!
  És a kettős adóztatást kizáró egyezmény? 😀
  Meg gondolom valami dátum is lesz biztos hogy ki mikor végzett,és egy bizonyos kor után csak nem kell fizetni.
  A remény hal meg utoljára,mert ő a gyilkos.. 😀

 76. Most nem tudok többet írni meg vitatkozni mert a gyerekem kipaterált,mert a laptopja bedöglött.Elnézést az offért,majd jövök.. 😀

 77. Nekem kicsit olyan érzésem van mintha Tibor bá’ egy kissé alkotói válságban lenne.

  Előszeleként már érezni lehetett az alkotói válságot hogy reprízek jöttek jópár napig.

  Ez a poszt kissé boszorkányüldözésesre sikeredett.
  Nem vagyok orbánfil, vannak a törpének hibái bőven de erre nem szolgált rá.

  Nem kell valakinek kabátot lopni hogy kabátlopási ügybe keveredjen, az is előfordulhat hogy az ő kabátját próbálták ellopni. A pedofil hasonlat akármilyen összetételben hogy úgy mondjam nem volt elegáns.

  Tibor bá1 helyében nem erőltetném az orbános témákat, nagyon kilóg az elfogultság az egyik irányban.
  Természetesen nem baj, de egy tényekre épülő blogban ez nagyon kiugrik és disszonáns.

 78. 87: Tiborbá lehet elfogult. Láthatott 78 év alatt egy s mást,amit mi nem. A „karizmatikus vezetőktől” meg az is-en óvjon, ezt már nagyanyámtól megtanultam. A diktátorok egyformák, aki látott egyet kettőt, felismeri őket. Tibor bá’ látott. Most mi is láthatunk. Megkapjuk hozzá azt a tapasztalatot, amt saját látásunkból nem kaphatunk meg.

 79. 88

  Nincs ezzel gond, de akkor nevezze már nevén a gyereket.

  Akkor nem kell pedofilezni, meg gyurcsótányhoz hasonlítgatni a törpecigányt.

  Akkor lehet írni egy cikket direktbe hitler-stalin-stb összehasonlítással, vagy csak leírni hogy folyik a diktatúra alapjainak lerakása, amit egyébként sokan tudnak/tudunk.

 80. 81 jancsika

  Egy ponton szólnék hozzá az általad leírtakhoz.

  A nyugdíjrendszer felosztó kirovó rendszerébe illesztették be a magánnyugdíj pillért. Ennek az a következménye hogy azt a pénzt amit ide fizettek az emberek az államnak kellett betolnia ide, azaz az állam befizette (kifizette a nyugdíjat, mert az nem csökkent mondván hogy x% már nem folyik be kifizetésre).

  Ezt szüntette meg egy tollvonással a patásördög.
  Azaz azt a pénzt vette vissza a magánszámlákról amit korábban egy másik kormány ajándékba adott a zembereknek.

  Ugye nincs ingyenebéd? Revíziózták a hibás döntést.

  Nem mondom hogy jobb, nekem ígyse úgyse lesz nyögdíjam.

  Az a 85% amit lehúztak az adósságállományból az tuti jó helyre ment, a többi 15% valószínűleg eltűnik a haveri körökben; de ez még egy jó arányú veszteség pl az autópálya építés költségeihez képest ott kb 50-70%-os bukás van nekünk állampolgároknak.

 81. 90: Ott a probléma az érveléssel, hogy az állami nyugdíjrendszerben BIZTOS, hogy egyetlen FILLÉR nyugdíjat se fogsz kapni. Ezt a Viktátor többször, többféleképpen a tudomásunkra adta, többek között a Tákoltmányba (bocsánat, Kalaptörvénybe) is beleírta, Tibor bá posztolt is róla korábban. A magánnyugdíjpénztári rendszerben még lehetett volna esélyed, ha olyan pénztárat választasz, amelyik nem megy csődbe, mire nyugdíjba mész. Viktor tehát lopott. Elvett valamit, amiért semmit nem lesz hajlandó adni cserébe, és ezt szépen el is magyarázta mindenkinek, még törvénybe is foglalta.

 82. 87.

  Nem feltétlen nevezném alkotói válságnak, néha elő kell venni újra dolgokat, mert elég köztudott, hogy a politikában jóindulattal 3 hónapig képesek az emberek visszaemlékezni, nyilván ez alól Őszöd kivétel. Szóval ahogy a szorzótáblát, úgy a rég-közelmúlt eseményeit is hasznos felidézni.

  Amit én inkább IGAZI válságként élek meg, hogy még mindig több, mint 70 komment érkezik a poszt után, ami valójában semmitmondó. Nem akarok senkit sértegetni, főleg nem kollektíven, de ha még mindig itt tartunk, hogy Orbán vagy Gyurcsány a rosszabb ember, akkor szégyelljük magunkat, ugyan is ezen a blogon, ebben a társaságban ennek már nem kéne kérdésnek lennie. Persze tisztelet a kivételnek.

  Ehelyett egyesek még ha nem is direkt kimondva, de még védelmükbe is veszik a szóban forgó gazembereket.

  Ne Tibor bá’-t vádoljátok elfogultsággal, nem gondolom, hogy bármely pártnak is elkötelezettje lenne, de néhány kommentelő bizony az. Sajnos még mindig.

  „Orbánt sokminden miatt lehet fikázni, de egy év után nem felveszi a hiteleket, hanem ütemesen visszafizeti őket… ”

  Amíg ilyeneket olvasok itt, addig megkérdezem magamban tulajdonképpen mit is keresek én itt? Valamelyik jobboldali online hetilap oldalán is megirigyelnék ezt a kijelentést.

  Szomorú vagyok, és nem Tibor bá írása miatt, hanem a reakciók miatt.
  Azt gondoltam sokkal tisztábban látó emberek ragadnak billentyűzetet ezen a weboldalon.

  pepperjohny az 57-essel legalább megnevettetett. Tényleg nagyon jó volt. 🙂

  Attila PV pedig nem ebben az országban él, vagy még csiszolni kell a fogaskereket ott a tekervények közt.

  Elnézést előre is, ha valakit megbántottam a hozzászólásommal, de ez kikívánkozott belőlem.

 83. 91:

  A felosztó kirovó rendszerből való kilépésed lehetősége (egy x% nem kiosztásra kerülésének lehetősége, hanem egyéni számlán való felhalmozás), egy az államnak pénzbe kerülő lehetőség volt.

  Nyilván örült mindenki aki lehetőséget kapott arra hogy a szülei generációját nem kell eltartania (csak részben hozzájárulnia), hanem helyette (abban a részben amit ő felhalmoz) megteszi az állam hitelből.

  A felosztó kirovó rendszer magában is garantálja hogy nekem ne legyen nyugdíjam, erre a helyzetre nem az a megoldás hogy hitelből kistafírozzuk a mostani nyugdíjasokat hogy a jelen keresők tudjanak felhalmozni a saját nyugdíjukra.
  Mert ezzel dupla terhet vágunk az unokák nyakába az állam hitele révén.

  Az eredeti állapothoz képest semmivel sem érzem magam megrövidítve, persze örülhetnék a saját nevemen felhalmozódó nyugdíjjáradékomnak hiszen ingyen volt.
  A nyugdíj járulékot előtte is és utána is fizetem, azért mit kapok?

  Nem volt egy szokványos húzás az biztos, de a visszaállamosítása egy érdekes és mindenképpen államadósság csökkentő húzás volt.

  A magán nyugdíjak kifizetését meg úgysem érjük meg, mert addigra összeomlik vagy a pénzpiac vagy a teljes társadalom.
  Ezt meg jól felismerte a patás, mármint hogy nincs értelme 20 évre előre gazdálkodni.

 84. 80.

  Melike szerintem gondold át még egyszer. Mit jelent az, hogy ” jóval a fölött éltünk amit megengedhettünk volna ”

  Szerintem meg a többség nem, még akkor sem, ha gulyáskommunizmus volt.
  Egyébként meg nagyon szubjektív dolog azt definiálni egy adott korban, hogy mi az a „megengedhető”. Bevallom én nem tudnám definiálni, hogy 2011-ben mi lenne a „megfelelő” életszínvonal.
  Te meg tudod ezt tenni?

  Mindenesetre Orbán már dolgozik azon, hogy bármi is legyen ez a „megfelelő”, a magyar népet az alá döngölje.

 85. Húha, mit kaptam én most az Orbánofóboktól !

  Kellet nekem egy szoclib blogba belebonyolódni…
  Kellett…
  Végülis azért járok ide hogy a tőlem különböző véleményeket is halljak…
  Ronthatnám a levegőt valami Fideszes blogon is… de ez érdekesebb.

  Azért jó látni, hogy ugyanazok, akik it a világgazdasági meg a klímaválság miatti geddonra készülnek, és ékes tanúbizonságot tesznek nap mint nap a témában való jártaságukról, milyen kreatívan varrják Orbán nyakába az összes ezekből adódó problémát.

  Nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy Orbán legvehemensebb kritikusai az előző rendszer kedvezményezettjei akik most a kocka fordulása után dühösek… Végül is érthető.

 86. 93: Bizonyos dolgokban nem értünk egyet. Szerintem az, ahogy a felosztó-kirovó rendszerből a magánnyugdíjpénztárakból ki akartak jönni, nem volt elvetélt ötlet. 1997-ben, amikor a törvény született, még mind a világgazdasági helyzet, mind a magyar gazdaság pályája alapján meg lehetett volna oldani a dolgokat. Nyilván az elv az lett volna, hogy egyre inkább csökkenteni az állami, és növelni a magánnyugdíjpénztári nyugdíj részarányát az össznyugdíjban. Így 20-30 év alatt szépen az állam ki tudott volna szállni az egész nyugdíjbizniszből.

  Egyébként a felosztó-kirovó rendszer ugyanúgy jó tud lenni, mint a magánszámlás verzió, és mindkettő csődbe tud menni, ha a helyzet úgy hozza. Abban teljesen egyetértünk, hogy a világgazdasági verkli összeomlásával mindkettő értelmét veszti. Az időseknek a jövőben csak a családon belül lehet lehetősége legalábbis elviselhető módon élni, és ott is csak akkor, ha valamilyen módon képesek megőrizni az egészségüket és munkaképességüket relatíve hosszú ideig. Persze a trend most nem ebbe az irányba mutat: az emberek egyre kevésbé munkaképesek és egyre egészségtelenebbek. De hát ez már a sokat emlegetett geddon problémaköre.

  Viszont valamit ne felejtsünk el: ha TUDJUK, hogy nem lesz nyugdíjrendszer, mert akár magán, akár felosztó-kirovó, össze fog omlani, akkor nyugdíjjárulékot szedni és az eddigi magán befizetéseket elsíbolni egyszerű LOPÁS. Tudod, mi lenne a korrekt? Azt mondani, hogy oké, állam bácsi kész, beszart, innentől kezdve mindenki azt csinál a kis zsetonjával, amit akar, de ha adhatunk egy jó tanácsot, vegyél belőle földet meg kerti szerszámokat, mert akkor legalább enni lesz mit.

 87. 91: „az állami nyugdíjrendszerben BIZTOS, hogy egyetlen FILLÉR nyugdíjat se fogsz kapni. Ezt a Viktátor többször, többféleképpen a tudomásunkra adta, többek között a Tákoltmányba (bocsánat, Kalaptörvénybe) is beleírta,”

  Ezt honnan szeded? Egy felosztó-kirovó rendszer az egyetlen, amiben BIZTOS lehet valamekkora nyugdíjad, amíg egyáltalán van, aki dolgozik. A magán-rendszerek mind hamispapírokon, szemfényvesztésen alapulnak és papírjaik elszállhatnak egy pénzügyi csődben. A felosztó-kirovó rendszer túlélheti azt is, az új pénz bevezetése után abban fizetik az aktívak a járulékot és abból adhatnak vagy éhenhalás elleni segélyt a „nyugdíjasoknak”, vagy legalább egy zsák krumplit, ha a reform keretében megszűnt a pénz…

 88. A diplomás különadóról jutott eszembe…
  Nem tudom mennyire új a hír, és kihez jutott már el az információ. Előkészítettek és véleményezésre már közkézen is forog egy munkaanyag a bolognai rendszerből való fokozatos kilépésről; ennek egyik következménye az lesz, hogy a jelenlegi MSc fokozat meg fog felelni a régi-új főiskolai végzettségnek; a BSc meg a régebbi technikumi végzettségnek. (MSc-ről tovább lehet majd lépni az egyetemi szintre.)
  (Ez a dolog már csak azért is egy rémálom, mert nagyon sok, egykor főiskolát végzett köztisztviselő jelenleg is továbbképzésen vesz részt, ahol pont fordítva: MSc-re szintre képezik őket. Kötelező jelleggel; brutális, 30-40%-os fizetésmegvonással fenyegetve őket.)

 89. 92: respekt 🙂

  94:

  Elgondolkodtam, hogy mi lenne a „megengedhető”.

  Vegyünk egyszerű dolgokat:

  – Napi 3-szori étkezés, heti pár húsos étel
  – Otthoni temperált viszonyok elsősorban fűtésre gondolok, legyen mondjuk 18-20°
  – Ivóvíz elérhetőség, tisztálkodási lehetőség (alapszint)
  – Áramszolgáltatás (0-24h)
  – Közbiztonság biztosítása, legalábbis kísérlet rá 🙂

  Még semmi extra nincs benne, de máris lehet nézni hogy mi az amit képes az ember önerőből összehozni ezek közül.

 90. 95: Ne haragudj, de ezzel a hozzászólással ismét a szokásos jobboldali gondolatmenetet hoztad.

  Mi az, hogy „szoclib” blog? Pártolta itt valaki Gyurcsányt? Mondta valaki, hogy Gyurcsány nem egy alávaló mocskos féreg (az egyébként)? NEM! Tehát szoclibek vagyunk? Fenéket. Csak nem esünk hasra Orbán előtt, mert elzavarta Gyurcsányt. Bocs, de én nem tapsolom meg azt, aki még nagyobbakat rúg a seggembe csak azért, mert nem vörös, hanem lila színű nyakkendő van rajta.

  „Nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy Orbán legvehemensebb kritikusai az előző rendszer kedvezményezettjei akik most a kocka fordulása után dühösek… Végül is érthető.”

  Figyelj csak, szerinted például én MIT nyertem Gyurcsánytól? Segítek. Azt nyertem, hogy húsz év kőkemény tanulás és három diploma után Gyurcsány meg a takonygerincű féreg haverja, a Botka (aki a MAI NAPIG a szegedi polgármester) szépen kihajítottak a radiológiáról Szegedről és derékba törték a karrieremet. Azóta se tudok jobbat, mint hogy rekord nyelvcsapás sebességgel nyalom az éppen aktuális külföldi egészségügyi rendszer seggét, hogy legalább VALAMILYEN jövőm legyen (fényévekben mérhető távolságra attól, amiért tanultam, izzadtam és dolgoztam 20 éven át). Hat évvel a diploma után feleannyiért dolgozom, mint a legutolsó kezdő fricc orvos itt kint, és kétszer olyan keményen, mint a friccek, hogy ne rúgjanak innen is ki. Szerinted akkor én haszonélvezője voltam a rendszernek? Mit nyertem én ebből?

  Megint a szokásos jobbos tempó. Aki nem velünk, az ellenünk. Akinek nem tetszik a vezér, az kommunista – TEHÁT ELLENSÉG. Kicsit kezdem unni ezt a logikát.

 91. 96:

  Azért nem értünk egyet, mert én úgy látom hogy ami járulékot beszed az állam azt ki is osztja a jelen nyugdíjasoknak.

  A magánszámlákon való felhalmozás pedig állami eladósodást jelentett.

  Ha adok neked hétfőn 200Ft-ot hogy majd hétvégén vegyél magadnak egy cukrot, és szerdán visszakérem hogy add vissza és adok neked cukrot én (annyit és olyat amilyen jut, még az is lehet hogy nem 200Ft-osat), akkor hol loptam tőled el bármit?

  Csak a felháborodásod jön át, a lopás ténye nem.

 92. 2011.09.05-én indult kormányellenes tüntetések sorozata,
  amelyek elsősorban Budapesten, valamint több magyarországi városban kezdődtek,
  néhány nappal azután, hogy nyilvánosságra került Orban miniszterelnöknek beszéde.

  A demonstrációk középpontja Budapesten, az Országház előtt,
  a Kossuth téren volt, ahol eleinte tízezres tömeg gyűlt össze esténként.
  A tüntetők napokon belül különböző csoportokat, szervezeteket alakítottak,
  melyeket egységesen Kossuth térieknek neveztek el.

  Bocsanat elirtam: Nem Orban hanem Gyurcsany es nem 2011.09.05. hanem 2006. 08.17.

 93. 97: Ebben általánosságban igazad van, csakhogy szeretett Viktorunk pont most deklarálta az új alkotmányban, hogy az idősek eltartásának kötelessége a gyermekeket illeti meg, tehát lófaszt fogunk mi kapni, nem nyugdíjat. Ebben a formában tehát a felosztó-kirovó nyugdíjrendszer csak kiró, de felosztani maximum a fizetésedet osztja fel, egy nagyobb részre, amit nem kapsz meg, és egy egyre zsugorodó részre, amit igen. Legfeljebb annyi fog történni, hogy ugyanazt a járuléktömeget most már nem nyugdíjjárulék címén fogják beszedni. Az egészségüggyel is ezt csinálták: lecsökkentették az egészségügyi járulékot, majd arra való hivatkozással, hogy nincs forrás, rekordtempóban kezdték meg szétverni még azt a minimális egészségügyi hálózatot is, ami megmaradt (ez folyik most éppen). A nyugdíjrendszer lesz a következő. Majd legfeljebb a korábban társadalombiztosítási járulékként befizetett pénzt hamburger- vagy diplomaadó néven fogják beszedni. Nem tök mindegy?

  Egyébként a magam részéről már csak azért is teljesen biztos vagyok benne, hogy a magánnyugdíjpénztárból még van esélyem pénzt látni (nem mintha olyan sok pénzem lenne benne), mert olyan feltételeket teremtettek, amiben az emberek 98%-ának nem volt választása. Márpedig amibe 98%-os eséllyel „szelíden” belenyomnak, azon te csak bukhatsz. Ez megint az az útelágazás, aminél 10 év múlva rájössz, hogy ó, csessze meg, azért mutattak a másik irányba, hogy még csak VÉLETLENÜL se mehess jó irányba.

 94. 103:Önkéntes magánnyuddíjpénztár… ezt nyomatjuk. jobb híján.

 95. 104: kidobjátok a pénzeteket az ablakon. Ugyanazt a pénzt saját magad jobban menedzselheted, vagy kamatozó számlán, vagy aranyban-ezüstben, vagy bármiben, amit jónak látsz.

 96. 102: Értem, amit mondasz, és igazad is van. De pont erre mondtam, hogy szerintem 97-ben nem volt rossz ötlet, amit csinálni akartak. A cél ugye az volt, hogy a nyugdíjjárulékoknak egyre nagyobb része menjen a magánszámlákra, és egyre kevesebb az államkasszába. Elvileg lehetséges lett volna a befizetett járulékok egy részéből fizetni a „régi rendszer” nyugdíjait, miközben az újonnan nyugdíjba vonulók már egyre nagyobb mértékben kaphatják a nyugdíjat a magán számlákról, tehát állam bácsi szépen lassan kivonulhat a nyugdíjügyből.

  Persze nem így lett. Egyrészt azért, mert az eltartottak és az eltartók aránya még tovább romlott, másrészt mert állam bácsi (a magyar állampolgárok többségéhez hasonlóan) úgy ítélte meg, többet is érdemes elköltenie, mint amennyire valójában pénze van. Valóban, az adósság azért (is) keletkezett, mert a nyugdíjakat fizetni kellett. Így aztán úgy döntöttek, oké, akkor a nyugdíjpénztárak finanszírozzák az állampapírokat. Így is lett.

  Csakhogy gondoljuk csak végig, mi történt most? Az állam VISSZAVETTE a nyugdíjpénztárak vagyonát, benne azzal a kb. 2500 milliárd forintnyi állampapírral. Ezt az adósságot leírta. Ezután tettek egy ígéretet, hogy oké, de akkor vissza a régi rendszer, tőlünk kaptok nyugdíjat, és megint hawaii lesz. Majd ezt követően 3-4 hónappal később kijönnek az alaptörvénnyel, amiben DEKLARÁLJÁK, hogy ja, bocsi, lófaszt, az idősek eltartásának a felelőssége a következő generációké, nem az államé. Tehát ma beszedtük a pénzt, cserébe ígértük, hogy egyszer majd visszafizetjük, majd holnap kijelentettük, hogy á, mégse, meggondoltuk magunkat, nem fizetjük vissza. Mehettek a sóhivatalba. Persze valójában VÉGIG tudták, hogy túrót fogsz te kapni, nem állami nyugdíjat.

  Ez egyszerűen lopás – ugyanis a kormány elvett valamit, amiért nem adott semmit cserébe (már egy ígéretet se, mint a felosztó-kirovó rendszerben).

  De mit is mond ide a BTK?
  „Aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa, lopást követ el.”

  A kormány nem azért vette el a magánnyugdíjpénztári vagyont, hogy nyugdíjt fizessen belőle, hanem azért, hogy pillanatnyilag úgy nézzen ki, Magyarország ki tud mászni az adósságból. Közben mélyebben nyomtak bele minket az adósságba, mint valaha. Tehát azért vették el, hogy jogtalanul eltulajdonítsák, és ezt törvényben deklarálták is. Tehát loptak. Pont.

 97. 105: Igen, Gedeon, de pont ezt mondom, hogy ehhez a pénzhez még TALÁN egyszer majd hozzájuthatok (a keletkezett hozamhoz már hozzá is jutottam, igaz, abból max. 4-5 sörre futja, nem aranyra meg ezüstre). Az állami rendszerbe fizetett pénzt soha a büdös életben nem fogom látni. Persze én is annak örülnék a legjobban, ha simán ideadnák a magánnyugdíjpénztári számlán felgyülemlett pénzt, és magam mondhatnám meg, hogy mit akarok csinálni. De jobb híján beérem a minimális eséllyel is, szemben a biztos buktával.

 98. 98.

  Bocs az off-ért, de ez engem is érdekelne, mert épp ma iratkoztam be BSc képzésre. Akkor lesz egy technikumom? És mi lesz a mostani technikum? Szakmunkás? Jaj de szép ez az új orwelli világ…

 99. Kedves Attila(PV)!
  kifejezetten türelmes ember vagyok, amivel te galád modon visszaéltél. Sajnálom, de örökre el kell búcsuznunk egymástól. Látogass más blogokat, amihez sok szeremcsét kívánunk. Itt már eleget destruáltál, folytasd valahol máshol.

 100. 104.

  Én az elmúlt hetekben szüntettem meg. Tudod miért? Két okból.

  1. a klímaváltozási portfólió biztosította a legmagasabb hozamot
  2. úgysem érem meg a nyugdíjas éveket

  De fő az optimizmus 🙂

 101. #108
  Curix, ráérsz kétségbe esni; még csak néhány kormányhivatalban köröztetik szakmai véleményeztetésre. De ami késik, nem múlik. 🙂

 102. A reprizekről érthetően
  Ezen a honlapon a posztok már 4 éve jelenne meg. Amikor jön egy „új fiú” nem nézi végíg a régieket, amit nem is lehet elvárni, mert jelenleg 1070 poszt van fenn. Viszont a hozzászólásaiból kitűnik, hogy nem tud olyan adatokat, amiket tudhatna, ha a régi posztokat elolvasta volna. Ezért úgy döntöttem, hogy a fontos és „örök becsű” posztokat reprizelem. Azzal vádolni, hogy nincs mit felraknom, nevetséges. legalább 50 témám van, ami ki volt jelölve, de nem került sorra. Most is fut 5 téma, ami roppant aktuális, de mire sorra kerülnének, már eljár felettük az idő.

  jobboldali megszállottak
  Attila(PV) fenomenális jelenség volt, szinte szórakoztató, de már elég volt belőle. Korábban is lekapcsolhattam volna, hiszen a „hozzászólások rendje” alatt világosan kijelentettem, hogy párt propagandát nem tűrök. Már pedig ő kifejezetten azt csinált. De tanulmányozásnak egy darabig megfelelt. Elképesztő, hogy egy emberi elme milyen mértékben tud kifacsarodni. Szinte félelmetes. Az anyagyilkosságon kivül, mindent megbocsájt neki, Ámbár, ha Orbán összeszedné magát és megmagyarázná, hogy miért kell mindenkinek megölni az anyját, lenne aki elfogadja. 🙁 és ezt nem viccnek szántam. — ne hivatkozzatok rá teljes névvel, mert szpamszűrőbe kerültök.

 103. A világ leépülőben van! Tehát szép lassan el fog tűnni a jólét!
  Ha teccik, ha nem meg fognak szünni a jóléti szolgáltatások/közszolgáltatások, helyettük adók lesznek adó hátán! És ez mire lesz elég? …időhúzásra! De ezt itt már ezerszer kitárgyaltuk! Ezért nem is értem a sok sírást! Jön a világvége és megállíthatatlanul! És mindenkinek fájni fog, addig is és ha eljön akkor meg nagyon!

  Ez a leépülés szüli a diktatúra kiépülését! Nemcsak Magyarország megy ebbe az irányba, hanem az egész világ! Ennek pedig az az oka, hogy kemény idők jönnek kemény kéz kell, nem lehet az embereket sajnálni!
  Szerintem ennek a folyamatnak az elején tartunk, azt nem tudom, OV tényleg kiépíti-e a hatalmát, de nagyon úgy nézki, hogy igen! Azonban érdemes ez miatt sírni???
  Vagyis a kérdés az, van-e más választásunk?

  Mert példul ha nem alakul ki időben egy erős diktatúra, könnyen elsöpörhet minket a bedőlés első szele! De azis lehet, hogy nagyon korán vagyunk még, felesleges nyomorgatás lesz OV diktatúrája!

  Az mindenesetre jelent valamit, hogy diplomásadó meg a bankok csesztetése (180-os egyszeri törlesztés) meg hasonlókon törik a fejüket! Ilyen sületlenséget pénzben dőzsölő kormány még csak ki sem talál, ha pedig már ilyet kell kiötleni sejthető, hogy mennyi a magyar állami/gazdasági tartalék!

  A mi kis vezérünk védelmében meg annyit: hogy megtehetné, hogy sumákba felvesz annyi lóvét amennyit bír, természetesen bármi áron, és abból elvezeti az országot addig a 4 évig, aztán meg majd lesz ami lesz!!!! Tényleg megtehetné, és akkor nem kéne megszorítás meg diplomásadó meg ilyenek!

 104. 113:
  Ez igaz, megtehetné, de Orbánunk nem 4 évben, bocs 2,5 évben gondolkodik, hanem életfogytiglan.
  Máskülönben a síránkozás annak szólt, hogy a nagy szarban egészen biztos nem 10 millió érdeke fog szeme előtt lebegni, amikor dönteni kell, hanem csak azok, akiknek megspórolta az adót. Nevezzem felső tízezernek? —– És akkor majd Attila(PV)-nek is a szájára fagy majd a mosoly.

 105. 107: „Az állami rendszerbe fizetett pénzt soha a büdös életben nem fogom látni. ”

  A fel-kir rendszer definjciója szerint azt nem is neked kell látnod, hanem a szüleid nemzedékének, neked azt kell látnod majd (elvileg…) amit gyermekeid nemzedéke fog befizetni, vagy bedolgozni. És ez a rendszer elvileg mindig működőképes, csak az „értékállóságot” kell elfelejteni. (mert demográfiafüggő, hogy nő, vagy csökken a nyugdíj)

 106. 113.

  „A mi kis vezérünk védelmében meg annyit: hogy megtehetné, hogy sumákba felvesz annyi lóvét amennyit bír, természetesen bármi áron”

  A komment első felében teljesen igazad van, de ezzel a fenti mondatoddal vitatkoznék.
  Egyrészt az, amit Tibor bá is említett, másrészt pedig egyáltalán nem olyan biztos, hogy Orbánnak megengednék, hogy hiteleket vegyen fel.
  Többek közt azért sem, mert nem ő dönti el, és a piac diktál, hogy egyáltalán kap-e.
  A „magyar” gazdaság nagyon ingatag, idén még megoldották a problémát a nyugdíj megtakarítások lenyúlásával jövőre mi lesz?

  – Lenyúlják a megmaradt magánnyugdíjakat, nem lesz helye mérlegelésnek.
  – Eladják a Mol csomag egy részét vagy az egészet.
  – Államosítanak (iskola, kórház) majd ezek egy részét becsukja és eladja
  – adókat emel (jövedéki stb..)

  Ok, a 2012-őt még kihúzzuk, ha már az éhhalál küszöbén is leszünk, de mi lesz 2013-ban. Orbán mit fog lenyúlni?, mert gazdaságunk továbbra sem lesz…

 107. 114:
  Nagy szarban, olyanban ami következik lehet 10 millió érdekét nézni???? Mert szerintem nem! Akkor meg evidens, hogy a felső réteg érdekeit nézik! De még a komunizmusban is voltak egyenlőbbek az egyenlőknél, tehát kiváltságos réteg mindig is lesz!

  A leépülő folyamatot ami most zajlik, meg lehet úszni nehéz döntés nélkül???? -válasz szerintem egyértelmű!-
  Ez az egész folyamat egy nagy szívás lesz, egészen a végéig! Tökmindegy, hogy diktátor vagy jóságos demokratikus vezér veszi el az utolsó kenyerünk nem? Itt fórumon már több poszt is szólt a jövőről ahol egyesek 1% -körülire teszik az összeomlás folyamatának túlélőit! Az pedig nem 10 millió nagyon nem!
  Ha pedig 1% lesz a túlélő akkor a többi 99% élete nem fog másról szólni mint a szívásról és halálról, amit max befolyásolni tud a nagyságos vezérünk! De jóságos éhezés nincs! Mint ahogy jóságos diktátor sincs! És erőszak nélkül diktátor sincs!

 108. 116
  ” … Ok, a 2012-őt még kihúzzuk, ha már az éhhalál küszöbén is leszünk, de mi lesz 2013-ban. Orbán mit fog lenyúlni?, mert gazdaságunk továbbra sem lesz…”
  De ez a gazdasági folyamat Orbán hibája???? Mert te most ráhúztad a vizes lepedőt!
  Egyébként egyetértek veled, hogy idén még elleszünk(kis szívás), talán jövőre(kicsit nagyobb szívás)is, de hogy utána mi lészen…. na az nagy kérdés, valszeg beindul a szívatógép!

 109. Arwind!
  Ezt természetesen valamennyien tudjuk, de……
  Aki időt nyer, életet nyer. A (nominális) 1 % nem azt jelenti, hogy minden egyes ország egy százaléka. Lehet nálunk 5, a románoknál 0,2. De sajnos fordítva lesz, mert nekünk egy Orbánunk van, akinek esze ágában sincs védeni a nemzetet, hanem védi azokat, akiknek havi minimum fél millája van. Nézd meg, hogy a munkásosztályt egy tollvonással visszairányítja a XIX. századba. Nézd meg a gazdasági döntéseit! Szükségtelenül és idő előtt vérezteti el a nemzetet. És persze önmagávala is kiszúr, mert a végén a nemzetek egymásnak fognak esni és neki nem lesz tömegbázisa, legfeljebb túlcsurgó temetői. Vagyis, valójában fingja sincs, mi előtt állunk. Önfejű és ráadásul hülye is. Ezért kiabálok.

 110. Tibor bá tudod mi a legrosszabb az egészben?! Az hogy fogalmunk sincs el kell már tűrnünk ezt aki a fejünkön csücsül, vagy még válogathatunk!!!
  Ráadásul a válogatás veszélyes mert nem tudod, hogy a rendelkezésre álló bizonytalan időn belül jobb vezért kapunk-e!

 111. Szerintem nem Orbán szereplése fogja a túlélők mennyiségét meghatározni. A determináló hatásával sem értek egyet.

  Sőt, ha elindul egy korai szivatógép, akkor a fokozatosabb rosszabb feltételekbe szorulás révén kevesebb lesz a lázadás.

  Amit valószínűnek tartok az az hogy a svéd tömeg előbb fog szembekerülni a többségi társadalommal, mert ezek az intézkedések oda vezetnek hogy egyre élesebb lesz a szociálisan támogatott réteg és a dolgozó szegényréteg közti terheléskülönbség. Ez talán jó, mert nem az éhhalál előtt dobjuk ki a köveket hanem jóval előbb.

  A nemzetek közötti háborúskodást én nem tartom valószínűnek, mert nem lesz hozzá felszerelés és nem lesz hozzá anyagi háttér (kitől kapna mondjuk szlovákia bármit hogy nekünk essen pl), a tömeghadseregeket mindenki leépítette. Ráadásul ugye a belső rend fenntartására fogják használni az erőszakszervezeteket nem arra hogy kalandozzanak idegen földeken.
  Akiktől tartani lehet szerintem azok a románok, egykori yugo utódállamok, szlovákia nem tűnik veszélyesnek. Csak ki ne találja valaki hogy mi támadjunk…

  A hulljon a férgese gondolat pedig nem rossz, mert még időben megtisztítja a népet az élősködőktől.
  Sajnos általánosan fog leromlani az emberek ereje, egészsége ami baj.

 112. Viki Leaks: vajon képes lesz-e a WikiLeaks megbuktatni Orbánt?

  Wikileaks sok minden egyéb között Orbánról is kiszivárogtatott egy csomó mindent, amelyek között két olyan mondat szerepelt, amely szerintem kiveri a biztosítékot még a kissé fideszes szavazók körében is:

  „Ne figyeljenek arra, amit a megválasztásomért mondok!”

  valamint:

  „Megtanultam, hogy amikor esélyed van megölni riválisodat, akkor nem gondolkozol, hanem megteszed.”

  Mindkettő esélyes arra, hogy szállóigévé váljon, szétrombolja Orbán karakterét, és végül megbuktassa. A WikiLeaks szivárogtatásával leeresztette az egyik olyan lufit, amely miatt a Fidesz szavazók Orbánra szavaztak: ők elhitték, hogy Orbán még sohasem hazudott.
  (…)
  maga a szent ember mondta, hogy hazudott. Igaz, pult mögött, sunyiban, és igaz, ezt is képes tagadni, de mégis ő maga mondta.

  Orbán Viktor elkövette azt a taktikai hibát, hogy reagált a hírre. Bután, ügyefogyottan, erőltetett módon, magyarázkodva reagált, és ezen túl még két nagyon jó dolgot tett ezzel, persze szándékolatlanul:

  1) Így már a Fideszes médiabirodalom is kénytelen volt lehozni a hírt. Így a jobboldali olvasók is értesültek róla, mert azelőtt nagyon hallgatott a Fideszes média a dologról.
  (…)
  http://bit.ly/qIlRkx

 113. 180Ft-os devizahitel átváltás/elôtörlesztés téma.

  Érdekeség:
  Be van állitva úgy hogy ezt csak a gazdagok engedhetik meg maguknak.
  Pedig hitellel is kiváltható lesz, hiszen a fedezet ugyanaz, stb.
  Ezzel együtt már megy a duma hogy kinek van 4-6-8mFt-ja a párna alatt, azaz ez megint csak a gazdagoknak kedvez.
  Egyfajta liberális-baloldali média beállitás megint, ugyanúgy ahogy a 123 témát is elôhozták hogy megbuktassák az ellenfelüket (politikailag megöljék), ki az aki teszi és ki az aki mondja?

  Célok és elônyök a 180 Ft-os ügyben:
  Megszûnik a devizahiteles kitettsége a lakosságnak, hiszen a nyugdijhoz hasonlóan 90% felett fogják átváltani, bankok a külföldi tulajdonosaikkal kénytelenek lesznek lenyelni a békát. Ez egyébként Horvátországban is végbement, nem magyar találmány…

  Amint nincs devizahitelben eladósodva az ország lakossága neki fognak látni gyengiteni a forintot. Az elôtölseztési lépések is azért vannak hogy most amig van rá mód csökkentsék az eladósodást mert utána ez nôni fog.
  Nem kell hitelt felvenniük, nôni fog az adósságállomány anélkül is (forintból nézve), de az államppair adósságokat meg közben elinfláljuk.

  Viszont az export nôni fog a gyenge forinttal, beindulhat a mezôgazdaság és egyéb területeken is indulhatnak fejlesztések, mert a magyar munkaerô ezen keresztül is olcsóbbá válik.

  Aki nem utazik és nem importál az ezt nem fogja megérezni (fenét nem jelentkezni fog ez sok dollogban pl az energiában, élelmiszerben az elsô 2 évben mindenképpen utána a gazdasági növekedés miatt nem mindenkit fog ez érinteni, a leszakadók viszont többszörösen szivnak).

  Ezt csak azért irtam le hogy ne úgy vegyük már az egészet hogy ez egy dilettáns banda mert nem az.
  Csak ugye a bildenberg (illetve egyéb pénzpiaci elit körök egyéb csoportjai) csoport által pénzelt köröknek ez nem szimpi, ezt meg megértem.

  Orbán nem tartozik abba a körbe ahol pl Bokros és társai vannak, ez egyre nylvánvalóbb. Ezért is meri a szent teheneket megfejni (bankrendszer pl).

 114. Legkevásbé sem szeretnék politizálni, és bármelyik oldal mellett letenni a voksomat vagy pálcát törni. Ahogy Jancsika hozzászólásaiból is látszik nem vagyok egyedül amikor azt mondom pártatlan vagyok. Ez a fajta pártatlanság részemről úgy 2005 környékén alakult ki. Ez volt ugyanis az a pont, amikor rájöttem, hogy egy bizonyos érdek-, vagyon és hatalmi szint alatt élő embernek édesmindegy (vagy inkább keserű) hogy melyik oldalra szavaz. Akkoriban mondtam azt is, hogy mitől baloldal a magyarországi baloldal, amikor a tulajonképpen ők azok akik mögött a legtöbb jelentős tőkével rendelkező érdekeltség áll. Hogy csak a legnagyobb ilyet említsem (MOL) És mindeközben a jobboldal folyamatosan úgy próbál érvényesülni mint a kisemberek, a „dolgozó népet szolgálom” a bérből, vérből, verítékből élő ember pártja. Sokan populistának tartják Orbánt, de valljuk be ezzel a fajta „vidéki györök vagyok teszöm a dógomat anyukám” stílussal Gyurcsány is élt, csakhát tőle kevésbé volt hiteles. Ami egyébként a pártatlanságra, kiábrándultságra a legnagyobb bizonyíték az a szélsőjobb megerősödése. Lehet, hogy most lehurrognak sokan, de én azt mondom Orbán nem a saját diktatúráját építi. Én el tudom képzelni, hogy baromi nagyot fog bukni, ha nem is úgy mint Gyurcsány és az MSZP. De könnyen lehet hogy a következő választásokon már egy nagyon durva szélsőjobbos ellenzékkel kell szembenéznie és nem 12%-al ahogy jelenleg. Olyan időket élünk ahol a nemzeti radikalizmus egyre erősebb, mert egyfajta önvédelmi igazságérzet táplálja amire méginkább rásegít az a tény hogy egyre inkább terjed (és valljuk be nem indololatlanul és nem csak itthon) az euroszkepticizmus és az antiglobalizmus. Nem tud valaki egy linket ami a Jobbik jelenlegi helyzetét mutatná?

 115. 123 elfmage-t is kizárni a fórumról.
  Mit képzel mégdicséri a zorbánt.

 116. 125:
  Szerintem „elfmage” a véleményét mondja el keresetlen szavakkal, ha abban van Orbán dicséret, az része a véleményének. De hivatalos Fidesz lózungokat nem találni benne. Mint példáéul „a 8 év szocialista szennyet nem lehet másfél év alatt eltakarítani.” Ez nem csak hivatalos propaganda, de egyben hülyeség is, és persze ocsmnány fogalmazás. Valójában másfél év alatt annyi hibát elkövetni eddig még senkinek se sikerült. Akkor miről szól ez a propaganda?

 117. 123: Szerintem amit Orbánék tevékenységében érzel, az inkább az a rendszer ami a minden káoszból elő-előtűnik néha.

  Jól mutatja az is, hogy volt törvénymódosító javaslat, amit riporter által feltett kérdés miatt másnap be is nyújtottak. Olyan mértékig nincsenek végiggondolva a javaslatok, különösen a hatásuk, hogy rendszeresen nyílt ellentmondásokba keverednek másik hatályos törvényekkel. Legsúlyosabb, hogy amellett, hogy hiányzik a felkészülés a törvényalkotásra, a bevezetési idők is szinte azonnaliak, tehát az alkalmazó szakmák nem reagálhatnak, hogy nem alkalmazható/ellentmondó törvények vannak.

  Sajnos számomra különösen a gazdasági tevékenységük utal arra, hogy nem voltak felkészülve a kormányzásra, ráadásul dilettáns ül a tárca élén. Rossz nyelvek szerint azért Matolcsy, és pl. nem Varga mert akkor eltolódnának az egyensúlyok a fidesz vezetésén belül – Orbán rovására. Muszáj volt, hogy az ő embere üljön a székben, még akkor is, ha esetleg bedönti az országot.

  Bár az oktatási tárca is hasonlóan dilettáns. Még belső konfliktus is lett belőle, pedig arra kínosan vigyáznak, hogy ne legyen látható.

 118. 127:
  Ez az, amit én is a legnagyobb bajnak tartok, hogy Orbán döntéseinél nem a nemzet érdeke lebeg a szeme előtt, hanem a saját hatalmi helyzetének a sziklaszilárd megtartása. Különben Matolcsy mellett szól még az is, hogy 1 centivel alacsonyabb, mint Orbán. Ez neki eszeveszetten fontos.

 119. Ezzel most tényleg nem védeni szeretném Orbán-t vagy bárkit a Fideszből. Ugyannakkor azt gondolom, hogy valakit a magassága vagy bármilyen külső vonása, testi adottsága miatt megítélni, abból bármilyen következtetést levonni számomra elfogadhatatlan. Ez ugyanúgy előítélet és diszkrimináció (magasságfasizmus) mint valakit a származása, vallási hovatartozása, bőrszíne alapján determinálni. Mindamellett csak megemlíteném, hogy Adolf Hitler 173cm (érdmes megnézni a korabeli fényképeket, mert ott látható, hogy bizony átlagos testmagassága van) Sztálin 168, ami persze nem égimeszelő de gyanítom, hogy az itt kommentelők között is akad aki hasonló magassággal rendelkezik. Chavez akárcsak német kollégája 173cm. Idi Amin pedig 193 cm volt szóval nem hinném, hogy egyikükre is a törpe jelző illene.

  Mielőtt bárki megkérdezné igen… én sem vagyok a magyar átlagmagasság felett. Elég sértőnek tartanám, ha valaki törpének nevezne emiatt. Azt pedig különösen, ha valaki emiatt a képességeimről következtetéseket vonna le. Az hogy az embernek vannak ambíciói és, hogy milyen területen szerintem egyáltalán nem a testmagasságától függ. Én például huszonévesen évesen 170cm-es magasságom ellenére rengeteget kosaraztam. Lehet találgatni, hogy miért volt „Zsákos Frodó” a becenevem. Mégse voltak ilyen téren versenyszerű ambícióim, soha nem akartam élsportoló lenni, más terület vonzott, és a siker fogalmát sem abban láttam, hogy ismert ember legyek. Ahogy ma sem.

 120. 129:
  Na most veled egy kisit elszaladt a ló. Nem itéltem el, és nem itéltem meg Orbánt a magassága alapján. Viszont tény az, hogy az alacsony emberek, ha pozicióba kerülnek iparkodnak magukat alacsonyakkal körülvenni. Ez lehet az egyik magyarázat arra, hogy ezzel a féltökű Matolcsyval meg van elégedve (jobb keze). Ha nem ezért ragszkodik egy csapnivaló közgazdászhoz, amikor gazdasági vészhelyzetben van az ország, akkor adjál te jobb magyarázatot.

 121. 130. Nem tudom Tibor bá’, ki tudja sy’mos m’s indok is lehet rá. Személyes érdek, vagy olyan amit az életbe nem tudhatunk meg. Fogalmam sincs. Például lehet, hogy egyszer jól berúgtak pörköltfőzés közben. Orbán matt részegen kommunista indulókat énekelt, majd belehányt bográcsba. Közben a Matolcsy felvette az egészet videóra, eltakarította és kitakarította a bográcsot mielőtt a többi fideszes megérkezett volna. Rohadtul égő lett volna a többiek előtt ha megtudják ami történt. Majd később azzal zsarolta Orbánt, hogy ha nem ő lesz a nemzetgazdasági miniszter akkor az egész anyagot jól feltölti a jutúbra. 😀 De most komolyan… Azt értem részedről, hogy más oka lehet és nem a rátermetsége a megválasztásának, de hogy ez az 1cm-ren múlna kábé annyira hiteles és elfogadható magyarázat mint a fent leírt sztori.

 122. Sokat elmélkedtünk a dollár és az euró agonizálásán és esetleges alternatíváján, megmentési kísérletein. Nézzetek rá az alábbi linkre, ott megdöbbenve olvashatjátok egy Nobel-díjas „rosszakaró” okoskodását. Felháborító, hogy még új pénzt sem hajlandóak nyomtatni a „világvaluta” érdekében! 🙂
  http://tinyurl.com/3op3j5s
  Pedig a Magyarországon használt világvalután rajta lehetne Orbán Viktor „a nagy megmentő vezér” arcképe:
  http://tinyurl.com/67hc84l
  Vagy legyen inkább egy ilyen változat?
  http://tinyurl.com/6y3cpo4
  🙂 Cs.

 123. 131: Az alacsony és a méreten aluli pénisszel rendelkező férfiak lélektana megismerhető. Nézz utána! Nem szoktam a levegőbe beszélni.

 124. 133. Én sem beszélek a levegőbe és a legkevésbé sem szeretnék veled olyan vitába bonyolódni ami sem hozzánk sem a fórumhoz nem lenne méltó. A legnagyobb tisztelettel mondom neked, hogy nem ebben értek veled egyet. Ami egyébként azért is megnyugtató a számomra mert épp azt bizonyítja, hogy amiket írsz amikre rávilágítasz és közölsz és megosztasz a bejegyzéseidben azokkal legkevésbé sem egyfajta elfogultságból értek egyet, hanem azért mert megegyezik a véleményünk, hasonlóképpen látok-, alkotok róluk magamban véleményt. És számomra baromi jó érzés itt lenni.

  Egyébként hadd említsek meg neked valamit egy „alacsony” férfi lélektanáról 🙂 ami bizonyos tekintetben összecseng azzal amit mondasz, de ugyanakkor cáfolja is valahol: Azt mondod, hogy „…az alacsony emberek, ha pozicióba kerülnek iparkodnak magukat alacsonyakkal körülvenni.” Visszaemlékszem 2002-re, amikor vezető beosztásban dolgoztam. Tisztán visszaemlékszem, hogy amikor az ügynökség kreatív csapatát összeállítottam, kivétel nélkül az összes férfi magasabb volt nálam. A két főnököm közül, pont a nálam két és fél fejjel magasabbikkal tudtam beszélni normálisabban és nem a nálam pár centivel alacsonyabbal. Egyszerűen mert ő volt az inteligensebb, tárgyilagosabb de ugyanakkor empatikusabb is. Az igaz, hogy magánéletben mindíg az alacsonyabb nők vonzottak, (kivételek persze voltak) mert melettük éreztem magam jobban ami gondolom teljesen érthető és ebben semmi komplexust nem kell keresni. Ugyanakkor tagadni sem tagadom, hogy az az érzés, amit itt Ázsiában megtapasztaltam azzal kapcsolatban, hogy a nők 99.9%-a alacsonyabb nálam, hogy nem kell kihúznom a 60-70%-ukat az bizony „priceless” érzés. 🙂 Ráadásul az ázsiai nők habitusa, lojalitása és odaadása a nyugati nőkkel összehasonlítva…
  Hogy ezzel mit akarok mondani? Csupán annyit, hogy ha egy „alacsony” férfi érzi a hátrányt és ebbe a hátrányba nem akar beletörődni az még nem komplexus. A komplexus ott kezdődik ha ezt a hátrányt hatalommal, pénzzel, celebritással, stb. próbálja kompenzálni. De van egy másik mód erre, hogy nem a környezetét próbálja magához igazítani, hanem olyan környezetet keres magának ahol ezekkel a hátrányokkal nem kell kalkulálni. Ha bevallja, hogy hát bizony az életében meghatárizó szerepet tült be az a bizonyos négybetűs szó. Ebben úgy érzem sem megalkuvás, sem beletörődés nincs. Sőt ehhez tökösnek és eltökéltnek kell lenni. Ez is egyfajta lélektan és emberi vonás. Hogy a tökösség és a pénisz mérete között van összefüggés azt tényleg nem tudom megmondani 🙂

 125. Aha!
  Most már értem a kommunista Kína iránt érzett Orbáni vonzalmat. 🙂
  A tökösségről meg annyit, hogy OV szerint „Lázár Jani tökös fiú”. Hajrá, sz..-juk csak… Szóval tudjátok mi a nem mindegy a szopásban? Hogy a fa.. melyik végén vagy!

 126. A mostani intézkedések.. Hát utoljára Gyurcsány Ferencnél volt olxan érzésem hogy futják velem az ámokot, és most megint.. össze vissza, azonnali bevezetéssel, átgondolatlanul,ez most valamiért egy kicsit ijesztőbb is.. Ferinél inkább vitzes volt. Sírnivalóan vicces, de ez most igazán rémületes. Nem tudom mi lesz, kinek mi fog eszébejutni és mondjuk 5 napon belül bevezetni.

 127. 132!
  Viszont ha megnézed közelebbről az ezer forintosunkat,amit ugye 1998-ban adtak ki kék szinben,ez Orbán királyunk uralkodásának kezdete,és lám nézd csak meg jobban ki van rajta? (csak vágd le a hajat róla).. 😉

 128. Uristen Melike!!!! csak az orra nem stimmel, minden más:)

 129. 137-138 Ok. Mátyás király hasnlított Viktorra. Mi ebben a furcsa 😆

  Azért egy szintet nem lenne szabad átlépni, már csak a saját elménk védelme érdekében. Nem tudom, hogy a kép megrendelésre készült-e avagy nyalás okán, vagy tényleges hasonlóság végett. ne adj isten viktorunk mátyásunk reinkarnációja 😉 De az biztos, hogy ez annyival túl megy a jó ízlés határán, hogy foglalkozni sem érdemes vele. Viszont eszembe ötlött egy vicc. A humor lapon elmesélem

 130. A kapkodás számomra azt jelzi, hogy nincs kiforrt elképzelésük, koncepciójuk. Meggyőződésem, hogy nem is volt…
  Egyetlen dolog zajlik, próbálnak lavírozni, lényegében pénzt behajtani úgy, hogy a saját érdekeik ne sérüljenek. Ennek legékesebb bizonyítéka, hogy az önkormányzatiság megnyirbálását azonnal leszavazták, de a többi őrültség maradhatott, max. lazítanak rajta az ellenállás alapján. Ha olyan intézkedést hoznak, ami csak egy népességcsoportot, mondjuk a társadalom max. 20%-át érinti negatívan, esetleg még meg is lovagolják, kicsit ideologizálják, szépen leépíthetnek mindent, mert Mo-n szinte nincs olyan ember – család, aki a saját boldogulásánál tovább látna. Az első kérdés mindig az, engem hogyan érint? Nem érint… Akkor le van szarva! Érint?! Na majd a k… édes anyjukat…bla,bla, hisz ugatni most (még) lehet.
  Akkor lenne csak változás, ha először kisebb településeken, aztán nagyvárosokban és végül országosan, egyszerűen elkergetnénk azokat az embereket, akik a közösségnek kárt okoztak. Én nagyon szívesen fizetnék a fizetésemből akár 10%-ot is egy olyan alapba, amelynek működtetője az önmagának építkező, közösségromboló, pióca vezetőket megkéri a távozásra, majd ha nem megy, likvidálja. Ha egyet-kettőt „kilőnének”, a többi már meggondolná, hogy mit tesz. Hisz demokrácia van! Ha a népnek nem tetszik a választott vezető ténykedése, elkergetik, s ha nem megy… Ez az, amire ma senki sem hajlandó, ez az, amiért mindenki szarul érzi magát ebben az álságos világban. Pedig a másik oldal a módszert nagyon is alkalmazza (lásd Kennedy gyilkosság, mint legékesebb példa), s ha lenne mindenhol vének tanácsa, amiatt sem kellene aggódni, hogy nem a jó célért történik. Egy puding próbáját megérne a dolog! 🙂
  Cs.

 131. 137-138:
  Ez bizonyára azért van, hogy a hajkorona átgravírozásával majd költséghatékonyan vezethessék át az új valutát. Ez is csak azért késett, mert Viktor uralkodásán esett 8 év lyuk, amiért ő cseppet sem felelős! 🙂

 132. 138!
  De Mátyás királynak sem volt ilyen bigli orra az biztos.. 😀
  140!
  Nincs kiforrt leképzelésük?hmm..Orbán jó pár éve azt szajkózza hogy ők felkészültek a kormányzásra..(felkészültek a télre,csak a hóra nem)
  Mennyi pudingot ettünk már,Jézusom.Köszönöm nem kérek többet..

 133. Keresgéltem a Neten és nem találtam olyan régebbi Mátyás-ábrázolást, amin hasonlítana az ezresen levő képhez. Az ezresen kimondottan zsidós orral és ajkakkal, szemekkel van ábrázolva, mint egy karikatúra a kurucról…
  Vagy tényleg a leendő Uralkodóról mintázták…

 134. 143: Kérdezd meg Vagyóczky-t, kiről mintázta az ezrest. Bár, ha belegondolok, hogy 1998-ban köztársasági érdemrendet kapott, lehet, hogy nem is kell megkérdezni. 😀

 135. 143: Viccet félretéve, keress rá a kolozsvári Mátyás szoborra, szvsz az volt a minta.

 136. 144!
  A kérdésre egyből meg is adtad a választ.Na ugye,csak össze rakosgatjuk a mozaikokat szépen.. 😀

 137. 150: Lehet, csak azokat a képeket visszadobták, és az alkotóikat máglyán elégették. 🙂

 138. 150: ősidők óta alkalmazzák a politikai propagandára szánt ábrázolásoknál az idealizálás módszerét. Kapásból eddig láttam realista képet az alábbi közszereplőkről, ami sokkal csúnyább volt, mint az idealizált képük:
  – Thököly Imre
  – Zrínyi Ilona
  – II. Rákóczi Ferenc (utóbbiról a töritanárnőm mutatta a reális képet a gimnáziumban, ég és föld volt)

  A kurucmozgalmak politikai támogatásának része volt a propaganda, annak része a vezetők idealizált REKLÁM-képének terjesztése is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük