(565) Ihaj-csuhaj sose halunk meg!

Tibor bá’ online

 

öNem túl logikus, de még ma is kutatják a hosszú élet titkát, pedig lassan már rövidre se fog telni. Az Ember teli van ellentmondásokkal. Magyarországon évente 2000 ember követ el öngyilkosságot, vagyis dob el magától egy tökéletesen működő, egészséges testet. Mások meg rozoga porhüvelyüket próbálják foltozgatni, hogy  egy-két évig kihúzza még. Jó üzlet tehát a hosszú élet garantálása, és napjainkban a legfontosabb dolog az üzlet. Csak az érdekesség kedvéért, lássuk hol tartunk!

Születéskor egy csecsemőnek a várható élettartama teljesen független attól, hogy az apuka 20 vagy esetleg 80 éves. Ebből arra lehet következtetni, hogy a spermiumokat előállító herék fityiszt mutatnak az idő múlásának, de hogy ezt a trükköt miként csinálják, az eddig titok  maradt. Most azonban találtak egy gént a közönséges sörélesztő gombában, ami az öregedést visszafordítja. Ez tehát egy kellemes kiindulási alap az örök élet megteremtéséhez.

Silány körülmények között az élesztőgomba lemond az aszexuális reprodukcióról és négy spórává osztódik, melyek mindegyikében megtalálható az élesztő sej kromoszóma állományának a fele, pont úgy, ahogy az embernél a spermium és a petesejt esetében. Öregedés után a sejtben fehérje csomók és DNS darabkák keletkeznek. Amikor azonban Angelika Amon (Massachusetts Institute of Technology) fiatal és idős élesztő sejtekből származó spórákat követtek, úgy találták, hogy ez az abnormalitás nem következik be, vagyis az összes spórának a várható élettartama azonos lesz. Úgy tűnt, hogy az összecsomósodott fehérje autofágiás úton eltűnt, mert a sejt felzabálja saját magát.

Spóraképződés alatt a NDT80 elnevezésű gén előtérbe került, aminek aktivizálására az öreg sejt élettartama megduplázódott. Az NDT80 gén megfelelője emlősállatoknál a p53, amelynek szerepe a sejt ciklusok szabályozása. Más szavakkal, megtalálhatták a sejtek fiatalításának, és az öregedési markerek eltűntetésének módját.

14 gondolat erről: „(565) Ihaj-csuhaj sose halunk meg!

 1. Hm.
  1.Egyes férfiismerőseim az egészből azt vonnák le, hogy lám, még több sört kell inni 🙂 sörélesztő…
  2.Angelika Amon pont olyan lenne (külsőre) mint a kedvenc unokatezsvírem, ha egy kicsit rendberakná a szemöldökét.(mármint Angelika)
  3. Nem hiszem hogy bármi lesz ebből az élesztőgombás fiatalontartó cuccból valaha is, de nem is nagyon tudok azonosulni a mindenáron fiatalodni/még tovább élni akarók gondolkodásával.
  4. Kíváncsi vagyok, mikor jelennek meg az első humbuk reklámok az élesztőgomba spóra kivonatos koenzimes arckrémekről/ vitaminokról 😀

 2. Inkább ma egy sör, mint holnap az örök élet!
  Hol is találtak egymillió éves élesztőgombát?

  Nekem is van receptem a hosszú életre! Tedd magad ingerszegény, változásoktól mentes közegbe! Nagyon hosszúnak érzed majd az életed!

 3. üdv Tiborbá és Mindenki!
  Nekem már készül a klónom, amibe átmenthetem a tudatomat. Nektek is készíttethetek. Előlegeket nálam lehet fizetni.
  Fénysebességgel repülő űrhajót is építtetek. Közel fénysebességen az idő nagyon lelassul. Építkezésbe be lehet szállni, előlegeket nálam letétbe helyezni.
  1 vércseppből újra genetizálhatjuk magunkat. A véreteket saját mélyhűtőmben tárolom. Csak 10.000 ft/év
  Örök élet! Imádkozom értetek. 5.000 ft/óra/ személy. A legjobb időtlen szolgáltatás! Égiekkel kapcsolatom garantált! 😀 😀 😀

 4. Arma Gedeon, kellemesen megleptél Kétfarkúékkal 🙂 Őket olvasd, ne a Kurucot 🙂 (Hírcsárda?)

 5. Jujj az emotikon… elszúrtam, de szerintem amúgy is jobban néznek ki, így, régi autentikus mivoltukban. :-):-S:-I:-P:D XD stb..ez pl nyelvkilógatós emotikon, nem nevetős:P :–) (nem sértődöm meg ha törlöd az offjaimat)
  🙂 :-S :-I 😛 😀 XD 😛 :–)

 6. 4: Kedves Dorka, manapság csak hébe-hóba járok a kurucra és igen erős belső szűrővel kezelem a szövegeiket. (persze, mint mindent) Igaz, kétfarkúakt is rég olvastam. Egy ponton ellaposodott.
  Kurucékat egy manipulatív provokációnak tartom, hírforrásnak hasznos, mert a szereposztás szerint bizonyos nem PC dolgok, infók még mindig ott jönnek le elsők között.
  Csakhogy már névválasztásuk miatt is kritikusuk vagyok, hiszen fő témám mostanában a kitalált történelem, hamis hősök,amin belül elkezdtem a kurucok hamis hős voltának leleplezését és e téren még lesz folytatás.
  Tehát nyilvánvaló, hogy tudatosan, vagy nem (egyes szerkesztőknél egyik, másoknál másik) igazából épp azt a háttérhatalmat szolgálják, aminek mitikus képviselőjét, Izrael államot és a szervezett zsidóságot formálisan támadják.
  A háttérhatalom egyik alaptrükkje saját céljainak szolgálatára „ellenzéki” propagandával mozgósítani a naív tömeget. Tehát látszatra saját maga ellen mozgósítja őket, de valójában nem. Egész kuruc-szabadságharcos történelemszemléletünk lényege, hogy az őszinte hazafiak azokat imádják, akik az országot kiszolgáltatták a romboló erőknek. A kurucinfó is ennek eszköze, alapító főszerkesztője, mint tudjuk, zsidó volt…
  Szakirodalma van ennek a technikának MacDonaldéknál.

 7. 5: Dorka, kérek egy puszit! Én az Új Életet olvasom. 🙂

  7: Gedeon! Elképesztően büszke vagyok rá, hogy eddig még nem derítetted ki rólam, hogy a Háttérhatalom sponzorál. Bár tegnap volt egy csúnya húzásod, amikor kétségbe vontad, hogy hús-vér ember lennék. 😀

 8. 8: akinek szatirikus rovata is van, annak legyen humorérzéke! 🙂
  Csak céloztam arra, hogy te nem létezhetsz, hiszen a kétféle nézeted, preferenciád egyetlen emberben statisztikailag nem fordul elő. GYF tipikus terméke annak a közegnek, akiknek köszönhetjük a Sorstalanság-jelenséget, a holóbizniszt, stb. (nem kell ragozni, hogy egyikünk se helyesli a háborús zsidóirtást, ahogy másokét se, itt az áldozatok emlékével való kufárkodás iránti viszolygásunkról van szó)

 9. 10: Gedeon! Most te nem láttad a 😀 -t. Mit magyarázol. A „csak céloztam” még szellemes is volt. Most az egészet megpróbáltad lenullázni. 😀
  A holobusiness egészen más téma, ahol nincs vélemény különbségünk.

 10. Azt hiszem, hogy ABBAN a világban és ABBAN a tesben kellene megtanulnunk élni a mi VAN, és nem abban ami esetleg lehetne ha a moszkvai nénikémnek áramszedői lennének…
  Sokkal költséghatékonyabb lenne, mint folyton változtatgatni a világgal és magunkkal szembeni elvárásainkat.

  Meg aztán… hogy felmennének az ingatlanárak, ha lassabban üresednének meg a házak !

  Mondjuk, fel lehet emelni a nyugdíjkorhatárt 95 évre, de ettől még nem lesz munkája a 25 évesnek se…

  Hova sietnek, nem igaz, hosszú az élet, van még idő!

  Szóval… baj lesz ha az álmok elkezdenek valóra válni

  7. Arma Gedeon…

  Ezt mondom én is: Tulajdonképpen a hülye antiszemiták hibája hogy addig mondogatják, hogy a zsidók vannak minden mögött meg ők irányítjákk a világot, hát persze hogy elbízzák magukat…
  ( Közben a rózsakeresztesek meg eldugott mosollyal a szájuk szögletében építgetik titkos terveiket…)

 11. 12: hamár szóbahoztad: az evilági testtel és léttel való elégedetlenség volt az egyik gyökere azoknak az okkult kavarásoknak, amikbe a rózsakeresztesség is tartozik, idézet a rozikurucok egyik neves előfutárától:

  „Ki ne vágyna arra, hogy nem törődve a földi dolgokkal, megvetve a szerencsét és semmibe véve a testet az istenek vendége legyen még földi életében, és megrészegülvén az örökkévalóság nektárjától halandó voltában is részesüljön a halhatatlanság adományából? … Végül, kimondhatatlan szerelemtől égetve felemelkedünk s mint lángoló Szeráfok elszakadunk önmagunktól, s isteni erővel töltekezvén többé nem mi leszünk, hanem Ő Maga, aki teremtett minket.”
  (Pico della Mirandola: Oratio de hominis dignitate – Az ember méltóságáról, 16. szakasz)

 12. Mielőtt még mindenki örülni kezd: Bármilyen fiatalító micsodát fedeznek is fel,kik is lesznek majd a kiváltságosok akik azt fel is használhatják?
  Ja bizony.lehet hatalomnak,háttérhatalomak,bárminek nevezni…ezt is leosztják…
  A „pór” nép meg csak álmodozhat tovább..
  Ja bocs az eutanáziát azt majd fogják engedni a póroknak is..
  Nem üneprontó akartam lenni…bocs csak az őszinteség a klaviatúrára döntött..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük