(581) LONDON – elkezdődött?

Tibor bá’ online

 

Új videó

http://youtu.be/k7H02HSip_c

 

öA három napja kezdődött londoni zavargások egyre erősödnek. A központon kívül már észak, kelet sőt dél irányban is terjednek a zavargások. A rendőrség tehetetlen. Még a mai nap folyamán bevethetik a katonaságot és kihirdethetik a rendkívüli állapotot. Londonban egész épülettömbök állnak lángokban. A tűzoltóság egyenlőre nem mernek részt venni az oltásban. Rombolásokat a fosztogatás követ. Egyes helyeken a tömeg menekülésre késztette a rendőröket. A helyzet tragikus. A lázongás átterjedt más angol városokra is. Sokan úgy gondolják, hogy ez beindíthatja az amerikaiak lázadását is. Kommentálók szerint a kormány nem hajlandó felfigyelni a forrongás igazi (elégedetlen társadalom) okára. Íme a videók, amelyek minden szónál többet mondanak.

 

 

 

101 gondolat erről: „(581) LONDON – elkezdődött?

 1. …túl hamar odaért az olimpiai láng…
  (bocs nem tudtam kihagyni)

 2. 1:
  Ha ez neked olimpiai! Volt jobb….1666-ban. 😀

 3. Rokonom meséli, tegnap 70% leértékelés volt a kisboltokban, elfogytak a baseball ütők, minden bezárva már, szögelik az ablakokat, feléje utcai harcokban verték vissza a legnagyobb egyetértésben a török és görög boltosok a majmokat.
  Az általában ellenségek népek is összefogtak most, ha ma este is fosztogatni akarnak, előkerülhet a sörétes is.
  Jó látni a társadalmi összefogást a fosztogató csürhe ellen.
  Jó látni a jövőkép valóságát is, pont annyira tehetetlenek a liberális kormányok és sebezhető a gazdaság, mint jósolva vagyon.
  Kis közösségek összetartása jól működik, erre volna szükség Magyarországon is.

 4. Amíg nem körvonalazódik a szembenállók köre, „csak” káosz.
  Mihelyt elkülönült táborok lesznek, ki lehet jelenteni.

 5. 4. Hívhatjuk annak is, de én ezt még csak fosztogatásnak és polgári önvédelemnek hívnám.
  Sok a piss poor az angoloknál, akinek sem vesztenivalója, sem előrejutási lehetősége nincs, így épp a gőzeresztés folyik.
  A forgatókönyv szerint némi tehetetlenkedés után a rendőrség szétcsap, a majmok elfáradnak, majd egy hét múlva lehet takarítani és újraindítani az üzleteket, berendezni a kifosztott lakásokat.

 6. off:
  Ezek csak chelsea spurs és arsenal drukkerek, akik szomorkodnak mert nem londoni volt a szuperkupa döntő és még a bajnoki aranyról is lemaradtak, illetve nincs bajnokság, valamit meg kell csinálni.

 7. Itt még csak a zsínesek/cigányok balhéznak, a fehérek lapítanak…

 8. Egyébként: állítólag GDP-növelő tényető minden új, vagy űjáépító beruházás!
  És csak dörgölöm a tenyereim, míg be nem akadnak az heftimbe…

 9. Nos, bár nem konkrétan ilyesmire gondoltam, de egye fene.

  Némi kérés, ha lehet:
  Az előzmény-történetet hozzá tudnád tenni Tibor Bá?
  Tudod, srác taxiban, körözik, nem körözik, zsarukl el akarják kapni, ellenáll, lelövik. Erre beindul a balhé.
  Amolyan tényfeltárós thread-nek.

  Visszatérve a témára:
  A videók iskolapéldái lehetnének annak a káosznak, ami majd egy esetleges összeomláskor vár ránk.
  Apróbb változtatások kellenek csak.
  – angol etnikum helyett inkák
  – a boltok kirakatüvegei helyett magánlakások
  – az utcai kukák helyett a magánemberek, civilek
  – a deszkadarabok helyett a zavargók kezébe kardok és lőfegyverek

  ezeket a cseréket odagondolva már teljes is a kép, lehet borzongani.

  8:
  A fehérek azért lapítanak, mert nem ellenük irányul konkrétan a balhé, hanem az állam ellen, a rendőrség ellen.
  Ez még „csak focihuliganizmus” amit látunk. Ettől biztos durvább ott, élőben, a nagy büdös valóságban.
  Mikor a boltok helyett a magánlakásokba fognak bemenni, akkor fog elkezdődni a balhé. Eddig csak a járókelőket vetkőztetik le, meg egymást (zavargó a zavargót) rabolják ki, illetve a boltokat fosztják ki. Nem kell sok és sokkal súlyosabb események is lesznek.
  Amennyire tudom, már van halálos áldozata a kitört káosznak.
  A mai nap vízválasztó lesz, ugyanis bevetik a szükséges erőket.
  Szerintem a mai estével a zavargásoknak vége lesz, de legalábbis jelentős mértékben le lesz verve pár embernek a pofája angliában.

 10. 10: Szerintem a belügy sikere/bukása 50:50. Érdemes lesz fennmaradni és befigyelni.

 11. 10:
  A fehérek passzivitása akkor is jellemző!
  Szerinted a judeo-jogállamba vetett bizalmuk, szerintem meg az elkorcsosulásuk a valóság…
  No, de nézzük a képeket…

 12. „The prime minister returned early from his holiday in Tuscany to discuss the unrest, which first flared on Saturday after a peaceful protest in Tottenham over the fatal shooting of a man by police.”

  Remélem érzitek hol van a hangsúly 😀

 13. Hamar el lehethe fójtani ezt a zavargást.Csak megkéne teni a szükséges kivégzéseket.Párat a falhoz állitani és ledarálni.Ennyi.De inkább lelöni az egészet.

 14. 12:

  Félreértettél, nem beszéltem bizalomról.
  Egyszerűen nem akarnak tenni semmit, mert féltik az életüket.
  Nem akarnak belekeveredni.
  Egyszerű ez, mint a dobókocka. Az utca közterület, mit érdekli a lakost, mi történik ott. Az fel sem merül benne, hogy az bizony kicsit az övé is, hiszen az ő adóforintjából tartják karban, rendben.
  Bár az is igaz, hogy az már túl utópisztikus, hogy maga a társadalom rakja helyre a helyzetet, nem pedig az arra szakosodott erőszakszervezet-rendőrség.
  A legegyszerűbb megoldás az lenne, hogy az adott ország, ahol hasonló szitu esik meg, fogja magát, és mint az emberi szervezetben is megtörténik ez, hogy életben maradjon a gazda, az egészséges sejtek kilökik maguk közül a betzegeket, a rendbontókat.
  Én, ha hatalmon levő vezető lennék, nem tennék ilyen esetben mást, mint eltávolítanám a „beteg sejteket”. Nem likvidálnám, később megoldanák azt maguk.
  Ha az angoloknak lenne egy csepp eszük, akkor fognák a hőzöngő bevándorlók első hullámát, felraknák egy nagy uszályra, oszt’ szélnek eresztenék őket anglia északi partjánál. Boldoguljanak ahogy tudnak. Aki vissza akarna térni, úszni etc. az anyaországba, no azt már lehetne likvidálni. bizton állítom, a maradék briganti tömeg egyből meghúzná magát.
  Nálunk is ezt kellene eljátszani.
  Ha valaki renitenskedik, akkor nem börtönbe kellene zárni, hanem kipakolni az országból, nem kívánatos személy beírással az útlevélbe és kész. Képét kirakni a határra, hogy tudja mindenki, ő már „nem itt lakik”.
  Szerintem szibériában lenne kereslet az olcsó munkaerőre, esetleg még az antarktiszt tudnám elképzelni hasonló szituációra. Kirakni őket oda és kész.
  Lenne egy gyűjtőhely az aljadéknak. Néha kapnának élelmet és ennyi. Eszköz, felszerelés nélkül, épp csak a túléléshez elég élelemmel ne félj, se perc alatt mintapolgárrá válnának. Vagy megennék egymást.

 15. 14: És ezt hogy is gondolod konkrétan?
  Majd amikor te mész utcára, mert se kenyered, se kilátásod, akkor téged állítsanak falhoz? Leölni őket? Mint az állatokat? Mint ahogy kiirtották a bölényeket? Biztos ez a jó megoldás. Te már csak tudod.

 16. Remélem, a megrendelt olajprésem megérkezik Hollandiából mielőtt átterjed a forrongás oda, vagy ide…

 17. Gorgon minden szavával egyetértek.Nem akarom még egyszer leírni.

 18. Belinkeltem egy videót ami olyan nyersen és olyan arcátalanul mutat rá az igazságra hogy szinte összeszorul az ember torka. És ez az ember csak egy „senki” az utcáról. Azt hiszem így születnek a hősök.

  Amíg Tibor bá’ moderál keressetek rá. Szerintem ez így korrekt:
  „Truly extraordinary speech by fearless West Indian woman in face of Hackney and London riots”

 19. 16 „És ezt hogy is gondolod konkrétan?”

  Leirtam érhetöen .Kivégezni őket.Ezekkel nem lehet máskép a liberális demokrácia életképtelen.

 20. „This is fucking reality, Blow up burning the property. Blow up burning people’s shops that they worked hard to start their business. Ya understand? That woman in the shop there, she’s working hard to make her business work and you lot want to and burn it up, and for what? Just to say that you’re warring and you’re bad men? This is about a fucking man that got shot in Tottenham, this isn’t about having fun on the road and busting up the place… Get it real, black people, get real. If we’re fighting for a cause, let’s fight for a fucking cause. I’m ashamed to be a Hackney person, because we’re not all brothering together and fighting for a cause, we’re running down Foot Locker…”
  http://www.youtube.com/watch?v=BNmQBx2WyN0

 21. Merkel asszonyság már jól megmondta: a multikulti megbukott.
  Talán az angoloknak is leesik. Ez még nem polgárháború, csak ízelítő.

 22. 13:
  Én nem érzem. Hol van?
  15:
  Gorgon! Akik ezt csinálják Angliában születtek, és csak angolul tudnak, és természetesen angol állampolgárok. Ezt meg lehetett volna előzni 60 évvele ezelőtt, de nem tették, mert a bevándorlókkal tartották sakkban a jól szervezett angol munkásokat. Most fizetik meg az árát, de ez érvényes a franciákra és a németekre is.
  19:
  Futok moderálni.

 23. 15. Gorgon
  Te a 3/4-be tartozol akik még nem tudják, hogy Jobbikosok 🙂
  Korabban is volt már olyan hozzászóllásod.
  Még sokakat kell meggyőznöd.

 24. 23:
  Mi jobbak vagyunk, nálunk Mátyás az igazságos hamarabb megoldotta, hogy nyakig üljünk abban a bizonyosban, vagy esetleg a lőporos hordón, ami felé már szalad a szikra.

  Bár nálunk nem a munkásokat akarták sakkban tartani, az is igaz, tehát ennyivel jobbak vagyunk…

 25. 6 éve Franciaországban is ilyesmi volt a helyzet. több hónapig tartott és a végén összesen 250 város volt érintve az esti zavargások, gyújtogatások, rablások, stb által.

 26. Haha, nemrég olvastam Irán reakcióját a történtekkel kapcsolatban. Elítéli a Londoni rendőri agressziót és Szakértőket akarna küldeni Londonba, hogy kivizsgálják az esetet. Ezt az eleganciát :’D. Big Lájk a síita teokratikus köztársaság iróniájának.

 27. @16 Majd legközelebb, ha nincs kenyerem és kilátásom, elmegyek plazmatévét lopni. Vagy kirabolom azokat a kinti magyarokat, akik mosogatásból százezreket tesznek félre.

 28. 27
  a francia vonalat azért írtam, mert emlékeim szerint ott a rendőrség az első perctől kezdve keményen lépett fel, mégis sokáig tartott a balhé. londoni magyarok beszámolói mind azt erősítik meg, hogy leginkább fiatalkorú huligánok csinálják a fesztivált és rendőrség nem elég erélyes. ez nem éhséglázadás, TV-t és műszaki cikket lopnak leginkább.

 29. 28.

  Irán a nyugattal ellentétben nem szokott a levegőbe beszélni és össze vissza hazudozni. Ha Irán úgy gondolja, hogy itt lenne mint kivizsgálni, akkor nyugodt lehetsz, hogy van is.
  Mint ahogy Norvégiában is van mit…

 30. 31-hez még.

  Könnyen ítélkezünk a képek láttán első nekifutásból. Emlékezzetek vissza 2006-os magyarországi eseményekre. Némelyikőnknek vannak információi, hogy mi is történt ott valójában, de a világ felé csak annyi lett kikürtölve, hogy egy rakás fasiszta gyújtogat.

 31. -Tibibá:)-„A helyzet tragikus. A lázongás átterjedt más angol városokra is. Sokan úgy gondolják, hogy ez beindíthatja az amerikaiak lázadását is. Kommentálók szerint a kormány nem hajlandó felfigyelni a forrongás igazi (elégedetlen társadalom) okára.”

  A helyzet valóban éleződik.A lumpen elemek New Orleans-ban is tűzharcban álltak a rendőrökkel,csak a Katrinának „köszönhetően”,víz alatt állt az egész város,így nehezebb volt gyújtogatni.

  Az olaszoknál,a franciáknál,sőt a németeknél is láttunk már néhány lángoló autót és házat.
  Az USA-ban is állt a bál egy fekete lelövése miatt.
  (Gorgon idézetében,a miniszterelnök is erre céloz:”fatal shooting of a man by police.”)

  Mindenesetre érdekes megfigyelni,a szikra kipattanásának helyét,s annak futótűzzé válását.
  Ezt csak szervezetten lehet így kivitelezni.

  A hatalom tétovasága pedig ,még olaj lehet egy polgárháborús tűzre.

  Az amerikaiak a látvány okán nem fognak beindulni,ez biztos.

  A mi szempontunkból, ami a legfontosabb,a következő:
  Gyújtogatással,kirakatbeveréssel,fosztogatással nem lehet célt érni.
  Élje mindenki a békés hétköznapjait,mert csak ez a célravezető megoldás.
  A béke révén mindenki szabadon járhat kelhet,biztonságban van,
  szabadon tervezheti életét.
  A gazdasági bajokat egy ilyen,vagy hasonló balhé csak fokozhatja.

  Úgy látszik,hogy Marxnak most lett igaza.
  Nem szó szerint idézem,csak az elmélet lényegét mondom:
  A kapitalizmus a legfejlettebb országban fog elbukni,mivel ott a munkásosztály már eléggé öntudatos ahhoz,hogy megbuktassa a kizsákmányoláson alapulú rendszert.

  (Ehelyett a leggyengébb láncszemnél szakadt,s ez Oroszország volt.-ez volt Lenin álláspontja.)

  Úgy tűnik mostanra beérett Marx tézise.

 32. 14,20.
  teljesen igazad van tarkólövés. az elrettentő lenne.

  ezek nem éheznek, heti 120-150fontot kapnak segélyként, annyiból lehet kint enni bőven.

  plazmaTV-et lopnak, a rohadt niggerek, hogy utálom őket.

 33. 34.Tarkonlövés az igen de nem szabadna ezt gyilkosságnak felfogni én inkább szemét eltararitásnak nevezném.

 34. 34 & 35: Belőletek egészen jó korntrolálhatatlan csőcselék lenne. —- A jogrend feldobását még viccből se sütném el.

 35. 34. Ha csal 120-150 fontot kapnának… Jóval többet kapnak. A feszültség oka, hogy le akarják vinni 120-150-re. Az egész feszültség innen indul (Meg a nagy multikultiból), már ahogy én láttam. Jókor jöttem haza. Mosogatásból akkor lehet százezreket félrerakni, ha az ember alább adja az igényeit, mint, ahogy Magyarországon megélne. Ezek a négerek (Huhh… Ha ilyet leírtam volna odakint, tarkónlövést kapok.) azért olyan feszültek, mert a heti 2-500 fontjukat érzik veszélyeztetve, meg a 100-200 000 fontos házukat. Túl sokat engedtek nekik, és már nincs visszaút. Én amikor hazajöttem, megmondtam, hogy ez lesz. Hát most van. Még egymásnak váll-vállnak vetve küzd az üzletéért az arab, az indiai, meg a pakisztáni. De már elindult a lavina. Ha elfogynak a feketék, egymásnak mennek. Ezen csak a statárium segíthet, amihez meg nincsenek hozzászokva. Illetve aki hozzá van szokva, az meg túlzottan (Afrikai menekültek, akik kalasnyikovot tették le, hogy Londonba mehessenek). Miközben a rendőrség kezébe most adják oda a fegyvereket, mert az egyszerű utcai járőrnek az angol nagyvárosokban nem lehetett fegyvere szolgálatban. Közben pedig a fekete bandáknál százával vannak. Még csak gerendával dobálóznak és menekül a rendőr.

 36. Nálunk se-perc alatt kilőték a tüntetők szemét…

 37. Ehh jó kis balhé ez. A legjobb amikor futnak a fakabátok a dobálózó csőcselék elől.
  Nem hülye a kormány, pontosan tudja mi a helyzet, tudja hogy élnek a gettóban a fekák, tudja jól, vannak elemzőik, titkosszolgálatuk, szociológusaik.
  Amit láttok az nem tétovaság. Addig nem basznak oda, amíg meg nem állapodtak a háttérben álló bandavezérekkel hogy a látványos, médiának szóló széjjelzavarás után nem lesz még nagyobb balhé. Ez egyértelmű.
  Ha most háttértárgyalás után széjjellődöznék a csőcseléket gumiskulókkal, még nagyobb balhé lenne ami seniknek sem jó. Ezt tudák jól, szerintem.

 38. Unokatesóm ott él, azt mondja, a rendőrök csak állnak és néznek tétlenül, nem kaptak parancsot semmire. Akiket kiraboltak meg üvöltenek, hogy a rendőrség miért nem védi meg őket.

  Két eshetőség van: vagy ennyire tehetetlen a kormányzat és nem mernek tűzparancsot adni, vagy hagyják egy kicsit, tombolja ki magát a csőcselék (mielőtt kiadnák a tűzparancsot).

 39. Most olvastam (Guardian), hogy a lelőtt férfiről azt állította a rendőrség, hogy lőtt egyet rájuk, majdnem eltalált egy rendőrt a kocsiban. A golyó belement a rádióba. A rendőrök ÖNVÉDELEMBŐL viszonozták a tüzet és a pasit agyonlőtték. Szemtanuk szerint a pasi a földön feküdt és szabályosan kivégezték. A rádióból kiszedték a golyót és megállapították, hogy rendőr fegyverből származik. —– Ez az érem másik oldala. Kiváncsi vagyok mi fog kiderülni hivatalosan.
  40:
  16.000 rendőr rendeltek Londonba. Nyilván azért álltak tétlenül, mert a másik oldal túlsúlyban volt. Majd akkor támadnak, ha náluk lesz a fölény. persze ez az én spekulációm. Különben háztömbök égtek le. nem hiszem, hogy ez cél lenne.

 40. 37. hát igen kint alig használhatnak erőt, és bármit tesznek az rasszizmus, túlzott erőszak, és nem polkorrekt.

 41. 3 Annak idején Los Angelesben is a fekákák mély erkölcsi felháborodásukban kifosztották a koreai boltosokat .

  Üdv az össze liberális jogvédönek !

 42. Jelet kérteke tőlem.
  Itt a jel. A mai napon több, mint 1500 egyedi látogatója volt a honlapnak. Ennyi még soha, sőt még csak megközelítőleg se. Úgy látszik a bajt szimatolók most iderohantak információért, tippekért. A jel: egyszerre sokan érzik ugyanazt. Tudjátok, esik az eső, nyílnak az ernyők.

 43. Jó estét!
  Nagyon tetszik az oldal és az itt található gondolatok!
  A „terror elleni háború” korszakában nem szaroztak azzal hogy etnikum-e vagy nem…akkor ez nem volt érdekes, persze akkor még nem volt ilyen feszült a helyzet a hétköznapi életben.
  Ahogy én láttam, ott az emberek sokkal jobban hozzá vannak szokva ahhoz hogy gondolataikat, személyiségüket, indulataikat és attitűdjüket jobban kiadják, „kieresszék”. Otthon mi szerintem „fegyelmezettebbek”, zárkózottabbak vagyunk. Feszültség anno is volt az utcán (mint mindig), de minden „figyelemelterelő”, akár tudatmódosító eszköz és szolgáltatás olcsóbb és elérhetőbb volt. Egyetértek azokkal, kik a jövőre nézve az eszkalálódást vetítik előre (nem feltétlen rövidtávon). „Cirkuszt és kenyeret a népnek!” …Ez még inkább csak a cirkusz hiánya miatti „elégedetlenkedés” megnyilvánulása, persze lehet hogy tévedek….

 44. Tegnap két hozzászólásban is megpróbáltam kifejteni, hogy mindaz a felfordulás, amit most tapasztalunk – Londonban éppúgy mint a tőzsdéken vagy a devizapiacokon – az mind-mind velejéig MESTERSÉGES! Szó sincs semmiféle kontrollálhatatlan rendszerszintű összeomlásról, ez nem erőforrás válság, az eseményeknek köze nincs sem a peak-oil-hoz, sem a túlnépesedéshez, sem a globális felmelegedéshez, sem semmi hasonlóhoz. Mert ami most történik az tervezett és irányított. Azért történik, mert valakik úgy akarják. Azért történik, mert céljuk van vele. Ez a cél pedig az új globális pénzügyi rendszer és vele együtt az Új Világrend bevezetése. Most olvastam két nagyon is idevágó cikket. Az egyiket az idokjelei.hu, a másikat pedig a jovonk.info portálokon. Néhány idézet:

  Vasárnap, a zavargások kirobbanásakor, London Tottenham negyedében arra panaszkodtak a helybeliek, hogy „a rendőrség semmit nem tesz a zavargók megfékezésére, hagyva, hogy azt tegyenek, amit akarnak.” Szemtanuk szerint ez a tendencia három napon keresztül nem változott, amiből arra lehet következtetni, hogy a rendőrök parancsot kaphattak, hogy bizonyos esetekben ne lépjenek közbe és ne tartóztassák le a fosztogatókat.” (idokjelei.hu)

  Ez a viselkedés biztosítja azt, hogy a közvélemény bármilyen javasolt intézkedést feltétel nélkül elfogadjon majd, még akkor is, ha az történetesen a szükségállapot bevezetése lesz.” (idokjelei.hu)

  Egy dologban biztosak lehetünk, a brit kormány teljes mértékben ki fogja használni a zavargások hatására kialakult hangulatot, hogy még keményebb kontrollt, még több megfigyelést és még totalitáriusabb rendőrállamot vezessen be. Ezeknek a zavargásoknak egyetlen eredménye lesz: az emberek méltányosnak fogják tartani a kormány intézkedéseit, legyenek azok bármilyen kemények vagy diktatórikusak. Az intézkedések megerősítése és alátámasztása érdekében a média pedig ontja magából a fosztogatásokról, gyújtogatásról és a kaotikus állapotokról készült felvételeket.” (idokjelei.hu)

  A másik cikk pedig a jovonk.info-ról való, aminek már a címe is tökéletesen alátámasztja amit tegnap írtam: „Mire való a mesterséges gazdasági válság?„. Érdemes elolvasni!

 45. Annak idején Los Angelesben sem kezdődött el . Párizsban sem kezdődött el néhány éve .

  Másrészt már rég folyik persze .

 46. 46:
  Az általad idézett két portálnak nagy hiányossága, hogy nem veszi figyelembe Occam borotváját [A számba vehető lehetőségek csökkentésének módszere, amely kimondja, hogy egy jelenség magyarázatának minél kevesebb feltételezést kell magában foglalnia, kizárva azokat, melyek nem változtatnak a magyarázó elmélet valószínűsíthető végkimenetelén.] Persze, értem én, hogy ha valaki a háttérhatalom összeesküvésé elméletének az elkötelezettje, akkor minden jelenségben ezt látja. De esetünkben nem logikusabb azt feltételezni, hogy a a londoni rendőrség rendelkezésére nem állt megfelelő erő, és a megerősítések megérkezéséig, az önvédelmi fegyverek kiosztásáig iparkodtak elkerülni a konfrontációt? De bizony logikusabb, főleg, mert a videók tanúsága szerint a tömeg több esetben szabályosan kergette a rendőröket.

 47. Köszi, Tiborbá,

  Nagyon aktuális !

  Azt hiszem, a 2005-ös francia dolog ismétléese (főpróba) az angoloknál is.

  A dolog úgy pattant ki, hogy a lelőtt fekete családjának a rendőrök nem tudták/akarták megmondani, hogy milen körülmények között lőtték le az ürgét.
  Azok meg gyülekeztek a rendőrség előtt, sejtve, hogy valami bűzlik. Igazuk lehet, mert a rendőrség a mai napig nem állt elő egy tisztességes magyarázattal…
  Ha valaki, ők tudhatták, hogy az ürge nem lőtt de mégis bedobták a köztudadtba a sztorit, hogy ő nyitott tüzet.
  Tehát a rendőrök hazugsággal nyitottak.
  A részletekből sejteni lehet hogy a dolog inkább kivégzés volt mint harc. Lehet hogy egy informártor szállította rosz irányban az információt…
  Ha pedig a rendőrök a hunyók, akkor magyarázható a lázadás, mert ha egy réteg úgy érzi, hogy bármelyiküket kivégezhetik az utcsán golyóval, akkor elég kényelmetlen helyzet alakul ki.

  Ehhez hozzá lehet tenni a provokátorokk alkalmazását a hatalom részéről, mert ugye a félelem a legjobb módszer hogy a hatalom karjaiba terelje a jónépet.
  Tehát a „beavatott” gyujtogatók tették a dolgukat, a rendőrök meg csk figyeltek, de nem avatkoztak közbe, amíg publikum nem könyörög akár a katonaság bevetéséért.

  A twitteren kifejezetten bankellenes felhívások voltak, de a média a kis üzletek elleni támadásokra koncentrált.
  Tegnap például hatalmas erők védték a Cityt és az ottani bankokat.

  Tehát muszáj odafigyelni arra, hogy a hatalom hogyn próbálja manipulálni a felkelést.
  Nekem mindenesetre gyanús, hogy a fosztogató csőcseléknek egyáltalán miért kell egy kifogás, hogy elkezdjen fosztogatni.

  Ezek szerint láthatunk társadalmi indulatokat amelyek a fekete lelövése után felszínre törtek, és belekeverve valódi opportunistákat akik hazaviszik a márkás sportruhát, meg a provokátorokat, akik a hatalom szája ze szerint próbálják alakítani az eseményeket.

  Persze tévedhetek is, de a fosztogató csőcselék a békés demokratikus rend ellen felosztás nekem kicsit fals.

  Britannia, a szabadkőművesek fészke – a rendőrtisztek nagyrésze az – a bankrendszer központja, tehát a modern világ betegségeinek egyik forrása, tehát inkább az a normális, hogy a sok politikai, gazdasági és kulturális mahináció okozta feszültség előbb utóbb feltör.
  És ez nyivén nem kellemes… de – hát az oldal olvasói tudják, hogy ennek be kell következnie.

 48. 47.
  De elkezdődött… egy hibás politika jelei…
  A rendszerből „kilötyög” a katyvasz.
  És szaporodnak.
  Ha hozzáveszed a közel-keleti lázongásokat,. sőt Izraelben is áll a bál, akkor látszik, hogy rendszer már nem lötyög hanem túlcsordul.

 49. Azér az ír katolikusokkal szemben mutatott felkészültség most jól jönne…

 50. (581) LONDON – elkezdődött? Hatarozottan, NEM (meg)!

  Egyszeru foleg „field negro” bandak es hozzacsatlakozott hasonlokoru egyebfajtak rivalizalasa.
  Ha tottenhamiek csinaljak, miis csak nagyobban. A PostCodeWar manifesztacioja.

  Semmi koze valaminek a hianyahoz, mint etel, ivoviz, energia, egyeb javak, keszpenz(bankszamlahozzaferes), OLAJ.
  Amire itt a forumtobbseg var. Majd az lesz a kezdet, de errol mar volt egy poszt.

  (The field negro’s sole intent was to escape, and maybe even to cause a little damage to the master and his property)

  De az is lehet, hogy lattak Rise of the Planet of the Apes c. uj filmet vagy inkabb csak a plakatjat.

 51. 50. Egyetlen tekintetben kapcsolódik a hiányokhoz.
  A nagyon magas szociális juttatások lefaragása a gazdasági válság miatt. Az angliai etnikumok nagyon hozzászoktak a sok százezres heti! segélyekhez.

 52. -48:Tiborbá:)Persze, értem én, hogy ha valaki a háttérhatalom összeesküvésé elméletének az elkötelezettje, akkor minden jelenségben ezt látja. De esetünkben nem logikusabb azt feltételezni, hogy a a londoni rendőrség rendelkezésére nem állt megfelelő erő, és a megerősítések megérkezéséig, az önvédelmi fegyverek kiosztásáig iparkodtak elkerülni a konfrontációt? De bizony logikusabb, főleg, mert a videók tanúsága szerint a tömeg több esetben szabályosan kergette a rendőröket.

  Persze,hogy fel lehet tételezni.
  A társadalom szintjén a rendőrökön kívül a katonaságnak,a tűzoltóknak,őrző-védő cégeknek,s mondhatnám az orvosi társadalmat is,a legfejlettebb a tartalékos (mozgósítható, készenlétben álló) rendszere.
  Nos,ha egy ilyen csúcsszerv impotens,akkor minek emészt fel akkora adófontokat,amilyeneket.
  Talán hatékonyabb megoldás lenne,a civil társadalom,polgár-önvédelmi rendszerét kiépíteni,ami nagyságrendileg lenne kissebb költségvonzatú,s valószínűleg sokkal gyorsabb reagálású is lenne.

  Mindenesetre kiváncsi lennék,hogy,ha Buckingham-palotát,vagy egy más,stratégiailag fontos területen lévő objektumokat próbált volna a CSŐCSELÉK gyújtogatni,vagy ott randalírozni, akkor is ilyen határozott,tökös kiállású legényeket küldtek volna a gátra,s persze ilyen lassan ??

 53. Bemásolom, amit Londoni rokonokkal beszéltem ma délelőtt…

  Greenfordon csak 1uzletet rongaltak.
  [10:35:07 CEST] glória/lüsy: De Ealing borzalmas most
  [10:35:28 CEST] glória/lüsy: A fekak csinaljak balhet
  [10:36:04 CEST] glória/lüsy: Mert a menekult penzt levittek 150re hetetne es munkahoz kotottek.
  [10:37:54 CEST] glória/lüsy: Es emiatt nem tudtak drogot venni,es nem reg lelottek egy fejest.
  [10:41:37 CEST] glória/lüsy: Torvenyszigoritasok lesznek.
  [10:41:58 CEST] glória/lüsy: AZ afrikaiainak nem adnak vizumot es a keletieket is nagyon megszigoritjak.

  Ezt azoknak, akiknek senkije nem lakik ott, és nincsenek online információi…

 54. -53:-Drakonisz:)”[10:41:37 CEST] glória/lüsy: Torvenyszigoritasok lesznek.
  [10:41:58 CEST] glória/lüsy: AZ afrikaiainak nem adnak vizumot es a keletieket is nagyon megszigoritjak.”

  És simán át is fog menni a parlamentben a szavazáson.Most már van ok.Az álszenteskedő álarcot le lehet venni.

 55. Talán ha hagyjnak még leégni ezt-azt, egy kicsit több is átmegy – ó, összeesküvéselméletek…

 56. -55:szilvas:)-„Talán ha hagyjnak még leégni ezt-azt, egy kicsit több is átmegy – ó, összeesküvéselméletek…”

  Birom a humorodat!
  Egyébként mindegy,hogy minek hívjuk,a lényegen nem változtat.
  Embereket irányítani,a céljam mellé állítani,csak manupulációval lehet.
  Persze manupulálni csak a zombikat kell,illetve azt az agymosott értelmisigi tábort,aki azt hiszi,hogy minden úgy van ahogy az a tankönyvekben le van írva.
  (Mi van azzal a fejezettel(fejezetekkel) amiket kihagytak a TK megírásakor?)
  A többiek,a nyitott gondolkodásúak, értenének a szép szóból is.

  A manupulálással nem az a baj,hogy gyakorolják,hanem az,hogy rossz módszereket alkalmaznak,rossz (esetleg jó) célok eléréséhez.

  Még egyszer mondom.Manupilálni azt kell,aki nem ért a szép szóból.
  Ebből következik,hogy az általános manipuláció pedig nem általános érdekeket szolgál,s annak élvezője csakis egy „szűk” kör lehet.

 57. 48: Én igazán nem akarok itt az összeesküvés-elméletek védelmére kelni, de sohasem tudtam elfogadni az olyasfajta érvelést, hogy „Ó, ez csak egy buta összeesküvés-elmélet, nem is érdemes vele foglalkozni!„. Ugyanis amióta ember él a Földön, azóta vannak összeesküvések. Amióta csak a gazdagság és a hatalom csábítása megmérgezte a lelkeket, azóta szövik-szövögetik a legkülönfélébb intrikákat a saját céljaik elérése érdekében. Akinek kis hatalma van, az csak kis összeesküvéseket sző (mondjuk hogy munkahelyi szinten hogyan túrja ki a kollégáját, hogyan lépjen előre a szamárlétrán, stb.), akinek meg nagy hatalma van, az globális összeesküvéseket sző. Ilyen az ember! Igazából ha jobban meggondoljuk az a természetellenes gondolkodás, ami a mögöttes összeesküvések lehetőségét eleve kizárja, mint valami olyant, amit felvilágosult értelmes embernek nem szabad figyelembe vennie az események elemzésénél. De miért is nem? Én úgy gondolom, hogy aki az összeesküvések lehetőségét eleve kizárja, az a valóságnak csak egy vékonyka kis szeletét hajlandó figyelembe venni és így a következtetéseiben elkerülhetetlenül mellékvágányra fut. Ami pedig azt a bizonyos borotvát illeti: Nekem erről a Jacob Grimm féle szabályos hangmegfeleltetések dogmája jut eszembe a nyelvészet területéről. Amire ráhúzható ez a sablon, az rendben van, az hivatalos magyarázattá tehető. Amire viszont nem húzható rá, azt abban az esetben sem fogadják el, ha a nyilvánvaló összefüggés valósággal kiböki a kutatók szemét! Lassan meg kéne érteni, hogy nem mindig a legkézenfekvőbbnek tűnő magyarázat a helytálló!

 58. 32: Curix
  „Könnyen ítélkezünk a képek láttán első nekifutásból. Emlékezzetek vissza 2006-os magyarországi eseményekre. Némelyikőnknek vannak információi, hogy mi is történt ott valójában, de a világ felé csak annyi lett kikürtölve, hogy egy rakás fasiszta gyújtogat.”

  És tényleg. A tévé székházas incidenst nem is lehet másképp értékelni, annyira töketlen volt a rendőrség. Egy pár kockakővel rendőrre támadó huligánt kellett volna önvédelemből lábonlőni.

  38. paradoxon
  „Nálunk se-perc alatt kilőték a tüntetők szemét…”

  Csak mindig azt felejtik el az ezt hangoztatók, hogy nem lehet pontosan célozni gumilövedékkel. Emiatt az összes ilyen eset véletlen. Arról nem beszélve, hogy nem kell zavargásokon részvenni – vagy a közelébe menni – és akkor nem talál el gumilövedék.

  Bírom ezeket a hozzászólásokat, amikor szent szabadságharcosokként próbálják a vandálkodó huligánokat feltüntetni. Icipicit egyoldalú szemlélet. Aki látott már fradi-szurkolós balhét, az tudhatná, hogy bizonyos egyedek jobban szeretik ezt, mint a focit.

  Angliában is pont erről van szó. Nem tüntetés, hanem vandálkodás, fosztogatás, mert egyszerűen ehhez van a csőcseléknek kedve.

 59. 31- Ez mi? 😀 Ha Irán azt mondja úgyis van blabla. Ki előtt nem világos, hogy azért mondta hogy rákontrázzon az őt ért véleményekre.

 60. Csőrmi!
  „Mindenesetre kiváncsi lennék,hogy,ha Buckingham-palotát,vagy egy más,stratégiailag fontos területen lévő objektumokat próbált volna a CSŐCSELÉK gyújtogatni,vagy ott randalírozni, akkor is ilyen határozott,tökös kiállású legényeket küldtek volna a gátra,s persze ilyen lassan ?”

  Méghogy humor!
  Véres valóság. Az írek ellen miért nem bociszemű bobbykat küldtek? Vagy ha nem multikulti csőcselék randalírozna, hanem „a civil társadalom,polgár-önvédelmi” szervezete (gárda??) pakolná ki a deviánsok gettóit? Tipp?

 61. 60.
  Azért az írországi helyzet merőben más (volt). Az IRA akciói a legkevésbé sem nevezhetők civil zavargásoknak. Arról nem is beszélve, hogy a hadsereget bevetni nagyon kockázatos, mert habár hatékonyak egy bizonyos értelemben, de a hadsereg nem arra van kiképezve hogy konfliktusokat oldjanak meg. Sokkal több áldozattal járna, (halálos áldozatokkal is) méginkább gerjesztené és elmélyítené a konfliktust. Ráadásul könnyen kicsúszhatnak a dolgok és teljesen más irányt venne az egész balhé. A civil és ártatlan embereket pedig nem hogy megnyugtatná de méginkább megrémisztené őket a helyzet.

  Egyébként mire gondoltál, bevonul a katonaság Londonba és tüzet nyitnak egy csapat huligánra, akiknél molotov koktél, kövek, baseball ütők vannak? Ugyan már. Gondold át egy kicsit logikusabban.

 62. Örülsz a lázadásnak ? Akkor nem érted a helyzetet. Ha most lemondatják a munkáskormányt, akkor ki jön helyette ? A konzervatívok, akik bátran a tömegbe is lövetnek . 🙁

 63. -60:szilvás:)-„Méghogy humor!
  Véres valóság. Az írek ellen miért nem bociszemű bobbykat küldtek? Vagy ha nem multikulti csőcselék randalírozna, hanem “a civil társadalom,polgár-önvédelmi” szervezete (gárda??) pakolná ki a deviánsok gettóit? Tipp?”

  Homor nélkül jobban tetszik !
  Ez,szerintem nem kérdés.Angliában ,a Guardian is szervezettséget sejtet (mégha alvilági is).
  A civil társadalom emberi része,nem lenne kapható ilyen vandalizmusra,ezért azokat mozgósították akik erra alkalmasak.

  A szervezet hogyan védekezik a betegségek ellen?
  Mozgósítja a védelmi rendszerét,az immunrendszert.
  Mi van,ha átverik a védelmi rendszert,s barátként üdvözli az ellenségét,a betegséget.
  Értelemszerűen halál.
  Nem a védelmi rendszer léte a probléma gyökere,hanem pont az ellenkezője,a teljes hiánya,és annak a képességnek az elvesztése,ami a bajt időben felismeri,s a szükséges lépéseket megteszi ellene,hogy a test életben maradhasson.
  (lsd.AIDS)

  A világ társadalmai,különösképpen a művelt nyugatiak,súlyosan betegek,erősebb gyógyszerre van szükségük,ha egyáltalán van ilyen.

  -57:csókacsalád:)-„A civil és ártatlan embereket pedig nem hogy megnyugtatná de méginkább megrémisztené őket a helyzet.”

  Ez a cél.Ilyedt ember mindent megtesz azért,hogy megnyugtassák.

 64. 57:
  Na, ezzel a mondattal kihúztad a gyufát: „Én igazán nem akarok itt az összeesküvés-elméletek védelmére kelni, de sohasem tudtam elfogadni az olyasfajta érvelést, hogy “Ó, ez csak egy buta összeesküvés-elmélet, nem is érdemes vele foglalkozni!“. Ugyanis amióta ember él a Földön, azóta vannak összeesküvések.” A félkövéren szedett rész egy kibaszott csúsztatás. Én azért valamivel többet írtam, mint „buta összeesküvés-elmélet” és a okfejtésem abszolút koherens volt, nem pedig „olyasfajta”. Hivatkoztam Occam borotvájára, amiről ezek szerint még sose hallottál. Beírtam a definíciót is, amit szerintem meg se értettél. Sebaj! Nos, akkor még hozzáteszem. Occam megfogalmazása (a „lex parsimoniae”) annyira találó, és alkalmazható, hogy 700 éve nem ment ki a divatból olyan esetekben, amikor hipotézisek állnak szembe egymással. Mint például itt. Te nem tudod bizonyítani az összeesküvést, én nem tudom bizonyítani a rendőrök kényszerhelyzetét. A lex parsimoniae szerint „ minden valószínűség szerint az egyszerűbb magyarázat a valós.

 65. 29:Bockó !azt mondod „Vagy kirabolom azokat a kinti magyarokat,akik mosogatásból százezreket tesznek félre.”Azt kell mondjam teljesen tájékozatlan vagy,nem lehet százezreket félretenni,főleg mosogatásból nem.Lakást vagy házat venni lehetetlen a bevándorlónak,mert drága.Marad az ágy vagy szobabérlet,de ha nem akarnak más nemzet fiaival egy fedél alatt élni,barátok,ismerősök összefognak és közösen bérelnek lakást vagy házat.A nagyobbakért,ahol 4-5-6 személy ellakhat elkérnek 1500-2000 fontot is havonta,erre még jönnek a számlák,és az sem piskóta.Egy minimálbért keresőnek fele fizetése elmegy a lakhatás költségeire,de az élelmiszer is csak akkor olcsóbb,ha elkésziti magának az ember.Ha van autód,az is viszi a pénzt,többszázezer a biztositás,a road tax(útadó),még a tankolás előtt.Ne irigyeld a kintélőket,örülj,hogy a hazádban élhetsz.A legtöbb magyar el van szállva magától a kintélők közül,ha hazamennek szabadságra és megjátsszák a „bárót”.Majd visszatérve újból kezdik a gyűjtögetést a következő hazatérésig.

 66. Az angliai eseményeket nyomon lehet követni itt:BBC News-Watch live TV channel in high quality/livestation.Legújabb fejlemény,a rendőrök szükség esetén plasztik lövedéket használhatnak a fosztogató,vandál elemek ellen.Nincs itt semmi összeesküvés,fiatal bandák vetélkedése folyik,ki tud nagyobb balhét csinálni.Esténként jelennek meg kapucnis felsőben,nappal nyugalom van.

 67. -60:szilvás:)-„Méghogy humor!
  Véres valóság. Az írek ellen miért nem bociszemű bobbykat küldtek? Vagy ha nem multikulti csőcselék randalírozna, hanem “a civil társadalom,polgár-önvédelmi” szervezete (gárda??) pakolná ki a deviánsok gettóit? Tipp?”

  Na így még jobban tetszik !

  Arra tippelek,amire te.

  A mai társadalmak meg betegek,de különösen a nyugatiak.
  Orvosi hasonlattal,az immunrendszerük nem is ismeri fel a betegséget,így nem is aktiválódik,különösen úgy,hogy már nincs is,mert ezt hosszú évtizedek alatt leépítették a mammonimádattal,a multikultival,az erkölcstelenséggel,a deviáns viselkedésmód divattá tételével,ennek közvetlen következményével:a kilátástalánsággal,ami kábítószerfogyasztásba torkollott.
  Végeredmény: depresszió,fásultság,további élvhajhászat (virtuális szinten is).

  Aki szeretne,az sem tud sokat tenni,mert nagyon korlátozott eszközök állnak a rendelkezésére.

  Tehát,az életmentő gyógyszer,csak nagy dózisban használ-talán.

  -64:Suhi:)”Nincs itt semmi összeesküvés,fiatal bandák vetélkedése folyik,ki tud nagyobb balhét csinálni.Esténként jelennek meg kapucnis felsőben,nappal nyugalom van.”

  Ebben valóban nincs semmi összeesküvés.
  Az eldugott tárgyakat is ott kell keresni,ahol vannak,nem a hűlt helyén.

 68. Egyébként nem értem ezt az „összeesküvéselméletesdit”. Miért van az, hogy azokat az embereket, akik képesek meglátni -nem megjósolni, nem extázisban fetrengve a jövőbe látni- hanem átgondolt sokszor józan paraszti ésszel látni, hogy a múltban már megtörtént és a jelenben történő dolgoknak milyen következményei lehetnek a jövőben akkor azt azonnal máglyára küldené a legtöbb ember. Pedig semmi másról nincs szó mint egyszerű és következetes gondolkodásról.

 69. 63:
  Welcome to the club! Én már évtizedek óta fújom ezt a szöveget, de nem hisznek nekem. Főleg azt nem, hogy „haza járnak villogni” mert bizonyítani akarják, hogy jó volt a döntésük.
  64:
  Erröl győzd meg Watchmant, hatudod. 🙂

 70. 63. Árnyalnám a képet. Otthon nem készítheti el a kajáját, mert eszméletlen drágán jön ki. Csak mirelit pizza, mirelit hús, mirelit krumpli, energiaital, esetenként heti egy-egy 1 fontos gyümölcstál.

  Egyébként ha az ember tényleg csak egy ágyat bérel, és nem kell mást is eltartania (mint ahogy nekem sikerült végig), szép apránként félre lehet tenni. De hogy házat venni kint? Annak az útja vagy hirtelen kell csinálni 3 gyereket (A lázongások egyik alapja, hogy ezt is meg akarják szüntetni), vagy 5 év kemény mosogatás. Utána éjszakai mosogatás közben az angol állampolgársággal a zsebben elvégezni egy collage-t (Magyar középiskolai színvonal, vagy valamivel azalatt, főiskolai diplomát ad), kell csinálni egy jogosítványt és azután el lehet helyezkedni jó pénzért. Az előtt az 5,93-as órabér, az ügynökségektől függő megélhetés, az egy szobában ketten vagyunk, a házban 10-en vegyes etnikumok, két fürdőszoba, egy konyha. Egyik lakótárs azt nem tudja mi az a WC lehúzó, másik a zuhanyzóval nincs tökéletesen tisztában. Egészen más kultúrkör. Szórakozási lehetőségre vagy rámegy a havi megtakarítás, vagy nincs. És lehet várni, hogy majd az állampolgársággal jobb lesz. Nagyrészt így néz ki. És mindenképpen a hetente 10-20 fontok összerakosgatása, az egyik hétről a másik-ra élet az angliai magyarok sorsa és a nyomor. Rosszabb mint itthon…

  Aztán léteznek sikertörténetek, például, az agency managerem, aki szlovák magyarként első évben már manager volt és amikor én kint voltam már heti 1000 fölött keresett, de ritka.

  Vagy supervisor-om, aki egy év után került oda, és heti 500-at keres. De még neki is, miután elment két hetet nyaralni 2 hét mirelit volt, utána állhatott vissza a főtt kajára.

  Persze én csak leírom sokadszorra, én mit tapasztaltam és igyekszem elmondani, hogy egyik véglet sem igaz, amit mondanak. Nincs kolbászból a kerítés, nem raknak senki alá bőrfotelt, de kemény munkából apránként meg lehet élni. Most kinnt levő ismerősnek 120 font segélyt küld a munkahely, mert nem tud munkát adni amíg a rendbontások tartanak. Van ilyen is, de ritka. Gyakrabb az olyan munkahely, mint amelyik pl. kb. 1000 fonttal tartozik nekem a mai napig. A másik meg 200-al… Menjek utánuk? Ha elutazok, hogy kiverjem belőlük, elmegy rá az összes amit kapnék.

 71. Összeesküvés elméletekről (kisember szemszögből):

  Senkit nem érdekelnek ezek az elméletek, amíg adósság terheletlen nézzük (halljuk 🙂 ), hogy nő a fú repülnek a madarak, fúj a szél, a disznónk elégedetten habzsolja a moslékot, a tehenünk a közös legelőről jólakottan tér haza az óljába.

  Láttam ilyet. Mi változott azóta?

 72. 66. Tibor bá

  Nekem nincs véleményem egyelőre arról, hogy miért történik Londonban, ami, illetve miért hagyják, hogy történjen, ahogy a globális összeesküvéselméletet sem fogadom el.

  Viszont, a fenti vonatkozásban Occam nem alkalmazható, mivel a globális összeesküvéselmélet következmény oldalán jóval több minden áll, mint a Londonban nem volt elég rendőr, és azok is fegyver nélkül következmény oldalán. (Mellesleg, 100-200 SAS katona kordában tartotta volna a helyzetet, (amíg a hadsereg megérkezik) akiket kb 20 perc alatt lehetett volna a helyszínre vezényelni.)

 73. 74:
  Occam alkalmazható, mert csak ezt az egy eseményt vizsgáljuk. Vagyis nem zárjuk ki, hogy nincs összeesküvés, de a mostani rendőri magatartásnak nem lehet a háttere az összeesküvés, mert sokkal egyszerübb annak feltételezése, hogy más áll a háttérben. Például, arra gondolnak, ha produkálnak néhány halottat, akkor az olaj lesz a tűzre. A közelkeleti zavargások ezt mutatják. Szíri, Jemen, Egyiptom. A tömeget nem érdekli hányat lőnek ki közűlük. Tehát el akarják kerülni az eszkalációt. A puszta rendőri jelenléthez azonban kevesen voltak. Tegnapelőtt éjjel már 16.000 rendőr volt Londonban, erősen le is csökkent ott a cirkusz.

 74. Azt hiszem, a 2005-ös francia dolog ismétléese (főpróba) az angoloknál is.

  A dolog úgy pattant ki, hogy a lelőtt fekete családjának a rendőrök nem tudták/akarták megmondani, hogy milen körülmények között lőtték le az ürgét.
  Azok meg gyülekeztek a rendőrség előtt, sejtve, hogy valami bűzlik. Igazuk lehet, mert a rendőrség a mai napig nem állt elő egy tisztességes magyarázattal…
  Ha valaki, ők tudhatták, hogy az ürge nem lőtt de mégis bedobták a köztudadtba a sztorit, hogy ő nyitott tüzet.
  Tehát a rendőrök hazugsággal nyitottak.
  A részletekből sejteni lehet hogy a dolog inkább kivégzés volt mint harc. Lehet hogy egy informártor szállította rosz irányban az információt és meg kellett büntetni úgy hogy a többi is vegye a lapot…
  Ha pedig a rendőrök a hunyók, akkor magyarázható a lázadás, mert ha egy réteg úgy érzi, hogy bármelyiküket kivégezhetik az utcán dum-dum golyóval, akkor elég kényelmetlen helyzet alakul ki.

  Ehhez hozzá lehet tenni a provokátorok alkalmazását a hatalom részéről, mert ugye a félelem a legjobb módszer hogy a hatalom karjaiba terelje a jónépet.
  (Budapesten is láttuk, hogy a felsorakozott rendőrség hosszú ideig NEM CSINÁLT SEMMIT amikor kitört a balhé.)
  Tehát a „beavatott” gyujtogatók tették a dolgukat, a rendőrök meg csk figyeltek, de nem avatkoztak közbe, amíg publikum nem könyörög akár a katonaság bevetéséért.

  A twitteren kifejezetten bankellenes felhívások voltak, de a média a kis üzletek elleni támadásokra koncentrált.
  Tegnap például hatalmas erők védték a Cityt és az ottani bankokat.

  Tehát muszáj odafigyelni arra, hogy a hatalom hogyn próbálja manipulálni a felkelést.
  Nekem mindenesetre gyanús, hogy a fosztogató csőcseléknek egyáltalán miért kell egy kifogás, hogy elkezdjen fosztogatni.

  Ezek szerint láthatunk társadalmi indulatokat amelyek a fekete lelövése után felszínre törtek, és belekeverve valódi opportunistákat akik hazaviszik a márkás sportruhát, meg a provokátorokat, akik a hatalom szája ze szerint próbálják alakítani az eseményeket.

  Persze tévedhetek is, de a fosztogató csőcselék a békés demokratikus rend ellen felosztás nekem kicsit fals.

  Britannia, a szabadkőművesek fészke – a rendőrtisztek nagyrésze az – a bankrendszer központja, tehát a modern világ betegségeinek egyik forrása, tehát inkább az a normális, hogy a sok politikai, gazdasági és kulturális mahináció okozta feszültség előbb utóbb feltör.

  És ez nyivén nem kellemes… de – hát az oldal olvasói tudják, hogy ennek be kell következnie.

 75. 76:A lelőtt személynek volt fegyvere,de nem használta.A tüntetés „békésnek”indult,mignem megjelent a helyszinen fiatalok egy csoportja,akik elkezdtek randalirozni.A későbbiek folyamán az elkövetők a zavargások kiváltó okát már nem ismerték.A bandázó elemek futótűzszerűen adták tovább egymásnak a Tottenham városrészben „sikeres”fosztogatás hirét.A fővárosban kizárólag a lepusztultabb keleti részek az események helyszinei,tehát nincs szervezett,általános elégedetlenség,ami politikai indittatású lenne.Ismerősök mondták,kapucnis és sokhelyütt álarcot viselő tizenévesek vitték a primet.A biróságok folyamatosan hozzák az enyhe itéleteket a letartóztatott személyekkel szemben,bár előzőleg példás büntetéseket igértek.

 76. Egy BBC interjút láttam egy Angliban 50 éve élő Nyugat Indiai fekete férfivel. Riporternő eléggé szemét volt, de egy üzenet átjött a férfitől. A fiatal szinesbőrű férfiakat naponta igazoltatják az utcán, míg a fehéreket egyáltalán nem. Ez a diszkrimináció bosszantja őket.

 77. Ma reggel a híradóban pedzegették, hogy a helyi maffiavezérrel látják tanácskozni itt ott a randalírvezéreket.(Láttam is, nagy dagadt fehér ember. Amúgy egy csomó fehér(bőrű) kapucnis hülyegyerek (szó szerint gyerek)is fosztogat, viszik a tévéket, hősködnek, rajulnak.. Egy 20 év körüli fehér babakocsis párt kérdezett egy riporter,mit szólnak az eseményekhez..azt szólták vigyorogva.. „KIRÁLY” mindenki meghülyült? Unatkoznak a nyári szünetben a baromkölykök? Hogy nevelik ezeket?

 78. Finnország a legtutibb hely..Normális emberek, nyugi,gyerekközpontú világ, idősek tiszteletével, és még a bevándorlókat is szeretik (nem nézik BLOODY senkiházinak, ezért nem lesz ott soha ilyesmi) imádom a finneket(ha csunyákák is a pasijaik)..Működnek mint társadalom..

 79. Dorka, ez ugye nem mondod komolyan hogy „finnországban nem nézik senkiházinak a bevándorlókat”? A munkanélküliség a bevándorlók között éppenhogy finnországban a legmagasabb. 2009-ben, 26% volt, míg a helyiek esetében ez 8%. Ugyanez 2008-ban 20% vs 7% volt. Itt ahol most élek, ismerek egy Finn srácot. Feleségül vett egy Fülöp szigeteki lányt. Hiába a jobb kereseti lehetőség finnországban, mégis úgy döntöttek hogy inkább itt élnek a Fülöp-Szigeteken, mert a feleségére bizony elég furcsa szemmel nézet még a családja is. Ezt maga a Finn srác mondta, a Finnek között bizony sok a Xenofób és a rasszista.

 80. Gondoltam hogy valaki megcáfol és elveszi ezt a kis illúziómat:)
  igazából nincs reprezentatív tapasztalatom, csak kettő emberke, kolléganő lánya, és volt csoporttárs,akik finnimádók, de biztos elfogultak is. Egyik oda ment férjhez, másik csak kijárkál dolgozni tanulni fél évekre. Mondjuk ők mindkettem szőke kékszemű magyar csajok.

 81. és szerintük a kisebbségekkel va világon senki nem bánik olyan jól, mint a finnek.

 82. Na, hogy azért legyen egy kis mosoly is 🙂

 83. Ez nagyon aranyos:))

  És azt tudod hogy hogy lázadnak a svájciak? Összekeverik a szelektív hulladékot.És elállítják 5 perccel a faliórát.

 84. 82: Magyarországnak mára egyetlen versenyképes exportcikke maradt: a csinos, fiatal nők.

  Azon ne csodálkozz, hogy a szőke, kékszemű barátnőid jól elvannak kinn. A szőke, kékszemű nőket manapság mindenhol hímes tojásként kezelik, mert ma ők a szexideál. A férfiak meg akarják dugni őket, a nők meg egyrészt szolidárisak, másrészt olyanok akarnak lenni, mint ők, ezért felnéznek rájuk. Barna hajú, barna szemű, ronda pasiként kapnák az osztást, biztos lehetsz benne. Én is rendesen megkaptam a magamét itt-ott, pedig megfordultam egy pár országban már. A németeknél konkrétan 10 boltból 6-ban nem szolgálnak ki, ha bevándorló vagy.

 85. 87.Pedig a finn csajok örülhetnének ha kimegy hozzájuk egyegy rendes barna pasi. Ui az ő szőkeszőrös pasijaik eléggé nem valami szexik..
  Én meg sose akarnék kékszemű szőke lenni, akkor sem ha északon arab bevándorlónak néznek.. kapják be.Főzni se tudnak rendesen, unalmasak, és hiába van tengerük ha hideg.
  savanyúszőlő monológ volt ez most itt, de 90 % igazságtartalomal.(tudnak főzni északon. Halat meg krumplipürét, oszt slussz.)

 86. MI az hogy nem szolgálnak ki????Nem kell a pénz? És mi a alapján nem szolgálnak ki?Ha tudsz németül, jólnevelten köszönsz, kiküldenek, ha nem vagy elég szöszi? No ha belegondolok hogy én milyen dühös lennék egykét alkalom után,akkor simán megértem, hogy a bevándorlók gyerekei utálják a saját szülőhazájukat, és úgy viselkednek mint a feldühödött kanmajmok..
  Félre ne értsen senki, én sem kedvelem a feldühödött kanmajomszerűen viselkedő embertömeget..

 87. 88: Következő a szitu (megtörtént velem meg a nejemmel):

  Bementünk egy használtautó-kereskedésbe. Mindketten felsőfokú szinten beszélünk németül, nejem német tanár, én még a középiskolában felsőfokúztam németből. Mondjuk, hogy jó napot kívánunk, használt autót szeretnénk venni. Pasi kiszúrja, hogy nem vagyunk echte németek (nyilván OLYAN jól soha nem fogsz tudni megtanulni, hogy ezt ne szúrják ki), majd közli: ami itt van autó, az MINDEGYIK vagy túl nagy, vagy túl drága maguknak. Pont. Nem kérdezte, mekkorát szeretnénk vagy hogy mennyi pénzünk van. Lehet takarodni a picsába.

  Másik szitu: bemegyünk az internet-szolgáltatóhoz. Első nap egy normális török ürge volt, kiválasztottunk egy csomagot, amihez járt 3 hónap ingyen mobil net is, a mobil netes surfsticket már korábban megvettük ettől a szolgáltatótól. Mondta, hogy oké, jöjjünk be másnap ezzel meg ezzel a papírral. Másnap kért dokumentumokkal bemegyünk, már nem az az ürge van, hanem valaki más (echte német). Mondjuk, mi járatban. Mondja, hogy na, mobil net nincs. De mondjuk, hogy itt van a prospektusban. Akkor sincs. De mondjuk, hogy a kolléga mondta tegnap. Kolléga rosszul tudja, mert bevándorló és segg. Ismét lehet takarodni a búsba.

  Persze szupermarketben kiszolgálnak, de azokon a helyeken, ahol személyesen kéne valakitől valamilyen szolgáltatást kapni, 10-ből 6 esetben valami ilyesmi szitu lesz. Nem fogod megkapni azt a szolgáltatást, amit egy echte német kapna meg, sokszor meg egyszerűen elküldenek a francba.

  Angliában is voltak ilyenek egyébként, csak ott nem köpték bele közvetlenül az arcodba. Az angol sokkal képmutatóbb nép, mint a német. Szerintem ezért lettek ők a világ urai, és nem a németek. A németek túlságosan őszinték ahhoz, hogy a képedbe vigyorogjanak, aztán mellbe szúrjanak, márpedig ez a tulajdonság elengedhetetlen volt az angolszász népeknek a világuralom megszerzésekor.

 88. De ez olyan hülyegyerekes dolog 🙁 ha már ott van az a bevándorló, akinek épp elég baja van meg lesz is amúgyis, ilyen hülyeségekkel belerugdalni.. ha megpróbálok egy bevándorló bőrébe bújni:… Ha egykétszer háromszor előfordul ilyen,eset amit jancsika itt leírtál, akkor megyek inkább vásárolni a törökhöz, vagy mindegy, a sajátjaim boltjába, de még szolgáltatót is olyat keresek inkább. Ha úgy érzem igazán meggebedhetek, akkor sem tudok beilleszkedni, mert kinéznek, hideg udvariassággal vagy nyílt bunkósággal akkor a lakásom is inkább úgy választom meg, hogy a saját bevándorlótársaim közt legyek. Nem fogom a befogadó ország irodalmát olvasni, mert ahhoz pozitív érzelmi töltés kell, inkább visszakaparom a saját hagyományaimat, vuduzok, burkát hordok, vagy mást csinálok, ami azért is szúrja az echték szemét, hadd idegeskedjenek, lássák, hogy már dafke nem akarok olyan lenni mint ők. Közben persze a gyerekek otthon végighallgatják ahogy a szülők szomszédok elpanaszolják a megalázó helyzeteket, immár negatív töltéssel a befogadó nemzet felé.. na ilyenkor lehet mondani, hogy akinek nem tetszik húzzon haza, de nem húz ha otthon már mindent felszámolt, és amúgy sem tud megélni..a bevándorló inkább közösséget alkot a közösségen belül,azon egyszerű okból, hogy az ember olyan társaslény, aki azt preferálja ha szeretik azért valamennyire és bár a gyerekek az iskolában kiválóan megtanulnak németül angolul, ki hol lakik, otthon a szülők maradnak a töröknél zulunál..kissé megvetetten, kissé gyökértelenül, de kialakul egy alacsonyabb szintű, de működő közösség,/EZ A GETTÓ/ kifelé kissé ellenséges attitűddel, aki bár elfogadja a javakat nem hálás, és nem kötődik ahhoz a kézhez, ami adja. Mert akármilyen is az ember, önérzete van neki, egy jó nagy adaggal.A sértett önérzet pedig meg akarja bosszulni ami vele történt.. én valahogy így látom.. Aki okos az lealázza csakazértis tanulásban pl az echtéket, aki meg butább, az tör zúz, roncsol, kihasznál.

  De hozzáteszem, hogy nem tudom mi volt előbb a tyúk e vagy a tojás, és az eredetileg kedves befogadóknak lett e elegük a bevándorlókból, vagy már eleve az ilyen fogadtatás miatt nem sikerült a bevándorlók asszimilációja.. passz.

 89. Azt hiszem, a 2005-ös francia dolog ismétléese (főpróba) az angoloknál is.

  A dolog úgy pattant ki, hogy a lelőtt fekete családjának a rendőrök nem tudták/akarták megmondani, hogy milen körülmények között lőtték le az ürgét.
  Azok meg gyülekeztek a rendőrség előtt, sejtve, hogy valami bűzlik. Igazuk lehet, mert a rendőrség a mai napig nem állt elő egy tisztességes magyarázattal…
  Ha valaki, ők tudhatták, hogy az ürge nem lőtt de mégis bedobták a köztudadtba a sztorit, hogy ő nyitott tüzet.
  Tehát a rendőrök hazugsággal nyitottak.
  A részletekből sejteni lehet hogy a dolog inkább kivégzés volt mint harc. Lehet hogy egy informártor szállította rosz irányban az információt…
  Ha pedig a rendőrök a hunyók, akkor magyarázható a lázadás, mert ha egy réteg úgy érzi, hogy bármelyiküket kivégezhetik az utcán golyóval, akkor elég kényelmetlen helyzet alakul ki.

  Ehhez hozzá lehet tenni a provokátorok alkalmazását a hatalom részéről, mert ugye a félelem a legjobb módszer hogy a hatalom karjaiba terelje a jónépet.
  Tehát a „beavatott” gyujtogatók tették a dolgukat, a rendőrök meg csk figyeltek, de nem avatkoztak közbe, amíg publikum nem könyörög akár a katonaság bevetéséért.

  A twitteren kifejezetten bankellenes felhívások voltak, de a média a kis üzletek elleni támadásokra koncentrált.
  Tegnap például hatalmas erők védték a Cityt és az ottani bankokat.

  Tehát muszáj odafigyelni arra, hogy a hatalom hogyn próbálja manipulálni a felkelést.
  Nekem mindenesetre gyanús, hogy a fosztogató csőcseléknek egyáltalán miért kell egy kifogás, hogy elkezdjen fosztogatni.

  Ezek szerint láthatunk társadalmi indulatokat amelyek a fekete lelövése után felszínre törtek, és belekeverve valódi opportunistákat akik hazaviszik a márkás sportruhát, meg a provokátorokat, akik a hatalom szája íze szerint próbálják alakítani az eseményeket.

  Persze tévedhetek is, de a fosztogató csőcselék a békés demokratikus rend ellen felosztás nekem kicsit fals.

  Britannia, a szabadkőművesek fészke – a rendőrtisztek nagyrésze az – a bankrendszer központja, tehát a modern világ betegségeinek egyik forrása, tehát inkább az a normális, hogy a sok politikai, gazdasági és kulturális mahináció okozta feszültség előbb utóbb feltör.
  És ez nyivén nem kellemes… de – hát az oldal olvasói tudják, hogy ennek be kell következnie.

 90. 89. Ez egy kicsit életszerütlen. Én előbb a kocsikat nézném meg.
  Az eladó már látja merre keresgélek.
  Ha több eladó van szónélkül oda lehet menni a másikhoz.
  Különben is az eladásból élnek ők is.
  Túlérzékenyek vagytok vagy a kulturális különbségeket nem jól toleráljátok.

 91. 93: Pedig ez így van. Még Magyarországon is, még velem is megesett. Kivülről úgy nézek ki, mint egy csoró nyugger, aki ünnepnap farhátat szopogat. Az egyik puccos üzletben a pénztárnál nézegettem a tölthető elemeket úgy 1200 Ft/darab. A pénztárosnő (jóindulatúan) megjegyezte: „tata, azok magának drágák lesznek”. Megkérdeztem tőle: „honnan gondolja?” De erre nem válaszolt. Németországban bementem egy útszéli fogadóba, mert nem találtam a megadott címet és telefonálni akartam. A pincénő azt mondta, hogy nem működik, pedig elöttem tették le a kagylót (ez még a mobil idők előtt volt). Az angolok semmivel se szeretik jobban az akcentusal beszélőket, de ott nem szólnak egy szót se, csak pofákat vágnak. A németek annyira utálják a külföldieket, hogy nem bánják, ha elesnek egy eladástól. A franciák pedig azt játszák, hogy nem értik, amit mondasz. Mi meg nyaljuk a külföldiek seggét, ha lehetne két nyelvvel.

 92. A cikk egy kicsit erős, nem vetik be a katonaságot, még vízágyút is csak parlamenti döntés után használhatnak a rendőrök,a tűzoltók oltottak( különben egész London leégett volna) sok rendbontót elkaptak,már bíróságon is vannak. Remélem megúsztuk a világvégét ezúttal.

 93. 92. Esküszöm megnéztem, rá is kerestem, de nem volt ott.
  Kiirta, hogy már van ilyen hozzászólás, de én nem láttam.

  Akkor elnézést a duplázásért.

 94. 94. Érdekes, de annyira nem utalják, hogy itt eladják a hulladékjaikat.

 95. Tiborbá, Jancsika, csak azt szeretném kérdezni, hogy addott szituációban telefonosnál pl, hogy reagáltátok le a dolgot. sehogy?

  Velem ilyesmi nagyon csavaros módon esett meg, Szlovákiában.Azért volt csavaros, mert Sátoraljaújhelybe látogatva átmentünk a határon, konkrétan Kozel-t venni, mivel féláron volt.Nove Mesto Újhely szlovákiai fele, és gyakorlatilag csak magyarok lakják. Namost bebumlizok nagy vidáman az ugyan kissé hangos kis putyerkáimmal,(picik voltak még) akik azonnal telepakoltatják a kosarainkat mindenfélével, de úgy elég rendesen, meg én is mosóportól kezdve a karton jégkrémig minden szirszarral, apa meg csak úgy hordta kifele a porceláncsatos nemtudommilyen söröket ládával.(válság előtt voltunk még).
  Ennek gondoltam az amúgy nem túl nagy forgalmú maszek kis szatócsboltban örülni kellett volna, soksok koronánk bánta a kis kirándulást.

  Ahogy én elképzeltem a szlovákiai vásárlásomat: örülni fognak nekünk, mert egyrészt vásárolunk dögivel, mert megérte akkor, másrészt magyarok vagyunk, meg ők is, váltunk egykét szót, elpolitizálgatunk, és örülünk, hogy végre megnyitották a kishatárt, és minden cécó nélkül át lehet menni..oda vissza.

  Ahogy történt: az addig (hallottuk) egymás közt magyarul beszélő két eladó csajszi hűvös biccentéssel köszön, majd hirtelen nem tud magyarul.. de annyira nem, hogy sehogy.nye rozumit nye rozumit- utasítja el a kérdésemet, ami valami termék hol létére vonatkozik. Csak néztünk egymásra az urammal. Aztán neki jött az ötlete, hogy ha „nem értenek” magyarul , hát nyugodtan ki is beszélhetjük őket fennhangon, vagy beszólnak miatta, és kiderül a turpisság, vagy kussolnak, de akkor végig kell hallgatniuk a fennhangon magyarul folytatott értekezésünket asz egyikük izzadságszagáról, a másikuk seggméretéről, a bolt hiányos tisztasági állapotáról, és az ízléstelen kirakati díszről.. végighallgatták, vörös fejjel csendben, minden terméket a pénztár szalagjára baszkodva nagy dérrel dúrral.

  Akkor egyrészt groteszk módon viccesnek találtam a szituációt, hogy most mint MAGYART utálnak, de MAGYAROK, akik igyekeznek nem annak látszani:)

  mai érettebb fejemmel, már nem csinálnám amit akkor.. egyenesen megkérdezném, mi a baj…

 96. „Tiborbá, Jancsika, csak azt szeretném kérdezni, hogy addott szituációban telefonosnál pl, hogy reagáltátok le a dolgot. sehogy?”

  Mi a nejemmel elkezdtük fennhangon kurvázni a használtautó-kereskedő anyját, persze magyarul (mivel németül nem lehet rendesen káromkodni), amit nem értett, de az intonációból lejött neki, hogy most nem a német nép utolérhetetlen érdemeit dicsőítjük. Az internetesnél hasonlóan, de ott már kisebb intenzitással, mert már tudtuk, mit várjunk.

  Egyébként a németek hihetetlenül érdekesek. Ha megismernek, és megtalálják benned azokat a kvalitásokat, amik tetszenek nekik (elsősorban az tetszik nekik, ha az első szóra pattansz és csinálod, amit mondanak), akkor hihetetlenül meg tudnak szeretni. Emlékszem, mennyire melegen tudtak nézni a kollégáim hideg kék szemei, miután rájöttek, hogy én tényleg megcsinálom, amit mondanak, és még tanítható is vagyok. Mikor átjöttem a nagy kórházba, alig akartak elengedni. Még búcsúajándékot is kaptam. 🙂
  Ja, és nem igaz, hogy nincs humoruk, vagy hogy örömtelen nép. Van humoruk, rengeteget nevetnek, imádnak jól élni, de egy kelet-európainak nagyon nem vicces amiken ők fél napokat röhögnek. Nyilván, ők viszont a mi humorunkat nem értékelik nagyra, szóval viccelődni nem nagyon tudok velük idekinn.

 97. 98:
  Angol előkelőség a válaszom. Nem ereszkedem le az ő szintükre.
  96:
  Emlékeztetsz hajdani matek tanáromra, aki a segg hülye csajok makogására: „tanár úr kérem, én készültem” Azt válaszolta: „Tudni kell fiacskám nem készülni.”

 98. Londonban nem az elégedetlen társadalom forrong, hanem narkós tizenévesek fosztogatnak és lopják maguknak a plazmatévéket, hogy legyen egy a fürdőszobában is a többi mellé.

  A kiváltó ok, hogy lelőttek egy drogdíler bűnöző apukát, aki menekülés közben a rendőrökre lőtt.

  Az igazi baj Afrikában van, ott aztán tényleg éheznek az emberek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük