(579) Katonai átcsoportosítások Amerikában

Tibor bá’ online

 

Az USA-n belül szokatlan katonai átcsoportosítások folynak. Sokan úgy gondolják, hogy a kormány felkészül a civil felkelés leverésére.

Az alábbi videón az SPTZYR22 forgalmiszámú katonai szerelvény volt látható. A felvétel készítője szerint hét hasonló szerelvény közű ez volt a harmadik, ami Portlandból Dél Kaliforniába tartott. Megfigyelhető, hogy a szállított 8 kerekű harckocsik fel vannak szerelve „nem halálos, tömegoszlató fegyverek” rögzítésére alkalmas támaszokkal.

Hét ilyen szerelvény még háború esetén is feltűnő. Aktív hadműveletek nélkül ekkora átcsoportosítás másképp alig értelmezhető. 

87 gondolat erről: „(579) Katonai átcsoportosítások Amerikában

 1. Hát erre a hűhán kívül nem nagyon lehet mit reagálni.

  A nyolckerekűt megnézném,de nincs itt fent video, se link, csak a hűlt helye.. kicenzúrázták, vagy elfelejtődött beszúrni 🙂

 2. Üdv Tiborbá és Mindenki!
  90′-ben azért nem költöztem ki Los Angelesbe családostul, mert a hírek szerint, hőbölögtek a fekák, és féltem kimenni két kisgyerekkel. Kicsit gyujtogattak, aztán leverték őket.
  97′- ben Miamiban éltem pár hónapot, ami ugye az USA egyik legbűnösebb városa. No, ott akkor láttam „bűncselekményt”, amikor két MAGYAR cimborám összeverekedett a helyi „ABC” előtt, mire egy rendőr jól lefujkodta őket borssprével. Egyébként, szinte minden harmadik autó az utcán, rendőrautó.
  Arra példálódzom, hogy az USA egy MÉG mindig gazdag rendőr-, és katona-állam. Állandóan felkelnek és levernek. Ahogy a kinti magyarok mondják: „Not a big deal” /írni nem nagyon tudok/. Nem nagy ügy.
  Off./ A tegnapi poszt RÁM vonatkozó része: 1.Nem adok el aranyat. 2. Ha nem lesz nagyon meleg, azt is elásom a kertben.
  Vidám Armageddont!

 3. Hát igen egy második polgárhaború lehetséges verzió ha gazdaságilag szétmálik az Usa.

 4. hmm. Egy esetleges mexikói offenzíva?

  Vagy csak határerősítésre készülés?

 5. 4-hez még.

  Mai hír, ebben megerősítve látom az ötletem:

  „Újabb CIA-ügynökök, nyugállományú katonák és „biztonsági magánvállalkozók” bevetésével kívánja sikerre vinni a mexikói drogkartellek elleni harcot az Egyesült Államok, miután a cél érdekében eddig feláldozott, több milliárd dolláros befektetés eddig kevés eredményt hozott – írta vasárnapi számában a The New York Times.

  A lap szerint az elmúlt hetekben a CIA és az amerikai hadsereg civil alkalmazottjainak egy kisebb csoportja kezdte meg tevékenységét a mexikói hadsereg egyik bázisán, hogy segítse a latin-amerikai ország hatóságait a drogkartellek elleni akciók megszervezésében és az információgyűjtésben. Tanulmányozzák annak lehetőségét, hogy amerikai „biztonsági magánvállalkozók” egy csoportja csatlakozzon a mexikói rendőrség különleges bűnügyi szűrővizsgálaton átesett kábítószer-ellenes csoportjához.”

 6. 1: A videó éjszaka „eltűnt”. Az ok ismeretlen. Újra felraktam.

 7. Már azt hittem sosem lesz vége, vagy végtelenítve van a video 🙂 Az ugrott be hogy a Magyar Honvédségnek szerintem összesen nincs akkora tűzereje mint amit a vonaton látható eszközök képviselnének egy éles helyzetben 🙂
  Amugy meg olyan az emberi elme, hogy azt veszi észre ami épp aktuális. Lehet mát 10 éve szaladgálnak azon a vonalon hasonló szerelvények, de csak most „tűnt fel”, hogy válság van.

 8. A kérdés az :
  A hadsereg vagy a nemzeti gárda jármüvei voltak-e ?
  Tudtommal a hadsereget nem alkalmazhatják belföldön .

  Azt hiszem ha a hadseregé akkor kellett volna lenni rajtuk fehér csillagnak . Én ilyet nem láttam rajtuk .
  Így szvsz a nemzeti gárdáé .
  Akkor pedig megáll a feltételezés az esetleges felkelés(ek) leveréséről .

  Aki többet tud ezekről írja meg legyen olyan jó .

 9. 8. Hun-ce

  „Tudtommal a hadsereget nem alkalmazhatják belföldön .”

  Igen volt egy ilyen konvenció, de Bush megszüntette… Lehet hogy ő már sejtett valamit.

 10. Néha ide tévedek, de most először írok be.
  Ez már beteges. Két hetes videót betenni, mint bizonyítékot, hogy civil felkelésre lehet számítani, mert néhány hadieszközt átszállitottak egyik helyről a másikra.

 11. -Tiborbá:)”Megfigyelhető, hogy a szállított 8 kerekű harckocsik fel vannak szerelve “nem halálos, tömegoszlató fegyverek” rögzítésére alkalmas támaszokkal.”

  Sőt más anyagokban vöröskeresztes gépjárművek tömegeit szállították.
  Ahogy korábban mondtam volt,a jelenlegi valutaválság,s tőzsdei zuhanás még csak a tesztüzemmód.
  Még nincsenek felkészülve megfelelően a lázongó tömegek ellen.Ez most folyik.
  A Magyarország is kapot néhány ilyen katonai járművet.

 12. Valószínűbb, hogy a délről, az éhinség elől (majd) menekülő spanyol ajkúak ellen készülődnek – hátha a kerítés kevés lesz.

 13. -10:cedek:)”Ez már beteges. Két hetes videót betenni, mint bizonyítékot, hogy civil felkelésre lehet számítani, mert néhány hadieszközt átszállitottak egyik helyről a másikra.”

  Küldjél frissebbet!

 14. Már régen voltam katona, de ez kb. 1 ezredhez tartozó harcjármű mennyiség lehet. Sima hadgykorlatról lehet szó, annak idején mi is így utaztunk át a fél országon (csak mi marhavagonban 🙂 , itt meg szvsz repülővel megy majd a személyzet.)

 15. A civil felkelés most Londonban látszik materializálódni.

  Lehet hogy oda külték a gépeket, csak még nem érkeztek meg?

 16. 7. Egy éles helyzetben ezek a járművek csak gyalogság ellen használhatók… Hőbörgő tömegek ellen. A tankok szépen kettesével kapkodnák ki őket, elég lenne hozzá 2-3 tucat. Ez nem offenzívához és nem is háborúhoz szükséges szerelvény. Oda tankokat küldenének… Ezek könnyű járművek zavargásokra, hőbölgésekre. És valóban nincsenek rajtuk csillagok. Tehát valószínűleg nemzeti gárda. Szerintem. Annyira még nincsenek beijedve, hogy páncélos zászlóaljakat mozgassanak a nagyvárosaik közelébe.

 17. 10:
  Kedves cedek!
  Köszönöm, hogy egyedülálló véleményeddel gazdagítottad a honlapot. Ámde, ha internetes kalandozásod ritka pillanataiban, mikor idelátogatsz és úri kedved szerint megint beírásra szottyan kedved, kérlek légy oly kedves és az engem illető jelzőket válogasd meg, hidd el megérdemlem.
  Két hetes? Ha a videó két hónapos lenne, akkor is van hírértéke, mert én iparkodom a mainstream média által elhallgatott eseményeket felrakni.
  Ha nem haragszol rámutatnék, hogy ezen állításod csúsztatás: „Ez már beteges. Két hetes videót betenni, mint bizonyítékot, hogy civil felkelésre lehet számítani, mert néhány hadieszközt átszállítottak egyik helyről a másikra.” Ugyanis senki nem állított semmi lényegeset. Ha nincs lényegbevágó állítás, akkor nincs mit bizonyítani.
  Néhány hadieszköz? Na ez az, a felvételt készítő szerint 8 ilyen szerelvényt látott, és mi tagadás ez az egy is iszonyatosan hosszú.
  Egyik helyről a másikra? Pontosan, de ilyen mennyiségű hadieszközt cél nélkül nem szokás szállítani „egyik helyről a másikra”. Ezen kell elgondolkodni.
  És végül. Ha ismernéd az írásaimat, akkor tudnád, hogy főleg figyelemfelkeltésnek szánom őket, legyen min elgondolkodni, amit te – úgy tűnik – ez alkalommal elmulasztottál.

 18. #10-el egyetértve: ez már paranoia;
  de komolyan, mit bizonyít ez a szerelvény?

 19. 18:
  Ez már be lett egyszer linkelve.
  19:
  Azt bizonyítja, hogy a vélemények megoszlanak.

 20. 18-ra!
  Azér ez itten nem egy bíróság!
  Nem kell mindent bizonyítani! Legalábbis nem úgy, ahogy ez eddig elfogadott volt.
  Van egy hír, valami kósza infó, füles, akármi. Lesz belőle poszt, utánna lehet rajta törpölni.
  A logika többet segít az igazság megtalálásában, mint egy „hiteles bizonyíték” (ami alatt természetesen egy mti, vagy reuters, vagy cbs,bbc,tassz által szignózott karaktersorozatot kell érteni.).
  Paranoia? Nem.
  Illik a többi eldugott hír közé. Mexikóban egy város rendőrsége kompletten mondott fel, mert nem bírják a sok tűzharcot…

 21. Összeomlott már az olasz bankrendszer?
  Vagy az is csak egy ugyanolyan kacsa volt mint ez a kamu sztori?

  Kezd hasonlítani ez a blog a Molnár F. Árpád féle agyament összeesküvéselméletre.

 22. 22: Arról én nem tehetek, hogy vagy olvasni nem tudsz, vagy hatalmas fantáziával vagy megáldva. Ez a sztori nem kamu, mert a videó bizonyíték. Volt ilyen szerelvény. Ebből mindenki arra következtet, amire akar. Én a saját következetetésemet nem írtam le, mert nem ez a dolgom. Persze, ha nem értesz a hirszerkesztéshez, az a te gondod.

 23. „Az USA-n belül szokatlan katonai átcsoportosítások folynak. Sokan úgy gondolják, hogy a kormány felkészül a civil felkelés leverésére.”

  Ez a kamu.
  Az átcsoportosítás nem szokatlan.
  A sugallat, hogy civil felkelés leverésére használnák, ugyanúgy kamu.
  A színvonaltalan bulvárlapok szoktak így sugalmazni, ha el akarják kerülni a pereket. Pl. „Sokan gondolják hogy Orbán buzi.” „Orbán buzi? Itt a válasz!”

  Persze sok összeesküvés elmélet-hívő terjeszti a őrültségeit a neten, eggyel több vagy kevesebb nem számít. Minden ilyen blogon összegyűlik pár hasonló ember, akinek bármilyen hülyeséget be lehet adagolni, mint a legutóbbi olasz bankrendszer „összeomlása”, ami persze ugyanígy nem volt kimondva, csak sugalmazva az által, hogy egy hülye nem tudott pénzt kivenni az automatából, és ebből azonnal összeesküvést gyártott.
  Tudom hogy zavaró ha valaki nem dől be ezeknek az elméleteknek. Csinálj egy teljesen zárt főrumot, ahova csak azokat hívod meg akik minden badarságodat csont nélkül beveszik. Kezd Molnár F. Árpád meghívásával, az ő színvonalán vagytok amúgy is.

 24. 24-re:
  „Csinálj egy teljesen zárt főrumot, ahova csak azokat hívod meg akik minden badarságodat csont nélkül beveszik.”

  De akkor hová írod a rendkívűli éleslátásról tanúskodó hozzászólásaidat?

 25. Tudtátok, hogy orbán a Hajógyári szigeten csatahajót gyárt, amivel a lázadást akarja leverni? Mert más magyarázata nem lehet, hogy az elmúlt hétben több száz megrakott kamion ment be a szigetre. És ma délben már dübörgő hangot hallottam, sokak szerint már a hajótestet állítják össze, és a daruk meg a óriáskalapácsok dübörögnek.

  Péntek délután és este többtízezer ember csomagokkal, néhényan sátrakkal felpakolva hagyta el Budapestet az M1-M7 kivezetőjén. Sokak szerint ők már a lopakodó diktatúra elől menekülnek Ausztria irányába.

  És képzeljétek, vasárnap este 6-kor már nem volt a pékségben kenyér. Ez egyértelműen a közelgő éhínség jele, másképpen a kenyérhiány aligha értelmezhető.

 26. Kivonások a tengerentúlról:

  „These were off loaded from ships at the Port of Seattle, Washington and are headed back to Yermo for storage and training use. I think a few of these Trains went east to some base in Colorado, while the rest went down to Yermo. In total over 845 vehicles came back to the U.S.”

 27. solouse: Nem tartok frankhitelt, mert veszélyes állatfaj az.

 28. 26: Megnyugtattál a csatahajóval (reszkessenek a pestiek), azzal hozzánk nem tud behajózni. De biztos, hogy nem páncélvonat?

 29. 31: Dehogynem! Majd a közmunkásnak álcázott kényszermunkások építenek egy csatornák hozzátok is és lesz nemulass!

 30. Mindenki abban hisz amiben akar. Saját hitéhez a legtöbb ember rendszerint a legvégsőkig ragaszkodik, és a többség rendkívülinek mondható helyzetekben ebbe is hal bele…

 31. -24:xyx:)-„Persze sok összeesküvés elmélet-hívő terjeszti a őrültségeit a neten, eggyel több vagy kevesebb nem számít. Minden ilyen blogon összegyűlik pár hasonló ember, akinek bármilyen hülyeséget be lehet adagolni, mint a legutóbbi olasz bankrendszer “összeomlása”, ami persze ugyanígy nem volt kimondva, csak sugalmazva az által, hogy egy hülye nem tudott pénzt kivenni az automatából, és ebből azonnal összeesküvést gyártott.”

  A múlt év tavaszán tudtam,hogy ősztől gondok lesznek az €-val,
  idén tavasszal pedig a $ augusztusi bedőlése is látszott,hogy mást ne említsek.
  Persze az emberek nem hitték el,de nem is ez a cél.
  Egyébként,pedig senki nem akart összeesküdni velem.

  Tudod az adrenalin szintünk alacsony,s ezért riogatjuk itt egymást.Mindenki másképp csinálja.

 32. Csőrmi: Ha biztos voltál akkor remélem kötöttél határidős ügyletet és már milliomos vagy.

  Azt én sem tagadom, hogy gazdasági válság van.
  De egy ATM kimerüléséből vagy hibás beállításából bankszektor-összeomlást vizionálni, vagy pár száz katonai jármű szállításából forradalom letörését hinni nevetséges.

 33. nekem inkább tűnik határőrizeti erősítésnek vagy a mexikói drogkartellek elleni vonulásnak!

 34. Azt kívánom, hogy legyen neked igazad! Mindenkinek az lenne a legjobb. De azért ahogy mondani szokták: „Al fin se canta la gloria”

 35. Véleményem szerint, az hogy ez a szerelvény és a feltételezett- vagy állított másik 7 (Tibor bá’ a hozzászólásodban 8-ról teszek említést…) hova tartott, milyen célból szinte egyértelmű, hogy csupán találgatásra adhat okot. Van abban valami, ha egyesek úgy gondolják ebben nincs semmi különös hiszen máshol más országban is lehet látni számos vasúti szerelvényekre pakolt katonai járművet. Az effajta szállítási megoldás miértjére tényleg ott a kézenfekvő megoldás, ezt teljesen felesleges volna most itt teglalni.

  Másfelől viszont kétlem, hogy az utóbbi időkben az USA ne számolna a tüntetések, lázongások, zavargások kialakulásának növekvő esélyével. És ez véleményem szerin teljesen természetes. Teljesen nyílvánvaló, hogy ezek nem publikusak, egyértelmű hogy ezek nemzetbiztonsági ügyek, ugyanúgy ahogy nálunk is. Aki azt mondja, hogy az utóbbi időben ne szaporodtak volna el az ilyenfajta reakciók Európában, a Közel-Keleten, -Észak Afrikáról nem is beszélve- annak a feje tényleg a homokba van bedugva. Nekem ez a videó gyakorlatilag semmire se ad választ, nem támaszt alá semmit, és nem inspirál, nem konsprirál elmétetre. De kizártnak tartom, hogy akár egyetlen Nyugat-Európai állam ne számolna komolyan a jövőben elszaporódó konfliktusokra.

 36. 35:xyxy:)”Ha biztos voltál akkor remélem kötöttél határidős ügyletet és már milliomos vagy.”

  Én nem kötöttem,de devizahitelem sincs.A tőzsdén meg az játszadozik,akinek van kockáztatni való pénze,s ráadásul sok az ideje.
  Nagyon sok ismerősöm van,akik nagyon sokat nyertek a tőzsdén,s ma ágrólszakadtak.
  Légy te is millimos!

  -„De egy ATM kimerüléséből vagy hibás beállításából bankszektor-összeomlást vizionálni, vagy pár száz katonai jármű szállításából forradalom letörését hinni nevetséges.”

  Egyetértek.
  A következtetések,amiket meghozok(vagy meghoznak mások is ezen az oldalon),valóban nem csak két kiragadott,látványos tényanyagra támaszkodnak.
  Bizonyos fajta ismeretek alapján,az ember próbálja kitalálni,hogy a manifesztálódott történések mozgatórugói mik lehetnek.
  Senki nem állítja magáról,hogy tévedhetetlen.
  Kívánom,hogy legyen neked igazad,mert akkor nekünk is jobb lesz.

 37. Még akármi is lehet a hét végére ezekből az eseményekből. De nagyon kíváncsi lennék, hogy xyxy milyen jelre mondaná a fordulópontot. Mert a partvonalról könnyű. Bár hangsúlyozom, hogy még akárkinek igaza lehet.

 38. „Az USA hiányplafon-emelésének van másik olvasata is. Még nincsenek felkészülve teljesen a háborúra. Az átütemezés, csapatok diszlokálása, a polgárháború előkészítése folyamatban van, ahogy nálunk is. Most értesültem róla, hogy a Kalocsán még meglévő harckocsikat Budapest irányába mozgatták el. Nem is tudtam, hogy vannak még ott vasszekerek, hacsak nem T-55-ösök, mert nemrég még 70 darab T-72-est nagylelkűen „mi” ajándékoztunk az „új” iraki haderőnek. ”

  http://ch-serverhosting.com/postaimre/news.php?readmore=3418

  Azért érdekes…lehet álhírezni meg rémhírezni,de azért ha több helyről azonos dolgokat csíp el az ember az elgondolkodtató.

  Itt még mi is közvetlen érintve volnánk…

  Vajh minek kellenek Budapest környékére a tankok?..lehet eszmefuttatni…

 39. Ezt a szállítmányt fillérekből lehetett volna álcázni ha akarták volna. Anno sok tank szállítmányt láttam én is leponyvázva, csak ott a hülye is látta, hogy vagy tank van a ponyva alatt, vagy egy óriási péniszű óriásteknős a hátán fekve.

 40. Tiborbának ez a „cikke” echte droid, szerintem ő sem gondolta komolyan, vagy csajokkal volt 3 napig.
  A jutubon egy valag videó van ezekről a vonatokról, kb. 2008 óta és a sok droid usákok meg írogatja 2008 óta, hogy „1 hónap és jön a statárium”.
  Ne haragudjon Tiborbá, de ezt tényleg elírta, és nem akarom megsérteni, mert 80%-ban valós, ill. vagy a közeljövőben megtörténő dolgokat vetít előre.
  Arany……..
  Abban igaza van Tiborbának, hogy abban az esetben, ha beüt a cicó, akkor kell az arany…ez igaz, de nem az az arany, amit Bécsországban árulnak a neten vetítés képpen, mert azon az aranyon amit nekünk hangoztatnak, hogy vegyünk, azon a nagyon, nagyon, „másodikon” nagyon gazdagok nyernek csak.
  Ha valóban beüt egy igazi „csőd”, akkor én a 9 karátos aranyamat is eladom a vidéki felhalmozónak 2 kg cukorért, mert nem fogja nézni, hogy 24 karátos, vagy 9 karátos török, olasz motyó.

 41. 42:
  Nem akarták, de hogy idegesítsek egyeseket, fantáziálok. Nincs ott 8 szerelvény. Ez az egy szerelvény megállás nélkül le-fel szaladgál az USA-ban, hogy a népek beszarjanak. 😀 Na, jól csinálom?

 42. 43:
  Persze, hernyótalpas csajokkal lőgyakorlaton 10 centi távolságból a kétlövetűmmel, amiből már három golyó hiányzik. Hahaha 😀
  De az arany komoly dolog!
  A befektetési arany 99,99 % tisztaságú, ami az EU szabvány szerint ÁFA és adómentes. Ha veszel, csak a súlyt fizeted (plusz a kereskedő és pénzverő haszna, ami nem túl nagy) ékszernél fizetsz adót, ÁFÁ-t, „fazont”, ha el akarod adni a vételár harmadát kapod meg, mint „tört arany”. A 9 karát az izzadságtól elszínesedik. Minimum 14 karátnak kell lenni. Mivel a fémjelet nem mindenki ismeri és nem könnyű leolvasni, a cserekereskedelemben preferálni fogják az érméket. A 2,5 grammos lapkák se jók, mert könnyű hamisítani, nem fogják elfogadni. Persze, ez az én véleményem, ami messze nem szentírás.

 43. 45@
  „Mivel a fémjelet nem mindenki ismeri és nem könnyű leolvasni, a cserekereskedelemben preferálni fogják az érméket.”
  Az biztos, hogy a bedőlés utáni „teszkó”ban nem fogom tudni beváltani, de máshol, bárhol és bármikor.
  Gondolom Tiborbának nem kell bemutatni az emberi butaságot és kapzsiságot.
  Pont Tiborbá írja, mondja, nap mint nap, hogy mennyire buta az átlag. Gondolja Tiborbá, ha beüt a „balhé” okosabbak lesznek az emberek? A sok droid annyira kétségbe lesz esve az első pár nap után, hogy az élelmesebbje vagyonokat fog kaszálni az eszével.
  Szerintem az Argentin válság lesz felnagyítva néhány hónapon keresztül, de csak itt a „nyugaton” Ázsiában nézni fogják a „mozit”
  Ha meg elhúzódik a „vonal”, akkor meg tök mindegy, hogy 24 vagy 9 a karát.

 44. „Megfigyelhető, hogy a szállított 8 kerekű harckocsik fel vannak szerelve “nem halálos, tömegoszlató fegyverek” rögzítésére alkalmas támaszokkal.” – ezt nem tudom értelmezni, illetve összeegyeztetni a film képeivel.
  Mik ezek a „nem halálos, tömegoszlató fegyverek” közelebbről?
  Miként azonosíthatók a „támaszaik” a képen?
  Szigorúan a mai bejegyzésedre vonatkozóan: megmosolyogtató inkább, mint komolyan vehető, Tibor bá’.

 45. „Obama: Az USA mindig AAA volt és az is marad

  MTI”

  Na, látjátok ettől kell félni, ez olyan 1985-86-os feelinget ébreszt az emberben. Tiszta Szovjetunió csak most 2011-et írunk.
  Ez lehet, hogy hónapok, lehet hogy évek, de reszeltek az biztos.

 46. Kedves Batka! Mosolyogj! Én csak értelemhűen lefordítottam a szöveget, amit mellékeltek a videóhoz. feltételezem, hogy vízágyú, gumilövedéket okádó golyószoró, vagy mittudomén miknek az állványáról van szó, amihez a fegyvert rögzíteni lehet. A helyiek bizonyára tudják miről van szó. A videó nem nekünk készült. Egymásnak rakják fel az amcsik.

 47. 24.

  xyx

  Mi lenne, ha esetleg tartanál egy kiselőadást kommentjeidben az USA helyzetéről, ahelyett, hogy szétszeded a posztot.
  Úgy gondolod nincs hírértéke egy katonai járművekkel teli tovaszáguldó szerelvénynek?

  Ok, nekem nincs ezzel semmi bajom, Tibor bá sem azért rakta ki szerintem, hogy levonja a konklúziót miszerint holnap polgárháborús övezetté válik az USA.

  Nézd a te kommentjeid tipikusan arra vallanak, hogy ugyan tisztában vagy te is nagyjából a világ helyzetével, de inkább próbálasz tagadni. Próbálod elhitetni magaddal, hogy nincs itt semmi gond, az USA is talpra fog állni, és újra indul a gazdaságuk, ahogy az EU-ban is.

  Ha nem így lenne, nem ugrottál volna rá erre a bejegyzésre ilyen stílusban. Tibor bá kirakott egy videót kinek kinek a fantáziájára bízva, hogy ez mögött mi áll. Akit nem hoz lázba egy mozdony látványa, egyszerűen nem kommentel, de az, hogy Molnár F-hez hasonlítod ezt az oldalt enyhén szólva is kicsit erős.

  Szerintem gondolkodj el kicsit az USA-t érintő utóbbi pár hónap eseményein, de vissza mehetsz éveket is, és belátod, hogy igen is van esélye a polgárháborús állapotoknak, függetlenül a fent látott videótól.
  Ha már a kicsi USA-ban (izrael) is lázong több száz ezres tömeg, miért lenne oly meglepő, ha előbb utóbb ez a korlátlan lehetőségek hazáját is utolérné?

  Az USA egy sarokba szorított patkány. Nem tűnt fel, hogy az Kína, aki végképp nem arról híres, hogy beleszóljon más országok, főleg az USA politikájába egyre nyiltabban és merészebben ugrik neki Amerikának?

  Szerinted miért volt a cirkusz az adósságplafon emelése körül? Mi lesz a következménye egy nagyon valószínű QE3-nak? Mi lesz a sorsa az amerikai magánnyugdíj alapoknak, vagy a magán célú nyugdíj megtakarításoknak? Milyen megszorítások várhatóak az USA-ban? Meddig nőhet a munkanélkülésig komolyabb lázadás nélkül? És az infláció? Egyáltalán meddig tart még az amerikai (rém)álom?

  Inkább ezekre a kérdésekre keresd a válaszd és oszd meg velünk, ahelyett hogy értéktelen bithalmazzal növeled Tibor bá szerverét.

  Üdv:
  Curix

 48. 45. Többször írtam már ide, a befektetési arany a általunk előrevetített helyzet(ek)ben nem a legpraktikusabb, éppen azért, mert színarany. Nehézkes kezelni, mert viszonylag lágy, könnyen kopik.
  A forgalmi aranyérmék a nyerők! Legtöbbször 9/10-es finomságú, ami még éppen elég magas aranytartalom. Ötvözött, ezért jobb a kopásállósága. Az ismert, egységes forgalmi érmék mérete, súlya, aranytartalma viszonylag széles körben közismert.
  Ebbe a sorba tartozik:
  – a „Napóleon-arany” (francia frank) és a Latin Éremunió többi tagja, a belga frank, a szárd-piemonti, illetve olasz líra (az olaszoknál bizonyos időszakokban forgalomban volt más szabványú aranypénz is!) és a svájci frank, rendszerint 10-es, 20-as címletekben;
  – az Osztrák-Magyar Monarchia florentiusa (ami a Latin Éremunió szabványát követi: 4Fl/10Fr és 8Fl/20Fr) és koronája;
  – a brit sovereign, amit a mai napig szoktak verni változatlan paraméterekkel;
  – AEÁ aranydollárt az aranytilalomig verték, utána be kellett szolgáltatni, így ma nem igazán érhető el nagy számban, az amerikaiaknál mai napig inkább az ezüstdollár a befektetés egyik koronázatlan királya – sajnos, mifelénk nehézkes hozzájutni;
  – a többi régi aranypénz közül a holland gulden talán-talán még ajánlható, de a németek márkái (birodalmi és fejedelemségi), orosz rubel, a Skandináv Éremunió aranypénzei kevésbé ismertek és a még forgalomban lévő mennyiség is kisebb, így nem igazán szerencsés ezeket tartani (egyéb egzotikus pénzekről ne is beszéljünk).

  A franciáknál a „Lajos-arany” egy korszakkal korábbról, a királyok idejéből való, mint a Napóleon-féle aranyfrank. Ez valaha közkedvelt forgalmi pénz volt, de mára már megritkult, gyűjtői értéke igen magas. Híres angol kortársa a guinea.

  Ezüstből érdemes figyelembe venni a „Mária Terézia-tallért”, amiből a császár- és királynő halála évszámával (1780) hosszú időn keresztül készültek utánveretek. Egyes becslések szerint az évszázadok során összesen 800 millió darab készülhetett belőle és Afrika és Ázsia egyes részein napjainkig hagyományosan elfogadott fizetőeszköznek számít. Az osztrák pénzverő napjainkban is készíti.

 49. Bár nem ennek a posztnak a témája, de ha már szóba került az arany.

  Szerintem túl nagy jelentőséggel ruházzátok fel az aranyat. Itt most nem arról van szó, hogy ehető vagy sem, hanem arról, hogy alternatívája lehete e papírpénznek.

  A válaszom az, hogy ebben a világban semmi esere sem.
  Mennyibe kerül most egy uncia arany? 1600 dollár?
  Ja hogy dollárban felyezem ki az értékét, így könnyű.

  Mennyi egy uncia arany értéke, ha nincs dollár (viszonyítási alap)?
  Így már nehezebb egy kicsit. Újra kéne árazni a világot. Nem kis feladat.

  A világ felszíni aranykészlete állítólag 167 ezer tonna. Ezt a mennyiséget az emberiség kevesebb, mint 1%-a birtokolja. Még torzabbak a tulajdonviszonyok, mint a papírpénz esetében.

  Ez persze csak egy dolog.

  A másik dolog, hogy jó lenne utánanázni a picaokon, hogy mekkora mennyiségű arannyal kereskednek.
  A kereskedés most alapvetően 2 módon történik. Az arany fizikai valójában, és értékpapírokban.
  Félő, hogy ez utóbbiból több van forgalomban, mint amennyi arany egyáltalán rendelkezésre áll. Ennek komolyabban utána kéne nézni, de nem lepne meg, ha így lenne.

  Szóval aranyat venni, csak valós fizikai formájában szabad, az már részletkérdés, hogy ékszer, vagy rúd formában.

  Az meg már megint más kérdés, hogy hányan engedhetik meg maguknak, hogy egy komolyabb „túlélő csomag” felvásárlása után, még aranyat is vegyenek.
  Akár hogy is lesz, az előző fontosabb.
  Az igazi értéket mindig is az ember életbenmaradásához közvetlenül szükséges dolgok fogják jelenteni, az aranynak másod, vagy sokadlagos szerepe lesz.
  Ez nem egy argentín típusú válság lesz (szerintem).

 50. 51:
  Igen ezt már írtad és nem reagáltam rá, mert nem akartam „okoskodni” de most már kénytdelen vagyok ellenvéleménnyel élni.
  Ugye mi a vagyonunkat át akarjuk menteni a „nehéz időkre”, amire legalább is én az aranyat tartom a legalkalmasabbnak. Ez a vélekedés a napokban be is bizonyosodott. Én 3,44 grammos dukátokat tartottam a legalkalmasabbnak, mert kellően kicsiny érték, színarany (99,99%). Az általad felvetett kopás és lágyság a valóságot takarja, de én ezeket nem akarom forgalomba hozni. Ott lapulnak a matracomban és vadonatújak. Majd, ha megteremtődik az arany fedezetű új valuta, akkor beváltom rá. Időközben pedig könnyen értékesíthető, mert nem kell karátot átszámítani, csak le kell mérni a súlyát és kész. A napcsikkal, stb. az a baj, hogy használtak. Veszek egy napcsit, amit 6,5 gramm mínusz a kopás, de ezt senki nem számolja, majd csak akkor, amikor elviszem a MNB-be, ahol lemérik és csak az arany tartartalmat díjazzák.
  52:
  Vagyon átmentésrfe nem tudok jobbat.

 51. Off

  Kéne egy poszt Londonról…
  Azt hiszem, kristálytiszta képet lehetne kapni arról hogy mi vár ránk…

  Városrészek tucatjai támadás alatt, lángolnak, rendőrörsök felgyújtva, betörtek egy gyerekkórházba, szóval… áll a bál.

  Bocs, de szerintem fontos…

  ON

 52. 55. Nagyon más Magyarország helyzete. Itt nincsenek milliószám illegális bevándorlók és további több millió menekült, akik otthoni háborúikat itt is folytatják. Az alap konflitusok jelentősen enyhébbek. Szerencsére ide még nem gyűrűzött be a nagy Multinacionalitás (Néhány gyrosos és kínai butik, meg arab telefon seftelő kivételével.)

 53. Ha figyeled, ez nem etnikai probléma.
  A „gazdagok” ellen megy a harc… Persze a zavargógnak mindenki gazdag akinek már kocsija van… Támadják az elegáns negyedeket, nagy üzleteket…

  A muszlimok meg a sikhek együtt védik az üzleteiket a nagyon szines vandáloktól… fehérek is vannak bőven.
  A rendőrség beismerte, hogy nem bírja.

  Ebben nincs logika… evtizedes legyűrt kilátástalanság. Az angolok ilyenek… birka módjára tűrnek, de ha bedühödnek, kő kövön nem marad.

 54. 57. Angol ott nincs egy darab se. Londonban én nem találkoztam igazi angollal, csak a puccos rendezvényeken, ahol én a konyháról láttam néha ezt-azt…
  Ott a harc elsősorban az etnikumok egymás ellen és az etnikumok saját köreiken belül.
  Londonban ez adja az alap feszültséget. Ehhez még hozzájön, hogy az angol nemesi rendezvényeken nem jelenhet meg fekete. (Még felszolgálóként sem). Nem véletlenül nem hívták meg Obamát az esküvőre. A dolognak semmi köze a gazdagok szegények ellentétének. A szegények általában bentley-vel járnak, a gazdagok meg Toyota Priussal. A leggazdagabbak meg Ferrarival, meg Porche-val… Persze ez az angol állampolgárokra vonatkozik. Akinek nincs, az buszozik. Nincsenek Angliában nincstelen rétegek. Mindenki megél. Hatalmas a szociális juttatás.

  Mást belemagyarázni felesleges.

  Aki oda kijut először, nehéz megállni, munkát találni. De az nem lázadozik, mert angolul se tud. Aki tud angolul (Angol angolul, vagy indiai angolul), az talál helyet magának, csak a „szobát bérelünk, és 10-en élünk egy két szintes házban”-tól „a 90nm egy szoba 240 a lakás és van hozzá nyaraló”-ig hosszú az út. Három gyerekre már ház jár. A lázadozások nem ezért vannak, hanem azért, mert az alacsony létszínvonal és a leggazdagabbak között nincs semmiféle átjárás. Ha a Királynő nem ad nemesi rangot, legalább 3 generáció, hogy „legyen valaki” a betelepülőből.
  Általános iskolát még támogatja az állam. A középiskola visszaigényelhető a szülő adójából. Az egyetemet viszont keményen meg kell fizetni. És aki nem angolnak született, vagy saját országában nem volt nagyon vagyonos, annak esélye sincs megcsinálni.

  A rendőrség azért tehetetlen, mert a tisztességes rendőrnek alapból fegyvere se lehet. Míg a nem tisztességes, akinek géppisztolya van, az meg ugyanúgy szállítja a kokaint. Ennyi.

  Ez az én tapasztalatom.

 55. 24. és a többy xyz csoda…

  Ha te ilyen gyengének tartod az oldalt miért olvastad el a posztok alatt a hozzászólásokat? Vagy rögtön az előtte levő posztot? (Tovább nem jutottál, gyorsan kommentelni kellett valami ökörséget)

  Inkább kommentelj a blikk fórumán, aztán majd lesz valami… Ott találsz majd valakit, akivel a szokásos 70+IQ-s emberek között kianyázhatod magad.

  De hogy válaszoljak is:
  http://ffek.hu/blog/hetesi_zsolt/usa_hadserege_gazdasagi_osszeomlasra_keszul

  Kis reklám az FFEK-nak, had örüljön Géza, és bár nem annak szánom és az egy évvel ezelőtti poszt jelenlegi hírértéke. (Ha már egy két hetes videót ledorongoltatok, hogy alaptalan, mert elavult).

  Az USA igen, régóta készül rá. Gyakorlatozik, készülődik. Tibor bá’ nem hadtörténész, még kevésbé hadügyi szakértő, ezt a cikket, ha jól sejtem fordította és átvette máshonnan. Csak megosztotta, mivel Magyarországra nem jutott el. Az hogy tömegoszlató fegyverekre alkalmasak azt már én leírtam, miért is a 16-ban. Ezek a járművek nem alkalmasak Mexicoi drogbandák felszámolására, mert a páncélzatukat az amerikai, orosz és magyar(!) gyártmányú Barett, Dragunov és Gepárd több, mint 2-3km-ről úgy viszi át a páncélzatukat, hogy a másik oldalon jön ki. Háborúra, komoly Mexicói kiskirályok magánhadserege ellen gyakorlatilag hatástalanok ezek a járművek. (Hozzátéve, hogy a Mexicói drogkirályokat nem eltiporni az USA-nak érdeke, de ez már összeesküvés elmélet.) Ezek kifejezetten tömegoszlató eszközök, és mivel a közel kelet felé nincs kikötő Dél Kalifornia környékén (tudtommal), így nem valószínű, hogy oda viszik őket. Ezek az én megállapításaim, beléjük lehet kötni, de azt hiszem ezt le kellett írni, mielőtt bárkiben bármiféle jelentős egyetértés alakul ki xyz-vel. 😀

 56. Csak kiprovokáltam végül a választ… 🙂 De szerintem ebből tanulunk.
  Természetesen a forgalmi aranyérme vásárlásakor a kopottas érméket kerülni érdemes.
  A dukát (amennyiben erre gondolsz: http://austrian-mint.at/dukaten?l=en ) nem 999-es, hanem 986-os finomságú!
  Nem nagy különbség, de különbség. Történelmi korokban a dukát volt a befektetési arany, de akkoriban még ez volt a legnagyobb tisztaság, amit éremveréshez elő tudtak állítani.
  A kopásállóság akkor válik fontossá, ha nem lehet többé a matracban tartani, mert például a társadalmi válság kikényszeríti, hogy elhagyjuk az otthonunkat. Persze, el is áshatod, kincses térképet hagyva utódaidra… 🙂

  Nem számolok azzal, hogy túl sokáig lesz MNB, inkább azzal, hogy összeomlás után valamikor, legkésőbb gyerekeim életében, megint lesz értéke az aranynak.

  Igazából talán megközelítésbeli különbség van köztünk. Én olyan eszköznek tekintem az aranyat, mint egy zsebkés, Te pedig ugyebár a vagyonmentés eszközének.
  (jut eszembe: rozsdamentes zsebkésből is érdemes lehet fölhalmozni, vagyonmentés szándékával is)

 57. „These were off loaded from ships at the Port of Seattle, Washington and are headed back to Yermo for storage and training use. I think a few of these Trains went east to some base in Colorado, while the rest went down to Yermo. In total over 845 vehicles came back to the U.S.”

 58. 54: OK. Rendelés felvéve. 😀
  58: Mielőtt valamit bebaszol, olvasd el az előzményeket: Pl. 29
  59: Nem, 99,99%. —– „A Magyar Aranypiac Kft. 999,9 ezrelék tisztaságú befektetési aranyrudak, aranyérmék értékesítésével és visszavásárlásával foglalkozik. Az úgynevezett „négy kilences” tisztaság, finomság a befektetési aranypiacon a legjobb minőséget jelzi. Az arany világpiaci ára is ezen a finomsági fokon kerül megállapításra napról napra. Az értékesítésről, illetve a visszavásárlásról bővebben itt tájékozódhat.”

 59. 54:
  Jól látod, valami hasonló lesz nálunk is csak itt az inkák lesznek a dobálózók. és nem az állam, meg a rendőrök ellen fognak menni, hanem ellenünk…

  55:
  Ott is az etnikum vergődik. Viszonyításra kíváló példa.

  De ha már london.
  Adott egy bűnöző, akit a police be akar vinni. ellenáll, lelövik, meghal.
  Erre kitör a balhé, mert fekete volt. röviden velősen ennyi jön le a médiából.
  Szóval mi is van akkor az angoloknál? Ez tényleg megérne egy posztot, némi kishazánkbeli átültetéssel együtt akár.
  Egy esetleges helyzet lehetséges forgatókönyveként is. Mostanában úgyis forgatókönyveket, meg jövőre vonatkozó eszmefuttatásokat dobunk itt fel a legtöbben az oldalra.

 60. Egyről beszélünk: „1 dukát utánveret (3,44 g)”, az osztrák pénzverő utánvereteit árusítják, nézd meg a linket az osztrákokhoz: az érme teljes súlya: 3,491 g, ezt az érmét napjainkig a régi szabvány szerint verik.
  Egyébként nem rossz választás, azért, amit írsz, hogy kicsi és ezért vásárláskor könnyebben kezelhető az értéke, nem kell nagyobb értékű darabot elővenni, feltörni. Nagyjából egy szinten van a 10 koronával/ 10 frankkal, ezek ~3g aranytartalom körül vannak (3,049 és 2,903).

 61. 58. Drakonisz, ha Tibor bá’ nem katonai szakértő, Te még kevésbé vagy az…
  Nem felel meg a valóságnak, amit a Striker harcjárművekről írsz. Ezek annyira alkalmasak háborúra, hogy évek óta harci körülmények között használják őket Irakban és Afganisztánban, az amerikaiak eddig kilenc „Striker Dandár Harccsoport”-ot állítottak már föl vagy terveznek fölállítani a közeljövőben.
  Olvass, tanulj, művelődj: keresd „Striker APC”.
  Ahogy az iraki megszállást segítik, úgy mexikói drogkartellek ellen is használhatnák őket, ez kizárólag politikai döntés kérdése. Az átütési adatokat nem tudom, honnan veszed. Az említett precíziós fegyverek alapvetően nem páncélrombolásra szolgálnak. A konkrétan írt adat (2-3 km-ről átlőni a Strikert – kétszer) egészen biztosan nem igaz.

  „Ezek kifejezetten tömegoszlató eszközök, és mivel a közel kelet felé nincs kikötő Dél Kalifornia környékén (tudtommal), így nem valószínű, hogy oda viszik őket.”

  A páncélos járművek önmagukban kifejezetten alkalmatlanok tömegoszlatásra. Már amennyiben meghatározott cél a nem halálos hatás elérése. Ennek legjobb bizonyítéka a híres kínai videó, amikor egyetlen ember föltartóztat egy páncélos oszlopot…
  Az esetlegesen rájuk szerelendő felszerelésekről viszont nem kapunk tájékoztatást.

  Dél-Kaliforniában található San Diego kikötője, ami az egyik legjelentősebb amerikai hadikikötő, ahonnan a Közel-Kelet is kényelmesen elérhető…

 62. 54 – 64 Ouff, ouff! 😀

  Bocs, álmodtam az angol posztot vagy tényleg volt csak eltűnt, vagy csak az én gépemről tűnt el?

 63. 65:
  Levettem, mert már nem breaking. Teljesen új és bővített posztot este teszem fel.

 64. MINDENKIHEZ
  A véleményemmel, meggyőződéseimmel nem kötelező egyetérteni. Az enyémtől eltérő véleményedet szabadon közölheted, tiszteletben tartom, de csak egyszer. Ha az enyémtől eltérő véleményeddel újra és újra előállsz, azt propagandának minősítem és törlőm. A felesleges szócséplés sokakat elriaszt, ami természetesen nem célunk. Különösen érzékeny vagyok: isten, túlvilág, lélek, és közismert fideszes, MSZPés, SzDSz-es propaganda szövegre. Ezeknek információ tartalma nincs, mindenki ismeri őket. Felmerülhet a kérdés miért? Nos, én a honlapot és azon a véleményem közlését lelkiismereti okokból kifolyólag tartom fenn. Meggyőződésem, hogy 78 év tapasztalatai értékesek, amiket iparkodok átadni. Nem kötelező ezek átvétele, mindenki válogathat magának belőlük, de mondanivalómat nem szeretném azzal devalválni, hogy egyesek destruálják törekvéseimet. Aki nagyon nem ért velem egyet, annak szabad útja van a távozásra.

 65. 68. Kétféle vélemény van a Tiborbáé és a helytelen 😀

 66. 69: Ha te ezt olvasod ki a 68.-ból, akkor kérd vissza az iskolapénzt. 😀

 67. 70.Tiborbá 2 -honapja kérdeztem Tőled hogy nálunk mikor lesz összeomlás azt montad kérdezzem meg 2 honap mulva letelt a 2 hónap 🙂 Mi a válaszod?

 68. 73.

  Bakker ! Lemaradtam valamiről ! Miért pont az a nap? Mellesleg tetszik, mert nem holnap lesz.Kifejtenéd ezt kicsit bővebben ?

 69. Nyugi! Mind a ketten budapestiek vagytok. 🙂

 70. 73.”2012.03.15. fordulópont lesz”
  Mi lesz akkor?

 71. De miért akkor. Hasraütés volt hogy hagyjanak békén a pontos időpontkéréssel?:)Vagy kokárdás Balhé lesz Budapesten?

 72. Fordulópont.. tavaszi napforduló van akkor..

 73. No, ez a nap már az én érdeklődésemet is felkeltette.
  Mi is lesz ott Tiborbá? Pontosítok, mi okból is fog történni az összeomlás?

 74. Tiborbá jót kuncog rajtunk, mert csak bedobott egy dátumot, mi meg rágjuk mint egy gumicsontot.

 75. 82.Dorka.
  Gondolod,hogy Tiborbának nincs egy jó kis összesküvés elmélete erre a napra?:)

 76. 83. Tibor bá’ lassan tiltólistára rakja az „összeesküvés elmélet” és „kamatos kamat” kifejezéseket… 😛 Hát egy évben 3x gyűlik össze 1-200 000-nél nagyobb népség Magyarországon… És októberben, ha folytatódik a tendencia, ritka hideg lesz, amikor nem jó tüntetni… Szóval marad 2012.03.15. 😛

 77. Hogy mi lesz 2012.03.15.-én? Majmok! Előre hozott április 1. 😀
  —– Arról nem volt szó, hogy meg is indokoljam. Csak arról volt szó, hogy mondjak egy dátumot. 🙂

  __________________________________________________
  Félre a viccel! A társadalmi mozgás egy kaotikus rendszer, vagyis az előrejelzés lehetetlen. Ma már érett a helyzet ahhoz, hogy Dél-Amerikában egy pillangó szárnycsapása elindítsa a pénzügyi-gazdasági összeomlást, a szárnycsapást a megfelelő események, megfelelő sorrendben követik.

 78. Többek között azon a napon kezdik el árusítani a jegyeket az olimpiára.

  Vagy pl. azon a napon szűnik meg a facebook.

  pink floyd koncert lesz kolumbiában.

  De szerintem nem ez a megoldás.
  Tiborbá inkább valami bibliait fog elővenni. Mondjuk jézus visszatérését, esetleg a tényleges apokalipszist.

 79. Végre megtudtam nézni a videót,
  az ott maga a HALÁL.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük