(515) Tibor bá’ online – A macsó férfi korán meghal (a hagyományos férfiszerep önromboló)

öUtálom ezzel kezdeni, de tényleg, a legutóbbi tanulmány feltárta a – sokak által sejtett – nagy igazságot: a macsó férfi – többek között – az orvoshoz fordulást „férfiatlannak” tartja, következésképpen élete rövidebb, mint a beszari alakoké.  

Ma már mindenki tudja, hogy a nők – nagy általánosságban – tovább élnek, mint a férfiak, ami a régebbi időkben pont a fordítottja volt, elsősorban a gyermekszülés kockázata miatt. Ez utóbbi túltett a háborúk okozta  férfiáldozatok statisztikai hatásán is. Tény az, hogy több volt az özvegy férfi, mint az özvegy nő. A modern egészségügy hajnaláig ez a kép nem is változott meg.

Mára azonban letisztult a kép. A férfiak jóval múlékonyabbak mint a nők, mert a férfi test biológiai felépítése sérülékenyebb, mint a női test, valamint a férfiak életvitele önpusztítóbb, mint a nőké. A férfivé serdülés közben felvett attitűdje: ne mutass gyengeséget, légy bátor. A biztosító társaságok igazolhatják, hogy a fiatal férfi a volán mögött sokkal felelőtlenebb, mint a fiatal nő, és természetesen gyakorta esnek áldozatul közúti balesetnek. De többet gyilkolnak meg közülük, követnek el öngyilkosságot és adagolják túl a drogokat. És valljuk be, az alkohollal, nikotinnal is gyakrabban mérgezi magát, mint a nők. Ráadásul ezekre az adatokat nem befolyásolja az eltérő nemzetiség, vagy pedig bőrszín. A nagyobb férfihalandóság mögött egyértelműen a macsó viselkedési forma áll. Mert az „igazi férfit” a veszélyek hidegen hagynak, a virtuskodás viszont nagy divat, aminek következményei sokszor tragikusak.

Mivel az adatok engem igazolnak, nyugodtan javasolhatom, hogy nézz végig saját családodon! Biztos vagyok benne, hogy a férfiak (nagyapák, dédapák) jóval előbb távoztak, mint házastársuk. Ez ellen nem sokat lehet tenni, hiszen a döntés az övék volt, amikor kockázatot vállaltak fel vagy egészségügyi tüneteket egyszerűen figyelmen kívül hagytak, de volt-e választásuk? Nem nehezedett-e rájuk társadalmi nyomás? A válasz mindkét esetben igen. Ma azonban más a helyzet. A társadalmi „elvárás” éppen az, hogy vigyázzunk az egészségünkre, hiszen a fogyasztói társadalom egyik pillére a sokszor feleslegesnek gondolt „táplálék kiegészítők” beszerzése és használata. Ma már nem övezi szégyen azt a férfit, aki törődik az egészségével, aki nem vállal fel felesleges kockázatot. Nem is nagyon teheti meg, hiszen az élete delén átlépő férfiak körében, egy újabb házasság keretei között, az újbóli gyermek vállalás „divattá” nőtte ki magát. A férfi új kötelessége az életben maradás lett.

De, ha kedvem támad, megtámadhatom a régi felfogást is. Ugye a logika az, hogy a macsó férfi kötelessége családjának a védelme. Ez dicséretes, de a halott férfi tudja a legkevésbé védelmezni a családját, a legkevésbé tudja ellátni az apai teendőket, ami jelentős ellentmondást szül. Nem kellene elfelejtenünk, hogy egy igazi férfi által nyújtott pótolhatatlan segítség nyújtásához az „igazi férfinek” jelen kell lenni, vagyis elsőszámú kötelességünk egészségesen élni, és vigyázni magunkra (is).  

31 gondolat erről: „(515) Tibor bá’ online – A macsó férfi korán meghal (a hagyományos férfiszerep önromboló)

 1. 1: Nem védeni akarom az IMF elnököt (megteszik majd a hittestvérei), de szerintem ez a sztori eléggé életszerűtlen. D S-K nem lehet olyan lökött, hogy ilyesmivel próbálkozzon az USA-ban(!), ahol minden kis hülyeség szexuális zaklatásnak számíthat. Lehet, hogy csak a törölközőt kérte 🙂

 2. 2: Túl sokat nyilatkozott az USA dollár politikája ellen. Majd most megtanulja ki az úr a szemétdombon, ha eddig nem tudta volna. 😀

 3. 2: mindent lehet az USÁ-ban, amíg valaki védett. Úgy látszik, DSK tegnap óta nem az…
  TAlán olvastál róla, hogy az amerikai elit kedvenc bulihelyén, a kaliforniai Bohemian Grove nagy baglya előtt milyen szertartásokat rendeznek…

 4. 4: A helyi hírharsona azt írta, hogy DSK orális szexre kényszerítette a szobalányt. Lehet, hogy gyáva vagyok, de egy teljes erőből védekező nő fogai közé én nem tenném be… 😀
  Hacsak nem Monica Lewinsky volt a szobalány 😀

 5. 5: Teljes képtelenségnek tartom. A pasi pontosan tudja, hogy mit lehet és mit nem. Nem kell neki erőszakoskodni, mert annyi a pénze, mint a pelyva. Aki aspirál a francia elnöki székre, nem olyan idióta, hogy ekkora marhaságot kövessen el. Hogy lehet az, hogy egy szobalány szava übereli az IMF elnökének a szavát? A pasit nyilván ki akarják nyirni!

 6. A poszthoz annyit, hogy szerintem a nök es a ferfiak születeskor varhato elettartama között a fö különbseg EGYERTELMÜEN a ferfiak között gyakoribb önpusztito eletmod szamlajara irhato. Ha korhazban dolgozik az ember, azt latja, hogy a 60-as „nagyon beteg” generacio elsösorban ferfi, es szinte kivetel nelkul mindegyik:
  – iszik
  – dohanyzik
  – cukorbeteg, mert zabal, mint a diszno (ezen belül is elöszeretettel eszik edessegeket)
  – a fenti harom tetszöleges kombinacioja.
  A nöknel ivas es dohanyzas elvetve fordul elö, köverek, cukorbetegek szoktak lenni, de joval kevesebben, mint a ferfiak. Valamint az orvosi utasitasokat is be szoktak tartani, sokkal inkabb, mint ferfi tarsaik. Ezert is elnek tovabb. Azok a ferfiak, akik tartozkodtak az ivastol, dohanyzastol, illetve 25-27-nel nem nagyobb BMI-vel eltek le az eletük java reszet, meg 80-as eveikben is igen kitünö allapotban jönnek a korhazba, sokszor jobb egeszseggel, mint hasonlo koru nötarsaink – szerintem ez a fizikai munka ill. a rendszeres mozgas szamlajara irhato, amit a ferfiak gyakrabban vegeznek, mint a nök.

 7. 1-7: Ezen en is sokat gondolkotam szombaton, amikor bemondta a radio!!! Ez a „szexualis zaklatas” tema tipikusan CIA-modszer. Assagne-nal is ezt akartak bevetni, csak pechjükre a londoni birosag nem ugy gondolkodott, mint a „ceg”.
  A sztori teljesen valoszinutlen, lasd persze, egy dusgazdag potentat majd pont elkezd a szobalannyal eröszakoskodni, ahelyett, hogy egyszerüen hivatna a szobaba egy profi prostitualtat… es persze oralis szex, az mar Monica vs. Clinton esetben egyszer mar bejött, plusz nem igazan kell orvosszakertöi vizsgalatnak alatamasztani (sperma a hüvelyben, fogasnyomok, vaginalis zuzodas, verzes, stb.)

  Valoszinüleg Lopatanak lesz igaza. Az USA kicsit agresszivabbra valtott, es „meghuzta a halot”.

 8. Ez a Kohn az elitbanda tagja, ez egy belső leszámolás. Kimondottan az agresszjv szex volt a mániája, erről ismerték. Hihető, hogy ilyet csinál egy szobalánnyal, mert szokása volt, az újdonság, hogy most direkt csapdába csalták. Persze lehet, hogy egy ujjal nem nyúlt hozzá…

  A nem hülye férfiak átlagban nem élnek rövidebb ideig. A férgese meg hulljon…

 9. Most olvastam, hogy állítólag az IMF elnöke jelentős bizonyítékokat szolgáltatott ki az állami ügyészeknek és a szenátusnak a JP Morgan és a Goldman Sachs , Bank os Amerika ténykedései ellen. Azokról az illegális értékesítési marketing-ügyletekről van szó, melyek még a legyengített pénzügyi törvényeket is áthágták.
  Ezen kívül Kahn-nak volt köszönhető, hogy sor kerül a 2011 május 19-i Bretton Woods-i bizottság éves találkozójára , ahol drasztikus változtatásokat fogalmazott volna meg. http://www.brettonwoods.org/events/index.php/69/2011_Bretton_Woods_Committee_Annual_Meeting

  Hatalmas az összefonódás az említett bankok és az előző – Bush, Clinton érdekszférával stb. Érdemes megnézni a bennfentesek c. filmet ezzel kapcsolatban. Hogy ez a Kahn egy lúzer, vagy hülye, vagy tényleg szexmániás, az már mellékes.
  Szóval megy a lélektani hadviselés rendesen, és az globális „eseményeket” is felgyorsíthatják, ha úgy érzik szorulna a hurok a nyakukon.

 10. Nem kell ilyen messzire menni hiszen nekünk is van egy Etka anyónk! 91 éves és hihetetlen vitalitással bír. Bár nőnemű és lehet hogy nem is vág a témához de ha már szóba került a jóga… http://www.etkaanyo.hu/oneletrajz.htm

 11. Nem akartam messzire menni, csak arra céloztam, hogy ezek a technikák ma is szabadon gyakorolhatók. Nem sírni kell, hogy egészségügy meg minden, doktorbácsi gyógyítson meg, hanem tenni kell az egészséges testért. Ez nem torna amit az öreg mutat, hanem tudatos test-nevelés, étkezés, HAGYOMÁNY! Régen,
  ie.I. század pl még mindenki tudta, hogy kell élni. Ma meg sírunk… Pedig ránk maradt az ősi tapasztalati tudomány, dehát kényelmes az ember, akkor be kell vállalni a következményeket is!

 12. A macsóság oka szerintem a bunkóság.
  cigi = idiótaság
  mértéktelen szesz = hülyeség
  orvosokhoz járni = öngyilkosság = bunkóság
  orvosok ellen hadakozni = ökörség

  bölcsen élni, testi és lelki egészségre vigyázni = tartalmas élet
  Az élet hossza önmagában nem jelent semmit. El lehet vegetálni 100 évig egy üvegbúra alatt és lehet élni 40 évig tartalmasan.

 13. 15: Légy erős! Üvegbúra alatt neme lehet 100 évet megélni. — Áruld el, mi a tartalmas élet?

 14. Lehet élni 120 évig is tartalmasan de nem gyökér nélkül történelem nélkül világszemlélet nélkül a vakvilágba, mert az nihillizmus és csak 40 év tényleg. Nem a bunkóság miatt macsó a macsó, egy jógit is szerethetnek a nők, lehet bátor, sőt kell is hogy bátor legyen, mert hogy küzd meg önmagával, ha a világhoz is gyenge? Rettenthetetlen kell hogy legyen, ez pedig biztonságot nyújt a nőknek, egy határozott férfi megnyugtatja őket, biztosan akinek biztos a talaj a lába alatt, ezt nem csak bűnözéssel lehet elérni. Inkább az a veszélyes, a kitaposott úton haladni nem rejt annyi veszélyt.

 15. Macsó szerint nem tudom, de szerintem értéket hagyni magad után, nem rombolni, jó példával elöljárni, másokat hozzásegíteni ezekhez, már elég tartalom.

 16. 14: Istenem, ha mindenki így gondolkodna, munkanélküli lennék 🙂

  De szép is lenne…
  Boldogan csinálnék valami mást annak a tudatában, hogy az emberek egészségesen gondolkodnak és így is élnek.

 17. 14: Igen jól tudom hogy a jógával óriási dolgokat lehet véghez vinni hiszen én is gyakorlom ezt az életmódot. Persze az ászanákat nem űzöm ilyen magas fokon mint a videón az úr de azért sokat segített már rajtam ez a fajta életszemlélet. 38 éves vagyok,nem iszom alkoholt nem dohányzom nem kávézom,boldog családban élek, orvosnál nem sokat jártam még. Megcéloztam a 100 évet aztán meg majd lesz valahogy. 🙂

 18. 16: szerintem tartalmas, ha sok élményed van, ami felpezsdíti a véred, megmozgatja minden sejtedet.
  Ennek az ellentéte: chips zabálás, unott képpel, tévé előtt.

  18: egyetértek.

 19. 18: „Értéket hagyni magad után” Ez nagyon jó és tömör megfogalmazás. De ezt lehet csinálni jóval tovább, mint 40 év.

 20. A hosszú élet titka Ne Nősülj Meg 🙂 Ennyi 😀

 21. Mekkora macsó lehetett az Afganisztánban BALESETBEN meghalt két magyar katona! Talán nem kötötték be a biztonsági övet a páncélautóban!?? 🙁

 22. 23: Poénnak jó, de a statisztikák szerint a házasságban élők tovább élnek, mint a szinglik, vagy özvegyek.

  24: Az egyik katona nő volt, ráadásul egész csinos. A gk. vezető viszont balfasz volt, nem macsó.

 23. 25. Nem baleset volt, állítólag bombatámadás érte őket és ez okozta a balesetet, erre céloztam.

 24. 26: Ezt a honvédelmi miniszter kerek-perec kizárta.

 25. 24: A PSzH-ban régen nem volt biztonsági öv. 😉 Talán ezekben az újabb járgányokban sincs.

 26. „Legalább két amerikaiak-vezette katonát megöltek Afganisztán északi részén, míg hét másik megsérült – tudósít afgán forrásokra hivatkozva az iráni Press TV, melynek értesülései cáfolni látszanak a magyar Honvédelmi Minisztérium eleve gyanús „közlekedési baleset” sztoriját”

 27. Javaslom, hogy verbálisan is válasszuk el egymástól a hajdan élt férfiakat és korunk „pasijait”!

  (Abszolút ontopik: Tony Porter – Felhívás a férfiakhoz [rövid és érdekes videó-előadás]
  http://paradoomer.blogspot.com/2011/03/ferfiak-es-pasik-szerkesztgetes-alatt.html )

  A férfias nők és a nőies férfiak korát éljük.” /J. Evola/ (Ti. a macsóskodó kis szteroid Gyurkák minden egyébnek nevezhetők, csak érzelmileg és értelmileg érett, felnőtt férfinak nem…)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük