(580) Orbán kimutatta a foga fehérjét – őszi repríz 08

Tibor bá’ online

A poszt eredetileg augusztus 9.-én jelent meg. 

öOrbán kimutatta a foga fehérjét, csak mi nem vettük észre. Az amerikai oligarchák Reagan elnöklete idején elhatározták, hogy több profitot akarnak, tehát nem osztják meg az amerikai középosztállyal. Célkitűzésükhöz Reagan ideálisnak mutatkozott. Első lépésként drasztikusan lecsökkentették a gazdagok adóját arra hivatkozva, ha a zsebükben hagyják a hasznot, akkor abból beruházás lesz, a beruházásból pedig több munkahely. Ez természetesen nem így működik. Egyfelől a zsebükben hagyott pénzt magukra költik vagy spekulációba fognak, másfelől ha a széles néptömegek zsebéből kiveszik a pénz, akkor kevesebbet költenek, tehát csökkenni fog a kereslet,  nem több, hanem kevesebb munkahelyre lesz szükség. Következő lépés a szakszervezetek meggyengítése volt, hogy a dolgozók jogait csökkenteni lehesse. A reáljövedelmeket csökkenteni kezdték, a napi munkaórákat pedig emelni, a konkurencia harcra hivatkozva. „Ha nem dolgoztok olcsóbban és többet, akkor kénytelenek leszünk a gyárat áttelepíteni Kínába”. Az emberek többet dolgoztak kevesebbért, a gyárakat pedig áttelepítették Kínába. Tehetetlenné tett szakszervezetek miatt csökkenteni tudták a szociális ellátásokat, mint például az egészségbiztosítás. Viszont feltornázták az oktatási költségeket, mondván, vegyenek fel bankkölcsönt a tanulmányok mellé.

Ha most górcső alá vesszük Orbán tetteit, akkor egyből kiderül, hogy célkitűzései egy az egyben megegyeznek a reagani „eredményekkel”. Első lépése volt, hogy bevezette az egykulcsos adórendszert, vagyis a gazdagok zsebében hagyta a pénzt. Akik természetesen nem végeztek beruházásokat és nem teremtettek munkahelyeket, ami egy olyan mese volt, amiben Orbán egy percig se hitt. Elvette a magánnyugdíjakat, készül megszüntetni az állami nyugdíjakat, amihez bevette az alkotmányba, hogy a nyugdíjasokat tartsák el a gyermekeik. Most éppen készül a  munkavállalókat kiszolgáltatni a munkaadók kényének-kedvének. Más szavakkal Orbán (nyugati parancsra?) nemzeti jelszavak alatt kiszolgáltatja a magyar népet az nemzetközi Oligarcháknak. A foga fehérjét akkor mutatta ki, amikor egy süket dumával bevezette az egykulcsos adórendszert, amit a hülye, orránál fogva vezetett 2/3 nem vett észre. Mert ugye, az ország 2/3-a nem keres havi 300.000 felett.

Valaki belinkelte Drábikot, aki közölte, hogy Orbán nem ért a számokhoz. Ezeki szerint Drábik se vette észre. Orbán ért a számokhoz, de nem érdekli az a magyar nemzet, akit a zászlajára tűzött, és a hülyék mennek utána. Még mindig. Meg vannak etetve. „Nyolc elkúrt évet nem lehet pillanatok alatt helyrehozni.” Csak az egykulcsos adórendszert lehet pillanatok alatt bevezetni.   

101 gondolat erről: „(580) Orbán kimutatta a foga fehérjét – őszi repríz 08

 1. Tisztelt hölgyeim és uraim mi erős Magyarországot építünk. Ha szükség lesz rá akár kínai munkásokkal fogjuk felépíteni de felépítjük!
  Más kérdés mire felépül már alig lesz magyar ezen a megmaradt 93000 négyzetkilométeren.
  Addig is ha előlépünk a függöny mögül, önöket a nemzeti érzelmeikre hatva fogjuk terelgetni és meggyőzni hogy csak a GDP növelése teszi boldogabbá a magyart.
  Természetesen a függöny mögé senki nem nézhet be mert ott más előadás megy 🙂

 2. Sajnálom,hogy csak most kezdték a nemzeti érzést erősíteni,bármi is van belecsomagolva.

 3. orbán (akinek a nevét nem vagyok hajlandó nagybetűvel írni) mindezt nem nyugati, hanem közel-keleti (Tel-Aviv) parancsra teszi. Nem férnek már meg az arabok között és kellene nekik egy új élőhely.

 4. Üdv Tiborbá és Mindenki!
  Kb. egyetértek a posztban leírtakkal, csak azt nem gondolom, hogy ezt Viktor parancsra, vagy az „Oligachhia érdekében” teszi. Viktor mindent a SAJÁT érdekében tesz. A FIDESZ élcsapat ügyes politikai kalandorokból áll, akik ismerik a birka Magyar Népet, szépen el-irányítgatják pusztán az emberek alantas érzelmeikre hatva. /majd mi bosszút állunk, ELSZÁMOLTATUNK stb./
  Persze mindeközben jól összelopkodják magukat.
  A magyarkodás szöveg politikai erejében nem hiszek. Tú van kommunikálva. Mert az átlagmagyar szarik az átlagmagyarra.
  Persze a mese-evést lassan fölülírja majd a csórósodás. Okt. 23.-án, talán majd lesz valami cécó. Ha nem, akkor a Magyar Nép még hülyébb, mint gondoltam.
  Vagy a Viktor okosabb. 🙂

 5. 2009-ben egy vezető cégnél dolgoztam. Még azt is félek leírni hogy milyen területen mert olyan szűk ez a szakma, hogy abból is kikövetkeztethő lenne melyik cégről van szó. A rendszeres 3-4 órás túlórázások mellett amit nemhogy ki nem fizettek de még csúsztatásról sem lehetett szó, nem egy esetben elvárták az éjszakázást és a hétvégi munkát is. 4 hónap múlva betelt a pohár nálam. Amikor 72 órán keresztül alvás nélkül, kellett dolgoznom. A harmadik napon arra kértek hogy jöjjek be hétvégén. Nemet mondtam, azt mondtam, ilyen a világon nincsen. Éreztették velem, hogy ha nem teszem, akkor annak nem lesz jó vége. Nem engedtek a nyolcból. (72-ből) Azonnali hatállyal felmondtam. Telefonon hívtam fel a közvetlen főnökömet (résztulajdonos) aki éppen telelni volt.

  35 évesen, férfi létemre elvonultam egy félreeső szobába, és kicsordultak a könnyeim. Tudtam, hogy ha felmondok szembe kell nézzek a létbizonytalansággal. De így megalázva olyan fáradtan, és olyan kiszolgáltatott helyzetben még soha nem éreztem magam.

 6. 6.:
  És most mi a helyzet nálad?
  Van munkád, biztos helyzetben vagy egyenlőre?
  Sikerült elhelyezkedned?

 7. 6: Erre a kapitalizmusra szavazott a nép 1989-ben közel 100 %-os részvétellel.

 8. Pepperjohny-nak:

  KIS MAGYAR SIRALOM
  – igázd le
  – butítsd el
  – foszd meg nemzeti öntudatától (ezzel már önmagában életképtelenné válik…)
  – kergesd bizonytalanságba (biztos ami biztos alapon…)
  – a többi megy magától: a bizonytalanság félelmet kelt, a félelem bizalmatlanságot, a bizalmatlanság széthúzást… és azt csinálhatsz a néppel amit csak akarsz…

 9. 9. Mert szabaddá vált az út az emberi ösztönök kiéléséhez.
  6. Ha ez így van jelenleg is, akkor az új munkatörvénykönyve vajon felrázza e a dolgozók erejét? Ha ez nem akkor semmi se.

 10. 9. Mintha lett volna más választásunk.
  A választás szabadsága egy illúzió csupán.
  Legtöbb szabadságunk akkor volt amikor még a természettel összhangban éltünk. Azóta csak csökken.

 11. Tudom Tibor bá hogy ez van.Sajnos …
  Tudom…Persze hogy Orbánt sem érdekli a nemzet..Ki az, aki egy percig is elhitte..
  6!
  Elhiszem, neked.Nálunk sem különb a helyzet,hiába külföldi cég,és termelő cég.Általában kéthavonta fizetnek..Illetve valamennyit löknek.Pedig még nem is Magyarország..

  De itthon sem volt különb a helyzet.A férjem is ugyanezt tette mint te,2009-ben.Egész januárban 3 műszakba dolgozott,és kapott 64 ezer forintot.Rohamot kapott,és majdnem leverte a főnököt..Egy svájci cég..Na olyan port kavart fel ,még svájcig is elment a híre.Ki az aki válságba felmond.Azt mondta a férjem,éhen halni munka nélkül is tud,ahhoz nem kell 3 műszakba járni,és még cirkuszoltak is a emberrel ha nem jól vagy pontosan dolgozott..

 12. 13!
  Majd a szabadkömüvesek tesznek róla hogy átterjedjen a cirkusz.

  Attila nem erről van szó hogy Orbán tehet mindenről.De az intézkedéseinek a sorai közt olvashatnál.

 13. A poszttal egyetértek, de a 9-es hozzászólással nem.
  („Erre a kapitalizmusra szavazott a nép 1989-ben közel 100 %-os részvétellel.”)

  Nem erre szavazott senki sem. Senki nem tudta, hogy mi lesz. Nagyrészt naív elképzelések voltak, és nemigen volt olyan aki tudta volna, hogy mi egyáltalán a kapitalizmus.

  De a mostani orbáni diktatúra előtt én pl. nem voltam soha ennyire kiakadva az ország folyamatos és nagyrészt idiótisztikus fejleményein. Most vált ez nagyságrendi eltolódássá, ami már az ingerküszöbömet masszívan átlépte. Ezelőtt csak 1-2 ilyan esemény volt, mint pl. az MTV felgyújtása és kirablása.

  Soha nem gondolkoztam napi szinten azon, hogy hova húzzak el ebből az országból, pedig:
  – nincs hitelem, pláne sohasem volt deviza (mondjuk a forintos utolsó darabját örökségből fizettem ki)
  – (Most még) van vagyonom és megtakarításom – nem tudom meddig lesz.

  Tehát miközben sokan megkérdőjelezik, hogy ilyen feltételek mellett miért akarok elhúzni, elsősorban egyet tudok említeni: előrelátás.

  Majdnem negyven évesen eldönthettem, hogy a (várhatóan kb. 70 éves) nyugdíjbamenetelemkor milyen nyugellátást ne kapjak. Kapjak vicces államit, amit ugyan tényleg mindenki kap majd, csak nem lesz elég két kiló kenyérnél többe, vagy lemondok erről és megtartom a magánnyugdíj-pénztárba adóból befizetett milliókat. Én ez utóbbiban jobban bízok, talán azért is, mert azt láttam egész életeben (Kádár alatt is), hogy az államnál rosszabb gazda nincs.

  Ez csak egy példa a fidesz által gerjesztett rövid és hosszútávú létbizonytalanságra, nagyja benne van a posztban.
  De ezért nem a naív rendszerváltók vagy a népi kapitalista idill a hibás.
  Igen, utcára kéne vonulni, rájukborítani az asztalt – vagy elhúzni egy olyan államba ahol ez elképzelhetetlen mert van múltja a demokráciának, és képesek az emberek egymás gáncsolgatásán túl is cselekedni. Mert itt ez van. És ez az ország orbánt akarta – hiába nem ezt az orbánt – de sajnos ki kell mondjam, hogy a lakosság jó része meg is érdemeli ezt az orbánt.

 14. Velemeny: ez mar beteges orbanfobia, ami elvakitja a tisztanlatast.

 15. 9 Te a menkeszpartira szavaltál ? 🙂
  Akkó mennyé tüntetni Thürmeres tábláva !

 16. 13: Attila (PV)
  „Az egykulcsos adó meg mindenképpen tűzoltás… Nincs értelme a magas adóknak, ha nem lehet behajtani. Az egykulcsossal legalább néhányan többen fizetik be, vagy vállalkoznak, mert nem viszi el a hasznot az adó. Talán az offsore-ból is vissza lehet csalogatni pár céget.
  De olyan jót lehet rajta orbánozni !”

  Ha jól emlékszem már egy másik posztban is megkérdeztem tőled, hogy mit gondolsz, miért nem fogadta el a fidesz ősszel azt az LMP-s javaslatot, hogy offshore (rész)tulajdonú cég ne szerepelhessen közbeszerzésben?

  Ezt azért tettem fel (megint), mert az offshore vagyonok visszacsalogatása ugyanúgy mint az egykulcsos SZJA által befizetett plusz adó egy olyan illúzió, ami egyszerűen nem létezik.
  Ugyanennyiből csökkenthettek volna munkáltatói terheket (akár direkt KKV-kra, hogy a káros multik kiessenek – mert nagyok) inkább, mert abból tényleg (közvetlenül) lehet plusz munkahely.
  Aki nem akart eddig, az nem az egykulcsos SZJA-tól fog majd vállalkozni, maximum kényszerből, de azt inkább a válság számlájára írjuk.

  „Szeretnétek vissza Gyurcsányt? 🙂

  Az bezzeg szemrebbenés nélkül felvenné az IMF kölcsönt a nyugdíjra… nektek már mindegy hogy ki fizeti vissza, mi? (lehet hogy ez övönaluli, de benne van a pakliban)”

  Arról beszélni, hogy „mi lett volna ha” tényleg övönaluli, mert bárki bármit mondhat, bizonyítani pedig senki sem tud semmit. De egyébként nem akarom vissza Gyurcsányt, ha már választani kell a korábbiakból, akkor inkább Bajnait.

  És a bizonytalan dilettantizmust visszamutogatással, na ez az amit nem akarok. De most csak ez van.

 17. a zorbán kimutatta a fogakeféjét ?

  Na legalább van nekije oszt mossa a fogát .
  Ragyogó lesz neki a mosója !

 18. 17!
  Attila.
  Még hogy tragikus intézkedés.na szóval.Mit is írt Tibor bá?Ezt a anyósom is mondta,aki Tibor bával egy idős.Ő is kiszúrta.Az alkotmányba,a nyugdíjasokat kötelesek eltartani a gyermekeik.Akkor mért nem beszél őszintén.?Lófütyi lesz nekünk.Nem kell rébuszokban beszélni..
  De a gyerekemnek sem biztos hogy lesz munkája,vagy magát is el fogja tudni tartani egyáltalán.De a lényeg,hogy igazából nem mondja ki ,csak sejtet dolgokat.Az egykulcsos adóval is igaza van Tibor bának,és a munka vállaló jogainak megcsorbításával.Az éjszakai pótlékot is hivatalosan elveszi?Mit lehet még a munkástól elvenni?Így is éhen hal az eszterga pad mellett.Ezt gyakorlatból tudom.A fizikai munkásnak enni kell,és ebből a fizetésből ,enni sem lehet.A rezsi fizetésről nem is beszélek.Ez Gyurcsánynál sem volt sokkal jobb,igaz,de most határozottabban sokkal rosszabb..Orbán beszélni azt tud.Ő az Isten.Ánti..
  Mit gondolsz kit szolgálna?

 19. Üdv Tiborbá és Mindenki!
  10. YETI.
  Igen. MINDENHOL igy működik a Hatalom. Viktor pedig JÓTANULÓ.

 20. 24. Gergő 🙂 Ezek szerint mindegy, hogy kinek mi az álláspontja, az figyelmen kívül lesz hagyva. Attila sem kapja meg a munkadíját. 😀

 21. Miért hiszi azt mindenki, hogy külföldön jobb! Mármint oké jobb, de neked is jobb lesz, hiszen ha kimész csak egy bevándorló leszel! És ha jönnek a nehéz idők az adott külföldi hazádra akkor neked annyi! Márpedig ha magyarország meg a többi hasonló gyarmatállam bedől az a nyugattal is végez, mert belőlünk élnek olyan jól!

  Ami pedig a nyugdíjakat illeti, ez van! Nem fog telni rá, se akkor nem lenne, ha meglenne a mnyp, se így! Azt pedig, hogy mindenki köteles eltartani a saját szüleit, egy törvény! Hogy kellett-e az jó kérdés! Ettől még nem változott a nyugdíjfenntarthatóság, ha pedig nem lesz nyugdíj, akkor ugyis minden szülő a saját gyerekére támaszkodhat! De ezen mit kell siránkozni, így volt ez régen is!
  Itt ezen a honlapon beszéljük ki mi várható a jövőben! legtöbb ideszóló szerint összeomlás várható! Ha pedig ez így van akkor nem értem a siránkozást a nyugdíjak miatt, illetve, hogy valszeg nem lesz mukája a gyerekemnek! Tényleg nem lesz neki! De ezt tudjuk és tessék rá készülni! Arról hogy idejutottunk, az annak a következménye, hogy feléltük a földet! Azt, hogy ez a visszaesést összeomlást ki hogy vezényli az egy jó kérdés, de a folyamat fájdalmas orbánnal és orbán nélkül is!

 22. 24 Ez most irónia volt ?

  Mert a író a vajköpüléskor keletkezik . Itt meg a szót köpülik .

 23. Miért lenne összeomlás, Arwind? Most éppen az „új világrend” épül Magyarországon, elsőként egész Ájropában és a liszaboni szerződés által meghatározott keretek szerint. Mindenki azt hiszi hogy a közmunkarendszer csak a válság miatt van, de ez nem igaz. Orbán elsőként bevezeti azt a társadalmi rendszert ahol azok, akik nem elég szerencsések hogy valamelyik multinak dolgozzanak egyszerűen közmunkások lesznek, árkokat fognak ásni, útakat karbantartani, erdőket tisztítani, parlagfüvet nyírni, stb. Így lesznek elsőosztájú jobbágyak és másodosztájó jobbágyak és lesznek persze uraságok is, akiknek a gyerekei szintén urak lesznek mivel az új oktatási rendszer szerint már nem igen lesz felsőoktatási lehetősége a pórnép gyerekének. Ha ezt eddig még nem értette meg az átlag magyar, vajon mikor fogja?

 24. 26. Sajnálom, hogy ki kell józanítsalak, de bevándorlóként is több becsületem van külföldön, mint valaha is volt magyarként.

  Az összeomlás bekövetkezik, de nem mindegy, mennyit tudtál tartalékolni addig. Az állam által évtizedeken keresztül ellopott nyugdíj összegével mindenképp kevesebbet.
  Ez a zavaró, hogy nyíltan lopják el a kötelezően befizetett pénzeket, amelyeket én jobban tudtam volna kamatoztatni az állami vagy magánnyugdíjpénztárak helyett, családom jólétére fordítva, nem feneketlen állami kiadásokra.

 25. Attila, neked különösen örül az újvilágrendi narancshatalom, hiszen nyilvánvalóan túl sokan vagyunk ebben az országban, hogy mindannyian akár első-, akár másodosztályú jobbágy lehessünk: az is kell, hogy sokan elhagyják hazájukat és odakintről az interneten keresztül a többieket is arra buzdítsák.

 26. 24.
  Igazad van. Még munkatáborok is lehetnek. De, hogy te Attilával egyetemben ott fogsz csücsülni az is biztos. Hacsak nem lesztek önkéntes kápók és veritek szét a mocskos pofámat, mert én nem szeretnék egy beteg társadalom tagja lenni és remeteségbe vonultam a kis renitens családommal egyetemben.
  Jézus Mária!!!

  Már értem annak az örült Führernek a vonzerejét.
  Abban bízom, hogy amit egy híres zsidó pszichológus(szabad a gazda) mondott Orbán Viktorról és az ő fantazmagóriájáról a felcsúti szent Viktorról.Ez nem vicc.

  Komolyan gondoljátok, hogy aki ennyire jól érzi magát ebben a szerepben az normális? Ide az Orbán Viktor név helyett bármi más név jöhetne. Szóval az elején szerettem volna hinni abban, hogy Felcsúti Szent Viktor talán komolyan őrült és szemből nyalva (kétharmadot bezsebelve), megerősödve és kis népe támogatottságát maga mellett tudva szembe megy a nagyokkal. Ebben az őrültségben, mármint saját maga nagyságában való töretlen hittel Dávid felveszi a kesztyűt Góliáttal. De nem.

  Döntései és az alkotmányos törvények azt mutatják, hogy egy csapatban játszik velük. Pontosabban kisfiú ő az akadémia focipályáján.
  Épp, hogy a labdát visszahozhatja, ha az IMF válogatott egyik csatárja mellé rúgja a labdát 2 méterről.

 27. 30 A kettös állampolgárság bevezetése éppen nem a népesség csökkentésének szándékával jött létre .

 28. A táborokat meg megépítik. Számukra az a kérdés, hogy be tudnak-e terelni minket. Ez az ő nagy félelmük, mármint, hogy nem tudják ránk csukni a kaput.

  Óriási pusztulás lesz. Fingotok sincs mekkora.
  Sokaknak, mármint keveseknek igen. Kb1-2 % lesz és higgyed el Gergő, hogy senki nem fog itt politikusokról meg politikáról beszélni. Csak kenyérről meg krumpliról.
  Igazítsátok meg a pelust gyerekek!

 29. 33 Neked meg lesz benne egy „táborifapina” hogy élvezkedhess rajta 🙂

 30. Egy pár hónapja olvasom a honlapot, és nekem is feltűnt a nagy orbánozás, ami ellenszenvessé és paranoiássá változtatja számomra a hangvételt.

  Nyilván már elhangzott a gondolat, hogy úgy is csak bábok, de most még egyszer leírom: ORBÁN csak egy BÁB, GYURCSÁNY csak egy BÁB volt, és aki rájuk keni a törvénykezéseket az maga is meg van vezetve valamelyik poitikai erő által. De ez személyes vélemény.

 31. Azért egy dolgot nem ártana tisztázni. Hosszú ideje olvasgatom ezt a honlapot és látom, hogy a legtöbb hozzászóló egyetért abban, hogy nagyon nehéz idők előtt állunk. DE! Ez, aminek az előszelét a mindennapokban egyre inkább kezdjük érezni, még nem az a bizonyos nagy összeomlás! Ez csak egy mesterségesen előidézett válság, aminek a célja a háttérhatalom által jóideje előkészített új pénzügyi rendszer iránti igény megteremtése! Szándékosan omlasztják össze a régi világrendet, hogy a stabilitásra és biztonságra vágyó tömegek maguk követeljék ki az új világrend (NWO) bevezetését! Szóval ez még „csak” egy mesterségesen előidézett válság. Az igazi összeomlás majd csak az NWO bevezetése után jön!

 32. 37. Dorlaa: Ha báb, akkor mondjon le és ne élvezze a mi kárunkra a báb szerepet. Ez a felelősség alól nem ment fel senkit!

 33. Azért amikor a báb előrerohan (az állítólagos) köteleihez képest, akkor el lehet gondolkodni, hogy hogyan is van ez most pontosan.

 34. 38 Ezt fejtsd ki :
  Ha az NWO jön akkor (bár szar lenne ) az miért összeomlás ?

  Vagy talán a „háttérhatalom ” nem tudja majd kézben tartani az eseményeket ?

 35. 13: Egekben a svájci frank (meg az arany), meg szar idő is volt idén nyáron.
  Szerintem ezekért is Orbán a hibás.

  Nem vagyok orbánhívő, de azt láthatjuk, hogy egy esetleges államcsőd (közeli helyzet) esetén a magánnyugdíjvagyon nem ért volna semmit sem magánpénztáraknál sem az államnál, tehát a különbség a biztonságot illetően nulla.

  Ja, persze, szokták mondani, hogy kapsz róla egy papírt, hogy a számládon ennyi meg ennyi van. Ha ez valakinek megnyugtató, akkor rajzolok annak én is ilyet.

  Ha armageddon közeleg és akkor is, ha nem: minél erőteljesebben az önellátásra kell(ene) koncentrálni.

  Minél több mindent tudjunk itthon megtermelni! Persze, az importáló cégeknek/országoknak ez nem annyira tetszik, az ilyen irányú törekvések után jönni szokott egy-két dorgálás némi forintgyengítés formájában (is).
  Orbánnak keményebben kellene ezt a vonalat erősíteni, amit sajnos nem fog. Ezt viszont be kell látnia mindenkinek.

  Általában Orbán van kikiáltva főbűnösnek, de Pintér, Matolcsy, Martonyi vagy Lázár sokkal „kártékonyabbak”.

 36. 39: Az NWO bevezetése utáni összeomlás nem azért fog bekövetkezni, mert a háttérhatalom nem tudja kézben tartani az eseményeket. Nem erről van szó. Hanem sokkal inkább arról, hogy a háttérhatalom egyik legfontosabb célja mindig is a lehető legdrasztikusabb mértékű világméretű „depopuláció” volt. Ezt csak úgy tudja végrehajtani, ha előbb megszerzi a hatalmat, bevezeti az egy központból irányított világállamot, vagyis az NWO-t. És ez csak úgy megy, ha mesterséges válságok előidézésével előbb megteremtik rá az igényt. Ezt látjuk most. Aztán ha az NWO már bevezetésre került és a hatalmat már stabilan birtokolják jöhet a rég áhított depopuláció. Na az lesz majd a nagy összeomlás. Bár lehet, hogy nem ez a legjobb szó rá.

 37. 21. Pepperjohny-nak:

  „Igen. MINDENHOL így működik a Hatalom. Viktor pedig JÓTANULÓ.”

  Valóban! Csak ez ránk valamiért különösen igaz. Amúgy egyfajta „magyar anamnézisnek” szántam, hogy mi magyarok miért is nem vagyunk képesek összetartani semmiben sem…
  A Viktor pedig pontosan azt csinálja ami ebbe a „környezetbe” illik. Gyanítom, hogy a holdudvara tevékenységének köszönhetően ő is elég „erős szűréssel” látja a magyar valóságot („Ferenc testvérhez”, meg a többiekhez hasonlóan).
  Ezért tűnhetnek „szeretet vezéreink” néha „félnótásnak”…

 38. A tyúkólban is úgy gondolják a kendermagos csirkék,hogy a kakas rossz uralkodása miatt kell elpusztulniuk.
  Pedig nem ez az ok,csak a gazda éhes.
  A tyúklét minőségi szintje az,aminek a hozadéka a pusztulás.

  Addig,amíg csak kárálunk,s a politukusokat szidjuk,ne is csodálkozzunk a bajainkon.
  Meg is lehet szökni a ketrecből,ott a „szabad” világ,csak ott meg a róka uralkodik.
  A vége ugyanaz,maximum egy kis illúzióval lettünk gazdagabbak.

  Amig nem ismerjük fel korlátainkat,ne is ábrándozzunk szép jövőről.

 39. 5: A világ vagyona mindenkor az adott ország katonai erejének arányában oszlik el ( itt az ok és okozat számomra nem teljesen világos, mert ha van egy ország területén elég erőforrás, akkor jobban tud fegyverkezni, illetve ha van elég fegyver, könnyebben tud erőforrást szerezni stb. ) Magyarország katonai ereje az inkvizíciós-reformáció óta a béka segge alatt van, így aztán kb. 500 éve nagyhatalmi függésben van a nemzet. Talán már nem is létezik nemzetként, mert semmi olyat nem tesz, ami nemzetinek lenne nevezhető. 🙁 Lehet szidni, dicsérni Orbánt, de ő csak megpályázott egy állást, aminek a feltétele volt a „Soros-diploma” és megkapta.Az hogy ő ott lehet „fent” és még onnan nem lett eltávolítva, az pedig a nemzet(mint nem létező) impotenciája. Valószínűleg lenne 6 másik a helyére, bár lehet nem csinálná ilyen jól/rosszul ( nézőpont kérdése ).
  Aki pedig azon siránkozik, hogy bezzeg Svájcban, Angliában milyen jó élet van az emberekre és ott hogy megfizetik őket, el kell hogy keserítsem őket. Nekünk nem azért kellene harcolnunk, hogy annyi erőforrást és anyagi javakat használhassunk fel, mint Svájc vagy Anglia, hanem azért, hogy ésszerűbbé legyen téve ezek felhasználása. Lehet dicsérni, hogy Svájc milyen tiszta és fejlett, de azt is nézni kellene, hogy Svájc megteheti, hogy a saját szemetét máshol tegye le. Elég elmenni néhány szerencsétlenebb afrikai országban, ahol az autópályák mentén hatalmas szemétlerakóhelyek vannak. Például azok nagy részét nem is azok az országok használták fel. Vagy az óceánok szemétszigeteinek vajon mekkora részét rakta oda az a nagyon tiszta Svájc? Hogy neki volt pénze elhordani az ország belsejéből? Ehhez mondjuk kellett az a történelmi állapot, hogy ő volt a „fogócskában a HÁZ” (és még mindig az) és bárki betehette a vagyonkáját ( jó pénzért megőrzésre ). Így aztán az a kis ország úgy szuperál, mint a „nagypénzesek” üdülőországa.
  A fő probléma pedig a világon az igazság hiánya, mert ha hazug állításokat igaznak fogadunk el elég alacsony, mondjuk paradigma szinten, akkor az bizonyosan össze fog omlani, ha elég terhet kap. Mostanra pedig elég terhet kapott, úgyhogy RECCS!!!

 40. 40: „Általában Orbán van kikiáltva főbűnösnek, de Pintér, Matolcsy, Martonyi vagy Lázár sokkal “kártékonyabbak”.”

  Ez így látszik kívülröl, azonban ez színtiszta szerepjáték – ez a leosztás a fideszben. Pl. a „nincs megszorítás” típusú megszorítást a slepp jelenti be, az örömhíreket meg a góréjuk.

  Bár abban van igazság, hogy kiválasztásukkor nyilván fontos szerepe volt annak, hogy kellően idióták legyenek ehhez a szerephez, és semmiképpen ne nőjenek a góré fejére, így aztán néha becsúszik 1-2 egyéni idiotizmus is.

 41. 44: Sikerült 30 sorban semmit mondanod. Tudjuk, a magyar miniszterelnöknek parírozni kell, de nem kötelező neki bevezetni az egykulcsos adórendszert! Erről papólj!

 42. MINDENKIHEZ
  A véleményemmel, meggyőződéseimmel nem kötelező egyetérteni. Az enyémtől eltérő véleményedet szabadon közölheted, tiszteletben tartom, de csak egyszer. Ha az enyémtől eltérő véleményeddel újra és újra előállsz, azt propagandának minősítem és törlőm. A felesleges szócséplés sokakat elriaszt, ami természetesen nem célunk. Különösen érzékeny vagyok: isten, túlvilág, lélek, és közismert fideszes, MSZPés, SzDSz-es propaganda szövegre. Ezeknek információ tartalma nincs, mindenki ismeri őket. Felmerülhet a kérdés miért? Nos, én a honlapot és azon a véleményem közlését lelkiismereti okokból kifolyólag tartom fenn. Meggyőződésem, hogy 78 év tapasztalatai értékesek, amiket iparkodok átadni. Nem kötelező ezek átvétele, mindenki válogathat magának belőlük, de mondanivalómat nem szeretném azzal devalválni, hogy egyesek destruálják törekvéseimet. Aki nagyon nem ért velem egyet, annak szabad útja van a távozásra.

 43. 45: d311c:
  „Ez így látszik kívülröl, azonban ez színtiszta szerepjáték – ez a leosztás a fideszben.”

  Igen, habár véleményem szerint nem Orbán akarta a Pintért, inkább fordítva. Orbán nem mondhat már nemet Pintérnek. Úgy a kilencvenes évek eleje óta.

 44. 48: Pintér személye igen érdekes. (engem FBI fönökre, Hoowerre emlékeztet, akinek minden elnökről volt dossziéja, benne a kompromitáló anyagokkal) Akkor lesz nagya csin-bumm, ha Pintérnek kedve szottyan a miniszterelnöki székre.

 45. 49!
  De egy pár embernek meg Pintérről van dossziéja.. 😀

 46. 50: Melike, nem tudod mit beszélsz. Ha nem ügyelsz a szavaidra Dr. Szabó János sorsára fogsz jutni. 🙁

 47. Érdekes dolog ez a politikával. Most olvasom Richard Heinberg könyveit. Ő a politikát az alábbiakban foglalja össze:

  „According to the political theory of the Right, each individual is morally entitled to gain control over as large a share of the total resource base as he or she can possibly obtain, using legal means. … Thus, it is by giving rein to the individual quest for accomplishment and gain that society as a whole is bettered.”

  „According to the political theory of the Left, people are morally obliged to share resources and society as a whole is better off when inequalities of wealth are minimized.”

  Röviden, magyarul, a jobboldal alapelvei szerint mindenki annyit vehet el, amennyit törvényesen csak bír (persze RETTENTŐEN jó kérdés, hogy mi számít törvényesnek), mert ezáltal jobb lesz mindenkinek, hiszen a hatékony emberek elhúzzák a többieket is. A baloldal szerint pedig morális kötelességünk megosztani, amink van.

  A helyzet most úgy áll, hogy az USA-ban Reagan óta CSAK jobboldal van. Elvileg Clinton baloldali volt, Obama is az, de a politikájuk egyértelműen jobboldali. Hogy miért? Mert Amerika a 80-as évek elején szakított annak még az ELVI LEHETŐSÉGÉVEL is, hogy megpróbáljanak az egyre kevesebb honi erőforrásból kijönni. Helyette szépen sorban elvették más országok erőforrásait, márpedig ehhez a politikához a jobboldali ideológia jobban illik, hiszen Amerika erősebb, gazdaságilag fejlettebb, tehát jobban „megérdemli” ezeket az erőforrásokat, mint azok az országok, akiktől el (vagy meg-) veszi őket. A nemzetközi jobboldali amerikai politikában kötelező jelleggel elfogadott az, hogy egy ország KÖTELES eladni az erőforrásait a legtöbbet ígérő vevőnek. Erről szól az egész NAFTA, a WTO, az IMF és még megannyi, az USA által létrehozott szervezet, melynek célja a világ erőforrásainak az USA-be történő koncentrálása. Ma az amerikai átlagemberek felfogása szintjén is találkoztam olyannal, aki szerint nem lopás az, ha elveszünk valakitől valamit akár erőszakosan, annak akarata ellenére is, feltéve, hogy mi jobban tudunk „bánni” azzal az adott dologgal – vagyis több hasznot tudunk belőle húzni, mint ő. Vagyis ha valamit elvehetsz, hogy az hasznot hajtson neked, akkor vedd el, „istenadta” jogod van hozzá. Ma így értelmezik a „right to life, liberty and pursuit of happiness” alapelvét. Ez a legkőkeményebb, legfasisztább jobboldali retorika. Valódi baloldali politika tehát az USA-ban semmiképpen nem létezik.

  Szerintem az USA-hoz tartozó „slepp” országaiban sincs ez másképp. Talán kicsit „tompítottabbak” a hatások, de az alapelv ugyanaz: versenyfutás az erőforrásokért. Csak van aki, jobban áll ebben, van, aki szarabbul. Pechünkre kis hazánk nagyon szarul áll, és egyre rosszabb a helyzet.

 48. A jobb és bal már vagy kétszáz éve nem érvényes. Talán sohasem volt az.

 49. 54: Amit Amerika az utóbbi 30 évben csinál az MAGA a jobb. A legdurvább, legvegytisztább, legnácibb, legszemetebb formája, amit el lehet képzelni.

  Bal ma már valóban nem létezik, illetve csak elvétve. Talán Kubát lehetne idesorolni, de már Észak-Korea sem igazán bal. A sors fintora, hogy egy folyamatosan zsugorodó, egyre kevesebbet nyújtó világban a baloldali ideológia jobb lenne, mivel bár átlagosan is kevesebbel kellene beérni, legalább nem lennének feszültségek a társadalmi osztályok között, ami hozzájárulna egy békés átmenethez egy „kisebb” világhoz.

 50. A fasizmus az nem jobboldal mint ahogyan a kommunizmus sem bal. Önös érdekek vannak nem oldalak.

 51. 55. Legalább ne lenne ekkora feszültség benne, de úgy érzem ez néhány embernek elég, hogy felrázza magát az álomból.

 52. 55:
  Ne erölködj Jancsika. Elvész a fajtánk, belénk van kódolva. Sorry 😉

 53. Hello!
  Nem így van a törikönyvben, de én innen így látom:
  A „bal”: a társadalmi „piramis” alsó részén elhelyezkedő, szélesebb (és szinte mindig szegényebb) dolgozó rétegek érdekeit „képviselő” irányzatok, lehet kommunista, szocialista, vagy jakobinus. Egyébként a hatalomba jutáskor legkésőbb kiürül valós tartalmuk, ha volt is olyan anno.
  A „jobb”: a társadalmi (lehet gazdasági is!) „piramis” felső részén elhelyezkedő szűkebb rétegek, dinasztiák, (királyok) érdekképviselő irányzatai, nemritkán szakrális (vallás) támogatással. Monarchisták, fasiszták, nemzetiek.
  Mindkét oldal képlékeny s fókuszuk eltolódhat. (Pl Császárság idején köztársaságinak lenni „baloldali” dolog volt. Manapság inkább jobbot jelent.
  A szavak által túlbonyolított ideológiai irányzatok rendelkeznek saját valóságrendszer-elméletük alátámasztásának mindenkori „ars poetica”-jával és magyarázatával. Ez ugyan egyáltalán nem reprezentálja a valóságot, de arra mindig kiválóan alkalmas hogy hatalmi csoportok eszközeként a fennálló tényleges helyzetet eltakarja, s valami magyarázattal szolgáljon. A politikai rendszer mint létező s valós bábjáték, kicsit adoptálta retorikájába ezeket a kliséket az idők során, melyek azonban elvileg valós történelmi események s szereplők hatására jöttek létre (fogalmazódtak meg), de abban a korban megint mást jelentettek vagy értettek rajtuk….
  Ha igaz is egy eszme az elterjedése pillanatában, sokkal hamarabb kiforgatja a hatalom s az emberi ego minthogy észbekapnánk….nagyon hamar.

 54. 59: Sokan elfelejtik, hogy Magyarországon a Kádár-rendszer idején MEGVALÓSULT a baloldal ígérete: 1984-ben a társadalom legalsó és legfelső 1%-a között alig 4-szeres volt a különbség jövedelem szempontjából. Soha nem volt ilyen kiegyensúlyozott a vagyonelosztás Magyarországon, mint akkor. Ma ugyanez az arány 38-szoros.
  Nem igaz tehát az, hogy nincs működő baloldali politika. Van, ha megteremti a társadalom és annak vezetői. A probléma ott van, hogy ma már SENKI nem hisz a baloldal ígéretének, maguk az emberek sem. Ki követelte Magyarországon az adócsökkentést, a munkavállalók és munkaadók járulékterheinek csökkentését? Igen, az „istenadta” nép. Megkapták, erről szólt a 16%. Az, hogy ez széttépi a társadalmat, mert a jövedelmek szekularizációját idézi elő, az senkinek nem jutott eszébe. Tény, hogy egy NÖVEKVŐ világgazdasági környezetben (ez az, amit a közgazdászok nem zéró végösszegű játéknak hívnak) az alacsony adók elősegítik a gazdaság fejlődését, vagyis a jobboldal ígérete szintén nem üres frázis. HA van hova növekedni erőforrás-felhasználás szempontjából, akkor a jobb politikája javítja az átlag életkörülményeit – és természetesen növeli a vagyoni szekularizációt is. Amit ma MINDENKI elfelejt (az összeesküvés-elmélet híveinek nagy része, pl. kedvencem, Drábik János is, Bogár László viszont szerintem érti, miről van szó) az az a tény, hogy mára GLOBÁLISAN is LEHETETLEN növelni az erőforrás-felhasználást, mivel elértük a bolygó erőforrás-tartalékainak a fizikai felső korlátját. A növekedésalapú gazdaság beszart. Innentől kezdve a jobboldal politikai-gazdasági ígérete egy ámítás. A bal még csak-csak működne, feltéve, hogy az emberek MEGÉRTIK, hogy baloldali rendszerben se lesz több fogyasztás, hanem kevesebb, csak nem lesznek akkora különbségek.

 55. 59:
  „Ha igaz is egy eszme az elterjedése pillanatában, sokkal hamarabb kiforgatja a hatalom s az emberi ego minthogy észbekapnánk….nagyon hamar.” — Ez az, amit a reménykedő jobb, és baloldali tömegeknek meg kellene érteni, de neme értik, csak mélységesen utálják egymást.
  60:
  Igen, de a Kádár rendszerben hiába voltak a jövedelmi viszonyok szinte ideálisnak mondható közelségben egymással, a megtermelt és felosztható javak abszolút mennyisége kevés volt és az is maradt volna, mert az a gazdaságirendszer nem tud jobb hatásfokkal működni. A kapitalista rendszer irgalmatlan hatékony tud lenne, de persze nem az alsó rétegek számára. Végül pedig ebből kiindulva is oda érkezünk, ahová te megérkeztél, hogy 1970 környékén kedvezőbb volt az akkori kapitalizmus, ma viszont kedvezőbb lenne a mai szocializmus. Az már a magyar társadalom peche, hogy akkor szocializmusban, most pedig kapitalizmusban kell élnie. Fordítva lenne, lett volna az ideális. 😉

 56. Szerintem az ideológiák, legyenek balosak vagy jobbosak, egy fennálló negatív helyzetre válaszok.

  A kommunizmust az embertelen munkakörülmények termelték ki, a liberális gondolkodást az egyenlőtlen társadalmi jogok, a demokráciát a központosított diktatúra nyomása, és sorolhatnám.

  De egyes rétegek, akiknek általában semilyen valós kötődése nincsen, mintegy beleköltöznek ezekbe az eleinte pozitív áramlatokba és hirdetésukkel pozícióba kerülnek, azután könyörtelenül kihasználják ezt a pozíciót.

  Ezért felesleges a balos-jobbos megosztás, mert akármelyik ideológia jól működhetne, ha a vezetők nem kurvulnának el bennük.
  Tehát nem az ideológiát kell nézni, hanem az embereket akik hirdetik.

 57. 62.
  „Ezért felesleges a balos-jobbos megosztás, mert akármelyik ideológia jól működhetne, ha a vezetők nem kurvulnának el bennük.
  Tehát nem az ideológiát kell nézni, hanem az embereket akik hirdetik.”

  Teljesen egyetértek evvel a gondolattal. Itt már voltak az állítólagos baloldaliak jobboldalibbak az állítólagos jobboldalnál, stb.
  A probléma viszont nem áll meg a vezetőknél (Gyurcsány, Orbán, stb.) Csúnyán beszámít a háttérszervezet és emberei: Simicska, Zuschlag, stb. (Itt aztán nem is lehet különbséget tenni a pártok között.)

  Még súlyosabb, hogy kis ország lévén könnyen összpontosul gazdasági előny oligarchák kezében (Csányi, Demján, és még sorolhatnán). A politikai összefonódások miatt valódi piaci verseny nem alakulhat ki, emiatt pedig irdatlan összegek vesznek el pártközeli zsebekben.
  Egy jól működő államban is „elmegy” pénz a politikusokon. De nem mindegy, hogy 10-20% megy el, vagy 10-20% ami marad.

 58. -62:Attila(PV):)-„Ezért felesleges a balos-jobbos megosztás, mert akármelyik ideológia jól működhetne, ha a vezetők nem kurvulnának el bennük.
  Tehát nem az ideológiát kell nézni, hanem az embereket akik hirdetik.”

  Így igaz.A politika csak arra való,hogy az általa képviselt eszmei értékek mentén,a gazdasági erőviszonyokat megváltoztassa,s a javakat a társadalomban a saját kénye kedve szerint átcsoportosítsa (persze nem feledkezve meg a támogatóikról).
  A pártokrácia,pártoskodás minden esetben egy látens „forradalmat” hordoz magában,a születésétől fogva.

  A fő gond az,hogy vagy gazdaságról,vagy politikáról beszél az elit.
  A közgazdaságtan nagy alakjai,mint Adam Smith,vagy David Ricardo,soha nem beszélt csak úgy önmagában gazdaságtanról,csak abban a kontextusban,hogy „politikai gazdaságtan”.
  A politika,és gazdaság(tan) szorosan összefügg,az egyik a másik nélkül nem értelmezhető (persze egészséges társadalomban).
  Az ember,s annak testi-lelki jóléte nem választható le a gazdaság(tan)ról.
  Csak a 19.század végén kezdtek beszélni önálló gazdaság(tan)-ról (egyúttal politikatudományról),s ezzel meg is kezdődött a métely.
  Most ebben „élünk”.

 59. 60: jujj
  Esetleg te ástad ki a csontjait is, hogy otthon minden nap köszönetet mondhass neki?

 60. 62:
  Hohó AttilaPV, látens módon most azt mondtad, ami az én „vesszőparipám” — Az emberi természet.
  65:
  Köszönjük ezt az információtól csöppögő kérdő mondatot!

 61. 61: Tökéletesen egyetértek.

  65: Ha arra céloznál, hogy kommunista vagyok, ki kell ábrándítsalak. Viszont azt be kell látni, hogy egy baloldali berendezkedés EGYETLEN EGY problémánkat jobban tudná kezelni: nem lennének a vagyoni különbségek miatt olyan irtózatos társadalmi feszültségek. A jobboldal hatalmas előnye, ahogyan azt Tibor bá megfogalmazta, az, hogy növelhető erőforrások mellett SOKKAL hatékonyabb, mint a bal. Az óriási probléma ott van, hogy mára a működésének ez az alapfeltétele (növelhető erőforrás-kitermelés) már nem teljesül. Így a jobb előnye megszűnt. Persze ezt a világ nem fogja belátni.

  Egyébként tegnap este olvastam pár sort Richard Heinbergtől, ami ennek a blognak akár a mottója is lehetne:

  „Why bother to mention any of this? Is it just to wallow in cynism? Clearly, the only useful purpose would be to somehow improve our collective prospects. Further economic growth may not be an option for global society, but that doesn’t necessarily signify the end of the world. Indeed, that range of possible futures arrayed ahead of us is still wide, encompassing everythingfrom graceful indstrual decline leading to a mature, sustainable world community of relocalized cultures, to human extinction or something very close to it.
  It’s not hard to see what could lead to the latter outcome. If we are still planning for expansion and it doesn’t ensue, many people will likely becom efurious and look for someone to blame. Politicians, seeking to avoid that blame and channel citizens’ anger for purposes of their own aggrandizment, will offer scapegoats. Some of those will be domestic, some foreign. Scapegoating of nations, religions and ethnicities will lead to global violence. Meanwhile, very little attention will be going toward addressing the underlying problems of resource depletion and environmental degradation (the death of the oceans, collapsing agricultural production due to climate change and desertification etc.) – problems that warfare will only exacerbate. Add nuclear weapons, stir vigorously and voilá: a recipe for utter and complete destruction.”

  Avagy magyarul:

  „Mi értelme van minderről beszélni? Csak hogy kiélhessük a cinizmusunkat? Egyértelmű, hogy az egyetlen hasznos célja mindennek csak az lehet, hogy valahogyan javítsuk közös kilátásainkat. A további gazdasági növekedés talán nem reális lehetőség a globális közösség számára, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy vége a világnak. Ami azt illeti, a jövő számos lehetőség közül kerülhet ki, kezdve az ipar méltóságteljes leépítésétől egy áttelepült kultúrákból álló, érett, fenntartható globális közösség irányába egészen az emberiség kipusztulásáig, vagy valami nagyon hasonlóig.
  Nem nehéz belátnunk, mi vezethet az utóbbi lehetőséghez. Ha továbbra is növekedésre alapozunk, és ez nem következik be, ez sokakat felbőszít majd, ők pedig vétkeseket keresnek majd. A politikusok, akik át akarják hárítani a felelősséget és a maguk hasznára akarják fordítani a polgárok dühét, találnak majd erre bűnbakokat. Ezek közül néhány az országon belülről, mások pedig külföldről kerülnek majd ki. Bűnbakokká válnak nemzetek, vallások és etnikai csoportok, ez pedig globális erőszakhullámot indít majd el. Eközben nagyon kevés erőfeszítést teszünk majd az erőforrások kimerülése és a természetes környezet pusztulása által okozott mögöttes problémák kezelésére (ilyen az óceánok halála, a mezőgazdasági termelés összeomlása a klímaváltozás és erdőirtás következtében, stb.) – ezeket a problémákat a hadviselés ráadásul tovább mélyíti majd. Az egyveleghez adjuk hozzá az atomfegyvereket, erősen rázzuk össze az egészet, és íme: kész a végső és totális pusztulás receptje.

 62. -67:Jancsika:)-Egyébként tegnap este olvastam pár sort Richard Heinbergtől, ami ennek a blognak akár a mottója is lehetne:”

  A szöveg jó,ha Tibibát felkérnénk,két hónap alatt biztosan írna egy hasonló témájú könyvet.

  A fő kérdés.Hol vannak,és kik a döntéshozók?
  Csak üljenek le,s beszéljenek ! (Vitraytól szabadon idéztem a régi műsorának a címét.)
  Meghallgatjuk őket,s az emberiség fönnmaradása érdekében megtesszük a túléléshez szükséges lépéseket, persze csak akkor,ha azok az emberi nemhez méltóak.
  Lehetséges,hogy eddig azért nem álltak elő a nagy ötlettel,mert az akciótervük nem éppen szalonképes…?

 63. 68:
  Ismert jelenség, amikor valaki nagy szarban van, és persze dönteni kéne, hogy mit tegyen, akkor a döntés addig halogatja, még a végén történik valami magától. Ez a „döntésképtelenség” nem logikus, de van belőle egy igen nagy haszon. A döntést elmulasztó nem tudja magát vádolni a rossz döntésért, mert nem volt semmilyen döntése. Megnyugszik tehát „isten akaratában”. Az emberiség általunk szemlélt végnapjaiban az egész banda ezt követi. Majd lesz valami, én ugyse tudok tenni semmit. Nézd meg, akkor pucolják ki a vízelvezető árkokat, amikor jön egy vihar és a házakban bokáig ér a víz. A butorok eláznak, stb. Ezeket mutatja a TV márciusban, majd áprilisban, majd májusban. Mindig, mindenütt akkor pucolják ki az árkot, amikor előtte 5 nappal mindenkit elönt a víz. „Az emberi természet.” 😀

 64. -69:Tiborbá:)- „“döntésképtelenség”…Az emberiség általunk szemlélt végnapjaiban az egész banda ezt követi. Majd lesz valami, én ugyse tudok tenni semmit.”

  „Ijesztgetünk,ijesztgetünk”,de csak nem akarnak megijedni.
  Egyszer,talán eléggé megijednek ahhoz,hogy ne csak sodródjanak az árral,ne csak kényszerből cselekedjenek.

 65. Tibor bá, nyiss jósirodát, jól fogsz vele keresni! Ha jól rémlik, nemrég felvetetted, hogy OV, Szeretett vezérünk és Bölcs Tanítónk nemsokára bevezeti a békekölcsönkötvány mai megfelelőjét, melynek jegyzése állampolgári (alattvalói) kötelesség.
  Nos, mai hír:

  http://www.magyarhirlap.hu/online/magyarorszag_le_fogja_gyozni_a_valsagot.html

  „A háztartások fogyasztásának csökkenésével kapcsolatban Orbán Viktor arról beszélt, hogy sok családnál van több pénz most, mint egy évvel ezelőtt, szerinte azonban „innentől kezdve” a kormánynak nem dolga, hogy eldöntse az emberek helyett, mit csinálnak a pénzükkel: fogyasztanak, megtakarítanak vagy adósságot törlesztenek.

  „Inkább azon gondolkodom, hogy ha már az emberek többet takarítanak meg, mint korábban, akkor hogy tudnánk lehetővé tenni, hogy ez a pénz (…) valamilyen módon szerepet játsszon a magyar állam finanszírozásában. Tehát hogyan tudnánk elérni például azt, hogy a magyar államkötvényeket közvetlenül az emberek vásárolják meg, és a lehető legegyszerűbb úton jusson el hozzájuk, ha már takarékoskodni akarnak” – vetette fel, hozzáfűzve, hogy a magyar állampapíroknál biztosabb megtakarítás nem létezik ma Magyarországon.”

 66. 71:
  A honi fogysztgás voisszaesett. Ebből minden magyarok Viktora arra következtett, hogy a családok megtakarítanak. Még véletlenül se arra, hogy törlesztenek és nem nagyon marad pénz költekezésre. Ha pedig megtakarítunk, akkor vegyenek
  rajta államkötvényt. Ha nem vesznek, majd lenyomjuk a torkukon. valaki megmondhatná már neki, hogy a magyar ember dolgozna, ha lenne munkája. Lenne munkája, ha a atgermelő estzközöket az állam nem adta volna el.

 67. Tibor bá’, végre egy jó kis repríz. 🙂

  Kezdetnek 2 laza cikk, de nem is a cikkek a lényegek, hanem a képek (kinagyíthatóak) OV jegyzetéről, amiből a parlamentben felszólal.

  Hideglelős látvány: így néz ki papíron Orbán összefércelt Országvédelmi Terve (Fotó)
  http://bit.ly/nddsoo

  Nézze meg, mit húzott ki a beszédéből Orbán!
  http://bit.ly/pU2waF

 68. De hát eddig is erről beszéltünk. Kapkodós ámokfutás hatásos retorikával. Ettől simán el lehet veszni. Már a múlt héten is mondtam. Bármit kitalálhat, kihúzhatja, és bevezetheti az ellenkezőjét, ami épp eszébe jut. És jól törvényre is emelteti, ami 5 nap múlva hatályos. Visszamenőleg is.Szorongásra bőven van ok, simán most kéne észbkapni és utcára menni, nem holmi öszödi beszéd kurvázása miatt…

 69. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz ennek a végtörlesztéses dolognak a vége. OV kontra bankok?
  Kezd már lerágott csont lenni, hogy aki eddig törlesztett, az hogy tud pár millát 1 összegben kifizetni, rendezve ezzel a tartozását. A bankok meg ugye haragszanak a viktorra, mert ez egyértelmű veszteség lesz a számukra és kivárnak, nem akarnak forint alapú kölcsönöket adni, amiből az adósok törleszthetnék a devizaszámlájukat. Kezd egy kicsit a 22-es csapdájára emlékeztetni a dolog, avagy viktorunk megint nem egészen gondolta át a dolgokat.

  Erre 1 vicc: Orbán zsidóviccel érvelt a végtörlesztéses ötlet mellett.
  „..az Orbán szájából elhangzott viccben Kohn álmatlanul forgolódik éjjel az ágyban, s amikor felesége megkérdezi, mi ennek az oka, bevallja neki, hogy rengeteg pénzzel tartozik Grünnek, de megadni nem tudja. A viccbeli feleség erre átmegy Grünhöz és elmondja neki, hogy férjének egy fillérje sincs, majd azt mondja Kohnnak: most már alhatsz nyugodtan, mostantól már a Grün nem fog tudni aludni. A lap forrása szerint Orbán Viktor ezzel a viccel érzékeltette hogy míg eddig az adósok nem tudtak aludni, mostantól gyötörje a bankokat az álmatlanság.”

  Hát majd elválik, ki fog tudni aludni és ki fog forgolódni éjszaka.

 70. 76:
  Amit belinkeltél. Orbán jegyzete. Itt a bizonyíték, az országot egy félőrült elmebeteg hipp-hopp ötletek alapján irányítja. Amit éjjel kitalál álmában, azt a parlament másnap törvénnyé emeli. Neked ez nem elég?

  78:
  Nagy valószínűséggel vissza fogják vonni „bursszeli nyomásra” és akkor adtak is a hiteleseknek meg nem is. Viszont ők jó fiúk. Brüsszelt pedig a szocik nyakába varrják. Hiszen ő megmondta, van élet az Union kívül is.

 71. Nem semmi ez az érveléssorozat.

  Megtizedelheti a magyar bankszektort Orbán bejelentése

  „Ha meg akarja előzni egy bank a versenytársak piacszerzését, minél előbb a piacra kell dobnia kedvező kamatozású forinthitelét. Minél előbb megteszi ezt, annál több ügyfelet vonzhat magához. Minél többen döntenek ezért a hitelkiváltás mellett, az annál inkább segíti a forint gyengülő trendjét. Minél gyengébb a forint, annál több ügyfél dönt a hitel rögzített árfolyamú kiváltása mellett. Minél többen döntenek így, annál nagyobb a leépülő devizahitel-állománnyal küzdő bankok vesztesége. Minél nagyobb ez a veszteség, annál intenzívebb a kiváltási verseny. Minél intenzívebb a verseny, annál nagyobb a bankszektor vesztesége. A mérsékelt verseny és az alacsony részvételi arány a bankszektor érdekében áll, a devizahiteleseknek azonban az intenzív verseny a jó.”
  http://bit.ly/rbVN6O

 72. 79:Tibor bá’
  „az országot egy félőrült elmebeteg hipp-hopp ötletek alapján irányítja.”
  Hát igen, nagyon helytálló (sajna) a megállapításod. Hogy ennek az agyában milyen őrült ötletek születnek, azt bizonyítja az Orbán Országvédelmi Terve.
  „A történelem azt a lehetőséget kínálja, hogy erős nemzetet építsünk. Tartani kell az irányt, de növelni kell a tempót – Orbán Viktor Országvédelmi Tervet jelentett be az Országgyűlésben.”
  Tartjuk az irányt a szakadék felé, és növeljük a tempót, hogy minél előbb belezuhanjunk. :O

  Csak néhány (eszement) dolog címszavakban:

  „Le fogjuk győzni a válságot” A miniszterelnök szerint Magyarország elindult a válságból kifelé vezető úton.

  A kormány csinál mindent. A parlament elsődleges kötelessége a veszélyek elhárítása és ez is a legsürgetőbb – mondta a miniszterelnök, aki bejelentette, hogy Országvédelmi Tervet alkottak. Ennek hat pontja lesz…bla..bla..bla.

  Keményen ki kell állnunk a magyar megoldások mellett, mert ha megtorpanunk, az vezet a görög útra Orbán Viktor szerint. Úgy véli, ha végigviszik ezt a programot, akkor Magyarország megerősödve kerülhet ki a válságból.

  JUJJJJ..JAJJJJJJ 😆

  http://bit.ly/ot8EJj

 73. Nana, emberek. Most azért is szidjátok OV-t, ha nincs rajta sapka, meg azért is, ha van? Én következetesen azért szidom, amikor vagy balfasz, lásd az összefirkált fecniről másnap előadott Nemzetmentő Terv (helyes észrevéte, Tibor bá), tehát amikor rossza hatékonysággal kormányoz, vagy baromságot csinál, másrészt akkor, amikor úgy tűnik, hogy a globális tőkének dolgozik és csak a hatalma érdekli, meg zsidókat rak minden pozícióba.
  Amikor valami hazának hasznosnak tűnőt csinál, akkor dicsérem.

  Szerintem ez a végtörlesztési javaslat most egy jó irányba mutató folyamat első lépése lehet és bizonyára szakemberek javasolták neki, méghozzá magyar érzelműek.
  Ne feledjük, hogy itt át kell hidalni az adósságkezelő programmal egy távolságot, a folyón akkor kell átmenni, amikor odaérünk a partjára. Mi itt tudjuk és OV is, hogy összedől a modern civilizáció, de ezt még korai nyíltan kimondani, ezért intette le a Jobbikot a parlamentben az adósság „vissza”fizetés megtagadása ügyében.

  Remélem, hosszabb távon ő is a bankok csődbejuttatására játszik.
  Első lépésben az adósok forinthitelekre válthatják a frankhiteleiket, ezzzel megszabadulnak az árfolyamkockázattól. OV elintézheti, hogy az új forinthitelek nagy részét az OTP adja, amit idővel majd államosítani kell. Addig is szabályozhatják az új (és a régi!) forinthitelek kamatmegállapjtási feltételeit, szerintem akár hatósági árassá is tehetnék a hiteleket! Valami trükkel betarthatnak a többi banknak, hogy főleg az OTP adja ki a forinthiteleket. Ha ez segít „megtizedelni” a hazai bankszektort, azzal két legyet üthetnénk egy csapásra…

  Létezik, hogy OV ezt a zsidóviccet mesélte, utallva, talán, hogy a zsidó bankárok a gonoszak? Mit szólnak ehhez zsidó családtagjai?

 74. 83. Arma 🙂 Izland miért tehette meg következmények nélkül az adósság visszafizetésének megtagadását?

 75. 86: te elolvasod, amit linkelsz? Izland egyáltalán nem államadósság visszafizetését, helyesebben törlesztését tagadta meg. Csődbejutott Izlandi magánbankokban ragadt benn többmillió brit és holland betétes pénze.
  Az OV által emlegetett „visszafizetés” a magyar államkötvényekre és hasonló, az államkassza által felvett hitelekre vonatkozik. Az izlandi eset teljesen más. Az izlandi kormány nem tagadta meg saját adósságai törlesztését.

 76. OV nem egy csodafegyver, de a lehetséges rosszak közül talán mégis a legkevésbé kártékony. „Amit éjjel kitalál álmában, azt a parlament másnap törvénnyé emeli.” Szerintem meg veszi a fáradtságot és alvás helyett átgondolja mit mondjon másnap. Az tény, hogy kapkodás van, de mindenki aki ezt a blogot olvassa, tudja….nincs idő !…átbillentünk a normális megfontolt cselvés lehetőségének oldaláról a …próbáljuk meg gyorsan, hátha ér még valamit…állapotába. Lehet, valóban őrült, másképpen fogalmazva : nem normásis. De ki is a normális ? Az aki elfogadja a jelenlegi világ működésképtelen normáit. Nem vagyok Orbánhívő, nem vagyok bárkitgyűlölő, és remélem nem vagyok normális ! Egyetlen dolgot gondolok fontosnak : El kell indulni a változásnak ! Bele kell taposni a fékbe! A járgány persze ilyenkor megcsúszik. Elkapod a kormányt jobbra, elkapod balra. Ha egyik extrém manőver sem sikerül túl erősre, akkor még az is lehet meg tudsz állni a csattanás előtt. Jobb, az elhamarkodott, akár hibás döntés is a megoldás érdekében, mint a kormányt elengedve csukott szemmel visítva szétkenődni a betonfalon.

 77. 88: biztos lehetne sokkal jobban és OV pszichopátiájának ebben nagy szerepe van. ha nem ölné meg a kritikát és kritikusokat saját környezetében, lehetne jobban csinálni sok mindent, úgy, hogy közben nem mennénk szembe a még létező globális berendezkedéssel. Pl. az Ócsa környékén épjtendő lakópark ötlete az utcára kerülőknek egy agyrém, valami finesz-közeli építési vállalkozó lobbija lehet.
  Eleve most akkor megakadályozzák az utcára kerüléseket a mentőcsomagjaikkal, és akkor minek Ócsa, vagy nem, de akkor minek a mentőcsomag? Esztelen kapkodás, firkált fecni az előző éjszakáról a Parlamentben, miközben van szakapparátus és vannak hazafias érzelmű szakemberek, akik véleményére a kormány nem kíváncsi. Az őrült Néró-vezetési elv megbosszulja magát.

 78. 86: „Az elképzelés, miszerint az állampolgároknak kell fizetniük a pénzügyi monopóliumok hibáiért, hogy egy egész nemzetet megadóztathatnak, hogy megfizettessék a privát szféra adósságait, összezúzta és átalakította az állampolgárok és a politikai intézményeik kapcsolatát, és Izland vezetőit végül az állampolgáraik mellé állította. ”

  Tehát az izlandiak az ellen lázadtak teljes joggal, hogy magánbankok által okozott veszteséget fizettessenek meg velük, adófizetőkkel. Ez minden „adósmentő csomag” disznósága, hogy mindig a bankokat mentik, nehogy veszteségük legyen saját rossz döntéseikből.
  Görögország esetén is tisztességesebb lenne az államcsőd, veszítsenek a bankok, ők hiteleztek felelőtlenül. Ez persze már valóban államadósság téma, én természetesen azt mondom, hogy az államok eladósítása is aljas volt és erőszakkal, korrupcióval történt, de Izland nem erre példa. (illetve nyilván van államadóssága is, idővel azok törlesztése is le fog állni mindenhol)

 79. 90. Jó-jó, mégis valamit megtagadtak, és bemutatott egy olyan politikai döntést, ami eddig nem volt. Azt is látom, hogy nem EU tag, kis létszámú, talán kivételként eltekintettek a nagyhatalmak, ezért a komolyabb szankcióktól eltekintettek az esetükben. Csak a véleményedre voltam kíváncsi, hogy egy ilyen döntést a mi esetünkben el tudtál-e volna képzelni ekkora áldozattal… „Mert hidak egy folyón csak időnként vannak.” Az oligarcháknak ritkán lehet nemet mondani. Szerintem ilyen esemény volt a rendszerváltás és az azt követő összes választási időszak, egészen az EU csatlakozásik. Legközelebb pedig ilyen esemény lesz a pénznyomdák leállítása. A két időszak között esélytelennek látom a hitel rendezését.
  Pl. ’94-ben „A SZABAD EURÓPA véleménye szerint az IMF és Sorosék a háttérből megzsarolták Hornt. Vagy privatizál és fizeti a kamatokat vagy repül, és jön a választás és a Fidesz. Horn is féltette hatalmát és engedett. Surányi fizette a kamatokat, Bokros megszorított, és Suchmann Tamás privatizált. Mindent. Surányi, Bokros, és Suchmann alatt beindult a nemzeti vagyon kiárusítása.” Ebből a triumvirátusból Bokros megszorítására tudunk ma csak pozitívumként tekinteni. Ezt követte az Orbán kormány, aki Torgyánt beemelte a kormányba és elkezdték a mezőgazdaság hatékonyabb szétverését. Számos zsebszerződéssel működésképtelen családi vállalkozásokba öntötte a pénzt. (Bábolnai gazdaságok privatizációja…) Eddig Antall (Boross), Horn, és Orbán is kiszolgálta a nyugatot és Sorosékat, az IMF-t. Ezt követte Medgyessy kölcsönből való osztogatása, de innen nem folytatom, mert úgyis ismerjük a sztorit.

  Csak azért említettem, mert nem várok Orbántól sem IMF-ellenességet.

 80. 91: Az IMF-et egy ponton eldobhatja a globális nagytőke, mint a kifacsart citromot. A megerőszakolási ügy is jelzett ilyesmit.
  És akkor jó lesz pofozógépnek, a bankokhoz hasonlóan. Miközben a bennfentesek már az új feudalizmust fogják építeni, várakkal, magánhadseregekkel, koronákkal. Tehát amikor OV szembefordul a „bankokkal”, az nem jelenti azt, hogy értünk tenné, ő, meg a hasonszőrűek…

 81. 91:
  Én se.
  Szerintem Orbán össze-vissza ötletel, kiéli hatalom mániáját. Néha nemzetbarát, többségében nem. Azzal egyetértek Gedeonnal, hogy diktatúra kellene az országnak, de kevésbé pszichopata diktátorral. Orbán eszét szétzúzta a cezarómánia. Az áthúzott ötlet a nyomor-közértekkel kapcsolatban szó szerint agyrém. Ez az ember úgy akar vezetni egy országot, ahogy egy 5 kiskorú gyerkes háztartást talán lehet, ismeretlen végeredeménnyel. De hogy én a Petőfi utca 12. alatt létesített nyomor-közértben váltsak be a jegyző által kiutalt kuponokat??? Ahová a Feheér hajó (monopol) Kft. szállít be féig rohadt árut örtszörös áron???

 82. Én akkor lennék megijedve, ha egy tökéletes jegyzetet látnék Orbán asztalán. Emberből van ő is és látszik, hogy az utolsó pillanatig dolgozik, javít mindenen.

  A kritizálókhoz és Orbánfóbokhoz meg csak annyit, látszik, hogy nem túl sok beszédet mondtak eddig életükben.

 83. 88: Egyetértek, egyedül a jelenlegi kormány képes változást előidézni Orbán Viktorral az élen. Nincs más alternatíva még a látóhatáron sem! A jelenlegi ellenzék nulla.
  Valaminek történnie kell és Orbánék folyamatosan cselekszenek.

 84. 94. Nem tudom, h ki vagy, de honnan veszed, hogy itt orbánfóbok vannak? és ha azoknak kiáltasz ki néhány hozzászólót, akkor honnan tudod, hogy hány beszédet mondtak el? Obama is orbánfób? Neki miért van digitális súgógépe, he? Ott nem bukna el ilyenekbe. Egyébként nekem még nem sikerült pdf-be kézzel belefirkálnom.
  Egyébként pedig, ha egy közszereplőt és egy magán hozzászólót ilyen bátran összehasonlítasz, akkor bizonyára ennyire mély és szerteágazó ismereteid lehetnek. Nálam leírtad magad.

 85. 96: Egy szóval sem mondtam, hogy itt Orbánfóbok vannak, nem tudom, miért veszed magadra és a többiekre. Felőlem Obamának lehet digitális súgógépe, attól még nem különb Orbán Viktornál, ahogy Te sem. Nincs tökéletes ember és ebből is látszik, hogy ki mit olvas bele egy másik emberbe.

  Szerteágazó ismereteimről csak annyit, hogy éppen én tekintem Orbánt ugyanolyan embernek, mint akik megválasztották. De úgy látom itt sok hozzászóló egy királyt lát benne, aki nem téveszthet, nem javíthat bele a beszédébe és mihelyt valami támadnivalót lát, lecsap, mint kutya a koncra. Szerintem ez nem természetes.

 86. 97. Bocsi, de teli van érvelési hibával a gondolatmeneted. Csak az utolsó mondatra reagálnék: „Szerintem ez nem természetes.” A rákos daganat is természetes, mégis elég kellemetlen tud lenni.

 87. 95:Anonymus
  „egyedül a jelenlegi kormány képes változást előidézni Orbán Viktorral az élen…Valaminek történnie kell és Orbánék folyamatosan cselekszenek.”

  Húha, nagyon torz szemüvegen keresztül látod a dolgokat. Vagy te is megrögzött fidesz/orbánhívő vagy, dehát vannak ilyenek (még) 🙂
  Abban igazad van hogy jelenleg sajnos csak a fidesz tud törvényeket hozni, ahogy írod: „változást előidézni” a 2/3 miatt, mert minden más okos, ésszerű dolgot, amit az ellenzék javasol azt leszavazzák. „Képes változást előidézni”, de milyeneket??? SZAROKAT és egyre SZARABBAKAT vakker !! A szakadék meg egyre közeledik, ezek a dilettánsok pedig belehúznak, hogy minél előbb belezuhanjunk.

  Azt is írod, hogy „Orbánék folyamatosan cselekszenek.” DE ez nem más mint össze-vissza kapkodás, rossz/elb@szott döntések sorozatának a meghozatala. Úgyhogy talán a folyamatos cselekvés közben gondolkodniuk is kéne ezeknek a balf@szoknak.
  Ennyi. 😛

 88. 88: Az általad vázolt Orbán kép:
  Tisztára olyan mintha a busz fék nélkül jönne le a hegyről, és mivel a vezető be van szarva, inkább átadja a kormányt egy majomnak. Az mivel bátran rángatja a kormányt, néha 1-1 utasnak olyan érzete támad, mintha minden rendben lenne, ugyanakkor mások azt vélik tudni, hogy ettől inkább csak rosszabb lett.

 89. Fiúk!
  Nem kell felvenni a kesztyűt olyan kommentelőtől, aki még egy niknevet se képes adni magának, és érezhetően megszállott filorbánista. Érveléseik hamarosan meg fognak érkezni a klasszikus istenfélő állításhoz: Orbán gondolatai kifürkészhetetlenek. Kvázi, bármekkora baromságot csinál, az csak látszólag baromság, valójában kiismerhetetlen logika és szándék áll mögötte. Hozsanna Orbánnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük