(572) Vigyázz, jön augusztus másodika!

Tibor bá’ online

 

őA mainstream média hetek óta azzal szórakoztat minket, hogy augusztus 2.-ig, ha……, akkor az USA fizetésképtelen lesz és….. mi meg rágjuk a körmünket. Édes istenem, mi a fene lesz most velünk?

Valójában mindössze arról van szó, hogy az Egyesült Államok elnöke, Barack Obama, a szenátus és a képviselőház bemutatja minden idők legnagyobb show-ját, aminek első számú célja elhitetni az amerikai  választókkal, hogy micsoda nagy különbség van a republikánusok és a demokraták között, de nézzük csak:

A mainstream média elhitette az emberekkel, hogy a két törvényjavaslat között jelentős különbség van. Valójában a képviselőház vezérszónoka, John Boehner és a szenátus többségi vezetője, Harry Reid által benyújtott törvényjavaslatok között az égvilágon semmi jelentős különbség nincs. Mind a két javaslat az amerikai költségvetési hiányt a következő 10 év alatt körülbelül 900 milliárd dollárral csökkentené. A jelenlegi zavaros gazdasági helyzetben természetesen 2-3 évre se lehet megjósolni a költekezés menetét, hát még 10 évre. Mind a két javaslat a következő két évben mindössze 70 milliárd dollárt csökkentene, ami gólyafing.

Ha visszamegyünk a történelembe, akkor kiderült, hogy Bush II. 2007-ben azt állította, hogy a következő négy év folyamán a költségvetési hiány csökkeni fog. A valóságban a költségvetési hiány nem csak nem csökkent, de 2008-ban  megháromszorozódott, majd 2009-ben újra megháromszorozódott. Miközben Bush II. szerint 2012-ben a költségvetési többlet 61 milliárd dollár lesz. Ehelyett 1.100 milliárd hiányra van kilátás, amennyiben Obama által megálmodott 4,86 % gazdasági növekedést érnek el. Micsoda különbség! Főleg, mert a a 2011 első negyedben várt 1,91 % növekedés mindössze 0,36 % lett. Ennyire volt képes a 600 milliárdos QE2.

Na, mindegy! Aki nem tudná,  Amerikában törvény szabja meg, hogy mennyi lehet a bruttó államadósság. Ezt az összeget 1962 óta 74 alkalommal emelték meg, és pillanatnyilag 14.300 milliárd $, amit a holnapi napon az utolsó centig ki is használnak. Nincs tovább. Az amerikai pénzügy többet nem fizethet. De a megoldás roppant egyszerű. Az államadósság plafonját fel kell emelni, és akkor minden megy tovább. Ez körül birkózik a két párt, és ezért van a sok hűhó, természetesen semmiért. Nem kell félni attól, hogy Amerika becsődől, mert Amerika 1971-ben csődőlt be, csak senki nem vette észre. Az volt az  év, amikor a dollár mögül Nixon kihúzta az aranyfedezetet. Nem csoda, hogy az értéktelen papírpénzzel a tartozásukat 3400 %-al feltornázták. 1971 óta a dollárnak mindössze az az értéke, hogy az egész világon elfogadják. Aki nem fogadja el, az meghal. Ez ilyen egyszerű. Na, ez lenne az igazi hír, de a mainstream média ezt még tévedésből se írná le.   

56 gondolat erről: „(572) Vigyázz, jön augusztus másodika!

 1. Törvényben van rögzítve az államadósság plafonja?
  Magyarországon magasról tennének rá, hogy mi van a saját maguk által alkotott törvényekben (vagy alkotmányban), ha az érdekeik úgy kívánják. Azok ugyanis csak a pór-népre vonatkoznak.
  Amúgy ez tényleg színjáték.
  Nem tudj valaki Svájcnak van önálló pénzkibocsájtási joga? Vagy ők is csak kamatra használhatják csak a frankjukat?

 2. ma reggel bartók rádió hírek ezzel kezdődött, hogy mégis megegyeztek. márcsak le kell szavaztatni vagy mi..
  ezek szerint ‘megmenekültünk’? 😀

  nagyon remélem, a mostani rendszer még eldöcög egy 3-4 évig..
  bár olvasva az utóbbi pár napok posztjait és kommentjeit, egyre kisebb esélyt érzek rá.
  addig meg ugye meg kell próbálni pénzt gyűjteni – illetve működő stratégiát kitalálni.
  földet művelni naphosszi unalomban nem vagyok hajlandó, csak azért hogy fizikailag életben maradjak.

  félek a szellemi tartalmak elvesz(t)ésétől.

 3. 1: Én úgy tudom, Svájcnak nemhogy saját pénzkibocsátási joga van (ellentétben velünk), hanem egy amolyan helyi pénzük is van, amit országosan elfogadnak. Ez a magyar gazdaságon is sokat lökne, feltéve, hogy nem a forinthoz igazodna.

  2: „földet művelni naphosszi unalomban” – te nem tudod, miről beszélsz! A földművelésről sok mindent el lehet mondani, de azt, hogy unalmas volna!
  Gyűjtögesd a pénzed, aztán majd bemutathatod nekünk, hogy fogod megenni. 🙂

 4. Üdv Tiborbá és Többiek.
  Tibor Bá azt írja: „ Barack Obama, a szenátus és a képviselőház bemutatja minden idők legnagyobb show-ját” . Alábbi írásommal próbálom magyarázni – szerényen 🙂 – hogyan is működik a Világ? Bocs Tibor Bá! Ez nagyon bennem van!
  Olvasok itt Tőletek mindenféle elméleteket, a tudomány különböző területeiről – egyéni kitalációkat és belinkelt, vagy átírt-átfogalmazott írásokat. Ezek alapján elemzitek, értelmezitek a múltat, és próbáljátok kitalálni a jövőt, és valamiféle iránymutatást adni. Nagyon sokat tanulok tőletek! Ám!
  Véleményem szerint, MINDENNEK egy alapja van: ez pedig az Emberi Tudat EMBER-EMBER általi folyamatos, oda-vissza, állandó manipulálása, amióta KIEMELKEDTÜNK az állatvilágból.
  Tibor Bá! Bocsánat újra! Eleresztettem egy technológiai-szösszenetet 554/88-as hozzászólásomban, amely sajnos, talán túl személy-ütősre sikeredett.
  Kezdjük az elején.
  Az oroszlánoknál a legerősebb hím eszik először, a csimpánzok már alkalmi SZÖVETSÉGEKET kötnek a hatalomért.
  Meggyőződésem, AKKOR váltunk emberré, amikor az önmagát varázslóvá kinevező, és a többiek által ELFOGADTATOTT hordatag, először evett, munka nélkül, az elejtett zsákmány LEGJOBB részeiből és valami félelemkeltő mesével, egy felsőbb hatalomra hivatkozva, becsapta társait. Ez volt régen, ez folyik most is, és ez lesz a jövőben is, míg világ a világ. Színház és megtévesztés.
  Az állatvilágból-kiemelkedett-emberi-aggyal tisztán és logikusan kellene gondolkodnunk, de sajnos nem vagyunk túl állati múltunkon és ösztön-érzelmi indivídumunkba könnyedén beavatkoznak MÁS személyek, hogy minket kihasználjanak..
  A beavatkozás közvetítője a NYELV, módja pedig valamilyen hipno -, mantra – kommunikációs technológia. Szinte mindenben FEISMERHETŐEK ezek a módszerek, visszavezethetőek ezekre a technológiákra.
  Ezt használják, hogy törvények közé szorítsanak bennünket, ezekkel az eljárásokkal működik a reklám, a vallás és minden MANIPULATÍV KOMMUNIKÁCIÓ.
  Ezek a módszerek alkalmasak arra, hogy félelmet keltsenek bennünk, vélt-valós szükségletünk keletkezzen, szerelmesek legyünk vagy gyűlöljünk – KIVÁLTHATNAK BENNÜNK BÁRMILYEN ÉRZELMET.
  Sikeres túlélésünk érdekében pedig fel kell ismernünk az érdekeinkkel ellenséges manipulációkat!
  Mindennapi életünkben pillanatonként kapunk szuggesztiókat, ilyen-olyan jelzéseket, és adunk is akarva-akaratlan Mi is – Másoknak.
  Ebben a szuggesztiós, adok-kapokban, ebben a versernyben, az győz, akinek jobb a befolyásolási módszere van – vagyis rá tudja kényszeríteni akaratát a másikra.
  E tudás birtokosai mi vagyunk mindannyian -, IGAZI HASZNÁLÓI azonban és HASZONÉLVEZŐI a szélhámosok, papok, politikusok, A Vezetők, – akik képekkel, jelzésekkel, és elsősorban SZAVAKKAL kondícionálnak, késztetnek bennünket, és kézzelfogható értékeket szednek el tőlünk.
  Még folytathatnám, de az egyre inkább off lenne. Köszönöm, ha kimegy.

 5. 3. alapvetően a telek, felszerelés, tartalék, minden megszerzéséhez kell némi pénz. nyilvánvalóan úgy értve, amíg még van értéke.

  szeretem amit csinálok, drasztikusan nem váltanék szívesen. kell a szakértelem a földhöz tudom (régóta olvasó vagyok itt), de azon túl nem hiszem h kellően lekötné az ember elméjét.

 6. Ha jól értem, az USA-nak nincs pénze, és holnaptól még több pénze nem lesz.

  2: Én is remélem, hogy eldöcögünk még egy pár évig, mert még nem készültem fel teljesen az afterparty-ra. Próbáltál már földet művelni? Szombaton 2 órán keresztül szedtem a zöldbabot kb. 10 m2-ről. Fárasztó volt, persze, de unalmas nem, és még örömet is okozott, hogy ilyen sok van (egy húszliteres vödröt teleszedtem). Ja, és még virágzik, meg a zöldet is rajthagytam, lesz ott még. Az élet apró örömei itt kezdődnek.

 7. 4:
  pepperjohn! Az itt jeleskedők ezt nagyon jól tudják. velünk nagyon nehéz manipulálni, ami a hozzászólásokból világosan látszik. És pont ez tart minket össze, hogy iparkodunk egymást manipuláció mentesen informálni, mert több szem többet lát.
  6:
  A zöldbab szedésre a legalkalmasabb egy körökvágó csipőolló. Nagyon hatékony.

 8. 5. Szerintem nagyon leköti az elmét a paraszti életmód, ha valaki jól akarja csinálni és nem az félállati sorban tengődő szerencsétlenek élnek előtte képként.
  Folyamatosan tanulok lassan két éve, de csak az lett bizonyosabb, hogy milyen keveset is tudok.
  Ha csak a termeléssel kapcsolatban próbálod megérteni, milyen faktorok teszik a földet termővé, hogyan lehet reprodukálni a természeti folyamatokat a termőképesség javítására, mitől lesznek ellenállók a növények, mi a szerepük ebben a mikorrizzáknak és talajbaktériumoknak, vagy milyen életciklusban melyik növénynek épp milyen ásványi anyag összetétel az optimális…és folytathatnám a végtelenségig.
  Egy sikeres gazdának enciklopédia aggyal kell rendelkeznie, vagy legalábbis tudnia, mit hol keressen a könyvtárában.
  Ehhez képest az informatika egy beszűkült kis világ.

 9. Tibor Bá! Én csak azt mondom, Ne becsüljük le az ellenséget!

 10. 5 & 8:
  Maradjunk a poszt témájánál! (légyszi!)

 11. 3. Az a WIR es kamatmentesen hasznaljak a koronbeluli vallatok.
  A globalis hatasokat kikuszoboli. A svajciak nem hulyek.
  Lehet, hogy Drabik sem mindig mond hulyeseget?

 12. Tibor bá,

  a mostani szavazással, ha jól olvastam, ezer milliárd dolcsival teszik fentebb a küszöböt, illetve jövőre további legalább 1200 milliárddal.
  Ez szerinted mennyi időre elég? mennyi idő alatt élnek fel ennyi „pénzt” az amcsik?

 13. 12: Az éves deficitjük kb. 1000 milliárd. Tehát durván egy év, de semmi ok, hogy ne emeljék tovább. Ha a világ olyan hülye, hogy javakat, erőforrásokat ad egy darab zöldre nyomtatott papírért.

 14. Pontosan.
  És ha nem fogadják el, akkor magukat is bedöntik, mert az összes korábban elfogadott mennyiség is értéktelenné válik.
  Ördögi kör – emiatt diverzifikál Kína, mert unja a dollár elértéktelenedését (azaz tudatában van).
  Emiatt lett ez egy hosszú évekig fenntartható folyamat.

  És a médiahumbug ellenére ez jópár évvel ezelőtt is pontosan így működött már.

 15. 14. A befektetők idegesek, a kötvénypiac már régen nem hosszú években számol, hanem hónapokban. Ha egyre többen az aranyat, ezüstöt, frankot válastják, a FED magára marad, a dollár besorolása egyre lejjebb csúszik, és ez nem évek, hanem hónapok kérdése. Az arabok direkt visszafogják az olajkitermelést, ami még rosszab a dollárnak. Már csak kis pöckölés kell, akár egy kisebb természeti katasztrófa, egy újabb háború a közelkeleten, ezáltal még kevesebb lesz a felhasználható energia.És csak az az ország marad fenn, amelyiknek vannak tartalékai (de a dollárhegyek már nem jelentenek biztosítékot). Ezt a kinaiak, oroszok, és egyre inkább már az arabok is így gondolják.

 16. 12. Ha megnézed ezt a látványos oldalt, láthatod a nagyságrendeket.
  wtfnoway point com
  Tippem sincs, mikor omlik össze alapjaiban ez a ponzi rendszer, de az elit nagyon érdekelt a fenntartásában. Nincs is jobb rendszer, játékpénzzel és majdmegadom papírokkal milliárdos vagyonokra szert tenni, zseniális munka.

 17. 17. Van egy nagyon jó komment alatta: Az adósságplafon emelése olyan, mintha az ittas vezetés problémáját a megengedett alkoholszint növelésével próbálnánk megoldani.

 18. -Tibibá:) „Egyesült Államok elnöke, Barack Obama, a szenátus és a képviselőház bemutatja minden idők legnagyobb show-ját,”

  Ezzel a műsorral csak az a bajom,hogy nem szórakoztató !
  Viszont gumicsontnak,figyelemelterésnek kiváló.

  Jelen pillanatban senkinek sem érdekeke a $, effektív(világvaluta) szerepkörben való bedöntése.
  Sem Kínának,sem Oroszországnak,de még az USA szenátusának sem,legfőképpen a magának a FED-nek nem.
  A világvalutaváltáshoz ennél a bohózatnál több kell,azaz valódi,gazdasági-katonai-világpolitikai hatalmi átrendeződés.
  Az egyensúly már régen megbomlott.
  A fentebb említett tényezők súlypontátrendeződése folyamatban van.
  A kérdés az:hogy az egyensúly kis,vagy nagy hábárúval,vagy békés kiegyezéssel fog-e megtörténni?
  Ezek után jön majd (ha még tud jönni) az új FIAT valuta.

  Egyenlőre az tűnik biztosnak,hogy a pénzünk egyre kevesebbet ér,a javaink (ebben a romló pénzben kifejezve is) nem értékállóak,ami, nemes egyszerűséggel annyit jelent,hogy a világelit szemében egyre kevesebbet fogunk mi is számítani.
  Úgy dobnak ki, könnyedén,mint egy használt göngyöleget,mivel
  belső érték nélküli, FIAT-emberekké váltunk,s a végelszámolásnál az is kiderül,hogy emiatt fölöslegessé,így feládozhatókká is.

 19. 17:
  Attila! A ponsi rendszer magyarul „pilótajáték”.
  19: A dollár nem is fog bedőlni, hanem széplassan elveszíti az értékét. Az adósságtól a legkönnyeb inflációval megszabadulni.

 20. 19. „Senkinek nem érdeke a dollár bedöntése.”
  Az Andersen-mese, A császár új ruhája jut az eszembe, amikor mindenki elhiteti a másikkal az önféltés miatt, hogy a császár ruhája valóságos, és egyszer csak egy ártatlan kisgyerek beszól – de hiszen ott nincs is semmi ! Szerintem nagyon közel ez az idő, hiába áltatjuk magunkat.

 21. 20:Tibibá:) „19: A dollár nem is fog bedőlni, hanem széplassan elveszíti az értékét. Az adósságtól a legkönnyeb inflációval megszabadulni.”

  Igen ez így is van.Így már csak azt kéne pontosítanunk,hogy a „széplassan” az meddig tart,s ha már elvesztette az értékét,akkor ki,s milyen eszközökkel sietteti majd a dőlés ütemét.

  A jósgömböt már keresem a neten.

 22. -21:homolucus:)”Szerintem nagyon közel ez az idő, hiába áltatjuk magunkat.”

  Valóban közel van.
  Amint „érdek” lesz,”kisgyerek” is lesz.
  Nem a naiv bizakodás okán mondtam azt,amit idéztél.

 23. 22. A gyerek már meg volt, kár hogy nem hallottuk, az „érdek” készülődőben. – A virtuális pénz mennyisége állítólag kb. 50-szerese a Föld reális vagyonának. Ez olyan, mint mikor egy lufit a tényleges méretének az 50-szeresére fújunk fel.A valóságban ez nem lehetséges. A pénz ezért virtuális, vagyis az emberek hite tartja életben. Ez a vallások vallása, a legtökéletesebben életre hívott illúzió, mert az emberek életfenntartó ösztönére alapoz.
  Ha nem hiszel benne, „nem fogadod el, meghalsz”(Tibor bá) Sok százmillió ember van abban a tudatban, hogy milliói vannak a bankokban nyugdíjalapokban stb. , és az elit pénzszivattyúja ezért tud működni. Csakhogy 71 óta a ezt a rendszert tudatosan pörgették ki pattanásig, még ezt az adósságplafon emelést is, mint az utolsó cseppeket a jéghegy csúcsára, ráteszik, amíg bírja a rendszer. Felépítettünk egy virtuális világot, az emberek próbálnak kapaszkodni benne, de ez a valóságosnak hitt világ a szemük láttára omlik össze, mert a pénz-papoknak már nincs szükségük a pénzedre.Ők már tervezik a jövő társadalmát és annak újabb hitrendszerét eugenikus alapon.És ebbe a nagy többség már nem fér bele.

 24. 18. Roli: Szellemes és lényegében igaz hozzászólás volt. Ha az alkoholfogyasztás plafonját nem is, de Fukushimában a dóziskorlátot felemelték. Mindegy miről legyen szó, egészségügyi vagy gazdasági plafonról, mindent emelnek. Ebben merül ki szaktudásuk az előregondolkodás helyett. Egyébként most rekordszintű sugárzást mértek a reaktor közelében. (óránként 10 sievertre emelkedett a 3-4-ről)

 25. Most látom, hogy augusztus elseje van. 1946. augusztus 1-jén vezették be a forintot. Az elmúlt 65 év során aranyban számítva háromszázszorosan (27 ezer százalékosan) értékelődött le. Valami azt súgja, hogy ez még csak a kezdet az értéktelenedési skálán.

 26. „Egyesült Államok elnöke, Barack Obama, a szenátus és a képviselőház bemutatja minden idők legnagyobb show-ját”/Tiborbá/
  Hát akkor ott biztos egy bohócforradalom van lehet.hogy ott kell keresni Orbán bohócügyi államtitkárát 😀

 27. Remélem, hogy készültök is, nem csak filozofáltok 🙂
  Akadnak itt szép, fantasy írások, de szerintem nem ennyire összetett a helyzet.
  Én úgy gondolom, hogy elszaladt a rendszer, már nem tudják kontrollálni az alkotói. Sokan kerültek a fazék mellé, mindenki tülekedik, egyre nagyobb kanalakkal merít.
  Ezt mi mind látjuk már egy ideje, így volt időnk átváltani az értékeinket valami megbízhatóbba, szóval erre felkészültünk. Amíg „csak” ez a gond, nincs „nagy” baj. Páran majd éhen pusztulnak, lázonganak egy kicsit, közéjük lőnek és „ennyi”. Ha így megússzuk, mákunk volt.
  Amibe mi is bele fogunk dögleni, az az erőforrások hiánya lesz.
  Foglalkoztok itt Orbánnal? Ki nem szarja le azt a szerencsétlent? Ezek a hülyék a saját farkukat nem találják, nemhogy kapizsgálnák a jövőt. Időpocsékolás velük törődni, csak vihar a biliben. Minket nem ez a lokális kis fuvallat fog elvinni, hanem valami sokkal nagyobb.
  Szerintem.

 28. Pár nappal ezelőtt volt téma, hogy vajon milyen jelek utalnak majd a pénzügyi gazdasági összeomlásra.

  Hát ezt a fenti „show”-t nyugodtan vehetitek annak. Több, mint 70-szer emelték az adósságlimitet mindenféle médiahír nélkül, vajon ez a néphülyítés most mire volt jó?

  Pontosan arra, mint 9/11, csak más összefüggésben. Akkor azt kellett elhitetni a gondolkodni képtelen néptömegekkel, hogy a „terrorizmus” a legnagyobb veszély, így a büszke amcsik mellszélességgel támogatták Bush közelkeleti politikáját.

  Most pedig azt kell elhitetni a kertvárosi amcsikkal, hogy az amerikai álom törékeny, véges, és bizony ára van.
  Megszorítások tömkelege vár az amerikaiakra, hogy meddig lehet őket „békésen” hülyíteni, azt már lehet találgatni.

  A dollár összeomlásában csak egy jó dolog van. A mi államadósságunk minimum feleződik, de akkor már senkit nem fog érdekelni az államadósság.

  Nekem az a meglátásom, hogy nem a dollár bedőlése indítja el a lavinát. 2001.09.10-én se gondolta volna még senki, hogy másnap új időszámítás kezdődik…

  A kiváltó ok most is olyan lehet, amelyre per pillanat egyikünk se gondol.

 29. -24:homolucus:)”Felépítettünk egy virtuális világot, az emberek próbálnak kapaszkodni benne, de ez a valóságosnak hitt világ a szemük láttára omlik össze, mert a pénz-papoknak már nincs szükségük a pénzedre.Ők már tervezik a jövő társadalmát és annak újabb hitrendszerét eugenikus alapon.És ebbe a nagy többség már nem fér bele.”

  Ember,s lőn világosság !!Jó szöveg!
  A pénz-papok,pedig annyiszor,s annyi játékszert csinálnak,amíg a Föld összes jószágát meg nem szerzik,s a megszerzése érdekében addig adagolják,mint halálos drogot a virtuális valóságot,míg mindened oda lesz,s akkor megtudod,hogy mi van a mátrixban,azaz az igazságot.
  A lelked kell nekik,csak afölött nincs hatalmuk.Sokakat már zombiagyúvá tettek,de mint látod,a munkájukat nem tudták befejezni,s nem is lesznek rá képesek.

  A félelem által uralkodnak az emberek felett.
  Megoldás:Ne félj !

 30. -29:Curix:)”A dollár összeomlásában csak egy jó dolog van. A mi államadósságunk minimum feleződik, de akkor már senkit nem fog érdekelni az államadósság.”

  Nem,mert más meg elbukta a megtakarítását,befektetését,s keményen benyújtja a számlát.

  „A kiváltó ok most is olyan lehet, amelyre per pillanat egyikünk se gondol.”

  Próbáljuk meg kitalálni!Szép feladat.

 31. 26: 1946 augusztus 2-án vettem egy kiló szilvát a sarki „maszek” zöldségestől 48 fillérért. 1 kg kenyér 1 Ft. volt, 1 liter tej 1,60. A villamos átszálló 70 fillér. A diák hetijegy pedig 2,70. 1 gombóc fagylat 50 fillér. Az Ilkovicsnál („McDonalds”) 2,50 volt egy adag marhapörkölt krumplival.

 32. 24.

  Szerintem jól látod. Tudom, hogy Tibor bá nem ért egyet velem, de én akkor is azt mondom, hogy a forgatókönyv csapásvonala adott, és ez mentén halad a világ arra, amit pár sorban felvázoltál.
  A forgatókönyvön mindig lehet, és kell is változtatni, mert túl sok az ismeretlen, de a szándékosság tetten érhető.

  Ékes példája ennek pl. a fenti poszt. Ezek után van még valakinek kétsége afelől, hogy ki(k) irányítják az USA-t?
  Néhány napja még „vérremenő” vita folyt a republikánusok és demokraták közt, és lám hirtelen minden megoldódott.
  Van még kétsége bárkinek is, hogy a lezüllött nyugatot kik szorongatják a markukban? Pártostul politikusoktól kezdve?
  Mszp? Fidesz? Ha-ha.

  A nagypolitikában nincsenek véletlenek. Ha mégis, azt korrigálják.

  Az államadósságok arra jók, hogy a 10 körömmel ehhez a rendszerhez kapaszkodó pórnépet végleg kivéreztessék.

  Véletlen, hogy egy ilyen aszályos nyár után több ezer hektáron tárcsázzák ki a magyar kukoricát, mert „valahogy” gmo kukorica került közé?

  Ugyan már. Közben azért lehet hülyíteni a jónépet, hogy Gyurcsány és Bajnai rács mögé fog kerülni, vagy éppen most jöttek rá, hogy a rablóprivatizálás során etűnt az összes cukorgyárunk? Nem csak leállították. Szét is szerelték őket!
  Ki lesz a hibás? A Pufajkás? És mit csinálnak vele? Lekötik az intravénás konyak infúzióról?

  Vicc. Csak nevetni nem tudok már rajta.

 33. 32:
  Ez már 2 éve be lett linkelve, de most már van aláírt magyar szöveg hozzá. Legalább mindenki megérti. És persze a George Carlin pont azt mondja, amit én. El fogunk innen tünni, nem is olyan soká.

 34. 30!
  Csőrmi ez telitalálat volt!!PONTOSAN!!!A lelkünkért folyik a harc..
  Az ördög a félelem húrjain játszik..

  28!
  Engem nem érdekel Zorbán,csak érdeklődtem,hogy érti e valaki,mert én nem .De úgy látszik más sem érti jobban mint én..

 35. 30.

  „Megoldás:Ne félj !”

  Egyetértek, de te is tudod, hogy ez már nem fog menni. Amíg valakinek vagyona van, az félni is fog, hogy elvesztheti. Akinek még állása van, fél, hogy elvesztheti.
  Félni akkor nem fogunk, amikor már semmink se lesz. Akkor viszont sebezhetőbbé válunk, mint egy ártatlan kisnyúl.
  Tömegként még mutathatnánk erőt, de a társadalmakat tudatosan és hatékonyan atomizálták. Tömeg sem lesz.
  Az (ördögi) kör itt bezárul.

 36. aki él, az attól fél, hogy elveszíti az életét. félni mindig van miért.

 37. 35. Jó utat, ahol sár nincs! 😀

 38. 20 Tiborba

  ” A dollár nem is fog bedőlni, hanem széplassan elveszíti az értékét.”

  Mi az hogy szep lassan?
  Tudtad, peldaul, hogy Norvegia sokmilliard dollart ( a sajatjat)akart kivenni amerikai bankokbol, nemsokkal a merenylet elott ?

  Itt nem szep lassa lesz, hanem esetleg lassan beindulo lavina; A szaudiak, a jpanok, az oroszok a kinaiak, meg meg sokan masok rengeteg dollart halmoztak fel, amitol hirtelen akarnak majd megszabadulni, ami hiperinflaciot fog beinditani.
  Ez viszont akkor kezdodik, amikor abbahagyja a haboruzast, mert ez az egyetlen valodi penz amit at USA-ban talalni lehet. Ez lesz egyebkent Obaba utolso es legmocskosabb feladata : befejezni a haborukat es beismerni hogy elvestette oket, majd felkinalni az orszagot a hitelezoknek.
  Feher ember ezt a melot nem vallalhatta el;

 39. 5. Nem kell drasztikusan váltani. Minden nap pár órát csinálj csak olyan dolgokat, amiket még soha. Kapálj, kaszálj, barkácsolj, eszkábálj, vess, arass… Te megteheted, hogy bárhonnan dolgozz a világon. Egy kis telken valahol a semmi közepén épp olyan jól (Vagy talán sokkal jobban) megélsz, mint Budapest közepén. És akkor a szellemi tartalék is megmarad.

  32. Nagyon jó. Ha nem lett volna felirat, még akkor is megérteném, olyan szépen és egyszerűen beszél (Itt most érthetőség szerint szépen, nem a fuckingelést éltetem.). Jót nevettem, kegyetlen humorral mondja el az emberiség komor végét.

  40. Hát én inkább az ellenkezőjétől félek… Hogy előbb, vagy utóbb olyan háborút indít el, ami lavinaként indítja el az Atomarzenállal rendelkező országok hadba lépését. Nagyon feszegette az utóbbi évtizedben az USA a határait.

 40. Semmit sem old meg a magas plafon
  2011. augusztus 02. kedd

  „Csak látszatmegoldást jelent az USA adósságplafonjáról született megállapodás, hiszen végeredményben csak abban van egy, hogy az ország vezető politikai erői hozzájárulnak az állam további eladósodásához az idén és még jövőre is. A paktumba erőszakolt takarékossági program nem elég nagy léptékű ahhoz, hogy megoldást kínáljon a súlyos államadóssággal küzdő ország bajaira, amelyeket az utóbbi hónapokban a gyenge növekedés is súlyosbít.
  (…)
  Elhárult az azonnali veszélyt, de nem oldódott meg semmilyen probléma, hiszen az ország továbbra is óriási adóssághegy alatt görnyedezik, amelynek nagysága immár eléri a bruttó hazai össztermék 100 százalékát, a költségvetési deficit a 10 százalékot. Ezen kívül eladósodottak az USA államai, az egészségügy is, mintegy 117 ezermilliárdos tartozást görget maga előtt. A polgárok ugyancsak nagy összegekkel tartoznak a bankoknak. Közben az Egyesült Államok gazdasága egy újabb recesszió felé araszol, a második negyedévben a GDP növekedése a várt, alacsony 1,8 százalékot is alul múlva csak 1,3 százalékot ért el. Közben visszamenőlegesen is lefelé kellett módosítani az amerikai GDP adatait, amiből kiderül: az ország a 2008-2009-es recesszió idején sokkal rosszabb állapotban volt, mint gondolták, mivel a bruttó hazai össztermék nem 4,1 százalékkal, hanem 5,1 százalékkal esett vissza.
  (…)
  Az amerikai adósságplafon-emelésről létrejött kongresszusi egyezség nem irányítja fenntartható pályára az amerikai államháztartást, és nem fogja megakadályozni, hogy az Egyesült Államok elveszítse lehetséges legjobb, „AAA” hitelminősítői adósbesorolását – vélekedtek londoni pénzügyi elemzők hétfői helyzetértékelésükben. A Capital Economics – az egyik legnagyobb londoni pénzügyi-befektetési elemző és tanácsadó cég – szakértői szerint az egyetlen kérdés az, hogy a Standard & Poor’s és a többi hitelminősítő „már ezen a héten meghúzza-e a ravaszt, vagy még várnak egy kicsit”. ”
  (…)

  http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=456425

 41. -37:-Curix:)”Amíg valakinek vagyona van, az félni is fog, hogy elvesztheti. Akinek még állása van, fél, hogy elvesztheti.
  Félni akkor nem fogunk, amikor már semmink se lesz. Akkor viszont sebezhetőbbé válunk, mint egy ártatlan kisnyúl.”

  Igen,igazad van.Miért van ez így,hogy félünk az állás,és vagyon elvesztésétől?
  Azért,mert mindkettő függőségi rendszer hozadéka,gyümölcse.
  Nem vagyunk a magunk urai,mert nem tudjuk magunkat, másoktól függetlenül,eltartani.
  Amig nem hordjuk büszkén ,mint a régi parasztember,a kalapunkat,kucsmánkat,s azt süvegeljük meg aki megérdemli,addig nemhogy félni fogunk,hanem rettegni,mert a mocsok emberek uralmát tűrjük.
  A cowboy kalapja,az indián tollas fejdísze..stb.mind a függetlenség,erő jelképe volt.
  Ma már gerincünk sincs,csak sérves porckorongsor,ami nyeklik-nyaklik,mert nincs belső erő,ami rendezné a mozgását.

  -40:-Attila:)”Itt nem szep lassa lesz, hanem esetleg lassan beindulo lavina; A szaudiak, a jpanok, az oroszok a kinaiak, meg meg sokan masok rengeteg dollart halmoztak fel, amitol hirtelen akarnak majd megszabadulni, ami hiperinflaciot fog beinditani.”

  Tételezzük fel,hogy így lesz.
  Ők nem devizahitelesek,vagy kőhajigáló görög vagy spanyol tüntetők.
  Nekik gazdasági+katonai erő van a kezükben.Tehát nem fogják jogi útra terelni a problémájukat,mert megvan hozzá a rendezést kikényszerítő erejük is.
  Egyszerűen a felhalmozott $-ból hatalom lesz.
  Voila,megszületett az új király.Megkaptuk az új lenyúló elitet.

 42. Tegnapról mára 5 forintot drágult a svájci frank. Úgy tűnik, valami tényleg elkezdődött.

 43. Az ország úgy néz ki, mint egy ezer éves IFA. Ülnek a kormánynál, és nem az utat nézik, hanem szerelik ki a magnót. Mondjuk, minek nézze az utat, mikor üres a tank? A felniket már rég eladták, csak hát a kötelező be van fizetve:DD

 44. Ron Paul republikánus elnökjelölt kiadott egy sürgős figyelmeztetést saját honlapján a ronpaul.com-on nemrég arról, hogy valamikor a közeljövőben az amerikai dollár összeomlik.
  Továbbá a FED-et kikiáltotta bűnbaknak, nem támogatja az adósságplafon emelését, sőt követeli vissza az ellopott pénzt a bankoktól.
  Már forradalmi hangulatú Ron Paul videok is megjelentek a youtubon, rá lehet keresni. Na, ki tudja ezt überelni ? 🙂 Obama biztosan nem

 45. Én ma mentem a bankba aranyat venni. Itt a bankban lehet venni tőzsdei napi áron 999-et, Krügerrandot, Maple Leaf-et, de még ausztrál Kangoroo-t is. Most magasan van az ára, de nem merem megkockáztatni, hogy ne legyen a pénzem döntő többsége aranyban. Ami nem arany, az ingatlan, illetve megkockáztattam egy minimális összeggel tőzsdézést Eurostoxx50-es papírokkal részleges tőkegaranciával, de azt is csak rövid távra. Kíváncsi leszek, mi lesz belőle 🙂

 46. 49: „jobb későn, mint soha”, „sosincs későn”
  1657 USD/oz.

 47. 49!
  Hál istennek nincs pénzem,de annyi sincs momentán hogy reggel kenyeret vegyek,úgyhogy a csodára várok.Viszont a tartozásaim,azokban úszok.De valami csoda mindig megment.. 😆
  (akárhányszor próbáltam eltenni egy kis pénzt ,valami mindig közbejött,úgyhogy már meg se próbálom).. 😀

 48. 49. Az USA-ban állítólag most próbálják betiltani a félautomata fegyvereket, nyilván félnek, hiszen nincs annyi fegyver sehol a világon a lakosságnál mint az USA-ban. De mit szólnak ehhez az NRA félkatonai szervezetek, akik a fegyverükkel alszanak ? Charston Heston híres esküje „from my cold dead hands” érvényes egész közép-amerikára, ahol az ősök őseinek a fegyvere is kint lóg a falon azonnali használatra készen.Egy több száz éves hagyományt Obama felrúgna, na erre kíváncsi leszek. Ennyi bevezető után térek az aranyra. Szerintem arany helyett vegyél fegyvert, mert ha nincs fegyvered, az aranyat úgy elveszik majd tőled, mint a pinty. Vagy elcseréled egy zsák krumplira, aztán utána elveszik a krumplidat – tök mindegy. Nálunk Mo-n nincs fegyver, de van sok cigány buzogánnyal, ninja-karddal. Ha baj lesz, fegyver nélkül az aranyad szart sem ér, ezt most jól jegyezd meg !

 49. 49:
  Mondjuk ezt jóval korábban is megtehetted volna!

  52:
  Savanyú a szölő???

 50. Ok, elírtam – akartam mondani – ha aranyat veszel, gondolj az önvédelemre is, szép szavakkal kifejezve. 🙂

 51. 53: Vettem korábban is, csak most ami volt pénzem másban, azt is aranyba tettem. Hagytam még másban is pénzt, de a túlnyomó többség most már nemesfém. És hálistennek itt megveszed a bankban az aranyat, és utána hazaviheted, vagy bérelhetsz egy széfet a bankban, és ott hagyhatod. Én az itthoni széf mellett döntöttem.

 52. 55: Még szép! Kikiáltanak egy „bank holidays”-t és sütheted az aranyaidat. Orbán apánk elkobozza, mert…. (nyugi nem csak meg fogja magyarázni, de a 2/3 el is fogja hinni)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük