(472) Tibor bá blogja – Gyilkol a COREXIT

önarcképLisa Nelson 2011.03.07-én elhunyt. Mindenkinek nagyon fog hiányozni, akik elég szerencsések voltak ahhoz,hogy ismerjék.

Halálával kapcsolatban hadd emlékezzünk arra, hogy a COREXIT nevű ipari oldószert nyersolaj oldására találták ki. Azonban az anyag más zsírokat, zsírsavat tartalmazó sejtek is képes feloldani. Minden valószínűség szerint ettől dagadt fel Lisa arca a videó felvételen, ami még a múlt év novemeberében készült.

Az alabamai Orange Beachon lakó Lisa Nelson egyike az egyre nagyobb számú embereknek, akik a BP olajfúró torony felrobbanása után tengerbe ömlő olaj okozta katasztrófa áldozatai lettek. A helyi orvosoknak fogalmuk sincs, hogyan diagnosztizálják vagy gyógyítsák azokat a pácienseket, akik a COREXIT áldozatai lettek. Hivatalosan nem ismerik el, hogy a veszély létezne és iparkodnak eltitkolni a veszély létezését. Tény az, hogy a mentési munkálatok során 3.800.000 liter COREXIT került az óceánba. A COREXIT párolog és az óceán felöl érkező szél a partra sorodra a párát. A gyártó által kibocsátott ismertető szerint: „A termékkel kapcsolatban mérgezést kizáró vizsgálatok nem történtek.” — Nézzétek meg a videót, az is, aki nem érti a szöveget. A végén bemutatják a fiatal nő fényképét a mérgezés előtti állapotban. 

http://www.forbiddenknowledgetv.com/page/1233.html

__________________________________________________________
__________________________________________________________
__________________________________________________________

90 gondolat erről: „(472) Tibor bá blogja – Gyilkol a COREXIT

 1. Tökömet se érdekli, hogy hullanak az amerikaiak, maguknak csinálják a bajt.
  És az egész világot kirabolják, háborúznak csinált indokokkal, menjenek a fenébe. Hülye jenkik, akik mindent akarnak, de remélem lassan lejár az idejük. Egy kis szopóka nekik is jár már az american dream után 😀 😀

 2. 1,

  A szopócukorka sajnos hosszabb,mint ahogy azt ember el birja képzelni.Ha ilyen káros hatása van a méregnek az emberre ,az katasztrofális az élővilágra nézve.
  Az is megtörténhet,hogy majd egyszer corexittel mérgezett halkonzervet eszel saját otthonodban,miközben szidod a British Petrolt.

 3. 2: kalotaszegi
  De maguknak csinálják a bajt. A globalizáció nem ismer határokat, mindig többet és többet. Minden téren. Ez vonatkozik az olajkitermelésre is, még ha a BP okozta most. De hány tanker futott zátonyra??
  Pl. Franciaország és sok 100 más (vagy több??)

  Én globalizáció ellenes vagyok, de szart se érek vele, mert a globalizáció meg fogja ölni a világot.

  A másik dolog, amit felvetettél, a mérgek/gyomirtószerek/stb. Ez ellen én is kiállok, miért kell a sok méreggel elárasztani a Világot? A jobb termésátlagokért? Hülyeség, mert ez visszaüt mindenhol, mint a bumeráng. 🙂

 4. 1 Megtévesztett vagy, ezen a bolygón az egyetlen testvéreink az angolszász bevándorlók alkotta törzsnép. Senki nem kívánhatja közülünk a halálukat. Egy esetleges zsarnoki világrend felépülése ellen az egyetlen esélye a Földnek ha az amerikai nép (is) felébred. Százmilliók ottani ébredése ellehetetlenítene bármilyen emberi jóléttel szembehelyezkedő hatalom létrejöttét.

 5. 3. Nagyon rákkantattál az összesküvéselméletek már-már intézményesített cáfolására. Viszont tekinthetlek Al-kaida összesküvés „fan”-nak? Vagy olyan sincs?

 6. 6: bátor Opos
  „Megtévesztett vagy, ezen a bolygón az egyetlen testvéreink az angolszász bevándorlók alkotta törzsnép.”

  TE VAGY A MEGTÉVESZTETT, MÉGPEDIG IRTÓRA.
  Ha beveszed az amerikai maszlagot, akkor főleg 😀

  Én nem kívánom, ahogy idézted („Senki nem kívánhatja közülünk a halálukat. „) a halálukat, eszem ágában sincs.
  De ők csinálják maguknak a bajt, nézz utána a neten, vagy Tibor bá oldalán 🙂

 7. Aki azt hiszi, hogy ami ott történik az minket nem érint, nagyon rövidlátó. Minden mindennel összefügg. A halkonzerves példa a legkézenfekvőbb, de ettől sokkal összetettebb a dolog. A legfélelmetesebb vetülete ennek az, hogy a „hatalommal rendelkezők” ellen per pillanat a kisember igen tehetetlen. Ha életben marad még szívják a vérét de ha meghal is még hoz egy utolsó hasznot a hamvasztással, mert a magánkézben lévő krematóriumok többsége a felső tízezer kezében van. Angliában például minden kremó tulaj lord és ősi nemesi családból származik. Olyan párosítások is jól megférnek mint az EarlGrey tea mágnás és hullaégető egyben, aki nem átallik nyilvánosan is azzal viccelődni, hogy mindössze arra kell odafigyelni, hogy a hamvakat ne egy csésze tea felett szórjuk szét.

 8. Lassan az amik is érzik azt a mocskot amit szétszortak a világba.Nem árt nekik egy kis lecke.A feladat adott a példa megoldásra vár,az egyenlet több ismeretlenes, a bukás garantált év ismétlés nincs….

 9. 5,

  Csak megprobálom rávezetni az embereket arra,hogy hadják az egetrázó hűlyeségeket és inkább számoljanak utánna,hogy mennyivel nővesztették meg energiafogyasztásukat az utobbi húsz évben és még mennyivel akarják a következő években új kocsik,masszázs fotelek,3d tv ,mobiltekefonok és egyéb szarságok formájában.
  Nem azzal kell elsősorban törödni,hogy barium aluminium vegyszert szórnak utasszállitó repülőgépekből ránk,mert ez ellen ,ugye nem tehetünk semmit,viszont környezetünket bármikor tehermentesithetjük saját tékozlásunktól.
  Hogy ezt nemnagyon akarja senki – erkölcsi rehabilitációnak -mit ad isten mit nem- mindenféle összeeskűvéselméletet,svédasztalon.
  Aki összeeskűvéselméletekkel táplálkozik ,az a legmagassabbról szarik a világra,mert mesterkélt hite mentesiti mindenféle felelősség alol.

 10. A japán élelmiszerüzletekben kiürültek a polcok…
  A kormány gördülő áramkimaradásokat tervez.

 11. Nem értek hozzá, de egy amerikai fórumon olvasottak alapján és józan ésszel is nyilvánvaló, hogy a megolvadt reaktormagot tengervízzel hűteni olyan elkeseredett lépés, amit csak azért csinálnak, mert más lehetőségük nem maradt.

  Könnyű belátni, hogy semmi mást nem kezdhetnek a hűtésnél elhasznált és durván radiokatív tengervízzel, mint hogy visszaengedik a tengerbe, minden tisztítás nélkül. Hova tennék, nincs rá semmilyen tározó tervezve és nem is építhető ki hirtelen. Tehát jókora területen lemondhatnak a halászatról is. Csak kínjukban tehetnek ilyet, ennek a fele se tréfa!

 12. 1: Az amerikaiak nem maguknak csinálják a bajt, hanem vannak, akik NEKIK… 🙁 Ja, és Neked is…

 13. 16:
  Nem vagyok beszélőképes a Tibor bá által, de lenne mondanivalóm.
  Bár ezt is fölöslegen írtam le

 14. 11: Valóban nagyon nagy a gáz. A fűtőelemek megolvadtak, tehát ott kell őket hagyni, ahol vannak. Viszont tovább termelik a hőt, hiszen a reakció nem állt le. A hűtést tehát beláthatatlan ideig kell folytatni. A hidrogén gáz (ami szerintük robbanhat) azért van, mert a hatalmas hőt termelő fütőelemekkel érintkezve a víz felbomlik alkotóira. Robbanás tehát valóban várható, de ez a problémát nem fogja megoldani. A reaktorról még sokat fogunk hallani. — Az pedig a kapitalista felelőtlenség, hogy tektonikus lemeztalálkozó helyen, ahol gyakoriak a földrengések, atomreaktorokat építenek. Az emberiség az energiáért bármit hajlandó felvállalni.

 15. 17. A Muhi atomerőmű is egy hasonló helyre (lemeztalálkozásokra) épült. Az egy pöppet közelebb is van hozzánk. Remélem elérik a német tüntetők a céljukat. Már hatvanezren vannak.

 16. 18. Nem Muhi, hanem Mohi. 🙂 Szóval a Mohovce Erőmű is egy geológiai törésvonalon fekszik.

 17. 18: De akkor honnan lesz a hianyzo energia? Mo-on epitenek es nem Nemetorszagban, majd innen szallitjak oda?
  Mintha hallottam volna errol. 🙁 Csupa negativ vagyok..

 18. Javitok, bocs.
  Mo-on epitenek atomeromuveket es nem Nemetorszagban, majd innen szallitjak oda az aramot?

 19. 1; 10:
  ezt az amik is érezzék, hogy mit tettek a világgal kérdést ti sem gondolhatjátok komolyan. szerintetek egy átlag, mezítlábas usa polgár mit tehet arról, hogy szarral tömik (mint minket), válogatott kemikáliákkal mérgezik (mint minket), hülyének nevelték, akinek egyetlen életcélja a luxus körülmény megteremtése és kiélvezése? fogalma nincs a világról, nem is érdekli mindaddig, míg a hatezer köbcentis vacka nem kezd köhögni a kiszáradt tankja miatt.
  háborúkat nem ő akarja, ő csak eszköz, hogy hatalomra juttassa és ott tartsa az élősködőket, akik ezért olcsó benzinnel és más csillogó üveggolyóval fizetnek neki.
  én az usára valami csoda dologként gondoltam, de dolgoztam ott pár hónapot legalja építőipari melósként és nagyot koppantam. láttam a sok bevándorlót üveges szemmel ülve a tömbházak lépcsőin, a feltörekvőket, akiknek már háza van de ezért orrvérzésig melózik és a középosztályt, akiknél anyu otthon van a gyerekekkel, apu hajnalban el, este haza és láthatóan üres életet éltek, de nagy házzal, két mercivel villoghattak.
  ez a minden ami tehet a világ helyzetéről igaz ugyan, de ez nem tudatos. beleszülettek, nekik ez a természetes. szerintem erős maszatolás azt mondani, hogy megérdemlik, minden miattuk van.
  és én nem cserélnék velünk. ezt őszintén mondom.

 20. @1: Hogy lehet olyat állítani, hogy a nyomorult helyi lakosok, még ha amerikaiak is ,megérdemlik a bajt. A problémákat nem ők okozták, s nem is haszonélvezői az olajkitermelésnek, ez olyan mintha a Kolontáriakra mondanák ugyanezt külföldiek.

 21. 23: ezt időről-időre elmondjuk itt pár egyszerű lelkivilágú embernek, aki a haragját rövidre zárja az amik, mint bűnbakok megtalálásával. Reménytelen esetek…

 22. 22 & 23: Szerintem nekünk magyaroknak igen nagy luxus ennyire elnézőnek lenni. A kolektív bűnösség elvét velünk szemben állandóan és sokak alkalmazták. Senki nem mondta azt, hogy ez a 10 éves gyerek nem tehet arról, hogy a kormánya hadat üzen az SZU-nak. Családostol kitelepítették úgy, hogy házukat, földjüket és minden vagyonukat hátra kellett hagyni. Trianon után a határon kívül rekedt 5-6 millió magyar se tehetett arról, hogy az uralkodó osztály nemzetiségi politikája a jobbágy-paraszt maradéktalan kizsigerelésénél befejeződött. Mégis 90 éve kell elszenvedniük az üldözést, megalázást, háttérbe szorítást. Szóval miért kell nekem „megbocsátani” a gettóban toborozott amerikai katonának, ha megerőszakolás után egy arab kislány a helyszínen fejbelő?

 23. Én csak azt nem értem, hogy a magyar amcsikövetési módszer (hitelből élés, konzumidiotizmus, mercivel villongás…) nálunk is megvan, és akkor most mi különbek lennénk?

 24. Ha az egyéni tragédiát nézzük – valóban mondhatjuk, hogy a kisember nem felelős a dolgokért, amelyek az adott tragédiát okozzák.
  Ugyanakkor – egy kis időt én is töltöttem az USA-ban- a kisember tökéletesen elvan, hisz az álomban hogy belőle is lehet gazdag ember, tehát elfogadja a rendszert úgy ahogy van. Emellett eszébe nem jut, hogy az ő relatív jóléte mibe kerül a világ többi részének, aminek a lakóit pedig piszokul lenézi: „azok nem amerikaiak”.

 25. 25: ez a fejbe lövős katona téma minden tiszteletem ellenére gyenge volt.
  itt arról a szerencsétlen spinéről van szó, aki letüdőzte azt a vackot, ami aztán kinyírta. ne tessék ilyen olcsó, hatásvadász megoldásokkal élni 🙂

 26. 22.Az átlag amerikai polgárt nem érdekli,hogy a kormánya hány életen átgázolva teremti meg neki azt hogy Ő aránylag jól éljen.Az a lényeg ,hogy reggel beinduljon a üzemanyagzabálo kócsi legyen hot-dog meg big mek és a tévé müsorokkal Gyözike szintre tudjanak kerűlni/már alapbol is ugy születnek/: ).Nem érdekli öket semmi más csak az hogy nekik jó legyen,engem meg nem érdekel ha nekik is szar lesz.Pedig a nagy pofájukbol visszafognak venni Kolibri szintre 😀

 27. 27: igazad van! de szerintem nem is tudatosul az Istenbarmában, hogy mi van, elhiszi amit mondanak neki, pl.: al kaida. és igen, igaza van annak is, aki azt mondja, hogy tök mindegy hol él az ilyen droid, a lényeg, hogy a feladatát teljesítse: hitel, munka, utód, szavazat.
  gondolkodni tök fárasztó, meg a kérdések elbizonytalanítanak. mennyivel kényelmesebb vv-t nézni, megenni amit adnak, elhinni amit mondanak nekünk. ha így élnénk, mi sem lennénk különbek.

 28. 29: téged vajon érdekelne, hogy mitől élnél olyan jól?
  ez pont olyan mint a kozmetikai ipar. sejtjük, hogy állatokon tesztelik a szarjainkat, de inkább nem feszegetjük a kérdést, mert akkor tudat alatt elhisszük, hogy mi, a vásárlók nem is tehetünk az egészről. és akkor már eleve azt feltételeztem, hogy egyáltalán csak egy pillanatig elgondolkozol a pacsulid származásáról.
  hidd el, hogy a nagy átlagnak fogalma sincs honnan jön a benzin és simán elhiszi, hogy a barlanglakó kecskepásztorok robbantgatnak a világban.
  és az ugye egyértelmű, hogy ezért az oktatási rendszer is felelős, mert szándékosan hagyja őket olyan szinten, amin vannak. már-már ösztönlény: nem kérdez, nem gondolkodik, azt teszi, amit mondok neki. ilyen az álom polgár.

 29. Ez már nálunk is így megy! Az emberek jobban szeretnének élni! Bármi áron! Most is mindenki sír a drága élelmiszer, üzemanyag, a nyugdíjasok a kevés nyugdíj, a dolgozók alacsony bér miatt, stb.!

  -Amikor már a húsvét-szigeteken is látták, hogy nincs fa! akkor már az az 1-2 szálat kár lett volna meghagyni, hogy hátha kinő az erdő! Akkor már nem az volt a kérdés, hogy elfogyott-e, hanem, hogy ki lesz az utolsó! Az lesz ugyanis a legértékesebb!!!!!!!!!-
  Csakis a saját életük árán menthették volna meg az erdőt, gondolván az ük-ük-ük unokájukra!!!! És csakis akkor, ha ezt mindenki belátta volna, és a túlnépesedés ellen, a népesség 3/4-e öngyilkos lett volna!!! És ezzel a probléma még nincs megoldva! Ahhoz ugyanis kellenek az elkövetkező generációk is!!!!

 30. 31: Ilyen alapon a gyilkost is fel kell menteni, mert sanyarú gyermekkora volt. Amerikában is van lehetőség informáltnak lenni, ha az egyén ezt fontosnak tartja. Pont az ő ideológiájuk, hogy mindenki felelős önmagáért. Ha tudatlan akar maradni, az OK, de akkor tőlem nem kap felmentést.

  28: Ezt kifejtenéd egy kicsét részletesebben, ha már azt állítod, hogy „gyenge” volt.

  27: Ezt a kisember elméletet tőlem olvastad, csak már nem emlékszel rá, de örülök, hogy téziseim termékeny földben landolnak.

  26: Igen, de van egy „apró” különbség. A forint nem tartalék valuta, nem lehet nyomni nyakló nélkül. A magyar felelötlenségért megfizetjük az árat. Az amerikaiért az árat a kínaiak fizetik (januárban 4 % volt a kínai infláció).

 31. Bezzeg élvezik/élvezték az amcsik az american dream-et. És az miből jött nekik? A világ kifosztásából. Totál luxus, öntözött városok a sivatagban, meg sok más extra. Nagyon megérdemelnék, hogy milyen az, amikor lejjebb kell adniuk az életszínvonalat. Nagyon remélem, hogy nem kell sokáig várniuk rá. 😀

 32. 33: valószínűleg nem is akar felmentést, konkrétan bele sem gondol, hogy van élet az usán kívül.

  azért gondolom „gyengének”, mert nem minden polgáruk erőszakol és öl meg gyerekeket. épp ezért a gyilkost sem gondolom felmenthetőnek. viszont ha kicsit távolabbról nézzük őket egyértelmű, hogy a világ kifosztásában mind a ~300 millió polgáruk tevékenyen részt vesz, a tömeggyilkostól a papig. így szerintem ennek a vegyes ~300 milliónak az átlagával kell példálóznunk, nem egy két állatnak a tettével. a példádban esetünkben egy 10 éves ártatlan gyereket említesz, mint pozitív szereplőt, míg náluk a gyerekgyilkos erőszaktevő katonát. ez így szerintem erős érzelmi húrokon való játék és messze nem objektív példa. (mert ugye náluk is van ártatlan gyerek és nálunk is akad aberrált állat)
  erre gondoltam.

 33. 35: A 10 éves gyereket azért vettem elő, mert a háború alatt 10 éves voltam, és azzal tudom magam asszociálni. Az amerikaiak durván 1,4 millió civil arabot öltek meg Irakban (eddig). Egy ártatlan lány legyilkolása nem elszigetelt eset. Minden negyedik amerikai katonanőt megerőszakolnak a „bajtársai”, amit aztán eltusolnak. Ugye minden negyedik se nevezhető elszigetelt esetnek. A Guantánamoi haláltáborról egész Amerika tud, és nem irkálnak a szenátoraiaknak, hogy zárják be. De, ha a gyerek az iskolában a darwiniznusról tanul akkor azonnal tollat ragadnak. Én így ismerem Amerikát.

 34. 33. Értem Tibor bá, de szerintem akkor hiányos a poszt.

 35. 34: halkan jegyzem meg, hogy az amerikai álom című reklámszöveg a népesség csak egy töredékének jön össze.
  azon meg azért elgondolkoznék, hogy vajon kinek fog előbb esni az életszínvonala: neked, vagy nekik?

  na befogom, mert „amilovernek” fogtok bélyegezni, pedig lókukit.
  meg amúgy is bőven túlteljesítettem a heti beleszólok kvótámat 🙂

 36. 38: Nekik már egy ideje (1970 óta) esik. Nekünk még nem, csak gondoljuk (persze nem az alsó 3 millióra gondolok). Amúgy nem szoktam megbélyegezni senkit.

  37: Nem szeretek tökéletes lenni. 😀

 37. Fontolgatják , hogy a reaktorból a nyomást kiengedik a légkörbe, ezzel csökkentve a robbanásveszélyt. De a miniszter elmondása szerint csak egy kicsi sugárzás kerül így ki. Megnyugtató!!!
  http://news.yahoo.com/s/yblog_theenvoy/20110311/ts_yblog_theenvoy/watch-raw-footage-of-the-japan-earthquake-and-tsunami

  25 cm-el mozdult el a földrengés következtében a Föld tengelye, nem először mostanában, ezáltal egyre rövidebbek a napok.
  http://index.hu/tudomany/2011/03/13/elmozdult_a_fold_tengelye/

 38. bakker, simán nem bírom megállni 🙂

  36: ne a hadsereggel példálózzál, mert ha irakban 1 millió katonájuk fordult volna meg, az akkor is csak a lakosságuk 0,333% lenne. és ugye katonának szerintem eleve kattant emberek állnak.
  Tibor bá! nem így ismered Te amerikát, sokkal jobban, de most ez hangzik jól.
  figyelek 🙂

 39. 38. Alajos ! ” vajon kinek fog előbb esni az életszínvonala: neked, vagy nekik? ”
  Igazad van sajnos. Amíg az MNB elnöke a külföldi pénztőkét szolgálja, addig nekünk csak rosszabb lehet. A belső hazaárulás a legkártékonyabb!

 40. 38.Valoszinüleg nekünk fog esni az életszinvonalunk előbb de mi hozzá vagyunk edződve ők viszont nem nagyon és picit elfognak csodálkozni és előbb kimennek az utcára mint mi.

  40.”és ugye katonának szerintem eleve kattant emberek állnak”
  Ebbe van valami de ott amerikába sokan a szégénység előll menekűlnek a hadseregbe pl getto niggerek.
  Én 91-ben inkább kalandvágybol áltam be a Horvát Gárdába de elég hamar ellilant a kalandvágy….

 41. 40: Amit eddig elárultak, abból én szörnyű nagy bajt látok bekövetkezni. De ez az kisebbik rossz. A nagyobb rossz az, hogy meltdown még soha, sehol nem volt. Nincs tapasztalat, hogy mi lehet belőle.
  A maga nemében az esemény Csernobil jelentőségű. Kurva mázli, hogy nem itt a közelben, tőlünk északnyugatra történt.

  41: Persze, ha valamit nem akarsz megérteni, akkor én hiába erölködöm. Hogy egy ország hadserege hogyan viselkedik, az valahol tükrözi az ország TELJES lakosságának a milyenségét. Irakban nem csak amerikai katonák vannak, de más nemzet katonái némileg másképpen viselkednek. És ugye az átlag amerikairól volt szó.

 42. 44. több száz emberen mutatták ki a sugárzást, őket elkülönítik.
  Amerikában nemrég Obama zöld utat adott újabb atomreaktorok építésére de a japán események után, megtorpanni látszik a lendület, bár ott is van néhány elvetemült(Lieberman) aki a GDP érdekében mindent feláldozna.

  41. Én hat évig éltem Amerikában, a szomszédom az Iraki háború kitörése előtt (igaz nem kis agymosásnak voltak kitéve a médián keresztül, hogy micsoda veszély fenyegeti őket onnan) azt mondta, hogy nem érti miért nem dobnak atomot Irakra, legfeljebb sugárzó benzint tankolna a kocsiba. És ezt egyáltalán nem viccesen mondta. Nagy ívben szarnak rá az amerikaiak arra, hogy Indiában vagy Pakisztánban gyerekek varrják olcsón a göncöket amit két dollárért ők megvehetnek és egy használat után kidobják a kukába. Hajmeresztő történeteket tudnék mesélni és nem egyedi esetekről van szó.

 43. 46: azt írod, a technikusok a megengedettnél 1000-szeresen sugárzóbb vezérlőteremből kínlódnak, ami a halálos ítéletük. Nincs olyan védőfelszerelés, amivel ezt túlélhetnék ott?

  Mit jelent az, hogy „elszabadult a láncreakció”? Mindenfelé azt írják, hogy atombomba-jellegű robbanás egy erőműben nem történhet, ha teljesen elszabadul, akkor sem.

 44. 47: Atombomba jellegu nem is, mert az uran dusitasanak merteke alacsonyabb, a kritikus tomeg nem ugy jon ossze mint a bombaban.
  Viszont elegge „suru” az anyag, hogy folyamatos hofejlodes legyen, amit ha nem vezetnek el, a mag osszeolvadasahoz, a talajba olvadasahoz vezet.
  A reaktorokat leallitani nem lehet, a szabalyozok csak lassitjak a bomlast, ill uzemeles kozben a termeszetesnel gyorsabb bomlas kell az energiatermeleshez.

  Ha jol tudom, akkor kb. 1 Sv/h sugarzasi szint orakon-napokon belul halalt okoz. Ez a Mo-i hattersugarzas 10 000 000 -szorosa.
  Az ottani 1000-szeres szint csak a lassu halalhoz elegendo. 🙁

 45. 48: egy tökös TV-csatorna most műsorára tűzné az Úszó koporsó (The widowmaker) c. filmet…

 46. 48: „Ha jól tudom” Rosszul tudod. A Sv dózis, nem pedig sugárzási szint. A sugárzás mértéákegysége régen a Curie colt, most a Becquerel (Bq), ami megfelel egy gramm rádium sugárzásával. A SIEVERT mértékegység és alklmazása megtalálható a „Van-e jövőnk?” 37. oldalán, valamint a „Jövönk véget ért” 41. oldalán. A halálos dózis 4 Sv, (és nem kell a per óra) mert akár 2 óra vagy 48 óra alatt kapod, éppen úgy elpatkolsz. Az 50 %-os túlélés 3 Sv dózisnál tapasztaalható. —- A kritikus tömeg, az kritikus tömeg, ami azt jelenti, hogy legalább annyi neutron szabadul fel, mint amennyi szükséges a további bomláshoz (lánc reakció). Az atombombában a kritikus tümeg úgy keletkezik, hogy két szub-kritikus tömegü anyagot összerobbantanak. Ha a kritikus tömeg lassan jön létre, akkor nincs bomba, csak folyamatos atom felbomlás, ami folyamatos sugárzással és folyamatos hőtermeléssedl jár, és ez a folyamat MEGÁLLÍTHATATLAN. Az összeolvadt fütőelemek környékén minden megolvad, gőzzé válik és a radioaktív anyag szóródik szanaszét, bele az atmoszférában. Kapunk egy leállthatatlan, állandó radioaktí anyagot termelő és a levegőbe lövelő kezelhetetlen masszát. Ez a MELTDOWN, amitől a szakemberek 65 éve rettegenek. Most bekövetkezett, de nem is egy, hanem úgy tünik két reaktorban is.

 47. 50: vagy éppen háromban, Tibor bá:

  http://hirszerzo.hu/kulfold/20110314_japan_atomeromu_robbanas

  „Robbanás történt hétfőn annak az észak-japáni atomerőműnek a hármas blokkjában, amelyben a három nappal ezelőtti földrengés és szökőár következtében leállt a hűtési rendszer; a detonációban kilencen megsérültek. ”

  „Szombaton ugyanennek a Fukusima-1 erőműnek egy másik – az egyes számú – blokkjában következett be robbanás.”

  „Elfolyt a Fukusima-1 atomerőmű 2. reaktorának hűtővize is

  Emiatt fennáll annak veszélye, hogy robbanás következik be ebben a blokkban is, mint korábban a másik kettőben – közölte az erőművet üzemeltető Electric Power Co.”

 48. Ahol már érik a harmadik reaktor robbanása, az a Fukusima erőmű. De ezt írják egy másikról, az Onagawáról, ahol szintén három blokkal van baj, szintén fenyeget a leolvadás lehetősége és máris „eresztenek” (!!!):

  http://www.theoilage.com/nuclear-power-plant-crisis-nearby-residents-evacuate-t2735-160.html

  „Three reactor units at the Onagawa plant are being watched and controlled for radiation leaks and possible meltdown.”

  És van egy HARMADIK ERŐMŰ, ahol eresztés van, de kapásból nem találom a nevét!!!

 49. 50. Tibor bá, ne nevess ki. Mivel eddig fogalmam sem volt mit jelent a leolvadás, elhiszem Neked (miért is ne), tehát a rém naív kérdésem az, hogy ez az olvadék nem olvassza meg maga alatt a talajt, és nem tud szégyenében elsüllyedni mintha sose láttuk volna? Nyilván nem nyomtalanul (pl gőzök). Még valami, ettől féltek Pakson is amikor nagy volt a sürgés-forgás? Mert ha igen, akkor ehhez a katasztrófához egyáltalán nem szükséges földrengés – viszont ha így van, akkor ez nagyobbat fog rengeni mint az elméleti richter skála csúcsa, ugyanis az atomenergia jelenlegi felhasználása kérdőjeleződik meg azokban IS, akik valami nagyon vad technokrata-romantika miatt eddig még „mellette voltak”.

  /De mér is lett volna fogalmam, szavaidból ítélve a -szakemberek- is csak elmélkedtek rajta eddig, most látják a gyakorlatot./

 50. HA ezek sorban elszállnak, kaphatunk-e mi akkora sugárzást a szelek révén K-Európában, hogy érdemes most jódtablettát beszerezni? Mit keressünk, hogy kell használni, mi az eltartghatósága?

  Az Olduvai-szakadékban elszállhatnak térségünk atomerőművei is, Paks is. Jobb lenne készülni…

 51. 52, Gedeon, erről szólt folyamatosan a beszédes nicked.

 52. 53: Az összeolvadt radioaktív massza több ezer fokot is elérhet, majd el is ér (ahogy elolvasztja maga alatt az anyagot, egyben jó hőszigetelést is csinál magának, tehát tovább emelkedhet a hőfoka). Ebben az esetben maga alatt minden anyagot (beton, föld) elpárologtat, ő maga pedig egyre mélyebbre süllyed, be a Föld magmájába. De közben rengeteg radioaktív gőz lövel a levegőbe. Szerencsénkre az uralkodó JET STREAM (szél) kelet felé tart (az északi féltekén) tehát a radioaktív hamú Kanadában és az USA nyugati partjainál (plusz a Csendes-óceánba) ér földet. Aztán jön még az Atlati-óceán, majd Nyugat Európa. Mi tehát utoljára döglünk meg 😀

 53. 50:
  Ami igaz, az igaz. En Sv/h irtam nem csak Sv-t.
  Egyebkent koszonom a pontositast. Kb. Te is azt irtad le amit en.
  1 Sv/h 4 ora latt 4 Sv, halal valoszinusege 50% tehat szerencsesen 1 nap tuleles is lehet belole. Stb.

 54. 57: érdemes mifelénk jódtablettát beszerezni?
  Tekintettel arra, hogy eddig 6 darab reaktornál ínak arról, hogy vagy zajlik a leolvadás, vagy fenyeget a veszélye?
  Ez nem „olyan, mint Csernobil”, ez olyan, mint legalább 6 Csernobil!!!

  Az atomerőművek veszélytelenségét hirdetők jobb, ha egy darabig nem lépnek ki az utcára sötétedés előtt!!!
  Amikor Teller Ede Magyarországon haknizott, ajánlgatta például, hogy társasházak pincéibe mini-atomfűtőműveket kéne telepíteni…

 55. a szomszédomban lakó bácsi volt annak a mérnök különítménynek a feje, akiket a szovjetekhez küldtek egy későbbi magyar atomerőmű lehetőségének feltételeit tanulmányozni. az ő nevéhez fűződik a csillebérci és a műegyetemi reaktorok építése is.
  ha a kertben meglátom, lopakodó üzemmódba kapcsolok, mert ha elkap, órákig nem szabadulok tőle.
  egy ilyen alkalommal mesélte, hogy Paks lehetősége csak sokadik volt a lehetséges helyszínek sorában. mindenképpen a Duna mellé akarták építeni az erőművet, mert az éves átlag vízhozama csak annak garantálta a hűtéshez elegendő vízmennyiséget. viszont Paks környékén az átlagnál vastagabban feltöltődött üledékes réteg választja el a „térszínt” a masszív altalajtól (ha jól mondom: alapközettől). állítólag ez nem kis beépített kockázatot jelent a szokásos rizikók mellé. ám ezt a hátrányt jól kompenzálta valami pártbarom, akinek/aminek következtében végül oda épült, ahova.

  (elnézést az esetleges pontatlan megfogalmazásért)

 56. 62: magabiztosan, mert tény, de ettől még igazad van, ez butaság, sőt attól sokkal súlyosabb esztelenség:

  http://hirszerzo.hu/belfold/20110313_foldrenges_paks

  „Nem volt földrengésbiztos a paksi erőmű”

  „Nem vették figyelembe egy esetleges földrengés következményeit, amikor a paksi atomerőművet 1974-ben építeni kezdték. Az RTL vasárnapi híradása szerint a ’90-es évek közepén fogtak hozzá a létesítmény megerősítéséhez, amely így most már átvészelne egy földrengést. „

 57. 58: Megjegyzéseddel zavart okozol azoknál, akik nem értenek hozzá. A 4 Sv = egy bizonyos élettani sugármennyiséggel. Tök mindegy ezt mennyi idő alatt „szerzed be”. Például, ha veszel 1 mázsa fát, tök mindegy mennyi idő alatt hordod be a kályhához (bizonyos ésszerű határon belül) az mindenképpen egy mázsa lesz. Ha olyan helyen vagy, ahol 1 óra alatt szedsz össze az 1 Sv-t és vagy olyan marha, hogy ott maradsz még 3 órát, akkor valóban összeszedet a tuti halálos 4 Sv dózist.

  59: Gedeon! Várj még a jód tablettával. Különben se csodaszer, csak ha radioaktív helyen termelt élelmiszert eszel, akkor ér valamit, mert a pajzsmirigyed nem a (mondjuk) radioaktív fűvön legelt tehét tejében lévő radioaktív jódot fogja beépíteni magába, hanem a jód pasztilládból kinyertet. Szóval a jód nem csodaszer, csak egy picivel jobb mint a semmi.

 58. 63. A megerősítést is megtervezték. Tehát mégis földrengésbiztosra tervezték.

 59. 64:
  Meg van itt mar zavarodva mindenki alaposan. 🙂
  Ok, Gammadozisrol rovid leiras itt, az aktualis szintrol pedig
  itt lehet tajekozodni. A „hitetlenek” pedig vasarolhatnak/akarmi kezi/akarmilyen sugarzasmerot es
  ellenorizhetik az adatokat.
  A jodtabletta nem csodaszer, van ott Japanban plutonium is, az „maskepp” hat az egeszsegre. 🙁

 60. 65:
  1. eredetileg nem tervezték arra, ez tény. Elképesztő tény.
  2. nekem ne mondja senki, hogy egy folyamatosan működő atomerőművet utólag pl. alábetonoztak, vagy bármi egyéb módon megnyugtatóan pótolható lett volna utólag az eredetileg elmulasztott földrengésbiztonság. Hogy egy csomó pénzt elköltöttek, azt nem kétlem…

 61. Bocs, ha ez már lerágott csont, és ide már nem ír senki, de csak most néztem rá a blogra.
  Szóval én annyit tennék hozzá a dologhoz, hogy az átlag amerikai hihetetlenül elvetemült. Nemrégiben volt szerencsém beszélgetni egy Amerikába települt magyarral. A beszélgetés egyébként teljes egészében elolvasható itt:

  http://eltecon.blog.hu/2011/02/07/miert_nem_lattuk_elore

  Én volnék a kovacsjancsiYYYZZZ nevű user, a vitapartner pedig Austrian. Érdemes végigolvasni az egészet, bár jó hosszú… Viszont a lényeg:

  „Teljesen mindegy, hogy ha akar a lakossag 100%-a PhD es a varosokban laknak! Ha iszlam hivok, akkor soha nem lesznek szabadpiac hivok. A 2 dolog uti egymast! Ha viszont nem lesznek a piac hivei, akkor ehen fognak dogleni, ez 100%, ha ilyen utemben szaporodnak! Mielott viszont ehendoglenek, elkezdik hibaztatni a nyomorukert a Nyugatot es persze Izraelt, ahogy mindig is tettek, amire buzditotta oket a szinten tanult es nagyon okos, feher liberalis elit! Az arabok a halaltusajukban es az elvakult vallasi hitukre tamaszkodva barmire kepesek lesznek, akar egy nuklearis haborura is. (Hulyeseg? Nem azoknak, akik kitalaltak az ongyilkos robbantasokat! Mit szamit ezeknek, ha az egesz orszag egy pillanat alatt kerulhet Allah ele, ahol mindenkit var a 70 szuz?)

  Ez lesz a vege szerintem. Remelhetoleg az USA nem szereli le addig az osszes atomfegyvereit es akkor elhasznalhatja egy reszuket az arabokra, ha erre sor kerul.

  Ennek kovacs kollega is orulni fog, mert remelhetoleg nehany szaz millioval megcsappan a Kozel Kelet lakossaga nehany ora leforgasa alatt.

  Ezek az arabok eletveszelyesen ostobak!!! Ez az allitasod tokeletesen leirta a dolog lenyeget:

  ” Az arab világ egy időzített bomba.” ”

  Na, így gondolkodik az átlag amerikai – és itt ismét kihangsúlyoznám, hogy ez egy magyar ember, aki kitelepült, tehát nem beleszületett, hanem „megtanulta” az ideológiát.

  Mindennek fényében az atomháború gyakorlatilag karnyújtásnyira van. Ha egy átlagos ember így gondolkodik, hogyan fog gondolkodni az elit, akinek ráadásul van is mit féltenie?

 62. 69: Az Austrian nem egy átlag amerikai, hanem egy magyar születésű cionista, akinek a kiosztott feladata a magyar felvilágosult blogok szabotálása, kétség elhintése. Innen már ki van tiltva.

 63. Amit gondoltam, kalotaszegi elmondta a 11-ben.
  Mindig is megmosolyogtam a terepjáróval furikázó, maroktelefont lobogtató környezetvédőket.
  Egyféle környezetvédelem létezik, a fogyasztás csökkentése.
  Minden más, ma környezetvédőnek hirdetett viselkedés a fennálló rendszer haszonélvezői malmára hajtja a vizet.
  Mikor visszaviszed a szelektív gyűjtőhelyre a sörösdobozt, amit már kifizettél, akkor a szabadidődet feláldozva lehetőséget teremtesz a begyűjtés, szállítás és esetleges újrafeldolgozás hasznára.
  Ha nem vennél sörösdobozt…

 64. 70: Köszönöm az infót. Mindig tanul valami újat az ember…
  Elküldtem két kis írásomat az e-mail címedre, Tibor bá. Kérlek, jelezz vissza e-mailben, ha megkaptad őket.

 65. Miért használnak ilyen életveszélyes szereket? Ha már használják (pl. mert nincs más), akkor miért nem készítik fel alaposan azokat, akik használják, és miért nem védik az emberi életet a balesetektől? Az emberélet nem ér semmit???

 66. 73,

  Politikai agyafúrtság szerint a leglényegesebb dolog az Öböl gyors ás hatékony megtisztitása volt,ami a sok légi felvételen és túdósitáson igencsak ingerlően és bosszút kiálltóan virithatott a világ greenspaces szervezetei elött,akik a légyszart mindenhol felfedezik,de a legyet nem látják soha.A Corexit bizonyára ilyen szer,gyors és hatékony.
  Hogy három,négyezer önkéntes aktivista majd fokozatos tempoban ,éveken keresztől dobja fel a talpát,azt elég nehéz lessz majd összekapcsolni az olajkatasztrőfával,hiszen sem a CNN sem a Fox nem lessz jelen a korházban,ahol valamennyi szerencsétlen kileheli a lelkét.És természetesen a Greenspace sem lessz jelen,mert az egy környezetvédő szervezet,sem pedig hippokrátészi egyesűlet.

 67. 75: Pontosan ezért tettem fel ide. legalább mi tudjunk róla.

 68. Ezzel az erővel a japán katasztrófa is egy kiváló eszköz az eszkimók létszámcsökkentésére a fókafogyás idején…
  Többen emlegetik a HAARP-ot, nekem azért ez túlzásnak tűnik, de mittudomén.

 69. 78: Ezt az ózon bulit le kell ellenőrizni. Különben a hideg nem árt az ózonnak, a kevesebb ózon miatt nem sülünk meg. Viszont a veszélys UV-t valóban az ózon tartja vissza.

 70. 80: Ha csakugyan eltűnt a fele, akkor szerintem inkább a Föld mágneses terének egyre gyakoribb súlyos zavarai ártottak az ózonnak.

 71. 81: Ha valamit nem tudsz, légy oly szíves és dugulj el. 😀 Az ózon keletkezése és „eltűnése” kizárólag vegyi folyamat, amit a nagyfrekvenciás elektromágneses hullám katalizál.

 72. 83:
  Amit tudok az ozonrol , az messze van a fold magnesessegetol.
  Ezert jott ram a rohoges.
  Persze tevedhetek, de legalabb volt nehany jo percem. 🙂

 73. 81: Akkor ezennel eldugulok végleg. Ez a stílus nekem nem pálya. Kultúrvitákban szívesen részt veszek, ám ezúttal nem jól láttam mibe keveredtem.

  „ártottak az ózonnak” úgy vélem e kitétel figyelmesen elolvasva egyáltalán nem zár ki közvetett hatásokat..
  http://www.eljmaskent.extra.hu/magneses_kutatasok.html

  Ebben a rovatban (csak feljebb) kértelek meg rá hogy ne nevess ki ha naív lennék. Erre nem a „dugujjel” a válasz, azt akármelyik kocsmában akármelyik ótvar pofától megkapom – ha igénylem, de nem.

  Ezt pediglen azon kedves olvtársaimnak akik nem „röhögtek” ki
  (link minek?)

  „””Pár százezer évente megfordul a Föld mágneses mezeje, a pólusváltások között pedig körülbelül egy évszázadnyi ideig gyakorlatilag el is tűnik. A tudósok szerint hamarosan várható egy újabb ilyen változás, mivel az utolsó 780 ezer éve volt, s az elmúlt évszázadban körülbelül 5 százalékkal csökkent bolygónk mágneses mezejének erőssége. Ez azért adhat okot az aggodalomra, mert a mágneses mező visszafogja a kozmikus sugarakat és az űrből érkező szubatomi részecskéket is, e védelem nélkül pedig eltűnne az ózonréteg. Sszámos élőlény is a mágneses mezőt alapul véve navigál.”””

 74. Itt már csak az lenne a kérdés, hogy az emberi test hogyan reagálna erre a pólusváltásra, ami egy ideig nem is lenne…

 75. 85: Tibor bá csak vallásosakkal szokott minősíthetetlenül durva lennni, ez a dugujjel nem vészes, nem kell mellreszívnod.
  Ja, még az Orbán-hívőket is üti-vágja, de az is egy vallás… 😀

 76. 85: A pólusok periodikusan váltanak a Napét követik. Napunk meg épp vált.Na meg hamarosan megérkezik Nibiru is,bár szerintem neki még van ….éve.

 77. Amerika következő Pearl Harbour-ja, csak „kissé” szélesebb partszakaszon. Nehogy már csak a Mexikói-öböl felől érje őket az „áldás”.
  http://bit.ly/fpKfgB

 78. 87: Gedeon! Én nem a vallásosokat, és nem az Orbán hívőket ütöm-vágom. A hülyeséget nem tudom elviselni. Aki folyamatosan ragaszkodik a marhaságok belinkeléséhez, azt iparkodom rávezetni a tényekre. Néhány hozzászólónak meg kellene tanulni, hogy csak megalapozott véleménnyel szorakoztasson bennünket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük